S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA"

Transkript

1 117

2 Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA GÜNCEL GELİŞMELER SEMİNERİ S. 4- MÜKELLEF HAKLARI VE USUL İNCELEMELERİ SEMİNERİ S. 5- DENETİM KALİTESİ NASIL ARTTIRILIR:UYGULAMADAN ÖRNEKLER KONULU PANEL Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ S. 6- ÇEVRE TEMİZLİK, EMLAK, İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İMAR KONULARINA İLİŞKİN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONULU TOPLANTI S. 7- İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI SEMİNERİ Grafik Tasarım: Yusuf ALABAĞ S. 8- TESMER- DÖNEM SONU İŞLEMLERİ

3 MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA GÜNCEL GELİŞMELER SEMİNERİ İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen Muhasebe Standartları Uygulamalarında Güncel Gelişmeler konulu seminer Pazartesi günü saat 17:00 de oda binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Oda Başkanımız Sayın Feyzullah Topçu seminerin açılış konuşmasında katılımcılara 53 adet SMMM ve YMM tebliğinin tek tebliğ olarak birleştirilmesi çalışmaları, Maliye Bakanlığı nın mali müşavirlik hizmet sözleşmelerinin her yıl ocak ayında yenilenmesi ile ilgili yaptığı çalışmalara istinaden Türmob tarafından sözleşmelerin kağıt ortamında olmaması ve haksız rekabet programına konulacak yenileme butonu ile sözleşmelerin her yıl şubat sonuna kadar program üzerinden güncellenebileceği ile ilgili verilen görüş, meslek mensubunun vefatı ve geçici men durumlarında oluşan boşluk sebebi ile bu durumun meslek yasasında mücbir sebep olarak sayılması hakkında verilen görüş ve öneriler, YMM lerin defter tutması ve beyanname göndermesi ile ilgili Yeminli Mali Müşavirler Odası ile yapılan ortak çalışmalar ve ayrıca bu konuda Türmob tarafından tüm mükelleflerin Gayri Menkul Sermaye iratları da dahil olmak üzere SMMM imzası ile gönderilmesi önerisi, işe başlama/ bırakma formu dışında meslek mensuplarının sorumluluğu hakkında verilen görüş ve öneriler, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan taslakta iş kapasite raporunun bulunması, Kamu Gözetim Kurumu nun yaptığı düzenlemelerde Türmob un görüşünün alınmadığı, bu arada Muhasebe Standartları ile ilgili hazırlanan taslağın kamuoyu ile paylaşıldığı ve İzmir Mali Müşavirler Odası tarafından bu konuda yapılacak eğitim seminerleri konularında bilgiler verdi. Sayın Feyzullah Topçu konuşmasının sonunda Prof.Dr.Serdar Özkan a, sunumu gerçekleştirecek olan Prof.Dr.Orhan Çelik e ve katılımcılara teşekkürlerini sundu. Oda başkanımız Sayın Feyzullah Topçu, Prof.Dr.Serdar Özkan a, sunumu gerçekleştirecek olan Prof.Dr.Orhan Çelik e ve tüm meslek mensuplarına yoğun çalışma programları arasında seminere katıldıkları için teşekkürlerini sunarak konuşmalarına son verdi. Prof.Dr.Orhan Çelik tarafından meslek mensuplarına; Türkiye de Muhasebe Standartları Uygulaması: Hasar Tespit Raporu başlığı altında Türk Ticaret Kanunu nun yürürlüğe girmesinden önce raporlama ve denetime ilişkin yapılan önemli değişiklikler, değişen temel noktalar, Türkiye Muhasebe Standartlarının kapsamı, Maliye Bakanlığı ve İş Dünyasının bakış açıları konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Meslek mensuplarımızın yoğun katılım sağladığı seminer soru-cevapların ardından oda başkanımız Sayın Feyzullah Topçu tarafından katkılarından dolayı Prof.Dr.Orhan Çelik e verilen plaket sonrasında son buldu.

4 MÜKELLEF HAKLARI VE USUL İNCELEMELERİ SEMİNERİ İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen Mükellef Hakları ve Usul İncelemeleri konulu seminer Çarşamba günü saat 17:00 de oda binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Mükellef Hakları, Usul İncelemeleri ve Vergi İncelemesi ile Kaçakçılık ve İştirak suçlarının meslek mensubu açısından değerlendirilmesi hususlarının ele alındığı seminerin açılış konuşması oda başkanımız Sayın Feyzullah Topçu tarafından yapıldı. Sayın Feyzullah Topçu tarafından katılımcılara mükellef haklarının önemi, meslek mensuplarının dikkat etmesi gereken hususlar, vergi sorumluluk raporları, yapılan ziyaretlerde vergi denetmenlerinin tavır ve davranışları ile sorumluluk raporları ile ilgili görüş ve önerilerin aktarıldığı grup başkanlıklarına yapılan ziyaretler hakkında kısaca bilgiler verildi. Oda başkanımız Sayın Feyzullah Topçu, seminer sunumunu gerçekleştirecek olan Yrd.Doç.Dr.Murat Batı ya katkılarından dolayı, tüm meslek mensuplarına ise yoğun çalışma döneminde seminere katıldıkları için teşekkürlerini sunarak konuşmalarına son verdi. Yrd.Doç.Dr.Murat Batı tarafından katılımcılara; vergi denetmenlerinin tavır ve davranışları; yoklama, inceleme, arama ve bilgi toplama gibi denetleme yolları, vergi incelemesi, vergi incelemesi türleri, vergi incelemesinde yetkili kişiler, vergi incelemesine tabi olanlar, vergi incelemesi yapanların uyması gerekenler, vergi incelemesinin başlama ve bitiş tarihi, mali tatilde süre, vergi incelemesi sonucunda düzenlenen raporlar, suç kavramı, suçun unsurları, Anayasanın 38. Maddesi, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu nun 2.maddesi, Anayasa ve Yargıtay Kararları, Ceza Mahkemelerinin yargıladığı suçlar, Türk Ceza Kanunu nun 61.maddesine göre kastın sonuçları, Vergi usul Kanunu 306.maddesine göre kast, Türk Ceza Kanunu nda iştirak, iştirak türleri, Türk Ceza Kanunu 37.maddesine göre faillik, faillik türleri, Suç ortaklığı, suç ortaklığının şartları, azmettirme, yardım etme, bağlılık ve yardım şekilleri konularında ayrıntı bilgiler verildi. Meslek mensuplarımızın yoğun katılım sağladığı seminer soru-cevapların ardından oda başkanımız Sayın Feyzullah Topçu tarafından katkılarından dolayı Yrd.Doç.Dr.Murat Batı ya verilen plaket sonrasında son buldu.

5 DENETİM KALİTESİ NASIL ARTTIRILIR:UYGULAMADAN ÖRNEKLER KONULU PANEL İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen Denetim Kalitesi Nasıl Arttırılır: Uygulamadan Örnekler konulu panel Pazartesi günü saat 17:00 de oda binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof.Dr.Serdar Özkan ın yaptığı panelin ilk konuşmacısı Doç.Dr.Çağnur Kaytmaz Balsarı tarafından katılımcılara Kalite Nedir, Denetim Kalitesi nedir, İAASB ye göre Denetim Kalitesi Çerçevesi, Paydaşlar Arasındaki İlişkiler, Genel Çerçeve, IFIAR 2014 Araştırması, Dünyada ve Türkiye de Denetim Kalitesinde Güncel Durum, Denetimde En Çok Karşılaşılan Problemlerin Detaylı İncelemesi, Finansal Sektör Denetimi ile İlişkiler, Denetim Şirketlerinin Genel Kalite Kontrol Sistemleri, Türkiye de sorunlar ve öneriler konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Panelin ikinci konuşmacısı SMMM Serdar İnanç tarafından ise katılımcılara Uygulamadan örnekler verilerek Denetim Kalitesi Nasıl Arttırılır, Denetimde Kalitenin Yapı Taşları, kültür (değerler), yetkinlik (bilgi/tecrübe), metodoloji ve saha çalışmaları konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Moderatör Prof.Dr.Serdar Özkan ın kapanış konuşması ve soru cevapların ardından oda başkanımız Sayın Feyzullah Topçu nun kapanış konuşması ve plaket töreni sonrasında panele son verildi.

6 ÇEVRE TEMİZLİK, EMLAK, İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İMAR KONULARINA İLİŞKİN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONULU TOPLANTI Karabağlar Belediyesi ile İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen Çevre Temizlik, Emlak, İlan ve Reklam Vergisi ile İmar konularına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili yapılan toplantı Cuma günü saat 15:00 te Karabağlar Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmaları sırası ile Oda Başkanımız Sayın Feyzullah Topçu ve Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu tarafından yapıldı. İzmir Mali Müşavirler Odası kurul üyeleri ve Karabağlar bölgesinde bulunan meslek mensuplarının katılımları ile gerçekleşen toplantı sunumu harita mühendisi Umut Akbal tarafından yapıldı. Umut Akbal tarafından coğrafi bilgi sistemi altyapısının vergi beyanlarına etkileri konulu sunumda katılımcılara verilerin hazırlanması ve düzenlenmesi, tespitlerin yapılması, projenin amaçları, projenin adımları, projenin kapsamı, emlak vergisi kapsamında projenin kazanımları, ilan ve reklam vergisi kapsamında projenin kazanımları, vergi bildirimleri açısından projenin kazanımları, işyeri ruhsatları açısından projenin kazanımları, çapraz sorgular kapsamında projenin kazanımları ve e-belediye uygulaması konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcıları Rahim Ürünveren ve Aykut Kolatar, Mali Hizmetler Müdürü Ali Odabaş, Mali Hizmetler Müdürlüğü nden Serpil Engür, Ruhsat Denetim Müdürü Hürriyet Sabankay, Zabıta Müdürü Hikmet Aydın, Bilgi İşlem Müdürü Ayla Güzeldere nin katılımları ile soru cevaplardan sonra toplantıya son verildi.

7 18/11/2015 İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI SEMİNERİ 18 Kasım 2015 tarihinde Oda binamız seminer salonunda yapılan seminer Oda Saymanımız Mehmet KUZU tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı. YMM İbrahim DEĞİRMENCİ nin sunumu yaptığı seminerimiz soru cevap bölümü sonrası plaket töreni ile sona erdi.

8 Katılımın yoğun olduğu eğitimin açılış konuşmasını İzmir Tesmer Sekreteri Hüseyin Üzüm tarafından yapıldı. Katılımcıların ilgisinden dolayı teşekkür ederek başlayan Hüseyin Üzüm staj yönergesinin bazı maddelerinin iyi anlaşılmadığından dolayı stajyerlerin hata yaptığını ve bu hatalardan dolayı staj süreleri ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını ve bu konu ile ilgili 07/12/2015 tarihinde genel stajyer toplantısının yapılacağını duyurduktan sonra sunumunu yapmak üzere hocamız Gülay SEZEN i sahneye davet etti.

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI

S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 3 E-FATURA, E-DEFTER, E-ARŞİV, KAYIT SAKLAMA, ENTEGRASYON VE ARŞİVLEME ÇÖZÜM SEMİNERİ S. 4 İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ VE SONUÇLARI S. 5 KAR DAĞITIMI VE VERGİLENDİRİLMESİ SEMİNERİ Sahibi: İzmir SMMMO adına

Detaylı

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ

S. 8 İLÇE ZİYARETLERİ S. 3 E-TEBLİGAT Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu: Aslı TENGİZ Lütfi DEMİR Hatice ÖZTEKİN Fatma KİRKİT Yakup SÖNMEZ S. 4 E-FATURA, E-DEFTER,

Detaylı

Seri, Sıra Numarası, No : 01 Sayılı. 6 Şubat 2008 ÇARŞAMBA. Sayı : TEBLİĞ. Maliye Bakanlığından: MALİ MÜŞAVİRLERİN TASDİK SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN

Seri, Sıra Numarası, No : 01 Sayılı. 6 Şubat 2008 ÇARŞAMBA. Sayı : TEBLİĞ. Maliye Bakanlığından: MALİ MÜŞAVİRLERİN TASDİK SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN 1 Nolu YMM - Yeminli Mali Müşavirlerin Tasdik Sözleşmelerine İlişkin Bildirimlerinin ve Sürekli Bilgi Verme Yükümlülüklerinin Elektronik Ortamda Yerine Getirilmesi Hakkında Genel Tebliğ Taslağı Seri, Sıra

Detaylı

Ankara da yaşanan terör olayında kaybettiğimiz 105 can arasında Oda Üyemiz Ayşe DENİZ in de olması acımızı kat ve kat arttırdı. Ailesine, yakınlarına

Ankara da yaşanan terör olayında kaybettiğimiz 105 can arasında Oda Üyemiz Ayşe DENİZ in de olması acımızı kat ve kat arttırdı. Ailesine, yakınlarına Ankara da yaşanan terör olayında kaybettiğimiz 105 can arasında Oda Üyemiz Ayşe DENİZ in de olması acımızı kat ve kat arttırdı. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler 2012 48 01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASI EĞİTİM ÇALIŞMALARI BORÇLAR HUKUKU UYGULAMALARI YER TARİH KATILIM SAYISI BAĞCILAR TESMER 18/10/12 40 EMİNÖNÜ TESMER 15/11/12

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK

Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK Eğitmenler Prof. Dr. Mehmet YÜCE Doç. Dr. Adnan GERÇEK 14 Temmuz 2011 Perşembe 18:30 / 22:00 15 Temmuz 2011 Cuma 18:30 / 22:00 18 Temmuz 2011 Pazartesi 21 Temmuz 2011 Perşembe 22 Temmuz 2011 Cuma 28 Temmuz

Detaylı

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU

EDİRNE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2010 YILI FAALİYET RAPORU 23/05/2010 tarihinde Odamızın 20. Olağan Seçimli Genel Kurulu na göre; oluşturulan Yönetim Kurulumuz, 26/05/2010 tarihinde görev dağılımı yaparak, Enver ÇEVİK Başkan, Nuri ÖZKAN Başkan Yardımcısı, Metin

Detaylı

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI AKSARAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1.AKSARAY SMMM ODASI FAALİYET RAPORU 1.Oda ının Sunuşu 2.Genel ın Sunuşu 1. Odanın Misyonu ve Vizyonu Misyonumuz : Meslek mensupları arasında birlik ve

Detaylı

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri

İştirak ve vergi ziyaı cezaları ile ilgili meslektaşların sorunları ve çözüm önerileri ANTALYA S.M.M.M. ODASI EĞİTİM TAKVİMİ EKİM 2008 07.Ekim.2008-5510 Nolu Kanun Ve İlgili Yönetmelikler : Resul KURT ( SGK Başmüfettişi) Toplantı Yeri :Mustafa ÖZYÜREK Toplantı Salonu Toplantı Saati :10.00

Detaylı

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba 10 Oca 2011 - Pazartesi

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Seminerleri

TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Seminerleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Seminerleri TESMER İst anbul Şubesi E ğitim S eminerleri 129 2015 YILINDA; Dış Ticaret İşlemleri ve Muhasebesi konusunda düzenlenen 1 seminere 185 meslek mensubu ve stajyerimiz

Detaylı

3ncü Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Eylül Balıkesir

3ncü Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi Eylül Balıkesir MUMEYEK VAKFI Sonuç Bildirgesi 07-08 Eylül 2013 - Balıkesir 1nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS 25-26 Ekim 2011 tarihlerinde Sinop ilinde MUMEYEK Vakfı tarafından ve 2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında

Detaylı

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

Oda Eğitimleri İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS Oda Eğitimleri Elektronik Ticaret Uygulaması ve Vergilendirilmesi konusunda düzenlenen 1 seminere 864 meslek mensubu ve stajyerimiz katılmıştır. SGK, İş Hukuku ve İşkur Güncel Uygulama Ve Teşvikler konusunda

Detaylı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden :

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YMM - Yeminli Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru 22 Ağustos 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26621 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden : YEMİNLİ

Detaylı

TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ

TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ Titanic Deluxe Golf Hotel / Belek-Antalya 05-09 Aralık 2018 Düzenleyen Sempozyumun Hedef Kitlesi Meslek

Detaylı

Seminerin açılışı konuşmasından,samsun Oda Başkanı Hayrul Kayar; Şehrimizde misafir oda başkanlarımız demeyeceğim çünkü coğrafi bölgenin getirdiği

Seminerin açılışı konuşmasından,samsun Oda Başkanı Hayrul Kayar; Şehrimizde misafir oda başkanlarımız demeyeceğim çünkü coğrafi bölgenin getirdiği Oda Başkanımız Bahadır BAŞ, Samsun SMMM Odası nda Düzenlenen Vergi Mevzuatındaki Güncel Gelişmeler ve Vergi İncelemelerinde Yeni Dönem Seminerine Katıldı. 11 Ocak 2018 Perşembe Günü Samsun SMMM Odasında

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞA 01.01.2011 ve 31.12.2011 Döneminde Odamızın Katıldığı Etkinlikler 26 MART 2011 / ANKARA 60. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI 08 NİSAN 2011 / HATAY TÜRMOB III TÜRKİYE HAKSIZ REKABET VE ETİK KONGRESİ 06-07 MAYIS

Detaylı

STAJYERLER MALİ MÜŞAVİRLER ZORUNLU STAJYER EĞİTİM TOPLANTISINDA BULUŞTU.

STAJYERLER MALİ MÜŞAVİRLER ZORUNLU STAJYER EĞİTİM TOPLANTISINDA BULUŞTU. STAJYERLER MALİ MÜŞAVİRLER ZORUNLU STAJYER EĞİTİM TOPLANTISINDA BULUŞTU. Ordu SMMM Odası TESMER Şubesi ve Staj Komisyonu ile birlikte 25.01.2018 tarihinde 10:30-12:30 saatleri arasında ise Ordu SMMM Odası

Detaylı

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ TESMER ÇORUM ŞUBESİ BÜNYESİNDE; ODAMIZ 3 MART 2013 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ SAYI : 2016/145 TARİH : 07.01.2016 TÜRMOB HEYETİ, GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKCİ'Yİ ZİYARET

Detaylı

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL İstanbul. 27.12.2010 Sayı: 77450 TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın zamanda birçok değişimi ve gelişimi hep birlikte yaşadık ve hepsini başarıyla

Detaylı

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI RİZE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI FAALİYET RAPORU 2013 İÇİNDEKİLER Sayfa No Başkan ın Sunuşu 3-4 Oda Kurulları Yönetim Kurulu 5 Denetleme Kurulu 6 Disiplin Kurulu 7 Haksız Rekabetle Mücadele

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın zamanda birçok değişimi ve gelişimi hep birlikte yaşadık ve hepsini başarıyla

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASININ 2013 YILI FAALİYET RAPORU 1-05/01/2013 tarihinde, Sakarya SMMM Odasının yeni edindiği bina açılışına Yönetim Kurulu olarak iştirak edildi. 2-29/01/2013 tarihinde, Bilecik SGK İl Müdürü

Detaylı

İZMİR BEYAZ NOKTA GELİŞİM DERNEĞİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ

İZMİR BEYAZ NOKTA GELİŞİM DERNEĞİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ İZMİR BEYAZ NOKTA GELİŞİM DERNEĞİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ 1. Açılış, yoklama ve saygı duruşu 2. Divan seçimi 3. Faaliyet raporunun okunması 4. Denetçi raporunun okunması 5. Hesaplarının tetkiki,

Detaylı

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003

MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 MECBURİ MESLEK KARARLARININ UYGULANMASI İLE İLGİLİ SON DURUM GENELGE /2003 Ankara, 11.07.2003 Sayı : 2003/ Konu : YMM VE SMMM ODASI BAŞKANLIKLARI NA 3568 Sayılı Meslek yasamızın Birlik Genel Kurulunun

Detaylı

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ

2014 YILI FAALİYET RAPORU 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ODA EĞİTİMLERİ Oda Eğitimleri Oda Faaliyetleri 41 LER 2014 YILINDA; E-Devlet projesinin müşterilerimize ve muhasebe mesleğine etkileri ve Yeniden yapılanma süreci konusunda düzenlenen

Detaylı

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU BİLECİK SMMM ODASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU 07/01/2014 Salı Yönetim Kurulu Toplantımızı Osmaneli İlçesinde yaptık, Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında Osmaneli ndeki meslektaşlar ile bir araya gelip

Detaylı

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ Defter-Beyan Sistemi Nedir? Defter-Beyan Sistemi; gelir ve gider kayıtlarının elektronik ortamda gerçekleştirildiği, serbest meslek defterinin bu kayıtlardan

Detaylı

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu

Oda Faaliyetleri 2012 YILI. Faaliyet Raporu 2012 TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TTK, TFRS ve Denetim Eğitimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Bilgiye Erişim Merkezi Hukuk Birimi

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

İZMİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

İZMİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın E-Bültenidir İZMİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI Android kullanıcıları için Play Store dan, Apple kullanıcıları için Apple Store dan kare kod

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

O d a Fa a l i y e t l e r i

O d a Fa a l i y e t l e r i Oda Faaliyetleri TESMER İstanbul Şubesi Eğitim Birimleri İSMMMO Akademi Üye ve Stajyer Bilgileri Danışma Birimi Raporu Bilgiye Erişim Merkezi Raporu Hukuk Birimi Raporu Oda Sekreterliği TESMER İstanbul

Detaylı

I - 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler ile Tebliğe Eklenen Paragraf ve Bentler

I - 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler ile Tebliğe Eklenen Paragraf ve Bentler Elektronik ortamda beyanname gönderme ile ilgili usul ve esaslar 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde (1) belirlenmiştir. Söz konusu Tebliğde, elektronik ortamda beyanname göndermek için kullanıcı

Detaylı

Sahibi: Sorumlu: Yayın Kurulu: Grafik Tasarım: İzmir SMMMO adına. Feyzullah TOPÇU. Yazı İşleri Müdürü. Müfit YILDIRIM. Aslı TENGİZ.

Sahibi: Sorumlu: Yayın Kurulu: Grafik Tasarım: İzmir SMMMO adına. Feyzullah TOPÇU. Yazı İşleri Müdürü. Müfit YILDIRIM. Aslı TENGİZ. 3/5-YENİ HİZMET BİNAMIZIN AÇILIŞI 6-13 HAZİRAN YASANIN N KABULÜ 7-1MAYIS 8-TÜRMOB HRK EĞİTİMİ TOPLANTISI Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM Yayın Kurulu:

Detaylı

K o m i t e R a p o r l a r ı

K o m i t e R a p o r l a r ı Komite Raporları Avrupa Birliği Fonları Komitesi Avrupa Birliği Uyum ve Proje Çalışması Komitesi Bağımlı Çalışanlar Komitesi Bağımsız Denetim Komitesi Basel Komitesi Bilgi Teknolojilerive E-Devleti İzleme

Detaylı

Finansal Dijitalleşme e-dönüşüm. Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü DİJİTAL DÖNÜŞÜM DOSTU

Finansal Dijitalleşme e-dönüşüm. Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü DİJİTAL DÖNÜŞÜM DOSTU Finansal Dijitalleşme e-dönüşüm Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü FİNANSAL DİJİTALLEŞME CNN Türk te Emin ÇAPA tarafından sunulan «Dünyanın 1001 Hali» programında yayınlanan, Oxford Üniversitesi

Detaylı

VERGİ DENETİMİ

VERGİ DENETİMİ VERGİ DENETİMİ 19.10.2017 1 a) Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı b) Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı c) Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığı ç) Örtülü Sermaye,

Detaylı

OCAK 2006 - AĞUSTOS 2008 PLATFORM İNDEKSİ

OCAK 2006 - AĞUSTOS 2008 PLATFORM İNDEKSİ OCAK 2006 - AĞUSTOS 2008 PLATFORM İNDEKSİ (KONULARINA GÖRE) VERGİ USUL KANUNU İLE İLGİLİ LAR 15 Ocak 2006 4 15 Ocak 2006 15 Ocak2006 4 6 UN KONUSU Finansal Tabloların Yabancı Paraya Çevrilmesinde Kullanılan

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

bülten 2016 Yılı Vergi Rekortmenleri Bilirkişi Temel Eğitimleri Yapıldı Mersin SMMM Odası

bülten 2016 Yılı Vergi Rekortmenleri Bilirkişi Temel Eğitimleri Yapıldı Mersin SMMM Odası 2016 Yılı Vergi Rekortmenleri Bilirkişi Temel Eğitimleri Yapıldı Kasım 2017 Sevgili Meslektaşlarım, Uzun bir aradan sonra dijital ortamdan Merhaba! 2000 yılından itibaren yayınladığımız dergimiz Bülten,

Detaylı

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ

ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ 7.5. HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU ÇALIŞMA RAPORU ISPARTA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ 2016 yılı içerisinde

Detaylı

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi

Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Faaliyet Raporu 01.01.2010-31.12.2010 Dönemi Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Bursa ġubesi YÖNETĠM KURULU Şube Başkanı Şube Başkan Yrd. Şube Sekreteri Şube Saymanı Şube Üye Şube Üye Şube Üye : Mesut

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20

SİRKÜLER RAPOR YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/20 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 08.02.2008 Sirküler No: 2008/20 YMM SÖZLEŞMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ 06 Şubat 2008 tarih ve 26779 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 1 Sıra No.lu Yeminli Mali

Detaylı

VERGİ İNCELEMELERİNDE MÜKELLEF HAKLARI

VERGİ İNCELEMELERİNDE MÜKELLEF HAKLARI VERGİ İNCELEMELERİNDE MÜKELLEF HAKLARI Nevzat PAMUKÇU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir TESMER İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı İstanbul, 06 Ekim 2015 12 Ekim 2015 1 1. Vergi Ödevi : T.C. Anayasası nın

Detaylı

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ VE ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ VE ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Mart 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28954 TEBLİĞ Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ VE ETİK SÖZLEŞME

Detaylı

Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK

Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK Şeffaflık, Sürdürülebilirlik ve Hesap Verilebilirlikte Yeni Yaklaşımlar: Finansal Raporlama ve Denetim Penceresinden Yeni TTK Prof. Dr. Serdar ÖZKAN İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir Ticaret Odası Meclis

Detaylı

SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları. Erhan DEMİRHAN

SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları. Erhan DEMİRHAN SM, SMMM ve YMM lere Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Usul ve Esasları Erhan DEMİRHAN Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği,23.06.2018 tarih ve 30457 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır.

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Đlçe Temsilciliği olarak 2009 yılında; 2008 yılında yapıcı eleştirilerine, yardımlarına ve desteklerine sık sık başvurduğumuz meslektaşlarımızın

Detaylı

Yeni İşyeri Açmak. Yeni iş yeri açmak iiçin yapılması gerekenler ve iş yerleri ile ilgili hususlar burada anlatılmıştır.

Yeni İşyeri Açmak. Yeni iş yeri açmak iiçin yapılması gerekenler ve iş yerleri ile ilgili hususlar burada anlatılmıştır. Yeni İşyeri Açmak Yeni iş yeri açmak iiçin yapılması gerekenler ve iş yerleri ile ilgili hususlar burada anlatılmıştır. İşyeri Açmak İçin Yapılması Gerekenler Gerçek Kişiler (şahıs) için gereken belgeler

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 01.01.2011 31.12.2011 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Yönetim kurulumuz 2011 yılında da tüm kurulları ve üyeleri ile birlikte hareket ederek, uyumlu bir çalışmanın

Detaylı

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI

DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 13.ÇALIŞMA DÖNEMİ DANIŞMA KURULU II. TOPLANTISI 23 ARALIK 2012 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2012 / KASIM 2012 (11 AYLIK ) ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ ŞUBEMİZ; İL TEMSİLCİLİĞİ 3 İLÇE TEMSİLCİLİĞİ 3 MESLEKİ DENETİM BÜROSU 1 YÖNETİM

Detaylı

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler Ocak 2018 yeni üyeler ziyaretler seminerler MersinSMMMOdasi mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr bilgi@mersinsmmmo.org.tr Ocak 2018 Başkan dan Güvenl k Kurumu, Verg Da res B a ş k a n l ı ğ ı, G e l r İ d a

Detaylı

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın

Detaylı

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1- DANIŞMA KURULLARI ODAMIZ 23. DÖNEM I. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI Odamız 23 Dönem 1. Danışma Kurulu toplantısı 17 Temmuz 2010 tarihinde Ankara da gerçekleştirildi.

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/22 İstanbul, 18 Şubat 2005 KONU : Elektronik Ortamda Beyanname

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/109-1

Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/109-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/109-1 VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yapılan yönetmelik değişikliği ile Birlik Yönetim

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.09.2014 27.10.2014 PARİS SİAL GIDA FUARINDA ALTSO STANDI İLE YERİMİZİ ALDIK-19-23 EKİM 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

2015 YILI FAALİYET RAPORU BIR SES DE SEN VER KAMPANYASI ODA FAALİYETLERİ

2015 YILI FAALİYET RAPORU BIR SES DE SEN VER KAMPANYASI ODA FAALİYETLERİ BIR SES DE SEN VER KAMPANYASI ODA FAALİYETLERİ İSMMMO nun da içinde olduğu SMMM Odaları Platformu, meslekte kronikleşen sorunların başında gelen beyanname sürelerinin son dakikada uzatılması ve meslek

Detaylı

2011 YILI Faaliyet Raporu

2011 YILI Faaliyet Raporu MUHASEBE STANDARTLARI KOMİTESİ Odamız tarafından 2010-2013 Çalışma Döneminde görev talep eden Oda üyelerimiz arasından Muhasebe Standartları Komitemize, Oda Yönetim Kurulu tarafından atamalar yapılmıştır.

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Sisli Istanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/14 TARİH : 22/08/2008 KONU

Detaylı

Kişiye Özeldir BİLGİ NOTU. Kimden : Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı. Tarih : 22 Şubat 2019

Kişiye Özeldir BİLGİ NOTU. Kimden : Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı. Tarih : 22 Şubat 2019 BİLGİ NOTU Kimden : Aksu Çalışkan Beygo Avukatlık Ortaklığı Tarih : 22 Şubat 2019 Konu : 19 Şubat 2019 Tarihli ve 30691 Sayılı Resmî Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Bankaların Kredi İşlemlerine

Detaylı

MESLEKTEBİRLİK TARİHLİ BASIN TOPLANTISI

MESLEKTEBİRLİK TARİHLİ BASIN TOPLANTISI MESLEKTEBİRLİK 25.02.2016 TARİHLİ BASIN TOPLANTISI Değerli meslektaşlarımız çok kıymetli basın mensupları değerli hanımefendiler beyefendiler, basın toplantımıza hoş geldiniz. Bilindiği üzere Mayıs ayı

Detaylı

Değerli Üyemiz, 21/02/2011

Değerli Üyemiz, 21/02/2011 Değerli Üyemiz, 21/02/2011 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar

TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar TESMER İstanbul Şubesi Kurslar ve Yayınlar YMM Sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan 2016 yılları arasında 275 meslek mensubu katılmıştır. SMMM yeterlilik sınavı hazırlık kursumuza Mayıs 2013-Nisan

Detaylı

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir?

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir? - MESLEK HUKUKU- 1.Aşağıdakilerden hangisi 3568 sayılı Kanuna göre muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konularından biri (2004/3) A) Muhasebe sistemleri kurmak ve geliştirmek B) Genel kabul görmüş

Detaylı

Yürürlük MADDE 2 (1) Bu Tarife 1/1/2017 tarihinde yürürlüğe girer.

Yürürlük MADDE 2 (1) Bu Tarife 1/1/2017 tarihinde yürürlüğe girer. 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: 2017 YILI SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ASGARİ

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM,HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR MADDE 1- AMAÇ: Bu Yönetmeliğin amacı; Çerkezköy

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :6. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :1-8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZKAB, 2. yılını Selvitopu yla kutladı Merkezi Karabağlar'da bulunan

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı Yasa ve 19 Ağustos 2014 tarih ve 29093 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Yeminli

Detaylı

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden: SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARINA İLİŞKİN DUYURU 5786 sayılı Yasa ile değişik 3568 sayılı

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifimiz ve gerekçesi ek tedir. Gereğini saygılarımızla arz ederiz. GENEL GEREKÇE

Detaylı

Gündemde Öne Çıkanlar

Gündemde Öne Çıkanlar 1 Yıl : 2 Sayı : 33 TÜRMOB Haber Bülteni 15.07.2014 TORBA YASASI GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI TORBA YASASI GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI Türkiye Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu nda Sosyal Güvenlik Mevzuatı

Detaylı

Uygulamalı Vergi ve Muhasebe Bilirkişiliği

Uygulamalı Vergi ve Muhasebe Bilirkişiliği Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm. Önder TÜREMEN Program Uygulamalı Vergi ve Muhasebe Bilirkişiliği 5 Nisan 2011 Salı 6 Nisan 2011 Çarşamba 8 Nisan 2011 Cuma 13 Nisan 2011 Çarşamba

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır BAŞ, Disiplin Kurulu Başkanı Murat BAŞARAN SAĞRA, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit GÜLTEPE, Etik Kurulu Başkanı

Detaylı

KPSS MUHASEBE. Banka ve Kurum Sınavları için. Şerafettin ÖZIŞIK

KPSS MUHASEBE. Banka ve Kurum Sınavları için. Şerafettin ÖZIŞIK KPSS MUHASEBE Banka ve Kurum Sınavları için Şerafettin ÖZIŞIK YAYIN NO: 478 KPSS MUHASEBE Şerafettin ÖZIŞIK ISBN 978-605-152-207-4 1. BASKI - İSTANBUL, ŞUBAT 2015 ON İKİ LEVHA YAYINCILIK A. Ş. Adres :

Detaylı

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 2015 YILI FAALİYET RAPORU Yönetim Kurulu BAŞKAN S. İlker ÖZOKCU BAŞKAN YARDIMCISI Servet ONURLU SEKRETER Neşet ERTOY SAYMAN İlhan GÜLCÜ ÜYE Bekir KIR

Detaylı

06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı.

06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı. 06 NİSAN 2011 Yönetim Kurulumuz; Bölgemizde bulunan dağıtım kanalı/kooperatif şube yetkilileri ile fiyat farkı faturaları hakkında görüşme yaptı. 07 NİSAN 2011 Genel Sekreterimiz Ecz. Ersun Özkan ve Yönetim

Detaylı

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ ve ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ ve ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ETİK EĞİTİMİ ve ETİK SÖZLEŞME YAPILMASI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 Bu kararın amacı; etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak,

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca Kooperatifler Ve Üst. Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma 12.06.2008/95 KOOPERATĐFLER VE ÜST KURULUŞLARI YÖNETĐM KURULU ÜYELERĐNĐN GENEL KURUL TOPLANTILARINA SUNACAKLARI YÖNETĐM KURULU YILLIK ÇALIŞMA RAPORUNUN USUL VE ESASLARINA ĐLĐŞKĐN TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 24.08.2015 AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM

Detaylı

TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU T Ü R K İ Y E SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER V E Y E M İ N L İ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ D E N İ Z L İ Ş U B E S İ TESMER YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU Temel Eğitim ve

Detaylı

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI BOBİ FRS KMTSO DA TANITILDI

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI BOBİ FRS KMTSO DA TANITILDI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI BOBİ FRS KMTSO DA TANITILDI Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 İstanbul, 20.01.2012 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/15 20.01.2012 tarih ve 28179 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Mali Hizmetler Müdürlüğü

Mali Hizmetler Müdürlüğü İşletme ve İştirakler Mali Hizmetler EMLAK VE ÇTV ŞEFLİĞİ Tellaliye Harcını Tahsil Etmek «Emlak Beyanı Kabulü, Tarh, Tahakkuk, Tebliği «İcra ve Haciz İşlemleri «Çevre Temizlik Vergisi Beyanı Kabulü «MASRAF

Detaylı