FATURALANDIRMA ve DÖNEM SONLANDIRMA İŞLEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FATURALANDIRMA ve DÖNEM SONLANDIRMA İŞLEMLERİ"

Transkript

1 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU KONYA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ FATURALANDIRMA ve DÖNEM SONLANDIRMA İŞLEMLERİ Kıymet ERGUN Finansal Analiz Birimi

2 Gelir Tahakkuk Servisi; Öncelikle hastanelerde yapılmış olan tüm muayene, tetkik, tedavi ve hizmetlerin ilgili kurumlara Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesine uygun olarak faturalandırılması işlemini yapmaktadır. Bu süreçteki bütün işlemlerin kontrolünün ve geriye dönük düzeltmelerinin yapıldığı; her türlü hizmetin belgelendirilip paraya dönüştürülmesinde titiz çalışılması gereken bir birimdir.

3 OTOMASYON TİG DÖNER SERMAYE FATURA

4 HİZMET VERİLEN KİŞİLERİN SINIFLANDIRILMASI SGK Kapsamındaki Hastalar Ayaktan Hasta Günübirlik Hasta Yatan Hasta Adli-trafik-İş kazası Özel Ya da Diğer kamu Kurumları Oda-borsa-banka çalışanları Er-Erbaş TBMM, Üniversiteler Suriyeli Hastalar Ücretli Hastalar T.C Vatandaşı Yabancı Uyruklu (Sağlık Turizmi-Turistin Sağ. Vatansız Sığınmacı)

5 HİZMET VERİLEN KİŞİLERE GÖRE ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI SGK Sosyal güvencesi olan hastalar (Medula Takip No Alınanlar) Acil durum olarak değerlendirilen TC vatandaşları SGK ya istisnalar dışında Paket fiyat üzerinden fatura ediliyor RESMİ KURUM SGK Kapsamında Olmayan Özel Sandıkları Olan Kuruluş Üyeleri Bankalar, Oda - Borsa Çalışan ve Aileleri İlgili Kurumlara Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesine göre fatura ediliyor. Er-erbaş ve ücretli adli vaka tutuklular SUT üzerinden fatura ediliyor ÜCRETLİ tarihi itibariyle TC Vatandaşı Olan Ücretli Kişilere Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi uygulanıyor. Yurt Dışı Yabancı Ülke Vatandaşları -Sağlık Turizmi Fiyat Tarifesi uygulanıyor. Suriye vatandaşları SUT kriterlerine göre AFAD a fatura ediliyor

6 Sosyal Güvenlik Kurumuna Bağlı Hastalar Bağkur çalışan Bağkur emekli SSK çalışan SSK emekli Memur çalışan 4/c İsteğe bağlı siortalı 4447 sayılı kanun gereği işsizlik ödeneği alan Yeşilkart Gebelik Sigortası 0-18 yaş sosyal güvencesi olmayan 1005 sayılı istiklal madalyası almış 3713 sayılı terörle mücadele 65 yaş üstü sosyal güvencesi olmayan emekli sandığı emekli PROVİZYON ALINIR veya PROVİZYON ALINMIYORSA hasta bilgilendirme Formu ek-8 eksiksiz bir şekilde düzenlenir. Hasta muayene olur. Aktivasyonunun muayene olduğu gün tarih itibariyle yapılması için; Sosyal güvenlik kurumuna yönlendirilir. Provizyon alınıp alınmadığı bir hafta kontrol edilir Alınamazsa ücretli değerlendirilir.

7 Dr. İmza Kaşeli Epikriz Adli Muayene Raporu, Trafik kazası tutanağı veya Plaka; İş Kazası tutanağı Kati Rapor Tutuklu Hükümlü Cezaevi Sevki Adli Vaka- Trafik Kazası İş Kazası Tutuklu Hükünlü- Kati Muayene Raporu

8 HASTA KAYIT İŞLEMLERİ 1. Sağlık Tesislerinde ayaktan muayene olacak hastaların poliklinik sekreterleri tarafından takip (provizyon) kontrolü yapılır. 2. Sosyal güvenceleri varsa provizyon alınabilir. Doğru tanı girilen, tetkik ve tedavileri yapılan hastaların tüm işlemleri HBYS ye kaydedilir. 3. Provizyon alınamayanlar ücretli değerlendirilir. Eğer Sistemden dolayı takip alınamadığı durum var ise ek/8 hasta bilgilendirme formu düzenlenir, 10 gün içerisinde takip alıp almadığı kontrol edilerek takip vermezse ücretli değerlendirilir ve ek/8 ile işlemler başlatılır. 4. Ücretli hasta ise poliklikde işlem yapılmadan önce ücretini yatırır. 5. Acil hal durumu varsa acile yönlendirilir.

9 SGK YURTDIŞI (T.C. VATANDAŞI OLUP ALMANYA, AVUSTURYA, FRANSA, HOLLANDA, BELÇİKA, ROMANYA, KKTC, YAŞAYANLAR) MUAYENE OLAN HASTALARIN KAYITLARINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR (Gelir Tahakkuk Birimi) GEÇERLİLİK TARİHİ KONTROL EDİLEREK, SGK ONAYLI YURTDIŞI EVRAKI VE KİMLİK FOTOKOPİSİ ALINIR. 5 TL TEDAVİ KATILIM PAYI ALINMAK ÜZERE VEZNEYE YÖNLENDİRİLİR. BANKA ÇALIŞANLARI ODA VE BORSA ÇALIŞANLARI ODA VE BORSA EMEKLİLERİ,EŞ VE ÇOCUKLARI BANKA EMEKLİLERİ EŞ VE ÇOCUKLARI ÖZEL SİGORTA ŞİRKETİ ER-ERBAŞ KENDİSİ ER-ERBAŞ AİLESİ DEPREMZEDE AFETZEDE GEBELİK SİGORTASI KETEM SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN OTURMA İZNİ ALMIŞ YABANCI ÜLKE VATANDAŞI VATANSIZ SIĞINMACI SURİYE VATANDAŞI YABANCI UYRUKLU TURİST TUTUKLU- HÜKÜMLÜ ADLİ VAKA İŞ KAZASI TRAFİK KAZASI MESLEK HASTALIĞI ZİRAAT BANKASI, HALK BANKASI VE VAKIF BANK ÇALIŞANIN KENDİSİ İŞYERİ SEVKİ ALINACAK. ÖZEL BANKALARDAN ÇALIŞTIĞI İŞYERİNİN KİMLİĞİ İLE MUAYENE OLANLAR İŞYERİ KİMLİK FOTOKOBİSİ İŞYERİNDEN ALINAN SEVK, KİMLİK FOTOKOPİSİ KARNE VE KİMLİK FOTOKOPİSİ KARNE VE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÜCRETLİ DEĞERLENDİRİP KENDİSİ ÖDEMESİNİ YAPAR, DAHA SONRA FATURASINI ALIP ŞİRKETİNDEN PARASINI ALIR ASKERLİK İZİN BELGESİ, SEVK, KİMLİK FOTOKOPİSİ ALINIR ER- ERBAŞ AİLESİ İÇİN KARNE FOTOKOPİSİ VE KİMLİK FOTOKOPİSİ ALINACAK. GEÇERLİLİK TARİHİNE DİKKAT EDİLECEK VALİLİKTEN TEMİN EDİLMİŞ KRİZ MASASI DEPREMZEDE OLDUĞUNA DAİR BELGENİN VE KİMLİĞİNİN FOTOKOPİSİ ALINIR. SOSYAL GÜVENCESİ OLSA BİLE KESİNLİKLE PROVİZYON ALINMAYACAK. DEPREMZEDE AFETZEDE OLARAK KAYIT EDİLECEK EVRAKLARI ALINACAK GEBELİK DURUMU VAR İSE TAKİP ALINIR VEYA EK 4-B FORMU DOLDURULUR. EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KANSER TARAMASI ÜCRETSİZ YAPILABİLİR ANCAK BELLİ KRİTERLERİ VARDIR. BİZDE KULLANILMAYAN BİR SORGU EKRANIDIR. PROVİZYON KONTROLÜ YAPILIR; SGK GÜVENCESİ YOKSA ÜCRETLİ DEĞERLENDİRİLİR. VALİLİK KAYITLARINI GÖSTERİR BELGELER ÜCRETLİ DEĞERLENDİRİLEN TÜM YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI BURAYA KAYIT EDİLİR. PASOPORT FOTOKOPİSİ FATURALAMA SERVİSİNE TESLİM EDİLİR. CEZAEVİNDEN ALINAN SEVK, ADALET BAKANLIĞI YAZISI.EPİKRİZ DR İMZALI. ADLİ MUAYENE RAPORU, DR İMZALI EPİKRİZ RAPORU HAZIRLANIR. ADLİ VAKANIN DEVAMI OLAN BİR RAHATSIZLIKTAN DOLAYI POLK HİZMETİYSE AYNI EVRAKLAR DÜZENLENİR ADLİ MUAYENE RAPORU, DR İMZALI EPİKRİZ RAPORU, İŞ KAZASI TUTANAĞI. İŞ KAZASININ DEVAMI OLAN BİR RAHATSIZLIKTAN DOLAYI POLK HİZMETİYSE AYNI EVRAKLAR DÜZENLENİR ADLİ MUAYENE RAPORU, DR İMZALI EPİKRİZ RAPORU, TRAFİK KAZA TUTANAĞI, SGK LI HASTA İÇİN ARAÇ PLAKASINI YAZAN HASTA İMZALI TUTANAK. 5 YIL BOYUNCA KAZA İLE İLGİLİ MUAYANE İÇİN AYNI BELGELER DÜZENLENİR. ÜCRET ALINMAZ. Trafik kazası tanısı verilen tüm hastalar trafik kazası olarak kayıt edilip evrakları hazırlanmak zorundadır. SİSTEMDEN ALINAN MESLEK HASTALIĞI FORMU, DR İMZALI EPİKRİZ AYNI GÜN İÇERİSİNDE FATURA SERVİSİNE TESLİM EDİLİR.

10 FATURALANDIRMA İŞLEMLERİ Ayaktan provizyon alınan hastalar 10 günlük kontrol muayeneleri düşünülerek otomatik sistem üzerinden toplu faturalandırma yapılır. Ancak takip alınması, hizmet eklenmesi veya doktor tescil kaydı problemleri gibi sebeplerden fatura edilemeyen ve hatalıya düşen ayaktan SGK lı hastaların muayeneleri tek tek kontrol edilerek faturalandırılır. Geçmişe dönük fatura edilmeyenler daima kontrol edilir. SGK lı ama 45 günü geçtiğinden veya 2 ayı geçtiğinden takip alınamayanlar manuel fatura edilip, listeleri oluşturulur.

11 Ayaktan takip alınamayan; Sosyal Güvencesi SGK kapsamı dışında olan hastalar; sekreterler tarafından muayene esnasında alınan belgelerle, ilgili kurumlara fatura edilir. (Diğer kurum çalışanları, er-erbaş, SGK yurt dışı, sözleşmeli hastane sevkleri, gebelik sigortalı hastalar, sosyal güvencesi olmayan acil hastalar, oturma izni almış yabancı ülke vatandaşı, vatansız sığınmacı, depremzede afetzede, özürlü hastalar, tutuklu-hükümlü, adli vaka, trafik kazası, iş kazası vs.)

12 Sözleşmeli hastanelerden gelen tahlil-tetkik formlarının düzenlenerek ilgili kurumlara manuel faturasının kesilmesi ve bu hususta hastanelerden gelen formlar fatura edilir. Yatan hasta dosyaları incelenerek, Sağlık Uygulama Tebliği hükümleri çerçevesinde sosyal güvencesi olanlar SGK ya medula sistemi üzerinden fatura edilir. Sosyal güvencesi olmayan hasta dosyaları ise manuel faturaları oluşturularak ilgili kuruluşlara gönderilir.

13 Günübirlik hasta epikrizleri gelir tahakkuk servisine teslim edildikten sonra; sistemden hizmetlerinin doğru ve eksiksiz fatura edilip edilmediği kontrol edilir. SUT hükümleri dikkate alınır. Fatura edilmeyenler ya da eksik hizmetle fatura edilenler epikrizi doğrultusunda faturalandırılır. Yanlış takip alınanların takipleri yenilenir. Fatura edilmeyen günübirlik muayene kayıtları sistemden tespit edilerek; fatura edilememe sebebi araştırılır, sorunları giderilerek faturalandırılır.

14 Ücretli hastaların ;tedavilerine ilişkin tedavi tutarların ödenmesi, taksitlendirilmesi ve takiplerinin yapılması sağlanır. Fatura edilen Adli vaka, Trafik Kazası, İş Kazası vakaları; Yurt Dışı Sigortalı hasta muayene formları istenen evraklarla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna teslim edilir. Tüm kesilen faturaların ödenip ödenmediğinin takibi yapılır.

15 Diş Tedavisi katılım payı ve Yurt dışı sigortalı hastalardan alınan tedavi katılım payları aylık hesaplanarak SGK ya ödeme yapılması için Saymanlığa yazıları hazırlanarak teslim edilir. Saymanlık ödeme yaptıktan sonra ilgili dekont istenerek; hasta listesi ve dekont ödendiğine dair yazı ile SGK ya gönderilir.

16 FATURALAMA SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Poliklinik sekreterleri, hastayla ilk karşılaşan kişi olması nedeniyle faturalandırma sürecinde önemli bir role sahiptir. Muayene takiplerinin düzgün alınması, ayaktan günübirlik işlemlerin karıştırılmaması; adli vaka, iş kazası, trafik kazası hastalarında Doktor imzalı epikriz raporu, adli muayene raporu gibi evrakların hazırlanıp fatura edilmek üzere günlük Gelir Tahakkuk birimine teslim etmeleri konularında bilgilendirilmelidir. SGK Kapsamı dışında olup; Takip alınamayan tüm hastalardan, ilgili evrakları alınarak günlük Gelir tahakkuk servisine teslim edilmesi Poliklinik sekreterleri için bir prensip haline getirilmesi; takipsiz hastaların da faturalarının oluşturulup ilgili kurumlara gönderilmesini sağlayacaktır.

17 Ek/8 hasta bilgilendirme formu özellikle acilde muayene olan SGK olmadığı için takip vermeyen hatta banka çalışanı veya er-erbaş olduğu belirtilen, yabancı uyruklular ve ücretini ödeyemeyen ya da evrakını teslim etmeyenler için mutlaka düzenlenmelidir. Ayrıca sekreterlerinin hastaların adres ve telefon bilgilerini her muayenede güncellemesi hastalara ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Bu hastalara mutlaka dönüş yapılmalıdır.

18 Yatan dosyalarının hasta taburcu olur olmaz epikrizlerinin yazılıp, hizmetlerinin eksiksiz eklenip, evraklarının tam olacak şekilde hazırlanıp, Gelir tahakkuk birimine teslim edilmesi dosyaların zamanında faturalandırılmasını sağlayacaktır. Gelir tahakkuk birimi teslim edilmediği için fatura edilmeyen dosyaları günlük tespit edip ilgili servislerle görüşülmelidir. Takip alınmayan yatan dosyalarına sistemden takip alınıp, 45 güne düşmemesi sağlanmalıdır. 2 aya hiç düşmemelidir. (45 gün geçenlerden takip alınamıyor; 2 ay geçenler meduladan fatura edilemiyor.) Hizmetleri eksik ya da yanlış girilmiş olan dosyalar elimize ulaştığında ilgili Doktorla irtibata geçilip, teyit edilerek dosyasının gerçeğe uygun şekilde hazırlanması noktasında ilgili servisle görüşülmektedir.

19 Malzemeli dosyalarda SUT kodsuz malzeme olmamalıdır. Varsa eğer UBB sorgulama ekranından kontrol edilerek ayniyat sarf depoya bilgi verilmelidir. Satın alma birimi doğru UBB kodunu ve SUT kodunu ilk kayıtta belirtmesi gerekmektedir. Hastaya kullanılan ilaçlar SGK ödeneni ile satın alış fiyatları kontrol edilmedir; SGK ödenenden daha yüksek satın alma fiyatı olanlarla ilgili eczaneyle görüşülmelidir. Yoğun bakımda paket dışı fatura edilebilen ilaçlara dikkat edilmelidir.

20 GELİR = GİDER Finansal Sürdürülebilirliği Sağlamak için Verilen Hizmetlerin, kullanılan malzeme ve ilaçların zamanında Tahakkuka Dönüşmesi Büyük Önem Taşır. Bu nedenle SUT ve Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesine göre mevzuata uygun zamanında faturalandırma işlemlerini yapmamız gerekir.

21 DÖNEM SONLANDIRMA İŞLEMLERİ Her ayın 01 inden itibaren Tüm faturalar oluşturulduktan sonra SGK MEDULA dönem hazırlama işlemi yapılır. YATAN AYAKTAN GÜNÜBİRLİK DİĞER Kategorilerinde oluşturulan faturalardaki işlemler kontrol edilir. Örneğin: Acilde yapılan hizmetlerde intravenöz ilaç infüzyonu, flakon ve kanül var ancak damar yolu açılması yok.

22 2.1.2.B-Günübirlik tedavi (1) Günübirlik tedavi kapsamındaki işlemler; sağlık kurumlarında yatış ve taburcu işlemi yapılmadan 24 saatlik zaman dilimi içinde yapılan aşağıda belirtilen işlemlerdir. a) Kemoterapi tedavisi, b) Radyoterapi tedavisi, c) Genel anestezi, bölgesel/lokal anestezi, intravenöz veya inhalasyon ile sedasyon gerçekleştirilen tanısal veya cerrahi tüm işlemler, ç)hemodiyaliz tedavileri, d)kan, kan bileşenleri, kan ürünleri ve SUT eki Sadece Yatan Hastalarda Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek İlaçlar Listesi nde (EK-4/G) yer alan ilaçların intravenöz infüzyonu, e) Sağlık Bakanlığınca yayımlanan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik eki Tıp Merkezlerinde Gerçekleştirilebilecek Cerrahi Müdahaleler Listesi nde yer alan işlemler, f) Genel anestezi ve sedasyon ile gerçekleştirilen dişhekimliği uygulamaları. şeklinde tanımlanmıştır.

23 Yoğun Bakım (8) Yoğun bakımda yatan hastanın, yattığı ilk gün ile vefat ettiği veya yoğun bakımdan çıkarıldığı gün ya da başka bir sağlık hizmeti sunucusunun yoğun bakım servisine sevk edildiği gün verilen sağlık hizmetleri, hizmet başına ödeme yöntemiyle faturalandırılır. YANİ YATTIĞI İLK GÜN YOĞUN BAKIM (104 TL) SUT KODU EKLENİR VE AYRICA DİĞER AYNI GÜN VERİLEN TÜM HİZMETLER FATURA EDİLİR. diğer günler ise P P P Paket işlem kodlarından uygun olan eklenir.

24 Yatan Hasta İşlemler kontrol edilir, tüm hizmetler var ama paket işlem eklenmeme, ilaç veya malzemenin kaydedilmemesi, raporu olup olmaması kontrol edilmelidir. Tüm kontroller bittikten ve ilgili kişilerle görüşülüp gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra Dönem Sonlandırma Yapılabilir.

25 GELİR KALEM TABLOSU 1. SGK medula dönem sonlandırma rakamları alınır. 2. SGK ya manuel kesilen acil hal, gebelik, sosyal güvencesi olupta sistemden dolayı 45 gün geçtiği için takip alınamayan kayıtlar, 0-18 yaş takip sorunu olanlar listeleri yapılarak toplam yatan ve ayaktan tutarları tespit edilir. SGK yurtdışı faturaları da buraya dahildir. 3. SGK dışı olan kurumlar oda borsa, er-erbaş, suriye uyruklular vs. ilgili kurumlara faturaları icmalleri gönderilir. Toplam tutarları ve icmal listesi alınır. 4. Saymanlığa gönderilen belgeler arasında bu faturaların icmalleri ve toplamlarını gösterir çizelgeleri de yer alır.

26 Diğer SGK Kapsamındaki Alacaklar (Medula Sistemine Girişi Yapılamayan) AYAKTAN YATAN TOPLAM SAYI TUTAR SAYI TUTAR SAYI TUTAR ACİL 0 0,00 YURT DIŞI SGK 0 0,00 GEBELİK 0 0, YAŞ 0 0,00 65 YAŞ ÜSTÜ veya bakıma muhtaç 0 0,00 45 geçtiği için provizyon alınamayan SGK lı hastalar 0 0,00 ADLİ-İŞ 45 GÜN 0 0,00 TOPLAM 0 0,00 Yukarıdaki tablo hazırlanıp ilgili icmal listeleri ekine takılır, manuel faturası oluşturulur ve Gelir kalem hesabına ilave edilerek Saymanlığa fatura eki belge olarak gönderilir.

27 ilgili ay/ 2014 GELİR KALEM TABLOSU 120 Lİ HESAPLAR Bütçe Kodu Kurumlar TOPLAM GENEL BÜTÇELİ KURUMLAR Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Adli Vaka Tutuklu-Hükümlü Afed ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdarelerinden (Genel)Alacaklar Hes Özel Bütçe Kapsamındaki İdarelerden Alacaklar Üniversiteler Özel Bütçe Kapsamındaki İdarelerden (Genel) Alacaklar

28 ilgili ay/ 2014 GELİR KALEM TABLOSU 120 Lİ HESAPLAR Bütçe Kodu Kurumlar TOPLAM SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINDAN ALACAKLAR S.G.K. YATAN (Medula Sistemine Giriş Yapılan) S.G.K. AYAKTAN (Medula Sistemine Giriş Yapılan) Diğer SGK Kapsamındaki Alacaklar (Medula Sistemine Girişi Yapılamayan) Diğer SGK Kapsamındaki Alacaklar Yatan Hasta (Medula Sistemine Girişi Yapılamayan) Diğer SGK Kapsamındaki Alacaklar Ayaktan Hasta (Medula Sistemine Girişi Yapılamayan)

29 ilgili ay/ 2014 GELİR KALEM TABLOSU 120 Lİ HESAPLAR Bütçe Kodu Kurumlar TOPLAM DİĞER KAMU TÜZEL KİŞİLERDEN ALACAKLAR ÖZEL SEKTÖR ŞİRKETLERİNDEN ALACAKLAR GERÇEK KİŞİLERDEN ALACAKLAR Yurtiçi Gerçek Kişilerden Alacaklar Yurtdışı Gerçek Kişilerden Alacaklar BAĞLI SAĞLIK KURUMLARINA VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN ALACAKLAR BANKA SANDIKLARI, TİCARET ODALARI, SANAYİ ODALARI VE BORSALARDAN ALACAKLAR BANKA SANDIKLARINDAN ALACAKLAR TİCARET ODALARI, SANAYİ ODALARI VE BORSALARDAN ALACAKLAR

30 Bütçe Kodu Kurumlar TOPLAM Ayaktan Hasta Muayene, Konsültasy on ve Rapor Gelirleri ( ) Ayaktan Hasta Laboratu var Gelirleri ( ) Ayaktan Hasta Radyoloji Görüntül eme Gelirleri ( ) GENEL GELİR DAĞILIMI Ayaktan Hasta Tıbbi Uygulama Gelirleri ( ) EYLÜL 2014 Ayaktan Hasta Genel Uygulama lar ve Girisim Gelirleri ( ) Diger Saglık Hizmet Gelirleri ( ) Yatan Hasta Muayene, Konsültas yon ve Rapor Gelirleri ( ) Yatan Hasta Yatak ve Refakat Ücreti Gelirleri ( ) Yatan Hasta Ameliyat ve Anestezi Gelirleri ( ) Yatan Hasta Laboratu var Gelirleri ( ) Yatan Hasta Radyoloji Görüntüle me Gelirleri ( ) Yatan Hasta Tıbbi Uygulama Gelirleri ( ) Yatan Hasta Genel Uygula malar ve Girisim Gelirleri ( ) Tıbbi Sarf Malzemesi Gelirleri ( ) GENEL BÜTÇELİ KURUMLAR 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Adli Vaka Tutuklu-Hükümlü Ilaç Gelirleri ( ) Afed ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Üniversiteler Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdarelerinden (Genel)Alacaklar Hes. Özel Bütçe Kapsamındaki İdarelerden Alacaklar Özel Bütçe Kapsamındaki İdarelerden (Genel) Alacaklar SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINDAN ALACAKLAR S.G.K. YATAN (Medula Sistemine Giriş Yapılan) S.G.K. AYAKTAN (Medula Sistemine Giriş Yapılan) Diğer SGK Kapsamındaki Alacaklar (Medula Sistemine Girişi Yapılamayan) 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 Diğer SGK Kapsamındaki Alacaklar Yatan Hasta (Medula Sistemine Girişi Yapılamayan) Diğer SGK Kapsamındaki Alacaklar Ayaktan Hasta (Medula Sistemine Girişi Yapılamayan) DİĞER KAMU TÜZEL KİŞİLERDEN ALACAKLAR 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0, ÖZEL SEKTÖR ŞİRKETLERİNDEN ALACAKLAR GERÇEK KİŞİLERDEN ALACAKLAR Yurtiçi Gerçek Kişilerden Alacaklar Yurtdışı Gerçek Kişilerden Alacaklar BAĞLI SAĞLIK KURUMLARINA VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN ALACAKLAR BANKA SANDIKLARI, TİCARET ODALARI, SANAYİ ODALARI VE BORSALARDAN ALACAKLAR BANKA SANDIKLARINDAN ALACAKLAR TİCARET ODALARI, SANAYİ ODALARI VE BORSALARDAN ALACAKLAR Genel Toplamlar 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00

31 Gelir Kalem Tablosuna Dahil Olmayan ve Ayrıca Bildirilmesi gereken Faturalar 1. Özürlü Sağlık Kurulu Raporları, 2. Birlik içi ve birlik dışı bedelli bedelsiz mal ve hizmet alımları

32 BEDELLİ BEDELSİZ MAL VE HİZMET ALIM FATURALARI GELİR KALEM TABLOSUNDA GÖSTERİLMİYOR, AYRICA BİLDİRİLİYOR.

33 TEŞEKKÜR EDERİM

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ Sayfa No 1 / 9 HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C - İLAÇ GÜVENLİĞİ D - LABORATUVAR

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU GEÇİCİ 20. MADDESİ KAPSAMINDA KURULMUŞ OLAN VAKIFLAR İLE PROTOKOLLER

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ FATURA BÖLÜMÜ GÜNLÜK İNCELEME İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ FATURA BÖLÜMÜ GÜNLÜK İNCELEME İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI GÜNLÜK İNCELEME İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Günlük fatura inceleme işlemleri yapılır. HBYS programında günlük olarak 800-900 civarında hastaların tedavi dosyaları sonlandıktan sonra, hastaların dosyaları

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yatış İşlemleri Hasta Kabul

Detaylı

FATURALANDIRMADA Dönem Sonlandırma

FATURALANDIRMADA Dönem Sonlandırma FATURALANDIRMADA Dönem Sonlandırma Osman BAHÇEKAPILI KONYA 2014 SGK Mensubu Hastaların SUT ve Fatura İnceleme Usul ve Esasları Doğrultusunda Kayıt Kabulleri Yapılır. Hastaya ayaktan tedavisi ve/veya yatışı

Detaylı

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 04.07.2012 POLİKLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması İşleyişle ilgili düzenlemeler yapıldı. Yeni eklendi. Madde No 5.1., 5.2.1.2., 5.2.1.3., 5.2.1.4.a, 5.2.5.,

Detaylı

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ)

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iş günü 2 3 4 5 6 Eczacıların Talep Ve Şikayetlerinin

Detaylı

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Sosyal Güvenlik G Kurumu Sağlık k Geri Ödeme Sistemi Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Hedefler Hizmet Sunucunun iç iş süreçlerine en az müdahale Tüm Hizmet Sunucularını kapsayan bütünleşik bir

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEDULA ve Bilişim Uygulamaları Daire Başkanlığı Hakan ALKAN Ek-2/B listesinde toplam 922 adet işlem kodunda, Ek-2/C listesinde toplam 513 adet

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuzca 18/12/2009 tarih ve 27436 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

GİRESUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK2 GİRESUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1. Hekim seçme Hizmeti Kurum panolarında ve kurumun

Detaylı

MEDULA V3.0. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Teknoloji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı ARALIK 2008

MEDULA V3.0. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Teknoloji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı ARALIK 2008 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MEDULA V3.0 Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Teknoloji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı ARALIK 2008 SÜREÇLER Yeni versiyonda, sağlık tesislerince işletilecek üç ana, bir yan süreç

Detaylı

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Tıbbi sekreter, sağlıkla ilgili istatistiki verileri derleyen, bilimsel metotlarla analiz ederek ilgili birimlere rapor edebilen,

Detaylı

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR?

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-18 1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Provizyon ekranındaki sağ üst köşedeki kriterlere(1) dikkat edilmek suretiyle Muayene

Detaylı

Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iģ günü

Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iģ günü SÜREYYAPAġA SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZĠNDE YAPILAN ĠġLEMLER VE ĠSTENEN BELGELER SIRA NO HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANM A SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü

Detaylı

Finansal Analiz Daire Başkanlığı

Finansal Analiz Daire Başkanlığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı 1-BAKANLAR KURULU KARARLARI 2-SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ EKİ LİSTELERDEKİ KISITLAMALAR 3-BAKANLIĞIMIZ SOSYAL POLİTİKALARI 18.04.2014 2 1-ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE YÖNELİK İŞLEMLER

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla geliştirdiğimiz yazılımlardan

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2018 Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Görevleri Sosyal güvenlik mevzuatında genel sağlık sigortası ile ilgili konularda verilen

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

2014 FATİH MURAT YÜKSEL

2014 FATİH MURAT YÜKSEL 2014 FATİH MURAT YÜKSEL Sağlık Ve Tıp Alanında İkili İşbirliği Sağlık Bakanlığımız ile diğer ülkelerin Sağlık Bakanlıkları arasında yapılan Sağlık İşbirliği Anlaşmaları çerçevesinde ülkelerinde tedavileri

Detaylı

1. GELİR İDARESİ 1.1. MEDİKAL FİNANS - HİZMET YÖNETİMİ

1. GELİR İDARESİ 1.1. MEDİKAL FİNANS - HİZMET YÖNETİMİ 1. GELİR İDARESİ 1.1. MEDİKAL FİNANS - HİZMET YÖNETİMİ Medikal Finans - Hizmet Yönetimi içindeki modüller ekranda gösterilmiştir. Bu modüller; 1. Hizmet Tanımları 2. Paket Tanımları 3. TTB/HAGED Listesi

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Yönetimi

Sağlık Hizmetleri Yönetimi Sağlık Hizmetleri Yönetimi Ders 5 Sağlık Hizmetlerinde Ödeme Yöntemleri Meslek Yüksekokulu 1 Satın Alma ve Ödeme Yöntemi Sağlık hizmetleri finansmanının üç temel fonksiyonundan birisi de satın alma fonksiyonudur.

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Madde 5.9.3 teki laboratuar numunelerinin 01 toplama ve taşıma talimatları ifadesi değiştirildi. 15.07.2014 Poliklinik hizmet tarih ve saatleri

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

FATURALANDIRMADA Dönem Sonlandırma

FATURALANDIRMADA Dönem Sonlandırma FATURALANDIRMADA Dönem Sonlandırma Osman BAHÇEKAPILI TRABZON 2015 SGK Mensubu Hastaların SUT ve Fatura İnceleme Usul ve Esasları Doğrultusunda Kayıt Kabulleri Yapılır. Hastaya ayaktan tedavisi ve/veya

Detaylı

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN İLAVE ÜCRETLE MESAİ SAATLERİ DIŞINDABİZZAT VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME, ÖDEME

Detaylı

Sağlık Bakanlığı-Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmetleri Protokolü Hakkında Genelge 2005/161

Sağlık Bakanlığı-Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmetleri Protokolü Hakkında Genelge 2005/161 SAĞLIK BAKANLIĞI İLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ARASINDA SAĞLIK HİZMETLERİNE İLİŞKİN PROTO Sağlık Bakanlığı-Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmetleri Protokolü Hakkında Genelge 2005/161 TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Detaylı

TRABZON İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

TRABZON İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TRABZON İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ 13 Mayıs 2015 HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (HBYS) VE FATURALANDIRMA 2 HBYS : Sağlık tesislerindeki hizmet üretimi esnasında ve sonucunda ortaya

Detaylı

İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi Ödemeleri. Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 40 dakika

İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi Ödemeleri. Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 40 dakika KAHRAMANMARAġ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZĠNDE YAPILAN ĠġLEMLER VE ĠSTENEN BELGELER SIRA NO HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANM A SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 ġahıs Fatura İl Müdürlüğü Yazısı

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ Üniversitenin ilgili Proje Koordinatörlüğünden gelen Ödeme Emri Belgesi teslim alınır. Eksikliği görülebilecek ve ya iç kontrol

Detaylı

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. ÖncelikleSGK Kurumsal Hekim Şifresi Alınması Gereklidir HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ DÜZENLEYEN : MELTEM DİNÇ KÖKMEN Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir 03.12.2012 tarihinden itibaren yatan hastalarda e-reçete uygulamasına

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ GENEL SAĞLIK SİGORTASI UYGULAMASI VE GELİR TESTİ Gelir Testi nasıl başladı, kimler muaf? Sosyal Güvenlik Reformu ile tüm vatandaşların sağlık güvencesi kapsamına alınması 1 Ocak 2012 tarihinde başladı.

Detaylı

4. ULUSLARARASI SAĞLIK TURĠZM KONGRESĠ

4. ULUSLARARASI SAĞLIK TURĠZM KONGRESĠ T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FATURALAMA USUL VE ESASLARI 4. ULUSLARARASI SAĞLIK TURĠZM KONGRESĠ HAST. ĠġLTM. UZM. MEHMET ZĠYA KELAT ġube MÜDÜRÜ KAPSAM 5510 sayılı Sosyal Sigortalar

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No - Yeni yayınlandı. - -

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No - Yeni yayınlandı. - - Yürürlük i:10.07.2013 FATURA İŞLEMLERİ BİRİMİ Revizyon i: - UYUM REHBERİ Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No - Yeni yayınlandı. - - KAPSAM: Tüm Hastane Hazırlayan Duygu SIDDIKOĞLU Kalite

Detaylı

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 İş Başvurusu 1-Dilekçe, 2-Özgeçmiş, 3-CV 7 GÜN 2 İlk defa devlet memurluğuna alınma 1-ÖSYM Başkanlığından gelen atanacakların listesi, 3- Nüfus cüzdan sureti 5-Sağlık raporu 7-İkametgah belgesi, 8-Mal

Detaylı

MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ

MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ İCMAL OLUŞTURMA MEDULA FATURALAMA İŞLEMLERİ *Ön Muhasebe modülünden KURUMLAR FATURA İŞLEMLERİ seçeneği ile icmal ana ekranına gelinir. *Sağ üst tarafta bulunan Yeni İcmal Aç Butonuna basılır. Gelen kutucuğa

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

22 iģ günü Ödemeleri. İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi

22 iģ günü Ödemeleri. İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi ġanliurfa SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZĠNDE YAPILAN ĠġLEMLER VE ĠSTENEN BELGELER SIRA NO HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANM A SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 ġahıs Fatura İl Müdürlüğü Yazısı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Şahıs Fatura Ödemeleri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Protez ve

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

CEVAP BEKLEYEN YAZILAR CEVAP İDARE. Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği TİTCK. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği SHGM

CEVAP BEKLEYEN YAZILAR CEVAP İDARE. Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği TİTCK. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği SHGM SIRA NO GİDEN EVRAK NO GİDEN EVRAKIN TARİHİ İŞİN KONUSU 1 2424 04.06.2013 İlaç Yazım Kuralları Hakında 2 2521 07.06.2013 Fleksibl Ring SUT Fiyatları 3 3122 09.07.2013 4 3122 09.07.2013 5 5451. 1346 23.07.2013

Detaylı

İdari Personel Maaş İşlemleri

İdari Personel Maaş İşlemleri İdari Personel Maaş İşlemleri Üniversitemize bağlı; Daire Başkanlıkları, Özel Kalem Rektörlük, Genel Sekreterlik Özel Kalem in Hukuk Müşavirliğinin, Personel Daire Başkanlığı idari Personel Şube Müdürlüğünden

Detaylı

HASTA YATIŞ TALİMATI

HASTA YATIŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

İbrahim KOCATAŞ TKHK 400 HASTA İÇİN KONAKLAMA VE ULAŞIM HİZMETLERİ SATIN ALMA İŞLEMLERİ. Marmara Üniversitesi Pendik EAH İdari ve Mali İşler Müdürü

İbrahim KOCATAŞ TKHK 400 HASTA İÇİN KONAKLAMA VE ULAŞIM HİZMETLERİ SATIN ALMA İŞLEMLERİ. Marmara Üniversitesi Pendik EAH İdari ve Mali İşler Müdürü TKHK 400 HASTA İÇİN KONAKLAMA VE ULAŞIM HİZMETLERİ SATIN ALMA İŞLEMLERİ İbrahim KOCATAŞ Marmara Üniversitesi Pendik EAH İdari ve Mali İşler Müdürü 20-21 kasım 2014 İZMİR Bu kapsamdaki hastalar, Türkiye

Detaylı

EK-1 HAVRAN ĠLÇE DEVLET HASTANESĠ HĠZMET ENVANTERĠ TABLOSU

EK-1 HAVRAN ĠLÇE DEVLET HASTANESĠ HĠZMET ENVANTERĠ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HĠZMETĠN ADI HĠZMETĠN TANIMI HĠZMETĠN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HĠZMETTEN YARARLANANLAR MERKEZĠ ĠDARE TAġRA BĠRĠMLERĠ MAHALLĠ ĠDARE DĠĞER (ÖZEL

Detaylı

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40%

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ YÖN.PR.05 13.09.2013 07.11.2013 01 1/8 1.0 AMAÇ: Hastanemize başvuran ve yatış kararı verilen hastaların kabul işlemleri, yatan hasta tedavi işlemleri, yatan hasta takip işlemleri ve taburcu işlemleri

Detaylı

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Kat Koordinatörü tanımı Yatan Hasta Danışmanı olarak 01 değiştirildi. Hasta Bilgilendirme ve Çıkış Formu talimata eklendi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

f A g L J G İ B İ D İ R

f A g L J G İ B İ D İ R ADNAN M EN D E RES ÜNİVERSİTESİ YÖNET İM K U R U LU NUN 26/02/2014 T ARİH VE (2014-07) SA Y IL I OTURU M U N D A ALINAN K A R A R SURETİ A ŞA Ğ IY A Ç IK A R IL M IŞ T IR K A RAR X IX Uygulama ve Araştırma

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Kontrol Onay Yürürlük Tarihi 10.08.2010 Sağlık İşleri Müdürü Başkan Yardımcısı Sayfa 1 /4 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün faaliyet alanında, yetki,

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40%

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

10 15 dakika 4. Askeri Personel İçin sevk kağıdı 5. Banka Çalışları İçin Sevk Kağıdı

10 15 dakika 4. Askeri Personel İçin sevk kağıdı 5. Banka Çalışları İçin Sevk Kağıdı 1 Yatış İşlemleri 1. Yatış kararı/dr. tarafından verilen yatış kağıdı 2.TC Numaralı Nüfus Kağıdı 3. Yeşil Kartlı Hastalar İçin Sevk Kağıdı 10 15 dakika 4. Askeri Personel İçin sevk kağıdı 5. Banka Çalışları

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SÜREÇLERİ TANIM FORMU Adı : Gelen Evrak Süreci No / Tarih : 1 / 11.04.2017 SÜREÇ BİLGİLERİ Sorumlular : Paydaşları : Amacı : Sınırları : Yüksekokul Sekreteri, Şef, Bilg. İşletmeni, Memur Yüksekokul

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

TÜRKİYE DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI. Dr. Gülbiye Yenimahalleli Yaşar

TÜRKİYE DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI. Dr. Gülbiye Yenimahalleli Yaşar TÜRKİYE DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI Dr. Gülbiye Yenimahalleli Yaşar 1. Nüfus kapsamı (GSS, m.60): -Bir işverene bağlı olarak çalışanlar (m.4/1,a - SSK) -Muhtarlar ile kendi adına ve hesabına çalışanlar (m4/1,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANI POLİTİKALARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANI POLİTİKALARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANI POLİTİKALARI 20 Aralık 2018 Dr. Mustafa ÖZDERYOL GSS GENEL MÜDÜRÜ SUNUM PLANI TARİHÇE KAPSAM STRATEJİK AMAÇ/STRATEJİK HEDEFLER

Detaylı

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 1. Kamu idarelerinin

Detaylı

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0%

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ

MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE GİDERLERİ ÖDEMELERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Üniversitenin Harcama Birimlerinden gelen Ödeme Emri Belgesi teslim alınır. Yetkililerin İmzası tam mı? Mevzuatta

Detaylı

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; hastanenin tüm bölümlerinin malzeme, hizmet, yapım, bakım onarım ve demirbaş taleplerinin satın alma öncesi ön değerlendirmelerinin kontrollü şartlar

Detaylı

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi. Sağlık Nedir?

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi. Sağlık Nedir? Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Sağlık Nedir? Dünya Sağlık Örgütü sağlığı şöyle tanımlanmıştır: Mehmet ATASEVER Kamu İhale Kurumu Kurul Üyesi Sağlık insanın;

Detaylı

5- Bankalar (Ziraat Bankası ve Halk Bankası promed kartı ile,diğer bankalar sevk ile)

5- Bankalar (Ziraat Bankası ve Halk Bankası promed kartı ile,diğer bankalar sevk ile) CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU POLİKLİNİK HİZMETLERİ (HASTA KAYIT) - SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağkur, Vatansız Sığınmacılar, Yurtdışı (Almanya), 8 Yaşaltı, İsteğe

Detaylı

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Mehmet ATASEVER Kamu İhale Kurumu Kurul Üyesi Ankara, 29.11.2018 Sağlık Nedir? Dünya Sağlık Örgütü sağlığı şöyle tanımlanmıştır:

Detaylı

ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası

ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası AKDENİZ ŞİFA OLİMPOS MEDİCAL PARK ANTALYA DOĞUM DAHİL ANTALYA ANADOLU HASTANELERİ GRUBU (DOĞUM DAHİL.) ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası Tamamlayıcı sağlık sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Demet TAŞ Hastane Hizmetleri Daire Başkanlığı Sağlık Turizmi Birimi

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Kapasite raporuna konu işyerinin bulunduğu yerdeki ticaret siciline tescil ettirilmesi ve

Detaylı

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0%

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

SAĞLIK KURULU İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK KURULU İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı; Kartal Yavuz Selim Hastanesine gelen kişilerin sağlık durumları hakkında tek hekimin yetkisi dışında kalan hususlara karar vermek. 2.KAPSAM: Bu prosedür, Sağlık Kurulu Başkanı,

Detaylı

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1. Müracaat eden firmanın oda kaydının olması (Merkez, Şube vb.),

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1. Müracaat eden firmanın oda kaydının olması (Merkez, Şube vb.), ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1. Müracaat eden firmanın oda kaydının olması (Merkez, Şube vb.), 2. Firmanın üretim yaptığı

Detaylı

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. REÇETEDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER Reçeteyi düzenleyen sağlık hizmeti sunucusunun adı veya MEDULA tesis kodu, Hasta adı soyadı, T.C. Kimlik

Detaylı

HİZMET STANDARDI TABLOSU

HİZMET STANDARDI TABLOSU HİZMET STANDARDI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLAN MA SÜRESİ 1 Akademik ve İdari Personelin Hususi Pasaport Çıkarma ve Temdit (Süre uzatma) 1- Personelin,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK 2011 Firma, Üniversite, Sağlık Bakanlığı hastaneleri tarafından, SUT a ilave edilmesi istenen parametrelere

Detaylı

Bu doküman; YHTS Kullanım Kılavuzu

Bu doküman; YHTS Kullanım Kılavuzu Bu doküman; T.C. Sağlık Bakanlığı 2011/41 sayılı Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Kapsamında Sunulacak Sağlık Hizmetleri Genelgesi doğrultusunda; kamu hastanelerinin, özel hastanelerin, tıp merkezlerinin,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/7 1. AMAÇ: Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ( YDÜH) genelinde yatarak tetkik ve tedavi görecek hastaların yatış ve taburcu işlemlerinin tanımlanmasıdır.

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI AHMET BABACAN BÜTÇE VE MUHASEBE UYGULAMALARI NİSAN 2018 1 PERFORMANSA

Detaylı

MAAŞLAR YAPIM SÜRECİ. Maaş değişikliği ile ilgili evrakların düzenlenmesi. Düzenlenen evrakların Say2000i programına giriş 5 gün işlemleri

MAAŞLAR YAPIM SÜRECİ. Maaş değişikliği ile ilgili evrakların düzenlenmesi. Düzenlenen evrakların Say2000i programına giriş 5 gün işlemleri MAAŞLAR Mevzuat No: Sayfa No : 1 Maaş değişikliği ile ilgili evrakların düzenlenmesi Düzenlenen evrakların Say2000i programına giriş 5 gün işlemleri Hatanın düzeltilip tutturma işleminin yapılması Hata

Detaylı

KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ USUL VE ESASLARI

KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ USUL VE ESASLARI KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ USUL VE ESASLARI 1) AMAÇ a) Bu tarifenin amacı; Bakanlığımıza bağlı sağlık hizmet sunucuları ile üniversite hastaneleri (vakıf üniversiteleri hariç) tarafından sunulan

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi Yüksek Öğretim

Detaylı

A-Protokol Kapsamında Sağlık Hizmetlerinden Yararlandırılacak Sigortalı ve Hak Sahibi Kimseler ve İbrazı Zorunlu Belgeler:

A-Protokol Kapsamında Sağlık Hizmetlerinden Yararlandırılacak Sigortalı ve Hak Sahibi Kimseler ve İbrazı Zorunlu Belgeler: SSK Sağlık Hizmetleri Protokolü Hakkında Genelge Tarihi:02.09.2002 Sayısı:18681 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100THG0100002/3120 02.09.2002 * 18681 KONU : Sağlık Bakanlığı-SSK

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME 11 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29292 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; ayaktan teşhis ve tedavi hizmeti almak için başvuran hastaların doğru yere yönlendirilerek,

Detaylı

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI. Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI. Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE KATKI PAYI ve EK ÖDEME ESASLARI Prof. Dr. Bülent TUNÇÖZGÜR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Üniversite Hastanesi Tıp Öğrencisi eğitimi Araştırma Görevlisi eğitimi Bilimsel araştırma ve

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu İlkeler, Balıkesir Üniversitesi Sağlık

Detaylı

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU

Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU Sağlık-Net Klinik Veri Gönderim İşlemleri KULLANICI KLAVUZU 1 Sisoft Sağlık Bilgi Versiyon Bilgisi Doküman No Versiyon 2.0.0.558 Tarih 30.01.2014 2 Sisoft Sağlık Bilgi Sağlık-NET Klinik Veri Gönderim İşlemleri

Detaylı

ÇÖZÜM. TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER

ÇÖZÜM. TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER Yasin Kulaksız * 1.GİRİŞ Trafik kazası nedeniyle meydana gelen tedavi giderlerinin karşılanmasına yönelik

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli

İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli İşten çıkan birisinin çıkış tarihinden geriye doğru bir yıl içinde 90 günü varsa işten çıkışından itibaren 100 gün daha GSS li olma hakkı vardır

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.2.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: YAYIN SEÇİM SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, yayın seçim işlemleri için standart

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/41

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/41 GENELGE 2011/41 Sağlıkta Dönüşüm Programı nın uygulaması sonucunda Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerimizin sağlık hizmeti sunum kalitesi, alt yapısı ve tıbbi donanımı artmış, acil sağlık hizmetlerimizin

Detaylı

İSTANBUL İLİ ANADOLU GÜNEY KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

İSTANBUL İLİ ANADOLU GÜNEY KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İSTANBUL İLİ ANADOLU GÜNEY KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KARTAL DR. LÜTFİ KIRDAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ YANIK MERKEZİ 2013 YILI MALİYET İNCELEMESİ Uzm. Dr. Tunçay PALTEKİ Genel Sekreter

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ 6.Haziran.2013 2 YEŞİL ALAN/ACİL ORANLARI 2011(09)-2012(01) 2012(02)-2012(06) 2012 Acil/Tüm Başvuru Acil/Tüm

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı