Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Üniversite Sıralama Sistemleri, Kriterleri ve Sıralamalarda Yükselmek için Yapılabilecekler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Üniversite Sıralama Sistemleri, Kriterleri ve Sıralamalarda Yükselmek için Yapılabilecekler"

Transkript

1 Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Üniversite Sıralama Sistemleri, Kriterleri ve Sıralamalarda Yükselmek için Yapılabilecekler

2 İçindekiler TIMES Dergisi Yükseköğretim Sıralaması (THES-QS) Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) Webde Dünya Üniversitelerinin Sıralaması(WEBOMETRICS) Dünya Üniversiteleri Bilimsel Çalışmalar Performans Sıralaması (HEETACT) Dört Büyük Sıralama Sisteminin Karşılaştırılması Değerlendirmeler Öneriler

3 TIMES DERGİSİ YÜKSEKÖĞRETİM SIRALAMASI (THES-QS) THES-QS, bilimsel araştırma kalitesi, mezunların iş bulma oranları, uluslararası ün ve eğitim kalitesi olmak üzere dört temel kritere göre dünya üniversitelerini değerlendirmektedir. Her bir kriter için en iyi durumdaki üniversiteye 100 puan verilir ve bu puana göre diğer üniversitelerin puanları en yüksek puanın yüzdesi şeklinde hesaplanır. Her bir kriterde yer alan puanlar ise; ağırlıklara göre toplam puanın hesaplanacağı hale getirilerek belirlenir. Hesaplanan puanlar büyükten küçüğe doğru sıralanarak üniversite sıralamaları belirlenir.

4 TIMES DERGİSİ YÜKSEKÖĞRETİM SIRALAMASI (THES-QS) Yayınlanan bilimsel makale sayıları ve atıflar için THES 2007 yılından bu yana ISI Web yerine Scopus Veri Tabanını kullanmaktadır. Scopus Veri Tabanında yapılan sorgulamada, puanlanacak üniversitenin adını taramak için üniversite ve o üniversitede çalışan öğretim üyelerinin isimleri bütün farklı isimlendirmeler göz önünde bulunacak şekilde taranır.

5 TIMES DERGİSİ YÜKSEKÖĞRETİM SIRALAMASI (THES-QS)

6 DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ AKADEMİK SIRALAMASI (ARWU) Başlıca değerlendirme kriterleri; üniversiteler adına Nature and Science dergilerinde yayımlanan makaleler, bu üniversitelerde çalışan ve Nobel Ödülü almış bilim insanlarının ve alanlarında ödül kazanan bilim insanlarının sayılarıdır. ARWU nun diğer bir kriteri ise; Thomson Bilimsel Çalışmalar Veri Tabanı bünyesinde yer alan %20 lik seçkin dergilerde yayınlanan makalelerin sayısıdır. ARWU verilerini aşağıdaki web sayfalarından toplamaktadır: a) Nobel Ödülleri. b) Alanında madalya kazananlar. c) Yüksek atıflı araştırmacılar. d) Nature ve Science dergilerinde yayınlanan makaleler. e) Science Citation Index-Expanded ve Social Science Citation Index lerde yayınlanan makaleler

7 DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ AKADEMİK SIRALAMASI (ARWU)

8 WEBOMETRİ NEDİR? Webometri en basit ifadeyle enformetrik yöntemlerin World Wide Web e uygulanmasıdır. Webometri, web bilgi kaynakları, yapıları ve teknolojilerinin oluşturulması ile kullanımının bibliyometrik ve enformetrik yaklaşımlarla nicel olarak çalışılmasını sağlamaktadır.

9 WEBOMETRİ NEDİR? Webometri araştırmaları başlıca dört alanda gerçekleştirilmektedir: Web sayfalarının içerik analizi, Web bağlantılarının analizi, Web kullanım analizleri (örneğin log dosyalarının incelenmesi sonucu kullanıcıların arama ve tarama davranışlarına ilişkin bilgi edinilmesi), Web teknolojisinin analizidir. (örneğin arama motorlarının performansının incelenmesine yönelik çalışmalar) Sadece bilgibilim alanı değil, iletişim, istatistik ve bilgisayar bilimleri gibi pek çok farklı alan webometrik araştırmalarla ilgilenmektedir.

10 WEBDE DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNİN SIRALAMASI (WEBOMETRICS) Bu sıralama, İspanya daki en büyük araştırma merkezi olan Ulusal Araştırma Kurumu nun (National Research Council) Cybermetrics ünitesinde hazırlanmaktadır. Webometrics 2004 yılında ilk sıralamasını yayınlamıştır ve daha sonraki yıllarda bu sıralamayı her yıl Ocak ve Temmuz aylarında güncelleyerek hazırlamaktadır.

11 WEBDE DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNİN SIRALAMASI (WEBOMETRICS) Sıralamanın temel amacı, araştırmacıların çalışma kalitesini ve sayısını artırmak ve başka araştırmacıların erişimine sunulacak şekilde internet ortamında yayınlanmasını teşvik etmektir. Ayrıca bu sıralama sistemi ile akademisyenleri ve politikacıları akademik bilgilerin paylaşılması, bilimsel çalışmaların ölçülmesi, performans ve etki gibi konularda web ortamının önemi konusunda ikna etmek amaçlanmıştır. Bilim insanlarının ve öğretim üyelerinin web sayfalarında yayınlanan eserlerinin üniversitenin performansı hakkında önemli bir payı olduğu görüşü, Webometrics sıralama yönteminin temel gerekçesini oluşturmaktadır.

12 Kriterleri: WEBDE DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNİN SIRALAMASI (WEBOMETRICS) Web Impact Factor (WIF), linklerin analizini kapsayan bir işlem olup harici linkler ile web sayfalarının kapsadığı sayfaların görünürlük ve büyüklükleri oranının (1:1 görsellik: büyüklük) kombinasyonu ile hesaplanır. Sayfaların büyüklükleri ile ilgili olarak web alanında yer alan Zengin Dosyalar kapsamındaki belgelerin sayısı ve Google Akademik veri tabanında yer alan yayınların sayısı dikkate alınmaktadır.

13 WEBDE DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNİN SIRALAMASI (WEBOMETRICS) Önemli arama motorlarından nitel olarak elde edilen dört özellik şunlardır: Büyüklük (S): Google, Yahoo, Live Search ve Exalead vb. arama motorlarında bulunan sayfa sayıları Görünürlük (V): Yahoo Search, Live Search ve Exalead vb. arama motorlarından sağlıklı bir biçimde taranan birbirinden farklı harici linklerin toplamı Zengin Dosyalar (R): Akademik veya yayın özelliği taşıyıp taşımadıkları öncelikli olarak tespit edilen zengin dosyalardır. Bu dosyaların formatları şunlardır: Adobe Acrobat (.pdf), AdobePostScript (.ps), Microsoft Word (.doc) ve Microsoft PowerPoint(.ppt)

14 WEBDE DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNİN SIRALAMASI (WEBOMETRICS) Akademik (Sc): Google Akademik içerisinde taranan her türlü akademik çalışma ve bilimsel raporlar akademik kriter için kullanılır. Her bir arama motorundan elde edilen sonuçlar öncelikli olarak en yüksek puan olan 1 ile standartlaştırılır ve daha sonra sıralama için birleştirilir. Bunun için aşağıdaki formül kullanılır: Webometrics Sıralama (Pozisyon): 4*SıralamaV + 2*SıralamaS + 1*SıralamaR + 1*SıralamaSc

15 DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ BİLİMSEL ÇALIŞMALAR PERFORMANS SIRALAMASI (HEETACT) Bu sıralama sisteminde, Institude for Scienctific Information (ISI) kapsamındaki Essential Science Indicators (ESI), Web of Science (WOS) kapsamındaki Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI) ve Journal Citation Reports (JCR) veri tabanları kullanılarak dünya üniversitelerinin buralarda yaptıkları yayın sayıları temel alınır.

16 DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ BİLİMSEL ÇALIŞMALAR PERFORMANS SIRALAMASI (HEETACT) Yukarıda sıralanan 9 kriter kullanılarak üniversitelerin son 11 yıl içerisinde ve ilgili yılda yayınlanmış makale ve atıf sayıları kullanılarak sıralama yapılır ve en yüksek performansı sergileyen üniversiteye 100 puan verilir. Diğer üniversiteler bu kriterlere göre aldıkları puanlara göre sıralanır.

17 DÖRT BÜYÜK SIRALAMA SİSTEMİNİN KARŞILAŞTIRILMASI

18 DEĞERLENDİRMELER Eğer bir üniversite sıralamada üst seviyelerde yer almak istiyorsa bahsedilen sıralama sistemlerinin değerlendirme kriterlerini ve ilgili kriterlerin ağırlıklarını temel alarak gerekli düzenlemeleri yapmalıdır. Böylece kaliteli bir yükseköğretim kurumu olmayı başarabilir ve çalışmalarının ürünü olarak uluslararası alanda hak ettiği prestiji kazanabilir.

19 DEĞERLENDİRMELER Üniversiteler ve araştırma kuruluşları kendi mensupları tarafından yapılan yayınları açık erişim arşivlerinde ve kurumsal arşivlerde depolamaya ve internet üzerinden erişime açmaya başlamışlardır. Açık erişim dergilerin yayınlanması ve kurumsal açık erişim arşivlerinin oluşturulması bu yönde yapılacak çalışmaların en önemli noktasını oluşturmaktadır.

20 DEĞERLENDİRMELER Kurumsal arşivlerin dışarıdan yapılan bağlantıların sayısını ve bilgi yayma gücünü artırmak için Üstveri Harmanlama Protokolü (OAI-PMH) standartları çerçevesinde bu arşivlerin oluşturulması ve arşivlerin uluslararası düzeyde arama mekanizmalarınca taranabilir olması sağlanmalıdır.

21 ÖNERİLER Etki (Impact) göstergesi, üniversitenin internet sayfasına gelen bağlantılar ve referansların sayısını gösterir ve dolaylı olarak kullanılan referanslara göre tüm dünyada üniversitenin çektiği ilgiyi ölçer. Referans kaynakları da (örn: haberler, medya ve akademik internet siteleri) bu göstergede önemli bir rol oynar. 1.) Melikşah Üniversitesi nin etki alanına gelen bağlantı sayısı artırılmalıdır.

22 ÖNERİLER 2.) Eğer birimin, merkezin, bölümün veya fakültenin, diğer üniversitelerle, kurumlarla, kuruluşlarla veya şirketlerle herhangi bir ortaklığı veya anlaşması varsa, kendi internet sitelerine, Melikşah Üniversitesi nin internet sitesine veya mini internet sitesine bağlantı veren bir link yerleştirmeleri istenebilir. Bu bağlantıların Melikşah Üniversitesi nin ana sayfasına yönlendirme yapmasına gerek olmayıp, sitenin etki alanındaki herhangi bir sayfa da olabilir.

23 ÖNERİLER Görünüş (Visibility) göstergesi, doğrudan internet sitesinin etki alanı, sayfa sayısı ve Google tabanındaki yeri ve sıralaması ile ilgilidir. 3.) Melikşah Üniversitesi nin internet sitesinde yer alan sayfa sayısı artırılmalıdır. 4.) Sık sık yeni haberler ve ilanlar yüklenmelidir. Ayrıca eski sayfaları da silmeyip, bunun yerine onları devre dışı bırakarak ortadan kaybolması yerine arşivlenebilir. Hatta üst bölüme bir başlık ekleyerek, Arşivlenmiş Sayfalar diye kullanabilir, sayfa arama motorlarında hala gösterilmeye devam ediyor olsa bile karışıklığı önlenebilir.

24 ÖNERİLER 5.) Sayfalarınızın indekslenmesi ve en üst sıralarda gösterilmesi için Google a kolaylık sağlamak üzere sayfalarınızın içeriğinde anahtar sözcükler kullanılmalıdır. Örneğin, sadece başlıkta yazmak yerine, metnin içinde de fakültenin, bölümün, merkezin veya birimin adını dahil ederek ve insanların muhtemelen kullanabileceği düşünülen diğer anahtar sözcükler veya anahtar kelime grupları da kullanılmalıdır. Anahtar sözcükleri vurgulamak için bir fırsat olarak köprü bağlantılar kullanılabilir. Akademik programlarımızı görüntülemek için buraya tıklayınız yerine, Akademik programlarımızı görüntüleyin denilebilir.

25 ÖNERİLER Açıklık (Openness) göstergesi, Google Scholar daki üniversitenin performansı ile ilgilidir ve pdf dosyaların, belgelerin ve diğer zenginleştirilmiş dosya türlerinin sayının yanı sıra alıntı yapılan makale sayısı ile ölçülür. 6.) Pdf ve zenginleştirilmiş dosya türlerinin sayısı arttırılmalıdır. 7.) İnternet sitesinde daha fazla çoklu ortam (multimedia) aracı kullanılmalıdır. 8.) Etkinliklerin fotoğraf albümleri oluşturulmalıdır.

26 ÖNERİLER 9.) Araştırma makaleleri ve haberlerin yer aldığı fotoğraflar ve pdf belgeleri yüklenebilir. 10.) Konferanslarda yapılan sunumların pdf belgeleri veya ppt dosyaları yüklenebilir. 11.) Seminer veya diğer etkinlikler için alınan davetiyelerin pdf veya görüntü dosyaları yüklenebilir.

27 ÖNERİLER Mükemmeliyet (Excellence) göstergesi, yüksek etkisi olan uluslararası dergilerde yayımlanan akademik makaleler ile ilgilidir. 12.) Melikşah Üniversitesi nin araştırma çıktılarının halk tarafından ulaşılabilirliği artırılmalıdır. 13.) Tüm akademisyenlere, tüm makalelerini Meliksah DSpace e koymalarını sağlanmalıdır. Bu alan üniversitenin açık kaynak araştırma deposudur. Fakültelerde yapılmakta olan araştırmalar hakkında küçük makaleler yazılabilir ve MeliksahDSpace te yer alan makalelerin yanı sıra, araştırma gruplarının mini internet sitelerine bağlantılar yerleştirilebilir.

28 ÖNERİLER 14.) Melikşah Üniversitesi nin sıralamasını yükseltmeye yardımcı olmaları adına destek vermeleri için fakültelerdeki herkes bu Webometrics püf noktalarından haberdar edilebilir. 15.) Açık erişim dergileri yayınlanmalıdır. 16.) Kurumsal açık arşivimizin dışarıdan yapılan bağlantıların sayısını ve bilgi yayma gücünü artırmak için Üstveri Harmanlama Protokolü (OAI-PMH) standartları çerçevesinde bu arşivlerin oluşturulması ve arşivlerin uluslararası düzeyde arama mekanizmalarınca taranabilir olması sağlanmalıdır.

29 ÖNERİLER 17.) Kurumsal arşiv-açık erişim çalışmalarına üniversitenin önem ve destek vermesi durumunda, kurumsal arşiv Google da taranabilir hale gelerek Webometrics in incelediği arama motorlarında bulunan sayfa sayısı boyutuna katkıda bulunacak ve bunun yanı sıra, akademisyenlerin atıf sayısının artmasını da sağlayacaktır. 18.) Kurumsal açık arşivlere akademik kütüphanelerden yapılan bağlantılar artırılarak web etki faktörleri artırılmalıdır.

30 ÖNERİLER Shanghai Jiaotong Üniversitesi bünyesindeki Sıralama Danışmanlığı, 2003 yılından bu yana yıllık olarak dünya çapındaki en iyi 500 üniversitenin sıralamasını ARWU yu hazırlamaktadır. Bu sıralama işleminde gösterdikleri tutarlı ve açık politikalar nedeniyle bu alanda en fazla takdir toplayan kuruluşlardan biri haline gelmişlerdir. Bu başarılarından dolayı, ülkelerindeki üniversitelerin sıralamadaki yerlerini yükseltmek isteyen Fransa, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerin eğitim bakanları Shanghai Jiaotong Üniversitesini ziyaret etmişlerdir. 19.) Sıralamaları yükseltmek adına üniversitelere ziyaretler düzenlenebilir.

31 ÖNERİLER 20.) İlk 500 deki üniversite sıralamasında yer alabilmek için üniversitemiz, mutlaka uluslararası saygın dergilere yönelmelidir. (Yayın başına düşen atıf sayısının artması için makalelerin çok saygın dergilerde yayınlanması gerekiyor.) 21.) Akademisyenlerimizin çalışmalarını en saygın dergilerde yayınlaması için üniversitemizde teşvik primi verilmeli ve var olanların da miktarı artırılmalıdır. Yayın teşvik priminin, yayının yapıldığı derginin etki değerine göre hesaplanması çok yararlı olacaktır. (Etki değeri en yüksek olan dergilerin ilk %5 lik dilimine girenlere verilecek primin, normalin 2-3 katına çıkartılması, etki değeri çok düşük olan dergilerde çıkan makalelere teşvik primi verilmemesi) Bu tür makaleler, çok az ya da hiç atıf almadığı için üniversitemizin yayın başına düşen atıf sayısını düşürecektir.

32 ÖNERİLER 22.) Üniversitemiz bir yandan uluslararası makale sayılarını artırırken diğer yandan saygın dergilere yönelerek atıf sayılarını artırıp dünya sıralamalarında yükselebilir. Bir üniversitede yayınlanan makaleler, etki değeri düşük dergilere yöneldikçe o üniversitenin yayın başına aldığı atıf sayısını düşürmektedir. 23.) Atıf ve yayın başına düşen atıf sayısını artırmak için üniversitemizin atama ve yükseltme kriterleri arasına, alınan uluslararası atıf sayısının eklenmesi üniversitemize yarar sağlayacaktır.

33 ÖNERİLER 24.) Akademik çalışmalarda, uluslararası ve özel sektör işbirliklerinin yapılması büyük önem taşımaktadır. «Kimlerle işbirliği yapılmalı?» analizi için Incites kullanılmalıdır. 25.) Üniversite sıralamalarında üst basamaklarda yer almak için danışmanlık hizmeti alınabilir. 26.) Üniversitemiz, bilimsel yayıncılık için gerekli olan araçları kullanmalı ve bu araçların eğitimlerine üniversite bazında katılım sağlanmalıdır.

34 KAYNAKÇA Afzali, Mehdi (2009) Türkiye de açık erişim, kurumsal arşivler ve akademik kütüphaneler. Yayımlanmamış doktora tezi. Hacettepe Üniversitesi. Ankara. Afzali, Mehdi and Tonta, Yaşar Türkiye deki Kurumsal Arşivlerin Web Analizi., In 2. Uluslararası Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu = 2nd International Symposium on Information Management in a Changing World, Ankara (Turkey), September [Conference paper] Saka, Yavuz ve Yaman, Süleyman Üniversite Sıralama Sistemleri, Kriterler ve Yapılan Eleştiriler, Yükseköğretim ve Bilim Dergisi, 1(2), 2011, s Webometrics. (2015). Ranking of World Universities in the Web. 28 Haziran 2015 tarihinde adresinden erişildi.

ÜNİVERSİTE SIRALAMA SİSTEMLERİ, KRİTERLERİ VE YAPILAN ELEŞTİRİLER. Yavuz SAKA Süleyman YAMAN, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi

ÜNİVERSİTE SIRALAMA SİSTEMLERİ, KRİTERLERİ VE YAPILAN ELEŞTİRİLER. Yavuz SAKA Süleyman YAMAN, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi ÜNİVERSİTE SIRALAMA SİSTEMLERİ, KRİTERLERİ VE YAPILAN ELEŞTİRİLER Yavuz SAKA Süleyman YAMAN, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Her yıl gazete, televizyon ve internet üzerinde gündeme düşen haberlerden biri de

Detaylı

ÜNİVERSİTE SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN 2011 YILI DURUM RAPORU

ÜNİVERSİTE SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN 2011 YILI DURUM RAPORU ÜNİVERSİTE SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN 2011 YILI DURUM RAPORU Dünya üniversite sıralamalarında hangi Türk üniversitelerinin ilk 500 e girdiği son yıllarda çok tartışılmaya başladı. Dünya üniversitelerini

Detaylı

Üniversite Sıralama (Ranking) Sistemleri

Üniversite Sıralama (Ranking) Sistemleri Üniversite Sıralama (Ranking) Sistemleri Prof. Dr. Hasan AMCA Ölçemezseniz, geliştiremezsiniz www.emu.edu.tr/amca/üniversitesıralama.pdf 20 Mart 2016 Sıralama (Ranking) Neden Önemli Uluslararası Yükseköğretim

Detaylı

Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi)

Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi) Dünya Üniversiteleri 8 Sıralama Kurumu ARWU (Çin) Times (İngiltere) Webometrics (İspanya, Cybermetrics Laboratuvarı) NTU (HEEACT) (Tayvan, National Taiwan Üniversitesi) Leiden (Hollanda, Leiden Üniversitesi

Detaylı

DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI

DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI DÜNYA ÜNİVERSİTE SIRALAMALARI ARWU: Dünyadaki üniversitelerin ilk çok amaçlı sıralaması Academic Ranking of Worldwide Universities (Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralaması) adı altında Çin de Şanghay

Detaylı

2014 YILINDA ÜNİVERSİTELERİMİZİN DÜNYA SIRALAMALARINDA GENEL VE ALAN BAZINDAKİ DURUMU 2 TEMMUZ 2014

2014 YILINDA ÜNİVERSİTELERİMİZİN DÜNYA SIRALAMALARINDA GENEL VE ALAN BAZINDAKİ DURUMU 2 TEMMUZ 2014 2014 YILINDA ÜNİVERSİTELERİMİZİN DÜNYA SIRALAMALARINDA GENEL VE ALAN BAZINDAKİ DURUMU 2 TEMMUZ 2014 [Metni 02/05/2014 yazın] URAP (University Ranking by Academic Performance) Sayfa 0 www.urapcenter.org

Detaylı

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 4 Plan İlgili terimler Bilimsel iletişim ürünlerini niçin değerlendiriyoruz? Bilimsel yayınlara yönelik kullanılan performans göstergeleri

Detaylı

2015-2016 URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 26 EKİM 2015

2015-2016 URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 26 EKİM 2015 2015-2016 URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 26 EKİM 2015 ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı 2009 yılından bu yana Türkiye

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi bünyesinde Açık Arşivler Girişimi Üst Veri

Detaylı

Üniversite Sıralama Sistemleri; Kriterler ve Yapılan Eleştiriler

Üniversite Sıralama Sistemleri; Kriterler ve Yapılan Eleştiriler DOI:.5961/jhes.2011.012 Üniversite Sıralama Sistemleri; Kriterler ve Yapılan Eleştiriler University Ranking Systems; Criteria and Critiques Yavuz Saka, Süleyman Yaman Öz Bu çalışmada, dünya üniversiteleri

Detaylı

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri

Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Bilimsel İletişim ve Bibliyometri Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan İlgili terimler Bilimsel iletişim ürünlerini niçin değerlendiriyoruz? Bilimsel yayınlara yönelik kullanılan performans göstergeleri

Detaylı

Üniversite sıralamasında kullanılan uluslararası endeksler. Prof.Dr. Metin Kozak Dokuz Eylül Üniversitesi RMF Turizm Fakültesi

Üniversite sıralamasında kullanılan uluslararası endeksler. Prof.Dr. Metin Kozak Dokuz Eylül Üniversitesi RMF Turizm Fakültesi Üniversite sıralamasında kullanılan uluslararası endeksler Prof.Dr. Metin Kozak Dokuz Eylül Üniversitesi RMF Turizm Fakültesi İçerik 1. Veritabanı dizin karmaşası nedir? 2. Endeks (Dizin) isimleri 3. Üniversite

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönerge, İstanbul Bilim Üniversitesi bünyesinde ve Üniversitemiz

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ KARAR 2014/83 24/07/2014 a. Afyon Kocatepe Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesinin aşağıdaki gibi kabulüne katılanların oy birliği ile karar verildi. Amaç AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM

Detaylı

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ BAŞARI SIRALAMALARI YÖNTEMLER ve ELEŞTİRİLER

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ BAŞARI SIRALAMALARI YÖNTEMLER ve ELEŞTİRİLER DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ BAŞARI SIRALAMALARI YÖNTEMLER ve ELEŞTİRİLER Prof. Dr. Kadri Yamaç Gazi Üniversitesi Eski Rektörü e-posta: kadriyamac@gmail.com Günümüzde üniversiteler arasında, dünyanın en başarılı

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YAYINLARI TEŞVİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı Uluslararası Antalya Üniversitesi nde (UAÜ) görevli Öğretim Üyelerinin ve

Detaylı

URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 HAZİRAN 2016

URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 HAZİRAN 2016 2016-2017 URAP TÜRKİYE SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 HAZİRAN 2016 ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı 2009 yılından bu yana Türkiye

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) TÜBİTAK Türkiye Adresli

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 08.12.2016 Toplantı Sayısı: 2016/3) Amaç Madde 1 (1) Bu politika, Beykoz Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademik Açık Erişim Sistemi Yönergesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademik Açık Erişim Sistemi Yönergesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademik Açık Erişim Sistemi Yönergesi Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adresli bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Eskişehir Osmangazi

Detaylı

URAP DÜNYA SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ (30 EKİM 2017)

URAP DÜNYA SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ (30 EKİM 2017) 2017-2018 URAP DÜNYA SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ (30 EKİM 2017) Giriş URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı; 2009 yılında ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde Türk ve

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI Amaç: Madde 1: Erzurum Teknik Üniversitesi Akademik Teşvik Ödüllerinin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde bilimsel çalışmalarda

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI Amaç Madde 1- (1) Bu politika, Kocaeli Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Kocaeli Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde arşivlenerek

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - (1) Bu yönerge, Ordu Üniversitesi adresli bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Ordu Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde depolanarak bilim

Detaylı

Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler

Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Yaşar Tonta H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tonta@hacettepe.edu.tr yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html 41. Kütüphane Haftası, 28 Mart 3 Nisan 2005, Ankara - 1

Detaylı

URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance)

URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance) URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance) ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı nın, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkat

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE AMAÇ VE KAPSAM Bu yönerge; akademik personelin yükseltilme ve atanmalarında, Üniversitelerde

Detaylı

Google Akademik Kullanım Semineri. Prof. Dr. Bektas TEPE

Google Akademik Kullanım Semineri. Prof. Dr. Bektas TEPE Google Akademik Kullanım Semineri Prof. Dr. Bektas TEPE 2 Google Akademik nedir? Akademik makaleler ve konularda arama yapan bir arama motorudur. Konuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, SANKO Üniversitesi mensupları tarafından üretilen akademik ve bilimsel çalışmaların,

Detaylı

Webometrics Sıralaması Türk Üniversiteleri

Webometrics Sıralaması Türk Üniversiteleri DÜNYA SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİ Webometrics Sıralaması- 2009 435 Middle East Technical University 330 817 300 354 510 Bogazici University 1,597 281 543 931 630 Bilkent University 559 1,182 409

Detaylı

ŀt. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ŀt. C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) adresli bilimsel ve entelektüel çalışmaların, NEÜ Açık

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla;

Detaylı

URAP ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance)

URAP ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) URAP 2015-2016 ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ve FAKÜLTELERİ SIRALAMASINDA (DÜS) HARRAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ve FAKÜLTELERİ SIRALAMASINDA (DÜS) HARRAN ÜNİVERSİTESİ Önsöz Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralamaları (DÜS) ve Akademik Performansa göre Üniversite (URAP) sıralamasında başarılı bir performans sergilemiştir. Üniversitemiz öğretim elemanlarının

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin arttırılmasına

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV YÖNERGESİ

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV YÖNERGESİ T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Mevlana Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Mevlana Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi nde arşivlenerek bilim

Detaylı

ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR. Açık Bilimsel Bilgi Dünyası

ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR. Açık Bilimsel Bilgi Dünyası ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR Açık Bilimsel Bilgi Dünyası ANKOSLink 2013 AEKA Grup Koordinatörü Gültekin GÜRDAL (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) Grup Danışmanı İlkay HOLT (Özyeğin

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI*

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* *Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarihli ve 13271644 sayılı yazısı üzerine,11.10.1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Osmaniye, 2014 AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla; a) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde

Detaylı

T. C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi adresli bilimsel ve entelektüel

Detaylı

T.C. ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME ve ATAMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ

T.C. ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME ve ATAMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ T.C. ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME ve ATAMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarında öğretim üyesi adaylarında

Detaylı

GELİŞMİŞ ATIF analizine dayali en yeni araştirma değerlendirme araçlari INCITES JOURNAL CITATION REPORTS NİSAN 2015, ANKOSLINK FARYAR FATEMİ

GELİŞMİŞ ATIF analizine dayali en yeni araştirma değerlendirme araçlari INCITES JOURNAL CITATION REPORTS NİSAN 2015, ANKOSLINK FARYAR FATEMİ GELİŞMİŞ ATIF analizine dayali en yeni araştirma değerlendirme araçlari INCITES JOURNAL CITATION REPORTS NİSAN 2015, ANKOSLINK FARYAR FATEMİ InCites: Journal Citation Reports Gelişmiş teknoloji ile iyileştirildi.

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİMİZİN 23 BİLİM ALANINA VE DÜNYA GENEL SIRALAMALARINA GÖRE DURUMLARI 20 TEMMUZ 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance)

ÜNİVERSİTELERİMİZİN 23 BİLİM ALANINA VE DÜNYA GENEL SIRALAMALARINA GÖRE DURUMLARI 20 TEMMUZ 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) ÜNİVERSİTELERİMİZİN 23 BİLİM ALANINA VE DÜNYA GENEL SIRALAMALARINA GÖRE DURUMLARI 20 TEMMUZ 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) Dünya üniversiteleri, 10 sıralama sistemi tarafından her

Detaylı

ALAN SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 Mayıs 2017 URAP (Üniversitesi Ranking by Academic Performance)

ALAN SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 Mayıs 2017 URAP (Üniversitesi Ranking by Academic Performance) 2016-2017 ALAN SIRALAMASI BASIN BİLDİRİSİ 15 Mayıs 2017 URAP (Üniversitesi Ranking by Academic Performance) ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1- Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi ( İBÜ ) Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarında

Detaylı

2014 YILINDA 155 ÜNİVERSİTEMİZİN DÜNYA SIRALAMALARINDAKİ DURUMU 23 ARALIK 2014 URAP (University Ranking by Academic Performance)

2014 YILINDA 155 ÜNİVERSİTEMİZİN DÜNYA SIRALAMALARINDAKİ DURUMU 23 ARALIK 2014 URAP (University Ranking by Academic Performance) 2014 YILINDA 155 ÜNİVERSİTEMİZİN DÜNYA SIRALAMALARINDAKİ DURUMU 23 ARALIK 2014 URAP (University Ranking by Academic Performance) Dünya üniversiteleri, 8 sıralama kurumu tarafından her yıl sıralanıyor.

Detaylı

Uluslararası Sıralamalarda Türk Üniversiteleri. Atılım Üniversitesi Deneyimleri M. Hasan Atasoy

Uluslararası Sıralamalarda Türk Üniversiteleri. Atılım Üniversitesi Deneyimleri M. Hasan Atasoy Uluslararası Sıralamalarda Türk Üniversiteleri Atılım Üniversitesi Deneyimleri M. Hasan Atasoy Atılım Üniversitesi - Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü Aralık 2016 Uluslararası Sıralamaların Gelişimi

Detaylı

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ .0.0 SENATO 0 /-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE - () Bu yönergenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinde atanacak öğretim üyeleri için aranacak

Detaylı

Akademik Veri ve Performans Yönetim Sistemi. Kısa Tanıtım Kılavuzu

Akademik Veri ve Performans Yönetim Sistemi. Kısa Tanıtım Kılavuzu Akademik Veri ve Performans Yönetim Sistemi Kısa Tanıtım Kılavuzu Sistem Hakkında Sisteme Giriş Akademik Çalışmalara Yönelik Veri Alanlarının Detaylı Olarak Tasarlanmasının Nedeni Kişisel Verilerin Girilmesi

Detaylı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1301 Spor Bilimleri 131 Koşul No Başvuru Şartları Puan 131 Spor Bilimleri temel alanında başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olarak aşağıdaki çalışmalara verilen birim

Detaylı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 80 Endüstri Ürünleri Tasarımı 81 804 İç Mimarlık 81 801 Mimarlık 81 805 Peyzaj Mimarlığı 81 802 Şehir ve Bölge Planlama 81 Koşul No Başvuru Şartları Puan 81 Mimarlık, Planlama,

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM DESTEĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç ve kapsam MADDE 1- Düzce Üniversitesi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği Uygulama Esasları, Düzce Üniversitesine

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ ÜYK Toplantı Tarihi: 03/03/2010 Senato Toplantı Tarihi: 08/12/2010 Toplantı Sayısı:3: Karar:1 Toplantı Sayısı: 21 Karar:_3 T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

Detaylı

Milliyet Gazetesi (ODTÜ) üniversiteler sıralaması üzerine bilgilendirme notu

Milliyet Gazetesi (ODTÜ) üniversiteler sıralaması üzerine bilgilendirme notu Milliyet Gazetesi (ODTÜ) üniversiteler sıralaması üzerine bilgilendirme notu Sürüm no. 1.0 Öğr. Gör. Özcan KONUR Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Tekirdağ, Ağustos 2009 Konur, Ö. (2009) Milliyet Gazetesi

Detaylı

2006 YILINDA KURULAN ÜNİVERSİTELER İÇİN MUKAYESE (BENCMARKING) RAPORU 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

2006 YILINDA KURULAN ÜNİVERSİTELER İÇİN MUKAYESE (BENCMARKING) RAPORU 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2006 YILINDA KURULAN ÜNİVERSİTELER İÇİN MUKAYESE (BENCMARKING) RAPORU 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve Değer Üreten Üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında adından

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Tıp Fakültesi

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ (22 Ağustos 2013 tarihindeki 813 sayılı Senato Toplantısında yapılan değişikliklerle yürürlüğe girmiştir).

Detaylı

ULUSLARARASI AKADEMİK YAYINLAR VE TÜRKİYE NİN BİLİMSEL ÜRETKENLİĞİ. Hacer ÇİMEN * ve Ertuğrul ÇİMEN

ULUSLARARASI AKADEMİK YAYINLAR VE TÜRKİYE NİN BİLİMSEL ÜRETKENLİĞİ. Hacer ÇİMEN * ve Ertuğrul ÇİMEN ULUSLARARASI AKADEMİK YAYINLAR VE TÜRKİYE NİN BİLİMSEL ÜRETKENLİĞİ Hacer ÇİMEN * ve Ertuğrul ÇİMEN ÖZ Son yıllarda ülkemizde kişisel ve kurumsal anlamda yürütülen bilimsel üretkenlik tartışmalarında sıkça

Detaylı

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ IX.ULUSAL EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 27-30 Eylül 2000 ERZURUM SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ Prof.Dr. Mustafa ERGÜN Konunun önemi Araştırmalarda

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİMİZİN 2009-2013 DÖNEMİNDEKİ 5 YILLIK PERFORMANS RAPORU 9 MAYIS 2014

ÜNİVERSİTELERİMİZİN 2009-2013 DÖNEMİNDEKİ 5 YILLIK PERFORMANS RAPORU 9 MAYIS 2014 ÜNİVERSİTELERİMİZİN 2009-2013 DÖNEMİNDEKİ 5 YILLIK PERFORMANS RAPORU 9 MAYIS 2014 [Metni yazın] 09/05/2014 URAP (University Ranking by Academic Sayfa 0 Performance) www.urapcenter.org info@urapcenter.org

Detaylı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 303 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları 31 305 Çeviribilim 31 313 Dünya Dilleri ve Edebiyatları 31 30 Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri 31 304 Karşılaştırmalı Edebiyat 31 314 Klasik

Detaylı

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE a. Proje künyesinin (projenin adı, tamamlanma tarihi, katılımcıların isimleri, rapor tarihi, vb.)

Detaylı

Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ

Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ 2 Dergi Seçim Süreci Temel Özellikler En iyi bilimsel içeriği

Detaylı

SCIMAGO VE ARWU 2012 DÜNYA SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN DURUM RAPORU

SCIMAGO VE ARWU 2012 DÜNYA SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN DURUM RAPORU SCIMAGO VE ARWU 2012 DÜNYA SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN DURUM RAPORU Dünya üniversite sıralamalarında hangi üniversitelerimizin ilk 500 e girdiği çok tartışılmaktadır. Dünya üniversitelerini

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ. derlenmesi ve Kurumsal Akademik Arşivlerde korunmasını sağlamak,

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ. derlenmesi ve Kurumsal Akademik Arşivlerde korunmasını sağlamak, FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ Bu yönerge, Fırat Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından üretilen bilimsel çalışmaların kütüphane bünyesinde oluşturulan Kurumsal Arşive

Detaylı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 602 Felsefe ve Din Bilimleri 61 603 İslam Tarihi ve Sanatları 61 604 Temel İslam Bilimleri 61 Koşul No Başvuru Şartları Puan 61 İlahiyat temel alanında başvurulan doçentlik bilim

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME KRİTERLERİ

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME KRİTERLERİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME KRİTERLERİ (Üniversite Senatosunun 30.01.2017 tarih ve 2017/02-1 sayılı kararı ile kabul edilen bu kriterler Yükseköğretim Genel Kurul

Detaylı

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MathSciNet 1 KAPSAM MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. 1940

Detaylı

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ Üniversite Senatosu nun / / 2017 tarih ve. sayılı toplantısında kabul edilerek, / /2017 tarih ve.. sayılı Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

Detaylı

Kurumsal Akademik Arşivlerde Kayıt Kalitesi ve Uluslararası Görünürlük

Kurumsal Akademik Arşivlerde Kayıt Kalitesi ve Uluslararası Görünürlük Kurumsal Akademik Arşivlerde Kayıt Kalitesi ve Uluslararası Görünürlük Sönmez ÇELİK Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü scelik@dogus.edu.tr; snmzclk@gmail.com Şimdi Değilse Ne

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Öğrencinin Adı Soyadı Anabilim Dalı Programı Çalıştığı Kurum Ünvanı Yüksek Lisans Tez Başlığı Doktora Tez Başlığı Programa Başlama Tarihi: Programı

Detaylı

URAP 2015-2016 DÜNYA SIRALAMASI BASIN AÇIKLAMASI 20 ARALIK 2015

URAP 2015-2016 DÜNYA SIRALAMASI BASIN AÇIKLAMASI 20 ARALIK 2015 URAP 2015- Sıralaması 20 Aralık 2015 2016 Dünya Basın Açıklaması URAP 2015-2016 DÜNYA SIRALAMASI BASIN AÇIKLAMASI 20 ARALIK 2015 Dünya üniversite sıralamaları, 2003 ten bu yana tüm dünyada ilgiyle izlenmektedir.

Detaylı

İnfeksiyon Hastalıklarında Yayın Durumu

İnfeksiyon Hastalıklarında Yayın Durumu İnfeksiyon Hastalıklarında Yayın Durumu Prof. Dr. Haluk ERAKSOY İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Simpozyum: Tıp Alanında Yayın

Detaylı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 901 Atmosfer Bilimleri ve Meteoroloji Mühendisliği 91 924 Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği 91 925 Biyomedikal Mühendisliği 91 92 Biyomühendislik 91 90 Çevre Bilimleri ve Mühendisliği

Detaylı

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Kod 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Kod 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Bu tablo ile ilgili koşul (111, 112, 113, 114, 115, 116), kısaltmalar ve tanımlar dokümanın sonunda yer almaktadır. Kod Bilim Alanı Koşul No

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanı ve araştırıcıların uluslararası

Detaylı

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ Y02--004 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönerge, Koç Üniversitesi Mensuplarına ait bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Koç Üniversitesi Kurumsal Arşivi nde depolanarak bilim dünyasının hizmetine sunulmasına

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER Faaliyet/Alt Faaliyet Türü HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER 1 İstenen Belgeler Proje - Destekleyen kuruluş tarafından onaylı olan ve projenin

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; yurtiçi ve yurtdışı lisansüstü eğitim, bilimsel

Detaylı

Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar

Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar A) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atanma Kriterleri Yardımcı Doçentlik

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLE ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ KADROLARA ATAMA YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLE ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ KADROLARA ATAMA YÖNERGESİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLE ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ KADROLARA ATAMA YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 Bu Yönerge, İstanbul Medeniyet Üniversitesi nin (İMÜ) lisansüstü

Detaylı

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATAMA KRİTERLERİ EK-1. Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Akademik Yükseltilme ve Atamada Değerlendirmeye

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ. BİLİM ve HİZMET TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ. BİLİM ve HİZMET TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİM ve HİZMET TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ l. AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakülte sinde çalışmış veya çalışmakta olan öğretim

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Senato Kararı: 405/11 Kabul Tarihi: 08.05.2013 Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA BAġVURMA, ATAMA, YÜKSELTME VE YENĠDEN DEĞERLENDĠRME YÖNERGESĠ (Kabulü: 05/03/2014 tarih ve 02/8 sayılı Senato Kararı) Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV POLİTİKASI

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV POLİTİKASI T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV POLİTİKASI GAZİANTEP 2014 T.C GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV POLİTİKASI GEREKÇE: a) Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bünyesinde

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİNİN AKADEMİK PERFORMANS SIRALAMASI ve ERCİYES ÜNİVERSİTESİ NİN DURUMU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİNİN AKADEMİK PERFORMANS SIRALAMASI ve ERCİYES ÜNİVERSİTESİ NİN DURUMU TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİNİN AKADEMİK PERFORMANS SIRALAMASI ve ERCİYES ÜNİVERSİTESİ NİN DURUMU Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Nisan 2013 URAP URAP (University Ranking by Academic Performance)

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ *** MADDE 1- Bülent Ecevit Üniversitesi birimlerinde doçent kadrosuna atanmak üzere başvuracak adayların başvurularında, 2547 sayılı

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesi

Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesi Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Yönergesi Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Bursa Teknik Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde arşivlenerek

Detaylı

SCIMAGO VE ARWU 2012 DÜNYA SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN DURUM RAPORU

SCIMAGO VE ARWU 2012 DÜNYA SIRALAMALARINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN DURUM RAPORU SCIMAGO VE ARWU 2012 DÜNYA SIRALAMALARINDA TÜRK LERİNİN DURUM RAPORU üniversite sıralamalarında hangi üniversitelerimizin ilk 500 e girdiği çok tartışılmaktadır. üniversitelerini sıralayan 8 kurumun kullandığı

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

URAP Dünya Sıralaması Basın Açıklaması

URAP Dünya Sıralaması Basın Açıklaması URAP 2016-2017 Dünya Sıralaması Basın Açıklaması 14 Ekim 2016 Giriş İlki 2003 tarihinde yayınlanan dünya üniversite sıralamaları aralarında akademisyenlerin, üniversite idarecilerinin, basın mensuplarının,

Detaylı