ERYAMAN AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJLERİ ORTAOKUL VELİ BİLGİLENDİRME KATALOĞU. Gelenek-Bağımsızlık-Onur

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERYAMAN AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJLERİ ORTAOKUL VELİ BİLGİLENDİRME KATALOĞU. Gelenek-Bağımsızlık-Onur"

Transkript

1 ERYAMAN AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJLERİ ORTAOKUL VELİ BİLGİLENDİRME KATALOĞU Gelenek-Bağımsızlık-Onur

2 Gözlerimizi kapayıp tek başımıza yaşadığımızı düşünemeyiz. Memleketimizi bir çember içine alıp dünya ile olan bağlarımızı kopartamayız. Aksine yükselmiş, ilerlemiş, ça ğda ş bir millet olarak medeniyet düzeyinin de üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fen ile olur. İlim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her ulus ferdinin kafasına koyacağız. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur.

3 Okulumuza Hoş Geldiniz 100 yılı aşkın süredir ülkemizde eğitim hizmetleri vermekte olan Amerikan Kültür Kuruluşları 2002 yılından beri Türkiye Markalar Birliği tarafından yönetilmektedir. Kuruluş amacı Türkiye Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkileri geliştirmek olan Amerikan Kültür bu sebeple ülkemizin 100'ü aşkın noktasında dil okulu, 50'yi aşkın noktasında anaokulu ve 30 ayrı noktada da kolej işletmenliği yapmaktadır. Yönetim kurulunun tüm üyeleri Türklerden oluşan kuruluşumuzun herhangi bir dini cemaatle veya önyargılı herhangi bir ideoloji ile hiçbir bağlantısı yoktur. Amacımız bulunduğu her ülkenin yaşadığı toplumun değerlerine saygı duyan ve kendi kültürünü uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edebilen öğrenciler yetiştirmektedir. Tarihsel amacımız eskiden de olduğu gibi bugünde önce yaşadığımız ülkeyi ve kültürü yüceltmek, değer kazandırmak olan kuruluşumuz öncelikli olarak dünya çapında dünyada sınırları kalkmış bir ekonomik pazarda var olabilen kaliteli ve nitelikli öğrenci yetiştirmeye odaklanmıştır. Amerikan Kültür Kolejleri; Ezberlemeyi değil, araştırmayı seven, Kişisel hak ve özgürlüklerini koruyabilen, Kendi ayakları üstünde durabilen, Güçlükler karşısında yılmadan savaşabilen, Çalışkan ve sorumluluk sahibi, En az bir yabancı dili mükemmel düzeyde konuşan, Teknolojiye hakim, Bilimsel düşünüşe sahip, Sorgulamadan hiçbir düşünceyi kabul etmeyen, başkalarının hakları olmazsa kendi haklarının da olmayacağını bilen, Dünyanın her ülkesinde yaşamını sürdürebilecek kadar entelektüel, Yaşadığı toplumun geleneklerine, değerlerine ve inanışlarına saygılı, Kendi değerlerine ve geleneklerine sahip çıkan, Kendisini ve hiç kimseyi küçük görmeyen yöneticiler, iş adamları ve donanımı yüksek, onurlu bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. İletişim bilgilerimiz; Adres : Altay mh.2668.cd 1.etap Eryaman/ Ankara Web sitesi : Telefon : (312) e-posta : eryaman@amerikankulturkoleji.com Öğrencilerimiz ortaokulumuzda; öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney, tartışma ve sorgulamaya dayalı öğrenim görürler. İki dilli ortamda bilgi ile donanmış, özgüvenli, üretken, ulusal ve uluslararası sınavlara hazır, yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetişirler.

4 Eğitim modelimiz Amerikan Kültür Koleji'nin kurumsal yeterlilikleri İngiltere'nin saygın kuruluşlarından British Education Affairs (BEDAF) tarafından sertifikalandırılmıştır. Amerikan Kültür Kolejleri, uluslararası akreditasyon kuruluşlarından İngilizce eğitimi konusunda eğitim yeterliliği sertifikası alabilecek seviyeye gelmiştir ve akreditasyon sertifikasını almıştır. Bu sertifika ve akreditasyonla okulumuz öğrencileri uluslararası normlarda bir dil eğitim sistemine geçmiştir. Amerikan Kültür Kolejlerinde her öğretmen (TESOL) uluslararası İngilizce öğretmenidir. Amerikan Kültür Kolejinde bilingual eğitim modeli uygulanır. Bilingual Eğitim kısaca iki dilli eğitim olarak ifade edilebilir. Günümüzde dünyanın birçok yerinde çok sayıda çocuk iki dili birden kullanarak büyüyor. Günlük hayatlarında iki dili birden kullanan kişilere iki dilli bilingual adını veriyoruz. Amerikan Kültür Kolejleri nde çocuklarımıza Şimdi size İngilizce öğreteceğiz. diyerek ders vermek yerine İngilizce doğal yaşam akışında bir paylaşma süreci olarak sunulur. İngilizce öğretmeni sınıfın hem yabancı dil öğretmeni hem de sınıfın eğitim koçudur.ikinci yabancı dil ilkokul birinci sınıftan itibaren kulüp çalışmaları ile başlar, oyun, şarkı ve etkinliklerle öğrencilerin yaşayarak öğrenmesi sağlanır Amerikan Kültür Kolejlerinde ilkokulda her sınıfta biri İngilizce diğeri sınıf öğretmeni olan 2 öğretmen bulunur. Bilingual eğitim uygulayan okullarımızda ilkokulun sonuna kadar öğrencilerimiz İngilizceyi anadilleri gibi konuşurlar.

5 En Üst Düzeyde İngilizce Öğretiyoruz Öğrencilerimiz okuldaki İngilizce eğitimi dışında uluslararası sertifikalı yabancı ve Türk öğretmenlerden İngilizce konuşma pratiği alırlar. Bu pratik sırasında çevre gezileri, aktiviteler, drama, oyunlar ve her türlü ek materyal kullanılır. Bu programda öğretmen ve öğrencilerin hiçbir sebeple Türkçe konuşması mümkün değildir. Amerikan Kültür Kolejleri ülkemizde en yoğun İngilizce dil programını veren eğitim kuruluşlardan birisidir. Amerikan Kültür Koleji Avrupa Birliğine 12/R006 ve 12/R004 numaralı portfolyolarla akredite olmuştur. Bu sayede öğrencilerimizin okulu bitirirken elde ettikleri İngilizce Dil Yeterlilik Belgeleri tüm Avrupa da devlet kademelerinde geçerli hale gelmiş ve birçok üniversite de yabancı dil denkliği olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde ilkokul, ortaokul, lise ve yüksek öğretim düzeyinde İngilizce yabancı dil programlarında Avrupa Dil Portfolyosu nu Avrupa Birliğine onaylatabilmiş çok az üniversite ve kolej vardır. Her öğrencimize; Avrupa Dil Portfolyosu veriyoruz. Amerikan Kültür Kolejleri orta okul ve lise programlarında Dual Çifte Diploma verebilen ilk ulusal kolej zinciri olmayı başarmıştır. Bu sayede mezunlarımız tüm İngiliz üniversite ve liselerine ayrıca İngiltere Edexcel diplomasının geçerli olduğu 200'ün üzerinde Amerikan üniversitesine sınavsız başvuru hakkı kazanmışlardır. Okulumuzda İşleyiş Eğitim-öğretim yılının süresi 180 iş gününden az olmamak üzere Milli Eğitim Bakanlığının yıllık olarak hazırlanan çalışma takvimiyle belirlenir. Okullarımızın onaylı çalışma takvimi internet sitemizden sizlerle paylaşılır. Değerler eğitimi İlkokulumuzda erken yaşlarda kazandırılmaya başlanan değerler eğitimi, öğrencinin yaşam boyu sahip olacağı tutum ve becerilerin temelini oluşturur. Her yaş gurubunun yıl boyunca planlayıp sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleri, öğrencilerde çevreye ve canlılara karşı duyarlılık, empati, değer bilme gibi tutumların pekişmesini ve nitelikli bireylerin yetiştirilmesini hedefler.

6 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Okulumuzda öğrencilerimizin eğitim ortamından en iyi şekilde yararlanabilmesi, kendilerini tanıması, geliştirmesi, karar vermesi, problem çözme becerilerini kazanabilmesi; zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal yönden bir bütün olarak sağlıklı gelişim gösterebilmesi amacıyla, veli, öğretmen ve öğrenci birlikte çalışır. Sosyal, kişisel, önleyici ve geliştirici rehberlik çalışmaları sistemli olarak yürütülür. Öğrenciler, her eğitim öğretim yılı başında sınıflar düzeyinde, Okul Temel Anlaşmalarını öğretmenlerinin rehberliğinde kendileri belirler ve uyulması konusunda ortamı paylaşanlar ile yürütürler. Bu amaçla öğrencilerde içselleşmiş sorumluluk duygusu geliştirilir, iç denetim sağlanır. Ölçme ve Değerlendirme Okulumuzda ölçme ve değerlendirme, öğretim programlarının ayrılmaz bir parçası olup öğrencilerde ulaşılması hedeflenen bilgi, beceri ve davranışların gelişiminin süreç içinde izlenmesi ve bu gelişimin sonuçlarının çeşitli araçlar ve yöntemlerle ölçülmesi hedeflenir. Bu amaçla okulumuzda uygulanan ölçme ve değerlendirme araç ve yöntemlerine; öz değerlendirme formu, çeşitli öğrenme ve beceri geliştirmeyi hedefleyen özgün çalışmalar, sınavlar, görsel araçlar ve portfolyoları örnek verebiliriz. Ortaokulda sınavlar, öğrencinin yorum yapma, bağlantı kurma, analiz ve sentez yapma becerilerini geliştirici, merkezi sınavlara hazır ve donanımlı olmasını sağlayıcı nitelikte hazırlanır. Düzenli olarak tüm sınıflarda uygulanan ortak sınavlar ve bu sınavların sonuçlarının geçerli ve güvenilir ölçütlerle değerlendirilmesi öğrencilerimizin merkezi sınav başarısını olumlu yönde etkiler. Gelişim Raporları Ortaokulda her dönemde verilen Gelişim Raporu, öğretmenlerin öğrencilerimizin bireysel gelişimleri ile ilgili görüşlerini paylaştıkları bir değerlendirme aracıdır. Öğretmenler, öğrenci gelişimi ile ilgili gözlemlerini, verilerini ve düşüncelerini yazılı bir metinle veya derecelendirme ölçeğiyle gelişim raporu üzerinde belirtir. Portfolyo Dosyaları Öğrencilerin dönem boyu yaptıkları çalışmalarından seçtikleri örneklerden oluşan Portfolyo Dosyaları yılda iki kez sunum yapılarak veli ile paylaşılır. Sunumun amacı öğrencinin öz değerlendirme, bilgilerini analiz etme ve sunum becerilerini geliştirmesidir. Veli Öğretmen Paylaşim Günleri Öğretmenlerimizin haftada bir saati, randevulu görüşmeye gelen velilerimize ayrılmıştır. Bu görüşmelerle öğrenci gelişiminin düzenli ve sürekli takip edilmesi hedeflenir. Bireysel görüşmeler, gurup etkinlikleri ve sınıf içi çalışmalar seviyelere göre planlanarak yürütülür.

7 Veli Öğretmen İletişimi Veliler, eğitim öğretim sürecinin vazgeçilmez bir öğesidir. Okul ve ailenin ortak dil kullanmaları, ortak tutum içinde olmaları eğitimin verimini arttırır. Bu amaçla velilerimizin okulda yapılan etkinlikleri, gezileri ve duyuruları takip edebilmeleri amacıyla hazırlanan bültenler ve duyurular e-posta aracılığı ile her hafta Cuma günü kendilerine ulaştırılır. Öğretmenler ile gün içinde iletişim kurmak isteyen velilerimiz okul yönetimine not bırakabilirler. Etüt Çalışmaları Uygulanan haftalık ders saatlerinin dışında okul sonrası etüt çalışmaları ihtiyaçlara göre planlanır ve öğrencinin katılımı sağlanır. Bilişim teknolojileri Bilgisayar eğitimi öğrencilerin, derslerle bağlantılı olarak internet aracılığı ile proje çalışmaları yapmaları ve bilişim teknolojilerini kullanarak edindikleri bilgileri geliştirmeleri amacıyla uygulanır. Öğrencilerimiz kendilerine verilecek olan domain adresi ile kendi web sayfalarını oluşturacak ve projelerini bu sayfada paylaşma imkanı bulacaklardır. Sosyal ve kültürel etkinlikler, kulüpler Belli ilkeleri, plan ve programları, koşulları, süreleri olan ve ders programları dışında, öğrencilerin özgürce seçtikleri bir alanda, ilgili öğretmen rehberliğinde yaptıkları çalışmalardır.okullarımızda bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda, öğrencilerimizin bireysel gelişimi için önemli olan kulüpler bulunur ve bu kulüpler katılımcılık, planlılık, süreklilik, üretkenlik, gönüllülük ve işbirliğinin geliştirilmesi amaçlı çeşitli etkinlikler düzenler. Kulüplerimizden bazıları şunlardır; Basketbol, Voleybol, El sanatları, Piyano, Gitar, Satranç, Drama, akıl oyunları, jimnastik ve diğerleri Ünitelere bağlı şehir içi ve şehir dışı geziler düzenlenir, Sağlıklı Yaşam ve Çevre temasına bağlı olarak okul içinde ve dışında topluma hizmet anlayışı içerisinde çeşitli sosyal sorumluluk programları yürütülür, özel günler ve haftalar, ulusal ve uluslararası bayram kutlamaları düzenlenir. Aile İletişimi Eğitim-öğretimin paydaşları okulumuzda bir bütün olarak görülür. Eğitimde var olan istendik davranış değiştirme sürecinde tutarlılık önemlidir. Bu yüzden öğrencilerle uygulanan eğitim modeli ailelere tanıtılır, ailenin de benzer konularda tutarlılık sergileyerek ortak dil oluşumuna katkıda bulunmaları istenir. Tutarlı yaklaşımın ve ortak dilin öğrencilerimizin gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı Amerikan Kültür Koleji nde aile-öğretmen ve okul yönetimi işbirliğini önemseyerek çalışıyoruz. Çocuklarınız hakkında her türlü bilgiyi okul yönetiminden alabilirsiniz. Okulumuzda çalışan diğer hiçbir personelimiz öğrencilerimiz hakkında bilgi paylaşımı yapmaya yetkili değildir. Karşılıklı iletişimimizi sürdürmemiz için kullanacağımız yollardan bazıları aşağıdadır: - Velilerin sınıf faaliyetleri ve diğer aktivitelere katılımı - Veli Toplantıları - Veli-Öğretmen görüşme saatleri - Projelerin, temaların, aktivitelerin içerdiği okul gazetesi - Web sitesi - Cep telefonlarına sms (kısa mesaj) yollanması - İmza karşılığı duyurular

8 Sınav ve Bilgilendirme Sistemi Öğrencilerin akademik başarıları sınavlar, projeler ve performans görevleri ile değerlendirilir. Sınav ve öğrencinin performansına yönelik çalışmalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları beşlik sisteme göre nota çevrilerek karneye işlenir. Öğrenciler iki resmi karne, iki de ara karne olmak üzere bir eğitim-öğretim yılında dört karne alırlar. Ara karnenin amacı öğrenciyi ve veliyi düzenli olarak bilgilendirmektir. Kurallar ve Disiplin Amerikan Kültür Koleji nde kurallar öğrencilerin özgürlüğünü kısıtlamak için değil, öğrencilerin uyum içinde bir arada yaşayabilmeleri için vardır. Toplumsal yaşamın gereği olan kurallara uyma, okul yaşamının önemli bir parçası olarak önemsenir ve okul dışı sosyal yaşamda da öğrencilerin rahat etmesine olanak sağlanır. Okul kuralları ve disiplin konusunda Amerikan Kültür Koleji nde okuyan her öğrenci söz sahibidir. Ortak bir kurulla belirlenen kurallar ve disiplin yönetmeliği öğrenci görüşlerine açıktır; sorgulanabilir, gerekli görüldüğünde değiştirilebilir. Tüm kurallar öğrenci mutluluğu ve güvenliği süzgecinde değerlendirilir. Amerikan Kültür Koleji öğrencilerinde beklenen davranışlar; saygılı olmak, hoş görülü olmak, kibar olmak, iş birliğine açık olmak, paylaşımcı olmak, çevreci olmak, barışçıl olmaktır. Bu davranışları içselleştiren öğrencilerimizin yaklaşımları pekiştirilir. Saygısızlık yapmak, özensiz iş yapmak, kaba olmak, işbirliğine açık olmamak, arkadaşının ya da öğretmeninin sözünü kesmek istenmedik davranışlardır. Öğrencilerimizde asla kabul edilemeyecek davranışlar; akran istismarı (alay etmek, taciz etmek, üstten bakmak), fiziksel ya da sözlü şiddet göstermektir. Bu davranışları gösteren öğrenciler aylık sosyal etkinliklere katılamayacakları gibi aynı zamanda da aileleri bilgilendirilerek öğrenci davranışlarını değerlendirme kuruluna çıkarılır. MEB mevzuatına göre disiplin uygulaması başlatılır. Davranış Sözleşmesi Formunda davranışların yaptırımları ile ilgili ayrıntılı açıklamalar bulunmaktadır. Öğrencinin Dersten Alımı Okul saatleri içinde veliler farklı nedenlerle okuldan öğrencilerini almak durumunda kaldıklarında, bölüm sekreterliğine başvurarak beklemelidirler. Okuldan, öğrencileri ancak yasal velileri ya da velinin belirttiği kişiler, kimlik ibrazı ile bölüm sekreterliğinden çıkabilir yazısıyla alabilirler. Öğrenci Kıyafeti Öğrencilerin belirlenen ve logolu okul kıyafetleri ile okula gelmeleri gerekmektedir. Özel bir gün ya da kutlama yoksa öğrencilerin farklı bir giysi ile okula gelmeleri kabul edilemez. Öğrenci kıyafetleri kaybolmalara karşı aileler tarafından öğrenci isimleri ile işlenmelidir. Okulda yedek kıyafet bulundurulması uygundur. Öğrenci, okul kıyafetinin temizliğinden sorumludur. Öğrenci, spor dersinin olduğu günlerde okul kıyafeti yerine okul spor kıyafeti ile okula gelebilir. Her Çarşamba ve Cumartesi okulumuzda serbest kıyafet uygulaması vardır.

9 ERYAMAN AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZAMAN ÇİZELGESİ Dersler Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma 1.Ders Teneffüs Ders Teneffüs Ders Teneffüs Ders Öğle yemeği Ders Teneffüs Ders Teneffüs Ders Teneffüs Ders Teneffüs Serbest etkinlik/kitap okuma Teneffüs Ödev saati

ERYAMAN AMERİKAN KÜLTÜR

ERYAMAN AMERİKAN KÜLTÜR ERYAMAN AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJLERİ İLKOKUL VELİ BİLGİLENDİRME KATALOĞU Gelenek-Bağımsızlık-Onur Gözlerimizi kapayıp tek başımıza yaşadığımızı düşünemeyiz. Memleketimizi bir çember içine alıp dünya ile olan

Detaylı

AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Amerikan Kültür Kolejine Hoş Geldiniz... 2 İletişim Detayları 2 Amacımız... 2 İşleyiş... 2 Okul Saatleri.. 3 Teneffüs 3 Aile İletişimi... 3 Veli Görüşmeleri...

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak,

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Çocuğunun internette zararlı içeriklerin yer aldığı sitelere erişmesini engellemek, 51 Okul rehberlik servisi ile işbirliği

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 21 Belirli Gün Ve Haftalar 25 Kulüp Çalışmaları 29 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 25 Belirli Gün Ve Haftalar 29 Kulüp Çalışmaları 33 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları 48 Veli

Detaylı

wıas world Internatıonal American College

wıas world Internatıonal American College wıas world Internatıonal American College Çetin Cad. Nurettin Duman Sk.No.3 Kuzey Ataşehir / İstanbul Tel: 0216 314 0 100-0216 365 0 808 Faks: 0216 314 0 107 www.amerikankoleji.net wıas world Internatıonal

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu Avusturya Liseliler Vakfı İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu ALEV Okulları Misyonu Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, potansiyellerini en üst düzeyde eyleme dönüştürmeyi ve yetkinliklerini geliştirmeyi

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı 5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı DERS SAATLERİ İngilizce Main Course 12 Skills- Native 5+1 Türkçe 6 Matematik 5 Fen ve Teknoloji 4 Sosyal Bilgiler- 3 Beden Eğitimi 2 Din Kültürü - 2

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında şu an Web Programcılığı ve Ağ İşletmenliği dalları bulunmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında diğer dalların açılması düşünülmektedir.

Detaylı

ARTE/SCİENZA SERTİFİKASI

ARTE/SCİENZA SERTİFİKASI ÖZEL MAYA ANADOLU LİSESİ ARTE/SCİENZA SERTİFİKASI Özel Maya Anadolu Lisesi nde portfolyo dosyası işlenir. Özel Maya Anadolu Lisesi öğrencilerinin dijital ve basılı portfolyo dosyaları vardır. Öğrenciler

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI 1 Okul Öncesi ve İlkokulların Haftalık Dersleri Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 8:30 da başlar ve 12:00 da sona erer.

Detaylı

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise ÖĞRENCİLERİMİZİN ve VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için tüm hazırlıkların

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

Programı Seçme Sınavı

Programı Seçme Sınavı Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Seçme Sınavı Lise Kısmı Bilgilendirme Toplantısı Sayın Velimiz, Okulumuz Lise kısmı bilgilendirme toplantımız kapsamında, 2018-2019 öğretim yılında okulumuzda ilk kez uygulamaya

Detaylı

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI BAŞARININ ANAHTARI ARMADA OKULLARI Armada okullarında her sınıf seviyesine uygun MEB program standartlarına dikkat edilerek eğitim ve öğretim yöntemleriyle de zenginleştirilmiş uygulamalar ve teknolojik

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1 BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU ANASINIFI BİLGİ KILAVUZU Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33 (0 324) 224 13 35 Web Adresi: www.odtugvo.k12.tr ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Mugla Üniversitesi Spor Kulübü. Yaz Okulu. Yaz Dönemi Projeleri 1

Mugla Üniversitesi Spor Kulübü. Yaz Okulu. Yaz Dönemi Projeleri 1 Mugla Üniversitesi Spor Kulübü Yaz Okulu Yaz Dönemi Projeleri 1 YAZ OKULU Yaz Okulu çalışmalarının işleyişi hakkında kısa kısa... Üniversitemiz personelimiz öncelikli olmakla beraber tüm Muğla çocuklarının,

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK 1 BU YIL OKUTULACAK DERSLER Bu yıl haftada; 6 saat, Türkçe 3 saat, Sosyal Bilgiler 3 saat, Fen ve Teknoloji 4 saat, Matematik 2 saat, Din Kültürü

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

BİZ KİMİZ? BİZ KİMİZ? AMACIMIZ EĞİTİM SİSTEMİMİZ. www.ingilizkultur.com.tr

BİZ KİMİZ? BİZ KİMİZ? AMACIMIZ EĞİTİM SİSTEMİMİZ. www.ingilizkultur.com.tr BİZ KİMİZ? BİZ KİMİZ? İngiliz Kültür Eğitim Kurumları, ülkemizde uzun yıllardır güvenin odak noktası olmuştur. 2006 yılından itibaren marka tescilini alarak Markalar Birliği tarafından Türkiye çapında

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak

Detaylı

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ Marmara Evleri Anaokulunda Rehberlik Hizmetleri (3 6 yaş) Okulumuzdaki tüm öğrencilerin her yönüyle sağlıklı gelişmeleri, okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini

Detaylı

1. BÖLÜM TÜRKÇE KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK ÖĞRENDİM HALA EKSİKLERİM VAR HİÇ ANLAMADIM KONU MATEMATİK KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK KONU

1. BÖLÜM TÜRKÇE KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK ÖĞRENDİM HALA EKSİKLERİM VAR HİÇ ANLAMADIM KONU MATEMATİK KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK KONU 7. SINIF ÖĞRENCİ REHBERLİK FORMU OKUL NO ADI SOYADI VELİSİ TEL Bu rehberlik formunda 1.Derslerden hangi konuyu anlayıp anlamadığı 2.Öğretmenlerine sorduğu haftalık 3.Öğrencilerimizin günlük her dersten

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ALANIN TANIMI:Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini Kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge; Mevlana Üniversitesi nde Akran danışmanı olarak görevlendirilebilecek öğrencilerin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ BÖLÜMLER DÖRDÜNCÜ KISIM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ BÖLÜMLER DÖRDÜNCÜ KISIM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ BÖLÜMLER DÖRDÜNCÜ KISIM Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi BİRİNCİ BÖLÜM Ölçme ve Değerlendirmenin Genel Esasları

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

ÖZEL ANKARA MAYA ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS DAĞILIM PROGRAMI ( 11.sınıf )

ÖZEL ANKARA MAYA ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS DAĞILIM PROGRAMI ( 11.sınıf ) ÖZEL ANKARA MAYA ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS DAĞILIM PROGRAMI ( 11.sınıf ) Özel Ankara Maya Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencileri haftalık 55 ders saatinden oluşan programa devam eder. Dersler 40 dakikadan

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013

İLKOKUL BÜLTENİ DEĞERLİ VELİLERİMİZ TED İSTANBUL KOLEJİ 13 EYLÜL 2013 İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:4 Hafta:1 Sayı: 1 13 EYLÜL 2013 DEĞERLİ VELİLERİMİZ 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının ilk Bültenine aramıza bu sene katılan tüm velilerimize TED Ailesine hoş geldiniz

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ Yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 1, 2 ve 3. sınıflarımızda öğrenim

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL 07-08 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ A/B 3 A/B 4 A/B 5 A/B 6 A/B/C 7 A/B 8 A/B EYLÜL 9 Salı DENEME DENEME DENEME DENEME 0 Salı DENEME 7 Salı DENEME EKİM 3 Pazartesi

Detaylı

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 21 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28360 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/5/2006 tarihli ve 26184

Detaylı

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ AMAC: Madde l. Yonergenin amaci, TED Malatya Koleji Akademik başarının sağlanması kapsamında okulumuzda etkin egitim almak

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

İrfan URHAN Okul Müdürü

İrfan URHAN Okul Müdürü 02.10.2014 Sayın Veli, 18 Ekim 2014 tarihi itibari ile okulumuz bünyesinde belirtilen branşlarda uzman öğretmenler ve antrenörler eşliğinde hafta sonu Cumartesi günleri Spor &Sanat &Müzik Okulları düzenlenecektir.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI İŞ HAYATINDA İLETİŞİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI İŞ HAYATINDA İLETİŞİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI İŞ HAYATINDA İLETİŞİM KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular 1 VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular Şubat 2016 Anasınıfına kaç öğrenci alınır? Alım süreci nasıldır? Yapılan randevulu görüşmelerle aday öğrencilerin okula bilişsel, fiziksel,

Detaylı

DERGİ & YAYIN KULÜBÜ-İLKOKUL

DERGİ & YAYIN KULÜBÜ-İLKOKUL Bizler Utku Koleji Özel İlkokulu DERGİ YAYIN KULÜBÜ öğrencileri olarak bir dergi çıkarmaya karar verdik. Kulüp arkadaşlarımızla bir araya gelerek görev dağılımı yaptık. Her birimiz yeteneklerimiz doğrultusunda

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları;

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları; NEDEN ÇiZGi OKULLARI Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü Çünkü Çizgi Okulları; Özgün çizgisiyle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulayan bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma:

KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma: KAYNAŞTIRMA NEDİR? Kaynaştırma: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin Akranları ile birlikte Eğitim ve öğretimlerini Bütün kademelerde sürdürme esasına dayanan, Destek hizmetlerinin sağlandığı; özel eğitim

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

TED KUZEY KIBRIS KOLEJİ

TED KUZEY KIBRIS KOLEJİ TED KUZEY KIBRIS KOLEJİ İçİndekİler 2 Tarihçe 4 Temel Amaç Okullarımız: 6 Anaokulu 8 İlkokul 10 Ortaokul 12 Yabancı Dil Eğitimi 14 Öğrenci Kulüpleri Destek Birimler: 16 Bilgi Erişim Merkezi 17 Sağlık,

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU VE ORTAOKULU 06-07 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY GÜN A/B A/B 4/A 5 A/B/C 6 A/B 7 A/B 8 A/B 7 Pazartesi 8 Salı DENEME DENEME 9 Çarşamba 0 Perşembe DENEME Cuma Türkçe EKİM

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ Bugün ilkokul öğrencilerimizin sergilemiş olduğu sahne performansları da bizleri ayrıca gururlandırdı.

Detaylı

yazılı karneler and secondary school students

yazılı karneler and secondary school students New written reports for primary and secondary school students New İlkokul, written ortaokul reports ve lise for öğrencileri için yeni primary yazılı karneler and secondary school students NSW Kamu Public

Detaylı

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 3 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir? 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?, TEOG sınavlarının sonuçlarında ortaya çıkan YEP e (yerleştirmeye esas puan) göre öğrenci kaydı yapmaktadır. YEP en yüksek

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED Antalya Koleji PDR Birimi olarak öncelikli amacımız; kişilik özellikleri ve gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurarak sorun ortaya çıkmadan öğrencilerimize

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU VELİ-ÖĞRENCİ EL KİTABI Eylül 2012 İÇİNDEKİLER AKASYA KOLEJİ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ ZAMAN ÇİZELGESİ AKASYA KOLEJİ YÖNETİCİ LİSTESİ AKASYA KOLEJİ TARİHÇE

Detaylı

Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları

Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları Temel İngilizce II (ENG122) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel İngilizce II ENG122 Bahar 4 0 0 4 4 Ön Koşul Ders(ler)i ENG121 Dersin Dili

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ

Detaylı

1. Sınıf Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Zümresinin Mesleki Gelişim Çalışmalarının Başlaması

1. Sınıf Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Zümresinin Mesleki Gelişim Çalışmalarının Başlaması 01.Ağustos.2016 ile 31.Temmuz.2017 arasında yer alan etkinlikler. Toplam :187 adet Tarih Başlama Bitiş Okul Etkinlik Adı Etkinlik Yeri 18 Ağustos 2016 Perşembe 09:00 16:00 İlköğretim 22 Ağustos 2016 Pazartesi

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN Yakın Geçmiş... 1990 Eğitimi Geliştirme Projesi Dünya Bankası nın desteği - ÖME 1997 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim 2000 Temel Eğitime

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak iddialı ve

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ 5 Mart 2014 Çarşamba günü anaokulu Satürn ve Jüpiter sınıfındaki öğrenci velilerimize yönelik İlkokul

Detaylı

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ORTAOKULU / LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ORTAOKULU / LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI ADAPAZARI ÖZEL ENKA ORTAOKULU / LİSESİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖLÇME DEĞERLENDİRME POLİTİKASI Ölçme ve değerlendirme çalışmaları öğrenme sürecinin vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir. Öğrencilerin

Detaylı