T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEK OKULU MUHASEBE PROGRAMI DERSLER VE DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEK OKULU MUHASEBE PROGRAMI DERSLER VE DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEK OKULU MUHASEBE PROGRAMI DERSLER VE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Zorunlu Dersler Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I ATA Ders İçeriği : Modern Türkiye nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler. Türk Dili I TRK Ders İçeriği: Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları; İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri. İngilizce I ENG Ders İçeriği: Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları; İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri. Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ENF Ders İçeriği: Bilgisayar Temel Kavramları, İnternet ve Servisleri, Windows 7, MS Word, MS Excel, MS Powerpoint kullanımı. Genel Hukuk Bilgisi HUK Ders İçeriği: Hukukun tanımı, hukukun toplum hayatımızdaki önemi ve ilkeleri, kuralları, sosyal hayatı düzenleyen diğer sosyal düzen kuralları hakkında bilgiler, hukukun bölümleri ve bu bölüme giren hukuk dalları, hukuk kurallarının çeşitleri, uygulanması ve yorumlanması ile Türk yargı sisteminin konuları; Türk pozitif hukuku ve sorunları; hukukun çeşitli açılardan uygulanması; hak; hak sahipliği ve kişiliğin başlangıcı ve sona ermesi, gerçek kişilerin hak ve eylem ehliyeti, kişilik hakları ve korunma yolları, sorumluluk ve sorumluluğun işletilmesi gibi belli başlı konulardan oluşmaktadır. Genel İşletme İŞL Ders İçeriği: İşletme ile ilgili temel kavramlar. İşletmelerin amaçları ve sorumlulukları. İşletmelerin sınıflandırılması. Girişimcilikle ilgili temel kavramlar, İş Planı yapma ve bir iş fikri bulma, Ekonomik sistemler ve işletmecilik, İşletmelerin kuruluşu ile ilgili çalışmalar. İşletme ve çevresi. İşletmelerin fonksiyonları: yönetim, üretim, pazarlama, İnsan kaynağı, finansman, muhasebe, araştırma-geliştirme ve halkla ilişkiler fonksiyonları. Yönetimin Fonksiyonları yöneltme, planlama, karar verme, organize etme, koordine etme, denetim.

2 Genel Muhasebe MUH Ders İçeriği: Muhasebe ile ilgili temel kavramlar(kavramak, muhasebe sistemini) tek ve çift taraflı kayıt usulü ve muhasebede kullanılan belli başlı belgeleri kavrayarak düzenleyebilme. Bilançoda yer alan hesapların özellikleri, işletmelerin bilanço çıkarma dönemleri. Gelir tablosunda yer alan hesapların özellikleri ile işletmelerin belli dönemlerde bir gelir tablosu düzenleme zorunluluğu. Genel Ekonomi GEK Ders İçeriği: Ekonominin bütününün isleyişinin değerlendirilmesi, üretim ve tüketim fonksiyonu, yatırım kavramı, devlet kesimi ve dış alem para arz ve talebi genel denge issizlik enflasyon büyüme ve kalkınma. Ekonominin bütününü oluştu ran ekonomik unsurların davranışlarının değerlendirilmesi, fiyat mekanizmasının isleyişi, tüketici davranışları teorisi üretim ve firma teorisi.

3 II.YARIYIL Zorunlu Dersler Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II ATA Ders İçeriği : Modern Türkiye nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler. Türk Dili II TRK Ders İçeriği: Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları; İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri. İngilizce II ENG Ders İçeriği: Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları; İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri. Ticaret Hukuku Bilgileri HUL Ders İçeriği: Ticaret Hukuku dersi başlığı altında özellikle Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku ele alınmaktadır. İstatistik İST Ders İçeriği: İstatistiğin tanımı, kullanılan temel kavramlar, veri türleri ve toplama yöntemleri, verilerin düzenlenmesi, merkezi eğilim ölçüleri, dağılım ölçüleri, tahmin teorisi, korelasyon analizi, regresyon analizi ve indekslerin öğretilmesi hedeflenmektedir. Ticari Matematik FİN Ders İçeriği: Ticari matematik, kesirler, oran ve orantı, faiz ve iskonto, kâr hesapları. Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri MUH Ders İçeriği: İşletmelerin bir faaliyet dönemi sonunda envanter ve değerleme işlemlerini yaparak, mali tabloların düzenlenmesini gerçekleştirmek. Staj MUH Ders İçeriği: Öğrencilerin muhasebe ile ilgili bir işyerinde 30 işgünü staj yapmaları, stajları boyunca yapmış oldukları iş ve işlemleri staj defterlerine kaydetmeleri ve staj defterlerini staj komisyonuna onaylatmaları halinde staj sorumluluklarını yerine getirirler.

4 III.YARIYIL Zorunlu Dersler Vergi Hukuku MLY Ders İçeriği: Muhasebe uygulamalarına alt yapı oluşturabilmek için Vergi Usul Kanununda yer alan mükellef ve devletin karşılıklı hak ve ödevlerini içermektedir. Bilgisayarlı Muhasebe I MUH Ders İçeriği: Muhasebe paket programları üzerinden stok işlemleri, cari işlemler, fatura ve irsaliye işlemleri, muhasebe kayıtları, geçici ve kesin mizan düzenlenmesi, bilanço ve gelir tablosu düzenlemelerine ilişkin konular. Ayrıca günün şartlarına ve yeni gelişmelere göre gerekli bilgi ve belge içerikli işlemlerle ya da programların gösterilmesi. Maliyet Muhasebesi MUH Ders İçeriği: Maliyet muhasebesi ile ilgili temel kavramlar, maliyet türleri, gider yerleri, gider dağıtımları, maliyet sistemleri ve maliyet muhasebesi kayıt yöntemlerinden oluşmaktadır. Şirketler Muhasebesi MUH Ders İçeriği: Şirket türleri kavratılarak, şirket türlerine göre muhasebe kayıtları ve kuruluş işlemleri hakkında bilgi vermek. Mesleki Seçmeli Dersler Finansal Yönetim FİN Ders İçeriği: İşletmelerde finans fonksiyonu, paranın zaman değeri finansal analiz ve kontrol, nakit, alacak ve stok yönetimi, finansal planlama, İşletme sermayesi yönetimi, sermaye bütçelemesi, sermaye maliyeti ve sermaye maliyeti kararları, finansman ve faaliyet kaldıracı, başabaş analizleri, finansal piyasalar, vak a çalışmaları yer almaktadır. Banka Muhasebesi MUH Ders İçeriği: edilmesi. Banka işlemlerinde muhasebe sürecinin baştan sona varlığının kayıtsal olarak ifade Muhasebe Sistemleri ve Organizasyonu MUH Ders İçeriği: tarihinden beri ülkemizde uygulanmakta olan tek düzen hesap planı ve yasal mevzuat (V.U.K, Türk ticaret kanunu, Serbest piyasa kanunu) göz önünde bulundurularak muhasebe sistemleri ve muhasebe organizasyonu konuları. Firmaların muhasebe organizasyonu ile ulusal muhasebe organizasyonun uyumlaştırılması çalısmalrın tarihsel süreç içinde açıklayabilme bankaların uygulamak zorunda olduğu tek düzen hesap planının mesleki mevzuatı ile ilgili bilgi ve esasları.

5 Borçlar Hukuku MUH Ders İçeriği: Borçlar hukukunun konusu ve temel kavramları, borçlar hukukuna hakim olan prensipler, borç kaynakları, bu kapsamda hukuki işlemden, özellikle sözleşmelerden, haksız fiilden ve sebepsiz zenginleşmeden doğan borçlar incelenmektedir. Ayrıca borçların ifası, ifada alacaklı ve borçlunun rolleri ile ifa zamanı ve yeri, iki tarafa borç yükleyen sözleşmelerde ifa, borçların ifa edilmemesinin sonuçları, borçların sona ermesi, özellik arz eden borç ilişkileri, alacağın temliki ve borcun nakli konularına ilişkin değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Kamu Maliyesi MUH Ders İçeriği: Kamu Maliyesinin Tanımı, Konusu, Gelişimi ve Mali Olaylar, Kamu Harcamalarının Önemi, Çeşitleri ve Ayrımı, Kamu Gelirlerinin Önemi, Çeşitleri ve Ayrımı, Bütçe, Türk Bütçe Sistemi, Devlet Borçları, Maliye Politikası. Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri İSN Ders İçeriği: Büro Yönetimi süreci dahilinde işlerin, çalışanların, ekipman ve gereçlerin etkin düzenlenmesi, bireylerin kişilik ve davranışları çerçevesinde işe alıştırılması, dosyalama ve arşiv hizmetleri, gruplar ve örgütsel davranış kuramları. Genel Matematik MAT Ders İçeriği: Doğal sayılar kümesi, tamsayılar kümesi, rasyonel sayılar kümesi, gerçel sayılar kümesi ve özellikleri. İkinci dereceden denklem ve eşitsizlikler, doğrunun analitik incelenmesi, çemberin analitik incelenmesi ve ilgili uygulamalar; Fonksiyon kavramı, polinomlar, rasyonel fonksiyonlar, trigonometrik fonksiyonlar, hiperbolik fonksiyonlar, üstel ve logaritmik fonksiyonlar ve bunların terslerinden oluşan elemanter fonksiyonlar. Fonksiyonların grafikleri. Tümevarım ilkesi, toplam ve çarpım sembolü özellikleri, dizi ve serilerle ilgili temel kavramlar. Karmaşık sayılar ve özellikleri. Dış Ticaret İşlemleri PZL Ders İçeriği: Dış Ticaret kapsamında teslim şekilleri, dış ticarette kullanılan belgeler, dış ticarette kullanılan ödeme şekilleri kapsamlı bir şekilde ele alınacaktır.

6 IV.YARIYIL Zorunlu Dersler İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku HUK Ders İçeriği: Hizmet sözleşmesinin tesisi, sözleşmenin sona erme sonuçları, çalışma, dinlenme süreleri, tatiller, tazminatlar ve genel olarak çalışanların hukuki hakları, sosyal riskler ve bu riskler karşısında sigortalıya sağlanan yardım ve hizmetleri içermektedir. Türk Vergi Sistemi MLY Ders İçeriği: Gelir, kurumlar, emlak vergisi, KDV ve ÖTV hakkında teorik ve güncel bilgiler vermek gelir ve kurumlar vergisi konusunda uygulama yaptırmak, beyanname doldurtmak. Muhasebe Denetimi MUH Ders İçeriği: Muhasebe denetimi ile ilgili temel kavramları açıklayarak, genel Kabul görmüş denetim standartlarını kavratabilmek ve denetim sürecinin nasıl işlediğini aktarabilmek. Bilgisayarlı Muhasebe II MUH Ders İçeriği: Muhasebe paket programları üzerinden stok işlemleri, cari işlemler, fatura ve irsaliye işlemleri, muhasebe kayıtları, geçici ve kesin mizan düzenlenmesi, bilanço ve gelir tablosu düzenlemelerine ilişkin konular. Ayrıca günün şartlarına ve yeni gelişmelere göre gerekli bilgi ve belge içerikli işlemlerle ya da programların gösterilmesi. Mesleki Seçmeli Dersler Mali Tablolar Analizi MUH Ders İçeriği: Mali analiz tekniklerini kullanarak işletmelerin mali analizini yapabilmeleri ve gelişme sürecini yorumlayabilme yeteneği kazandırmak. Yönetim Muhasebesi MUH Ders İçeriği: Finansal raporlamada problemlerin araştırılması, fiyat seviyeleri, finansal tablolarda yer alan bilgilerin analizi, üretim firmaları için muhasebe, planlama ve kontrol maliyetleri ve yönetim amacıyla ilgili diğer konular. Konaklama Muhasebesi MUH Ders İçeriği: Konaklama işletmeleri organizasyonu ve muhasebe işlemleri. Konaklama işletmelerinde resepsiyon muhasebesi, Yiyecek-içecek bölümü muhasebesi, işçilik, ücret, oda, yemek maliyetleri tespiti.

7 Muhasebe Standartları MUH Ders İçeriği: Finansal tabloların hazırlanması ve sunulması esaslarına ilişkin kavramsal çerçeve, Uluslararası finansal raporlama standartları ve muhasebe standartları, Finansal tabloların belirtilen standartlara uygun olarak düzenlenmesi. İnşaat Muhasebesi MUH Dersin İçeriği: Yapı ile ilgili işlemlerde kar ya da zararın belirlenmesinde muhasebenin önemini, yapı işlerinde muhasebe sürecinin baştan sona varlığının kayıtsal olarak ifade edilmesi. Mesleki Çalışma ve Seminer MCS Ders İçeriği: Bilimsel çalışma kuralları ve etiğine uygun olarak öğrencinin mesleğine yönelik bir konuyu çalışması, araştırması, raporlaması ve sözlü olarak sunması. Finansal Kararlarda Bilgisayar Uygulamaları MUH Ders İçeriği: Finansal hesaplamalarda Excel kullanımı, faiz hesaplamaları, Sermaye bütçelemesi işlemleri ve yatırım kararları, Risk hesaplamaları (Varyans, kovaryans, kovaryans matrisi), Finansal tahminlerde SPSS kullanımı. Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi MUH Ders İçeriği: Dış ticarette muhasebe ile ilgili temel kavramlar, dış ticaret bilançosu ve dış ödemeler bilançosu hakkında bilgi, dış ticaret işlemleri (ithalat ve ihracat işlemlerinin) muhasebeleştirilmesi ve KDV iade işlemleri ile bunlara ilişkin uygulamalar. Yönetim ve Organizasyon İŞL Ders İçeriği: Yönetim ve organizasyon ile ilgili temel kavram ve tanımlar, klasik, neo klasik ve modern yönetim teorileri ile yönetimin fonksiyonları ve yönetim süreçlerini kapsamaktadır. Bilgisayar Büro Programları MUh Ders İçeriği: Büro programları hakkında genel bilgi, Belgelere resim, şekil, nesne, grafik ekleme ve form oluşturma uygulamaları, Excel mantıksal fonksiyon uygulamaları, Excel de Ticari belgeler hazırlama ve uygulamaları, Sunu programlarının tanıtımı ve uygulamaları, Veri tabanı anlatımı ve uygulamaları.

8 II. ve III. Yarıyıl Mesleki Olmayan Seçmeli Dersler (MOS) Genel ve Teknik İletişim MOS Ders İçeriği: İletişimin tanımı, türleri, öğeleri, işlevleri. Sözlü ve yazılı iletişim teknikleri ve türleri, Meslek yaşamında iletişim. Grup ve Kitle iletişimi. İletişim araçları ve kanalları. Grafik İletişim ve kullanım alanları. Etik ve mesleki etik. Girişimcilik MOS Ders İçeriği: Girişimcilik nedir? Girişimcilik ile ilgili temel kavramlar, girişimci özellikleri, girişimci ve yöneticinin karşılaştırılması, Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ)ve yapısı, Küçük işletmelerin hukuki yapısı, kuruluş yeri seçimi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomik ve sosyal faydaları, küçük işletmelerin geleceği konularını içerir. Kalite Güvence ve Standartlar MOS Ders İçeriği: Kalite Kavramı, standart ve standardizasyon, standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi, yönetim kalitesi ve standartları, çevre standartları, kalite yönetim sistemi modelleri, süreç yönetim sistemi, kaynak yönetimi sistemi, üretimde kalite kontrolü, muayene ve örnekleme, Toplam Kalite Kontrol konularını içerir. Araştırma Teknikleri ve Seminer MOS Ders İçeriği: Bilim tarihi, sosyal ve fen bilimlerinde araştırmanın temel özellikleri, Bilimsel araştırmanın basamakları, araştırma konusu ve probleminin tanımlanması, literatür taraması, veri ve veri toplama teknikleri, verilerin analizi konularını içerir. Bilişim Hukuku MOS Ders İçeriği: Başlıca hukuki sorunlar, özellikle internet ve fikri haklar, haksız rekabet, internet ve ceza hukuku ve bu alanlarda servis sağlayıcılarının sorumluluğu bu dersin konularını oluşturacaktır. Elektronik sözleşmeler ve mesafeli sözleşmelerin akdi, alan adlarının korunması, internette fikri haklar ve haksız rekabet halleri, internet erişim engellemeleri, 5651 sayılı kanun, internet üzerinden telefon (VoIP) ve internet servis sağlayıcılarının sorumluluğu gibi konular işlenmektedir. Beden Eğitimi ve Spor MOS Ders İçeriği: Herkes için spor kavramı ve genel ilkeleri; fiziksel antrenman; kişiye özel antrenman planlaması; esnetme; kuvvet, genel kuvvet, özel kuvvet, maksimal kuvvet, çabuk kuvvet antrenmanlarının genel prensipleri; kuvvette devamlılık; sürat, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon antrenmanlarının genel ilkeleri konularını içermektedir. Türk Müziği MOS Ders İçeriği: Müziğin tanımı, toplumsal yaşantıdaki önemi, müziğin oluşumu ve tarihçesi, Türk müziğinin tarihçesi, müzik türlerimiz ve kullanılan çalgılar, Türk müziği bestecileri ve örnekleri konularını içerir.

9 Güzel Sanatlar MOS Ders İçeriği: İletişimde güzel sanatların önemi nedir? Reklamcılık ve Halkla İlişkilerde görsel imajın gücü, güzel sanatlardan görsel imajları hazırlarken nasıl yararlanılacağı, görsel imaj analizleri, grafik imajda estetik, renk, çizgi, ton, biçim, izleyiciyi ikna etmede kullanılan logo oluşturma, görsel imaj, dünden bugüne güzel sanatların gelişimi, ilk ve orta çağ sanatı, Mısır, Helen ve diğer toplumlarda güzel sanatlar konularını içerir. İş Sağlığı ve Güvenliği MOS Ders İçeriği: Bu derste işçilerin sağlığı ve iş yeri güvenliği ile ilgili tanımlar, iş kazaları, meslek hastalıkları, güvenliği sağlamak için yapılması gerekenler ve sorumlular, konunun kanundaki yeri ve önemi ile sağlıklı işçi beslenmesi konuları ele alınır. İş Hukuku MOS Ders İçeriği: Bireysel iş hukuku, iş sözleşmesinin kurulması, iş sözleşmesinin feshi ve sonuçları, işsizlik sigortası, toplu iş sözleşmesi, gibi konular işlenmektedir. Pazarlama MOS Ders İçeriği: Pazarlama ile ilgili Temel Kavramlar; Pazarlama Fonksiyonları; Pazarlamada Karar Verme; Pazarlama Planlaması; Pazarlama Yönetim Süreci; Pazarlamanın Çevre Koşulları; Satın Alma Davranışları; Hedef Pazar Kararları; Pazarlama karması Elemanlarına ilişkin Kararlar; Pazarlama planı; Pazarlama Faaliyetlerinin Denetimi konularını içerir. Halkla İlişkiler MOS Ders İçeriği: Halkla ilişkiler mesleğinin tanımı, doğuşu ve öneminin yanı sıra bu kavrama yakın diğer kavramlar, halkla ilişkiler mesleğini icra edebilmek için gerekli temel bilgiler, halkla İlişkiler biliminin temeli, doğuşu ve tarihsel gelişimi, halkla ilişkiler bölümlerinin yapılanması, meslek elemanlarında bulunması gereken özellikler, halkla ilişkilerde kullanılan basılı ve görsel araçlar bu dersin konusudur. Bilimsel ve Mesleki Etik MOS Ders İçeriği: Etik ve ahlak kavramlarını, etik sistemlerini, ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri, meslek etiğini, mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını, sosyal sorumluluk kavramını incelemek. Ofis Yazılımları MOS Ders İçeriği: Belge İşlemleri, biçimlendirme İşlemleri, belge denetimi, yazdırma, tablo ve nesne işlemleri, gelişmiş özellikler, makrolar, özelleştirme, çalışma alanı, veri girişi, biçimlendirme işlemleri, formüller, fonksiyonlar, grafik işlemleri, veri analizi, internet kavramları, E-Posta konularını içerir. İlk Yardım MOS Ders İçeriği: İlk yardımın temel uygulamaları, bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde temel yaşam desteği, bölgesel yaralanmalarda, baş ve omurga kırıklarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarında ilk yardım, acil bakım gerektiren hastalıklarda ilk yardım, zehirlenmeler, sıcak çarpması, yanık ve donmalar yabancı cisim kaçmalarında ilk yardım, acil taşıma teknikleri, sedye oluşturarak hasta veya yaralıları taşıma konularını içerir.

10 İşletme Yönetimi MOS Ders İçeriği: Temel kavramlar ve yönetim prensipleri; liderlik, motivasyon, iletişim ve temsil etme gibi yönetim etkinliklerine ilişkin planlama, örgütleme, kadrolama, yönlendirme ve kontrol işlevleri, modern bir çevrede teşebbüslerin yönetimi. Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük MOS Ders İçeriği: Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük dersi, öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı kamu/özel kurum ve kuruluşlarla işbirliğine dayalı bir derstir. Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük dersi ile hizmet götürülmesi hedeflenen kişiler; Muhtaç ve Yoksullar, Engelliler, Yaşlılar, Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Mahkûmlar, Mülteciler ve Göçmenlerdir. Ders kapsamında Valilik ile işbirliği yapılarak Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi tüm birimlerin istek ve beklentileri doğrultusunda ve koordineli bir şekilde sosyal dayanışma, çevre ve kültürel miraslar gibi konuları içeren projeler hazırlanarak bir yandan toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlanırken diğer yandan öğrencilerin toplumsal sorunlara yönelik duyarlılıkları arttırılmaktadır. Kariyer Planlama ve Geliştirme MOS Ders İçeriği: Kariyer geliştirmenin temel kavramları; kariyer seçimi kuramları; örgütsel kariyer geliştirme kuramları ve sistemi; yönetim ve organizasyondaki gelişmelerin kariyere etkileri; yeni kariyer yaklaşımları; kariyer geliştirmenin bireysel ve örgütsel yönü; temel kariyer alanı olarak teknik/profesyonel kariyer, yönetsel kariyer ve girişimcilik kariyeri süreçleri; kariyer geliştirmenin Türkiye deki durumunun değerlendirilmesi konuları ele alınmaktadır. Derste örnek uygulamalar ve bireysel kariyer planlama alıştırmaları yapılmaktadır. Performans Yönetimi MOS Ders İçeriği: Yüksek performanslı organizasyonun tasarımı, yüksek performanslı takım ve birey kavramları, performans yönetim sisteminin amaçları ve yararları, kurumsal performans göstergeleri, çalışanların motivasyonu, hedef belirleme ve uyum, Bireysel Performansın Yönetimi, performans modelleri ve performansın ölçütleri, işin ve bireyin performansının analizi, performans değerlendirme, performans değerlendirmede kullanılan temel veriler ve yetkinlikler, performans değerlemede sık yapılan hatalar, başarılı uygulamalar için ilke ve öneriler konularını içerir. Davranış Bilimleri MOS Ders İçeriği: Sosyoloji, psikoloji, antropoloji, örgütsel davranış ve benzeri davranış bilimlerine genel bakış; kişilik, kavrayış, anlayış, davranışsal eğilimler ve motivasyon. Stres Yönetimi MOS Ders İçeriği: Stresin Tanımı, İnsanların Kişilik Özelliklerine Göre Stresin Etkileri ve Bağı, Stres ve Başarı Kavramları, Stres Kaynakları ve Strese Neden Olan Olaylar, İş Stresi ve Stres Kaynakları, Kurumsal Ortamla İlgili Stres Kaynakları Stresin Yapısı ve Belirtileri, Stresle Başa Çıkmada Bireysel ve Kurumsal Stratejiler, Stresin Bireye ve Kuruma Olan Etkileri, Stres ve Kişilik, Çalışma Hayatında Stresi Yenmeyi Etkileyen Faktörler, Örgütsel Stres Yönetimi konularını içermektedir.

