ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI"

Transkript

1 1 SRC 4 DENEME SINAVI 1 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 2) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler tali yoldan çıkan sürücülere yol vermelidir. C) Dönel kavşak dışındaki sürücüler kavşak içindeki araçlara yol vermelidir. 6) Dört saat otuz dakikalık taşıt kullanma süresinin sonunda sürücü bir dinlenme süresini kullanmaya başlamayacaksa en az kaç dakikalık bir mola verir? A) 30 B) 35 C) 40 D) 45 7) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; her yirmi dört saatlik süre içinde sürücünün günlük dinlenme süresi kesintisiz en az kaç saattir? A) 10 B) 11 C) 12 D) 14 8) Aşağıdakilerden hangisi sürücü davranış modeli bileşenlerinden değildir? A) Hava koşulları B) Yatkınlıklar C) Hareket belirleyicileri D) Kontrolsüz kavşaklarda sağdaki araca yol vermelidir. 3) Aşağıdakilerden hangisi aracın hızının azaltılması gereken yerlerden değildir? A) Kavşaklar B) Geçitler C) Tepe üstleri D) Bölünmüş yollar 4) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; herhangi bir on beş günlük sürede, toplam taşıt kullanma süresi kaç saati geçemez? A) Altmış saat B) Yetmiş saat C) Seksen saat D) Doksan saat 5) Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin hafta tatili ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün B) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün C) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün D) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün D) Durumsal etkenler 9) Aşağıdakilerden hangisi defansif sürücülük için önemli kurallardandır? A) Probleme girmemek. B) Problem tespit edildikten sonra çözmek. C) Problem oluştuktan sonra uzmanına çözdürmek. D) Problemi iyi anlamak. 10) Aşağıdakilerden hangisi sürücülerin eylemlerinde trafik açısından beklenen verimliliğin gerçekleşmesi için taşımaları gereken nitelikler arasında yer almaz? A) Asgari düzeyde konsantrasyon becerisi B) Doğrudan gözlem becerisi C) Aracın hızını ve yönünü doğrudan ayarlama becerisi D) Yol ve trafik koşullarındaki risklerin farkında olma bilinci 11) Karayoluyla taşınacak tehlikeli maddeler ADR sözleşmesine göre kaç sınıfa ayrılmıştır? A) Üç sınıfa B) Beş sınıfa C) Yedi sınıfa D) Dokuz sınıfa

2 2 12) Bir araca, üzerleri çizik olan tehlike etiketleri yapıştırılmış paketler yüklenmek istendiğinde sürücü ne yapmalıdır? A) Sürücü bu paketlerin yüklenmesine izin vermez, çünkü etiketleme kurallara uygun değildir. B) Tehlikeli madde kontrolörü izin verirse sürücü yükleme yapabilir. C) Sürücü yükleme sorumlusunun garantisine itibar etmelidir. D) Bu paket toplam yükün bir parçası olduğu için, yüklenmesinde bir sakınca yoktur, yükletilir. 16) Harita üzerindeki derece, dakika ve yön bilgilerine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Haritanın alt ve üst tarafındaki derece ve dakikalar boylamı gösterir. B) Haritanın sağ ve sol iki yanındaki derece ve dakikalar enlemi gösterir C) Boylamlar (E) işaretli olup, batıyı gösterir. D) Enlemler (N) işaretli olup, kuzeyi gösterir. 17) Yetişkin bir insana dakikada kaç kez suni solunum uygulanır? 13) Aşağıdakilerden hangisi ADR de belirtilen 5.2 sınıfına girer? A) arası B) arası C) arası D) arası A) Kendi kendine yanan maddeler B) Organik peroksitler C) Asidik maddeler D) Yanıcı sıvı maddeler 14) Tehlikeli yük taşıyan araç sürücüsünün bir kaza sırasında nasıl davranması gerektiğini gösteren evrak aşağıdakilerden hangisidir? A) Taşıma İrsaliyesi B) Uygunluk Belgesi C) Kaza/Yazılı Talimatlar D) Radyoaktif Maddelerin Taşınmasına Yönelik Taşıma İzni 15) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği sonra yüksekliği okunur. D) Önce boylamı sonra enlemi okunur. 18) Aşağıdakilerden hangisi kesik yaralanmalarında ilk yardım önlemidir? A) Yara kenarlarını birbirine yaklaştırarak sarmak. B) Yara üzerini tentürdiyotlu pamukla sarmak. C) Kesilen bölgenin kalp seviyesinin altında kalmasını sağlamak. D) Müdahale etmeden sağlık kuruluşuna sevk etmek. 19) Aşağıdakilerden hangisi şok belirtisi değildir? A) Ciltte soğukluk, solukluk, nemlilik B) Solunumun olmaması C) Solunum güçlüğü D) Uyuklama, huzursuzluk 20) Diz ile ayak arasındaki kemik kırıklarında uygulanacak atelin boyu ne kadar olmalıdır? A) Topuktan dize kadar B) Dizden kalçaya kadar C) Topuktan kalçaya kadar D) Topluktan koltuk altına kadar

3 3 21) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin kapsamı dışındadır? A) Kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımaları. B) Taşıma işleri komisyonculuğu yapanlar. C) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı ve tesisleri. D) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. 22) C2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az kaç birim özmal taşıtı olması şarttır? A) 1 B) 3 C) 10 D) 12 23) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, P2 yetki belgesi sahiplerinin en az kaç adet dağıtıcı elemana sahip olması gerekir? A) 20 B) 30 C) 10 D) 25 24) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, eşya ve kargo taşımacılığında çalışacak sürücülerin yaş sınırı ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) 60 yaşından gün almamış olmaları gerekir. B) 63 yaşından gün almamış olmaları gerekir. C) 64 yaşından gün almamış olmaları gerekir. D) 65 yaşından gün almamış olmaları gerekir. 25) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) İnsan dışındaki canlılar ile özelliği olan eşyaların taşınmasında kullanılan taşıtlar ile özel amaçlı/donanımlı taşıtların bu özelliklerinin araç tescil belgelerinde belirtilmesi gerekmez. B) Yetki belgesi sahiplerinin taşımalarda kullanacağı taşıtların, ilgili mevzuatta belirtilen istiap haddi, ağırlık, boyut ve yüksekliklerine uygun olması zorunludur. C) Eşya taşımalarında kullanılan kamyon, römork ve yarı römorkların kapalı kasa veya tenteli veya brandalı olması şarttır. D) Açık olarak taşınması zorunlu olan eşya, karayolu trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde yüklenerek ve bağlanarak taşınabilir. 26) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, L2 yetki belgesi almak için başvuranların, kendi adına kayıt ve tescil edilmiş taşıtlarının istiap haddi en az kaç ton almalıdır? A) 50 B) 75 C) 150 D) ) Taşımacının kendi adına ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapması halinde, alması gereken yetki belgesi türü aşağıdakilerden hangisidir? A) K1 B) K3 C) K2 D) H2 28) Bulgaristan la bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Hamzabeyli D) Türkgözü 29) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi R1 yetki belgesi almak zorundadır? A) Yurtiçi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklar. B) Yurtiçi eşya taşımacılığı konusunda acentelik yapacaklar. C) Yurtiçi eşya taşımacılığı konusunda komisyonculuk yapacaklar. D) Yurtiçi lojistik işletmeciliği yapacaklar. 30) Bir veya birden fazla gönderenden, toplu veya parça başı eşyanın teslim alınarak işletmecinin gözetimi ve denetimi altında yükleme, boşaltma, depolama, istifleme, aktarma ve gönderilene teslim gibi hizmetlerin yapıldığı yer aşağıdakilerden hangisidir? A) Kargo B) Acente C) Nakliyat ambarı D) Nakliyat ambarı işletmecisi

4 4 31) İşaretleme mecburiyeti olan bir taşımada uygun bir ikaz yeleği hangi durumlarda bulundurulmalıdır? A) Sadece tank konteynır ile yapılan taşımalarda B) Birden fazla tehlikeli madde taşımalarında 36) Yapılan tespit sonucunda belirlenen limitlerin üzerinde alkollü içki aldığı ikinci defa tespit edilen sürücülerin sürücü belgeleri ne kadar süreyle geçici olarak geri alınır? A) 3 ay B) 6 ay C) 1 yıl D) 2 yıl C) Sadece sınıf 3 e ait tehlikeli madde taşımalarında D) Tüm taşımalarda 32) Dökme atık taşımasında tehlike etiketleri (plakartlar) aracın neresine takılmalıdır? A) Her iki uzun kenarına ve arkaya B) Sadece iki uzun kenarına 37) Kuru havada takip mesafesi ne kadar olmalıdır? A) 2 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar B) 3 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar C) 4 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar D) 5 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar C) Sadece arkaya D) Sadece sol kenara 33) Dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde bozulan araçlar için, kırmızı ışık cihazı veya kırmızı renkteki yansıtıcının diğer araç sürücüleri tarafından en az kaç metreden açıkça görülebilecek şekilde yerleştirilmesi gerekir? A) 50 metre B) 100 metre C) 150 metre D) 200 metre 38) Frenleme mesafesinin değişiklik göstermesinde aşağıdakilerden hangisi etkili değildir? A) Aracın hızı B) Yol yüzeyinin durumu C) ABS D) Yolun eğimi 34) Çekilen ve çeken araç arasındaki bağlantının uzunluğu kaç metreyi geçerse üzerine kırmızı bez veya kırmız yansıtıcı asılmalıdır? A) 2,5 B) 3,5 C) 4,5 D) 5,5 35) Yüklü ve yüksüz ağırlıkları gösteren madeni levha aracın neresinde ve hangi ebatta olmalıdır? A) Kasanın arka kapak ortasında 24x24 cm. ebadında B) Kasanın sağ yan kapak ortasında 24x24 cm. ebadında C) Kasanın sol yan kapak ortasında 24x24 cm. ebadında D) Kasanın her üç kapağının ortasında 24x24 cm. ebadında 39) Teknik açıdan güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılarak trafikte oluşabilecek durumlar önceden tahmin edilmeye çalışılmalıdır. C) Mümkün oldukça trafikteki diğer araçlarla aynı hızda gidilmelidir. Ortalama ve istikrarlı bir şekilde seyretmek tehlikeleri azaltır. D) Öndeki araç her zaman yeterli emniyet mesafesinden takip edilmeli, ancak ileride sollama yapılmayacaksa araya araç girmesine izin verilmemelidir.

5 5 40) Yerleşim birimleri içinde ve yerleşim birimleri dışında bulunan kavşaklar, tüneller, köprüler ve bağlantı yollarına en az kaç metre mesafede duraklama yapılamaz? A) Yerleşim birimleri içinde 5 metre, yerleşim birimleri dışında 100 metre B) Yerleşim birimleri içinde 10 metre, yerleşim birimleri dışında 150 metre C) Yerleşim birimleri içinde 15 metre, yerleşim birimleri dışında 140 metre D) Yerleşim birimleri içinde 5 metre, yerleşim birimleri dışında 150 metre 41) Kamyon, kamyonet türü motorlu araçların periyodik muayeneleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İlk iki yaş sonunda ve devamında iki yılda bir, B) İlk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir, C) İlk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir, 44) Aşağıdakilerden hangisi kasko sigortalarında kesinlikle teminat dışında kalır? A) Aracın çalınması. B) Araçta taşıma sınırından fazla yük ve yolcu taşınması yüzünden meydana gelen zararlar. C) Aracın yanması. D) Aracın devrilmesi. 45) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, yurt içi taşımalarda, gönderen tarafından gönderilen eşya için düzenlenen; eşyanın içeriğini, ağırlığını, hacmini, paketleme veya ambalaj şekli ile gerçek değerini belirleyen ve gönderenin beyanına dayanan ilgili mevzuat hükümleri uyarınca düzenlenen belge aşağıdakilerden hangisidir? A) Sevk irsaliyesi B) Taşıma senedi C) Fatura D) Taşıma sözleşmesi D) İlk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir, 42) Göğüsteki açık yaralanmanın en önemli tehlikelerinden birisi aşağıdakilerden hangisidir? A) Kalp atışının hızlanması B) Kalp atışının azalması C) Yaranın kolay mikrop alması D) Göğüs kafesine giren havanın akciğeri küçültmesi 46) Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A) Yargılama yerine tanımlama B) Denetleme yerine işbirliği C) İçtenlik yerine art niyet D) Umursamazlık yerine değer verme 43) Kavşaklara yaklaşırken kaç metre kala şerit değiştirmek yasaktır? A) Yerleşim birimi içinde 30 m, yerleşim birimi dışında 150 m. B) Yerleşim birimi içinde 30 m, yerleşim birimi dışında 200 m. C) Yerleşim birimi içinde 60 m, yerleşim birimi dışında 250 m. D) Yerleşim birimi içinde 70 m, yerleşim birimi dışında 300 m. 47) Aşağıdakilerden hangisi geçiş üstünlüğüne sahip araçlardan değildir? A) Cankurtaran veya özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan araçlar, B) Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden zabıta araçları. C) Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar. D) Görev hali dışındaki itfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları.

6 6 48) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Sağa ve sola devamlı virajlar işareti, birbirini 100 metreden daha kısa mesafede takip eden tehlikeli virajların varlığını belirtmektedir. B) Görüş kısıtlanması ve iki şeritli yollarda sollama (geçme) yasağı virajlar için geçerli değildir. C) Virajlara girişte, güvenlik için en önemli faktör giriş hızı dır. D) Hızı azaltmakla, virajda karşılaşılacak etkiler en aza indirilmiş olur. 49) Aşağıdakilerden hangisi araçlar yüklenirken dikkat edilmesi gereken kurallardandır? A) Yükün karayoluna düşmemesi için araç yavaş sürülmelidir. B) Yükün karayoluna akmaması, kaymaması için araç yavaş sürülmelidir. C) Yükün her türlü yolda dengesinin bozulmaması için araç yavaş ve dikkatli sürülmelidir. D) Yük karayoluna değmeyecek, düşmeyecek, akmayacak, dengeyi bozmayacak, sürüş güvenliğini etkilemeyecek şekilde araca yüklenmelidir. 50) Dört zamanlı motorlarda çalışma sırası aşağıdakilerden hangisidir? A) Emme-sıkıştırma-ateşleme-egzoz B) Sıkıştırma-emme-ateşleme-egzoz CEVAP ANAHTARI 1 C 11 D 21 D 31 D 41 D 2 B 12 A 22 C 32 A 42 D 3 D 13 B 23 B 33 C 43 A 4 D 14 C 24 B 34 A 44 B 5 A 15 A 25 A 35 A 45 A 6 D 16 C 26 C 36 D 46 C 7 B 17 B 27 C 37 A 47 D 8 A 18 A 28 C 38 C 48 B 9 A 19 B 29 A 39 D 49 D 10 A 20 C 30 C 40 A 50 A C) Ateşleme-emme-sıkıştırma-egzoz D) Emme-ateşleme-sıkıştırma-egzoz SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

7 7 SRC 4 DENEME SINAVI 2 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren yapmamak C. Bir dakikadan fazla bekleyişlerde motoru stop etmek D. Motor ısınıncaya kadar rölantide çalıştırmak 2. Alternatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir? A. Mekanik enerjiyi, ısı enerjisine çevirmek B. Isı enerjisini, elektrik enerjisine çevirmek C. Mekanik enerjiyi, elektrik enerjisine çevirmek D. Isı enerjisini, mekanik enerjisine çevirmek 3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 4. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitlerinde kullanılabilir B. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitinden 20 km /saat daha düşük hızla kullanılmalıdır C. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitinden 10 km /saat daha düşük hızla kullanılmalıdır D. Römorku çeken araç için hız limiti 20 km/saat arttırılabilir 5. "AETR Sözleşmesine göre, dinlenme süreleri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırk beş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği yerden başka bir yerde kullanılacaksa kesintisiz en az kaç saate indirilebilir? A. 24 Saat B. 30 Saat C. 36 Saat D. 48 Saat 6. Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu araç sürücüsülerinin 9 saatlik günlük taşıt kullanma süresi herhangi bir hafta içinde kaç kez 10 saate çıkarılabilir? A. 1 B. 2 C. 3 D. Çıkarılamaz 7. Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR)'na göre, bir sürücünün haftalık dinlenme süresi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 8 saat B. 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 10 saat C. 6 günlük araç kullanma süresinden sonra en az 1 gün D. 5 günlük araç kullanma süresinden sonra en az 2 gün 8. Bir sürücünün 24 saatlik bir çalışma gününde toplam araç kullanma süresi, kesintisiz araç kullanma süresi ve bu ikisinin arasında vermesi gereken mola ne kadardır? A. 9 saat, 5 saat, 30 dakika B. 8 saat, 4,5 saat, 30 dakika C. 9 saat, 4,5 saat, 45 dakika D. 9 saat, 4,5 saat, 30 dakika 9. Belirli davranışları veya bu davranışlarla ilgili özellilikleri ölçmede kullanılan araç aşağıdakilerden hangisidir? A. Gözlem B. Mülakat C. Anket D. Test 10. Bir kişinin davranışlarını anlayabilmek için ihtiyacımız olan temel bilgiyi aşağıdaki faktörlerden hangilerini kullanarak elde edebiliriz? A. Bireyin etkileşimde bulunduğu diğer insanların davranışları ve kendi düşünceleri B. Davranışı tetikleyen nedenler ve davranışın ardından takip eden sonuçlar C. Duygular ve düşünceler D. Bireyin eğitimi ve kültür düzeyi 11. Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A. Yargılama yerine tanımlama B. Denetleme yerine işbirliği C. İçtenlik yerine art niyet D. Umursamazlık yerine değer verme 12. Aşağıdakilerden hangisi kişiliği belirleyen faktörlerle ilgili doğru bir tespittir? A. Aile faktörü kişiliği etkilemez. B. Aile, coğrafi ve fiziki faktörler kişiliği etkiler. C. Coğrafi ve fiziki faktörler kişiliği etkilemez. D. Sadece aile faktörü kişiliği etkiler.

8 8 13. Kaygan zeminli bir viraja girildiğinde araç önden kaymaya başladığında aşağıdakilerden hangisini yapmak doğrudur? A. Frene basmamak ve direksiyonu kayan yönün tersine çevirmek. B. Frene basmamak ve direksiyonu kayan yönde çevirmek. C. Frene basmak ve direksiyonu kayan yönde çevirmek. D. Gaza basmak ve direksiyonu kayan yönün tersine çevirmek. 14. Tünel görüşü nedir? A. Hızlı araç kullanırken görme alanının daralması sonucu sürücünün çevresindeki olayları algılayamama durumudur. B. Sürücünün tünelden geçerken dikkatinin dağılmasıdır. C. Sürücünün taşıt içerisinden uzak mesafeleri görebilmesidir. D. Alkollü sürücünün karayolunu görüşü şeklidir. 15. İki yönlü trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında karşı yönden gelen araçların geçişini zorlaştıran bir durum varsa geçişi kolaylaştırmak için sürücüler aşağıdakilerden hangisini yapmak zorundadır? A. Hızını azaltarak yoluna devam etmek B. Selektör yaparak gelen aracı uyarmak C. Karşıdan gelen aracın durmasını beklemek D. Aracını sağ kenara yanaştırmak, gerektiğinde sağa yanaşarak durmak 16. Aşağıdakilerden hangisi İkinci Derece Güvenlik (Pasif Güvenlik) sağlayan tertibatlardandır? A. Lastikler B. Aynalar C. Hava yastığı D. Frenler 17. Aşırı yük altında çalışmış bir dizel motor için aşağıdakilerden hangisinin sürücü tarafından yapılması doğrudur? A. Aşırı yük altında çalışmış bir motor hemen stop edilmelidir B. Molalardan sonra soğuk motora hemen yüklenmemeli ve tam gaz yapılmamalıdır C. Turbo şarjlı motorlarda yüksek devirde dönen turbo sisteminin zarar görmemesi için motor hemen stop edilmelidir D. Hiçbiri 18. Aşağıdakilerden hangisi aracın hızının azaltılması gereken yerlerden değildir? A. Kavşaklar B. Hemzemin geçitler C. Tepe üstleri D. Bölünmüş yollar 19. Ağrı -Doğu Beyazıt'ta bulunan sınır kapımız aşağıdakilerden hangisidir? A. Gürbulak B. Habur C. Yayladağ D. Dilucu 20. Haritaların alt kenar çizgisi hangi anayönü gösterir? A. Doğu B. Batı C. Güney D. Kuzey 21. Haritalarda ölçülen bir uzunluk ile arazide ölçülen uzunluk arasındaki orana ne denir? A. Rakım B. Kroki C. Ölçek D. İrtifa 22. Uydudan yapılan araç takip sistemi ile aşağıdaki verilerden hangisi izlenemez? A. Aracın nerede olduğu B. Aracın yük ağırlığı C. Aracın durma noktası D. Sürücünün dinlenme süresi 23. Takograf kayıtlarının muhafaza edilmesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Sürücü son otuz günlük takograf kayıtlarını aracında muhafaza etmek zorundadır. B. İşletenler veya firma yetkilileri 5 yıllık takograf kayıtlarını muhafaza etmek zorundadırlar. C. Sürücü 1 aylık süresi dolan kayıtları işletene veya firma yetkilisine teslim etmek zorundadır. D. İşleten veya firma yetkilisi 30 günlük yasal süresini dolduran takograf kayıtlarını imha ettiğinde bunu bir tutanak ile kayıt altına almak zorundadır. 24. Bayılma durumunda hastaya hangi pozisyon verilir? A. Sırtüstü yatar B. Sırtüstü düz, ayaklar dizden bükülmüş C. Yüzükoyun yan yatar D. Sırtüstü düz, ayakları desteklenmiş pozisyon 25. Kalp durması halinde aşağıdakilerden hangisi ilk önce etkilenir? A. Kan dolaşımı B. Soluk alma C. Soluk verme D. Sindirim sistemi 26. Yaralanmalarda kanayan bölgeye verilecek pozisyon aşağıdakilerden hangisidir? A. Baş seviyesinin altında kalması sağlanır B. Kalp ile aynı seviyede olması sağlanır C. Kalp seviyesinin altında kalması sağlanır D. Kalp seviyesinin üstünde kalması sağlanır

9 9 27. İlkyardımda aşağıda belirtilen uygulamalardan hangisi yanlıştır? A. Kesik ve darbe sonucu oluşan yaralanmalarda yapılacak temel eylem, kanama olan bölgeye bastırmaktır B. Solunumu duran bir kazazedeye yapay solunum uygulanır. C. Eğer omurilik yaralanmasından veya kırıklardan kuşkulanıyorsak, hasta kesinlikle kıpırdatılmaz. D. Soluk alıp veren ve nabız vuruşları hissedilen bir hastaya eğer baygın ise kalp-akciğer canlandırması yapılmalıdır 28. Kanayan yer ile kalp arasındaki tek kemik üzerinde sıkma/boğma uygulayarak, kanayan yere kan gitmesinin engellenmesiyle uygulanan kanama durdurma yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A. Basınçlı kan durdurma B. Kanamada tespit uygulaması C. Atel uygulaması D. Turnike uygulaması 29. ADR ye göre, Paketleme grubu I aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A. Çok tehlikeli B. Tehlikeli C. Az tehlikeli D. Tehlikesiz 30. ADR ye göre; tehlikeli maddeler kaç ana sınıfta toplanmıştır? A. 7 B. 8 C. 9 D İkaz levhası üst yarısındaki rakamların önünde gelen "X" işareti ne anlama gelir? A. Bu madde su ile reaksiyona girer B. Tanker boş ancak temizlenmemiştir C. Bu tehlikeli madde radyoaktiftir D. Bu tehlikeli madde bilinmeyen bir maddedir 32. Sigortada mali sorumluluk kavramı neyi ifade eder? A. Para ödeme yükümlülüğüdür B. Bir kazaya yol açarak, üçüncü kişilerin zarara uğramasından kanunen sorumlu olma ve tazminat ödemekle yükümlü tutulma halidir. C. Mal varlığından sorumlu tutulmaktır. D. Mal ve gelir bildirimi yapmakla yükümlü olmaktır 33. Sigorta sözleşmelerinde sözleşmeye konu risk oluştuğunda meydana gelen hasarı onarmak üzere ödenen tazminat hangisidir? A. Maktu tazminat B. Hasar tazminatı C. Taşıma tazminatı D. Hiçbiri 34. Karayollarında meydana gelen trafik kazaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi sürücülerin hukuki sorumluluklarından biri değildir? A. Kaza yerinde usulüne uygun ilk yardım tedbirleri almak B. Olayı en yakın zabıta veya sağlık kuruluşuna bildirmek C. Yetkililerin isteği halinde yaralıların en yakın sağlık kuruluşuna götürmek D. Kazaya karışan araçlardaki eşyaları tahliye etmek 35. Aşağıdakilerden hangisi 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun kapsamı dışındadır? A. Nakliyat ambarı ve kargo işletmecileri B. Taşıma acenteleri C. Taşıma işleri komisyoncuları D. Belediyelere ait otomobillerle yapılan ticari olmayan taşımalar 36. Kamyon, kamyonet, çekici ve römorklarının teknik şartlara uygunluğu açısından periyodik muayenesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. İlk 1 yaş sonunda ve devamında yılda bir B. İlk 2 yaş sonunda ve devamında yılda bir C. İlk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir D. İlk 3 yaş sonunda ve devamında 3 yılda bir 37. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre K1 yetki belgesi aşağıdaki taşımacılık şekillerinden hangisine verilir? A. Yurtiçinde karayoluyla tarifeli/tarifesiz eşya taşımalığı yapacaklara B. Yurtiçinde karayoluyla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara C. Yurtiçinde sadece kendi esas iştigal konusuyla ilgili taşımacılık yapacaklara D. Yurtiçinde kargo işletmeciliği yapacaklara 38. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, K Türü Yetki Belgesi sahibi firmalar en fazla kaç adet aracı kiralık olarak çalıştırabilirler? A. Öz mal araç sayısının yarısı kadar B. Öz mal araç sayısı kadar C. Öz mal araç sayısının 2 katı D. Kiralık araç çalıştıramazlar

10 Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, taşımacının sorumluluğu kapsamında aşağıdakilerin hangisi yanlıştır? A. Taşımacı eşyanın güvenlik içinde taşınmasından sorumludur. B. Taşımacı eşyayı taahhüt ettiği yere kadar götürmekle sorumludur. C. Taşımacı, acentesinin acentelik sıfatı ile bu kanun kapsamındaki faaliyetlerden kısmen sorumludur. D. Taşımacı çevre kirliliği ile ilgili mevzuat hükümlerine uymak zorundadır. 40. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdakilerden hangisi Taşıt Kartı üzerinde yer alması zorunlu olan bilgilerden değildir? A. Yetki belgesi sahibinin ticari unvanı B. Sürücünün adı soyadı C. Yetki belgesinin türü ve numarası D. Aracın rengi 44. Aşağıdakilerden hangisinde araçların trafikten men edilmesi gerekir. A. Mali mesuliyet sigortası yaptırmadan trafiğe çıkan araçlar trafikten men edilir. B. Kasko sigortası yaptırmadan trafiğe çıkan araçlar trafikten men edilir. C. Fenni muayenesi olmadan trafiğe çıkan araçlar trafikten men edilir. D. Emniyet kemeri bağlamadan trafiğe çıkan sürücülerin kullandığı araçlar. 45. İki veya daha çok karayolunun kesişmesi ya da birleşmesi ile oluşan ortak alana ne ad verilir? A. Tali yol B. Kavşak C. Taşıt yolu D. Şerit 41. Taşıtlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Taşıtın yaşı, fabrikasında imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanır. B. Römork ve yarı römorklarda yaş şartı aranmaz. C. Kapalı kasa olmayan taşıtlar eşya taşımalarında kullanılamaz. D. Kamyon tek başına bir birim taşıt sayılır 46. Aşağıdakilerin hangisinde sürücü geriye gidebilir? A. Bağlantı yollarında. B. İki yönlü dar yollarda geçiş kolaylığı sağlamada. C. Erişme kontrollü kara yolunda. D. Tek yönlü yollarda duraklama ve park etme dışında. 42. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılır? A. Düşük hızla seyretmek ve gereksiz fren yapmak. B. Öndeki aracı yakından takip etmek. C. Öndeki aracı geçmek. D. Taşıt yolunun dar olduğu yerlerde geçiş hakkına uymamak. 47. Görev süresinde belli araç sürücülerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartıyla trafik kısıtlama ve yasaklarına bağlı olmamalarına ne denir? A. Geçiş hakkı B. Geçiş kolaylığı C. Geçiş üstünlüğü D. Geçiş önceliği 43. "Otobüs, kamyon ve çekicilerin karayolu üzerinde arıza ve uzun süreli bırakılması halinde, normal hava şartlarında en az... net olarak görülebilecek şekilde... ebadında teknik şartlara uygun engel işaretinin konulması zorunludur." Yukarıdaki boşluğu doldurunuz. A. 100 metreden- 150x25 cm. B. 150 metreden - 150x25 cm. C. 100 metreden - 150x50 cm. D. 150 metreden - 150x50 cm. 48. Aşağıdakilerden hangisi sürücülerin eylemlerinde trafik açısından beklenen verimliliğin gerçekleşmesi için taşımaları gereken nitelikler arasında yer almaz? A. Asgari düzeyde konsantrasyon becerisi B. Doğrudan gözlem becerisi C. Aracın hızını ve yönünü doğrudan ayarlama becerisi D. Yol ve trafik koşullarındaki risklerin farkında olma bilinci

11 I-Geçiş şeridinde yeteri kadar ilerlemek. II-Sola dönüş lambası ile işaret vermek. III-Takip mesafesi kadar önceden sol şeride geçmek IV-Sağa dönüş lambası ile işaret vermek. Araç geçme ile ilgili yukarıdaki davranışlar hangi sıra ile izlenmelidir? A. I-II-III-IV B. II-III-I-IV C. II-I-III-IV D. I-IV-III-II 50. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerine 15 m mesafe içinde duraklamak yasaktır. B. Yangın musluklarına her iki yönden 5 m içinde duraklamak yasaktır. C. Kavşaklar, tüneller, köprüler ve bağlantı yollarında ve buralara, yerleşim birimleri dışında 50 metre mesafede duraklamak yasaktır. D. Görüş yetersizliği olan tepe üstü ve dönemeçlerde öndeki aracı geçmek yasaktır. CEVAP ANAHTARI SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. 1 D 11 C 21 C 31 A 41 C 2 C 12 B 22 B 32 B 42 D 3 D 13 B 23 D 33 B 43 B 4 C 14 A 24 D 34 D 44 A 5 C 15 D 25 A 35 D 45 B 6 B 16 C 26 D 36 A 46 B 7 C 17 B 27 D 37 A 47 C 8 C 18 D 28 D 38 D 48 A 9 D 19 A 29 A 39 C 49 B 10 C 20 C 30 C 40 B 50 C

12 12 SRC 4 DENEME SINAVI 3 1) Lastiğin yanağında yazan P215/ 85 R15 89H tanıtıcı bilgisindeki 85 neyi ifade eder? A ) Lastiğin tipini B ) Lastiğin genişliğini C ) Kesit genişlik oranını D ) Lastiğin yapısını 2) Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir? A ) Motor çalışmayabilir B ) Motor stop edebilir C ) Radyatör ve radyatör hortumları delinebilir D ) Silindir kapağı ve silindir bloğu çatlayabilir 3) Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir? A ) Şarj dinamosu B ) Konjektör / Regülatör C ) Distribütör D ) Ateşleme bobini 4) Aşağıdakilerden hangileri şarj sisteminin önemli parçalarından birisidir? A ) Akü B ) Alternatör C ) Kontak anahtarı D ) Marş motoru 5) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre; sürücülerin her 24 saat içinde 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi vardır. Bu süre biri en az 8 saati kesintisiz olmak üzere en fazla kaç ayrı süre halinde kullanılabilir? A ) 1 B ) 3 C ) 4 D ) 5 6) AETR Sözleşmesine göre; göre sürücü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün günlük dinlenme süresinde ne gibi bir değişiklik olur? A ) Bir değişiklik olmaz B ) Günlük dinlenme süresi 2 saat azaltılır C ) Günlük dinlenme süresi 1 saat azaltılır D ) Günlük dinlenme süresi 2 saat arttırılır 7) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre, şoförler 11 saatlik dinlenme sürelerini biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilirler. Bu durumda günlük dinlenme süresine kaç saat daha eklenerek kaç saate çıkartılır? A ) 1 Saat eklenerek 12 Saate çıkartılır B ) 2 Saat eklenerek 13 Saate çıkartılır C ) 3 Saat eklenerek 14 Saate çıkartılır D ) 4 Saat eklenerek 15 Saate çıkartılır 8) AETR Sözleşmesine göre, dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak başka bir yerde kullanılacaksa kesintisiz en az kaç saate indirilebilir? A ) 24 Saat B ) 30 Saat C ) 36 Saat D ) 48 Saat 9) Aşağıdakilerden hangisi sürüş yeteneğini etkileyen zihinsel süreçlerden biri değildir? A ) Stres B ) Depresyon C ) Otomasyon D ) Öfke 10) Aşağıdakilerden hangisi kazaya yatkın kişilik tiplerinden biri değildir? A ) Karamsar B ) Aşırı olumlu düşünen C ) Soğukkanlı D ) Aşırı olumsuz düşünen 11) Aşağıdakilerden hangisi empati için gerekli değildir? A) Başkasının yerine karar vermek B) Dinlemek-Anlamak C) Karşımızdakinin bakış açısıyla olaylara yaklaşmak D) Geri bildirimde bulunmak 12) Aşağıdakilerden hangisi sürücünün sahip olması gereken zihinsel ve psiko-motor becerilerden biri değildir? A ) Dikkat B ) Kişilik özellikleri C ) Hız-mesafe tahmini D ) Karar verme/muhakeme yeteneği 13) Reaksiyon mesafesi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır? A ) Sürücünün yorgun olup olmadığına B ) Yol zemininin çamurlu olmasına C ) Araç lastiklerinin yeniliğine D ) Yolun eğimine 14 ) Virajlı yol kesimlerinde merkez kaç kuvveti ne demektir? A ) Aracı viraj dışına doğru iten güç B ) Aracı viraj içine doğru iten güç C ) Motorun çekiş gücü D ) Araçtaki frenleme gücü 15) Frenleme sırasında, araç hızı ile yük hızı arasındaki ilişkiyi aşağıdakilerden hangisi açıklar? A ) Araç hızı ile yük hızı birbirine eşittir. B ) Yük hızı araç hızından fazladır. C ) Araç hızı ile yük hızı arasında bir ilişki yoktur. D ) Araç hızı yük hızından fazladır

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan 17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede 04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 2) Kavşaklarda

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami (17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir?

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 (SRC3)

04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 1) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır?

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? (17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? A) Fren mesafesi B) Duruş mesafesi C) Takip mesafesi

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder?

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? 10 MART 2013 SRC 2 SINAV SORULARI 1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A. Lastiğin tipini B. Lastiğin genişliğini C. Kesit genişlik oranını

Detaylı

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A. 10.00 B. 10.50 C. 11.00 D. 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A. Tahriksiz dingildeki lastiklere B. Tahrikli dingildeki

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00 B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli dingildeki

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi (08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitlerinde kullanılabilir B. Römorku çeken

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00. B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli

Detaylı

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek Tehlikeli!!!

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup 1. 1618 Sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa göre, seyahat acentelerinin gruplandırılmalarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf B) Yurt içi tur düzenleyenler, yurt

Detaylı

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I -

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - 19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - Araçla ilgili bilgilere erişim. II - Sürücü denetiminin

Detaylı

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi 25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi eki taşıt belgesine, B) Sadece iki yetki belgesi eki taşıt

Detaylı

(25 ARALIK 2010) SRC 2

(25 ARALIK 2010) SRC 2 (25 ARALIK 2010) SRC 2 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde olmayan, ticari eşya

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B)

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) (24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) Göstergelerin kontrolü C) Direksiyon boşluğunun kontrol edilmesi

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6.

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 2.1 D) Sınıf 6.1 2. AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1 1. Aracın motoru çalışır iken marşa basılır ise aşağıdaki parçalardan hangisi zarar görür? A) Vantilatör pervanesi B) Şarj dinomosu C) Devir daim pompası D) Volan dişlisi 2. Aşağıdakilerden hangileri şarj

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı kesmeden direksiyonu sağa çevirmelidir

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Araçlarda yapılan tadilatların ilgili mevzuata uygun ve araç tescil belgesine işlenmiş olması zorunludur. B) Soğutma tertibatı

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 SRC 2

04 HAZİRAN 2011 SRC 2 04 HAZİRAN 2011 SRC 2 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7 1. Aşağıdakilerden hangisi motor gücünü tekerleğe aktaran sistemlerden biridir? A) Fren sistemi B) Süspansiyon sistemi C) Şanzıman (Vites Kutusu) D) Direksiyon sistemi 2. Akümülatörün eksi (-) ve artı

Detaylı

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar 25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar takılmalıdır. B) Sürücüler kullanacakları araç sınıfı

Detaylı

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını 1 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı Muayene ye sevk edilir? 6. Lastiğin yanağında yazan P215/65R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili (15) alan neyi

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin (08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6 1. "Kavşaklar kazaların oluşmasında büyük bir potansiyeldir. " Kavşaklara yaklaşmada sürücüler için en doğru davranış aşağıdakilerden hangisidir? A) Trafik ışığı yeşil yanıyorsa hız kesmeden devam edilmeli.

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 1. Bu sorunun doğru cevabı A şıkkıdır. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi turizm taşıması yapacak

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) YURTĠÇĠ EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC4) (B) ADI:

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A) Sırt B) Omuz C) Yanak D) Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir? A) Şarj dinamosu

Detaylı

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları - 1-1. Aşağıdakilerden hangisi, yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik süreçleri inceler? A) Adli tıp B) Kazazede C) Trafik psikolojisi D) İlk yardımcı 2. I- Araçların

Detaylı

YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA

YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA 1. Motorlu bir aracın işletilmesi için yaptırılacak zorunlu sigorta hangisidir? a) Mali sorumluluk sigortası b) Kasko sigortası c) Yangın sigortası d) Hayat sigortası 2.

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisi dizel motorlarda yakıt sisteminin bir parçası değildir? A) Mazot enjektörü B) Ateşleme bujisi C) Isıtma bujisi D) Yakıt

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 )

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) YURTĠÇĠ EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC4) (B)

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8 1. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İnik lastik karda çok daha fazla kayar. B) Tabanı geniş lastik değil, dar lastik daha fazla tutunma sağlar. C) Kayma olan yerlerde patinaj

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8 1. Teknik açıdan güvenli sürüş için A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılmalı, olacaklar önceden

Detaylı

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı

Detaylı

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir?

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir? 09 HAZİRAN 2013 SRC3 ÇIKMIŞ SORULAR 1 ) Aşağıdakilerden hangisi şaftın görevidir? A ) Diferansiyelin hareketini tekerlere iletmek B ) Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek C ) Motorun hareketini

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (B) ADI: SOYADI:

Detaylı

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular Bölüm 1. ULAŞTIRMA MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. b) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad (24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad verilir? A) TIR işleminin sona ermesi B) TIR işleminin başlaması

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 1. AETR ye göre Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği

Detaylı

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, "karakter", "mizaç (huy)", "yetenek" olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B.

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, karakter, mizaç (huy), yetenek olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B. SRC 3 1. Araçların karayolu yapılarından güvenle ve yapıya zarar vermeden geçmeleri için, aynı dingile bağlı tekerlerden karayoluna aktarılan ağırlığa ne denir? A. İstiap haddi B. Taşıma sınırı C. Azami

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren yapmamak

Detaylı

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI GEÇME KURALLARI TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI Şehirlerarası karayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/ s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir?

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? (24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi eki taşıt belgesine, B) Sadece iki yetki belgesi eki taşıt belgesine, C) Sadece

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüleri sürekli en fazla kaç saat araç kullanabilirler? a) 4 saat b) 6 saat c) 4.5 saat d) 3 saat 2. Tek şoför 24 saatlik

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 TEMMUZ 2013) SRC 5 (TEMEL EĞİTİM)

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 1. sorunun doğru cevabı B şıkkıdır. Seyahat acentaları gördükleri hizmetlere göre üç grupta toplanırlar.1-) (A) Grubu seyahat acentaları 2-) (B) Grubu seyahat

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 SINAV SORULARI Bu kitapçık 50 (elli) soru ve 12 (oniki) sayfadan

Detaylı

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

SRC 3 DENEME SINAVI 1

SRC 3 DENEME SINAVI 1 1 SRC 3 DENEME SINAVI 1 5) Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin hafta tatili ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 1) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili

Detaylı

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2 -KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR 2 Sürücü kurslarında ; İlk yardım, Trafik ve çevre bilgisi ve Motor dersleri verilir. Sürücü kursunu bitiren ve yapılan sınavlarda başarılı olanlara sürücü sertifikası

Detaylı

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 1. sorunun doğru cevabı D şıkkıdır. Yolcular adına yolcu bileti tarifeli taşımalarda düzenlenir. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

HARİTA OKUMA BİLGİSİ

HARİTA OKUMA BİLGİSİ HARİTA OKUMA BİLGİSİ 1. Harita üzerinde gösterilen işaretlerden hangisi uluslararası yol numarasıdır? a) O-3 b) E-80 c) D100 d) K2 2. Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün matematiksel

Detaylı

SRC 2 DENEME SINAVI 1

SRC 2 DENEME SINAVI 1 1 SRC 2 DENEME SINAVI 1 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği

Detaylı

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL EĞİTİM SORULARI

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL EĞİTİM SORULARI 1. Ulusal mevzuat gereği, taşıması özel izne bağlı olan Sınıf 6.2 bulaşıcı maddelerin taşınması için hangi kurumdan izin alınması gerekmektir? A. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı B. İçişleri Bakanlığı

Detaylı

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-1

İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-1 İLKYARDIM TEMEL EĞİTİMİ TEORİ SINAV SORULARI-1 1) Aşağıdaki durumlardan hangisinde turnike uygulanır? a) Çok sayıda yararı varsa ilkyardımcı tek ise b) Yaralının güç koşullarda bir yere taşınması gerekiyorsa

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta süresinin bitmesi halinde.

Detaylı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden hangisinin bulundurulması zorunlu değildir? A) Transfer yapılan yolcuların listesi

Detaylı

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar?

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC4) ADI: SOYADI:

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır?

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır? 1 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar? A. Basınç regülatörü B. Dört devreli

Detaylı

B) Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar D) Karayoluna daha fazla basınç uygulayacağı için yolun bozulmasına neden olur

B) Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar D) Karayoluna daha fazla basınç uygulayacağı için yolun bozulmasına neden olur 17 Ekim 2015 Src 3 belgesi sınavı 1. sorunun doğru cevabı A şıkkıdır. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi gazların sınıf numarasıdır? A) Sınıf 2 B) Sınıf 4.1 C) Sınıf 5.2 D) Sınıf 6.1 2. sorunun doğru

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) ULUSLARARASI YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 1 (B) ADI:

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı imza sirküleri,

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN İSTENEN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya Taşımacılığı) 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7 1. Aracı çalıştırırken 0-15 saniyeden fazla marş yapılırsa aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir? A) Alternatör yanar B) Akümülatör boşalır C) Endüksiyon bobini yanar D) Far ampulleri patlar 2. Motor

Detaylı

KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI

KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI Hususi ve Kamyonet Kullanım Tarzları İçin Geçerli Yardım Hizmeti Özel Şartları A)Yardım Hizmeti Özel Şartları A. 1. Lehtar /lar Sigorta poliçesinde

Detaylı

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XI. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 C1 YETKİ BELGESİ (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1- AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak

Detaylı

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK 25.12.2010 TARĠHLĠ SRC4 SINAVI SORULARI 1) Karayolu TaĢıma Yönetmeliği ne göre, taģıtlar kaç yetki belgesi eki taģıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi eki taşıt belgesine, B) Sadece iki

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1- AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2014/KDGM- 10/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC 3)

Detaylı

MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 TEMMUZ 2013) SRC 5 (TANK EĞİTİMİ)

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/KDGM- 06/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (30 HAZİRAN 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (10 MART 2013) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 KONU :Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) 4925 sayılı

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 )

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC3)

Detaylı

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 Tablo 3: Yıllar İtibariyle Meydana Gelen Ölümlü ve Yaralanmalı

Detaylı

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Karayoluyla Uluslararası Tehlikeli Madde Taşımacılığı (ADR) hakkındaki Avrupa Anlaşması, Birleşmiş Milletler Ekonomi Komisyonu nezdinde

Detaylı