E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ. E-TWINNING ARAÇLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ. E-TWINNING ARAÇLARI"

Transkript

1 E-TWINNING BİTLİS İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ E-TWINNING ARAÇLARI

2 E- Twinning de üç kademe bulunmaktadır. Masaüstü 2 Herkese açık olan Portal 1 TwinSpace 3

3 1. Kademe: Genel (Herkese açık olan) Portal 1

4 2 2. Kademe: Masaüstü

5 3 3. Kademe: TwinSpace

6 Her kademenin kendine özgü araçları vardır Genel Portal Masaüstü TwinSpace

7 Genel Portaldaki Araçlar

8 Genel Portal Bilgilendirmeye yönelik Araçlar Keşfedin bölümü, sizlere etwinning in ne hakkında olduğunu ve etwinning e nasıl katılabileceğinizi anlatır. Bağlanın bölümü, potansiyel ortak okulları ve öğretmenleri taramanıza imkan sağlar. Gelişim Gösterin bölümü, etwinning çalıştayları ve diğer Profesyonel Gelişim fırsatları hakkında bilgi sunar.

9 Genel Portal Bilgilendirmeye yönelik Araçlar Yenilikleri Takip Edin bölümünde, etwinning de neler olduğuyla ilgili en son haberler yer alır.

10 Genel Portal Bilgilendirmeye yönelik Araçlar Ayrıca, en son etwinning istatistiklerini de görebilirsiniz. Örneğin halihazırda kaç öğretmenin kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz.

11 Genel Portal İlham vermeye yönelik Araçlar İşbirliği yapın bölümü, proje fikirleri ve örneklerle sizlere ilham verecektir.

12 Genel Portal İlham vermeye yönelik Araçlar Söyleşiler bölümü, etwinning öğretmenleri ve politikacılarla yapılan ilham verici röportajları ve örnek vaka çalışmalarını içerir.

13 Genel Portal Kayıt olmaya yönelik Araçlar etwinning topluluğunun bir parçası olmanızı sağlayacak olan Kayıt aracına erişim için, Hemen Üye Ol! butonuna tıklayın. Bu, etwinning e kayıt sürecinin ilk bölümünü tamamlayabileceğiniz Ön Kayıt sayfasıdır.

14 The Genel Public Portal Portal Destek Tools için for Araçlar Support Destek Alın bölümü, sizlere etwinning Masaüstünün ve TwinSpace in kullanımı hakkında adım adım rehberlik sağlar.

15 Masaüstündeki Araçlar etwinning e kaydolduğunuzda, Masaüstüne erişim yapabileceksiniz Burası; ortaklar arayabileceğiniz, Avrupa genelinden akranlarınızla iletişim kurabileceğiniz, projeleri kaydedebileceğiniz ve daha birçok şeyi gerçekleştirebileceğiniz yerdir.

16 Masaüstü Bilgilendirmeye yönelik Araçlar etwinning topluluğundaki yenilikler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kendi ülkenizle ilgili haberleri öğrenebilirsiniz.

17 Masaüstü Sosyal Ağ kurmaya yönelik Araçlar Kaydolarak, etwinning de bir Profil oluşturursunuz. Profil oluşturmak, diğer kişilerin sizinle ilgili bilgileri görebilmesi ve sizinle etkileşimde bulunabilmesi anlamına gelir. etwinning Hayatım, etwinning platformu üzerinde gerçekleştirdiğiniz aktiviteleri otomatik olan kaydeden bir araçtır.

18 Masaüstü Sosyal Ağ kurmaya yönelik Araçlar Kişilerim aracını, etwinning platformunda tanıştığınız kişilerle iletişimde bulunmak için kullanabilirsiniz. Bültenim bölümünü, başkalarının sizin gelişiminizi ve yeni proje fikirlerini takip etmelerini sağlamak için kullanabilirsiniz.

19 Masaüstü İletişim Kurmaya yönelik Araçlar İç Mesajlaşma sistemini, İrtibat kişilerinizle ve potansiyel ortaklarla iletişim kurmak için kullanabilirsiniz.

20 Masaüstü Ortak Bulmaya yönelik Araçlar Arama Fonksiyonunu, potansiyel ortaklar hakkında arama yapmak için kullanabilirsiniz. Projeniz için yeni ortaklar bulmanın en etkili yollarından biri olan Ortak Bulma Oturumu üzerinde de, mesaj bırakabilirsiniz.

