TÜRKĠYE'NĠN ĠLK UYDU MERKEZĠ AÇILDI!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKĠYE'NĠN ĠLK UYDU MERKEZĠ AÇILDI!"

Transkript

1

2

3 TÜRKĠYE'NĠN ĠLK UYDU MERKEZĠ AÇILDI! Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Aġ (TUSAġ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi, CumhurbaĢkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Merkezin açılıģ törenine Milli Savunma Bakanı Ġsmet Yılmaz, UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanı Feridun Bilgin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Savunma Sanayi MüsteĢarı Ġsmail Demir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraĢtırma Kurumu (TÜBĠTAK) BaĢkan Vekili Mehmet Çelik, TAI Genel Müdürü Muharrem DörtkaĢlı, Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, bazı milletvekilleri, bürokratlar ve büyükelçiler de katıldı. CumhurbaĢkanı Erdoğan, konuģmasının ardından merkezin açılıģını gerçekleģtirdi. Özel önlük giyip, bone ve galoģ takan Erdoğan, Bakanlar Yılmaz ve Bilgin ile beraberindekiler merkezi gezdi. Merkezde incelemelerde bulunan Erdoğan, ilgililerden bilgi aldı.

4 NASA: BUZ TABAKASI 2020 YE KADAR YOK OLABĠLĠR! Buz sahanlığı, buz tabakasının okyanusa açılan karaya bağlı uzantısı anlamına geliyor. ÇalıĢma sonuçları bir zamanların en sağlam buz sahanlığının, içinde bulunduğumuz 10 yıl sona ermeden yok olacağına iģaret ediyor. Buz sahanlıklarının eriyerek yok olması, deniz seviyesinde meydana gelecek hızlı yükselmeyle birlikte buzulların su altında kalması manasını taģıyor. Avrupa Uzay Ajansı'nın 2002 ve 2012 yıllarını karģılaģtıran uydu görüntüleri buz sahanlığındaki çözülmeyi ortaya koyuyor. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Ala Khazendar yönetimindeki deneyimli ekibi, buz sahanlığının etrafında akıntının hızlandığını ve buz tabakasının parçalı hale geldiğini belirtiyor. Akıntılar dev buz kütlesinin üzerinde büyük çatlaklar oluģturmuģ. Larsen B ilk kez 2002 yılında meydan gelen büyük kopmayla haberlere konu olan 10 bin yaģında bir buz sahanlığı. Kopmayla ayrılan parça 6 hafta gibi kısa bir sürede yok olarak bilim insanlarının büyük ilgisini çekmiģti. Bu olayın ardından Antarktika da ortalama sıcaklıkların çok üzerinde seyreden bir dizi sıcak yaz yaģanmıģtı.

5

6 DEMĠR EKSĠKLĠĞĠ ÇOCUKLARDA ZEKAYI ETKĠLĠYOR Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Albayrak, demir eksikliği anemisinin çocuklarda zekayı geri dönüģümsüz olarak olumsuz etkilediğini söyledi. Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demir eksikliğine bağlı kansızlığın dünyada ve Türkiye'de sık görülen sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi. Toplumu demir eksikliğinin olumsuzlukları konusunda bilgilendirmenin önem taģıdığını belirten Albayrak, "Kansızlık, yani anemi pek çok hastalığın bulgusu olabileceği gibi kendisi de kiģide özellikle büyümekte olan çocuklarda ciddi problemlere neden olabilir. Demir eksikliği anemisi, çocuklarda zekayı etkilemektedir. Zeka geri dönüģümsüz olarak etkilenmektedir. Yani demir tedavisi versek dahi çocuk o kaybettiği fonksiyonu tekrar kazanamıyor" diye konuģtu. - Süt günde iki bardaktan fazla tüketilmemeli Albayrak, sütün faydalı bir içecek olmasına karģın günde iki bardaktan fazla tüketilmesinin özellikle iki yaģın altındaki çocuklarda demir eksikliğine zemin hazırladığına dikkati çekerek, et ve yumurta gibi proteinlerin de yeteri kadar alınması gerektiğini vurguladı.

7 NEDEN ESNERĠZ? ESNEMEK BULAġICI MIDIR? GeçmiĢte bilim adamları esnemenin vücudun oksijen ihtiyacında kaynaklandığını belirttiklerini dile getiren Psikolog BarıĢ GürkaĢ, son yıllarda esnemeyle ilgili en popüler ve en ilginç bulgunun beynimizi soğutmak için esnediğimiz olduğunu söyledi. Esnemek basit bin eylem değil Esnemenin basit bir eylem olmadığını hatırlatan GürkaĢ, Uyku vaktimiz geldiğinde, sıkıldığımızda ve uyandığımızda hatta uykumuzda bile esneriz. Ancak esnemek bu kadar basit bir olay değildir. Eğer sadece bunlarla açıklayacaksak kemancının sahneye çıkarken ki esnemesini, atletizmcinin uzun atlama öncesi esnemesini, sıkılmakla açıklamakta zorlanacağımız kesin. GeçmiĢte bilim adamları esnemenin vücudun oksijen ihtiyacında dolayı olduğu yönünde görüģleri vardı, ancak bugünlerde bu kabul görmemekte. Esnemenin, nefes alıp vermeyle doğrudan iliģkili olmadığı düģünülmekte."

8 Beyin soğuğunca daha iyi çalıģıyor Esnemenin beynin soğumasına yardımcı olduğunu belirten GürkaĢ, konuyla ilgili Ģu bilgileri verdi: AraĢtırmalara göre beyin düģük ısıya ihtiyaç duyuyor ve esnemek kan akıģını hızlandırıyor ve kan akıģı sayesinde beyin soğuyor ve daha iyi çalıģıyor. Bu da sporcunun müsabaka öncesinde esnemesini daha iyi açıklıyor. Bir diğer değiģle, bu sayede sporcu beynini soğutarak daha zekice ve kıvrak düģünebilmesi için beynini hazırlıyor. Beynimizi bilgisayara benzetecek olursak, esnemek bilgisayarın fanı denebilir. Ayrıca esnemeyle birlikte, gerinme sonucunda kaslara baskı ile vücut hazır hale gelir ve sonra harekete baģlarız." Esnemek bulaģıcı mı? "Herkesin esneme konusunda ilk söyleyeceği Ģey bulaģıcı olduğudur" diyen GürkaĢ, "Bu yazıyı bile okurken kaç kere esnediniz acaba, dikkat ettiniz mi? Esnemenin bulaģıcı etkisi en sık kendi ailemiz içinde, bunu arkadaģlarımız takip ediyor ve en son olarak yabancıların esnemesi esnememize sebep oluyor. Ġlginç olanı esnemenin bulaģıcı etkisi duygusal olarak bir bağ kurmadığımız kiģilerde daha az etkili oluyor" dedi. (ĠHA)

9 SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR YOLA ÇIKIYOR Google'un sürücüsüz araçları yola çıkmaya hazırlanıyor. Araçlar bir dizi güvenlik ve dayanıklılık testinden geçirildi. Google daha önce de bazı sürücüsüz araçları trafikte denemiģti, ancak onların hepsi de değiģtirilmiģ SUV tipi araçlardı. Bu kez ise küçük robot araçlar denenecek. Yola çıkan robot araçlar tamamen 'baģıboģ' da bırakılmayacak ve gerekirse kontrolü ele alabilecek sürücüleri olacak. Denemeler sırasında otomobillerde daha sonra çıkarılabilecek direksiyonlar ve diğer kontrol panelleri kullanılacak olmasına karģın, bunların zamanla ortadan kaldırılacağı söyleniyor. SAATTE 40 KM HIZLA YOL ALACAKLAR Robot araçların denemelerdeki hızı ise saatte 40 kilometre olacak. Robot araç projesini yöneten Chris Urmson, otomobillerin trafiğe çıkmasının Google teknisyenlerine aracın daha önce karģılaģmadığı durumlarla baģ edebilmesi için gerekli yazılımları geliģtirme fırsatı sunacağını belirtti. Urmson, karayolundaki denemelerin diğer sürücülerin araçlara nasıl tepki göstereceğini belirlemek açısından da önemli olduğunu kaydetti.

10 CEPTEN OY KULLANMA DEVRĠ BAġLIYOR HAVELSAN Yargı, Sağlık ve Enerji Programı Müdürü Eray Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ģirket olarak mobil oy kullanımı konusunda çalıģma yaptıklarını ve istenirse bir yıl içerisinde bunu hayata geçirebilecek kapasitede olduklarını söyledi. HAVELSAN tarafından dünya standartlarında hazırlanan Sandık Sonuçları PaylaĢım Sistemi'nin (SEÇSĠS) geliģtirmeye son derece açık bir platform olduğunu belirten Kılıç, ilk taslaklarını hazırladıkları dijital cihazlardan oy kullanma projesinin de SEÇSĠS e rahatlıkla entegre edilebileceğini kaydetti. "SEÇSĠS, Yüksek Seçim Kurulunun seçim faaliyetlerini destekleyen bir yazılım. Kendisi bir karar vermiyor, üzerinden bir oylama yapılmıyor. Bütün yaptıklarınız aslında, YSK'nın daha önce elle, kağıt üzerinde yaptığı iģleri otomasyonla yaptığı ve iģlemleri büyük ölçüde hızlandıran bir sistem" diyen Kılıç, seçim günü yapılan birtakım iģlemler bulunduğunu, bunlar ise Ģu an otomasyonda olmadığını söyledi. Kılıç, Ģöyle devam etti: "Dünyanın farklı ülkelerinde bu gerçekleģtiriliyor, hatta Türkiye'den daha kalabalık ve eğitim seviyesi daha düģük ülkelerde bile bu yapılıyor. Pakistan, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde elektronik oylama sistemi kullanılıyor. Dünya üzerinde oylama elektronik sandık türü cihazlarla baģlıyor sonra internet oylamasına doğru gidiyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde var. Ġster cep telefonunuzdan ister bilgisayarınızdan yapabiliyorsunuz. Altyapı ve donanım olarak bunu yapabilecek kapasitedeyiz, yeter ki siyasi irade 'hadi bunu yapın' desin

11 HEZÂRFEN AHMED ÇELEBĠ 17. yüzyılda Osmanlı'da yaģamıģ Müslüman Türk bilgini. Kendi geliģtirdiği takma kanatlarla uçmayı baģaran ilk insan olmuģtur yılları arasında saltanat süren Sultan IV. Murat zamanında, uçma tasarısını gerçekleģtirdiği ve geniģ bilgisinden ötürü halk arasında, Hezarfen olarak anıldığı bilinmektedir yılında lodoslu bir havada Galata Kulesi'nden kuģ kanatlarına benzer bir araç takıp kendini boģluğa bırakan ve uçarak Ġstanbul Boğazı'nı geçip 3358 m. ötede Üsküdar'da Doğancılar a indiği varsayılan Hezarfen Ahmed Çelebi, Türk havacılık tarihinin en kayda değer kiģilerden birisidir. Bu uçuģ hakkındaki belgeler Ģimdiye kadar sadece Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesindeki ifadesinden ibarettir. Evliya Çelebi eserinde Ģunları yazar: "Ġptida, Okmeydan ın minberi üzere, rüzgâr Ģiddetinden kartal kanatları ile sekiz, dokuz kere havada pervaz ederek talim etmiģtir. Badehu Sultan Murad Han Sarayburnu'nda Sinan PaĢa KöĢkü'nden temaģa ederken, Galata Kulesi'nin zirvesinden lodos rüzgârı ile uçarak, Üsküdar'da Doğancılar meydanına inmiģtir.

12 ÇINARDAN HABERLER TÜBĠTAK'ta BÖLGE BĠRĠNCĠLĠĞĠ! TÜBĠTAK Marmara Bölge Finali'nde Sosyoloji alanındaki projemiz MARMARA BÖLGE BĠRĠNCĠSĠ, Matematik alanındaki projemiz de MARMARA BÖLGE ĠKĠNCĠSĠ olma baģarısını gösterdi. 46. Ortaöğretim Öğrencileri AraĢtırma Projeleri YarıĢması (TÜBĠTAK) Marmara Bölge Finali'nde Sosyoloji alanındaki projemiz MARMARA BÖLGE BĠRĠNCĠSĠ, Matematik alanındaki projemiz de MARMARA BÖLGE ĠKĠNCĠSĠ olma baģarısını gösterdi. Öğrencilerimizden; Zehra KÜÇÜK ve Merve DEĞĠRMENCĠ nin Matematik Öğretmeni Zeynep Esra ESEN danıģmanlığında "Matematik" alanında hazırladığı EĞRĠ SATRANÇ TAHTASINDAKĠ KELEBEKLER projesi ile Zeynep Bilge KOZANOĞLU ve Ġkbal UZUN un Matematik Öğretmeni Ramazan Pehlivan danıģmanlığında "Sosyoloji" alanında hazırladığı "OKUL BAġARISINDA ÖĞRETMEN FAKTÖRÜ VE BĠSAL EĞĠTĠM MODELĠ" adlı projeleri 46. Ortaöğretim Öğrencileri AraĢtırma Projeleri YarıĢması'nda (TÜBĠTAK) Marmara Bölge Finali'ne kalarak sergiye davet edilmiģti. 30 Mart - 2 Nisan Arasında yapılan Sergide SOSYOLOJĠ alanındaki projemiz MARMARA BÖLGE BĠRĠNCĠSĠ, Matematik alanındaki projemiz de MARMARA BÖLGE ĠKĠNCĠSĠ olmuģtur. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi üstün baģarılarından dolayı tebrik ederiz.

13 DAVRANIġ BĠLĠMLERĠ FĠKĠR FESTĠVALĠN DEYĠZ! GiriĢimci ve baģarılı nesiller yetiģtirmeye verdiğimiz önem doğrultusunda sürdürdüğümüz çalıģmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. GiriĢimci ve baģarılı nesiller yetiģtirmeye verdiğimiz önem doğrultusunda sürdürdüğümüz çalıģmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Fen lisesi öğrencilerimizden Aslı Berre Öztürk ve Hicret Nida Bulut Biyoloji öğretmenimiz Sema Kaya önderliğinde Üsküdar Üniversitesi DavranıĢ Bilimleri Fikir Festivali Sergisi ne projelerini sunmak üzere davet edilmiģtir. Olgu Bilim Deseni ile Okullarda Örgüt Kültürü ve Mobbing Etkisi konulu proje ile festivale katılan öğrencilerimiz 8 Mayıs 2015 Cuma günü Üsküdar Üniversitesi nde proje sunumlarını gerçekleģtireceklerdir. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder final sergisinde baģarılar dileriz.

14 BU BENĠM ESERĠM PROJE YARIġMASINDA 4 PROJE ĠLE ÜST TURDAYIZ! MEB'in düzenlediği "Bu Benim Eserim" isimli proje yarıģmasında Fizik ve Biyoloji alanlarında bölge finaline katılmaya hak kazandık. Öğrencilerimizden; Oğuzhan DEDE nin Fen Bilimleri Öğretmeni Erhan DAMLA danıģmanlığında "FĠZĠK" alanında hazırladığı "ġemsġyenġn SERĠNLETĠCĠ YÜZÜ" Enes Emre KÖK' ün Fen Bilimleri öğretmeni Hatice Kübra Cebeci danıģmanlığında yine "FĠZĠK" alanında hazırlamıģ olduğu "BENZĠN POMPAM AKILLANDI Ömer BĠRĠNCĠ nin Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu AVCU danıģmanlığında "BĠYOLOJĠ" alanında hazırladığı "DOĞANIN DÖNÜġÜMÜ'' ve "Zeynep Bilge YILMAZ ın Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu AVCU danıģmanlığında "BĠYOLOJĠ" alanında hazırladığı "SU BUHARININ VE YEDĠĞĠMĠZ BESĠNLERĠN TIRNAK UZATMA ÜZERĠNE ETKĠSĠ" isimli projeleri ile "BU BENĠM ESERĠM PROJE YARIġMASINDA" il çalıģma grubu tarafından bölge çalıģma grubuna gönderilmesi uygun bulunan (onaylanan) projeler arasına seçildiler. BaĢarıları ile okulumuzun gururu olan öğrencilerimizi ve danıģman öğretmenlerini kutlar, katılacakları "Bölge ÇalıĢma Grubu nda baģarılar dileriz.

15 BĠR MESAJ BĠN UMUT" ĠLE FĠNALDEYĠZ! DüĢünen, üreten ve ortaya yeni eserler çıkaran öğrenciler yetiģtirme gayemiz ile öğrencilerimiz baģarıdan baģarıya koģuyor. Bu bağlamda, öğrencilerimizin özgün projeler üretmesine yönelik sürdürdüğümüz çalıģmalar da meyvesini vermeye devam ediyor. Ġstek Vakfı Belde Okulları nın düzenlediği Fen Bilimleri Proje YarıĢması nda Bir Mesaj Bin Umut isimli projemiz ile finale kalmaya hak kazandık. Öğrencilerimiz de aldıkları plaket ve madalyalarla final sergisinde yer almanın haklı gururunu yaģadılar. Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik eder, baģarılarının devamını dileriz.

16 ÇINARLILAR UZAYI KEġFE ÇIKTI! Aylık dergimiz Çınarca nın yazarları dünyanın ilk Müslüman astronotu Sheikh Muszaphar Shukor ile bir röportaj gerçekleģtirdi. Çınarlılar bir ilke daha imza attı. Ġlk sayısından itibaren ses getiren Çınarca dergimizin baģarılı yazarları birbirinden kıymetli isimler ile röportaj yapmaya devam ediyor. Uzayda namaz kılan, oruç tutan dünyanın ilk Müslüman astronotu Sheikh Muszaphar Shukor ile röportaj yapan çocuklarımız farklı bir deneyim yaģadı. Malezyalı astronotun uzay macerasını dergimizin 3. sayısında bulabilirsiniz.

17 Türkiye Finalindeyiz! Doğanata Eğitim Bilim Mühendislik Enerji Fuarı'nda (DOESEF) Türkiye Finali'ndeyiz. Öğrencilerimizden Maide YĠĞĠT ve Dilara SAYGı'nın Kimya Öğretmeni Mavil AFACAN danıģmanlığında "ENERJĠ" alanında hazırladıkları DAB (Doğal-Atık-Bio) ISI YALITIMI projesiyle DOESEF TÜRKĠYE FĠNALĠ sergisine davet edilerek önemli bir baģarıya imza attılar. YarıĢmanın finali 8 Nisan - 11 Nisan 2015 tarihlerinde Ġzmir'de yapılacak. Öğrencilerimizin projesindeki amacı; doğal ve atık malzemelerin değerlendirilmesi ile ısı yalıtımı sağlamak. BaĢarıları ile Çınar Okullarının gururu olan öğrencilerimizi ve danıģman öğretmenini kutlar "Türkiye Finali nde baģarılar dileriz.

18 ÇINAR AĠLESĠNĠN YENĠ ĠLETĠġĠM PORTALI: ÇINAR.NET! Çınar Koleji, velileriyle tüm alanlarda iletiģimi önemsediğinin en önemli göstergesi olarak çınar.net i kullanıma açtı. Türkiye de ve dünyada pek çok kurum tarafından benimsenmiģ, yüzbinlerce kullanıma sahip k12 nin altyapısı kullanılarak oluģturulan sistemde; öğrencilerin akademik ve sosyal geliģimlerini velileriyle paylaģarak bu geliģim süreçlerini her an takip etmelerini sağlıyor. Bu sistem sayesinde Çınarlı veliler, öğrencilerinin kampüs hayatını takip edebildikleri gibi, öğretmenleriyle de doğrudan iletiģime geçebiliyorlar.

19 AYIN AKIL OYUNU

20

BİLİM ve TEKNOLOJİ HABERLERİ 3 BOYUTLU YAZICIDAN JET MOTORU

BİLİM ve TEKNOLOJİ HABERLERİ 3 BOYUTLU YAZICIDAN JET MOTORU BİLİM ve TEKNOLOJİ HABERLERİ 3 BOYUTLU YAZICIDAN JET MOTORU Avustralyalı bilim insanları, dünyada ilk kez üç boyutlu baskı teknolojisini kullanarak jet motoru üretmeyi baģardı. Üç boyutlu yazıcı (3D printer)

Detaylı

Çalıştayda konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı, öğretmen atamaları döneminde çoğu yurt dışından yoğun siber saldırılara maruz kaldıklarını söyledi.

Çalıştayda konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Tırnakçı, öğretmen atamaları döneminde çoğu yurt dışından yoğun siber saldırılara maruz kaldıklarını söyledi. SİBER GÜVENLİK VE SOSYAL MEDYANIN DOĞRU KULLANIMI ÇALIŞTAYI: GÜVENDE MİSİN?, MEB ZÜBEYDE HANIM HİZMET İÇİ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ, ATAŞEHİR/İSTANBUL, 17 18 ŞUBAT 2018 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim

Detaylı

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI

BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİNDE UYGULANAN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ÇALIŞMALARI BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU AMAÇ: Öğrencilerin kendilerini tanımalarını, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keģfedebilmelerini, hedef koyabilmelerini

Detaylı

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI

RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü RESMÎ / ÖZEL TEMEL EĞĠTĠM VE ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI DEĞERLER EĞĠTĠMĠ VE SOSYAL KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER USÛL VE UYGULAMA ESASLARI 1. Amaç Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı 09.12.2017 Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaĢkanı M. Suat Hacısalihoğlu baģkanlığındaki Trabzon heyeti, Gürcistan ın Batum Ģehrinde düzenlenen

Detaylı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi Ġzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Ġzmir Tarım Ġl Müdürlüğü

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz Okulumuz 1967 yılında Büyükçekmece Lisesi adı ile açılmıģtır. Ġstanbul un önemli okullarından biri olmakla övünmektedir.

Detaylı

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MAYIS 2018 SAYI 19 MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Prof.Dr Osman Nuri UÇAN Dekanımız Prof. Dr. Osman Nuri Uçan,

Detaylı

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI 125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI Ġzmir Ticaret Odası, 125. kuruluģ yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde vitrin tasarımı yarıģması düzenledi. Ġzmir Ticaret Odası Yönetim

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ

GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI BÜLTENİ Millet Eğilmez ; Türkiye Yenilmez! Recep Tayyip Erdoğan Airbus Uçaklarına Türkiye İmzası Manisa'da havacılık sektörü için parça üreten orta büyüklükteki bir şirket, sektörün

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI SAYISI : 2010 / 18

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI SAYISI : 2010 / 18 T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TARİHİ : 30.09.2010 TOPLANTI SAYISI : 2010 / 18 Fakültemiz Yönetim Kurulu 30.09.2010 PerĢembe günü Saat 13.30 da Dekan Prof. Dr.

Detaylı

OCAK 2011. SEVGĠLĠ HOCAMIZ MAHMEDET ġahġnler Ġ VEFATININ 5. YILINDA SAYGIYLA ANIYO- RUZ.

OCAK 2011. SEVGĠLĠ HOCAMIZ MAHMEDET ġahġnler Ġ VEFATININ 5. YILINDA SAYGIYLA ANIYO- RUZ. ANILARIMIZDAN. Değerli Avusturya Liseliler, Ocak ayından itibaren bu köģeyi anılarımıza ayırıyoruz. Sizlerin de katkılarıyla yayınlayacağımız eski fotoğraflarla anılarımızı tazeleyeceğiz. 1959 yılında

Detaylı

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 14.11.2013 AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I ġ 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ Ġ 13:00-14:00 AFETLERDE KURUMLARARASI ĠġBĠRLĠĞĠ

Detaylı

FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI

FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI Nisan 2011 FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSELERARASI ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI (USOBO) 1) AMACI Bu olimpiyatın düzenlenmesindeki

Detaylı

G Ü Ç L E N İ N! Technical Assistance for Supporting Social Inclusion through Sports Education

G Ü Ç L E N İ N! Technical Assistance for Supporting Social Inclusion through Sports Education Technical Assistance for Supporting Social Inclusion through Sports Education Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilmektedir. Spor Eğitimi Yoluyla Sosyal Katılımın

Detaylı

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET

SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET SAMSUN VALİSİNDEN METEOROLOJİ RADARINA ZİYARET Samsun Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, 25.09.2012 Salı günü saat 15.30'da Samsun Meteoroloji Radarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Valimiz Sayın Hüseyin

Detaylı

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAġARILI YÖNETĠMDE ĠLETĠġĠM Hastane İletişim Platformu Hastane ĠletiĢim Platformu Nedir? Bu

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimi İşbirliği Protokolü by Sefa Sezer

Milli Eğitim Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimi İşbirliği Protokolü by Sefa Sezer MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü Hazırlayan : Sefa SEZER MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitimi

Detaylı

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası E-BİKO 2009 ANİMASYON ALANINDA DÜNYA 4.'SÜ OLDUK Bu yıl 5.'sinin gerçekleştirildiği E-BİKO Uluslar Arası Bilişim Olimpiyatına Okulumuz İki Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Projesi Başvurmuştur. Okulumuzun

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010 Süreko dan Haberler Değerli Çevre Dostlarımız, Süreko E-Bültenlerinin ikinci sayısını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci sayımızı yine sizleri, Süreko daki gelişmeler ve organizasyonlar hakkında

Detaylı

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI

ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN ÇEVRE ÇALIŞMALARI EKO-OKULLAR PROGRAMI ESKİŞEHİRDE YÜRÜTÜLEN EKO-OKULLAR PROGRAMI Alev KULAÇ Çevre Yüksek Mühendisi Temizlik İşleri Müdürü İÇERİK GĠRĠġ Sağlıklı ġehirler Projesi (SġP) Kapsamında Yapılan ÇalıĢmalar SġP Çevre Uygulamaları Eko-Okullar

Detaylı

OKULUM BİLİM MERKEZİ OLUYOR

OKULUM BİLİM MERKEZİ OLUYOR OKULUM BİLİM MERKEZİ OLUYOR İL : Zonguldak İLÇE: Kdz. Ereğli KURUM ADI: KıĢla Mahmut Likoğlu Orta Okulu PROJEYİ YAPAN : ġenol YILDIZ ( Fen ve Teknoloji Öğretmeni ) OKULUMUZ Okulumuz Ereğli merkezine bağlı

Detaylı

TÜRKĠYE BĠLĠMSEL ve TEKNĠK ARAġTIRMA KURUMU

TÜRKĠYE BĠLĠMSEL ve TEKNĠK ARAġTIRMA KURUMU TÜRKĠYE BĠLĠMSEL ve TEKNĠK ARAġTIRMA KURUMU LĠSE ÖĞRENCĠLERĠ ARASI ARAġTIRMA PROJELERĠ YARIġMASI ( 2008 2009 Eğitim Öğretim Yılı Bölge Finaline Katılım ) Projeyi Hazırlayan Öğrencinin /Öğrenciler: Adı

Detaylı

18.12.2014 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 1

18.12.2014 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 1 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 1 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 2 ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ HONDA EĞĠTĠM MERKEZĠ ġġġlġ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 3 ÖĞRETMENLERĠMĠZ Seyit

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA VE EYLEM PLANI

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA VE EYLEM PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ 2015-2016 YILLIK ÇALIŞMA VE EYLEM PLANI HEDEF:1. BESLENME VE SAĞLIĞI DESTEKLEYİCİ BİR OKUL ÖĞRETİM PLANI GELİŞTİRME 1-1 Beslenme dostu okullar programına uygun olarak okul öğretim

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ. Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu KBÜ ELAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Türkiye İnovasyon Haftası 2015 KBÜELAR Takımı Faaliyet Raporu Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), bölgesel ve sektörel temelde faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı

Detaylı

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI

DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI DERİNCE ATATÜRK ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO OKULLAR PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM EKİM KONU: ÇEVRE BİLİNCİ / ÇÖP ATIK / GERİ DÖNÜŞÜM 2016-2017

Detaylı

Sorumluluk Çalışmalarımız

Sorumluluk Çalışmalarımız Sorumluluk Çalışmalarımız Sorumluluklarımızı alalım, hayatı ıskalamayalım. 5C En büyük sorumluluk, sorumluluk sahibi olmaktır. 5A Sorumluluklarını bil, sorumsuzluğu hayatından sil. 5B Sorunlara dur demek

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA)

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) 1) Adı, Soyadı Ġsmail Kapan 2) Doğum Tarihi 01.04.1956 3) Unvanı Yardımcı Doç. Dr. 4) Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ġstanbul Üniversitesi 1982 Yüksek

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI EYLÜL AYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- Ġlçemize bağlı Kalabak mahallesi 61.65.71.117.125.136.140

Detaylı

ÖĞRENCİLERİN SORUMLU OLDUĞU DERSLER

ÖĞRENCİLERİN SORUMLU OLDUĞU DERSLER AİHL - 10. Sınıf / A Şubesi (İMAM HATİP PROGRAMI UYGULANAN ALAN) 1 597 KADRİYE GÜLER AİHL - 10. Sınıf / B Şubesi (İMAM HATİP PROGRAMI UYGULANAN ALAN) 1 476 HAYRUNİSA MOLLAOĞULLARI 2 596 ZEHRA KAYA 3 598

Detaylı

Bilmem daha önce adını duymuģ muydunuz : Dr. DerviĢ Özer, hem tıp doktoru, hem de heykeltıraģ Hikayesi de Ģöyle (Google dan alıntıdır):

Bilmem daha önce adını duymuģ muydunuz : Dr. DerviĢ Özer, hem tıp doktoru, hem de heykeltıraģ Hikayesi de Ģöyle (Google dan alıntıdır): Değerli Dostlar, Sizlere, karlı ve güzel kıģ manzaraları çekmek için yola çıkmıģtım. Mola vermek için uğradığım Kızılcahamam dan ileriye gidemedim. Nedenini bu resimlerde göreceksiniz Bir kasabanın, basit

Detaylı

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur.

BİZ KİMİZ? Lagari Takımı (#5278), Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği çatısı altında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. İÇİNDEKİLER MİSYON, VİZYON ve DEĞERLER... 3 YARIŞMA HAKKINDA BİLGİ... 4 CANSAT 2016 YARIŞMASINA GENEL BAKIŞ... 5 CanSat 2016 Temel Görev... 6 YARIŞMANIN GETİRİLERİ... 7 1 BİZ KİMİZ? Takımı (#5278), Yıldız

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ FELSEFESİ,TEMEL İLKELERİ,VİZYONU MEHMET NURİ KAYNAR TÜRKIYE NIN GELECEK VIZYONU TÜRKĠYE NĠN GELECEK VĠZYONU GELECEĞIN MIMARLARı ÖĞRETMENLER Öğretmen, bugünle gelecek arasında

Detaylı

Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı

Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı 29.10.2013 Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı İstanbul (dpa) Türkiye bugün boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı. 29.10.2013-02:20 Uhr dpa İstanbul (dpa) Türkiye bugün boğazın altındaki

Detaylı

Batı Toplumuna İlk Kez Rakip Çıkardık

Batı Toplumuna İlk Kez Rakip Çıkardık Batı Toplumuna İlk Kez Rakip Çıkardık İslam Coğrafyasının en batısı ile en doğusunu bir araya getiren Asya- Afrika- Balkan- Ortadoğu Üniversiteler Konseyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde resmen kuruldu.

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarını da planlanan konular ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirerek geçirdik.

Detaylı

IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ)

IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ) IV. OTURUM OTURUM BAġKANI: PROF. DR. AHMET KILIÇOĞLU (ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ/ TBK. BĠLĠM KOMĠSYONU ÜYESĠ) TEBLĠĞLER : YRD. DOÇ. DR. MEHMET ERDEM (GALATASARAY ÜNĠVERSĠTESĠ HUKUK FAKÜLTESĠ ÖĞRETĠM

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bayburt Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Uygulama Grup Listeleri

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bayburt Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Uygulama Grup Listeleri UYGULAMA OKULUNUN ADI : AHİ EVRAN MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ İktisat HÜSEYİN IŞIK FATMA SAY MUHAMMET DEMİR ÖZGE AYDINLAR VİLDAN KEKİL Doç. Dr. Fatih GÜRBÜZ (35701402518) 1 UYGULAMA OKULUNUN ADI : ÇORUH

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin

MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin MERSĠN/ YENĠġEHĠR EVLĠYA ÇELEBĠ MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ Nisan 2016, Mersin 1-OKULUMUZUN Tarihçesi Okulumuz, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adı altında 1979 1980 Öğretim yılında şu an Mersin

Detaylı

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ

ALİ RIZA DOĞAN. ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ ALİ RIZA DOĞAN ZİLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ROBOT KULÜBÜ KURUCUSU,DANIŞMAN ÖĞRETMENİ ve OKUL PROJELER KORDİNATÖRÜ Dünyamızda teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte kısa süre önce imkansız olduğunu düģündüğümüz

Detaylı

IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015

IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015 IV.ULUSLARARASI POLİMERİK KOMPOZİTLER SEMPOZYUMU SERGİ VE PROJE PAZARI SONUÇ BİLDİRGESİ 7-9 MAYIS 2015 TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge ġubesi Koordinatörlüğünde IV. Uluslararası PolimerikKompozitler

Detaylı

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v) i hatırlama, anlama ve anlatma amacı ile düzenlediğimiz

Detaylı

PROF. DR. HAYDAR BAġ IN ALMIġ OLDUĞU ULUSLARARASI ÖDÜLLER

PROF. DR. HAYDAR BAġ IN ALMIġ OLDUĞU ULUSLARARASI ÖDÜLLER PROF. DR. HAYDAR BAġ IN ALMIġ OLDUĞU ULUSLARARASI ÖDÜLLER 1) ULUSLARARASI LĠYAKAT TOPLULUĞU ÜYELĠĞĠ Merkezi Cambridge Ġngiltere'de bulunan ULUSLARARASI BĠYOGRAFĠ MERKEZĠ tarafından verilen özel bir Ģeref

Detaylı

Derbide beraberlik!..

Derbide beraberlik!.. Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 27.08.2012 Derbide beraberlik!.. LİG'İN 2. haftasında oynanan derbi karşılaşmasında Beşiktaş ile Galatasaray 3-3 berabere kaldı. 90 dakikada siyah-beyazlı takım üç

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve III TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Canan ULUDAĞ tarafından hazırlanan Bağımsız Anaokullarında

Detaylı

ġanliurfa ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÜLTENİ-3 http://www.urfamemarge.gov.tr/

ġanliurfa ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÜLTENİ-3 http://www.urfamemarge.gov.tr/ http://www.urfamemarge.gov.tr/ 1 GİRİŞ...... 3 BÜLTEN DÖNEMİ İYİ ÖRNEKLER...4 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI........6 YEREL VE AB PROJELERİ.......8 BU BENİM ESERİM...16 TÜBİTAK PROJELERİ...17 SEMİNER,KONFERANS

Detaylı

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği resmi açılış töreninin bir etabını da Artvin de yaptı. Valilik Meydanı

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/5464 30 NĠSAN 2010 GENELGE 2010/11 GENELGE 2010/11 Dokuzuncu Kalkınma Planında yer alan Ġstanbul un uluslararası finans merkezi olması hedefini gerçekleģtirmek üzere yapılan çalıģmalar kapsamında, Ġstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRİLM E YILI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRİLM E YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNE GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİ LİSTESİ( Tablo -1 ) T.C. ADI SOYADI GELDİĞİ ÜNİVERSİT E 66298256116 Mehmethan Barutçu 39473218940 Hatice SelinaySameto ğlu

Detaylı

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL 11.07.2011 Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği A.B.D GĠRĠġ Fen bilimleri derslerinde anlamlı

Detaylı

SORUMLULUK SINAVI NOT ÇİZELGESİ

SORUMLULUK SINAVI NOT ÇİZELGESİ : BİYOLOJİ (9. Sınıf) Sayfa: GL -. Sınıf / D Şubesi 38 GL -. Sınıf / D Şubesi 57 ÖZGÜR ÖZDEMİR ERHAN TEKİN : COĞRAFYA (9. Sınıf) Sayfa: AİHL - 0. Sınıf / E Şubesi 56 HASAN SEPKİKTAY : DİL VE ANLATIM (9.

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ Ġstanbul Bilim Olimpiyatları

ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ Ġstanbul Bilim Olimpiyatları DÜZENLEYEN KURUM Ġstanbul Ġl Milli Eğitim Müdürlüğü YARIġMANIN DAYANAĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2017 Ġstanbul Bilim Olimpiyatları Milli Eğitim Bakanlığı Ġlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 4. SINIF 4. YAZILI DERS TARİHİ SAATİ TÜRKÇE 12.03.2013 2.DERS 02.05.2013 2.DERS 30.05.2013 2. DERS MATEMATİK 26.03.2013 2.DERS 30.04.2013 2.DERS 21.05.2013 2. DERS FEN VE TEKNOLOJİ 05.03.2013 2.DERS 04.04.2013

Detaylı

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Bugün Litvanya, Batı değerleri ile Baltık gelenekleri ve zihniyetini baģarılı bir Ģekilde harmanlayan her türden akademik kurumu ile modern ve çok geliģmiģ

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

Voiturette. Peel P50. - Isetta

Voiturette. Peel P50. - Isetta Öyle bir otomobil olsun ki... Vergisi az olsun. Yakıt tüketimi de! Kolay park edilsin. Dar sokaklara girebilsin. Böyle bir otomobil nasıl olabilir? Elbette, küçük!.. Küçücük!.. Ve karşınızda mini otomobiller!

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1 Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri TEKİM www.tekim.com.tr 1 Tekim Hakkında Sektörel Deneyim: 1982 > Savunma Sanayii Kuruluş: 2005 > Komuta Kontrol ve Silah Sistemleri Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI

ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI EKİM EYLÜL ÖZEL CONKBAYIRI ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR YEŞİL BAYRAK 2.YIL PROJESİ EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA ÇEVRE OKUR-YAZARLIĞI ANKETĠNĠN UYGULANMASI(yeni gelen öğrencilerimize

Detaylı

ARHAVİ SPOR KULÜBÜNE ANLAMLI DESTEK

ARHAVİ SPOR KULÜBÜNE ANLAMLI DESTEK ARHAVİ SPOR KULÜBÜNE ANLAMLI DESTEK Artvin ilini temsilen Bölgesel Amatör Liginde (BAL) mücadele eden ve ilin tek temsilcisi olan Arhavi spor kulübü almış olduğu başarılı sonuçların meyvesini maddi ve

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE YARIŞMALARI (ÖĞRENCİLERE YÖNELİK)

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE YARIŞMALARI (ÖĞRENCİLERE YÖNELİK) ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE YARIŞMALARI (ÖĞRENCİLERE YÖNELİK) PROJE YARIŞMASININ ADI KATEGORİ ALANI BAŞLAMA BİTİŞ X. Bu Benim Eserim Proje 5. 6. 7. 8. Sınıf 08.12.2014 09.01. 46. Tübitak Ortaöğretim

Detaylı

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi.

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi. Marmara Bölgesi Öğretmenin Kimyası nda Buluştu Marmara Bölgesi ndeki liselerde görev yapan kimya öğretmenleri Dow ile Öğretmenin Kimyası proje Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Okullarımızda, eğitim ve öğretim çalışmaları planlandığı

Detaylı

BİLİM SEYYAHLARI PROJESİ GÜMÜLCİNE DEYDİ, HERŞEY GÜZEL GEÇTİ, ANCAK ETKİNLİĞİN SONUN Pazar, 04 Kasım :48

BİLİM SEYYAHLARI PROJESİ GÜMÜLCİNE DEYDİ, HERŞEY GÜZEL GEÇTİ, ANCAK ETKİNLİĞİN SONUN Pazar, 04 Kasım :48 Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenen "Bilim Seyyahları Projesi" Bulgaristan'ın ardından Yunanistan Batı Trakya

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 SEKTÖR Çocuk geliģimi ve eğitimi alanında sektörün ihtiyacı, okul öncesinin ve özel eğitimin öneminin anlaģılması

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Dil ve Pilot Okul Çalışmaları by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi Siirt Üniversitesi Fırat Üniversitesi Ardahan Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Dil ve Pilot Okul Çalışmaları by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi Siirt Üniversitesi Fırat Üniversitesi Ardahan Üniversitesi MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 2019 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE YABANCI DİL VE PİLOT OKUL PROJELERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM ÇalıĢtığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kiģidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranıģların,

Detaylı

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ VAN İPEKYOLU 9991168 ÖZEL DOĞA İLKU HAFIZİYE MAH. CAMBAZOĞLU 1. SOKAK NO:3 VAN Kurum Telefon: 43178800 43178800 100010 Pamuk Şekerim 1 Eğitim Aracı 60 10000 Pamuk Şekerim Eğitim Aracı 60 100110 Müzik 1-3

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) DOSYA

T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) DOSYA Sayı :70868051-880-3298 Konu :2015 yılı 39. Turizm Haftası Etkinlikleri Programı T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) :ew : e. E.6\\EEH s::. tıi:e". ı

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ DÖNEM SONU ORTAK SINAVLARI Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz, 01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği

Detaylı

STAJYER ÖĞRENCİ TAKİP TABLOSU NOTLAR

STAJYER ÖĞRENCİ TAKİP TABLOSU NOTLAR STAJYER ÖĞRENCİ TAKİP TABLOSU OKULU BECERİ EĞİTİMLERİNDEN SORUMLU YETKİLİ Prof. Dr. Hulusi Behçet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adı/Soyadı Semra Uçar ŞAHMELİKOĞLU Telefon (iş ve Cep) (0216) 426 38 50

Detaylı

Personel alımları devam edecek

Personel alımları devam edecek Personel alımları devam edecek Şubat 25, 2012-11:55:50 Bozdağ, AA Editör Masası'nda Anadolu Ajansı'nın yurt dışı, yurt içi temsilcileriyle birim editörlerinin sorularını yanıtladı. Bekir Bozdağ, ''Diyanet'te

Detaylı

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri başlamıştır. Sayın Velilerimiz, İlkokul-Ortaokul Bölümünde 09 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Esentepe Kampüsü, 54187, SAKARYA Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin

Detaylı