Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi"

Transkript

1 Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları

2 İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 2 Ara dönem kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu 3 Ara dönem özsermaye değişim tablosu 4 Ara dönem nakit akış tablosu 5 Ara dönem finansal tablolara ilişkin açıklayıcı notlar 5-23

3 Bağımsız denetimden geçmemiş 30 Eylül 2013 tarihli finansal durum tablosu (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.) Varlıklar Cari dönem Geçmiş dönem Dipnot referansları 30 Eylül Aralık 2012 Dönen varlıklar Nakit ve nakit benzerleri 3 27, Ticari alacaklar İlişkili taraflardan ticari alacaklar 4 126,654,850 - Diğer Alacaklar Diğer Dönen Varlıklar Toplam varlıklar Kaynaklar Kısa vadeli yükümlülükler Kısa vadeli borçlanmalar 6 126,625,350 - Ticari borçlar İlişkili taraflara ticari borçlar İlişkili olmayan taraflara ticari borçlar Diğer borçlar Özkaynaklar Özkaynaklar Ödenmiş sermaye Geçmiş yıllar zararları (6.000) - Net dönem karı/zararı (6.000) Toplam kaynaklar Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçasıdır. (2)

4 Bağımsız denetimden geçmemiş 30 Eylül 2013 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait Kar veya Zarar Kısmı Cari Dönem (Bağımsız incelemeden geçmiş) Cari Dönem (Bağımsız incelemeden geçmemiş) 1 Ocak - 1 Temmuz - 1 Ocak - 30 Eylül Notlar 30 Eylül Eylül Temmuz - 30 Eylül 2012 Hasılat 10 6,137,841 3,028, Satışların Maliyeti (-) 11 (6,063,478) (2,979,168) - - Ticari Faaliyetlerden Brüt Kar/Zarar 74,363 49, Finans Sektörü Faaliyetleri Hasılatı Finans Sektörü Faaliyetleri Maliyeti (-) Finans Sektörü Faaliyetlerinden Brüt Kâr/Zarar Brüt Kar/Zarar 74,363 49, Genel Yönetim Giderleri (-) 13 (72,348) (43,533) - - Pazarlama Giderleri (-) Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler (-) Esas Faaliyet Karı/Zararı 2,015 5, Finansman Gideri Öncesi Faaliyet Karı/Zararı 2,015 5, Finansal Gelirler 14 1, Finansman Giderleri (-) Sürdürülen Faaliyetler Vergi Öncesi Karı/Zararı 3,313 6, Sürdürülen Faaliyetler Vergi Gideri/Geliri Dönem Vergi Gideri/Geliri Ertelenmiş Vergi Gideri/Geliri Sürdürülen Faaliyetler Dönem Karı/Zararı 3,313 6, Diğer Kapsamlı Gelir 3,313 6, Toplam Kapsamlı Gelir 3,313 6, Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçasıdır. (3)

5 Bağımsız denetimden geçmemiş 30 Eylül 2013 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait Toplam Geçmiş Cari Toplam Ödenmiş yıllar Dönem net özkaynaklar Sermaye (zararları) karı/ (zararı) 1 Ocak Geçmiş dönem zararına transfer Toplam Kapsamlı Gelir Eylül Ocak ,000 - (6,000) 44,000 Geçmiş dönem zararına transfer Toplam Kapsamlı Gelir - (6,000) 6, ,313 3, Eylül ,000 (6,000) 3,313 47,313 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçasıdır. (4)

6 Bağımsız denetimden geçmemiş 30 Eylül 2013 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait nakit akış tablosu Notlar 30 Eylül Eylül 2012 A. İşletme Faaliyetlerden Nakit Akışları (16.797) - Dönem Karı/Zararı 3,313 - Dönem Net Karı/Zararı Mutabakatı ile İlgili Düzeltmeler: Kar/zarar mutabakatı ile ilgili diğer düzeltmeler (74.363) - İşletme Sermayesinde Gerçekleşen Değişimler: - Ticari borçlardaki artış/azalışla ilgili düzeltmeler (229) - Ticari alacaklardaki artiş/azalişla ilgili düzeltmeler ( ) - İşletme sermayesinde gerçekleşen diğer artiş/azalişla ilgili - - düzeltmeler Finans Sektörü Faaliyetlerinden Borçlardaki Artış/Azalış Diğer Faaliyetlerden Elde Edilen Nakit Akışları Alınan Faiz Ödenen Faiz ( ) - Diğer nakit girişleri/çıkışları B. Yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akımları - - C. Finansman faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akımları - - Yabancı para çevirim farklarının etkisinden önce nakit ve nakit benzerlerindeki net artış/azalış (A+B+C) (16.797) - D. Yabancı para çevrim farklarının nakit ve nakit benzerleri üzerindeki etkisi - - D. Nakit ve nakit benzerinde meydana gelen net azalış (16.797) - E. Dönem başındaki nakit ve nakit benzerleri mevcudu F. Dönem sonundaki nakit ve nakit benzerleri mevcudu Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcı parçasıdır. (5)

7 Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 30 Eylül 2013 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait finansal tablolara ilişkin açıklayıcı notlar (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.) 1. Şirket in organizasyonu ve faaliyet konusu Asya Varlık Kiralama A.Ş. ( Şirket ), BDDK ve SPK dan gelen izin doğrultusunda 10 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş ve ticaret siciline tescil edilmiştir. Şirket in amacı, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Ana Ortaklık Banka ile işbirliği içerisinde Kira Sertifikası ihracında bulunmaktır. Çalışılmakta olan şirketlerin aktifinde bulunan menkul ve gayrimenkullerin Şirket e devri yolu ile şirketlere kaynak sağlanmakta olup bu değerlerin şirketlere kiralanması vasıtası ile geri ödemeler alınmakta ve bu ödemeler sonucunda menkul ve gayrimenkuller şirketlere geri devredilmektedir. Şirket in merkezi adresi Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Caddesi No:10 Kat:4 Ümraniye, İstanbul dur. 30 Eylül 2013 tarihi şirketin personeli bulunmamaktadır (31 Aralık 2012 bulunmamaktadır). ve bu tarihte sona eren hesap dönemine ait hazırlanan finansal tablolar, Şirket in Yönetim Kurulu tarafından 30 Ekim 2013 tarihinde onaylanmıştır. Mevzuat çerçevesinde Şirketin yetkili kurullarının ve düzenleyici kurumların finansal tabloları değiştirme yetkisi bulunmaktadır. 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar Şirket in finansal tablolarının hazırlanmasında uygulanan belli başlı muhasebe politikaları aşağıdaki gibidir: 2.1 Ara dönem finansal tabloların sunuma ilişkin temel esaslar İlişikteki ara dönem finansal tablolar Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 13 Haziran 2013 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Seri II, 14.1 No lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği ( Tebliğ ) hükümleri uyarınca Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ( KGK ) tarafından yürürlüğe konulmuş olan Türkiye Muhasebe Standartları'na (TMS) uygun olarak hazırlanmıştır. TMS; Türkiye Muhasebe Standartları, Türkiye Finansal Raporlama Standartları ile bunlara ilişkin ek ve yorumlardan oluşmaktadır. SPK nın Seri: XI, No: 29 sayılı tebliği uyarınca işletmeler, ara dönem finansal tablolarını UMS 34 Ara Dönem Finansal Raporlama standardına uygun olarak tam set veya özet olarak hazırlamakta serbesttirler. Ancak Şirket faaliyetlerine 2013 yılı içerisinde başladığından dolayı SPK tarafından 2012 sene sonuna ilişkin mali tablo düzenlenmesi istenilmemiş ve Şirket 1 Ocak - 31 Aralık 2012 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu yayımlamamıştır. Şirket bu çerçevede, 30 Eylül 2013 tarihinde sona eren ara hesap dönemine ait ara dönemde özet finansal tablo hazırlamamıştır. (6)

8 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Kullanılan para birimi Ara dönem finansal tablolar, gerçeğe uygun değerleri ile gösterilen finansal varlıkların dışında, tarihi maliyet esası baz alınarak TL olarak hazırlanmıştır. Ara dönem finansal tablolar, Şirket in faaliyette bulunduğu temel ekonomik çevrede geçerli olan para birimi (fonksiyonel para birimi) ile sunulmuştur. İşletmenin finansal durumu ve faaliyet sonucu, Şirket in geçerli para birimi olan ve finansal tablo için sunum para birimi olan Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir Netleştirme/Mahsup Finansal varlık ve yükümlülükler, gerekli kanuni hak olması, söz konusu varlık ve yükümlülükleri net olarak değerlendirmeye niyet olması veya varlıkların elde edilmesi ile yükümlülüklerin yerine getirilmesinin birbirini takip ettiği durumlarda net olarak gösterilirler İşletmenin Sürekliliği Şirket, finansal tablolarını işletmenin sürekliliği ilkesine göre hazırlamıştır Muhasebe Politikalarında değişiklikler ve hatalar Yeni bir TMS/TFRS nin ilk kez uygulanmasından kaynaklanan muhasebe politikası değişiklikleri, söz konusu TMS/ TFRS nin şayet varsa, geçiş hükümlerine uygun olarak geriye veya ileriye dönük olarak uygulanmaktadır. Herhangi bir geçiş hükmünün yer almadığı değişiklikler, muhasebe politikasında isteğe bağlı yapılan önemli değişiklikler veya tespit edilen muhasebe hataları geriye dönük olarak uygulanmakta ve önceki dönem finansal tabloları yeniden düzenlenmektedir Karşılaştırmalı bilgiler ve önceki dönem tarihli finansal tabloların yeniden düzenlenmesi Finansal durum ve performans trendlerinin tespitine imkan vermek üzere, Şirket in cari dönem finansal tabloları önceki dönemle karşılaştırmalı olarak hazırlanmaktadır. Cari dönem finansal tabloların sunumu ile uygunluk sağlanması açısından karşılaştırmalı bilgiler gerekli görüldüğünde yeniden düzenlenir veya sınıflandırılır Yeni ve revize edilmiş standartlar ve yorumlar sona eren ara hesap dönemine ait finansal tabloların hazırlanmasında esas alınan muhasebe politikaları aşağıda özetlenen yeni standartlar ve UFRYK yorumları dışında 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle hazırlanan finansal tablolar ile tutarlı olarak uygulanmıştır. Bu standartların ve yorumların Şirket in mali durumu ve performansı üzerindeki etkileri ilgili paragraflarda açıklanmıştır. (7)

9 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olan yeni standart, değişiklik ve yorumlar: TFRS 7 Finansal Araçlar: Açıklamalar Finansal Varlık ve Borçların Netleştirilmesi (Değişiklik) Değişiklik işletmenin finansal araçlarını netleştirmeye ilişkin hakları ve ilgili düzenlemeler (örnek teminat sözleşmeleri) konusunda bazı bilgileri açıklamasını gerektirmektedir. Getirilen açıklamalar finansal tablo kullanıcılarına; i) Netleştirilen işlemlerin şirketin finansal durumuna etkilerinin ve muhtemel etkilerinin değerlendirilmesi için ve ii) TFRS ye göre ve diğer genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine göre hazırlanmış finansal tabloların karşılaştırılması ve analiz edilmesi için faydalı bilgiler sunmaktadır. Yeni açıklamalar UMS 32 uyarınca bilançoda netleştirilen tüm finansal araçlar için verilmelidir. Söz konusu açıklamalar UMS 32 uyarınca bilançoda netleştirilememiş olsa dahi uygulanabilir ana netleştirme düzenlemesine veya benzer bir anlaşmaya tabi olan finansal araçlar için de geçerlidir. Değişiklik sadece açıklama esaslarını etkilemektedir ve Şirket in ara dönem finansal tabloları üzerinde bir etkisi olmamıştır. TMS 1 Finansal Tabloların Sunumu (Değişiklik) Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu Unsurlarının Sunumu Yapılan değişiklikler diğer kapsamlı gelir tablosunda gösterilen kalemlerin sadece gruplamasını değiştirmektedir. Bundan sonra diğer kapsamlı gelir tablosunda ileriki bir tarihte gelir tablosuna sınıflanabilecek (veya geri döndürülebilecek) kalemlerin hiçbir zaman gelir tablosuna sınıflanamayacak kalemlerden ayrı gösterilmesi gerekmektedir Değişiklik sadece sunum esaslarını etkilemiştir ve Şirket in finansal durumunu veya performansı üzerinde bir etkisi olmamıştır. TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar (Değişiklik) Standartta yapılan değişiklik kapsamında birçok konuya açıklık getirilmiş veya uygulamada değişiklik yapılmıştır. Yapılan birçok değişiklikten en önemlileri tazminat yükümlülüğü aralığı mekanizması uygulamasının kaldırılması, tanımlanmış fayda planlarında aktüeryal kar/zararının diğer kapsamlı gelir altında yansıtılması ve kısa ve uzun vadeli personel sosyal hakları ayrımının artık personelin hak etmesi prensibine göre değil de yükümlülüğün tahmini ödeme tarihine göre belirlenmesidir. TMS 27 Bireysel Finansal Tablolar (Değişiklik) TFRS 10 nun ve TFRS 12 nin yayınlanmasının sonucu olarak, TMSK TMS 27 de de değişiklikler yapmıştır. Yapılan değişiklikler sonucunda, artık TMS 27 sadece bağlı ortaklık, müştereken kontrol edilen işletmeler ve iştiraklerin bireysel finansal tablolarda muhasebeleştirilmesi konularını içermektedir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumunu veya performansı üzerinde bir etkisi olmamıştır. TMS 28 İştiraklerdeki ve İş Ortaklıklarındaki Yatırımlar (Değişiklik) TFRS 11 in ve TFRS 12 nin yayınlanmasının sonucu olarak, UMSK TMS 28 de de değişiklikler yapmış ve standardın ismini TMS 28 İştiraklerdeki ve İş Ortaklıklarındaki Yatırımlar olarak değiştirmiştir. Yapılan değişiklikler ile iştiraklerin yanı sıra, iş ortaklıklarında da özkaynak yöntemi ile muhasebeleştirme getirilmiştir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumunu veya performansı üzerinde bir etkisi olmamıştır. (8)

10 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) TFRS 10 Konsolide Finansal Tablolar TFRS 10 - TMS 27 Konsolide ve Bireysel Finansal Tablolar Standardının konsolidasyona ilişkin kısmının yerini almıştır. Hangi şirketlerin konsolide edileceğini belirlemede kullanılacak yeni bir kontrol tanımı yapılmıştır. Mali tablo hazırlayıcılarına karar vermeleri için daha fazla alan bırakan, ilke bazlı bir standarttır. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumunu veya performansı üzerinde bir etkisi olmamıştır. TFRS 11 Müşterek Düzenlemeler Standart müşterek yönetilen iş ortaklıklarının ve müşterek faaliyetlerin nasıl muhasebeleştirileceğini düzenlemektedir. Yeni standart kapsamında, artık iş ortaklıklarının oransal konsolidasyona tabi tutulmasına izin verilmemektedir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumunu veya performansı üzerinde bir etkisi olmamıştır. TFRS 12 Diğer İşletmelerdeki Yatırımların Açıklamaları TFRS 12 iştirakler, iş ortaklıkları, bağlı ortaklıklar ve yapısal işletmelere ilişkin verilmesi gereken tüm dipnot açıklama gerekliklerini içermektedir. Ara dönemdeki önemli olaylar ve işlemler nedeniyle verilmesi gereken açıklamalar dışında, yeni standart kapsamında yapılması gereken açıklamaların hiçbiri ara dönemler için geçerli değildir dolayısıyla Şirket ara dönemde bu açıklamaları sunmamıştır. TFRS 13 Gerçeğe Uygun Değerin Ölçümü Yeni standart gerçeğe uygun değerin TFRS kapsamında nasıl ölçüleceğini açıklamakla beraber, gerçeğe uygun değerin ne zaman kullanılabileceği ve/veya kullanılması gerektiği konusunda bir değişiklik getirmemektedir. Tüm gerçeğe uygun değer ölçümleri için rehber niteliğindedir. Yeni standart ayrıca, gerçeğe uygun değer ölçümleri ile ilgili ek açıklama yükümlülükleri getirmektedir. Yeni açıklamaların sadece TFRS 13 ün uygulamaya başlandığı dönemden itibaren verilmesi gerekmektedir. Söz konusu açıklamaların finansal araçlara ilişkin olanlarının bazılarının TMS A (j) uyarınca ara dönem finansal tablolarda da sunulması gerekmektedir. Standardın, Şirket in ara dönem finansal tabloları üzerinde bir etkisi olmamıştır. UFRYK 20 Yerüstü Maden İşletmelerinde Üretim Aşamasındaki Hafriyat (Dekapaj) Maliyetleri Yorum, üretim aşamasındaki hafriyatların ne zaman ve hangi koşullarda varlık olarak muhasebeleşeceği, muhasebeleşen varlığın ilk kayda alma ve sonraki dönemlerde nasıl ölçüleceğine açıklık getirmektedir. Söz konusu yorum Şirket / Grup için geçerli değildir ve Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde hiçbir etkisi olmamıştır. Uygulama Rehberi (TFRS 10, TFRS 11 ve TFRS 12 değişiklik) Değişiklikler geriye dönük düzeltme yapma gerekliliğini ortadan kaldırmak amacıyla sadece uygulama rehberinde yapılmıştır. İlk uygulama tarihi TFRS 10 un ilk defa uygulandığı yıllık hesap döneminin başlangıcı olarak tanımlanmıştır. Kontrolün olup olmadığı değerlendirmesi karşılaştırmalı sunulan dönemin başı yerine ilk uygulama tarihinde yapılacaktır. Eğer TFRS 10 a göre kontrol değerlendirmesi TMS 27/TMSYK 12 ye göre yapılandan farklı ise geriye dönük düzeltme etkileri saptanmalıdır. Ancak, kontrol değerlendirmesi aynı ise geriye dönük düzeltme gerekmez. Eğer birden fazla karşılaştırmalı dönem sunuluyorsa, sadece bir dönemin geriye dönük düzeltilmesine izin verilmiştir. UMSK, aynı sebeplerle TFRS 11 ve TFRS 12 uygulama rehberlerinde de değişiklik yapmış ve geçiş hükümlerini kolaylaştırmıştır. Değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerinde bir etkisi olmamıştır. (9)

11 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) TFRS deki iyileştirmeler 1 Ocak 2013 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olan ve aşağıda açıklanan dönemi yıllık TFRS iyileştirmelerinin Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde bir etkisi olmamıştır. TMS 1 Finansal Tabloların Sunuşu: İhtiyari karşılaştırmalı ek bilgi ile asgari sunumu mecburi olan karşılaştırmalı bilgiler arasındaki farka açıklık getirilmiştir. TMS 16 Maddi Duran Varlıklar: Maddi duran varlık tanımına uyan yedek parça ve bakım ekipmanlarının stok olmadığı konusuna açıklık getirilmiştir. TMS 32 Finansal Araçlar: Sunum: Hisse senedi sahiplerine yapılan dağıtımların vergi etkisinin TMS 12 kapsamında muhasebeleştirilmesi gerektiğine açıklık getirilmiştir. Değişiklik, TMS 32 de bulun mevcut yükümlülükleri ortadan kaldırıp şirketlerin hisse senedi sahiplerine yaptığı dağıtımlardan doğan her türlü gelir vergisinin TMS 12 hükümleri çerçevesinde muhasebeleştirmesini gerektirmektedir. TMS 34 Ara Dönem Finansal Raporlama: TMS 34 de her bir faaliyet bölümüne ilişkin toplam bölüm varlıkları ve borçları ile ilgili istenen açıklamalara açıklık getirilmiştir. Faaliyet bölümlerinin toplam varlıkları ve borçları sadece bu bilgiler işletmenin faaliyetlerine ilişkin karar almaya yetkili merciine düzenli olarak raporlanıyorsa ve açıklanan toplam tutarlarda bir önceki yıllık mali tablolara göre önemli değişiklik olduysa açıklanmalıdır. Yayınlanan ama yürürlüğe girmemiş ve erken uygulamaya konulmayan standartlar Ara dönem finansal tabloların onaylanma tarihi itibariyle yayımlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiş ve Şirket tarafından erken uygulanmaya başlanmamış yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler aşağıdaki gibidir. Şirket aksi belirtilmedikçe yeni standart ve yorumların yürürlüğe girmesinden sonra finansal tablolarını ve dipnotlarını etkileyecek gerekli değişiklikleri yapacaktır. TMS 32 Finansal Araçlar: Sunum - Finansal Varlık ve Borçların Netleştirilmesi (Değişiklik) Değişiklik muhasebeleştirilen tutarları netleştirme konusunda mevcut yasal bir hakkının bulunması ifadesinin anlamına açıklık getirmekte ve TMS 32 netleştirme prensibinin eş zamanlı olarak gerçekleşmeyen ve brüt ödeme yapılan hesaplaşma (takas büroları gibi) sistemlerindeki uygulama alanına açıklık getirmektedir. Değişiklikler 1 Ocak 2014 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geriye dönük olarak uygulanacaktır. Söz konusu standardın Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. TFRS 9 Finansal Araçlar Sınıflandırma ve Açıklama Aralık 2011 de yapılan değişiklikle yeni standart, 1 Ocak 2015 tarihi ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olacaktır. TFRS 9 Finansal Araçlar standardının ilk safhası finansal varlıkların ve yükümlülüklerin ölçülmesi ve sınıflandırılmasına ilişkin yeni hükümler getirmektedir. TFRS 9 a yapılan değişiklikler esas olarak finansal varlıkların sınıflama ve ölçümünü ve gerçeğe uygun değer farkı kar veya zarara yansıtılarak ölçülen olarak sınıflandırılan finansal yükümlülüklerin ölçümünü etkileyecektir ve bu tür finansal yükümlülüklerin gerçeğe uygun değer değişikliklerinin kredi riskine ilişkin olan kısmının diğer kapsamlı gelir tablosunda sunumunu gerektirmektedir. Standardın erken uygulanmasına izin verilmektedir. Bu standart henüz Avrupa Birliği tarafından onaylanmamıştır. Şirket, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. (10)

12 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Uluslar arası Muhasebe Standartları Kurumu (UMSK) tarafından yayınlanmış fakat KGK tarafından yayınlanmamış yeni ve düzeltilmiş standartlar ve yorumlar Aşağıda listelenen yeni standartlar, yorumlar ve mevcut UFRS standartlarındaki değişiklikler UMSK tarafından yayınlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiştir. Fakat bu yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler henüz KGK tarafından TFRS ye uyarlanmamıştır / yayınlanmamıştır ve bu sebeple TFRS nin bir parçasını oluşturmazlar. Şirket finansal tablolarında ve dipnotlarda gerekli değişiklikleri bu standart ve yorumlar TFRS de yürürlüğe girdikten sonra yapacaktır. UFRS 10 Konsolide Finansal Tablolar (değişiklik) UFRS 10 standardı yatırım şirketi tanımına uyan şirketlerin konsolidasyon hükümlerinden muaf tutulmasına ilişkin bir istisna getirmek için değiştirilmiştir. Konsolidasyon hükümlerine getirilen istisna ile yatırım şirketlerinin bağlı ortaklıklarını UFRS 9 Finansal Araçlar standardı hükümleri çerçevesinde gerçeğe uygun değerden muhasebeleştirmeleri gerekmektedir. Söz konusu değişikliğin Şirket in finansal durumu ve performansı üzerinde herhangi bir etkisinin olması beklenmemektedir. UFRYK Yorum 21 Zorunlu Vergiler Bu yorum, zorunlu vergiye ilişkin yükümlülüğün işletme tarafından, ödemeyi ortaya çıkaran eylemin ilgili yasalar çerçevesinde gerçekleştiği anda kaydedilmesi gerektiğine açıklık getirmektedir. Aynı zamanda bu yorum, zorunlu verginin sadece ilgili yasalar çerçevesinde ödemeyi ortaya çıkaran eylemin bir dönem içerisinde kademeli olarak gerçekleşmesi halinde kademeli olarak tahakkuk edebileceğine açıklık getirmektedir. Asgari bir eşiğin aşılması halinde ortaya çıkan bir zorunlu verginin, asgari eşik aşılmadan yükümlülük olarak kayıtlara alınamayacaktır. Bu yorum 1 Ocak 2014 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olup erken uygulamaya izin verilmektedir. Bu yorumun geçmişe dönük olarak uygulanması zorunludur. Söz konusu yorum Şirket için geçerli değildir ve Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisinin olması beklenmemektedir. UMS 36 Varlıklarda Değer Düşüklüğü - Finansal olmayan varlıklar için geri kazanılabilir değer açıklamaları (Değişiklik) UMSK, UFRS 13 Gerçeğe uygun değer ölçümleri ne getirilen değişiklikten sonra UMS 36 Varlıklarda değer düşüklüğü standardındaki değer düşüklüğüne uğramış varlıkların geri kazanılabilir değerlerine ilişkin bazı açıklama hükümlerini değiştirmiştir. Değişiklik, değer düşüklüğüne uğramış varlıkların (ya da bir varlık grubunun) gerçeğe uygun değerinden elden çıkarma maliyetleri düşülmüş geri kazanılabilir tutarının ölçümü ile ilgili ek açıklama hükümleri getirmiştir. Bu değişiklik, 1 Ocak 2014 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geriye dönük olarak uygulanacaktır. İşletme UFRS 13 ü uygulamışsa erken uygulamaya izin verilmektedir. Söz konusu değişiklik açıklama hükümlerini etkilemiştir ve Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde hiç bir etkisi olmayacaktır. UMS 39 Finansal Araçlar: Muhasebeleştirme ve Ölçme Türev ürünlerin devri ve riskten korunma muhasebesinin devamlılığı (Değişiklik) UMSK, Haziran 2013 de UMS 39 Finansal Araçlar: Muhasebeleştirme ve Ölçme standardına getirilen değişlikleri yayınlamıştır. Bu değişiklik, finansal riskten korunma aracının kanunen ya da düzenlemeler sonucunda merkezi bir karşı tarafa devredilmesi durumunda riskten korunma muhasebesinin durdurulmasını zorunlu kılan hükme dar bir istisna getirmektedir. Bu değişiklik, 1 Ocak 2014 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geriye dönük olarak uygulanacaktır. Söz konusu standardın Şirket in finansal durumu veya performansı üzerinde bir etkisi olması beklenmemektedir. (11)

13 KGK tarafından yayınlanan ilke kararları Yukarıda belirtilenlere ek olarak KGK Türkiye Muhasebe Standartlarının Uygulanmasına yönelik aşağıdaki ilke kararlarını yayımlamıştır. Finansal tablo örnekleri ve kullanım rehberi yayınlanma tarihi itibariyle geçerlilik kazanmıştır ancak diğer kararlar 31 Aralık 2012 tarihinden sonra başlayan yıllık raporlama dönemlerinde geçerli olmak üzere uygulanacaktır Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi KGK, 20 Mayıs 2013 tarihinde finansal tablolarının yeknesak olmasını sağlamak ve denetimini kolaylaştırmak amacıyla Finansal tablo örnekleri ve kullanım rehberi yayınlamıştır. Bu düzenlemede yer alan finansal tablo örnekleri, bankacılık, sigortacılık, bireysel emeklilik veya sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere kurulan finansal kuruluşlar dışında TMS yi uygulamakla yükümlü olan şirketlerin hazırlayacakları finansal tablolara örnek teşkil etmesi amacıyla yayınlanmıştır Ortak Kontrole Tabi İşletme Birleşmelerinin Muhasebeleştirilmesi Karara göre i) ortak kontrole tabi işletme birleşmelerinin hakların birleşmesi (pooling of interest) yöntemi ile muhasebeleştirilmesi gerektiği, ii) dolayısıyla finansal tablolarda şerefiyeye yer verilmemesi gerektiği ve iii) hakların birleştirilmesi yöntemi uygulanırken, ortak kontrolün oluştuğu raporlama döneminin başı itibarıyla birleşme gerçekleşmiş gibi finansal tabloların düzeltilmesi ve ortak kontrolün oluştuğu raporlama döneminin başından itibaren karşılaştırmalı olarak sunulması gerektiği hükme bağlanmıştır. Söz konusu kararların Şirket'in finansal tablolarında bir etkisinin olması beklenmemektedir İntifa Senetlerinin Muhasebeleştirilmesi İntifa senedinin hangi durumlarda finansal bir borç hangi durumlarda ise özkaynağa dayalı finansal araç olarak muhasebeleştirilmesi gerektiği konusuna açıklık getirilmiştir Söz konusu kararların Şirket'in finansal tablolarında bir etkisinin olması beklenmemektedir Karşılıklı İştirak Yatırımlarının Muhasebeleştirilmesi Bir işletmenin iştirak yatırımı olan bir işletmede kendisine ait hisselerin bulunması durumu karşılıklı iştirak ilişkisi olarak tanımlanmış ve karşılıklı iştiraklerin muhasebeleştirilmesi konusu, yatırımın türüne ve uygulanan farklı muhasebeleştirme esaslarına bağlı olarak değerlendirilmiştir. Söz konusu ilke kararı ile konu aşağıdaki üç ana başlık altında değerlendirilmiş ve her birinin muhasebeleştirme esasları belirlenmiştir. i) Bağlı ortaklığın, ana ortaklığın özkaynağa dayalı finansal araçlarına sahip olması durumu, ii) İştiraklerin veya iş ortaklığının yatırımcı işletmenin özkaynağa dayalı finansal araçlarına sahip olması durumu iii) İşletmenin özkaynağa dayalı finansal araçlarına, TMS 39 ve TFRS 9 kapsamında muhasebeleştirdiği bir yatırımının bulunduğu işletme tarafından sahip olunması durumu. Söz konusu kararların Şirket'in finansal tablolarında bir etkisinin olması beklenmemektedir. (12)

14 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Muhasebe tahminlerindeki değişiklikler Muhasebe tahminlerindeki değişiklikler, yalnızca bir döneme ilişkin ise, değişikliğin yapıldığı cari dönemde, gelecek dönemlere ilişkin ise, hem değişikliğin yapıldığı dönemde, hem de ileriye yönelik olarak uygulanır. 2.2 Önemli muhasebe politikalarının özeti Ücret, komisyon ve karpayı gelir/giderleri (i) Ücret ve komisyon gelirleri ve giderleri Ücret ve komisyonlar genel olarak tahsil edildikleri veya ödendikleri tarihte gelir tablosuna yansıtılmaktadır. Bununla birlikte, ihraç hizmet komisyonları tahakkuk esasına göre muhasebeleştirilmektedir. (ii) Kar payı gelir ve gideri Kar payı gelir ve giderleri ilgili dönemdeki gelir tablosunda tahakkuk esasına göre muhasebeleştirilmektedir. Karpayı geliri katılma hesaplarından elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. Kiralama işlemleri - kiracı durumunda Mülkiyete ait risk ve faydanın tamamının kiracıya devir edildiği kiralama işlemi, finansal kiralama olarak sınıflandırılır. Diğer bütün kiralamalar operasyonel kiralama olarak sınıflanır. Şirket in finansal kiralama sözleşmesi bulunmamaktadır. Operasyonel kiralama sözleşmesinden kaynaklanan kira borçları kiralama dönemi boyunca gelir tablosunda eşit tutarlarda gider olarak kaydedilir. Operasyonel kiralamaya teşvik amacıyla elde edilen ve edilecek faydalar da aynı şekilde eşit tutarlarda operasyonel kiralama dönemi boyunca gelir tablosuna yansıtılır. Nakit ve nakit benzerleri Nakit ve nakit benzeri kalemleri, nakit para, vadesiz mevduat ve satın alım tarihinden itibaren orijinal vadeleri 3 ay veya 3 aydan daha az olan, hemen nakde çevrilebilecek olan ve önemli tutarda değer değişikliği riski taşımayan yüksek likiditeye sahip diğer kısa vadeli yatırımlardır. Bilanço tarihinden sonraki olaylar Bilanço tarihinden sonraki olaylar, kara ilişkin herhangi bir duyuru veya diğer seçilmiş finansal bilgilerin kamuya açıklanmasından sonra ortaya çıkmış olsalar bile, bilanço tarihi ile bilançonun yayımı için yetkilendirilme tarihi arasındaki tüm olayları kapsar. Şirket, bilanço tarihinden sonraki düzeltme gerektiren olayların ortaya çıkması durumunda, finansal tablolara alınan tutarları bu yeni duruma uygun şekilde düzeltir. Düzeltme gerektirmeyen olaylar finansal tablo dipnotlarında açıklanır. (13)

15 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Karşılıklar, şarta bağlı yükümlülükler ve şarta bağlı varlıklar Geçmiş olaylardan kaynaklanan mevcut bir yükümlülüğün bulunması, yükümlülüğün yerine getirilmesinin muhtemel olması ve söz konusu yükümlülük tutarının güvenilir bir şekilde tahmin edilebilir olması durumunda finansal tablolarda karşılık ayrılır. Karşılık olarak ayrılan tutar, yükümlülüğe ilişkin risk ve belirsizlikler göz önünde bulundurularak, bilanço tarihi itibarıyla yükümlülüğün yerine getirilmesi için yapılacak harcamanın tahmin edilmesi yoluyla hesaplanır. Karşılığın, mevcut yükümlülüğün karşılanması için gerekli tahmini nakit akımlarını kullanarak ölçülmesi durumunda söz konusu karşılığın defter değeri, ilgili nakit akımlarının bugünkü değerine eşittir. Karşılığın ödenmesi için gerekli olan ekonomik faydanın bir kısmı ya da tamamının üçüncü taraflarca karşılanmasının beklendiği durumlarda, tahsil edilecek tutar, ilgili tutarın tahsil edilmesinin hemen hemen kesin olması ve güvenilir bir şekilde ölçülmesi halinde varlık olarak muhasebeleştirilir. Geçmiş olaylardan kaynaklanan ve mevcudiyeti işletmenin tam olarak kontrolünde bulunmayan gelecekteki bir veya daha fazla kesin olmayan olayın gerçekleşip gerçekleşmemesi ile teyit edilebilmesi mümkün yükümlülükler ve varlıklar finansal tablolara alınmamakta ve şarta bağlı yükümlülükler ve varlıklar olarak değerlendirilmektedir Kurum kazancı üzerinden hesaplanan vergiler Kurumlar vergisi Kurumlar vergisi Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hesaplanmakta olup, bu vergi dışındaki vergi giderleri faaliyet giderleri içerisinde muhasebeleştirilmektedir. Cari vergi varlıklarıyla cari vergi yükümlülükleri, mahsup etme ile ilgili yasal bir hakkın olması veya söz konusu varlık ve yükümlülüklerin aynı vergi mercii tarafından toplanan gelir vergisiyle ilişkilendirilmesi durumunda mahsup edilir. Ertelenmiş vergi Ertelenmiş vergi, yükümlülük yöntemi kullanılarak, varlık ve yükümlülüklerin finansal tablolarda yer alan kayıtlı değerleri ile vergi değerleri arasındaki geçici farklar üzerinden hesaplanır. Ertelenmiş vergi hesaplanmasında yürürlükteki vergi mevzuatı uyarınca bilanço tarihi itibarıyla geçerli bulunan vergi oranları kullanılır. Önemli geçici farklar, maddi varlık değer düşüklüğü karşılığından, personel prim tahakkukundan, duran varlıkların ve menkul kıymetlerin kayıtlı değeri ile vergi matrahı arasındaki farklardan ve kıdem tazminatı karşılığından doğmaktadır. Ertelenmiş vergi yükümlülüğü vergilendirilebilir geçici farkların tümü için hesaplanırken, indirilebilir geçici farklardan oluşan ertelenmiş vergi varlıkları, gelecekte vergiye tabi kar elde etmek suretiyle bu farklardan yararlanmanın kuvvetle muhtemel olması şartıyla hesaplanmaktadır. (14)

16 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Çalışanlara sağlanan faydalar Tanımlanmış fayda planları: Şirket, kıdem tazminatı, izin hakları ve çalışanlara sağlanan diğer faydalara ilişkin yükümlülüklerini Çalışanlara Sağlanan Faydalara İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı ( TMS 19 ) hükümlerine göre muhasebeleştirmekte ve bilançoda Çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin karşılıklar hesabında sınıflandırmaktadır. Şirket, Türkiye de mevcut İş kanunlarına göre, emeklilik veya istifa nedeniyle ve İş Kanunu nda belirtilen davranışlar dışındaki sebeplerle işine son verilen çalışanlara belirli bir toplu ödeme yapmakla yükümlüdür. Kıdem tazminatı karşılığı, bu Kanun kapsamında oluşması muhtemel yükümlülüğün, belirli aktüeryal tahminler kullanılarak bugünkü değeri üzerinden hesaplanmakta ve finansal tablolara yansıtılmaktadır. Tanımlanmış katkı planları: Şirket çalışanları adına Sosyal Güvenlik Kurumu na (Kurum) yasa ile belirlenmiş tutarlarda katkı payı ödemek zorundadır. Şirket in ödemekte olduğu katkı payı dışında çalışanına veya Kurum a yapmak zorunda olduğu başka bir ödeme mecburiyeti yoktur. Bu katkı payları tahakkuk ettikleri tarihte giderleştirilmektedir. Nakit akım tablosu Nakde eşdeğer varlıklar döneme isabet eden kasa ve karpayı gelir reeskontlar hariç orijinal vadesi üç aydan kısa olan bankalardan alacaklardan oluşmaktadır. Sermaye ve temettüler Adi hisseler, sermaye olarak sınıflandırılır. Adi hisseler üzerinden dağıtılan temettüler, beyan edildiği dönemde birikmiş kardan indirilerek kaydedilir. İlişkili taraflar Finansal tablolarını hazırlayan işletmeyle (bu Standartta raporlayan işletme olarak kullanılacaktır) ilişkili olan kişi veya işletmedir. (a) Bir kişi veya bu kişinin yakın ailesinin bir üyesi, aşağıdaki durumlarda raporlayan işletmeyle ilişkili sayılır: Söz konusu kişinin, (i) raporlayan işletme üzerinde kontrol veya müşterek kontrol gücüne sahip olması durumunda, (ii) raporlayan işletme üzerinde önemli etkiye sahip olması durumunda, (iii) raporlayan işletmenin veya raporlayan işletmenin bir ana ortaklığının kilit yönetici personelinin bir üyesi olması durumunda. (15)

17 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) (b) Aşağıdaki koşullardan herhangi birinin mevcut olması halinde işletme raporlayan işletme ile ilişkili sayılır: (i) İşletme ve raporlayan işletmenin aynı grubun üyesi olması halinde (yani her bir ana ortaklık, bağlı ortaklık ve diğer bağlı ortaklık diğerleri ile ilişkilidir). (ii) İşletmenin, diğer işletmenin (veya diğer işletmenin de üyesi olduğu bir grubun üyesinin) iştiraki ya da iş ortaklığı olması halinde. (iii) Her iki işletmenin de aynı bir üçüncü tarafın iş ortaklığı olması halinde. (iv) (v) (vi) (vii) İşletmelerden birinin üçüncü bir işletmenin iş ortaklığı olması ve diğer işletmenin söz konusu üçüncü işletmenin iştiraki olması halinde. İşletmenin, raporlayan işletmenin ya da raporlayan işletmeyle ilişkili olan bir işletmenin çalışanlarına ilişkin olarak işten ayrılma sonrasında sağlanan fayda plânlarının olması halinde. Raporlayan işletmenin kendisinin böyle bir plânının olması halinde, sponsor olan işverenler de raporlayan işletme ile ilişkilidir. İşletmenin (a) maddesinde tanımlanan bir kişi tarafından kontrol veya müştereken kontrol edilmesi halinde. (a) maddesinin (i) bendinde tanımlanan bir kişinin işletme üzerinde önemli etkisinin bulunması veya söz konusu işletmenin (ya da bu işletmenin ana ortaklığının) kilit yönetici personelinin bir üyesi olması halinde. İlişkili tarafla yapılan işlem raporlayan işletme ile ilişkili bir taraf arasında kaynakların, hizmetlerin ya da yükümlülüklerin, bir bedel karşılığı olup olmadığına bakılmaksızın transferidir. Şirket üst düzey yönetim kadrosu, yönetim kurulu üyelerinden oluşmaktadır. Önemli muhasebe değerlendirme, tahmin ve varsayımları Finansal tabloların hazırlanması, bilanço tarihi itibarıyla raporlanan aktif ve pasiflerin ya da açıklanan şarta bağlı varlık ve yükümlülüklerin tutarlarını ve ilgili dönem içerisinde oluştuğu raporlanan gelir ve giderlerin tutarlarını etkileyen tahmin ve varsayımların yapılmasını gerektirir. Bu tahmin ve varsayımlar yönetimin en iyi kanaat ve bilgilerine dayanmakla birlikte, gerçek sonuçlar bu tahmin ve varsayımlardan farklılık gösterebilir. Ayrıca belirtilmesi gereken önemli muhasebe değerlendirme, tahmin ve varsayımlar ilgili notlarda açıklanmaktadır. 3. Nakit ve nakit benzerleri 30 Eylül Aralık 2012 Banka 27, özel cari hesaplar katılım hesapları 26, Toplam 27, Nakde eşdeğer varlıklar döneme isabet eden işletmenin banka hesaplarındaki özel cari hesaplar ve katılma hesaplarından oluşmaktadır. 30 Eylül 2013 tarihinde nakit ve nakit benzerleri tutarı TL (31 Aralık 2012: TL) olup tamamı Türk Lirasından oluşmaktadır (31 Aralık 2012 tamamı Türk Lirası). (16)

18 3. Nakit ve nakit benzerleri (devamı) özel cari hesaplar ve katılma hesaplarının tamamı (31 Aralık 2012 Tamamı) ilişkili kuruluş olan bankada bulunmaktadır. Nakit akım tablosu açısından 31 Aralık 2012 tarihinde nakde eşdeğer varlıkların kırılımı aşağıdaki gibidir. 30 Eylül Aralık 2012 Banka 27, özel cari hesaplar katılım hesapları 26, Toplam 27, Katılma hesaplarının vadesi 3 aydan kısa olup ortalama kar payı oranı % 5,3 dir 4. Ticari alacak ve borçlar a) İlişkili taraflardan kısa vadeli ticari alacaklar 30 Eylül Aralık 2012 İhraç edilen menkul kıymete istinaden ana ortaklıktan alınacak tutarlar 126,654,850 - Toplam 126,654,850 - b) İlişkili olmayan taraflara kısa vadeli ticari borçlar 30 Eylül Aralık 2012 Ticari borçlar 1, Toplam 1, c) İlişkili olmayan taraflara diğer borçlar 30 Eylül Aralık 2012 Ödenecek vergi ve fonlar 7, Diğer Çeşitli borçlar Toplam 8, (17)

19 5. Diğer dönen varlıklar ve yükümlülükler a) Diğer dönen varlıklar (18) 30 Eylül Aralık 2012 Devreden katma değer vergisi Peşin ödenen vergiler Toplam Kısa vadeli borçlanmalar 30 Eylül Aralık 2012 İhraç edilen menkul kıymete ilişkin borç 126,625,350 - Toplam 126,625,350 - İhraç edilen kira sertifikaları Şubat 2013 ve 1 Mart 2013 tarihlerinde halka arz edilen TL nominal değerli, 364 gün vadeli, 4 Mart 2014 itfa tarihli kira sertifikalarından oluşmaktadır ve "TRDASVK31417" ISIN kodu ile 7 Mart 2013 tarihinden itibaren işlem görmeye başlamıştır. Halka arzda kira sertifikalarına ilişkin yıllık gelir dağıtım oranı %7,10 olarak belirlenmiş (dönemsel gelir dağıtım oranı %1,775) buna göre 1.-TL nominal değerli kira sertifikası 1.- TL satış fiyatı ile halka arz olunmuştur. 7. Vergi varlık ve yükümlülükleri a) Genel Şirket, Türkiye de yürürlükte bulunan vergi mevzuatı ve uygulamalarına tabidir. 1 Ocak 2006 tarihinden geçerli olmak üzere kurumlar vergisi oranı %20 dir. Kurumlar vergisi, ilgili olduğu hesap döneminin sonunu takip eden dördüncü ayın yirmi beşinci günü akşamına kadar beyan edilmekte ve ilgili ayın sonuna kadar tek taksitte ödenmektedir. Vergi mevzuatı uyarınca üçer aylık dönemler itibariyle oluşan kazançlar üzerinden %20 oranında geçici vergi hesaplanarak ödenmekte ve bu şekilde ödenen tutarlar yıllık kazanç üzerinden hesaplanan vergiden mahsup edilmektedir. Kurumlar Vergisi Kanunu na göre beyanname üzerinde gösterilen mali zararlar 5 yılı aşmamak kaydıyla dönemin kurumlar vergisi matrahından indirilebilir. Beyanlar ve ilgili muhasebe kayıtları vergi dairesince beş yıl içerisinde incelenebilmekte ve vergi hesapları revize edilebilmektedir. Şirket in taşınabilir vergi zararı bulunmamaktadır (31 Aralık TL). 30 Eylül 2013 ve 31 Aralık 2012 tarihlerinde sona eren dönemlere ilişkin bilançoda yansıtılan dönem karı vergi yükümlülüğünün kırılımı aşağıda sunulmuştur: 30 Eylül Aralık 2012 Peşin ödenen vergiler Toplam 195 -

20 8. Özkaynaklar a) Ödenmiş sermaye Şirket in 30 Eylül 2013 ve 31 Aralık 2012 tarihleri itibariyle ödenmiş sermaye tutarı TL olup her biri 1 TL tutarında adet hisseden oluşmaktadır. Şirket in 30 Eylül 2013 ve 31 Aralık 2012 tarihleri itibariyle imtiyazlı hisse senetleri bulunmamaktadır. 30 Eylül 2013 ve 31 Aralık 2012 tarihleri itibariyle Şirket in yasal sermaye ve ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir: 30 Eylül Aralık 2012 Tutar (tarihi) % Tutar (tarihi) % Asya Katılım Bankası A.Ş Toplam ödenmiş sermaye Karşılıklar, şarta bağlı varlık ve yükümlülükler Şirketin şarta bağlı varlık ve yükümlülükleri bulunmamaktadır. 10. Hasılat 1 Ocak - 1 Temmuz - 1 Ocak - 1 Temmuz - 30 Eylül 30 Eylül Eylül Eylül 2012 Kar payı gelirleri 6,063,478 2,979, Kira sertifikası İşlem komisyon gelirleri 74,363 49, Satışların m aliyeti 6,137,841 3,028, Ocak - 1 Temmuz - 1 Ocak - 1 Temmuz - 30 Eylül 30 Eylül Eylül Eylül 2012 Kar payı giderleri 6,063,478 2,979, ,063,478 2,979, (19)

21 13. Genel yönetim giderleri 1 Ocak - 1 Temmuz - 1 Ocak - 1 Temmuz - 30 Eylül 30 Eylül 30 Eylül 30 Eylül Danışmanlık ve denetim giderleri 28,794 16, Kayıt ücretleri 31,238 19, Kira Giderleri 1,711 1,711 Noter ve Tescil Giderleri 8,250 5,280 Damga vergisi 1, Diğer giderler ,348 43, Finansal giderler 30 Eylül Eylül 2012 Kar payı gelirleri 1,298 - Toplam 1, İlişkili taraf açıklamaları İlişkili taraflarla ticari alacak bakiyeleri 30 Eylül Aralık 2012 Asya Katılım Bankası A.Ş. 126,654,850 - Toplam 126,654,850 - İlişkili taraflarla mevduat bakiyeleri 30 Eylül Aralık 2012 Asya Katılım Bankası A.Ş. Asya Katılım Bankası A.Ş. 27, Toplam 27, İlişkili taraflardan elde edilen gelirler 30 Eylül Eylül 2012 Kar payı geliri Asya Katılım Bankası A.Ş. 1,298-1,298 (20)

22 16. Finansal araçlardan kaynaklanan risklerin niteliği ve düzeyi Sermaye yönetimi Sermayeyi yönetirken Şirket in hedefleri, ortaklarına getiri ve diğer hissedarlara fayda sağlamak amacıyla en uygun sermaye yapısını sürdürmek için Şirket in faaliyetlerinin devamını sağlayabilmektir. Şirket faaliyetlerinden dolayı, borç ve sermaye piyasası fiyatlarındaki, döviz kurları ile faiz oranlarındaki değişimlerin etkileri dahil çeşitli finansal risklere maruz kalmaktadır. Şirket in toptan risk yönetim programı, mali piyasaların öngörülemezliğine odaklanmakta olup, Şirket in mali performansı üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerin en aza indirgenmesini amaçlamıştır. (21)

23 Kredi riski Finansal araçları elinde bulundurmak, karşı tarafın anlaşmanın gereklerini yerine getirememe riskini de taşımaktadır. Alacaklar Bankalardaki Finansal Ticari alacaklar Diğer alacaklar mevduat ve ters repo yatırımlar 30 Eylül 2013 İlişkili taraf Diğer taraflar İlişkili taraf Diğer taraflar Raporlama tarihi itibariyle maruz kalınan azami kredi riski (A+B) , Azami riskin teminat ile güvence altına alınmış kısmı A. Vadesi geçmemiş ya da değer düşüklüğüne uğramamış finansal varlıkların net defter değeri ,642 - B. Vadesi geçmiş ancak değer düşüklüğüne uğramamış varlıkların net defter değeri Alacaklar Bankalardaki Finansal Ticari alacaklar Diğer alacaklar mevduat ve ters repo yatırımlar 31 Aralık 2012 İlişkili taraf Diğer taraflar İlişkili taraf Diğer taraflar Raporlama tarihi itibariyle maruz kalınan azami kredi riski (A+B) - Azami riskin teminat ile güvence altına alınmış kısmı A. Vadesi geçmemiş ya da değer düşüklüğüne uğramamış finansal varlıkların net defter değeri B. Vadesi geçmiş ancak değer düşüklüğüne uğramamış varlıkların net defter değeri (22)

24 i. Likidite riski Likidite riski, Grup un net fonlama yükümlülüklerini yerine getirmeme ihtimalidir ve sığ piyasa yapısı ve piyasada oluşan engeller nedeniyle pozisyonların uygun bir fiyattan kapatılamaması veya pozisyonlardan çıkılamaması durumunda ortaya çıkabilecek zarar riski olarak tanımlanmıştır. Piyasalarda meydana gelen bozulmalar veya kredi puanının düşürülmesi gibi fon kaynaklarının azalması sonucunu doğuran olayların meydana gelmesi, likidite riskinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Şirket yönetimi, fon kaynaklarını dağıtarak mevcut ve muhtemel yükümlülüklerini yerine getirmek için yeterli tutarda nakit ve benzeri kaynağı bulundurmak suretiyle likidite riskini yönetmektedir. 30 Eylül 2013 Defter 1 aya 1 ay - 1 yıl - Sözleşme uyarınca değeri kadar 1 yıl arası 5 yıl arası nakit çıkışlar toplamı Kısa vadeli borçlanmalar Ticari borçlar 1,290 1, , Aralık 2012 Defter 1 aya 1 ay - 1 yıl - Sözleşme uyarınca değeri kadar 1 yıl arası 5 yıl arası nakit çıkışlar toplamı Diğer borçlar 1, Piyasa riski a) Döviz pozisyonu tablosu ve ilgili duyarlılık analizi Şirket in yabancı para cinsinden gösterilen varlıklar ve yükümlülükler ile alım satım taahhütleri bulunmamaktadır. 17. Karşılıklar, şarta bağlı varlık ve yükümlülükler Şirket, 2013 yılında Yoktur (31 Aralık Yoktur). 18. Bilanço sonrası hususlar Yoktur (31 Aralık 2012 Yoktur). 19. Finansal tabloların önemli ölçüde etkileyen ya da finansal tabloların açık, yorumlanabilir ve anlaşılabilir olması açısından açıklanması gereken diğer hususlar Yoktur (31 Aralık Yoktur). 20. Taahhütler Yoktur (31 Aralık Yoktur). (23)

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal tablolar hakkında bağımsız inceleme raporu 1 Ara

Detaylı

Konsolide Olm ayan Dönem 31.03.2013 31.12.2012 Raporlama Birimi TL TL

Konsolide Olm ayan Dönem 31.03.2013 31.12.2012 Raporlama Birimi TL TL ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/3 Aylık [] 03.05.2013 18:51:17 Nakit Akım Tablosu Nakit Akım Tablosu Finansal Tablo Türü Dipnot Referansları Cari Dönem Konsolide Olm ayan Önceki Dönem Konsolide

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi)

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi) Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2012 ara dönem özet finansal tablolar ve dipnotları Özet bilanço Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Özet bilanço 3 Özet gelir

Detaylı

Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları

Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/3 Aylık [] 03.05.2013 18:51:17 Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları Finansal Tablo Dipnot Açıklamaları ekte "pdf" dosya olarak yer almaktadır. 3. Nakit ve nakit benzerleri

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Öz kaynak değişim

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi)

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi) Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 30 Eylül 2011 ara dönem özet finansal tablolar hakkında inceleme raporu Özet bilanço İçindekiler Sayfa Özet bilanço 3 Özet gelir tablosu 4 Kapsamlı gelir

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ve İnceleme Raporu İçindekiler Sayfa Özet finansal durum tablosu 1 Özet gelir

Detaylı

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/6 Aylık [] 26.07.2013 20:40:01. Sınırlı

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/6 Aylık [] 26.07.2013 20:40:01. Sınırlı ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/6 Aylık [] 26.07.2013 20:40:01 Bağımsız Denetim Görüşü GÜNEY BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine

Detaylı

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK,

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/6 Aylık [] 26.07.2013 20:40:01 Bağımsız Denetim Görüşü GÜNEY BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine

Detaylı

Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve inceleme raporu Asya Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal tablolar

Detaylı

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK,

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. / ASYVK, 2013/6 Aylık [] 26.07.2013 20:40:01 Bağımsız Denetim Görüşü GÜNEY BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 30 Eylül 2012 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 30 Eylül 2012 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 30 Eylül 2012 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar Bu rapor 13 sayfa özet ara dönem finansal tablolar ve tamamlayıcı dipnotlarından

Detaylı

PERFORM PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01.- 30.09.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLAR

PERFORM PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01.- 30.09.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLAR PERFORM PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ NİN 01.01.- HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER Sayfa No FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU...

Detaylı

31 Mart Aralık 2011 Pay oranı Pay tutarı Pay oranı Pay tutarı

31 Mart Aralık 2011 Pay oranı Pay tutarı Pay oranı Pay tutarı Konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar 1. Grubun organizasyonu ve faaliyet konusu Genel Alkhair Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi (Şirket), 5 Aralık 1996 tarihinde İstanbul da kurulmuştur.

Detaylı

BGC Partners Menkul Değerler Anonim Şirketi

BGC Partners Menkul Değerler Anonim Şirketi BGC Partners Menkul Değerler Anonim Şirketi 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara dönem özet finansal tablolar hakkında inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet finansal durum tablosu (bilanço) 2 Özet kar veya zarar

Detaylı

ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. 01 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. 01 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 01 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2013 TARİHLİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası

Detaylı

Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı

Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak - 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine ait bağımsız inceleme raporu ve özet konsolide finansal tablolar Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon

Detaylı

(ESKİ ÜNVANI: AYES AKDENİZ YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.)

(ESKİ ÜNVANI: AYES AKDENİZ YAPI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.) 01 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş. (Eski Ünvanı: Ayes Akdeniz Yapı Elemanları

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 31.03.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER Sayfa FİNANSAL DURUM TABLOSU 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 30 Eylül 2010 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim

Detaylı

METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR

METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR METRO ALTIN İŞLETMECİLİĞİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2013 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER Sayfa No ÖZET BİLANÇO... 1 ÖZET KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2 ÖZ SERMAYE

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 30.09.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE RAPORU

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 30.09.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE RAPORU SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 30.09.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU 1-2 KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR TABLOSU

Detaylı

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK- 30EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK- 30EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK- 30EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İNCELEMEDEN GEÇMEMİŞ

Detaylı

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal tablolar hakkında bağımsız inceleme raporu 1 Ara dönem finansal durum tablosu 2-3 Ara dönem kapsamlı gelir

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 31 MART 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak ifade edilmiştir.) Dipnot Referansları 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar İçindekiler Sayfa Bilanço 1-2 Gelir tablosu 3 Özkaynak değişim tablosu 4 Nakit akım tablosu 5 Özet

Detaylı

Ak Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

Ak Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Ak Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak 2012 31 Mart 2012 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar Ak Portföy Yönetimi A.Ş. İçindekiler Sayfa Bilanço 2 Kapsamlı gelir tablosu 3 Özkaynak değişim

Detaylı

Ak Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

Ak Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Ak Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 30 Eylül 2011 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar Ak Portföy Yönetimi A.Ş. özet bilanço VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Denetimden Dipnot geçmemiş

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet finansal durum tablosu (bilanço) 1 Özet kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 30.06.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE İNCELEME RAPORU

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN 30.06.2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE İNCELEME RAPORU RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ NİN TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLARI VE İNCELEME RAPORU Ara Dönem Finansal Bilgilere İlişkin Sınırlı Denetim Raporu Renaissance Capital Menkul Değerler

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 3 Ara dönem kar veya zarar ve

Detaylı

Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Ara dönem özet finansal durum tablosu 1 Ara dönem özet kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu 2 Ara dönem özet

Detaylı

KT KİRA SERTİFİKALARI VARLIK KİRALAMA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KT KİRA SERTİFİKALARI VARLIK KİRALAMA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KT KİRA SERTİFİKALARI VARLIK KİRALAMA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 2

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE ÖZET DİPNOTLARI GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

Detaylı

BAGFAŞ BANDIRMA GÜBRE FABRİKALARI A.Ş. 31 MART 2015 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

BAGFAŞ BANDIRMA GÜBRE FABRİKALARI A.Ş. 31 MART 2015 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI BAGFAŞ BANDIRMA GÜBRE FABRİKALARI A.Ş. 31 MART 2015 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 1 OCAK - 31 MART 2015 TARİHLİ ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARA AİT NOTLAR İÇİNDEKİLER Sayfa No FİNANSAL DURUM TABLOSU...

Detaylı

Türkiye Muhasebe Standardı (TMS) 24 - İlişkili Taraf Açıklamaları

Türkiye Muhasebe Standardı (TMS) 24 - İlişkili Taraf Açıklamaları Türkiye Muhasebe Standardı (TMS) 24 - İlişkili Taraf Açıklamaları Pınar Güleç, Müdür - Denetim P. 1 TMS 24 ün amacı temel olarak: İşletmenin finansal durumu ile kâr veya zararının, ilişkili tarafların

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (Bilanço)... 1 Kar veya zarar ve diğer

Detaylı

YAPI KREDİ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI

YAPI KREDİ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI YAPI KREDİ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI özet konsolide finansal tablolar ve bağımsız inceleme raporu Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2013 ara dönem özet konsolide

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.09.2013 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İçindekiler Özet finansal durum tablosu (Bilanço) Özet kar veya zarar ve

Detaylı

SENKRON GÜVENLİK VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş. (ESKİ TİCARET ÜNVANI: SENKRON GÜVENLİK İLETİŞİM SİSTEMLERİ LTD. ŞTİ.)

SENKRON GÜVENLİK VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş. (ESKİ TİCARET ÜNVANI: SENKRON GÜVENLİK İLETİŞİM SİSTEMLERİ LTD. ŞTİ.) (ESKİ TİCARET ÜNVANI: SENKRON GÜVENLİK İLETİŞİM SİSTEMLERİ LTD. ŞTİ.) 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE ÖZEL BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU ÖZEL BAĞIMSIZ

Detaylı

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (önceki adıyla Ata Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi)

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (önceki adıyla Ata Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi) Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (önceki adıyla Ata Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi) 1 Ocak - 2013 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız sınırlı denetim raporu Ata Gayrimenkul

Detaylı

ATLAS MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

ATLAS MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI ATLAS MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İNCELEMEDEN GEÇMEMİŞ 31 MART 2014 TARİHLİ FİNANSAL DURUM TABLOSU

Detaylı

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BLCYT, 2011/6 Aylık 26.08.2011 Bağımsız Denetim Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Görüş Türü Sınırlı Olumlu GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim

Detaylı

FİNANSAL TABLO ÖRNEKLERİ

FİNANSAL TABLO ÖRNEKLERİ FİNANSAL TABLO ÖRNEKLERİ I. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) ŞİRKETİ (VE BAĞLI ORTAKLIKLARI) BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ (GEÇMEMİŞ) TARİHLİ (KONSOLİDE) FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) VARLIKLAR Dönen Varlıklar

Detaylı

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları

Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları Asya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Ara dönem finansal durum tablosu (bilanço) 3 Ara dönem

Detaylı

01 OCAK 31 ARALIK 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT

01 OCAK 31 ARALIK 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT 01 OCAK 31 ARALIK 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2013 TARİHLİ FİNANSAL DURUM TABLOSU

Detaylı

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ARSAN TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU GERSAN ELEKTRİK TİCARET

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 2010 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa İnceleme raporu 1 Özet bilanço 2 Özet kapsamlı gelir tablosu 3 Özkaynak

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2013 TARİHLİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk

Detaylı

UFRS Bülten. 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar

UFRS Bülten. 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar www.pwc.com.tr UFRS Bülten 31 Mart 2016 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler ve Yorumlar Mart 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

Detaylı

VANET GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

VANET GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU VANET GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 HAZİRAN 2014 TARİHLİ YILA AİT FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN NOTLAR

Detaylı

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KLBMO VARLIKLAR

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KLBMO VARLIKLAR KLBMO BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmiş VARLIKLAR Geçmiş Dipnot Referansları 30.06.2009 31.12.2008 Dönen Varlıklar 28,839,659 28,730,807 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 4,148,637 2,181,600

Detaylı

Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar

Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 hesap dönemine ait finansal tablolar Tekstil Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Finansal tablolar hakkında bağımsız denetim

Detaylı

FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

Dönen Varlıklar

Dönen Varlıklar KONSOLİDE BİLANÇOLAR VARLIKLAR Cari Dönem İncelemeden Önceki Dönem Bağımsız Denetimden 3 Haziran 212 31 Aralık 211 Dönen Varlıklar 64.422.811 71.561.41 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 5.927.68 1.719.334 Finansal

Detaylı

İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2009 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO. Dipnot Referansları.

İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2009 TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO. Dipnot Referansları. BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK TARİHLİ KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR Dipnot Referansları Dönen Varlıklar 145.295.381 119.421.368 Nakit ve nakit benzerleri 6 116.183.344 86.203.958 Finansal yatırımlar

Detaylı

İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 30 Eylül 2010 31 Aralık 2009 VARLIKLAR

İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 30 Eylül 2010 31 Aralık 2009 VARLIKLAR Tarihi İtibarıyla Konsolide Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31 Aralık Dönen Varlıklar 147.230.613 145.295.381 Nakit ve nakit benzerleri 6 123.560.598 116.183.344 Finansal yatırımlar

Detaylı

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1 Ocak - 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve bağımsız inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet finansal tablolar hakkında inceleme raporu 1

Detaylı

Aygaz Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Aygaz Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar Aygaz Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar İçindekiler Sayfa Ara dönem özet konsolide bilanço 2-3 Ara dönem özet konsolide kar

Detaylı

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM

GEDİK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM

Detaylı

Nakit ve Nakit Benzerleri

Nakit ve Nakit Benzerleri 31 MART 2013 TARİHLİ KONSOLİDE ÖZET BİLANÇO Bağımsız Denetim'den Dipnot Geçmemiş Geçmiş Referansları 31.03.2013 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 50.145.727 48.005.315 Nakit ve Nakit Benzerleri 5 7.743.929

Detaylı

LİDER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

LİDER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU LİDER FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 2018/2. Dönem Mali Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş. Finansal Rapor 2016-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 30.06.2016 Mali Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Aralık 2013 hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları

Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Aralık 2013 hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları Asya Varlık Kiralama Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Aralık 2013 hesap dönemine ait finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Finansal tablolar hakkında bağımsız denetim raporu 1-2 Finansal durum tablosu

Detaylı

Burgan Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve Finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Burgan Portföy Yönetimi A.Ş. 1 Ocak 31 Mart 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve Finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar 1 Ocak 31 Mart 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve Finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (bilanço)... 3 Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir

Detaylı

ING Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle finansal tablolar ve dipnotları

ING Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle finansal tablolar ve dipnotları ING Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Mart 2014 tarihi itibariyle finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (Bilanço)... 3 Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu...

Detaylı

Özsermaye Değişim Tablosu

Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Ref. Sermaye Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkları Hisse Senedi İhraç Primi kardan ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Geçmiş Yıllar

Detaylı

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK- 31 ARALIK 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT

SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK- 31 ARALIK 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT SİLVERLİNE ENDÜSTRİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK- 31 ARALIK 2013 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE İNCELEME RAPORU

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE İNCELEME RAPORU SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 30.06.2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE İNCELEME RAPORU BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi

Detaylı

Deniz Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Deniz Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Deniz Yatırım Menkul Kıymetler Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 1 Ocak- 2013 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Detaylı

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş.

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. 31 Aralık 2012 ve 31 Aralık 2011 Tarihleri İtibariyle Konsolide Finansal Durum Tabloları (Bilançolar) Bağımsız Denetim den Geçmiş Geçmiş 31.12.2012 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 209.417.001 164.268.072

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 30 HAZİRAN 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR Dipnot Referansları 30 Haziran 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 985.828.287 1.039.890.473 Nakit ve Nakit Benzerleri 3 264.634.241

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 Mali Tablo Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 01 OCAK -31ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE

AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 01 OCAK -31ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE 01 OCAK -31ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu na, Giriş 1. Avrasya

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI TİCARET A.Ş. VE BAĞLI 01 OCAK 30 EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 30 EYLÜL 2013 TARİHLİ KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası

Detaylı

Cari Dönem

Cari Dönem 31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO AKTİF KALEMLER TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER 3 34.489-34.489 47.360-47.360 II. GERÇEĞE UYGUN DEĞER FARKI K/Z'A YANSITILAN FV 4 5.000-5.000 1.010-1.010

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları 30 Eylül 2014 Tarihi İtibariyle Konsolide Olmayan Finansal Tablolar

Detaylı

AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR

AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE İNCELEME RAPORU NİN ARA DÖNEM FİNANSAL TABLOLARI HAKKINDA İNCELEME RAPORU Yönetim Kurulu na; Giriş Avrasya

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ 0 - FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 50.855.716 42.572.981 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01 OCAK MART 2018 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01 OCAK MART 2018 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01 OCAK 201831 MART 2018 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 31.03.2018 VE 31.12.2017 TARİHLİ (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) Referansları Cari

Detaylı

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU RÖNESANS HOLDİNG A.Ş. Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Rönesans Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2017 Bağımsız

Detaylı

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Denetimden Denetimden Geçmemiş Geçmemiş 1 Ocak- 1 Ocak- Dipnot 31 Mart 31 Mart Referansları 2017 2016 Hasılat 13 242.220.975 240.650.375 Satışların Maliyeti (-) 13 (221.954.734) (210.984.574) Brüt kar

Detaylı

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış

YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiştir) Yeniden Sınıflandırılmış İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmemiş Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.09.2013 31.12.2012

Detaylı

KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇ HOLDİNG A.Ş. Holding Finansal Rapor 2016 2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü Denetim

Detaylı

Bilanço Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem Raporlama Birimi TL TL

Bilanço Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem Raporlama Birimi TL TL SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 2013/Yıllık Bağımsız Denetimden Geçmiştir Bilanço Cari Dönem Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem 31.12.2013 31.12.2012

Detaylı

TAÇ TARIM ÜRÜNLERİ HAYVANCILIK GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

TAÇ TARIM ÜRÜNLERİ HAYVANCILIK GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU TAÇ TARIM ÜRÜNLERİ HAYVANCILIK GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN NOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇOLAR 1-2

Detaylı

Diğer Kazanç / Kayıplar

Diğer Kazanç / Kayıplar Özkaynak Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Dipnot Referansları Ödenmiş Sermaye Sermaye Düzeltme Farkları Geri Alınmış Paylar Karşılıklı İştirak Sermaye Düzeltmesi

Detaylı

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOLARI... 1 KAPSAMLI GELİR TABLOLARI... 2 ÖZ SERMAYE DEĞİŞİM TABLOLARI... 3 NAKİT

Detaylı

TEB TÜKETİCİ FİNANSMAN A.Ş. 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO. (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası ("TL") olarak ifade edilmiştir.

TEB TÜKETİCİ FİNANSMAN A.Ş. 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO. (Tutarlar aksi belirtilmedikçe Bin Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO AKTİF KALEMLER (31/12/2009) (31/12/2008) Not TP YP Toplam TP YP Toplam I. NAKİT DEĞERLER 4-6 - 6 II. GERÇEĞE UYGUN DEĞER FARKI K/Z'A YANSITILAN FV (Net) 5 2.1 Alım

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir Tabloları... 6-7 Konsolide Olmayan Nakit

Detaylı

ATILIM FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇOSU)

ATILIM FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇOSU) 31 ARALIK 2018 TARİHLİ FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇOSU) (BİN TÜRK LİRASI) CARİ DÖNEM ÖNCEKİ DÖNEM AKTİF KALEMLER Dipnot (31 / 12 / 2018) (31 / 12 / 2017) Referansları

Detaylı

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş.

İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. 31 Aralık 2014 ve 31 Aralık 2013 Tarihleri İtibariyle Finansal Durum Tabloları Dipnot Referansları 31.12.2014 31.12.2013 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 189.204.447 171.427.777 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 39.215

Detaylı