21 Masaüstü Ortak Bulmaya yönelik Araçlar Bir ortak bulduğunuz zaman, kendisiyle iletişime geçmek için Mesaj veya Kişi Ekle araçlarını kullanabilirsiniz.

22 Masaüstü Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar Yeni bir Proje Oluştur aracını, ortak okullarınızla birlikte bir projeyi kaydettirmek için kullanabilirsiniz. Proje başlığına tıklayarak, projenin ana sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. Diğer proje yönetimi araçları; yeni üyeleri davet etmenize, destek almanıza, projeniz hakkında yazılar yazmanıza v.b. imkan sağlar.

23 Masaüstü Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar Proje Günlüğü; diğer kişilerin, projenizin nasıl ilerlediğiyle ilgili bilgileri takip edebilmesini sağlar.

24 Masaüstü Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar Proje Kartı, Ulusal Destek Servisinizle iletişim kurmanıza, onları sizinle ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirmenize, tavsiye ve destek istemenize imkan sağlar.

25 Masaüstü Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar Herkes, bir Öğretmenler Odası kurabilir bu odalar, katılması kolay, genelde belirli bir amaç için oluşturulan ve resmi olmayan alanlardır.

26 Masaüstü Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar etwinning Grupları, konu alanları etrafında kurulmuştur. Bir etwinning Grubu na katılarak, akranlarınızla birlikte tartışmalara katılabilir ve en iyi uygulamaları paylaşabilirsiniz.

27 Masaüstü Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar Öğrenme Etkinlikleri, etwinning e kayıtlı öğretmenlere açık olan çevrimiçi eğitim etkinlikleridir. Her bir etkinlik, genelde, birkaç hafta sürer ve dış bir platformda gerçekleştirilir.

28 Masaüstü Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar Kaynaklar aracı, başkaları tarafından paylaşılmış olan faydalı kaynaklarla ilgili arama yapmanızı sağlar. Ayrıca, diğer kişilerin yararlı bulacağını düşündüğünüz kaynakları da yükleyebilirsiniz.

29 Masaüstü Destek için Araçlar Yardım Masası, sizlere çok sayıda uygulamalı destek ve ayrıca mesaj göndererek diğer etwinner lardan yardım isteyebileceğiniz bir Oturum sunar.

30 TwinSpace deki Araçlar TwinSpace; proje kaydınız Ulusal Destek Servisiniz (UDS) tarafından onaylandığında erişim sağlayabildiğiniz bir araçtır.

31 TwinSpace Proje Planlamaya yönelik Araçlar TwinSpace takvimi, projenizin zaman çizelgesini planlamanız için harika bir araçtır.

32 TwinSpace İşbirliğine yönelik Araçlar TwinSpace in bir üye yönetim aracı bulunmaktadır burada, öğrencileri davet edebilir ve onların TwinSpace e erişimini yönetebilirsiniz.

33 TwinSpace İşbirliğine yönelik Araçlar Proje Aktiviteleri aracı, tüm proje çalışmalarınızı gerçekleştirmenize imkan sağlar Aktivite Sayfaları nda çalışmalarınızı organize edebilirsiniz.

34 TwinSpace İşbirliğine yönelik Araçlar Uygulamalar Sihirbazı, 6 farklı uygulama seçeneği içeren bir Aktivite sayfası oluşturmanızı sağlar. Uygulamalar, ağ günlükleri ve wikiler gibi İşbirliği araçlarının yanı sıra Dosya Arşivi ve Fotoğraf Galerisi gibi paylaşım araçları da içerir. Ayrıca, iletişim kurmak için Tartışma Oturumu ve İnternet ten içerik yerleştirmek için bir Web içeriği aracı da bulunmaktadır.

35 TwinSpace İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace deki diğer kişilerle iletişim kurmak için İç Yazışma Sistemini kullanabilirsiniz.

36 TwinSpace İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace de öğretmenlerin birbirleriyle iletişim kurabildiği özel bir alan bulunmaktadır. Bu alan, üye öğrenciler tarafından görülmemektedir.

37 TwinSpace İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace de, öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurabildiği özel bir alan da bulunmaktadır. Eğer öğrencilerinizin çevrimiçi bir iletişim platformunu yönetme konusunda biraz deneyim kazanmalarını isterseniz, oldukça faydalı bir araçtır.

38 TwinSpace İletişim kurmaya yönelik Araçlar TwinSpace ortaklarınızla gerçek zamanlı olarak iletişim kurmak isterseniz, Sohbet aracı bunu yapmak için harikadır.

39 TwinSpace Destek için Araçlar TwinSpace de yeniyseniz, önermiş olduğumuz ilk adımları takip edebilirsiniz.

40 TwinSpace Destek için Araçlar Ya da TwinSpace Kılavuzlarına başvurabilirsiniz.

41 TwinSpace Bilgi yaymaya yönelik Araçlar Projenizin parçası olmayan kişilerle çalışmalarınızı paylaşmak isterseniz, herkese açık olan genel bağlantıyı TwinSpace inize göndermeniz gerekecektir. Bu işlemden sonra, yayınlamış olduğunuz Aktivite sayfalarının tamamını görebilirler.

42 TwinSpace Bilgi yaymaya yönelik Araçlar Projenizle ilgili bilgi yaymanın bir diğer yolu, TwinSpace Bloğunu kullanmaktır. Bloğunuz varsayılan olarak yayınlanacaktır. Ancak, okuyucular bu bloğu görmek için özel TwinSpace bağlantısına ihtiyaç duyacaklardır. Ayrıca, söz konusu blog, yaygın arama motorlarındaki sonuçlar arasında görülmeyecektir.

43 TwinSpace Bilgi yaymaya yönelik Araçlar Yayınlama aracını, Aktivite sayfalarınızın herhangi birisini yayınlamak için kullanabilirsiniz. Tüm bunlara, yine, genel bağlantıyı kullanarak TwinSpace e yönlendirilen kişiler erişim sağlayabileceklerdir.

44 TEŞEKKÜRLER BURAK UNSU E-Twinning İl Koordinatörü

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

etwinning Avrupa daki okullara ait bir topluluktur. etwinning nedir?

etwinning Avrupa daki okullara ait bir topluluktur. etwinning nedir? etwinning Avrupa daki okullara ait bir topluluktur. etwinning nedir? etwinning, öğrencilerin etwinning projeleri aracılığı ile birbirlerini tanımaları ve öğretmenlerin Avrupa daki öğretmen topluluklarının

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış

Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış Yeni TwinSpace'e Genel bir Bakış (Başlangıç tarihi: Eylül 2014) Bu kılavuz, Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Yeni TwinSpace'inizi kullanmaya başlamanız için bilmeniz gereken

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

Ücretsiz Kurs - Eğitim Süresi Hesaplama Programı v YENİ SÜRÜM (Güncelleme: Eylül 2016)

Ücretsiz Kurs - Eğitim Süresi Hesaplama Programı v YENİ SÜRÜM (Güncelleme: Eylül 2016) Ücretsiz Kurs - Eğitim Süresi Hesaplama Programı v5.04 2016-2017 YENİ SÜRÜM (Güncelleme: Eylül 2016) 1 EYLÜL 2016'DEN - 30 AĞUSTOS 2017'YA KADAR TATİL GÜNLERİNİ İÇEREN YENİ SÜRÜM 2016-2017 eğitim öğretim

Detaylı

İçindekiler. Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması

İçindekiler. Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması İçindekiler Mendeley nedir? Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması Mendeley nedir? Mendeley Nedir? Mendeley makalelerinizin yönetmek,

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri BLOG BLOG 1 2 3 4 5 6 Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri Blog Nedir? Blog, teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde

Detaylı

Eğitimde Yeni Teknolojiler

Eğitimde Yeni Teknolojiler Eğitimde Yeni Teknolojiler Yrd. Doç. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ERZURUM www.yukselgoktas.com 2 3 4 5 6 7

Detaylı

E-öğrenme platformu. İçerik

E-öğrenme platformu. İçerik E-öğrenme platformu için AVATAR klavuzu İçerik E-öğrenme platformuna giriş... 3 Kurs Özeti... 3 Kurs Modülleri... 4 Profil Ayarları... 5 Platform içinde gezinme... 6 Takvim... 7 Forum... 8 WIKI... 10 Sohbet...

Detaylı

EDMODO NERELERDE KULLANILIR

EDMODO NERELERDE KULLANILIR EDMODO UYGULAMA KULLANIM KILAVUZU EDMODO eğitim için kurgulanmış facebook benzeri bir sosyal ağ uygulamasıdır. Tüm özellikleriyle Eğitimci-Veli-Öğrencilere özel hazırlanmış bir platformdur. Edmodo güvenlik

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Eğitimde Yeni Teknolojiler

Eğitimde Yeni Teknolojiler Eğitimde Yeni Teknolojiler Yard. Doç. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ERZURUM www.yukselgoktas.com Fiziksel Arayüz

Detaylı

AXA GO KULLANIM KILAVUZU

AXA GO KULLANIM KILAVUZU AXA GO KULLANIM KILAVUZU www.axago.com.tr AXA GO Türkiye nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş ürün fiyatlandırması sunan sigorta deneyimidir. Telematik cihazı gelişmiş sürüş değerlendirme teknolojisi sayesinde

Detaylı

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA

ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Instructional Technology Support Office ODTÜ BLOG SERVĐSĐ ve BLOG HAZIRLAMA Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University Đletişim Bilgileri: Web adresi: http://its.metu.edu.tr Adres:

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ

ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ EKOEĞİTİM ÖĞRETME ve ÖĞRENME MERKEZİ www.ieu.edu.tr/tlc tlc@ieu.edu.tr 488 82 25 Dr. Esin Çağlayan iuetlc Teaching and Learning Center - IUE Öğrencilere akademik gelişimlerinde destek sağlamak Öğretim

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÜZERİNDEN YAPILAN ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) VİZE SINAVLARINA GİRİŞ İÇİN ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİNİN

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın

Detaylı

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN KULLANIM KILAVUZU ALMS kullanıcılarının talepleri yönünde geliştirilecek ve istedikleri şekilde değişiklikler yapabilecekleri dinamik bir yapıda tasarlandı. Bu değişiklikleri yapma yetkisi sistem

Detaylı

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur.

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. KULLANIM KILAVUZU hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. İÇERİK 1. Hikayemiz 2. Hangi okulda

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Office 365 Nedir? Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta ve takviminize her yerden erişebileceğiniz, Office dokümanlarınızı (Word, Excel, PowerPoint vb.)

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442)

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) 231 5610 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bulunan eğitim ve istihdam fırsatlarına ulaşmak için sisteme üye olarak kayıt yaptırmanız gerekir. Nasıl Üye Olurum? Ø Sayfamızın

Detaylı

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemizde ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları dersleri ile Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim ile yürütülecektir. Bu dersler, haftalık ders programına

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013 ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM Her yerden kolayca erisilebilen sinif... Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net)

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Ders Ortamı Tanıtım Kılavuzu Bu dönem Bilgisayar Ağları ve İletişim dersini, açık kaynak kodlu bir öğrenme yönetim sistemi üzerinden uzaktan eğitim ile yürüteceğiz.

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU

BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ e-eğġtġm KULLANIM KILAVUZU Şubat 2017 Türkiyede örnekler BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ e-eğitim Modülü; Öğretim üyeleri ile öğrenciler

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma

Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma Çevrimiçi toplantı planlamak ya da konferans görüşmesi yapmak, önceden planlanmamış paylaşım ve birlikte çalışma oturumu başlatmak,

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi

www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi www.mendeley.com Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi Bu kaynaklar nasıl organize olacak? Alıntılarımı nasıl yapabilirim? Dosyalarım diğer bilgisayarımda kaldı. Şimdi ne yapacağım? Yedekleme? Dosyalarımı

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK

WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIMAK Mevcut Web 2.0 araçlarının, eğitim çalışmalarında nasıl kullanıldığını ve bu araçların bilgi ve iletişimi nasıl yaydığını keşfedeceğiz. Eğitim Lideri olarak, öğretmenler ve öğrencilerin

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

etwinning Koordinatörleri

etwinning Koordinatörleri etwinning Koordinatörleri Blog Kamp Merkezi Destek Servisi (CSS) Sohbet Odası Comenius Comenius Ortaklıkları Yenilikçi Ortak Alan Lisansı (CC) Konferans Diğer öğretmenlere destek vermek ve etwinning i

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Bağlantılar Kurma. Modül 3

Bağlantılar Kurma. Modül 3 Modül 3 Bağlantılar Kurma Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara ya da bu deftere kayıt edebilirsiniz.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

Mendeley Eğitim. Sunanın Adı :Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sunu Tarihi : 2016

Mendeley Eğitim. Sunanın Adı :Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sunu Tarihi : 2016 Mendeley Eğitim Sunanın Adı :Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sunu Tarihi : 2016 Mendeley Genel Bakış Mendeley yayınları düzenlemenizi, okumanızı, not almanızı ve atıf vermenizi

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 5.0., Tarih: 15.05.2015-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU Mendeley Nedir? Araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerini, düzenlemelerini ve diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapmasını

Detaylı

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir.

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. Street View, Tarayıcı, Google Haritalar, Google+ gibi tüm diğer Google servisleriyle entegredir. Erişiminizi genişletir

Detaylı

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs...

Giriş... 2 EBA Ders EBA İçerik...18 EBA Yardım EBA Dosya EBA Uygulamalar EBA Paylaşım EBA E-Kurs... Giriş....... 2 EBA Ders... 4 EBA İçerik...18 EBA Yardım... 18 EBA Dosya... 19 EBA Uygulamalar... 20 EBA Paylaşım... 20 EBA E-Kurs... 21 EBA (Eğitim Bilişim Ağı) günden güne büyümekte olan bir portal olup;

Detaylı

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi

Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması. Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi Dersin Adı-Kodu: Bilgisayar II Yarıyıl Teori Uyg. Lab. Programın Adı: Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Proje/Alan Çalışması Krediler Diğer Toplam Kredi AKTS Kredisi I (Güz) 28 28 - - - 56 3 6 Ders Dili Türkçe

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ

T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. OKAN ÜNĐVERSĐTESĐ OKAN LĐNKBOARD PROJESĐ http://olb.okan.edu.tr Kullanım Kılavuzu Bu projenin bütün hakları Okan Üniversitesi ne aittir. Okan Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Sayfa 1 Đçindekiler

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU

ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU ULUSAL MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ-JEOTEKNİK SEMPOZYUMU BİLDİRİ GÖNDERİM KILAVUZU Ulusal Mühendislik Jeolojisi-Jeoteknik Sempozyumu web sayfası (http://www.muhjeoder.org.tr/sempozyum) kullanılarak Özet ve Tam

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda, sizlere Uzaktan Eğitim Bölümüne Android işletim sistemi yüklü cihazlar kullanarak E-Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Google

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 3. Doküman Paylaşma Google Drive, dosyaların, klasörlerin ve Google Dokümanların diğer kişilerle istenilen erişim düzeyinde paylaşılmasına olanak tanır. Google Drive'da, dosyaları, dosyaya ait bir bağlantı

Detaylı

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr

K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu. denge.k12.tr K12NET Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu denge.k12.tr INTERNET SİTEMİZİNİN ADRESİ www.denge.k12.tr K12NET ÖĞRENCİ BİLGİ SERVİSİ ADRESİ www.denge.k12net.com İçindekiler K12NET Sistemine Giriş... 2

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

Site Sakini Kullanım Klavuzu

Site Sakini Kullanım Klavuzu Site Sakini Kullanım Klavuzu rev05062014 1 2014 Apsiyon A.Ş. İÇİNDEKİLER 1.0 Genel Özellikler... 3 1.1 Web Sitesine Giriş... 4 1.1.1 Davetiye Maili... 4 1.1.2 Site Erişim Kodu... 5 1.2 Forum... 6 1.3 Anketler...

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 3.0., Tarih: 05.05.2014-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yürütülmektedir. Öğretim Yönetim Sisteminde,

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE

EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE EBA Öğrenci Kılavuzu EBA HAKKINDA A DAN Z YE 1 EBA Nedir? EBA; ilkokul, ortaokul, lise ve açıktan okuyan tüm öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabildiği bir web sitesidir. Size kendi hızınızda ve kendi

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

Bireysel Değerlendirme Sistemi

Bireysel Değerlendirme Sistemi Bireysel Değerlendirme Sistemi Kullanma Kılavuzu Bilgilendirme Metni Bireysel Değerlendirme Sistemi, internet aracılığıyla test çözebilmeniz amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir. Bu sistemde, Türkçe dersinde

Detaylı

Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu

Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu Katılımcı İzleme Kılavuzu Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü KIRKLARELİ Hazırlayan: Murat YAZICI ST olarak, eğitimlerdeki rehber rolünüzü yerine getirmek

Detaylı

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı?

İTEC Ankara Çalıştay Öğretmen Değerlendirmeleri. Bu Çalıştay size neler kazandırdı? Bu Çalıştayda neler yapıldı? 3/11/2014 5:28:16 3/11/2014 5:29:38 3/11/2014 5:30:39 3/11/2014 5:31:37 3/11/2014 5:32:26 yeni teknolojiler ve derslerde nasıl kullanabileceğimiz anlatıldı Web araçlarının kullanımı üzerinde duruldu. bloog

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu -ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı