Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım"

Transkript

1 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Hacim Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Çalışmaları

2 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Plastik çevirme kolu parçasının plastik el enjeksiyon kalıbını çiziniz. Plastik hammadde : ABS ( Akrilonitril bütadiyen Stren ) ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. 2. Mold tolls menüsünde Parting lines komutu ile kalıp yönünü ve K.A.Ç. ni tespit ediniz. 3. Mold tolls menüsünde Shut-off surface komutu ile parça üzerindeki delikleri kapatınız..

3 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Mold tolls menüsünde Parting surface komutu ile K.A.Ç. üzerinde kalıp plaka yüzeylerini oluşturunuz. 5. Mold tolls menüsünde Tooling spilt komutu ile kalıp çekirdek grubu malzemeleri oluşturunuz. 6. Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız. 7. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

4 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM 2 1 Parçanın iki gözlü sıyırıcı plakalı yatık plastik enjeksiyon kalıbını çiziniz. Plastik hammadde : PA6.6 - Poliamid 6.6 ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. 2. Mold tolls menüsünde Parting lines komutu ile kalıp yönünü ve K.A.Ç. ni tespit ediniz. 3. Mold tolls menüsünde Parting surface komutu ile K.A.Ç. üzerinde kalıp plakalarının oluşturulacağı yüzeyi oluşturunuz.

5 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM 2 4. Mold tolls menüsünde Tooling spilt komutu ile plastik parçayı kapsayan ebat ve kalınlığında kalıp çekirdek malzemeleri oluşturunuz. 5. Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız. 6. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

6 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Parçanın iki gözlü zımba çıkarıcılı yatık plastik enjeksiyon kalıbını çiziniz. ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. 2. Mold tolls menüsünde Parting lines komutu ile kalıp yönünü ve K.A.Ç. ni tespit ediniz. 3. Mold tolls menüsünde Parting surface komutu ile K.A.Ç. üzerinde kalıp plakalarının oluşturulacağı yüzeyi oluşturunuz.

7 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM 3 4. Mold tolls menüsünde Tooling spilt komutu ile plastik parçayı kapsayan ebat ve kalınlığında kalıp çekirdek malzemeleri oluşturunuz. 5. Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız. 6. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

8 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Parçanın sıyırıcı plakalı yatık plastik enjeksiyon kalıbını çiziniz. Plastik hammadde : ABS ( Akrilonitril bütadiyen Stren ) ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. 2. Mold tolls menüsünde Parting lines komutu ile kalıp yönünü ve K.A.Ç. ni tespit ediniz.

9 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Mold tolls menüsünde Shut-off surface komutu ile parça üzerindeki delikleri varsa kapatınız.. 4. Mold tolls menüsünde Parting surface komutu ile K.A.Ç. üzerinde kalıp plakalarının oluşturulacağı yüzeyi oluşturunuz. 5. Mold tolls menüsünde Tooling spilt komutu ile plastik parçayı kapsayan ebat ve kalınlığında kalıp çekirdek malzemeleri oluşturunuz. 6. Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız. 7. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

10 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Plastik düz dişli parçasının zımba çıkarıcılı yatık plastik enjeksiyon kalıbını çiziniz. m=2 Z=48 Dış çap 100 mm ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. Diş profili dwg dosyasını öğretmeninizden alınız. 2. Mold tolls menüsünde Parting lines komutu ile kalıp yönünü ve K.A.Ç. ni tespit ediniz. 3. Mold tolls menüsünde Shut-off surface komutu ile parça üzerindeki delikleri kapatınız. 4. Mold tolls menüsünde Parting surface komutu ile K.A.Ç. üzerinde kalıp plakalarının oluşturulacağı yüzeyi oluşturunuz.

11 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Mold tolls menüsünde Tooling spilt komutu ile plastik parçayı kapsayacak dış ebat ve kalınlığında kalıp çekirdek malzemeleri oluşturunuz 6. Kalıp üst grup maça yüzeyi için gerekli K.A.Ç. yi sketchte yüzeye çiziniz split komutu ile sketch seçilerek malzemeyi ayırınız. 7. Kalıp üst grup maça yüzeyi için gerekli K.A.Ç. yi sketchte yüzeye çiziniz split komutu ile sketch seçilerek malzemeyi ayırınız. 8. Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız.

12 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM - 5

13 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

14 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM - 5

15 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Plastik parçanın Tek gözlü kamlı yatık plastik enjeksiyon kalıbını çiziniz. ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. 2. Mold tolls menüsünde Parting lines komutu ile kalıp yönünü ve K.A.Ç. ni tespit ediniz.

16 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Mold tolls menüsünde Shut-off surface komutu ile parça üzerindeki delikleri kapatınız.. 4. Mold tolls menüsünde Parting surface komutu ile K.A.Ç. üzerinde kalıp plakalarının oluşturulacağı yüzeyi oluşturunuz. 5. Mold tolls menüsünde Tooling spilt komutu ile plastik parçayı kapsayacak ebat ve kalınlıkta kalıp çekirdek malzemeleri oluşturunuz. 6. Kalıp üst grup yüzeyi için gerekli K.A.Ç. yi sketchte yüzeye çiziniz split komutu ile sketch seçilerek malzemeyi ayırınız. 7. Kamlı kalıbın yanal hareket plakaları için, ara plakayı eksenden split komutu ile bölünüz.

17 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Kalıp işlemesini kolaylaştırmak için çekirdek gruba radyüs kırınız.

18 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız 10. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies )montaja (Assembly ) geçer hazır tüm kalıp elemanlarını da kullanarak kalıbı bir bütün olarak görebiliriz

19 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM İş parçasın çift gözlü, itici zımba çıkarıcılı metal enjeksiyon kalıbını çiziniz. Malzeme zamak ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. 2. Mold tolls menüsünde Parting lines komutu ile kalıp yönünü ve K.A.Ç. ni tespit ediniz. 3. Mold tolls menüsünde Shut-off surface komutu ile parça üzerindeki delikleri kapatınız.. 4. Mold tolls menüsünde Parting surface komutu ile K.A.Ç. üzerinde kalıp plakalarının oluşturulacağı yüzeyi oluşturunuz.

20 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Mold tolls menüsünde Tooling spilt komutu ile plastik parçayı kapsayacak dış ebat ve kalınlığında kalıp çekirdek malzemeleri oluşturunuz.

21 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Çift gözlü kalıp için ebatlarına karar verilmiş çekirdek grubu malzemeler için aynalama yaparak çoğaltınız. 7. Kalıp seti plakalarını oluşturunuz

22 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız. 9. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

23 Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM - 7

24 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM gözlü conta kalıbını çiziniz. ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız. Temrin kitabı 2D resimlerinde aynı kalıbı bulunuz. 2. Lastik parçasını ve maçayı Move-Copy Bodies ile 1 defa çoğaltınız 3. Kalıp alt dişi boşluğunu taşma kanallı çiziniz. Combine ikonu ve subtrack seçeneği ile parça seçilerek çıkartınız.. 4. Alt grubu faturalı birbirine geçme tamamladıktan sonra alt grubu mirror ile yukarıya aynalayınız. 5. Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız. 6. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

25 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Tek gözlü elastomer ( lastik kauçuk ) körük kalıbını çiziniz. ÇİZİM AŞAMALARI 1. Skecth te plastik parçanın çizimini ve katılaştırmasını yapınız 2. Elastomer (lastik-kauçuk) kalıbının maçasını çizerek katılaştırınız. 3. Lastik parçasını ve maçayı Move-Copy Bodies ile 5 defa çoğaltınız

26 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Kalıp alt ve üst parçalı dişi boşluklarını teker teker Combine ikonu ve subtrack seçeneği ile maça ve parça seçilerek çıkartınız. Tüm parçalı dişinin montaj ve eksen faturasını oluşturmayı unutmayınız.

27 Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı HACİM KALIP TASARIM Alt grubu faturalı birbirine geçme tamamladıktan sonra alt grubu mirror ile yukarıya aynalayabilirsiniz. 6. Kalıp Kalıbın diğer plakalarını ve ek işlemlerini Features menüsünden tamamlayınız. 7. Bu kalıplara uygulanan taşma kanallarını açmayı unutmayalım. 8. Solid Bodies teki dataların ayrı kaydedilip (save bodies) montajda (Assembly )vidalı olarak birleştirilmesini yapınız.

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Çalışmaları BURSA ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ ENDÜSTRİYEL KALIP ALANI ÖĞRENCİ

Detaylı

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım

Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları Dersi 3D Kalıp Tasarım Çalışmaları Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı SAC KALIP TASARIM - 1 1 - Sac parçasının pim dayamalı

Detaylı

Kalıp Tasarım Çalışmaları

Kalıp Tasarım Çalışmaları Bursa Nilüfer Atatürk Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojisi Alanı Endüstriyel Kalıp Dalı Sac Metal Kalıpları ve Hacim Kalıpları Dersi Kalıp Tasarım Çalışmaları SAC KALIP TASARIM - 1 1 -

Detaylı

YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / E 1307 Merkezleme ünitesi, düz. Şimdi web sitemizden sipariş verin!

YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / E 1307 Merkezleme ünitesi, düz. Şimdi web sitemizden sipariş verin! YENİ ÜRÜNLER KALIP YAPIMI II / 2017 Şimdi web sitemizden sipariş verin! www.meusburger.com E 1307 Merkezleme ünitesi, düz KILITLER Maçaların hassas merkezlenmesi için Direkt olarak çekirdekten merkezlenmiş

Detaylı

TERMOSET PLASTİK KALIPÇILIĞI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Kırılganlık. b. Saydamlık. c. Elastikiyet. d. Mukavemet. b.

TERMOSET PLASTİK KALIPÇILIĞI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Kırılganlık. b. Saydamlık. c. Elastikiyet. d. Mukavemet. b. TERMOSET PLASTİK KALIPÇILIĞI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Plastik sıkıştırma kalıpları daha çok hangi malzemelerin kalıplanmasında kullanılmaktadır? a. Termoplastik b. Polietilen c. Termoset d. PVC 5. Kauçuğun

Detaylı

DERS 5: REVOLVE. 1. Front Plane de bir sketch açın ve Line komutunu kullanarak aşağıdaki formu çizin ve ölçülendirin.

DERS 5: REVOLVE. 1. Front Plane de bir sketch açın ve Line komutunu kullanarak aşağıdaki formu çizin ve ölçülendirin. DERS 5: REVOLVE Bu derste bir diğer ana katı komutu olan Revolve unsurundan bahsedeceğiz. Revolve bir sketchin belli bir eksen etrafında döndürülmesi sonucu katı oluşturma temeline dayalı olup tek bir

Detaylı

UYGULAMA 9 Montaj uygulaması için görüntüdeki parçaları içeren dosyayı kütüphaneden indirerek saha klasörüne açınız.

UYGULAMA 9 Montaj uygulaması için görüntüdeki parçaları içeren dosyayı kütüphaneden indirerek saha klasörüne açınız. UYGULAMA 9 Montaj uygulaması için görüntüdeki parçaları içeren dosyayı kütüphaneden indirerek saha klasörüne açınız. Parçaları Workbench üzerine alarak (Get) kontrol ediniz. Özellikle standart elemanların

Detaylı

CAEeda TM ONERA M6 KANADI NAVIER-STOKES ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA VE ÖNİŞLEM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM ONERA M6 KANADI NAVIER-STOKES ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA VE ÖNİŞLEM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM ONERA M6 KANADI NAVIER-STOKES ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA VE ÖNİŞLEM EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Kabuk Bölgeleri Oluşturma Çözümağındaki Elemanların Normal Yönlerini Kontrol Etme Çözümağında

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM DERSİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM DERSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM İ Dersin Modülleri Katı Modelleme Katı Oluşturma Sac Metal Oluşturma Montaj Modelleme Katı Modeli Teknik Resme Aktarma Kazandırılan Yeterlikler Kullanım ayarı yaparak düzlem seçmek

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) PLASTİK TEKNOLOJİSİ KATI MODELLEME 3 ANKARA, 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

İTİCİ ve MAÇA SİSTEMLERİ

İTİCİ ve MAÇA SİSTEMLERİ İTİCİ ve MAÇA SİSTEMLERİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI İtici (Atıcı) 2 Kalıp açılırken parçanın kalıpla birlikte açılmasını, kalıp açıldıktan sonra parçanın

Detaylı

K-TEC Serisi 155 to 450 Ton

K-TEC Serisi 155 to 450 Ton K-EC Serisi 155 to 450 on Ürün ve Üretim Gereklilikleri Ürün Gereklilikleri Büyük ebatlı, çok gözlü kalıplar Yüksek hassasiyet gerektiren ürün kalıpları İnce cidarlı ürünler Çok komponentli kalıplar Kalıp

Detaylı

SOLİDWORKS SOLİDWORKS E GİRİŞ 01 İSMAİL KELEN

SOLİDWORKS SOLİDWORKS E GİRİŞ 01 İSMAİL KELEN SOLİDWORKS SOLİDWORKS E GİRİŞ 01 İSMAİL KELEN SOLİDWORKS E GİRİŞ: MENÜLER SolidWORKS te rahat çizim yapabilmek, komutlara rahat ulaşabilmek için Windows ta da olduğu gibi araç çubukları vardır. Bazı araç

Detaylı

Adapazarı Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Sedat İRİÇ

Adapazarı Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Sedat İRİÇ Önemli Hatırlatma!!! Edit Sketch (Çizimi Düzenle): Daha önceden oluşturulmuş bir sketch i düzenlemek için kullanılan komuttur. Bu düzenleme ile sketch in boyutunun değiştirilebileceği, Sketch e yeni geometriler

Detaylı

UYGULAMA 10. Halat Makarası Düzeneği Parçaları

UYGULAMA 10. Halat Makarası Düzeneği Parçaları UYGULAMA 10 Halat Makarası Düzeneği Parçaları Uygulama_08.unv dosyasını import ederek Assembly Task inde Halat_makarasi adlı assembly i oluşturunuz. İmport edilen assembly parçaları Halat_makarası assembly

Detaylı

SD- ve SZ-İki-kolonlu pres seti için sihirbaz

SD- ve SZ-İki-kolonlu pres seti için sihirbaz Ürün Yenilikleri Maça Sistemli Kalıp Setleri I / 2016 Şimdi sanal marketimizden sipariş verin! www.meusburger.com SD- ve SZ-İki-kolonlu pres seti Destek plakalı veya plakasız 126 156 mm'dan 396 496 mm'ye

Detaylı

DİŞLER; Diş Profili, çalışma sırasında iki çark arasındaki oranı sabit tutacak şekilde biçimlendirilir. Dişli profillerinde en çok kullanılan ve bu

DİŞLER; Diş Profili, çalışma sırasında iki çark arasındaki oranı sabit tutacak şekilde biçimlendirilir. Dişli profillerinde en çok kullanılan ve bu KAVRAMLAR Dişli Çarklar, eksenleri birbirine yakın veya birbirini kesen miller arasında hareket ve güç ileten makine elemanlarıdır. Çevrelerine diş açılmış iki dişli çark bir dişli çiftini oluştururlar

Detaylı

ŞİŞİRME KALIPÇILIĞI. Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 1 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 2 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 3 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 2

ŞİŞİRME KALIPÇILIĞI. Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 1 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 2 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 3 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 2 ŞİŞİRME KALIPÇILIĞI Dersin Modülleri Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 1 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 2 Enjeksiyon Şişirme Kalıpları 3 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 1 Ekstrüzyon Şişirme Kalıpları 2 Ekstrüzyon

Detaylı

REMA. TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemleri. Endüstriyel sektör için yüksek performanslı eleme çözümleri

REMA. TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemleri. Endüstriyel sektör için yüksek performanslı eleme çözümleri REMA TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemleri Endüstriyel sektör için yüksek performanslı eleme çözümleri REMA TIP TOP REMASCREEN Eleme Sistemlerinin Avantajları 1. Avantaj 2. Avantaj Servis Ömrü Yüksek aşınma

Detaylı

Eğitim veya Danışmanlık Hizmetinin Tanımı

Eğitim veya Danışmanlık Hizmetinin Tanımı Eğitim veya Danışmanlık Hizmetinin Tanımı Programın Adı TR42/18/TD Teknik Destek Programı Proje Kodu TR42/18/TD/0051 Başvuru Sahibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Başvuru Dönemi Temmuz Ağustos 2018 1. Proje

Detaylı

Tek komut ile kalıp seti karşınızda.!

Tek komut ile kalıp seti karşınızda.! Tek komut ile kalıp seti karşınızda.! Imold ile kalıp setlerini oluşturmanız artık birkaç dakikanızı alacak. Imold sayesinde teker teker tüm plakaları çizmenize, ölçülendirmenize, lokmaları yerleştirip

Detaylı

Ürün Yenilikleri. Kalıp yapımı IV / 2015. E 3300 Maça ünitesi. CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi-katalog

Ürün Yenilikleri. Kalıp yapımı IV / 2015. E 3300 Maça ünitesi. CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi-katalog Ürün Yenilikleri Kalıp yapımı IV / 2015 CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi-katalog Ürün gruplarımızı tekrar genişletmekle, sizlerin talep ve önerilerinize karşılık vermeye çalışıyoruz. Bir sistem tedarikçisi

Detaylı

MAK4061 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM

MAK4061 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM MAK4061 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM (Shell Mesh, Bearing Load,, Elastic Support, Tasarım Senaryosunda Link Value Kullanımı, Remote Load, Restraint/Reference Geometry) Shell Mesh ve Analiz: Kalınlığı az

Detaylı

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER FASON KESİM Profesyonellik ile teknolojinin birleştiği nokta, kesim bizim işimiz... Değerli müşterilerimiz, sizlere daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan firmamız bünyesinde son teknolojiye uygun

Detaylı

SCALE. Ölçek Kayar menü Insert Features Scale. Araç Çubuğu Features Scale

SCALE. Ölçek Kayar menü Insert Features Scale. Araç Çubuğu Features Scale SCALE Araç Çubuğu Features Scale Ölçek Kayar menü Insert Features Scale Modelin geometrisini girilen ölçek değerinde küçültmek veya büyültmek için kullanılan bir komuttur. Scale Özellik Yöneticisinde,

Detaylı

SoildWorks ilave modülünde bulunan ek yazılımlar (Add-Ins)

SoildWorks ilave modülünde bulunan ek yazılımlar (Add-Ins) SolidWorks Nedir? SoildWorks ilave modülünde bulunan ek yazılımlar (Add-Ins) PhotoWorks, MotionManager SolidWorks katı unsurları (Features).. 2 3 4 5 6 7 8 Parça unsurlarının alt yapısını oluşturmak için;

Detaylı

CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU EDA Tasarım Analiz Mühendislik KAPSAM Naca 0012 profili kullanılarak oluşturulmuş düzlem geometrisinde çözümağı üretme. MODELLEME

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 5 SOLIDWORKS İLE KATI MODELLEME

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 5 SOLIDWORKS İLE KATI MODELLEME BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 5 SOLIDWORKS İLE KATI MODELLEME Katı model elde etmek için kullanılan yöntemler arasında Süpürme (Sweep) ve Loft önemli bir yere sahiptir. Birçok makine parçasının modellenmesinde

Detaylı

BÖLÜM 13. Çelik Profil Aracı

BÖLÜM 13. Çelik Profil Aracı BÖLÜM 13 Çelik Profil Aracı Autodesk Inventor 11 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çelik Profiller ile Çalışmak Çelik profil aracı, çelik profillerden oluşan modellerin tasarımını ve düzenlenmesini

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Ömer ERKAN HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 3 PLASTİK ENJEKSİYON KALIBI ELEMANLARI

Öğr. Gör. Dr. Ömer ERKAN HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 3 PLASTİK ENJEKSİYON KALIBI ELEMANLARI Öğr. Gör. Dr. Ömer ERKAN HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 3 PLASTİK ENJEKSİYON KALIBI ELEMANLARI KALIP ELEMANLARI Yolluk Burcu ve Yerleştirme Bileziği Bağlama Plakaları Kılavuz Pimler İtici pimler, Burç ve Plakalar

Detaylı

COSMOSWORKS İLE DÜŞME ANALİZİ

COSMOSWORKS İLE DÜŞME ANALİZİ COSMOSWORKS İLE DÜŞME ANALİZİ Makine parçalarının veya bir makinanın belirli bir yükseklikten yere düşmesi ile yapı genelinde oluşan gerilme (stress) ve zorlanma (strain) değerlerinin zamana bağlı olarak

Detaylı

BÖLÜM 15. Uyarlanabilir Parçalar

BÖLÜM 15. Uyarlanabilir Parçalar BÖLÜM 15 Uyarlanabilir Parçalar Autodesk Inventor 2008 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Uyarlanabilir Tasarım Katı modelleme sistemleri, genellikle montajları oluşturan parçaların geometrik

Detaylı

SOLIDWORKS 2009 İLERİ EĞİTİM PROGRAMI

SOLIDWORKS 2009 İLERİ EĞİTİM PROGRAMI SOLIDWORKS 2009 İLERİ EĞİTİM PROGRAMI İleri Parça Modelleme Teknikleri İleri katı komut uygulamaları Konfigürasyonlara eklenen yeni unsurların kontrolü Katı ve yüzey parçalarda split unsuru Deform, Flex,

Detaylı

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ 2 KESİLEBİLİR ATKI, sayfa 75 50x25 Delikli yapı 4 6 5 7 3 2 AĞIR EKİPMAN PROFİLİ, sayfa 76 3 YARDIMCI ATKI, sayfa 76 4 GEÇMELİ ATKI TUTUCU, sayfa 77 5 4 6 TEOS

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/

Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/ Konsol sistemleri/ PC pano sistemleri/ Endüstriyel iş istasyonları TopPult sistemi TP Montaj elemanlarına genel bakış...109 Kombinasyon seçenekleri...110 600 mm genişlik...111 800 mm genişlik...112 1200

Detaylı

- 1 - A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI

- 1 - A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI A : METAL AYAKLI KOMPOZİT AHŞAP ÇATILI PİKNİK MASASI a) GENEL ÖZELLİKLER 1) Ayaklar ve taşıyıcı kısım metal, oturma yüzeyi ve masa yüzeyi kompozit ahşap malzemeden imal edilmiş olacaktır. 2) Yükseklik,

Detaylı

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Kanat Sınırlarını Çizme Taban Kanat Profilinin Hücum ve Firar Kenarları Sınırlarını Çizme Kanat Profilini Dosyadan (.txt) Okuma Geometrik

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

Makine Elemanları Dersi Bilgisayar ile buluşuyor: Dişli Çarkların 3D Modeli ve Kinematik Analizi (Taslak)

Makine Elemanları Dersi Bilgisayar ile buluşuyor: Dişli Çarkların 3D Modeli ve Kinematik Analizi (Taslak) Makine Elemanları Dersi Bilgisayar ile buluşuyor: ın 3D Modeli ve Kinematik Analizi (Taslak) Prof. Dr. İrfan KAYMAZ Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

Detaylı

SOĞUTMA SİSTEMLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Kalıp Soğutma Sistemi

SOĞUTMA SİSTEMLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Kalıp Soğutma Sistemi SOĞUTMA SİSTEMLERİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Kalıp Soğutma Sistemi 2 Enjeksiyon başlangıcı 3 Kalıp Doldurma 4 Ütüleme 5 Tutma Yolluğun donması Kalıp

Detaylı

1- Delta Ürünlerinin Tanıtımı

1- Delta Ürünlerinin Tanıtımı İçindekiler 1- Delta ürünlerinin tanıtımı 3 1.1 Ürünlerde kullanılan hammaddelerin tanımı ve özellikleri 3 1.2 Ürünlerin gruplandırılması 6 1.2.1 Enjeksiyon kalıpları için ürünler 6 1.2.2 Sac kalıpları

Detaylı

MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING)

MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING) MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING) Bilgisayar destekli çizim araçlarında temel montaj modelleme 3 yöntem ile yapılır. 1. YUKARIDAN AŞAĞIYA (TOP-DOWN) MODELLEME: Bu montaj tekniği daha çok, montajı oluşturan

Detaylı

BÖLÜM 14. Kaynak Tasarım Ortamı

BÖLÜM 14. Kaynak Tasarım Ortamı BÖLÜM 14 Kaynak Tasarım Ortamı Autodesk Inventor 11 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Kaynak Tasarım Ortamı Kaynak tasarım ortamı, montaj tasarımının bir parçası. Kaynaklı parçaları kaynak tasarım

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ 1 AutoCAD Programının Başlatılması 1 AutoCAD Çizim Editörü 2 AutoCAD Arayüzeyi 2 Home Komut Menüsü 4 Insert Komut Menüsü 4 Annotote Komut Menüsü 4 Parametric Komut Menüsü

Detaylı

Modüler Dikili Tip Pano

Modüler Dikili Tip Pano & Modüler ikili Tip Pano Endüstriyel Otomasyon Güç ağıtım 5 Modüler Tip Modüler Tip Görsel 6 Görsel 8 Monoblok Tip Monoblok Tip Görsel 7 Görsel 9 6 7 ÇERÇEVE YAPISI TOPRAKLAMA SÜREKLİLİĞİ Modüler Tip

Detaylı

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI Burada hazırlanan akustik malzeme pozları örnektir. İncelenmesi amacıyla bilgilerinize sunulmuştur. Size özel pozların oluşturulması

Detaylı

PARÇA MODELLEMEYE GİRİŞ

PARÇA MODELLEMEYE GİRİŞ PARÇA MODELLEMEYE GİRİŞ Pro/ENGINEER programında 10 değişik modelleme kısmı bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılan ve bizim de işleyeceğimiz parça modelleme (Part) kısmıdır. Bunun yanında montaj (assembly),

Detaylı

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560

sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 sökülmesi ve Roomba nasıl temizlenir 560 (Vb çamur, sos,) onaylı olmayan maddeler üzerinde çalıştıktan sonra Roomba 560 tam temizlik Yazan: HoyeBoye GİRİŞ Bu kılavuz Roomba toz-bin, fırça meclisleri ve

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Tekrar kullanılabilir kaset döşeme kalıbı sistemi www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr SKYDOME AVANTAJLARI UYGUN MALİYET SKYDOME'un oluşturduğu boşluk, dolu bir plak döşemeye kıyasla tüketilen betonun

Detaylı

Kalıp Yapımı I / 2016

Kalıp Yapımı I / 2016 Ürün Yenilikleri Kalıp Yapımı I / 2016 Şimdi sanal marketimizden sipariş verin! www.meusburger.com 0,02 mm paralellik ile ısı yalıtım plakası Standart optimize edilmiş ısı yalıtım plakaları»» 0,02 mm paralellik

Detaylı

KÜVET SİFONLARI DUŞ SİFONLARI

KÜVET SİFONLARI DUŞ SİFONLARI Çakmaklı Mh.Hadımköy Yolu Cad. Ufuk Plaza No:57 K:5 D:20 Büyükçekmece / İSTANBUL Tlf: 0212 886 2 777 - (Pbx) Fax : 0212 886 5 777 www.bakimay.com Tic. Sicil No: 176003 e-mail : bakimay@bakimay.com 16.01.2017

Detaylı

Ürün Ebadı Reklam Ebadı Blok Ebadı Yapraklar Alt Karton. Ürün Ebadı Reklam Ebadı Blok Ebadı Yapraklar Alt Karton

Ürün Ebadı Reklam Ebadı Blok Ebadı Yapraklar Alt Karton. Ürün Ebadı Reklam Ebadı Blok Ebadı Yapraklar Alt Karton Tek Parça Spiralli Küçük Boy Gemici Üç Parça Spiralli Küçük Boy Gemici : 27.5 x 60 cm : 27.5 x 20 cm : 27.5 x 40,5 cm 5.00 : 27.5 x 65 cm : 27.5 x 20 cm : 27.5 x 13,5 cm 6.70 KOD: CM01 KOD: CM02 Tek Parça

Detaylı

KALIP TASARIMI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Kalıp Tasarımı Akış Şeması

KALIP TASARIMI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Kalıp Tasarımı Akış Şeması KALIP TASARIMI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Kalıp Tasarımı Akış Şeması 2 1 Standart Kalıp Setleri 3 Standart Kalıp Setleri 4 2 Standart Kalıp Setleri

Detaylı

Konum Unsurları. İçindekiler. Terimler Konum Unsurları Yuvarlama (Fillet) Unsuru Pah Kırma (Chamfer) Unsuru...94

Konum Unsurları. İçindekiler. Terimler Konum Unsurları Yuvarlama (Fillet) Unsuru Pah Kırma (Chamfer) Unsuru...94 Konum Unsurları İçindekiler Terimler...92 Konum Unsurları...92 Yuvarlama (Fillet) Unsuru...93 Pah Kırma (Chamfer) Unsuru...94 Kabuk (Shell) Unsuru...95 Dizileme (Pattern) Unsuru...96 Kartezyen Dizileme...96

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ALAN/DAL MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI (BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI, ENDÜSTRİYEL KALIP, BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI, MAKİNE BAKIM ONARIM, MERMER İŞLEME VE BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME,

Detaylı

AHTAPOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU (SİSTEMLİ)

AHTAPOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU (SİSTEMLİ) AHTAPOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU (SİSTEMLİ) Ø 114 mm. çaplı minimum 3 mm et kalınlığın da galvaniz borudan oluşturulacak. Kesinlikle sonradan elektro galvaniz yapılmış olmayacaktır. Boruların açıkta kalan üst

Detaylı

MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI

MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI Salih DAĞLI Önder GÜNGÖR Prof. Dr. Kerim ÇETİNKAYA Karabük Üniversitesi Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği ÖZET Bu çalışmada

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule kare platform 5 basamaklı ara merdiven 100 cm düz kaydırak platform korkuluğu palmiye figürü çatı kemeri 2 li salıncak seti 1 tk Tırmanma seti 1 tk TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN

Detaylı

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde kullanılan ve sistemi tamamlayan profil çeşitleri markasıdır.

Detaylı

Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar.

Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar. REDÜKTÖR TİPLERİ VE ÖZELLİKLERİ Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar. Helisel dişli redüktörler Sonsuz dişli redüktörler Konik dişli redüktörler Planet dişli

Detaylı

Çift Kanat Donanımları

Çift Kanat Donanımları 2 54 İÇİNDEKİLER Teknik Bilgiler 56 Kol Yeri Ortada İspanyolet 58 Kol Yeri Ortada Kapı İspanyoleti 59 Kol Yeri Sabit İspanyoleti 60 Sürgüler 61 Meneteșe Seti 64 Gizli Menteșe 65 Orta Baskı Menteșeleri

Detaylı

BİR TERMOFORM (VAKUM) KALIBININ TASARIMI (Bölüm 1)

BİR TERMOFORM (VAKUM) KALIBININ TASARIMI (Bölüm 1) BİR TERMOFORM (VAKUM) KALIBININ TASARIMI (Bölüm 1) Hikmet Nazım EKİCİ, Aykut KENTLİ Termoform (Vakum) Kalıplama Hakkında Temel Bilgiler Bu yazıda termoform kalıpları hakkında bilgi verilerek bir termoform

Detaylı

3B Kiriş Analizi. Uygulamanın Adımları

3B Kiriş Analizi. Uygulamanın Adımları Uygulamanın Adımları 3B Kiriş Analizi 1. Parçaya ait geometrinin oluşturulması 2. Malzeme özelliklerinin tanıtılması 3. Modelin bölgelerine ait özelliklerin atanması 4. Parça örneği ve montaj 5. Yapılacak

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Tekrar kullanılabilir modüler plastik duvar kalıbı www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr GEOPANEL AVANTAJLAR HIZ Her bir GEOPANEL sadece 11 kg ağırlığındadır ve sistem tek bir kişi tarafından inşa edilebilir.

Detaylı

Bisiklet garajı Bikeport

Bisiklet garajı Bikeport Bisiklet garajı Bikeport Rüzgar ve kötü hava şartlarına karşı koruma. Bisiklet garajı Bikeport Bisikletinizi her defasında bodruma veya kilere taşımaktan bıktınız mı? Kendi kendinize monte edebileceğiniz

Detaylı

SOLIDWORKS 2009 PROFESSIONAL EĞİTİM PROGRAMI (CSWA UYUMLU)

SOLIDWORKS 2009 PROFESSIONAL EĞİTİM PROGRAMI (CSWA UYUMLU) SOLIDWORKS 2009 PROFESSIONAL EĞİTİM PROGRAMI (CSWA UYUMLU) Temel Fonksiyonlar SolidWorks te tasarım mantığına giriş, Arayüz tanıtımı Sketch komutlarına giriş, Sketch çizimi Ölçülendirme ve İlişkilendirme

Detaylı

HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 5 KALIP TASARIM İLKELERİ YOLLUK TASARIMI SOĞUTMA SİSTEMLERİ TASARIMI. Öğr.Gör.Dr. Ömer ERKAN

HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 5 KALIP TASARIM İLKELERİ YOLLUK TASARIMI SOĞUTMA SİSTEMLERİ TASARIMI. Öğr.Gör.Dr. Ömer ERKAN HACİM KALIPÇILIĞI BÖLÜM 5 KALIP TASARIM İLKELERİ YOLLUK TASARIMI SOĞUTMA SİSTEMLERİ TASARIMI Öğr.Gör.Dr. Ömer ERKAN YOLLUK ve YOLLUK GİRİŞİ TASARIMI Besleme sistemlerinin geometrisi, uzunluğu, boyutu ve

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK :

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK : : INVENTOR İLE TASLAK MODELLEME SÜRE : 40/8 GENEL AMAÇ : bu modül ile uygun ortam sağlandığında bilgisayar ortamında 3D modelleme için Curve modeling ile dinamik ortamda parametrik olarak, (3D ortamda)

Detaylı

Küçük panolar. Polikarbonat kutular PK. Alüminyum döküm kutular GA. Terminal kutuları KL. E-Box EB. BUS kutular BG

Küçük panolar. Polikarbonat kutular PK. Alüminyum döküm kutular GA. Terminal kutuları KL. E-Box EB. BUS kutular BG Küçük panolar Polikarbonat kutular PK Polikarbonat kutular PK...24...27 Alüminyum döküm kutular GA Alüminyum döküm kutular GA...28...29 Terminal kutuları KL Terminal kutuları KL...30 E-Box EB E-Box EB...34

Detaylı

KÜVET SİFONLARI KODU MAMÜLÜN ADI BİRİM FİYATI

KÜVET SİFONLARI KODU MAMÜLÜN ADI BİRİM FİYATI KÜVET SİFONLARI.01001 01001 KUMANDALI KÜVET SİFONU (Abs Volanlı) 81,50 TL.01001 01006 KUMANDALI KÜVET SİFONU (Ms-Cr Volanlı) 112,50 TL.01010 01010 SARI BAŞ.KÜVET SİFONU 51,00 TL.01010 01011 SARI BAŞ.KÜVET

Detaylı

BLEND YÖNTEMİ İLE KATI MODEL OLUŞTURMA

BLEND YÖNTEMİ İLE KATI MODEL OLUŞTURMA BLEND YÖNTEMİ İLE KATI MODEL OLUŞTURMA Bu yöntem ile çizilen iki kesit katı olarak birleştirilir. Aşağıdaki şekilde blend yöntemi ile oluşturulan bir katı model gözükmektedir. 1. FILE menüsünden New seçilir.

Detaylı

ETS SERİSİ GENEL AMAÇLI DUVAR TİPİ PANOLAR

ETS SERİSİ GENEL AMAÇLI DUVAR TİPİ PANOLAR GENEL AMAÇLI GENEL AMAÇLI Yapısal Çelik levha (EN 10130 DC01) Gövde : 1.2 / 1.5 mm Kapı : 1.2 / 1.5 mm Galvaniz kaplı çelik (EN 10346 DX51D+Z) Montaj plakası : 1.5-2 mm Genişlik Yükseklik Derinlik Duvar

Detaylı

SOLID EDGE PROGRAMINDA SKETCH MENÜSÜ Çizim Alanı Temel Çizimleri Çizgileri İlişkilendirme Çizgi Referansı Yakalama Ölçülendirme 3 Ersin Toptaş Mekatro

SOLID EDGE PROGRAMINDA SKETCH MENÜSÜ Çizim Alanı Temel Çizimleri Çizgileri İlişkilendirme Çizgi Referansı Yakalama Ölçülendirme 3 Ersin Toptaş Mekatro 1 Ersin Toptaş Mekatronik Bölümü Bir modelin oluşturulmasında taslak çizimlerinin yapıldığı kısımdır. Bu taslak resim çiziminde 2D (İki Boyutlu) den faydalanılır. 2 Ersin Toptaş Mekatronik Bölümü 1 SOLID

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Ülkemizde makine sanayisi, ana ve yan sanayileri ile birlikte ülke ekonomisine üretim ve istihdam düzeyinde

Detaylı

Dikili Tip Rack Kabinler

Dikili Tip Rack Kabinler ikili Tip Rack Kabinler Inorax-AL ikili Tip Ağ (Network) Rack Kabinetleri Inorax-AL network (ağ) rack kabinet sistemleri, yoğun ve karmaşık kablolama gerektiren ortamlarda IT ve Telekom uygulamaları için

Detaylı

DT DİKİLİ TİP MODÜLER PANO

DT DİKİLİ TİP MODÜLER PANO DT DİKİLİ TİP MODÜLER PANO DT DİKİLİ TİP MODÜLER PANO DT DİKİLİ TİP MODÜLER PANO 1 MONTAJLI PANO : Pano gövesi: 1,50 mm DKP sac+ral 7035 boya Kapı: 2,00 mm DKP sac+ral 7035 boya Arka kapak: 1,20 mm DKP

Detaylı

MAKINA TASARIMI I Örnek Metin Soruları TOLERANSLAR

MAKINA TASARIMI I Örnek Metin Soruları TOLERANSLAR MAKINA TASARIMI I Örnek Metin Soruları TOLERANSLAR 1. Boyut, gerçek boyut, nominal boyut ve tolerans nedir, tanımlayınız. 2. Toleransları sınıflandırınız. 3. Tasarımı yapılırken bir makine parçasının boyutları

Detaylı

GENEL AKSESUARLAR 196

GENEL AKSESUARLAR 196 GENEL AKSESUARLAR 196 AYDINLATMA AKSESUARLARI LED IŞIKLI PANO LAMBASI (VİDALI TİP ) 230V AC 6W 2 prizli + anahtar çıkışlı Refarans Numarası : 901.110 LED IŞIKLI PANO LAMBASI (MIKNATISLI TİP) 230V AC 6W

Detaylı

SOLIDWORKS SKETCH ORTAMINDA BLOCK LAR İLE ÇALIŞMA

SOLIDWORKS SKETCH ORTAMINDA BLOCK LAR İLE ÇALIŞMA SOLIDWORKS SKETCH ORTAMINDA BLOCK LAR İLE ÇALIŞMA Mekanizma tasarımı ile ilgilenenler tasarımcılar için SolidWorks Sketch ortamında boyutsal analizler için pratik bir araç Blocks mevcuttur. Sketch unsurları

Detaylı

2 TEMEL ÇİZİM KOMUTLARI

2 TEMEL ÇİZİM KOMUTLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 AUTOCAD E GİRİŞ 11 1.1.Autocad Programının Kurulumu 12 1.2.Autocad Çizim Ortamının Tanıtılması 13 1.3.Dosyalama İşlemleri 17 1.3.1Yeni Dosya Açma (NEW) 17 1.3.2 Eski Bir Çizim

Detaylı

İçerik. Ürün no.: S200-M1C1-M20 Güvenlik anahtarı. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Aksesuarlar

İçerik. Ürün no.: S200-M1C1-M20 Güvenlik anahtarı. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Aksesuarlar Ürün no.: 63000201 S200-M1C1-M20 Güvenlik anahtarı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Aksesuarlar 1 / 6 Teknik veriler Temel veriler

Detaylı

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4)

ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) ÜRÜN BİLGİ FORMU (EK-4) Sıra No: 1 Tarihi: 09.05.2016 KATAGORİ KIRILIMI 8 1 1 3 6 DMO KATALOG KOD NO ÜRÜN ADI ORJİNAL ÜRÜN KODU (P/N) ÜRÜNÜN MARKASI / MODELİ ÜRÜNE AİT RESİM YÖNETİCİ MASA TAKIMI (MASA+KÜTÜPHANE+ETAJER+KESON+ORTA

Detaylı

CAM KALDIRMA VE TAŞIMA ALETLERİ

CAM KALDIRMA VE TAŞIMA ALETLERİ CAM KALDIRMA VE TAŞIMA ALETLERİ HASAL Vakumlu taşıyıcıları Basit ve güçlü tasarımları ile en yüksek güvenliği sağlarlar. Bir yüzeye yapışabilmek için, Vantuzlar vakum gücünü (negatif atmosferik) kullanırlar.

Detaylı

EKO. Genişlik Yükseklik Derinlik. ( Seçim K ) ( Opsiyon M ) ( Opsiyon P ) Ürün Grubu. Kapı

EKO. Genişlik Yükseklik Derinlik. ( Seçim K ) ( Opsiyon M ) ( Opsiyon P ) Ürün Grubu. Kapı EKO SERİSİ GENEL AMAÇLI EKO SERİSİ GENEL AMAÇLI Yapısal Çelik levha (EN 10130 DC01) Gövde : 1.2 / 1.5 mm Kapı : 1.2 / 1.5 mm Galvaniz kaplı çelik (EN 10346 DX51D+Z) Montaj plakası : 1.5 - Genişlik Yükseklik

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Doç.Dr.İrfan AY-Arş.Gör.T.Kerem DEMİRCİOĞLU CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATA-SOMUN ve RONDELALAR CIVATALAR Cıvatalar: Özel baş biçimine sahip silindirik gövde üzerine belli boylarda diş açılmış bağlantı elemanlarına cıvata denir. Cıvataların diş açılmış kısımları üçgen vida

Detaylı

CAEeda ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Çözümü yapılmış *.pos.edf dosyasında bulunan çözümağını al. Sonlu eleman modeli üzerinde bulunan

Detaylı

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma Genel Genel Bu belge, deliklerin, delik işaretlerinin ve kaynaklı somunların kabinin dışında nerede konumlandırılacağını açıklamaktadır. Amacı ekstra aksesuarların veya donanımın takılmasını kolaylaştırmaktır.

Detaylı

Seramik / Banyo. Küvet Kenar Profilleri 02. Küvet Kenar Profilleri Tezgah süpürgelikleri. Küvet - Lavabo Kenar Bantları 04. PVC Fayans Profilleri 05

Seramik / Banyo. Küvet Kenar Profilleri 02. Küvet Kenar Profilleri Tezgah süpürgelikleri. Küvet - Lavabo Kenar Bantları 04. PVC Fayans Profilleri 05 Küvet Kenar Profilleri 02 Küvet Kenar Profilleri Tezgah süpürgelikleri 03 Küvet - Lavabo Kenar Bantları 04 PVC Fayans Profilleri 05 Fayans Profilleri 06 Fayans Profilleri 07 Bitim Profilleri Tesisat Süzgeçleri

Detaylı

3D Ölçüm Verilerinin Analizi

3D Ölçüm Verilerinin Analizi GOM Workshop Serisi Sac Metal Şekillendirme 3D Ölçüm Verilerinin Analizi Volkan TÜREMİŞ 12 Nisan, 2017 Tüm Yüzey Geometri Analizi Sac Metal Şekillendirme Uygulamaları Tasarım ve Simülasyon Sac metalin

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 2 ad kare platform 1 ad 3 gen platform 6 ad 5 basmaklı merdiven 2 ad çatı 2 ad 100 cm ikiz kaydırak 1 ad 100 cm tüp kaydırak 1 ad tüp geçit

Detaylı

Dikili Tip Rack Kabinler

Dikili Tip Rack Kabinler ikili Tip Rack Kabinler Inorax-AL ikili Tip Sunucu (Server) Rack Kabinetleri Karmaşık veri merkezi ortamları için geliştirilmiş en üst düzey Server (Sunucu) rack kabinet sistemleridir. Inorax-AL server

Detaylı

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları BÖLÜM 04 Çalışma Unsurları Autodesk Inventor 2008 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çalışma Unsurları Parça ya da montaj tasarımı sırasında, örneğin bir eskiz düzlemi tanımlarken, parçanın düzlemlerinden

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 3-SOLIDWORKS İLE SKETCH

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 3-SOLIDWORKS İLE SKETCH BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM HAFTA 3-SOLIDWORKS İLE SKETCH Bu uygulamada SolidWorks ile iki boyutlu çizim (sketch) ile ilgili komutlara değinilecek ve uygulamaları gösterilecektir. SolidWorks ile yeni doküman

Detaylı

Nintendo Wii Teardown

Nintendo Wii Teardown Nintendo Wii Teardown Yazan: Sterling Hirsh ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 14 GİRİŞ Bu devrelerde, biz mantık kurulu bir Wii açın. Kız arkadaşım, Elizabeth yardımı olmadan bu yapamazdım. ARAÇLAR:

Detaylı

Süt sağım makinelerinde kullanılan sütlük gövdesinin solid works-moldflow x press programı ile kalıp tasarımı ve analizi

Süt sağım makinelerinde kullanılan sütlük gövdesinin solid works-moldflow x press programı ile kalıp tasarımı ve analizi 122 Timur ve Demir, Süt sağım makinelerinde kullanılan sütlük gövdesinin solid works-moldflow x press programı ile kalıp tasarımı ve analizi Mustafa TİMUR, Cihan DEMİR Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli/Türkiye,

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule kare platform 5 basmaklı merdiven 100 cm düz kaydırak platform korkuluğu tırmanma basmakları 1 tk dal figürü yaprak figürü çatı kemeri POLİETİLEN

Detaylı

BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI

BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI A- RESİM KÂĞIDI ÇEŞİTLERİ 1) Beyaz resim kâğıdı: kurşun kalemle resim çizmek için kullanılır. Gramajı ile tanımlanır. Gramajı arttıkça kalınlığı artar. 2) Aydınger kâğıdı: Çini

Detaylı

Yönlendirme aksı takılması

Yönlendirme aksı takılması Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Ek ilave dingiller takılırken orijinal Scania yedek parçaları kullanın. Bunun avantajları şu şekildedir:

Detaylı