11 İnovasyon MOS Ders İçeriği: Bilgi ekonomisi ve inovasyonun rolü, stratejik inovasyon: kavramlar ve modeller, İnovasyon sürecinin yönetimi, stratejik inovasyon çerçevesinin geliştirilmesi, Ar-Ge yönetimi ve kitlesel işbirliği, Entelektüel sermaye yönetimi, İnovasyon ölçümü, İnovasyon finansmanı, Yeni ürün geliştirme süreci konularını içermektedir. E-Ticaret MOS Ders İçeriği: E-ticarette tüketici hak ve sorumlulukları, E-Ticaret kavramı ve önemi, E-Ticaret araçları, E-Ticaret uygulamaları, Veri analiz teknikleri, E-Ticaret uygulamaları konularını içerir. Ekip Liderliği MOS Ders İçeriği: Liderliğin insan kaynakları yönetimi üzerindeki önemli etkisinin anlaşılması ve insan kaynaklarının etkin kullanılması yönünde gereken tekniklerin öğrencilere aktarılmasıdır.

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

BOZÜYÜK MESLEK YÜKSEKOKULU

BOZÜYÜK MESLEK YÜKSEKOKULU 1. Yarıyıl ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ENG101 İngilizce I GEK110 Genel Ekonomi Girer 3 0 6.0 6.0 Hayır HUK117 Genel Hukuk Bilgisi Girer 3 0 5.0

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl DERSLERİ 1804111 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 0 2 2 2 Zorunlu Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD145 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi,

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL101 Türk Dili 1 (2+0) Dil, Diller

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2014-2015 DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2014-2015 DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2014-2015 DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ I. GÜZ YARIYILI (Teori+UYG ) TDL 101 Türk Dili I (2+0) Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük, Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri

Detaylı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı 1. YARIYIL 18101 Genel İşletme Z Girer 3+0 3,0 5 18103 Genel Muhasebe Z Girer 3+0 3,0 5 18105 Genel

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ T.C OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ OSMANĠYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Ve Organizasyon Bölümü I. GÜZ YARIYILI ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (Teori+UYG ) TDL 101 Türk Dili

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

BOZÜYÜK MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA (N.Ö.)

BOZÜYÜK MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA (N.Ö.) 1. Yarıyıl ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ENG101 İngilizce I GEK110 Genel Ekonomi Girer 3 0 6.0 6.0 Hayır HUK117 Genel Hukuk Bilgisi Girer 3 1 6.0

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

TC BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (N.Ö.) EĞİTİM YILI DERS PLANI

TC BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (N.Ö.) EĞİTİM YILI DERS PLANI 1. Yarıyıl Y.Y Ders Kodu Ders Adı Not T U Kredi AKTS İntibak Açıklama ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ENG101 İngilizce I HİT101 Halkla İlişkiler I Girer

Detaylı

MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Birinci Sınıf Güz Yarıyılı (1. Dönem) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I 1. Kavramlar, tanımlar, ders yöntemleri ve kaynaklarım

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu Öğretim Planı 1. Yarıyıl AIT181 TBT181 Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Zorunlu 2 0 0 2 2 Zorunlu 1 2 0 2 2 TUR181 Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2 2 YDL183

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI YENİPAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi I- PROGRAMLAR BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK (İkinci Öğretim) EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ (İkinci Öğretim)

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

BOZÜYÜK MESLEK YÜKSEKOKULU

BOZÜYÜK MESLEK YÜKSEKOKULU 1. Yarıyıl ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ENG101 İngilizce I İKT117 İktisada Giriş Girer 3 0 4.0 4.0 Hayır İŞL109 Genel İşletme Girer 3 0 5.0 5.0 Hayır

Detaylı

Maliye Programı Ders İçerikleri

Maliye Programı Ders İçerikleri Maliye Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL DERSLERİ Türk Dili I 2+0 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşmanın

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU

KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR İŞLETME YÖNETİMİ İŞLETME YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) KOOPERATİFÇİLİK KOOPERATİFÇİLİK (İkinci Öğretim) MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PAZARLAMA

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI I. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL İŞL101 Muhasebe I 3 0 3 6 İŞL102 Muhasebe II 3 0 3 6 İŞL103

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER İŞ YERİ/İŞLETMEYİ (Ön koşul) İŞ/ GÖREV TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER SEKTÖR : ORTAK PROGRAM : ORTAK BÖLÜM : ORTAK SEVİYE : 5 YETERLİKLER İŞLEMLER 5 6 7 TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ ANALİZ ETMEK

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara UFUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara PROGRAM AMAÇLARI 1. İşletmecilik alanı ile ilgili temel bir bakış açısı kazanılması. 2. İşletme biliminin temel

Detaylı

2,0 0,0 0,0 3,0 2,0 2,0 Zorunlu İktisada Giriş l IKT-101 (Eklendiği Bölüm:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat)

2,0 0,0 0,0 3,0 2,0 2,0 Zorunlu İktisada Giriş l IKT-101 (Eklendiği Bölüm:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat) İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PLANI (2012 MÜFREDATI) İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Yeni Ders Programı 2012 1.Sınıf / Güz Dönemi Hukukun Temel Kavramları HUK-601 (Eklendiği BölümHukuk Fakültesi-Hukuk

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. ISL105 Muhasebe - I MAT173 Genel Matematik I MLY101 Kamu Maliyesi I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. ISL105 Muhasebe - I MAT173 Genel Matematik I MLY101 Kamu Maliyesi I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MALİYE BÖLÜMÜ 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 17.09.2015 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I 2 0 0 2 2 ECON101 Ekonomi

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Bozüyük Meslek Yüksekokulu Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final Sınav Programı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Bozüyük Meslek Yüksekokulu Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final Sınav Programı T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Bozüyük Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final Sınav Programı Program Yarıyıl Ders Kodu Ders Adı Öğretim Elemanı Tarih Saat Yer Bankacılık

Detaylı

YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Birinci Sınıf Güz Yarıyılı (1. Dönem) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 1. Kavramlar, tanımlar, 2. Ders yöntemleri ve kaynakların

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Bilgisayarlı Muhasebe-II Ders No : 0690160082 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL ÖĞRETİM İKT 101 İktisada Giriş-I Z 3 0 3 7 İKT 103 İktisadi Matematik-I Z 3 0 3 7 İKT 105 Sosyoloji Bilimine Giriş

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1 İÇİNDEKİLER Giriş... 1 Bölüm 1: İŞLETME KAVRAMI... 3 1.1 Ekonomik Sistem... 3 1.2 Üretim Ögeleri... 4 1.3 Gereksinme ve İstekler... 5 1.3.1 Talep... 6 1.3.2 Mal ve Hizmet... 7 1.3.3 Tüketim ve Tüketici...

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 236 GİRİŞİMCİLİK VE KÜÇÜK İŞLETME YÖNETİMİ BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı Eğitim-Öğretim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI 2017-2018 DERS İÇERİKLERİ TRD149 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 0 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat İŞ HUKUKU 0102807 8 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu Yrd.

Detaylı

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI Dersin Kodu Kredisi Dersin Niteliği İŞL 601 Pazarlama Teorileri 3 Zorunlu İŞL 603 Finansman Teorisi 3 Zorunlu İŞL 605 Uluslararası

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 113 MUTFAK EKİPMANLARI AŞÇ 202 PASTANE ÜRÜNLERİ 14.00 201 BİL 150 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ 18.00 101 AŞÇ 244 AROMATİK OTLAR, BAHARATLAR VE KARIŞIMLAR TÜR 126 TÜRK DİLİ II 19.00 104-105

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL (GÜZ)

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL (GÜZ) BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi Örgün 1. YARIYIL (GÜZ) 14İŞY103 Genel Muhasebe (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 0102105 1 3+0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 0102105 1 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 0102105 1 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İŞLETMECİLİK 13 1.1. İnsan İhtiyaçları 14 1.1.1. Ekonomik Mal ve Hizmetler 16 1.1.2. Talep ve Arz 17 1.1.3. Tüketim ve Tüketici 18 1.1.4. Üretim ve Üretim Faktörleri 18 1.2.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Bilgisayarlı Muhasebe-I Ders No : 0690160057 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6 İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Araştırma Yöntemleri ISL727 Araştırma süreci (problem belirleme, araştırma konusu ve hipotezni oluşturma,

Detaylı

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI 21 MÜFREDATINA GÖRE ULULARARAI TİCARET VE FİNANMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI ınıfı :1 Yarıyıl :1 Adı / Teo. Uyg. AKT Türk Dili I 2 2 2 Yabancı Dil I Atatürk

Detaylı

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat ANAYASA HUKUKU 0102213 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSLERİ BÖLÜMÜ PROGRAMI : Muhasebe ve Vergi : Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (N.Ö.) I. YARIYIL DERSLERİ 14ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (Teorik: 2 Uygulama: 0 Kredi: 2 Avrupa Kredi Transfer Sistem:

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. 2017 - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI 19 MART AŞÇ 110 GIDA TEKNOLOJİSİ 09.00 101 RHİ 107 İLETİŞİM 11.00 200 AŞÇ 222 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI II 14.00 202 19.00 206-207

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü Uzunköprü lı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü UZUNKÖPRÜ UYGULAMAL BİLİMLER YÜKSEKOKULU BANKACLK VE SİGORTACLK BÖLÜMÜ MÜFREDAT Değ.: Değişiklik olan dersleri/durumları gösterir., : İlgili dersin kapandığını

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD137 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) BAŞKENT Üniversitesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü (Türkçe) Genel Bilgi Muhasebe ve Finansal Yönetim

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü DERS İÇERİKLERİ 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi 4120425 Zorunlu 4120443

Detaylı

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR)

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR) T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERS LİSTESİ 1. YARIYIL (GÜZ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I ZORUNLU 2 2 1004102 TÜRK DİLİ

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri TDB 103 Türk Dili I Dil, diller ve Türk dili Dil bilgisi, sözcük, cümle Kelime Türleri Anlatımın öğeleri ve anlatım türleri Düzgün ve etkili konuşmanın temel

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 137 GENEL İŞLETME Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU MUAFĠYET ve ĠNTĠBAK KOMĠSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU MUAFĠYET ve ĠNTĠBAK KOMĠSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU MUAFĠYET ve ĠNTĠBAK KOMĠSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan DGS sınavı sonucunda Yüksekokulumuz Muhasebe ve

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI PROGRAMI : Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (İkinci Öğretim) SINIFI : 1 Türk Dili 17.04.2018 12:00 D105 Atatürk İlk. İnk.Tarihi 18.04.2018 13:00 Yabancı Dil 19.04.2018 16:00 Ekonomi 2 10.04.2018 15:30

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 235 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İletişim Teknikleri Ders No : 0690160016 Teorik : 1 Pratik : 1 Kredi : 1.5 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA 08-09 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan DGS sınavı sonucunda Yüksekokulumuz Muhasebe ve Finansal

Detaylı

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İÖ) İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı, toplam otuz krediden az olmamak kaydıyla

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 233 PAZARLAMA İLKELERİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ 0102313 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 20.05.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 20.05. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI Fakültemiz Fakülte Kurulu, Dekan Prof. Dr. Ahmet UZUN başkanlığında toplandı.

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ Dersin Kodu Dersin Adı Desin Kodu Dersin Adı I.Yarıyıl T P K AKTS II.Yarıyıl T P K AKTS Türk Dili I 2 0 2 2 Türk Dili II 2 0 2 2 A.İ.İ.T.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 234 ÜRETİM YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri GÜZ YARIYIL SKY502 Karşılaştırmalı Sağlık Sistemleri Sistem

Detaylı

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan DGS sınavı sonucunda Yüksekokulumuz Muhasebe ve

Detaylı

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan DGS sınavı sonucunda Yüksekokulumuz Muhasebe ve

Detaylı

MUHASEBE BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

MUHASEBE BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ MUHASEBE BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL ZAI101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I (2 0 2) 2 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp tarihi dersinin amaçları ve inkılâpla ilgili bazı kavramlar; XIX. yüzyılda

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı