İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: pomsad@pomsad.com.tr

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: 0312 255 1073 0312 255 1074 pomsad@pomsad.com.tr www.pomsad.org."

Transkript

1 Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni / 3 İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: pomsad@pomsad.com.tr POMSAD, EMO E KATILDI POMSAD, dünyanın en büyük ve prestijli metal işleme teknolojileri fuarı EMO e Makine Tanıtım Grubu (MTG) standında katıldı. EMO Fuarı Eylül tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlendi. Fuar boyunca MTG standında makine sektörü ile ilgili yabancı kurumlar, firma temsilcileri, basın mensupları ve Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Fuara POMSAD ın yanı sıra, AKDER ve ENOSAD dernekleri de MTG standı içerisinde iştirak etti. Fuar çerçevesinde 17 Eylül tarihinde yabancı ve Türk basın mensuplarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk makine sektörü ve Almanya ile Türkiye arasındaki dış ticaret hakkında bilgiler içeren bir sunum gerçek-

2 2 Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni leştirildi. Basın mensuplarına Türk makine sektörünün son yıllardaki hızlı gelişimi aktarıldı. POMSAD Genel Sekreteri Gökhan Türktan çok sayıda yabancı gazetecinin takip ettiği toplantıda hazır bulundu. Toplantıda Türk makine sektörünün amacının sadece Almanya ya makine satmak değilş, tüm dünyaya Almanya ile birlikte makine satmak olduğu vurgulandı. Ayrıca Türk yatırımcıları ve işadamları için vize sorununun derhal çözülmesi gerektiği belirtildi. Almanya ya girmekte zorlanan Afrika ve Ortadoğu ülkeleri için Türkiye nin, satış ve üretim üssü haline gelebileceği, ayrıca Almanya nın kalifiye ve genç nüfus eksikliğini, Türkiye deki iyi yetişmiş, orta ve üst düzey yöneticilerle aşabileceğinin altı çizildi. 8 Eylül tarihinde ise MTG standında yapılan kokteyle çok sayıda Türk makine firması ve yabancı konuk ilgi gösterdi. 21 Eylül tarihine kadar süren fuar boyunca POM- SAD, MTG standında yabancı ziyaretçilere ve katılımcılara Türk pompa-vana sektörü hakkında bilgiler verirken Türk firmaları da ziyaret edilerek, katılımcıların sorunları ve çözüm önerileri dinlendi.

3 3 POMSAD, FMB FUARINDAYDI POMSAD, 6-8 Kasım tarihleri arasında, Bad Salzuflen/ Almanya da OWL Maschinenbau tarafından düzenlenen FMB Makine Sanayi Tedarikçi Fuarına, Makine Tanıtım Grubu (MTG) standında katıldı. Dokuzuncusu gerçekleştirilen fuara 450 firma katılımcı olarak iştirak ederken, 5 bin 728 kişi ziyaret etti. Fuar öncesi 5 Kasım tarihinde, MTG organizasyonuyla, Alman firmalarının satın alma sorumlularıyla ikili görüşmeler yapıldı. Ayrıca dernekler faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verme fırsatı yakaladı. Fuara POMSAD ın yanı sıra, ENOSAD, PAGDER, AMD, AKDER, TARMAKBİR ve TEMSAD dernekleri de temsilcileri vasıtasıyla katılım sağladı. Fuar öncesinde 5 Kasım tarihinde Bielefeld de düzenlenen Türkiye Alman Makine Sanayi için Güçlü Tedarik Partneri, Potansiyeller, Uzmanlık ve Tecrübeler konulu 4. Küreselleşme Forumunda açılış konuşmaları yapıldı. Türk makine sektörü ve Almanya ile Türkiye arasındaki dış ticaret hakkında bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca, 6 Kasım tarihinde fuar alanında VDMA, VDİ, OWL ve FMB yetkilileri ile düzenlenen basın toplantısında OWL ile işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti.

4 4 Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni POMSAD, PCV EXPO FUARINDA YERİNİ ALDI Rusya nın Başkenti Moskova da 29 Ekim 01 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 12. Uluslararası Pompa, Kompresör, Vana Fuarı PCV ye katılan POMSAD, info standında Türkiye de sektörün gelişimi ve üyeleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Rusya Pompa Üreticileri Birliği ve Rusya Kompresör ve Pnomatik Birliği ile birlikte organize edilen, Moskova Şehir Yönetimi, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası ve Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen, 29 Ekim 01 Kasım tarihinde Rusya nın Başkenti Moskova da Crocus Fuar Alanı nda gerçekleştirilen sektörün en önemli fuarlarından olan 12. Uluslararası Pompa, Kompresör, Vana Fuarı PCV (Pumps, Compressors, Valves) Fuarına POMSAD 4.Hall içerisinde bir info stant ile katılarak, Türk pompa-vana sektörü ile üyelerinin üretimleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. POMSAD ın destekçisi olduğu fuara, POMSAD üyelerinden SMS-Tork firması da katıldı. Fuar a 26 ülkeden 296 firma katıldı, katılımcı firmaların yüzde 40 dan fazlasını Rusya dışından gelen yabancı firmalar oluştururken, dört gün boyunca devam eden fuarı 33 ülke ve 63 Rusya bölgesinden toplam 5 bin 765 kişi ziyaret etti. 10 bin 705 metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuar, pompalar, vanalar, kompresörler ve aktüatör- motorlar olmak üzere dört ana başlık altında gerçekleştirildi,. Dalgakıran firması fuarın resmi yaka kartı sponsoru olurken, Atlas Copco Fuar kayıt alanı sponsoru oldu yılındaki fuar yine aynı alanda Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

5 5 POMSAD Ekim tarihlerinde Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen 6. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı na info stant ile katıldı. POMSAD, EIF E ENERJİ KATTI Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı nın destekleriyle, Global Enerji Derneği tarafından düzenlenen Fuar ve Kongrenin destekçi kuruluşları arasında yer alan POMSAD info standında ziyaretçilere bilgi verdi. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF ) dünyada ve Türkiye de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli konuların tartışılacağı bir platform olarak tanımlanıyor. Kongrenin amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmelerle uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak. KONGREDE ELE ALINAN BAŞLICA KONULAR: Yenilenebilir Enerji Kaynakları Petrol ve Doğalgaz, Uluslararası projeler Kömür ve Nükleer Enerji Enerji Ekonomisi ve politikası Enerjinin Finansmanı Enerji Güvenliği Dünya ve Türkiye Enerji görünümü EIF POMPA PAZAR RAPORU SEKTÖRÜN HİZMETİNE SUNULDU Europump ın, pompa sektörü ile ilgili küresel pazar gelişmelerine hemen bütün unsurlarıyla vakıf olabilmek amacıyla, İngiliz araştırma kuruluşu EIF e (European Foreceasting) yaptırdığı pazar araştırmasının son dönem raporlarına POMSAD dan ulaşabilirsiniz. Sadece Europump üyesi derneklerin kullanımına sunulan Europump Küresel Pompa Pazarı Raporu, POMSAD üyelerinin kullanımına açıldı. EIF ile imzalanan anlaşma uyarınca, raporlar mutlak surette elektronik formatta ve kısmen veya alıntılar halinde üçüncü şahıslarla paylaşılmayacağına dair yazılı bir taahhüt alınarak verilebilmektedir. Bu dönem için, iki cilt halinde ve İngilizce hazırlanmış olan yaklaşık 500 sayfalık Pompa Pazarı Raporu, 6,5 milyarlık dünya nüfusunun 4,8 milyarlık, küresel hasılanın yüzde 90 lık kısmına sahip 63 en yüksek hasılaya sahip ülkeyi, madencilik ve proses endüstrisi toplam pazarının yüzde 80 ini, su ve kanalizasyon sektörünün yüzde 80 ini ele almakta ve yılları arası tahminlerle geçmiş verilerini, ürün ve yedek parçalar bazında incelemektedir.raporları edinmek isteyen üyelerin POMSAD a müracaat etmeleri gerekmektedir.

6 6 Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni EUROPUMP CEIR SENELİK TOPLANTI VE GENEL KURUL TARİHLERİ AÇIKLANDI Avrupa Pompa İmalatçıları Derneği (Europump) ve Avrupa Vana ve Armatür Sanayicileri Derneği (CEIR) 2014 yılı senelik toplantı ve genel kurul tarihleri belli oldu. Europump 2014 yılı Senelik Toplantı ve Genel Kurul u Mayıs 2014 tarihleri arasında Britanya Pompa Sanayicileri Derneği ev sahipliğinde St.Andrews, İskoçya da gerçekleştirilecektir. Senelik Toplantı hakkında detaylı bilgiler, program ve kayıt formuna adresinden ulaşılabilir. Ayrıca program ve toplantı hakkındaki güncellemeler siteden takip edilebilecektir. POMSAD üyesi firma temsilcileri senelik toplantıya katılma hakkına sahiptirler. CEIR 2014 yılı Senelik Toplantı ve Genel Kurul u ise; Mayıs 2014 tarihleri arasında İsviçre nin Interlaken bölgesinde gerçekleştirilecek olup kayıtlar henüz başlamamıştır. POMPA ÖRNEK ŞARTNAMELERİ HAZIRLANDI POMSAD bünyesinde oluşturulan ve çeşitli firma temsilcilerinin yer aldığı çalışma grubu, Prof. Dr. Haluk Karadoğan liderliğinde uzun süren çalışmalarını tamamladı ve yedi farkli tip pompa için örnek şartname çalışmasını bitirdi. Teknik şartnameler kamu ve özel sektör ihalelerinde kullanılmak üzere hazırlandı. Şartnamelere hakkında detaylı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz. HAZIRLANAN TEKNİK ŞARTNAMELER Çift emişli Uçtan emişli Kademeli Temizsu dalgıç Düşey milli Pissu dalgıç Kendinden emişli pissu İTHALAT VE İHRACAT ENVANTERİ YAYINLANDI Pompa-vana dış ticaret verilerini tetkiki ve mukayesesini basitleştirilmiş formatlarla düzenleyerek her yıl üyelerinin hizmetine sunan POMSAD, İthalat ve İhracat Envanterini yayınladı. Genişletilerek hazırlanmış 110 sayfalık yılı Pompa-Vana Dış Ticaret Envanteri, 2006 yılından yılına kadar ithalat ve ihracat rakamlarını kullanarak, pompa-vana 12 li poz ihracat ve ithalat tutarlarını, pompa-vana 12 li poz dış ticaret verilerini, belli pozlar için grafikleri, Europump ve CEIR ülkeleri ile yapılan ticaret verilerinden Güney Doğu Asya ülkeleri ile yapılan pompa-vana ticaret verilerine kadar sektörü ilgilendiren istatistikleri içeriyor. Türk pompa-vana sektörünün dış ticaret verilerine dair bu envanter, POMSAD ın ithalat ve ihracatı izleme faaliyetleri doğrultusunda TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) ve OAİB (Orta Anadolu ihracatçı Birliği) verilerine dayanarak periyodik olarak hazırlanıyor. Envanter, sektörel kişi ve kuruluşların yararlanması amacıyla derlendi. Envanter pomsad@pomsad.org.tr adresi ile iletişim kurularak temin edilebilir.

7 RAKAMLARLA POMPA VANA SEKTÖRÜ (- makine sektörü Ocak-Aralık ithalat-ihracat verilerine göre hazırlanmıştır.) 7 % 4,6 86 bin tondan 89 bin tona yükselerek yüzde 4,6 arttı. 8,8 729 milyon dolardan, yüzde 8,4 artışla 791 milyon dolara yükseldi. 791 Ortalama birim fiyat 8,5 dolar/ kg dan 8,8 dolar/kg a çıktı. 387 Sadece pompa ihracatı 360 milyon dolardan 387 milyon dolara yükseldi. % 19,4 Yüzde 19,4 artışla 48 bin tondan 57 bin tona yükseldi. 566 Ortalama birim fiyat 9,4 dolar/kg dan 9,9 dolar/kg a çıktı. 9,9 454 milyon dolardan yüzde 24,7 artışla 566 milyon dolara yükseldi. 883 Pompa ithalatı 730 milyon dolardan yüzde 20,9 artışla 883 milyon dolara yükseldi. 848 milyon dolar olan vana ithalatı yüzde 18,9 artışla 1 milyar dolara çıktı Dünya pompa-vana ticaret hacmi 2 milyar 790 milyon dolar oldu. Pompa-vana ticaret dengesi ise 992 milyon 120 bin dolar olarak gerçekleşti. 992

8 8 Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni İlk 10 ülkeye göre MAKİNE VE AKSAMLARI İhracatımız Bin Ton FRANSA ROMANYA Milyon Dolar FRANSA ROMANYA Dolar / Kg 20,0 18,0 16,0 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 0 ROMANYA FRANSA İlk 10 ülkeye göre pompa ve kompresörler İhracatımız Bin Ton 20,0 18,0 16,0 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 0 S.ARABİSTAN TÜRKMENİSTAN Milyon Dolar Dolar / Kg 20,0 18,0 16,0 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 0 TÜRKMENİSTAN TÜRKMENİSTAN S.ARABİSTAN S.ARABİSTAN

9 MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖR TAMAMI İTİBARİYLE İHRACAT KAYIT RAKAMLARI (- makine sektörü Ocak-Aralık Tüm İhracatçı Birlikleri Kayıtları na göre hazırlanmıştır.) 9 MAL GRUBU ADI 1 OCAK-31 ARALIK 1 OCAK-31 ARALIK (%) DEĞİŞİM MİKTAR (TON) DEĞER (BİN $) $/Kg MİKTAR (TON) DEĞER (BİN $) $/Kg MİKTAR DEĞER REAKTÖRLER VE KAZANLAR , ,3 5,8 11,7 TÜRBİN, TURBOJET, TURBOPROPELLER, HİDROLİK SİLİNDİRLER VE AKS.PARÇ , ,0 17,9 2,3 POMPALAR VE KOMPRESÖRLER , ,8 4,6 8,4 VANALAR , ,9 19,4 24,7 KLİMALAR VE SOĞUTMA MAKİNELERİ , ,8-4,5 0,3 ISITICILAR VE FIRINLAR , ,6 12,2 5,3 HADDE VE DÖKÜM MAKİNELERİ, KALIPLAR, AKS. VE PARÇ , ,9-9,1 5,8 GIDA MAKİNELERİ, AKS. VE PARÇ , ,1 12,6 11,5 TARIM VE ORMANCILIKTA KULLANILAN MAKİNELER, AKS. VE PARÇ. YÜK KALDIRMA, TAŞIMA VE İSTİFLEMEYE MAHSUS MAKİNELER, AKS. PARÇ. İNŞAAT VE MADENCİLİKTE KULLANILAN MAKİNELER, AKS. VE PARÇ. KAĞIT İMALİNE VE MATBAACILIĞA MAHSUS MAKİNELER TEKSTİL VE KONFEKSİYON MAKİNELERİ AKS. VE PARÇ. DİĞER YIKAMA VE KURUTMA MAKİNELERİ, AKS. VE PARÇ. DERİ İŞLEME VE İMALAT MAKİNELERİ, AKS. VE PARÇ. KAUÇUK, PLASTİK, LASTİK İŞLEME VE İMALATINA AİT MAKİNELER , ,1 2,1 8, , ,1 10,6 10, , ,4-0,7 5, , ,5 35,0 39, , , ,4 2,1 14, , ,5 3,2 8, , ,3 15,2 18, , ,0 10,5 9,1 TAKIM TEZGAHLARI , ,3 1,6 5,0 MOTORLAR, AKSAM VE PARÇALARI , ,0 1,8 8,8 BÜRO MAKİNELERİ , ,9 6,7 23,6 RULMANLAR , ,0 1,4 12,1 SİLAH VE MÜHİMMAT , ,6 37,8 5,4 AMBALAJ MAKİNELERİ, AKSAM VE PARÇALARI , ,4 0,2 17,1 DİĞER MAKİNELER, AKSAM VE PARÇALAR , ,3 4,5 13,2 TOPLAM , ,7 2,0 8,0

10 10 Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni MAKİNE SEKTÖRÜNÜN TAMAMINA AİT TÜRKİYE GENELİ FİİLİ İTHALAT-İHRACAT RAKAMLARI (- makine sektörü Ocak-Kasım Tüm İhracatçı Birlikleri Kayıtları na göre hazırlanmıştır.) MAL GRUBU ADI İHRACAT (OCAK-KASIM) İTHALAT (OCAK-KASIM) (%) DEĞİŞİM İTH-İHR KARŞILAMA ORANI (%) İTHALAT İHRACAT KLİMALAR VE SOĞUTMA MAKİNELERİ ,8 20,5 221,9 185,6 MOTORLAR, AKSAM VE PARÇALARI ,7 12,7 52,4 50,5 DİĞER KURUTMA, YIKAMA MAKİNELERİ AKSAM VE PARÇALARI İNŞAAT VE MADENCİLİKTE KULLAN. MAK. AKS. PARÇ ,0 7,7 380,2 384, ,0 1,2 51,0 50,9 DİĞER MAKİNELER, AKSAM VE PARÇALAR ,2 12,8 33,5 33,0 POMPALAR VE KOMPRESÖRLER ,7 17,5 38,5 35,0 TAKIM TEZGAHLARI ,5-3,0 34,5 37,2 TARIM VE ORMANCILIKTA KULLANILAN MAK., AKS.,PARÇ ,6 6,8 81,9 80,9 VANALAR ,4 18,9 48,6 50,8 SİLAH VE MÜHİMMAT ,6-11,0 196,8 255,5 REAKTÖRLER VE KAZANLAR ,8 66,4 63,6 43,1 GIDA SAN. MAKİNELERİ, AKS. VE PARÇ ,3 19,8 95,6 92,8 HADDE VE DÖKÜM MAK., KALIPLAR, AKS. VE PARÇ. TEKSTİL VE KONFEKSİYON MAKİNELERİ, AKS. VE PARÇ ,8 15,0 60,6 55, ,0 14,7 15,1 14,9 ISITICILAR VE FIRINLAR ,9 32,0 38,1 30,2 TÜRBİNLER-TURBOJETLER, HİDROLİK SİLİNDİR AKS.VE PRÇ. YÜK KALDIRMA,TAŞIMA VE İSTİFLEME MAK.,AKS.,PARÇ ,2 15,1 28,7 23, ,9 23,5 27,7 25,3 BÜRO MAKİNELERİ ,3 12,6 4,5 4,8 KAUÇUK, PLASTİK, LASTİK İŞLEME VE İMALİ MAK. AMBALAJ MAKİNELERİ, AKSAM VE PARÇALARI ,5-11,3 20,0 25, ,8 34,6 29,9 26,2 RULMANLAR ,9-0,9 25,7 29,6 KAĞIT İMALİNE VE MATBAACILIĞA MAHSUS MAK. DERİ İŞLEME VE İMALAT MAKİNELERİ, AKS. VE PARÇ ,7 14,4 12,3 15, ,9 10,6 26,1 29,2 TOPLAM ,6 13,2 48,2 45,9

11 Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni POMSAD ÜYE FİRMA LİSTESİ ALARKO CARRIER SANAYİ VE TİCARET A.Ş. GOSB Gebze Org. San. Böl. Şahabettin Bilgisu Cad. PK: Gebze/KOCAELİ Tel: Fax: ALFEN MAKİNA VE ARMATURE SAN. A.Ş. İDOSB Yan Sanayi YB 17 NO: 22 PK: Orhanlı / Tuzla İstanbul Tel: (0216) Fax: (0216) ASTEKNİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Org. San. Böl. M.Kemalpaşa/BURSA Tel: Faks: AŞMAN VANA İZMİR ZİRAİ SULAMA DÖKÜM LİMİTED ŞİRKETİ 1203/7. Sk. No: 2/F İnşaatçılar Çarşısı Yenişehir/İZMİR Tel: Faks: BATUSAN MAK. SAN. VE TİC. A.Ş. Dilovası Org. San. Böl. 2.Kısım D-2015 Sk. No: 6 Dilovası/Gebze/KOCAELİ Tel: /49 Faks: DİKKAYA SU KONTROL SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İşçiler Cad. No: 124 Yenişehir/İZMİR Tel: (Pbx) Faks: DOĞUŞ VANA VE DÖKÜM SANAYİ LTD. ŞTİ. 1202/1 SK. No: 54/F Yenişehir/İZMİR Tel: Faks: DOMAK POMPA VE MAKİNA SANAYİ A.Ş. Org. San. Böl. Adnan Kahveci Bulvarı No: 34 Kutlukent/SAMSUN Tel: Faks: DUYAR VANA-MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Uğur Mumcu Mah Sk. No: 7 Gaziosmanpaşa/İSTANBUL Tel: Faks: EAGLEBURGMAN ENDÜSTRİYEL SIZDIRMAZLIK SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. İstanbul Kimyacılar Org. San. Böl. Melek Aras Bulvarı Tuna Cad. No: 8 PK: Tuzla/İSTANBUL Tel: Faks: FAF VANA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Kazan Sanayi Bölgesi Serdaroğlu Sk. No: 4 Kazan/ANKARA Tel: Faks: FIRAT MOTOR VE POMPA ELEKTRİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Evren Sanayi Sitesi 3. Cd. 31. Sk. No: 15 ŞANLIURFA Tel: Faks: FERKAN YEDEK PARÇA VE MAKİNA SANAYİ TİCARET A.Ş. Ankara Yolu 17. Km No: 25 Kestel/BURSA Tel: Faks: GEDİK DÖKÜM VE VANA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yayalar Cad. No: 78, PK: Pendik/İSTANBUL Tel: Faks: /69 GENEL MAKİNA SANAYİ LTD. ŞTİ. Güneşli Mahallesi, Devekaldırım Cad. No. 27, Mahmutbey/Bağcılar/İSTANBUL Tel: Faks: GÖKSAN POMPA SANAYİ VE TİCARET A.Ş Sk. No: 7 Atatürk Org. San. Böl. Çiğli/İZMİR Tel: Faks: GÜCÜM POMPA MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Toygar Sok.No:19/A P.K: Hasköy/İSTANBUL Tel: Fax: GÜRTEKNİK POMPA ARMATÜR İKL. SİST. SAN. TİC. A.Ş. Gaziosmanpaşa Mah. Refik Tulga Cad. No: 43 Çamdibi/İZMİR Tel: Faks: HACI AYVAZ ENDÜSTRİYEL MAMULLER SANAYİ VE TİC. A.Ş. Atatürk Sanayi Mah. Mustafa İnan Cad. No: 36 Hadımköy/İSTANBUL Tel: Faks: İMPO MOTOR POMPA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İnönü Mah Sk. No: 15 Ayrancılar/İZMİR Tel: Fax: KİNG POMPA VE MAKİNA SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ. İmes Sanayi Sitesi B Blok, 207. Sk. No: 3 Dudullu/Ümraniye/İSTANBUL Tel: Faks: KURLAR DALGIÇ POMPA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. San 1 3.Bölge Akın Mah. No: 7 Kıraç/Büyükçekmece/İSTANBUL Tel: Faks: LAYNE BOWLER POMPA SANAYİ A.Ş. İstanbul Karayolu 16. Km No: 153 PK: Etimesgut/ANKARA Tel: Fax: MAS-DAF MAKİNA SANAYİ A.Ş. Ataşehir Bulvarı Ata Çarşı Kat: 4 No: 59 Ataşehir/İSTANBUL Tel: Fax: MAXİSU ELEKTRİK TAAH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2.Org. San. Bölgesi 2. Cad. NO: 33 ŞANLIURFA Tel: Faks: MUTLU SU POMPALARI (Mutlu Torna Pompa Elektrik Mal. Tic.) Özel Org. San. Böl. Aksaray Yolu 10. Km NEVŞEHİR Tel: Faks: ÖZ-KAN MAKİNA ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ Sk. No: 15 Atatürk Org. San. Böl. Çiğli/İZMİR Tel: Faks: PETROLAND POMPA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Aydınlı Mah. İstanbul Anadolu Yakası Org. San. Böl. 1. Sk. No: 7 Tuzla/İSTANBUL Tel: Faks: POM-VAK POMPA MAKİNE SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli Org. San. Böl. Tormak Sanayi Sitesi, S Blok No: 9-11 Başakşehir/İSTANBUL Tel: Fax: SAMSUN MAKİNA SANAYİ A.Ş. Org. San. Böl. Yaşar Doğu Cad. No: 33 PK:186 Kutlukent/SAMSUN Tel: Fax: SEMPA ELEKTRİK MOTOR SATIŞI POMPA İMALATI DEMİR TİCARETİ İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Büsan Org. San. 4. Sk. İlerisi (Elitsan) No: Karatay/KONYA Tel: Faks: SMS SANAYİ MALZEMELERİ ÜRETİM VE SATIŞI LTD. ŞTİ. (TORK) Bostancı Yolu Kuzu Sk. No: 16 Yukarı Dudullu/Ümraniye/ İstanbul Tel: Fax: SOYTEKNİK ENDÜSTRİYEL MALZEMELER SAN. TİC. A.Ş. Evliya Çelebi Mah. Rauf Orbay Cad. Mavi Sk. No: 28 Tuzla/İSTANBUL Tel: Fax: STANDART POMPA ve MAKİNA SANAYİ TİCARET A.Ş. İdos Organize Sanayi 2. Cadde, No: 9 2 Nolu Park Karşısı/Ümraniye/İSTANBUL Tel: Fax: STAR POMPA SANAYİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Demirkapı Cd. Apek Keçeci İş Merkezi No: 1-2 PK: Eyüp/İSTANBUL Tel: Fax: SUMAK DALGIÇ POMPA MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Y.Dudullu Mah. Tavukçu Yolu Barbaros Bulvarı Kutup Sk. No: 18 Ümraniye/İSTANBUL Tel: Fax: TEMPO POMPA VANA SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. 1. Org. San. Böl. Altınordu Caddesi No: 6 PK: Sincan/ANKARA Tel: Fax: ÜKE MAKİNA LİMİTED ŞİRKETİ 1. Org. San. Böl. Dökümcüler Sitesi 207. Sk. No: 30 PK: Sincan/ANKARA Tel: Faks: ÜSTÜNEL SU POMPALARI İMALAT VE SANAYİİ Sk. No: 20 Atatürk Org. San. Böl. Çiğli/İZMİR Tel: Fax: VALFTEK VALF TEKNİK TESİSAT ELEMANLARI SANAYİ TİC. A.Ş. Bakırlı Mah. Suadiye Yolu No: 19 Sarımeşe/Kartepe/KOCAELİ Tel: Fax: VALF SAN. A.Ş. (E.C.A.) Org. San. Böl. Kurtuluş Cad. No: 1 MANİSA Tel: Faks: VANSAN MAKİNA SANAYİİ A.Ş Sk. No: 10 Atatürk Org. San. Böl. Çiğli/İZMİR Tel: Fax: VASTAŞ VALF ARMATÜR SAN. TİC. A.Ş. Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat: 13 No: 2365 PK: Okmeydanı/İstanbul Tel : Fax : YILDIZ POMPA VE MAKİNA SAN. TİCARET LTD. ŞTİ. Ramazanoğlu Mah. Kaynarca Cad. No: 22 Şeyhli/Kurtköy/Pendik/İstanbul Tel : Fax :

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2018 YILI OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2018 YILI OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YILI OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI 1 24 20 16 12 8 4 0 18,6 20,8 TÜRKİYE'NİN SEKTÖREL BAZDA SANAYİ MAMULLERİ İHRACAT VERİLERİ (1 Ocak-31 Ağustos)-Milyar

Detaylı

ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 1 Milyar Dolar DÜNYA MAKİNE TİCARETİ 2.200 2.100 2.000 1.900 1.800 1.700 1.600 2010 2011 2012 2013 DÜNYA MAKİNE İHRACATI 1.794 2.058 2.049 2.003 DÜNYA

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2019 YILI OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2019 YILI OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2019 YILI OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI 1 4.000 TÜRKİYE'NİN SEKTÖREL BAZDA İHRACAT VERİLERİ (1 Ocak-31 Ocak)-Milyon $ 2.286 2.330 2018 2019 Değişim 2.000 1.526 1.350

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 HAZİRAN DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 HAZİRAN DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ HAZİRAN DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI TÜRKİYE'NİN SEKTÖREL BAZDA İHRACAT VERİLERİ (1 OCAK-30 HAZİRAN)-MİLYON $ Değişim 13.970 11.970 9.970 7.970 10.488 11.720 8.156

Detaylı

Türk Makine Sektörüne Genel Bakış Türk Makine Sektörünün Hedefleri Türk Makine Sektörünün Avantajları... 3

Türk Makine Sektörüne Genel Bakış Türk Makine Sektörünün Hedefleri Türk Makine Sektörünün Avantajları... 3 İçindekiler Türk Makine Sektörüne Genel Bakış... 2 Türk Makine Sektörünün Hedefleri... 3 Türk Makine Sektörünün Avantajları... 3 Türkiye nin Makine İhracatında Başlıca Ürün Grupları (İlk 10) (%)... 5 Alt

Detaylı

İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: 0312 255 1073 0312 255 1074 pomsad@pomsad.com.tr www.pomsad.org.tr.

İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: 0312 255 1073 0312 255 1074 pomsad@pomsad.com.tr www.pomsad.org.tr. Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği Bülteni 2013 / 1 İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: 0312 255 1073 0312 255 1074 pomsad@pomsad.com.tr www.pomsad.org.tr POMSAD da

Detaylı

İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: 0312 255 1073 0312 255 1074 pomsad@pomsad.com.tr www.pomsad.org.

İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: 0312 255 1073 0312 255 1074 pomsad@pomsad.com.tr www.pomsad.org. 2013 / 2 İstanbul Karayolu 16. km No.: 153 Etimesgut / ANKARA - TÜRKİYE Tel.: 0312 255 1073 0312 255 1074 pomsad@pomsad.com.tr www.pomsad.org.tr 1 ihtisas fuarı, 1 bilimsel kongre 2 Sİ 1 ARADA Pompa ve

Detaylı

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği iştigal alanı itibarıyla 2010 yılında en fazla makine ihracatı gerçekleştiren ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa,

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI TÜRKİYE'NİN SEKTÖREL BAZDA İHRACAT VERİLERİ (1 OCAK-29 ŞUBAT)-MİLYON $ Değişim 3970 3470 3.431 3.499 2970 2.648 2.746 2470

Detaylı

Makine Sanayii Sektör Platformu Toplantısı. 22 Şubat 2014, İstanbul

Makine Sanayii Sektör Platformu Toplantısı. 22 Şubat 2014, İstanbul Makine Sanayii Sektör Platformu Toplantısı 22 Şubat 2014, İstanbul Kuruluş Bilgileri Makine sektöründe ortak akılla stratejik kararların alınmasını ve bu kararlar doğrultusunda çalışmaların daha verimli

Detaylı

2012-2013 2013 Verileri

2012-2013 2013 Verileri Ocak- Aralık k Dönemi D 2012-2013 2013 Verileri 1 MAKĐNE VE AKSAMLARI SEKTÖR TAMAMI ĐTĐBARĐYLE ĐHRACAT KAYIT RAKAMLARI 1 OCAK-31 ARALIK 2012 1 OCAK-31 ARALIK 2013 (%) Değişim MAL GRUBU ADI Miktar (ton)

Detaylı

RL NEM HRACAT RAKAMLARI

RL NEM HRACAT RAKAMLARI MAK NE VE AKSAMLARI HRACATÇILARI B RLB RL 2015 OCAK-KASIM KASIM DÖNEMD NEM HRACAT RAKAMLARI Makine hracatç lar Birli i tigal Alan tibari ile hracat Kay t Rakamlar 2013 2014 1 OCAK-30 KASIM 2013 1 OCAK-30

Detaylı

Ocak-Aral 2011-2012 2012 Verileri

Ocak-Aral 2011-2012 2012 Verileri Ocak-Aral Aralık k Dönemi D 2011-2012 2012 Verileri Makine ve Aksamları Đhracatçıları Birliği Đştigal Alanı Đtibari ile Đhracat Kayıt Rakamları 1 OCAK-31 ARALIK 2011 1 OCAK-31 ARALIK 2012 % Değişim MAL

Detaylı

TÜRKİYE-LİBYA MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETİ

TÜRKİYE-LİBYA MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETİ TÜRKİYE-LİBYA MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETİ A. TÜRKİYE-LİBYA DIŞ TİCARETİ Türkiye ile Libya arasındaki ticaret rakamları aşağıdaki tabloda verilmiş olup, 2002 yılında yaklaşık 919 milyon $ olan

Detaylı

MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU

MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sektörel Raporlar ve Analizler Serisi 2010/2 Temmuz 2010 1 İÇİNDEKİLER Tablolar Listesi... 1 Şekiller Listesi... 1 Kısaltmalar

Detaylı

ORTA ANADOLU MAKĐNE VE AKSAMLARI ĐHRACATÇILARI BĐRLĐĞĐ 1

ORTA ANADOLU MAKĐNE VE AKSAMLARI ĐHRACATÇILARI BĐRLĐĞĐ 1 ORTA ANADOLU MAKĐNE VE AKSAMLARI ĐHRACATÇILARI BĐRLB RLĐĞĐ 1 2 2013 yılı verilerine göre Türkiye, dünya makine ihracatı sıralamasında 26. sıradadır. 3 * 2013 yılı verilerine göre Türkiye, dünya makine

Detaylı

MAKĠNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIġ TĠCARETĠ

MAKĠNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIġ TĠCARETĠ MAKĠNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIġ TĠCARETĠ I. SEKTÖRÜN DÜNYA TĠCARETĠ A. ĠTHALAT 24 yılında 1.2 trilyon $ olan dünya makine ve aksamları sektörü ithalatı (84. fasılın tamamı) beģ yıl içerisinde % 32,5 oranında

Detaylı

MAKĐNE VE AKSAMLARI RLĐĞĐ

MAKĐNE VE AKSAMLARI RLĐĞĐ ORTA ANADOLU ĐHRACATÇI I BĐRLB RLĐKLERĐ GENEL SEKRETERLĐĞĐ MAKĐNE VE AKSAMLARI ĐHRACATÇILARI BĐRLB RLĐĞĐ Ocak-Aral Aralık k Dönemi D 2010-2011 2011 Verileri ORTA ANADOLU MAKĐNE VE AKSAMLARI ĐHRACATÇILARI

Detaylı

Makine sanayii, ülkemizin diğer sektörlerine göre son yıllarda büyük gelişim gösteren, katma değer performansı diğer imalat sanayisi sektörlerine

Makine sanayii, ülkemizin diğer sektörlerine göre son yıllarda büyük gelişim gösteren, katma değer performansı diğer imalat sanayisi sektörlerine Makine sanayii, ülkemizin diğer sektörlerine göre son yıllarda büyük gelişim gösteren, katma değer performansı diğer imalat sanayisi sektörlerine göre daha başarılı olan ve ihracatını sürekli olarak Türk

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hazırlayan: Gündem KONT İzmir Ticaret Odası TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; ihracat 2015 yılı Mart ayında, 2014

Detaylı

Rusya (Moment Expo için hazırlanmıştır) RUSYA TÜRKİYE MAKİNE DIŞ TİCARETİ

Rusya (Moment Expo için hazırlanmıştır) RUSYA TÜRKİYE MAKİNE DIŞ TİCARETİ RUSYA TÜRKİYE MAKİNE DIŞ TİCARETİ D.RUSYA NIN MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETİ İHRACAT Rusya nın 2012 yılı makine ihracatı bir önceki yıla göre % 43 artarak 7,6 milyar $ gerçekleşmiştir. Makine

Detaylı

MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU (2014/1)

MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU (2014/1) T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Belge Başlığı MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU (2014/1) Sektörel Raporlar ve Analizler Serisi 1 İÇİNDEKİLER Tablolar Listesi... 2 Şekiller Listesi... 2 Kısaltmalar Listesi...

Detaylı

ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015

ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Almanya ya ihracat yapan 1.073 firma bulunmaktadır. 31.12.2014 tarihi

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU KASIM 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 31/12/2014 tarihinde 2014 yılı ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2014 yılı ayında; İhracat geçen yılın

Detaylı

Geleneksel TESKON kongreleri 10. Yılında... Tesisat sektörünün devleri Ekim de Đzmir de buluşacak

Geleneksel TESKON kongreleri 10. Yılında... Tesisat sektörünün devleri Ekim de Đzmir de buluşacak Geleneksel TESKON kongreleri 10. Yılında... Tesisat sektörünün devleri Ekim de Đzmir de buluşacak Đki yılda bir Makina Mühendisleri Odası tarafından Đzmir de düzenlenen ULUSAL TESĐSAT MÜHENDĐSLĐĞĐ KONGRESĐ

Detaylı

AB (27) ÜLKELERİ & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ

AB (27) ÜLKELERİ & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ AB (27) ÜLKELERİ & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ AB Ülkelerinin Fasıllar Bazında İhracatı (bin $) GTIP GTIP TANIMI 2009 2010 2011 11/10 84 MAKİNE VE AKSAMLARI 680.508.049 735.445.549 859.562.932 16,9

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 05.12.2013 Sayı 21 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU ŞUBAT 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 31/03/2016 tarihinde 2016 yılı ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2016 yılı ayında; İhracat geçen yılın

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI HAZIRLAYAN : GÜNDEM KONT DIŞ İLİŞKİLER MASASI UZMAN YARDIMCISI AĞUSTOS 2013 INDEX 1.TÜRKİYE'NİN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARININ

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 8.6.216 Sayı 52 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

POMPALAR VE VANALAR SEKTÖR NOTU

POMPALAR VE VANALAR SEKTÖR NOTU POMPALAR VE VANALAR SEKTÖR NOTU 2012 yılında, pompa ve vana sektörü toplamında ihracat %11 artışla 842 milyon $ a ulaşmıştır. Sektörde ihracatın ithalatı karşılama oranı ise 2011 yılında %41 iken 2012

Detaylı

PLASTİK VE KAUÇUK İŞLEME MAKİNALARI ve AKSAM VE PARÇALARI SEKTÖRÜNÜN 2008 YILI DEĞERLENDİRME RAPORU

PLASTİK VE KAUÇUK İŞLEME MAKİNALARI ve AKSAM VE PARÇALARI SEKTÖRÜNÜN 2008 YILI DEĞERLENDİRME RAPORU 1 FİRMA SAYISI : PLASTİK VE KAUÇUK İŞLEME MAKİNALARI ve AKSAM VE PARÇALARI SEKTÖRÜNÜN 2008 YILI DEĞERLENDİRME RAPORU Barbaros Demirci Genel Sekreter PAGEV / PAGDER PAGEV bilgi bankası kayıtlarına göre,

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 08.11.2017 Sayı 67 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.04.2017 Sayı 61 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU ARALIK 2015 Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2016 tarihinde 2015 yılı ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2015 yılı ayında; İhracat geçen yılın

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU EKİM 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 28/11/2014 tarihinde 2014 yılı ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2014 yılı ayında; İhracat geçen yılın

Detaylı

TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ

TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ TÜRKİ CUMHURİYETLER & TÜRKİYE MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ Azerbaycan Kazakistan Kırgızistan Özbekistan Türkmenistan Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 1 TÜRKİ CUMHURİYETLER İN GENEL

Detaylı

SLOVAKYA ÜLKE NOTU & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ

SLOVAKYA ÜLKE NOTU & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ SLOVAKYA ÜLKE NOTU & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ Slovakya, kuzeyde Polonya, kuzeybatıda Çek Cumhuriyeti, batıda Avusturya, güneyde Macaristan ve doğuda Ukrayna ile komşudur. Yüzey şekilleri: Karpat

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 09.08.2016 Sayı 53 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 12.05.2014 Sayı 27 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 30/11/2016 tarihinde 2016 yılı ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2016 yılı ayında; İhracat geçen yılın aynı

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU Aralık 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 31/01/2017 tarihinde 2016 yılı Aralık ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2016 yılı Aralık ayında; İhracat

Detaylı

AYAKKABILAR , ,83

AYAKKABILAR , ,83 ÜRÜN GRUBU OCAK ŞUBAT ÇİÇEK SOĞANLARI 20.919,09 5.685,96 ÇİMENTO 78.286.378,01 93.626.700,77 ÇAMFISTIĞI 2.328.299,08 1.905.147,23 ÇAY 244.988,09 277.629,80 ÇEŞİTLİ EŞYA 71.607,08 63.352,78 ÇEKİRDEKSİZ

Detaylı

TÜRKĠYE-ĠNGĠLTERE MAKĠNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIġ TĠCARETĠ

TÜRKĠYE-ĠNGĠLTERE MAKĠNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIġ TĠCARETĠ TÜRKĠYE-ĠNGĠLTERE MAKĠNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIġ TĠCARETĠ A. TÜRKĠYE-ĠNGĠLERE DIġ TĠCARETĠ Türkiye ile Ġngiltere arasındaki ticaret rakamları aşağıdaki tabloda verilmiş olup, 2002 yılında yaklaşık 5,5

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA

01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA 01-04 ARALIK 2005 // İZMİR Makina Mühendisleri Odası İzmir ubesi // İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFA Doğru yerdesiniz... HİDROLİK VE PNÖMATİK 2005 size yeni pazarların kapılarını aralayacak... Makina Mühendisleri

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 04.08.2015 Sayı 41 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu

Detaylı

ALMANYA. Almanya nın dış ticaret fazlası 2011 yılında %6 arttı...

ALMANYA. Almanya nın dış ticaret fazlası 2011 yılında %6 arttı... ALMANYA 81,7 milyon nüfus, 357 bin km² yüzölçüme sahip olan Almanya, dünyanın üçüncü büyük ekonomisidir. Ülkede ekonominin temelini imalat sanayi ve ilgili hizmet sektörleri oluşturmaktadır. En önemli

Detaylı

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ 30 EYLÜL 2011

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ 30 EYLÜL 2011 TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ 30 EYLÜL 2011 MAKİNE SEKTÖRÜ; Tüm gelişmiş ülkelerde büyük önem verilen ve öncelikli sektör olarak tanımlanan bir sanayi dalıdır. Sanayi sektörleri içinde yatırım malı üreten temel

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Ocak 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KALIP AVRASYA 2014 BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2014 BELEX 2014 BURSA 5. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2014 4 7 Aralık 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

ACHEMA 2018 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU

ACHEMA 2018 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU ACHEMA 2018 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 11 15 HAZİRAN 2018 FRANKFURT - ALMANYA Ahmet Toprak Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefliği Uzman Yardımcısı 1 ACHEMA 2018

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği plastik sanayi 2013 TÜRKİYE PLASTİK AMBALAJ MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri YÖNETİCİ ÖZETİ

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 14.12.2016 Sayı 57 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

TÜRKİYE-ALMANYA MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETİ

TÜRKİYE-ALMANYA MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETİ TÜRKİYE-ALMANYA MAKİNE VE AKSAMLARI SEKTÖRÜ DIŞ TİCARETİ A. TÜRKİYE-ALMANYA DIŞ TİCARETİ Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret rakamları aģağıdaki tabloda verilmiģ olup, 2002 yılında 12,9 milyar $ olan

Detaylı

KAUÇUK VE PLASTİK MAKİNALARI SEKTÖR NOTU

KAUÇUK VE PLASTİK MAKİNALARI SEKTÖR NOTU KAUÇUK VE PLASTİK MAKİNALARI SEKTÖR NOTU 2011 yılında, dünya kauçuk ve plastik makinaları sektörü toplamında ihracat %26 artışla 24,6 milyar $ a ulaşmıştır. GTİP GTİP TANIMI 8477 Bu fasılın başka pozisyonlarında

Detaylı

TÜRKİYE YE SINIR KOMŞUSU OLAN ÜLKELER & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ. Not : TUİK den alınan verilerde ERMENİSTAN yer almamaktadır.

TÜRKİYE YE SINIR KOMŞUSU OLAN ÜLKELER & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ. Not : TUİK den alınan verilerde ERMENİSTAN yer almamaktadır. TÜRKİYE YE SINIR KOMŞUSU OLAN ÜLKELER & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ B ulgaristan Yunanistan Gürcistan Suriye İran Irak Ermenistan Not : TUİK den alınan verilerde ERMENİSTAN yer almamaktadır. Orta

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.07.2017 Sayı 63 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL AVRASYA AMBALAJ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 01-05 KASIM 2016 İSTANBUL Ahmet SABUNCU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefliği Uzmanı 1 AVRASYA AMBALAJ 22. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 18.12.2017 Sayı 68 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

PORTEKİZ ÜLKE NOTU & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ

PORTEKİZ ÜLKE NOTU & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ PORTEKİZ ÜLKE NOTU & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ A. GENEL BİLGİLER Temel Sosyal Göstergeler Portekiz, ya da resmî adıyla Portekiz Cumhuriyeti (Portekizce: República Portuguesa) Avrupa nın güneybatısında

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU EKİM 2015 Türkiye İstatistik Kurumu 30/11/2015 tarihinde 2015 yılı ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2015 yılı ayında; İhracat geçen yılın

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU. İzmir Bölge Müdürlüğü

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU. İzmir Bölge Müdürlüğü SUNUM PLANI Yıllık durum Aylık trend Ekonomik faaliyetler Başlıca fasıllar Başlıca ülkeler Gümrükler Bu sunum 31/12/2013 tarihli TÜİK haber bülteni ve TÜİK dış ticaret istatistikleri veri tabanı kullanılarak

Detaylı

Pompa-Vana Tasarım ve İmalatında İleri Teknolojilerin Kullanımı

Pompa-Vana Tasarım ve İmalatında İleri Teknolojilerin Kullanımı Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Pompa-Vana Tasarım ve İmalatında İleri Teknolojilerin Kullanımı II. Duyuru Katılım Ücretsizdir. www.pawex.net AMAÇ Pompalar, vanalar ve bunlara ilişkin tesisler üzerinde

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

Kaynak : CIA World Factbook

Kaynak : CIA World Factbook Türk Plastik ve Mamulleri, Ambalaj Sektörü ve Plastik İşleme Makine Üreticileri İçin SIRBİSTAN Pazarının Değerlendirmesi GENEL BİLGİLER : Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV EIU tahminine göre Sırbistan

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015 Konya Ekonomik Verileri Temmuz 2015 DIŞ TİCARET VERİLERİ İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması (1000 $) İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ TEMMUZ OCAK-TEMMUZ KONYA 114.893 106.076-7,7%

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri

plastik sanayi PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri plastik sanayi 2014 TÜRKİYE PLASTİK AMBALAJ MALZEMELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri YÖNETİCİ ÖZETİ : Plastik ambalaj mamülleri üretimi, Dünyada bu sektörde söz sahibi

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.09.2016 Sayı 54 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

TÜRKİYE NİN SLOVENYA YA OTOMOTİV ANA VE YAN SANAYİ ÜRÜNLERİ İHRACATI

TÜRKİYE NİN SLOVENYA YA OTOMOTİV ANA VE YAN SANAYİ ÜRÜNLERİ İHRACATI TÜRKİYE NİN SLOVENYA YA OTOMOTİV ANA VE YAN SANAYİ ÜRÜNLERİ İHRACATI SHEDU DANIŞMANLIK & DIŞ TİCARET MART 2017, İSTANBUL TÜRKİYE-SLOVENYA İHRACAT RAKAMLARI Türkiye nin Slovenya ya ihracatı özellikle son

Detaylı

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Resmi Dil : Swahili, İngilizce Başkenti : Resmi başkent Dodoma(1 699 000) (de facto olarak Darüsselam); Dar es Selam; ticari başkent (2.498.000)

Detaylı

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI KAMPANYA TÜRK LİRASI FİYAT, TÜRK LİRASI VADE! 1 PEŞİN 6 TAKSİT SEÇENEĞİYLE

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR - MART 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 3.7.215 Sayı4 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu Konya

Detaylı

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada elevetörler-konveyörler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8428.20 Pnömatik elevatörler ve konveyörler

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 16.08.2017 Sayı 64 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

aylık ekonomi bülteni

aylık ekonomi bülteni ADANA TİCARET ODASI Ocak 212 *Aylık bültenimiz ilgili ay içinde açıklanan en son verilere göre İç Ticaret Müdürlüğümüzce düzenlenmiştir. 211 KASIM AYINDA GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE İHRACAT %33,7 İTHALAT

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 3.5.213 Sayı 14 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu

Detaylı

NİSAN-MAYIS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014

NİSAN-MAYIS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 2014 NİSAN-MAYIS VAN İLİ İSTATİSTİKLERİ 214 213 YILI VAN İLİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AYLAR İTHALAT ($) İHRACAT ($) OCAK 2.322.52 1.45.136 ŞUBAT 1.735.696 1.62.13 MART 1.346.793 1.41.747 NİSAN 1.443.495 2.82.915

Detaylı

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2017 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 AĞUSTOS

Detaylı

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ

GENEL BİLGİLER DIŞ TİCARET BİLGİLERİ GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Nijerya Federal Cumhuriyeti Resmi Dil : İngilizce Başkenti : Abuja Yüzölçümü : 923.773 km 2 Nüfus : 155,2 milyon (2011) Önemli Şehirler : Lagos, Kano, Ibadan, Port Harcourt,

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 13.1.216 Sayı 46 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

Mayıs 2015. Konya Ekonomik Verileri

Mayıs 2015. Konya Ekonomik Verileri Mayıs 2015 Konya Ekonomik Verileri Dış Ticaret İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması İHRACAT 1000 $ Mayıs 14 Mayıs 15 Değişim % Ocak-Mayıs 14 Ocak-Mayıs 15 Değişim % Konya 143.645

Detaylı

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ARALIK /

Detaylı

ARITMA SİSTEMİ VE FİLTRELER SEKTÖR NOTU

ARITMA SİSTEMİ VE FİLTRELER SEKTÖR NOTU ARITMA SİSTEMİ VE FİLTRELER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada arıtma sistemleri ve filtreler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. GTIP GTIP TANIMI 842121 SUYUN FİLTRE

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 14.07.2016 Sayı 53 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

ASEAN (GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELERİ İŞ BİRLİĞİ ÖRGÜTÜ) ÜLKELERİ & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ. Ülke Profili

ASEAN (GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELERİ İŞ BİRLİĞİ ÖRGÜTÜ) ÜLKELERİ & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ. Ülke Profili ASEAN (GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELERİ İŞ BİRLİĞİ ÖRGÜTÜ) ÜLKELERİ & MAKİNE VE AKSAMLARI DIŞ TİCARETİ Genel Bilgiler Ülke Profili 8 Ağustos 1967 yılında, ASEAN (Bangkok) Deklarasyonu ile kurulan ASEAN" Güneydoğu

Detaylı

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2017 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

Haziran 2014. Konya Dış Ticaret Verileri

Haziran 2014. Konya Dış Ticaret Verileri Haziran 2014 Konya Dış Ticaret Verileri Dış Ticaret Tablo 1-Dış Ticarette Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ 2013 Haziran 2014 Haziran Değişim 2013 2014 Değişim İHRACAT Konya 103.812 112.271 8,15 649.933

Detaylı

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org TARIM MAKİNALARI FİRMALARI http://www.tarmakbir.org Firma:ÖZALSAN PÜLVERİZATÖR SANAYİ- ÖZCAN ÖZAL Şehir :ADANA Faaliyet Alanı:İMALATÇI Telefon - 1 :(0090) 322. 611 20 34 (2 H) e-mail :ozalsantarmak@hotmail.com

Detaylı

plastik sanayi FİRMA İKİNCİ 500 İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ

plastik sanayi FİRMA İKİNCİ 500 İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ plastik sanayi 2016 İSO SIRALAMASINDA İKİNCİ 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ Selçuk MUTLU PLASFED Genel Sekreteri V. Murat İNKÜN PAGDER Genel Sekreter Yrd. İkinci 500

Detaylı

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2017 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 HAZİRAN

Detaylı

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2018 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2018

Detaylı