ET1620I Serisi. Kullanıcı Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ET1620I Serisi. Kullanıcı Kılavuzu"

Transkript

1 ET1620I Serisi Kullanıcı Kılavuzu

2 TR8823 Birinci Sürüm Ocak 2014 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı izni olmaksızın, alıcı tarafından yedekleme amaçları doğrultusunda saklanan dokümantasyon hariç olmak üzere, herhangi bir şekilde ya da herhangi bir yolla yeniden çoğaltılamaz, devredilemez, sureti alınamaz, yeniden kullanma sisteminde saklanamaz ya da herhangi bir dile tercüme edilemez. ASUS, BU KILAVUZU, MEVCUT DURUMUYLA VE KISITLI OLMAMAKLA BERABER ZIMNİ GARANTİLER YA DA ÖZEL BİR AMACA YÖNELİK TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA UYGUNLUK KOŞULLARI DA DAHİL OLMAK ÜZERE, AÇIK YA DA ZIMNİ HERHANGİ BİR ÇEŞİT GARANTİ VERMEKSİZİN SAĞLAMAKTADIR. ASUS YA DA DİREKTÖRLERİ, GÖREVLİLERİ, ÇALIŞANLARI YA DA TEMSİLCİLERİ, HERHANGİ BİR DOLAYLI, ÖZEL, ARIZA YA DA SONUÇSAL HASARDAN (KAR KAYBI, İŞ KAYBI, KULLANIM YA DA VERİ KAYBI, İŞİN KESİNTİYE UĞRAMASI VE BENZERİ HASARLAR DA DAHİL OLMAK ÜZERE) DOLAYI, SÖZ KONUSU HASARIN BU KILAVUZDAKİ YA DA ÜRÜNDEKİ HERHANGİ BİR KUSURDAN YA DA HATADAN KAYNAKLANABİLECEĞİNİN ASUS A BİLDİRİLMİŞ OLMASI DURUMUNDA DAHİ, SORUMLU OLMAYACAKTIR. Bu kılavuzda yer alan ürünler ve şirket adları, ilgili şirketlerin tescilli ticari markaları ya da telif hakları olabilir ya da olmayabilir ve ihlal maksadı olmaksızın yalnızca tanımlama ya da açıklama amaçları ve sahibinin faydası doğrultusunda kullanılabilir. BU KILAVUZ KAPSAMINDAKİ SPESİFİKASYONLAR VE BİLGİLER YALNIZCA KULLANIM AMAÇLI SUNULMUŞ OLUP HERHANGİ BİR ZAMANDA HABER VERİLMEKSİZİN DEĞİŞTİRİLEBİLİR VE ASUS TARAFINDAN VERİLMİŞ BİR TAAHHÜT OLARAK YORUMLANMAMALIDIR. ASUS, İÇİNDE AÇIKLANAN ÜRÜNLER VE YAZILIM DA DAHİL OLMAK ÜZERE BU KILAVUZDA GÖRÜLEBİLECEK HERHANGİ BİR HATADAN YA DA YANLIŞLIKTAN DOLAYI HİÇBİR SORUMLULUK YA DA YÜKÜMLÜLÜK KABUL ETMEZ. Telif Hakkı 2014 ASUSTeK COMPUTER INC. Her Hakkı Saklıdır.

3 SINIRLI SORUMLULUK ASUS tan kaynaklanan bir temerrütten ya da diğer bir yükümlülükten dolayı meydana gelebilecek durumlarda, zararları ASUS tan tazmin etme hakkına sahipsiniz. Bu tür bir durumda, ASUS tan zarar tazmin etme hakkınızın neye dayandığı önemli olmaksızın, ASUS, bedensel yaralanma (ölüm de dahil) ve taşınmaz mülke ve maddi kişisel mala gelen zararlara; ya da bu Garanti Beyanatında belirtilen kanuni yükümlülüklerin ihmalinden ya da yerine getirilmemesinden kaynaklanan diğer herhangi bir fiili ve doğrudan hasara karşı, söz konusu ürünün liste sözleşme fiyatından daha fazla olmayacak şekilde sorumludur. ASUS yalnızca sözleşmeye dayalı kayıplardan, zararlardan ya da iddialardan, haksız fiillerden ya da bu Garanti Beyanatı uyarınca söz konusu olan ihlalden dolayı zararlarınızı tazmin etmekle yükümlü olacaktır. Bu limit ayrıca ASUS un tedarikçileri ve satıcıları için de geçerlidir. Bu, ASUS un, tedarikçilerinin ve satıcınızın müşterek sorumluluklarına ilişkin maksimum limittir. ASUS, HİÇBİR KOŞUL ALTINDA ŞU SAYILANLARDAN HERHANGİ BİRİNE KARŞI YÜKÜMLÜ OLMAYACAKTIR: (1) HASARLARLA İLGİLİ OLARAK TARAFINIZA YÖNELİK ÜÇÜNCÜ TARAF İDDİALARI; (2) KAYIT YA DA VERİ KAYIPLARINIZ YA DA BUNLARIN ZARAR GÖRMESİ; YA DA (3) ÖZEL, ARIZA YA DA DOLAYLI ZARARLAR YA DA HERHANGİ BİR EKONOMİK SONUÇSAL ZARAR (KAR YA DA TASARRUF KAYIPLARI DA DAHİL) - ASUS UN, TEDARİKÇİLERİNİN YA DA SATICINIZIN SÖZ KONUSU ZARARIN OLASILIĞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMİŞ OLMALARI DURUMUNDA DAHİ YÜKÜMLÜ OLMAYACAKTIR. HIZMET VE DESTEK Birden fazla dilde hazırlanmış adresindeki web sitemizi ziyaret edin.

4 İçindekiler Tablosu Bu Kılavuz Hakkında... 6 Bu Kılavuzda Kullanılan Ifadeler... 7 Tipografya... 7 Güvenlik Bilgileri... 8 Sisteminizin Kurulumu... 8 Kullanım Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 8 Ses Basıncı Uyarısı... 9 DC Fan Uyarısı... 9 Paket içeriği...10 Bölüm 1: Donanım Ayarlama All-in-One PC Ürününüzü Tanıma...11 Önden Görünüm...11 Arkadan Görünüm...12 Üstten Görünüm...14 Soldan Görünüm...15 Sağdan Görünüm...15 Bölüm 2: All-in-One PC Kullanma All-in-One PC Ürününüzü Yerleştirme...16 ASUS All-in-one PC Ürününüzü Kurma...17 Kablolu Klavye ve Fareyi Takma...17 Kablosuz Klavye ve Fareyi Takma...17 All-in-One PC'nizi Duvara Monte Etme...18 Sisteme Güç Verme...20 Dokunmatik Ekranı Kullanma...22 Hareketler...23 Ses Çıkışını Bir HDMI Aygıtı Yoluyla Yapılandırma...25

5 İçindekiler Tablosu Bölüm 3: Windows 8.1 Ile Çalışma Ürününüzün Ilk Defa Başlatılması...27 Windows Kullanıcı Arabirimi...28 Start (Başlat) Ekranı...28 Windows Uygulamaları...28 Start (Başlangıç) Düğmesi...31 Start (Başlangıç) Ekranınızı Özelleştirme...33 Windows Uygulaması Ile Çalışma...34 Uygulamaları Başlatma...34 Başlat Ekranından Uygulamaları Özelleştirme...34 Uygulamaları Kapatma...35 Tüm Uygulamalara Erişme...35 Charms bar (Sihirli Çubuk)...37 Yanaştırma Özelliği...39 Diğer Klavye Kısayolları...40 PC'nizi Kapatma...42 PC'nizi Uyku Moduna Alma...42 Bölüm 4: Internete Bağlanma Windows 8.1'de Bağlanma...43 Kablosuz Bağlantı...43 Kablolu Bağlantı...44 Bölüm 5: Sisteminizi Kurtarma BIOS Ayarlarına Girme...46 BIOS'a Hızlı Girin...46 Windows 8.1'de Kurtarma Seçenekleri...47 Her Şeyi Kaldırma ve Windows'u Yeniden Yükleme...47 Ekler Uyarılar...48

6 Bu Kılavuz Hakkında Bu kılavuz All-in-One PC donanım ve yazılım özellikleri hakkında bilgi sunmakta ve aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır: Bölüm 1: Donanım Ayarlama Bu bölümde All-in-One PC donanım bileşenleri açıklanmaktadır. Bölüm 2: All-in-One PC Kullanma Bu bölümde All-in-One PC kullanımı ile ilgili bilgiler verilmektedir. Bölüm 3: Windows 8.1 Ile Çalışma Bu bölümde Windows 8.1'i All-in-One PC nasıl kullanacağınız hakkında bilgi verilmiştir. Bölüm 4: İnternete Bağlanma Bu bölümde All-in-One PC kablolu bir ağa ya da Wi-Fi ağına nasıl bağlayacağınız hakkında bilgi verilmektedir. Bölüm 5: Sisteminizi Kurtarma Bu bölümde All-in-One PC için kurtarma seçenekleri sunulmuştur. Ekler Bu bölümde All-in-One PC ile ilgili bildiriler ve güvenlik gereksinimleri vardır.

7 Bu Kılavuzda Kullanılan Ifadeler Bu kullanıcı kılavuzundaki önemli bilgileri vurgulamak için, iletiler aşağıdaki gibi gösterilir: ÖNEMLİ! Bu iletide görevi tamamlamak için uygulanması gereken önemli bilgiler bulunur. NOT: Bu iletide görevleri tamamlamaya yardımcı olabilecek ilave bilgiler ve ipuçları bulunur. UYARI! Bu iletide görevleri yaparken güvenliğinizi korumak ve All-in-One PC veri ve bileşenlerinde hasarı önlemek için uygulanması gereken önemli bilgiler bulunur. Tipografya Kalın = Bu, seçilmesi gereken bir menü veya öğeyi belirtir. İtalik = Bu, klavyede basmanız gereken tuşları belirtir.

8 Güvenlik Bilgileri All-in-One PC ET1620I bilgisayarınız, bilgi teknolojisi donanımı için en son güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış ve test edilmiştir. Bununla birlikte, güvenliğinizi sağlamak için aşağıdaki güvenlik talimatlarını okumanız önemlidir. Sisteminizin Kurulumu Sistemi çalıştırmadan önce dokümanlarda bulunan tüm talimatları okuyun ve bu talimatlara uyun. Bu ürünü su ya da radyatör gibi bir ısı kaynağı yakınında kullanmayın. Sistemi hareketsiz, sabit bir yüzey üzerine kurun. Gövde üzerinde bulunan açıklıklar havalandırma içindir. Bu açıklıkları tıkamayın veya kapatmayın. Havalandırma için sistemin çevresinde geniş bir alan bıraktığınızdan emin olun. Havalandırma boşluklarına asla bir şey sokmayın. Bu ürünü, sıcaklığı 0 C ila 40 C olan ortamlarda kullanın. Uzatma kablosu kullanıyorsanız, uzatma kablosuna takılı cihazların toplam akım değerinin kablonun akım değerini aşmadığından emin olun. Kullanım Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Güç kablosu üzerine basmayın ya da herhangi bir şeyin kabloyu ezmesine izin vermeyin. Sisteme su ya da diğer sıvıları dökmeyin. Sistem kapatıldığında dahi az miktarda bir elektrik akımı çeker. Sistemi temizlemeden önce her zaman tüm güç, modem ve ağ kablolarını prizden çekin. Dokunmatik ekranın en iyi dokunma hassasiyetine erişebilmesi için, düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Ekranı yabancı cisimlerden veya aşırı toz birikiminden koruyun. Ekranı temizlemek için: - Sistemi kapatın ve güç kablosunu prizden çekin. - Verilen temizleme bezinin üzerine az miktarda cam temizleme maddesi püskürtün ve ekran yüzeyini yavaşça silin. - Temizleme maddesini doğrudan ekrana püskürtmeyin. - Ekranı temizlerken aşındırıcı bir temizleme maddesi veya sert bir bez kullanmayın.

9 Ürün ile ilgili aşağıdaki teknik sorunlarla karşılaşırsanız, güç kablosunun fişini çekin ve yetkili bir servis teknisyeni ya da bayiinizle temasa geçin. - Güç kablosu ya da fişin hasarlı olması. - Sisteme sıvı dökülmesi. - Çalıştırma talimatlarını izlemenize rağmen sistemin düzgün çalışmaması. - Sistemin yere düşürülmüş olması ya da kabinin hasarlı olması. - Sistem performansında değişiklik. Ses Basıncı Uyarısı Kulaklıktan aşırı ses basıncı gelirse, işitme hasarı veya kaybına neden olabilir. Ses seviyesi denetiminin ve ekolayzerın orta konumun dışında bir ayara ayarlanmasının kulaklık veya hoparlör çıkış voltajını ve ses bacıncı seviyesini artıracağını unutmayın. DC Fan Uyarısı DC fanının hareketli parça olduğunu ve tehlikeli olabileceğini unutmayın. Lütfen gövdenizi hareket eden fan bıçaklarından uzak tutun.

10 Paket içeriği Duvara montaj vidaları AC adaptörü Güç kablosu Quick User Guide Hızlı Kullanım kılavuzu Garanti kartı Klavye (isteğe bağlı) Fare (isteğe bağlı) NOTLAR: Bileşenlerden herhangi biri hasar görmüş ya da eksik ise satıcınızla temasa geçin. Klavye, fare ve güç kaynağı gösterimleri yalnızca başvuru içindir. Asıl ürünün özellikleri bölgelere göre farklılık gösterebilir. 10

11 Bölüm 1: Donanım Ayarlama All-in-One PC Ürününüzü Tanıma Önden Görünüm Mikrofon Mikrofon, video konferans görüşmesi, ses aktarımları ya da basit ses kayıtları gibi uygulamalar için kullanılabilir. Web Kamerası Dahili web kamerası, All-in-One PC'nizi kullanarak fotoğraf çekmenizi veya videolar kaydetmenizi sağlar. Webkam LED Yerleşik web kamerasının etkin olduğunu gösterir. Dokunma Etkin LCD Ekran 15.6 inç çoklu dokunmatik panel LCD ekran, fotoğraflar, videolar ve diğer multimedya dosyaları için mükemmel görüntüleme özellikleri sağlar. Dokunma hareketlerini kullanarak All-in-One PC'nizi çalıştırmanızı da sağlar. 11

12 Arkadan Görünüm NFC Güç Anahtarı Güç anahtarı sistemi AÇMANIZI/KAPATMANIZI sağlar. Ses Düzeyi Yükseltme Düğmesi Ses seviyesini arttırmak için basın. Ses Düzeyi Azaltma Düğmesi Ses seviyesini azaltmak için basın. Ekranı Kapatın Ekranı kapatmak için bu düğmeye basın. Seri Bağlantı Noktası (COM Bağlantı Noktası) 9 pimli D-sub seri bağlantı noktası tablet, fare veya modem gibi bağımsız seri aygıtları destekler. 12

13 Ekran (Monitör) Çıkışı 15 iğneli D-alt monitör bağlantı noktası, daha büyük harici bir ekranda görüntüleme için monitör veya projektör gibi standart VGA uyumlu bir aygıtı destekler. LAN Bağlantı Noktası Sekiz pinli RJ-45 LAN portu, bir yerel ağa bağlantı kurmak için standart bir Ethernet kablosunu destekler. HDMI Bağlantı Noktası HDMI (Yüksek Tanımlı Multimedya Arayüzü) bağlantı noktası, daha geniş bir dış ekran üzerinde görüntülemeye izin vermek için LCD TV veya monitör gibi tam HD bir aygıtı destekler. USB 2.0 Bağlantı Noktası Bu USB (Evrensel Seri Veriyolu) bağlantı noktası, klavyeler, noktalama aygıtları, flaş disk sürücüleri, harici sabit diskler, kameralar ve yazıcılar gibi USB 2.0 veya USB 1.1 aygıtlarla uyumludur. Güç Girişi Sağlanan güç adaptörü, bu jakla birlikte kullanmak için, AC gücünü DC gücüne dönüştürür. Bu jak içinden geçen güç ile bilgisayarın beslemesi yapılır. Bilgisayarın hasar görmesini önlemek için her zaman birlikte verilen güç adaptörünü kullanın. UYARI! Güç adaptörü kullanımda iken ılık veya sıcak olabilir. Adaptörün üstünü kapatmayın ve bedeninizden uzak tutun. Ses Hoparlörleri Yerleşik ses hoparlörleri yüksek kaliteli ses çıkışı sağlar. Yerleşik NFC Etiketi (Bazı Modellerde) Yerleşik NFC (Yakın Alan İletişimi) etiketi, resimleri ve diğer dosyaları kolayca paylaşmanıza olanak tanır. NFC etiketini kullanmak için, NFC destekli diğer aygıtı AiO PC nizin NFC etiketinin yakınına koyun. NOT: ASUS All-in-One PC'nizin arka panelindeki NFC çıkartması, NFC etiketinin konumunu belirtir. 13

14 Üstten Görünüm NOT: Bu öğelerin açıklaması Arkadan Görünüm kısmında bulunmaktadır. Sabit Disk Sürücü LED Sabit disk sürücü etkinliğini gösterir. Güç LED'i Sistem gücünün Açık olduğunu belirtir. 14

15 Soldan Görünüm Sağdan Görünüm Kensington Kilit Bağlantı Noktası Kensington kilit bağlantı noktası, bilgisayarın Kensington uyumlu güvenlik ürünleri kullanılarak sabitlenmesini sağlar. Kulaklık / Ses Çıkış Jakı Bu karma jak, hoparlör ve mikrofonları destekler. Mikrofon Jakı Mikrofon jakı video konferans, sesli okuma ya da basit ses kayıtları için kullanılan mikrofonu bağlamak amacıyla tasarlanmıştır. USB 3.0 Bağlantı Noktaları Bu Evrensel Seri Veri Yolu 3.0 (USB 3.0) bağlantı noktaları fare, yazıcı, tarayıcı, kamera vb. gibi USB 3.0 aygıtlarını bağlar. 6'sı Bir Arada Bellek Kartı Okuyucu Bu All-in-One PC, MMC, SD, SDHC, SDXC, SD C, MS, ve MS PRO biçimlerini destekleyen tek bir yerleşik bellek kartı okuyucu yuvasına sahiptir. 15

16 Bölüm 2: All-in-One PC Kullanma All-in-One PC Ürününüzü Yerleştirme ASUS All-in-One PC'nizi masa ya da sıra gibi düz bir zemine yerleştirip, yerine kilitlenene kadar ayaklığı çekerek açın. All-in-One PC'nizi 15º ila 38º arası açıda ayarlamak için, ekran panelini, menteşe bir "tıklama" sesi çıkarana kadar hafifçe itin. ÖNEMLİ! All-in-One PC'nizi monte ederken her iki elinizi kullanın. Hasar görmesini önlemek için, All-in-One PC'nizi belirtilen aralık içinde yönlendirin. 15 o (+2 o ) 38 o (+2 o ) 16

17 ASUS All-in-one PC Ürününüzü Kurma Kablolu Klavye ve Fareyi Takma Klavye ve fareyi, arka paneldeki USB bağlantı noktalarına bağlayın. Kablosuz Klavye ve Fareyi Takma 1. Kablosuz klavye ve fareye pilleri takın. 2. Klavye ve fare için olan kablosuz donanım anahtarını bir USB girişine takın. 3. Kablosuz klavye ve fareyi kullanmaya başlayın. 17

18 All-in-One PC'nizi Duvara Monte Etme All-in-One PC, bilgisayarınızı bir duvara monte etmek için isteğe bağlı bir duvar montaj kitiyle kullanabileceğiniz dört adet duvar montajı vidasıyla gelir. All-in-One PC'nizi duvara monte etmek için: NOT: Isteğe bağlı duvar montajı, VESA 75 standartlarıyla uyumlu olmalıdır. 1. All-in-One PC'nizin ayaklığını, yerine kilitlenene kadar çekin. 2. Arka panelde deliklerinden dört adet plastik kapağı çıkarın. 18

19 3. Dört adet duvar montaj vidasını arka panel deliklerine takın. 4. Duvara montaj kitini kurun. Duvara montaj kitinizle gelen montaj kılavuzunda açıklanan talimatları izleyin. NOT: Duvara montaj kitinin duvarda kararlı ve sabit olduğundan emin olun. 5. Duvar montaj vidaları ve All-in-One PC tertibatını duvara montaj kitine takın. 19

20 Sisteme Güç Verme UYARI! DC fişini sisteme takmadan önce, AC güç kablosunu bir AC çıkışına BAĞLAMAYIN. Bu, AC-DC adaptörüne zarar verebilir. 1. Birlikte gelen güç adaptörünü, arka paneldeki DC IN jakına bağlayın. NOTLAR: Adaptörün giriş gerilimi 100 Vac 240 Vac arasındadır. Prizin, All-in-One PC'ye yakın olması önerilir. Klavye, fare ve güç kaynağı gösterimleri yalnızca başvuru içindir. Gerçek ürün özellikleri bölgeye göre farklılık gösterebilir. 20

21 2. Sisteme güç vermek için, arka paneldeki Power düğmesine basın. NOT: All-in-One PC nasıl kapatılacağı hakkında bilgi için Bölüm 3: Windows 8.1 ile çalışma bölümünde yer alan All-in-One PC'nizi kapatma kısmına bakınız. 21

22 Dokunmatik Ekranı Kullanma ASUS All-in-One PC'nizin dokunmatik ekran paneli, bilgisayarınızdaki fotoğraflar, videolar ve diğer multimedya dosyaları için harika görüntüleme özellikleri sunar. ASUS All-in-One PC'nizi daha hızlı ve kolay kullanmanıza olanak tanıyacak şekilde daha sorunsuz ve doğru dokunma hareketleri sağlayan 10 noktalı çoklu dokunma özelliğini de destekler. ÖNEMLİ: Dokunmatik ekranın tepki vermez duruma gelmesine neden olabilecek çentikleri ve çizikleri önlemek için, dokunmatik ekranda makas ya da tükenmez kalem gibi sivri nesneler kullanmayın. 22

23 Hareketler Hareket işaretleri programları başlatmanızı ve All-in-One PC ayarlarına erişmenizi sağlar. İşlevler All-in-One PC ekranında el hareketlerini kullanarak etkinleştirilebilir. Hareketleri Kullanma Sol Kenar Kaydırma Sağ Kenar Kaydırma Çalışan uygulamalarınızı karıştırmak için ekranın sol kenarından kaydırın. Sihirli çubuğu başlatmak için ekranın sağ kenarından kaydırın. Üst Kenardan Kaydırma Parmak Kaydırma Yukarı ve aşağı kaydırmak için parmağınızı kaydırın ve ekranı sola veya sağa pan yapmak için parmağınızı kaydırın. Start (Başlat) ekranında, Tüm Uygulamalar çubuğunu görüntülemek için ekranın üst kenarından kaydırın. Çalışan uygulamalarda, menüsünü görüntülemek için ekranın üst kenarından kaydırın. 23

24 Uzaklaştır Yakınlaştır Dokunmatik panelde iki parmağınızı bir araya getirin. Dokunmatik panelde iki parmağınızı birbirinden ayırın. Dokunma ve Basılı Tutma Dokunma / Çift Dokunma Bir uygulamayı taşımak için, uygulama karosuna dokunun ve basılı tutun ve yeni konuma sürükleyin. Bir uygulamayı kapatmak için, çalışan uygulamanın üst tarafına dokunun ve basılı tutun ve kapatmak için ekranın alt tarafına sürükleyin. Başlatmak için uygulamaya dokunun. Masaüstü modunda, bir öğeye çift dokunarak başlatın. 24

25 Ses Çıkışını Bir HDMI Aygıtı Yoluyla Yapılandırma Ses çıkış aygıtı olarak yüksek tanımlı bir TV (HDTV) kullanmak istiyorsanız, HDTV'yi bir HDMI kablosuyla All-in-One PC'ye bağlayın ve ses ayarlarını yapılandırmak için aşağıdaki adımları izleyin. Ses Çıkışını Bir HDMI Aygıtı Üzerinden Yapılandırmak Için: 1. Başlat Ekranından, Masaüstü Modunu başlatmak için Desktop (Masaüstü) öğesini tıklatın. NOT: Ayrıntılı bilgi için, Windows 8.1 ile çalışma bölümünde yer alan Start (Başlat) Ekranı kısmına bakın. 2. Windows görev çubuğundaki Ses Karıştırıcı simgesini sağ tıklatın ve Playback devices (Oynatma aygıtları) öğesini tıklatın. Ses Karıştırıcısı 3. Playback (Oynatma) ekranından, Digital Audio (HDMI) (Dijital Ses (HDMI)) öğesini seçin. 4. Configure (Yapılandır) öğesini seçin, Speaker Setup (Hoparlör Kurulumu) penceresi açılır. 25

26 5. Stereo'yu seçin ve Next (İleri) öğesini tıklatın. 6. Front left and right (Ön sol ve sağ) seçeneğini işaretleyin ve Next (İleri) öğesini tıklatın. 7. Hoparlör kurulumundan çıkmak için Finish (Bitir) öğesini tıklatın. 26

27 Bölüm 3: Windows 8.1 Ile Çalışma NOT: İşletim sistemi ülkeye veya bölgeye göre değişir. Ürününüzün Ilk Defa Başlatılması Bilgisayarınızı ilk defa çalıştırırken Windows 8.1'inizin temel ayarlarını yapılandırmak üzere size rehberlik edecek bir dizi ekran görünür. Ilk Kez Başlatmak Için: 1. All-in-One PC güç düğmesine basın. Ayar ekranı belirinceye kadar birkaç dakika bekleyin. 2. Kurulum ekranında ASUS All-in-One PC'nizde kullanmak üzere bir dil seçin. 3. Lisans koşullarını okuyup I Accept (Kabul Ediyorum) düğmesine tıklayın. 4. Ekranda verilen talimatları izleyerek aşağıdaki temel öğeleri yapılandırın: e-posta Kişiselleştirin Çevrimiçi edinin Ayarlar Hesabınız NOT: Bazı öğeleri tam olarak yapılandırmak için Internet bağlantısına gereksiniminiz vardır. Internet bağlantınız yoksa, yapılandırmayı atlayıp sıradaki öğeye geçebilirsiniz. 5. Temel öğeleri yapılandırdıktan sonra, Windows 8.1, uygulamalarınızın ve tercih ettiğiniz ayarların kurulumuyla devam eder. ÖNEMLİ! Kurulum işlemi sırasında ASUS All-in-One PC'nizi kapatmayın. 6. Kurulum işlemi tamamlandığında, Windows 8.1 Başlangıç ekranı görülür. 27

28 Windows Kullanıcı Arabirimi Window Kullanıcı Arayüzü (UI) Windows 8.1'de kullanılan karo tabanlı bir ekrandır. PC'nizde çalışırken kullanabileceğiniz aşağıdaki özellikleri içerir. Start (Başlat) Ekranı Start (Başlat) ekranı kullanıcı hesabınızda başarıyla oturum açtıktan sonra görünür. Gerek duyduğunuz tüm programlar ve uygulamaları tek yerde düzenlemenize yardımcı olur. NOT: Modele bağlı olarak, asıl uygulamalar ekranda gösterilenlerden farklılık olabilir. Aşağıdaki ekran görüntüsü yalnızca başvuru içindir. Windows Uygulamaları Bunlar Başlangıç ekranına iğnelenen ve kolay erişilmesi için karo biçiminde gösterilen uygulamalardır. NOT: Bazı uygulamalar tam olarak başlatılmadan önce Microsoft hesabınızda oturum açmanızı gerektirir. 28

29 Etkin Noktalar Ekran etkin noktaları, programları başlatmanızı ve Bilgisayarınızın ayarlarına erişmenizi sağlar. Bu etkin noktalardaki işlevler fareniz ile etkinleştirilebilir. Çalıştırılan Uygulamadaki Etkin Noktalar Başlat Ekranındaki Etkin Noktalar 29

30 Etkin Nokta Sol Üst Köşe Sol Alt Köşe Eylem Çalışan uygulamaya geri dönmek için fare işaretçinizi üzerine getirip ilgili uygulamanın küçük resme dokunun. Birden fazla uygulama başlattıysanız, çalışan tüm uygulamaları göstermek için aşağı kaydırın. Çalışan Bir Uygulama Ekranından: Fare işaretçisini üzerinde gezdirip, Start (Başlangıç) ekranına dönmek için öğesine tıklayın. NOT: Klavyenizdeki Windows tuşuna basarak Başlat ekranına dönebilirsiniz. da Başlat Ekranından: Fare işaretçisini üzerinde gezdirip, uygulamalara dönmek için öğesine tıklayın. Üst Fare işaretçinizi el simgesine dönüşünceye kadar üzerine getirin. Uygulamayı yeni yere sürükleyip bırakın. NOT: Bu etki alanı işlevi sadece çalışan bir uygulamada ya da Snap özelliğini kullanmak istediğinizde çalışır. Ayrıntılı bilgi için, Windows Uygulaması Ile Çalışma bölümündeki Yanaştırma Özelliği kısmına bakın. Üst ve Alt Sağ Köşe Charms bar (Sihirli Çubuk) 'u başlatmak için fare işaretçinizi üzerine getirin. 30

31 Start (Başlangıç) Düğmesi Windows 8.1, en son açtığınız iki uygulama arasında geçiş yapmanıza olanak tanıyan Start (Başlangıç) düğmesine sahiptir. Start (Başlangıç) düğmesine, Masaüstü modundayken Start (Başlangıç) ekranından ve ekranda açık olan herhangi bir uygulamada erişilebilir. Start (Başlangıç) Ekranında Start (Başlangıç) Düğmesi NOT: Start (Başlangıç) düğmenizin asıl rengi, Start (Başlangıç) ekranınız için seçtiğiniz görüntüleme ayarlarına bağlı olarak değişir. Start (Başlangıç) ekranını çağırmak için fare işaretçinizi Start (Başlangıç) ekranınızın veya açık herhangi bir uygulamanın sol köşesi üzerinde gezdirin. 31

32 Masaüstü Modunda Start (Başlangıç) Düğmesi Içerik Menüsü Start (Başlangıç) düğmesine sağ tıkladığınızda, Windows 8.1 içindeki programların bazılarına hızlı erişim bulunan bir kutu olarak içerik menüsü belirir. İçerik menüsü, kişisel bilgisayarınız için şu kapatma seçeneklerini de içerir: oturumu kapat, uyku, kapat, yeniden başlat. 32

33 Start (Başlangıç) Ekranınızı Özelleştirme Windows 8.1, Start (Başlangıç) ekranınızı özelleştirmenizi sağlayarak, doğrudan Masaüstü moduna yüklemenize ve uygulamalarınızın ekranda düzenlenmesini özelleştirmenize olanak tanır. Start (Başlangıç) ekranınızın ayarlarını özelleştirmek için: 1. Desktop (Masaüstü) modunu başlatın. 2. Taskbar and Navigation properties (Görev Çubuğu ve Gezinti özellikleri) penceresini başlatmak için görev çubuğunda Start (Başlangıç) düğmesi dışında herhangi bir yere sağ tıklayın. 3. Navigation (Gezinti) sekmesini seçip, kullanmak istediğiniz seçenekleri işaretleyin. 4. Yeni ayarları kaydedip çıkmak için Apply (Uygula) düğmesine tıklayın. 33

34 Windows Uygulaması Ile Çalışma Uygulamalarınızı başlatmak ve özelleştirmek için PC'nizin klavyesini veya faresini kullanın. Uygulamaları Başlatma Fare işaretçinizi bir uygulamanın üzerine getirin ve başlatmak için sol tıklatın. İki defa öğesine basın ve uygulamalara gözatmak için ok tuşlarını kullanın. Seçilen uygulamanızı başlatmak için öğesin basın. Başlat Ekranından Uygulamaları Özelleştirme Aşağıdaki adımları izleyerek uygulamaları Başlangıç ekranında taşıyabilir, yeniden boyutlandırabilir veya iğnelemeden kaldırabilirsiniz: Uygulamaları Taşıma Bir uygulamayı taşımak için, uygulamanın üzerine gelin ve yeni konuma sürükleyin. Uygulamaları Yeniden Boyutlandırma Ayarlar çubuğunu etkinleştirmek için uygulamayı sağ tıklatın, sonra öğesine dokunun. Iğnelenen Uygulamaları Kaldırma Uygulamayı Başlat ekranından çıkarmak için, uygulamayı sağ tıklatıp ayarlar çubuğunu etkinleştirin, sonra öğesine dokunun. 34

35 Uygulamaları Kapatma Fare işaretçisini başlatılan uygulamanın üst tarafına getirin ve işaretçinin el simgesine dönüşmesini bekleyin. Kapatmak için uygulamayı ekranın altına sürükleyip bırakın. Çalışan uygulama ekranından öğesine basın. Tüm Uygulamalara Erişme Başlat ekranınıza tutturmuş olduğunuz uygulamaların yanı sıra, Uygulamalar ekranından PC birlikte verilen özel ASUS yazılım uygulamaları gibi diğer uygulamaları da açabilirsiniz. NOT: Ekranda gösterilen asıl uygulamalar modele göre değişebilir. Aşağıdaki ekran görüntüsü yalnızca başvuru içindir. Yatay kaydırma çubuğu 35

36 Uygulamalar Ekranını Başlatıyor Fare ya da klavye kullanarak Apps (Uygulamalar) ekranını başlatın. Farenizi kullanarak düğmesine tıklayın. Klavyenizi kullanarak Start (Başlat) ekranından tuşuna basın., ardından da Start (Başlat) Ekranına Daha Fazla Uygulama Ekleme 1. All Apps (Tüm Uygulamalar) ekranını başlatın. 2. Start (Başlangıç) ekranına sabitlemek istediğiniz uygulamalara sağ tıklayın. 3. Seçilen uygulamaları Start (Başlangıç) ekranına sabitlemek için simgesine tıklayın. 36

37 Charms bar (Sihirli Çubuk) Sihirli çubuk, ekranınızın sağ tarafında tetiklenebilen bir araç çubuğudur. Uygulamaları paylaşmanıza ve PC'nizin ayarlarını özelleştirmek amacıyla hızlı erişim sağlamanıza imkan veren birkaç araçtan oluşur. Sihirli Çubuğu Başlatma NOT: Çağrıldığında, Sihirli çubuk başlangıçta beyaz simgeler takımı olarak görünür. Yukarıdaki görüntüde ilk etkinleştirildiğinde Sihirli çubuğun nasıl göründüğü gösterilmektedir. Sihirli çubuğu başlatmak için PC'nizin faresini veya klavyesini kullanın: Farenizin imlecini ekranın sağ üst veya alt köşesine getirin. 'ye basın. Sihirli Çubuk 37

38 Sihirli Çubuğun Içinde Search (Ara) Bu araç, PC'nizdeki dosyaları, uygulamaları veya programları aramanızı sağlar. Share (Paylaş) Bu araç, uygulamalarınızı sosyal ağ siteleri veya e-posta yoluyla paylaşmanızı sağlar. Start (Başlat) Bu araç, ekranı Start (Başlat) ekranına geri döndürür. Start (Başlat) ekranından, bunu ayrıca en son açılan uygulamaya geri dönmek için de kullanabilirsiniz. Devices (Aygıtlar) Bu araç, dosyaları PC'nize takılı harici ekran veya yazıcı gibi aygıtlara erişmenize ve bunlarla paylaşmanıza imkan verir. Settings (Ayarlar) Bu araç, PC'nizin PC ayarlarına erişmenizi sağlar. 38

39 Yanaştırma Özelliği Yanaştırma özelliği iki uygulamayı yan yana görüntüleyerek uygulamalarla çalışmanızı ve aralarında geçiş yapmanızı sağlar. Yanaştırma çubuğu Yanaştırmayı Kullanma PC'nizin faresini veya klavyesini kullanarak Yakınlaştırmayı etkinleştirmek için aşağıdaki adımları gerçekleştirin. Farenizi Kullanma 1. Yanaştırmak istediğiniz uygulamayı başlatın. 2. Fare işaretçinizi ekranınızın üst tarafına taşıyın. 3. İşaretçi el simgesine dönüştüğünde, uygulamayı ekran panelinin sol veya sağ tarafına sürükleyip bırakın. 4. Başka bir uygulama başlatın. Bu uygulama otomatik olarak uygun bölmeye yerleştirilir. 39

40 Klavyenizi Kullanma 1. Yanaştırmak istediğiniz uygulamayı başlatın. 2. Uygulamayı sol ya da sağ bölmeye yaslamak için düğmesine ve sol veya sağ ok tuşuna basın. 3. Başka bir uygulama başlatın. Bu uygulama otomatik olarak uygun bölmeye yerleştirilir. Diğer Klavye Kısayolları Klavyeyi kullanarak uygulamaları başlatmaya ve Windows 8.1'de dolaşmaya yardım etmesi için aşağıdaki kısayolları kullanabilirsiniz. \ Başlat ekranı ile son çalışan uygulama arasında geçiş yapar Masaüstünü başlatır Masaüstü modunda Bilgisayar penceresini başlatır Dosya arama penceresini açar Paylaşım penceresini açar Ayarlar penceresini açar 40

41 Kilitleme ekranını etkinleştirir Internet Explorer penceresini küçültür İkinci ekran penceresini açar Uygulama arama penceresini açar Çalıştır penceresini açar Kolay Giriş Merkezini Açar Ayarlar arama penceresini açar Windows araçlarının menü kutusunu açar Büyütücü simgesini başlatır ve ekranda yakınlaştırır Ekranınızı uzaklaştırır Anlatıcı Ayarlarını açar 41

42 PC'nizi Kapatma Aşağıdaki prosedürlerden herhangi birini yaparak kişisel bilgisayarınızı kapatabilirsiniz: Start (Başlangıç) düğmesini başlatmak için ekranınızın sol alt köşesinde gezinip, ardından sağ tıklayın. İçerik menüsünde Shutdown or signout > Shut down (Kapat ya da oturumu kapat > Kapat) öğesini seçin. Düğmeler kısmından öğesine, ardından normal kapatmak için > Shut down (Kapat) öğesine dokunun. Oturum açma ekranından, > Shut down (Kapat) öğesine dokunun. PC'niz yanıt vermiyorsa, PC'niz kapanana kadar güç düğmesini en az dört (4) saniye basılı tutun. Kişisel bilgisayarınızı Masaüstü modunu kullanarak kapatmak için, masaüstü modunu çalıştırıp, alt + f4 tuş bileşimine basarak Shut Down (Kapat) penceresini başlatın. Aşağı açılan listeden Shut Down (Kapat) öğesini, ardından OK (Tamam) düğmesini seçin. PC'nizi Uyku Moduna Alma Aşağıdaki prosedürleri kullanarak kişisel bilgisayarınızda uyku modunu etkinleştirin. Güç düğmesine bir kez basın. Kişisel bilgisayarınızı Masaüstü modunu kullanarak uyku moduna almak için, masaüstü modunu çalıştırıp, alt + f4 tuş bileşimine basarak Shut Down (Kapat) penceresini başlatın. Aşağı açılan listeden Sleep (Uyku) seçeneğini, ardından da OK (Tamam) düğmesini seçin. 42

43 Bölüm 4: Internete Bağlanma Windows 8.1'de Bağlanma All-in-one PC'nizden kablosuz/wi-fi veya kablolu bağlantı kullanarak e-postalara erişin, Internet'te gezinin ve sosyal paylaşım siteleri yoluyla uygulamaları paylaşın. Kablosuz Bağlantı 1. Düğmeler çubuğunu açın. NOT: Ayrıntılar için Windows Uygulaması Ile Çalışma altında Charms Bar (Sihirli Çubuk) kısmına bakın. 2. Düğmeler çubuğundan, ardından da öğesine tıklayın. 3. Kullanılabilir Wi-Fi bağlantıları listesinden bir kablosuz ağ seçin. 4. Ağ bağlantısını başlatmak için Connect (Bağlan) düğmesine tıklayın. NOT: Wi-Fi bağlantısını etkinleştirmek için güvenlik anahtarı girmeniz istenebilir. 5. (İsteğe bağlı) Kişisel bilgisayarınızla kablosuz destekli diğer sistemler arasında paylaşımı etkinleştirmek için Yes (Evet) düğmesine tıklayın. Paylaşım işlevini etkinleştirmek istemezseniz No (Hayır) düğmesine tıklayın. 43

44 Kablolu Bağlantı Kişisel bilgisayarınızı bir yerel alan ağına (LAN) ya da geniş bant Internet bağlantısına bir ağ kablosu kullanarak bağlayabilirsiniz. Kişisel bilgisayarınızı, ağ kablosu kullanarak bir LAN bağlantısına bağlamak için: 1. Ağ kablosunun (RJ-45) bir ucunu kişisel bilgisayarınızın LAN bağlantı noktasına, diğer ucunu da DSL/kablo modeme ya da yerel alan ağı (LAN) bağlantı noktasına bağlayın. 2. Desktop (Masaüstü) modunu başlatın. 3. Windows görev çubuğundan, ağ simgesini sağ tıklatın ve Open Network and Sharing Center (Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni Aç) öğesini tıklatın. 4. Network and Sharing Center (Ağ ve Paylaşım Merkezi) penceresinde Change adapter settings (Adaptör ayarlarını değiştir) seçeneğine tıklayın. 5. LAN'ınızı sağ tıklatın ve Properties (Özellikler)'i seçin. 6. Internet Protocol Version 4(TCP/IPv4) (Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)) öğesine, ardından da Properties (Özellikler) düğmesine tıklayın. 7. Ağ yapılandırması için IP adresinin türünü yapılandırın. Bir dinamik IP adresi kullanarak yapılandırmak için: a. İlk seçenek olan Obtain an IP address automatically (Otomatik olarak bir IP adresi al) seçeneğini işaretleyin ve OK (TAMAM) TAMAM) ı tıklatın. b. 8. adıma geçin. Bir statik IP adresi kullanarak yapılandırmak için: a. Use the following IP address (Aşağıdaki IP adresini kullan) öğesine tıklayın. b. Hizmet sağlayıcınızdan IP adresi, Alt ağ maskesi ve Ağ geçidini girin. c. Gerekliyse, tercih ettiğiniz DNS sunucu adresini ve alternatif DNS sunucu adresini de girdikten sonra OK (Tamam) düğmesine tıklayın. d. 8. adıma geçin. 44

ASUS Miracast Dongle. E-Kılavuz TR8741

ASUS Miracast Dongle. E-Kılavuz TR8741 E-Kılavuz TR8741 TR8741 Birinci Sürüm Kasım 2013 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı

Detaylı

ET1620I Serisi. Kullanıcı Kılavuzu

ET1620I Serisi. Kullanıcı Kılavuzu ET1620I Serisi Kullanıcı Kılavuzu TR8823b Birinci Sürüm Ocak 2014 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. PT2002 Serisi

Kullanıcı Kılavuzu. PT2002 Serisi Kullanıcı Kılavuzu PT2002 Serisi TR9430b Birinci Sürüm Haziran 2014 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in (

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. A4310 Serisi

Kullanıcı Kılavuzu. A4310 Serisi Kullanıcı Kılavuzu A4310 Serisi TR9161 Birinci Sürüm Mayıs 2014 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

Mini Masaüstü Bilgisayar (Küçük İstemci)

Mini Masaüstü Bilgisayar (Küçük İstemci) TR9656b Birinci Sürüm Eylül 2014 Mini Masaüstü Bilgisayar (Küçük İstemci) Kullanım Kılavuzu E210 Serisi TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir

Detaylı

ASUS Kullanıcı Kılavuzu

ASUS Kullanıcı Kılavuzu ASUS Kullanıcı Kılavuzu ET2020 Serisi TR8268 Nisan 2013 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık

Detaylı

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET2221I / A6410 Serisi

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET2221I / A6410 Serisi Kullanıcı Kılavuzu ET2221I / A6410 Serisi TR9594b Ağustos 2014 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. PT2001 Serisi

Kullanıcı Kılavuzu. PT2001 Serisi Kullanıcı Kılavuzu PT2001 Serisi TR9005 Birinci Sürüm Mart 2014 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS

Detaylı

TR9974 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar

TR9974 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar TR9974 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS

Detaylı

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET2220 Serisi

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET2220 Serisi Kullanıcı Kılavuzu ET2220 Serisi TR7645 Ağustos 2012 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

TR7495. Dizüstü bilgisayar. Windows 8 İçin Kullanıcı Kılavuzu

TR7495. Dizüstü bilgisayar. Windows 8 İçin Kullanıcı Kılavuzu TR7495 Dizüstü bilgisayar Windows 8 İçin Kullanıcı Kılavuzu TR7495_Win8_User_Guide.indd 1 8/16/12 5:03:55 PM Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant Kullanıcı Kılavuzu AE6000 Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant a İçindekiler Ürüne Genel Bakış Özellikler 1 Kurulum Kurulum 2 Kablosuz Ağ Yapılandırması Wi-Fi Protected Setup 3 Kablosuz ağ yapılandırma

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin.

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. 2012. e... hiçbir biçimde yeniden üretilemez. hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. faydalanabilirsiniz., Ba. öneririz. herhang. i Güvenlik...1 Güvenlik Önlemleri...1 EMC...5...7...7...7...9...10

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Türkçe. ET2300 Serisi. Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. ET2300 Serisi. Kullanıcı Kılavuzu ET2300 Serisi Kullanıcı Kılavuzu TR7622 Eylül 2012 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı

Detaylı

Türkçe. All-in-One PC. Kullanıcı Kılavuzu. P1801 Serisi

Türkçe. All-in-One PC. Kullanıcı Kılavuzu. P1801 Serisi All-in-One PC Kullanıcı Kılavuzu P1801 Serisi TR7705 Ocak 2013 P1801 PC İstasyonu, P1801 ASUS Tablet ile kullanılmalıdır Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. ET223 ve ET203 Serisi

Kullanıcı Kılavuzu. ET223 ve ET203 Serisi Kullanıcı Kılavuzu ET223 ve ET203 Serisi TR9297 Birinci Sürüm Nisan 2014 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC.

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU

HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU HP-1V HEADPHONES KULLANICI KILAVUZU VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU SÜRÜM1.0 Türkçe 1 2 Türkçe VERTU HP-1V KULAKLIK KULLANICI KILAVUZU Vertu HP-1V kulak üstü kulaklık satın aldığınız için teşekkür

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Power POE Status HDD WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 NR7401 Network Video Recorder Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Video Kayıt Cihazından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Video Kayıt

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU DN-13014-3 DN-13003-1 Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13014-3 & DN-13003-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 işletim sistemine

Detaylı

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler Uyarı Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler 1 2 3 4 24 25 26

Detaylı

TR13176 Düzeltilmiş baskı Versiyon 4 Temmuz Mini Desktop PC. Kullanım Kılavuzu E410

TR13176 Düzeltilmiş baskı Versiyon 4 Temmuz Mini Desktop PC. Kullanım Kılavuzu E410 TR13176 Düzeltilmiş baskı Versiyon 4 Temmuz 2017 Mini Desktop PC Kullanım Kılavuzu E410 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

N150 WiFi Yönlendirici (N150R)

N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET22 Serisi

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET22 Serisi Kullanıcı Kılavuzu ET22 Serisi TR8140 Nisan 2013 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET22 Serisi

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET22 Serisi Kullanıcı Kılavuzu ET22 Serisi TR8449 Haziran 2013 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık yazılı

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Talimatları Bu ürünün, AC güç hattına bağlanması amaçlanmıştır. Ürün kullanılırken aşağıdaki önlemler alınmalıdır: Ürünü kurmadan

Detaylı

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET232 Serisi ET2321I ET2322I

Türkçe. Kullanıcı Kılavuzu. ET232 Serisi ET2321I ET2322I Kullanıcı Kılavuzu ET232 Serisi ET2321I ET2322I TR9051 İkinci Sürüm Nisan 2014 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu

Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu V200IB TR11034 Birinci Sürüm Kasım 2015 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC.

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

TR9959 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar

TR9959 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar TR9959 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation NETGEAR, Inc.in ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/ veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Ağ Kamerasını sudan uzak tutun. Ağ Kamerası ıslanırsa, kamerayı

Detaylı

VivoTab Kullanım Kılavuzu

VivoTab Kullanım Kılavuzu TR7895 VivoTab Kullanım Kılavuzu ASUS, çevreye olan etkiyi en aza indirmek ve tüketicilerin sağlığını korumak için kendini çevre dostu ürün/ambalajlar üretmeye adamıştır. Kılavuzun sayfa sayısının azaltılması,

Detaylı

Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu

Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu Türkçe Kullanma ve Tanıtma Kılavuzu ET2040I TR9498b Birinci Sürüm Ekim 2014 TELIF HAKKI BILGILERI İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC.

Detaylı

R6200v2 Akıllı WiFi Router Kurulum Kılavuzu

R6200v2 Akıllı WiFi Router Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation; NETGEAR, Inc. ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

Dell Latitude E5430/E5530

Dell Latitude E5430/E5530 Dell Latitude E5430/E5530 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Latitude E5430

Detaylı

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Indoor/2.6x Zoom/Dual Streams Quick Installation Guide English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska PZ7131/PZ7132 This guide describes the basic functions of

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

TR10034 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar

TR10034 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar TR10034 Revize Sürümü V2 Aralık 2014 Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 XPS 12 Servis El Kitabı Bilgisayar Modeli: XPS 12 9250 Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, tabletinizi daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Travelair AC. Kablosuz Depolama Sürücüsü. Kullanıcı Kılavuzu

Travelair AC. Kablosuz Depolama Sürücüsü. Kullanıcı Kılavuzu Travelair AC Kablosuz Depolama Sürücüsü Kullanıcı Kılavuzu TR11182 Düzeltilmiş Baskı V2 Ocak 2016 Telif Hakkı 2016 ASUSTeK Computer Inc. Her Hakkı Saklıdır. İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil

Detaylı

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme Sayın Müşterimiz, Bu belgedeki bilgiler Windows 7 veya Windows 8.x önyüklenmiş belirli TOSHIBA Windows PC veya Tabletlerinizi Windows 10'a

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın ticari

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Linksys PLEK500. Elektrik Hattı Ağ Adaptörü

Kullanıcı Kılavuzu. Linksys PLEK500. Elektrik Hattı Ağ Adaptörü Kullanıcı Kılavuzu Linksys PLEK500 Elektrik Hattı Ağ Adaptörü İçindekiler Genel Bakış 2 Özellikler 2 Elektrik Hattı ağı nasıl çalışır 3 Örnek kurulum 3 Elektrik Hattı Ağını Kurma 4 Kuruluma genel bakış

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz

Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz TR8271 Birinci Sürüm Ağustos 2013 Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz T300L Serisi Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC.

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

TR8923 Birinci Sürüm Nisan 2014 Dizüstü Bilgisayar

TR8923 Birinci Sürüm Nisan 2014 Dizüstü Bilgisayar TR8923 Birinci Sürüm Nisan 2014 Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS )

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

ASUS Tablet ASUS Klavye İstasyonu

ASUS Tablet ASUS Klavye İstasyonu TR9159 Birinci Sürüm Mayıs 2014 ASUS Tablet ASUS Klavye İstasyonu E-Kılavuz T200 Serisi Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK

Detaylı

ASUS Kullanıcı Kılavuzu

ASUS Kullanıcı Kılavuzu ASUS Kullanıcı Kılavuzu ET2301 Serisi TR9074 UYARI 2014 Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER INC. in ( ASUS ) açık

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

ASUS Tablet ASUS Klavye İstasyonu

ASUS Tablet ASUS Klavye İstasyonu TR10029 Revize Sürümü V3 Aralık 2014 ASUS Tablet ASUS Klavye İstasyonu E-Kılavuz T100 Serisi Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK

Detaylı

Travelair N. Kablosuz Depolama. Kullanıcı Kılavuzu

Travelair N. Kablosuz Depolama. Kullanıcı Kılavuzu Travelair N Kablosuz Depolama Kullanıcı Kılavuzu TR10187 Birinci Sürüm Mayıs 2015 Telif Hakkı 2015 ASUSTeK Computer Inc. Her Hakkı Saklıdır. İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Hızlı Yükleme Kılavuzu Doküman ID: Synology_QIG_2BayCL_20090901 GÜVENLiİK TALiİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak

Detaylı

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction

Quick Installation Guide. SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska SD8111/SD8121 H.264 12x Zoom Day&Night 3D Noise Reduction Kurulum Öncesi Uyarılar

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz

Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz TR9537 Revize Sürümü V4 Temmuz 2014 Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz T100 Serisi Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER

Detaylı

TR10293 Revize Sürümü V3 Nisan 2015 Dizüstü Bilgisayar

TR10293 Revize Sürümü V3 Nisan 2015 Dizüstü Bilgisayar TR10293 Revize Sürümü V3 Nisan 2015 Dizüstü Bilgisayar E-Kılavuz X555LA_LD_LN Telif Hakkı Bilgileri İçinde açıklanan ürünler ve yazılım da dahil olmak üzere bu kılavuzun hiçbir bölümü, ASUSTeK COMPUTER

Detaylı