BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz, 2018 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın sonucunda aşağıdaki faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Odamızın toplam üye sayısı 361 olup, bunlardan 27 si SM, 334 ü SMMM dir. Meslektaşlarımızdan 118 i bağımlı, 243 ü bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler. Üyelerimizin dağılımı TABLO 1 de ayrıntılı olarak gösterilmiştir. MESLEK MENSUPLARININ BELDELERE GÖRE DAĞILIM BAĞIMLI BAĞIMSIZ BAĞLI SMMM SM SMMM SM TOPLAM BULUNDUĞU YER MERKEZ TURGUTREİS YALIKAVAK KONACIK BİTEZ ORTAKENT GÜNDOĞAN MUMCULAR GÜMÜŞLÜK GÖLTÜRKBÜKÜ TOPLAM YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU (Ocak Aralık 2018) yılı 1. Dönem SMMM Mesleki Yeterlilik Sınavlarına Hazırlık Kursu 04/ tarihlerinde başlamış olup, 22 SMMM adayının katılımıyla devam etti Ege SMMM Odaları Başkanlar Kurulu toplantısı Bodrum da gerçekleşti Odamız tarafından düzenlenen; Geleneksel Dayanışma Gecesi Yemeği Bodrum Azka Otel de gerçekleşti Odamız tarafından düzenlenen; TÜRMOB Eğitmeni YMM Gülay SEZEN in konuşmacı olarak katıldığı, Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem konulu seminer Azka Otel konferans salonunda gerçekleşti Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası nın, seçimli 27. Olağan Genel Kurulu na Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Sait ORULLUOĞLU ve Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürü Ahmet ARSLAN Oda Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.

2 Vergi Haftası nedeniyle Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Sait ORULLUOĞLU, Müdür Yardımcıları Sadettin ŞENER ve Sevilay KARAKAYA, Gelir Uzmanı Şadiye Simay GÜNER EYİNÇ Oda Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti Odamız 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri çerçevesinde; Bodrum Belediye Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleşti ve ardından Oda üyelerimizin katılımıyla Bodrum Trafo Cafe de kahvaltı düzenlendi Odamız 1-7 Mart Muhasebe haftası etkinlikleri çerçevesinde; Bodrum Kaymakamı Bekir YILMAZ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON, Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Sait ORULLUOĞLU, Bodrum SGK Merkez Müdüresi Fatma TURAN, Odamız Yönetim Kurulumuz tarafından makamlarında ziyaret edildi Odamız tarafından düzenlenen; TÜRMOB Eğitmeni Veysi Cumhur ENSARİOĞLU nun konuşmacı olarak katıldığı, Gelir Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası konulu seminer Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşti Aydın SMMM Odası nın 28. Kuruluş Yıldönümü Yemeğine Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN ve Oda Sekreterimiz Ali Han KIRLI katıldılar Odamız 1-7 Mart Muhasebe haftası etkinlikleri çerçevesinde; Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar KOCADON, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan BAŞEYMEZ ve Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan KABLI Oda Yönetim Kurulumuz tarafından makamlarında ziyaret edildi Odamız 1-7 Mart Muhasebe haftası etkinlikleri çerçevesinde; Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin BAYAR, Muğla SGK İl Müdürü Ahmet EKECAN, Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas SARIYERLİ ve Muğla SMMM Odası Yönetim Kurulu, Oda Yönetim Kurulumuz tarafından makamlarında ziyaret edildi Odamız 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri çerçevesinde; Bodrum Vergi Dairesi futbol takımı ve Odamız futbol takımı arasında futbol müsabakası düzenlendi Ankara da gerçekleştirilen TÜRMOB 81. Başkanlar Kurulu toplantısı na, Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bodrum Herodot Kültür Merkezi nde düzenlenen tiyatro gösterisine Odamız kadın üyeleri ve SMMM adayları katıldı Çanakkale SMMM Odası nın düzenlediği, Birlik ve Dayanışma Gecesi Yemeğine Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Afyon da gerçekleştirilen Ege SMMM Odaları sekreterler ve saymanlar toplantısına; Oda Başkan Yardımcımız Gülhan KURU, Oda Sekreterimiz Ali Han KIRLI, Oda Saymanımız Ayşe ÖZCAN SARSILMAZ ve Oda Yönetim Kurulu Üyemiz Elif KARGIN katıldı Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çelenk Sunma Töreni, Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleşti Muğla Valiliği tarafından düzenlenen İl Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN ve Oda Sekreterimiz Ali Han KIRLI nın katılımlarıyla Muğla da gerçekleşti.

3 Odamız tarafından düzenlenen; TÜRMOB Eğitmeni Yüksel BİLEK in konuşmacı olarak katıldığı, Kurumlar Vergisi Beyanında Yol Haritası konulu seminer, Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşti Odamız tarafından düzenlenen; 2018/1. Dönem Bilirkişilik Eğitimleri Prof. Dr. Durmuş DÜNDAR ın eğitmenliğinde, Oda konferans salonunda gerçekleşti /08/ Odamız tarafından düzenlenen; 2018/1. Dönem Bilirkişilik Eğitimleri Yrd. Doç. Dr. Berkan HAMDEMİR eğitmenliğinde, Oda konferans salonunda gerçekleşti Odamız tarafından düzenlenen; Prof. Dr. Cem KILIÇ ve Prof. Dr. Haluk SOYUER in konuşmacı olarak katıldığı, Sigorta Prim Teşvikleri ve Son Dönem Çalışma Mevzuatı Gelişmeleri konulu seminer, Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşti Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelenk Sunma Töreni, Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleşti / Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM Odaları tarafından İzmir de ortaklaşa düzenlenen Platforma Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Bodrum Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN, Oda Saymanımız Ayşe ÖZCAN SARSILMAZ ve Bodrum TESMER Şubesi Saymanımız Gültekin IŞIK tarafından Muhasebe Mesleği nin Tanıtımı konusunda bilgilendirmeler yapıldı Odamız tarafından düzenlenen; HerbaFarm Akademi ve Otacı-Kurtsan Holding Kurucu Üyesi Ecz. Meltem KURTSAN, Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Emre ÇAKIR, Uzman Klinik Psikolog H. Sühendan KONAKÇI İNCE, Kardiyolog Uzman Dr. Fikret Mert ACAR ve Diyetisyen Bilal TULUMCU nun konuşmacı olarak katıldığı, Sağlıklı Yaşamın Bilançosu konulu panel, Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşti Odamız tarafından düzenlenen; üyelerimizin ve SMMM adaylarımızın katılımıyla, Mazı Hurma Yalısı ve Çökertme Koyu nda doğa yürüyüşü gerçekleşti Oda Yönetim Kurulumuz, yeni Oda hizmet binası alımı ile ilgili TÜRMOB Genel Başkanlığı na ziyarette bulundular Odamız ve Muğla SGK İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ahmet EKECAN, Muğla Sosyal Güvenlik Denetmeni Emre HASEKİ nin konuşmacı olarak katıldığı, İstihdam Teşvikleri ve Sosyal Güvenlik Mevzuatında Yapılan Son Değişiklikler konulu seminer, Bodrum Herodot Kültür Merkezi nde gerçekleşti SGK Haftası nedeniyle, Bodrum Sosyal Güvenlik Merkez Müdüresi Fatma TURAN ı Oda Yönetim Kurulumuz makamında ziyaret etti Luca Rota bilgilendirme toplantısı, Luca eğitimcisi Alper ATAK ın sunumuyla Oda konferans salonunda gerçekleşti Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çelenk Sunma Töreni, Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti Odamız tarafından Bodrum Belediye A.Ş. Bitez Cafe de düzenlenen; iftar yemeği, Oda üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

4 /1. Dönem Oda Danışma Meclisi toplantısı, Oda konferans salonunda gerçekleşti TÜRMOB tarafından düzenlenen iftar yemeğine, Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Odamız tarafından düzenlenen; YMM Mustafa DÜNDAR ın eğitimci olarak katıldığı İnşaat Muhasebesi Eğitimi konulu eğitim Oda konferans salonunda gerçekleşti Odamız tarafından düzenlenen; SMMM Dr. Mustafa ALPASLAN ve SMMM Ekonomi Bilim Uzmanı Mehmet ÇABUK un konuşmacı olarak katıldığı, 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun konulu seminer, Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşti / Odamız tarafından düzenlenen; Doğu Karadeniz ve Gürcistan gezisi Oda üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleşti Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa ÇOLAK ve Gelir İdaresi Yetkilileri Oda Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti BES Otomatik Katılım Sistemi Luca Uygulamaları Eğitimi Luca eğitimcisi Murat ÇAĞATAY ın sunumuyla Oda konferans salonunda gerçekleşti /04/ Çanakkale SMMM Odası nın, Bozcaada da gerçekleştirdiği, Ege SMMM Odaları toplantısına Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Sunma Töreni, Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti /15/ Ege SMMM Odaları Platformu Halı Saha Futbol Turnuvası 4. Grup Eleme Müsabakaları na Odamız futbol takımıyla katıldık Odamız tarafından, Bodrum Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi 10. sınıf Muhasebe ve Finans bölümünde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verildi Odamız ile Muğla SMMM Odası ve Fethiye SMMM Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen SM Mehmet BAŞPINAR Futbol Turnuvası na Oda futbol takımıyla katıldık / TÜRMOB tarafından İstanbul da gerçekleştirilen, XX. Türkiye Muhasebe Kongresi ne Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimiz katıldı İçişleri Bakanlığı nın vatandaşlarla buluşması çerçevesinde; Muğla Valiliği tarafından düzenlenen, 2. İl Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN ve Oda Saymanımız Ayşe ÖZCAN SARSILMAZ ın katılımlarıyla Muğla da gerçekleşti /2. Dönem Oda Danışma Meclisi toplantısı, Oda konferans salonunda gerçekleşti İzmir SMMM Odası nın Gümüldür de gerçekleştirdiği, Ege SMMM Odaları toplantısına, Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk sunma töreni, Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti /04/ Odamız tarafından düzenlenen, 2. Dönem Bilirkişilik Eğitimleri Dr. Efe DÜNDAR eğitmenliğinde Oda konferans salonunda gerçekleşti.

5 Odamız tarafından düzenlenen, 2. Dönem Bilirkişilik Eğitimleri Prof. Dr. YMM Durmuş DÜNDAR eğitmenliğinde Oda konferans salonunda gerçekleşti Odamız tarafından düzenlenen, Prof. Dr. YMM Durmuş DÜNDAR ve Dr. Efe DÜNDAR ın konuşmacı olarak katıldığı, Konkordato konulu seminer, Bodrum Deniz Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşti Kasım Atatürk ü Anma Çelenk Sunma Töreni, Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti HUEM-TOSYÖV-TÜRMOB işbirliği ile düzenlenen Etik İş İşte Etik konulu Sempozyuma, Oda Saymanımız Ayşe ÖZCAN SARSILMAZ ve Etik Komisyonu Başkanımız Birgül UÇAR katıldı TÜRMOB tarafından; İzmir de gerçekleştirilen E-Birlik Tanıtım ve Eğitim Toplantısına Oda personelimiz katıldı Luca e-uygulamalar eğitimi Luca Eğitimcisi Murat ÇAĞATAY ın sunumuyla Bodrum Deniz Ticaret konferans salonunda gerçekleşti /08/ Odamız tarafından düzenlenen; İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı ENGİN MERT eğitmenliğinde, İş Kanunundan Doğan Tazminat Hakları ve Hesaplamaları konulu eğitim, Oda konferans salonunda gerçekleşti Muğla SMMM Odası nın düzenlediği, Dayanışma Yemeği ne Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Ankara da gerçekleştirilen Ege SMMM Odaları Başkanlar Kurulu toplantısı na, Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı Ankara da gerçekleştirilen TÜRMOB 82. Başkanlar Kurulu toplantısı na, Oda Başkanımız Barış ERDOĞAN katıldı / yılı 1. Dönem SMMM Staja başlama sınavı hazırlık kursu, 19 stajyer adayının katılımıyla 9 haftalık kurs programı Oda konferans salonunda başladı TARİHLERİ ARASINDA ODAMIZA KAYIT YAPTIRAN MESLEK MENSUPLARI TARİHLERİ ARASINDA ODAMIZDAN KAYDI SİLİNEN MESLEK MENSUPLARI Yeni Ruhsat alan üye : 17 Nakil Giden Üye : 2 Nakil Gelen üye : 5 Ruhsat İptal Ettiren Üye : 0 Vefat eden üye : 0

6 TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ BODRUM ŞUBESİ FAALİYET RAPORU TESMER Bodrum şubemiz, öngörülen veya onaylanan görevler çerçevesinde, meslek mensuplarının, aday meslek mensuplarının; meslek için yeterli, yetkin ve etik değerlere bağlı meslek mensubu olarak yetişmelerini sağlamak için odamız ve ilgili komisyonlarla birlikte koordineli çalışmalar yapmıştır. TESMER Bodrum şubemiz, 2018 çalışma döneminde 20 defa yönetim kurulu toplantısı yapmış olup, bu toplantılarda aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır /1. Dönem SMMM Mesleki Yeterlilik sınavı hazırlık kursu tarihleri arasında oda hizmet binasında 22 SMMM adayının katılımıyla gerçekleştirilmiştir Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine Muhasebe Mesleğinin tanıtımını gerçekleştirdik Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi 10. Sınıf Muhasebe ve Finansman bölümündeki dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verildi /1. Dönem SMMM staja başlama sınavına hazırlık kursu tarihlerinde oda hizmet binasında 19 stajyer adayının katılımıyla 9 haftalık program başlamıştır /1. Dönem SMMM Mesleki Yeterlilik sınavı hazırlık kursu için SMMM adaylarından ön talep toplanmış olup yeterli sayıya ulaşılamamıştır. TESMER Bodrum Şubesi ile ilgili bazı sayısal bilgiler şöyledir. - Yasanın ilgili maddesindeki koşullara uygun lisansüstü diploması olan 2 adayın stajının bir yıl kısaltılmasına karar verilmiştir. - Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayı 25 stajyerin staj yerlerinde fiilen staj yapıp yapmadıklarının denetimi yapılmıştır stajyerin işyeri değişikliği dilekçeleri, 4 stajyerin de ek süre talepleri onaylanmıştır. - 5 stajyerin sağlık raporu onaylanmıştır Stajyerin Odamız bünyesinde gerçekleştirilen Mesleki yeterlilik hazırlık kursunun, stajdan sayılan kurslarda geçen süreleri kabul edilmiştir. - Bu dönem diğer odalardan odamıza 3 stajyer dosyası nakil gelmiş, odamızdan ise diğer odalara 7 stajyer dosya nakil gitmiştir. - 3 stajyer ile ilgili Temel Eğitim ve Staj Merkezi nden şube onayı alınmıştır tarihleri arasında 20 yönetim kurulu toplantısı yapılmıştır tarihleri arasında 287 Gelen evrak 126 Giden evrak olmak üzere toplam 413 evrak kayda alınmıştır.

7 SMMM STAJA BAŞLAMA BAŞVURULARI DÖNEMİ SMMM STAJ BAŞVURUSU YÖNETİM KURULUMUZCA KABUL EDİLEN 2018/ / / STAJA BAŞLAMA VE DEĞERLENDİRME SINAVLARINA KATILAN STAJYER ADAYLARINA AİT İSTATİSTİKİ BİLGİLER DÖNEM SINAV TARİHİ KATILAN BAŞARILI BAŞARI ORANI % 2018/1 03 MART /2 14 TEMMUZ /3 13 EKİM SMMM MESLEKİ YETERLİLİK SINAVINA GİREN MESLEK MENSUBU ADAYLARINA AİT İSTATİSTİKİ BİLGİLER DÖNEM SINAV TARİHİ KATILAN BAŞARILI BAŞARI ORANI % 2018/ MART / AĞUSTOS /3 1-2 ARALIK AÇIKLANMADI 0 ÖZEL SMMM MESLEKİ YETERLİLİK SINAVINA GİREN SM LERE AİT İSTATİSTİKİ BİLGİLER DÖNEM SINAV TARİHİ KATILAN BAŞARILI BAŞARI ORANI % ARALIK AÇIKLANMADI 0 - Odamıza staj başlatma başvurusunda bulunan stajyer sayısı 19 dir. - Odamızda kayıtlı 54 aktif stajyer vardır. - Mesleki yeterlilik sınavına katılan meslek mensubu aday sayımız 20 dir. - Staja başlama sınavlarına katılan stajyer aday sayısı toplamı 110 dur. - Staja Başlama sınavlarına katılan adaylara ait süresi dolmuş dosyaların incelenerek iptallerinin sağlanması, staj başvuru dosyalarının değerlendirilmesi, ilgili evrakların TESMER merkeze gönderilmesi, dosyalar hakkındaki durumların değerlendirilmesi, stajyer dosyalarının hazırlanarak ilgili stajyer, Oda Yönetimi ve TESMER merkeze gerekli bilgi ve belgelerin verilmesi işlemleri zamanında yapılmıştır. Mesleğimizin yenilenerek geliştirilmesi ve yeni meslek mensuplarının yetiştirilmesi sürecinde önceki dönemlerde olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de TESMER Bodrum şubesi meslek mensubu ve stajyerlerin beklenti ve taleplerine göre sürekli eğitim programları çalışmalarını geliştirerek ve genişleterek uygulamaya devam edecektir.

8 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU Haksız Rekabetle Mücadele Kurulumuz döneminde aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Yapılan bu toplantılarda; tarihli Olağan kurul toplantısı, 2017 yılı faaliyet raporunun düzenlenmesi ve yönetim kuruluna sunulması; tarihli Olağan kurul toplantısı, kurul üyeleri arasında karşılıklı istişare ve bilgi alış verişi yapılması; tarihli Olağan kurul toplantısı, kurul üyeleri arasında karşılıklı istişare ve bilgi alış verişi yapılması; tarihinde Olağan kurul toplantısı, 2018/54 kayıt sayılı Oda Yönetim Kurulu talep yazısına istinaden; Haksız Rekabet ve Reklam yönetmeliği internet uygulamaları madde 22,2 gereğince oluşturduğu web sayfasının uygunluğunun araştırılması; tarihinde Olağan kurul toplantısı, 2018/58 kayıt sayılı Oda Yönetim Kurulu talep yazısına istinaden; Haksız Rekabet ve Reklam yönetmeliği internet uygulamaları madde 22,2 gereğince web sayfasının uygunluğunun araştırılması; tarihinde Olağan kurul toplantısı, 2018/124 kayıt sayılı Oda Yönetim Kurulu talep yazısına istinaden; Haksız Rekabet ve Reklam yönetmeliği internet uygulamaları madde 22,2 gereğince web sayfasının uygunluğunun araştırılması; IV. ÇALIŞMA NETİCESİNDE ELDE EDİLEN BULGULAR Haksız Rekabetle Mücadele Kurulumuzun 2018 yılındaki faaliyetlerini oluşturan dosyalar aşağıda gruplanarak listelenmiştir. Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu toplantı sayısı: yılından devreden dosya sayısı : 19 Yönetim Kurulundan HRMK na sevk edilen dosyalar: 3 HRMK na sevk edilen dosyalarla ilgili HRMK tarafından yapılan inceleme ve Soruşturmanın genel istatistiki sonuçları: YIL ÖNCEKİ YILDAN DEVİR DOSYA SAYISI YIL İÇİNDE GELEN DOSYA SAYISI DİSİPLİN KOVUŞTURMASI AÇILMASI ÖNERİSİYLE YÖNETİM KURULUNA SUNULAN DOSYA SAYISI DİSİPLİN KOVUŞTURMASINA GEREK OLMADIĞI ÖNERİSİYLE YÖNETİM KURULUNA SUNULAN DOSYA SAYISI WEB SİTESİ UYGUNLUĞU KARARI YÖNETİM KURULUNA SUNULAN DOSYA SAYISI GELECEK YILA DEVREDEN DOSYA SAYISI

9 A) Meslek Mensupları Arasında ve İş Sahipleriyle İlişkilerde Haksız Rekabet konusunda toplam dosya sayısı: 22 a) Muhasebe ve denetim standartlarına uymamak, mesleki faaliyetlerin yürütülmesinde gereken mesleki özeni göstermemek. b) Bir diğer meslek mensubu ile sözleşmesi bulunan iş sahiplerini sözleşme yapmak amacıylamevcut sözleşmelere aykırı davranmaya veya bu sözleşmeleri feshetmeye yöneltmek. c) İzinsiz olarak faaliyette bulunmak, yetki belgeleri ve ruhsatları iptal olduğu halde doğrudan veya dolaylı olarak mesleki faaliyete devam etmek veya faaliyetleri geçici olarak durdurulduğu halde mesleki faaliyetlere doğrudan devam etmek. d) Yetki belgeleri ve ruhsatları iptal olduğu veya faaliyetleri geçici olarak durdurulduğu halde unvanlarında, ilan ve reklamlarında, mesleki faaliyette bulundukları intibaını yaratacak kelime veya ibareler kullanmak. e) Meslek ruhsatının kiralanması veya çeşitli menfaatler sağlayarak meslek mensubu olmayan kişilere faaliyette bulunma imkanı sağlamak. f) Mesleği yapmaları yasaklananları çalıştırmak veya bu kişilerle her ne şekilde olursa olsun doğrudan veya dolaylı olarak mesleki işbirliği yapmak. g) Üçüncü şahısları yanıltacak şekilde gerçeğe aykırı belge düzenlemek ve onaylamak, h) Bir diğer meslek mensubunun çalışanlarına ve diğer yardımcı kişilere işlerini yerine getirirken yükümlülüklerine aykırı davranmaya yöneltebilecek şekilde doğrudan veya dolaylı menfaat sağlamak veya önermek. i) Bir diğer meslek mensubunun çalışanlarını ve diğer yardımcı kişileri her türlü vasıtayla meslek mensuplarının veya iş sahiplerinin iş sırlarını ele geçirmeye veya açıklamaya yöneltmek. j) Bağımlı çalışan meslek mensupları bakımından aynı anda birden çok işletmede mesleki sorumluluk üstlenmek. k) Mevzuat hükümlerinin emredici kurallarına aykırı davranmak suretiyle meslek mensupları karşısında haksız şekilde avantaj elde etmek. 19 B) Ücret ve Diğer Mali Nitelikteki Uygulamalar İle Haksız Rekabet konusunda toplam dosya sayısı: a) Asgari ücret tarifesinin altında ücret talep etmek veya ücretsiz hizmet vermek. b) Ücret tarifesindeki düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, yapılacak hizmet veya iş sonucu elde edilen menfaat üzerinden iş sahibi ile ortaklık pay anlaşmaları yapmak. c) İş sahiplerinden emanet para toplamak, alınan ücrete karşılık olmak üzere gerçeğe aykırı serbest meslek makbuzu veya fatura düzenlemek. d) Sözleşme değerinin altında serbest meslek makbuzu veya fatura düzenlemek veya hiç düzenlememek; mali yükümlülüklerini yerine getirmemek. e) Üçüncü kişilere ücret ya da herhangi bir menfaat sağlamak veya vaat etmek suretiyle iş almak. f) İş sahiplerine menfaat sağlamayı vaat etmek veya menfaat sağlamak ve bu suretle iş almak. g) İş sahiplerine ait veya iş sahiplerinden elde edilen bilgileri kullanmak suretiyle ekonomik çıkar sağlamak. h) Çalışanlara iş mevzuatında öngörülen ücret ve sosyal hakları vermemek veya maliyetleri düşürmek için yasal zorunlulukları yerine getirmemek. C) Reklam Yoluyla Haksız Rekabet konusunda toplam dosya sayısı: 0 a) Meslek mensuplarının dürüstlüğü, güvenirliği ve tarafsızlığı hakkında yanlış ve asılsız beyanlarda bulunmak. b) Meslek mensuplarının hizmetlerini ve faaliyetlerini yanlış ve yanıltıcı veya yersiz açıklamalarla kötülemek. a) Meslek mensupları hakkında asılsız ihbar ve şikayette bulunmak. b) Kendisi, hizmetleri ve faaliyetleri hakkında gerçek dışı veya yanıltıcı açıklamalarda bulunmak. c) Sahip olmadığı meslek unvanını kullanmak. d) Bu Yönetmelik ile belirlenen reklam ilke ve kurallarına aykırı davranmak. e) Mesleki ve akademik unvan dışında sahip olunan başka unvanları kullanmak. D) Web sitesi uygunluğu kararı yönetim kuruluna sunulan dosya sayısı: yılına devreden dosya sayısı : yılı faaliyet dönemimizde bizlere her konuda yardımcı ve destek olan başta yönetim kurulumuz olmak üzere diğer oda organlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

10 DİSİPLİN KURULU FAALİYET RAPORU Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın 3. Olağan Genel Kurulu nda Disiplin Kuruluna seçilerek, 3568 Sayılı Yasanın Disiplin Yönetmeliğinin verdiği yetkiler çerçevesinde, sağduyulu ve objektif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam etmekteyiz. Kurul olarak gerekli görülen hallerde, yeterli sayıda toplantılar yapılmıştır. Tarafımıza gönderilen disiplin dosyaları üzerinde titizlikle çalışarak ilgili disiplin yönetmeliğimizin hükümleri çerçevesinde daha adil karar verebilmek için azami gayret göstermekteyiz. Bodrum ilçesinde, meslek mensuplarının; 3568 Sayılı Yasanın Çalışma Usul ve Esasları hakkındaki yönetmeliğe göre arzulanan mesleki faaliyeti yürütmesi için; Disiplin Yönetmeliğinin, Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliği ve Etik İlkeler Yönetmeliğinin tek başına çözüm olmadığı bir gerçektir. Meslek mensuplarınca bu yönetmeliklere sahip çıkılması, yönetmelik hükümlerine uyulması ve yönetmelik hükümlerine muhalefet eden meslek mensuplarının şikayet edilmesiyle; arzulanan mesleki kaliteye ulaşılabilecektir. Meslek mensuplarının ve kanunun menfaatlerini korumanın temel amaç olduğu, disiplin uygulamalarında; meslek ahlak ve disiplinini bozacak davranışların cezasız kalmaması ve meslek yasasına aykırı davranışlarda hak edilen cezaları tereddütsüz uygulamak, Disiplin Kurulu çalışmalarının esasını oluşturmaktadır. Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın; sürekli eğitimleri, periyodik yayın organları ve meslek mensuplarının bürolarında ziyareti ve disiplin uygulamaları neticesinde; meslek mensuplarımızın, mesleki kalitesi yükselmiş, 3568 Sayılı Yasanın Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğe göre; müşterilerle iş sözleşmesi yapılmış, meslek mensupları arasında yaşanmakta olan, gerek ücret yönünden ve gerekse müşteri devirlerinde sözleşmeler yapılarak, bu konuda ki haksız rekabet uygulamalarının asgari seviyeye indirilmesine çalışılmıştır. Disiplin Kurulumuz, tarihinden tarihine kadar 16 adet toplantı yapmıştır yılından 7 kovuşturma dosyası devretmiştir döneminde kurulumuza sevk edilen yeni dosya sayısı 9 dur. Bu dosyaların tamamının disiplin kovuşturması devam etmektedir. Kurulumuza dönemler itibari ile sevk edilen dosya sayıları aşağıdaki dökümdeki gibidir Devir 7 Verilen Ceza Kişi Sayısı 2018 Ocak 0 Geçici Olarak Mesleki Faaliyetten Alıkoyma: Şubat 0 Kınama Cezası: Mart 0 Uyarma Cezası: Nisan 0 Ceza Verilmesine Yer Olmayan: Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık 0 Toplam yılında hiçbir dosyanın kavuşturması tamamlanamamıştır. Birçok dosyanın incelenmesi ve kavuşturması son aşamaya gelmiş olup önümüzdeki dönemde sonuçlandırılacaktır.

11 BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DENETİMİ Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın dönemini kapsayan incelemesi tamamlanmış olup; Oda hesaplarının ve bunlara ilişkin iş ve eylemlerin denetlenmesiyle aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır. Usul yönünden yapılan denetleme sonucunda; DEFTER CİNSİ YEVMİYE NO TASDİK TARİHİ TASDİK MAKAMI YEVMİYE BODRUM 4.NOTERİ KEBİR BODRUM 4.NOTERİ ENVANTER BODRUM 4.NOTERİ Y.K. KARAR DEFT BODRUM 7.NOTERİ D.EŞYA DEFTERİ BODRUM 6.NOTERİ GELEN EVRAK GİDEN EVRAK BODRUM 4.NOTERİ BODRUM 4.NOTERİ İÇ YAZIŞMA DEFT BODRUM 4.NOTERİ DANIŞMA M.K.DEFTERİ BODRUM 4.NOTERİ DİSİPLİN K.K.DEFTERİ BODRUM 4.NOTERİ DİSİPLİN K.EVRAK KAYIT BODRUM 7.NOTERİ HAKSIZ R.K. K.DEFTERİ BODRUM 4.NOTERİ HAKSIZ R.K. EVRAK K.DEF BODRUM 7.NOTERİ DENETLEME K.DEFTERİ BODRUM 4.NOTERİ DENETLEME E.K. DEFTERİ BODRUM 7.NOTERİ AÇIKLAMA: Tutulması gereken kanuni defterler zamanında ve ilgili mercilere tasdik edildiği tarafımızdan bizzat tespit edilmiştir. Dönemi biten defterlerin kapanış tasdiki yapılmıştır. Faaliyet yönünden yapılan denetleme sonucunda; 07-08/05/2016 tarihinde yapılan 3. Seçimli Olağan Genel Kurulu sonucunda yönetim kuruluna seçilen üyeler tarihinde 2016/021 sayılı görev dağılımını gizli oy açık tasnif şeklinde yaparak aşağıdaki gibi oluştuğu belgelerden görülmüştür. Halen görevleri devam etmektedir.

12 ODA YÖNETİM KURULU BARIŞ ERDOĞAN GÜLHAN KURU ALİ HAN KIRLI AYŞE ÖZCAN SARSILMAZ ELİF KARGIN YARDIMCISI SEKRETER SAYMAN Sırasıyla seçilen diğer kurullar aşağıdaki gibidir. DİSİPLİN KURULU HÜSEYİN ÇAKALOĞLU MUHARREM BASDIRMACI ERTUĞRUL ÖZER YUSUF YILDIZHAN ABDURRAHMAN ALA DENETLEME KURULU FATİH ÇANAKÇİ NİLÜFER ZOR SERKAN İLHAN HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU TUNCEL KORKMAZ DİLEK GÜZELKAYA MUSTAFA GÜNAY BARBAROS BAYLANÖZ MEHMET ALİ ZOR YARDIMCISI SEKRETER YARDIMCISI SEKRETER YARDIMCISI SEKRETER TESMER BODRUM ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BARIŞ ERDOĞAN MEHMET KOCABIYIK YARDIMCISI ÇİLEM DEBBAĞ SEKRETER GÜLTEKİN IŞIK SAYMAN MEHMET ÖZGÜR ANIL BELDE TEMSİLCİLİKLERİ FATMA BIÇAKÇI AKGÜN HAYRİYE YATKAN MEHMET KOCAKIR ASLI ACAR BAYÇÖL BODRUM KONACIK YALIKAVAK TURGUTREİS Sırasıyla seçilen oda komisyonları aşağıdaki gibidir. BASIN YAYIN BİLİŞİM VE İLETİŞİM KOMİSYONU OSMAN CAVİT İYİGÜN İKBAL ÇİĞDEM DAMAR YARDIMCISI ASLI ŞERBETÇİOĞLU GÜNERİ SEKRETER SEMRA ÖZGÜL SÜLEYMAN SARI ELİF KARGIN

13 MESLEKTAŞ VE STAJYER DENETİM KOMİSYONU MUSTAFA USLU TAYYAR GÜNDOĞAN YARDIMCISI ALİ GÜNEN SEKRETER DİLARA ERDEM BİNER ŞEKÜRE ÖZGE BİROL BARIŞ ERDOĞAN SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF ETKİNLİKLER KOMİSYONU HÜRRİYET DUMANLI YÜCEL YÜKSEL YARDIMCISI BANUHAN ÖĞÜN SEKRETER RECEP DEMİRBAY MELEKPER PALALI ALİ ÖZDEMİR SEVGİ SEVDİ UĞUR ÖNGELEN GÜLHAN KURU MESLEK ETİĞİ KOMİSYONU BİRGÜL UÇAR BARIŞ SARITAŞ NURŞEN KARA ÇİĞDEM HONAZLI TEMUR TOLGA VURAL MEVZUATI DEĞERLENDİRME, MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME VE ÜCRET TESPİT KOMİSYONU OSMAN ÖZYURT EMİNE HANIM ARMAĞAN MURAT HAŞLAMALAR SÜLEYMAN ARAS SÜLEYMAN ÖZŞEKER YARDIMCISI SEKRETER YARDIMCISI AYŞE ÖZCAN SARSILMAZ BARIŞ ERDOĞAN BAĞIMLI ÇALIŞAN MESLEKTAŞLAR VE BÜRO ÇALIŞANLARI KOMİSYONU GÜL GÖKBEL HASAN YALÇIN HAKAN ÇELİK UĞUR ÖNGELEN DİLEK ÇALIKOĞLU YARDIMCISI ALİ HAN KIRLI

14 AÇIKLAMA: Yönetim Kurulu haftada 1 toplanarak, denetlenen dönem itibariyle 49 toplantı yapmıştır. Toplantılarda nisaplara uyulmuş, alınan kararların kanunlara, meslek yasamıza ve ilgili mevzuat ve yönetmeliklere uygun olduğu tespit edilmiştir. Oda da 2 personel çalıştığı ücret, fazla mesai, ikramiye ve genel tatil gibi ücretlerinin evraka dayandığı ve Yönetim Kurulu imzası taşıdığı görülmüştür. Personellerin özlük dosyalarının bulunduğu ve ilgili dosyalarda muhafaza edildiği tespit edilmiştir. Oda harcamaları ile ilgili fatura ve diğer dokümanların oda saymanı ve sekreter imzası taşıdığı görülmüştür. Denetlenen dönem aralığında 17 yeni üyenin ruhsat aldığı, 5 üyenin nakil geldiği ruhsat iptal eden üye olmadığı, 1 i YMM olduğu diğeri kendi isteği ile olmak üzere 2 üyemizin nakil gittiği ve toplamda tarih itibariyle odamızın 361 üyesi bulunduğu oda çalışma raporundan tespit edilmiştir. Mevcut 361 üyenin dağılımı 243 bağımsız çalışan meslek mensubu ve 118 bağımlı çalışan meslek mensubu şeklindedir. Üye kayıtları veri tabanında eksiksiz, doğru ve yeterli bilgileri haiz şeklinde tutulmakta, yeni kayıt ve kayıt sildirme işlemlerinin yönetim kurulunca karara bağlandığı karar defterinden tespit edilmiştir. Kayıtlara göre tespit edilen basılı evraklar odada mevcut olup, para ve kıymetli evraklar kasada saklanmaktadır. Denetimi yapılan dönem itibariyle odaya gelen evrak sayısı 520, giden evrak sayısı ise 575 olduğu veri tabanından tespit edilmiştir. Odanın evrak ve arşivleme, saklama yöntemleri gözlemlenmiş, dönemi geçen evrakların arşivlendiği, güncel evrakların ise dosyada muhafaza edildiği tespit edilmiştir. Hesaplar yönünden yapılan denetleme sonucunda; İTİBARİYLE KASA BAKİYESİ 1.281,92 KAYITLARINA GÖRE BULUNMASI GEREKEN TUTAR 1.281,92 MÜSPET VEYA MENFİ FARK 0, İTİBARİYLE BANKALARDAKİ TOPLAM BAKİYE , İTİBARİYLE HAZIR DEĞERLER-KK , İTİBARİYLE LERDEN ALACAKLAR , İTİBARİYLE İKTİSADİ İŞLETMEDEN ALACAKLAR , İTİBARİYLE TESMER BODRUM ŞUBESİNDEN ALACAKLAR 1.629, İTİBARİYLE DÖNEN VARLIKLAR TOPLAMI , İTİBARİYLE DURAN VARLIKLAR TOPLAMI , İTİBARİYLE YABANCI KAYNAKLAR TOPLAMI , İTİBARİYLE ÖZ KAYNAKLAR TOPLAMI ,79 DENETLENEN DÖNEM İTİBARİYLE BRÜT FAİZ GELİRİ ,47 DENETLENEN DÖNEM İTİBARİYLE BRÜT GELİR TOPLAMI ,14 DENETLENEN DÖNEM İTİBARİYLE GİDER TOPLAMI , SONU İTİBARİYLE KAR/ZARAR DURUMU ,37 AÇIKLAMA: Denetleme dönemi itibariyle hesaplar aylık periyodik olarak incelenmiş, yapılan harcama ve gelirlere ait belgelerin var olduğu ve çift imza ile de Yönetim Kurulu tarafından görüldüğü tespit edilmiştir. Harcamalar genel kurul bütçesine uygun olarak gerçekleşmiş, bütçe dışında herhangi bir harcama tespit edilmemiştir. Odanın vadesi geçmiş SGK veya vergi dairesi vs. kurumlara borcu bulunmamaktadır. Oda gelirlerinin nakit, banka yoluyla ve kredi kartı şeklinde tahsil edildiği evraklar üzerindeki incelemeden tespit edilmiştir. Gider ve gelir belgeleri doğru olarak hesaplara aktarılmış, günlük fişler çekilerek belgelerin üzerine takıldığı ve tarih sırasına göre evrakların dosyaya takıldığı tespit edilmiştir.

15 BÖLÜM 2 BODRUM SMMM ODASI İKTİSADİ İŞLETMESİ DENETİMİ Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İktisadi İşletmesinin dönemini kapsayan incelemesi tamamlanmış olup; Oda iktisadi işletmesinin hesaplarının ve bunlara ilişkin iş ve eylemlerin denetlenmesiyle aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır. Usul yönünden yapılan denetleme sonucunda; DEFTER CİNSİ YEVMİYE NO TASDİK TARİHİ TASDİK MAKAMI YEVMİYE DEFTERİ BODRUM 7.NOTERİ KEBİR BODRUM 7.NOTERİ ENVANTER BODRUM 7.NOTERİ KARAR DEFTERİ BODRUM 5.NOTERİ AÇIKLAMA: Tutulması gereken kanuni defterler zamanında ve ilgili mercilere tasdik edildiği tarafımızdan bizzat evraklarla tespit edilmiştir. Dönemi biten defterlerin kapanış tasdiki yapılmıştır. Yapılan iş ve eylemlerin gerektirdiği kararların alındığı tarafımızdan görülmüştür. Gelir ve gider faturaları nizami ve tarih sıralı olarak ilgili dönem dosyasında muhafaza edildiği görülmüştür. İlgili dönem beyannamelerinin dosyalarında mevcut olduğu görülmüştür. İktisadi işletmenin KDV, MUHTASAR, BA-BS FORMLARI, KURUM GEÇİCİ VERGİ ve KURUMLAR VERGİSİ yükümlülükleri bulunmaktadır. Çalışan 1 personel bulunmakta, iktisadi işletmede staj yaptığı itibariyle de stajı bitmiştir. Hesaplar yönünden yapılan denetleme sonucunda; İTİBARİYLE KASA BAKİYESİ 506,83 KAYITLARINA GÖRE BULUNMASI GEREKEN TUTAR 506,83 MÜSPET VEYA MENFİ FARK 0, İTİBARİYLE BANKALARDAKİ TOPLAM BAKİYE 1.869, İTİBARİYLE HAZIR DEĞERLER-KK , İTİBARİYLE TESMER BODRUM ŞUBESİNDEN ALACAKLAR 1.038, İTİBARİYLE ODAYA BORÇLAR , İTİBARİYLE TESMER ŞUBEYE BORÇLAR 2.124, İTİBARİYLE DÖNEN VARLIKLAR TOPLAMI , İTİBARİYLE DURAN VARLIKLAR TOPLAMI 1.038, İTİBARİYLE YABANCI KAYNAKLAR TOPLAMI , İTİBARİYLE ÖZ KAYNAKLAR TOPLAMI ,33 DENETLENEN DÖNEM İTİBARİYLE BRÜT GELİR TOPLAMI ,38 DENETLENEN DÖNEM İTİBARİYLE GİDER TOPLAMI , SONU İTİBARİYLE KAR/ZARAR DURUMU ,17 AÇIKLAMA: Denetleme dönemi itibariyle hesaplar aylık periyodik olarak incelenmiş, yapılan harcama ve gelirlere ait belgelerin var olduğu ve çift imza ile de Yönetim Kurulu tarafından görüldüğü tespit edilmiştir. Harcamalar genel kurul bütçesine uygun olarak gerçekleşmiş, bütçe dışında herhangi bir harcama tespit edilmemiştir. İktisadi İşletmenin vadesi geçmiş SGK veya vergi dairesi vs. kurumlara borcu bulunmamaktadır. Gelirlerinin nakit, banka yoluyla ve KK şeklinde tahsil edildiği evraklar üzerindeki incelemelerde görülmüştür. Gider ve gelir belgeleri doğru olarak hesaplara aktarılmış, günlük fişler çekilerek belgelerin üzerine takıldığı ve tarih sırasına göre evrakların dosyaya takıldığı tespit edilmiştir yılı itibariyle en son kesilen fatura bilgisi tarihi nolu faturadır. İktisadi işletmenin odaya tarihi itibariyle ,61 TL. borcu bulunmaktadır. Oda hesaplarında da gözükmektedir.

16 BÖLÜM 3 BODRUM SMMM ODASI TESMER BODRUM ŞUBESİ DENETİMİ Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası TESMER Bodrum Şubesi nin dönemini kapsayan incelemesi tamamlanmış olup; Oda TESMER Bodrum Şubesi nin hesaplarının ve bunlara ilişkin iş ve eylemlerin denetlenmesiyle aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır. Usul yönünden yapılan denetleme sonucunda; DEFTER CİNSİ YEVMİYE NO TASDİK TARİHİ TASDİK MAKAMI YEVMİYE DEFTERİ BODRUM 4.NOTERİ KEBİR BODRUM 4.NOTERİ ENVANTER BODRUM 4.NOTERİ GELEN EVRAK BODRUM 7.NOTERİ GİDEN EVRAK BODRUM 7.NOTERİ KARAR DEFTERİ BODRUM 7.NOTERİ AÇIKLAMA: Tutulması gereken kanuni defterler zamanında ve ilgili mercilere tasdik edildiği tarafımızdan bizzat tespit edilmiştir. Dönemi biten defterlerin kapanış tasdiki yapılmıştır. Yapılan iş ve eylemlerin gerektirdiği kararların alındığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Gelir ve gider faturaları nizami ve tarih sıralı olarak ilgili dönem dosyasında muhafaza edildiği görülmüştür. Çalışan personel bulunmamaktadır. Hesaplar yönünden yapılan denetleme sonucunda; İTİBARİYLE KASA BAKİYESİ 0,00 KAYITLARINA GÖRE BULUNMASI GEREKEN TUTAR 0,00 MÜSPET VEYA MENFİ FARK 0, İTİBARİYLE BANKALARDAKİ TOPLAM BAKİYE 0, İTİBARİYLE HAZIR DEĞERLER-KK 0, İTİBARİYLE ODADAN ALACAKLAR , İTİBARİYLE İKTİSADİ İŞLETMEYE BORÇLAR 1.038, İTİBARİYLE ODAYA BORÇLAR 1.629, İTİBARİYLE DÖNEN VARLIKLAR TOPLAMI 1.360, İTİBARİYLE DURAN VARLIKLAR TOPLAMI , İTİBARİYLE YABANCI KAYNAKLAR TOPLAMI 2.668, İTİBARİYLE ÖZ SERMAYE TOPLAMI ,38 DENETLENEN DÖNEM İTİBARİYLE BRÜT GELİR TOPLAMI ,00 DENETLENEN DÖNEM İTİBARİYLE GİDER TOPLAMI 1.529, SONU İTİBARİYLE KAR/ZARAR DURUMU ,61 AÇIKLAMA: Denetleme dönemi itibariyle hesaplar aylık periyodik olarak incelenmiş, yapılan harcama ve gelirlere ait belgelerin var olduğu ve çift imza ile de Yönetim Kurulu tarafından görüldüğü tespit edilmiştir. Harcamalar genel kurul bütçesine uygun olarak gerçekleşmiş, bütçe dışında herhangi bir harcama tespit edilmemiştir. TÜRMOB dan gelen SMMM başvuru dosya gelirleri doğru şekilde kayıtlara intikal ettirildiği yapılan incelemeler sonucunda görülmüştür. Gelirlerinin nakit ve banka yoluyla tahsil edildiği evraklar üzerindeki incelemelerde görülmüştür. Gider ve gelir belgeleri doğru olarak hesaplara aktarılmış, günlük fişler çekilerek belgelerin üzerine takıldığı ve tarih sırasına göre evrakların dosyaya takıldığı tespit edilmiştir. TESMER Bodrum şubesi nin vergi ve SGK yükümlülüğü an itibariyle bulunmamaktadır. TESMER e ait farklı tarihlerdeki gelirlerden toplamda ,43 TL. Oda hesaplarına aktarılmış, Oda hesaplarında da TESMER e borç olarak gözükmektedir.

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DÖNEM FAALİYET RAPORU BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2017 31.12.2017 DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz 2017 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2013 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2016 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

Kurul Raporları 2012 YILI. Faaliyet Raporu

Kurul Raporları 2012 YILI. Faaliyet Raporu 2012 Disiplin Kurulu Danışma Meclisi Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Yayın Kurulu Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Mesleki Uygulamaları Denetleme Kurulu Kurul Raporları 108 2012 Disiplin Kurulu 2012

Detaylı

6-17.02.2014 Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem TOKBAY Odamız Yönetim Kurulu tarafından makamında ziyaret edildi.

6-17.02.2014 Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Şebnem TOKBAY Odamız Yönetim Kurulu tarafından makamında ziyaret edildi. BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2014 31.12.2014 DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz 2014 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEM FAALİYET RAPORU

BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEM FAALİYET RAPORU BODRUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEM FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulumuz 2013 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, İyi ve uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2012 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2010 İÇİNDEKİLER SUNUŞ BAŞKANIN SUNUŞU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU I.

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2011 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 2 Dönemi : 2011 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 4-5 BAŞKANIN SUNUŞU 5 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

2015 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU KURUL RAPORLARI FAALİYET RAPORU

2015 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU KURUL RAPORLARI FAALİYET RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU KURUL RAPORLARI İÇİNDEKİLER BAŞKANIN SUNUŞU 1 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU 3 I. KAPSAM 4 II. YASAL DAYANAK 4 FAALİYET DÖNEMİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

Detaylı

Haksız Rekabetle Mücadele. Kurulu Raporu İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Haksız Rekabetle Mücadele. Kurulu Raporu İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Raporu Haksız Rekabet Meslek mensuplarının birbirleriyle ve iş sahibi ile olan ilişkilerini etkileyen, aldatıcı veya diğer şekillerdeki dürüstlük kurallarına aykırı davranışları

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ TESMER ÇORUM ŞUBESİ BÜNYESİNDE; ODAMIZ 3 MART 2013 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 2 Dönemi : 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 4 BAŞKANIN SUNUŞU 5 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba (Sınav Süresi 2 Saat)

2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba (Sınav Süresi 2 Saat) 2018/1. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku 28 Mart 2018 Çarşamba 18.00 (Sınav Süresi 2 Saat) SORULAR SORU 1 - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin

Detaylı

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA 117 Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA GÜNCEL GELİŞMELER SEMİNERİ S. 4- MÜKELLEF HAKLARI VE USUL İNCELEMELERİ

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA 01.01.2011 ve 31.12.2011 Döneminde Odamızın Katıldığı Etkinlikler 26 MART 2011 / ANKARA 60. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI 08 NİSAN 2011 / HATAY TÜRMOB III TÜRKİYE HAKSIZ REKABET VE ETİK KONGRESİ 06-07 MAYIS

Detaylı

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri 2014 1 ORDU ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç tan OO Ziyareti Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti. Ziyarette Ordu Mali Müşavirler

Detaylı

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir?

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir? - MESLEK HUKUKU- 1.Aşağıdakilerden hangisi 3568 sayılı Kanuna göre muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konularından biri (2004/3) A) Muhasebe sistemleri kurmak ve geliştirmek B) Genel kabul görmüş

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS 2018 YILI Faaliyet Raporu www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu MISYONUMUZ VE VIZYONUMUZ ODA KURULLARI - Yönetim Kurulu - Denetleme Kurulu - Disiplin Kurulu - TESMER İstanbul Şubesi - Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu - Mesleki Gelişmeleri

Detaylı

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI FAALİYET RAPORU 2013 İÇİNDEKİLER Sayfa No Başkan ın Sunuşu 3-4 Oda Kurulları Yönetim Kurulu 5 Denetleme Kurulu 6 Disiplin Kurulu 7 Haksız Rekabetle Mücadele

Detaylı

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır.

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Đlçe Temsilciliği olarak 2009 yılında; 2008 yılında yapıcı eleştirilerine, yardımlarına ve desteklerine sık sık başvurduğumuz meslektaşlarımızın

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU 2010

HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU 2010 03 KURULU 2010 11111 156 01 03 DİSİPLİN KURULU KURULU RAPORU RAPORU 2010 KURULU RAPORU 2010 BAŞKANIN SUNUŞU Meslek örgütümüzün mesleğimizin kurumsallaşması ve gerekli saygınlığı kazandığına olan inancımız

Detaylı

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ 7.5. HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU ÇALIŞMA RAPORU ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ 2016 yılı içerisinde

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DENETİM RAPORU

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DENETİM RAPORU TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DENETİM RAPORU RAPOR TARİHİ : 03 KASIM 2014 DENETÇİLER : YILMAZ USLU BAŞKAN İBRAHİM YILMAZ ÜYE FATİH TOK ÜYE AKİF UYGUR ÜYE NECATİ AKYILDIZ ÜYE İNCELEME DÖNEMİ : 01.10.2012-30.09.2014

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete No 26707 Resmi Gazete Tarihi 21/11/2007

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ AFYONKARAHİSAR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2012-31.12.2012 YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ Tarih : 27.01.2012 : Dönem Sonu İşlemleri Eğitmen : Vergi Müfettişi(Hesap Uzmanı) Nusret BULUT

Detaylı

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BURDUR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 2 Dönemi : 2015 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 4 BAŞKANIN SUNUŞU... 5 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 01.01.2014 30.09.2014 DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 01.01.2014 30.09.2014 DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 01.01.2014 30.09.2014 DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU 1- GİRİŞ 1.1-) Konu Türkiye Golf Federasyonu nun 01.01.2014 30.09.2014 dönemi hesap ve faaliyetlerinin, 3289 sayılı Kanun, Bağımsız

Detaylı

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2015 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2016 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2015 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2016 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2015 YILI BİLANÇO- GELİR TABLOSU 2016 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR 31.01.2016 SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL DENETİM RAPORU

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL DENETİM RAPORU TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL DENETİM RAPORU RAPOR TARİHİ : 12 OCAK 2015 DENETÇİLER : YILMAZ USLU BAŞKAN İBRAHİM YILMAZ FATİH TOK AKİF UYGUR NECATİ AKYILDIZ İNCELEME DÖNEMİ : 01.10.2014-16.12.2014

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

ANKARA YMM ODASI KESİN HESAP RAPORU

ANKARA YMM ODASI KESİN HESAP RAPORU ANKARA YMM ODASI KESİN HESAP RAPORU 1 ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2015-31.12.2015 HESAP DÖNEMİ KESİN HESAP RAPORU 01.01.2015-31.12.2015 döneminde Bilanço ve Gelir-Gider Tablosu aşağıdaki

Detaylı

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00

Geçmiş yıllardan Nisbi Aidat Alacakları 270.000,00 TOPLAM 1.006.340,00 AİDAT GELİRLERİ EK-1 GİRİŞ AİDATI GELİRLERİ 11.840,00 Memur maaş taban aylığı katsayısı x 300: 296,00 5.920,00 Bina Katkı Payı (Giriş aidatı tutarında): 296,00 5.920,00 MAKTU YILLIK AİDAT GELİRLERİ 454.000,00

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler 2012 48 01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASI EĞİTİM ÇALIŞMALARI BORÇLAR HUKUKU UYGULAMALARI YER TARİH KATILIM SAYISI BAĞCILAR TESMER 18/10/12 40 EMİNÖNÜ TESMER 15/11/12

Detaylı

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir.

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir. 1 MAYIS 2013 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nde Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte 1 Mayıs ta alanlarda buluştuk, Uğur Mumcu Meydanı nda yapılan yürüyüşe katıldık. 9

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU 1-05/01/2013 tarihinde, Sakarya SMMM Odasının yeni edindiği bina açılışına Yönetim Kurulu olarak iştirak edildi. 2-29/01/2013 tarihinde, Bilecik SGK İl Müdürü

Detaylı

SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları. Erhan DEMİRHAN

SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları. Erhan DEMİRHAN SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları Erhan DEMİRHAN Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği,23.06.2018 tarih ve 30457 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Uygarlık Yolunda Başarılı Olmak Yenileşmeye Bağlıdır.

Uygarlık Yolunda Başarılı Olmak Yenileşmeye Bağlıdır. 1 2 Uygarlık Yolunda Başarılı Olmak Yenileşmeye Bağlıdır. 3 4 Gündem KARARIN TARİHİ : 11.04.2016 KARARIN NO : 016 ÜYELERİN ADI SOYADI: Mustafa USLU, Mehmet Özgür ANIL, Sayim KESKİN, Ferudun KATAR, Alper

Detaylı

SAYI : KONU: Genel Kurul Denetleme Kurulu Raporu Hk. ODALARA 44 SAYILI TAMİM

SAYI : KONU: Genel Kurul Denetleme Kurulu Raporu Hk. ODALARA 44 SAYILI TAMİM ARTVİN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ SABİT OSMAN AVCI HÜRRİYET CAD.NO:26 TEL:2123276 FAX:2128458 08000 / ARTVİN www.artvinesob.org.tr iletisim@artvinesob.org.tr SAYI : 199 26.12.2017 KONU: Genel

Detaylı

TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU T Ü R K İ Y E SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER V E Y E M İ N L İ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ D E N İ Z L İ Ş U B E S İ TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU Temel Eğitim ve

Detaylı

Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu

Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu 7 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU 211 RAPORU BAŞKAN IN SUNUŞU 211 Yılında meslek örgütümüz gerek mesleğimizin kurumsallaşması gerekse toplum ve ekonomik hayatta hak ettiği

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI TEMEL EĞĐTĐM VE STAJ MERKEZĐ ANTALYA ŞUBESĐ ÇALIŞMA RAPORU Meslek mensuplarımız ve meslek mensubu adaylarımızın eğitimi amacını taşıyan Temel Eğitim ve

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Haksız Rekabet. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ KISIM Haksız Rekabet. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ (*) (21 Kasım 2007 tarih ve 26707 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

Detaylı

TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU 01.05.2016 31.10.2016 TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU Türkiye Buz Pateni Federasyonu Denetim Kurulu 01.05.2016-31.10.2016 dönemine ait raporunu hazırlamak üzere 18.11.2016

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 01.01.2016-31.12.2016 DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU 1-GİRİŞ 1.1-) Konu Türkiye Golf Federasyonu nun 01.01.2016 31.12.2016 dönemi hesap ve faaliyetlerinin, 3289 sayılı Kanun, Bağımsız

Detaylı

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 5 KAR DAĞITIMI VE VERGİLENDİRİLMESİ SEMİNERİ Sahibi: İzmir SMMMO adına

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

TÜRKİYE BİLARDO FEDERASYONU 01.12.2010 31.12.2010 TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE BİLARDO FEDERASYONU 01.12.2010 31.12.2010 TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE BİLARDO FEDERASYONU 01.12.2010 31.12.2010 TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU Türkiye Bilardo Federasyonunun 01.12.2010-31.12.2010 dönemlerine ait hesap incelemelerini, 3289 sayılı Kanun ve diğer

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/057 Meclis Karar Tarihi : 10/07/2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 15/07/2014

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Yönetim kurulumuz 2011 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri

2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 01.01.2014 31.12.2014 01.01.2015 31.12.2015 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM

Detaylı

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE

SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MALİ TABLOLAR VE TAHMİNİ BÜTÇE 2014 YILI ODA VE İKTİSADİ İŞLETME BİLANÇOLAR- GELİR TABLOLARI, 2015 YILI TAHMİNİ BÜTÇE VE DİP NOTLAR 31.01.2015 SAKARYA SERBEST

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ, Disiplin Kurulu Başkanı Murat BAŞARAN SAĞRA, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit GÜLTEPE, Etik Kurulu Başkanı

Detaylı

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

YILLARI. Faaliyet Raporu 1 İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS www.ismmmo.org.tr Faaliyet Raporu 1 İSMMMO Yayın No: 165 Grafik ve Uygulama: Alican SEZER Baskı ve Cilt TOR OFSET SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Akçaburgaz Mahallesi 116 Sokak No:2 Esenyurt / İSTANBUL

Detaylı

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti.

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti. 03 MART 2015 CHP Adana İl Başkanlığı görevine atanan Oda Eski Başkanımız Sayın Ecz. Burhanettin BULUT ve CHP Adana İl Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. Yapılan ziyarette; yaklaşan genel seçimlerle ilgili

Detaylı

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Oda Eğitimleri Elektronik Ticaret Uygulaması ve Vergilendirilmesi konusunda düzenlenen 1 seminere 864 meslek mensubu ve stajyerimiz katılmıştır. SGK, İş Hukuku ve İşkur Güncel Uygulama Ve Teşvikler konusunda

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. HENDEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 : Bu yönetmeliğin amacı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE (1)- Bu yönetmelik Yazı İşleri Müdürlüğü nün görev ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

2016/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI DENETİM, RAPORLAMA VE MESLEK HUKUKU 23 Mart 2016-Çarşamba 18:00

2016/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI DENETİM, RAPORLAMA VE MESLEK HUKUKU 23 Mart 2016-Çarşamba 18:00 2016/1.DÖNEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI DENETİM, RAPORLAMA VE MESLEK HUKUKU 23 Mart 2016-Çarşamba 18:00 SORULAR SORU 1- YMM lerin mesleklerini icra ederken karşı karşıya kaldıkları mesleki sorumlulukların

Detaylı

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Bursa ġubesi YÖNETĠM KURULU Şube Başkanı Şube Başkan Yrd. Şube Sekreteri Şube Saymanı Şube Üye Şube Üye Şube Üye : Mesut

Detaylı

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR: Amaç Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Ruhsat

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU 07/01/2014 Salı Yönetim Kurulu Toplantımızı Osmaneli İlçesinde yaptık, Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Osmaneli ndeki meslektaşlar ile bir araya gelip

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu 2012 TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Bilgiye Erişim Merkezi Hukuk Birimi

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar YMM Sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan 2016 yılları arasında 275 meslek mensubu katılmıştır. SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

s.s. BAYıNDıR KONUT YAPI KOOPERA TİFİ

s.s. BAYıNDıR KONUT YAPI KOOPERA TİFİ Genel Kurul toplantı tarihi İncelemenin ait olduğu dönem s.s. BAYıNDıR KONUT YAPI KOOPERA TİFİ 2012 YILI GENEL KURULU'NA İLİşKİN DENETLEME KURULU RAPORU : 28.04.2013 : 2012 Rapor düzenleme tarihi : 28.03.2013

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -(1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın 2015/8

Detaylı

K o m i t e R a p o r l a r ı

K o m i t e R a p o r l a r ı Komite Raporları Avrupa Birliği Fonları Komitesi Avrupa Birliği Uyum ve Proje Çalışması Komitesi Bağımlı Çalışanlar Komitesi Bağımsız Denetim Komitesi Basel Komitesi Bilgi Teknolojilerive E-Devleti İzleme

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ DENETİM KURULU RAPORU 1- GİRİŞ 1.1-) Konu Türkiye Golf Federasyonu nun 01.01.2013 31.12.2013 dönemi hesap ve faaliyetlerinin, 3289 sayılı Kanun, Bağımsız

Detaylı

DENETĐM KURULU RAPORU

DENETĐM KURULU RAPORU TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TURKISH FENCING FEDERATION 2011 YILI DENETĐM KURULU RAPORU Sayfa 1 / 11 TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU 01.01.2011 31.12.2011 DENETĐM KURULU RAPORU 1-GĐRĐŞ Đşbu Denetim

Detaylı

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI Tarih : 09/02/2018 BELEDİYESİ Konu Teklif : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği. : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün 30/01/2018

Detaylı

BSMMMO VE İKTİSADİ İŞLETMEMİZİN MALİ TABLOLARI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR. Bursa SMMM Odası Yönetim Kurulu 2013/2. DÖNEM BSMMMO MALİ TABLOLAR

BSMMMO VE İKTİSADİ İŞLETMEMİZİN MALİ TABLOLARI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR. Bursa SMMM Odası Yönetim Kurulu 2013/2. DÖNEM BSMMMO MALİ TABLOLAR BSMMMO VE İKTİSADİ İŞLETMEMİZİN MALİ TABLOLARI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR. Bursa SMMM Odası Yönetim Kurulu 2013/2. DÖNEM BSMMMO MALİ TABLOLAR 1 2 BSMMMO 2013 YILI MALİ TABLOLAR BURSA SERBEST MUHASEBECİ

Detaylı

DİSİPLİN KURUL RAPORU DANIŞMA MECLİSİ RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU YAYIN KURULU RAPORU MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME KURULU RAPORU

DİSİPLİN KURUL RAPORU DANIŞMA MECLİSİ RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU YAYIN KURULU RAPORU MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME KURULU RAPORU 7KURUL RAPORLARI DİSİPLİN KURUL RAPORU DANIŞMA MECLİSİ RAPORU HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU RAPORU YAYIN KURULU RAPORU MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME KURULU RAPORU KOMİTE RAPORLARI 11111 134 01 DİSİPLİN

Detaylı

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri ANTALYA S.M.M.M. ODASI EĞİTİM TAKVİMİ EKİM 2008 07.Ekim.2008-5510 Nolu Kanun Ve İlgili Yönetmelikler : Resul KURT ( SGK Başmüfettişi) Toplantı Yeri :Mustafa ÖZYÜREK Toplantı Salonu Toplantı Saati :10.00

Detaylı

1 HAZİRAN 2012 5 HAZİRAN 2012 7 HAZİRAN 2012

1 HAZİRAN 2012 5 HAZİRAN 2012 7 HAZİRAN 2012 1 HAZİRAN 2012 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Yönetim Kurulumuz ve Denetleme Kurulu Üyemiz Ecz. Ömer Faruk DOĞAN Valilikte Eczanelerin çalışma gün ve saatleri ile ilgili olarak Sağlıktan Sorumlu Sayın

Detaylı

SM 50 SMMM 43 SM 32 SMMM 22. Bay 46 Bayan 4 Bay 39 Bayan 4 Bay 28 Bayan 4 Bay 20 Bayan 2 7.3.2 Stajyer

SM 50 SMMM 43 SM 32 SMMM 22. Bay 46 Bayan 4 Bay 39 Bayan 4 Bay 28 Bayan 4 Bay 20 Bayan 2 7.3.2 Stajyer 1.3 Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır Vizyonumuz: Mesleği şehrimizde en iyi şekilde temsil etmektir. 1.4. Temel Bilgiler 1.4.1. Yönetim

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ Oda Eğitimleri Oda Faaliyetleri 41 LER 2014 YILINDA; E-Devlet projesinin müşterilerimize ve muhasebe mesleğine etkileri ve Yeniden yapılanma süreci konusunda düzenlenen

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Merkezimiz, 2010 yılında, GEDİZ ÜNİVERSİTESİ nin sürekli eğitim programlarını düzenlemek ve bu yolla Üniversitemizin kamu, özel sektör ve

Detaylı

06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı.

06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı. 06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı. 07 NİSAN 2011 Genel Sekreterimiz Ecz. Ersun Özkan ve Yönetim

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik,

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU 01.08.2012-20.04.2014 TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU 01.08.2012-20.04.2014 TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU 01.08.2012-20.04.2014 TARİHLERİ ARASI DENETİM KURULU RAPORU Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Denetim Kurulu 01.08.2012-20.04.2014 dönemine ait raporunu hazırlamak üzere 23.04.2014

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden :

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YMM - Yeminli Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru 22 Ağustos 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26621 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YEMİNLİ

Detaylı

TÜRMOB SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜ AVİRLER ODASI

TÜRMOB SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜ AVİRLER ODASI TÜRMOB SAKARYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜ AVİRLER ODASI 2009 YILI FAALİYET RAPORU 1 YÖNETİM KURULU Başkan Selattin Çakırsoy Başkan Yardımcısı Abdullah Karaman Oda Sekreteri Ertuğrul Kocacık Sayman Rahmi

Detaylı

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ S. 3 E-TEBLİGAT Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ S. 4 E-FATURA, E-DEFTER,

Detaylı

2010 YILI GENEL KURULU'NA İLİşKİN DENETLEME KURULU RAPORU

2010 YILI GENEL KURULU'NA İLİşKİN DENETLEME KURULU RAPORU Genel Kurul toplantı tarihi İncelemenin ait olduğu dönem Rapor düzenleme tarihi S.S. BAYINDIRKONUT YAPI KOOPERATİFİ 2010 YILI GENEL KURULU'NA İLİşKİN DENETLEME KURULU RAPORU : 22.05.2011 : 2010 : 15.04.2011

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /113-1

Sirküler Rapor Mevzuat /113-1 Sirküler Rapor Mevzuat 25.05.2015/113-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

3 NİSAN 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Adana İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Ahmet ÖZER i ziyaret etti.

3 NİSAN 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Adana İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Ahmet ÖZER i ziyaret etti. 3 NİSAN 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Adana İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Ahmet ÖZER i ziyaret etti. 3 NİSAN 2013 Yönetim Kurulumuz, Kozan Temsilcilik Binasında Kozanlı meslektaşlarımızla toplantı

Detaylı