* K * Kalibrasyon = Ölçü aletlerini güvenilir Mastar la ayarlama, Ateşli silahlarda Çap Ölçümü, Eğri Düzelimi, Düzenlemelerin Tümü.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "* K * Kalibrasyon = Ölçü aletlerini güvenilir Mastar la ayarlama, Ateşli silahlarda Çap Ölçümü, Eğri Düzelimi, Düzenlemelerin Tümü."

Transkript

1 * K * Kâbe = Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde bulunan ve Hacı olmak için tavaf edilmesi gereken Kutsal yapı, Müslümanların namaz kılarken yüzlerini döndükleri yön. Kıblegâh. Kabul Görenlerin Diyarı = 2 Hak Bütünlüğü yani 2 Kürz arasında bulunan 4 katmanlı Suptil Boyutun 4.cü Katmanıdır. Işık Evrenin Göbek Kanalı da 4 katmandır. Buranın da 4.cü Katmanına Kabul Görenlerin Diyarı denmektedir. Kaderi Plan = Alın Yazısı Kadim = Çok eski, Başlangıcı olmayan, Ezeli. Kadim Dönem = Çok eski zaman. Kâdir Enerji = Yaratıcı Güç. Kâdir Enerji Odağı = Işık Evren'den yansıtılan tüm enerji ile Pozitif ve Negatif Evrenlerden gelen bütün enerjilerin İkinci Evren'de bir bütün olarak toplandığı ve kesiştiği Odak. Kâdir-i Mutlak = Atlanta Boyutundan çıkan (Noktadan çıkan) 3 Eşdeğer güçten 2.cisi, Ulu Gücün Düşünce Okyanusunun Denetimci Gücü, Işık Evreni var eden Güç, Doğal yasaları ve dengeyi denetleyip yöneten Güç. Kadri Dost = Son Dünya görevinde Abdülkadir Geylani (Doğ.1077-Öl.1166) olarak tanınan İranlı mutasavvıf. Kadiri Tarikatının kurucusudur. Güçlü hitabetiyle, Derin nasihat ve vaizleriyle tanınır. Çoğunlukla vaizlerinden oluşan yazılı eserleri vardır. Yaşamı üzerine bir çok menkibe yazılmıştır. Bilgi Kitabı, Geylani nin tüm İnsanlara genlerini dağıtmış olan 6 Yüce Gen den biri (Kadri Dost) olduğunu ve Hz.Muhammed in idameci elçisi olarak Dünya'da görev aldığını açıklamaktadır. Kahverengi Boyut = 4 katmanlı 4.cü Evrim Boyutu sonundan sonra ulaşılan ara Durak. Burası Dini doyuma ulaşmış, Azizlerin, Velilerin, Dedelerin yeridir. Kâim = Yerine geçen, Ayakta duran, Her zaman var olan, Kâinat = Âlemin meydana getirdiği Bütünlük. Kalb-i Zikir = Öz İbadet, Gönülden İbadet. Kalibrasyon = Ölçü aletlerini güvenilir Mastar la ayarlama, Ateşli silahlarda Çap Ölçümü, Eğri Düzelimi, Düzenlemelerin Tümü. Kanal = İnsan ile Perde ötesindeki Alemler arasında irtibat sağlayan Enerji Hattı.

2 Kandiga = Kandiga Teorisini hazırlayan 7 bilinmeyen Bütünü temsil eden kod adı. Bilgi Kitabı, bu kodu, K=Kainat, A=Allah, N=Nur (Kozmik Enerji), D=Dünya, İ=İnsan, G=Gen, A=Alem enerjilerinin Bütünsel Simgesi olarak açıklamaktadır. Kandiga Teorisi = İnsanlığın, yaradılış başlangıcından bugunlere ve sonuna kadar oluşumunu öngören düşünceler, planlar ve ilkeler zincirini ihtiva eden bir Çalışma Nizamıdır. Bu Çalışma Nizamı bir yansıma mekanizması tarafından tatbikata alınmış ve İnsanlık Bugünkü seviyelerine ulaştırılmıştır Kanton = Federasyonu oluşturan iç işlerinde özerk Devlet yönetim şekillerinden biri. Kaos = Karışıklık, Kargaşa, Evrenin oluşumundan önceki düzensiz boşluk. Kapalı Şuur = Dünya Planındaki Bilinç, Normal Dünya Yaşamı, Perde ötesindeki yaşamdan habersiz Bilinç. Kapasite = Bir şeyin içine alma sınırı, Potansiyel. Kapasite Üçgenleri = İnsanın Evrimine paralel açılan Üçlü Yansıma boyutları. Kapsam = Muhteva, İçindekiler. Kara Delik = Her şeyi içine çeken, Çekim gücü inanılmayacak kadar fazla olan Enerji Tüneli, Santrifüj hızları azalan Güneş sistemlerini yutan çok güçlü girdablar. Bilgi Kitabı, Kara Delikleri Içine aldığı sistemleri anında enerjiye dönüştürerek Santrifüj gücü azalan Evrenleri desteklediğini, Bu enerjilerin Beyaz Delikler tarafından diğer Evrenlere nakledildiğini, Bunun Doğal bir Sirküle Nizamı olduğunu, Birinin Yuttuğunu-Birinin kustuğunu açıklamaktadır. Karena = 4.cü Boyutun Sonu ve 6.cı Boyutun başı arasında Hücre ve enerji aşılamaları yapılan, bilgi arttırımlarıyla geçirilen süreç, 5.ci Evrim Boyutu. Karma = Önceki yaşamlardan kalmış ve yaşanan dönemlerde tamamlamak zorunda olduğumuz Evrim noksanlıkları, yaşanan fakat İdrak edilmeyen derslerin tekrarı. Karma Gen = Her Varlığın Reenkarnasyon Zincirlerinde taşıdığı değişik Evrim Genleri. Kartalların Diyarı = Altın Galaksi İmparatorluğu. Kasavet = Üzüntü, Sıkıntı, Tasa, Kaygı. Katalizör = Bir değişimi oluşturacak Ara Etken veya Madde. Kat-ı Mükemmeliye = Mükemmellik Katı, İnsanlığın son Evrim Sınırı, Hakiki İnsanlık Katı, Yedinci Evrim Boyutu, Satürn Evrimiyle ulaşılan Evrim Boyutu. Kavi = Sağlam, Güçlü, Zorlu, Kuvvetli. Kayd-ı İhtiyat = Temkin, Düşünerek adım atma.

3 Kaynak = Menşe, Memba, Pınar, Bir şeyin çıktığı yer. Kehanet = Önceden bilme, Gaybı bilme, Bilinmeyeni Bildirme. Kelâm = Söz, Söylem, Lâkırdı, Tanrı sözü. Kemâl = Olgun. Kemalât = Olgunluk,Yücelik. Kemalât Âlemi = Yüceler Âlemi. Kemalât Boyutu = Yüceler Boyutu. Keramet = Ermiş Kişilerin gösterdikleri doğaüstü olaylar. Keribiyun = Hz.Musa'nın Kerubileri. Tanrıya yakın olan Melekler, Allah'ın hizmetinde olan Göksel Varlıklar, Hz. İsa'nın, Hz.Musa'nın, Hz.Muhammed'in 12 Yardımcıları. (Hepsi aynı Ehl-i beyttir.) Kerim = Büyük, Soylu, Asil, Kuran da yer alan Allah'ın 99 isminden biri. Kesafet = Yoğunluk, Sıklık, Sıkışıklık. Kırmızı Boyut = Gama Boyutu, 14.Güneş Sistemi, 17. Boyut. Kısırganmak = Esirgeyip bir şeyi vermekten çekinmek. Kısırlaşmak = Yozlaşmak, Verimsiz, Yararsız, Sonuçsuz Ortam. Kıstas = Mukayese, Bir şeyi Ölçü olarak almak. Kışır = Kabuk Kışırlaşma = Kabuk bağlama. Kıyam = Ayağa kalkma, Kıyamet günü yeniden dirilme. Kisve = Kılık, Kıyafet. Kitap Olmak = Kutsal Öneriler ile Benliğini Bütünleştirmek. O'nun Frekansı ile eşdeğer olmak, Alınan bilgilerin hücresel olarak idraki. Kod = Bir Bilginin simgesi, Evrensel Kompitur Programlarının Arşiv şifreleri. Kod Şifresi = Kod Anahtarı, Bütünlüğün, Boyutların, veya her Varlığın kendine özgü Frekansının Fişli olduğu Arşiv Numarası, Anahtarı. Kollektif = Müşterek, Ortaklaşa.

4 Koloni = Sömürge, Göçmen topluluklarının yerleştiği Yer, Aynı türden Varlıkların topluluğu. Komisyon = Özel ve geçici Görev. Komite = Kurul. Kompitur = Bilgisayar. Kompitur Zamanlaması = Evrim yolundaki İnsanın içindeki Tanrı özünü (Yüksek Benliğini) keşfetmesi-ulaşması devresinde, Teknolojik Boyutun devreye girerek yardım etmesi. Konsantrasyon = Dikkatin bir noktada odaklaşması-yoğunlaşması. Konsey = Üç Kişiden oluşan Topluluk. Kontrol Dalgaları = Tesirler Mekanizması tarafından verilen Özel Denetim Akımları, Evrim Dalgaları da denir. Konya Kotu = Konya'da kurulması istenen Bilgi Kitabı odağı. Koordine = Bireylerin aynı Bilinç ve Frekans ile aynı anda Yansımaları, Eşgüdüm, Eşdeğer, Eşkonum. Koordinat = Bir noktanın Uzayda veya Düzlemde yerini gösteren sayı veya sayılar. Korunma Ortamı = Birleşik İnsalık Realitesini Manyetik Alanına ulaşmak. Koruyucu Güçler = Realite Ortamında hizmet veren Göksel Dostlar. Koruyucu kalkan = Herkesin son ulaştığı Evrim Boyutundaki Bilinç Enerjisi, Kişinin kendi Bilinç seviyesi, O kişinin koruyucu kalkanıdır. Kot = Bir şeyin yüksekliği, Boyut farkı, İki nokta arasındaki düzlem farkı. Kotlama = Verilen Evrensel Bilgiler veya yaşanan olaylar karşısında İnsanların tepki ve Düşüncelerini disketlere kaydetme. Kozma = 18 Galaksi Bütünlüğüne 1 Kozma denmektedir. 1 Kozma küçük bir Evren Çekirdeğidir. Her Kozma küçük bir Güneş olarak değerlendirilir. Kozmik Uyanış = Kozmik enerjiler ve kozmik tesirler ile Şuurlanma ve bilinçlenme. Kozmik = Uzay ve Uzay'ın genel Düzeni ile ilgili oluşum. Kozmik Beyin = İlk Güç, Ana Mutlak Güç, Güç Evreniyle, Nefes Boyutunun Enerjisi birleştirilmiş, anti-madde sıkıştırılarak oluşan Düşünce Kozmik Beyine

5 aktarılmış Bütünsel bir Beyin Gücü oluşmuştur. Kozmik Beyin (Ol dedi Oldu) formülüyle II.Evren çekirdeğini var eden Güçtür. Noktadan çıkan 3 eşdeğer Gücün ilk yarattığı varlık, Kozmik Beyindir. Kozmik Bilinç = Kozmik tesirlerle kazandırılan Bilinç, Evrimle kazanılan Bilinç. Kozmik Çağ = Dünya planında 3 asır sürecek olan Hazırlanma Sürecidir yılları Kozmik Çağdır. Bu devrede İnsanlık arttırılan Kozmik Enerjiler ve Bilgi Kitabının yüksek frekansıyla İnsanlar bilinçlenecek, Dinler ve Milletler birleşecektir. Kozmik Enerji = 10. Boyuttan, Tesirler Mekanizması tarafından, Güneşin Sol Boyutundan Planetimize özel olarak verilen Uyandırıcı, Bilinçlendirici Işınlar. (Doğal Kozmik Işınlar ile alâkası yoktur.) Kozmik Enerji Porları = Tesirler Mekanizmasından yansıtılan Bilgi ve Bilinç Enerjileridir. Kozmik Işın = Uzaydan gelerek Dünya atmosferine giren, kaynakları net olarak bilinmeyen enerji taşıyan Işınlar. Köz = İyice yanıp Kor Ateş haline gelmiş kömür veya odun parçası. Kristal Boncuk = Ulu Gücün Düşünce Okyanusunda bulunan Yapay Gürzlere verilen Ad. Kristal Gürz = Gürz, Atomik Bütün de denir. Her bir Gürz ün etrafında 16 adet kristal dikit vardır. Bu nedenle Kristal Gürz ismi de kullanılmaktadır. Krişna = Hint felsefesinde, Hint Tanrısı Vişnu nun, Zorba kral Kamsa yı yenerek halkını zülümden kurtarmak Için Krişna adıyla bedenlendiği ve Krişna adıyla yaptıkları anlatılır. Krişna, Hint Tanrısı Vişnu nun 8.ci enkarnasyonudur. Kromozom = Kalıtım iplikçileri. ( İnsanın Hücre çekirdeğinde 23 Çift Kromozom bulunur. Bunlar Çekirdeğin özelliklerin Bireylere geçmesini sağlayan kıvrık çubuk şeklindeki Mikroskopik cisimlerdir. Her Varlığın Kromozom sayısı değişiktir.) Kros Sistemi = Çapraz Çalışma Sistemi. Kozmik Kıyamet = Kozmik Işınlarla uyanan bilinçlerin frekans ve bilinç farklarından dolayı yaşanan-yaşanacak bilgi-fikir kargaşası. Kozmik Por = Kozmik Enerji Parçacıkları. Kozmos = Evren, Evrenin Doğumu ile oluşmuş olan Evrensel Boşluk. Ku = Dünya Boyutunun girebileceği En Yüksek Frekans, (18. Boyut Frekansına Eşdeğerdir. 72. Enerji Boyutu).

6 Kubbe- i Kâinat = Kâinatın Çatısı, Gök Kubbe. Kul = Tanrıya hizmet eden Insan. Kundalini = Beyin gücüyle çekilen ve İnsanın Kuyruk sokumunda biriken Kozmik Enerji, İnsanın bedensel Atomik bağını bir arada tutan Enerji, Madde Enerjisi. Kuram = Nazariye, Teori, Bilime temel olan Kurallar ve Yasalar Bütünü. Kurtuluş = Halâs, Bir şeyin bir yerden Bağını koparma, Hürriyet, Azadolmak, Tutkulardan kurtulmak. Kurtuluş Plânı = Dünyanın Evrim Projesi, Üç Asır sürecek Kozmik Çağ boyunca arttırılan Kozmik Akımlarla ve Bilgi Kitabının yüksek frekansıyla İnsanlığı Üst Evrim Boyutlarına ulaştırmak için yapılan ve yapılacak çalışmaların tümü Kurtuluş Planı dır. Kurun-u Kadim = Çok eski Devir, Eski Çağ. Kutsal Işık = İlahi önerilerin verildiği Odak, İlahi Planın Denetimci mekanizması. Kutsal Işık Yolu = Ruhsal Plan çıkışı, Rabsal Plan Girişi Kutsal Işık Yoludur. Kutup hizasındaki Yıldız = Bilgi Kitabı, bu tabiri kullanarak Kutup Yıldızının değişken olduğunu anlatmaktadır. Halihazırdaki Kutup Yıldızı, Küçük Ayı Takım Yıldızının en parlak yıldızı olan Polaris tir yıllarında Sefe Takım Yıldızının en parlak Yıldızı olan Alderamin kutup Yıldızı olacaktır. Yani Kutup hizasına gelecektir yıllarında ise Lyra Takım Yıldızının en parlak yıldızı olan Vega Kutup Yıldızı olacaktır yıllarında ise Dragon Takım Yıldızından Thuban Kutup Yıldızı olacaktır yıllarında ise bugünkü Kutup Yıldızı Polaris tekrar Kutup Yıldızı olacaktır. Kutur = Çap ( Tasavvufun Giriş Kapısı ). Kül = Bütün, Tüm. Külli = Genel, Tümel. Külli İrade = Bütünün İradesi, Allah'ın İradesi. Külliyen =Tamamen, Bütünü ile. Küp Sistemi = 10. Boyuttan sonraki Evrim Sistemidir.. Yüce Mecli in, 4.cü Kanalı Küp Sistemini yansıtır. Küp Sistemi, Delta Sınırından öteye başlar ve Evrensel Hakikatleri yansıtır. Küp Sistemi, Mekanik Düzenin ötesinde, İlâhi Düzenin direkt temsilcisidir. II.Evrene giriştir. Rabsal Mekanizmadır. Kürz = Hak Bütünlüğü, Milyonlarca Gürz ü çepeçevre saran Bütünlük, Hak Boyutu ile sınırlanmış olan, Allah'ın Düzeninin Bütünsel Birliğini oluşturan Bütünlük, Bilgi Kitabı sayılamayacak kadar çok Kürz olduğunu, Kürz leri de Bilinç Bütünlüğü denen başka bir Bütünlüğün sarmaladığını açıklanmaktadır.

7

* R * Rablar = Allahın ve Planın Öz Elemanları, Hiyerarşik Düzenleri Planetimize yansıtanlar. Rablar Mekanizması görevlileri.

* R * Rablar = Allahın ve Planın Öz Elemanları, Hiyerarşik Düzenleri Planetimize yansıtanlar. Rablar Mekanizması görevlileri. * R * R 3 = Bilgi Kitabı, R 3 ü 2 anlamda kullanmaktadır. 1.Ulu Güç, Büyük Güç, Yaradan isimleri de R 3 Bütünlüğünü ifade eder. Ulu Güç, Doğal Gürz ün yaratıcısıdır. Hücreyi Ruhsal enerjiyle birleştirerek

Detaylı

* A * Abdal = Gezgin, Derviş.

* A * Abdal = Gezgin, Derviş. * A * Abdal = Gezgin, Derviş. Abdülkadir Geylani = (D.1077,Geylan - Ö.1166,Bağdat) İranlı mutasavvıf. Kadiri Tarikatının kurucusudur. Güçlü hitabetiyle, Derin nasihat ve vaizleriyle tanınır. Çoğunlukla

Detaylı

EKVATORAL KOORDİNAT SİSTEMİ

EKVATORAL KOORDİNAT SİSTEMİ EKVATORAL KOORDİNAT SİSTEMİ Dünya nın yüzeyi üzerindeki bir noktayı belirlemek için enlem ve boylam sistemini kullanıyoruz. Gök küresi üzerinde de Dünya nın kutuplarına ve ekvatoruna dayandırılan ekvatoral

Detaylı

* I * Işık Beden = Evrim Özü'müzü çevreleyen Enerji Bedenimiz.

* I * Işık Beden = Evrim Özü'müzü çevreleyen Enerji Bedenimiz. * I * Islah = Düzeltme, İyileştirme, Terbiye etme. Işık Beden = Evrim Özü'müzü çevreleyen Enerji Bedenimiz. Işık Çağı = Bilgi Kitabı, 30.cu yüzyıldan sonra gelecek olan 10 asra, Işık Çağı demektedir. Işık

Detaylı

Işık Çağı = Bilgi Kitabı, 30.cu yüzyıldan sonra gelecek olan 10 asra, Işık Çağı demektedir.

Işık Çağı = Bilgi Kitabı, 30.cu yüzyıldan sonra gelecek olan 10 asra, Işık Çağı demektedir. 1 of 6 * I * Islah = Düzeltme, İyileştirme, Terbiye etme. Işık Beden = İçimizdeki Öz Enerji Bedenimiz. Işık Çağı = Bilgi Kitabı, 30.cu yüzyıldan sonra gelecek olan 10 asra, Işık Çağı demektedir. Işık Evren

Detaylı

Gelin bugün bu yazıda ilkokul sıralarından beri bize öğretilen bilgilerden yeni bir şey keşfedelim, ya da ne demek istediğini daha iyi anlayalım.

Gelin bugün bu yazıda ilkokul sıralarından beri bize öğretilen bilgilerden yeni bir şey keşfedelim, ya da ne demek istediğini daha iyi anlayalım. Kristal Yapılar Gelin bugün bu yazıda ilkokul sıralarından beri bize öğretilen bilgilerden yeni bir şey keşfedelim, ya da ne demek istediğini daha iyi anlayalım. Evrende, kimyasal özellik barındıran maddelerin

Detaylı

DÜŞÜNCE ZİNCİRLERİNE CEVAPTIR

DÜŞÜNCE ZİNCİRLERİNE CEVAPTIR DÜŞÜNCE ZİNCİRLERİNE CEVAPTIR Dostlarımız, ALTIN ÇAĞ, tüm Göksel Doktrinleri bir Bütünde toplayan Çalışma Düzenidir. Herkesin Öz Bilincine varacağı güne kadar Kozmik Odaklar Görevlerini yürütecektir. Ve

Detaylı

12. SINIF KONU ANLATIMLI

12. SINIF KONU ANLATIMLI 12. SINIF KONU ANLATIMLI 3. ÜNİTE: DALGA MEKANİĞİ 2. Konu ELEKTROMANYETİK DALGA ETKİNLİK VE TEST ÇÖZÜMLERİ 2 Elektromanyetik Dalga Etkinlik A nın Yanıtları 1. Elektromanyetik spektrum şekildeki gibidir.

Detaylı

25/12/2014 Bilgilendirme: Nur 24/35 Allah, semaların/boyutların ve arzın nuru/ışığı/enerjisidir. Onun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandile benzemesidir. Kandil, bir sırça içerisindedir. Sırça,

Detaylı

Dünya ve Uzay Test Çözmüleri. Test 1'in Çözümleri. 5. Ay'ın atmosferi olmadığı için açık hava basıncı yoktur. Verilen diğer bilgiler doğrudur.

Dünya ve Uzay Test Çözmüleri. Test 1'in Çözümleri. 5. Ay'ın atmosferi olmadığı için açık hava basıncı yoktur. Verilen diğer bilgiler doğrudur. 5 ve Uzay Test Çözmüleri Test 'in Çözümleri 5. Ay'ın atmosferi olmadığı için açık hava basıncı yoktur.. Gezegenlerin Güneş'e olan uzaklıkları sırasıyla; Merkür, Venüs,, Mars, Jupiter, Sütarn, Uranıs ve

Detaylı

AST101 ASTRONOMİ TARİHİ

AST101 ASTRONOMİ TARİHİ AST101 ASTRONOMİ TARİHİ 2017-2018 Güz Dönemi (Z, UK:2, AKTS:3) 6. Kısım Doç. Dr. Kutluay YÜCE Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü A r i s t o (Aritoteles) (M.Ö. 384-322)

Detaylı

Bir Bakışta Fen Bilimleri Kazanım Defteri

Bir Bakışta Fen Bilimleri Kazanım Defteri Fen Bilimleri 5 Bir Bakışta Akılda kalıcı özet bilgi alanları... Önemli noktalar... Alınacak notlar için boş alanlar... Tudem Yönlendirme sınavlarında çıkmış sorular... 2 Boşluk doldurma alanları... Konuyu

Detaylı

Yıldızlara gidemeyiz; sadece onlardan gelen ışınımı teleskopların yardımıyla gözleyebilir ve çözümleyebiliriz.

Yıldızlara gidemeyiz; sadece onlardan gelen ışınımı teleskopların yardımıyla gözleyebilir ve çözümleyebiliriz. Yıldızlara gidemeyiz; sadece onlardan gelen ışınımı teleskopların yardımıyla gözleyebilir ve çözümleyebiliriz. Işık genellikle titreşen elektromanyetik dalga olarak düşünülür; bu suda ilerleyen dalgaya

Detaylı

Galaksiler kütle çekimiyle birbirine bağlı yıldızlar ile yıldızlar arası gaz ve tozdan oluşan yapılardır.

Galaksiler kütle çekimiyle birbirine bağlı yıldızlar ile yıldızlar arası gaz ve tozdan oluşan yapılardır. Galaksiler Galaksiler kütle çekimiyle birbirine bağlı yıldızlar ile yıldızlar arası gaz ve tozdan oluşan yapılardır. Galaksilerin barındırdığı yıldızlar ortak bir çekim merkezi çevresindeki yörüngelerde

Detaylı

Bir Yıldız Sisteminde Canlılığın Oluşması İçin Gereken Etmenler

Bir Yıldız Sisteminde Canlılığın Oluşması İçin Gereken Etmenler Bir Yıldız Sisteminde Canlılığın Oluşması İçin Gereken Etmenler Bilinen yaşamın yalnızca Dünya da oluşarak, başka gezegen ve yıldız sistemlerinde oluşmamış olmasının birçok nedeni var. Bu yalnızca Dünya

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 2013-201 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE KONULAR 3 Fiilimsi EYLÜL Fiilimsi 1 Fiilimsi 2 Fiilimsi 3 KURBAN BAYRAMI EKİM Fiilimsi Fiilimsi 1

Detaylı

12. SINIF KONU ANLATIMLI

12. SINIF KONU ANLATIMLI 12. SINIF KONU ANLATIMLI 3. ÜNİTE: DALGA MEKANİĞİ 2. Konu ELEKTROMANYETİK DALGA ETKİNLİK VE TEST ÇÖZÜMLERİ 2 Elektromanyetik Dalga Testin 1 in Çözümleri 1. B manyetik alanı sabit v hızıyla hareket ederken,

Detaylı

A. ATOMUN TEMEL TANECİKLERİ

A. ATOMUN TEMEL TANECİKLERİ ÜNİTE 3 MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ 1. BÖLÜM MADDENİN TANECİKLİ YAPISI 1- ATOMUN YAPISI Maddenin taneciklerden oluştuğu fikri yani atom kavramı ilk defa demokritus tarafından ortaya atılmıştır. Örneğin;

Detaylı

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. DİL BİLGİSİ Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 1. Yazma Kurallarını Uygulama

Detaylı

Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya

Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya VAHYE DAYALI DİNLER YAHUDİLİK Yahudiliğin peygamberi Hz. Musa dır. Bu nedenle Yahudiliğe Musevilik de denir. Yahudi ismi, Yakup un on iki oğlundan biri olan Yuda veya Yahuda ya nispetle verilmiştir. Yahudiler

Detaylı

GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM

GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM Galaksilerin, yıldızların, gezegenlerin, meteorların, asteroitlerin bulunduğu hacimli ve kütleli gök cisimlerinin tamamının yer aldığı boşluğa uzay denir. Uzayda bulunan varlıkların

Detaylı

ALTERNATİF AKIMIN TANIMI

ALTERNATİF AKIMIN TANIMI ALTERNATİF AKIM ALTERNATİF AKIMIN TANIMI Belirli üreteçler sürekli kutup değiştiren elektrik enerjisi üretirler. (Örnek: Döner elektromekanik jeneratörler) Voltajın zamana bağlı olarak sürekli yön değiştirmesi

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

S.A.= Hz.Muhammed in adı geçtiğinde okunan Salat ve Selam olsun anlamına Gelen Sallallahü aleyhi ve sellem duasının kısaltılmış rümuzudur.

S.A.= Hz.Muhammed in adı geçtiğinde okunan Salat ve Selam olsun anlamına Gelen Sallallahü aleyhi ve sellem duasının kısaltılmış rümuzudur. 1 of 8 * S * S.A.= Hz.Muhammed in adı geçtiğinde okunan Salat ve Selam olsun anlamına Gelen Sallallahü aleyhi ve sellem duasının kısaltılmış rümuzudur. Saadet = Mutluluk. Sabit = Duran, Yerinden oynamayan.

Detaylı

Not: Bu yazımızın video versiyonunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ya da okumaya devam edebilirsiniz

Not: Bu yazımızın video versiyonunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ya da okumaya devam edebilirsiniz Uzay Ne Kadar Soğuk? Uzay ne kadar soğuk, veya ne kadar sıcak? Öncelikle belirtelim; uzay, büyük oranda boş bir ortamdır. Öyle ki, uzayda 1 metreküplük bir hacimde çoğu zaman birkaç tane atom, molekül

Detaylı

Uzaydaki Gözümüz Neler Görüyor? Hubble ın Gözüyle

Uzaydaki Gözümüz Neler Görüyor? Hubble ın Gözüyle Uzaydaki Gözümüz Neler Görüyor? Hubble ın Gözüyle Gökbilim, en eski bilimlerdendir. Sonsuz bir laboratuvarda yapılır. Ne var ki, bir gökbilimci, ilgi alanını oluşturan gökcisimleri üzerinde genellikle

Detaylı

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ

5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Allah İnancı Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Allah Vardır ve Birdir Evrendeki mükemmel düzen ile Allahın (c.c.) varlığı ve birliği

Detaylı

* S * S.A.= Hz.Muhammed in adı geçtiğinde okunan Salat ve Selam olsun anlamına Gelen Sallallahü aleyhi ve sellem duasının kısaltılmış rümuzudur.

* S * S.A.= Hz.Muhammed in adı geçtiğinde okunan Salat ve Selam olsun anlamına Gelen Sallallahü aleyhi ve sellem duasının kısaltılmış rümuzudur. * S * S.A.= Hz.Muhammed in adı geçtiğinde okunan Salat ve Selam olsun anlamına Gelen Sallallahü aleyhi ve sellem duasının kısaltılmış rümuzudur. Saadet = Mutluluk. Sabit = Duran, Yerinden oynamayan. Sabiteler

Detaylı

Ck MTP61 AYRINTILAR. 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Konu Tarama No. 01 Allah İnancı - I. Allah inancı. 03 Allah İnancı - III

Ck MTP61 AYRINTILAR. 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Konu Tarama No. 01 Allah İnancı - I. Allah inancı. 03 Allah İnancı - III 5. Sınıf 01 Allah İnancı - I 02 Allah İnancı - II 03 Allah İnancı - III Allah inancı 04 Ramazan ve Orucu - I 05 Ramazan ve Orucu - II Ramazan orucu 06 Ramazan ve Orucu - III 07 Adap ve Nezaket - I 08 Adap

Detaylı

Yıldızların Yapısı ve Evrimi. Anakol Sonrası Evrim

Yıldızların Yapısı ve Evrimi. Anakol Sonrası Evrim Yıldızların Yapısı ve Evrimi Anakol Sonrası Evrim Anakol Evriminin Sonu Anakolda yıldız hidrostatik dengede ve çekirdekte hidrojenini yakıp helyuma çevirecek yeterli sıcaklığa sahip. Şimdi yıldız kimyasal

Detaylı

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI (Şıkkın sonunda nokta varsa doğru cevap o dur.)

ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI (Şıkkın sonunda nokta varsa doğru cevap o dur.) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI (Şıkkın sonunda nokta varsa doğru cevap o dur.) Her sorunun doğru cevabı 5 puandır. Süre 1 ders saatidir. 02.01.2013 ÇARŞAMBA 1. Güneş sisteminde

Detaylı

KONGRESİ - I HAZİRAN 2017

KONGRESİ - I HAZİRAN 2017 Lorem Ipsum Dolor DOSTLUĞA ÇAĞRI DERNEĞİ DÜNYA BİRLEŞİM Etiam sollicitudin, libero PROGRAMI non lacinia tempus, elit est molestie urna, ornare rutrum pede nulla eu nisl. KONGRESİ - I 22-23 HAZİRAN 2017

Detaylı

Zikir hareketleri, 1 li, 2 li, 3 lü ve 4 lü ritmlerden kuruludur. Bu ritmler, kendi içlerinde değişik hızlarda uygulanır.

Zikir hareketleri, 1 li, 2 li, 3 lü ve 4 lü ritmlerden kuruludur. Bu ritmler, kendi içlerinde değişik hızlarda uygulanır. Zikir, hareket (ritm), ses ve nefes unsurlarını içeren komplike bir yöntemdir. Bu değişik unsurlar bir ahenk içinde birlikte çalışarak İlâhî bir orkestrasyon oluştururlar. Zikir hareketleri, 1 li, 2 li,

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

EKVATORAL KOORDİNAT SİSTEMİ_devam. Serap Ak

EKVATORAL KOORDİNAT SİSTEMİ_devam. Serap Ak EKVATORAL KOORDİNAT SİSTEMİ_devam http://star-www.st-and.ac.uk/~fv/webnotes/chapter5.htm http://star-www.st-and.ac.uk/~fv/webnotes/chapter4.htm Gök küresinde bulunan önemli yıldızların ekvatoral koordinatları

Detaylı

Bilimsel Bilginin Oluşumu

Bilimsel Bilginin Oluşumu Madde ve Özkütle 2 YGS Fizik 1 YGS Fizik Fiziğin Doğası başlıklı hazırladığımız bu yazıda; bilimin yöntemleri, fiziğin alt dalları, ölçüm, birim, vektörel ve skaler büyüklüklerle birlikte fizik dünyası

Detaylı

STATİK AĞIRLIK MERKEZİ. 3.1 İki Boyutlu Cisimler 3.2 Düzlem Eğriler 3.3 Bileşik Cisimler. 3.4 Integrasyon ile ağırlık merkezi hesabı

STATİK AĞIRLIK MERKEZİ. 3.1 İki Boyutlu Cisimler 3.2 Düzlem Eğriler 3.3 Bileşik Cisimler. 3.4 Integrasyon ile ağırlık merkezi hesabı 1 STATİK AĞIRLIK MERKEZİ 3.1 İki Boyutlu Cisimler 3.2 Düzlem Eğriler 3.3 Bileşik Cisimler 3.4 Integrasyon ile ağırlık merkezi hesabı 3.5 Pappus-Guldinus Teoremi 3.6 Yayılı Yüke Eşdeğer Tekil Yük 3.7 Sıvı

Detaylı

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE Ünite Ünite 01 Kelime Gruplarında Anlam - I 29 Cümlenin Öğeleri - I (Cümlenin Temel Ögeleri) 02 Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Kelime Gruplarında Anlam - IV 05

Detaylı

Omega içi Ruhsal Planin Yansima sebekesi 8. Boyuttur. Buradan direkt 9. Boyut olan Rabsal Düzene geçilir.

Omega içi Ruhsal Planin Yansima sebekesi 8. Boyuttur. Buradan direkt 9. Boyut olan Rabsal Düzene geçilir. 1992 Üçüncü Ay Fasikül51 UMUMI MESAJ Düsünce zincirlerinden aldigimiz Mesajlara yardimci olmak için, Sizlere daha önce verilen Omega ve Evrim Boyutlarini daha detayli açmak lüzumunu hisseden Yüce Mekanizma,

Detaylı

Diğer müritlerin neşeyle elindekileri takdiminden sonra, Aziz Mahmut Efendi, boynunu bükerek bu kırık ve solmuş çiçeği üstadına takdim eder.

Diğer müritlerin neşeyle elindekileri takdiminden sonra, Aziz Mahmut Efendi, boynunu bükerek bu kırık ve solmuş çiçeği üstadına takdim eder. Hak dostlarından Üftâde Hazretleri(*), bir gün müritleriyle bir kır sohbetine çıkar. Emri üzerine bütün dervişler, kırın rengârenk çiçeklerle bezenmiş yerlerini dolaşarak hocalarına birer demet çiçek getirirler.

Detaylı

KUTUP IŞINIMI AURORA. www.astrofotograf.com

KUTUP IŞINIMI AURORA. www.astrofotograf.com KUTUP IŞINIMI AURORA www.astrofotograf.com Kutup ışıkları, ya da aurora, genellikle kutup bölgelerinde görülen bir gece ışımasıdır. Aurora, gökyüzündeki doğal ışık görüntüleridir. Genelde gece görülen

Detaylı

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler

İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler İnsanı Diğer Canlılardan Ayıran Özellikler Hani, Rabbin meleklere, Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım demişti. Onlar, Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd

Detaylı

ÜNİTE 7 : GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ UZAY BİLMECESİ

ÜNİTE 7 : GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ UZAY BİLMECESİ ÖĞRENME ALANI : DÜNYA VE EVREN ÜNİTE 7 : GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ UZAY BİLMECESİ A GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM (5 SAAT) 1 Uzay ve Evren 2 Gök Cismi 3 Yıldızlar 4 Güneş 5 Takım Yıldızlar 6 Kuyruklu Yıldızlar

Detaylı

Bölüm 7. Mavi Bilye: YER

Bölüm 7. Mavi Bilye: YER Bölüm 7 Mavi Bilye: YER Japon uzay ajansının (JAXA) AY yörüngesinde bulunan aracı KAGUYA dan Yer in doğuşu ilk defa yüksek çözünürlüklü olarak görüntülendi. 14 Kasım 2007 Yeryüzü: Okyanus tabanındaki büyük

Detaylı

GÜNEŞİN ELEKTROMANYETİK SPEKTRUMU

GÜNEŞİN ELEKTROMANYETİK SPEKTRUMU GÜNEŞİN ELEKTROMANYETİK SPEKTRUMU Güneş ışınımı değişik dalga boylarında yayılır. Yayılan bu dalga boylarının sıralı görünümü de güneş spektrumu olarak isimlendirilir. Tam olarak ifade edilecek olursa;

Detaylı

Elektromanyetik Dalga Teorisi Ders-3

Elektromanyetik Dalga Teorisi Ders-3 Elektromanyetik Dalga Teorisi Ders-3 Faz ve Grup Hızı Güç ve Enerji Düzlem Dalgaların Düzlem Sınırlara Dik Gelişi Düzlem Dalgaların Düzlem Sınırlara Eğik Gelişi Dik Kutuplama Paralel Kutuplama Faz ve Grup

Detaylı

ATOMLAR ARASI BAĞLAR

ATOMLAR ARASI BAĞLAR MALZEME 2. HAFTA 1 ATOMSAL BAĞ ATOMLAR ARASI BAĞLAR Atomlar, atomlar arası bağ kuvvetleri ile bir araya gelirler. Malzemenin en küçük yapı taşı olan atomları bağ kuvvetleri bir arada tutar. Atomsal bağların

Detaylı

ASTRONOMİ TARİHİ. 4. Bölüm Kopernik Devrimi. Serdar Evren 2013

ASTRONOMİ TARİHİ. 4. Bölüm Kopernik Devrimi. Serdar Evren 2013 ASTRONOMİ TARİHİ 4. Bölüm Kopernik Devrimi Serdar Evren 2013 Fotoğraf: Eski Yunan mitolojisinde sırtında gök küresini taşıyan astronomi tanrısı, ATLAS. Kopernik Devrimi Güneş sisteminin merkezinde Güneş

Detaylı

ASTRONOMİ TARİHİ. 3. Bölüm Mezopotamya, Eski Mısır ve Eski Yunan da Astronomi. Serdar Evren 2013

ASTRONOMİ TARİHİ. 3. Bölüm Mezopotamya, Eski Mısır ve Eski Yunan da Astronomi. Serdar Evren 2013 ASTRONOMİ TARİHİ 3. Bölüm Mezopotamya, Eski Mısır ve Eski Yunan da Astronomi Serdar Evren 2013 Fotoğraf: Eski Yunan mitolojisinde sırtında gök küresini taşıyan astronomi tanrısı, ATLAS. Daha modern nesil

Detaylı

4. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ II. DÖNEM GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİ SORU CEVAP ÇALIŞMASI

4. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ II. DÖNEM GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİ SORU CEVAP ÇALIŞMASI 4. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ II. DÖNEM GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİ SORU CEVAP ÇALIŞMASI 1. Dünya mızın şekli neye benzer? Dünyamızın şekli küreye benzer. 2. Dünya mızın şekli ile ilgili örnekler veriniz.

Detaylı

Parçacıkların Standart Modeli ve BHÇ

Parçacıkların Standart Modeli ve BHÇ Parçacıkların Standart Modeli ve BHÇ Prof. Dr. Altuğ Özpineci ODTÜ Fizik Bölümü Parçacık Fiziği Maddeyi oluşturan temel yapı taşlarını ve onların temel etkileşimlerini arar Democritus (460 MÖ - 370 MÖ)

Detaylı

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Radyasyon (Işınım) Isı Transferi Deneyi Çalışma Notu

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Radyasyon (Işınım) Isı Transferi Deneyi Çalışma Notu YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Radyasyon (Işınım) Isı Transferi Deneyi Çalışma Notu Laboratuar Yeri: E1 Blok Termodinamik Laboratuvarı Laboratuar

Detaylı

Fotovoltaik Teknoloji

Fotovoltaik Teknoloji Fotovoltaik Teknoloji Bölüm 3: Güneş Enerjisi Güneşin Yapısı Güneş Işınımı Güneş Spektrumu Toplam Güneş Işınımı Güneş Işınımının Ölçülmesi Dr. Osman Turan Makine ve İmalat Mühendisliği Bilecik Şeyh Edebali

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

6. SINIF DERS: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÜNİTE:1 KONU: DEĞERLENDİRME SORU VE CEVAPLARI

6. SINIF DERS: DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÜNİTE:1 KONU: DEĞERLENDİRME SORU VE CEVAPLARI 1- Soru: Allah ın insanlar arasından seçip vahiy indirdiği kişiye ne ad verilir? Cevap: Peygamber/Resul/Nebi denir. 2- Soru: Kuran da peygamber hangi kelimelerle ifade edilmektedir? Cevap: Resul ve nebi

Detaylı

Eski çağlara dönüp baktığımızda geçmişteki gç ş insan topluluklarının yazılı, yazısız kültür miraslarında Güneş ve Ay tutulmalarının nedeni hep doğaüstü güçlerle açıklanmaya çalışılmıştır. Yapılan tasvirlerde

Detaylı

HAFTA SAAT KAZANIM ÖĞRENME YÖNTEMLERİ ARAÇ-GEREÇLER KONU DEĞERLENDİRME

HAFTA SAAT KAZANIM ÖĞRENME YÖNTEMLERİ ARAÇ-GEREÇLER KONU DEĞERLENDİRME 75. YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRİK-ELEKTRONİK ESASLARI DERSİ 10. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EYLÜL EYLÜL EKİM 1.(17-23) 2.(24-30) 3.(01-07)

Detaylı

5. Peygamberimizin Medine'ye hicret ettikten sonra yaptırdığı caminin adı nedir? 1. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir?

5. Peygamberimizin Medine'ye hicret ettikten sonra yaptırdığı caminin adı nedir? 1. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir? Din Kültürü. Aşağıdakilerden hangisi dinin faydalarından biri değildir? Düşünmeyi öğretir Hayata anlam katar Sabretmeyi öğretir Herkesten yardım istemeyi öğretir Özgür olmayı öğretir. Peygamberimizin Medine'ye

Detaylı

GÜNEŞ SİSTEMİ. 1-Havanın bulutsuz olduğu bir günde gökyüzüne gece ve gündüz baktığımızda neler görürüz?

GÜNEŞ SİSTEMİ. 1-Havanın bulutsuz olduğu bir günde gökyüzüne gece ve gündüz baktığımızda neler görürüz? üneş Sistemi ÜNEŞ SİSTEMİ Bu bölümde üneş Sistemi hakkında bilgi sahibi olacaksınız A Acaba yalnız mıyız? Etkinlik A 1-Havanın bulutsuz olduğu bir günde gökyüzüne gece ve gündüz baktığımızda neler görürüz?

Detaylı

UZAY VE ZAMAN NEDİR? İnsanın var olduğundan beri kendine sorduğu kendineve evrenedair en önemli soru!

UZAY VE ZAMAN NEDİR? İnsanın var olduğundan beri kendine sorduğu kendineve evrenedair en önemli soru! UZAY VE ZAMAN NEDİR? İnsanın var olduğundan beri kendine sorduğu kendineve evrenedair en önemli soru! Giordano Bruno, Galileo Galilei, Nicolaus Copernicus, Johannes Kepler, René Descartes ARİSTO (ARİSTOTELES)

Detaylı

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder.

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder. 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam (Gerçek - Mecaz) 1 4 Türkçe Cümlede Anlam (Deyim) 2 5 Türkçe Cümlede Anlam (Öznel Cümle) 3 6 Türkçe Parçada

Detaylı

Dönme. M. Ali Alpar. Galileo Öğretmen Eğitimi Programı. Sabancı Üniversitesi 14-16.08.2009 Nesin Matematik Köyü Şirince 17.21.08.

Dönme. M. Ali Alpar. Galileo Öğretmen Eğitimi Programı. Sabancı Üniversitesi 14-16.08.2009 Nesin Matematik Köyü Şirince 17.21.08. Dönme Galileo Öğretmen Eğitimi Programı Sabancı Üniversitesi 14-16.08.2009 Nesin Matematik Köyü Şirince 17.21.08.2009 M. Ali Alpar Cisimler neden dönerler? Öğrencinin sorusu: Madem ki herhangi iki cisim

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 15 EKİM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

DEV GEZEGENLER. Mars ın dışındaki dört büyük gezegen dev gezegenler grubunu oluşturur.

DEV GEZEGENLER. Mars ın dışındaki dört büyük gezegen dev gezegenler grubunu oluşturur. DEV GEZEGENLER DEV GEZEGENLER Mars ın dışındaki dört büyük gezegen dev gezegenler grubunu oluşturur. Bunlar sırasıyla Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gezegenleridir. Bunların kütle ve yarıçapları yersel

Detaylı

Fotogrametrinin Optik ve Matematik Temelleri

Fotogrametrinin Optik ve Matematik Temelleri Fotogrametrinin Optik ve Matematik Temelleri Resim düzlemi O : İzdüşüm (projeksiyon ) merkezi P : Arazi noktası H : Asal nokta N : Nadir noktası c : Asal uzaklık H OH : Asal eksen (Alım ekseni) P OP :

Detaylı

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEĞERLER EĞİTİMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Bir milletin ve topluluğun oluşumunda maddi

Detaylı

Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri

Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri Kur an-ı Kerim i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri 1 ) İlahi kitapların sonuncusudur. 2 ) Allah tarafından koruma altına alınan değişikliğe uğramayan tek ilahi kitaptır. 3 ) Diğer ilahi

Detaylı

MİT VE DİN İLİŞKİSİ. (Kutsal Metinlerle İlişkisi) DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1

MİT VE DİN İLİŞKİSİ. (Kutsal Metinlerle İlişkisi) DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1 MİT VE DİN İLİŞKİSİ (Kutsal Metinlerle İlişkisi) DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1 Mit ve Din Mitolojiler genel olarak dinsel, ruhani ve evrenin ya da halkların oluşumu gibi yaratılış veya türeyiş gibi temaları içerirler.

Detaylı

SICAKLIK NEDİR? Sıcaklık termometre

SICAKLIK NEDİR? Sıcaklık termometre SICAKLIK NEDİR? Sıcaklık maddedeki moleküllerin hareket hızları ile ilgilidir. Bu maddeler için aynı veya farklı olabilir. Yani; Sıcaklık ortalama hızda hareket eden bir molekülün hareket (kinetik) enerjisidir.

Detaylı

STATIK VE MUKAVEMET 4. Ağırlık Merkezi. Yrd. Doç. Dr. NURHAYAT DEĞİRMENCİ

STATIK VE MUKAVEMET 4. Ağırlık Merkezi. Yrd. Doç. Dr. NURHAYAT DEĞİRMENCİ STATIK VE MUKAVEMET 4. Ağırlık Merkezi Yrd. Doç. Dr. NURHAYAT DEĞİRMENCİ AĞIRLIK MERKEZİ Gerçekte yükler yayılı olup, tekil yük problemlerin çözümünü kolaylaştıran bir idealleştirmedir. Statikte çok küçük

Detaylı

Şekil-1. Doğru ve Alternatif Akım dalga şekilleri

Şekil-1. Doğru ve Alternatif Akım dalga şekilleri 2. Alternatif Akım =AC (Alternating Current) Değeri ve yönü zamana göre belirli bir düzen içerisinde değişen akıma AC denir. En çok bilinen AC dalga biçimi Sinüs dalgasıdır. Bununla birlikte farklı uygulamalarda

Detaylı

AST404 GÖZLEMSEL ASTRONOMİ HAFTALIK UYGULAMA DÖKÜMANI

AST404 GÖZLEMSEL ASTRONOMİ HAFTALIK UYGULAMA DÖKÜMANI AST404 GÖZLEMSEL ASTRONOMİ HAFTALIK UYGULAMA DÖKÜMANI Öğrenci Numarası: I. / II. Öğretim: Adı Soyadı: İmza: HAFTA 08 1. KONU: TAYFSAL GÖZLEM 1 2. İÇERİK Doppler Etkisi Kirchhoff Yasaları Karacisim Işınımı

Detaylı

SES DALGALARı Dalgalar genel olarak, mekanik ve elektromanyetik dalgalar olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Elektromanyetik dalgalar, yayılmak için bi

SES DALGALARı Dalgalar genel olarak, mekanik ve elektromanyetik dalgalar olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Elektromanyetik dalgalar, yayılmak için bi SES FĠZĠĞĠ SES DALGALARı Dalgalar genel olarak, mekanik ve elektromanyetik dalgalar olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Elektromanyetik dalgalar, yayılmak için bir ortama ihtiyaç duymazlar ve boşlukta da

Detaylı

CERN BÖLÜM-3 İZAFİYET TEORİSİNDE SONUN BAŞLANGICI MI?

CERN BÖLÜM-3 İZAFİYET TEORİSİNDE SONUN BAŞLANGICI MI? CERN BÖLÜM-3 İZAFİYET TEORİSİNDE SONUN BAŞLANGICI MI? Geçtiğimiz ay sonlarında CERN den yapılan açıklama belki de bugüne kadar CERN den yapılan açıklamaların en sansasyoneliydi. Açıklamada nötrinolarla

Detaylı

1.ÜNİTE MODERN ATOM TEORİSİ -2.BÖLÜM- ATOMUN KUANTUM MODELİ

1.ÜNİTE MODERN ATOM TEORİSİ -2.BÖLÜM- ATOMUN KUANTUM MODELİ 1.ÜNİTE MODERN ATOM TEORİSİ -2.BÖLÜM- ATOMUN KUANTUM MODELİ Bohr Modelinin Yetersizlikleri Dalga-Tanecik İkiliği Dalga Mekaniği Kuantum Mekaniği -Orbital Kavramı Kuantum Sayıları Yörünge - Orbital Kavramları

Detaylı

30 ARALIK 2015 PTS 6. SINIFLAR KONU DAĞILIMI

30 ARALIK 2015 PTS 6. SINIFLAR KONU DAĞILIMI 30 ARALIK 2015 PTS 6. SINIFLAR KONU DAĞILIMI ALLAH NİÇİN VAHİY GÖNDERMİŞTİR? ASR SURESİ VE ANLAMI İLAHİ KİTAPLAR NAMAZ NEDİR? NİÇİN KILINIR? NAMAZA ÇAĞRI EZAN VE KAMET NAMAZA HAZIRLIK ŞARTLARI NAMAZIN

Detaylı

Gerçekte yükler yayılı olup, tekil yük problemlerin çözümünü kolaylaştıran bir idealleştirmedir.

Gerçekte yükler yayılı olup, tekil yük problemlerin çözümünü kolaylaştıran bir idealleştirmedir. STATIK VE MUKAVEMET 4. Ağırlık Merkezi AĞIRLIK MERKEZİ Gerçekte yükler yayılı olup, tekil yük problemlerin çözümünü kolaylaştıran bir idealleştirmedir. Statikte çok küçük bir alana etki eden birbirlerine

Detaylı

Karabük Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi...www.IbrahimCayiroglu.com. STATİK (2. Hafta)

Karabük Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi...www.IbrahimCayiroglu.com. STATİK (2. Hafta) AĞIRLIK MERKEZİ STATİK (2. Hafta) Ağırlık merkezi: Bir cismi oluşturan herbir parçaya etki eden yerçeki kuvvetlerinin bileşkesinin cismin üzerinden geçtiği noktaya Ağırlık Merkezi denir. Şekil. Ağırlık

Detaylı

Elektromanyetik Dalgalar. Test 1 in Çözümleri

Elektromanyetik Dalgalar. Test 1 in Çözümleri 38 Elektromanyetik Dalgalar 1 Test 1 in Çözümleri 1. Radyo dalgaları elektronların titreşiminden doğan elektromanyetik dalgalar olup ışık hızıyla hareket eder. Radyo dalgalarının titreşim frekansı ışık

Detaylı

derece güzel olduğu anlaşılmaktadır. Güzellik, biliyorsunuz insandan insana ve kültürden kültüre

derece güzel olduğu anlaşılmaktadır. Güzellik, biliyorsunuz insandan insana ve kültürden kültüre Doç. Dr. Haluk Berkmen Eski dönemlerden beri insan yaradılış hakkında sorular sormuş bu konuda pek çok düşünceler üretilmiştir. Son bir iki asırdır tekniğin gelişmesiyle yeni aletler insanlığın hizmetine

Detaylı

ALETLİ ANALİZ YÖNTEMLERİ

ALETLİ ANALİZ YÖNTEMLERİ ALETLİ ANALİZ YÖNTEMLERİ Spektroskopiye Giriş Yrd. Doç. Dr. Gökçe MEREY SPEKTROSKOPİ Işın-madde etkileşmesini inceleyen bilim dalına spektroskopi denir. Spektroskopi, Bir örnekteki atom, molekül veya iyonların

Detaylı

KOZMiK ADAKLAR ( Düsünce zincirlerine cevaptir)

KOZMiK ADAKLAR ( Düsünce zincirlerine cevaptir) KOZMiK ADAKLAR ( Düsünce zincirlerine cevaptir) Simdi Size Gruplar hakkinda Bilgiler verilecektir. Her Adagin bir Manyetik Aurasi vardir. Kozmik Bilgiler, Enerji Partikülleri halinde bu Manyetik Auralara

Detaylı

Yavuz KAYMAKÇIOĞLU- Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Yavuz KAYMAKÇIOĞLU- Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Yavuz KAYMAKÇIOĞLU- Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yvzkymkc@gmail.com 2 Atmosferi hangi coğrafya dalı inceler? Klimatoloji 4 Asal Gazlar 0,96% Oksijen 20,95% Azot 78,07% ASAL GAZLAR

Detaylı

Müdafaa-i Hukuk Hareketi bu hakları savunmak ve geliştirmek için kurulmuştur.

Müdafaa-i Hukuk Hareketi bu hakları savunmak ve geliştirmek için kurulmuştur. Parti varlık sebebi, isminden de anlaşılacağı üzere, hakların savunulmasıdır. Müdafaa-i Hukuk düşüncesine göre: 1. İnsanın 2. Toplumun 3. Milletin 4. Devletin 5. Vatanın hakları vardır. Şu anda bu haklar

Detaylı

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1 MATEMATİK Sayılar 9 6 7 6 9 8 9 7 8 6 8 9 6 4 5 Üslü-Köklü İfadeler 4 5 4 2 2 1 1 3 2 4 2 4 2 4 2 Oran ve Orantı 1-3 1 1 1 2-1 2 1 1-1 1 Çarpanlara Ayırma 3 3 2 3 1 3-3 1 1 4 4 4 4 1 Denklemler-Problem

Detaylı

SU Lise Yaz Okulu. Samanyolu ve Diğer Gökadalar

SU Lise Yaz Okulu. Samanyolu ve Diğer Gökadalar SU Lise Yaz Okulu Samanyolu ve Diğer Gökadalar Samanyolu Gökadamız kendi kütleçekimi al1nda dengeli, milyarlarca yıldız, gaz ve tozdan oluşan bir yapıdır. Biz gökadamızı gökyüzünde bir kolon halinde görürüz.

Detaylı

I. POLAR KOVALENT BAĞLAR/POLAR MOLEKÜLLER

I. POLAR KOVALENT BAĞLAR/POLAR MOLEKÜLLER 5.111 Ders Özeti #13 Bugün için okuma: Bölüm 3.1 (3. veya 4. Baskıda) Temel VSEPR Modeli, Bölüm 3.2 (3. ve 4. Baskıda) Merkez Atomu üzerinde Yalın Çiftli Moleküller. Ders #14 için okuma: Bölüm 3.8 (3.

Detaylı

mercek ince kenarlı (yakınsak) mercekler kalın kenarlı (ıraksak) mercekle odak noktası odak uzaklığı

mercek ince kenarlı (yakınsak) mercekler kalın kenarlı (ıraksak) mercekle odak noktası odak uzaklığı MERCEKLER Mercekler mikroskoptan gözlüğe, kameralardan teleskoplara kadar pek çok optik araçta kullanılır. Mercekler genelde camdan ya da sert plastikten yapılan en az bir yüzü küresel araçlardır. Cisimlerin

Detaylı

Yıldızımız GÜNEŞ. Serdar Evren. Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü

Yıldızımız GÜNEŞ. Serdar Evren. Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Yıldızımız GÜNEŞ Serdar Evren Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü e-konferans: 13 Nisan 2016 Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilime Yolculuk Projesi Amaterasu, Japon Güneş Tanrıçası Arinna,

Detaylı

-Anadolu Türkleri arasında efsane; menkabe, esatir ve mitoloji terimleri yaygınlık kazanmıştır.

-Anadolu Türkleri arasında efsane; menkabe, esatir ve mitoloji terimleri yaygınlık kazanmıştır. İçindekiler 1 Efsane Nedir? 2 Efsanenin Genel Özellikleri 3 Efsanelerin Oluşumu 4 Oluşumuyla İlgili Kuramlar 5 Efsanelerin Sınıflandırılması 6 Efsanelerde Konu ve Amaç 7 Efsanelerde Yapı, Dil ve Anlatım

Detaylı

Dik İzdüşüm Teorisi. Prof. Dr. Muammer Nalbant. Muammer Nalbant

Dik İzdüşüm Teorisi. Prof. Dr. Muammer Nalbant. Muammer Nalbant Dik İzdüşüm Teorisi Prof. Dr. Muammer Nalbant Muammer Nalbant 2017 1 Dik İzdüşüm Terminolojisi Bakış Noktası- 3 boyutlu uzayda bakılan nesneden sonsuz uzaktaki herhangi bir yer. Bakış Hattı- gözlemcinin

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Hareket Hareket 12.1.1.1. Düzgün

Detaylı

X-Ray Çözümleri - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri

X-Ray Çözümleri - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri X-RAY CİHAZLARI X-Ray cihazı kullanımıgenel olarak çanta, bavul, koli, paket, zarf gibi cisimlerin güvenliği tehdit edici bir içerik taşıyıp taşımadığı ve ne tür bir içerik taşıdığının tespit edilmesinde

Detaylı

PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İNANÇ 7. 10. Ey Resûl! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan O nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Doğrusu Allah, kâfirler

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Hayat Amaçsız

Detaylı

SIVILARIN KALDIRMA KUVVETİ

SIVILARIN KALDIRMA KUVVETİ Kuvvet ve Hareket SIVILARI KALDIRMA KUVVETİ Akışkan olan suyun sahip olduğu özelliklerd özelliklerden d teknik k ik anlamda l d yararlanabilmek, l bililmek, k insanların i yaptıkları çalışmalarla mümkün

Detaylı

Doğal Süreçler. yıldız, gezegen, meteor, nebula (ışık enerjisi yayarak görünür haldeki gaz ve toz bulutları) bulunur.

Doğal Süreçler. yıldız, gezegen, meteor, nebula (ışık enerjisi yayarak görünür haldeki gaz ve toz bulutları) bulunur. Doğal Süreçler Yıldızlar, gezegenler, Güneş sistemi, gök adalar, meteorlar sonuçta evren nasıl oluşmuştur? Evren ve bilinmeyenlerini anlamak, dünyanın oluşumunu öğrenmek için bilim insanları tarih boyunca

Detaylı