BASIN BÜLTENİ KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASINDA AVRUPA STANDARTLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BASIN BÜLTENİ KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASINDA AVRUPA STANDARTLARI"

Transkript

1 BASIN BÜLTENİ KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASINDA AVRUPA STANDARTLARI Avrupa da kültürel mirasın sesi olan, Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu, Europa Nostra ya paralel çalışmalar yürütmek üzere 65 korumacı İstanbul da Europa Nostra-Türkiye Derneği ni kurdular. Türkiye de kültürel miras alanında önemli değişikliklerin ve gelişmelerin yaşandığı bu dönemde, Europa Nostra-Türkiye, kültürel miras alanında Avrupa ile olan ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişinin arttırılmasına odaklanacak. İstanbul un Dünya Kültür Mirası Listesi nden çıkarılma ihtimali ve Anadolu da tarihi ve doğal miras alanlarının baraj ve elektrik santrallerinin suları altında kalması gibi konular başta olmak üzere, Türkiye de kültürel miras büyük tehditler altında. Sivil toplumun yurtdışındaki benzerleri ile de dayanışarak çok daha güçlü bir farkındalık ve yol göstericiliği başarması, Türkiye nin kültürel miras alanında proje hazırlama kapasitesini hem nicelik, hem de nitelik olarak geliştirmesi gerekiyor. Europa Nostra-Türkiye bu alana yeni bir soluk getirmeyi ve kültürel miras konularının sadece bir akademik faaliyet alanı olmadığını, toplumun tüm kesimlerinin ilgisi ile gelişebileceğini gündeme getirmeyi amaçlıyor. Europa Nostra-Türkiye nin kuruluş çalışmaları, 8-12 Haziran 2010 tarihinde İstanbul da düzenlenen Avrupa Kültürel Miras Zirvesi nin hazırlıklarına paralel olarak yürütüldü (bknz: Avrupa dan 250 civarında mimar, arkeolog, müzeci, kültürel miras enstitüsü ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi, kültür ve kültürel miras politikalarının oluşturulmasında etkin rol oynayan uzmanların katılımı ile gerçekleştirilen zirvenin Düzenleme Kurulu nu oluşturmak üzere yanyana gelen akademisyenler, profesyoneller ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Europa Nostra-Türkiye nin kuruluşu için de düşünsel hazırlıklara başladılar. Bu hazırlıklar, zirvenin yapıldığı günlerde ve sonrasında olgunlaştırıldı ve oluşturulan Girişim Grubu nun belirlediği Kurucu Yönetim Kurulu çalışmalara başladı. Türkiye de kültürel mirasın korunması için yıllardır çaba gösteren uzmanlarla genç korumacıları bir araya getiren Europa Nostra-Türkiye ile ilgili daha detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilir. Europa Nostra, kendini Avrupa'nın kültürel mirasını korumaya adamış, 250 sivil toplum kuruluşu, 150 ortak örgütü ve 50 ülkeye yayılan 1500 kişisel üyeyi temsil ediyor. Europa Nostra üç ana alanda faaliyet gösteriyor; Avrupa'daki en iyi kültürel miras uygulamalarını kutlamak, risk altındaki miras için kampanyalar yapmak, kültürel miras için lobi çalışmaları yürütmek. Europa Nostra ile ilgili daha detaylı bilgiye adresinden ulaşılabilir.

2 Başarıların kutlanması: Europa Nostra nın 1978 yılından beri verdiği ve Avrupa'daki en iyi kültürel miras uygulamalarını öne çıkarmayı hedeflediği ödüller, Avrupa Birliği Komisyonu nu adına, 2002 yılından bu yana Europa Nostra nın yürütücülüğünde, Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülü adı altında veriliyor. Şimdiye kadar Türkiye den de 11 proje ödül aldı yılındaki Sarıca Kilisesi Restorasyonu Projesi büyük ödülü alırken, 2009 yılında Kültür Karıncaları Eğitim Modeli, 2010 yılında ise İstanbul Yeni Cami Hünkar Kasrı Restorasyonu ödüle layık görüldü. Türkiye de her yıl kültürel miras alanında uluslararası düzeyde birçok proje gerçekleştiriliyor. Europa Nostra-Türkiye bünyesinde kurulmuş olan bir çalışma grubu, bu ödül programının mümkün olan en geniş çevreye duyurulup Türkiye den katılımın ve ödül alan proje sayısının artırılmasını hedefliyor. Geçmişimiz için bir gelecek: Son 15 yılın, kültürel mirasımızın korunması açısından olumlu geçtiğini söylemek oldukça zor. Gerek sosyal dönüşümler, gerek ne pahasına olursa olsun ekonomik büyüme temelli modernleşme modelleri, kültürel mirasımızın hızla erozyona uğramasına neden oldu. Bu değişimlere paralel olarak sivil toplum kuruluşları bu alanda daha etkin rol alarak olumlu örneklerin de olabileceğini göstermeye ve tehdit altındaki alanları kamuoyunun gündemine taşımaya başladı. Avrupa ile olan ilişkilerin artması, bilgi ve deneyimlerin karşılıklı olarak paylaşılması, kültürel mirasın insanlığın ortak mirası olduğu bilincinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Böyle bir gelişmenin sonucu olarak, Avrupa daki tehdit altındaki miras alanları ile kampanyalar yürüten Europa Nostra, henüz Türkiye de paralel bir kuruluş olmadığı bir aşamada, 2005 yılında Allianoi yi tehdit altındaki miras kampanya alanlarından biri olarak seçti, İstanbul Surları nın uluslararası standartlara uygun bir biçimde korunması için özel toplantılar düzenledi, raporlar hazırladı. Avrupa ya uyum sürecinde kültürel miras standartlarına uyulması en az öteki alanlardaki uyum kadar önem taşımakta. Europa Nostra-Türkiye, bu alanda önemli bir boşluğu kapatmaya hizmet edecek Türkiye Kültürel Miras Merkezi adıyla bir araştırma ve proje merkezini, üniversiteler ve çeşitli kurumların ortaklığıyla kurmayı ve kamu-sivil toplum diyalogunu geliştirmeyi amaçlıyor. Her türlü sorularınız ve medya ilişkileri için lütfen; Europa Nostra-Türkiye Sıraselviler Cad. 82/2 Beyoğlu İstanbul T/F:

