Çin ve Kuzey Ren-Vestfalya: Birlikte güçlü ekonomik ortaklar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çin ve Kuzey Ren-Vestfalya: Birlikte güçlü ekonomik ortaklar"

Transkript

1 Çin ve Kuzey Ren-Vestfalya: Birlikte güçlü ekonomik ortaklar Copyright: NRW.INVEST / Ralph Sondermann Çinli ve Alman 500 üst düzey teknoloji uzmanı ve ekonomi siyasetçisi Düsseldorf ta gerçekleştirilen Business and Investors Forum China etkinliği çerçevesinde yoğun bir fikir alışverişinde bulundu. Söz konusu üst düzey yetkililer Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Hükümeti, NRW.INVEST ve Neuss Bölge Belediyesi nin daveti üzerine 10 Ekim de eyalet başkenti Düsseldorf ta bir araya geldiler. Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Çin Halk Cumhuriyeti Almanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Fanzhuang Meng ve Pekin deki Alman Büyükelçiliği nin Ekonomi Dairesi Müdür Yardımcısı Dr. Peter Kreutzberger her iki ülkenin işbirliğini günümüzde ve gelecekte belirleyecek olan önemli konuların konuşulduğu politika ağırlıklı bir panelle etkinliği başlattılar. Ekonomi Bakanı Garrelt Duin yaptığı açıklamada Çin, Kuzey Ren-Vestfalya nın en önemli ticari partnerlerinden ve bölgedeki en değerli yabancı yatırımcılardan biridir. Söz konusu yatırım faaliyetleri ile Kuzey Ren-Vestfalya da yaklaşık kişiye istihdam sağlayan Çin ile karşılıklı ilişkilerimiz başarılı bir şekilde devam etmektedir dedi. Tanınmış isimlerle gerçekleştirilen iki ayrı panelde Çinli şirketlerin yatırım hedefleri ve ortaklık kurma stratejilerine ilişkin tecrübeler ve güncel trendler ile kalifiye elemanlar için yaşanan rekabet üzerine konuşuldu. NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner Birçok Çinli yatırımcı, kurumsallık kültürünü ve kalifiye elemanlara ulaşmayı Almanya ve Avrupa daki faaliyetlerinde karşılarına çıkan en önemli konular olarak değerlendiriyor diye bir açıklama yaptı ve şunları ekledi Kalifiye elemanları kazanmak ve şirketlerde kalıcı olarak çalışmalarını sağlamak için bu konularda yeni stratejiler geliştirilmelidir. Kuzey Ren-Vestfalya da şimdiden 800 Çinli şirket yerleşmiş durumda. Eyaletin

2 Ekonomi Bakanı Garrelt Duin Ekim ayının ortalarında ticari bir heyetle birlikte Çin e yaptığı seyahat esnasında da Kuzey Ren-Vestfalya nın tanıtımını gerçekleştirdi. Bakan Duin bu ziyareti esnasında Gladbeck de yerleşik ve hava ile ilgili filtreleme, temizleme, aktarım vb. teçhizatların üreticisi CFT şirketi ile Çinli madencilik şirketi Shanxi Tiandi Coal-Mining Machine arasındaki anlaşmanın imza törenine de katıldı. Bu iki şirketin yapacağı ortak yatırımlar uzun vadede 30 milyon Euro olarak öngörülmekte ve yeraltı ocaklarında daha fazla iş güvenliği sağlanması konusundaki çabaları desteklemektedir. Pekin de düzenlenen China Coal and Mining Expo fuarını da ziyaret edip hem Ekonomi Bakanlığı ile hem de buradaki potansiyel yeni yatırımcılarla görüşmelerde bulunan Garrelt Duin, Shanxi eyaletinin başkenti Taiyuan da Bakan Wang Fu ile de bir araya gelerek söz konusu eyalet ile Kuzey Ren-Vestfalya arasında gelecekte yapılabilecek işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

3 DENSO Firması Wegberg ve Eching de mühendisler için yeni istihdam olanakları yaratıyor Copyright: DENSO Aachen teknoloji bölgesinin güçlendirilmesi: Japon DENSO Corporation ın bir iştiraki olan DENSO Automotive Deutschland GmbH şirketi, Aachen Engineering Center (AEC) isimli merkezini 2015 yılına kadar toplamda metrekare olacak şekilde genişletecek. DENSO 2005 yılında Wegberg de metrekarelik bir alanda kuruluşunu tamamladığında burası şirketin dizel motor bileşenleri için Japonya dışındaki ilk mühendislik merkezi olmuştu yılında ilk büyüme gerçekleşti: DENSO, otomotiv sanayiine sunduğu hizmet yelpazesini genişletmek amacıyla 20 milyon Euro luk yatırım yaptı. O tarihte denetim ünitelerinin sayısı iki katına çıkarıldı ve yepyeni bir elektronik laboratuarı kuruldu. Şirket o günden beri dizel ve benzin motorlarının kontrol üniteleri için gerekli donanım ve yazılımların geliştirilmesini kendi bünyesinde gerçekleştirip sunabiliyor. DENSO gerçekleştirdiği bu yatırımdan dolayı 2011 yılında NRW.INVEST Award ile ödüllendirildi. Firmanın Almanya da gerçekleştireceği yeni yatırımlarının hacmi toplam 21 milyon Euro civarında. Bu yatırımlara Münih yakınlarındaki Eching de bulunan tesislerin genişletilmesi planı da dahil. DENSO bu sayede Avrupa da tasarım, geliştirme, mühendislik ve test etme alanlarındaki hizmet yelpazesini genişletmek istiyor. DENSO International Europe un CTO su ve DENSO Automotive Deutschland GmbH nin Genel Müdürü Masato Nakagawa konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Bu genişleme ile birlikte ürün geliştirmede müşterilerimize daha yakın olabilme ve onları piyasaya özgü ürün yelpazesiyle daha iyi destekleyebilme yolunda yerel pozisyonumuzu daha da güçlendiriyoruz. DENSO nun bu beyanatı teknoloji bölgesi Aachen ın öneminin teyidi niteliğinde olup zamanlama olarak Aachen İnovasyon ve Teknoloji Transferi Merkezi nin (AGIT) 30. ve Europaplatz daki Aachen Teknoloji Merkezi nin 20. kuruluş yıldönümlerine de denk gelmesiyle daha anlamlı oldu. Bu vesileyle Kasım ayının başında Aachen de bir kutlama ve Aachen teknoloji bölgesinin geleceği başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

4 PSA Grubu Köln de yeni Almanya Merkezi ni açtı Copyright: PSA Otomobil üreticileri Peugeot ve Citroën in Gremberghoven deki Airport Businesspark ta bulunan yeni binalarına taşınmaları, Almanya da yeni bir büyüme sürecinin başlangıcına işaret ediyor. Söz konusu otomobil şirketleri Peugeot Deutschland GmbH ve Citroën Deutschland GmbH inşaatın resmen başlamasından sadece bir sene sonra metrekare büyüklüğündeki 6 katlı yeni binalarına taşındılar. 400 den fazla kişinin istihdamına imkan tanıyan büyüklükteki bu yeni merkezin açılış törenine siyaset ve ekonomi dünyası ile çeşitli derneklerden üst düzey temsilciler katıldı. Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Hannelore Kraft, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters ve Fransa Başkonsolosu Michel Giacobbi açılışta PSA Peugeot Citroën grubunun Köln şehri için öneminin altını çizdiler. Citroën in merkezi şirket birimlerinden sorumlu direktörü Christof Blank a göre diğer özelliklerinin yanında yeni Almanya merkezinin en önemli avantajı mesafelerin çok daha kısalmış olması ve bu sayede iletişimin daha kolay sağlanması. Christof Blank bu durumu şöyle ifade ediyor: Her iki marka, tek çatı altında olmalarından dolayı tüm pazarı ilgilendiren konularda çok daha iyi bir işbirliği gerçekleştirebiliyorlar. Bundan böyle sadece bu merkezde 290 PSA çalışanı istihdam edilecek. Bununla birlikte hem Peugeot hem de Citroën bağımsızlıklarının altını çiziyor. Bundan bir sene önce Saarbrücken den Köln e taşınan Peugeot nun Almanya Müdürü Marcel de Rycker bunu şöyle dile getiriyor: Her bir markanın kendine has bir kimliği var.

5 XCMG nin Avrupa merkezi Krefeld de açıldı Copyright: Mathis Wienand Çinli inşaat makineleri üreticisi XCMG Krefeld deki Europark Fichtenhain da kurulan merkezi için 50 milyon Euro luk yatırım gerçekleştirdi. Söz konusu firma bu yatırımı ile 100 kişilik yeni istihdam yaratıyor. Yeni yapılan tesiste diğerlerinin yanı sıra, hidrolik ve elektronik kumanda teknolojisi için denetim istasyonları oluşturuldu. Ayrıca bundan böyle Made in Krefeld menşeli en son teknolojiyle donatılacak olan ekskavatörler ve inşaat makineleri de bir Showroom içerisinde sergilenmekte. Krefeld Büyükşehir Belediye Başkanı Gregor Kathstede, XCMG şirketinin Avrupa merkezinin açılışını Şehrimizin ekonomik yelpazesinin gelişmesinde çok olumlu bir simge diyerek değerlendirdi. 11 Ekim tarihinde gerçekleşen açılışta hazır bulunup tebrik edenler arasında Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosu Weidong Wang ve NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner de vardı. Bakan Garrelt Duin yaptığı konuşmada Kardeş eyaletimiz olan Jiangsu dan gelen bu yatırım bölgemize canlılık katacak önemli bir etken diye konuştu. Krefeld Belediyesi ile XCMG şirketi arasındaki işbirliği bundan iki sene önce başladı. O zamanlar iki taraf arasında bir işbirliği sözleşmesi imzalandı ve XCMG Europark taki ilk arazisini satın aldı. Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde gerçekleştirdiği bu önemli yatırımlardan dolayı XCMG Europe GmbH 2013 yılının Temmuz ayında NRW.INVEST AWARD ile ödüllendirildi. Söz konusu şirket Çin de hem pazar payı açısından hem de sahip olduğu teknolojiyle lider konumunda.

6 Koreli reklam ajansı Ratingen e geliyor Copyright: LG Söz konusu reklam ajansı GIIR ın merkezi Seul de bulunuyor. Ratingen de şimdilik 10 kişi istihdam edilecek ve zaman içerisinde bu sayı ikiye katlanabilir. Koreli elektronik devi LG nin bir iştiraki olan reklam ajansı GIIR ın dünya çapında takriben 800 çalışanı bulunmakta. Başlangıçta LG nin kendi işleri için şirket bünyesinde bir reklam ajansı olarak kurulan GIIR bugün dünya genelindeki 14 şubesi ile Kore nin üçüncü en büyük reklam ajansı konumunda. Son olarak da Almanya şubesi olarak Ratingen de GIIR Germany GmbH şirketi faaliyete geçirildi. GIIR böylelikle lokasyon tercihinde LG grubunun izinden gidiyor: LG nin bir diğer iştiraki olan LG Electronics Deutschland da 1976 dan beri Ratingen de yerleşik durumda. GIIR Germany şirketi Almanya daki işlerin haricinde LG grubunun tüm Avrupa da gerçekleştirdiği mağaza içi sunumların organizasyonundan da sorumlu. Bunun tek istisnası Büyük Britanya. GIIR ın Almanya ile birlikte Avrupa da sahip olduğu iki şubeden biri orada bulunmakta. GIIR Germany Genel Müdürü Seungdo Park şirketin Almanya da, Kuzey Ren-Vestfalya da ve Ratingen şehrinde kurulması kararlarından çok memnun olduğunu belirtti.

7 Avrupa nın en büyük banyo donanımları üreticisi GROHE Japon oluyor Copyright: Grohe Japonya nın büyük tröstlerinden Lixil, Sauerland da yerleşik bu köklü şirket için üç milyar Euro ödüyor. Böylece Lixil Development Bank of Japan ile birlikte Grohe hisselerinin % 87,5 ini satın almış oluyor. Lixil CEO su Yoshiaki Fujimori Eylül ayının sonunda Tokyo da Grohe ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Böylece aylardan beri süregelen müşteri arayışı başarıyla sonuçlandı. Grohe nin verdiği bilgiye göre Lixil in Grohe ortaklığı ile bir Japon şirketinin Almanya da bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım gerçekleştirildi. Böylece Grohe ve Lixil birlikte toplam dört milyarı aşan bir ciro ile dünya liderliğine yükselmiş oluyorlar. Finansal yatırımcılar TPG Capital ve Credit Suisse in bundan dokuz yıl önce Grohe ye ortak oldukları zamandan farklı olarak çalışan sayısının azaltılması söz konusu değil. Bilakis tam tersi ve şirket sözcüsü Ulrike Heuser-Greipl da bununla ilgili olarak şunları söylüyor: Biz, yıllardan beri gayret gösterdiğimiz sürdürülebilir büyüme yolunda devam etmek istiyoruz. Grohe Yönetim Kurulu Başkanı David Haines de şunları ekledi: Ben sinerjiyi satış tarafında görüyorum, masraflar tarafında değil. Grohe AG 2012 yılında yaklaşık çalışanı ile 1,4 milyar Euro ciro elde etti yılının ilk yarısında ise geçen seneye göre % 5 oranında artan satış gelirleri 730 milyon Euro ya yükseldi.

8 Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ile NEDO sözleşme imzaladı Copyright: MWEIMH NRW / Ralph Sondermann New Energy and Industrial Technology Development Organization Japan (NEDO) Bochum da yerleşik Japon Cyberdyne Care Robotics GmbH şirketini destekliyor. Japon Ekonomi Bakanlığı nın iştiraki bir organizasyon olarak NEDO Japon kurum ve şirketlerinin yurtdışındaki işbirliği projelerini desteklemekte. Bu bağlamda Cyberdyne Care Robotics GmbH şirketi ve şirketin Kuzey Ren-Vestfalya da yürüttüğü aktivitelerin dikkatini çektiği NEDO, söz konusu şirkete destek vermeyi teklif etti. Bununla ilgili anlaşma, 18 Ekim tarihinde Bochum da NEDO Başkanı Dr. Kenji Kurata ve Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanı Garrelt Duin tarafından imzalandı. CYBERDYNE Inc. Japan ın bir iştiraki olan Cyberdyne Care Robotics GmbH şirketi kısa bir süre önce Bochum a yerleşti. Şirket önümüzdeki yıllarda Almanya, Avusturya ve İsviçre de HAL (Hybrid Assistive Limb) isimli robot elbisenin tıbbi alanda geniş çaplı kullanımını sağlamayı hedeflemekte. NEDO tarafından verilen destek sayesinde Bochum da bulunan Nörorobotik Hareket Etme Antrenman Merkezi ilave olarak 2,3 milyon Euro değerinde 24 adet HAL robot elbisesi daha alabildi. Prof. Dr. Yoshiyuki Sankai tarafından geliştirilen nörorobotik sistem, belden aşağısı felçli hastaların bağımsızlıklarına tekrar kavuşabilmeleri için yeni yollar açıyor. TÜV Rheinland sertifikalı söz konusu yürüteç giysi sinir sisteminin sinyallerini algılayıp onları motorik olarak destekliyor. Halihazırda Japonya da 160 klinik, rehabilitasyon merkezi ve huzurevinde bu cihaz kullanılmakta.

9 NRW.INVEST ve Rhein-Kreis Neuss Belediyesi Halifax da bir lojistik merkezi olarak Kuzey Ren-Vestfalya nın tanıtımını gerçekleştirdi Copyright: NRW.INVEST Kanadalı şirket temsilcileri Port Days etkinliği esnasında düzenlenen bir yatırımcı seminerinde Kuzey Ren-Vestfalya da şirketleşme olanakları hakkında bilgi aldılar. Kanada nın Nova Scotia eyaleti başkenti Halifax bu sene için beklenen % 3,5 oranında bir büyümeyle Kanada nın yükselen ekonomik bölgeleri arasında. Bunda Halifax limanının genişletilme çalışmaları kapsamındaki yatırım dinamiği önemli rol oynamakta. Bu gelişme gelecekte Avrupa ya giden yük ve mal miktarının da artmasını sağlayacak ve bu da ilgi duyan şirketlere Kuzey Ren-Vestfalya nın, özellikle de Ren kenti Neuss un lojistik açıdan güçlü yönleri hakkında bilgi vermek için iyi bir neden. Bugün itibarı ile den fazla Kuzey Amerikalı şirket Kuzey Ren-Vestfalya da yerleşik durumda. Lokasyon pazarlama kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen Germany at its best Logistics made in North Rhine Westphalia başlıklı yatırımcı seminerine liman ve ürün lojistiği branşlarından, orman&ahşap ürünleri, elektroteknik ve hizmet sektörlerinden şirket temsilcileri ile Alman Fahri Konsolosu Anthony Chapman ın da aralarında bulunduğu çeşitli yerel multiplikatörlerle birlikte toplam 40 kişi iştirak etti. Kanada daki organizasyonun hemen ertesinde Rhein-Kreis Neuss bir başarıya daha imza attı: Söz konusu bölge belediyesi uyguladığı başarılı ekonomi ve KOBİ odaklı politikalardan dolayı Eylül ayında 2013 yılının Belediyesi seçildi ve 2013 KOBİ

10 Büyük Ödülünü almaya hak kazandı. Söz konusu ödül Leipzig şehrinde yerleşik Oskar-Patzelt-Vakfı tarafından 1994 yılından beri verilmekte. Vakıf Başkanı Helfried Schmidt Düsseldorf da yapılan ödül töreninde konuyla ilgili olarak şunların altını çizdi: Rhein-Kreis Neuss Belediyesi yerleşik şirketlerin projelerini destekliyor, ulusal ve uluslararası ekonomik ilişkileri, yatırımları tetikliyip takip ediyor ve ayrıca KOBİ leri desteklemek için kendi projelerini geliştiriyor.

11 Kuzey Ren-Vestfalya Expo Real e katıldı Copyright: WFG Herne Expo Real de çifte kutlama: Kuzey Ren-Vestfalya fuara beşinci kez katılım gösterdi ve Yılın Lojistik Bölgesi seçimi de yine bu sene beşinci kez söz konusu ihtisas fuarı esnasında gerçekleştirildi. Germany at its best: Nordrhein-Westfalen sloganlı lokasyon pazarlama kampanyasının çatısı altında NRW.INVEST in yanı sıra NRW.Urban, NRW.Bank, NRW Mimarlar Odası, Renenya-Vestfalya Konut ve Gayrimenkuller Sektörü Birliği VdW ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet İnşaat ve Gayrimenkul İşletme İdaresi de Ticari Gayrimenkuller ve Yatırımlar alanında Münih te düzenlenen uluslararası Expo Real ihtisas fuarında müşterek standı paylaştılar. Kuzey Ren-Vestfalya da Yılın Lojistik Bölgesi seçimi fuar esnasındaki en dikkat çekici etkinliklerden biriydi. Birbiriyle yarışan on bir şehir, ilçe ve bölge arasında kazanan Herne/Herten/Gelsenkirchen bölgesi oldu. Geçen senenin kazananı Dortmund bu sene ikinci olurken, üçüncülüğü de Kreis-Unna elde etti. Söz konusu ödül LojistikCluster NRW ve NRW.INVEST tarafından verilmekte. Birinci gelen Herne/Herten/Gelsenkirchen bölgesi birkaç yıldan beri kendisini last-mile-logistik-network olarak tanıtıyor. Ruhr bölgesinin merkezindeki söz konusu lokasyon daha şimdiden önde gelen Alman ve uluslararası lojistik şirketlerinin merkezlerinin bulunduğu bir yer haline gelmiştir. Burgmer, Wheels Logistics, Panopa, UPS ve Dachser gibi şirketler bunlardan bazılarıdır. Ancak bu şirketlerin yanında lojistik sektörünün diğer alanlarından da birçok işletmeyi, örneğin Wanne-Herner-Eisenbahn und Hafen (Wanne-Herner Demiryolu ve Liman İşletmeleri) veya Hagebau Zentrallager Logistik und Service (Hagebau Merkez Depo Lojistik ve Servis Hizmetleri) burada bulmak mümkün. Yılın Lojistik Bölgesi ödülünü Münih te last-mile-logistik-network proje yöneticisi Dr. Joachim Grollmann a Kuzey Ren-Vestfalya Ulaştırma ve İskân Bakanı Michael Groschek ile NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner birlikte verdi. Bakan

12 Groschek bu üç yörenin yaptığı işbirliğinden övgüyle bahsederken şunları söyledi: Kuzey Ruhr bölgesinde bulunan bu üç şehrin gerçekleştirdiği başarılı işbirliği bizlere lokasyon pazarlamasında da birlik ve beraberliğin iyi sonuçlar verdiğini göstermektedir.

13 Dünya Kupası nda kale çizgilerini Kuzey Ren-Vestfalya teknolojisi kontrol edecek Copyright: GoalControl Gol mü, değil mi? Bu tartışma futbolun kendisi kadar eski yılında Brezilya da düzenlenecek dünya kupasında hatalı kararlar olmayacak. Bunun için gerekli olan teknolojiyi Würselen de yerleşik GoalControl şirketi sağlayacak. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FİFA bununla ilgili siparişi Ekim ayında verdi. GoalControl geçtiğimiz yaz gerçekleştirilen Konfederasyon Kupası maçlarında ilk kez uygulandı. FİFA, Würselen de üretilen bu teknolojiyi beğendi: Turnuva esnasında teknolojinin bize gol olup olmadığını göstermesi gereken tartışmalı pozisyonlar olmadı fakat sistem tüm FİFA şartlarını yerine getirdi ve atılan 68 golün her birini düzgün bir şekilde görüntüledi. Ayrıca oyunların resmi görevlileri ile hakemler de sistemi çok beğendiler. GoalControl, topun her iki kaleye yöneltilmiş 14 ayrı kamera ile üç boyutlu olarak kontrol edilmesi prensibi üzerine kurulu bir sistem. Top kale çizgisini geçtiği an hakeme bir sinyal gidiyor. FİFA nın almış olduğu bu karardan gurur duyan GoalControl Genel Müdürü Dirk Broichhausen şöyle konuştu: Sistemimizin tüm yetkililer tarafından beğenilmiş olmasına ve FİFA ile gerçekleştirdiğimiz bu geniş kapsamlı işbirliğine çok sevindik Aralık 2013 tarihleri arasında Fas ta gerçekleştirilen ve geçtiğimiz sezonu üç kupa ile kapatan Bayern Münih in de katıldığı Dünya Kulüpler Kupası nın hakemleri de Würselen de üretilen bu teknolojiden faydalandılar. GoalControl oradaki stadyumları da söz konusu sistem ile

14 donatmıştı.

15 Köln Kalkınma Ajansı ndan Michael Josipovic Çin in National Friendship Award ödülüne layık görüldü Copyright: Stadt Köln Michael Josipovic bu dostluk ödülünü alan ilk kalkınma danışmanı oldu. Söz konusu ödül, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunan yabancı uzmanlara verilen en yüksek ödül olarak biliniyor. Michael Josipovic 1988 yılından beri Köln Kalkınma Ajansı Dairesi Başkan Vekilidir. Bu ödül kendisine 20 ülkeden gelen 49 uzmanla beraber Eylül ayının sonunda Pekin deki Büyük Halk Salonunda Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Mai Kai tarafından verildi. Çin Halk Cumhuriyeti bu ödülle Josipovic in Almanya ve Çin arasındaki işbirliği için uzun yıllardan beri sürdürdüğü çabaları takdir etti. Köln Belediyesi Pekin ile 1987 yılında Partner Şehirler Sözleşmesini imzalamıştı. Josipovic o tarihten beri Köln Kalkınma Ajansı nın yurt dışı faaliyetlerinden sorumlu. Bu faaliyetler arasında 2005 yılında başlatılan Çin Açılımı da bulunmakta. Köln ün Pekin ile yürütülen kardeş şehirliğinin yanı sıra Tianjin, Qingdao ve Xi`an gibi diğer Çin metropolleri ve Shaanxi Eyaleti ile de işbirliği sözleşmeleri var. Köln Belediyesi ayrıca partner olarak Germany at its best: Nordrhein-Westfalen sloganlı lokasyon pazarlama kampanyasına da katılmaktadır. Köln Kalkınma Ajansı nda 25 yıldan fazla bir süredir görev yapan Josipovic bu süre

16 içerisinde Köln de bir kısmı çok üst düzey olan 1000 e yakın Çin delegasyonunu ağırladı yılında Roncalli Meydanı nda gerçekleştirilen Çin Festivali ise onun için oldukça anlamlıydı. Bu vesileyle Pekin ile Köln arasındaki kardeş şehirliğin 25. yıldönümü ve Kuzey Ren-Vestfalya ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 40. yıldönümü kutlanmıştı.

17 Yabancı fuar ziyaretçilerinin sayısı artıyor Copyright: Messe Berlin 2012 yılında Almanya da düzenlenen uluslararası ve bölgeler üstü fuarlara daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda yabancı ziyaretçi geldi. 2,65 milyon ziyaretçi ile 2008 yılının rekoru kırılmış oldu. Bu gelişmeden Kuzey Ren-Vestfalya da istifade ediyor. Alman Sergi ve Fuar Komisyonu (AUMA) 2012 yılında diğer Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısının Almanya genelinde 2 milyondan fazla olduğunu açıkladı. Bu ziyaretçilerin 1,73 milyonu AB ülkelerinden, ziyaretçi ise AB harici Avrupa ülkelerinden geldiler. Kuzey Ren-Vestfalya Dortmund, Düsseldorf, Essen ve Köln ile dünya genelinde fuar bölgesi olarak 1 numara. Anuga, boot, drupa, MEDICA ve photokina gibi 60 tan fazla önde gelen uluslararası fuar yurt içinden ve yurt dışından senede altı milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. En son Düsseldorf ta dünyanın en büyük plastik fuarı K vardı ve ziyaretçi bu fuarı gezdi. K fuarını gezen yabancı ziyaretçi oranı % 58 oldu ve bunların çoğu Asya ülkelerindendi. Kuzey Ren-Vestfalya nın fuarlar konusundaki liderliği 2014 yılında daha da geliştirilebilir. Avrupa nın en büyük gençlik fuarı olan YOU ilk düzenlendiği tarihten 18 yıl sonra tekrar Dortmund a geri dönüyor. Önümüzdeki sene Kasım ayında gençlerden oluşan bir ziyaretçi kitlesini spor ve eğlence ile kendisine çekecektir. YOU fuarı ilk defa 1996 yılında Dortmund da düzenlenmiş ve Vestfalya fuar salonlarında (Westfalenhallen) sporcular, ünlüler, müzisyenler ve sanatçılar birbirleriyle buluşmuşlardı. Müteakip yıllarda ziyaretçi sayısı gittikçe arttı. Yer sorunundan dolayı söz konusu fuar önce Essen e daha sonra da Berlin e taşındı. YOU fuarının geri gelmesi Westfalenhallen Genel Müdürü Sabine Loos un çabalarıyla gerçekleşti. Sabine Loos Messe Berlin ile bir işbirliği anlaşması yaptı.

18 Bundan böyle söz konusu fuar yazları Berlin de kışları ise Ruhr metropolünde düzenlenecek.

19 Kuzey Ren-Vestfalya vatandaşlık atağı başlatıyor Copyright: Ministeriums für Arbeit, Integration und Soziales des Landes Nordrhein-Westfalen Söz konusu bu inisiyatif ile Uyum Bakanı Guntram Schneider ve İçişleri Bakanı Ralf Jäger Alman pasaportu alma konusunda istek ve sevinç yaratmak istiyorlar. Evet, istiyorum. Şimdi vatandaş olma zamanı. (Ja, ich will. Einbürgerung jetzt. ) sloganı ile yürütülen bu ortak girişim kapsamında her iki bakan Düsseldorf ta verdikleri demeçte şöyle konuştu: Biz daha fazla insanın Kuzey Ren-Vestfalya da Alman vatandaşlığına geçmesini istiyoruz. Çünkü onlar bizimle beraber yaşıyorlar ve buraya aitler. Ve biz herkesin eşit haklara sahip olmasını arzu ediyoruz. Bakan Schneider şu açıklamayı yaptı: Bu sloganı tesadüfen seçmedik. Yıllardan beri burada, Kuzey Ren-Vestfalya da yanımızda ve bizimle beraber yaşayan herkes karar süreçlerine ve şekillendirmelere katılabilmeli. İçişleri Bakanı Jäger ise şunların altını çizdi: Alman vatandaşlığına geçiş ertelenmemeli, çünkü ancak Alman vatandaşlığına geçerek tam anlamıyla eşit haklara sahip olunur. Biz de Kuzey Ren-Vestfalya da bu eşit hakları Alman vatandaşlığı sayesinde birçok insana sağlamak istiyoruz. Zaten göçmenler çoğu zaman vatandaşlık için gerekli olan şartları yerine getiriyorlar. Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Hükümeti el ilanları ve panolar ile Alman vatandaşlığına geçilmesi için çaba gösteriyor. Üç farklı pano resmiyle farklı milliyetlerden göçmen erkek ve kadınlar Evet, vatandaşlığı istiyorum! mesajı ile insanları davet ediyorlar. Bu panolar yerel devlet dairelerinde vatandaşlığa geçmeyi teşvik etmek için asılacak. Çünkü vatandaşlığa geçme kampanyasının hedeflerinden bir tanesi de devlet dairelerinde kabul etme ve hoş geldin kültürünü güçlendirmek. Ayrıca yeni

20 oluşturulan bir internet sitesinde Alman vatandaşlığına geçmek için gerekli olan prosedürler ve tüm Kuzey Ren-Vestfalya belediyelerinde bulunan daireler ve muhataplar hakkında en önemli sorulara cevap veriliyor. Daha fazla bilgi için: Einbürgerung in Nordrhein-Westfalen Aktionsflyer Ja, ich will. Einbürgerung jetzt Aktionsbüro Einbürgerung (ABE) Servicestelle für Einbürgerungsfragen in NRW

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU Gürhan DEMİREL Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Kasım 2008 Kuzey Ren Vestfalya (Nord Rhein Westfalen) Almanya nın kuzey batısında,

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Telif hakkı: Koleksiyon Ev ve ofis mobilyaları sunan Türk firması Koleksiyon, Düsseldorf kentindeki Medienhafen bölgesine

Detaylı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı Adana Sanayi Odası Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı 24 Ekim 2018 Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası İkili ticarette partneriniz Geçmişten bugüne ticaret: Almanya ve Türkiye Almanya

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

1. Alman-Türk Ekonomi Günleri. Uluslararası girişimci ağı Business Network Aachen 28-29 Kasım 2011

1. Alman-Türk Ekonomi Günleri. Uluslararası girişimci ağı Business Network Aachen 28-29 Kasım 2011 1. Alman-Türk Ekonomi Günleri Uluslararası girişimci ağı Business Network Aachen 28-29 Kasım 2011 1. Alman-Türk Ekonomi Günleri 28-29 Kasım 2011 Saygıdeğer Bayanlar ve Bay, Aachen Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

Üç Türk Şirketi NRW.INVEST AWARD TURKEY 2013 Yatırımcı Onur Ödülü Aldı

Üç Türk Şirketi NRW.INVEST AWARD TURKEY 2013 Yatırımcı Onur Ödülü Aldı Üç Türk Şirketi NRW.INVEST AWARD TURKEY 2013 Yatırımcı Onur Ödülü Aldı Telif hakkı: NRW.INVEST Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve NRW.INVEST söz konusu onur ödülü ile Türk şirketlerinin eyalette

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2012 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret:

Detaylı

Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi

Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi Telif hakkı: NRW.INVEST / Ralph Sondermann Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanlığı ile NRW.INVEST dokuzuncu kez NRW.INVEST AWARD yatırımcı

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

Mustafa BALTACI Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Uzmanı

Mustafa BALTACI Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Uzmanı BRÜKSEL KALKINMA AJANSI Mustafa BALTACI Uzmanı 03.02.2010 BRÜKSEL KALKINMA AJANSI Brüksel Kalkınma Ajansı 1974 yılında kurulmuştur. Genel olarak iki hedef üzerinde yoğunlaşmaktadır. Ekonomik Büyüme Şehir

Detaylı

CeBIT Bilişim Eurasia 2014

CeBIT Bilişim Eurasia 2014 CeBIT Bilişim Eurasia 2014 FUAR KAPANIŞ RAPORU 11 14 Eylül İstanbul,Turkiye cebitbilisim.com CeBIT Bilişim Eurasia 2014 Kabuk Değiştirdi Sadece İş Dünyası %100 B2B konsepti Fuar ve Konferanslar CeBIT Global

Detaylı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Telif hakkı: NRW.INVEST Turkey 10. DÜNYA Gazetesi Türk Dış Yatırımları Paneli NRW.INVEST, Ruhr Metropolü Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

Aachen da büyük ölçekli yeni bir lojistik merkezi oluşturuluyor

Aachen da büyük ölçekli yeni bir lojistik merkezi oluşturuluyor Aachen da büyük ölçekli yeni bir lojistik merkezi oluşturuluyor Telif hakkı: Honold Logistik Gruppe Honold Lojistik Grubu (Honold Logistik Gruppe) Aachen-Avantis Parkında 44.000 m2 büyüklüğünde bir lojistik

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Maun Franchise Bilgilendirme Dosyası

Maun Franchise Bilgilendirme Dosyası Maun Franchise Bilgilendirme Dosyası çin ekil ø5 ø6 ø7 ø8 Biz Franchise Nedir? Maun Franchise (5 Adım) Kimler Yapabilir? conta c t 2 10 Daima Destekçiyiz Maliyet Tablosu er 12 14 Sıkça Sorulan Sorular

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUAR VE KONGRESİ INTERNATIONAL LIGHTING & ELECTRICAL EQUIPMENT FAIR AND CONGRESS EYLÜL 2017

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUAR VE KONGRESİ INTERNATIONAL LIGHTING & ELECTRICAL EQUIPMENT FAIR AND CONGRESS EYLÜL 2017 ULUSLARARASI & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUAR VE KONGRESİ INTERNATIONAL LIGHTING & ELECTRICAL EQUIPMENT FAIR AND CONGRESS 21-24 EYLÜL 2017 ULUSLARARASI İstanbulLight ÇATISI ALTINDA TÜM ve ELEKTRİK MALZEMELERİ

Detaylı

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü - 1-07.11.2008, Köln TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü TD-IHK: Üyelerimizle yerinde ve doğrudan doğruya irtibat Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk kökenli işletmelerin ve vatandaşların en yoğun

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Telif hakkı: NRW.INVEST/Jan Tepaas Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ile NRW.INVEST, eyalette takdire şayan yatırımları bulunan

Detaylı

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER Phone +90 533 704 13 07 www.didimmarina.com Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER DOĞUŞ GRUBU NUN TÜRKİYE DEKİ İKİNCİ MARİNASI D-MARİN DİDİM RESMEN HİZMETE AÇILDI Turizm sektöründe derinleşme ve

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi

Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 10,02% 9,07% 5,25% 3,10% Enerji sanayi. Oto sanayi. Gıda sanayi. Ağaç sanayi. İnformasyon teknolojisi Metodoloji Anket`e katılan KOBİ lerin ait olduğu branş 25,0% 2 17,42% Birden fazla cevap 22,20% 15,0% 1 5,0% 12,89% 10,02% 9,07% 7,88% 8,11% 6,21% 5,97% 5,25% 5,49% 5,25% 3,10% 12,17% 10,26% 2,86% 3,58%

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite. ABD ürünleri ve hizmetleri mükemmel

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ulusal Konsorsiyum Projesi Kapsamında Berlin Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ziyaret

Detaylı

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI şubat 2017 18. SAYI TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI Trabzonspor Kulübü nün yeni stadyumunun açılışında ekibimizle görev başındaydık. Trabzon ofisimizden ekibin kurulumunun sağlandığı bu önemli

Detaylı

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ 2014 OCAK SEKTÖREL YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörü, ekonomiye döviz girdisi, yurt dışında istihdam imkanları, teknoloji transferi ve lojistikten ihracata

Detaylı

Technology. and. Machine

Technology. and. Machine Technology and Machine Cezayir Teknoloji İthal Etmek İSTİYOR Kuzey Afrika nın en geniş yüzölçümüne, 35 milyona yakın nüfusa ve büyük petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Cezayir, ekonomik veriler

Detaylı

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi BELT & ROAD BRAND EXPO KUŞAK VE YOL

Detaylı

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 Ahmet Sabuncu ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 26 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri

Detaylı

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan

TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan 1 von 6 07.12.2011 16:53 Çarşamba, 07 Aralık 2011 16:26 TD-IHK nın Frankfurt resepsiyonu Yazan Sevim Ercan Yazdır İlk yorumlayan olun! Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK), 6 Aralık 2011 tarihinde

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Telif hakkı: Land NRW / R. Pfeil Nisan ayı sonunda 40 kişilik bir ekonomi delegasyonu eşliğinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne giden

Detaylı

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 106.537 ziyaretçiyi ağırladı! Yapı sektörünün zirvesi Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

KALKINMA HABERLERİ 30 EYLÜL 2010 ZAMAN KOBİ'LERE 100 MİLYON DOLARLIK DESTEK DenizBank, Garanti Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası, KOBİ'lerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim imkanlarını artırmak

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu/ Ciro TL Yeni Tanım(Ciro TL) Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Toplam İstihdam

Detaylı

Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi

Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi Telif hakkı: Voestalpine Düsseldorf şehrinde inovatif metal işlemeciliği: Avusturyalı çelik holdingi Voestalpine, metalden mamul üç boyutlu parçaların

Detaylı

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler Uluslararası Takım Tezgahları, İmalat ve Otomasyon Teknolojileri Fuarı Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi

Detaylı

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com Rapor Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı www.toyzeria.com Rapor Oyuncak sektörünün Orta Doğu daki merkezi Toyzeria büyüyor Toplam 117 ulusal ve uluslararası katılımcı (2013 de 105) Toyzeria yı 30 Ekim

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya'daki yabancı yatırımcıların sayısı gittikçe artan bir ivme gösteriyor

Kuzey Ren-Vestfalya'daki yabancı yatırımcıların sayısı gittikçe artan bir ivme gösteriyor Kuzey Ren-Vestfalya'daki yabancı yatırımcıların sayısı gittikçe artan bir ivme gösteriyor Telif hakkı: Fotolia Kuzey Ren-Vestfalya, yabancı yatırımcıların Almanya'daki öncelikli bölgesi olarak sahip olduğu

Detaylı

ISO 9001: 2000 AD2000-WO PED97/23/EC CRN Sertifikalar: 3.1., 3.2

ISO 9001: 2000 AD2000-WO PED97/23/EC CRN Sertifikalar: 3.1., 3.2 Euroflandsch GmbH Deistestrasse 17 31552 Rodenberg Telefon : 05721 989938-0 Fax : 05721 798291 Email : info@euroflansch.com Internet : www.euroflansch.com Kuruluş Yılı: 2006 Çalışan Sayısı: Şirket merkezinde:

Detaylı

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu..

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014, 22 nci Uluslararası Yapı ve Restorasyon Fuarı, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Salonlarında büyük bir ticari başarıyla

Detaylı

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA 01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA Doğru yerdesiniz... HİDROLİK VE PNÖMATİK 2005 size yeni pazarların kapılarını aralayacak... Makina Mühendisleri

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Ekim Ayı Tekstil Gündemi

Ekim Ayı Tekstil Gündemi 11.11.2016 Konfeksiyon işçileri suistimalleri bildirmek için cep telefonu kullanıyor Kamboçya da tekstil sektöründe çalışan işçilerin asgari ücreti arttırılacak Etiyopya da yaşanan olaylarda Türk firması

Detaylı

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Development Agency Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) Hülya ÖZÖNEN, 31.03.2010 Şanlıurfa EURADA HAKKINDA GENEL BİLGİ 1991 Aralık ayında Belçika merkezli olarak

Detaylı

SLOVENYA NIN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ VE TÜRKİYE - SLOVENYA DIŞ TİCARETİ

SLOVENYA NIN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ VE TÜRKİYE - SLOVENYA DIŞ TİCARETİ İZMİR TİCARET ODASI SLOVENYA NIN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ VE TÜRKİYE - SLOVENYA DIŞ TİCARETİ Pınar Erdem Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü AB Masası Uzman Yardımcısı Şubat - 2007 Slovenya iki milyonluk

Detaylı

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015

ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU. Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015 ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU RAPORU Halka Arzdan Elde Edilen Fonların Kullanımı 21 Ağustos 2015 1 Raporun Konusu: Sermaye Piyasası Kurulu nun VII.128.1 Sayılı Pay Tebliği

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları 13 Aralık 2012 İZMİR Hizmetlerimiz 13 Aralık 2012 İZMİR KOBİ Akademi KOBİ lerin yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri

Detaylı

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur. BEİJİNG INTERNATİONAL IMPORT FOOD EXPO 2015( CİPFE 2015) FUAR RAPORU Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Beijing International Import Food Expo

Detaylı

LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK

LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK, Hamburg 30. ULUSLARARASI TEDARİK ZİNCİRİ KONFERANSI VE GEZİ PROGRAMI 23-26 Ekim 2013 İlham kaynakları, Fikirler, Yenilikler Program 23-26 Ekim 2013 BERLİN 30. ULUSLAR ARASI

Detaylı

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi.

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi. 8,000 m 2 FUAR ALANI 291 KATILIMCI 77 YERLİ KATILIMCI 214 ULUSLARARASI KATILIMCI 37 MEDYA ORTAĞI 7,637 MEDYA ORTAĞI IPS (INTERNATIONAL PROPERTY SHOW) 2013, Dubai Arazi ve İskan Departmanı nın katkılarıyla

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI A.B.D. / BOSTON - NEW YORK - WASHINGTON - MIAMI ABX ARCHITECTURE BOSTON MİMARİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPILAR FUARI VE İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU (15-26 Kasım 2012 ) Eskişehir Ticaret

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Manoj Desai, Ticari Konsolos. Manoj.Desai@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Manoj Desai, Ticari Konsolos. Manoj.Desai@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Manoj Desai, Ticari Konsolos Manoj.Desai@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret: 10.7

Detaylı

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15 Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI FURNEXPO, 12-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri ile buluştu.

Detaylı

Spor. Sağlıklı Yaşam. Fuarı Ekim 2018, BURSA. Network Fuarcılık / Burkon. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

Spor. Sağlıklı Yaşam. Fuarı Ekim 2018, BURSA. Network Fuarcılık / Burkon.   Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sağlıklı Yaşam ve Spor Fuarı 25 28 Ekim 2018, BURSA Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi www.busasfuari.com Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi info@merinosakkm.com www.merinosakkm.com 444 9 443

Detaylı

DİĞER FAALİYETLER Beyaz Koza Spor Kulübü Bowling Turnuvası Eğitim Kurulunun İngiltere NFPC Eğitim Merkezi Ziyareti

DİĞER FAALİYETLER Beyaz Koza Spor Kulübü Bowling Turnuvası Eğitim Kurulunun İngiltere NFPC Eğitim Merkezi Ziyareti 14 DİĞER FAALİYETLER 14.1. Beyaz Koza Spor Kulübü Bowling Turnuvası Engelli kişilerin topluma kazandırılması yönünde faaliyetlerde bulunan Beyaz Koza Derneğine bağlı kulübün düzenlemiş olduğu Bowling Turnuvasına

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

Ulusal Entegrasyon Plani: Ulusal Entegrasyon Entegrasyon siyasetinin motoru Plani: Entegrasyon siyasetinin motoru Ulusal Entegrasyon Plani:

Ulusal Entegrasyon Plani: Ulusal Entegrasyon Entegrasyon siyasetinin motoru Plani: Entegrasyon siyasetinin motoru Ulusal Entegrasyon Plani: Ulusal Entegrasyon Plani: Entegrasyon Ulusal Entegrasyoun siyasetinin Plani motoru Ulusal Entegrasyon Entegrasyon siyasetinin motoru Plani: Entegrasyon siyasetinin motoru Ulusal Entegrasyon Plani: Stand

Detaylı

Her şey bağlamında anlam kazanır...

Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTÜ Teknokent Ve Avrupa İşletmeler Ağı USİMP KONGRESİ-2012 Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTU TEKNOKENT Kümeleşme, Platformlar, sinerji Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Mikro < 1mio 1 ve 9 2.860.438 95,20% Küçük

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İstanbul CNR Expo da düzenlenen CNR EMLAK Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı na katılan Yalı Emlak, fuarda Bodrum u temsil eden

Detaylı

ANKET-FİRMA. Soruları yanıtlarken firmanızla/sektörünüzle ilgili olmadığını düşündüğünüz sorulara yanıt vermeyiniz.

ANKET-FİRMA. Soruları yanıtlarken firmanızla/sektörünüzle ilgili olmadığını düşündüğünüz sorulara yanıt vermeyiniz. Sayın Yetkili, ANKET-FİRMA Bilindiği üzere, 2012 yılı Temmuz ayında, ülkemiz ile Japonya arasında Ekonomik Ortaklık Anlaşması (EOA) imzalanması imkanını araştırmak üzere bir Ortak Çalışma Grubu (OÇG) kurulması

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

Mülkiyet: Philippou Domika Erga S.A. kurumsal mülkiyet, Bay Nikos Sp. Philippou (Başkan & CEO).

Mülkiyet: Philippou Domika Erga S.A. kurumsal mülkiyet, Bay Nikos Sp. Philippou (Başkan & CEO). YUNANİSTAN, SELANİK TE ALIŞVERİŞ MERKEZİ FIRSATI (Açık veya kapalı ihale, teklif süresi - 12/2012) Bölge Detayları: Selanik, Kuzey Yunanistan ın başkenti ve Güneydoğu Avrupa ve Balkanların büyük iş ve

Detaylı

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ BASIN TOPLANTISI AĞUSTOS İSTANBUL

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ BASIN TOPLANTISI AĞUSTOS İSTANBUL TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ BASIN TOPLANTISI AĞUSTOS 2018 - İSTANBUL GÜNCEL İHRACAT VERİLERİ 2018 yılı Ocak Temmuz döneminde Türkiye geneli ihracatımız % 7,0 oranında artarak 96 milyar $ değerine ulaştı.

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR Bu fuar 5174 sayılı kanun gereğince TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ) denetiminde düzenlenmektedir CWIEME İSTANBUL HAKKINDA Türkiye ve çevresindeki bölgelerde iş

Detaylı

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Görkem ŞAVLUĞ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzman Yardımcısı 13-19 Ocak

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Sayı 41 Şubat 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR

Detaylı