Mijn AOW dergisi. 01 İçindekiler. Sociale Verzekeringsbank ın online dergisi, Ocak 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mijn AOW dergisi. 01 İçindekiler. Sociale Verzekeringsbank ın online dergisi, Ocak 2015"

Transkript

1 Mijn AOW dergisi Sociale Verzekeringsbank ın online dergisi, Ocak İçindekiler 02 Nicoly nin önsözü 03 Muhtelif konular 04 Beraber yaşamak 05 AOW ek ödeneği hakkında sorular 06 Dede/Büyükanne ve torunlar 07 Yaşlılar ve sosyal medya 08 Web hizmetleri 09 Video mesaj kutusu 10 Künye

2 02 Nicoly nin Önsözü Zamana ayak uydurmak Mijn AOW dergisinin dijital yayınlanması fikri ortaya çıktığında, öncelikle bu fikre kendimin alıșması gerekiyordu. Zira eline dergini alıp koltuğa kurulmaktan keyifli ne var ki? Annemi düşündüm ve kendime, Acaba bu dergiyi o okur mu? diye sordum. Aslında, yaşlıların online olmadığı fikri, geçerliliğini çoktan kaybetti. Hatta AB deki yaşlılar arasında interneti en aktif kullananlar Hollandalılar. Bu konu hakkında daha fazlasını, 8. sayfamızda okuyacaksınız. Bu nedenledir ki, biz de zamana ayak uydurduk. Dizüstü bilgisayarları ve tabletler sayesinde, Mijn SVB derginizi yine de koltuğunuzda okuyabilirsiniz. Sizin de bunu yapacağınızı ve yeni görünümüyle dergimizi en az benim kadar heyecanla karșılayacağınızı umut ediyorum. Nicoly Vermeulen, Yönetim Kurulu Bașkanı

3 03 Muhtelif konular Haberler ve faydalı bilgiler Bize nasıl ulaşabilirsiniz? SVB ye bir sorunuz mu var? Öncelikle sayfasına bakınız. Sorunuzun cevabını orada bulabilirsiniz. Bulamadıysanız, farklı şekillerde bizimle iletişime geçebilirsiniz: Sorunuz, kişisel mi? DigiD niz varsa, sayfasından Benim SVB ye giriș yaparak, Vraag of mededeling (Soru veya bildiri) kısmından sorunuzu yöneltin. Dairemize sadece, telefonla randevu aldığınızda gelebilirsiniz. Telefon numaramız için, svb.nl/int/tr/mijn_svb/contact/contact_mijn_svb/index.jsp sayfasının İrtibat kısmına bakınız. SVB müşterileri evlerinde ziyaret ediyor Bu yıl da haber vermeden, müşterilerimizi evlerinde ziyaret edeceğiz. Böylece, müşterinin fiili durumunun, bizdeki bilgilere uyup uymadığını kontrol edebiliriz. Bazen de verilerimizin doğru olup olmadığını, örnekleme yoluyla kontrol ediyoruz. SVB çalışanları, kimliklerini göstermek zorundadır. Hollanda dışında Hollanda dışında da ev ziyaretlerinde bulunuyoruz. Her yıl, belirli sayıda bir ülkeyi ziyaret ediyoruz. Türkiye, Fas, Sürinam ve İspanya da ise, Hollanda Büyük Elçiliği ne bağlı Sosyal İşler Ataşeliği görevlileri, tüm yıl boyunca ev ziyaretlerinde bulunuyor. Endonezya da ziyaretler, özel müfettişler tarafından yapılıyor. Asbest düzenlemesi genişletildi 2014 yılında, Asbest mağdurlarına yardım düzenlemesi (TAS) ve ücretli bir işte çalışmazken asbeste maruz kaldıklarından malign mezotelyoma hastası olan mağdurlara yardım düzenlemesi (TNS), genişletilmiştir. Asbestozis olan kişiler de artık, EUR luk maddi yardım alabilmektedir. Bu düzenleme genișletilmeden önce, sadece malign mezotelyoma (akciğer veya karın keçe kanseri) olanlar yardım alıyordu. Ödemelerini SVB nin yürüttüğü yardım için, Asbest Mağdurları Enstitüsü ne (het Instituut Asbestslachtoffers -IAS) bașvurmalısınız. Sınır ötesindeki AOW hak sahipleri den fazla AOW hak sahibi, Hollanda dışında yaşamaktadır. İlk beşteki ülkeler ve buralarda yaşayan hak sahiplerinin sayısı şöyledir: Ülke Sayı Belçika İspanya Almanya Türkiye ABD

4 Dijital AOW başvurularında artış Gittikçe daha fazla kişi, AOW ye dijital olarak başvurmanın kolaylığını keşfediyor yılında AOW ye hak kazananların yüzde 20 si, başvurularını dijital olarak yaptı yılındaysa bu, yüzde 52 ye çıktı. Buradaki en önemli etken, 2011 yılında artık başvuruyla birlikte standart form gönderilmemesi oldu. Dijital başvurulardaki yükseliş, devam etmektedir: 2013 yılındaki AOW başvurularının yüzde 70 i dijitaldir. Bir karşılaştırma yapılırsa; Bu yılki çocuk parası başvurularının yüzde 98 i dijitaldir. Ancak AOW hak sahipleri de, bu yolda hızla ilerlemektedir!

5 04 Beraber Yaşamak Beraber mi yaşıyorsunuz? Yalnız yaşadığınızda alacağınız AOW yașlılık aylığının tutarı, evlenmeden beraber yaşadığınızdaki tutardan fazladır. Ama, evlenmeden beraber yaşamak tam olarak nedir? Bu ne zaman olur? Bilginizi test edin. Tez 1 Margje & Reina Kız kardeş olan Margje ve Reina, aynı konutta ikamet ediyor ve ikisi de, ev giderleri için hesaba para koyuyor. Eş olmadıkları için, her ikisi de tek başına yaşayanlara tanınan AOW yaşlılık aylığını alır. Doğru değil Her ikisi de, beraber yaşayanlara tanınan AOW yaşlılık aylığını alır. AOW ye göre, başka bir yetişkinle aynı konutta ikamet ediyor ve masrafları paylaşıyorsanız veya birbirinizin bakımını sağlıyorsanız, beraber yaşıyorsunuzdur. Kimle ve niçin beraber yaşadığınız, önemli değildir. Tez 2 Eelco & Kobus Eelco (21), Groningen da öğrenim göreceğinden, dedesi Kobus un yanında ikamet edecek. Cumartesi günleri de, dedesinin ufak tefek işlerini görecek. Kobus torunuyla birlikte kalacağından, beraber yaşıyor sayılmaz ve tek başına yaşayanlara tanınan AOW yaşlılık aylığı devam eder. Doğru değil Kobus, beraber yaşayanlara tanınan AOW yaşlılık aylığını alır. AOW ye göre, başka bir yetişkinle aynı konutta ikamet ediyor ve masrafları paylaşıyorsanız veya birbirinizin bakımını sağlıyorsanız, beraber yaşıyorsunuzdur. Kimle ve niçin beraber yaşadığınız, önemli değildir. Eelco ve dedesi, bunu farklı şekilde düzenleyebilirdi. Tez 4 e bakınız. Tez 3 Hans & Coby Uzun süreli bir arkadaşlık döneminden sonra, ilk adımı attılar: Hans, Coby nin yanına taşındı. Şimdi her ikisi de, beraber yaşayanlara tanınan AOW yaşlılık aylığını alıyor. Doğru AOW ye göre, başka bir yetişkinle aynı konutta ikamet ediyor ve masrafları paylaşıyorsanız veya birbirinizin bakımını sağlıyorsanız, beraber yaşıyorsunuzdur. Tez 4 Nel Nel in evi büyük olduğundan, bir odasını kiraya veriyor. Tek başına yaşayanlara tanınan AOW yaşlılık aylığı devam eder. Çünkü kiracıyla birlikte ikamet edildiğinde, beraber yaşanıyor sayılmaz. Doğru Ancak Nel ve kiracısı, kira kontratı yapmalı ve kiracısı da kirasını ödemelidir. Öğrenci olan Eelco ve dedesi Kobus (Tez 2 ye bakınız) resmi bir kontrat yapar ve kirayı düzenlerlerse, Kobus da tek başına yaşayanlara tanınan AOW yaşlılık aylığını alır.

6 Tez 5 Victoria & Brian Victoria ve Brian ın bir ilişkisi var ve neredeyse daima beraberler ve birbirlerinin bakımını sağlıyorlar. Ancak ikisinin de ayrı birer evi olduğundan, AOW ye göre beraber yaşamıyorlar. Doğru Bu durumda her ikisi de, iki konut kuralının şartlarını yerine getirmelidir. Şöyle ki, her ikisinin de kendisine ait kiralık ya da sahibi olduğu bir konutu olmalıdır. Bu konutlarda bir başkası ikamet edemeyeceği gibi, tatil evi veya geçici bir adres de olamaz. Hollandaca olan aow/wonen_met_iemand_anders/samen_wonen/index.jsp sayfasındaki soruları doldurduğunuzda, bunu ögrenirsiniz. Daha geniş bilgi mi? AOW ye göre, belki sizin düşündüğünüzün aksine daha kolay, evli olmadan beraber yaşıyor kabul edilirsiniz. Tereddütünüz mü var? Öyleyse, AOW en gezamenlijke huishouding (AOW ve ortak ev idaresi) hakkındaki Hollandaca broşürü bilgisayarınıza indiriniz.

7 05 AOW ek ödeneği hakkında sorular 2015 itibarıyla AOW ek ödeneği Bu yılbaşından itibaren, ek ödenek almak için aranan kurallar değişmiştir. Hali hazırda ek ödenek alıyorsanız, şartlara uyduğunuz sürece almaya devam edersiniz. Ek ödenek hakkında sıkça sorulan 5 soru ve cevapları.ce: Birikmiş emeklilik 2015 Haziran ayında eşime emekli aylığının toptan ödenme yapılacak. Bu durum ek ödeneğimi nasıl etkiler. Herman Wissink, Zaandam Etkilemez. Toptan ödeme ek ödeneğinizden kesinti yapılmaz. Geliri yok Karımın neredeyse hiç geliri olmadığından, şu anda ek ödenek alıyorum. Bunda bir değişiklik olmayacak. Ek ödenek hakkım sürecek mi? Bay Dijkgraaf, Rotterdam Evet. Eşinizin geliri değişmediğinden, 1 Ocak 2015 ten sonra da ek ödenek alacaksınız. Değişen gelir Eşimin geliri sürekli değişiyor. Bu durumda ek ödenek ne olur? T. Bastiaansen, Nijmegen Öncelikle belirlenen dönem için, eşinizin tahmini aylık gelirini çıkartırsınız. Kesin geliri, ayda brüt 1.336,17 EUR dan azsa, ek ödenek alırsınız. Bu dönem içinde ya da belli bir bölümünde geliri bu tutardan fazlaysa, ek ödenek almazsınız. Gelirin az olduğu aylar için, ek ödenek alırsınız. Daha az çalışmak Kocamın kazancı yüksek olduğundan, şu anda ek ödenek almıyorum. Mayıs itibarıyla, daha az çalışmaya başlayacak ve ayda brüt EUR kazanacak. O zaman ek ödenek alır mıyım? L.G. Griffioen, Apeldoorn Hayır, alamazsınız. Ek ödenek, 2015 yılında yürürlükten kalkmıştır. Sadece, 1 Ocak 2015 tarihinden önce ek ödenek alanlar, bunu almaya devam edecektir.

8 Daha çok çalışmak Kocam, 2015 Nisan itibarıyla bir yıl boyunca daha çok çalışabilecek. Bu durumda ek ödeneğime ne olacak? Bayan Roosblad, Haaksbergen Eşinizin kazancı ayda brüt [bedrag 2015] EUR dan az olduğundan, ek ödenek alıyorsunuz. Şayet eşiniz bir yıl boyunca ayda brüt [bedrag 2015] EUR dan daha fazla kazanacaksa, ek ödeneğiniz kesilir. O yılın sonrasında eşiniz tekrar az çalışmaya başlarsa, bir daha ek ödenek alamazsınız. Eşiniz, en fazla üç ay kesintisiz çalışabilir. Bu süre sonunda tekrar az kazanmaya bașlarsa, tekrardan ek ödenek alabilirsiniz. Daha geniş bilgi ve sorularınızın cevabı için, SVB nin web sayfasını ziyaret ediniz.

9 06 Dede/büyükanne ve torunlar Hiç beklemiyordum, ama çok onur duydum. Söyleyecek söz bulamadım. Dedeler ve büyükanneler, - AOW nin yanı sıra, çocuk parasının da uygulayıcısı olan- SVB ye, kendi isimlerini taşıyan torunlarını anlattılar. Karola ve Carola Stella buraya sık gelir Ruth Haitsma: Benim ön isimlerim Ruth Karola Adelheid, neredeyse 1 yaşına basacak kız torunumunsa Stella Carola. Torunuma benim adımı verdiklerinde gerçekten çok șașırdım, çünkü genç kușaktan bunu hiç beklemiyordum. Gerçi ufak bir hata yaptılar galiba, ama hiç önemi yok: Benim ismim Karola ve k yla, Stella Carola ise c yle yazılıyor. Eşim de ben de torunlarımız Stella ve ağbisi Mees e çok düşkünüz. Sık sık bizdeler. Ben görsel sanatçıyım ve atölyem evimde, anlayacağınız yerimiz geniş. Atölyeyi birbirine katmak, çatı katında salıncakta sallanmak, burada hepsi mümkün. Salı günleri Stella ya eşimle birlikte bakıyoruz. Artık yürümeye başladığından, bizi sürekli peșinden koșturtuyor. Çok hareketli, sanıyorum bu huyu bana çekmiş. Carola isminin kökeni Carola, Carolien ve Carlijn gibi, erkek ismi Karel dan türemiştir: Cermen dillerinde Adam; özgür, ama asil olmayan. Karola ise, bu ismin Macarca versiyonudur. Toon, Toon & Toon İçimden biraz umut ediyordum Toon Buddingh: Buddingh ailesinde ön isim olarak Antoon ve Jacop, yüzyıllar boyunca dönüşümlü olarak kullanılmış. Aslında benim ismim de Jacob olacakmış, ama annem karşı çıkmış. Aynı babam gibi, ben de Antoon Hendrik olmuşum. Oğlumun ismi de Antoon Hendrik, altı yaşındaki torunumunki de Antoon Hendrik Benjamin. Torunumun ismine yapılan son eklemeyi de çok beğendim. Torunumun da Toon olmasını içimden arzu ediyordum, gerçekleştiğindeyse mutlu bir şaşkınlık yaşadım. Toon lar birbirlerine benziyor. Torunumda, bana benzer pekçok yan görüyorum ve onu çok seviyorum. Yedi torunum var ve rahatlıkla şunu söylerim: Hepsine duyduğum sevgi eşit, ancak Toon la aramda özel bir bağ var. Toon isminin kökeni Oğlan ismi Antonius, muhtemelen paha biçilmez anlamı taşıyor. Hollandaca dilinde özellikle Anton, Antoon, hem de Ton, Toon ya da Antonie olarak kullanılıyor.

10 Ed, Ed ve Ed Beklemiyordum, onur duydum Ed Vink: Oğlum arayıp da bir erkek torunum olduğunu ve ismini de Ed koyduklarını söylediğinde, öylece kalakaldım. Hiç beklemiyordum, ama çok onur duydum. Söyleyecek söz bulamadım. Eddy, şimdi yedi yaşında ve iki kız kardeşi daha var. Üçünün de dedesi olmak, benim için çok özel. İsmimiz aynı olduğu için, Eddy yle aramda kız kardeşlerinden farklı bir bağ olduğunu düşünmüyorum. Gelinime göre, bana benziyormuş. Aslında bu, bazen benim de dikkatimi çekmiyor değil. Oğlumun ismi de Eddy. Benim kurduğum şirketin başına, artık o geçti. Şirkette kalıp kalmaması hususunda, onu her zaman özgür bıraktım. Torunum da ileride şirketi devralmak isterse, bundan büyük mutluluk duyarım, ama onu da yine tercihinde özgür bırakırım. Ed adının kökeni Ed, muhtemelen Cermen dillerindeki Aed den geliyor ve miras veya mülk anlamı taşıyor. Bu daha çok Eduard, Edward ve Edgar gibi isimlerin başında bulunuyor. Tarihe bakış İkinci Dünya savaşından önce, birçok ailede isim koymada şu kural geçerliydi: İlk oğlana genelde babasının baba adı, ilk kıza ise anneannesinin ya da babaannesinin adı veriliyordu. İkinci çocuktaysa sıra, diğer tarafa geçiyordu. O zamanlarda çocuğun nüfusa kayıtlı isimleriyle günlük hayattaki ismi, birbirinden farklı oluyordu. Şimdilerde çocuklara yine geleneksel isimler konulsa bile, bu artık ilk ismin arkasına ekleniyor. Günümüzde çocukların neredeyse yarısına tek, yüzde 30 dan biraz fazlasına çift, yüzde 17 den biraz fazlasına da üç isim konuluyor. Dört ismi olan çocukların yüzdesi ise, oldukça düşük ve sadece birkaç çocuğa beş ya daha fazla isim veriliyor. Bu açıdan, kızlar ve oğlanlar arasında neredeyse hiç fark yok. İlk 20 SVB, AOW nin yanı sıra, çocuk parasının da uygulayıcısı olduğundan, Hollanda daki tüm çocukların ön adlarını bilmektedir. Ve en popüler çocuk isimlerini, üç ayda bir web sitesinden duyurur.

11 07 Yaşlılar ve sosyal medya Facebook ta mısınız? Sosyal medya, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Son yıllarda Facebook, Twitter ve LinkedIn in tüm yaş gruplarınca kullanımında, büyük artıș oldu yaş grubundaki Hollandalıların yüzde 44 ü, artık facebook ta. 12 yaş üzeri Hollandalıların yüzde doksanı, internette aktif. Merkezi İstatistik Bürosu CBS ye göre, çalışan (%91) ya da emekli olmuş (%82) yaşlıların çoğu 2013 yılında, hergün internete girdi. İnternete girmelerinin başlıca amacı, özellikle aile üyeleri, arkadașlar ve iș arkadașlarıyla iletișime geçmek için e-posta göndermekti. Yeni arkadaşlar edinmek için, hiçbir zaman yaşlı değilsindir. Amerika Birleşik Devletleri nde yaşayan, 113 yaşındaki Facebook kullanıcısı kadın. Volkswagen T3 meraklıları için, bir facebook grubu kurmak istiyorum. Aidat ödemeden, üye olabilecekler. Roel Steur (69) Sosyal medya kullanımı Neredeyse her 10 Hollandalının 9 u, sosya medya kullanıcısı yaş grubununun payı, yüzde 30 larda. 75 yaş üzerinde ise bu rakam, yüzde 18. Facebook, tüm yaş gruplarının favorisi yaş grubundaki Facebook kullanıcılarının oranı, geçen yıl yüzde 33 ten yüzde 44 e yükseldi. Aynı yaş grubunun Twitter kullanımında bir değişiklik olmadı ve yüzde 8 de kaldı. Sosyal medyada SVB SVB yle ilgili işlemlerinizi halletmek için, uzun süredir SVB nin web sitesinden yararlanabiliyorsunuz. Web sitemizde daha geniş bilgi bulabiliyor, ya da verilerinizi değiştirebiliyorsunuz. Ancak, sosyal medya kullanıcılarının gittikçe arttığını fark ettiğimizden, artık biz de Facebook, Twitter ve LinkedIn deyiz. Bu kanalları, AOW ye yönelik tüm önemli gelişmelerden haberdar olmak için takip edebilirsiniz. Ayrıca cevabını web sitemizde bulamadığınız sorunuzu, Twitter dan bize yöneltebilirsiniz. İnternet ekibimiz, mümkün olan en kısa sürede size cevap verecektir. Sayılarla gerçekler Yaşlıların sadece küçük bir bölümü (%15), internet üzerinden telefon görüşmesi yapıyor. 75 yaş ve üzeri erkeklerin neredeyse yarısı, arada bir internet kullanıyor; bu yaşıtları olan kadınların neredeyse iki katı. CBS ye göre, yaşlıların yarıdan fazlası (%57) banka işlemlerini online hallediyor. Bu sayı 2005 yılında sadece %16 ydı. Yaşlıların %55 i hergün internete giriyor yaş grubundaki Hollandalı internet kullanıcılarının oranı, Avrupa ortalamasının iki katı yaş grubu arasındaki diğer popüler internet uygulamaları ise; sağlık hakkında bilgi aramak, son haberleri okumak ve online alışveriş yapmak.

12 08 Web hizmetleri Benim SVB Gittikçe daha çok AOW hak sahibi, Benim SVB nin kolaylığını keşfediyor. Bu çok şaşırtıcı değil, çünkü AOW yaşlılık aylığınızla ilgili bilgiyi burada buluyor, kolaylıkla değişiklikleri bildiriyor ya da sorularınızı yöneltebiliyorsunuz. Ancak, Benim SVB den yararlanabilmeniz için, DigiD niz olmalıdır. AOW hesap numaranızı mı değiştireceksiniz? AOW yaşlılık aylığınızın, başka bir hesaba havale edilmesini mi istiyorsunuz? Benim SVB ile, yeni hesap numarasını hızlı ve güvenli şekilde bildirebilirsiniz. Benim SVB, nasıl çalışmaktadır? DigiD nizle Benim SVB ye giriş yaptığınızda ekranınızda, ana sayfa belirir. Vraag of mededeling (Soru veya bildiri) in hemen üstündeki rekeningnummer inzien/wijzigen (hesap numarasını görün/değiştirin) yazısını tıklayın. Diğer bilgilerin yanı sıra, AOW yaşlılık aylığınızın havale edildiğini hesap numarasını görürsünüz. Altındaki, wijzigen (değiştirin) ı tıklayıp, diğer hesap numarasını ve başlangıç tarihini girin ve verzenden (gönderin) e tıklayın. Sonrasında SVB den, değişikliğinizin onaylandığı yazısını alırsınız. Benim SVB yle neler yapabilirim? Mijnsvb.nl de, SVB deki kişisel verilerinizi bulursunuz. Örneğin, geçmiş ve gelecek aya ait, AOW yaşlılık aylığı dökümünüz bulunmaktadır. Geçmiş aylara ait dökümleri mi görmek istiyorsunuz? Sorun değil. Benim SVB de, son altı aya ait dökümleri inceleyebilir ve çıktısını alabilirsiniz. Benim SVB, daha başka avantajlar da sunmaktadır: Yıllık gelir belgenizi, her yılın Ocak ayı başında burada bulursunuz. Tatil paranızı, Mayıs ayında alırsınız, ancak alacağınız tatil parasının miktarını Benim SVB ye bakarak, Nisan ayında öğrenebilirsiniz. Durumunuzdaki değişiklikleri de, Benim SVB ile kolay ve hızlıca bildirebilirsiniz. Örneğin, AOW yaşlılık aylığınızın havale edilmesini istediğiniz hesap numarasını bildirirsiniz. Sorunuz mu var? Kişisel bir sorunuz mu var? Bu sorunuzu BenimSVB aracılığıyla, vraag of mededeling den sorabilirsiniz. BenimSVB ye DigiD nizle giriş yaptığınızdan, SVB göndericinin gerçekten siz olup olmadığını kontrol edebildiğinden, çok güvenlidir. Bir diğer avantajı da: İsterseniz, sorunuzla birlikte belge de gönderebilmenizdir. Ayrıca, bildirimde bulunmak için özel bir yer verilmemiş tüm hususları, buradan bildirebilirsiniz.

13 09 Tanıtım filmi mesaj kutusu Mesaj KUTUSU Devletten alacağınız tüm elektronik postalar için, Mesaj kutusunu kullanabilirsiniz. Bu, devletin gönderdiği tüm elektronik iletilerin geldiği, kişisel posta kutunuzdur. Mesaj kutusu Videosu Evinin penceresinden dıșarıya bakarken, kahvesinden bir yudum alır. Günümüzde artık öylesine kolay; devletin gönderdiği herşey, tek bir posta kutusuna geliyor. E-posta geldiğini duyunca, mijnoverheid.nl web sayfasını açmak için dizüstü bilgisayarının bașına geçer. Yıllık gelir belgesi önceden, ancak ayın sonunda ulaşıyordu. Şimdiyse, Mesaj kutusu sayesinde, aldım bile. Yatağa oturur ve eline bir bavul alır. Diğer bir kolaylığı nedir biliyor musunuz? Siz de kışı benim gibi İspanya da atlatacak olsanız dahi, daima postanızın size ulaşabilmesi.

14 10 Künye Sociale Verzekeringsbank ın Mijn AOW dergisi, yılda bir defa yayımlanmaktdır Bu sayıya katkıda bulunanlar Jeroen Dietz, Crossmarkpictures B.V., Hollanse Hoogte ve Maters & Hermsen marka gazeteciliği. Tasarım, yazı işleri ve uygulama DutchGiraffe Digital Creatives Katkılarından dolayı teşekkür ettiklerimiz Haitsma, Buddingh ve Vink aileleri, Meertens Instituut. Bu yayının içeriği, herhangi bir hak ve/veya yükümlülüğe yol açamaz. Yazıların veya illüstrasyonların devri, sadece yazı işlerinin yazılı izniyle mümkündür. Sorumlu Sociale Verzekeringsbank Web sitesi

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek AOW yaşlılık aylığı Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler, AOW yaşlılık aylığınızı etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri, dört hafta içinde bu form ile bize bildiriniz.

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edenlere AOW yaşlılık aylığı

Hollanda dışında ikamet edenlere AOW yaşlılık aylığı Hollanda dışında ikamet edenlere AOW yaşlılık aylığı İçindekiler AOW yaşlılık aylığı nedir? 2 AOW yaşlılık aylığı kimler içindir? 2 AOW yaşlılık aylığını ne zaman alırsınız? 4 Bir ülkede ikamet edip başka

Detaylı

Başvuru SVB Aylık dökümü

Başvuru SVB Aylık dökümü Genel Yaşlılık Yasası Başvuru SVB Aylık dökümü Bu formla SVB Aylık dökümü başvurusunda bulunabilirsiniz. 1 Kişisel bilgilerim soyadınız (kadınlar için: kızlık soyadınızı yazınız) ad (ilk adı tam belirtiniz)

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW sigortası İçindekiler AOW nedir? 2 Gönüllü sigorta neden gerekebilir 2 Gönüllü sigorta kimler içindir 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü Anw sigortası İçindekiler Neden gönüllü sigorta yaptırmalısınız 2 Gönüllü sigorta kimler içindir? 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne kadar

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek AOW yaşlılık aylığı Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler, AOW yaşlılık aylığınızı etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri, dört hafta içinde bu form ile bize bildiriniz.

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Anw geride kalanlar ödeneği Değişikliği bildirmek Kişisel durumunuzdaki değişiklikler Anw geride kalanlar ödeneğinizi etkileyebilir. Bu nedenle durumunuzdaki değişiklikleri dört hafta içerisinde bu form

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish Parkinson Bilgileri ve Desteğ Parkinson s information and support Turkish Bir Parkinson tanısı, yaşamınızı tepetaklak edebilir. Bize başvurun. Parkinson hastasıysanız ya da bir hastayı tanıyorsanız, muhtemelen

Detaylı

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası

Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası Hollanda dışında ikamet edecekseniz veya çalışacaksanız: Gönüllü AOW ile Anw sigortası İçindekiler Neden gönüllü sigorta yaptırmalısınız 2 Gönüllü sigorta kimin içindir 2 Gönüllü sigortaya en fazla ne

Detaylı

Her zaman Hollanda da ikamet etmediniz mi?

Her zaman Hollanda da ikamet etmediniz mi? Her zaman Hollanda da ikamet etmediniz mi? 15. yaşınızdan sonra mı Hollanda da ikamet etmeye başladınız? Bu durumda ne kadar AOW yaşlılık aylığı alacağınızı öğrenmeniz önemlidir. Böylece ileride beklentinizden

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Çocuk parası Değişikliği bildirmek Ailevi durumunuzdaki değişiklikler çocuk parasını etkiliyebilir. Bu nedenle değişiklikleri, bu form ile dört hafta içerisinde bildiriniz. Hollanda dışında ikamet edenler

Detaylı

Mini rehber. Online Ödemeler.

Mini rehber. Online Ödemeler. Mini rehber Online Ödemeler. İçindekiler Giriş 3 Nasıl çalışır? 4 Neden online ödemeleri sağlıyoruz? 5 Booking.com sanal kredi kartları hakkında 6 Sıkça sorulan sorular için cevaplar 8 2 Online Ödemeler:

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

SATO ya hoş geldiniz. Sıkça sorulan sorular

SATO ya hoş geldiniz. Sıkça sorulan sorular SATO ya hoş geldiniz Sıkça sorulan sorular SATO Müşteri hizmetlerinden tel. 020 334 443 asiakaspalvelu@sato.fi sato.fi facebook.com/sato Anahtarları ne zaman alabilirim? Yeni evinizin anahtarlarını kira

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Dar gelirli Amsterdam lılar için Sosyal Hizmet ve Yardımlar

Dar gelirli Amsterdam lılar için Sosyal Hizmet ve Yardımlar Dar gelirli Amsterdam lılar için Sosyal Hizmet ve Yardımlar Dar gelirli olup, maddi varlıklarınız asgari düzeyde mi? Bu durumda olan Amsterdam Belediyesi sakinlerine yardımcı olabiliriz. Bu broşürümüzde

Detaylı

Forex Ek Kazanç Sistemi

Forex Ek Kazanç Sistemi 106 Forex Ek Kazanç Sistemi Bu anlatacağımız sistem Türkiye de tamamen yasal ve 4 aydır uygulamada olan ve giderek büyüyen bir sistem. ProjeX ProjeX Nedir? ProjeX bir kazanç sistemi; şu şekilde çalışıyor

Detaylı

İLETİŞİM ARAÇLARI. E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans

İLETİŞİM ARAÇLARI. E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans İLETİŞİM ARAÇLARI E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans E-posta Nedir? E-posta, günlük yaşamdaki mektubun bilgisayar ortamındaki karşılığıdır. Kısaca elektronik mektup (elektronik posta) diyebiliriz.

Detaylı

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET

PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET PROJE: WEBWISE PARENTS (WEB UZMANI EBEVEYNLER) EBEVEYNLER İÇİN ANKET Yaşınız: Mezuniyet: İlkokul / Lise / Üniversite Baba Anne 1- Kaç çocuğunuz var? Kız(lar). Erkek(ler). 2- Kaç yaşındalar? Kız(lar)...

Detaylı

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Merhaba, Digiturk e Hoş Geldiniz! Digiturk ün eğlenceli ve zengin dünyasında size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı konuları paylaşmak istiyoruz. Digiturk

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

YUNANİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU SΙSMANOGLIO MEGARO DAKİ YUNANCA ÖĞRENİM PROGRAMINA KATILIM İÇİN BURS BAŞVURU FORMU

YUNANİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU SΙSMANOGLIO MEGARO DAKİ YUNANCA ÖĞRENİM PROGRAMINA KATILIM İÇİN BURS BAŞVURU FORMU YUNANİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU SΙSMANOGLIO MEGARO DAKİ YUNANCA ÖĞRENİM PROGRAMINA KATILIM İÇİN BURS BAŞVURU FORMU Bu program Stavros Niarhos ve Bodosaki kurumlarının tedarik ettiği ekonomik desteğe

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

Bağırsak Kanseri Halk Taraması Davetiye

Bağırsak Kanseri Halk Taraması Davetiye Bağırsak Kanseri Halk Taraması Davetiye Halk taramasının içeriği nedir? Bağırsak kanseri halk taramasıyla, dışkınızda (büyük abdestinizde) kan olup olmadığını inceliyoruz. Dışkınızda bulunan kan, poliplerle

Detaylı

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sayın İzmir YMMO; Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 1840 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi sürekli ihtiyaçlar ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Türkiye İnternet Raporu 2005

Türkiye İnternet Raporu 2005 Türkiye İnternet Raporu 2005 Aytaç MESTÇİ İş Geliştirme Direktörü Aytac.Mestci@TiMNET.com.tr Şubat, 2006 İçerik Türkiye de İnternet Kullanıcısı Çoğalıyor Avrupa da İnternet Türkiye deki Bilgisayar & İnternet

Detaylı

Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta

Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta adresini ziyaret edin Kamu kurumlarından gönderilen dijital posta alma muafiyeti Aşağıdaki koşullardan birini karşılıyorsanız Kamu k u rumlarından gönderilen

Detaylı

65 yaşın altındaki kişiler için evde bakım hizmetleri

65 yaşın altındaki kişiler için evde bakım hizmetleri 65 yaşın altındaki kişiler için evde bakım hizmetleri 1. Etki, Nadiren Bazen Genellikle, her a. Personel bakım hizmetlerinin nasıl yapılması gerektiği konusundaki görüş ve isteklerinizi dikkate alıyor

Detaylı

Hootsuite Tanıtım Sunumu. Hoşgeldiniz

Hootsuite Tanıtım Sunumu. Hoşgeldiniz Hootsuite Tanıtım Sunumu Hoşgeldiniz Hootsuite Nedir? Hootsuite, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya yönetim platformudur Hootsuite ile tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir merkezden kolayca yönetebilirsiniz

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır.

Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır. Film Deşifresi Açılış Jeneriği Meme Kanseri Taraması Hakkında Kısa Film*. *Central and East London Breast Screening Service tarafından hazırlanmıştır. Adım Zohra. Bir buçuk yıldır Central and East London

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/10/2016-356312 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8VL89F6* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet izni işlemleri-randevu Tarihi EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi

Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi Genel görevleri kullanmaya başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır: Kullanmaya Başlama Serisi 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 ve Microsoft Dynamics CRM Online Sonbahar 13 Öncelikle, gördüğünüz

Detaylı

SATILIKTIR 2.000 TL Bilgi İçin: aajanshaber@yahoo.com

SATILIKTIR 2.000 TL Bilgi İçin: aajanshaber@yahoo.com KREDİ KARTINDAN TAMAMEN KURTULMAK İSTEYENLERE (KREDİ KARTI BORCUNU ÖDEYEMİYORUM DİYENLERE) + BEDAVA SMS SİTESİ YAZI SONUNDA (hemde istenilen isimden) Sevgili Arkadaşlarım, Eğer ki sizde benim gibi kredi

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz

Misyonumuz. Vizyonumuz Misyonumuz Bütçeleri ne olursa olsun eğlence ve iş gezilerinde kullanıcıların dünya çapında kalabileceği en iyi yerleri kolaylıkla keşfetmesini, rezervasyon yapmasını ve buralarda gezilerinin tadını çıkarmasını

Detaylı

Biz Kimiz? www.atluniversal.com

Biz Kimiz? www.atluniversal.com Web Tasarım İçin... Biz Kimiz? ATL Universal, çeşitli sektörler için internet yazılımları geliştirerek profesyonel web siteleri yapan bir web tasarım rmasıdır. Bizi ayıran farklılığımız geliştirdiğimiz

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 27/10/2016-389285 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE84LHMP5* 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemize yeni (ilk defa) kayıt yaptıran

Detaylı

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne?

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Otomotiv, mobil, Mobil cihazlar, otomobil satın alma yolculuğunu değiştirdi. Öğle yemeği molasında

Detaylı

Testversion Ej för ifyllnad

Testversion Ej för ifyllnad 65 yaşın altındaki kişiler için evde bakım hizmetleri turkiska 1. Evde bakım hizmeti hakkında genel değerlendirme Hiç memnun değilim Pek memnun değilim Ne memnunum ne de değilim Oldukça memnunum Çok memnunum

Detaylı

20 Soruda Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi

20 Soruda Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Şubat / 2007 20 Soruda Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi Evimi bir aileye kiraya verdim ve 2006 yılında 7.200 YTL kira geliri elde ettim. Beyanname vermek zorunda mıyım?

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil İçindekiler 1. Sisteme giriş... 2 2. Kullanıcı girişi... 3 2.1. Giriş adresi... 3 2.2. Yeni şifre alma... 5 3. Dersleri

Detaylı

SOCIETY OF EXPLORATION GEOPYSICISTS (SEG) (ARAMA JEOFİZİKÇİLERİ TOPLULUĞU)

SOCIETY OF EXPLORATION GEOPYSICISTS (SEG) (ARAMA JEOFİZİKÇİLERİ TOPLULUĞU) SOCIETY OF EXPLORATION GEOPYSICISTS (SEG) (ARAMA JEOFİZİKÇİLERİ TOPLULUĞU) 11 Mart 1930 yılında Hauston Üniversitesinde bir grup Jeofizikçi tarafından Ekonomik Jeofizik Mühendisleri Topluluğu (SOCIETY

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU / 20..

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU / 20.. T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖNLİSANS BURS BAŞVURU FORMU 20... / 20.. Açıklama: Burs başvurusu yapan adayların bu formu doğru ve eksiksiz doldurduktan sonra, ekleriyle birlikte, Biruni Üniversitesi

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: İletişim Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: İletişim Araçları 5.Hafta-6.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul SORU Bildiğiniz en eski iletişim aracı nedir? Geçmişten günümüze doğru iletişim

Detaylı

istasyonkentseldonusum pbx istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum

istasyonkentseldonusum pbx  istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum HANE HALKI ANKETİ +90 342 211 12 00 pbx www.istasyonkentseldonusum.com bilgi@istasyonkentseldonusum.com istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum istasyonkentseldonusum Kentsel Dönüşüm Ofisi Çakmak

Detaylı

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar

Geçici Koruma Kimlik Kartına Sahip Olanlar Kimlerin Çalışma İzni İçin Başvurmasına Gerek Yoktur? Türkiye, 1951 Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Sözleşmesine koyduğu coğrafi kısıtlılık sebebiyle, Avrupa Konseyi üye ülkeleri dışından gelen sığınmacılar

Detaylı

Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi

Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi Müşterilerinizle her çalışmanızda tutarlı adımlar izleyin. Kullanmaya Başlama Serisi 3 Microsoft Dynamics CRM 2013 ve Microsoft Dynamics CRM Online Sonbahar 13 İPUCU Genel iş senaryoları için birçok kullanıma

Detaylı

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU

HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK. O halde, A, B, C, D, E, F sayılarını kolayca bulacağınızı sanıyoruz. 3 A 6 B 2 6 C 10 5 D E F MUZİP BİR SORU HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN ORTAK ÖZELLİK Eskişehir, Balıkesir, Diyarbakır ve Adana, birbirinden güzel 4 ilimizdir. Eskişehir de hiç olmayan bir özellikten, Balıkesir de 1, Diyarbakır da 2, Adana da 3 tane

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Mayıs 2010 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Mayıs 2010 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Eğitim, Hayatboyu Öğrenme ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri

Detaylı

Sizin bakımınız, sizin seçiminiz [Your care, your way]

Sizin bakımınız, sizin seçiminiz [Your care, your way] TURKISH Sizin bakımınız, sizin seçiminiz [Your care, your way] Yetişkin sosyal bakım hizmetlerinde aldığınız destek ve bakım konusunda daha fazla bağımsızlık, seçenek ve kontrol sahibi olabilmeniz için

Detaylı

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Elsevier den geniş kapsamlı ekitaplara anında erişim Elsevier elibrary nedir? Elsevier elibrary tıp ve sağlık bilimleri alanında çok geniş kapsamlı ekitaplara

Detaylı

Sürücüsüz (Otonom) Arabalar Algı Araştırması Sonuçları. Digital Age Peter Pan Kuşağı Araştırması

Sürücüsüz (Otonom) Arabalar Algı Araştırması Sonuçları. Digital Age Peter Pan Kuşağı Araştırması Sürücüsüz (Otonom) Arabalar Algı Araştırması Sonuçları Digital Age Peter Pan Kuşağı Araştırması Araştırma, Dünya literatüründe 25-40 yaş arasında yer alan, uzatılmış bir ergenlik dönemi yaşayan ve evlilik,

Detaylı

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Standart Eurobarometer 76 AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Bu araştırma Avrupa Komisyonu Basın ve İletişim Genel Müdürlüğü tarafından talep ve koordine edilmiştir. Bu rapor

Detaylı

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi

BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi. 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi BURS BAŞVURUSUNA EKLENECEK BELGELER: 1- Ailenizin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgah belgesi 2- TC Nolu nufus kimlik fotokopisi 3- Gelir Beyanı ile ilgili olarak: a- Aile reisinin (Anne veya Baba yada

Detaylı

w w w. e - t o p l u s m s. c o m

w w w. e - t o p l u s m s. c o m TANITIM KİTİ w w w. e - t o p l u s m s. c o m İÇİNDEKİLER Sayfa Başlığı Sayfa Numarası Ana Sayfa 2 Ana Sayfa» Numara Sepeti 3 Rehber» Kayıtlı Gruplar 4 Rehber» Kayıtlı Gruplar 5 Rehber» Excel İle Numara

Detaylı

Online işlem rahatlığı!..

Online işlem rahatlığı!.. 15 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Online işlem rahatlığı!.. Belediyesi resmi internet sitesinde online hizmetler ile artık belediyeye kadar zahmet etmeden tüm işlemlerinizi

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER MARKA BAŞVURU İŞLEM SÜRECİ... 6 1 ) SİSTEME GİRİŞ... 6 E-imza ile;... 6 Mobil imza ile;... 7 2 ) BAŞVURU SÜRECİ... 9 2.1 ) Başvuru İşlemleri...

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURT KAYIT-KABUL YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURT KAYIT-KABUL YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 Amaç ve Kapsam ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURT KAYIT-KABUL (Senatonun 08.05.2009 tarih ve 2009/47 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) 1. BÖLÜM GENEL ESASLAR Madde 1-Bu yönergenin amacı

Detaylı

Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun.

Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun. Ücretsiz bir hizmet. Yemek masrafınız ayırdığınız bütçe kadar olsun. Nasıl Çalışır? Herhangi bir yere giderken yolda acıktınız ve yemek yemeniz gerekiyor. Yemek bütçenizi 20 TL olarak belirlediniz ancak

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR 1) YÇS sınavı ile ilgili bilgileri nereden alabilirim? Bu sınav ile ilgili bilgi ve başvuru için www.osym.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz.

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Ptt Kep Nedir? Novasta

Ptt Kep Nedir? Novasta Ptt Kep Nedir? 31 Aralık 2017 tarihi itibarı ile e-ticaret yapan firmalar etbis sistemi ile mevcut ticari faaliyetlerini bildirmek zorundalar. Sektör açısından e-ticarete güvenliğinde atılan önemli adımlardan

Detaylı

TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ

TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ Arama yap TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ Bağış Nasıl Yapılır? Burs Fonlarına Bağış Bağışçı Videoları Bağışçılarımız Hibe ve Vasiyet Kurumlarla

Detaylı

Türkiye gelişiyor... dünya değişiyor... ticaret online dünyada büyüyor... değişime ayak uydurun... yeniliğe açık olun...

Türkiye gelişiyor... dünya değişiyor... ticaret online dünyada büyüyor... değişime ayak uydurun... yeniliğe açık olun... Türkiye gelişiyor... dünya değişiyor... ticaret online dünyada büyüyor... değişime ayak uydurun... yeniliğe açık olun... farklı uzmanlıkları keşfedin... dünyaya bağlanın... Sektörel etkileşimin kalbi olan

Detaylı

DGS Konu Başlıklarına Dön

DGS Konu Başlıklarına Dön DGS Konu Başlıklarına Dön Sıra 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Soru ve Cevaplar 4 yıllık üniversite okuyorum 2. yılını başarıyla tamamladım.2 yıllık diploma aldım ve DGS ye başvuru yapabilir miyim?

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktin soğuk geciktim kış geciktiniz kış mevsiminde uç, sınır, son, limit bulunuyor/bulunur

Detaylı

BURS BAŞVURU FORMU

BURS BAŞVURU FORMU BURS BAŞVURU FORMU 2017-2018 Açıklama: Burs başvurusu yapan adayların bu formu doğru ve eksiksiz doldurduktan sonra, ekleriyle birlikte, Biruni Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ne 31.07.2017

Detaylı

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ :

GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : GİDİŞ AMACINIZ? İNGİLTEREYE GİDİŞ SEBEBİNİZ? : Pasaportta yazdığı Gibi ADINIZ : Pasaportta yazdığı Gibi SOYADINIZ : Evlenmeden Önceki SOYİSMİNİZ : EV ADRESİNİZ İLETİŞİM BİLGİLERİNİZ Mahalle : Cadde : Sokak

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı Bu el kitabı, 2015 yılı Kızılay Haftası okul etkinlikleri için Türk Kızılayı şube, bölge ve yerel merkezlerine hazırlanmıştır. İlköğretim 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan sunumun

Detaylı

10SORUDA AİLE SİGORTASI

10SORUDA AİLE SİGORTASI 10 SORUDA AİLE SİGORTASI T.C. ANAYASASI MADDE 60: Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 1. AİLE SİGORTASI Nedir? Aile Sigortası,

Detaylı

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia ile İşbirliği Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia Virtual Card İçindekiler Expedia Collect Rezervasyon Süreci 3 Expedia Virtual Card 4 Rezervasyon Değişiklikleri 6 Destek 7 2

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız;

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız; Değerli İş Ortağımız; Mahallem Nedir? Sipariş vermenin geleneksel ve en yalın halinden yola çıkarak, sizlere daha fazla müşteri ve ciroyu daha az riskle oluşturabileceğiniz, yaptığınız ticaretin gelişen

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ SİVİL DÜŞÜN YARDIM MASASI REHBERİ Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, aktivistlerin ve sivil toplum

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/01/2016-5763 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE5FBJ4SZ* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri İVEDİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

3. Hangi ülkenin vatandaşlığını taşıyorsunuz? Alman vatandaşlığı: evet Başka bir ülkenin vatandaşlığını taşıyorum:...

3. Hangi ülkenin vatandaşlığını taşıyorsunuz? Alman vatandaşlığı: evet Başka bir ülkenin vatandaşlığını taşıyorum:... Übersetzungshilfe - Anket çevirisi Size anketi doldurmanız için kolaylık sağlamak istiyoruz, bu yüzden size göç ve entegrasyon ile ilgili bu çeviriyi hazırladık. Lütfen cevaplarınızı bu kâğıta yazmayınız,

Detaylı

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda.

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda. VerdeTaks dünya çapında vergi iadeleri hizmeti veren yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketimiz finansal, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış alanlarında 14 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Uzmanlarımızın

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA

YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYADİJİTALPAZARLAMA YVM MEDYA CREATIVE AJANS info@yvmedya.com SUNDUĞUMUZ ÇÖZÜMLER MARKA DEĞERİNİZ BİZİMLE YÜKSELSİN Şirketlerin sosyal medyayı aktif olarak kullanımı ve kurumsal bir kimlik oluşturması

Detaylı

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda.

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. TÜRKÇE 12-13: OKUMA - ANLAMA - YAZMA OKUMA - ANLAMA 1: Rezervasyon Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. Duşlu olması şart. Otel görevlisi: Tek kişilik odamız kalmadı

Detaylı

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 OTOMOTİV SEKTÖRÜ Satışlarınızı ve karlılığınızı arttıracak kampanyaları hedef kitlenize toplu SMS ile duyurabilirsiniz, Müşterilerinizi özel günlerini, doğum günlerinin,

Detaylı

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ   KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ WWW.YSSKOPRUSUVEOTOYOLU.COM.TR 2017 İÇİNDEKİLER YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ... 1 1. İHLALLİ GEÇİŞ BORÇ SORGULAMA...

Detaylı

Gösterge Panelinizi tamamlayın!

Gösterge Panelinizi tamamlayın! Gösterge Panelinizi tamamlayın! SnapShot ın kutusunu açar açmaz birçok şeyi yapabilirsiniz. Kullanıcı girişi z anda OTA Expert ten gelen fiyatlama bilgilerine ve TripAdvisor dan gelen kullanıcı yorumlarına

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

de hazır değilken yatağıma gelirdi. O sabah çarşafların öyle uyandırmıştı; onları suratıma atarak. Kız kardeşim makas kullanmayı yeni öğrendi ve bunu

de hazır değilken yatağıma gelirdi. O sabah çarşafların öyle uyandırmıştı; onları suratıma atarak. Kız kardeşim makas kullanmayı yeni öğrendi ve bunu İgi ve ben Benim adım Flo ve benim küçük bir kız kardeşim var. Küçük kız kardeşim daha da küçükken ismini değiştirdi. Bir sabah kalktı ve artık kendi ismini kullanmıyordu. Bu çok kafa karıştırıcıydı. Yatağımda

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi GENEL TANITIM Üniversitemiz de lisans/önlisans programlarında yer alan ortak zorunlu

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Tarih ve Sayı: 17/03/2016-104871 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6P5H6LY* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri ÇOK İVEDİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI

WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI WILDERNESS HOTEL & GOLF RESORT, Wisconsin Dells - WI Wisconsin eyaletinde yer alan, Amerika nın en büyük eğlence su parkı olan Wilderness Hotel Golf&Resort te, Campus 2015 Work and Travel katılımcılarını

Detaylı