2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R."

Transkript

1 2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. TUĞÇE KARAZ ERASMUS+ Giden Öğrenci

2

3 OLS (Online Linguistic Support) Ve Mobility Tool

4 Tüm Hareketlilik Boyunca... ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Program Ülkeleri Arasında Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği 2019 Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı

5 Uygulama EL Kitabı Web Sayfamızda...

6

7 2014 Döneminde 6 dilde başlayan OLS, 2017 proje için : ALMANCA,FRANSIZCA,HOLLANDACA, İTALYANCA, İNGİLİZCE, İSPANYOLCA 2016 itibari ile 6 yeni dil daha eklendi : (Toplam 18 Dil) OLS (Online Linguistic Support) ÇEKÇE, DANCA(DANİMARKA DİLİ), YUNANCA, LEHCE(POLONYA DİLİ), PORTEKİZCE, İSVEÇCE, BULGARCA, FİNCE, HIRVATÇA, MACARCA, ROMENCE, SLOVAKÇA 2019 proje için : ALMANCA, FRANSIZCA, HOLLANDACA, İTALYANCA, İNGİLİZCE, İSPANYOLCA, ÇEKÇE, DANCA (DANİMARKA DİLİ), YUNANCA, LEHÇE (POLONYA DİLİ), PORTEKİZCE, İSVEÇÇE, BULGARCA, FİNCE, HIRVATÇA, MACARCA, ROMENCE, SLOVAKÇA, İRLANDACA, ESTONCA, LETONCA, LİTVANYACA, SLOVENCE VE MALTACA (Toplam 24 Dil)

8 OLS (Online Linguistic Support) Sadece yurt dışı faaliyetlerini bu dillerde gerçekleştirecek öğrenciler bu sisteme tabidir. Faaliyet gerçekleştirecekleri dil kendi ana dili olanlara bu sistem uygulanmaz. Çevrimiçi Dil Sınavı ve (zorunlu ya da) isteğe bağlı çevrimiçi dil kursunu içerir.

9 OLS (Online Linguistic Support) 01 Ocak 2015 sonrası faaliyette bulunacak tüm öğrenciler için zorunludur. Öğrenim ve staj öğrencileri faaliyete başlamadan önce ve faaliyet sonrası ayrı ayrı Çevrimiçi Dil Desteği Sistemi üzerinden faaliyeti gerçekleştirdiği dilden sınav olur. Dil sınavını faaliyet öncesi gerçekleştirmeyen öğrencilere hibenin ilk taksidinde kesinti, faaliyet sonrası gerçekleştirmeyen öğrencilere hibenin son taksinde kesinti yapılır. OLS sınavı bir sonraki seçim dönemi için seçim aracı olarak kullanılmaz.

10 İyi Haber Sınavda başarısız olmanız faaliyetten yararlanmanıza engel değildir. İlk sınavda C2 alanlar 2. sınava tabi değiller.

11 Kötü Haber Her iki sınavda zorunludur ve gerçekleştirmeme durumunda hibe kesintisi uygulanır.(%25-%75 arası bizim takdirimiz) Sınav bir sonraki dönem için seçim aracı değildir.

12 Kötü Haber 2019 proje sınavda Almanca, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Felemenkçe ve Portekizce dillerinde B2 ve üzerinde isteğe bağlı; Bulgarca, Çekçe, Danca, Yunanca, Hırvatça, Macarca, Lehçe, Romence, Slovakça, Fince ve İsveççe dillerinde B1 ve üzerinde alan öğrenciler isteklerine bağlı olarak gittikleri ülkenin dilinde çevrimiçi dil kursundan yararlanabilirler.

13 Sınav hakkında detay Faaliyetin gerçekleştirileceği dilden sınava tabisiniz. 5 Bölümde 70 soru Yaklaşık dk Öğrenci cevabına göre değişen soru zorluğu Sadece internet bağlantısı gerekli Kaydedilerek tekrar devam edilebilir. Sınav sonucunu yalnızca katılımcı ve biz görebiliriz. Amaç faaliyet öncesi ve sonrası öğrencinin yabancı dil düzeyindeki gelişimi ölçmektir.

14 Online Dil Kursu Öğrenci, faaliyet öncesi ilk sınav sonrası kendisini yetersiz bulması, proje dil barajının altında kalması (zorunlu kurs) ya da yükseköğretim kurumunun önerisi ile dil kursuna katılabilir. İlk sınavı tamamlamayan öğrenciye kurs desteği verilmez. Sınava girilen dil ile kurs dili aynı olmalıdır. (Barajın altında kalınması durumunda) Dil kursu süresi faaliyet süresine göre belirlenir.

15 Online Dil Kursu Proje dil barajlarının üzerinde sonuç alıp online kursa dahil olmak isteyenler (gittikleri ülkenin dilinde) ya da adreslerine mail ile bildirdiklerinde lisans sayımız yeterli ise sizleri online dil kursuna dahil edeceğim.

16 En çok sorduğunuz Kursa katılım, dönüş sonrası sınava katılmam için zorunlu mu? Dil kursunu takip etmek zorunlu olmamakla birlikte, verimli bir Erasmus dönemi geçirilmesi açısından önemle tavsiye dilmektedir.

17 ONLİNE DİL KURSU SÜRELERİ 2019 Proje için Hareketlilik başlangıcında aktif hale gelen çevrimiçi dil kurslarına azami 13 ay olmak üzere katılımcılar hareketlilik bitiminden sonra iki ay daha devam edilebilirler.

18 Sisteme Faaliyet Sürenizi Girerken... Öğrenim Öğrencileri: Kabul Mektubu Başlangıç Bitiş Tarihinizi Yazıyorsunuz. Staj Öğrencileri: Karşı Kurum Onaylı LA for Traineeships Belgenizdeki Başlangıç Bitiş Tarihlerini Yazıyorsunuz.

19 Ne kadar sınav ve kurs var? Mobility Tool hesabı üzerinden bize tanımlanan dil sınav lisansını ve dil kursu lisansını öğrencilere dağıtıyoruz. Lisanslar bizlere dil ayrımı yapılmaksızın verilir. Hangi dilde kaç lisans kullanacağımızı biz belirliyoruz. Öğrencinin e-posta adresi sisteme girilmesi ile öğrenci kayıt olur. Öğrenciler e-postasına gönderilen web sayfası bağlantısı ile sınava tabi olur.

20 Her Faaliyet İçin OLS? Birden fazla sayıda faaliyet gerçekleştiren öğrenciler, faaliyet birbirini takip etse dahi, her faaliyet için ayrıca OLS alırlar.

21 OLS Sınavınız Size Ne Zaman Ulaşacak? Öğrenim Hareketliliği : Kabul Mektubunuzun bize ulaşmasının ardından, Staj Hareketliliği : LA for Traineeships belgesini bize karşı kurum onaylı olarak ilettiğinizde,

22 Web Sayfamızda OLS

23 Kısaca OLS

24 Mobility Tool Sistemi Dönüş sonrası Online Nihai Raporunuz...

25 Faaliyet sonrası dönüş ve online nihai rapor...

26 Staj öğrencisi için de...

27 Dönüş Belgeleriniz ve kalan hibeniz... Öğrenim Öğrencisi iseniz, Transkript (Transcript of Records) Öğrenim anlaşması (Learning Agreement for Studies) Katılım Belgesi (Certificate of Attendance/Duration Sheet/Confirmation of Stay) 2. OLS SINAVI VE ONLİNE FAALİYET RAPORU

28 Dönüş Belgeleriniz ve kalan hibeniz... Staj Öğrencisi iseniz, Transkript (Transcript of Records) (Tıp Öğrencileri İçin) Learning Agreement for Traineeships (After the Mobility) Katılım Belgesi (Certificate of Attendance) 2. OLS SINAVI VE ONLİNE FAALİYET RAPORU

29 Online Faaliyet Raporu için Tüm dönüş belgelerinizi tamamladığınızda (OLS dahil) Katılım belgeniz bize ulaştığında Mobility Tool sistemine faaliyetiniz tarafımızdan kaydedilir.

30 Peki MOBİLİTY TOOL Nedir?

31 Tüm Faaliyet Bilgileriniz ve raporunuz...

32 Raporu Talep Edilmiş Örnek

33 Bilgileriniz Sisteme Kaydedildiğinde...

34 Size gelen mail ile

35

36 Siz Raporu Gönderdiğinizde

37 Rapordan Örnek

38 Vedalaşıyoruz Tüm belgeler tamamlandığında, Faaliyet sonrası Online Dil Sınavınızı (OLS) gerçekleştirdiğinizde, Online Faaliyet Raporu Formunu teslim aldığımızda (10 gün içinde) Kalan % lik ödemeleriniz hesaplarınıza yatırılır.

39 Hepinize güzel bir Erasmus+ dönemi diliyorum

40 #makeerasmusnotwar R. TUĞÇE KARAZ ERASMUS+ Giden Öğrenci Sorumlusu /1608

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği hakkında ve süresince; SIKÇA SORULAN SORULAR, BELGE VE İŞLEM ADIMLARI, GENEL SÜREÇ, ONLINE SİSTEM konularıyla ilgili detaylı bilgi. MSGSÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Detaylı

ERASMUS TOPLANTISI 2017

ERASMUS TOPLANTISI 2017 ERASMUS TOPLANTISI 2017 Erasmus+ Nedir? Erasmus programı üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Erasmus+ Nedir? Daha önceki dönemde Türkiye sadece

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus + Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 14.12.2018 AVRUPA KOMİSYONU DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı TÜRKİYE ULUSAL

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Bu hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki

Detaylı

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR?

GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? GENEL ANLAMDA ERASMUS+ NEDİR? Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı Yükseköğretim Koordinatörlüğü 22 Mayıs 2017 KAYSERİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye Ulusal Ajansının kimliği Erasmus+ Nedir?

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU 2017-2018 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurt dışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj faaliyeti,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018 2019 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim? BİLDİRİMLERİNİZİN

Detaylı

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular Şirketimiz Yılların Verdiği deneyim ile, dünyadaki tüm resmi dillerde ve her konuda, profesyonel tercüme hizmeti vermektedir. Uluslararası kalitede bireysel ve kurumsal tercüme hizmeti alabileceğiniz şirketimiz

Detaylı

Online Linguistic Support (OLS)

Online Linguistic Support (OLS) Online Linguistic Support (OLS) (Çevrimiçi Dil Desteği) Dr. Selen TOKGÖZ Yükseköğretim Uzmanı 26 Kasım 2014, Konya LLP döneminde dil desteği (1) Yararlanıcılara verilen dil desteği büyük oranda maddi destek

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ GENEL BİLGİ Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2. ÇAĞRI BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 11 NİSAN 2018 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 4 ŞUBAT 2019 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

AVRUPA KOMİSYONU. TÜRKİYE ULUSAL AJANS AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

AVRUPA KOMİSYONU. TÜRKİYE ULUSAL AJANS AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANS AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ÜNİVERSİTELER Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Staj faaliyetine

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜREÇ REHBERİ GENEL BİLGİ Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir

Detaylı

AVRUPA KOMİSYONU. TÜRKİYE ULUSAL AJANS AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

AVRUPA KOMİSYONU. TÜRKİYE ULUSAL AJANS AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA KOMİSYONU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANS AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ÜNİVERSİTELER Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Staj faaliyetine

Detaylı

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü-

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- 2017/2018 Okt. Banu ES YILMAZ (Kurum Koordinatörü) Okt. Banu AKDOĞAN Öğr. Gör. Ayça

Detaylı

Takvim;

Takvim; Mart - 2018 Takvim; Staj Hareketliliği; Staj Hareketliliği; Staj Hareketliliği; Staj Hareketliliği; Staj Hareketliliği; Staj Hareketliliği; Anlaşmalı okullar (eğitim+staj); Üniversite Ülke Fakülte Öğrenci

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI

AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI ERASMUS PROGRAMI Erasmus Programı, Avrupalı Yükseköğretim Kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir

Detaylı

ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI 24 MART 2019

ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI 24 MART 2019 2019-2020 ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI 24 MART 2019 HOŞGELDİNİZ.. İletişim Bilgilerim: Esra Derle Dahili tel: 1610 E-posta: esra.derle@omu.edu.tr esraderle@gmail.com KONULAR Learning Agreement For

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

Vahşi Web Ormanından geçiş (Through the Wild Web Woods) Çocuklar için bir internet emniyet oyunu. www.wildwebwoods.org. Öğretmen el kitabı

Vahşi Web Ormanından geçiş (Through the Wild Web Woods) Çocuklar için bir internet emniyet oyunu. www.wildwebwoods.org. Öğretmen el kitabı ÇOCUKLAR İÇİN VE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE BİR AVRUPA İNŞA ETME www.wildwebwoods.org Vahşi Web Ormanından geçiş (Through the Wild Web Woods) Çocuklar için bir internet emniyet oyunu Öğretmen el kitabı Çocuklar

Detaylı

Program Ülkeleri Arasında Erasmus+ öğrenim ve/veya staj hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli

Program Ülkeleri Arasında Erasmus+ öğrenim ve/veya staj hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli Program Ülkeleri Arasında Erasmus+ öğrenim ve/veya staj hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli Bir tarafta, bundan böyle kurum olarak anılacak olan, bu sözleşmenin imzalanması amacıyla [XXX, Rektör

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

Erasmus+ Staj Hareketliliği Yol Haritası

Erasmus+ Staj Hareketliliği Yol Haritası Erasmus+ Staj Hareketliliği Yol Haritası Erasmus+ programı ile yurtdışında eğitim görmek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi sık

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 015-016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! Başvuru Tarihleri : 10 7 NİSAN 015 Yabancı Dil Sınavı : 8 Nisan

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı 06.01.2014 Bugün ne konuşacağız Erasmus+ ( Öğrenim ve Staj) Nedir? Erasmus + Öğrenme Hareketliliğindeki değişiklikler

Detaylı

TURNA, ECAS, Mobility Tool, OLS Elektronik Platformları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? 06 Eylül 2016 Işık Üniversitesi Şile/İstanbul

TURNA, ECAS, Mobility Tool, OLS Elektronik Platformları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? 06 Eylül 2016 Işık Üniversitesi Şile/İstanbul TURNA, ECAS, Mobility Tool, OLS Elektronik Platformları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? 06 Eylül 2016 Işık Üniversitesi Şile/İstanbul Neriman KANBUR Sakarya Üniversitesi Dış İlişkiler Şube Müdürü TURNA Nedir?

Detaylı

1- Erasmus programı bir "yabancı dil öğrenme programı" değildir.

1- Erasmus programı bir yabancı dil öğrenme programı değildir. Erasmus programı nedir? Erasmus programı, Avrupa daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014

6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 6. ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI E R A S M U S + Y Ü K S E K Ö Ğ R E N İ M Ö Ğ R E N C İ V E P E R S O N E L H A R E K E T L İ L İ Ğ İ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 11 ARALIK 2014 KA2 - YÜKSEKÖĞRETİM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİN HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VE YAZ DÖNEMİ İÇİN

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ Sayfa 1 / 5 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA DAKİ BİR ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ FAALİYETİ DÖNEMİ BAŞVURULARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ FAALİYETİ DÖNEMİ BAŞVURULARI EGE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ FAALİYETİ 2019-2020 DÖNEMİ BAŞVURULARI ERASMUS + ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİNİN KAPSAMI Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği faaliyeti, Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Gündem Maddeleri: Süreç nasıl başlayacak Gitmeden Önce Hazırlanacak Belgeler

Detaylı

ERASMUS YOL HARİTASI

ERASMUS YOL HARİTASI ERASMUS YOL HARİTASI SÜRECİN BAŞLAMASI SDÜ Erasmus Kurum Koordinatörlüğü öğrencinin Erasmus+ aday öğrencisi olduğuna dair gerekli bilgilendirmeyi misafir olacağı üniversiteye e-posta ile bildirir. Karşı

Detaylı

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014

İLAN TARİHİ 3 Mart 2014. SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU İLAN TARİHİ 3 Mart 2014 SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Mart 2014 Erasmus Stajı Nedir? Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM PROSEDÜRÜ VE TAKVİMİ Erasmus+ öğrenci staj hareketliliğine başvurabilmek

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2017-2018 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Proje Uygulama Süreci 28 Kasım 2017 ANKARA Proje Uygulama Süreci İÇERİK SÖZLEŞME VE EKLERİ PROJENİN UYGULANMASI BÜTÇE KULLANIMI NİHAİ RAPOR KONTROLÜ

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2016-2017 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİ KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER 1. GİTMEDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER.. 3-4 2. BELGELER.. 5-6 2.1. Staj yapacağınız kuruma gitmeden önce tamamlamanız / yanınıza

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ SÜRECİ KABUL MEKTUBU ERASMUS SEÇİMİ TRAINEESHIP BELGESININ HAZIRLANMASI SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI VİZE PASAPORT İŞLEMLERİ HİBELERİN YATIRILMASI

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 Evrak Tarih ve Sayısı : 07/11/2016-E.31908 *BENFU1MH* T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi TS-EN-ISO 9001 KALİTE SİSTEM BELGESİ Sayı : 85858666-310.01.01.1- Konu

Detaylı

Program Ülkeleri Arasında Erasmus+ öğrenim ve/veya staj hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli

Program Ülkeleri Arasında Erasmus+ öğrenim ve/veya staj hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli GfNA-II-8 Yükseköğretim Program Ülkeleri - Hibe Sözleşmesi KA103 Öğrenim ve stajlar - 2018 Program Ülkeleri Arasında Erasmus+ öğrenim ve/veya staj hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli Bir tarafta,

Detaylı

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır: Kimler Başvurabilir? Faaliyete katılacak öğrencilerin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe)[1] bir yükseköğretim programına kayıtlı,

Detaylı

Takvim;

Takvim; Mart - 2018 Takvim; Öğrenim Öğrenim Öğrenim Öğrenim Öğrenim Anlaşmalı okullar Üniversite Ülke Fakülte Öğrenci kontenjan Medical University of Silesia Polonya Tıp Fakültesi 2 Programa katılmaya hak kazandık

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ

ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ ERASMUS BAŞVURU SÜRECİ Lisans ve Önlisans Genel not ortalamasının 2,20 olması Hazırlık sınıfı hariç Kafkas Üniversitesi nde en Öğrencilerin Erasmus Programından az iki yarıyıl okumuş olması Yararlanabilmeleri

Detaylı

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2018 Proje Dönemi nde programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi öğrencileri

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 9-10 ŞUBAT 2019 KUŞADASI Gündem Erasmus+ Programı için Genel Yapısı Öğrenci

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2017-2018 Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi 30.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS+ Programı Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir? Staj hareketliliğine

Detaylı

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ. Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ Bölüm Staj Hareketliliği Koordinatörü Araş. Gör. Dr. Yeliz Demir Staj Staj, öğrencinin, öğrenim gördüğü alanda uygulamalı iş deneyimi elde etmesi sürecidir. Kimler Başvurabilir?

Detaylı

ERASMUS Erasmus+ Avrupa ve gençlik olan Hayatboyu ve Gençlik uygulanacak olan yeni

ERASMUS Erasmus+ Avrupa ve gençlik olan Hayatboyu ve Gençlik uygulanacak olan yeni ERASMUS+ 2017-2018 Avrupa ve gençlik 2007-2013 olan Hayatboyu ve Gençlik 2014-2021 uygulanacak olan yeni için Erasmus Beyannamesi (Erasmus Charter for Higher Education-ECHE) ve kurumunun Erasmus yapmak

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2018-2019 Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 26 Eylül-19 Ekim 2018

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2018-2019 Merve AKINTÜRK, Erasmus Kurum Koordinatörü Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Şefi 28.11.2018 http://erasmus.yasar.edu.tr

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı 24 MAYIS 2011 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı U L U S L A R A R A S I İ L İ Ş K İ L E R B İ R İ M İ 24 MAYIS 2011 Erasmus Programı nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri

Detaylı

Erasmus+ Temel Belgeleri

Erasmus+ Temel Belgeleri Erasmus+ Temel Belgeleri Ahmet Fatih IŞIK Yükseköğretim Uzmanı 22 Haziran 2014 Akdeniz Üniversitesi Sözleşme Belgeleri Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sözleşmesi Personel Hareketliliği Sözleşmesi (Öğretim

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Socrates II Döneminde "Öğrenci Değişimi" faaliyeti olarak isimlendirilen bu faaliyet, 2007 2013 yılları arasında sürecek Hayatboyu Öğrenme Programı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Yükseköğretim Koordinatörlüğü Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı 11.06.2015, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

Yükseköğretim Koordinatörlüğü Türkiye Ulusal Ajansı

Yükseköğretim Koordinatörlüğü Türkiye Ulusal Ajansı Anket Soruları Yükseköğretim Koordinatörlüğü Türkiye Ulusal Ajansı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SORULARI 1- İkinci sınıfta Erasmus+ giden bir öğrenci orada aldığı bir dersi 3. sınıf ya da 4.sınıftaki

Detaylı

Kaliteye Yönelik Tedbirler

Kaliteye Yönelik Tedbirler Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Kaliteye Yönelik Tedbirler 28 Kasım 2017 Ankara Hareketlilik Başvuru-Kabul Başvuru Kabul Yedek 2296 1944 1944 1482 767 221 209 324 105 114 526 213 2014 2015 2016 2017

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI

ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ UYGULAMA EL KİTABI GÖREV VE SORUMLULUKLAR 1- http://www.tau.edu.tr/akademik/uluslararasi_iliskiler adresinde yer alan Erasmus web sayfasındaki bilgileri düzenli olarak takip

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012

2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3. EK HİBE DUYURUSU İLAN TARİHİ: 11 MAYIS 2012 SON BAŞVURU TARİHİ: 17 MAYIS 2012 Üniversitemizin 2011-2012 öğretim yılında Erasmus Hareketlilik

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Erasmus+ Erasmus Nedir? Erasmus+ Erasmus Programı Üniversitenin yurt dışındaki anlaşmalı olduğu Üniversitelerde öğrenim hareketliliği veya öğrencilerin kendilerinin ayarlayacağı

Detaylı

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

GEDİZ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 15/04/2015-14311 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü *BD623020851* Sayı : 98849140-310.01.01.1- Konu : 2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği ne katılmak isteyen Üniversitemiz akademik ve

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

Değişim Programları Bilgilendirme Sunumu (Hukuk Fakültesi) Aralık 2012, Altunizade

Değişim Programları Bilgilendirme Sunumu (Hukuk Fakültesi) Aralık 2012, Altunizade Değişim Programları Bilgilendirme Sunumu (Hukuk Fakültesi) Aralık 2012, Altunizade Bugünün Gündemi 1. Erasmus Öğrenim Hareketliliği 2. Erasmus Staj Hareketliliği 3. Diğer Değişim Programları Neden Değişim?

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında eğitim görmek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 09/01/2015-918 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKRFTRB* Sayı :94999046/310.99/ Konu :Erasmus+ Sınavı İlan Materyalleri EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönerge üç bölümden oluşmaktadır:

Detaylı

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir?

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus değişim programı, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Öğrenci Staj Hareketliliği Hibe Miktarları Temel Seçim Kriterleri Başvuru Süreçleri

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017/2018 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/YA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2017-2018 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 3 Şubat 20 Şubat 2017

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ (ULİK)

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ (ULİK) MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ (ULİK) İÇİNDEKİLER CHECKLIST... 2 1. HİBE... 3 1.1. İlk Ödeme... 3 1.1.1 Hibe Sözleşmesi... 3 1.1.2 Learning Agreement... 3 a) Before The Mobility... 3 b) During

Detaylı

Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güncelleme Tarihi 06.04.2016 Programa dahil olan ülkeler hangileridir? 2 Hangi üniversitelere

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği: Başvuru Şartları 1. Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi ve tam

Detaylı

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ www.eu.ege.edu.tr Öğrenci Hareketliliği Uygulamaları başlığını, Erasmus öğrenciliğiniz boyunca takip etmelisiniz. NOMINATION Başvuru işlemlerinizi yapmadan önce gideceğiniz

Detaylı