MEKANiK. Laboratuvarı. 31 'den 39 'a kadar modellerin montajları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEKANiK. Laboratuvarı. 31 'den 39 'a kadar modellerin montajları"

Transkript

1 MEKANiK Laboratuvarı 'den 9 'a kadar modellerin montajları Sabit makaralı vinç montajı Hareketli makaralı vinç montajı Birleştirilmiş makaraların montajı Motorlu vinç montajı Halterli spor salonu aleti montajı Kelebek mengene montajı Egzersiz bisikleti montajı Planör montajı Helikopter montajı Vites ŞANZIMANI Kremayer ve Pinyon Dişli DİREKSİYON V8 Üretici Firma: Clementoni S.p.A. Zona Industriale Fontenoce s.n.c. 609 Recanati (MC) Italy Tel.: Fax: Clementoni tarafından ithal edilmiştir. Clementoni Oyuncak San. ve Tic. Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mh. Tevfik Fikret Cd. No:8/ Ataşehir / İstanbul Tel: İtalya'da üretilmiştir. Bu kitapçığı ileride başvurmak için okuyun ve saklayın. 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

2 MAKARALAR Makara ağırlık kaldırma kapasitesi olan basit bir mekanizmadır. Merkezinden geçen bir mil çevresinde dönebilen bir tekerlek ve bir halatı tutmak için dış kenarı boyunca bir kanaldan (boğaz) ibarettir. Mekanik olarak bağımsız sabit makara! Mekanik olarak avanatajlı hareketli makara! Makara en kolay yönde güç uygulayarak bir ağırlığı kaldırmak için kullanılan bir mekanizmadır. İşi daha da kolaylaştırarak üstten alta doğru uygulamak. Sabit makaralı vinç montajı Örnek: Bu sabit makara ile, 0 kilogram (kg) bir ağırlığı kaldırmak için 0 kg kuvvet gerekir (0 kilogram-kuvvet, sembolü: kgf). X X X Montajı tamamlanmış taban 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

3 X X X X X X X X X X X Uygun uzunlukta bir ip kesin. İp parçasının bir ucunu delikten geçirerek bobine bağlayın. Kasnağın üzerinden geçirin ve diğer ucunu kancaya bağlayın. X : : X8 X Monte edilen nihai model : Not: Vinç elle çalıştırılan bir çıkrığa sahiptir. 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

4 Hareketli makaralı vinç montajı X X X X X Örnek: Bu hareketli makara ile 0 kilogram (sembol: kg) bir ağırlığı kaldırmak için 5 kg kuvvet gerekir. (kuvvet, sembolü: kgf). İnsanın fiziksel gücünü azaltarak mekanik avantaj sağlayan basit bir mekanizmadır. X X6 X8 X X X Montajı tamamlanmış kemer 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

5 X5 X X X X X X : : : Uygun uzunlukta bir ip parçası kesin. X X X X X X X6 Köprülü vinç İp parçasının bir ucunu delikten geçirerek bobine bağlayın ve daha sonar kasnaklar üzerinden geçirin. Montajı tamamlanmış kanca ve makara Monte edilen nihai model Not: Vinç elle çalıştırılan bir çıkrığa sahiptir. : 5 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

6 Birleştirilmiş makaraların montajı Uzaktan hareket iletmenin bir şeklidir. İki makara, tahrik makarası ve çalışır makara, deri veya lastikli kumaştan yapılmış bir kayış ile birleştirilmiştir. X 50 mm X X X X X X. faaliyette monte edilen kemer Tahrik makarası Çalışır makara 6 : : Monte edilen nihai model 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

7 ELEKTRİK MOTORU Elektrik motoru elektrik gücünü mekanik güce dönüştürme kapasitesine sahip bir makinedir. Bir batarya tarafından sağlanan ve bir rotorun bobinlerine gönderilen elektrik akımı statörün mıknatısları tarafından oluşturulan manyetik alan ile etkileşime girer. Bu motor aksının dönmesine neden olan bir kuvvet yaratır. Bakır tel bobinler Mıknatıslar Elektrik motoruna bağlı dişliler Elektrik motoru motor aksının dönme hızını azaltmaya yönelik bir dizi dişli içeren bir kutuya bağlanmıştır. - + Elektrik Motorunun Şeması Pil haznesinin motora bağlanması Pil haznesinin Molex konektörünü, konektörün doğru konumlandırıldığından emin olarak elektrik devre anahtarının kenarındaki yuvaya sokunuz. Pil haznesinden çıkan kabloların kapak üzerinde eğilip bükülmediğini kontrol edin Kablolar gereken uzunlukta olmalıdır. Pil haznesini yerleştirmeden önce herhangi bir sorunu engellemek amacıyla kabloları hafifçe oynatarak kontrol edin. Elektrik motoru anahtarı Anahtar düğmesini orta pozisyona kaydırmak motoru OFF pozisyonuna (kapalı duruma) getirir. Anahtar düğmesini yan pozisyonlara getirmek motoru ON pozisyonuna (açık duruma) getirir. ON OFF ON ÖNEMLİ! Elektrikli motoru hakkında bilgi için. montaj kılavuzunun ilk sayfasında yer alan güvenlik uyarılarını inceleyiniz. Motorlu vinç montajı X Arka 7 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

8 X X8 X X X Montajı tamamlanmış motor 8 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

9 X X X X X X X Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

10 6 X X X X X X X 5 X 0 X : 0 : 5 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

11 7 X X X X X X X X 6 6 Pil haznesinin elektrik motoruna bağlantısı. Pil haznesinin motora bağlanması Pil haznesinin Molex konektörünü, konektörün doğru konumlandırıldığından n emin olarak elektrik devre anahtarının kenarındaki yuvaya sokun. Elektrik motoru anahtarı Anahtar düğmesini orta pozisyona kaydırmak motoru kapatacaktır (OFF). Anahtar düğmesini yan pozisyonlara getirmek motoru çalıştıracaktır (ON). Not: Eğer motor çalışmıyorsa, pil haznesi içindeki tüm bağlantıları kontrol edin. ON OFF ON UYARI! Elektrik motorunu yalnız modeli tamamladıktan sonra çalıştırın. : 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

12 8 X X6 6 Arka mile dört adet manşon sürgüleyin: iki tanesi çerçevenin içine diğer ikisi dışına olacak şekilde takın. 6 6 Ön 9 : 6 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

13 Montajı tamamlanmış vincin alt kısmı. 0 X X7 X X 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

14 X X X X8 X8 X X X : Montajı tamamlanmış vincin üst kısmı. 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

15 X X X X Uygun uzunlukta bir ip parçası kesin. İp parçasının bir ucunu delikten geçirerek bobine bağlayın. Kasnağın üzerinden geçirin ve diğer ucunu kancaya bağlayın. Teknik ve bilimsel bilgi Kule vinç ağırlığı kaldırıp indiren bir elektrik motorlu vince sahiptir. Elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştüren elektrik motoru dişlilerin de yardımıyla çevresinde vinç kancasının ipinin sarılı olduğu bobini (vinç tamburu) döndürür. : 5 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

16 Monte edilen nihai model Tutma kancası Elektrik motoru anahtarı Anahtar düğmesini orta pozisyona kaydırmak motoru kapatacaktır. (OFF). Anahtar düğmesini yan pozisyonlara kaydırmak motoru çalıştıracaktır (ON). ON ON OFF Elektrik motorunu çalıştırırken dikkatli olunuz Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

17 5 Halterli spor salonu aleti montajı X X X X X X6 Montajı tamamlanmış kemer : 7 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

18 X6 X X X X 6 X X0 6 X 5 X Monte edilen nihai model : : 8 : 6 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

19 6 Kelebek mengene montajı X X X X6 X 5. faaliyette monte edilen kemer Monte edilen nihai model : : 9 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

20 7 Egzersiz bisikleti montajı X X X X X X X X X 6 X 6 X X X X X X X X X : : 0 : 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

21 X X X X X X X Teknik bilgiler ve ilginç olaylar Evlerde ve spor salonlarında bulunan tekerleksiz bisiklet yakın zamanlardaki bir buluştur. Arkasında tekerlekleri olmasa bile pedal çevrilebilen sabit bir egzersiz bisikleti fikrini ilk Amerikalı mucit Keene P. Dimick ortaya çıkarmıştır. : Monte edilen nihai model : 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

22 8 Planör montajı X X X X Teknik ve bilimsel bilgi Uçaklar havanın varoluşu nedeniyle uçarlar. Hava genelde nitrojen ve oksijen moleküllerinden oluşan gaz şeklinde akışkandır. Uçak kendisini uçuş anında destekleyen kaldırma diye adlandırılan kuvveti oluşturmaya hizmet eden iki kanadı ile bu akış içinde askıya alınır. Kaldırma miktarı uçağın hızına, kanat kısmının şekline ve havanın yoğunluğuna bağlıdır. Kaldırma aşağıdakilerden daha a hızlı hareket eden kanadın üzerindeki hava partikülleri tarafından n oluşturulur. Bu partiküller uçuş anında uçağı destekleme etkisiyle kanadın üst yüzeyi üzerinde e daha düşük basınç oluştururlar. X X X X X X BUNU DENEYİN! Uçakların nasıl uçtuğu ve havanın kanat üzerindeki etkisini anlamanıza daha iyi yardımcı olabilmek amacıyla, rüzgarlı bir günde elinizi pencereden dışarı çıkarın. Elinizi uzatın ve avucunuzu hafifçe yukarı doğru yatırın (baş parmak pencereye eye bakacak şekilde), eliniz yukarı doğru itilecektir. 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

23 X X X X X X X X X6 X X X X X X X X X A manşonu, uçağa taktığınızda, pervanenin miline koruma sağlar. A : : : 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

24 X X 5 Teknik bilgiler ve ilginç gerçekler 90 - Amerikalı kardeşler, ve bisiklet ustaları Orville ve Wilbur Wright, yıllar süren çalışma ve araştırmalardan sonra iki pervaneli ve motorla çalışan bir uçak yapmışlardır (kanat açıklığı: metre, uzunluk: 6.50 metre ve ağırlık: 75 kg). İlk uçuşları saniye sürmüş ve bu süre içinde metre yükseklikte 6 metre gitmişlerdir İlk New York Paris uçuşunu Amerikalı havacı Charles Augustus Lindbergh Mayıs ayında Atlantik Okyanusu nu uçarak geçen ilk kişi olarak gerçekleştirmiştir. saat içinde yaklaşık 6,000 km seyahat etmiştir. Monte edilen nihai model : 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

25 9 Helikopter montajı X X X X X X8 Teknik ve bilimsel bilgi Pervane kanatları ve ana rotor helikopterde havalanmayı gerçekleştirmek için bir kanat (Faaliyet 8 deki Teknik ve Bilimsel Bilgi kısmına bakınız) ve itme kuvveti veya sürüşü sağlamak için pervane gibi hareket ederler. Ana rotor döndüğünde, örneğin saat yönünde, satin tersi yönünde bir karşı kuvvet oluşur. Helikopterler spiral yapmalarını ve dönerek hareket etmelerini önlemek için bir kuyruk rotoru ile donatılmıştır. X X X X X 5 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

26 X X X 8 X X 8 Ön X X X X6 6 : 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

27 X 5 X X X X X X X X X Ön aksam 6 X X X X X X : 7 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

28 7 Montajı tamamlanmış helikopter tabanı ve iniş kızakları X X 6 X X X X X X X X X X X Montajı tamamlanmış kuyruk rotoru : 8 : 6 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

29 9 X X X X X Montajı tamamlanmış helikopter rotoru ve pervane kanatları : 9 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

30 X 0 X X 8 8 Teknik bilgiler ve ilginç gerçekler İki dişli birbiriyle doğru açılarda bağlanmalıdır, her iki mil de neredeyse temas ediyor olmalıdır İnsansız helikopter. Enrico Forlanini, Milano da 5 metre yukarı çıkan ve havada 0 saniye kalan bir mekanizma gösterisi gerçekleştirmişitir İnsanlı helikopter. Fransız mühendis Paul Cornu bağımsız eksenler üzerinde pervanelere sahip bir makine yapmıştır. Helikopter, Fransızı yerden 0 santimetre yukarıda yaklaşık 0 saniye tutmuştur Hollandalı mucit Von Baumhauer kuyruk rotoruna sahip ve iki bağımsız motorlu ilk helikopteri yapmıştır İtalyan mühendis Corradino D Ascanio Roma da, Marinello Nelli nin - 0 metre yükseklikte yaklaşık 0 dakika havada kalarak km giden - pilotluğunu yaptığı bir helikopter tasarlamıştır. 0 : 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

31 Arkadan görünüm Monte edilen nihai model 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

32 69 Istruzioni_Lab_di_Meccanica TR_.indd :

MEKANiK. Laboratuvarı. 40 'tan 50 'ye kadar modellerin montajları

MEKANiK. Laboratuvarı. 40 'tan 50 'ye kadar modellerin montajları MEKANiK Laboratuvarı 0 'tan 50 'ye kadar modellerin montajları 0 1 5 6 7 8 9 50 - - - - - - - - - - - Dünya üzerindeki ilk arabanın montajı Dört koltuklu klasik araba Kremayer ve pinyon dişli kutusu montajı

Detaylı

MEKANI K. Laboratuvarı. Yapılar: 40 50

MEKANI K. Laboratuvarı. Yapılar: 40 50 MEKANI K Laboratuvarı Yapılar: 0 50 0 1 5 6 7 8 9 50 - - - - - - - - - - - Dünya üzerindeki ilk araba Dört koltuklu antika araba Dişli çubuğu yapılışı Dişliler içeren mekanik şanzıman montajı Şanzıman

Detaylı

MEKANiK. Laboratuvarı. 1 'den 30 'a kadar modellerin montajları

MEKANiK. Laboratuvarı. 1 'den 30 'a kadar modellerin montajları MEKANiK Laboratuvarı 'den 0 'a kadar modellerin montajları 4 5 6 7 8 9 0 4 5 Kirişlerin paralel bağlantısı Kirişlerin iki köprü ile paralel bağlantısı Üç kirişin birbirine bağlantısı Üç kirişin paralel

Detaylı

MEKANI K. Laboratuvarı KAMYONLAR. 1 den 10 a kadar. modellerin montajları

MEKANI K. Laboratuvarı KAMYONLAR. 1 den 10 a kadar. modellerin montajları MEKANI K Laboratuvarı KAMYONLAR 1 den 10 a kadar modellerin montajları 1 - Diferansiyelin çalışma prensibi 2 - Antika kamyon - Maden kamyonu 4 - Avrupa kamyonu 5 - Kıskaç kepçeli kamyon 6 - Damperli kamyon

Detaylı

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Bu Çocuk Güvenlik Koltuğunun Grup I (9-18kg), Grup II (15-25kg) ya da 9 ay ila 7 yaş arası çocuklar için uygun olduğunu unutmayınız. Kullanım kılavuzunu

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 4

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 4 Akışkanlar ile ilgili temel kavramlar MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 4 Yrd. Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Su,, gaz, buhar gibi kolayca şekillerini değiştirebilen ve dış etkilerin etkisi altında kolayca hareket

Detaylı

SEÇİM. Ceraskalın tipi yükleme spektrumu ile uyum, ortalama günlük çalıştırılma süresi (gün/saat), yükleme kapasitesi ve donam ile tanımlanır.

SEÇİM. Ceraskalın tipi yükleme spektrumu ile uyum, ortalama günlük çalıştırılma süresi (gün/saat), yükleme kapasitesi ve donam ile tanımlanır. MH VE MHM TİP ELEKTRİKLİ HALAT TİPİ CERASKALLAR Elektrikli Halat Tipi Ceraskallar Kaldırma kapasitesi 250kg ile 25000kg arasındadır. 1800000 den fazla T serisi olarak bilinen elektrikli halat tipi ceraskal

Detaylı

AKÜLÜ MOTOSİKLET C051

AKÜLÜ MOTOSİKLET C051 AKÜLÜ MOTOSİKLET C051 Kullanmadan önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için saklayınız. Parça Listesi Seri no İsim adet 1 Ana gövde 1 2 Ön gövde 1 set 3 Şarj aleti 1 4

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ. El Yapımı Basit Elektrik Motoru 3

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ. El Yapımı Basit Elektrik Motoru 3 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ El Yapımı Basit Elektrik Motoru 3 Proje Raporu Ozan GÜNGÖR 12068010 16.01.2013 İstanbul

Detaylı

3/9 54 kg kütleli bir sandık 27 kg kütleli pikup kamyonetin arka kapağında durmaktadır. Şekilde yalnızca biri görülen iki tutucu kablodaki T

3/9 54 kg kütleli bir sandık 27 kg kütleli pikup kamyonetin arka kapağında durmaktadır. Şekilde yalnızca biri görülen iki tutucu kablodaki T 3/9 54 kg kütleli bir sandık 27 kg kütleli pikup kamyonetin arka kapağında durmaktadır. Şekilde yalnızca biri görülen iki tutucu kablodaki T gerginlik kuvvetlerini hesaplayınız. Ağırlık merkezleri G 1

Detaylı

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU PM-70141 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU UYARI: Lütfen bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyup, gerektiğinde tekrar faydalanabilmeniz için saklayınız. Rev. 3.1 PRO-MAX PM-70141 Teknik Özellikler

Detaylı

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın.

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın. Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Renault Clio II 1,6 16V, motor kodu K4M 748 örneği Clio II 1,6 16V motoru - çeşitli motor hacimlerinde olmak üzere - Renault markasının

Detaylı

618 KULLANMA KILAVUZU

618 KULLANMA KILAVUZU 0 10 20 30 40 50 60 70 618 KULLANMA KILAVUZU Kullanmaya başlamadan önce Kullanma Kılavuzunu Dikkatlice okuyunuz ve verilen talimatlara riayet ediniz. Daha sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz OYUN

Detaylı

Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Audi A4, A6, A8 ve VW Passat modellerindeki 2,8 l 30 V motor tipi için ayrıntılı montaj bilgileri

Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Audi A4, A6, A8 ve VW Passat modellerindeki 2,8 l 30 V motor tipi için ayrıntılı montaj bilgileri Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Audi A4, A6, A8 ve VW Passat modellerindeki 2,8 l 30 V motor tipi için ayrıntılı montaj bilgileri 2,8 l 30 V motor tipi, Audi ve

Detaylı

HELİKOPTERİN FİKİR BABABASI, DA VİNCİ DEĞİL ÇİNLİLER

HELİKOPTERİN FİKİR BABABASI, DA VİNCİ DEĞİL ÇİNLİLER HELİKOPTERİN FİKİR BABABASI, DA VİNCİ DEĞİL ÇİNLİLER İlk helikopter fikri Leonardo da Vinci nin değildir. Ondan çok önce Çinliler, ucuna kuş tüyleri taktıkları çubuğu çevirip bırakınca uçan oyuncak yapardı.

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

AKTÜATÖRLER Elektromekanik Aktüatörler

AKTÜATÖRLER Elektromekanik Aktüatörler AKTÜATÖRLER Bir sitemi kontrol için, elektriksel, termal yada hidrolik, pnömatik gibi mekanik büyüklükleri harekete dönüştüren elemanlardır. Elektromekanik aktüatörler, Hidromekanik aktüatörler ve pnömatik

Detaylı

Nintendo DS Lite, Wi-Fi Anten Değişimi

Nintendo DS Lite, Wi-Fi Anten Değişimi Nintendo DS Lite, Wi-Fi Anten Değişimi Nintendo DS Lite, Wi-Fi anteni değiştirilmesi. Yazan: Matt Newsom ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 18 GİRİŞ Nintendo DS Lite Wi-Fi anteni takın. ARAÇLAR:

Detaylı

BASİT MAKİNELER BEKİR ASLAN

BASİT MAKİNELER BEKİR ASLAN BASİT MAKİNELER BEKİR ASLAN BASİT MAKİNELER BASİT MAKİNE ÇEŞİTLERİ *Sabit makara *Hareketli makara *Palanga *Kaldıraç *Eğik düzlem *Çıkrık *Dişli çarklar *Kasnaklar *Kama BASİT MAKİNE ÖZELLİKLERİ *Basit

Detaylı

Basit Makineler. Basit Makinelerin Kuralı. Çift Taraflı Kaldıraçlar 1.Tip. Kaldıraçlar

Basit Makineler. Basit Makinelerin Kuralı. Çift Taraflı Kaldıraçlar 1.Tip. Kaldıraçlar Basit Makineler Basit Makinelerin Kuralı Çok az parçadan oluşan ve tek bir kuvvet çeşidine göre çalışan makinelere BASİT MAKİNELER denir. Basit makinelerin yapım amacı kuvvetten kazanç sağlamaktır. Basit

Detaylı

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ Proje Adı-Proje No El yapımı elektrik motoru-3 Proje Raporu ADI SOYADI: CEMASLAN ÖĞRENCİ

Detaylı

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma Sayfa 1/21 Uyarılar ve öneriler Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Zamanlama zincirini her

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

BASTON BEBEK ARABASI Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

BASTON BEBEK ARABASI Kurulum ve Kullanma Kılavuzu BASTON BEBEK ARABASI Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Tutma Kolu Tente Taşıma Kulpu Kilitleme Mandalı Ön bar Ayaklık Fren Mandalı Ön tekerlek sabitleme mandalı KURULUM VE KULLANMA TALİMATLARI A: Emniyet kilidini

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Çıkrık- Vida-Dişli- Bileşik makine

Çıkrık- Vida-Dişli- Bileşik makine Çıkrık kolu uygulanan kuvvet ile dönderilince bir çember oluşturur. Silinde de dönünce küçük bir çemberde orada oluşur. Çıkrık dönme eksenleri çakışık iki veya daha fazla silindirden meydana gelir. Bu

Detaylı

AY Mühendislik.

AY Mühendislik. AY Mühendislik www.aymuhendislik.com TRAKSİYONEL VİNÇ NEDİR? Traksiyonel vinç halat üzerinde sonsuz tırmanma prensibi ile mesafe (yükseklik) tanımadan çalışan, derin kuyular ve yüksek çalışma mesafelerinde

Detaylı

iphone 4S 'hücresel antene değiştirin. Yazan: Walter Galan

iphone 4S 'hücresel antene değiştirin. Yazan: Walter Galan iphone 4S Hücresel Anten Değişimi iphone 4S 'hücresel antene değiştirin. Yazan: Walter Galan GİRİŞ Normalde hoparlör kasasına yapıştırılmış hücresel antene değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. ARAÇLAR:

Detaylı

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ BASİT MAKİNALAR

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ BASİT MAKİNALAR MEKATRONİĞİN TEMELLERİ BASİT MAKİNALAR Basit Makine Kuvvetin yönünü ve büyüklüğünü değiştiren araçlara basit makine denir. Ayrıca basit makineler, küçük bir kuvvetle büyük kuvvetleri yenmek ya da dengelemek

Detaylı

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu KYMCO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ve UYARILAR Kişisel yaralanma,araçların

Detaylı

CADILLAC AIR. Travel Sistem Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu. Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur.

CADILLAC AIR. Travel Sistem Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu. Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur. CADILLAC AIR Travel Sistem Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur. Çocuğunuzun güvenliği için açıklamaları dikkatlice okuyup kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 2090 KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU KULLANMA KILAVUZUNU DİKKATLİCE OKUYUP, DAHA SONRAKİ KULLANIMLAR İÇİN MUHAFAZA EDİNİZ. Ürünü kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve gelecekte kullanmak

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat!

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat! KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401 Dikkat! I.Tedbirler 1. Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride referans olması için saklayın. Kılavuzda verilen talimatlara

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak

PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak PERFORMANS ALANI n= 2900 1/dak 700 600 500 400 300 200 100 50 40 30 20 10 5 1 1 5 10 20 30 50 100 200 300 500 Debi Q AÇIKLAMA Kuyu genişliği inç Seri Maksimum debisi m 3 /s Monofaze motor Kademe sayısı

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Nem ve Sıcaklık Sensörleri XH10P - XH20P - XH15P - XH25P GENEL TANIMI

Nem ve Sıcaklık Sensörleri XH10P - XH20P - XH15P - XH25P GENEL TANIMI Nem ve Sıcaklık Sensörleri XH10P - XH20P - XH15P - XH25P GENEL TANIMI XH10P ve XH20P nemin tespit ve kontrol edilmesi amacıyla soğutma, kurutma, hava şartlandırma gibi uygulamalarda kullanılabilirler.

Detaylı

RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU

RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU ĐÇĐNDEKĐLER 1 GENEL BAKIŞ... 3 2 KURULUM... 5 2.1 KIT ĐÇERĐĞĐ... 5 2.2 BĐRLEŞTĐRME... 6 2.3 KAT EKLEME... 15 1 Genel Bakış rsbot (RS-RK01/02) Gezer Robot

Detaylı

Nintendo DS Lite Dokunmatik Değişimi

Nintendo DS Lite Dokunmatik Değişimi Nintendo DS Lite Dokunmatik Değişimi Nintendo DS Lite dokunmatik değiştirilmesi. Yazan: Matt Newsom ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 15 GİRİŞ kalem kullanımının birçok saat sonra, Nintendo DS

Detaylı

KULLANMA KLAVUZU No.: 0107004

KULLANMA KLAVUZU No.: 0107004 ASANSÖR MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU Uzundere Artvin Cad. No:70 81458 Sultanbeyli / İSTANBUL Tel: 0 16-398 46 10 / 419 68 78 KULLANMA KILAVUZU MAKİNA - MOTOR GENEL BİLGİLERİ KULLANMA KILAVUZU TEMEL İKAZ BİLGİLERİ

Detaylı

Nintendo DS Lite Büyük Harf Değiştirme

Nintendo DS Lite Büyük Harf Değiştirme Nintendo DS Lite Büyük Harf Değiştirme Nintendo DS Lite Üst Case Değiştirilmesi Yazan: Matt Newsom ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 15 GİRİŞ DS Lite yeni gibi görünmesi için çizik ve scuffed

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz. 1. Aleti monte etmeden ve kullanmadan önce bu el kitabının iyice okunması

Detaylı

Nikon Coolpix S5300 Mercek Değiştirme

Nikon Coolpix S5300 Mercek Değiştirme Nikon Coolpix S5300 Mercek Değiştirme Nasıl Nikon Coolpix S5300 lens takımının ulaşmak için. Yazan: Riordan McCole ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ Bu kılavuz bir kameradan mercek montaj

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

MİLANO. Çift Yönlü Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu. Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur.

MİLANO. Çift Yönlü Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu. Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur. MİLANO Çift Yönlü Bebek Arabası Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygundur. Çocuğunuzun güvenliği için açıklamaları dikkatlice okuyup kullanım kılavuzunu saklayınız. For the safety

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

Kuvvet x Kuvvet Kolu = Yük x Yük Kolu. 7.Sınıf Fen ve Teknoloji. KONU: Basit Makineler

Kuvvet x Kuvvet Kolu = Yük x Yük Kolu. 7.Sınıf Fen ve Teknoloji. KONU: Basit Makineler Hayatımızı Kolaylaştıran Makineler Günlük hayatımızda iş yapma kolaylığı sağlayan pek çok araç gereç kullanılmaktadır. Makineler Genel Olarak; Uygulanan kuvveti arttırabilir. Bir kuvvetin yönünü değiştirebilir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 İçindekiler 1 Fonksiyon... 3 2 Yapı... 3 3 Kuvvet Ölçer Kurulumu... 4 4 Özellikler... 4 5 Uyarı... 4 6 İşlem... 5 7 Bakım... 5 8 Paket Listesi... 5 2 1 Fonksiyon

Detaylı

Technical Info. Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri

Technical Info. Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri VW Scirocco, Golf V, Golf VI, Golf Plus ve Jetta III modellerindeki 2,0 l Common Rail motor tipi için ayrıntılı montaj bilgileri

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları 2001 model, AKE motor kodlu A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI bir CT1015 WP1 ve CT1018K1 Audi modeline yönelik ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış değişiminde

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Ford Focus C-Max 1,6 ltr. Ti motor kodu HXDA,SIDA için ayrıntılı kılavuz Dişli kayışının değiştirilmesinde çoğunlukla ciddi sonuçları olan hatalar

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

Nintendo DS Lite Düğmeler Değiştirme

Nintendo DS Lite Düğmeler Değiştirme Nintendo DS Lite Düğmeler Değiştirme Nintendo DS Lite düğmelerinin değiştirilmesi. Yazan: Matt Newsom GİRİŞ düğmeleri değiştirmek gerekebilir sebebi ne olursa olsun DS Lite düğmelerin yerini! ARAÇLAR:

Detaylı

Arka Vites Değiştirici

Arka Vites Değiştirici (Turkish) DM-RBRD001-00 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Arka Vites Değiştirici CLARIS RD-R2000 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat 500 1,2 ltr. için detaylı kılavuz. Motor kodu 169 A4.000 ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Dişli kayışının

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat Doblò Kasten/Kombi (263) 1.6 D Multijet için detaylı kılavuz. ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Bu

Detaylı

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar)

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52 Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Document ID: 4957 İçindekiler İçindekiler Genel. Genel

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Bir CT884 K1 için Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5l. V6, X25XE motor kodlu 1997 model olan araca yönelik olarak ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış

Detaylı

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin)

Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ET22 ve ET14 Kiti İçin) Montaj Kılavuzu Lumination TM Yüzeye Montaj Kiti (ET Serisi Yüzeye Montaj ve Kiti İçin) BAŞLAMADAN ÖNCE Bu talimatların tümünü dikkatli bir şekilde okuyun. ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ Her türlü inceleme, montaj

Detaylı

FORMULA YÜRÜTEÇ Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

FORMULA YÜRÜTEÇ Kurulum ve Kullanma Kılavuzu FORMULA YÜRÜTEÇ Kurulum ve Kullanma Kılavuzu TV EN273:2005 e uygundur. ASTM F977-2 Standartlarına uygundur. Çocuğunuzun güvenliği için açıklamaları dikkatlice okuyup kullanım kılavuzunu saklayınız. For

Detaylı

PM-70143 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU

PM-70143 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU PM-70143 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU UYARI: Lütfen bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyup, gerektiğinde tekrar faydalanabilmeniz için saklayınız. Rev. 3.2 Kullanım Ağırlığı hafif, ufak

Detaylı

UÇUŞ MEKANİĞİ ve UÇAK PERFORMANSI Giriş

UÇUŞ MEKANİĞİ ve UÇAK PERFORMANSI Giriş UÇUŞ MEKANİĞİ ve UÇAK PERFORMANSI Giriş Hazırlayan Prof. Dr. Mustafa CAVCAR Giriş Uçuş Mekaniği Nedir? Uçuş mekaniği uçağa etkiyen kuvvetleri ve uçağın bu kuvvetler etkisindeki davranışlarını inceleyen

Detaylı

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI Hareketli Cephe İskeleleri işçilerin 4,000 kg kadar yükle, ikili kurumda 30 metre genişlikteki bina cephesinde çalışabilmesi için dizayn edilmiş, iki ikiz motorun tahrik ettiği

Detaylı

Cengizhan KARPUZ 145148008

Cengizhan KARPUZ 145148008 Cengizhan KARPUZ 145148008 Yaşam Hattı Sistemleri Yüksekte Çalışma ; Merdiven ya da başka bir yükseltici ekipman yardımı dışında yapılamayan işler ; ayrıca yer seviyesinin altında veya üstünde kişinin

Detaylı

SI-6RX0A-005 SI-6RX0A-005-05 SERVİS TALİMATI ST-7970 ÇİFT KONTROLLÜ KOL

SI-6RX0A-005 SI-6RX0A-005-05 SERVİS TALİMATI ST-7970 ÇİFT KONTROLLÜ KOL SI-6RX0A-005-05 SI-6RX0A-005 SERVİS TALİMATI ST-7970 ÇİFT KONTROLLÜ KOL İÇİNDEKİLER Turkish 3 14 Dişli değiştirme işlemi D4 Montaj D5 Ayarlama D6 Diğer kol çalıştırma fonksiyonları D10 Bakım D11 Genel

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları FXJA motor kodlu Fiesta V 2004 model (JH_JD_) 1,4 ltr 16 V bir Ford un dişli kayış seti CT881K2 / CT881WP1 için ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış

Detaylı

"Vagon Barbekü" Montaj ve İşletim Kılavuzu

Vagon Barbekü Montaj ve İşletim Kılavuzu Version: 0566tr Stand: #018-2012 Ausgabe: 07/11cd "Vagon Barbekü" Montaj ve İşletim Kılavuzu Önsöz Yüksek kaliteli GRILLCHEF barbekünüzü kullanmaya başlamadan önce bu montaj ve kullanma kılavuzunu dikkatle

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

Ek lambalar, montaj kiti

Ek lambalar, montaj kiti Installation instructions, accessories Talimat No 8641051 Sürüm 1.0 Parça No. 9487111 Ek lambalar, montaj kiti IMG-235751 Volvo Car Corporation Ek lambalar, montaj kiti- 8641051 - V1.0 Sayfa 1 / 24 Donanım

Detaylı

C-TEK CNC FREZE MERKEZİ KULLANMA KLAVUZU

C-TEK CNC FREZE MERKEZİ KULLANMA KLAVUZU C-TEK CNC FREZE MERKEZİ KULLANMA KLAVUZU MODEL : KM-80D KM-100D KM-150D KM-200D KM 2085 KM-2585 İMALATÇI FİRMA: C-TEK TECHNOLOGY CORPORATION No. 23-2, LUNG HSING LANE, SEC.2, FENG HSING RD., TANTZU, TAICHUNG,

Detaylı

Yol Disk Fren Haznesi

Yol Disk Fren Haznesi (Turkish) DM-HB0004-01 Bayi El Kitabı Yol Disk Fren Haznesi HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ÖNEMLİ UYARI Bu bayi el kitabı, profesyonel bisiklet tamircileri için hazırlanmıştır. Bisiklet montajı konusunda

Detaylı

KALDIRMA GRUPLARININ TEST VE KONTROLLERİNDE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN GENEL FAKTÖRLER:

KALDIRMA GRUPLARININ TEST VE KONTROLLERİNDE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN GENEL FAKTÖRLER: KALDIRMA ARAÇLARINDA PERİYODİK KONTROLLER (FENNİ MUAYENE) Ülkemizde çalışma koşullarını belirleyen iş güvenliği yasalarının işlerliği henüz kurumsallaşamamıştır. 7/7583 karar sayılı 11 Ocak 1974 tarihli

Detaylı

ELEKTRĐK MOTORLARI ve SÜRÜCÜLERĐ DERS 01

ELEKTRĐK MOTORLARI ve SÜRÜCÜLERĐ DERS 01 DERS 01 Özer ŞENYURT Mart 10 1 DA ELEKTRĐK MAKĐNALARI Doğru akım makineleri mekanik enerjiyi doğru akım elektrik enerjisine çeviren (dinamo) ve doğru akım elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviren (motor)

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT 5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT Çizgi izleyen robot bu kitapta yer alan yapımı en kolay robottur. Robotlar hakkında temel bilgileri edinebilmek için çizgi izleyen robot uygulamasını yapmak yeterli olacaktır.

Detaylı

Direksiyon simidi deri ısıtmalı

Direksiyon simidi deri ısıtmalı Installation instructions, accessories Talimat No 31390249 Sürüm 1.2 Parça No. 31373979, 31373745 Direksiyon simidi deri ısıtmalı Volvo Car Corporation Direksiyon simidi deri ısıtmalı- 31390249 - V1.2

Detaylı

YARI OTOMATİK ASANSÖR KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU

YARI OTOMATİK ASANSÖR KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU YARI OTOMATİK ASANSÖR KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU İçindekiler Önemli Bilgiler... 2 1. Giriş... 3 1.1. Sevkiyat ve Saklama Koşulları... 3 1.2. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 1.2.1. Kullanma Talimatı...

Detaylı

Tarla Pülverizatörü Asılır & Çekilir Tip Modeller

Tarla Pülverizatörü Asılır & Çekilir Tip Modeller Tarla Pülverizatörü Asılır & Çekilir Tip Modeller www.untartarim.com.tr Teknik Özellikler - Fiberglas veya polietilen depo. - Makinelerimizdeki kol (boom iş genişliği 8 mt. - 12 mt. - 16 mt. - 16 mt. -

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 0 UYARI 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Bu kullanıcı klavuzundaki

Detaylı

Rulmanlı Yataklarla Yataklama. Y.Doç.Dr. Vedat TEMİZ. Esasları

Rulmanlı Yataklarla Yataklama. Y.Doç.Dr. Vedat TEMİZ. Esasları Rulmanlı Yataklarla Yataklama Y.Doç.Dr. Vedat TEMİZ Esasları Sabit bilyalı rulmanlar Normal uygulamalar dışında, tek rulmanın yük taşıma açısından yetersiz olduğu yerlerde veya her iki doğrultuda ön görülen

Detaylı

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KURULUM VE KULLANIMINDAN ÖNCE KULLANIM KILAVUZUNU DİKKATLE OKUYUNUZ. KULLANIM KILAVUZUNU İLERİDE KULLANMAK ÜZERE SAKLAYINIZ. PARÇALAR 1- Koltuk arkası 2-

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

Yazan: Andrew Bookholt

Yazan: Andrew Bookholt Nintendo DSi LED Gösterge Kurulu Yedek Nintendo DSi LED göstergesi kartını değiştirin. Yazan: Andrew Bookholt ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ DSi menteşe üç durum LED'leri değiştirmek

Detaylı

BEBEK YÜRÜTECİ İskelet 1adet

BEBEK YÜRÜTECİ İskelet 1adet YÜRÜTEÇ PARÇALARI (Ürünü koliden çıkardıktan sonra lütfen tüm parçaların tam olduğundan emin olunuz.) BEBEK YÜRÜTECİ İskelet 1adet Oturma pedi 1 adet Sağ ve sol kanat 1'er adet ÜRÜN NO : S509 Pil 2 adet

Detaylı

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Yılmaz Redüktörün standart üretim yelpazesinin içerisinde genel kullanım amaçlı üretilen redüktörlerin dışında sektöre özgü imal edilmiş özel redüktörlerde bulunmaktadır. Bu

Detaylı

Direksiyon simidi, spor

Direksiyon simidi, spor Installation instructions, accessories Talimat No 31373344 Sürüm 1.1 Parça No. 31390471, 31373333 Direksiyon simidi, spor Volvo Car Corporation Direksiyon simidi, spor- 31373344 - V1.1 Sayfa 1 / 19 Donanım

Detaylı

Tutma Kolunu Kullanma A C

Tutma Kolunu Kullanma A C 第3页 共9页 编号 SM-CE036-09 Tutma kolunun kullanımı Güvenlik koltuğunun ana unsurları Tutma Kolunu Kullanma B Kolun dört farklı pozisyonu A C A. Araba pozisyonu (A için) B. Taşıma pozisyonu (B için) C. Standart

Detaylı

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu BP-504 Stadium Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız. PARÇALAR: A- İSKELET

Detaylı

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Ürünü güvenli ve uygun olarak kullanmak için, kullanmadan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz. Kılavuzda verilen talimatlara uymadığınız takdirde çocuğunuzun güvenliği

Detaylı

Günlük yaşantımızda işlerimizi kolaylaştırmak için kullandığımız, bir yada. iki parçadan oluşan araçlara BASİT MAKİNELER denir.

Günlük yaşantımızda işlerimizi kolaylaştırmak için kullandığımız, bir yada. iki parçadan oluşan araçlara BASİT MAKİNELER denir. BASİT MAKİNELER Günlük yaşantımızda işlerimizi kolaylaştırmak için kullandığımız, bir yada iki parçadan oluşan araçlara BASİT MAKİNELER denir. Basit Makinelerin Özellikleri Basit makineler, kuvvetin doğrultusunu,

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

UDI U818A Karbon Tüp ve Diş Değiştirme Gears

UDI U818A Karbon Tüp ve Diş Değiştirme Gears UDI U818A Karbon Tüp ve Diş Değiştirme Gears Bu kılavuz pervaneler dönmeye gerekli olan karbon tüp ve diş dişli değiştirilmesini hizmet edecektir. Yazan: Anthony Mitchell GİRİŞ Bu kılavuzu okuduktan sonra,

Detaylı

Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip)

Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip) (Turkish) DM-HB0001-05 Bayi El Kitabı Ön Hazne/Arka Hazne (Standart tip) YOL HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Trekking HB-T670 FH-T670 HB-T610

Detaylı

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu SW 138 Beşik Salıncak Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. c Parçalar: 1- Asma

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

LF90D Yerüstü Sondaj Makinesi

LF90D Yerüstü Sondaj Makinesi LF90D Yerüstü Sondaj Makinesi 1 Giriş Tüm dünyada başarıyla kullanılan LF70 sondaj makinesinden sonra geliştirilen LF90 sondaj makinesi, sınıfının en verimli makinesi olduğunu saha çalışmalarında kanıtlamıştır.

Detaylı