Dünyada 'Türk tipi yardım modeli' oluştu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dünyada 'Türk tipi yardım modeli' oluştu"

Transkript

1 On5yirmi5.com Dünyada 'Türk tipi yardım modeli' oluştu Türk Kızılayı nın yapmış olduğu çalışmaları Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Bey le konuştuk. Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2013 Perşembe (oluşturma : 1/27/2016) Abdullah Güner in röportajı Türkiye de demokratikleşmenin önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen sivil toplum kuruluşlarının nicelik ve niteliklerinde son yıllardaki hızlı artış, insani yardım faaliyetleri yürüten yardım kuruluşlarının çalışmalarına da yansıyor. Birçok vakıf, dernek ve platform bugün yalnızca Türkiye de değil dünyanın birçok ülkesinde aktif yardım faaliyetleri yürütüyor. Osmanlı da zirveleşen vakıf duyarlılığı ile camiler, çeşmeler, askeri kışlalar, hastaneler, bedestenler, çarşılar, hamamlar, kiliseler yapıldığını biliyoruz. Hatta yaralı kuşlara, hasta hayvanlara bile tedavi merkezleri kurulmuş; akıl hastaları için muhterem âcizler adıyla hastane, sadakayı verenle alanın birbirini görmemesi için sadaka taşları, kuşların barınmaları için zarif kuş evleri yapıldığını hepimiz tarih kitaplarından okuduk. Türkiye, tarihten almış olduğu bu mirası bugün dünyanın birçok bölgesinde yeniden yaşatmaya çalışmakta, elindeki kaynakları insanlıkla paylaşmakta ve özellikle Müslümanların yaşadığı bölgelerde ciddi insani yardım faaliyetleri yürütmektedir. Bizde bu anlamda Türkiye deki uluslararası yardım kuruluşlarıyla yapmış oldukları yardım faaliyetleri üzerine bir yazı dizisi hazırlamayı uygun gördük. Konuştuğumuz yardım kuruluşlarına; ne zaman kurulduklarını, ne tür yardımlar yaptıklarını, diğer yardım kuruluşlarından farklarını, beslenme kaynaklarını, iç denetimlerini nasıl gerçekleştirdiklerini, hangi kriterlere göre ihtiyaç

2 sahiplerini belirlediklerini, ihtiyaç sahiplerine yardımları nasıl ulaştırdıklarını, Türkiye deki insanların sosyal duyarlılığını nasıl bulduklarını, gelecekte ne gibi yardımlar yapmayı planladıklarını sorduk. TÜRK KIZILAYI Türk Kızılayı, kökleri Osmanlı ya kadar uzanan bir yardım kuruluşu lü yılların ortasında İstanbul merkezli bir sosyal yardım kurumu olarak kurulan Kızılay, geçmişte çeşitli adlarla anılmış en son yapılan düzenlemeyle 1947 yılında Türkiye Kızılay Derneği adını almıştır. Türk Kızılayı savaşta ve barışta yurt içinde ve dışında doğal afet ve felâketlere uğrayanlara yardım etmek, sağlık ve sosyal dayanışmayı desteklemek amacıyla yardım faaliyetleri yürütüyor. Kan, afet müdahale, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında hizmetler sunuyor. Ayrıca hem ulusal hem de uluslararası yardımlar yapıyor, gerçekleştirilen işbirliği ile ortak yardım faaliyetleri yürütüyor. Türk Kızılayı nın yapmış olduğu çalışmaları Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Bey le konuştuk. "TÜRK KIZILAYI; KAN, AFET MÜDAHALE, SAĞLIK, SOSYAL YARDIM, GENÇLİK VE EĞİTİM ALANLARINDA HİZMETLER SUNMAKTA" Hangi amaçla ne zaman kuruldunuz? Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalar hakkında kısaca bilgi verir misiniz? Türk Kızılayı, savaş alanında yaralanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur. 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulan Dernek, 1923 te Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 1935 te Türkiye Kızılay Cemiyeti, 1947 de Türkiye Kızılay Derneği adını almıştır. Kızılay, 1876 Osmanlı-Rus Savaşı ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı na kadar geçen sürede, Türkiye nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan on binlerce Mehmetçik in yardımına koşmuştur. Ayrıca I. Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınma ve beslenmelerini sağlamıştır. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı; kan, afet müdahale, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında hizmetler sunmaktadır.

3 "TÜRK KIZILAYI SON 5 YILDA 43 FARKLI ÜLKEYE AYNİ VE NAKDİ İNSANİ YARDIM GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR" Ne tür yardım faaliyetleriniz var? Yurtdışı yardım faaliyetleriniz var mı? Afet dönemlerinde afetzedelerin barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılayı, yurtiçindeki her afette görev başındadır. Son üç yılda yurtiçinde 371 afet müdahalesi gerçekleştiren Türk Kızılayı, bu müdahalelerde 761 bin afetzede vatandaşımıza hizmet vermiştir. Türk Kızılayı, olağan dönemde de sosyal yardım çalışmalarıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanındadır. Bu kapsamda son üç yıl içerisinde Türkiye genelindeki 14 aşevinde, toplam vatandaşımıza sıcak yemek imkânı sağlanmıştır. 4 huzurevinden toplam 411 kişi hizmet almıştır. 8 öğrenci yurdundan 1706 öğrenci yararlanmıştır. Kimsesizler Misafirhanesinde 71 ihtiyaç sahibi konaklamıştır. 3 İkinci El Giysi Yardım Merkezinden kişiye giysi yardımı sağlanmıştır. Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezinden 580 zihinsel engelli vatandaşımız hizmet almıştır. Gıda Bankacılığı faaliyeti yürüten 4 Sosyal Market/Sevgi Çarşısından kişi yaralanmıştır. Aile Danışma Merkezinden 309 vatandaşımız faydalanmıştır. Kızılay Şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen vatandaşlarımıza gıda, muhtelif temizlik ve giyim malzemeleri, mobilya, yatak, karyola, beyaz eşya vb. malzeme yardımı ile toplamda ihtiyaç sahibine yardım ulaştırılmıştır engelli ve hasta vatandaşımıza tekerlekli sandalye tahsis edilmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde düzenlenen iftar yemeği faaliyeti kapsamında kişiye iftar yemeği verilmiştir. Ülkemizin yardım eli olan Türk Kızılayı nın insani yardım çalışmaları ülke sınırlarını aşarak her dinden, dilden ve ırktan mazlumlara uzanmıştır. Türk Kızılayı, son beş yılda 43 farklı ülkeye ayni ve nakdi insani yardım gerçekleştirmiştir. "TÜRK KIZILAYI, ÜLKEMİZİN EN GENİŞ HİZMET AĞINA VE KAPASİTESİNE SAHİP İNSANİ YARDIM KURULUŞU"

4 Türkiye de birçok yardım kuruluşu olmasına rağmen siz neden kuruldunuz? Diğer yardım kuruluşlarından farklı ne tür çalışmalarınız var? 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yar almaktadır. Dolayısıyla sorunuzun ilk kısmını Türk Kızılayı nın ardından yakın zamanda kurulan insani yardım kuruluşlarına yöneltmek gerekir. Türk Kızılayı, merkezi İsviçre de bulunan Uluslararası Kızılay Kızılhaç Hareketi ne bağlı olarak çalışmalarını yürütmektedir. Bu uluslararası hareketin ve Türkiye nin taraf olduğu bazı uluslararası anlaşmaların neticesinde Türk Kızılayı nın özel yetki ve sorumlulukları ortaya çıkmıştır. Bu özel yetki ve sorumluluklar doğrultusunda diğer yardım kuruluşlarından farklı pek çok insanı yardım çalışmasına imza atıyoruz. Bir diğer farklılığımız da kapasitemiz, yaygınlığımız ve hizmet yelpazemizin genişliği noktasında ortaya çıkıyor. Ülke geneline yayılmış, 714 şubesi, afet lojistik merkezleri ve kan merkezleri ile Türk Kızılayı, ülkemizin en geniş hizmet ağına ve kapasitesine sahip insani yardım kuruluşu. Diğer sivil toplum kuruluşları bazı özel alanlarda hizmetler üretirken Türk Kızılayı çok daha çeşitli ve geniş bir perspektifte hizmet sunuyor. Yardım faaliyetlerinizi sürdürmenizi sağlayan alt yapıyı nasıl sağladınız? Beslenme kaynaklarınız hakkında bilgi verir misiniz? Türk Kızılayı nın hizmetlerini üretirken ana gelir kaynağı bağışlardır. Nakdi ve ayni bağışların yanında, hayırseverlerimizin gayrimenkul bağışları da değerlendirilerek insani yardım çalışmalarımız için fon sağlanır. Atatürk tarafından kurumumuza armağan edilen Afyon Mineralli Su İşletmemizden elde edilen gelir fazlası da insani yardım çalışmalarımıza aktarılır. Şimdi Erzincan da bir mineralli su üretim tesisi daha kuruyoruz. Buradan elde ettiğimiz gelir fazlasını da insani yardım çalışmalarımızda kullanacağız.

5 "ŞEFFAFLIK VE HESAP VEREBİLİRLİK EN TEMEL PRENSİPLERİMİZ ARASINDA" Türk Kızılayı nın iç denetimini nasıl yapıyorsunuz? Toplanan yardımlarınızın suistimale uğramaması için iç denetim mekanizmanızı nasıl oluşturuyorsunuz? Kurum kaynaklarını ve bağışları en verimli şekilde kullanabilmek, iç ve dış denetim mekanizmalarını çalıştırabilmek için bir kurumsal kaynak planlama sitemini (ERP) devreye soktuk. Kurumsal kaynak yönetimi sistemi ile bir afetin ardından hangi bölgeden hangi acil ihtiyaç malzemelerinin afet bölgesine gönderilebileceği gibi hayati kararlar, çok kısa sürede alınabiliyor. Bağışçımız da bağışının nerede kullanıldığını sistem üzerinden görebiliyor. Kurum içerisinde gönüllülerden oluşan Denetim Kurulumuz ve profesyonellerden oluşan Teftiş Kurulumuz var. Bu kurullara bağlı olarak görev yapan müfettişlerimiz, denetçilerimiz ve kontrolörlerimiz var. Onlar çalışmalarımızı sürekli denetliyorlar. Ayrıca zaman zaman bağımsız denetim kuruluşlarına kendimiz denetlettiriyoruz. Şeffaflık ve hesap verebilirlik bizim yönetim anlayışımızın en temel prensipleri arasında. "TÜRKİYE NİN EN GENİŞ İHTİYAÇ SAHİBİ VERİ TABANLARINDAN BİRİNE SAHİBİZ" Hangi kriterlere göre ihtiyaç sahiplerini belirliyorsunuz? Yaptığınız yardımlarda neleri önceliyorsunuz? Ülkemizin her bölgesine yayılmış 714 şubemizde ihtiyaç sahiplerine ilişkin detaylı listeler bulunuyor. Bu şekliyle Türkiye nin en geniş ihtiyaç sahibi veri tabanlarından birine sahibiz. İhtiyaç sahiplerini belirlerken Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, mahalle ve köy muhtarları ile görüşüyoruz. İhtiyaç sahiplerini bire bir yerlerinde gidip tespit ediyoruz. Yardımların, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması bizim için öncelikli. Gerçek ihtiyaç sahibine de gerçekten ihtiyaç duyduğu yardımı ulaştırmaya çabalıyoruz. Hiç kimseye ulaşamayan ve hiç kimsenin de ulaşmadığı ihtiyaç sahiplerine de yardım ulaştırabilmek de bizim öncelikli hedeflerimiz arasında. "KIZILAYCININ SÖZLÜĞÜNDE KARAMSARLIK SÖZCÜĞÜ BULUNMAZ" Yardım faaliyetlerinizi yürütürken size heyecan ve umut veren ya da sizi çok üzen ve karamsarlığa uğratan bir durumla hiç karşılaştınız mı?

6 Heyecanımızı ve umudumuzu sürekli besleyen olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. Van Depreminin hemen ardından, biz henüz kampanya başlatmamış ve çağrıda bulunmamışken halkımız 10 milyon TL bağışı bizim hesaplarımıza yatırdı. Üstelik bunlar büyük miktarlarda birkaç bağış da değildi. Binlerce insanın küçük küçük bağışlarının toplamıydı. Bu hem halkımızın yardımseverliğine hem de Türk Kızılayı na duydukları güvene işaret ediyor. Bir insanının bile yardıma ihtiyaç duyması, başlı başına üzücü bir durum ama bizlerin karamsarlığa düşme gibi bir şansı yok. Bizler, karamsarlığa düşmüş insanlara umut vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden Kızılaycının sözlüğünde karamsarlık sözcüğü bulunmaz. "BİZ İHTİYAÇ SAHİBİNİN ONURUNUN KORUNMASINA ÖNCELİK VERİYORUZ" Yardımlarınızı nasıl ulaştırıyorsunuz? Kısaca yardımların sizden ihtiyaç sahiplerine ulaşana kadar nasıl bir yol izlediğinize dair bize bilgi verir misiniz? Ayni yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine doğrudan, elden ulaştırıyoruz. Daha önce bahsettiğimi gibi ülkenin en yaygın insani yardım ağına sahibiz. Her bölgede, ihtiyaç sahiplerine Şubelerimiz aracılığıyla kolayca ulaşabiliyoruz. Yurt dışında da profesyonel ekiplerimiz ihtiyaç sahibine elden yardımları teslim ediyor. Yardım çalışması yaptığımız ülkelerdeki Kızılay ya da Kızılhaçlar ile işbirliği içerisinde dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Nakdi yardımlarımızda veren el ile alan eli bankada buluşturuyoruz. Ancak kurduğumuz sistem sayesinde ihtiyaç sahibi, kendisine verilen yardımı bankadan çekerken bu paranın yardım parası

7 olduğu asla anlaşılmıyor. Biz, ihtiyaç sahibinin onurunun korunmasına öncelik veriyoruz. Yeni uygulamaya koyduğumuz Kızılay Kart modeli de bu anlayışımızın bir yansıması. İhtiyaç sahiplerine vereceğimiz özel banka kartları sayesinde, ihtiyaç sahipleri belli limitler içerisinde ihtiyaç duydukları malzemeleri bu kartla alabilecekler. "KIZILAY GÖNÜLLÜSÜNÜN YEDİ TEMEL İLKESİ OLMALI!" Yardım faaliyetlerine katılmak isteyen insanlarda ne gibi özellikler arıyorsunuz? Herkes yardım faaliyetlerinize katılabilir mi? Kimleri gönüllü olarak kabul ediyorsunuz? Kızılaycılık değerlerini ve Kızılaycılık felsefesini benimsemiş herkes Kızılay gönüllüsü olabilir ve çalışmalarımıza destek verebilir. Gönüllülerimizin de profesyoneller gibi Türk Kızılayı'nın yedi temel ilkesi olan; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrenselliğe uygun çalışmalar gerçekleştirmesi gerekiyor. Türk Kızılayı na gönüllü olmak isteyenler, internet sitemiz deki gönüllü formunu doldurabilirler ya da kendilerine en yakın Kızılay şubesine başvuruda bulunabiliriler. "KOMŞUSU AÇKEN TOK YATMAYAN HAYIRSEVER HALKIMIZ, ELİNDE OLANI İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE BÖLÜŞÜYOR" Türkiye deki insanların sosyal duyarlılığını nasıl buluyorsunuz? Yardım kampanyalarınızda sizlere yeterli desteği veriyorlar mı? Halkımızın sosyal duyarlılığı ve dayanışma duygusu en üst düzeyde. Biz bunun tespitini defalarca yaptık. Pakistan da, Somali de, Van depreminde ve son olarak da Suriye de yaşanan olaylarda bu duyarlılığa şahit olduk. Komşusu açken tok yatamayan hayırsever halkımız, bazen kendi şartlarını da zorlayarak elinde olanı, ihtiyaç sahibiyle bölüşüyor. Yeter ki sizin samimiyetinize ve o yardımı gerçekten ihityacı olan kişiye ulaştıracağınıza güvensin. Halkımız Türk Kızılayı na inanıyor bağışlarını bizlere emanet ediyor, biz de bu kutsal emaneti yerine ulaştırıyoruz. Elbette, daha fazla destek daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmemiz ve yaralarını sarabilmemiz demek. T.C. devletinin, yürütmüş olduğunuz yardım faaliyetinde size olumlu ya da olumsuz ne tür etkisi oluyor? Devletin imkanlarından yararlanabiliyor musunuz?

8 Güçlü Türkiye, güçlü Türk Kızılayı nın da anahtarıdır. Türk Hükümeti, yardım faaliyetlerinde Türk Kızılayı'na büyük destek veriyor. Uluslararası arenada gerçekleştirilen başarılı insani yardım çalışmaları da Türkiye'nin saygınlığına çok olumlu katkılar sağlıyor. Dünyada Kızılay ve Kızılhaçlar, devletlerin ve hükümetlerin tamamlayıcısı kurumlar olarak tanımlanıyor. Türk Kızılayı'nın da, Türk Devletinin, Türk Hükümetinin yanında yer alması elbette çok doğal. Bizim ve elbette bizden hizmet bekleyenlerin en büyük şansı; Başbakanımızın ve Hükümetimizin de Kızılay ın yanında yer alması ve insani çabalara büyük destek vermesi. "DÜNYADA TÜRK TİPİ YARDIM MODELİ OLUŞTUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ" Diğer yardım kuruluşlarıyla beraber ortak yardım faaliyeti yürütüyor musunuz? Türk Kızılayı olarak, insan onurunu korumak ve acısını dindirmek için samimiyetle çaba harcayan her insana ve kuruma sevgiyle bakıyoruz. Bu kurumların pek çoğuyla işbirliği anlaşmaları imzalıyor ve ortak projeler üretiyoruz. Elbette ortak yardım faaliyetleri de yürütüyoruz. Türk Kızılayı nın operasyonel gücü ve kapasitesi cazibesini arttırıyor. Birçok modelimizin ve çalışma prensibimizin örnek alındığına şahit oluyoruz. Sivil toplum kendini sürekli yeniliyor ve geliştiriyor. Türk Kızılayı'nın uluslararası saygınlığı da bu kuruluşu tercih ve talep edilen bir seçenek haline dönüştürüyor. Peş peşe gerçekleştirilen başarılı insani yardım operasyonları sonucunda, dünyada bir

9 "Türk Tipi Yardım Modeli" oluştuğunu söyleyebiliriz. Dünyadaki ihtiyaç sahibi insanlar artık, sadece kendilerine yardım edilmesini değil, Türkiye ve Türk Kızılayı gibi yardım edilmesini arzuluyor. "EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ SOSYAL YARDIMLARIN DÜZENSİZ VE KAYIT DIŞI GERÇEKLEŞTİRİLMESİ" Türkiye nin sosyal yardımlaşma konusunda eksiklerinin neler olduğunu düşünüyorsunuz? Uluslararası yardımlarda en büyük eksikliğimiz hangi alandadır? Halkımızın ve devletimizin sosyal duyarlılığının yüksekliği en büyük avantajımız. En büyük eksiğimize gelince, sosyal yardımların zaman zaman düzensiz ve kayıt dışı gerçekleştirilmesi. İnsanımız yardımsever ve bağış yapıyor ancak bu bağışların bir bölümü kayıt dışı yapılıyor. Dolayısıyla gerçek ihtiyaç sahibine ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilemiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile AFAD gibi kurumların sisteme dâhil olması sosyal yardımlarda eksiklerin ortadan kaldırılması ve insani yardım çalışmalarının düzene sokulması adına çok önemli adımlar. Biz de Türk Kızılayı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. "TÜRK KIZILAYI NIN GÖNÜLLÜ VE ÜYE SAYISINI 10 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKARTACAĞIZ" Türkiye de ve dünyada son 10 yılı değerlendirerek, gelecek 10 yılda nasıl bir sosyal yardım politikası uygulamayı hedefliyorsunuz? Gelecekte ne gibi yardımlar yapmayı planlıyorsunuz? Son on yılda, teknoloji ve iletişim alanında önemli gelişmelere tanık olduk. İnternet ve sosyal medya araçları sayesinde artık gelişmelerden birkaç saniye içerisinde haberdar olabiliyorsunuz. Algımız da artık ülkemizin sınırlarını aştı. Sosyal acılara daha fazla şahit olduğumuz için sosyal duyarlılığımız da arttı. Biz de bu gelişmeye uygun olarak, dünyanın neresinde bir ihtiyaç sahibi varsa ona yardım ulaştırmak için gayret edeceğiz. Ülkemizin gelişim ivmesine paralel olarak dünyanın lider yardım kuruluşu olmayı hedefliyoruz. Kapasitemizi, teknolojik altyapımızı ve insan kaynağımızı sürekli revize ederek bu hedefimize uygun hale getireceğiz. İnsana dokunmayan bir yardım hareketinin başarılı olacağına inanmıyoruz. Çok kısa bir gelecekte Türk Kızılayı nın gönüllü ve üye sayısını 10 milyonun üzerine çıkartacağız. Kızılay ın insanımızla çok daha fazla kucaklaşmasını sağlayacağız. Ülkemizin dünya markası ve en etkin esnek gücü olmayı hedefliyoruz.

10 Ayrıntılı Bilgi İçin: On5yirmi5 Bu dökümanı orjinal adreste göster Dünyada 'Türk tipi yardım modeli' oluştu

Dünyada nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye orada

Dünyada nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye orada On5yirmi5.com Dünyada nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye orada Sadakataşı Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal Bey le konuştuk. Yayın Tarihi : 10 Haziran 2013 Pazartesi

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

Dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşu arasındayız

Dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşu arasındayız On5yirmi5.com Dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşu arasındayız Kimse Yok Mu Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Yavuz Şahin Bey le konuştuk. Yayın Tarihi

Detaylı

www.buyukcekmece.kizilay.org.tr Merhamet Çınarı Değerli Yönetici, Türk Kızılayı'nın etkin bir parçası olarak, Türk Kızılayı İstanbul Büyükçekmece Şubesi'nin kurumsal temsilini desteklemek amacıyla, gerçekleştireceğimiz

Detaylı

Sevgili Beyoğlulular,

Sevgili Beyoğlulular, Sevgili Beyoğlulular, Övünebileceğimiz değerlerimizden biri de yardımlaşma konusunda gösterdiğimiz hassasiyettir. Bugüne kadar millet olarak ihtiyaç sahibi olan herkesin yardımına koştuk. Dayanışmanın

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014 Kurum Adı ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASITE ve EK BİLGİLER SİTAP adına Hayata Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Bilgi Yönetimi ve Planlama Soma

Detaylı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı Bu el kitabı, 2015 yılı Kızılay Haftası okul etkinlikleri için Türk Kızılayı şube, bölge ve yerel merkezlerine hazırlanmıştır. İlköğretim 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan sunumun

Detaylı

Vakıfların toplumsal yaşamımızdaki hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz. 1. Dini hizmetler. 2. Sağlık hizmetleri. 3. Eğitim ve öğretim hizmetleri

Vakıfların toplumsal yaşamımızdaki hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz. 1. Dini hizmetler. 2. Sağlık hizmetleri. 3. Eğitim ve öğretim hizmetleri Bir hizmetin sürüp gidebilmesi için, kişilerin kendi istekleriyle bağışladıkları para ve mülklere Vakıf denir. Bağışlanan mülklerin, eserlerin geleceğe sağlıklı kalabilmeleri korunmalarına bağlıdır. Geçmişin

Detaylı

19 Şubat 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : TÜZÜK. Karar Sayısı : 2009/1463. Cumhurbaşkanı. Başbakan. Bakanlar Kurulu

19 Şubat 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : TÜZÜK. Karar Sayısı : 2009/1463. Cumhurbaşkanı. Başbakan. Bakanlar Kurulu 19 Şubat 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27146 TÜZÜK Karar Sayısı : 2009/1463 Ekli "Türkiye Kızılay Cumhurbaşkanı Başbakan Bakanlar Kurulu 1 / 45 TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Varlığı zamanla sınırlı

Detaylı

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri Basın Bülteni 18 Mayıs 2015 Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri VİKO çalışanları, bu yıl Türkiye de dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü

Detaylı

www.elbirdernegi.org www.elbirdernegi.org El-bir Konya dan Dünyaya Yayılan. Iyilik Hareketinin Adıdır Hakkımızda ELBİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği; ayrım yapmaksızın ülkesinde uğradığı zulüm ve sıkıntılar

Detaylı

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I 23-27 EKİM 2011 1 VAN-ERCİŞ DEPREMİ 23 Ekim de Van ın Erciş ilçesini vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların altından bir canlıya daha ulaşabilme

Detaylı

18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı.

18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı. YETİM RAPORU 18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı. Bakanlar Kurulu nun 6 Şubat 2007 tarihli

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Abdurrahman GÜLDOĞAN İzmir AFAD Şube Müdürü AFETLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Afetler ve sivil toplum kuruluşları

Detaylı

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ Müdürlüğümüz 5393 sayılı belediye kanunun 48.maddesi ve 22.04.2006 tarihli 26147 sayılı resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun Belediye ve Bağlı Kuruluşları

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR

RAKAMLARLA TÜRKİYE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR RAKAMLARLA TÜRKİYE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR Giriş Türkiye de hemen her sektör son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi. Sağlıktan enerji sektörüne, eğitimden yatırımlara, ulaştırmadan tarım sektörüne

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

Paylaştıkça Çoğalıyoruz

Paylaştıkça Çoğalıyoruz 4 Paylaştıkça Çoğalıyoruz Bodrum Belediyesi olarak sosyal sorumluluk alanlarında ihtiyaçlara cevap vermek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiğimiz

Detaylı

Deniz Feneri e.v uluslararası operasyondur

Deniz Feneri e.v uluslararası operasyondur On5yirmi5.com Deniz Feneri e.v uluslararası operasyondur Deniz Feneri Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz Bey le konuştuk. Yayın Tarihi : 30 Mayıs

Detaylı

KIZILAY HAFTASI 29 EKİM 4 KASIM

KIZILAY HAFTASI 29 EKİM 4 KASIM KIZILAY HAFTASI 29 EKİM 4 KASIM KIZILAY'IN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMALARI 1. Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar. Bunun için önceden bu maddeleri depo eder. 2.

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU Türkiye de yapılan tüm ve bağışların toplamı 13,7 milyar TL olarak tahmin ediliyor. Bu tutar 2014 Türkiye GSYİH sinin %0,8 ine denk geliyor. Türkiye de hayırseverlik etmek

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

SOMALİ ÜLKE RAPORU

SOMALİ ÜLKE RAPORU SOMALİ ÜLKE RAPORU 25.02.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Somali ye ihracat yapan 20 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı nın

Detaylı

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANÇADER ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 0312 229 79 26-27 www.ancader.org.tr Biz Kimiz? Derneğimiz Üye ve gönüllülerinden

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1 1. Hayata Destek Derneği (HDD), Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAG), Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MK) bir araya gelerek Sivil Toplum Afet Platformunu (SİTAP) kurmak üzere çalışmalara

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU

TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU Türkiye de hayırseverlik etmek olarak anlaşılıyor. TÜRKİYE DE BAĞIŞÇILIĞIN DURUMU HAYIRSEVERLİK FAALİYETLERİ NEDEN YAPILIYOR? Dini vecibeleri yerine getirmek 3,2 228 TL 41, Bu bağışların kurumlar aracılığı

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri On5yirmi5.com Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri 2015 yılında pek çok yardım kuruluşu dünyanın pek çok yerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak. Peki hangi yardım kuruluşu, kurban kesimi

Detaylı

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek BKM Genel Müdürü Canko: Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek Son üç yılda İnternet ten ödeme hacminin dünyada yüzde 16, Türkiye de ise 41 büyüme gösterdiğini

Detaylı

BİZ KİMİZ? ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürk ü ve ideolojisini daha iyi tanımak ve tanıtmak için 1989 yılında ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan bir düşünce topluluğudur. Atatürkçü

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI 26 Kasım 2014 İstanbul, Sabancı Center TÜSİAD İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye de

Detaylı

SASAM

SASAM SASAM www.sahipkiran.org BİZ KİMİZ? Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşudur. Merkezimiz, kamu kurumlarında,

Detaylı

10SORUDA AİLE SİGORTASI

10SORUDA AİLE SİGORTASI 10 SORUDA AİLE SİGORTASI T.C. ANAYASASI MADDE 60: Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 1. AİLE SİGORTASI Nedir? Aile Sigortası,

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

AK Parti Hükümetlerinin Yoksullukla Mücadele Performansı ve Sosyal Devlet

AK Parti Hükümetlerinin Yoksullukla Mücadele Performansı ve Sosyal Devlet AK Parti Hükümetlerinin Yoksullukla Mücadele Performansı ve Sosyal Devlet Türkiye yarım yüzyılı aşkın bir süredir Avrupa Birliği üyeliğine aday bir ülke. Ne var ki, son on yılda kat edilen büyük gelişmelere

Detaylı

2014 KIZILAY Haftası Orta Okul 5-8 sınıf Takdimci El Kitabı

2014 KIZILAY Haftası Orta Okul 5-8 sınıf Takdimci El Kitabı Bu el kitabı, 2014 yılı Kızılay Haftası okul etkinlikleri için Türk Kızılayı şube, bölge ve yerel merkezlerine hazırlanmıştır. Orta Okul 5.-8. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan sunumun Takdimci El

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi AFET (Olağan Dışı Durum) l Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve

Detaylı

TALİS ORGANİZASYON. ta is A Tailor Made Event Company. for tailor made events. www.talis.com.tr

TALİS ORGANİZASYON. ta is A Tailor Made Event Company. for tailor made events. www.talis.com.tr TALİS ORGANİZASYON www.talis.com.tr for tailor made events www.talis.com.tr { { { tailor made: made, adapted, or suited for a particular purpose, use or person { tailor made: belirli bir duruma, amaca

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI. Ocak 2016 Sayı: 4

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI. Ocak 2016 Sayı: 4 0 T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI Ocak 2016 Sayı: 4 Sosyal Medya üzerinde oluşturulan Din Kültürü Öğretmenleri grubu tarafından başlatılan "81 ile 81 Akülü Sandalye"

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Yardım kurumları ortak bilgi bankası kurmalı

Yardım kurumları ortak bilgi bankası kurmalı On5yirmi5.com Yardım kurumları ortak bilgi bankası kurmalı Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği nin yapmış olduğu çalışmaları, Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer Bey le konuştuk.

Detaylı

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 - T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı; İzmir

Detaylı

Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler...

Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler... TÜRKONFED BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ KONUŞMA METNİ 14 Ocak 2016 Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler...

Detaylı

DORANABIZ5 Sosyal Dayanışma Araştırması

DORANABIZ5 Sosyal Dayanışma Araştırması 20 Dora Research. Her hakkı saklıdır DORANABIZ- BEN BÜYÜNCE... DORANABIZ Sosyal Dayanışma Araştırması Eylül 20 Araştırma hakkında Çalışmanın saha aşaması, 2 Temmuz 0 Ağustos 20 tarihleri arasında ONLINE

Detaylı

(09-11 Mayıs 2016, Ankara) Kıymetli İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Temsilcileri, Değerli Katılımcılar,

(09-11 Mayıs 2016, Ankara) Kıymetli İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Temsilcileri, Değerli Katılımcılar, SESRİC-GED İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Mesleki Eğitimin Modernizasyonu Projesi Hazırlama Amacı ile Yapılacak Çalıştay da Sayın Bakanımızın yapacağı konuşma (09-11 Mayıs 2016, Ankara) Kıymetli

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

İBADETHANELER İÇİN YAPILACAK AYNİ BAĞIŞLARDA İNDİRİM DÖNEMİ

İBADETHANELER İÇİN YAPILACAK AYNİ BAĞIŞLARDA İNDİRİM DÖNEMİ İBADETHANELER İÇİN YAPILACAK AYNİ BAĞIŞLARDA İNDİRİM DÖNEMİ 1. GİRİŞ Kamunun temel görev alanına giren ve hazinece karşılanan bazı harcamaların bağışçı kişi ve kurumlarca nakdi ve ayni olarak karşılanması,

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 1 Afet Yönetiminde Süreç Döngüsü Risk Yönetimi Risk Azaltma Ortaya Çıkışı Hayatını kaybeden kişi sayısı

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ. Mihrimah Belma SATIR İstanbul Milletvekili Dilekçe Komisyon Başkanı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ. Mihrimah Belma SATIR İstanbul Milletvekili Dilekçe Komisyon Başkanı TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Mihrimah Belma SATIR İstanbul Milletvekili Dilekçe Komisyon Başkanı DİLEKÇE KOMİSYONU Dilekçe Komisyonu, Meşrutiyetin ilanı yani 1876 tarihli Kanuni Esasi den günümüze vatandaşlarımızın

Detaylı

A.AŞEVİ (SICAK YEMEK)

A.AŞEVİ (SICAK YEMEK) Gaziosmanpaşa İlçe sınırları içerisinde ikamet eden muhtaç ailelere, imkânlar doğrultusunda ayni yardım yaparak onların vatandaşların geçimlerine bir nebzede olsa destek sağlamayı amaçlanmaktadır. Belediyemiz

Detaylı

2014 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı

2014 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı Bu el kitabı, 2014 yılı Kızılay Haftası okul etkinlikleri için Türk Kızılayı şube, bölge ve yerel merkezlerine hazırlanmıştır. İlköğretim 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan sunumun

Detaylı

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini sürdürdü. 1987 de şirketleşti. 1996 da hem Türk kahvesini

Detaylı

Bağış Grupları (Giving Circle) TÜSEV, İstanbul, 3 Şubat 2014 Eugenie Harvey, The Funding Network

Bağış Grupları (Giving Circle) TÜSEV, İstanbul, 3 Şubat 2014 Eugenie Harvey, The Funding Network Bağış Grupları (Giving Circle) TÜSEV, İstanbul, 3 Şubat 2014 Eugenie Harvey, The Funding Network Giving Circle (Bağış grubu) Giving Circle toplumsal çalışmaları desteklemek, bu çalışmalar hakkındaki farkındalıklarını

Detaylı

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu NetInvoice E-Fatura Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu DIGITAL PLANET Digital Planet, Türkiye de e-fatura alanında ilklere imza atan ve bugün itibarıyla Türkiye nin en çok e-fatura

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ

SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ Sirküler Rapor 12.08.2011/ 102-1 SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ ÖZET : 2011/ 2047 sayılı BKK uyarınca Somali ye yapılan yardımların tamamını gelir vergisi beyannamesi veren gerçek kişiler ile yıllık

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı :B.100.APK.0000000/ASOD/1355 Konu :Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 21 Mart 2005 1 / 13 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE

Detaylı

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü Küreselleşmenin etkisi Devlet bir çok sosyal alandan çekilmiştir Küresel ekonomi sürecinde özelleştirmeler ile eşitsizlik,

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve

Detaylı

İSTANBUL DA İNSANİ BİR YAŞAM SÜRDÜRMENİN MALİYETİ TL OLARAK BELİRLENDİ

İSTANBUL DA İNSANİ BİR YAŞAM SÜRDÜRMENİN MALİYETİ TL OLARAK BELİRLENDİ İGİAD Türkiye de insani bir yaşam sürdürmenin maliyetini araştırdı İSTANBUL DA İNSANİ BİR YAŞAM SÜRDÜRMENİN MALİYETİ 1.950 TL OLARAK BELİRLENDİ Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), asgari

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Bulunmak

Detaylı

VAKFIN 2013 YILI BEYANNAMESİ

VAKFIN 2013 YILI BEYANNAMESİ BÖLÜM I - KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİ Vakfın adı KADIN DAYANIŞMA VAKFI Merkezi sicil no 2828 Vakfın tescil tarihi 03.12.1992 Kuruluş senedini düzenleyen noter ANKARA 10. NOTERİ Noter yevmiye tarih ve no

Detaylı

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw.

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw. Lebenshilfe www.lebenshilfe-nrw.de Desteklenen İkamet Lebenshilfe Gemeinsam Zusammen Stark 1 Taşınmak mı istiyorsunuz? Biz Lebenshilfe olarak zihinsel engelli insanların kendi yaşamları üzerinde tam hak

Detaylı

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI YI KIRIKHAN DA AĞIRLADI BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI VE TUZLA BELEDİYESİNDEN GELEN KONUKLARINI

Detaylı

SEDAŞ ZORLU KOŞULLARDA 7/24 ALARM HALİNDE ÇALIŞIYOR

SEDAŞ ZORLU KOŞULLARDA 7/24 ALARM HALİNDE ÇALIŞIYOR SEDAŞ ZORLU KOŞULLARDA 7/24 ALARM HALİNDE ÇALIŞIYOR SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, 20 Bin kilometrekare de 4 İl 45 İlçe ve 66 Belediye ve 1441 köyde 3,2 milyon nüfusa, 1,5 milyon tüketiciye,

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 6 Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

güvenli güvenli yaşam 1

güvenli güvenli yaşam 1 güvenli yaşam 1 1. GÜVENLİ YAŞAM NEDİR? Kızılay ın sizler için hazırladığı bu kitapla güvenli yaşamın ne anlama geldiğini, afetlerin yaşamınıza etkilerini ve en önemlisi, belli başlı afetlerden korunabilmek

Detaylı

KÜTAHYA SİMAV DEPREMİ (5.9) KAPANIŞ RAPORU

KÜTAHYA SİMAV DEPREMİ (5.9) KAPANIŞ RAPORU KÜTAHYA SİMAV DEPREMİ (5.9) KAPANIŞ RAPORU TÜRK KIZILAYI AFET MÜDAHALE FAALİYETLERİ tüm Afet Yönetimi Müdürlüğü Ekim 2011 Sayfa 1 / 10 A. GENEL DURUM: Kütahya ili Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 20 Ekim 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı - Destek Talebi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, ağlar ve platformların desteklenmesi

Detaylı

VAKFIN 2017 YILI BEYANNAMESİ

VAKFIN 2017 YILI BEYANNAMESİ BÖLÜM I - KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİ Vakfın adı KADIN DAYANIŞMA VAKFI Merkezi sicil no 2828 Vakfın tescil tarihi 03.12.1992 Kuruluş senedini düzenleyen noter ANKARA 10. NOTERİ Noter yevmiye tarih ve no

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI Hanife TİRYAKİ ŞEN İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Personel Eğitim Birimi 19/11/2012 Aday Memur Eğitimleri-2012 1 ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI

Detaylı

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013 SWOT Analizi Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 SWOT Strengths Weaknesses Opportunities Threats İşletmenin güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditlerin tespit edilmesi, stratejinin bu unsurlar arasında

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Mahmutbey Mahallesi 2655. Sokak No:3 34218 Bağcılar / İstanbul 05 Mayıs 2017 İÇİNDEKİLER Ara Dönem Revizyon Notları........

Detaylı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı Türkiye-Yunanistan İş Forumu İzmir, 8 Mart 2016 Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu; Yunanistan Başbakanı Sayın Alexis Tsipras; Saygıdeğer Bakanlarım; Değerli Türk ve Yunan

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 01.07.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 01.07.2014 Oy ve Ötesi Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 01.07.2014 Soma'daki ihtiyaçlarla gönüllüleri ve sivil aktörleri buluşturabilecek Çeşitli STK'lar ile toplantılar Websiteyi yapacak bir platform

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı