Pediatri Asistanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Pediatri Asistanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Raporu"

Transkript

1 Pediatri Asistanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Raporu Türkiye Milli Pediatri Derneği nin amacı Türkiye de çocuk sağlığının gelişmesine ve pediatrinin ilerlemesine hizmet etmektir. Derneğimiz, bu amaca ulaşmanın ancak pediatri alanında hizmet veren sağlık çalışanlarının, en başta da hekimlerin daha yüksek bilgi, beceri ve yetkinliklerle donanmasına katkı sağlamak, varsa bunun önündeki engelleri kaldırmak ile mümkün olabileceği bilinciyle değişik faaliyetler düzenlemektedir. Yapılan kongreler ve bölge toplantıları, yayımlanan kitap, dergi, ve kılavuzlar vb. yoluyla hekimlerimize güncel bilgi ve uygulamalar sunulmaktadır. Ancak, çocuk hekimlerinin iyi hekimler olabilmesinde en önemli rolü kuşkusuz pediatri eğitimini aldıkları eğitim kurumu, orada uygulanan eğitim-öğretim programı ve bu programı uygulayan eğiticiler üstlenmektedir. Kısaca Pediatri Asistanlık Dönemi olarak adlandırılabilecek bu süreçte yaşanabilecek sorunların çözülmesi, sürecin iyi yönde geliştirilmesi doğal olarak bu dönemi başarı ile tamamlayarak uzman olan mezunların daha donanımlı hekimler olmasına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, Türkiye Milli Pediatri Derneği pediatri uzmanlık eğitimi veren kurumlara ve bu kurumlarda yürütülen eğitim programlarına destek olacak çalışmalar yapmayı da önemli bir faaliyet alanı olarak görmektedir. Bu kapsamda, dernek değişik üniversite ve eğitim-araştırma hastanelerinde çalışmakta olan pediatri asistanlarının katılımıyla bir çalıştay düzenleyerek pediatri asistanlarının sorunlarını bizzat sorunu yaşayan kişiler olarak asistanların belirlemesine ve bu sorunlara çözüm önerileri üretmelerine aracılık etmiştir. Çalıştayın sonuçları, belirlenen sorunlar ve çözüm önerileri 59. Türkiye Milli Pediatri Kongresi nde düzenlenen bir interaktif oturumla katılımcılara sunulmuştur.

2 Çalıştay 12 Ekim 2015 günü Türkiye Milli Pediatri Derneğinin Ankara daki merkezinde, farklı kurumlardan davet edilen 20 asistandan gelebilen 13 asistanın katılımıyla ve dernek yönetim kurulu üyesi Prof.Dr. Koray Boduroğlu nun moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Davetli asistanlar ve geldikleri bölge ve kurumlar Tablo 1. de sunulmaktadır. Tablo 1: Davetli asistanlar 1 NECMİ KILINÇ KONYA ŞUBE 2 NURGÜL ATAŞ ŞANLIURFA ŞUBE 3 MAHMUT SEZGİN SAMSUN ŞUBE 4 ÖZKAN BOZDAĞ ESKİŞEHİR ŞUBE 5 AHMET OĞUZHAN GÜREK KAYSERİ ŞUBE 6 NESRİN ÖZDİNÇ KIZILAY BURSA ŞUBE 7 İSMAİL BULUT ANKARA ÜNİVERSİTESİ 8 ECE MEKİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ 9 SİNEM AKYOL ANKARA ÜNİVERSİTESİ 10 NUR BERNA ÇELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 11 DUYGU KİLİMCİ SAMİ ULUS ÇOCUK HST. 12 MUHAMMED FURKAN BAKKAL SAMİ ULUS ÇOCUK HST. 13 AYTAÇ KENAR SAMİ ULUS ÇOCUK HST. 14 ZEYNEP KÜBRA GÜRCAN DIŞKAPI HAST. 15 EMRE SANRI DIŞKAPI HAST. 16 MİHRİMAH SELCEN BAĞCI DIŞKAPI HAST. 17 İHSAN ÖZDEMİR GAZİ ÜNV.TIP FAKÜLTESİ 18 AYŞE YÜKSEKGÖNÜL GAZİ ÜNV.TIP FAKÜLTESİ 19 SABİRE GÖKALP GAZİ ÜNV.TIP FAKÜLTESİ 20 PINAR ÖZGE AVAR AYDIN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA SORUNLARIN BELİRLENMESİ Çalıştayın ilk oturumunda beyin fırtınası yöntemi kullanılarak katılımcıların herbirinin söyleyecek başka bir fikri kalmayıncaya kadar sorunlar kaydedildi. Daha sonra bir önceliklendirme sistematiği kullanılarak en öncelikli ele alınması gereken sorunlar belirlendi. Bu önceliklendirmede tüm katılımcılar kendilerince en öncelikli olan sorunları belirlemek için oy kullandı. Aşağıda önceliklendirilmiş sorunlar listesi sunulmaktadır. Parantez içindeki sayı o ifadenin aldığı oyu göstermektedir. 1. Nöbet ertesi çalışma zorunluluğu (11) 2. Güvenlik sorunu (11) 3. Tez hazırlığı için son yıl yeterli vakit ayrılmaması (10) 4. Asistan görev, yetki, sorumluluk, öğrenim hedeflerinin belirlenmemiş olması veya uygulanmaması (9)

3 5. Poliklinik hasta sayısının fazlalığı (8) 6. Eğitimin fellowlar aracılığıyla yapılması (8) 7. Asistana eğitim alacak değil iş yapacak kişi gözüyle bakılması (7) 8. Eğitimin yeterli olmaması (6) 9. Nöbet sayısının fazlalığı (6) 10. Günlük çalışma saatlerinin uzunluğu (5) 11. Asistanların yetkin olmadığı işlerle görevlendirilmesi (4) 12. Bilimsel araştırma teşvik eksikliği (4) 13. Yardımcı sağlık personelinin kalifikasyonu ve yetkinliğinde eksiklik (3) 14. Doktor odaların ve ortamların bakımsızlığı, eksikliği (3) 15. Bazı öğretim üyelerinin eğitime katkısının az olması (3) 16. Asistanların amir olduğunun benimsenmemesi (3) 17. Asistan sayısının yetersizliği (1) 18. Bazı önemli departmanlardan eğitim alınamaması (1) 19. Uygun eğitim yöntemlerinin seçilmemesi (1) 20. Bilim dallarının alanlarının sınırlarının belirgin olmaması (0) 21. Hekimlerin kendi aralarındaki illişkilerin zayıf olması (0) 22. Asistanların mesai saatine uymaması (0) 23. ÖÜ lerinin asistanların beklentilerini görmezden gelmeleri (0) 24. ÖÜ lerinin çözüm önerilerinin güncel olmaması (0) Resim: Önceliklendirme çalışması Sorunlar listesi değerlendirildiğinde tüm sorunların üç ana grupta incelenebileceği fikrine varıldı. Bunların; eğitim alanındaki, araştırma alanındaki ve çalışma koşulları alanındaki sorunlar şeklinde ele alınmasına karar verildi. Katılımcılar bu konularda çalışmak üzere üç gruba ayrıldı.

4 KÖK NEDENLER Ayrı ayrı çalışan gruplar öncelikle kendi alanlarındaki sorunların altında yatan kök nedenleri saptamaya yönelik bir çalışma gerçekleştirdiler. Malzeme Metod SORUN Mekan İnsan Kök nedenleri belirlerken balık kılçığı metodu isimli bir yöntem kullanıldı. Sorunun altında yatan malzeme, metod, mekan ve insan kaynaklı kök nedenler irdelenmeye çalışıldı. Mümkün olduğunca, ortadan kaldırıldığı takdirde sorunun büyük kısmını çözüme kavuşturacak önemdeki kök nedenler ayırt edilmeye çalışıldı. Bu çalışma sonucunda grupların oluşturdukları kök neden listeleri aşağıda sunulmaktadır. 1. EĞİTİM İLE İLGİLİ SORUNLARA AİT KÖK NEDENLER Mekan Dersane fiziki şartlarının uygunsuzluğu Malzeme Pratiğe yönelik yeterli eğitim malzemesi yok İnsan Hocaların eğitim için yeterli zaman ayıramaması (özel hastalar, bilimsel araştırma, performans kaygısı) Metod Asistan çalışma programının eğitim değil hizmete göre belirlenmesi Bilimsel toplantılara asistan katılımının kısıtlı olması Daha fazla gelir elde etmek için daha fazla hasta bakma kaygısı

5 2. ARAŞTIRMA İLE İLGİLİ SORUNLARA AİT KÖK NEDENLER Rehberlik Tez konusunun belirlenme zamanında gecikme ÖÜ lerinin rehberlik yapacağı konuda bilgi yetersizliği İstatistik desteğine ulaşmada zorluk ÖÜ lerini yeterli vakit ayırmaması Çalışma Koşulları Tez departmanını tanımak için yeterli süre olmaması Bilimsel çalışmalarda fellowların öne çıkarılması İş yükü nedeniyle asistanın yeteri vakit bulamaması Kaynak Proje desteğinin yetersiz olması Verilere ulaşım için hastaneye bağımlı olmak Eğitim Araştırma yapmak için gerekli bilgi eksikliği 3. ÇALIŞMA KOŞULLARI İLE İLGİLİ SORUNLARA AİT KÖK NEDENLER Metod Asistanların GYS net belirlenmemiş olması Nöbet ertesi çalışma zorunluluğu Nöbet sayısının fazlalığı Hasta sayısının fazlalığı Malzeme Gerekli araç, gereç ve tetkiklerin sağlanamaması Mekan Çalışma ortamının kötü oluşu ve güvenli olmaması İnsan Güvenlik sorunu Asistan sayısı yetersizliği Yardımcı sağlık personelinin kalifikasyon ve yetkinliğinde eksiklik Asistanların kendi aralarındaki ilişkilerin zayıf olması ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Çalıştayın bundan sonraki aşamasında artık katılımcıların önemli sorunları ve bunların altında yatan kök nedenleri kararlaştırdığı durumda çözüm önerileri üretme çalışmasına başlandı. Öncelikle gruplar yine beyin fırtınası yöntemi ile belirlenmiş sorun ve kök neden için akıllarına gelen tüm çözüm önerilerini listelediler. Hiç kimsenin aklına yeni bir öneri gelmeyinceye kadar liste uzadıktan sonra, yine oylama yöntemiyle bunlar arasından en akla yakın olan önerilerin seçilmesi için bir çalışma yapıldı. Bu çalışmada diğer grupta çalışan katılımcılar da bu oylamaya katıldı. Yani bütün katılımcılar bütün grupların fikirlerini gördü ve oylamaya katıldı.

6 Aşağıda görülebileceği gibi öncelik sıralamasına dizilmiş olsa da uzun listeler halinde çözüm önerileri yapılmıştı. Ancak, gerçekten iyileştirme çalışmaları yapmak, asistanların sorunlarına çözüm üretmek isteyecek yöneticilerin en öncelikli ele alınacak ilk yatırım yapılacak alanları seçmelerine yardım edebilmek, kaynakların verimli kullanılmasını sağlayabilmek amacıyla bir önceliklendirme yöntemi daha kullanıldı. Bu yöntemde, daha önceki oylamada en çok oyu almış 4-5 öneri uygulama kolaylığı, uygulama süresi, kuruma maliyeti, çözüm üzerine etkisi gibi kriterler yönünden değerlendirilerek öncelik sırasına dizildi. Bir öneri ne kadar kolaylıkla ve kısa sürede hayata geçirilebiliyorsa, kuruma maliyeti ne kadar düşükse ve çözüme katkısı ne kadar büyük olacak gibi görünüyorsa o kadar öncelikli olmalıdır mantığıyla sıralama yapıldı. Kullanılan tablo aşağıda verilmiştir. Önerilen Çözüm Maddeleri Uygulama Kolaylığı Uygulama Süresi Kuruma maliyeti Çözüm Üzerine etkisi Toplam Puanı Tablo: Logaritmik değerlendirme skalası. 10: en uygun, 1: en az uygun Bu çalışma sonucunda çözüm önerileri aşağıdaki gibi sıralandı. EĞİTİM ALANINDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (Parantez içindeki sayı önerinin etkinlik katsayısını gösteriyor) 1. Bir asistanın eğitim süresi boyunca nerede ne kadar çalışacağı belli olsun (121) 2. Hekime şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınları belirli bir dönem o hastaneden faydalanamasın (116) 3. Hastaların tanıları için birkaç hastaneye başvurmaları engellensin (89) 4. Poliklinik hasta sayısı kısıtlansın (79) Bu alandaki diğer öneriler (Baştaki sayılar önerinin kaç oy aldığını gösteriyor) 5-Herbir departmanda öğretim görevlisinin asistana anlatmak zorunda olduğu dersler olsun. 4-Ana hedefler belirlenip asistan görüşleri de alınarak yıllık ders programı belirlensin. 3-Hocaların özel hastaları ile olan ilişkileri, hasta hekim (asistan) ilişkisini yıpratmamalı 3-Hocaların eğitim için geçirdikleri zaman döner olarak kendilerine daha fazla gelir getirsin ki bizimle ilgilensinler 3-Her tez hocası kendi asistanını en az 1 kongreye götürsün. 2-Yeterli donanım sağlanmadan aşırı sorumluluk verilmesin. Önce işi öğretip sonra o işi yapmamızı istesinler. 2-Yurtiçi ve yurtdışı değişim programları ile eğitimde standardizasyon sağlansın. 2-Sağlık çalışanları hiyerarşisine uyulsun. 2-Sevk zinciri gelsin. 2-Hasta asistan hekim anlaşmazlıklarında hocalarımızın bizlerin arkasında olduğunu en azından hasta yanında hissettirmesi 2-Hocalar da sınava tabi tutulması

7 1-Asistanların yorgunluğu ve motivasyon kaybı göz önünde bulundurulup teşvik eden ödüller koyulsun. 1-Her yıl eğitim ile ilgili (Bu yıl ne yaptık) şeklinde toplantılar olsun. Sonuçlara göre eğitim planlansın. Eğitim materyalleri güncellensin. 1-Dersleri, dinlenme saatleri dışındaki saatler de verilsin. 0-Yapılan yapılacak tüm işler sadece çalışkan-becerikli asistanlar üzerinden dönmesin. 0-Verilen eğitimlerin kıdemliliğe geçişlerde ve belli zamanlarla sınavlarla ölçülmesi ve geri bildiriminin alınması 0-Servis kıdemliliğine başlamadan önce önemli departmanların yapılması sağlansın. 0-Hekimler gelecek kaygısı duymayacağı kadar ücret alsın. 0-İnvaziv ve invaziv olmayan işlemler için kurallar düzenlensin. ÇALIŞMA KOŞULLARI ALANINDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (Parantez içindeki sayı önerinin etkinlik katsayısını gösteriyor) 1. Polikliniklerde asistanlarla birlikte öğretim üyesi ve fellowların da aktif olarak çalışması(118) 2. Çocuk acil servislerine triaj getirilip acil olmayan hastalara bakılmaması(106) 3. Poliklinikte bakılan hasta sayısının makul seviyeye getirilmesi(92) saatin üzerinde nöbet tutulmaması, tutulması durumunda ekstra ücret ödenmesi(90) Basamak hastanelere hasta başvurusunda sevk zincirinin aktif olarak kullanılması(74) Bu alandaki diğer öneriler (Baştaki sayılar önerinin kaç oy aldığını gösteriyor) 6-Acil ve yoğun bakım ekibi shift usulü çalışsınlar ve böylece nöbet sonrası eve gidebilsinler. Nöbet sonrası izin kullanılabilmesi için poliklinik oda sayısı ve servis hasta sayılarının azaltılması sağlansın. Nöbet sonrası izin kullanmak istendiğinde yasal olarak nöbet parası talep edemiyoruz. Bu durum ortak bildiri şeklinde bakanlığa iyileştirme için sunulmalı. 5-Hastanelerdeki beyaz kod sisteminin daha etkin olarak kullanılması ceza yaptırımının sağlanması, hekime şiddetle caydırıcı olabilir. Hastanedeki güvenlik görevlisine silah kullanma yetkisi verilmesi Hastanelere girişlerin X-ray sisteminden geçerek olması güvenliğimizi bir miktar artırmayı sağlayabilir. Yeterli sayıda güvenlik görevlisi ve hastane polisi sağlanması Güvenlikle ilgili sorun çıkaranlara, acil olmadıkça bakılmamalı 1-36 saat çalıtığımız için nöbetlerde dinlenebileceğimiz mekanlar düzenlenmeli 1-Performans sisteminin kaldırılması. Kaldırılıyorsa da asistan hekimler üzerinden performans hesapları yapılmaması 1-Asistanların her yıl tutacakları nöbet sayıları önceden belirlenmeli. Ör:1.yıl asistanı 10 nöbet, 2.yıl asistanı 8 nöbet, 3.yıl asistanı 6 nöbet, 4.yıl asistanı 5 nöbet 0-Asistan dışında tüm sağlık çalışanı hastaneye giriş çıkışta kimlik okutuyor. Yani mesai saatleri belli. Bu sistem asistan içinde yapılmalı ve fazladan kayıt dışı kaç saat çalıştırıldığı gösterilmeli.(nöbetler i hariç) 0-Hocaların asistanlara bir rakip değil, meslektaş gözü ile bakması gerekmektedir. 0-Döner sermayeyi artırmak için belirlenmiş olunan kota çok mecbur olmadıkça aşılmamalı. Örneğin: Enfeksiyon poliklinik + muayene ücreti + tetkik 55 tl ise bu geçilmemeli

8 0-Öğretim üyelerine hergün belirli sayıda hastaya asistan ile bakma zorunluluğu getirilsin. Fellowlar poliklinikte asistan ile beraber aktif olarak çalışmalı. 0-Poliklinik koşullarının belirli standartları sağlamaması halinde hizmete açılmaması. 0-Yardımcı sağlık personelinin yardımcı olabilmeleri hoca düzeyinde sağlanmalı.(çoğu bölümde hemşire ve hizmetli doktordan daha değerli.) Hocaların asistanlara geçici çalışan gözü ile bakmaması gerekmektedir. ARAŞTIRMA ALANINDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ (Parantez içindeki sayı önerinin etkinlik katsayısını gösteriyor) 1. Uzmanlık öğrencilerinin tez yapma zorunluluğu kaldırılsın(123) 2. Tez departmanı öğretim üyesiyle belirli günlerde görüşme imkanı sağlanması (109) 3. Son sene asistanlarına çalışma ve tez için nöbetsiz süre ayrılması(104) 4. Bilimsel çalışmanın nasıl yapılacağı konusunda eğitim verilmesi(104) 5. Evden hasta bilgilerine ulaşımı sağlayacak ağlar kurulması(88) Bu alanda diğer öneriler (Baştaki sayılar önerinin kaç oy aldığını gösteriyor) 4-Departmanlar arasında çok zorlayıcı ya da sıradan konularda tez hazırlanmaması sağlansın. Tez konusu 2.yılın sonunda belirlenmiş olsun ve keyfi değiştirmeler olmasın. 3-Tez için belirlenen departman da daha fazla vakit geçirmek. Tez departmanında asistanlar daha uzun süre çalışsın. 3-Nöbet sayılarının ve çalışma saatlerinin azaltılması 3-İstatistik hizmetleri artırılsın. 2-Tez hocamızı değiştirebilme hakkı sağlansın. Asistanlar tez departmanlarını kendileri seçsin. 2-Çalışma yapılırken o sırada departmanda çalışan asistana değil bölümün tez asistanına öncelik verilsin 1-Tez danışmanı olacak öğretim üyesinin yeterince yayını olmalı 1-Yayınlara ücretsiz ulaşım imkanı artırılsın. 1-Asistanlar çalışma yapılması konusunda öğretim üyeleri tarafından teşvik edilsin. Yayın yapan asistanlar az nöbet, kongre ile ödüllendirilsin. 0-Bilimsel araştırma yaparken arşiv konusunda yardımcı personelin desteğinin sağlanması. Çalıştayda saptanan sorunlar ve geliştirilen çözüm önerileri 59. Türkiye Milli Pediatri Kongresi nde 7 Kasım 2015 günü saat 8:30-10:00 arasında yapılan interaktif oturumda katılımcılarla paylaşılmıştır. Konuşmacılar ve sunum başlıkları şu şekildedir. 1. Dr. Nur Berna Çelik Giriş ve çalıştayda kullanılan yöntemler, 2. Dr. Mihrican Selcen Bağcı- Eğitim Alanındaki Sorunlar ve Öneriler, 3. Dr. Sabire Gökalp-- Çalışma Koşulları Alanındaki Sorunlar ve Öneriler, 4. Dr. Ayşe Ünal Yüksekgönül-- Araştırma Alanındaki Sorunlar ve Öneriler Bu şekilde pediatri asistanları görüşlerini öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, anabilim dalı başkanları, eğitim sorumluları, şefler, dekanlar ve hatta rektörlerin de aralarında bulunduğu bir dinleyici kitlesi ile paylaşma fırsatı bulmuştur. Bu oturumda dinleyiciler de önemli geri

9 bildirimlerde bulunmuş, farklı bakış açılarını dile getirmişler, önemli katkılar sağlamışlardır. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Sunulan bu rapor içinde farklı kurumlardan gelen pediatri asistanlarının bir araya getirilmiş sorun ve çözüm önerisi görüşlerini barındırmaktadır. Sorunlar ve en uygun çözüm önerileri kurumdan kuruma farklılık gösterebilir. Kurumların öncelikleri, ayırabilecekleri kaynaklar, kadro imkanları, fiziksel koşulları birbirinden farklı olacağı için bu raporda sunulan genel öneriler ve yapılan öncelik sıralaması belirli bir eğitim kurumu için geçerli ve gerçekçi olmayabilir. Ancak yine de bu raporda özetlenen görüşlerin her bir kurumda yapılacak iyileştirme çalışmaları için bir başlangıç noktası ve esin kaynağı olabileceğine inanıyoruz. Özetlenecek olursa pediatri asistanları, hangi bilgi, beceri ve yetkinlikle donanmış bir pediatri uzmanı isteniyorsa ona göre tasarlanmış bir müfredatın hazırlandığı, bu müfredatın uygulanması için gerekli insan gücü, çalışma koşulları, fiziksel ve eğitsel imkanların sağlandığı güvenli eğitim kurumlarında eğitim almak ve çocuklara ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini eksiksiz verebilen uzmanlar olmak istiyorlar. Türkiye Milli Pediatri Derneği bu koşulların sağlanması için gösterilecek çabaları destekleme kararlılığındadır.

10

ÇALIŞMA KOŞULLARI ALANINDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Dr. Sabire GÖKALP Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ankara

ÇALIŞMA KOŞULLARI ALANINDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Dr. Sabire GÖKALP Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ankara ÇALIŞMA KOŞULLARI ALANINDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Dr. Sabire GÖKALP Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ankara Yardımcı Sağlık Personeli ile İlgili Sorunlar Öğretim Üyesi

Detaylı

İç hastalıkları eğitiminde sorunlar ve son TUKMOS önerileri

İç hastalıkları eğitiminde sorunlar ve son TUKMOS önerileri İç hastalıkları eğitiminde sorunlar ve son TUKMOS önerileri Asistan eğitimindeki sorunlar Hayriye Esra Ataoğlu SBÜ. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi SUAM İç Hastalıkları : İç hastalıkları tıp fakültesi

Detaylı

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ* Sayın katılımcı bu anket, bölümümüzdeki araştırma görevlilerinin uzmanlık eğitim programları hakkındaki duygu ve düşüncelerini

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Ziyaret Raporu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Ziyaret Raporu ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEĞİ ÇOCUK NEFROLOJİ YETERLİK KURULU AKREDİTASYON ALT KURULU Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Ziyaret Raporu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji

Detaylı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları eğitiminde sorunlar ve çözüm önerileri. Dr.M.Kemal Baysal Ondokuzmayıs Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları eğitiminde sorunlar ve çözüm önerileri. Dr.M.Kemal Baysal Ondokuzmayıs Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları eğitiminde sorunlar ve çözüm önerileri Dr.M.Kemal Baysal Ondokuzmayıs Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D Devletin en önemli görevlerinden biri toplumun sağlıklı

Detaylı

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU

TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU TÜRK CERRAHİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU Form-1 EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim Kurumları değerlendirme

Detaylı

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi Beklentiler - Öneriler

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi Beklentiler - Öneriler Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi Beklentiler - Öneriler Eğitici Gözüyle (Üniversiteden Bakış) Selda Erensoy Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Tıp alanında uzmanlık eğitimi

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI MİSYON: Çağdaş bilimsel gelişmeler ışığında ve iyi hekimlik ilkeleri doğrultusunda nitelikli çocuk ruh sağlığı hizmeti

Detaylı

6514 Sayılı «Tam Gün» Kanunu ile Devlet Üniversite Hastaneleri İçin Ge?rilen Düzenlemeler

6514 Sayılı «Tam Gün» Kanunu ile Devlet Üniversite Hastaneleri İçin Ge?rilen Düzenlemeler 6514 Sayılı «Tam Gün» Kanunu ile Devlet Üniversite Hastaneleri İçin Ge?rilen Düzenlemeler Hüseyin Çelik T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Üniversite Hastaneleri Birliği ToplanNsı 31.1.2014- Ankara

Detaylı

Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu

Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu 17.02.2018 Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu Tablo 1. Üniversite Hastanelerinin Mali Durumu 2012-2016 Net Borç Gelir Gider Borçluluk Oranı (%) 2012 1.849.903.674 4.811.056.150 5.150.966.140 42,8 2013

Detaylı

KADIN DOĞUM ASİSTANLARININ GÜNCEL SORUNLARI

KADIN DOĞUM ASİSTANLARININ GÜNCEL SORUNLARI KADIN DOĞUM ASİSTANLARININ GÜNCEL SORUNLARI Dr. Dilşad Herkiloğlu Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi YÖNETMELİK 26 nisan 2014 te Resmi Gazete de yayınlanan Tıpta ve

Detaylı

TIBBİ ONKOLOJİ ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

TIBBİ ONKOLOJİ ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TIBBİ ONKOLOJİ ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 1- Tıbbi Onkoloji Yan dal Uzmanlık Eğitimi Yan dal uzmanlık kadrolarının belirlenmesi ve dağıtımında karşılaşılan sorunlar: Kadroların

Detaylı

Eğiticilerin Değerlendirilmesi. Prof. Dr. Gülşen Kandiloğlu TTB/UDKK- UYEK Kursu,5-10 Kasım 2004 Ankara

Eğiticilerin Değerlendirilmesi. Prof. Dr. Gülşen Kandiloğlu TTB/UDKK- UYEK Kursu,5-10 Kasım 2004 Ankara Eğiticilerin Değerlendirilmesi Prof. Dr. Gülşen Kandiloğlu TTB/UDKK- UYEK Kursu,5-10 Kasım 2004 Ankara 1 Eğiticilerin değerlendirilmesi kritik hassas bir konu Gerekli (Olmazsa olmaz) 2 Eğiticilerin değerlendirilmesi

Detaylı

TIPTA UZMANLIK SINAVLARINDA KONTENJAN SORUNU

TIPTA UZMANLIK SINAVLARINDA KONTENJAN SORUNU TIPTA UZMANLIK SINAVLARINDA KONTENJAN SORUNU Tıp Dekanları Konseyi nin ilkini 2011 yılında Ankara da ikincisini 2012 yılında Kayseri de gerçekleştirdiği iki çalıştayda tıp fakültelerinin sorunları tartışılmış

Detaylı

UÜ-SK TIBBİ GENETİK ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI. Dok.Kodu : FR-YLY-15-401 İlk Yay.Tarihi : 15 Nisan 2007 Sayfa 1 / 6

UÜ-SK TIBBİ GENETİK ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI. Dok.Kodu : FR-YLY-15-401 İlk Yay.Tarihi : 15 Nisan 2007 Sayfa 1 / 6 UÜ-SK TIBBİ GENETİK ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Dok.Kodu : FR-YLY-15-401 İlk Yay.Tarihi : Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET KAPSAMI: Tıbbi Genetik AD tüm yaş gruplarındaki hastalara,

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Alerji Bilim Dalı, 0-18 yaş grubu ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET : Kalp ve Damar Cerrahisi AD, her yaş grubundaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından Değerli üyelerimiz, değerli kongre katılımcıları... Bu sene 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresini Antalya da yaptık. Kongrenin planlanması ve yapılmasında enerjisini

Detaylı

II. SOSYAL PEDİATRİ ÇALIŞTAYI RAPORU 15 HAZİRAN 2012, İZMİR

II. SOSYAL PEDİATRİ ÇALIŞTAYI RAPORU 15 HAZİRAN 2012, İZMİR II. SOSYAL PEDİATRİ ÇALIŞTAYI RAPORU 15 HAZİRAN 2012, İZMİR Ülkemizde Sosyal Pediatri alanında mevcut uygulamaların değerlendirilmesi, çalışmaların ve araştırmaların geliştirilmesi, yeni bakış açıları

Detaylı

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013- İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013- İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013- İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tam Gün Yasası ve sonrasındaki

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

TÜRK KARDİYOLOJİ YETERLİLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU

TÜRK KARDİYOLOJİ YETERLİLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU FORM-1 TÜRK KARDİYOLOJİ YETERLİLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim Kurumları değerlendirme

Detaylı

Acil tıp asistanı olmasa ASİSTAN EĞİTİMİNDE SORUNLAR. Acil Tıp? Dünyada. Ülkemizde Acil Tıp Asistanının Doğuşu FARK YOK

Acil tıp asistanı olmasa ASİSTAN EĞİTİMİNDE SORUNLAR. Acil Tıp? Dünyada. Ülkemizde Acil Tıp Asistanının Doğuşu FARK YOK Acil tıp asistanı olmasa ASİSTAN EĞİTİMİNDE SORUNLAR Arş. Gör. Dr. Cem AYAN Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başvuran ve bakılan hasta sayısında Yoğun bakımlara yatışlarda Tedavi

Detaylı

ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU

ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİMLER (AGUH) KOMİSYONU KLİMİK Kongresi AGUH Toplantısı 28.03.2015 Dr.Şafak Göktaş AGUH SON 1,5 SENEDE NELER YAPTI? SON 6 AYINDA NELER YAPACAK? 10 yıl öncesine uzanan İnfeksiyon

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

TÜRK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU

TÜRK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU 1 FORM-1 TÜRK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMLARI VE PROGRAMI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU EĞİTİM KURUMU (ANABİLİM DALI/KLİNİK) ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (UEMS ve ACGME Eğitim

Detaylı

ÖRNEK KURUM ZİYARET PROGRAMI

ÖRNEK KURUM ZİYARET PROGRAMI ÖRNEK KURUM ZİYARET PROGRAMI TÜRK KLİMİK DERNEĞİ YETERLİK KURULU (İHKMEYK) Ziyaret Programı İHKMEYK (İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve Yeterlik Kurulu) Akreditasyon Ziyaret Kurulu

Detaylı

Eğitim Araştırma Hastanesinde Asistan Olmak

Eğitim Araştırma Hastanesinde Asistan Olmak Eğitim Araştırma Hastanesinde Asistan Olmak Dr. Ceren ATASOY SBÜ. ŞİŞLİ HAMİDİYE ETFAL EAH. ENFEKSİYON HASTALıKLARı VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ Sunum planı Geçmiş Anket SWOT analizi Öneriler- İstekler Geçmiş

Detaylı

HEKİMLERİN MECBURİ HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ

HEKİMLERİN MECBURİ HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ HEKİMLERİN MECBURİ HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ Çalışma hakkı evrensel bir haktır. Altı yıl üniversite eğitimi alan Tıp Fakültesi mezunları hâlihazırda özgürce hekimlik yapma hakkına sahip değildirler. Dünyada,

Detaylı

Akademik Personel Memnuniyet Anketi Analiz ve Bulguları 06-15 Nisan 2015

Akademik Personel Memnuniyet Anketi Analiz ve Bulguları 06-15 Nisan 2015 Akademik Personel Memnuniyet Anketi Analiz ve Bulguları 06-15 Nisan 2015 Üniversitemizin akademik personele sunduğu hizmetlerin değerlendirilmesi ve iyileştirmeye açık alanlarının tespit edilebilmesi amacıyla

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form)

EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) EĞİTİM KURUMU ve PROGRAMI DEĞERLENDİRME FORMU (Akreditasyon için başvuracak kurum için Form) 1. Kurum Adı: 2. Eğitim programınız asistan karnesinde yazılı amaç ve hedeflere uygun mudur? 3. Kurumdan son

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk EAH de Eğitim Süreci Dr. Pınar ŞEN İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim

Detaylı

AGUH HAZİRAN BULUŞMASI İSTANBUL 06.06.2015 DR. ALTAN GÖKGÖZ

AGUH HAZİRAN BULUŞMASI İSTANBUL 06.06.2015 DR. ALTAN GÖKGÖZ AGUH HAZİRAN BULUŞMASI İSTANBUL 06.06.2015 DR. ALTAN GÖKGÖZ AGUH SUNUM PLANI Asistan hekim ve genç uzman hekimler ( AGUH ) komisyonu hakkında AGUH toplantıları AGUH yurt içi ve dışındaki etkinlikleri Geçmişi

Detaylı

Farmakoloji Uzmanlık Eğitiminden Ne Bekliyoruz?

Farmakoloji Uzmanlık Eğitiminden Ne Bekliyoruz? Farmakoloji Uzmanlık Eğitiminden Ne Bekliyoruz? Dr. Burçak Deniz Dedeoğlu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji AbD. Trabzon, Ekim 2007 Tıbbi Farmakolog Farmakolog:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent.

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent. ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Serpil ALPTEKİN Doğum Tarihi: 24-11-1974 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Eğitim, Zihinsel Gazi Üniversitesi, Gazi (1992-1996) Engellilerin

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI * 5018 Sayılı Kanun Md.55 İç Kontrol Nedir? İç kontrol;idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara

Detaylı

Dr. Adnan AĞIR A. 4 Mart 2010

Dr. Adnan AĞIR A. 4 Mart 2010 Dr. Adnan AĞIR A Ph.. D. Şube MüdürüM 4 Mart 2010 1 Sunumun amacı: > Yönetmelik hakkında genel bilgi, > Yetkilendirme işlemlerinin nasıl yapıldığı, > Eğitici kriterleri, > Eğitici belgeleri, > Karşılıklı

Detaylı

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği. Kulak Burun Boğaz Okulları. Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Çalışma İlkeleri. 1.

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği. Kulak Burun Boğaz Okulları. Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Çalışma İlkeleri. 1. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği Kulak Burun Boğaz Okulları Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Çalışma İlkeleri 1. Amaç Rinoloji-Rinoplasti-Alerji-Uyku Okulu Türkiye çapında görev

Detaylı

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lütfen aşağıdaki

Detaylı

Üniversite Hastanelerinde Meslek Hastalığı Tanısı Çalıştayı. Kurum ve Kuruluşlar Arası İşbirliği Çalışma Grubu Raporu

Üniversite Hastanelerinde Meslek Hastalığı Tanısı Çalıştayı. Kurum ve Kuruluşlar Arası İşbirliği Çalışma Grubu Raporu Kurum ve Kuruluşlar Arası İşbirliği Çalışma Grubu Raporu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-ÇSGB İSGGM, Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK, Üniversite Hastaneleri Temsilcileri, Meslek Hastalıkları Hastanesi-MHH,

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı, 0-17 yaş arasındaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

Farmamorfoz: Eczacılıkta Uzmanlık

Farmamorfoz: Eczacılıkta Uzmanlık Farmamorfoz: Eczacılıkta Uzmanlık Prof. Dr. Bülent Gümüşel Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi, 3-6 Nisan 2014, KKTC 18 Eylül 2012 Durum tespiti:

Detaylı

NÖROLOJİ ANABİLİM DALI ASİSTAN KARNESİ. (Karne içeriği geçerli Nöroloji Uzmanlık Eğitim Müfredatına göre düzenlenmiştir)

NÖROLOJİ ANABİLİM DALI ASİSTAN KARNESİ. (Karne içeriği geçerli Nöroloji Uzmanlık Eğitim Müfredatına göre düzenlenmiştir) NÖROLOJİ ANABİLİM DALI ASİSTAN KARNESİ (Karne içeriği geçerli Nöroloji Uzmanlık Eğitim Müfredatına göre düzenlenmiştir) Bölüm I Demografik Bilgiler I Adı Soyadı Doğum Yeri Doğum Tarihi Medeni Hali Askerlik

Detaylı

Acil Servis Yönetici Sorunları

Acil Servis Yönetici Sorunları Acil Servis Yönetici Sorunları Başar Cander Acil servisler bir çok problemin birlikte yaşandığı özel birimlerdir. Acil servislerin sorunsuz olması mümkün değildir çünkü hastanın acil olması başlı başına

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 17 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27675 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi.

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Koyuncu nun organizasyonluğunda Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Hamit Çepni

Detaylı

YÖNETİCİ GÖZÜYLE ACİL TIP KLİNİĞİ/ANA BİLİM DALI ACİL SERVİS. Yrd. Doç. Dr. Emine KADIOĞLU DPU. Tıp Fakültesi Acil Tıp AD.

YÖNETİCİ GÖZÜYLE ACİL TIP KLİNİĞİ/ANA BİLİM DALI ACİL SERVİS. Yrd. Doç. Dr. Emine KADIOĞLU DPU. Tıp Fakültesi Acil Tıp AD. YÖNETİCİ GÖZÜYLE ACİL TIP KLİNİĞİ/ANA BİLİM DALI ACİL SERVİS Yrd. Doç. Dr. Emine KADIOĞLU DPU. Tıp Fakültesi Acil Tıp AD. Mayıs 2017 KRİZ ŞİKAYET PROBLEM ACİL ÖLÜM YAŞAM Sağlık sisteminde acil servisler

Detaylı

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN STATÜLERİ 657 sayılı Yasa ya tabi Olarak Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Uzmanlık

Detaylı

Kurum adı:.tarih: 1. Uzmanlık eğitim programının yazılı amaç ve hedefleri var mıdır? Varsa; amaç ve hedeflerini belirtiniz:

Kurum adı:.tarih: 1. Uzmanlık eğitim programının yazılı amaç ve hedefleri var mıdır? Varsa; amaç ve hedeflerini belirtiniz: Ek A. EĞİTİM KURUMU VE PROGRAMINI DEĞERLENDİRME FORMU (Eğitim kurumunun ziyareti öncesinde Anabilim Dalı Başkanı/Klinik Şefi tarafından doldurulacaktır.) Kurum adı:.tarih: 1. Uzmanlık eğitim programının

Detaylı

Mayıs 2011 YENİ SİSTEM DÖNER SERMAYE EK ÖDEME ANKETİ

Mayıs 2011 YENİ SİSTEM DÖNER SERMAYE EK ÖDEME ANKETİ Mayıs 2011 YENİ SİSTEM DÖNER SERMAYE EK ÖDEME ANKETİ Anket Durumu : Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlanmadı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı Tamamlandı

Detaylı

MÜHENDİSLİK EĞİTİMLERİNDE ÖLÇÜMBİLİM VE KALİBRASYON KONULARINDAKİ MEVCUT DURUMUN DEĞERLENDİRİLMESİ

MÜHENDİSLİK EĞİTİMLERİNDE ÖLÇÜMBİLİM VE KALİBRASYON KONULARINDAKİ MEVCUT DURUMUN DEĞERLENDİRİLMESİ 253 MÜHENDİSLİK EĞİTİMLERİNDE ÖLÇÜMBİLİM VE KALİBRASYON KONULARINDAKİ MEVCUT DURUMUN DEĞERLENDİRİLMESİ Özge ALTUN ÖZET Ülkemizde gelişen teknoloji ve ileri seviye mühendislik uygulamalarının artmasıyla

Detaylı

ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ

ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ ACİL TIP ASİSTAN BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönergenin amacı; Acil Tıp Asistan Birliği nin kuruluş, görev, yetki ve çalışma esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

SEN TEZİNİ NE YAPTIN? Uzm. Dr. Altan GÖKGÖZ Ast. Dr. Ezgi GÜLTEN

SEN TEZİNİ NE YAPTIN? Uzm. Dr. Altan GÖKGÖZ Ast. Dr. Ezgi GÜLTEN SEN TEZİNİ NE YAPTIN? Uzm. Dr. Altan GÖKGÖZ Ast. Dr. Ezgi GÜLTEN SUNUM PLANI Giriş Amaç Anket materyal/metodu Anket verileri Tezler ile ilgili görüşler Sonuç GİRİŞ Uzmanlık Tezleri Yüksek lisans, doktora,

Detaylı

KİMSESİZLERİN KİMSESİ: ACİL TIP, PEKİ YA ACİL TIBBIN KİM SESİ? Doç.Dr. Yavuz KATIRCI Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği

KİMSESİZLERİN KİMSESİ: ACİL TIP, PEKİ YA ACİL TIBBIN KİM SESİ? Doç.Dr. Yavuz KATIRCI Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği KİMSESİZLERİN KİMSESİ: ACİL TIP, PEKİ YA ACİL TIBBIN KİM SESİ? Doç.Dr. Yavuz KATIRCI Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Şimdi Dünyada nüfusunun üzerinde acil servis başvurusu olan

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ İŞ GÜCÜ ANKETİ SONUÇLARI: İLGİLİ KİŞİLER VE KURUMLARIN DEĞERLENDİRMELERİ HANGİ YÖNDE?

TÜRK TORAKS DERNEĞİ İŞ GÜCÜ ANKETİ SONUÇLARI: İLGİLİ KİŞİLER VE KURUMLARIN DEĞERLENDİRMELERİ HANGİ YÖNDE? TÜRK TORAKS DERNEĞİ İŞ GÜCÜ ANKETİ SONUÇLARI: İLGİLİ KİŞİLER VE KURUMLARIN DEĞERLENDİRMELERİ HANGİ YÖNDE? TTD SPÇG Anketler, belirlenmiş bir amaç için, o amaçla ilgili popülasyonun düşüncelerini ve olası

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 6 İNTERN TEMSİLCİLERİ SUNUMU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 6 İNTERN TEMSİLCİLERİ SUNUMU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM 6 İNTERN TEMSİLCİLERİ SUNUMU İnt Dr Alişan Burak Yaşar İnt Dr Numan Küçük 24 HAZİRAN 2013 BALO 28 HAZİRAN 2013 TÖREN KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ D VI İNTERN

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARININ AKREDİTASYONU KURUM ZİYARETİ KONTROL LİSTESİ (TTMYK-AKREDİTASYON KOMİSYONU)

EĞİTİM KURUMLARININ AKREDİTASYONU KURUM ZİYARETİ KONTROL LİSTESİ (TTMYK-AKREDİTASYON KOMİSYONU) KURUM ZİYARET EKİBİ Üniversitenin adı : Anabilim Dalı Başkanı : Eğitim Araştırma Hastanesi : Eğitim Sorumlusu : Ziyarete Eşlik Eden Sorumlu/Sorumlular : Ad Soyadı : Ünvanı: Ad Soyadı : Ünvanı: Ad Soyadı

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU

EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU EĞİTİM KURUMLARI İÇİN DENKLİK BAŞVURUSU Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) Denklik ve Ziyaret Kurulu; Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında eğitim

Detaylı

İYTE SAĞLIK HİZMETLERİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

İYTE SAĞLIK HİZMETLERİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE İYTE SAĞLIK HİZMETLERİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2

YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2 ÇOCUK HASTALIKLARI PROGRAMI YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2 STAJYER ÖĞRENCİNİN ADI ve SOYADI:... DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİNİN ADI ve SOYADI:. 1 GELİŞİM İZLEM DOSYASI ÇOCUK HASTALIKLARI PROGRAMI

Detaylı

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Prof Dr Tuğbay Tuğ Genel Cerrahi Uzmanı Ecz.Hasan ÇELEBİ (1956-2011) Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği 1996 yılında kurulmuş ve 2004 yılında

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 ( I ) Bu Yönetmeliğin amacı: Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Özgül KARAYURT un yapmış olduğu çalıştayda;

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Özgül KARAYURT un yapmış olduğu çalıştayda; ULUSLARARASI HEMŞİRELİKTE LİDERLİK VE MESLEKİ ÖRGÜTLENME ÇALIŞTAYI 1. ULUSAL CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ve İzmir

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU 14 HAZİRAN 2013 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini 14 Mayıs 2011 de Kongre ve Kültür Merkezinde, ikincisini 22 Mayıs 2012 de Burhaniye

Detaylı

SAĞLIK ALANI AR-GE FAALİYETLERİ ÇALIŞTAYI 7-8 Mayıs 2015

SAĞLIK ALANI AR-GE FAALİYETLERİ ÇALIŞTAYI 7-8 Mayıs 2015 T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu SAĞLIK ALANI AR-GE FAALİYETLERİ ÇALIŞTAYI 7-8 Mayıs 2015 Sibel YALAZA Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı Kurumsal Yapılanma Başkanlığımız,

Detaylı

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları GENEL YETKİLİ SENDİKA Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları Sendikamızın 2009 Toplu Görüşmelerindeki sağlık çalışanları açısından en önemli kazanımı ek ödemelerde aylık mahsuplaşma talebinin kabul

Detaylı

YÖNETMELİK. Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 14 Eylül 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28411 Bülent Ecevit Üniversitesinden: YÖNETMELİK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

3. Ocak - 21. Eylül. 2012 Çalışma Raporu Prof. Dr. Bülent Gümüşel Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı

3. Ocak - 21. Eylül. 2012 Çalışma Raporu Prof. Dr. Bülent Gümüşel Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı 3. Ocak - 21. Eylül. 2012 Çalışma Raporu Prof. Dr. Bülent Gümüşel Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı 21 Eylül 2012, Sıhhiye Yerleşkesi R salonu-ankara Görev yeri: Hastaneler Paydaşlar: Rektör,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE UYGULAMA ARAŞTIRMA HASTANESİ KLİNİK HEMŞİRELİK ARAŞTIRMA BİRİMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE UYGULAMA ARAŞTIRMA HASTANESİ KLİNİK HEMŞİRELİK ARAŞTIRMA BİRİMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE UYGULAMA ARAŞTIRMA HASTANESİ KLİNİK HEMŞİRELİK ARAŞTIRMA BİRİMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA

EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA M. DENİZ AYBEY EĞİTİM ŞUBE 2009 1 EĞİTİM İHTİYACI Çalışanların işe girerken beraberlerinde getirdikleri bilgi, beceri ve tutumlar ile işlerinin görev ve sorumluluklarını yerine

Detaylı

Hata /Kaza. İstenen sonuca gidiş istenen performans

Hata /Kaza. İstenen sonuca gidiş istenen performans HASTA GÜVENLİĞİ Sağlık hizmetlerinde hasta güvenliği, sağlık bakım hizmetlerinin sunum süresince hastaya zarar verilmesini önlemek amacıyla kuruluş ve çalışanlar tarafından alınan önlemlerdir Amaç hataları

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRESİ PRATİSYEN HEKİM KAROSU (3(2).41/2000) Kadro Adı : Pratisyen Hekim Hizmet Sınıfı : Tabiblik Hizmetleri Sınıfı Derecesi : III (İlk Atanma Yeri) Kadro Sayısı : 22 I. GÖREV

Detaylı

TSM LERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

TSM LERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ TSM LERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Moderatör: Dr Fariz ÇOLAK Raportör ve Sunum: Dr Büşra DELİGÖZ ANKARA 04/12/2014 5 iş güvenliği uzmanı 10 işyeri hekimi Dr Fariz ÇOLAK (Moderatör)

Detaylı

YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28524 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden: YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarının iş sağlığı ve güvenliği açısından 2010 yılı performans değerlendirme toplantısı 21 Aralık 2010 tarihinde

Detaylı

TIBBİ PATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ ULUSAL STANDARTLARI

TIBBİ PATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ ULUSAL STANDARTLARI TIBBİ PATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ ULUSAL STANDARTLARI Haziran 2017 1 İÇİNDEKİLER Tanımlar 3 Kısaltmalar 4 Önsöz 5 Patoloji Uzmanlık Eğitimi Ulusal Standartları 6 1. Kurumlar 7 2. Uzmanlık Eğitim Programı

Detaylı

İNFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMALARINDA KOMİTE DIŞI EKİP ÇATIŞMASI VE YÖNETİMİ. VİLDAN UMUR ÇAKAR vildan.cakar@anadolusaglik.

İNFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMALARINDA KOMİTE DIŞI EKİP ÇATIŞMASI VE YÖNETİMİ. VİLDAN UMUR ÇAKAR vildan.cakar@anadolusaglik. İNFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMALARINDA KOMİTE DIŞI EKİP ÇATIŞMASI VE YÖNETİMİ VİLDAN UMUR ÇAKAR vildan.cakar@anadolusaglik.org Çatışma Yönetimi 6 NİSAN 2007 CEVAP BEKLEYEN SORULAR Neden Çatışırız?

Detaylı

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ Türk Tabipleri Birliği Hekimlerin Çalışma Koşulları, İşyükü ve İşgücüne ilişkin Ortak Görüş 2010 VERİ DÖKÜMÜ EKİM 2010 Yanıt dağılım grafkleri, tabloları ve anket soruları

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BEYAZ KOD GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ Beyin Ve Sinir Cerrahisi Servisi Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Candan DELİDUMAN Doğum Tarihi: 15.08.1979 E-Posta: candancandan2012@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ LIKLARI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI İNTÖRN DOKTOR İLETİŞİM BİLGİLERİ GSM: e-mail: İÇ LIKLARI STAJI BAŞLAMA TARİHİ İÇ LIKLARI STAJI BİTİŞ

Detaylı

MESLEK KAVRAMI VE MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

MESLEK KAVRAMI VE MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ AHMET ARSLAN MESLEK KAVRAMI VE MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Meslek, kişilerin topluma yararlı mal ve hizmet üreterek geçimlerini temin etmek ve para kazanmak için yaptıkları, belli bir eğitimle kazanılan, sistemli

Detaylı

ZİNCİRLEŞMEDEN HAYATTA KALMANIN YOLLARI

ZİNCİRLEŞMEDEN HAYATTA KALMANIN YOLLARI ZİNCİRLEŞMEDEN HAYATTA KALMANIN YOLLARI Tıp Merkezleri, Küçük ve Orta Ölçekli Sağlık Kuruluşlarının - Sorunları - Çözüm Önerileri - Gelecek Vizyonu Dr. İrfan BAŞPINAR Genel Cerrahi Uzmanı TÜMSAD Başkan

Detaylı

STRATEJİK PLAN

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLAN 2012-2016 2013 2 T. C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İçindekiler SUNUŞ... 5 YÖNETİCİ ÖZETİ... 7 1. STRATEJİK ANALİZ 1.1. Tarihçe... 9 1.2. Stratejik Planlama Süreci.... 9 1.3. İstanbul Medipol

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDEN ENDÜSTRİYE: NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÇALIŞTAYI

YÜKSEKÖĞRETİMDEN ENDÜSTRİYE: NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÇALIŞTAYI YÜKSEKÖĞRETİMDEN ENDÜSTRİYE: NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÇALIŞTAYI Yükseköğretim Kurulu tarafından meslek yüksekokullarının mevcut durumunun görüşülmesi amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın katılımıyla

Detaylı

BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur

BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur Paramedik Özlem AYDIN Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi

Detaylı

İLÇE DEVLET HASTANESİNDE TEK HEKİM OLMAK DR. CEM GÜNDÜZ

İLÇE DEVLET HASTANESİNDE TEK HEKİM OLMAK DR. CEM GÜNDÜZ İLÇE DEVLET HASTANESİNDE TEK HEKİM OLMAK DR. CEM GÜNDÜZ Ben neler yaşadım? Ordu Ünye Devlet Hastanesi Başhekim: Genel cerrahi uzmanı Başlangıç: Ekim 2012 Yeni hastaneye geçiş: Aralık 2012? Temmuz 2015

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR Bölüm Hakkında; Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik ÜROLOJİ (Seçmeli) Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr.

Detaylı

EĞİTİLENLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

EĞİTİLENLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER GENEL BİLGİLER Asistan karnesi, uzmanlık eğitimi süresince bir asistanın katıldığı tüm cerrahi ve medikal uygulamalar ile alınan teorik eğitim ve tüm akademik aktivitelerin kayıt ve izlemi için hazırlanmıştır.

Detaylı