Admin Kit Kurulumu ve Ayarları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Admin Kit Kurulumu ve Ayarları"

Transkript

1 Admin Kit Kurulumu ve Ayarları Kaspersky güvencesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

2 AdminKit Kurulum Aşamaları ; Bu döküman içeriğinde Kaspersky yönetim konsolu olan Admin Kit kurulumu anlatılmaktadır. Kaspersky Admin Kit veritabanını en güvenli database olan MS SQL Server altında saklamaktadır. Mevcut Server ınızda MS SQL server kurulu değilse almış olduğunuz BOX içindeki CD den AdminKit Klasöründen MSDE SP3.exe olan dosyayı tıklayarak MS SQL Database Engine kurulumunu balatmalıyız. İlgili resim ve açıklamalar aşağıda adım adım gösterilmiştir. Cd içinden AdminKit Klasörü seçilerek İçinden msde2ksp3en.exe uzantılı dosya tıklanarak çalıştırılır, ve birsonraki adıma geçilir. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX - (216)

3 Yukarıdaki resimdende anlaşılacağı gibi MSDE kurulumumuz başlıyor. Kurulum Sihirbazımız çıktığında Next (İleri ) butonuna tıklanarak kurulum aşamalarına geçilir. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX - (216)

4 Bu pencereden Lisans sözleşmesi okundu olarak onaylanarak Next (İleri )butonuna tıklanarak bir sonraki aşamaya geçeriz. Bu pencerede bizden User Name ( Kullanıcı Adı ) ve Company Name ( Şirket Adı ) belirtmemiz istenmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra Next ( İleri ) butonuna tıklanarak bir sonraki aşamaya geçilir. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX - (216)

5 Bu pencere de SQL klasörünün ve data file ın oluşturulacağı yer belirtilmektedir. Next (İleri ) butonuna tıklanarak sonraki aşamaya geçilir. Bu penceredeki ayarlar standart olarka bırakılıyor ( Default ). Next ( İleri ) butonuna basılarak birsonraki aşamaya geçiyoruz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX - (216)

6 Bu pencerede yaptığımız ayarlar doğrultusunda kurulumun hard diskimizin hangi bölümünde hangi klasöre yapılacağı görülmektedir. Tekrar Next (İleri) butonuna tıklanarak sonraki aşamaya geçilir. Bu pencerede kurulum artık başlamıştır. Kurulum grafiksel durumunu bu pencereden izleyebiliriz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX - (216)

7 Böylece MSDE kurulumumuzu tamamlamış olduk. Artık arka planda MS SQL databe imiz görevine başladı. Servislere bakarak MS SQL servislerinin aktif hale geldiğini ve çalışmaya başladığını görebiliriz.... Admin Kit Kurulumunun Başlatılması ; Artık asıl konumuza ; yani Admin Kit kurulumuna geçebiliriz. Bu sefer gene CD içindeki Admin Kit klasöründen kasp _adminkitten.exe doyasını tıklayarak çalıştıralım. Ve bir sonraki adıma geçelim. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX - (216)

8 Kurulum sihirbazı karşımıza geldiğinde Next (İleri ) butonuna tıklanarak kurulum işlemleri başlatılır. Bu pencere de program ; C: partisyonunun içine kav isimli bir kalsör oluşturulduğu görülmektedir. Bu klasörün oluşturulması işleminde hedef klasör seçeneğini Standart ( Default ) ayarlarda bırakınız. Next ( İleri ) butonuna tıklanarak sonraki aşamaya geçilir. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX - (216)

9 Bu pencerede kurulum dosyalarının şıkıştırılmış dosya formatından açılarak kurulumun hazılanıldığı görülmektedir. Bu pencerede artık kurulum sihirbazımız önümüze geldi. Next (İleri ) butonuna tıklanarak kuruluma geçiyoruz.

10 Lisans Sözleşmesini okuyarak Next ( İleri ) Butonuna tıklıyor ve kurulum aşamalarına geçiyoruz. Bu pencerede bizden User Name ( Kullanıcı Adı ) ve Company Name ( Şirket Adı ) belirtmemiz istenmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra Next ( İleri ) butonuna tıklanarak bir sonraki aşamaya geçilir.

11 Bu pencerede Kaspersky AdminKit i kurucağı Standart (Default ) klasörün yerini belirtiyor. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz. Bu pencerede bize kurucağı uygulamaları ( Aplikasyonları ) gösteriyor. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz.

12 Bu pencerede bize SQL serverın yerini sormakta Standart olarak Server ın kendi üzerinde olması gerektiğinden (Local) seçeneği işaretlidir. Oluşturucağı Veritabanı ( Database ) adını ise KAV olarak belirliyor. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz. Bu Pencerede Otantikasyon için Microsoft Windows otantikasyonumu yoksa SQL Server otantikasyonunumu seçmek sitediğimiz soruluyor. Biz Standart olarak ayarlanmış Microsoft Windows otantikasyonunda bırakıyoruz ayarları. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz.

13 Bu pencere ile Bir paylaşımlı dosya oluşturuyor ve Adını Paylaşım ( Share ) olarak veriyor. Bu paylaşımlı dosya ileriki aşamalarda güncelleme ve kurulum paketlerinin tutulduğu dosya olarak karşımıza çıkıcak. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz. AdminKit İç Networkte Server Prot u olarak i ; Server SSL Port u olarakta i kullanır. Eğer Firewall olarak iç networkte çalışan bir program kullanıyorsanız bu portları açmanız gerekebilir. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz.

14 Bu pencerede Admin Server için bir Sertifika oluşturullması gerektiği görülmektedir. Ayarlar pencerede görüldüğü gibi Standart ( Default ) bırakılır. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz. Bu pencerede ise bir Yedekleme klasörü ( Backup Folder ) oluşturuyoruz.

15 Ancak öncelikle bu klasörü harddiskimizin C:, D:, E: herhangi sitediğimiz bölümünde istediğimiz ismi vererek oluşturuyoruz. Ve tarayıcı ( Browser ) vasıtası ilede Browser folder bölümünde belirtiyoruz. Aşağıdaki pencerelerde ileriki aşamalar gösterilmektedir.

16 Bu pencerede artık işlem yapılmış ve Yedekleme ( Backup )klasörü oluturulmuş ve belirtilmiştir. Next ( İleri ) butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz. Bu Pencerede artık kurulum için tüm ayarlar yapımış olarak gözükmektedir. İşlemlerin başlatılması için Next ( İleri ) butonuna basılarak sonraki aşamaya geçilir.

17 Artık kurulumun başladığını ve ne aşamada olduğunu grafiksel olarakta görmekteyiz. Bu pencerede kurulum sihirbazı ile artık işimizin bittiğini görüyoruz. Next ( İleri ) butonuna basılarak sonraki aşamaya geçilir.

18 Bu pencerede Artık AdminKit kurulumunu tammalandığı ve programın nereden başlatılacağı ve kısayolun oluşturulacağı gösteriliyor. Başlat ( Start ) / Programlar ( Programs ) / Kaspersky AdminKit / Kaspersky AdminKit ikonu sağ tıklanmak sureti ile programın kısa yolu masa üzerine aktarılıyor.

19 Bu pencerede kısayol ikonu masa üzerine gelmiş olarak görülmektedir. Bu ikon tıklanmak sureti ilede Kaspersky Admin Kit başlatılır. Kasperky Admin Kit önümüzde yukarıdaki şekliyle açılır.

20 1. Admin Kit modününü içeriğine giriş sağlar. 2. Koruma statüsü ( korunma ile ilgili bilgilerin izlendiği bölüm ) 3. Networkümüz içindeki Domain Workgroup ve PC lerin görüntülendiği ve durumlarının izlendiği bölüm. 4. Group ( Grup ) AdminKit tarafından yönetilen Kaspersky AV yüklü PC ler burada gözükür veya buraya aktarılarak yönetilmeye başlanır. Ayrıca altındaki Policies ( Policy ) modülünde Tüm Server ve Pc ler için oluşturulacak kurallar ve bunların ayarları yer alır. Group modülü altında MS 2003 Serverlardaki (Group Policy) mantıgıyla ;Alt gruplar oluşturularak bunlara farklı policy ler ( yetki ve görev, ayarlar ) tanımlanabilir. 5. Updates bölümü altında tüm yüklenen Update paketleri, modüller ve bu paketlerin versiyon ve tarihleri görülür. 6. Remote İnstall bölümünde ( Uaktan Kurulum) ; uzaktan kurulum paketlerinin içeriye alınması (import edilmesi ) ve Uzaktan Kurulum Görevlerinin ( Task larının ) oluşturulması sağlanır. 7. Reports (Raporlar) bölümünden genel durum hakkındaki raporlara ulaşılabilir. 8. Computer Queries (Computer Sorgulama ) bölümü vasıtası ile bilgisayarlar hakkındaki bilgilere ulaşılır. 9. Events ( Sonuç ve Karşılaştırma ) bölümünden Kaspersky Av FW ile ilgili tüm uyarı ve ikazlarla oluşan durumlara ve bunlarla ilgili bilgilere ulaşılır. 10. Task ( Görev ) Bu bölümde hem Kaspersky Admin Kit hemde Networkumuzdeki tüm Pc ler ve Server lar için Update ( Güncelleme ), Remote İnstall Uninstall ( Uzaktan Kurulum ve Kaldırma İşlemleri ), Scan ( Tarama )ve benzeri işlevler için ; Zaman ve Özel Ayarlar içeren Görevler tanımlanabilir. Bu görevlerle ilgili değişiklik,ekleme, iptal gibi işlemler yapılabilir.görevlerin içinden durumları hakkında bilgi edinilebilir.

21 11. Licanses ( Lisanslar ) bu bölümde Lisanslarımız ile ilgili bilgilere ulaşırız. 12. Quarantine ( Karantina ) bu bölümde Kaspersky AV tarafından karantinaya alınan dosya ve içerikler, klasörler,uygulama paketleri görülebilir ve izlenebilir.... Kaspersky Admin Kit tarafından Updatelerin Alınması ve İlgili görevin oluşturulması ; Öncelikle Task Bölümüne girilerek Sağdaki alana Sağ Klick yapılır. Yeni menüsünden Task ( Görev ) Seçilir. Ve tıklanarak Görev Sihirbazına girilir. Shirbaz menüsünde İleri butonu tıklanarak birsonraki aşamaya geçilir.

22 Bu pencerede Standartta ( Default ) gelen New Task ( Yeni Görev ) yerine ; AdminKit Update Task ( AdminKit Güncelleme Görevi ) yazılır. Ve ileri butonuna tıklanarak sonraki aşamaya geçilir. Bu pencerede Aplication ( Uygulama ) bölümünden Kaspersky Admin Kit ; Task Type ( Görev Tipi ) seçeneklerinden de Download Update Task ( Güncellemeleri İndirme Görevi ) seçilir. İleri Butonuna basılarak bir sonraki aşamaya geçilir.

23 Bu pencerede Update Source ( Güncelleme Kaynağı ) olarak Kaspersky Lab Update Server ve Update Option ( Güncelleme Ayarlarında ) ise Enforce the upating of the slave servers klik i işaretli olmalıdır. İleri butonuna basılarak bir sonraki adıma geçilir. Bu pencerede İnternete çıkmak için gerkeli yetkileri Default Accaunt ( Standart Yetki ); yani bu makinanın bir Server olduğunu düşünerek Domain Admin ( Domain Yöneticisi ) yetkisini kullanarak İnternete çıkıp güncelleştirmeleri alıcağını belirtiyoruz. Eğer Bu makinayı açtığımız ve çalıştığımız kullanıcının yetkisi yetersiz ise Specified Account ( Diğer bir Yetki ) ile yani ; Daha yüksek yetkiye haiz bir kullanıcının, yahut Sistem Admininin kullanıcı adı ve şifresi yazılarak ikinci şık devreye alınabilir. İleri butonuna basılarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

24 Bu pencerede Update ( Güncelleştirme ) işlemi için süreç belirtilmesi isteniyor. Biz bunu Every N Hours ( Her Saat Başı) olarak işaretliyoruz. İleri butonu tıklanarak bir sonraki adıma geçiyoruz. Burda Önceki adımdan farklı olarak Every ( Her ) diye tabir edilen zaman sürecini bir ( 1 ) olarak ayarlayarak ; Güncelleme görevinin her bir saatte bir kez olmak koşulu ile otomatik olarak tekrarlanması için görevi oluşturuyor Ve İleri butonuna basarak birsonraki aşamaya geçiyoruz.

25 Bu pencerede işlemlerin bittiği görülmekte ve ileri butonuna basılarak bir sonraki adıma geçilmektedir. Bu adımda artık görev sihirbazı işini bitirmiş ve ilgili Task (Görev) oluşturulmuştur. Son butonuna tıklanarak işlem sonlandırılır. Task ın ( Görevin ) oluştuğu ve başladığı yukarıdaki resimde açıkça görülmektedir.

26 Uzaktan Kurulum paketlerinin oluşturulması ve içeriye alınması ( İmport Edilmesi ) ; Uzaktan Kurulum paketlerinin İçeriye alınma ( İmport ) edilerek oluşturulması işlemine geçilmeden önce yapmamız gereken iki işlem vardır. Bunlar sırası ile kurulumu yaptığımız Server a Kaspersky Anti Virus for Windows Servers ( Serverlar için olan AV programının kurulması ( kurulum esnasında Lisans Key sorulacaktır. Key ilgili Cd içerisinde Kaspersky Anti Virus for Windows Servers / Keys adlı bir kalsörün içindedir ve buradan gösterilerek kurulum tamamlanmalıdır. Kaspersky Anti Virus for Windows Server yazılımının bir arayüzü yoktur yani sag taraftaki menüde bir ikon çıkması beklenmemelidir. İkinci işlemse gene AdminKit in olduğu çalıştığımız Server da bu seferde Kaspersky Anti Virus for Workstation uygulamasını yani Clientler için olan uygulamayı çalıştırarak kurulum başlatmak olucaktır. Ancak kurulum belli bir noktada hata vericektir.buda beklediğimiz bir sonuçtur. Çünkü kurulumu yaptığımız PC bir Serverdır ve Üzerinde NT tabanlı bir MS 2000 yahut MS 2003 server yazılımı yüklüdür. Fakat zaten bizim istediğimiz bu kurulumlar esnasında C: partisyonundaki Kav klasörü içine açılacak kurulum dosyalarıdır. Tüm bu İşlemler bittikten sonra Uzaktan kurulum paketlerinin oluşturulması işlemine geçebiliriz. Bu pencerede Soldaki Menüden Remote İnstall ( Uzaktan Kurulum ) seçilmiş, Sağdaki boşlukta sağ klik yapılarak Yeni Sekmesinden İnstallation Package (Kurulum Paketi ) sekmesi tıklanır. Önce Client için olan paketi oluşturalım. Ve böylece paket oluşturma işlemi başlatılır.

27 Bu pencerede Paket oluşturma sihirbazının başladığı görülmekte. İleri butonuna tıklanarak birsonraki adıma geçilir. Bu pencerede Paket için bir isim belirlememiz istenmekte ; biz Workstation remote installation ( Client Uzaktan kurulum paketi ) adını veriyoruz. İleri Butonuna tıklayarak birsonraki aşamaya geçiyoruz.

28 Bu pencerede bizden uzaktan kurulum için gerekli Kaspersky uygulamasına ait.kpd uzantılı paket isteniyor. Yerini (Browse..) sekmesinden belirtiyoruz. İlgili klasörü gösteriyoruz dah sonraki adım aşağıdaki resimdedir.

29 Bu Workstationlar için oluşturucağımız uzaktan kurulum paketidir. İlgili uzantılı dosya C:/kav/Winworkstation/içindedir. Aç butonuna basılarak bir sonraki adıma geçilir. English klasörü içinde bize lazım olan uzantı bulunmaktadır. Workstation.kpd dosyası gösterilerek ; Aç butonuna tıklanır ve birsonraki adıma geçilir.

30 Böylece Kurulum paketinin yerini göstermiş olduk, Şimdi birsonraki adım için İleri butonuna tıklıyalım. Burda bizden İlgili program için Lisans key dosyasını istemekte gene onuda Cd içindeki ilgili klasöründen göstermemiz gerekiyor.

31 İlgili klasörün içindeki key dosyasından key gösterilir. Key aşağıda göründüğü gibidir. İşaretlenerek Aç butonuna tıklanır. Bu pencerede lisans ve ilgili bilgiler görünmektedir.

32 Bu pencerede ileri butonuna tıklanarak paket ekleme işlemine devam edilir. Kurulum sihirbazındanda anlaşılacağı gibi paket ekleme işlemi bitmiştir. Son butonuna tıklanarak işlem sonlandırılır. Yukarıda sağdaki pencerede ilgili paketin oluştuğu görülmektedir.

33 Şimdi de ikinci uzaktan kurulum paketimiz olan File Server Paketinin kurulumuna geçiliyor. Gene remote İnstall bölümünde Sağ tarafta sağ tıklanır ve çıkan menüde yeni sekmesinden İnstallation Package seçilerek tıklanır. Çıkan Sihirbaz da İleri yıklanarak bir sonraki aşamaya geçilir.

34 Bu pencereden Uzak Kurulum paketi için isim belirlememiz istenmektedir. Biz ismi Server Remote İnstallation olarak belirleyip İleri butonuna tıklayarak birsonraki adıma geçiyoruz. Bu pencerede Uzak Kurulum paketi için gerekli kurulum dosyasının yerini belirtmemiz istenmekte. Browse butonuna tıklanarak ilgili dosyayı göstermemiz isteniyor.

35 Burada ilgili dosya içerisinden C:/kav/WinFileServers/ kalsöründen dosya bulunur. Bu klasörün içinden english klasörünün içindne ilgili.kpd uzantılı dosyaya ulaşılır. İlgili fileserver.kpd dosyası işaretlenerek Aç butonuyla işlem başlatılır.

36 Artık paketin yerini gösterdiğimize göre birsonraki adıma geçmek için ileri butonuna tıklıyoruz. Bu pencerede İlgili Lisans key dosyasını göstermemiz isteniyor. Browse butonuna tıklayarak ilgili dosyayı CD içindeki yerinden gösteriyoruz. İlgili dosya CD içinde Kaspersky Antüvirus for Windows File Server klasörünün içindeki Key klasörünün içindedir.

37 İlgili key dosyası gösterilerek işaretlenir ve Aç butonu tıklanarak işlem başlatılır. Bu pencerede Lisans key in girildiğini ve çeriğini rahatlıkla görmektesiniz Bu pencerede de görüldüğü gibi paket ekleme sihirbazı çalıştırılarak paket içeriye alınır. İleri butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçilir.

38 Bu pencerede paketinle ilgili işlemin yapıldığını ahatlıkla grafiksel olarak görmekteyiz. Burada paketle işlemlerin bittiğini rahatlıkla görebiliriz. Bu pencerede paketin Remote İnstall menüsünde eklendiğini görmekteyiz.

39 Server ve Workstationlar için Policy oluşturmak ; File Server Policy; Groups altında Policies menüsünde sağdaki bölümde sağ tıklıyıp Yeni sekmesinden Policy i tıklayarak sihirbazı çalıştırıyoruz. Bu pencerede sihirbazın başladığını görmekteyiz. İleri butonuna basarak bir sonraki aşamaya geçelim.

40 Bu pencereden File Server Policyoluşturmak için isim belirlememiz istenmektedir. Buraya biz File Server Policy ismini veriyoruz ve ileri butonu ile birsonraki adıma geçiyoruz. Bu pencereden hazırlıyacağımız Policy dosyasınız Kasperskynin hangi sürümü için olduğunu belirliyoruz. Yukarıda da işaretlediğimiz gibi kaspersky Anti Virus for Windows File Server seçeneğini işaretliyoruz.

41 Bu pencerede Policy Oluşturma işleminin ilk aşaması başlıyor. Activate Policy kliğini işaretliyerek ileri butonuna basıyor ve sonrki adıma geçiyoruz. Portection level menüsünde hiçbir değişiklik yapmadan birsonraki adıma geçiyoruz. Bu pencerede de değişiklik yapmadan birsonraki adıma geçiyoruz.

42 Update ile ilgili ayarlarda da birşey değiştirmeksizin İleri butonu ile sonraki adıma geçiyoruz. Bu pencerede de bir ayar değiştirilmeksizin ileri butonut yla birsonraki adıma geçilicektir. Şu ana kadarki pencerelerde ayarları değiştirmememizin sebebi biraz sonra oluşturucağımız policy dosyası içinden tüm bu ayarları ve bu ayarlar ile ilgili ek özellikleri ayrıntılı olarak görme ve değiştirme şansımız olucaktır. Son butonuna basarak sihirbazdan çıkıyoruz.

43 General sekmesinde isterseniz Policy adını değiştirebilirsiniz. Enforcement penceresinden yöneticeğimiz Serverlara ilgili policyleri atıyoruz. Modify Now butonu bu policyleri Serverların üzerine aktarmaya yarıyor. Üstteki Aplying policy at client computers sekmesinden de kaç servera policynin atandığı, kaçında hata verdiği yahut henüz beklemede olduğunu görüyoruz.

44 Bu pencerede Event Processing (Uyarı İşlemleri ) ile ilgilidir. Kaspersky ve Clientlarınızdaki çıkabilecek tüm uyarı mesajlarını buradan görebileceğiniz gibi istediğiniz mesajların kendinize mail gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca Net Send olarakta ekranda gözükmelerini sağlamak mümkün. Mail gelmesini istediğiniz mesajları işaretledikten sonra Notify Administrator da Send kliğini işaretleyip Advanced butonuna tıklayıp sağa açılacak yeni pencereden ilgili bölümleri doldurmanız gereklmektedir. Ayrıca Event Sevirity Altında Ufak bir Asma Kilit şekline benzeyyen bir ikon görüceksiniz bu kilidin açık olması bu penceredeki tüm ayar ekranını kullanıcı tarafında da aktif olması demektir. Bu ikona tıklıyarak asma klit ikonunun kilitli hale geldiğini görmeliyiz. Böylece Kulalanıcı tarafında bu ayar bölümünde hiçbir şekilde ayarlara müdahale edemeyecek pencere inaktive olarak gözükücektir.

45 Sizinde gördüğünüz Additional ( Ek özellikler ) da öncelikle Launch the application at system startup ( Sistem açılışında uygulamayı çalıştır ) kliği işaretli olmalıdır. Notifications.. ( Uyarılar, İkazlar ) butonuna tıkladığımızsa client üzerinde çıkabilecek ikazları görüyoruz. Gene bu pencerede de Client müdalesini ngellemek için Asma kilit ikonunu kilitli hale getiriyoruz.

46 Bu pencerede On Deamon Scan ( Manuel Tarama ) ayarları yapılmaktadır.protection Level (Korunma Seçenekleri ) olarak bize 4 seçenek vermiştir ancak bunlarla ilgili istediğimiz gibi ince ayarlarınıda Advanced Butonuna tıklanarak çıkan pencereden yapmalıyız. Açılan pencerede Scan scope ( Tarama Sahası ) olarak her iki kliği de işaretliyoruz. Ayrıca Objects by scan ( Taranacak Objeler ) seçeneği altında All Objects ( Tüm Objeler ) seçili olmalıdır.

47 Actions bölümünde Kaspersky AV programının uygulamada virus faliyetlerdeki davranış şekli belirlenmiştir. Biz standart ta bırakıyoruz. Additional ( Ek Özellikler ) penceresinde dikkat edilicek hususlar, gene asma kilitlerin kapalı olması, taranacak objelerin hepsinin işaretli olması, Riskware ( yani turuva atlatı trojenler, malwareler ) ile ilgili kliğin işaretlenmiş olması, en alttaki Usa ichecker, Use istreams özelliklerinin klikler işaretlenerek aktif hale getirilmesi lazımdır.

48 Trusted Processes ( Doğruladığımız, Uygun Gördüğümüz İşlemler ) Bu pencerede İş networkümüzde çalışmasına izin verdiğimiz üçüncü parti aplikasyonlar varsa eklenerek taramadan çıkartılması ve kesintiye uğramamaları amaçlanmaktadır. Eğer böyle bir yazılımınız yoksa standart halde bırakınız. Riskware (yani turuva atlatı trojenler, malwareler) gibi yazılımların engellendiği ve ayarların yapıldığı bölümüdür. Tüm klikler işaretlenerek güvenlik sağlanır. Ancak üçüncü parti olarka kullandığınız bazı yazılımlar ki bunlara örnek uzak bağlantı için kullanılan VNC, Radmin toolları bunların içeriğindeki bazı (.dll) uzantılı dosyalar Hacker lar tarafındanda bilgisayarlara saldırı amaçlı kullanıldığı için Kaspersky tarafından engellenir. Eğer böyle yazılımları kullanıyor iseniz. Yapmanız gereken Add ( Ekle ) butonuna tıklayarak Çıkan pencereden mask bölümüne kaspersky bu yazılımı bulduğu zaman ekrana gelen imza yı yapıştırmak ; File path bölümüneyse path ini kopyala yapıştır metodu ile yapıştırmak olucaktır. Bu sayede tüm policyler atıldıktan sonra hiçbir clientte Kaspersky bu yazılımları Bloklamayacaktır ( engellemeyecektir ).

49 Predefined Task ( Öncelikli Görevler ) kaspersky yazılımının öncelikli görevleri diyede açıklıyabiliriz. 1. Gerçek zamanlı tarama yapılmasının aktif hale getirilmesi. 2. Güncelleme önceliği. 3. Gerçek zamanlı dosya koruması. 4. Gerçek zamanlı script ve macrların izlenmesi, taranması, gözlenmesi. Bu penceredede tümü işaretlenerek uygula butonuna tıklanır. Bu pencerede Güncelleme ayarları yapılmaktadır. Ancak biz bu pencereyi de standart halinde bırakıyoruz.

50 Bu pencerede Standart halde bırakılıcak. 90 gün geçtiğinde sistem otomatik eski backup ı silerek tekrar backup alır. Quarantine ( Karantina ) penceresinde de hiçbir değişiklik yapmıyoruz ve standart olarak bırakıyoruz.. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

51 Script penceresinde de hiçbir değişiklik yapmadan standart ayarlarında bırakıyoruz. Bu pencerede Files ( Dosya Koruması ) ile ilgili ayarları yapıyoruz. Burdada önümüze dört seçenek çıkıyor. Ancak biz recommended ta bırakıp Advanced ( Özel Ayarlar ) sekmesinden girerek Asıl önemli olan ince ayarları yapıyoruz. Burada Scan Scope (Tarama Sahası ) dan Network Drivers ( networkteki map ettiğimiz dosyalar, paylaşımlı dosyalar ) kliği dışında hepsini işaretliyoruz. Bu kliği işaretlememizin nedeni ; eğer networkteki bu dosya yada partisyonları taratmaya kalkarsak gidip oradada ; tarama başlatıcağı ve networkümüzün bandwith inin neredeyse tamamını kullanarak networkü boğmasını engellemektir. Ayrıca tüm PC lerimizde zaten halihazırda Kaspersky çalışacağından Böyle bir korunmaya gerek olmayacaktır. Object to Scan ( Objelerin Taranması ) seçeneğinde ise Object infectable by extension ( Virus olabilecek uzantılara göre tara ) seçeneği seçilicektir. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

52 Bu pencerede Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir taneside Exclusion Mask ( Taramadan Çıkarılacak Dosyalar ) bölümüdür. Şimdi kaspersky Modify edilen tüm dosyalarda gerçek zamanlı olarak tarama yapacağından ve Database ve Muhasebe, IIS gibi veri işleme taban ve base leri devamlı şekilde değişeceği ve modifiye olacağından ; tarama devamlı olarak tekrarlanıcak ve buda sistemi ve ilgili kullanılan programlarda sorun yaşanmasına neden olucaktır. Bunu önlemek için bu klik işaretlenerek sağ taraftaki buton vasıtası ile tüm Database,IIS veri tabanları, database ini içerisinde tutan programlarınızı exclude ederek taramadan çıkarmanız gerekmektedir. Yapılış şeklini burada net olarak görmektesiniz. Biz örnek olması için bu resmi koyduk ancak siz ilgili klasörlerinii kendi güvenlik stratejinize göre belirleyeceksiniz. Gördüğünüz gibi Klasörü göstermeniz yeterli.zaten Dosya adı bölümü * olarak gelmekteki buda altındaki herşey anlamını taşımakta, yani klasör içinde ne varsa taramadan çıkarıyoruz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

53 Actions bölümünde Kaspersky AV programının uygulamada virus faliyetlerdeki davranış şekli belirlenmiştir. Biz standart ta bırakıyoruz. Bu pencerede de resimde görüldüğü gibi tüm klikler işaretli ve gene asmakilit ikonunun klitli şekilde olmasına dikkat ediyoruz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

54 Öncelikle gene Policies Sekmesine gelip sağdaki boşlukta Sağ tıklayarak yeni sekmesinden Policy e tıklıyarak sihirbazı çalıştırıyoruz. Bu pencerede kurulum sihirbazının başladığını görebiliriz. İleri butonu ile bir sonraki adıma geçiyoruz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

55 Bu pencereden Workstation Policy oluşturmak için isim belirlememiz istenmektedir. Buraya biz Workstation Policy ismini veriyoruz ve ileri butonu ile birsonraki adıma geçiyoruz. Bu pencereden hazırlıyacağımız Policy dosyasınız Kasperskynin hangi sürümü için olduğunu belirliyoruz. Yukarıda da işaretlediğimiz gibi kaspersky Anti Virus for Windows Workstation seçeneğini işaretliyoruz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

56 Bu pencerede Policy Oluşturma işleminin ilk aşaması başlıyor. Activate Policy kliğini işaretliyerek ileri butonuna basıyor ve sonrki adıma geçiyoruz. Diğer adımları İleri olarak bir evvelki policy oluşturmamızdaki gibi otomatik geçiyoruz. Görüntüde de görüldüğü gibi workstation policy oluşmuştur. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

57 General sekmesinde isterseniz Policy adını değiştirebilirsiniz. Enforcement penceresinden yöneticeğimiz Serverlara ilgili policyleri atıyoruz. Modify Now butonu bu policyleri Serverların üzerine aktarmaya yarıyor. Üstteki Aplying policy at client computers sekmesinden de kaç servera policynin atandığı, kaçında hata verdiği yahut henüz beklemede olduğunu görüyoruz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

58 Bu pencerede Event Processing (Uyarı İşlemleri ) ile ilgilidir. Kaspersky ve Clientlarınızdaki çıkabilecek tüm uyarı mesajlarını buradan görebileceğiniz gibi istediğiniz mesajların kendinize mail gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca Net Send olarakta ekranda gözükmelerini sağlamak mümkün. Mail gelmesini istediğiniz mesajları işaretledikten sonra Notify Administrator da Send kliğini işaretleyip Advanced butonuna tıklayıp sağa açılacak yeni pencereden ilgili bölümleri doldurmanız gereklmektedir. Ayrıca Event Sevirity Altında Ufak bir Asma Kilit şekline benzeyyen bir ikon görüceksiniz bu kilidin açık olması bu penceredeki tüm ayar ekranını kullanıcı tarafında da aktif olması demektir. Bu ikona tıklıyarak asma klit ikonunun kilitli hale geldiğini görmeliyiz. Böylece Kulalanıcı tarafında bu ayar bölümünde hiçbir şekilde ayarlara müdahale edemeyecek pencere inaktive olarak gözükücektir. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

59 Settings : Bu bölümde Kaspersky AV nin sistem açılışında otomatik başlıyacağı klikli olucak. Sistem eğer hata verirse kendi kendini recovery edebilmesi için kliği işaretliyoruz. İnterface : Kullanıcılarda arayüz göstermesi için klik işaretlenir kadırılırsa kullanıcılarda arayüz çıkmaz. Arayüzün grup taskında gözükmesi için sekme kliklenir ; gözükmesini istemiyorsanız kliği kaldırısınız. Battery saving mode : Kaspersky tam sistem taraması yaparken notebookun bataryası %30 un altına düşerse taramayı otomatik keserek pilin çabuk bitmesini engelemesi için klik işaretlenir. Reports : Bu ayar standart halnde bırakılır. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

60 Bu bölüme bildiriler yani size gelicek uyarıların kaynaı belirtilmektedir. Password : Bu bölümde kullanıcıların uygulamayı kapatamamaları ve Uninstal edememeleri için bu bölümde password yazıyoruz. Ve Asma Klitleri kilkleyerek kullanıcıların müdahalesini engelliyoruz. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

61 Bu pencerede On Deamon Scan ( Manuel Tarama ) ayarları yapılmaktadır.protection Level (Korunma Seçenekleri ) olarak bize 4 seçenek vermiştir ancak bunlarla ilgili istediğimiz gibi ince ayarlarınıda Advanced Butonuna tıklanarak çıkan pencereden yapmalıyız. Açılan pencerede Scan scope ( Tarama Sahası ) olarak her iki kliği de işaretliyoruz. Ayrıca Objects by scan ( Taranacak Objeler ) seçeneği altında All Objects ( Tüm Objeler ) seçili olmalıdır. Additional : Compound File sekmesinde en alttaki sekme hariç hepsini resimdeki şekilde işaretliyoruz. İşaretlemediğimiz bu sekme eğer objelerin taranması sırasında password sorulmasını isteyip istemediğimiz ile ilgilidir. Riskware Sekmeside kilklenerek ;işaretleniyor. ichecker ve istreams klikleride işaretlenerek bu iki özellik aktif hale getiriliyor. 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

62 Trusted Processes ( Doğruladığımız, Uygun Gördüğümüz İşlemler ) Bu pencerede İş networkümüzde çalışmasına izin verdiğimiz üçüncü parti aplikasyonlar varsa eklenerek taramadan çıkartılması ve kesintiye uğramamaları amaçlanmaktadır. Eğer böyle bir yazılımınız yoksa standart halde bırakınız. Riskware (yani turuva atlatı trojenler, malwareler) gibi yazılımların engellendiği ve ayarların yapıldığı bölümüdür. Tüm klikler işaretlenerek güvenlik sağlanır. Ancak üçüncü parti olarka kullandığınız bazı yazılımlar ki bunlara örnek uzak bağlantı için kullanılan VNC, Radmin toolları bunların içeriğindeki bazı (.dll) uzantılı dosyalar Hacker lar tarafındanda bilgisayarlara saldırı amaçlı kullanıldığı için Kaspersky tarafından engellenir. Eğer böyle yazılımları kullanıyor iseniz. Yapmanız gereken Add ( Ekle ) butonuna tıklayarak Çıkan pencereden mask bölümüne kaspersky bu yazılımı bulduğu zaman ekrana gelen imza yı yapıştırmak ; File path bölümüneyse path ini kopyala yapıştır metodu ile yapıştırmak olucaktır. Bu sayede tüm policyler atıldıktan sonra hiçbir clientte Kaspersky bu yazılımları Bloklamayacaktır ( engellemeyecektir ). 64K Bilgisayar Reklamcılık İletişim Ltd. Şti.Şair Arşi Cad. No: 6 Göztepe İSTANBUL Tel: (216) PBX (216)

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır:

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: IceWarp kurulumu IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: http://www. icewarp. com sitesinden,on line satış temsilicilerden ve ya da on line installer (online kurucusundan) istediğiniz

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz,

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz, ORGANİZATİONAL UNİT (OU) OrganizationUnit(OU): Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve merkezi yönetimimizi kolaylaştıran bir objedir. Organizational Unit domain içerisindeki kullanıcı, group ve bilgisayarları

Detaylı

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları )

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) 36 Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) Yazıcı Yükleme Yazıcılarımızı kullanabilmemiz ve diğer kullanıcılara sunabilmemiz için driver lerini yüklememiz gerekmektedir.yazıcı yükleme ve

Detaylı

İLERİ VERİTABANI SİSTEMLERİ SUAT ÜSTKAN

İLERİ VERİTABANI SİSTEMLERİ SUAT ÜSTKAN 1 AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ İLERİ VERİTABANI SİSTEMLERİ ORACLE VERİTABANI KURULUMU VE PL/SQL DEYİMLERİ SUAT ÜSTKAN 102173019 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS ARALIK 2010 2 İçindekiler 1. Oracle Database

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü Checkpoint Endpoint VPN Client SSL-VPN Kurulum Dökümanı 2 İçerik 1 Giriş... 3 1.1 Dökümanın amacı... 3 1.2 Platform Destek... 3 2 Kurulum aşamasında yapılması gerekenler...

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek McAfee EPO 4.0 Yedek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Amaç Mcafee EPO 4.0 kurulum yedeğinin felaket kurtarma senaryonusa uygun şekilde alınması ve yeni bir makinada

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN BELGENET ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN 2 İçindekiler ÖZET... 3 TÜBİTAK GEREKSİNİMLERİ... 3 Zaman Damgası Servisi Kurulum Adımları... 4 Adım

Detaylı

TAPU VERİ SAYISALLAŞTIRMA YAZILIMI KURULUM DÖKÜMANI. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 1

TAPU VERİ SAYISALLAŞTIRMA YAZILIMI KURULUM DÖKÜMANI. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 1 TAPU VERİ SAYISALLAŞTIRMA YAZILIMI KURULUM DÖKÜMANI Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 1 Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Page 2 Bu

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Maillerimize her zaman her yerden ulaşmak herkesin istediği bir konu. Bunun için mail serverların sundu çeşitli imkanlar bulunmakta. POP3 bağlantılar, Web mailler,

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Lenovo 7355-W12 Kurulum Dökümantasyonu Ocak 2009

Lenovo 7355-W12 Kurulum Dökümantasyonu Ocak 2009 SİSTEM SORUMLULARININ DİKKATİNE Biriminize gönderilen IBM_LENOVO 7355W12-CTO bilgisayarların kurulumu aşağıda belirtilmiştir. Kurulum DVD.si bilgisayarın tüm bağlantıları (LCD Monitör,Network,Klavye-Mouse)

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

ENDPOINT PROTECTION. 1- Öncelikle kurmak istediğiniz bilgisayarın içinde herhangi bir antivirüs programı olmaması gerekmektedir.

ENDPOINT PROTECTION. 1- Öncelikle kurmak istediğiniz bilgisayarın içinde herhangi bir antivirüs programı olmaması gerekmektedir. ENDPOINT PROTECTION 1- Öncelikle kurmak istediğiniz bilgisayarın içinde herhangi bir antivirüs programı olmaması gerekmektedir. 2- Panda cloud hesabını oluştuktan sonra aktivasyon işlemi için mail adresinize

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

Module 2 Managing User And Computer accounts

Module 2 Managing User And Computer accounts 16 Creating Users Accounts With Command ( Komutla Kullanıcı Hesabı Oluşturma ) Organization Unit i komutla oluşturmak istersek aşağıda bulunan şekildeki yönergeleri takip ediyoruz. Module 2 Managing User

Detaylı

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 www.sqlturkiye.com info@sqlturkiye.com 1 YUSUF KAHVECİ KİMDİR? Merhaba Sevgili Arkadaşlar, 1987 İstanbul doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

Programa giriş MSSQL versiyonuna göre iki ayrı şekilde yapılmaktadır.

Programa giriş MSSQL versiyonuna göre iki ayrı şekilde yapılmaktadır. 20 Eylül 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : ETASQLMNG YEDEKLEME ve GERĐ YÜKLEME Yedekleme verilerin korunması açısından çok önemli bir işlemdir. Düzenli olarak ve verilerin

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM NİSAN 2011 (Adım 1: Fiziksel disk üzerinde IIS-FTP-Site için Path göstereceğimiz bir dosya oluşturmalıyız.) (Adım 2: FTP-Site için

Detaylı

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIOERP12 kurulumu başlatılmadan önce windows güvenlik duvarı, antivirus, firewall vb. kurulum esnasında muhtemel engelleme teşkil edebilecek olan araçlar geçici olarak devre

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

Opera V2 Kurulum Klavuzu V0.01

Opera V2 Kurulum Klavuzu V0.01 İçindekiler 1. MySQL Kurulumu... 2 2. MySQL Ayarlarının Yapılması... 3 3. Veritabanı Kurulumu...4 4. ISP Opera Kurulumu... 5 5. ISP Opera Lisanslama... 5 6. Programa giriş yapmak... 5 7. Merkez Ekleme...

Detaylı

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Bölüm LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Tiger Wings rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikler ile birlikte appin-app teknolojisini, estetik yepyeni bir tasarım

Detaylı

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir?

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir? İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR İmage nedir? Sistem yüklemelerini en kolay ve en hızlı şekilde yapmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Format atılan bir bilgisayara önce işletim

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar.

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar. VMware Data Recovery Yapılandırılması VMware Data Recovery, VMware vsphere için geliştirilmiş yeni bir yedekleme ve geri dönüş (backup / restore) uygulamasıdır. VMware Data Recovery sanal platformdaki

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Ders Tanıtım Sunumu Database Managegement II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 08 Eyl. 2016 KURULUM SQL SERVER 2016 yılı başlarında piyasaya çıkan SQL Server

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation Merhaba, bu yazımda client agent kurulumu ve ou yapılandırılmasından bahsedeceğim.sccm de client agent kurulum işlemini birden çok şekilde yapabilirsiniz. Microsoft tarafında belirtilen methodlar aşağıdadır.

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır.

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. 2. Kurulum yapacağınız makinede önceden kurulmuş olan SQL Server var ise

Detaylı

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable ayarı yapılması gereklidir. Bu işlem için; Bilgisayarın

Detaylı

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması 1. OCI 700 servis aracını RVS serisi kontrol cihazı kullanıyorsanız sol taraftaki resimde görüldüğü gibi BSB soketine, LMS kazan kontrol

Detaylı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı Bu dökümanda, Ahtapot Güvenlik Duvarı Yönetim Sisteminde güvenlik duvarı kurulum ve yönetimi anlatılıyor. Gereken : 1. GYDS Entegrasyonu yapılmış Ansible,

Detaylı

V14xx Güncelleme İşlemleri

V14xx Güncelleme İşlemleri V14xx Güncelleme İşlemleri İnternet tarayıcınızdan www.mikro.com.tr web adresine giriş yapınız. Mikro web sayfasında arşivleri (exe) indirmek için MİKROCRM ikonunu mouse ise seçiniz. Açılan sayfada Kullanıcı

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FileZilla Portable programının web den indirilmesi : Google veya benzeri bir arama motoru kullanarak FileZilla FTP programının portatif sürümünü internetten

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Bu döküman içeriğinde, ayrı bir makina üzerinde Vasco kurulumu yapılacak, kurulum esnasında, data store olarak ODBC seçildikten sonra, ürün Active Directory

Detaylı

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Outlook ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır. Outlook, özellikle

Detaylı

Uzaktan Kurulum Kılavuzu

Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzak yönetim konsolu aracılığı ile ShadowProtect kurulumu ve yönetimi. Sürüm: 4.0+ Tarih: 30.03.2011 Copyright StorageCraft Technology Corporation 2008 Sayfa 1 / 10 ShadowProtect

Detaylı

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8 EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları İçerik 1 Giriş... 3 2 Oturum aç... 3 3 Download... 4 4 Son kullanıcı dosyası oluşturma... 4 2 1 Giriş ÖNEMLİ: EndNote

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Bir sınıf yönetim sistemi olarak LanSchool yazılımı, öğretmenlerin, öğrenci bilgisayar ekranlarını görmesi, müdahale etmesi,

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz.

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. WSUS 3.0 Kurulumu Merhabalar; Wsus kullanmanın aşağıda saydığımız yararları bulunmaktadır: 3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. Wsus aslında yeni bir servis değildir.

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

2014 PROGRAMININ AUTODESK SİTESİNDEN İNDİRİLMESİ

2014 PROGRAMININ AUTODESK SİTESİNDEN İNDİRİLMESİ AutoCAD 2014 PROGRAMININ AUTODESK SİTESİNDEN İNDİRİLMESİ ve YÜKLENMESİ Adımlar: 1. Adım: www.autodesk.com adresine giriş yapılır. 2. Adım: Autodesk firmasının web sayfasında Communities----Students &Educators

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Donanım Hizmetleri Şube Müdürlüğü 1

Donanım Hizmetleri Şube Müdürlüğü 1 Bilgisayarımızın bağlantılarını (Monitör-Mouse-Klavye ve Network) yaptıktan sonra Bilgisayarımızı Power(elektrik) düğmesinden açarak Şekil-1 deki ekran gelene kadar kesinlikle müdahale etmiyoruz. Bu ekranda

Detaylı

İMZAGER PROGRAMI İLE UZUN DÖNEM İMZA TİPİNDE ELEKTRONİK İMZALI BELGE OLUŞTURMA

İMZAGER PROGRAMI İLE UZUN DÖNEM İMZA TİPİNDE ELEKTRONİK İMZALI BELGE OLUŞTURMA İMZAGER PROGRAMI İLE UZUN DÖNEM İMZA TİPİNDE ELEKTRONİK İMZALI BELGE OLUŞTURMA 1. Amaç Bu doküman belgelerin elektronik imzalanmasını ve imzalı bir dokümandaki imzaların görüntülenmesini ve yönetilmesini

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu Serhat Öztürk Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. v.1.0 Kantar Uygulaması üç temel parçadan oluşur. Veritabanı, WCF servisi ve Masaüstü uygulaması. Bu nedenle sistemde

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi PRAGON PROTECT & RESTORE 3 Kurulum Rehberi Başlangıç 1. Çeşitli metotlarla edindiğiniz kurulum dosyasını (.exe) çift tıklayarak kuruluma başlayın. 2. İlk olarak kurulum dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce

Detaylı

MPLAB IDE ve ISIS ile ASSEMBLY DİLİNDE UYGULAMA GELİŞTİRMEK

MPLAB IDE ve ISIS ile ASSEMBLY DİLİNDE UYGULAMA GELİŞTİRMEK MPLAB IDE ve ISIS ile ASSEMBLY DİLİNDE UYGULAMA GELİŞTİRMEK 1.1 Programın Başlatılması 1.2 Yeni Proje Oluşturma 1.3 MCU Seçimi Yrd.Doç.Dr.Bülent Çobanoğlu 1.4 MCU Programlama Dil Seçimi 1.5 Proje İsmi

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

1. VERİ TABANI ARAÇLARI

1. VERİ TABANI ARAÇLARI 1.1. Veri Tabanı Yazılımı 1. VERİ TABANI ARAÇLARI Veri tabanı yazılımı veri tabanının bilgiyi verimli bir şekilde düzenleyebilmesini, gerektiği zaman bilgiye ulaşılabilmesini sağlayan, birden çok kullanıcıya

Detaylı

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45 Nasıl bayaa yol kat ettik değil mi? Aslında bu noktada sistemimiz ciddi ciddi çalışmaya başladı. Bir süre sonra bir de baktık ki, kullanıcılar masaüstüne bazı "uygunsuz" duvar kağıtları koymaya başlamışlar.

Detaylı

BAY.t Entegre. Aşağıdaki script fiyat gör programının ayarlar sayfasındaki sorgu cümlesi alanına yapıştırılıp Sorguyu Db ye Yükle tıklanır

BAY.t Entegre. Aşağıdaki script fiyat gör programının ayarlar sayfasındaki sorgu cümlesi alanına yapıştırılıp Sorguyu Db ye Yükle tıklanır Bu dokümanda Perkon Fiyat Gör cihazlarının BAY.t Entegre ve BAY.t Entegre PRO programlarına ait firma dosyalarına bağlantının nasıl yapılacağını anlatılmıştır. BAY.t Entegre PRO Fiyat gör programının ayarlar

Detaylı

Programa girişte veritabanının otomatik güncellenmesi ETAUTLALTER uygulaması ile veritabanlarının tekli ve topla güncellenmesi

Programa girişte veritabanının otomatik güncellenmesi ETAUTLALTER uygulaması ile veritabanlarının tekli ve topla güncellenmesi 30 Ocak 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : Genel VERİTABANI GÜNCELLEME İŞLEMİ (ETAUTLALTER) Programlarımızda yapılan geliştirmeler sonucunda, veritabanlarına ilave

Detaylı

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU 1. CAMWORKS PAKET İÇERİĞİ; KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU Bir adet CAMWorks kurulum DVD si Bulunmaktadır. CAMWorks Kurulumu mevcut kurulum dosyaları ile ya da kurulum DVD si ile yapılabilir. 2. KURULUMDAN

Detaylı

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI GEÇİCİ DOSYALARIN TEMİZLENMESİ: Araçlar menüsü altındaki internet özellikleri seçeneğine girilir. Göz atma geçmişi başlığı altındaki Sil butonu tıklanır. GEÇİCİ DOSYALARIN

Detaylı

ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI

ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI 17 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel BĐLGĐSAYAR DEĞĐŞĐKLĐĞĐ ve INSTALL ĐŞLEMĐ ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI

Detaylı

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır; KABLOLU AĞLAR SWITCH AYARLARI 1.1. Switch konfigürasyonuna başlamadan önce, herhangi olumsuz bir duruma karşın switch konfigürasyonunun yedeği alınması önerilmektedir. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini

Detaylı

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 Tescil Bilgisi 2009 NicProxy. Tüm Hakları Saklıdır. Bu belge, NicProxy mülkiyetinde ve NicProxy e ait özel bilgiler içermektedir. NicProxy yetkili temsilcisinin

Detaylı

CAMWorks Licence Manager Kullanımı ve Lisans Aktivasyonu

CAMWorks Licence Manager Kullanımı ve Lisans Aktivasyonu CAMWorks Licence Manager Kullanımı ve Lisans Aktivasyonu İlk olarak yapılması gereken Başlat menüsünden CAMWorks License Manager klasöründen CWFlexLM License Manager dosyası üzerine Mouse un sol tuşu ile

Detaylı

2013 Yıl Sonu İşlemleri

2013 Yıl Sonu İşlemleri Mikado Puantör 2.6.21-4.0.7 2013 Yıl Sonu İşlemleri 02.01.2014 Ümit DİNÇER Mikado Bilişim Sistemleri San. ve Tic. AŞ 2014, Mikado Bilişim Sistemleri A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır. Mikado 2013 Yıl Sonu İşlemleri

Detaylı