3 EDİTÖRE NOTLAR EUROPA NOSTRA Europa Nostra, Avrupa çapında 50 ülkeden 250 sivil toplum kuruluşunu birleştiren bir uluslararası kültürel miras koruma örgütleri federasyonudur. Bu kuruluşlar aracılığıyla Avrupa da milyonlarca kültürel miras dostunu temsil etmektedir yılında Avrupa Konseyi çevresinde kurulan Europa Nostra, 1991 yılında Uluslararası Şatolar Birliği ile birleşmiş, 1998 yılında Avrupa Komisyonu tarafından koruma alanında Avrupa nın şemsiye örgütü olarak kabul edilmiş, 2002 yılından beri den tüm Avrupa ülkeleri çapında sürdürdüğü- ödüllendirme sistemi yürütücülüğü, bu ödüllere ek olarak Avrupa Komisyonu kararıyla Avrupa Birliği Kültürel Miras Koruma Ödülleri yürütücülüğü görevi ile güçlendirilmiştir. Europa Nostra nın Başkanlığını, yılları arasında Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans de Koster, döneminde Danimarka Kraliçesinin eşi Konsort Prens Henrik ve yılları arasında İspanya Kralı nın kız kardeşi Prenses Infanta Dona Pilar de Bourbon yürütmüştür Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlenen Europa Nostra Genel Kurul u sırasında İspanyol tenor Placido Domingo başkan olarak seçilmiştir. Avrupa Birliği Kültürel Miras Koruma Ödül Töreni, kural olarak, Avrupa Komisyonu nun Kültür İşleri İle Görevli Komiseri nin katılımıyla yapılmaktadır. Örgütün dört kategoride dağıttığı ödüller arasında Türkiye den aday gösterilen kişi ve kuruluşlar birçok diploma, madalya ve ödül kazanmışlardır. Koruma Büyük Ödülü Göreme deki Sarıca Kilise nin başarılı restorasyonu dolayısıyla 2007 yılında 135 aday arasından Türkiye ye verilmiştir. Europa Nostra, her yıl genel kurul, ödül törenleri ve Bilim Kurulu çalışmaları ile ilgili olarak, European Cultural Heritage Review, European Union Prize for Cultural Heritage, Europa Nostra Scientific Bulletin ve Europa Nostra Annual Congress adlı süreli yayınları yayınlamaktadır. Europa Nostra nın merkezi Hollanda nın Lahey kentindedir. (detaylı bilgi için:

4 Europa Nostra'nın üç ana alanda çalışmalarını sürdürmktedir; AVRUPA'DAKİ EN İYİ KÜLTÜREL MİRAS UYGULAMALARINI KUTLAMAK Avrupa Komisyonu'nun kültür programı kapsamında Avrupa Konseyi ve Europa Nostra nın 2002 den beri yürüttüğü Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülü/ Europa Nostra Ödülleri, Avrupa nın kültürel miras çeşitliliği arasında binaların restorasyonu, yeni kullanımlara dönüşümü, kırsal ve kentsel iyileştirmeler, arkeolojik alan değerlendirmeleri ve sanat koleksiyonlarının bakım ve korunması, araştırmalar, olağanüstü hizmet veren kişi ve kurumlar, ve 2008 den itibaren eğitim alanın başarılı örnekleri ödüllendirmektedir. Bu ödüller, koruma uygulamalarında yüksek standartları ve yüksek kalitede işçilikleri desteklemek ve kültürel miras konusunda sınır ötesi değişimleri hızlandırmayı amaçlar. Başarılı uygulama örneklerinin ortaya çıkarılması ve duyurulması ile bu ödül ayrıca Avrupa da kültürel miras koruma alanındaki çabaların ve projelerin arttırılmasını amaçlar. Avrupa kültürel miras konusundaki başarılı örnekler aşağıda belirtilen dört kategoride ödüllendirilirler: Koruma / Araştırma / Kişi ve Kurumlarda Olağanüstü Hizmet / Eğitim, Kısa Süreli Eğitim ve Bilinçlendirme Şimdiye kadar Türkiye den ödül alan projeler şunlardır; 1979 Malta Köşkü Restorasyonu (Mansiyon) 1984 Yeşil Ev Oteli Restorasyonu (Mansiyon) 1988 Sadberk Hanım Müzesi Restorasyonu (Mansiyon) 1990 Koç Holding Nakkaştepe Merkezi Restorasyonu (Mansiyon) 2003 Cibali Tütün Fabrikası Restorasyonu Dr. Mehmet Alper (Diploma) 2004 İstanbul Tarihi Yarımada Araştırması - Prof. Nuran Zeren Gülersoy (Madalya) 2005 Ortak Kültürel Miras: Mübadiller Vakfı-Mimarlar Odası (Diploma) 2006 Sarıca Kilisesi Restorasyonu C. Kabaoğlu, Y. Örnek (Büyük Ödül) 2006 Bursa İpek Fabrikası Araştırması - Dr. Elif Özlem Oral (Diploma) 2009 Kültür Karıncaları Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı (Diploma) 2010 Yeni Cami Hünkar Kasrı Restorasyonu (Diploma) RİSK ALTINDAKİ MİRAS İÇİN KAMPANYALAR YAPMAK Europa Nostra, üyeleri, kurumlar ve kişiler ile birlikte tüm Avrupa da kültürel mirasa gelen tehditlere karşı kampanyalar düzenler. Anıt, bina veya kırsal alan gözetmeksiniz tehlike altında olan kültürel mirası kurtarmak Europa Nostra nın ana misyonudur. Amacımız, üyelerimizi, tüm kamu ve özel kurumlardaki strateji belirleyiciler ile karar vericileri, basın ve toplumun her kesiminin katılımı ile beraber Avrupa nın Kültürel değerlerinin ne kadar tehlikede olduğunun anlaşılmasını sağlamak ve Avrupalı yaşam kalitesini arttıran bu eşsiz hazineleri birlikte savunmak ve korumak için harekete geçirmektir.

5 KÜLTÜREL MİRAS İÇİN LOBİ ÇALIŞMALARI Europa Nostra, kültürel mirasa karşı oluşan ciddi ve acil tehditlere karşı toplum düşüncesinin harekete geçirilip, ulusal veya Avrupa düzeyinde siyasi karar vericilerin etkilenmesini teşvik eder. Bu, bildirgeler, ilke kararları ve icra kurulu başkanı mektuplarının yanında başka idari karar ve tespitler ile de gerçekleşir. Lobi çalışmaları sırasında, birçok ülkeyi ilgilendiren stratejik ve uzun dönemli konular için bildirgeler hazırlamakta, Avrupa için önemli olan eşsiz mimari, doğal veya tarihi bir alanı tehlikeye düşürecek kontrolsüz bir gelişme veya çevresel değişimlerin büyümesinin önlenmesine yönelik ilke kararları alıp bunlaı ilgili ulusal, bölgesel veya yerel yönetim ve organizasyonlara göndermekte ve önem arzeden acil durumlarda, yönetim kurulunun tavsiyesi ile İcra Kurulu Başkanı organizasyon adına mektup yazmaktadır. EUROPA NOSTRA-TÜRKİYE DERNEĞİ Europa Nostra Türkiye Derneği tüzük maddelerinde belirtildiği gibi hayli geniş bir yelpazede çalışma yapmayı planlıyor. Bu amaçlara adım adım ulaşılması ve birincil hedef olarak Türkiye deki koruma kuruluşları ve korumacılar ile Avrupa daki benzerleri arasında artan yoğunlukta ve derinlikte bir iletişim sağlanması, Türkiye de bir kültürel miras koruma hareketi oluşturulmasına önemli katkılar sağlayabilecektir. Sivil toplum etiğini benimsemiş, kamu yararını öne alan korumacıların aktif katılımıyla, Türkiye de kültürel miras alanının çeşitli kesimlerini oluşturan restorasyon, kentsel koruma, arkeoloji, antropoloji, etimoloji, folklor, tarih, kültür sosyolojisi, müzecilik, sahil şeritlerinin ve doğal-kültürel peyzajın korunması... gibi alanların ortak bir kavrayış çerçevesinde değerlendirilmesi, Kültür politikalarının koruma doğrultusunda etkilenmesi, Koruma standartlarının yükseltilmesi, Kültürel miras alanında Avrupa daki entelektüel ve mesleki birikimlerin ülkemize aktarılması Türkiye deki başarı ve sorunların Avrupa daki meslek ve ilgi çevreleriyle paylaşılması, Avrupa nın öteki ülkeleriyle daha çok sayıda ve daha büyük çaplı ortaklıklar kurulması, Ülkemizde her kuşaktan yurttaşlara kültürel miras alanında daha geniş ve sistemli eğitim olanakları sağlanması, Basın-yayın araçlarında kültürel miras farkındalığının yükseltilmesi, Korumaya ayrılan fonların artırılması ve bu kapsamda milli piyango gelirlerinin kültürel mirasın korunmasına yönelik seçme projelere kanalize edilmesi,

6 Millet Meclisi nden başlayarak her düzeydeki yönetim organlarında çeşitli partilere mensup üyelerden oluşan koruma lobilerinin oluşturulması, Türkiye den daha çok kuruluş, kişi ve projenin Avrupa Kültürel Miras Ödülleri ne aday gösterilmesi, Türkiye de ve Avrupa da tehdit altındaki kültürel mirası koruyacak kampanyaların güçlendirilmesi... gibi konularda, Europa Nostra-Türkiye nin çalışmaları ile, varolana göre farkedilebilir bir ilerleme sağlanmasını umuluyor. Kurucu Üyeler Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Mimar (İ.T.Ü.) / Hande Akarca, Mimar, İstanbul S.O.S.Girişimi Sözcüsü / Pınar Akgün, Filolog / Prof. Dr. Nur Akın, Mimar (Kültür Üni.), ICOMOS Türkiye Başkanı / Yrd. Doç. Dr. Asu Aksoy, Kültür Yönetimi Uzmanı (İstanbul Bilgi Üni.) / Yrd. Doç. Dr. Cengiz Aktar, Avrupa Birliği Uzmanı (Bahçeşehir Üni.), Köşe Yazarı / Mustafa Alper, Mühendis ve Yönetici (YASED); Barış Altan, Mimar-Restoratör / Burçin Altınsay, Mimar-Restoratör / Halil Arça, Sanat Tarihçisi, Arkeolog / Prof. Dr. Tomur Atagök, Ressam (Y.T.Ü.) / Prof. Dr. Işık Aydemir, Mimar (İstanbul Ticaret Üni.) / Esra Balcı, Mimar (Koruma ve Restorasyon Firmaları Derneği adına) / Dr. Engin Baran, Turizmci (Karma Turizm adına) / Sıdıka Bebekoğlu, Mimar- Restoratör; Cengiz Bektaş, Mimar-Yazar / Prof. Dr. Murat Belge, Filolog-Kültür Tarihçisi, (Bilgi Üni.), Köşe Yazarı / Gila Benmayor, Yazar / Fadime Boztaş, Political Scientist / Tayyibe Nedret Butler, Mimar / Dr. Güldem Baykal Büyüksaraç, Antropolog / Feyza Cansever, Mimar-Restoratör / Pelin Özilkiz Çelik, Mimar-Restoratör / Kerem Çiftçioğlu, Siyaset Bilimci / Pelin Derviş, Mimar / Hande Dilber, Mimar / Doç Dr. İclal Sema Dinçer, Mimar, Şehir Planlamacı (Y.T.Ü.) / Dr. Güven Eken, Doğa Der. Bşk. / Yrd. Doç. Dr. Dilek Erden Erbey, Şehir Plancısı (MSGSÜ) / Emine Erdoğmuş, Kimyacı, Korumacı / Prof. Dr. Selçuk Erez, Tıp Doktoru / Prof. Dr. Lütfiye Eroğlu, Tıp Doktoru (İ.Ü.) / Gürhan Ertür, İş Adamı, Yönetici (Açık Radyo) / Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Mimar, Şehir Planlamacı (İ.T.Ü.) / Hanife Yıldırım Gülmez, (Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu adına) / Korhan Gümüş, Mimar; İstanbul 2010 Ajansı Yür. Kur. Üyesi / Zeynep Gündoğan, Mimar / Gizem Gürsoy, Mimar / Dr. Mustafa Farsakoğlu, İstanbul Adalar Bel. Bşk. (Adalar Belediyesi adına) / Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, (Kadir Has Üni.), Köşe Yazarı / Şahhanım Kanat, (Başak Sanat Vakfı adına) / Dr. Ayşe Kantarcıoğlu, Mimar-Restoratör / Hatice Karakaya, Mimar (Korumacı Mimarlar Derneği adına) / Esra Karakaya, Mimar / Prof. Dr. Ayfer Kaynar, Tıp Doktoru (İÜ) (Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Dernegi adına) / Mine Kiraz, Arkeolog / Doç. Dr. H. Arzu Kocabaş Diren, Şehir Planlamacı (MSGSÜ) / Dr. Gül Köksal, Mimar (Kocaeli Üni.) / Prof. Dr. Güzin Konuk, Mimar, Şehir Planlamacı (MSGSÜ, Mimarlık Fak. Dekanı) / Elif Mıhçıoğlu Bilgi, Mimar-Restoratör / Doç. Dr. Gülşen Özaydın, Şehir Planlamacı (MSGSÜ) / Derya Nüket Özer, Sanat Tarihçisi / Dr. Banu Pekol, Mimarlık Tarihçisi / Fatih Pınar, Gazeteci / Ali Rüzgar, Mimar (Mimarlık Vakfı adına) / Vecdi Sayar, Mimar, İstanbul 2010 Ajansı Yür. Kur. Üyesi / Saadet Sayın, Mimar (Koruma ve Restorasyon Firmaları Derneği adına) / Yaşar Selim Seval, İktisatçı, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Başkanı / Orhan Silier, Tarihçi, Europa Nostra Yön. Kur. Üyesi / Prof. Dr. Nora Şeni, Tarihçi, IFEA Müdürü / Büşra Şık, Mimar / Doğan Tekeli, Mimar / Yeşim Tonga, İktisatçı / Prof. Dr. Taylan Ula, İnşaat Mühendisi (Yeditepe Üni.v) / Yrd. Doç. Dr. Ege Uluca Tümer, Mimar (Kültür Üni.) / Gökçe Ürk, Mimar / Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yaraş, Arkeolog (Trakya Üni.) / Hasan Yelmen, İşadamı (Derimod A.Ş.) / Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Sanat Tarihçisi (Başkent Üni.) / Özcan Yüksek, Yazar, Atlas Dergisi Editörü / Bilge Zeren, İktisatçı.

EUROPA NOSTRA TÜRKİYE ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR. Orhan Silier

EUROPA NOSTRA TÜRKİYE ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR. Orhan Silier EUROPA NOSTRA TÜRKİYE ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR Orhan Silier Geçtiğimiz 8-12 Haziran günlerinde İstanbul önemli bir dizi kültürel buluşmaya sahne oldu. Bu buluşmalar, ülkemizde adı yakın zamana kadar pek

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

BİZİM AVRUPA DERNEĞİ VI. GENEL KURULU 2015 YILI FAALİYET RAPORU. 12 Aralık 2015. Taşkışla- İstanbul

BİZİM AVRUPA DERNEĞİ VI. GENEL KURULU 2015 YILI FAALİYET RAPORU. 12 Aralık 2015. Taşkışla- İstanbul BİZİM AVRUPA DERNEĞİ VI. GENEL KURULU 2015 YILI FAALİYET RAPORU 12 Aralık 2015 Taşkışla- İstanbul BİZİM AVRUPA DERNEĞİ VI. GENEL KURULU 2015 YILINDA BİZİM AVRUPA DERNEĞİ Bizim Avrupa Derneği (Europa Nostra

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu

Trakya Kalkınma Ajansı.  Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu EDİRNE YATIRIM DESTEK OFİSİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ Hazırlayan Işık OCAKLI İçindekiler Trakya Kalkınma Ajansı Tarihi Kentler

Detaylı

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için...

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için... 2011 yılında İstanbul da kurulan Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği (MMKD), Türkiye de müzelerin Uluslararası Müzeler Konseyi nin (ICOM) belirlediği müze tanımına uygun, çağdaş kültür kurumları olarak işlev

Detaylı

İKLİM MÜCADELELERİ. bu küresel sorunlarla yüzleşmede kilit bir rol oynayacak, eğitme, tecrübeye ve uzmanlığa sahiptir.

İKLİM MÜCADELELERİ. bu küresel sorunlarla yüzleşmede kilit bir rol oynayacak, eğitme, tecrübeye ve uzmanlığa sahiptir. İKLİM MÜCADELELERİ 20. yüzyılın ikinci yarısından başlayarak, iklimdeki değişimler daha belirgin hale gelmiştir. Günümüzde, hava sıcaklığındaki ve yağış miktarındaki değişimler, deniz seviyesinin yükselmesi,

Detaylı

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR ÜNİVERSİTELER İLE İLİŞKİLER & AVAN PROJE ÇALIŞMALARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ TARKEM, İzmir Tarih Projesi Havralar Alt Bölgesi ve Yakın Çevresinin Operasyon

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375 Adı Soyadı: İZZET BOZKURT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375 Doğum Tarihi: 23.07.1966 izzet.bozkurt@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Gazetecilik ve Halkla

Detaylı

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız.

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. Gazbeton Üreticileri Birliği Derneği Kasım 1990 tarihinde, ülkemizdeki gazbeton yapı

Detaylı

BİZİM AVRUPA DERNEĞİ İKİNCİ GENEL KURULU 2011 YILI FAALİYET RAPORU

BİZİM AVRUPA DERNEĞİ İKİNCİ GENEL KURULU 2011 YILI FAALİYET RAPORU BİZİM AVRUPA DERNEĞİ İKİNCİ GENEL KURULU 2011 YILI FAALİYET RAPORU Bizim Avrupa Derneği (Europa Nostra Türkiye), Türkiye de kültürel miras alanındaki faaliyetlerin etkinleştirilip geliştirilmesini sağlamak

Detaylı

UNESCO Dünya Mirası. http://whc.unesco.org/en/list/

UNESCO Dünya Mirası. http://whc.unesco.org/en/list/ UNESCO Dünya Mirası UNESCO Dünya Miras Listesi, Dünya Miras Komitesi nin üstün evrensel değere sahip olduğunu onayladığı kültürel, doğal ve karma miras alanlarını içermektedir. 802 si kültürel, 197 si

Detaylı

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ Özgür ÖZASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İhtisas Komitesi Komite Başkanı: Özgür

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

UNESCO Kültür Sektörü. İrem ALPASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Kültür Sektör Uzmanı. 31 Ekim - 1 Kasım 2014, Antalya

UNESCO Kültür Sektörü. İrem ALPASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Kültür Sektör Uzmanı. 31 Ekim - 1 Kasım 2014, Antalya UNESCO Kültür Sektörü İrem ALPASLAN Kültür Sektör Uzmanı 31 Ekim - 1 Kasım 2014, Antalya Sunum Planı: UNESCO (Kuruluş) Sözleşmesinde Kültür Geçmişten Bugüne Kültür Sektörü Önceliklerinin Gelişimi Genel

Detaylı

TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELER UNESCO MİLLÎ KOMİSYONLARI İKİNCİ TOPLANTISI ÇALIŞMA RAPORU

TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELER UNESCO MİLLÎ KOMİSYONLARI İKİNCİ TOPLANTISI ÇALIŞMA RAPORU TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELER UNESCO MİLLÎ KOMİSYONLARI İKİNCİ TOPLANTISI ÇALIŞMA RAPORU (16 17 Eylül 2011, Kazan, Tataristan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu) Tataristan Cumhuriyeti (RF) Kültür Bakanlığı ve Uluslararası

Detaylı

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI X. TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI 19 OCAK 2017 Intercontinental İstanbul Otel KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ HAKKINDA 2 Türkiye nin önde gelen şirketlerinin yönetim

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI 20.05.2009 tarih ve 27233 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama

Detaylı

HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. nin II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Tarihi Havagazı

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek İzmir in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına

Detaylı

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği ÖZGEÇMİŞ 1. Soyadı : ULUDOĞAN 2. Adı : MUSTAFA 3. Doğum Tarihi : 20.10.1962 4. Uyruğu : T.C. 5. Öğrenim : FAKÜLTE Öğrenim Ç.Ü.Ziraat Fakültesi (1980-1985) ODTU SEM (02.1999-10.1999) BİLGİ Ü. (09.2006-06.2007)

Detaylı

KÜTÜPHANE DEFTERİ YAYIN VE BASIM KÜTÜPHA YERİ VE KONUSU KİMDEN GELDİĞİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET

KÜTÜPHANE DEFTERİ YAYIN VE BASIM KÜTÜPHA YERİ VE KONUSU KİMDEN GELDİĞİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET YAYIN VE BASIM KÜTÜPHANE DEFTERİ KÜTÜPHA NEREDEN VEYA NEDEKİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET KİMDEN GELDİĞİ YERİ VE KONUSU Kent Kültür ve 1 Kent Kültür ve Demokrasi

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMİ BÖLÜMÜ 27-29 Mart 2015 Düzenleme Komitesi: Prof. Dr. N. Oğuzhan Altay Doç. Dr. Umut Halaç Arş. Gör.

Detaylı

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI S. N. ADI SOYADI ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE BÖLÜM 1 OĞUZCAN EREN FATİH ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Tıp (Burslu) 2 ÖMER ÖZ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Tıp

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) 26 ARALIK 2011, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Sayın Büyükelçi M. Haluk Ilıcak

Detaylı

Felsefe Grubu Asil Liste DEU

Felsefe Grubu Asil Liste DEU Felsefe Grubu Asil Liste DEU 1 AYŞE DURMUŞ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSITESİ EDEBİYAT FAKÜLTESI 3.2 81.33 1.6.1993 2012 2016 2 ZEHRA KESKİNOĞLU DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ 3.14 79.93 14.9.1992 2012

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

İZMİR KÜLTÜR VE TARİH ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ

İZMİR KÜLTÜR VE TARİH ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ İZMİR KÜLTÜR VE TARİH ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ NEDEN İKTAD? İzmir ve çevresinin çok zengin kültürel ve tarihsel birikime sahip olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Kültürel ve tarihsel zenginliğe sahip

Detaylı

2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ 2. AKADEMİK KAMP GERÇEKLEŞTİRİLDİ Elektrik Mühendisleri Odası nın (EMO) Görüntü İşlemede İleri Uygulamalar ve Son Gelişmeler başlığı altında düzenlediği 2. Akademik Kamp çalışmalarına, İzmir Şirince deki

Detaylı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı AVRUPA MİRAS GÜNLERİ Umut Özdemir Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Miras Günleri fikri Fransa da 1984 yılında başlatılan Kapıları Açık Anıtlar tasarısının tüm Avrupa ya yayılmasının

Detaylı

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi ve y Uzun bir ortak tarih Türkiye, Avrupa Ekonomik Topluluğu na (EEC) katılmak için ilk kez Temmuz 1959'da başvuru yaptı. EEC yanıt

Detaylı

KOMİSYONLAR GENEL LİSTESİ

KOMİSYONLAR GENEL LİSTESİ 1 KOMİSYONLAR GENEL LİSTESİ 2016-2017 -2018. 1-BURS KOMİSYONU (Kısmi Zamanlı, Yemek, Okul, TEV vb.) 1-Doç. Dr. Renan TUNALIOĞU (Dekan Yardımcısı) 2-Doç. Dr. Çiğdem KILIÇASLAN (Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim

Detaylı

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için...

Kapılar Müzecilere Açık. Birbirimizi daha yakından tanımak için... 2011 yılında İstanbul da kurulan Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği (MMKD), Türkiye de müzelerin Uluslararası Müzeler Konseyi nin (ICOM) belirlediği müze tanımına uygun, çağdaş kültür kurumları olarak işlev

Detaylı

MÜKAD Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği

MÜKAD Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği Sayı: 1 2018 MÜKAD MÜKAD Haber Bülteni +90 312 434 44 38 www.mukad.org.tr Kültür Mah.Dr. Mediha Eldem Sok. No:62/16 Yenisehir Çankaya/ANKARA KÜNYE Değerli dostlar merhaba, Şu an okumakta olduğunuz bülten,

Detaylı

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: Madde - 1: Bu çalışma yönergesinin amacı Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun oluşumunu, organlarını, çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

EK 1 MSGSÜ ADEK ÇALIŞMA GRUPLARI

EK 1 MSGSÜ ADEK ÇALIŞMA GRUPLARI EK 1 MSGSÜ ADEK ÇALIŞMA GRUPLARI Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Stratejik Planı hazırlıkları üniversitemiz Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Çalışma gruplarının hazırlamış olduğu öz

Detaylı

Sosyal Yatırım Programı

Sosyal Yatırım Programı Sosyal Yatırım Programı İGA SOSYAL YATIRIM PROGRAMI İstanbul Yeni Havalimanı Projesi (İGA), Havalimanı inşaat alanına komşu olan yerel halk ve ilgili paydaşlar ile şeffaf ve zamanında bilgi temini ve açık

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

Ek:1: STAJI ONAYLANANLAR

Ek:1: STAJI ONAYLANANLAR NO İSİM - SOYİSİM BÜRO- ŞANTİYE EKSİKLER 1 ALP ÇALIK ŞANTİYE 2 ALP TAMTABAK ŞANTİYE 3 AYDIN SAGUN ŞANTİYE Projeler yok. Anlatım zayıf. 4 AYŞE FARAHNAZ ÖZTÜRK ŞANTİYE Anlatılan proje sayfalarda yok. Çizimler

Detaylı

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu..

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014, 22 nci Uluslararası Yapı ve Restorasyon Fuarı, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Salonlarında büyük bir ticari başarıyla

Detaylı

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI 2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI AYŞEGÜL SELÇUKİ ARKEOLOG-MÜZEBİLİMCİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ 02.05.2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE, RESTORASTON,

Detaylı

5-7 ŞUBAT 2015 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI

5-7 ŞUBAT 2015 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI 2015 5-7 ŞUBAT 2015 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI AYŞEGÜL SELÇUKİ ARKEOLOG-MÜZEBİLİMCİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ 07.02.2015 5-7 ŞUBAT 2015 HERITAGE, RESTORASTON,

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ARAŞTIRMA VE Prof. Dr. Mürvet Hayran HÜEAM Yönetim Kurulu Üyesi 07.04.2012 Üniversitemiz Senatosu'nun kararıyla ENGELSİZ HACETTEPE KOMİSYONU (EHK) Kurulması-(5 Ocak 2006)

Detaylı

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ 11.09.2008, Kamu- STK Diyalog Toplantısı: Çölleşme ile Mücadelede Ortaklıklar AB Deneyimi ve CRIC7 için Fırsatlar ANKARA DRYNET PROJESİ Birleşmiş Milletler

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

18.06.2013 SALI İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

18.06.2013 SALI İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 18.06.2013 SALI İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir de Diş Sağlığı Seferberliği İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

İktisadi Kalkınma Vakfı

İktisadi Kalkınma Vakfı İktisadi Kalkınma Vakfı Türkiye-AB ilişkilerinin tarihi kadar eski ve köklü bir kurum olan İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ilişkisini başlatan Ankara Anlaşması nın imzalanmasından

Detaylı

Adana Seyhan Sucuzade Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında Kent Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması

Adana Seyhan Sucuzade Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında Kent Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması Adana Seyhan Sucuzade Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında Kent Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması Juri Değerlendirme Çalışması Sonuçları 1.Ödül: 7 Nolu Proje Rumuz:65382 Ekip Temcilcisi;

Detaylı

S.O.S İstanbul Yarışması'nın Kazananları, Ödüllerine Kavuştu

S.O.S İstanbul Yarışması'nın Kazananları, Ödüllerine Kavuştu S.O.S İstanbul Yarışması'nın Kazananları, Ödüllerine Kavuştu İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İSMD) tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen "S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması"nın

Detaylı

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI 2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI AYŞEGÜL SELÇUKİ ARKEOLOG-MÜZEBİLİMCİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ 02.05.2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE, RESTORASTON,

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

[TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA]

[TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA] BİRİM ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRME RAPORU [TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA] [26.01.2017] Gazi Üniversitesi

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Basın Duyurusu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması 16-17 Kasım 2012 Concorde De Luxe Resort Hotel Antalya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması, Genel

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş... 1. Konu... 2. Proje Koordinatörü ve Uygulayıcı Kurum... 2. Tarih ve Yer... 2. Amaç ve Hedefler... 3. Katılımcılar...

İÇİNDEKİLER. Sunuş... 1. Konu... 2. Proje Koordinatörü ve Uygulayıcı Kurum... 2. Tarih ve Yer... 2. Amaç ve Hedefler... 3. Katılımcılar... İÇİNDEKİLER Sunuş... 1 Konu... 2 Proje Koordinatörü ve Uygulayıcı Kurum... 2 Tarih ve Yer... 2 Amaç ve Hedefler... 3 Katılımcılar... 3 Yöntem... 3 Kapsam... 4 Projede Görevli Personel... 5 SUNUŞ 21. Yüzyıl

Detaylı

Sizlerle, 2017 yılı Genel Kurul Toplantımızın yer aldığı E-Bülteni paylaşıyorum. Saygılarımla. Özlem Denizmen. Kurucu Başkan

Sizlerle, 2017 yılı Genel Kurul Toplantımızın yer aldığı E-Bülteni paylaşıyorum. Saygılarımla. Özlem Denizmen. Kurucu Başkan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) olarak kurulduğumuz 2012 yılından beri temel hedefimiz ülkemizin geleceğine değer katmaktır. Bu süreçte tasarruf, borç yönetimi, sermaye piyasaları, kredi

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamil MÜLAYİM

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamil MÜLAYİM Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamil MÜLAYİM F16160011103 ESİN KILINÇ Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamil MÜLAYİM 13160011083 ELİF ÖZEL Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamil MÜLAYİM 14160011018 SEMA BOZTAŞ Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamil

Detaylı

SAĞLIK TARİHİ ve MÜZECİLİĞİ SEMPOZYUMU 1

SAĞLIK TARİHİ ve MÜZECİLİĞİ SEMPOZYUMU 1 SAĞLIK TARİHİ ve MÜZECİLİĞİ SEMPOZYUMU 1 24 Mayıs 2015 Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları Kitap No: 39 Yayın Danışmanı Ömer Arısoy Koordinasyon Erdem Z. İskenderoğlu Veli Koç SAĞLIK TARİHİ ve MÜZECİLİĞİ

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE ÇİFT ANADAL/YANDAL BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLER MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE 201517009 Aslıhan BALCI Mekatronik Mühendisliği 201512019

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırmaları

Detaylı

Üniversiteliler Arası Yaşam Kalitesi Yarışması

Üniversiteliler Arası Yaşam Kalitesi Yarışması Üniversiteliler Arası Yaşam Kalitesi Yarışması Üniversiteliler Arası Yaşam Kalitesi Yarışması Türkiye çapındaki tüm üniversite öğrencilerinin katılabildiği yaşam kalitesini geliştirmeyi hedefleyen proje

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) 1 Temmuz 2013 PAZARTESİ 09:00-18:00 AB Hukuku Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Çiğdem Akın Yavuz un İKV, TOBB, Yeditepe

Detaylı

3,25 21,50 492,160 29,6716 Erciyes Üniversitesi 11 Pınar Beyhan 3,92 20,50 476,762 29,1876 Yeditepe Üniversitesi 12 Veysi Kanat

3,25 21,50 492,160 29,6716 Erciyes Üniversitesi 11 Pınar Beyhan 3,92 20,50 476,762 29,1876 Yeditepe Üniversitesi 12 Veysi Kanat Yurtiçi 2.sınıf yatay geçiş sıralaması İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Yatay Geçiş Sonuçları ASIL 1 İbrahim Sağlam 3,96 26,00 486,441 34,8244 Yeditepe Üniversitesi

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

2017 ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI

2017 ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2017 ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI HAKKINDA Yarışmanın Tanımı Artella Ahşap Kapı Sistemleri sponsorluğunda düzenlenen "KAPI TASARLIYORUM" markalı Kapı Tasarım Yarışması dır. Yarışma, modern ve klasik olmak

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017 Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Tanıtım Sunumu 2017 İÇİNDEKİLER Hakkımızda Misyon Vizyon Organizasyon Yapısı TKYD Yönetim Kurulu TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları

Detaylı

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ N. PINAR IŞIN Proje Koordinatörü, Uluslararası İlişkiler Müdürü Uluslararası gereksinimler KOSGEB neden gündeme aldı? Yüksek tasarruf potansiyeli Hukuki

Detaylı

Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği

Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği 25 Kasım 2015 İstanbul Değerli Kurum Temsilcisi, 11 Aralık 2015 Cuma günü Hayata Destek Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma

Detaylı

YAZILARIMIZDAN ALINTI YAPILAN ÇALIŞMALAR

YAZILARIMIZDAN ALINTI YAPILAN ÇALIŞMALAR YAZILARIMIZDAN ALINTI YAPILAN ÇALIŞMALAR Akın Gencer ŞENTÜRK, Avukat VERGİ HUKUKUNDA BORCUN İNTİKALİ T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalı Mali Hukuk Programı Yüksek

Detaylı

4.32. Karaköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı

4.32. Karaköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı 4.32. Karaköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı 02.10.2009 / 29.08.16739 Mimarlık öğrencilerinin kent, kentsel mekân ve değişen gereksinimler karşısında

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) 2 OCAK 2012, PAZARTESİ 14:00-15:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkan V. Sn. Başak İlisulu

Detaylı

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ 1 AB İLETİŞİM STRATEJİSİ (ABİS) NEDİR? Türkiye - AB müzakere sürecinin üç ayağı: 1- Siyasi reformlar 2- AB yasal düzenlemelerinin kabul edilmesi ve uygulanması

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZDE YÜRÜTÜLEN TS EN ISO 50001:2011 (ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ) ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ÜNİVERSİTEMİZDE YÜRÜTÜLEN TS EN ISO 50001:2011 (ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ) ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1 ÜNİVERSİTEMİZDE YÜRÜTÜLEN TS EN ISO 50001:2011 (ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ) ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AÇIKLAMA: 22-24 Aralık 2015 tarihleri arasında üç gün, TSE tarafından

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası Bilgi Dünyası 2008, 9(2):570-572 Haberler / News ÜNAK'08 "Bilgi: Farklılık ve Farkındalık" Toplantısı 2002 yılından beri her yıl farklı üniversitelerde gerçekleştirilen ÜNAK Genel Toplantıları bu yıl 9-11

Detaylı

2014-2015 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Bahar (Ek) Dönemi II. Dönem Derslerine Ait Muafiyet Listesi

2014-2015 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Bahar (Ek) Dönemi II. Dönem Derslerine Ait Muafiyet Listesi Sıra No Öğrencini n Adı Soyadı Bölümü Muaf Olunan Ders Muafiyet Durumu 1 Fuat YILMAZ Beden Eğitimi Öğretmenlik Uygulaması Muaf 2 Murat PEKTAŞ Türk Dili ve Edebiyatı (TDE) Öğretmenlik Uygulaması Muaf 3

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ertuğrul Acar KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Medyanın çeşitli kademelerinde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı ve yöneticilik

Detaylı

ÇALIŞMA TOPLANTILARI ETKİNLİKLER

ÇALIŞMA TOPLANTILARI ETKİNLİKLER ÇALIŞMA TOPLANTILARI & ETKİNLİKLER İzmir Tarih Projesi nde kamu, özel sivil toplum kuruluşlarının işbirliğini sağlamak, proje alanı içinde yapılması tasarlanan uygulamaları bütüncül bir yaklaşım içerisinde

Detaylı

MİMARLAR DERNEĞİ DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU

MİMARLAR DERNEĞİ DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU MİMARLAR DERNEĞİ 1927 25.05.2008 30.05.2010 68. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU DERNEK KOD NO: 06.05.082 ÇALIŞMA DÖNEMİ İÇİNDE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANILARI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUZ 30 MAYIS 2010

Detaylı

2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK 3.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. İstanbulun Simgeleri. Sonuç Bildirgesi

2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK 3.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. İstanbulun Simgeleri. Sonuç Bildirgesi 2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK 3.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması İstanbul un Simgeleri Sonuç Bildirgesi GENEL BİLGİLER Düzenleyen Kurum: İBB, MSGSÜ, İFSAK Yarışmanın Adı: 2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ LİSTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ LİSTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ LİSTESİ ÖĞRENCİ NUMARASI ÖGRENCİ ADI SOYADI DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ 140801002 Haktan YİĞİT Prof. Dr. Işın

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ İletişim: www.bartin.edu.tr/ Tel : 03782235126 Fax : 03782235065 Adres : Bartın Üniversitesi, Orman Fakültesi,

Detaylı

BÖLGE: 2440 BU HAFTAKİ GELECEK HAFTAKİ TOPLANTI. Kulüp Toplantı No : 113 Kulüp Toplantı No: 114

BÖLGE: 2440 BU HAFTAKİ GELECEK HAFTAKİ TOPLANTI. Kulüp Toplantı No : 113 Kulüp Toplantı No: 114 Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN UR. 2440 Bölge Federasyon Bşk.: REHA AKIN 10.Grup Bölge Başkan Yrd. ATLIHAN HUNLER KURULUŞ 20.3.2013 BAŞKAN: DİLEK ALMAÇ ASBAŞKAN: RAMİZ CEPKENLİ SEKRETER:

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1 YAYIN VE BASIM KÜTÜPHANE DEFTERİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET NEREDEN VEYA KİMDEN GELDİĞİ KÜTÜPHA NEDEKİ YERİ VE KONUSU Mimarlara Mektuplar Mimarlara Mektuplar

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı