Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1

2

3 Bline Kutu İçeriği 2x Redüktörlü DC Motor 2x Tekerlek 1x Akıllı Araç Şasesi 1x Arduino Uno 1x USB Kablosu 1x Alis Robotics Robot Kartı 1x HC-SR4 Mesafe Sensörü 3x TCRT5000 Çizgi İzleyen Sensörü 1x Pil Yuvası 1x Jumper Bağlantı Kabloları 1x Mini Tornavida 2x Sarhoş Tekerlek

4 Bline Montajı Bline ı monte etmeye motorlarla başlayalım. İzlenecek Adımlar 2 adet Dc motor, Akıllı araç şasesi, motor tutacağı ve resimde görülen vidaları hazırlayalım.

5 Motor tutacakları ve vidalarla resmideki gibi motoru şaseye vidalayalım.

6 Aynı işlemi simetrik olarak diğer motor için de yapalım.

7 Çizgi sensörlerini ve resimdeki vidaları hazırlayalım Her bir sensörü resimdeki gibi çok sıkmadan vidalayalım.

8 Sensörlerimizin bağlantısı için dişi dişi kablolarımızı hazırlayalım ve bağlantılarını yapalım.

9 Arduino bağlantı parçasını ve resimdeki vida ve spacerları hazırlayalım ve vidalayalım.

10 Arduino Uno ve resimdeki vidaları hazırlayalım ve Arduino yu vidalayalım.

11 Ali s Robotics Robot Kartını Arduino Uno üzerine pin bağlantılarını kontrol ederek dikkatlice takalım.

12 Arduino bağlantı parçasını, resimde görünen spacer ve vidaları hazırlayalım ve vidalayalım.

13 Arduino kısmını şaseye resimdeki gibi vidalayalım.

14 Mesafe sensörü bağlantı parçalarını ve resimdeki vidaları hazırlayalım ve resimdeki gibi üst parçayı alt parçaya vidalayalım.

15 Daha sonra tüm parçayı şaseye resimdeki gibi vidalayalım.

16 Mesafe sensörünü ayarlayalım ve resimdeki gibi montajını yapalım.

17 Pin Bağlantıları Çizgi Sensör Bağlantıları Robota çizgi sensörleri öne gelecek şekilde yukarıdan bakıldığında en solda kalan çizgi sensörü sol, ortada olan sensör orta, en sağda kalan sensör ise sağ çizgi sensörü olarak adlandırılmıştır. Sol Çizgi Sensörü pinleri GND -> GND VCC -> VCC OUT -> D6

18 Orta Çizgi Sensörü pinleri GND -> GND VCC -> VCC OUT -> D7 Sağ Çizgi Sensörü pinleri GND -> GND VCC -> VCC OUT -> D8 Sol Motor Mesafe sensör pinleri D6 VCC GND Pil Girişi Sağ Motor Açma kapama tuşu

19 Not: Çizgi sensörü bağlantılarını doğru yaptığınızdan emin olunuz. Mesafe sensörünü bağlayınız. Mesafe Sensörü Pinleri GND -> GND VCC -> VCC Trig -> Trig Echo -> Echo

20 Pil kutusunu resimdeki gibi yerleştirelim.

21 Pil kutusunun kırmızı kablosunu Vin girişine, siyah kablosunu GND girişine bağlayalım. Son olarak tekerleri takalım. Robotumuzun montajı bitti.

22 Bline Nasıl Kodlanır? Bline, Scratch tabanlı kodlama dilleri ile kolaylıkla kodlanabilir. Bline ı kodlamak için Ali s Blocks programını kullanabilirsiniz. Ali s Blocks programını adresine girerek programlar menüsü altından indirebilirsiniz. Programı indirdikten sonra kartlar menüsünde Boxie i seçtiğinizde Bline ı kodlamak için gerekli kod blokları robotlar menüsüne gelecektir. Mblock ile Kodlama İsterseniz Bline ı Mblock programı ile de kodlayabilirsiniz. Mblock programını adresine girerek indirebilirsiniz. Adrese girdikten sonra mblock3 for PC programını indirmeniz gerekmektedir.

23 Mblock programını indirdikten sonra Bline için bir uzantı indirmeniz gerekmektedir. Bu uzantı Bline için özel geliştirilmiş kod bloklarını içerir. Mblock programında uzantılar>uzantıları yönet menü yolunu takip ederek Boxie Robot Kontrol Kartı uzantısını indiriniz. Uzantıyı indirdiğinizde gerekli kod blokları robotlar menüsü altında gözükecektir. Not: Kod bloklarını sadece Arduino modunda kullanınız!

24 Motorların Kalibrasyonu Bline robotumuzun bağlantılarını yaptıktan sonra ileri git komutu verdiğimizde iki tekerinde ileri dönmesi gerekmektedir. Eğer tekerlerden biri ya da ikisi ters yönde dönüyorsa motor bağlantı kablolarını ters çeviriniz yani kırmızı ve siyah kabloları yerini ters çeviriniz. Robotu kalibre etmek için yukarıdaki kod bloğunu Arduino ya bağlayınız. Robota güç vererek motorların dönme yönünü kontrol ediniz. Eğer yanlış dönen motor var ise kabloların yö-nünü değiştiriniz. Basit Çizgi İzleyen Robot Şimdi hep birlikte basit bir çizgi izleyen robot yapalım. Robotumuzun önünde çizgi algılaması için 3 adet çizgi sensörü mevcut. Bu sensörler, siyah ya da beyaz zemini algılamaktadır. Bu sensörleri kullanarak robotun bir çizgi boyunca ilerlemesini sağlayabiliriz. Yukarıdaki kod bloğuyla sensörlerimizin siyah ya da beyaz çizgi üzerinde olup olmadığını algılatabiliriz.

25 İleri git komutunu kullandığımızda iki motor da belirtilen hızda ileri doğru dönmeye başlar. Hız aralığı arasıdır; ancak iki motoru birbirinden bağımsız olarak döndürmek istersek yukarıdaki kod bloğunu kullanmamız gerekir.

26 Sensörlerin Test Edilmesi Robotumuzun üzerinde 3 adet çizgi sensörü ve 1 adet mesafe sensörü bulunmaktadır. Şimdi bu sensörlerimizin çalışıp çalışmadığını test edelim. Öncelikle seri haberleşme kısmındaki seri haberleşme hızını ayarlayacağımız bloğu alalım ve hız olarak seçelim. Seri haberleşme, arduino ve bilgisayarın haberleşmesidir. Daha sonra Seri Porta Yaz bloğunun içine sol çizgi sensörünün değerini okumak için Arduino blokları altındaki dijital pini oku bloğunu koyuyoruz ve 6 no.lu dijital pinin değerini okutuyoruz ve 0.2 saniye bekleme koyuyoruz.

27 Kodu Arduino ya yüklüyoruz. Kartın bağlantısı kopacaktır. Bağlan menüsünden tekrar kartı Com numarasına bağlayınız. Kartı bağladıktan sonra değer okuma alanında değerler gözükmeye başlayacaktır. Değerlerin düzgün gözükmesi için sağ altta bulunan recv encode mode kısmından harf halini seçiniz. Değerler okunamaya başlanacak. Çizgi sensörü beyaz zemin üzerinde 1 değerini siyah zemin üzerinde 0 değerini gönderir. Eğer sensörünü düzgün çalışıyorsa bu şekilde değer gönderir. Sensör beyaz zeminde de siyah zeminde de 0 değeri gönderiyorsa kablo bağlantılarını kontrol ediniz! Ayrıca beyaz zeminde sensörün üzerindeki led yanar. Bu şekilde diğer sensörlerin de çalışmasını kontrol edebilirsiniz.

28

29 Led, Buzzer Kontrolü Robotumuzun üzerinde iki adet Led, bir adet de buzzer bulunmaktadır. Yukarıdaki kod bloğuyla kartın üzerindeki Led leri kontrol edebilirsiniz. Yukarıdaki kod bloğuyla da buzzerı kontrol edebilirsiniz. Çakar Yapımı Kartın üzerindeki Led lerden çakar yapmak için aşağıdaki kod bloğunu kullanabilirsiniz. Bu kod bloğu bekleme kullanmadığı için diğer çalışan programları çok etkilemez ama çizgi izleyen robot yaparken çakar kodunu kullanmayınız.

30 Çizgi İzleyen Kodu

31 Çizgi izleyen robot, bir çizgi boyunca ilerleyebilir. Bline, üzerinde bulunan 3 adet çizgi sensörü sayesinde çizgiyi takip edebilir. Çizgi izleyen programımızı yazarken öncelikli olarak orta çizgi sensörünün çizgi üzerinde olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer orta çizgi sensörü çizgi üzerindeyse iki motoruda ileri yönünde döndürüyoruz. Değilse kısmında ise bu sefer sağ çizgi sensörü, çizgi üzerinde mi onu kontrol ediyoruz. Eğer sağ çizgi sensörü çizgi üzerindeyse motor1 i (sol motor) ileri yöndünde döndürüken motor2 i (sağ motor) durduruyoruz. Bu sayede robot çizgiye geri dönüyor. Aynı işlemi robotun sol çizgi sensörüne göre de yapıyoruz. Not: Çizgi izleyen robot setimizi satın aldığınız takdirde robotun çizgi üzerinde daha iyi gidebilmesi için gelişmiş bir algoritmayla yazılmış gerekli kodlar mail adresinize gönderilecektir. Not: Bu kod ile çizgi izleyen robot, beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi takip eder. İsterseniz kod üzerinde değişiklik yaparak robota beyaz çizgiyi de takip ettirebilirsiniz.

32 Engel Algılayan Robot Bline, modüler bir yapıdadır. Bu modüler yapısı sayesinde üzerine birçok sensör takılabilmektedir. Bline üzerinde bir adet HCSR-04 mesafe sensörü bulunmaktadır. Bu mesafe sensörünü kullanarak engel algılayan robot yapabilirsiniz. Mesafe sensörünün değerini okumak için gerekli kod bloğunu, sensörler kısmında bulabilirsiniz.

33 Bluetooth Kontrollü Robot Bline seti içerisinde bir bluetooth modülü bulunmamaktadır; ancak isterseniz HC-06 bluetooth modülü ile robotunuzu kontrol edebilirsiniz. Şu an sadece Android telefonlar tarafından desteklenmektedir. Bluetooth Bağlantı Pinleri

34 Bluetooth Modülü Bağlantı Pinleri GND -> GND VCC -> VCC RX -> TX TX -> RX

35 RoboKontrol Android Uygulaması Bluetooth modülünü kullanarak Robotu kontrol edebilmek için Android telefonumuza bir uygulama yüklememiz gerekmektedir. Google play uygulamasını kullanarak, resimdeki Ali s Robotics RoboKontrol uygulamasını indirebilirsiniz.

36 Bluetooth Modülünü Telefona Tanıtma Bluetooth modülünü telefonla kontrol edebilmek için modülü telefona tanıtmamız gerekmektedir. Bunun için bluetooth modülünün bağlantılarını yaptıktan sonra telefonunuzun bluetooth ayarlarına giriniz bluetoothu açınız ve kullanılabilir cihazları tarayınız. Modül telefonunuzda resimdeki-ne benzer bir şekilde gözükebilir. Bu adrese tıklayınız. Tıkladıktan sonra eşleşme isteği gelecektir. Modülün şifresi 1234 dür.

37 Bluetooth bağlantısını yaptıktan sonra RoboKontrol uygulamasını açınız. Bağlantı yok butonuna tıklayarak görüntülenen cihazlardan bluetooth modülünü seçiniz. Buton bağlandı yazısı çıkıp yeşile döndüğünde bluetooth bağlanmış demektir ve artık kullanılmaya hazırdır. Bluetooth ile robotu kontrol edebilmek için robotun içine bir kod yüklememiz gerekmekte.

38 Bluetooth Kontrol Kodu Bluetooh kısmında bluetooth kontrolü için gerekli olan kod bloklarını bulabilirsiniz. İlk olarak bir eğer ise bloğuyla bluetoothdan veri gelip gelmediğini kontrol ediyoruz. Eğer gelen veri varsa gelen veriyi okuyoruz.

39 Eğer gelen veri yukarı ok tuşu basılma verisiyse o zaman ileri git diyoruz.

40 Kodun Tam Hali Aynı işlemleri diğer tuşlar için de yapıyoruz. Artık bluetooth kontrollü robotumuz hazır.

41 Gece Dans Eden Robot Robotun üzerinde bir adet ışık sensörü bulunmakta. Bu sensör havadaki ışık değerini ölçmektedir. Sensör hava aydınlıkken 1023 e yakın, karanlıkken 0 a yakın bir değer okur. Biz yazdığımız programda ışık sensöründen okunan değer belli bir değerin altına düşerse robotumuz üzerindeki ışıkları yakacağız ve sağa sola hareket etmesini sağlayacağız. Okunan değer yüksekse robotun durduracağız ve Led leri söndüreceğiz.

https://www.facebook.com/groups/alisrobotics/ https://www.instagram.com/alikesfet/ KODLAMAYI ÖĞRENMENİN EN EĞLENCELİ YOLU Boxie çocukların görsel kodlama dillerini öğrenmelerine yardımcı olacak, kendi

Detaylı

Giriş Nanobot düşük fiyatlı her yaş grubuna hitap eden bir robot ki dir. Kurulumu ve kullanımı çok basi r.

Giriş Nanobot düşük fiyatlı her yaş grubuna hitap eden bir robot ki dir. Kurulumu ve kullanımı çok basi r. Giriş Nanobot düşük fiyatlı her yaş grubuna hitap eden bir robot ki dir. Kurulumu ve kullanımı çok basi r. Özellikleri 5 dk gibi bir sürede kurulumu yapılabilir. Açık kaynaklı bir pla orm olan Arduino temeline

Detaylı

2019

2019 Uygulama Kitapçığı www.toybotmaker.com 2019 TOYBOT PORT YAPISI Pin Numarası Fonksiyon 3, 5, 6 ve 9 PWM 4 Buzzer 7 Kırmızı LED 8 Sarı LED 10 Servo motor 11 Yeşil LED 12 ve 13 Mesafe sensörü 1) TOYBOT İLE

Detaylı

İ İŞİ BÖLÜM ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENME ALANLARI BASİT ELEKTRONİK DEVRELERE GİRİŞ AKILLI CİHAZ TASARIMINA GİRİŞ ROBOTİĞE GİRİŞ

İ İŞİ BÖLÜM ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENME ALANLARI BASİT ELEKTRONİK DEVRELERE GİRİŞ AKILLI CİHAZ TASARIMINA GİRİŞ ROBOTİĞE GİRİŞ İ İŞİ İ BÖLÜM ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENME ALANLARI BASİT ELEKTRONİK DEVRELERE GİRİŞ AKILLI CİHAZ TASARIMINA GİRİŞ ROBOTİĞE GİRİŞ HAZIRLAYAN MUSTAFA ÖZER BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ makersardahan Küçük

Detaylı

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz+ modülü Makey ailesinin programlanabilen modülüdür. Temelinde Arduino bulunan bu modül ile Makey modüllerini çok basit bir şekilde

Detaylı

BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ (KUR-2)

BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ (KUR-2) BİLGİSAYAR BİLİMİ DERSİ (KUR-2) ROBOT PROGRAMLAMA 2.1.1. Robot Mimarisi 2.1.2. Robot Türleri ve Eğitsel Amaçlı Robotlar 2.1.3. Eğitsel Robotta Mekanik Bileşenler 2.1.4. Eğitsel Robotta Elektromekanik Bileşenler

Detaylı

Grove Parmak İzi Okuyucu Sensör ile Arduino Uno

Grove Parmak İzi Okuyucu Sensör ile Arduino Uno Grove Parmak İzi Okuyucu Sensör ile Arduino Uno Ürün Linki : http://www.robotistan.com/parmak-izi-okuyucu-sensor-grove-fingerprint- Sensor,PR-1746.html Parmak izi okuyucu modülü farklı programlar aracılığı

Detaylı

Bütün ümidim gençliktedir.

Bütün ümidim gençliktedir. Mahmut BORA KARAKUŞ Bütün ümidim gençliktedir. Mustafa Kemal ATATÜRK 2 Hayallerinle Dünyanı Programla 3 Scratch ile Programlamaya Giriş E-Kitabımı okumak için Tıklayınız! 4 Programlama Nedir? Programlama:

Detaylı

MERHABA BENİM ADIM BULUT :)

MERHABA BENİM ADIM BULUT :) MERHABA BENİM ADIM BULUT :) BulutBoard, üzerinde tüm duyularınızı etkileyen ışık, sıcaklık, mikrofon, joystick, Trafik Lambası, Sokak lambası, röle, mesafe, grafik ekran ve bluetooth gibi birçok Bulutcuk

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Adaptörü Harici IR Kablo UK Pilleri UK 1 Ön Panel Standby LED Sol Taraf USB 3.0 2 Arka Panel FBC Tip Takılabilir Slot 8 sinyale kadar değişik kanalları

Detaylı

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Ege Seramik mobil aplikasyonu, Türk Seramik ve Vitrifiye Sektörü nün lider markaları olan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye ürünleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bu uygulama

Detaylı

BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT

BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT Teslimat kapsamı Teslimat kapsamı şunları içerir: - BT Drive Free 114 - Lityum-iyon batarya - 12 Volt DC araç şarj adaptörü - USB şarj kablosu - Güneşliğe montaj klipsi - Kullanım

Detaylı

IR Modülü. Kart Özellikleri Çalısma Frekansı: 38KHz Mesafe: 6 Metre Çalısma Voltajı: 3.3-5V Kart Boyutları: 20 mm x 20 mm

IR Modülü. Kart Özellikleri Çalısma Frekansı: 38KHz Mesafe: 6 Metre Çalısma Voltajı: 3.3-5V Kart Boyutları: 20 mm x 20 mm ÜRÜN KATALOGU IR Modülü Kart Özellikleri Çalısma Frekansı: 38KHz Mesafe: 6 Metre Çalısma Voltajı: 3.3-5V Kart Boyutları: 20 mm x 20 mm Modül üzerinde PIC12F675 mikrodenetleyicisi bulunmaktadır. Vcc pinine

Detaylı

UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI

UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI UniGSM Arduino SHIELD (UniGSM-A) KURULUM ve KULLANIM KİTAPÇIĞI UniGSM KARTI UniGSM GSM/GPRS kartı, hem Arduino kartlarına hem Raspberry kartlarına hem de bağımsız olarak (Stand alone) kullanılabilen bir

Detaylı

Fline Arduino Temelli PID Programlı Çizgi İzleyen Robot Kiti Montaj Kılavuzu Robotus.net

Fline Arduino Temelli PID Programlı Çizgi İzleyen Robot Kiti Montaj Kılavuzu Robotus.net Arduino Uno: Robotun anakartı, mikrodenetleyici ünitesidir. (Mavi kart) Ardumoto: 2 adet dc motoru sürmek için tasarlanmış motor sürücü devresidir. Arduino Uno kartının üzerine oturmaktadır. (Mor ya da

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu BQ110-02 Gsm Acil Arama Modülü Döküman Ver: 1.9.0 İçindekiler 1. BQ110-02 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 4 3. Cihaz Görünümü 5 3.1. Besleme Girişi 6 3.2. Buton Girişleri 6 3.3. Mikrofon Girişi 6 3.4.

Detaylı

Bütün ümidim gençliktedir.

Bütün ümidim gençliktedir. Mahmut BORA KARAKUŞ Bütün ümidim gençliktedir. Mustafa Kemal ATATÜRK 2 Hayallerinle Dünyanı Programla 3 Scratch ile Programlamaya Giriş E-Kitabımı okumak için Tıklayınız! 4 5 Scratch ile Arduino Süper

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Temizlik Robotu Yetkin AKKAŞ (2015210225003) Danışman Prof. Dr. Ahmet DEMİR 2018 ÖZET Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanların

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

Elif İLİKSİZ. Keziban TURAN. Radio Frekanslarla Hareket Eden Araç

Elif İLİKSİZ. Keziban TURAN. Radio Frekanslarla Hareket Eden Araç Elif İLİKSİZ Keziban TURAN Radio Frekanslarla Hareket Eden Araç Mayıs 2016 İÇİNDEKİLER ALICI ALICI MEKANİZMASI VERİCİ MEKANİZMASI MALZEMELER MEKANİK KISIM ELEKTRONİK KISIM YAZILIM Robotumuzun adı: Radio

Detaylı

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000 Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 22.04.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm...

Detaylı

Terminal Üzerinden Led Kontrol Uygulaması

Terminal Üzerinden Led Kontrol Uygulaması Genel Bakış Bluetooth Shield üzerinde HC-05 bluetooth modülü bulunan bir arduino shield didir.bu shield ile arduino kartınıza android telefonunuzdan, bilgisayarınızdan veya başka bir arduino dan bluetooth

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 08.12.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI

YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI ZKSOFTWARE YK 568 ACCESS WWW.ZKSOFTWARE.COM.TR YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI KULLANIM KİTAPÇIĞI ZKSoftware The Advenced Biometric Solutions Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. Adres : Perpa Ticaret Merkez

Detaylı

Q-scout ne işe yarar?

Q-scout ne işe yarar? Q-scout Başlangıç Seviyesi Robot Yapım Ve Kodlama Kiti Bu sevimli robot, Scratch 3.0 tabanlı grafik kodlama ortamı ile birlikte 60 dakikalık bir yapım süresine sahiptir. Ultrasonik özelliği sayesinde engellerden

Detaylı

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu IP kamera ve uygulamalar için Kullanıcı adı ve şifre : admin Adım1. IP kamerayı adaptör ile prize bağlayınız. Kablo ile modeme bağlamanıza ve port açmanıza

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

Arduino Uno ile Hc-Sr04 ve Lcd Ekran Kullanarak Mesafe Ölçmek

Arduino Uno ile Hc-Sr04 ve Lcd Ekran Kullanarak Mesafe Ölçmek Arduino Uno ile Hc-Sr04 ve Lcd Ekran Kullanarak Mesafe Ölçmek 1 Adet Arduino Uno 1 Adet Hc-Sr04 Ultrasonik mesafe sensörü 1 Adet 16 2 Lcd Ekran 1 Adet Breadbord 1 Adet Potansiyometre 2 Ader led Yeteri

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm... 4 2. Cihaz

Detaylı

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU Yayınlanış Tarihi: 01.08.2012 Revizyon:1.2 1 1. MODEM İN ÖZELLİKLERİ: Beti GSM/GPRS modem kartı, kullanıcıların M2M uygulamaları için ihtiyaç duyabilecekleri asgari

Detaylı

Robotistan; Makeblock un Türkiye deki en güçlü temsilcisidir.

Robotistan; Makeblock un Türkiye deki en güçlü temsilcisidir. MAKEBLOCK Makeblock markası alüminyum parçalardan çok farklı mekanik aksamlar kuran ve evrensel geliştirme kartları ile bu sistemlerin kontrolüne imkan sağlayan, eğitim odaklı ürünler geliştiren bir markadır.

Detaylı

PROJE RAPORU. Proje adı: Pedalmatik 1 Giriş 2 Yöntem 3 Bulgular 6 Sonuç ve tartışma 7 Öneriler 7 Kaynakça 7

PROJE RAPORU. Proje adı: Pedalmatik 1 Giriş 2 Yöntem 3 Bulgular 6 Sonuç ve tartışma 7 Öneriler 7 Kaynakça 7 PROJE RAPORU Proje Adı: Pedalmatik Projemizle manuel vitesli araçlarda gaz, fren ve debriyaj pedallarını kullanması mümkün olmayan engelli bireylerin bu pedalları yönetme kolu (joystick) ile sol el işaret

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

SEYYAR BALANS MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU

SEYYAR BALANS MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU SEYYAR BALANS MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU İlk olarak makinemizin bileşenleri ile tanıtımımıza başlayalım. 1. KULLANIM PANELİ 2. STROBOSKOP 3. SENSÖR: Sensörümüz manyetik olarak çalışmaktadır ve ucu mıknatıslıdır.

Detaylı

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu

Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu Bilgiyolu Yayıncılık Elektronik Sunum Programı Kurulum Kılavuzu 2014 Genel Bilgiler 1. Sunumları İndirmeye Başlamadan Sunum programını ve sunumları indirmeden önce www.bilgiyoluyayincilik.com adresindeki

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

ACD BİLGİ İŞLEM ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİ URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ. URT-V2 Terminallerinin

ACD BİLGİ İŞLEM ACD KABLOSUZ VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİ URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ. URT-V2 Terminallerinin ACD BİLGİ İŞLEM URT-V2 KABLOSUZ VERİ TOPLAMA TERMİNALİ DONANIM TEKNİK BELGESİ URT-V2 Terminallerinin Donanım Özellikleri Genel Yetenekleri Terminal Dış Özellikler Montajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU 1.Malzeme Listesi TuĢtakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır

Detaylı

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 5.50 R Proximity Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Strike 5,50 R kullanım ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir.

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır.

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. ENERJİ TAKİP YAZILIMI elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. Giriş Değerli Müşterimiz, Yazılımınızı verimli bir şekilde kullanmak için bu kılavuzun tamamını dikkatle okumanızı ve bir başvuru

Detaylı

VS-MBC 37. Parmak Okuma Cihazı. Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme.

VS-MBC 37. Parmak Okuma Cihazı. Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme. Parmak Okuma Cihazı Parmak okuma, Kart okuma ve şifreleme. VS-MBC 37 Parmak Okuma Cihazı Menu 1. Kullanıcı Kullanıcı kayıt ; Kullanıcı kaydetmek için kayıt menusune gelip kullanıcı ID sini giriyoruz. Sonrasında

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması BÖLÜM 2: 2.1. STELARIS KART GENEL BİLGİ VE CODE COMPOSER STUDIO: Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması 1. Aşağıdaki linkten Code Composer Studio yu indirebilirsiniz: http://processors.wiki.ti.com/index.php/download_ccs

Detaylı

UMUX Sistemi. Sistem Kartları v1. Hazırlayan: Rıdvan ŞANAL. Web Sitesi:

UMUX Sistemi. Sistem Kartları v1. Hazırlayan: Rıdvan ŞANAL. Web Sitesi: UMUX Sistemi Ve Sistem Kartları 20131025.v1 Hazırlayan: Rıdvan ŞANAL Web Sitesi: http://www.avd.com.tr İçindekiler 1 Genel Bilgiler... 1 2 UMUX Sistemi Sistemi... 2 2.1 UMUX Sistem Şaseleri... 2 2.1.1

Detaylı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmaya başlamadan önce Kullanım Kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. 1. Paket İçeriği; Adı Miktar Notlar Geçiş kontrol cihazı 1 Kullanım kılavuzu 1

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

BQ119 Genişletilebilir Gsm Kontrol ve Uyarı Cihazı Kullanım Kılavuzu

BQ119 Genişletilebilir Gsm Kontrol ve Uyarı Cihazı Kullanım Kılavuzu BQ119 Genişletilebilir Gsm Kontrol ve Uyarı Cihazı Kullanım Kılavuzu Döküman Ver: 1.2.1 İçindekiler 1. BQ119 Hakkında 5 2. Cihaz Özellikleri 6 3. Cihaz Görünümü 7 3.1. Besleme Girişi 8 3.2. RS232 Bağlantı

Detaylı

idea Kontrol Kartı (idea Board jv2.1) Kullanım Kılavuzu

idea Kontrol Kartı (idea Board jv2.1) Kullanım Kılavuzu idea Kontrol Kartı (idea Board j) Kullanım Kılavuzu 1 Genel Bakış idea (Board) Kontrol Kartı robotbilim ve mekatronik uygulamalar geliştirmek için sizlere yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor! Bu kontrol

Detaylı

Paralel ve Seri İletişim. Asenkron/Senkron İletişim. Şekil 2: İletişim Modları

Paralel ve Seri İletişim. Asenkron/Senkron İletişim. Şekil 2: İletişim Modları Paralel ve Seri İletişim Şekil1a: Paralel İletişim Şekil1b. Seri iletişim Şekil 2: İletişim Modları Asenkron/Senkron İletişim PROTEUS/ISIS SANAL SERİ PORT ile C# USART HABERLEŞMESİ Seri iletişimde, saniyedeki

Detaylı

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu 05-2014 / v1.0 1 I. Ü rün Bilgisi I-1. Paket İçeriği Akıllı Priz Anahtarı Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı kurulum kılavuzu ile CD I-2. Ön Panel Güç LED i Durum Butonu

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi Horoz lanabilir Zaman Rölesi 1 Giriş: Horoz programlanabilir zaman rölesi android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile bluetooth üzerinden programlanabilen bir zaman rölesidir. Röle üzerinde 1 adet

Detaylı

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 Kullanıcı Klavuzu (Sık Kullanılanlar) Kuruluma başlamadan önce mutlaka fabrika ayarlarına yükleyip kuruluma başlayınız. Eğer yazılım güncellemesi yaparsanız güncellemeden

Detaylı

CHECKSMART VALİZ TAKİP SİSTEMİ

CHECKSMART VALİZ TAKİP SİSTEMİ GENEL BİLGİLER VE KURULUM SWISS ARMY KNIVES CUTLERY WATCHES TRAVEL GEAR APPAREL FRAGRANCES WWW.VICTORINOX.COM Hesap Oluşturun VICTORINOX TRAVEL GEAR 2 Hesap Oluşturun Kurulum Kolay bir şekilde checksmart.victorinox.com

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi

RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi RTX356-1LRN BX Uzun menzilli kumanda sistemi 1 delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 8/2018 Uzak mesafeli kontroller için (5km), 1 butonlu kod öğrenmeli uzaktan kumanda seti. Dış mekan

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

Q-P 110A Kullanım Kılavuzu

Q-P 110A Kullanım Kılavuzu Q-P 110A Kullanım Kılavuzu 1.Malzeme Listesi İsim Miktar Remarks Tuştakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır Akıllı vida 2 4mmx28mm

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

icono Kullanıcı Kılavuzu

icono Kullanıcı Kılavuzu Kullanıcı Kılavuzu ĐÇĐNDEKĐLER 1 Genel Bakış... 3 1.1 ÖRNEK UYGULAMA... 4 2 Kurulum... 4 3 Kullanım... 5 3.1 KANALLARI GĐRĐŞ OLARAK KULLANMA... 7 3.2 KANALLARI ÇIKIŞ OLARAK KULLANMA... 7 3.3 ĐCONO HABERLEŞME

Detaylı

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 702 ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Deneyler artık çok KOLAY! 2x16 Karekter LCD. Üniversal Motor Sürücü. HCSR04 Mesafe Sensörü. MCP9700 Sıcaklık Sensörü

Kullanım Kılavuzu. Deneyler artık çok KOLAY! 2x16 Karekter LCD. Üniversal Motor Sürücü. HCSR04 Mesafe Sensörü. MCP9700 Sıcaklık Sensörü Kullanım Kılavuzu 2x16 Karekter LCD Üniversal Motor Sürücü HCSR04 Mesafe Sensörü MCP9700 Sıcaklık Sensörü LDR Işık Sensörü 4x7 Segment Display Bread Board dnyarduino Deneyler artık çok KOLAY! dnyarduino

Detaylı

LED YAKMAK. Circuit 2. Kablo LED. Direnç. Arduino LED. Direnç (330ohm)

LED YAKMAK. Circuit 2. Kablo LED. Direnç. Arduino LED. Direnç (330ohm) Circuit 2 Pin 13 Arduino LED (Light Emitting Diode) 1 LED YAKMAK LED 'ler (light-emitting diodes) bir çok elektronik devrede kullanılan güçlü ışık kaynaklarıdır. Çalışmalarımıza ilk olarak her elektronik

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

Cep Yazıcısı KULLANIM KILAVUZU

Cep Yazıcısı KULLANIM KILAVUZU Cep Yazıcısı KULLANIM KILAVUZU Polaroid Mint Cep Yazıcısını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu Kullanım Kılavuzu, bu ürününün güvenli ve kullanıcı için herhangi bir risk oluşturmadan çalışmasını

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ GÖMÜLÜ SİSTEMLER DENEY FÖYÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ GÖMÜLÜ SİSTEMLER DENEY FÖYÜ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ GÖMÜLÜ SİSTEMLER DENEY FÖYÜ UYGULAMA 1 Ekipman Listesi : 1) Arduino Mega yada Uno 2) 1 Adet Led 3) 1 Adet 220 ohm (veya 330 ohm) Direnç 4) Bread Board 5) Jumper

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

P-100 P-101. Bağlantı Şeması. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

P-100 P-101. Bağlantı Şeması. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri P-100 P-101 Bağlantı Şeması İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri POWER 1 12V DC 12V-24V Güç Soketi LOCAL SENSÖR 1 GND GND 2 TAMPER Tamper swich girişi 3 ALARM Alarm sensörü Local Sensör 4 FIRE

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

RTX356 Remote Control

RTX356 Remote Control RTX356 Remote Control delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel-Fax:06-348 65 Uzak mesafeli kontroller için (km) butonlu uzaktan kumanda seti. Çalışma frekansı 35 MHz. FONKSIYONLU RADYO KONTROL Kullanım

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

Visuino: Nextion Ekranla Parmak İzi Sensörü

Visuino: Nextion Ekranla Parmak İzi Sensörü Visuino: Nextion Ekranla Parmak İzi Sensörü Bu sefer bir karışık programlama projesiyle geldim ( geleneksel Arduino kod programlama ve Visuino programlama).hmi ekranlar her zaman programlamak için yoğun

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları İnşaat Kategorisi Kuralları

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları İnşaat Kategorisi Kuralları İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2018 Görev Tanımı: İnşaat Kategorisi Kuralları Bu kategoride robotlar, kendilerine verilen bloklarla önceden belirlenen yapıyı hatasız ve en kısa sürede

Detaylı

SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI

SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI KİLARDAR * (*) Kilercibaşı, kilerdeki yiyecek ve ilaçların korunmasından Sorumlu Kişi) SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI 1. Genel Bilgi Kilardar cihazınız düzenli olarak ölçtüğü

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama O - BOX PC Software Uzaktan kumanda ve alıcı programlama PC ekran görüntüsü A ) ON/OFF butonu (2 sn basılı tutun). B ) Kumanda yükleme/okuma. Kumandayı resimde görüldüğü şekilde O-Box üzerine yerleştirin.

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. 2 Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/stealthuc Kullanım Kılavuzu jabra.com/stealthuc 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli ticari markasıdır. Bu belgede anılan tüm diğer ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir.

Detaylı

Bluetooth VR Oyun Kumandası

Bluetooth VR Oyun Kumandası Bluetooth VR Oyun Kumandası Kullanma Kılavuzu 87002 Ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu, müzik kontrolü vb. için taşınabilir bir Bluetooth oyun kumandası, VR uzaktan kumanda ve kablosuz

Detaylı