1. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF"

Transkript

1 TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM GRUP AŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF (Mühendis - Teknik Eğitim Fakültesi) ADAYIN ADI SOYADI T.C.KİMLİK NUMARASI SINAV SALON NO *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı Unutmayınız. Genel Açıklama :... :..... :... :... SIRA:.. 1. u kitapçıkta 80 soru vardır. Cevaplamaya istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. 2. Sınav süresi 100 dakikadır. 3. İşaretlemelerinizi yumuşak uçlu kurşun kalem ile işaretleme yapacağınız alanı taşırmadan yapınız. 4. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı, cevap kâğıdını yıpratmadan siliniz. 5. Değerlendirme optik okuyucu ile yapılacağı için cevap kâğıdını katlamayınız, buruşturmayınız ve gereksiz işaret koymayınız. 6. Testte her soru için tek bir doğru cevap şıkkı işaretlenecektir. irden fazla işaretleme yapmanız durumunda o soruya verdiğiniz cevap yanlış sayılacaktır. 7. Testte yanlış cevaplar doğru cevaplardan düşülmeyecektir. u yüzden size en doğru gelen cevabı işaretlemek yararınıza olabilir. 8. oş yerleri müsvedde olarak kullanabilirsiniz.

2 Sınav soruları, tarafınıza dağıtılan eğitim materyaline göre hazırlanmıştır. 1. TEİAŞ KURUMSAL İLGİLER I. Teşekkülün sermayesinin tamamı Devlete aittir, bağlı olduğu bakanlık ETK dir. II. Teşekkülün merkezi Ankara dadır ve merkez değişikliği akanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirilir. III. Faaliyetleri özerk ve sorumluluğu sermayesiyle sınırlı, tüzel kişiliğe sahip, İktisadi Devlet Teşekkülüdür. IV sayılı EPK, 233 ile 399 sayılı KHK ve TEİAŞ Anastatü hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Teşekkül özel hukuk hükümlerine tabiidir. Ana statüsünün 3. maddesine göre TEİAŞ nin hukuki yapısıyla ilgili olarak yukarıda numaralandırılmış olan ifadelerden hangisi tamamen doğru değildir? A) I ) II C) III D) IV 3. Devletin genel enerji ve ekonomi politikasına uygun olarak elektrik iletim faaliyetinde bulunmak amacıyla kurulan TEİAŞ nin, aşağıda verilen görev ve faaliyet konularıyla ilgili olarak hangisi yanlıştır? A) Elektriğin üretimi, iletimi, dağıtımı ve ticareti için gereken her türlü etüt ve projeler ile inşaat ve tesisleri yapmak ) Gerçek zamanlı sistem güvenilirliğini izlemek ve gerekli olduğunda acil durum eylemlerinde bulunmak C) Elektrik iletim tesislerinin yapılanmasında ve iletilmesinde diğer gerçek ve tüzel kişilerle işbirliği yapmak D) İletim faaliyetleriyle ilgili olarak gerekli tesis ve makineleri bulundurmak ve bu amaçla kurulan tesis ve makine kapasiteleri ile insan kaynaklarını değerlendirmek 2. Elektriğin tüketicilere satışı... satış, elektriğin tekrar satış için satışı... satıştır. Yukarıdaki ifadenin doğru olması için boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki kavramlardan hangileri getirilmelidir? A) Tüketici Tedarikçi ) Tüketici Toptan C) Perakende Toptan D) Perakende Tedarikçi 1 4. TEİAŞ Yönetim Kurulu ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi tamamen doğrudur? A) Yönetim Kurulu, yedi kişiden oluşur ve başkanı, teşekkülün Genel Müdürüdür. ) Yönetim Kurulunda ETK den dört ve Yüksek Planlama Kurulundan iki üye bulunur. C) Yönetim Kurulu, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını oy birliği ile alır. D) Yönetim Kurulu, Genel Müdür tarafından çağrılır ve ayda en az iki kez toplanır.

3 TEİAŞ SATINALMA ve TİCARET MEVZUATI 5. Aşağıdakilerden hangisi TEİAŞ nin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca yapacağı mal ve hizmet alımlarında göz önünde bulundurulacak temel ilkelerden biri değildir? A) Hiçbir şekilde idare tarafından mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri bir arada ihale edilemez. ) Eşik değerlerin altında kalmak amacıyla mal veya hizmet alımları ile yapım işleri kısımlara bölünemez. C) Yapılacak ihalelerde açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulü temel usullerdir. D) Ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz. 6. İstekli olabilecekler tarafından, ihale dokümanına karşı yapılacak şikayet başvurusu, ihale gününden.. iş günü öncesine kadar ilgili idareye yapılmalıdır. aşvurusu idare tarafından reddedilen istekliler, kararın tebliği tarihinden itibaren.. gün içinde Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet başvurusunda bulunabilirler. Yukarıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere uyan süreler aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir? A) Yedi - on dört ) Yedi - on C) Üç - on D) Üç - yedi 2 7. Aşağıdakilerden hangisi TEİAŞ nin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca yapacağı mal ve hizmet alımlarında ihale komisyonu üyesi olamaz? A) Makine ikmal şefi ) Kamu İhale Kurumu temsilcisi C) Taşrada İdari Mali İşler müdürü D) Merkezde Mali İşler Daire aşkanlığından en az şef düzeyinde bir personel 8. Aşağıdakilerden hangisi, ihalelerde yasaklanan fiil ve davranışlardan biri değildir? A) Çeşitli yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek ) Rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak C) Alternatif teklif verebilme hallerinde birden fazla teklif vermek D) İhaleye katılamayacağı belirtildiği halde ihaleye katılmak 9. Sigorta çeşitlerinde süre ve zamanaşımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? A) Sigortada fazladan yapılan ödemelerin iadesi mümkün değildir. ) Dahili sigorta ile teminat altına alınan sigortalarda zamanaşımı uygulanmaz. C) Tüm sigorta çeşitlerinde sigortalar en fazla bir yıllık yapılır. D) Sebepsiz yere ödenmiş bulunan primlerin veya sigorta bedellerinin geri alınmasında zamanaşımı süresi, Türk Ticaret Kanununa göre iki yıldır.

