1 Yarıyıl (5 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 5 saat)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1 Yarıyıl (5 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 5 saat)"

Transkript

1 FIZ101 Genel Fizik I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (5 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 5 saat) Dersin Đçeriği Fizik ve Ölçme Tek Boyutta Hareket, Vektörler, Đki Boyutta Hareket, Hareket Kanunları Dairesel Hareket ve Newton Kanunlarının Diğer Uygulamaları Đş ve Kinetik Enerji Potansiyel Enerji ve Enerji Korunumu Doğrusal Momentum ve Çarpışmalar Katı Cisimlerin Sabit Bir Eksen Etrafında Dönmesi Yuvarlanma Hareketi ve Açısal Momentum Fizikte ölçme, Bir ve iki Boyutta Hareket, Doğrusal Momentum ve Çarpışmalar gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Fiziğin temel kavram ve prensiplerinin öğrenciye açık, mantıklı ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde anlaşılırlığının sağlanması amaçlamaktadır. Raymond A. Serway, Robert J. Beichner (Çeviri: Kemal Çolakoğlu), Fizik I (2008), Palme Yayıncılık. Fishbane, Gasiorowicz, Thornton (Çeviri: Cengiz Yalçın), Temel Fizik I (2003), Arkadaş Yayıncılık. Frederick J. Keller, W. Edward Gettys, Malcolm J Skove (Çeviri: R. Ömür Akyüz), Fizik 1. Cilt (2007), Literatür Yayıncılık. Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, gösteri, soru-cevap, sunum (mikroöğretim), bireysel çalışma, grup çalışmaları.

2 FIZ103 Genel Fizik Laboratuarı I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (0 kuramsal + 2 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Grafik Çizimi Hata Hesapları Ölçme Newton un Hareket Kanunlar Atwood Aleti Basit Harmonik Hareket ve Hook Kanunu Basit Sarkaç Eğik Düzlem Viskozimetri Yatay Atış Hareketi Öğretme (leri) Yaptığı deneyler sayesinde fiziğin temel kavram ve prensiplerinin açık, mantıklı ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde anlaşılırlığının sağlanması amaçlamaktadır. Öğrencini el, göz koordinasyonlu çalışması ve grupla birlikte çalışması sağlanarak pratik beceri de kazanması amaçlanmaktadır. Yrd. Doç Dr. Sevil PORĐKLĐ, Yrd. Doç. Dr. Çağrı ÇIRAK, Arş. Gör. Sibel MORKOÇ, Arş. Gör. Fatma Nur TUZLUCA, Arş. Gör. Tuba KILINÇ ve Arş. Gör. Yaşar Özkan YEŞĐLBAĞ tarafından hazırlanan Fizik-I (Mekanik) deney kitapçığı (2009). Anlatım, tartışma, gösteri, soru cevap, grup çalışmaları, gösterip yaptırma, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

3 FIZ105 Genel Kimya I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (3 kuramsal +0 uygulamalı, haftada toplam 3 saat) Dersin Đçeriği Genel bilgiler (maddenin üç hali, karışımlar ve bileşikler, belirli ağırlık oranları kanunu) Katı oranlar kanunu Eşdeğer gram Dalton atom teorisi Kütlenin korunumu kanunu Atom ağırlıklarının tayini Molekül ağırlığı ve avagadro sayısı Semboller-formüller ve denklemler Gazlar Çözeltiler Sulu çözeltilerde denge Peryodik sistem ve atomların elektron yapısı, Eşdeğer ağırlık tayini Kimyanın temel kavram ve prensiplerini öğrenci açık ve mantıklı bir şekilde öğrenecek ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde değerlendirebilecektir. Kimyanın temel prensip ve kavramlarını anlayacaktır. Ayrıca; madde, atomun temel yapısı, kimyasal bileşikler, kimyasal bağlar ve katı, sıvı ve gazlar gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Genel Kimya, Pegem A Yayıncılık. Genel Kimya, Sabri Alpaydın, Abdullah Şimşek Nobel Yayın Dağıtım. Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, gösteri, grup çalışmaları.

4 FIZ107 Genel Kimya Laboratuarı I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (0 kuramsal + 2 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Saf maddelerin fiziksel özellikleri Karışımların bileşenlerine ayrılması Avagadro sayısı ve mol kavramı Đtokiyometri Hidrattaki su yüzdesinin tayini Boyle ve Charles kanunu Uçucu bir sıvının molekül kütlesinin belirlenmesi Gazların difüzyonu Damıtma Su buharı destilasyonu Donma noktası alçalması Çözünürlük ve saflaştırma. Öğretme (leri) Kimyanın temel kavram ve prensiplerini öğrenci açık ve mantıklı bir şekilde öğrenecek ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde Kimyanın temel prensip ve kavramlarını anlayacaktır. Genel Kimya Laboratuvar Kitabı, Yazar A. Bahattin Soydan Güneş Koza Nükhet Tan Ümit Tunca, Alfa Basın Yayım. Genel Kimya Laboratuar Kitabı, A. Bahattin Soydan, Alfa Yayınları, Anlatım, tartışma, gösteri, soru cevap, grup çalışmaları, gösterip yaptırma, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

5 FIZ109 Genel Matematik I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (3 kuramsal + 1 uygulamalı, haftada toplam 4 saat) Dersin Đçeriği Sayılar, Kümeler Üslü ve Köklü Đfadeler Özdeşlikler, Denklemler, Eşitsizlikler Fonksiyonlar, Limit kavramı, Bir fonksiyonun limiti Süreklilik Türev kavramı ve Temel özellikleri Türev alma kuralları Ters fonksiyonun türevi, Kapalı fonksiyonların türevleri Yüksek mertebeden türevler, Türevin geometrik anlamı Fonksiyonların Maksimum ve Minimumları Maksimum ve Minimum Uygulamaları Türevlenebilen fonksiyonlar ile ilgili teoremler Belirsiz şekiller Fonksiyonların grafiklerinin çizimi Temel matematik konularını öğrenmiş olacaktır. Öğretme (leri) Genel Matematik, E. Kadıoğlu, M. Kamalı Yüksek Matematik A. Karadeniz Genel Matematik, Temel Matematik, Analiz I ve Analiz II ismi altındaki bütün matematik kitapları Anlatım, tartışma, grup çalışmaları.

6 TDI111 Türk Dili I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 2 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi; dil-kültür münasebeti Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları nin ses yapısı, imla kuralları ve noktalama işaretlerinin uygulaması Kompozisyonla ilgili genel bilgiler Öğretme (leri) Dil nedir?, Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi; dil-kültür münasebeti, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, nin ses yapısı, imla kuralları ve noktalama işaretlerinin uygulaması, Kompozisyonla ilgili genel bilgileri açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Türk Dili Dersleri Cilt: 1 Güz Yarıyılı, Yusuf Çotuksöken, Papatya Yayıncılık. Anlatım, tartışma.

7 YDI113 Yabancı Dil I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 2 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Geniş zaman, şimdiki zaman, geçmiş zaman Kendini tanıtma, sahiplik, selamlaşma, genel konularda konuşabilme, adres sorma ve yer tarifi edebilme, yönler, aile ve meslekler hakkında bilgi Sıklık zarfları ile rutin eylemlerin anlatımı Đyelik sıfatları ve şahıs zamirleri Duyguların anlatımı Öğretme (leri) Geniş zaman, şimdiki zaman, geçmiş zaman. Kendini tanıtma, sahiplik, selamlaşma, genel konularda konuşabilme, adres sorma ve yer tarifi edebilme, yönler, aile ve meslekler hakkında bilgi, sıklık zarfları ile rutin eylemlerin anlatımı, iyelik sıfatları ve şahıs zamirleri, duyguların anlatımı gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Headway, Headway Çalışma Kitapları. Anlatım, tartışma., Đngilizce.

8 AIT115 Atatürk Đlkeleri Ve Đnkılâp Tarihi I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 2 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Atatürk Đlkeleri ve Đnkılap Tarihi dersinin gayesi, konusu Osmanlı Devleti nin kuruluşundan Mondros Mütarekesine Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve yıkılışı Şark meselesi Tanzimattan sonra ıslahat hareketleri Osmanlı devletinin kurtarmaya yönelen fikir akımları Mondros mütarekesinden Türk istiklal savaşına Türk istiklal savaşı Mustafa Kemal'in hayatı Askeri ve Siyasi faaliyetleri Misak-ı Milli ve TBMM'nin açılışı Türk istiklal hareketinden Lozan Antlaşmasına Düzenli Ordunun Kurulması ve Doğu-Batı, Güney Cepheleri Mudanya Mütarekesi Saltanatın kaldırılması Lozan Antlaşması ve sonuçları Öğretme (leri) Atatürk Đlkeleri ve Đnkılap Tarihi dersinin gayesi, konusu, Osmanlı Devleti nin kuruluşundan yıkılışına, Şark meselesi, tanzimattan sonra ıslahat hareketleri, Mondros mütarekesinden Türk istiklal savaşına, Türk istiklal savaşı, Misak-ı Milli ve TBMM'nin açılışı, Türk istiklal hareketinden Lozan Antlaşmasına, Düzenli Ordunun Kurulması, Saltanatın kaldırılması, Lozan Antlaşması ve sonuçları gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Atatürk Đlkeleri ve Đnkılâp Tarihi, Mustafa Demir, Enis Şahin, Haluk Selvi, Kolektif, Değişim Yayınları. Atatürk Đlkeleri ve Đnkılap Tarihi, Zerrin Günal, Mithat Atabay, Nobel Yayın Dağıtım. ĐLGĐLĐ DĐĞER GÜNCEL MAKALE ve KĐTAPLAR. Anlatım, tartışma..

9 FIZ102 Genel Fizik II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (5 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 5 saat) Dersin Đçeriği Elektrik alanlar Gauss yasası Elektriksel potansiyel Sığa ve Dielektrikler Akım ve Direnç Doğru akım devreleri Magnetik alanlar Magnetik alan kaynakları Faraday yasası Đndüktans Alternatif akım devreleri Fiziğin temel kavram ve prensiplerinin öğrenciye açık, mantıklı ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde anlaşılırlığının sağlanması amaçlamaktadır. Ayrıca Fizikte Elektrik alan, Gauss yasası, Elektriksel potansiyel, Sığa, Akım ve Direnç, Magnetik alanlar gibi temel kavramları açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Raymond A. Serway, Robert J. Beichner (Çeviri: Kemal Çolakoğlu), Fizik II (2008), Palme Yayıncılık. Fishbane, Gasiorowicz, Thornton (Çeviri: Cengiz Yalçın), Temel Fizik II (2003), Arkadaş Yayıncılık. Öğretme (leri) Frederick J. Keller, W. Edward Gettys, Malcolm J. Skove (Çeviri: R. Ömür Akyüz), Fizik 2. Cilt (2007), Literatür Yayıncılık. Anlatım, tartışma, gösteri, soru-cevap, sunum (mikroöğretim), bireysel çalışma, grup çalışmaları.

10 FIZ104 Genel Fizik Laboratuarı II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (0 kuramsal + 2 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Ohm kanunu, Dirençler ve Kondansatörlerin Paralel ve Seri Kombinasyonu Kondansatörün Şarj ve Deşarj edilmesi Kirchhoff kuralları Rezonans devreleri Akım Terazisi Eş Potansiyel Elektrik Alan Çizgileri Muhtelif Bobinlerde Manyetik Alan Ölçümü Manyetik Đndüksiyon Manyetik Alan içinde Manyetik Moment Transformatörler Öğretme (leri) Fiziğin temel kavram ve prensiplerini öğrenci açık ve mantıklı bir şekilde öğrenecek ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde fiziğin temel prensip ve kavramlarını anlayacaktır. Yrd. Doç Dr. Sevil PORĐKLĐ, Yrd. Doç. Dr. Çağrı ÇIRAK, Arş. Gör. Sibel MORKOÇ, Arş. Gör. Fatma Nur TUZLUCA, Arş. Gör. Tuba KILINÇ ve Arş. Gör. Yaşar Özkan YEŞĐLBAĞ tarafından hazırlanan Fizik-I (Mekanik) deney kitapçığı (2009). Anlatım, tartışma, gösteri, soru cevap, grup çalışmaları, gösterip yaptırma, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

11 FIZ106 Genel Kimya II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (3 kuramsal +0 uygulamalı, haftada toplam 3 saat) Dersin Đçeriği Kimyasal Kinetik Kimyasal Denge Asitler ve Bazlar Sulu Çözelti Tepkimeleri ve Đyon Dengeleri Kimyasal Termodinamik Çekirdek tepkimeleri Elektrokimya Kimyanın temel kavram ve prensiplerini öğrenci açık ve mantıklı bir şekilde öğrenecek ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde Kimyanın temel prensip ve kavramlarını anlayacaktır. Ayrıca; Kimyasal Kinetik, Kimyasal Denge, Asitler ve Bazlar, Sulu Çözelti Tepkimeleri ve Iyon Dengeleri, Kimyasal Termodinamik, çekirdek tepkimeleri, Elektrokimya gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Genel Kimya, Pegem A Yayıncılık. Genel Kimya, Sabri Alpaydın, Abdullah Şimşek Nobel Yayın Dağıtım. Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, gösteri, grup çalışmaları.

12 FIZ108 Genel Kimya Laboratuarı II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (0 kuramsal + 2 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Reaksiyon hızı ve hız sabitinin belirlenmesi, Kataliz, Kimyasal denge, Asit-Baz titrasyonu, Eşdeğer ağırlık tayini, ph tampon çözeltiler, Amfoterlik, Đndirgenme ve yükseltgenme reaksiyonları, Alev emisyonu, Çift tuzlar ve koordinasyon bileşikleri Kimyanın temel kavram ve prensiplerini öğrenci açık ve mantıklı bir şekilde öğrenecek ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde Kimyanın temel prensip ve kavramlarını anlayacaktır. Genel Kimya Laboratuvar Kitabı, Yazar A. Bahattin Soydan Güneş Koza Nükhet Tan Ümit Tunca, Alfa Basın Yayım. Genel Kimya Laboratuar Kitabı, A. Bahattin Soydan, Alfa Yayınları, Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, gösteri, soru cevap, grup çalışmaları, gösterip yaptırma, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

13 FIZ110 Genel Matematik II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (3 kuramsal + 1 uygulamalı, haftada toplam 4 saat) Dersin Đçeriği Diferansiyel ve uygulamaları Belirsiz integral ve Temel integrasyon formülleri Belirsiz integralin geometrik anlamı Değişken değiştirme metoduyla integrasyon Kısmi integrasyon metodu Rasyonel fonksiyonların integralleri Trigonometrik ve Ters trigonometrik fonksiyonların integralleri Belirli Đntegral ve Belirli integralin özellikleri Đntegral hesabın temel teoremleri Belirli integralle alan, hacim, yay uzunluğu hesabı Has olmayan integraller Dizi kavramı ve Seriler, Kuvvet serileri ve Fonksiyonların kuvvet serisine açılması Çok değişkenli fonksiyonlarda limit ve kısmi türev Çok katlı integraller Temel matematik konularını öğrenmiş olacaktır. Öğretme (leri) Genel Matematik, E. Kadıoğlu, M. Kamalı Yüksek Matematik A. Karadeniz Genel Matematik, Temel Matematik, Analiz I ve Analiz II ismi altındaki bütün matematik kitapları Anlatım, tartışma, grup çalışmaları.

14 TDI112 Türk Dili II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 2 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği 'de kelime çeşitleri 'de isim ve fiil çekimleri Cümle bilgisi Yazılı kompozisyon türler ( Dilekçe, makale, fıkra, deneme vs.) Sözlü kompozisyon türleri (Sempozyum, panel, açık oturum, vs.) anlatım ve cümle bozukluklarının giderilmesi Türk ve dünya edebiyatlarından seçilmiş örnek metinlere dayanılarak öğrencinin doğru ve güzel konuşma ve yazma Öğretme (leri) 'de kelime çeşitleri, 'de isim ve fiil çekilmeri, Cümle bilgisi, Yazılı kompozisyon türler ( Dilekçe, makale, fıkra, deneme vs.) Sözlü kompozisyon türleri (Sempozyum, panel, açık oturum, vs.) anlatım ve cümle bozukluklarının giderilmesi Türk ve dünya edebiyatlarından seçilmiş örnek metinlere dayanılarak öğrencinin doğru ve güzel konuşma ve yazma yapabilecektir. Türk Dili Dersleri Cilt: 2 Bahar Yarıyılı, Yusuf Çotuksöken, Papatya Yayıncılık. Anlatım, tartışma.

15 YDI114 Yabancı Dil II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 2 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Yakın geçmiş ve gelecek zaman Bunların diğer zamanlarla benzer ve ayrılan yönleri, Kabiliyet gerektiren eylemlerin anlatımı Sıra ve sayma sayılarının kullanımı Tarihler hakkında konuşabilme, gelecekle ilgili planlar ve seyahat ve alış veriş bilgileri, kişilerin kariyerleri, ilgi ve alışkanlıkları ile ilgili konuşabilme, niyet, uyarı, öğüt ve direktif verme. Öğretme (leri) Yakın geçmiş ve gelecek zaman. Bunların diğer zamanlarla benzer ve ayrılan yönleri, kabiliyet gerektiren eylemlerin anlatımı, sıra ve sayma sayılarının kullanımı. Tarihmer hakkında konuşabilme gelecekle ilgili planlar ve seyahat ve alış veriş bilgileri, kişilerin kariyerleri, ilgi ve alişkanlıkları ile ilgili konuşabilme, niyet, uyarı, öğüt ve direktif verme gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Headway, Headway Çalışma Kitapları. Anlatım, tartışma., Đngilizce.

16 AIT116 Atatürk Đlkeleri ve Đnkılâp Tarihi II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 2 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Lozan Antlaşmasından Türkiye Cumhuriyeti'ne T.C ilanı ve önemi Halifeliğin kaldırılması Yapılan anayasalar Hukuk-Eğitim-Öğretim-Ekonomi-Sağlık-Sosyal Kültürel alanında yapılan inkılap Hareketleri Türk Ordusu ve Milli Savunma T.C.'nin iç ve Dış siyaseti Atatürk ilkeleri, Temel ilkeler, Bütünleyici ilkeler Öğretme (leri) Lozan Antlaşmasından Türkiye Cumhuriyeti'ne, T.C ilanı ve önemi, Halifeliğin kaldırılması, Yapılan anayasalar, Hukuk-Eğitim-öğretim-Ekonomi-Sağlık-Sosyal ve Kültürel alanında yapılan inkılap Hareketleri, Türk Ordusu ve Milli Savunma, T.C.'nin iç ve Dış siyaseti, Atatürk ilkeleri, Temel ilkeler, Bütünleyici ilkelerin incelemesini yapabilecektir. Atatürk Đlkeleri ve Đnkılâp Tarihi, Mustafa Demir, Enis Şahin, Haluk Selvi, Kolektif, Değişim Yayınları. Atatürk Đlkeleri ve Đnkılap Tarihi, Zerrin Günal, Mithat Atabay, Nobel Yayın Dağıtım. Anlatım, tartışma..

17 FIZ201 Optik ve Dalgalar Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (4 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 4 saat) Dersin Đçeriği Işığın ölçülmesi Işığın elektromagnetik teorisi Işığın yansıması ve kırılması Girişim Optikte girişim olayları Işığın kırınımı Geometrik optiğin elemanları Işığın kutuplanması Işığın soğrulması Fotoelektrik, elektro optik ve magneto optik Işığın saçılması Işık kaynakları Işık ve optik konusunda yeterli deneyimin kazanan öğrenci hem düzlem hem de eğri aynalarda görüntü oluşumunu, kırılma, kırınım ve girişim gibi temel kavramların ayırdına varabilecektir. Öğretme (leri) Raymond A. Serway, Robert J. Beichner (Çeviri: Kemal Çolakoğlu), Fizik II (2008), Palme Yayıncılık. Douglas C. Giancoli (Çeviri: Gülsen Önengüt), Fen Bilimcileri ve Mühendisler için Fizik, (2009), Akademi Yayınları. Anlatım, tartışma, gösteri, soru cevap, grup çalışmaları, gösterip yaptırma, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

18 FIZ203 Optik ve Dalgalar Laboratuarı Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 2 1 Yarıyıl (0 kuramsal + 2 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Osilasyon deneyleri Kırınım ve girişim deneyleri Maddenin optik özellikleri Optiksel cihazlar ve mercekler kanunları Lazer optik deneyleri Geometrik ve fiziksel optik deneyleri Öğretme (leri) Yaptığı deneyler sayesinde fiziğin temel kavram ve prensiplerinin açık, mantıklı ve gerçek dünyadaki ilginç uygulamalarla birlikte geniş bir bakış açısı içerisinde anlaşılırlığının sağlanması amaçlamaktadır. Öğrencini el, göz koordinasyonlu çalışması ve grupla birlikte çalışması sağlanarak pratik beceri de kazanması amaçlanmaktadır. Yrd. Doç Dr. Sevil PORĐKLĐ, Yrd. Doç. Dr. Çağrı ÇIRAK, Arş. Gör. Sibel MORKOÇ, Arş. Gör. Fatma Nur TUZLUCA, Arş. Gör. Tuba KILINÇ ve Arş. Gör. Yaşar Özkan YEŞĐLBAĞ tarafından hazırlanan Optik Ve Dalgalar Laboratuarı deney kitapçığı (2009). Anlatım, tartışma, gösteri, soru cevap, grup çalışmaları, gösterip yaptırma, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

19 FIZ205 Fizikte Matematiksel Metotlar Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 9 1 Yarıyıl (3 kuramsal + 1 uygulamalı, haftada toplam 4 saat) Dersin Đçeriği Matris cebri Özdeğerler Özvektörler Ortogonal dönüşümler ve ortogonal koordinat sistemleri Hermite diferansiyel denklemi ve Hermite polinomları, Legendre diferansiyel denklemi ve Legendre polinomları, Bessel diferansiyel denklemi ve Bessel fonksiyonları Öğretme (leri) Matris cebri, özdeğerler, özvektörler, ortogonal dönüşümler ve ortogonal koordinat sistemleri, Hermite diferansiyel denklemi ve Hermite polinomları, Legendre diferansiyel denklemi ve Legendre polinomları, Bessel diferansiyel denklemi ve Bessel fonksiyonları gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Mühendislik ve Fizikte Matematik Metodlar, Coşkun Önem,2006, Birsen Yayınevi. Fen ve Mühendislikte Matematiksel Metotlar, Haluk Beker, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi. Anlatım, tartışma, bireysel çalışma, grup çalışmaları.

20 FIZ207 Diferansiyel Denklemler I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 4 1 Yarıyıl (3 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 3 saat) Dersin Đçeriği Diferansiyel denklemlerin sınıflandırılması Çözümler, Đlkelden diferansiyel denklemin elde edilmesi Uygulamalı Bilimlerden örnekler Birinci mertebe ve birinci dereceden diferansiyel denklemler Değişkenlerine ayrılabilen denklemler, homojen denklemler Tam diferansiyel denklemler Đntegral çarpanı Lineer diferansiyel denklemler Değişken değiştirmesi yaparak çözülebilen diferansiyel denklemler Yörüngeler ve geometrik uygulamalar Birinci mertebe ve yüksek dereceden diferansiyel denklemler Tekil çözüm Zarf Bazı fiziksel uygulamalar Öğretme (leri) Diferansiyel denklemler kavramını tanıyacak, bu denklemler için bazı çözüm metotlarını inceleyecek ve bazı fiziksel problemler için diferansiyel denklemler kurarak çözümlerini elde edecektir. Diferansiyel Denklemler 2, Prof. Dr. Ali Dönmez, Arıkan Yayınları. Diferansiyel Denklemler, Đrfan Şiap, Ömer Faruk Gözükızıl, Sakarya Kitabevi. Diferansiyel Denklemler, Talat Tuncer, Alfa Basım Yayım Dağıtım. Anlatım, tartışma.

21 FIZ209a Alan Đçi Seçmeli Ders I (Mesleki Đngilizce) Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Fizikte kullanılan terimler Fizikle ilgili çeşitli çevirilerin yapılma usulleri Örnek çeviriler Temel fizikte öğrendiği bazı konuları ingilizce açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Đngilizce olarak diğer ülkelerden insanlarla fizik konularında iletişim kurabilecek ve kendini ifade edebilecektir. Raymond A. Serway, Robert J. Beichner (Çeviri: Kemal Çolakoğlu), Fizik I (2008). Fishbane, Gasiorowicz, Thornton (Çeviri: Cengiz Yalçın), Temel Fizik I (2003). Raymond A. Serway, Robert J. Beichner (Çeviri: Kemal Çolakoğlu), Fizik II (2008). Fishbane, Gasiorowicz, Thornton (Çeviri: Cengiz Yalçın), Temel Fizik II (2003). ĐLGĐLĐ GÜNCEL MAKALE ve KĐTAPLAR Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, soru cevap, grup çalışmaları, gösterip yaptırma, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma., Đngilizce.

22 FIZ209b Alan Đçi Seçmeli Ders I (Fizikte Temel Kavramlar) Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Klasik Fizikte Görelilik Uzay ve zamanda görelilik Göreli mekanik Işığın kuantumlanması Atom enerjisinin kuantumlanması Özel Rölativite Teorisi Kuantum Fiziğine Giriş Atomun Kuantumlu Yapısı Çekirdek Fiziğine Giriş Öğretme (leri) Temel fizikte karşısına çıkmış ve bundan sonraki dönemlerde de karşılaşacağı temel fiziksel kavramları öğrenecek ve günlük hayatta öğrendiklerini uygulayabilecektir. John R. Taylor, Chris Zafaritos, Fizik ve Mühendislikte Modern Fizik, 2007, Arte Güven Yayınları. Chris D. Zafiratos, John Russell Taylor, Michael A. Dubson; Çeviren: Bekir Karaoğlu, Fen ve Mühendislikte Modern Fizik, Okutman Yayıncılık. Anlatım, tartışma, gösteri, grup çalışmaları..

23 FIZ211 Alan Dışı Seçmeli Ders I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, gösteri, grup çalışmaları..

24 FIZ202 Termodinamik ve Đstatistik Fizik Fiziği Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 7 1 Yarıyıl (4 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 4 saat) Dersin Đçeriği Đki sistemde Termal kontak, Đki sistemde difüzyon kontağı, Gibbs ve Boltzman Sabitleri, Basınç ve termodinamik nitelik, Gazların Kinetik Teorisi. Đstatistik Fiziğin Temelleri, Fermiyon ve Bozonların Dağılım fonksiyonları Öğretme (leri) Đki sistemde Termal kontak, Đki sistemde difüzyon kontağı, Gibbs ve Boltzman Sabitleri, basınç ve termodinamik nitelik, Gazların Kinetik Teorisi. Đstatistik Fiziğin Temelleri, Fermiyon ve Bozonların Dağılım fonksiyonları gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Termodinamik ve Đstatistiksel Fizik, Faik Mikailov, Sait Eren San, Papatya Yayıncılık. Đstatistik Mekaniğe Giriş, B. Karaoğlu, 2003, Seyir Yayınları Fen ve Mühendislik için FĐZĐK, 1. Cilt: Mekanik Termodinamik, R. A. Serway, Çeviri editörü: Kemal Çolakoğlu, Palme Yayıncılık, Anlatım, tartışma, gösteri, grup çalışmaları.

25 FIZ204 Akışkanlar Mekaniği Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 6 1 Yarıyıl (3 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 3 saat) Dersin Đçeriği Akışkanlar mekaniğinin temel ilkeleri Süreklilik Euler ve Bernoulli Denklemleri Durgun akışkanlar Sıkıştırılabilir akım ve bazı üç boyutlu akımlar Đç sürtünmeli akım, iç sürtünmede enerji kayıpları Akışkan hareketinde Zor analizi Kararlı akım Navier-Stokes hareket denklemi Öğretme (leri) Akışkanlar mekaniğinin temel ilkeleri, süreklilik, Euler ve Bernoulli Denklemleri, Durgun akışkanlar, sıkıştırılabilir akım ve bazı üç boyutlu akımlar, üç boyutlu akımlar, iç sürtünmeli akım, iç sürtünmede enerji kayıpları, akışkan hareketinde Zor analizi, kararlı akım, Navier-Stokes hareket denklem gibi temel kavramları, açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Akışkanlar Mekaniği, Muhittin Sokuoğlu, 2007, Birsen Yayınevi Akışkanlar Mekaniği, Habib Umur, 2001, Vipaş Yayınları Anlatım, tartışma Gösteri, grup çalışmaları

26 FIZ206 Lineer Cebir Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 4 1 Yarıyıl (3 kuramsal +0 uygulamalı, haftada toplam 3 saat) Dersin Đçeriği Lineer denklem sistemleri Matrisler, matris işlemleri Elementer matris işlemleri Matrisler ile ilgili uygulamalar Vektör uzayları ve alt uzaylar Vektör uzaylarında germe, lineer bağımlılık, baz ve boyut kavramları Đç çarpım uzayları, vektörün normu, açı Gram-Schmidt ortonormalleştirme metodu, ortonormal baz Lineer dönüşümler Lineer dönüşümlere karşılık gelen matrisler Determinantlar ve özellikleri Determinantın kofaktör açılımı ve bir matrisin ek (adjoint) matrisi Öz değerler ve öz vektörler Üç boyutlu reel vektör uzayında vektörel çarpım, karma çarpım ve geometrik yorumları Öğretme (leri) Fizikte oldukça fazla uygulamaları olan matematiğin Lineer Cebir konularını öğrenmiş olur. Uygulamalı Lineer Cebir, B. Kolman, D. R. Hill (Çeviri Editörü: Ömer Akın) Lineer Cebir H. H. Hacısalihoğlu Temel ve Genel Matematik cilt-ii H. H. Hacısalihoğlu Lineer Cebir, A. Sabuncuoğlu Lineer Cebir veya Đngilizce Linear Algebra adlı bütün matematik kitapları Anlatım, tartışma.

27 FIZ208 Diferansiyel Denklemler II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 4 1 Yarıyıl (3 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 3 saat) Dersin Đçeriği Yüksek mertebeden diferansiyel denklemler Temel çözüm kümesini bulma Sabit katsayılı ikinci tarafsız lineer denklemler Yardımcı denklemin köklerine göre çözümleri elde etme Sabit katsayılı ikinci taraflı lineer denklemler Belirsiz katsayılar yöntemi Parametrenin değişimi yöntemi Değişken katsayılı diferansiyel denklemler Cauchy-Euler denklemi Mertebenin düşürülmesi metodu Laplace dönüşümü metodu Diferansiyel denklem sistemi Kuvvet serileri ile çözüm Bazı fiziksel uygulamalar Öğretme (leri) Temel kavram ve prensiplerini öğrenci açık ve mantıklı bir şekilde öğrenecek ve ikinci mertebeden lineer diferansiyel denklemler, Laplace dönüşümleri, Lineer Diferensiyel Denklem Sistemleri gibi temel prensip ve kavramlarını anlayacaktır. Diferansiyel Denklemler 2, Prof. Dr. Ali Dönmez, Arıkan Yayınları. Diferansiyel Denklemler, Đrfan Şiap, Ömer Faruk Gözükızıl, Sakarya Kitabevi. Diferansiyel Denklemler, Talat Tuncer, Alfa Basım Yayım Dağıtım. Anlatım, tartışma.

28 FIZ210a Alan Đçi Seçmeli Ders II (Süperiletkenlik) Seçmeli Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği I.tip süperiletkenler Giriş Süperiletken geçiş sıcaklığı Sıfır direnç Dirençsiz devre AC direnç Đdeal diamanyetizma Manyetik özellikler Meisner Etkisi Düşük sıcaklık süper iletkenleri I.tip süperiletkenler, süperiletken geçiş sıcaklığı, Sıfır direnç, Dirençsiz devre, AC direnç, ideal diamanyetizma, Manyetik özellikler, Meisner Etkisi, Düşük sıcaklık süper iletkenleri gibi temel prensip ve kavramlarını anlayacaktır. Malzeme Bilimi, Prof. Dr. Kaşif ONARAN,8.Baskı Malzeme Bilimine Giriş, Lawrence H. Van VLACK, Đstanbul-1998, Çeviren: Recep A. SAFOĞLU. ĐLGĐLĐ DĐĞER GÜNCEL MAKALE ve KĐTAPLAR Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, grup çalışmaları, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

29 FIZ210b Alan Đçi Seçmeli Ders II (Temel Parçacık Fiziği) Seçmeli Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Tarihsel Gelişim: Parçacık fiziğinin tarihsel gelişimi Klasik dönemden, parçacıkların keşif sırası içinde standart modele kadar Temel Parçacıklar Dinamiği: Dört temel kuvvet, QED ve QCD ye giriş, Zayıf Etkileşmeler, Bozunum ve Korunum Kanunları Rölativistik Kinetik: Lorentz dönüşümleri, dört- vektör, Enerji ve momentum, çarpışmalar ve örnekler Simetri: Simetriler, gruplar ve korunum kanunları, spin ve açısal momentum, çeşni, parite, yük-parite (CP) Feynman Hesaplamaları: Yaşam süresi ve tesir kesiti, Altın kural, saçılma örnekleri Parçacık fiziğinin tarihsel gelişimini, Dört temel kuvveti, QED ve QCD ye girişi, Zayıf Etkileşmeleri, Bozunum ve Korunum Kanunlarını, Lorentz dönüşümlerini, Enerji ve momentumu, Simetrileri, gruplar ve korunum kanunlarını, spin ve açısal momentumu, çeşni, parite, yük-paritesini (CP), Feynman Hesaplamalarını öğrenecektir. Parçacık Fiziği En Küçüğü Keşfetme Macerası, Sezen Sekmen, ODTÜ yayınevi. KUARKLAR - Temel Parçacık Fiziğine Giriş, Y.NAMBU, Çeviren: ZÜLAL KILIÇ, Gençlik Kıtapevi. Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, grup çalışmaları, sunum (mikro-öğretim), bireysel çalışma.

30 FIZ212 Alan Dışı Seçmeli Ders II Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 3 1 Yarıyıl (2 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 2 saat) Dersin Đçeriği Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, gösteri, grup çalışmaları..

31 FIZ 301 Elektronik I Dersin Kredisi Dersin ECTS Kredisi 5 1 Yarıyıl (4 kuramsal + 0 uygulamalı, haftada toplam 4 saat) Dersin Đçeriği Pasif devre elemanları Alçak ve yüksek frekans geçiren filtreler Band geçiren filtre Rezonans devreleri ve seçicilik Köprü filtrele Katılarda ve yarı-iletkenlerde ileti Saf ve katkılanmış yarı-iletkenler P-N eklemi teoris Diyotlar ve uygulamaları, Zener diyot ve gerilim regülasyonu, Eklem transistör (BJT) ve karakteristikleri Pasif devre elemanları, alçak ve yüksek frekans geçiren filtreler, band geçiren filtre, rezonans devreleri, köprü filtreler, katılarda ve yarı-iletkenlerde iletim, P-N eklemi, diyotlar ve uygulamaları, eklem transistör (BJT) ve karakteristikleri gibi konuları açıklayabilecek ve uygulayabilecektir. Elektronik Elemanlar ve Devre Teorisi, Robert Boylastad, Louis Nashelsky MEB yayınları Temel Elektrik Mühendisliği Prof. Dr. Kerim Kıymaç, Prof. Dr. Mehmet Zengin, Bilim Center yayınları Analog Elektronik 1, Hasan Selçuk Selek, Yayın Yılı: 2008; ISBN: , Seçkin Yayıncılık Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin Temelleri, Ergun Bayrakçı, 1998, ISBN: , Nobel Yayınevi Elektronik, Owen Bishop, Çeviri: Ahmet Altuncu, Đsa Navruz, Tuba Navruz, Yılmaz Arslan 2009, Platform Yayınları Öğretme (leri) Anlatım, tartışma, gösteri, grup çalışmaları.

BÖLÜM 1: Matematiğe Genel Bakış 1. BÖLÜM:2 Fizik ve Ölçme 13. BÖLÜM 3: Bir Boyutta Hareket 20. BÖLÜM 4: Düzlemde Hareket 35

BÖLÜM 1: Matematiğe Genel Bakış 1. BÖLÜM:2 Fizik ve Ölçme 13. BÖLÜM 3: Bir Boyutta Hareket 20. BÖLÜM 4: Düzlemde Hareket 35 BÖLÜM 1: Matematiğe Genel Bakış 1 1.1. Semboller, Bilimsel Gösterimler ve Anlamlı Rakamlar 1.2. Cebir 1.3. Geometri ve Trigometri 1.4. Vektörler 1.5. Seriler ve Yaklaşıklıklar 1.6. Matematik BÖLÜM:2 Fizik

Detaylı

1. Sınıf I. YARIYIL Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS. 1. Sınıf II. Yarıyıl Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS

1. Sınıf I. YARIYIL Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS. 1. Sınıf II. Yarıyıl Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Fakültesi Dekanlığı Fizik Bölümü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı I&II. Öğretim Güz Ve Bahar Yarıyıllarda Okutulacak Dersler 1. Sınıf I. YARIYIL 2703151/270151 MEKANİK

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/bologna/genel/listesi_prn.cfm?ed=0 1 / 5 22.05.2018 15:51 Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Adı 2017/2018 Listesi 1. YARIYIL TLU Atatürk İlkeleri ve İnkılap 9905005

Detaylı

I FİZİĞE ÖN HAZIRLIKLAR

I FİZİĞE ÖN HAZIRLIKLAR İÇİNDEKİLER Önsöz. III Bölüm I FİZİĞE ÖN HAZIRLIKLAR 1 1 Ölçme ve Birim Sistemleri 1 2 Uzunluk, Kütle ve Zaman Büyüklükleri (Standartları) 1 3 Boyut Analizi 1 4 Birim Çevirme ve Dönüşüm Çarpanları 1 5

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Lisans Ders İçerikleri

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Lisans Ders İçerikleri I. YARIYIL T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Lisans Ders İçerikleri FİZ 1011 Fizik I (Mekanik) (4+2) 5:Giriş: Fizik ve Ölçme, Vektörler, Tek Boyutta Hareket, İki Boyutta Hareket,

Detaylı

İÇİNDEKİLER -BÖLÜM / 1- -BÖLÜM / 2- -BÖLÜM / 3- GİRİŞ... 1 ÖZEL GÖRELİLİK KUANTUM FİZİĞİ ÖNSÖZ... iii ŞEKİLLERİN LİSTESİ...

İÇİNDEKİLER -BÖLÜM / 1- -BÖLÜM / 2- -BÖLÜM / 3- GİRİŞ... 1 ÖZEL GÖRELİLİK KUANTUM FİZİĞİ ÖNSÖZ... iii ŞEKİLLERİN LİSTESİ... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii ŞEKİLLERİN LİSTESİ... viii -BÖLÜM / 1- GİRİŞ... 1 -BÖLÜM / 2- ÖZEL GÖRELİLİK... 13 2.1. REFERANS SİSTEMLERİ VE GÖRELİLİK... 14 2.2. ÖZEL GÖRELİLİK TEORİSİ... 19 2.2.1. Zaman Ölçümü

Detaylı

FİZİK BÖLÜMÜ 2018 MÜFREDATI

FİZİK BÖLÜMÜ 2018 MÜFREDATI FİZİK BÖLÜMÜ 2018 MÜFREDATI 1. YARIYIL FIZ1111 Fizik 1 Meslek Dersi 6 4 2 0 5 9 MAT1071 Matematik 1 Temel Bilimler 5 3 2 0 4 6 KIM1170 Genel Kimya Temel Bilimler 5 3 0 2 4 5 FIZ1121 Mesleki İngilizce 1

Detaylı

LİSANS DERS İÇERİKLERİ

LİSANS DERS İÇERİKLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL FIZ-125 Fizik I (Zorunlu) T=2 P=1 U=0 AKTS=3 Fiziksel Büyüklükler, Standartlar, Birimler. Vektörler.

Detaylı

12. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

12. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM Sanat Metinlerinin Ayırıcı Özellikleri Fabl Masal Hikaye Roman Tiyatro Şiir Konferans Açık Oturum Sempozyum Forum Münazara Bilimsel Yazılar Sanat Metinleri Sözlü Anlatım

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU (YÜKSEK LİSANS)

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU (YÜKSEK LİSANS) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU (YÜKSEK LİSANS) 1.Yarıyıl GÜZ YARIYILI DERSİN DERS KURAMSAL UYGULAMA TOPLAM ULUSAL KREDİSİ DERSİN ADI OPTİK KODU

Detaylı

Bölüm 1: Lagrange Kuramı... 1

Bölüm 1: Lagrange Kuramı... 1 İÇİNDEKİLER Bölüm 1: Lagrange Kuramı... 1 1.1. Giriş... 1 1.2. Genelleştirilmiş Koordinatlar... 2 1.3. Koordinat Dönüşüm Denklemleri... 3 1.4. Mekanik Dizgelerin Bağ Koşulları... 4 1.5. Mekanik Dizgelerin

Detaylı

İÇİNDEKİLER KISIM 1: BİRİNCİ MERTEBE ADİ DİFERENSİYEL DENKLEMLER

İÇİNDEKİLER KISIM 1: BİRİNCİ MERTEBE ADİ DİFERENSİYEL DENKLEMLER İÇİNDEKİLER KISIM 1: BİRİNCİ MERTEBE ADİ DİFERENSİYEL DENKLEMLER 1.1. Fiziksel Kanunlar ve Diferensiyel Denklemler Arasındaki İlişki... 1 1.2. Diferensiyel Denklemlerin Sınıflandırılması ve Terminoloji...

Detaylı

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) Nükleer reaktör türleri ve çalışma prensipleri Atomik boyuttaki parçacıkların yapısı Temel kavramlar Elektrostatiğin Temelleri,

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (MF) DAF NO DERS 2. T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar M2 1 Çarpanlara Ayırma F2 1 Vektör - Kuvvet B 1

2014 / 2015 LYS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (MF) DAF NO DERS 2. T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar M2 1 Çarpanlara Ayırma F2 1 Vektör - Kuvvet B 1 TÜRKÇE MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ FİZİK 1 FİZİK 2 EKİM 2014 545 60 60 90 78 45 50 1 Çarşamba ARİFE 2 Perşembe KİMYA BİYOLOJİ REHBERLİK 3 Cuma TATİL 85 72 5 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN

Detaylı

1. SINIF (I. YARIYIL)

1. SINIF (I. YARIYIL) 1. SINIF (I. YARIYIL) KIM 101-GENEL KİMYA I (5 0 5) Genel Kimya-I Dersinin ana hedefi öğrenciye kimyanın temel metodolojisini ve kalitatif kavramların kantitatif sonuçlara götürmesini sağlayacak mantığı

Detaylı

Kuantum Fiziği (PHYS 201) Ders Detayları

Kuantum Fiziği (PHYS 201) Ders Detayları Kuantum Fiziği (PHYS 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kuantum Fiziği PHYS 201 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i PHYS 102, MATH 158

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI Dersin Kodu FIZ508 Spektroskopik Analiz Yöntemleri (II) Kredisi (T P K) (3 0 3) 2-Bahar Atomik spektroskopi, infrared absorpsiyon spektroskopisi, raman spektroskopisi, nükleer magnetik rezonans spektroskopisi,

Detaylı

FİZİK BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ

FİZİK BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ FİZİK BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ SINIF GÜZ YARIYILI ADI Z/S T U K AKTS FZK 101 Fizik I Z 4 2 5 6 FZK 103 Fizik Laboratuvarı I Z 0 2 1 3 FZK 105 Analiz I Z 4 0 4 4 FZK 107 Kimya I Z 3 2 4 4 ENF I Temel

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 SAYILAR 11 Bölüm 2 KÜMELER 31 Bölüm 3 FONKSİYONLAR

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 SAYILAR 11 Bölüm 2 KÜMELER 31 Bölüm 3 FONKSİYONLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 SAYILAR 11 1.1. Sayı Kümeleri 12 1.1.1.Doğal Sayılar Kümesi 12 1.1.2.Tam Sayılar Kümesi 13 1.1.3.Rasyonel Sayılar Kümesi 14 1.1.4. İrrasyonel Sayılar Kümesi 16 1.1.5. Gerçel

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Adı Öğretim Dili Elektrik Devre Temelleri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans ( ) Doktora ( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1: KRİSTALLERDE ATOMLAR...

İÇİNDEKİLER 1: KRİSTALLERDE ATOMLAR... İÇİNDEKİLER Bölüm 1: KRİSTALLERDE ATOMLAR... 1 1.1 Katıhal... 1 1.1.1 Kristal Katılar... 1 1.1.2 Çoklu Kristal Katılar... 2 1.1.3 Kristal Olmayan (Amorf) Katılar... 2 1.2 Kristallerde Periyodiklik... 2

Detaylı

2: MALZEME ÖZELLİKLERİ

2: MALZEME ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Önsöz III Bölüm 1: TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1.Mekanik, Tanımlar 12 1.1.1.Madde ve Özellikleri 12 1.2.Sayılar, Çevirmeler 13 1.2.1.Üslü Sayılarla İşlemler 13 1.2.2.Köklü Sayılarla İşlemler 16 1.2.3.İkinci

Detaylı

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ

2 MALZEME ÖZELLİKLERİ ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Fizik 12 1.2. Fiziksel Büyüklükler 12 1.3. Ölçme ve Birim Sistemleri 13 1.4. Çevirmeler 15 1.5. Üstel İfadeler ve İşlemler 18 1.6. Boyut Denklemleri

Detaylı

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1

Murat Kaya / Rehber Öğretmen www.psikorehberim.com 1 MATEMATİK Sayılar 9 6 7 6 9 8 9 7 8 6 8 9 6 4 5 Üslü-Köklü İfadeler 4 5 4 2 2 1 1 3 2 4 2 4 2 4 2 Oran ve Orantı 1-3 1 1 1 2-1 2 1 1-1 1 Çarpanlara Ayırma 3 3 2 3 1 3-3 1 1 4 4 4 4 1 Denklemler-Problem

Detaylı

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (MF) 545 T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar G 1 Doğruda Açılar K 1 Kimyanın Gelişimi B 1

2014 / 2015 LYS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ (MF) 545 T 1 Sözcük Anlamı M1 1 Temel Kavramlar G 1 Doğruda Açılar K 1 Kimyanın Gelişimi B 1 TÜRKÇE MATEMATİK 1 MATEMATİK 2 GEOMETRİ FİZİK 1 FİZİK 2 KİMYA 545 60 60 90 78 45 50 85 BİYOLOJİ REHBERLİK 72 5 1 Cuma Ağustos 2014 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi SINAVLAR DERSLER DAĞILIMLARI 5 Salı 1.

Detaylı

İÇİNDEKİLER xiii İÇİNDEKİLER LİSTESİ BÖLÜM 1 ÖLÇME VE BİRİM SİSTEMLERİ

İÇİNDEKİLER xiii İÇİNDEKİLER LİSTESİ BÖLÜM 1 ÖLÇME VE BİRİM SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER xiii İÇİNDEKİLER LİSTESİ BÖLÜM 1 ÖLÇME VE BİRİM SİSTEMLERİ 1.1. FİZİKTE ÖLÇME VE BİRİMLERİN ÖNEMİ... 2 1.2. BİRİMLER VE BİRİM SİSTEMLERİ... 2 1.3. TEMEL BİRİMLERİN TANIMLARI... 3 1.3.1. Uzunluğun

Detaylı

Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı. Fizik PHY101 Güz. Yrd. Doç. Dr. Tuba ÇONKA NURDAN Yrd. Doç. Dr. Tuba ÇONKA NURDAN Araş. Gör.

Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı. Fizik PHY101 Güz. Yrd. Doç. Dr. Tuba ÇONKA NURDAN Yrd. Doç. Dr. Tuba ÇONKA NURDAN Araş. Gör. Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Fizik PHY101 Güz ECTS Kredisi Ders (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) (saat/hafta) 4 2 1 0 Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin

Detaylı

Kısa İçindekiler. Fizik: İlkeler ve Pratik Cilt 1: 1-21 Bölümleri, Cilt 2: Bölümleri kapsar

Kısa İçindekiler. Fizik: İlkeler ve Pratik Cilt 1: 1-21 Bölümleri, Cilt 2: Bölümleri kapsar Kısa İçindekiler Fizik: İlkeler ve Pratik Cilt 1: 1-21 Bölümleri, Cilt 2: 22-34 Bölümleri kapsar Bölüm 1 Temeller 1 Bölüm 2 Bir Boyutta Hareket 28 Bölüm 3 İvme 53 Bölüm 4 Momentum 75 Bölüm 5 Enerji 101

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Dersin Adı Öğretim Dili DERS BİLGİ PAKETİ Elektrik Devre Temelleri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans ( ) Doktora ( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Kimya FEB-113 1/1 2+0+0 2 2 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. (Bölümden Bağımsız hazırlanmıştır

DERS ÖĞRETİM PLANI. (Bölümden Bağımsız hazırlanmıştır DERS ÖĞRETİM PLANI (Bölümden Bağımsız hazırlanmıştır TÜRKÇE 1 Dersin Adı: ÇEKİRDEK FİZİĞİ 2 Dersin Kodu: FZK3004 3 Dersin Türü: Zorunlu, 4 Dersin Seviyesi: Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2011-2012 6 Dersin

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ YAZ OKULU DERS İÇERİGİ. Bölümü Dersin Kodu ve Adı T P K AKTS

FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ YAZ OKULU DERS İÇERİGİ. Bölümü Dersin Kodu ve Adı T P K AKTS Bir Dönemde Okutulan Ders Saati MAT101 Genel I (Mühendislik Fakültesi Bütün Bölümler, Fen Fakültesi Kimya ve Astronomi Bölümleri) 1 Kümeler, reel sayılar, bir denklem veya eşitsizliğin grafiği 2 Fonksiyonlar,

Detaylı

III Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans ( ) Doktora ( )

III Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans ( ) Doktora ( ) 4270201 DİFERANSİYEL DENKLEMLER Teori Uygulama Proje/Alan Ulusal Kredi AKTS Kredisi III 3 0 0 0 3 4 Ön Lisans ( ) Lisans Yüksek Lisans ( ) Doktora ( ) Fiziksel olayların ve mühendislik problemlerinin modellenmesi,

Detaylı

MART UKS MATEMATİK KONULARI

MART UKS MATEMATİK KONULARI 2017-18 MART UKS MATEMATİK KONULARI 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF (MF-TM) 11. Sınıf (TS-ML) Mantık Kümeler Sıralama Kümeler Kümeler Kartezyen Çarpım Seçme Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Binom

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU Dersin Adı Kodu Normal Kredisi ECTS Ders 4 Yarıyılı Kredisi uygulama 0 Diferansiyel Denklemler 0252311 3 4 6 Laboratuvar 0 (Saat/Hafta) Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri Adı 03 Öğretici Metinler / Mektup 04 Öğretici Metinler / Günlük - Anı 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici

Detaylı

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM * Metinlerin Sınıflandırılması Anlatım Türleri Mektup Anı (Hatıra) Biyografi (Hayat Hikayesi) Otobiyografi Gezi Yazısı Ses Bilgisi Zarf (Belirteç) Anlatım Bozuklukları

Detaylı

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları 2015-2016 EGO0-11.06DS 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 99 // 11. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) DİL ve ANLATIM DİL ve ANLATIM 05 Ses Bilgisi

Detaylı

SINIF DERS KONU SORU SAYISI

SINIF DERS KONU SORU SAYISI TÜRKÇE 9. SINIF TEMEL MATEMATİK TOPLAM 0 Tarih Bilimine Giriş 6 İlkçağ Uygarlıkları 8 İslamiyet Öncesi Türk Tarihi 9 Doğa ve İnsan 1 Harita Bilgisi 2 Yerkürenin Şekli ve Hareketleri 3 İklim Bilgisi 3 Yerin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12 SINIF FİZİK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Hareket Hareket 12.1.1.1. Düzgün

Detaylı

10. Sınıf Kimya Konuları KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE TEPKİME TÜRLERİ Kimyanın Temel Kanunları Kütlenin korunumu, sabit oranlar ve katlı oranlar

10. Sınıf Kimya Konuları KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE TEPKİME TÜRLERİ Kimyanın Temel Kanunları Kütlenin korunumu, sabit oranlar ve katlı oranlar 10. Sınıf Kimya Konuları KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE TEPKİME TÜRLERİ Kimyanın Temel Kanunları Kütlenin korunumu, sabit oranlar ve katlı oranlar kanunları Demir (II) sülfür bileşiğinin elde edilmesi Kimyasal

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BİYOFİZİK Ders No : 010020013 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

(DÖNEM 1) Kredisi Kredisi Dersin Adı Dersin Statüsü AKTS(ECTS) Koordinatörün Adı Dersin Kodu (T,U,L)K (T,U,L)K

(DÖNEM 1) Kredisi Kredisi Dersin Adı Dersin Statüsü AKTS(ECTS) Koordinatörün Adı Dersin Kodu (T,U,L)K (T,U,L)K (DÖNEM 1) 2703151 MEKANİK ZORUNLU 7 (4,2,0)5 5 Prof. Dr. Ülfet ATAV 2703152 ANALİZ I ZORUNLU 7 (4,2,0)5 5 Arş.Gör.Dr.H. Alparslan PEKER 2703153 KİMYA I ZORUNLU 5 (4,0,0)4 4 Doç. Dr. İ. Hatay PATIR 2703154

Detaylı

Fizik II Elektrik ve Manyetizma Akım, Direnç ve Elektromotor Kuvvet

Fizik II Elektrik ve Manyetizma Akım, Direnç ve Elektromotor Kuvvet Ders Hakkında Fizik-II Elektrik ve Manyetizma Dersinin Amacı Bu dersin amacı, fen ve mühendislik öğrencilerine elektrik ve manyetizmanın temel kanunlarını lisans düzeyinde öğretmektir. Dersin İçeriği Hafta

Detaylı

Ölçme ve Birimler, Vektörler, Kuvvetler, Kinematik, Göreli Hareket, Parçacık Dinamiği

Ölçme ve Birimler, Vektörler, Kuvvetler, Kinematik, Göreli Hareket, Parçacık Dinamiği 1. Yarıyıl Dersleri FIZ101 Fizik-1 (Mekanik) Kredi(Teorik-Pratik-Lab): 5(4-2-0) Ölçme ve Birimler, Vektörler, Kuvvetler, Kinematik, Göreli Hareket, Parçacık Dinamiği FIZ103 Fizik-1 Laboratuvarı Kredi(Teorik-Pratik-Lab):

Detaylı

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM DİL VE ANLATIM 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri Adı 03 Öğretici Metinler / Mektup 04 Öğretici Metinler / Günlük - Anı 05 Ses Bilgisi 06 Anlatım Bozuklukları 07 Zarf (Belirteç) 08 Öğretici

Detaylı

MAT 202-DİFERENSİYEL DENKLEMLER-Güz Dönemi. Ders Uygulama Planı. -

MAT 202-DİFERENSİYEL DENKLEMLER-Güz Dönemi. Ders Uygulama Planı. - MAT 202-DİFERENSİYEL DENKLEMLER-Güz 2016-2017 Dönemi Ders Uygulama Planı 04 02 ve 03 01 Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer AKIN (Ders Koordinatörü) Prof. Dr. Abdullah ALTIN Doç. Dr. Niyazi ŞAHİN Ofis No 226

Detaylı

FİZİK AKTS. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori. Uygulama. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 1.yarıyıl. Önkoşullar

FİZİK AKTS. Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori. Uygulama. (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 1.yarıyıl. Önkoşullar FİZİK Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar AKTS (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) Fizik FTR 1.YIL/ 2 - - 4 1.yarıyıl 133 Güz Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin öğrenme

Detaylı

3.1 ATOM KÜTLELERİ... 75 3.2 MOL VE MOLEKÜL KAVRAMLARI... 77 3.2.1 Mol Hesapları... 79 SORULAR 3... 84

3.1 ATOM KÜTLELERİ... 75 3.2 MOL VE MOLEKÜL KAVRAMLARI... 77 3.2.1 Mol Hesapları... 79 SORULAR 3... 84 v İçindekiler KİMYA VE MADDE... 1 1.1 KİMYA... 1 1.2 BİRİM SİSTEMİ... 2 1.2.1 SI Uluslararası Birim Sistemi... 2 1.2.2 SI Birimleri Dışında Kalan Birimlerin Kullanılması... 3 1.2.3 Doğal Birimler... 4

Detaylı

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ HAZİRAN AYI 1. TÜRKÇE Sözcük Anlamı-Söz Yorumu FEN İ Trigonometri-yönlü açılar 10. sınıf matematik Sıralama Ve Ölçme -Basit Olayların Olasılıkları Fizik Bilimine Giriş- Madde 9.fizik Ve Özellikleri 9.biyoloji

Detaylı

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI

11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI 11. SINIF DENEME SINAVI FORMATI 11. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 40 Dil ve Anlatım 40 MF Dil ve Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri 2.test Sosyal Bilimler 40 Tarih 18 Cografya

Detaylı

ANORGANİK KİMYA TEMEL KAVRAMLAR

ANORGANİK KİMYA TEMEL KAVRAMLAR ANORGANİK KİMYA TEMEL KAVRAMLAR Prof. Dr. Halis ÖLMEZ Prof. Dr. Veysel T. YILMAZ Beşinci Baskı 2010 BEŞİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ Z 1997 yılında birinci baskısı, 1998 yılında da ikinci, 2004 yılında üçüncü, 2008

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* FIZ-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 FIZ-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* FIZ-6502 UZMANLIK

Detaylı

DERSLERİN İÇERİĞİ I. YARIYIL

DERSLERİN İÇERİĞİ I. YARIYIL DERSLERİN İÇERİĞİ I. YARIYIL FZK 101 Fizik I (4 2 5) AKTS: 7 Vektörler; parçacık kinematiği ve dinamiği; eylemli ve eylemsiz çerçeveler; Doğrusal Hareket; Düzlemde Hareket, Newton Kanunları; Newton Kanunlarının

Detaylı

Bölüm Ders Programları

Bölüm Ders Programları Bölüm Ders Programları BÖLÜM : FİZİK Listele Pazartesi 9:30-10:20 6181302 DİELEKTRİK FİZİĞİ I (1.sınıf, 1.şube) Doç. Dr. ADEM TATAROĞLU 6181302 DİELEKTRİK FİZİĞİ I (1.sınıf, 1.şube) Doç. Dr. ADEM TATAROĞLU

Detaylı

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü 7. Hafta. Aysuhan OZANSOY

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü 7. Hafta. Aysuhan OZANSOY FİZ102 FİZİK-II Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü 7. Hafta Aysuhan OZANSOY Bölüm 6: Akım, Direnç ve Devreler 1. Elektrik Akımı ve Akım Yoğunluğu 2. Direnç ve Ohm Kanunu 3. Özdirenç 4. Elektromotor

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Devre Teorisi 2 EEE

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Devre Teorisi 2 EEE DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Devre Teorisi 2 EEE224 4 6 5 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

İstatistiksel Mekanik I

İstatistiksel Mekanik I MIT Açık Ders Malzemeleri http://ocw.mit.edu 8.333 İstatistiksel Mekanik I: Parçacıkların İstatistiksel Mekaniği 2007 Güz Bu materyallerden alıntı yapmak veya Kullanım Şartları hakkında bilgi almak için

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL FIZ-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 FIZ-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL FIZ-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

2010 / 2011 YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI

2010 / 2011 YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI YGS BAŞARI İZLEME SINAVI FORMATI TÜRKÇE (BİS) (YGS) Soru dağılımı Türkçe 30 Türkçe 30 Tek kitapçık olarak hazırlanır. 30 Sorudan oluşur. Sınav uygulama süresi 30 dakikadır. Cevap anahtarı dershanelere

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 2015-2016 YAZ OKULU DERS İÇERİĞİ. (Mühendislik Fakültesi Bütün Bölümler, Fen Fakültesi Kimya ve Astronomi Bölümleri)

FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 2015-2016 YAZ OKULU DERS İÇERİĞİ. (Mühendislik Fakültesi Bütün Bölümler, Fen Fakültesi Kimya ve Astronomi Bölümleri) Bölümü Dersin Kodu ve Adı K MAT101 Genel I (Mühendislik Fakültesi Bütün Bölümler, Fen Fakültesi Kimya ve Astronomi Bölümleri) 1- Kümeler, reel sayılar, bir denklem veya eşitsizliğin grafiği 2- Fonksiyonlar,

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI Paragraf 4 Sözcükte Anlam 3 Edebi Türler 1 Noktalama 2 Dillerin Sınıflandırılması 1 Şiir Bilgisi 9 İletişim 1 Dilin İşlevleri 2 Ses Olayları 1 Dil Dışı Göstergeler 1 TÜRKÇE Yazım Kuralları 2 Dil ve Kültür

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ I. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın amacı ve inkılap

Detaylı

1.36 hafta. 2.Cumartesi veya Pazar günü. 3. Günlük 4 saat. 4.Toplam 144 saat

1.36 hafta. 2.Cumartesi veya Pazar günü. 3. Günlük 4 saat. 4.Toplam 144 saat V : - V V: : : - 1.36 hafta 2.Cumartesi veya Pazar günü 3. Günlük 4 saat 4.Toplam 144 saat 1. Hafta 2. Hafta KONULAR MADDE VE a. Madde ve Özkütle b. d. Plazmalar KAZANIMLAR 1. 2. ve rasyonel olur. 3. 4.

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yarıiletken Malzemeler EEE213 3 3+0 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yarıiletken Malzemeler EEE213 3 3+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yarıiletken Malzemeler EEE213 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Zorunlu / Lisans Yüz Yüze

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Diferansiyel Denklemler ve Lineer Cebir BIL271 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 010-011 11. SINIF Yayın Planı 010-011 İÇİNDEKİLER 11. SINIF 1- Yaprak ler - Kitaplar Ödev Kitapları Soru Bankaları Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Ölçme Tekniği Ders No : 0690220028 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Fizik II Elektrik ve Manyetizma Doğru Akım Devreleri-2

Fizik II Elektrik ve Manyetizma Doğru Akım Devreleri-2 Ders Hakkında Fizik-II Elektrik ve Manyetizma Dersinin Amacı Bu dersin amacı, fen ve mühendislik öğrencilerine elektrik ve manyetizmanın temel kanunlarını lisans düzeyinde öğretmektir. Dersin İçeriği Hafta

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 MATEMATİKSEL İKTİSADA GİRİŞ 11 1.1.İktisat Hakkında 12 1.2.İktisatta Grafik ve Matematik Kullanımı 13

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 MATEMATİKSEL İKTİSADA GİRİŞ 11 1.1.İktisat Hakkında 12 1.2.İktisatta Grafik ve Matematik Kullanımı 13 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MATEMATİKSEL İKTİSADA GİRİŞ 11 1.1.İktisat Hakkında 12 1.2.İktisatta Grafik ve Matematik Kullanımı 13 Bölüm 2 STATİK DENGE ANALİZİ 19 2.1 İktisatta Denge Kavramı 20 2.1.1.

Detaylı

KİMYA Kimyasal Tepkimelerde Enerji(Entolpi) (3 Soru) Asit-Baz Çözeltilerin de Denge (4 Soru) Organik Kimya (12 Soru) BİYOLOJİ

KİMYA Kimyasal Tepkimelerde Enerji(Entolpi) (3 Soru) Asit-Baz Çözeltilerin de Denge (4 Soru) Organik Kimya (12 Soru) BİYOLOJİ KİMYA Gazlar (2 Soru) Kimyasal Tepkime Denklemleri(Denkleştirme, Basit Formül, Molekül Formülü) (2 Soru) Kimyasal Tepkimelerde Enerji(Entolpi) (3 Soru) Radyoaktiflik (1 Soru) Asit-Baz Çözeltilerin de Denge

Detaylı

1.SINIF / 1.YARIYIL*

1.SINIF / 1.YARIYIL* PROGRAM ADI:MATEMATİK 1.SINIF / 1.YARIYIL* 1 FİZ 5 Mekanik I (Mechanics I) Z 4 2 6 5 8 2 FİZ 5 Mekanik I Laboratuvarı (Mechanics I Laboratuory) Z 0 4 4 2 4 3 MAT 1 Matematik I (Calculus I) Z 4 2 6 5 4

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 DAİRESEL HAREKET Bölüm 2 İŞ, GÜÇ, ENERJİ ve MOMENTUM

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 DAİRESEL HAREKET Bölüm 2 İŞ, GÜÇ, ENERJİ ve MOMENTUM ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 DAİRESEL HAREKET 11 1.1. Dairesel Hareket 12 1.2. Açısal Yol 12 1.3. Açısal Hız 14 1.4. Açısal Hız ile Çizgisel Hız Arasındaki Bağıntı 15 1.5. Açısal İvme 16 1.6. Düzgün Dairesel

Detaylı

Harici Fotoelektrik etki ve Planck sabiti deney seti

Harici Fotoelektrik etki ve Planck sabiti deney seti Deneyin Temeli Harici Fotoelektrik etki ve Planck sabiti deney seti Fotoelektrik etki modern fiziğin gelişimindeki anahtar deneylerden birisidir. Filaman lambadan çıkan beyaz ışık ızgaralı spektrometre

Detaylı

tarih ve 257 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 257 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 0.04.017 tarih ve 57 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 Ö ĞRETİM PRO GRAMI TABLO SU Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Lisans Programı GÜZ BAHAR DERSİN KO DU VE ADI T P K AKTS ** DERSİN KO DU VE ADI

Detaylı

HAFTA SAAT KAZANIM ÖĞRENME YÖNTEMLERİ ARAÇ-GEREÇLER KONU DEĞERLENDİRME

HAFTA SAAT KAZANIM ÖĞRENME YÖNTEMLERİ ARAÇ-GEREÇLER KONU DEĞERLENDİRME 75. YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRİK-ELEKTRONİK ESASLARI DERSİ 10. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EYLÜL EYLÜL EKİM 1.(17-23) 2.(24-30) 3.(01-07)

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI. SINIF VE MEZUN GRUP KİMYA HAFTA DERS SAATİ. Kimya nedir?. Kimya ne işe yarar?. Kimyanın sembolik dili Element-sembol Bileşik-formül. Güvenliğimiz ve Kimya KONU ADI

Detaylı

İ çindekiler. xvii GİRİŞ 1 TEMEL AKIŞKANLAR DİNAMİĞİ BERNOULLİ DENKLEMİ 68 AKIŞKANLAR STATİĞİ 32. xvii

İ çindekiler. xvii GİRİŞ 1 TEMEL AKIŞKANLAR DİNAMİĞİ BERNOULLİ DENKLEMİ 68 AKIŞKANLAR STATİĞİ 32. xvii Last A Head xvii İ çindekiler 1 GİRİŞ 1 1.1 Akışkanların Bazı Karakteristikleri 3 1.2 Boyutlar, Boyutsal Homojenlik ve Birimler 3 1.2.1 Birim Sistemleri 6 1.3 Akışkan Davranışı Analizi 9 1.4 Akışkan Kütle

Detaylı

DİNAMİK Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Dayıoğlu Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

DİNAMİK Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Dayıoğlu Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü DİNAMİK - 11 Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Dayıoğlu Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü 11. HAFTA Kapsam: İmpuls Momentum yöntemi İmpuls ve momentum ilkesi

Detaylı

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatına Giriş İletişim Ses Bilgisi Yazım Kuralları Paragraf Bilgisi Bir Tür Olarak Hikâye Şekil Bilgisi ktalama Kuralları Bir Tür Olarak Şiir

Detaylı

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2 EKİM 2014 TÜRKÇE 425 60 MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ 80 50 45 30 50 ARİFE 1 Çarşamba 2 Perşembe 3 Cuma TATİL COĞRAFYA TARİH FELSEFE 45 45 20 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

1. YARIYIL DERS LİSTESİ DIL 101 İNGİLİZCE I (2+0)

1. YARIYIL DERS LİSTESİ DIL 101 İNGİLİZCE I (2+0) 1. YARIYIL DERS LİSTESİ İNGİLİZCE I Zorunlu Girmez Notlu 2+0 DIL 101 2 2 TÜRK DİLİ I Zorunlu Girmez Notlu 2+0 TUR 101 2 2 FİZİK LABORATUARI I Zorunlu Girer 0+2 FIZ 103 2 4 GENEL KİMYA I Zorunlu Girer 3+0

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Akışkanlar Mekaniği MK-312 3/Güz (3+1+0) 3.5 7

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Akışkanlar Mekaniği MK-312 3/Güz (3+1+0) 3.5 7 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Akışkanlar Mekaniği MK-312 3/Güz (3+1+0) 3.5 7 Dersin Dili : İngilizce Dersin Seviyesi

Detaylı

FİZ4001 KATIHAL FİZİĞİ-I

FİZ4001 KATIHAL FİZİĞİ-I FİZ4001 KATIHAL FİZİĞİ-I Bölüm 3. Örgü Titreşimleri: Termal, Akustik ve Optik Özellikler Dr. Aytaç Gürhan GÖKÇE Katıhal Fiziği - I Dr. Aytaç Gürhan GÖKÇE 1 Bir Boyutlu İki Atomlu Örgü Titreşimleri M 2

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ZORUNLU DERSLER A Dersin Kodu Dersin Adı T P K

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ZORUNLU DERSLER A Dersin Kodu Dersin Adı T P K ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ZORUNLU DERSLER A Dersin Kodu Dersin Adı T P K K T S BFİZ101 Bilgisayar Kullanımı 2 0 2 4 FİZ101 Mekanik 4 2 5 8 KFİZ101 Genel Kimya I 404 6 MFİZ101 Matematik

Detaylı

Matematik I: Analiz und Lineer Cebir I Sömestr Ders Saati D 2 U 2 L 1 AKTS 6 Lisans/ Yüksek Lisans Lisans Dersin Kodu MAT 106 Sömestr 2

Matematik I: Analiz und Lineer Cebir I Sömestr Ders Saati D 2 U 2 L 1 AKTS 6 Lisans/ Yüksek Lisans Lisans Dersin Kodu MAT 106 Sömestr 2 Dersin Adı Matematik I: Analiz und Lineer Cebir I Sömestr Ders Saati D 2 U 2 L 1 AKTS 6 Lisans/ Yüksek Lisans Lisans Dersin Kodu MAT 106 Sömestr 2 Dersin Dili Almanca Dersi Veren(ler) Yrd. Doç. Dr. Adnan

Detaylı

Ürün Detayları EHO DES 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları EHO DES 11. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 77 // 11. Sınıf Programı - Dil ve Anlatım // Deneme Sınavı 01 Metinlerin Sınıflandırılması 02 Anlatım Türleri 03 Öğretici Metinler (Mektup) 04 Öğretici Metinler (Günlük) DİL VE ANLATIM DİL ve ANLATIM

Detaylı

2010 / 2011 YGS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ REHBERLİK

2010 / 2011 YGS HAFTA SONU KURS TAKVİMİ REHBERLİK TÜRKÇE MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA FELSEFE REHBERLİK 45 65 45 45 45 45 35 45 20 6 Ağustos 2010 1 Pazar 2 Pazartesi 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 7 Cumartesi 8 Pazar 9 Pazartesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 KÜMELER Bölüm 2 SAYILAR

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 KÜMELER Bölüm 2 SAYILAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 KÜMELER 11 1.1. Küme 12 1.2. Kümelerin Gösterimi 13 1.3. Boş Küme 13 1.4. Denk Küme 13 1.5. Eşit Kümeler 13 1.6. Alt Küme 13 1.7. Alt Küme Sayısı 14 1.8. Öz Alt Küme 16 1.9.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 CEBİR 43

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 CEBİR 43 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 SAYILAR 13 1.1 Doğal Sayılar 15 1.1.1. Tek ve Çift Sayılar 15 1.1.2. Asal Sayılar 15 1.1.3 Doğal Sayıların Özellikleri 15 1.1.4 Doğal Sayılarda Özel Toplamlar 16 1.1.5. Faktöriyel

Detaylı

2010 / 2011 YGS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ REHBERLİK FELSEFE

2010 / 2011 YGS HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ REHBERLİK FELSEFE 200 / 20 TÜRKÇE MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA FELSEFE REHBERLİK 45 65 45 45 45 45 35 45 20 6 EKİM 200 Cuma 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi.Hafta 5 Salı YGS 2 HAFTALIK DERS PROGRAMI

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ DERS TANITIM FORMU Dersin Kodu / Adı : 088 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Bölüm / Anabilim Dalı : ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ Öğretim Dili : Türkçe Yarıyılı

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) KONU DAĞILIMLARI 14.04.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 06) Cümle Öğesi 2 Cümle Yapısı 2 İsim Tamlaması 1 Sözcükte Anlam 4 Sözcükte Yapı 2 Ses Bilgisi 1 Yazım Kuralları 1 Noktalama 1 Cümlede Anlam 5

Detaylı

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

11. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM * Metinlerin Sınıflandırılması Anlatım Türleri Mektup Anı (Hatıra) Biyografi (Hayat Hikayesi) Otobiyografi Gezi Yazısı Ses Bilgisi Zarf (Belirteç) Anlatım Bozuklukları

Detaylı

İÇİNDEKİLER TEMEL KAVRAMLAR - 2. 1. Atomlar, Moleküller, İyonlar...36. 1.2. Atomlar...36. 1.2. Moleküller...37. 1.3. İyonlar...37

İÇİNDEKİLER TEMEL KAVRAMLAR - 2. 1. Atomlar, Moleküller, İyonlar...36. 1.2. Atomlar...36. 1.2. Moleküller...37. 1.3. İyonlar...37 vi TEMEL KAVRAMLAR - 2 1. Atomlar, Moleküller, İyonlar...36 1.2. Atomlar...36 1.2. Moleküller...37 1.3. İyonlar...37 2. Kimyasal Türlerin Adlandırılması...38 2.1. İyonların Adlandırılması...38 2.2. İyonik

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Ders No : 06900006 Teorik : Pratik : Kredi :.5 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya 2014-2015 Bahar Yarıyılı 10. Bölüm Özeti 26.05.2015 Ankara Aysuhan OZANSOY

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya 2014-2015 Bahar Yarıyılı 10. Bölüm Özeti 26.05.2015 Ankara Aysuhan OZANSOY FİZ102 FİZİK-II Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya 2014-2015 Bahar Yarıyılı 10. Bölüm Özeti 26.05.2015 Ankara Aysuhan OZANSOY Bölüm 10: Faraday Yasası 1. İndüksiyon (Etkileme) Deneyleri 2. Faraday

Detaylı

ATOMUN YAPISI VE PERİYODİK ÖZELLİKLER

ATOMUN YAPISI VE PERİYODİK ÖZELLİKLER ATOMUN YAPISI VE PERİYODİK ÖZELLİKLER IŞIĞIN YAPISI Işığın; Dalga ve Parçacık olmak üzere iki özelliği vardır. Dalga Özelliği: Girişim, kırınım, polarizasyon, yayılma hızı, vb. Parçacık Özelliği: Işığın

Detaylı

Nanomalzemelerin Karakterizasyonu. Yapısal Karakterizasyon Kimyasal Karakterizasyon

Nanomalzemelerin Karakterizasyonu. Yapısal Karakterizasyon Kimyasal Karakterizasyon Nanomalzemelerin Karakterizasyonu Yapısal Karakterizasyon Kimyasal Karakterizasyon 1 Nanomalzemlerin Yapısal Karakterizasyonu X ışını difraksiyonu (XRD) Çeşitli elektronik mikroskoplar(sem, TEM) Atomik

Detaylı