TED EGE KOLEJİ ANASINIFI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TED EGE KOLEJİ ANASINIFI"

Transkript

1 TED EGE KOLEJİ ANASINIFI 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında sohbet ettik ve Cumhuriyet konulu etkinliğimizi yaptık. 10. Yıl Marşı ile sınıfımızı süsledik. Daha sonra okulumuz 6. sınıf öğrencilerinin hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına katıldık. Sevgili Mehmet Baray YILDIRIM ve Emel ZENCİRCİ Doğum Gününüz Kutlu Olsun. Sizi çok seviyoruz.

2 Poyraz Esen: Tutsak olurduk. Tunç Alp:. Cumhuriyet olmasaydı Atatürk olmazdı. Poyraz Çobanoğlu: Başka birilerinin esiri olurduk. Naz: Cumhuriyet kurulmasaydı, Cumhuriyet Bayramını kutlayamazdık. Nisan: Cumhuriyet kurulmasaydı Türk Bayrağı da olmazdı. Su: Cumhuriyet olmazsa eğlence olmazdı. Emine Selin: Cumhuriyet olmasaydı İstiklal Marşı da olmazdı. Arda: Cumhuriyet olmasaydı İstiklal Marşını nasıl söyleyeceğimizi bilemezdik. Giray Alp:23 Nisan olmazdı. Nuri: Cumhuriyet olmasaydı,hiç savaş bitmezdi. Raif: Bayrağımız olmazdı. Batuhan: Askerler düşmanları öldürmeye giderken marşımızı söyleyemezdik. Poyraz Küçükdurmaz: Cumhuriyet olmasaydı askerler ölürdü. Lal: Cumhuriyet olmasaydı Türk Bayrağını sınıfımızın penceresine asamazdık ve Türk Bayrağı balonları olmazdı. İdil Arya: Cumhuriyet bayramımızı kutlayamazdık. Demir: Türk bayrağımızı olmazdı. Ege: Okulumuzda Cumhuriyet Bayramını kutlayamazdık. Ertan: Biz olmazdık.

3 Hüseyin Yankı: Düşmanlar ele geçirirlerdi. Savaşmazlarsa burayı başka dünyaya çevirirlerdi. Ahmet Ata: Bayram kurulamazdı. Bu şehirde okuyamayacaktık. Ekin Rüzgar: Cumhuriyet kurulmasaydı savaş olurdu. Zeynep Ela: Cumhuriyet kurulmasaydı hürriyet olmazdı ve ülkemiz olmazdı. Öykü Nil: Cumhuriyet kurulmasaydı şehirlerimiz olmazdı. Mutlu olamazdık. Turgut: Kurulmasaydı savaş olurdu. Ve savaşlar devam ederdi. Cumhuriyet bayramı ve bayrağımız olmazdı. Özgür Toprak: Cumhuriyet kurulmasaydı özgürlük ve mutluluk olmazdı ve Atatürk te dünyaya gelmezdi. Emel: Cumhuriyet şarkımız ve yollar olmazdı. Deniz: Cumhuriyet marşımız olmazdı. Kurallar olmazdı. Hürriyet olmazdı. Mehmet Baray: Cumhuriyet kurulmasaydı savaş olurdu. Nevzat Demir: Cumhuriyet kurulmasaydı dünya olmazdı. Çünkü Atatürk Cumhuriyeti ve dünyayı kurtardı Ece: Cumhuriyet kurulmasaydı savaş olurdu ve özgür olamazdık. Ela: Cumhuriyet kurulmasaydı düşmanlar bizim ülkemizi hemen alırdı ve bu sevinç olmazdı. Onur: Dünya sıkıcı bir yer olurdu. İstediğim gibi koşup oynayamazdım. Aydın olmazdı. Ege YILDIRIM: Düşmanlar gelirdi ve ülkemizi alırdı. Ege ÖZTÜRK: Şarkı söyleyemezdik. Cumhuriyet şarkısı çok önemlidir. Atatürk cumhuriyeti şarkı söylememiz için kurmuştur. Kuzey: Cumhuriyet kurulmasaydı kötüler bizim ülkemizi alırdı. Cumhuriyetimizin kutlaması olamazdı. Kemal: Hem şarkımız olmazdı hem de bayrağımız olmazdı.

4 Bu ay dersimizde birinci hafta Atatürk konulu imgesel tasarım çalışması yapacağız. Atatürk şablonlarını çalışmamızı tamamladıktan sonra imgesel çalışmamızın üzerine yerleştireceğiz. İkinci ve üçüncü hafta ressam Van GOGH u ele alacağız. Öncelikle Van Gogh un tablolarını inceleyip eserlerin renkleri ve özellikleri hakkında konuşup yorumlayacağız. Sanat çalışmamız için Van Gogh un ünlü Ayçiçeği tablosunu seçerek karışık teknik ile renkli fon kartonlarına çalışmamızı uygulayacağız. Dördüncü hafta renkli parmak boyaları ile el baskısı çalışması yaparak ve elimizin çıkardığı izleri inceleyeceğiz. Hafta sonu etkinliği: Ailen ile el baskısı yapabilirsin. Bu ay ritmik algı gelişimlerimizi destekleyici oyunlar oynayacağız. Gitar enstrümanını tanıyacağız. Atatürk şarkısını öğreneceğiz. Müzik terimlerini öğreneceğiz. Nota kavramını öğreneceğiz. Merdiven şarkısı öğreneceğiz. Nefesimizi doğru kullanmayı öğreneceğiz. Sabah Oldu şarkısını öğreneceğiz. Kasım ayı seramik etkinliğimiz ilk 2 haftamızda 10 kasım konulu Atatürk çalışması beyaz seramik çamuru kullanılarak kalıpla şekillendirilecektir. 3. ve 4. hafta duyu organlarımızdan gözlerimizi ve sağlıklı gözler için yediğimiz havuç sebzemizi yapıyoruz. Etkinliğimiz beyaz seramik çamuru kullanılarak elle şekillendirme teknikleri uygulayarak yapıyoruz.şekillendirme tamamlandıktan sonra seramik fırınımızda 1.pişirim yapıp seramik boyaları kullanarak renklendirme yapıyor ve etkinliğimizi tamamlıyoruz. Hafta sonu etkinliği: Oyun hamuruyla Atatürk için bir çalışma yapabilirsin. İlk hafta Kid Pix programını kullanarak yaşadığımız çevreyle ilgili resim çalışması yapıyoruz. Destekleyici etkinlik olarak Yeşim in yer ve zaman evi programında kum havuzu adlı oyunu oynuyoruz. İkinci hafta yine aynı programda Bayrak çizme ve boyama çalışması yapıyoruz. Destekleyici etkinlik olarak sayfasından video ve fotoğrafları izliyoruz. Üçüncü hafta Paint programında öğretmenlerimiz için çiçek resimleri çizip boyuyoruz. Dördüncü hafta ise Kid Pix programında meslekler ve çalıştıkları yerler arasında eşleştirme çalışması yapıyoruz. Hafta sonu etkinliği: Ailen ile birlikte Paint programında Türk Bayrağı çizebilirsin.

5 Kare ve üçgen şekillerini öğreniyoruz.. Sağ-sol kavramını elerimize farklı renklerde ipler bağlayarak öğreniyoruz. Önünde,arkasında,arasında ve yanında kavramlarını oyun ile öğreniyoruz. İnce-kalın kavramını oyun hamurlarıyla öğreniyoruz rakamlarını önce parmak boyası sonra da kâğıt üzerinde yazma çalışmaları yapıyoruz. Tatlı,tuzlu,,acı ve ekşi kavramlarını tat deneyi ile öğreniyoruz. Sıcak-soğuk-ılık kavramını deney ile öğreniyoruz. Taze bayat kavramını ekmeği gözlemleyerek öğreniyoruz. FINDIK 1 kilo fın-dık biz kır-dık 2 kilo fındık biz kırdık 3 kilo fındık biz kırdık 4 kilo fındık biz kırdık 5 kilo fındık biz kırdık 6 kilo fındık biz kırdık 7 kilo fındık biz kırdık 8 kilo fındık biz kırdık 9 kilo fındık biz kırdık 10 kilo fındık biz kırdık BİZ ÇOCUKLARIZ (Şarkı) Renkli, renkli çiçek gibi Dünyanın her yerindeki Dünya bizimle güzel Şarkı söyler koşarız Farklı dillerde Konuşsak ta oynarız Kimimiz beyaz tenli Kimimiz sarışınız Kimimiz ise siyah Fark etmez arkadaşız Renkli, renkli çiçek gibi Dünyanın her yerindeki ÖĞRETMENİM Öğretmenim, Canım benim! Canım benim! Seni ben pek çok Pek çok severim. Sen bir ana, Sen bir baba, Her şey oldun Artık bana. Gözüm sende, Gönlüm sende. Okut, eğit Beni sen de. Okut, öğret Ve nihayet Yurda yarar Bir insan et! KIZILAY Depremlerde yangınlarda, Hem savaşta,hem barışta, Sen koşarsın yardıma, Güç verirsin yurduma, Sonsuza dek,güçlenerek, Her acıyı sar kızılay.. VÜCUDUM İki elim iki kolum bacaklarım var Her insanda bir burun birde ağız var Sen hiç gördün mü Üç kulaklı bir adam Olur mu hiç üç kulak dön de aynaya bak hey İki kulak iki yanak birde başım var Sen hiç gördün mü üç dudaklı bir adam Olur mu hiç üç dudak dön de aynaya bak hey İki gözüm,iki kaşım parmaklarım var İnci gibi dişlerim bir de çenem var ATATÜRK ÖLMEDİ Atatürk ölmedi Yüreğimde yaşıyor Uygarlık savaşında Bayrağı o taşıyor Her gücü o aşıyor Türklüğe güç veren devrimler senin Yurduma çizdiğin aydın yol senin Gençlik senin, sen gençliğinsin Ölmedin ölemezsin(2)

6 Kasım ayında havuzu ve havuz kurallarını öğreniyorum. Seviyemi göstermek için yüzme becerilerimi sergiliyorum. Suya alışıyorum; suda kalabilmeye ve doğru nefes alabilmeye, suda gözlerimi açmaya ve sudan cisim çıkarabilmeye çalışıyorum. Serbest yüzme tekniğini teorik olarak öğreniyorum. Bu ay TEDdy s Ready kitabımızın My Body isimli ünitesine başlıyoruz ve aşağıdaki kelimeleri öğreniyoruz. Bu ünite birkaç konudan oluşmaktadır. Tekil çoğul kavramları üzerinde de duracağız. Body: Head, Arm(s), Leg(s), Shoulder(s), Knee(s), Toe(s), Hair, Finger(s), Hand(s), Foot/ Feet, Face: Eye(s), Nose, Mouth, Tongue, Tooth/Teeth, Ear(s), Feelings: Happy, Sad, Scared, Angry, Sleepy, Sick, Surprised, Tired Senses: Taste, Hear, Touch, Smell, See This is my (nose). These are my (legs). I have (two eyes) I am ( happy). Are you (sad)? I can (smell) a (flower) I can ( taste) a (lemon) kalıplarını çalışacağız. Renkleri, sayıları ve şekilleri bu ay boyunca tekrar edeceğiz. TEDdy nin Songs CD sini bu ay evlere gönderiyoruz. Hafta Sonu Etkinliği: My body şarkılarını ailenle paylaşır mısın? İstersen TEDdy nin CD sinden dinleyebilirsin. Mini TEDdy ile öğrendiğimiz şarkıları evde de söyleyebilirsin ve öğrendiklerimizi tekrar edebilirsin. How are you today? I m fine thank you. Goodbye. See you tomorrow. Thank you. You re welcome kalıplarını evde de tekrar edebilirsin.