4 10. Aşağıdakilerden hangisi, yangın ve yangın kapsamında değerlendirilen sigortada hasar ekspertiz tutanağında (dosyasında) bulunması gereken hususlardan biri değildir? A) Hasarın meydana geliş sebepleri, varsa müsebbibine dair tanzim edilen tutanak ) Hasar neticesi zarara uğrayan varlıkların ve varsa kurtarılan malların müfredatı ve tekrar kullanılıp kullanılmayacağı hususları C) Hasarlanan sigortalı varlığa ait sigorta poliçesinin aslı D) Olayla ilgili itfaiye, jandarma vb. gibi resmi makamların raporlarının tasdikli suretleri 12. Aşağıdakilerden hangisi talep edilen mal ve hizmetlere ilişkin hazırlanacak teknik şartname ile ilgili olarak yanlıştır? A) Teknik şartnamenin teşekkülce hazırlanması esastır. ) Muhtemel isteklilere teknik şartname hazırlattırılmaz. C) Teknik şartnameyi hazırlayan firmalar ihalede istekli olamaz. D) Teknik şartnamede, hiçbir şekilde belirli bir marka veya modele yönelik özellik ve tanımlamalara yer verilemez. ORTA SEVİYE YÖNETİM TEKNİKLERİ 11. Aşağıdakilerden hangisi TEİAŞ bünyesinde mevcut tüm kara nakil araçları için yapılan motorlu araçlar kaza sigortasının teminat altına aldığı rizikolardan biri değildir? A) Araçların şoförün iradesi dışında çarpma, devrilme, düşme, yuvarlanma gibi kazalarından dolayı meydana gelen zarar, zayi ve hasarlar ) Araçtaki yangından ve söndürülmesinden dolayı meydana gelen zarar ve hasarlar C) Aracın çalınması veya çalınmasına teşebbüs edilmesi neticesinde meydana gelen zarar, zayi ve hasarlar D) Savaş, ihtilal, isyan, ayaklanma ve benzeri olayların gerektirdiği inzibati ve askeri hareketler nedeniyle meydana gelen zararlar elirli birtakım amaçlara ulaşmak için insan ve parasal kaynakları, araç ve gereçleri, hammadde ve zaman faktörünü birbirleriyle uyumlu ve etkin kullanmaya olanak verecek kararlar alma ve uygulama sürecine ne ad verilir? A) Takım çalışması ) Örgütlenme C) Yönetim D) Organizasyon 14. Yöneticinin eğitim, bilgi ve beceri düzeyi, yetkinin hangi temelini ifade etmektedir? A) Formal temel ) Kıdem temeli C) Sosyal temel D) Teknik temel

5 15. Aşağıdakilerden hangisi yetki devrinin yararlarından biri değildir? A) Yapılan işlerin niteliğini artırır. ) Çalışanların sorumluluktan kaçmalarını önler. C) Astların motivasyonunu olumlu etkiler. D) Daha çabuk kararlar alabilme olanağı sağlar. 19. Aşağıdakilerden hangisi performans yönetiminin yararları arasında sayılamaz? A) Örgüt içinde aşağı ve yukarı yönlü karşılıklı ve etkili bilgi akışını sağlar. ) Örgütte sürekli iyileştirme kültürünün gelişmesine katkıda bulunur. C) Astların daha etkin cezalandırılmalarını sağlar. D) Değişen pazar koşullarına daha hızlı tepkiler verebilme olanağı yaratır. 16. Aşağıdakilerden hangisi vizyon oluşturma sürecinin aşamalarından biri değildir? A) Üst yönetimin inancı ) Yetki devrinin etkin yapılmış olması C) ireyin katılımı D) Sürekli gelişim ekiplerince desteklenmesi 20. Aşağıdakilerden hangisi zaman engellerinden (tuzaklarından) biri değildir? A) İletişim ) Düzensiz masa ve büro C) Kararsızlık D) Erteleme alışkanlığı 17. Aşağıdakilerden hangisi ideal takımların özelliklerinden biri değildir? A) Güven ) Çatışma çözümü C) İletişim D) Otoriter liderlik 18. Organizasyon yapısında herhangi bir değişiklik oluşturmaksızın, astlarının geçmişten gelen davranışlarını etkin bir hale getirmeye çalışan ve onları statü ve para yolu ile motive eden liderlik yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir? A) Karizmatik liderlik ) Transaksiyonel liderlik C) Transformasyonel liderlik D) Dayanışmacı liderlik 4 ARŞİV DOSYALAMA 21. Aşağıdakilerden hangisi dosyalama yönetiminin bir kuruma ve/veya personeline doğrudan sağladığı kolaylıklar (artılar) arasında sayılamaz? A) İşlem gördükleri tarihler ne olursa olsun, ihtiyaç duyulan belgelerin kolaylıkla bulunabilmesi ) Gelecekle ilgili bütçelerin, stratejik planların ve finansal tabloların kolaylıkla hazırlanabilmesi C) ilgi ve belgelerin kontrol altında bulunması ve idarenin alacağı kararlarda ayrıntılı bilgilenmenin kolaylaşması D) Güncelliğini yitiren (saklanması gerekli olmayan) belge ve bilgilerin kolaylıkla tespit edilebilmesi

6 22. Sayı:.02.0.ARV Yukarıda verilen resmi yazı sayı örneğinde, dosya planında yer alan konu numaraları aşağıdakilerden hangisiyle belirtilmiştir? A).02.0.ARV. ) C) D) Evrak ve belgeler, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne devredilinceye kadar, kurumlarda işleyen evrak arşiv süreci aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır? A) Dosya irim Arşivi İmhalık Malzeme Kurum Arşivi ) Arşiv/İmha Malzemesi irim Arşivi Dosya Evrak C) Evrak irim Arşivi Kurum Arşivi Arşiv Malzemesi D) Evrak Dosya irim Arşivi Kurum Arşivi İŞ GÜVENLİĞİ 23. ir kurumun arşivinde I. Çeşitli tekit yazıları II. Tarihi değeri olan zarflar III. İşleme konulmamış başvurular IV. Son işlem tarihi üzerinden 51 yıl geçmiş memuriyet sicil dosyaları V. Tapu tahrir defteri, tapu ve nüfus kayıtları VI. İşlemi tamamlanmış bütçe teklif yazılarının fazla kopyası bulunmaktadır. una göre söz konusu arşivde imha edilecek malzemeler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) I, III ve VI ) II, III ve V C) I, III, IV ve VI D) III, IV, V ve VI Aşağıdakilerden hangisi İSG mevzuatına göre genç çalışanı tanımlamaktadır? A) 15 yaşını bitirmiş ancak 18 yaşını doldurmamış çalışan ) 15 yaşını bitirmiş ancak 16 yaşını doldurmamış çalışan C) 14 yaşını bitirmiş ancak 18 yaşını doldurmamış çalışan D) 14 yaşını bitirmiş ancak 16 yaşını doldurmamış çalışan 26. Aşağıdakilerden hangisi işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere kurulan, gerekli donanım ve personele sahip olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik akanlığı'nca yetkilendirilen birimdir? A) Ortak sağlık ve güvenlik birimi ) İşyeri sağlık ve güvenlik birimi C) İş sağlığı ve güvenliği merkezi D) Çalışma ve sosyal güvenlik eğitim merkezi

7 27. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliğinin temel amaçlarından birisi değildir? A) Çalışanı korumak ) Malzeme ve teçhizatı korumak C) Üretimin devamlılığını ve güvenliğini sağlamak D) Ürünün kalitesini arttırmak volt arasındaki gerilimlere ait emniyet mesafesi aşağıdakilerden hangisidir? A) 60 cm ) 90 cm C) 120 cm D) 150 cm 28. I. Risklerden kaçınmak II. Kaçınılması mümkün olmayan riskleri analiz etmek III. Tehlikelerle kaynağında mücadele etmek İşveren, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirirken yukarıda verilen eylemleri hangi öncelik sırası ile uygulamalıdır? A) I-II-III ) III-I-II C) I-III-II D) III-II-I 29. I. Gerilimin büyüklüğü II. Vücut direnci III. Kaynak ile temas süresi IV. Akımın izlediği yol Yukarıdakilerden hangisi/hangileri elektrik çarpmalarının etki düzeyini etkileyen faktörlerdendir? A) Yalnız I ) II ve III C) I, III ve IV D) I, II, III ve IV Aşağıdaki kavramlardan hangisi tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme ihtimalini tanımlar? A) Tehlike ) Risk C) Olay D) Şiddet 32. Aşağıdakilerden hangisi kişisel koruyucu donanımların taşıması gereken özelliklerden birisi değildir? A) Kendileri bir tehlike kaynağı olmamalıdır. ) Yapılan işe tam uygunluk sağlamalıdır. C) Ekonomik olmalıdır. D) Kişiye özel olmalıdır. ELEKTRİK İŞLETME 33. Güç sistemlerinin nötrlerinin topraklanmasında aşağıdaki metotlardan hangisi kullanılmaz? A) Nötr izole sistemler ) İzolasyon durumuna göre topraklamalı sistemler C) Efikas topraklanmış sistemler D) Reaktans topraklı sistemler

8 34. Aşağıdakilerden hangisi transformatörlerin paralel bağlanması sırasında, iyi bir paralel çalışmanın gerçekleşmesi için sağlanması gereken şartlardan biri değildir? A) Transformatörlerin çevirme oranları eşit olmalıdır. ) Transformatörlerin bağıl kısa devre gerilimleri eşit olmalıdır. C) Transformatörlerin güçleri aralarındaki fark 1/3 ten büyük olmalıdır. D) Transformatörlerin boşta çalışmadaki primer sargı gerilim düşümleri eşit olmalıdır. 35. Aşağıdakilerden hangisi kesicilerde aranan ana özelliklerden biri değildir? A) Kesiciler nominal yük akımının altındaki akımlarda çalışmalıdır. ) Açma ve kapama süreleri çok kısa olmalıdır. C) Kontaklar nominal akımı taşımalıdır. D) Açmada meydana gelen ark, kısa sürede sönmelidir. 36. Hatlardaki titreşimin önlenmesi, iletkenlere ve direklere zarar vermesinin önüne geçilmesi için kullanılan elemanlara.. adı verilir. Yukarıda verilen boşluğa getirilecek terim aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Topraklama elektrodu ) Ark boynuzu C) Jumper D) Damper 7 TRAFO MERKEZLERİ TESİS 37. Aşağıdakilerden hangisi 380 ve 154 kv Hat/Kablo Fiderleri Kumanda panolarında bulunmaz? 38. A) 3 adet ampermetre ) 1 adet güç analizörü C) Enerji analizörü D) Mimic diagram I. Kapama mantık devresini başlatacak olan kumanda panosu üzerindeki kesici anahtarından II. Kapama mantık devresini başlatacak olan otomatik tekrar kapama düzeninden III. Fider hattı üzerinden başka bir ayırıcı yardımıyla Kesiciler yukarıda belirtilen yerlerin hangisi veya hangilerinden kapatılabilir? A) Yalnız I ) Yalnız III C) I ve II D) II ve III 39. Aşağıdakilerden hangisi 380 kv ana hat koruma rölelerinin otomatik tekrar kapamasına engel olan durumlardan birisi değildir? A) ara koruma çalışması ) Senkronizasyon denetim rölesinin kapama komutu vermesi C) Kesicinin elle kumanda edilmesi D) Lokal kesici arıza koruma çalışması

9 40. Kare (Ring) baralı sistem için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) u sistem TEİAŞ de sıklıkla kullanılır. ) u sistemde her fidere 1 adet kesici düşer. C) u sistem, çift baralı sisteme göre daha fazla alan gerektirir. D) u sistemi ada çalıştırma imkanı yoktur. İLETİM HATLARI TESİS 43. İletken telinin uygun bir biçimde taşınmasını sağlamak amacıyla üst ucundaki hırdavatlarla direğe, alt ucundaki hırdavatlarla iletken telini tutan izolatör sistemine. denir. Yukarıda verilen boşluğa getirilecek terim aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Gergi izolatör takımı ) Zincir izolatör takımı C) V askı takımı D) Kilitleme pimi takımı 41. I. Direkler, sıcak daldırma yöntemi ile galvanizlenmelidir. II. Soyulma veya diğer galvanizleme kusurlarından dolayı gri çevrilen malzemeler hiçbir suretle tekrar kullanılamaz. III. Galvanizleme sırasında çarpılan bükülen levhalar, tekrar merdaneden geçirilerek düzeltilebilir. IV. Malzeme koruyucu galvaniz örtüsü zedelenecek biçimde çekiçlenmemelidir. 44. Aşağıdakilerden hangisi izolatörler için uygulanacak tip testlerinden değildir? A) Yüksek gerilim mukavemet testi ) Kuruda yıldırım darbe dayanım gerilimi testi C) Kalıcı mukavemet testi D) Termik mekanik performans testi Direklerin tabi tutulduğu galvanizleme işlemi ile ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur? A) Yalnız I ) II ve III C) I, II ve IV D) I, III ve IV 42. Hakediş, kaynağını nereden alır? A) İhale şartlarından ) Yüklenicinin taleplerinden C) Sözleşmedeki maddeler ve fiyat normlarından D) İş avansından 8 YÜK TEVZİ 45. Frekans kontrolü, bir elektrik sisteminin üretim tüketim dengesinin kontrolüdür. Eğer frekans sapması ±20mHz geçerse frekans kontrolü yöntemlerinden hangisi devreye girer? A) Tersiyer Kontrol ) Sekonder Kontrol C) Primer Kontrol D) Speed Drop Kontrol

10 46. Aşağıdakilerden hangisi sistemde gerilimi yükseltmek için yapılacak işlemlerden biri değildir? A) Servis dışı enerji iletim hattı varsa bir ucundan gerilim altına alınır. ) Devredeki generatörlerin ikaz akımları arttırılır. C) Devrede reaktör var ise servis harici edilir. D) Senkron kompansatörler devreye alınıp düşük ikaz akımı ile çalıştırılır. ANAYASA 49. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye üyük Millet Meclisi nin bilgi edinme ve denetim yollarından biri değildir? A) Soru ) Gensoru C) Güvenoyu D) Genel görüşme 47. Acil durum önlemlerine ilişkin esaslar Madde 61 e göre, hedeflenen işletme koşulları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Hz ) Hz C) Hz D) Hz 48. I. Sistem frekansını nominal değer olan 50 Hz ye getirmek II. Alan kontrol hatasını düzenlemek III. Diğer ülkelerle yapılan enerji alışverişini programlanan değere getirmek IV. Primer frekans kontrolünde ölü bantı engellemek Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri sekonder frekans kontrolünün amacıdır? A) Yalnız I ) I ve III C) II ve III D) I, II ve IV Anayasamıza göre kanunî hâkim güvencesi (doğal yargıç ilkesi) aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir? A) Ceza ve ceza hükümleri yerine geçen tedbirler ancak kanunla konur. ) Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular delil olarak kabul edilemez. C) Hiç kimse işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz. D) Hiç kimse kanunen tabi olduğu mahkemeden başka bir merci önüne çıkarılamaz. 51. Anayasamıza göre aşağıdakilerden hangisi TMM nin görevleri arasında sayılmamıştır? A) akanlar Kurulu nu denetlemek ) Kanunları gerektiğinde değiştirmek C) Kanunların iptali için yapılan başvuruları görüşmek D) Milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak

11 52. Anayasamıza göre aşağıdakilerden hangisi, siyasi haklar ve ödevler bölümünde düzenlenen haklardan biri değildir? A) Sendika kurma hakkı ) Dilekçe ve bilgi edinme hakkı C) Kamu denetçisine başvurma hakkı D) Kamu hizmetlerine girme hakkı 55. Aşağıdaki kamu görevlilerinden hangisi Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile aşvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamına girmektedir? A) Milletvekilleri ) Genel müdür C) Üniversite mensupları D) Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları HALKLA İLİŞKİLER ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ 53. Örnek: Kömür dağıtımında görevli Hasan ey, dağıtımda hemşerilerine öncelik tanımaktadır. Yukarıda örneği verilen durumu en iyi ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Hizmet kayırmacılığı ) Aracılık C) Adam kayırmacılık D) Yakınlara çıkar sağlama 56. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin genel amaçlarından değildir? A) Kamuoyunun kuruluşa ilişkin eğilimlerini, tutum ve beklentilerini saptayarak kuruluşa uygun iyileştirmeler yapılması için önerilerde bulunmak ) Örgüte ilişkin olarak kamuoyunda ortaya çıkmış olan yanlış anlaşılmaları önlemek C) Kuruluşla halk arasında karşılıklı saygı ve toplumsal sorumluluk duygularını geliştirmek D) Hedef kitleyi kuruluş çıkarları doğrultusunda yönlendirmek 54. Aşağıdakilerden hangisi hediye alma yasağı kapsamında yer alır? A) Kitap, dergi, takvim veya benzeri nitelikte olanlar ) Halka açık yarışmalarda kazanılan ödül ve hediyeler C) Finans kurumlarından piyasa koşullarına göre alınan krediler D) Görev yapılan kurumla iş veya hizmet ilişkisi içinde olanlardan alınan krediler Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin temel ilkeleri arasında yer almaz? A) Halkla ilişkilerde inandırıcı olabilmek için hedef kitlenin özellikleri ve beklentilerini bilmek gerekir. ) Mesajların hedef kitlenin belleğine unutmayacak şekilde yerleştirilmesi için tekrar edilmesi gerekir. C) İyi niyete her zaman yer vermeyen ve tartışma kabul etmeyen bir yapıda olmalıdır. D) Halkla ilişkiler faaliyetlerinde çalışmanın genişliğine ve büyüklüğüne göre bütçe ayrılmalıdır.

12 58. Hedef kitle hakkında hiçbir şey bilmeden çalışmalara başlanırsa kampanya dağınık ve yararsız bir görünüm içinde olur ve istenilen sonuca varılmaz. ifadesi halkla ilişkilerin hangi aşaması için geçerlidir? A) Planlama ) ilgi toplama C) Uygulama (iletişim) D) Değerlendirme 61. Meclis tarafından Ankara nın yeni Türk Devleti nin başkenti olduğu hangi tarihte kabul edilmiştir? A) 13 Ekim 1923 ) 23 Nisan 1920 C) 24 Temmuz 1923 D) 29 Ekim Atatürk ilkelerinden hangisi fert, aile ve sınıf egemenliğine izin vermeyen, bütün vatandaşların kanun önünde eşitliği esasına dayanır? 59. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Reklamda üreten ya da satan tarafın yararının önde geldiği için reklam halkla ilişkilerden ayrılır. ) Propaganda bir düşünce veya davranışı kesin olarak kabul ettirmek için tek yönlü bir iletişim faaliyeti olması dolayısıyla halkla ilişkilerden ayrılır. C) Halkla ilişkiler, kuruluşların çalışma ve işlemlerini halka onaylatma mekanizmasıdır. D) Halkla ilişkilerin temelinde iletişim olgusu vardır. A) Cumhuriyetçilik ) Milliyetçilik C) Halkçılık D) Laiklik 63. Osmanlı Devleti nin son Mebuslar Meclisi, 28 Ocak 1920 de hangi belgeyi kabul ederek dünyaya duyurmuştur? A) Misak-ı Milli ) Misak-ı Maarif C) Misak-i İktisadi D) Tekalif- Milliye ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILÂP TARİHİ ULUSAL GÜVENLİK 60. Lozan arışı ile açık bırakılan Musul sorunu, 5 Haziran 1926 tarihli hangi antlaşmayla Musul ve çevresi Irak a bırakılarak çözülmüştür? A) Sadabat Paktı ) Ankara Antlaşması C) Musul Antlaşması D) Montrö oğazlar Sözleşmesi Aşağıdakilerden hangisi Milli Güvenlik Kurulu nun üyeleri arasında yer almaz? A) aşbakan Yardımcısı ) İçişleri akanı C) Ulaştırma akanı D) Adalet akanı

13 65. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği nin kuruluş tarihi hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) 1923 ) 1933 C) 1960 D) Mevcut yerel yönetimler sistemimizde aşağıdakilerden hangisi belediye organları arasında yer almaz? A) elediye Encümeni ) elediye Komisyonu C) elediye aşkanı D) elediye Meclisi Anayasasına göre milli güvenliğin sağlanmasından Türkiye üyük Millet Meclisi ne karşı sorumlu olan kuruluş hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) Milli Güvenlik Kurulu ) akanlar Kurulu C) Türk Silahlı Kuvvetleri D) Milli Savunma akanlığı 70. Aşağıdakilerden hangisi köy muhtarı ile ilgili yanlış bir bilgidir? A) Köy yönetiminin başıdır. ) eş yıl için seçilir. C) Seçiminde siyasi partiler aday gösterir. D) Köy Derneği tarafından seçilir. 399 SAYILI KHK DEVLET TEŞKİLATI 67. Mevcut hukuk düzenimizde bağlı kuruluşların diğer bir bakanlığa bağlanabilmesi hangi makamın onayı ile gerçekleşir? A) TMM ) Cumhurbaşkanı C) aşbakan D) İlgili akanlık 68. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışı Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre yurtdışı teşkilatı nasıl kurulur? A) akanlar Kurulu kararıyla ) Kanunla C) Tüzükle D) Dışişleri akanlığı kararıyla Sermayesinin tamamı Devlete ait, iktisadi alanda ticari esaslara göre faaliyet yürütmek üzere kurulan kamu iktisadi teşebbüslerine ne ad verilir? A) İktisadi Devlet Teşekkülü ) Kamu İktisadi Kuruluşu C) ağlı Ortaklık D) Müessese 72. İktisadi devlet teşekküllerinin veya kamu iktisadi kuruluşlarının veya bağlı ortaklıklarının, sermayelerinin en az yüzde on beşine, en çok yüzde ellisine sahip bulundukları anonim şirketler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) Müessese ) İştirak C) ağlı Ortaklık D) İşletme

14 Sayılı KHK hükümlerine göre sözleşmeli personelin sözleşmesi aşağıdaki hangi halde sonlandırılamaz? A) İşe alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması veya bu şartlardan birinin sonradan kaybedilmesi ) Görev veya görev yerinin değişmesi halinde belirlenen süre içinde mücbir bir sebep olmaksızın yeni görevine başlamamak C) Sicil ve başarı değerlendirmeleri birbirini izleyen iki sözleşme döneminde (D) düzeyinde olmak D) İzinsiz veya kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın kesintisiz 3 gün ve bir sözleşme dönemi içinde kesintili 10 gün göreve gelmemek 75. Sözleşmeli personelden sicil ve başarı değerlemesi sonucunda sicil ve başarıları () düzeyinde olanlara yüzde kaç başarı ücreti ödenir? A) % 2 ) % 4 C) % 6 D) % 8 TÜRKÇE DİL İLGİSİ VE YAZIŞMA KURALLARI 76. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin yazımından kaynaklı bir yazım yanlışlığı yapılmıştır? 74. Aşağıdakilerden hangisi sözleşmeli personelin hizmet şartlarına, statülerine; hak, yükümlülük ve sorumluluklarına ilişkin esas ve usullerin belirlenmesinde geçerli ilkelerden değildir? A) İşin gerektirdiği niteliklere haiz elemanların işe alınması ve işin gereğine uygun olarak yetiştirilmesi ) Verimlilik ve karlılık ilkelerine bağlı olarak maliyet bilinci içinde çalıştırılması C) Çalıştığı kuruluşta göreve devamını özendirecek bir özlük hakları sisteminin gerçekleştirilmesi D) Yaratıcılığı, girişimciliği, başarı ve çabasının sadece manevi olarak değerlendirilmesinin teşviki 13 A) Yarın Ayşe teyzemlerle birlikte pikniğe gideceğiz. ) u yıl aşırı yağmurlar, Doğu Karadeniz de etkili oldu. C) Geçen sene Ege Denizi nde yaptığı yolculuğunu anlattı. D) Hayvanat bahçesindeki Van Kedi sini görmeye gittik. 77. Demokritos () bir sözünde şöyle der () () Kimseyi sevmemek ( ) kimse tarafından sevilmemektir () () u parçada parantezle () gösterilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisinin getirilmesi gerekmektedir? A) (,) (:) ( ) (,) (.) ( ) ) (;) (:) ( ) (;) ( ) (.) C) (:) (;) (!) (;) (!) (!) D) (,) (;) ( ) (,) ( ) (.)

15 78. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öğelere ayırmada bir yanlışlık yapılmıştır? A) Dün gece / yağmur / pencereyi tıkırdatmaya / başladı. ) Sofrayı / hazırladıktan sonra / çocuklara / seslendi. C) Toplantıda konuşulanları / bana / anlatmalısın. D) Evin içindeki bütün eşyaları / bir günde / topladı. 79. Koştu arkasına hiç bakmadan. u cümlenin yükleminin yerine göre, yükleminin türüne göre ve anlamına göre türü aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir? A) devrik cümle, fiil cümlesi, olumlu cümle ) kurallı cümle, fiil cümlesi, olumsuz cümle C) devrik cümle, isim cümlesi, olumsuz cümle D) kurallı cümle, isim cümlesi, olumlu cümle 80. Ağlayarak sorununu çözebileceğini (I) (II) (III) sanmıyorum. (IV) u cümledeki numaralandırılmış kelimelerin hangisinde ünsüz yumuşaması (tonlulaşması) ses olayı meydana gelmiştir? A) I ) II C) III D) IV 14 TEST İTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

16 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. 2. Yanınızda ve sıranızda dersle ilgili kitap, not vb. bulundurmak yasaktır. Sınav sırasında kopya yapan, yapmaya teşebbüs eden, kopya veren, kopya yapılmasına yardım edenlerin kimlikleri, sınav görevlilerince İREYSEL SINAV İPTAL TUTANAĞINA yazılacak ve bu adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Görevliler kopya yapmaya veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değil; sorumluluk size aittir. 3. Adaylar sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. 4. Sınav sırasında herhangi bir nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakikası içerisinde ve sınav süresinin son 5 dakikasında, sınavlarını tamamlasalar dahi, adayların salondan çıkmasına izin verilmez. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir aday sınava alınmaz. 5. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapçığının üzerinde ayrılan yerlere adınız ve soyadınız ile aday, salon ve sıra numaralarınızı mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve sınav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru kitapçığının bir tek sayfası dahi eksik çıkarsa o oturumdaki sınavınız geçersiz sayılacaktır. 6. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler için koyu siyah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. CE- VAPLARIN TÜMÜ CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru Kitapçıkları üzerine yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 7. Soru Kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde olarak kullanabilirsiniz. aşka bir kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. 8. Adayların soruları ve/veya sorulara verdikleri yanıtları herhangi bir yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. 9. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılmayacaktır. 10. Adaylar sınava gelirken telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları getirmemeleri gerekmektedir. Yanlarında bu tür cihazları bulunanların, bunları sınav sonrasında almak üzere salon başkanına teslim etmeleri gerekir. 11. Sınavınız bittiğinde, cevap kâğıdınız ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki sınavınız geçersiz sayılacak ve hakkınızda yasal işlem yapılacaktır. SINAVINIZDA AŞARILAR DİLERİZ. 15

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 1. GRUP TEKNİK ŞEF. (Meslek Yüksek Okulu - Teknik Lise) T.C.

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 1. GRUP TEKNİK ŞEF. (Meslek Yüksek Okulu - Teknik Lise) T.C. TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 1. GRUP TEKNİK ŞEF (Meslek Yüksek Okulu - Teknik Lise) ADAYIN ADI SOYADI T.C.KİMLİK NUMARASI SINAV SALON NO *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 3. GRUP ŞEF

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 3. GRUP ŞEF TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 3. GRUP ŞEF ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 3. GRUP UZMAN

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 3. GRUP UZMAN TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 3. GRUP UZMAN ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

2. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF

2. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 2. GRUP AŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF (Mühendis - Teknik Eğitim Fakültesi) ADAYIN ADI SOYADI T.C.KİMLİK NUMARASI SINAV SALON NO *Yukarıdaki ilgileri

Detaylı

3. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI

3. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 3. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı

Detaylı

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK GRUP ŞEFİ

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK GRUP ŞEFİ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 5. GRUP KORUMA GÜVENLİK GRUP ŞEFİ ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri

Detaylı

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK AMİRİ

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK AMİRİ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 5. GRUP KORUMA GÜVENLİK AMİRİ ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı

Detaylı

4. GRUP BAŞ TEKNİSYEN

4. GRUP BAŞ TEKNİSYEN TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 4. GRUP AŞ TEKNİSYEN ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

1. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF

1. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 1. GRUP BŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF (Mühendis - Teknik Eğitim Fakültesi) DYIN DI SOYDI T.C.KİMLİK NUMRSI SINV SLON NO *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 4. GRUP MEMUR

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 4. GRUP MEMUR TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 4. GRUP MEMUR ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM GRUP RAPORTÖR

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM GRUP RAPORTÖR TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 4. GRUP RAPORTÖR ADAYIN ADI :... SOYADI :..... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:.. *Yukarıdaki ilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 2. GRUP TEKNİK ŞEF. (Meslek Yüksek Okulu - Teknik Lise) T.C.

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 2. GRUP TEKNİK ŞEF. (Meslek Yüksek Okulu - Teknik Lise) T.C. TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 2. GRUP TEKNİK ŞEF (Meslek Yüksek Okulu - Teknik Lise) DYIN DI SOYDI T.C.KİMLİK NUMRSI SINV SLON NO *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

1. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI

1. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 1. GRUP MÜDÜR YRDIMCISI DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM GRUP UZMAN

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM GRUP UZMAN TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 3. GRUP UZMN DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız. Genel çıklama

Detaylı

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK GRUP ŞEFİ

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK GRUP ŞEFİ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 5. GRUP KORUM GÜVENLİK GRUP ŞEFİ DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM GRUP ŞEF

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM GRUP ŞEF TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 3. GRUP ŞEF DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız. Genel çıklama

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK AMİRİ

5. GRUP KORUMA GÜVENLİK AMİRİ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 5. GRUP KORUM GÜVENLİK MİRİ DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

3. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI

3. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 3. GRUP MÜDÜR YRDIMCISI DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

2. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI

2. GRUP MÜDÜR YARDIMCISI TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 2. GRUP MÜDÜR YRDIMCISI DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

4. GRUP BAŞ TEKNİSYEN

4. GRUP BAŞ TEKNİSYEN TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 4. GRUP BŞ TEKNİSYEN DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız.

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

2. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF

2. GRUP BAŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 2. GRUP BŞ MÜHENDİS - TEKNİK ŞEF (Mühendis - Teknik Eğitim Fakültesi) DYIN DI SOYDI T.C.KİMLİK NUMRSI SINV SLON NO *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 4. GRUP RAPORTÖR

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KASIM 2012 4. GRUP RAPORTÖR TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.Ş. GÖREVDE YÜKSELME SINVI KSIM 2012 4. GRUP RPORTÖR DYIN DI :... SOYDI :..... T.C.KİMLİK NUMRSI :... SINV SLON NO :... SIR:.. *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız. Genel

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...V KISALTMALAR... XIII GİRİŞ... 1

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...V KISALTMALAR... XIII GİRİŞ... 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...V KISALTMALAR... XIII GİRİŞ... 1 1. KAMU İHALE HUKUKUNUN KAYNAKLARI... 3 A. Asıl Kaynaklar... 3 1. Anayasa... 3 2. Kanunlar... 5 3. Kanun Hükmünde Kararnameler... 8 4. Tüzükler...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 2017 ds DENEME 1 (ÇARPANLAR VE KATLAR ) 8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

08/03/2015 ÖDSGM SINAV(Ankara da, Pazar saat: 10.00 da tek oturum halinde)

08/03/2015 ÖDSGM SINAV(Ankara da, Pazar saat: 10.00 da tek oturum halinde) GİH SINIFI ŞEF UNVANLI KADRO İÇİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DUYURUSU Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun merkez ve taşra teşkilatında, genel idare hizmetleri sınıfında münhal bulunan (00) adet şef unvanlı

Detaylı

İ.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI

İ.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI SINAV SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI 1. Sınav salonunda yanında telefonu olan öğrencilerin telefonları kesinlikle kapalı ve görünmeyen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Satın Alma

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

6. Staja Giriş Sınavı

6. Staja Giriş Sınavı 6. Staja Giriş Sınavı Staja Giriş Sınavı için başvurular, her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılır. Staja Giriş Sınavına, 3568 sayılı Kanunun 4. ve 6. maddesi ile 5/A-a maddesindeki öğrenim

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI

KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI KMÜ İİBF KAMU YÖNETİMİ VİZE SORULARI -A Grubu- AÇIKLAMA : Sınav 25 sorudan oluşmakta olup her soru 4 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yanlış cevaplar doğruyu götürmemektedir. Sınav süresi 30 dakikadır.

Detaylı

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. SAĞLIK MEVZUATI Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. Bu amaçla, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

İÇİNDEKİLER KAMU İHALE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

İÇİNDEKİLER KAMU İHALE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler İÇİNDEKİLER KAMU İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Uygulama İlkeleri Madde 1-Amaç 15 Madde 2- Kapsam 15 Madde 3- İstisnalar 16 Madde 4-Tanımlar 19 Madde 5- Temel İlkeler 22 Madde 6- İhale Komisyonu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kaş Belediye Başkanlığı Yazı

Detaylı

Tüm Kamu Personeli İçin GYS. Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı. Konu Anlatımı + Soru Bankası

Tüm Kamu Personeli İçin GYS. Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı. Konu Anlatımı + Soru Bankası Tüm Kamu Personeli İçin GYS Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı Konu Anlatımı + Soru Bankası Memurluk, Şeflik, Uzmanlık, Şube Müdürlüğü ve Diğer Unvanlar Adalet Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kuruluş, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE (1)- Bu yönetmelik Yazı İşleri Müdürlüğü nün görev ve

Detaylı

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır.

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 1.0 AMAÇ: MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 2.0 KAPSAM: Sınavlara giren tüm adayların,gözetmen ve değerlendiricilerin faaliyetlerini kapsar.

Detaylı

En İyisi İçin. I. Kanun-u Esasi gerçek anlamda anayasa bir monarşi öngörmemektedir. (x)

En İyisi İçin. I. Kanun-u Esasi gerçek anlamda anayasa bir monarşi öngörmemektedir. (x) Ne x t Le v e l Ka r i y e r 250ADET TAMAMIÖZGÜN ÇÖZÜMLÜAÇI KUÇLU SORU Kaymakaml ı k Sı navı nahazı r l ı k Anayasa Açı kuçl usor u Bankası En İ yi si İ çi n.. Necat i beycd.50.yı li şhanı Apt.no: 19/

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI OCAK-2017 MEMUR ADI :... SOYADI :... T.C.KİMLİK NUMARASI :...

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI OCAK-2017 MEMUR ADI :... SOYADI :... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI OCAK-2017 MEMUR A ADAYIN ADI :... SOYADI :... T.C.KİMLİK NUMARASI :... SINAV SALON NO :... SIRA:... *Yukarıdaki Bilgileri Doldurmayı Unutmayınız. Genel Açıklama

Detaylı

TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR

TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR TEMEL HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR ANAYASANıN TEMEL ILKELERI 2 1. madde Türkiye devleti bir cumhuriyettir. 2. Madde Cumhuriyetin nitelikleri Cumhuriyetçilik Başlangıç ilkeleri Atatürk

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

Sivil Savunma Uzmanı. Sıra No

Sivil Savunma Uzmanı. Sıra No MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AKARYAKIT İKMAL VE NATOPOL TESİSLERİ İŞLETME BAŞKANLIĞI PERSONELİ 2016 YILI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMI ÇİZELGESİ Şube Müdürü 1 T.C. Anayasası 6 2 Atatürk

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ 2 İÇERİK SATIN ALMA NEDİR? GENEL ÇERÇEVE SATIN ALMA STRATEJİSİ / PLANI SATIN ALMA SÜREÇLERİNİN İZLENMESİ ÖZEL DURUMLAR 3 Satın

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.13 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Dök.No KAİM.İKS.FRM.19 Sayfa No 1 / 2 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı