ÜNİTEYE KONULARI.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜNİTEYE KONULARI. www.sorubak.com"

Transkript

1 . Sıla GÜN

2 ÜNİTEYE KONULARI İhtiyaçlarımız Planlı tüketim Alış verişlerimizde nelere dikkat etmeliyiz? Tüketici olarak haklarımız Tüketimde tutumluluk Nasıl verimli oluruz? Değerlendirme

3 İHTİYAÇLARIMIZ Yaşamımızı sürdürebilmek için ihtiyaçlarımızı karşılamalıyız TEMEL İHTİYAÇLARIMIZ: 1-Beslenme 2-Barınma 3- Giyinme

4 Temel ihtiyaçlarımızın dışında dinlenme, eğlence, gezme ve okuma gibi sosyal ihtiyaçlarımız da vardır.bu ihtiyaçlarımızı karşılamalıyız. Bunun yaparken de planlı olmalıyız.

5 PLANLI TÜKETİM İhtiyaçlarımızın önem sırasının belirlenmesi Bütçemize göre zorunlu ihtiyaçlarımıza öncelik vermeliyiz. Zorunlu olmayan ihtiyaçlarımızın alınmasında ısrar etmemeliyiz.aile bütçemizi düşünerek hareket etmeliyiz.

6 İhtiyaçlarımız bütçemize göre ayarlama Aile gelirine uygun olarak harcama yapar. Giderlerin gelirlere göre ayarlanmasına aile bütçesi ni oluşturur.

7 Bütçe ayarlanırken;kira,elektrik, yakıt gibi zorunlu giderlere öncelik verilir. Aile bütçesi hazırlanırken zorunlu ihtiyaçlarımızın belirlenmesinde biz de yardımcı olmalıyız. Gereksiz yere para harcamamalıyız. İhtiyacımız olmayan malları satın almamalıyız. Aile bütçemizi ve kendimizi zor duruma düşürmemeliyiz.

8 ALIŞ VERİŞLRİMİZDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Malın kalitesi Bütçeye uygunluk Tüketici bilinci Reklamların etkisi

9 MALIN KALİTESİ Alış verişlerimizde bilinçli davranmalıyız. Kaliteli malları almalıyız. Kalite, malın iyi ve kötü olma özelliğidir. Dış görünüşleri aynı olan mallar her zaman aynı kalitede olmayabilir. ÖRNEK Alacağımız mallarda kalite, ucuzluk TSE damgası, üretim ve son kullanma tarihlerini aramalıyız. Üretim ve son kullanma tarihi, malın bozuk olup olmadığını belirtir. Besin maddeleri alırken tazeliğe ve temizliğine dikkat etmeliyiz. Ambalajlı besin maddelerinin üretim ve son kullanma tarihlerine bakmalıyız. Son kullanma tarihi geçmiş malları atın almalıyız.

10 Örneğin: Ayakkabı alırken derisinin sağlam ve yumuşak olmasına dikkat etmeliyiz.

11 Eşya alırken TSE damgasına ve garanti belgesine bakmalıyız. TSE damgası malın kalite kontrolünün yapıldığını belirtir. Değişik mağazalardaki aynı kalitedeki malların fiyat bakımından karşılaştırmalıyız. Fiyatı uygun olan malları seçmeye özen göstermeliyiz. Aksi halde kalitesiz malın yüksek fiyata satın alabiliriz

12 BÜTÇEYE UYGUNLUK Alış verişlerimizde bütçemize uygun, ihtiyacımız olan malı almalıyız. Kalitesi aynı, fiyat bakımından bütçemize uygun malları almaya özen göstermeliyiz. Savurganlıktan kaçınmalıyız.

13 TÜKETİM BİLİNCİ Aile bütçemizde giderlerimizi gelirlerimize uygun olarak ayarlamalıyız. Gereksiz yere para harcamamalı, ihtiyacımız olmayan malları satın almamalıyız. Günümüzde üretim hızla artmaktadır. Toplumlar üretilen bu malları ihtiyaçlarına uygun olarak tüketirler. Toplumdaki bireyler olarak tüketimimizde bilinçli olmak zorundayız.

14 Bilinçli bir tüketici, ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak alış veriş yapar. Alacağı malı yetkili atıcısından alır. Kalitesine, Türk standartlarına uygun olup olmadığına, üretim ve son kullanma tarihine bakar. Varsa garanti belgesini ister. Alış verişten sonra fiş, fatura gibi belgeleri alır. Aynı kalitedeki malların farklı satış yerlerindeki fiyatına bakar. Bütçesine uygun olan yarden alış veriş yapar

15 REKLAMLARIN ETKİSİ Bilmediğimiz bir ürünü satın almaktan çekinir. Almadan önce birilerine sorar, araştırmalar yaparız. Üreticiler, satıcılar bir ürünü tanıtmak için reklamını yaparlar. Reklamlar televizyon,radyo, gazete, dergi ve duvar panoları aracılığı ile yapılır. Reklamların amacı, tanıttığı ürünü daha çok satmak ve kar etmektir.

16 Reklamlar her zaman gerçeği yansıtmaz. Ürünlerin hep iyi yönlerini tanıtırlar. Çekiciliğine kapılmamalıyız. Görerek almalıyız. Yoksa hatalı veya bozuk çıkabilir. Reklamı yapılan ürünlerin arasında almayı düşündüğümüz varsa çeşitli araştırmalar yapmalıyız. İhtiyacımız olan ürün arasından kaliteli ve fiyatı uygun olanı almalıyız.?

17 TÜKETİCİ OLARAK HAKLARIMIZ Malın Değiştirilmesi, Geri Verilmesi,Resmi ve Gönüllü Kuruluşlara Başvurma YASA NE DİYOR!

18 Bilinçli bir tüketici, malın satın alınmasında doğru karar verir. İhtiyacı olan malı yetkili satıcısından alır. Doğru secim yapabilmek için satıcıdan malla ilgili bilgiler ister.

19 Bilinçli bir tüketici zarara uğramamak için satın alacağı malı iyi araştırmalıdır. Hatalı ve bozuk malları almamalıdır. Kendisi de sağlam aldığı malı bozup geri vermeye çalışmamalıdır. Alış verişlerinde üretim ve son kullanma tarihlerine bakmalıdır. Yiyecek ve içeceklerin taze ve temiz olmasına özen gösterilmelidir. Açıta satılan ve güvenilir olmayan malları almamalıdır.

20 Bilinçli bir tüketici, doğru seçim yapmasına karşın aldatılmış olabilir. Tüketicinin aldığı mal bozuk, hatalı ya da sağlığa zararlı çıkabilir. Böyle durumlarda malı, vakit geçirmeden aldığı yere götürüp değiştirmeye çalışmalıdır. Sonuç alamazsa haklarını koruma derneğine baş vurmalıdır. Zarara uğramamak için hakkını araması tüketicinin sorumluluğudur

21 PARADA TUTUMLULUK ZAMANDA TUTUMLULUK ENERJİDE TUTUMLULUK DİĞER TÜKETİM MADDELERİNDE TUTUMLULUK

22 PARADA TUTUMLULUK Para ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullandığımız bir araçtır. Paralarımızı harcarken tutumlu olmalıyız. İhtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra kalan paramızı biriktirmeliyiz. Harçlıklarımızı ihtiyaçlarımız için harcamalıyız gereksiz yere harcama yapmamalıyız. Acil ihtiyaçlarımız çıkabilir, güç duruma düşebiliriz. Bu yüzden para biriktirmeliyiz. Biriktirdiğimiz parayı ihtiyaçlarımıza göre harcamalıyız.

23 ZAMANDA TUTUMLULUK Bir günümüzü planlayıp hangi saatte ne yapacağımızı belirlemeli, zamanımızı bilinçli kullanmalıyız. Zamanda savurganlık yapmamalıyız. Hangi saatte ders çalışacağımızı, dinleneceğimizi, oynayacağımızı planlamalıyız. Böylece her işimizi rahatlıkla yapabiliriz

24 Geçen zaman geri gelmez. İnsan yaşamında zaman çok önemlidir. diyerek zamanın önemini belirtmişlerdir. Zamanımızı çok iyi kullanmalıyız. Boş yere zaman harcamamalıyız.

25 ENERJİDE TUTUMLULUK Yaşamımızda birçok enerjiden yararlanmaktayız. Bunların en önemlisi ve temiz olanı elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisi akarsular üzerinde yapılan barajlardan sağlanır. Odun, kömür, doğalgaz gibi maddelerden de enerji elde edilmektedir.

26 Enerjinin elde edilmesi oldukça güçtür. Emek ve para ister. Ayrıca odun, kömür, doğalgaz gibi kaynakların doğada miktarı sınırlıdır. Bu nedenle enerjileri bilinçli kullanmalıyız. Gereksiz yere elektrik, odun, kömür, doğalgaz tüketmemeliyiz. İşimiz bitince elektrik lambalarını söndürmeliyiz. Paramızın boşa gitmesini önlemeliyiz.

27 DİĞER TÜKETİM MADDELERİNDE TUTUMLULUK Para, enerji ve zaman dışında, tükettiğimiz ürünler de vardır. Bunların bazıları kitap, dergi, ansiklopedi gibi okul ihtiyaçlarımızdır. Bazıları ise yiyeceklerimiz ve giyeceklerimizdir. Kitap, dergi ve ansiklopedilerimizi yırtmamalı ve kirletmemeliyiz bizden sonra kardeşlerimizin bu araçları kullanabileceğini düşünmeliyiz.

28 Giyeceklerimizi özenli kullanmalıyız.büyümemiz sonucunda bazı giysilerimiz bize küçük gelir. Giyilebilecek olan bu giysilerimizi atmamalıyız. İhtiyacı olanlara vererek değerlendirmeliyiz.

29 Yiyeceklerimizi yeteri kadar almaya özen göstermeliyiz. Artan yiyeceklerin bozulabileceğini unutmamalı onları uygun yerlerde saklamalıyız. Yiyeceklerin kağıt, plastik, cam, metal ambalajlarını çöpe atmamalıyız. Ayrı biriktirerek değerlendirilmesini sağlamalıyız.

30 NASIL VERİMLİ OLURUZ? Ders çalışırken, oyun oynarken, televizyon seyrederken, sürekli yeni bilgiler kazanırız. Bilgilerimizi artırmanın çeşitli yolları vardır. Soru sorarak ve farklı kaynaklardan araştırarak bilgi kazanırız. Soru sormaktan çekinmemeliyiz.

31 Kütüphanelere gidip araştırarak yeni bilgilerimizi geliştirmenin yolunun araştırmaktan ve okumaktan geçtiğini unutmamalıyız. Öğrendiğimiz yeni bilgileri yaşamımızda uygulayarak verimli olmanın yollarını aramalıyız. Kendimize, ailemize ve topluma yararlı bireyler olmaya çalışmalıyız.

32

33 A- Aşağıdaki her soruya üç seçenek verilmiştir. Seçeneklerden birisi doğrudur.doğru seçeneği söyleyiniz.

34 1-Aşağıdakilerden hangisi, temel ihtiyaçlarımızdan biri değildir? A-Eğlenmek B- Barınmak C- Beslenmek

35 1.SORU 2.SORU 3.SORU 4.SORU

36 2-Aşağıdakilerden hangisi alışverişlerimizde satıcıdan almamız gereken belge değildir? A-Garanti belgesi B-Fiş-fatura C-Etiket

37 3-Aşağıdakilerden hangisi, tüketicinin hakkıdır? A- Bozuk malı geri verme B- Satıcıya kızma C-Bozuk malı kabul etme

38 4- Aşağıdakilerden hangisi, enerji üretiminde kullanılan kaynaklardan değildir? A-Su B-Kömür C-Kaya

39 TEŞEKKÜRLER

5. TEMA Üretim, Dağıtım ve Tüketim

5. TEMA Üretim, Dağıtım ve Tüketim 5. M stekler ve htiyaçlar Ürünler ve Meslekler Bilinçli üketici ile Bütçemiz Gelecekte olmak istediğimiz mesleği yazalım.... Seçmeyi düşündüğümüz meslek, toplumun hangi alanında hizmet verir?... Bu mesleği

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER ÜRETİMDEN TÜKETİME ÜNİTESİ

SOSYAL BİLGİLER ÜRETİMDEN TÜKETİME ÜNİTESİ SOSYAL BİLGİLER ÜRETİMDEN TÜKETİME ÜNİTESİ 1-ÖNCE İHTİYAÇLARIMIZ İnsanların yaşayabilmeleri için üç temel ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçlarını karşılamadan bir insan yaşayamaz. Bu ihtiyaçlar zorunlu ihtiyaçlardır.

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -2

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -2 by Mehmet- omeruslu06 1 Göktürk Alfabemizde 8 tane ünlü harf vardır. 3. 1. Yukarıdaki tekerleme verilen gör_ sellerden hangisi için yazılmıştır? A. bal B. üzüm armut 2. Eğri büğrü dalı var, Şeker şerbet

Detaylı

4.Sınıf Sosyal Bilgiler Üretimden Tüketime-1

4.Sınıf Sosyal Bilgiler Üretimden Tüketime-1 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Üretimden Tüketime-1 Bu Test 45 Sorudan oluşmaktadır. 1. Hangisi temel ihtiyaç değildir? giyinme barınma beslenme TVseyretme 2. Hayatımızı devam ettirmek için mutlaka lkarşılanması

Detaylı

Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanmayı Öğreniyorum. Seminerleri

Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanmayı Öğreniyorum. Seminerleri Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanmayı Öğreniyorum Bugün Neler Öğreneceğiz? Bilgisayar ve İnternet in eğitim ve eğlence amaçlı kullanımı Sosyal ağlarda, çevrimiçi oyunlarda ve İnternet te iletişimde güvenlik

Detaylı

5. Sınıf Fen ve Teknoloji

5. Sınıf Fen ve Teknoloji KONU: Besinler ve Dengeli Beslenme Besinlerin gerekliliği Bütün canlılar büyümek, gelişmek, ve yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için beslenmeye ihtiyaç vardır. Canlılar koşmak, yürümek

Detaylı

Kitap okuma. Okula hazırlık. Kişisel bakım. Müzik dinleme. Saatler Pzt. Salı Çarş. Perş. Cuma Cmts. Pazar

Kitap okuma. Okula hazırlık. Kişisel bakım. Müzik dinleme. Saatler Pzt. Salı Çarş. Perş. Cuma Cmts. Pazar calisma kagidi 50 Gün boyunca yapabileceğiniz etkinlikleri öncelik ve önem sırasına göre numaralandırarak sıralayınız. Aşağıdaki tabloyu doldurarak haftalık ve günlük çalışma planınızı hazırlayınız. Ders

Detaylı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı

Dengeli Beslenme. Efe Kaan Fidancı Dengeli Beslenme Yaşamımız boyunca sürekli büyürüz. Bebeklikten itibaren sağlıklı bir şekilde büyümek ve gelişmek için düzenli, dengeli ve yeterli beslenmemiz gerekir. Beslenmek yani yemek yemek günlük

Detaylı

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ Hayır, hiç katılmıyorum Katılmıyorum Çok az Katılıyorum Tamamen ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ I. Aşağıda verilen ifadelerden hangisine ne derece katılıyorsanız onunla ilgili kutucukta yer alan kısma işaret

Detaylı

Adı Soyadı :. Numarası :.

Adı Soyadı :. Numarası :. Adı Soyadı :. Numarası :. Çalışma Kağıdı Konu: Beş Duyumuz Kazanım 1: Duyu organlarının önemini fark eder. 2: Duyu organlarının temel görevlerini açıklar. 3: Duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması

Detaylı

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması BEZELYE TANESİ

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması BEZELYE TANESİ Hafta Sonu Ev Çalışması BEZELYE TANESİ Zamanın birinde bir bahçe varmış. Bahçede bir bezelye varmış. Bezelye bahçede büyümüş. Tohum vermeye başlamış. Bir bezelye tanesi kabuğundan ayıklanmış. Evin çocuğu

Detaylı

Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlarım, Enerji savurganlığı bütçemizi eritir.

Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlarım, Enerji savurganlığı bütçemizi eritir. NİMETULLAH NAHCİVANİ İMAM HATİP ORTAOKULU ENERJİ TASARRUFU HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlarım, Her yıl ocak ayının ikinci haftasında arasında Enerji

Detaylı

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin

EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin EMZİREN ANNELERİN BESLENMESİ Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olan gıdaları seçin Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir GAV yayınıdır. GAV Yayın No:

Detaylı

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ KİMDİR?

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ KİMDİR? BİLİNÇLİ TÜKETİCİ KİMDİR? Bilinçli tüketici güvenli besini tanır. Temiz, bozulmamış ve içinde sağlığa zararlı maddeler bulundurmayan besinlere güvenli besin denir. Açıkta satılan besinler hem temiz değildir,

Detaylı

BİRLEŞİK METAL-İŞ B İ RLEŞİK METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI UNITED METALWORKERS UNION

BİRLEŞİK METAL-İŞ B İ RLEŞİK METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI UNITED METALWORKERS UNION BİRLEŞİK METAL-İŞ B İ RLEŞİK METAL İŞÇİLERİ SENDİKASI UNITED METALWORKERS UNION ARAŞTIRMA DİZİSİ 2004/1 TÜRKİYE GENELİ VE İSTANBUL İÇİN 4 KİŞİLİK AİLENİN ASGARİ GEÇİM HARCAMASI Sendikamız 4 kişilik bir

Detaylı

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA Yapılacak Çalışmalar Proje Çalışması Tamamlandıktan Sonra Marka Amblem ve Logo Ambalaj Slogan ve Reklam Çalışmaları yapılacaktır. MARKA, AMBLEM ve LOGO Marka

Detaylı

DENGELİ BESLENME NEDİR?

DENGELİ BESLENME NEDİR? DENGELİ BESLENME NEDİR? Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gereken dört temel besin grubu olan; süt ve ürünleri, et ve benzeri, sebze ve meyveler, ekmek ve tahıllar dan hergün sizin için gerekli

Detaylı

5. TEMA Üretim, Dağıtım ve Tüketim

5. TEMA Üretim, Dağıtım ve Tüketim 5. TEMA Üretim, Dağıtım ve Tüketim İstekler ve İhtiyaçlar Ürünler ve Meslekler Bilinçli Tüketici Aile Bütçemiz İstekler ve İhtiyaçlar Yukarıda görselleri verilen nesneleri temel ihtiyaçlar ile sosyal ihtiyaçlar

Detaylı

ŞİRİNLER ANASINIFI UTKU ANAOKULU AY GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ

ŞİRİNLER ANASINIFI UTKU ANAOKULU AY GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ ŞİRİNLER ANASINIFI UTKU ANAOKULU 48-60 AY GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ Anneler gününüz kutlu olsun HAFTANIN KONULARI 1. HAFTA:TIRTILDAN KELEBEĞE. Tırtıl nasıl kelebek olur? Kelebek olmak için bir tırtıl

Detaylı

Metodoloji. Görüşmeler C.A.T.I. Tekniği kullanılarak 15 yaş ve üzerindeki tüketici ile

Metodoloji. Görüşmeler C.A.T.I. Tekniği kullanılarak 15 yaş ve üzerindeki tüketici ile Metodoloji Araştırma Şirketi Görüşmeler C.A.T.I. Tekniği kullanılarak 15 yaş ve üzerindeki 1.334 tüketici ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın görüşmeleri 04 Eylül / 31 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı

2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU Öğretim Yılı 2.SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME FORMU 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

KURUM İMAJININ OLUŞUMUNDA KALİTE FAKTÖRÜ

KURUM İMAJININ OLUŞUMUNDA KALİTE FAKTÖRÜ Ünite 11 KURUM İMAJININ OLUŞUMUNDA Öğr. Gör. Şadiye Nur GÜLEÇ Bu ünitede, sponsorluk konusu işlenecektir. Uzun dönemde, kurum imajını etkileyen en önemli unsurlardan bir ürün kalitesi dir. Kalite, bir

Detaylı

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA 1. HAFTA TARİH : 01 MART 2016 04 MART 2016 KONU : YEŞİLAY 1- Yeşilay nedir? Ne işe yara? Faaliyetleri nelerdir? Nefes akciğer yapalım. Vücudumuzu 2- Sigara ve alkolün zararlarını hep birlikte öğrenelim

Detaylı

ŞİRİNLER ANASINIFI AY GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ

ŞİRİNLER ANASINIFI AY GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM BÜLTENİ Anneler gününüz kutlu olsun 1. HAFTA: İYİ Kİ VARSIN ANNECİĞİM HAFTANIN KONULARI Bizi dünyaya annelerimiz getirdi. Annelerimizin karnında 9 ay

Detaylı

5. Sınıf Besinler ve Özellikleri Test 2

5. Sınıf Besinler ve Özellikleri Test 2 5. Sınıf Besinler ve Özellikleri Test 2 1-1.Düzenleyici olarak görev yaparlar. 2.Pek çok yaşamsal faaliyetlerin gerçekleşmesinde görev alırlar. 3. Vücuda besinlerle dışardan alınır 4.Bazıları suda bazıları

Detaylı

SORUMLULUK Değerli Velilerimiz, Sorumluluk Nedir? Sorumluluk Sahibi Bireyler;

SORUMLULUK Değerli Velilerimiz, Sorumluluk Nedir? Sorumluluk Sahibi Bireyler; SORUMLULUK "Bir meselenin tartışmasına katılan kimse düşündüğünü, kanaatini açık söylemeli, yaptıklarını da kendi namına yapmalı, yaptığının sorumluluğunu da kendi üzerine almalıdır". M.K.ATATÜRK Değerli

Detaylı

15. EKONOMİ GÖSTERGELERİ

15. EKONOMİ GÖSTERGELERİ 15. EKONOMİ GÖSTERGELERİ 15.1. Cari Fiyatlarla Sektörlerin Gayri Safi Katma Değer İçindeki Payı (%) - İktisadi Faaliyet Kollarına Göre Temel Fiyatlarla 2007 2008 Türkiye TR41 Türkiye TR41 Gayrisafi katma

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI, AMAÇLARI VE ÇEVRE İLE İLİŞKİLERİ

BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI, AMAÇLARI VE ÇEVRE İLE İLİŞKİLERİ BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI, AMAÇLARI VE ÇEVRE İLE İLİŞKİLERİ Kumkale, İlknur; 2010; Genel İşletme; Murathan Yayınevi, Trabzon 1 P a g e İÇİNDEKİLER 1. Temel Kavramlar... 4 1.1. İşletme...

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ

ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ ÖZEL GENÇLİK İLK-ORTAOKULU EVDE YAPILAN TASARRUF ANKETİ Zaman ilerledikçe tüm Dünya da artan bir ihtiyaçtır enerji. İnsanlar teknolojinin de ilerlemesiyle daha fazla enerji tüketir hale geldi. Isınmada,

Detaylı

DOĞAL ÇEVRE VE EKOLOJİK SİSTEM Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim

DOĞAL ÇEVRE VE EKOLOJİK SİSTEM Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim ÇEVRE VE ÇÖP DOĞAL ÇEVRE VE EKOLOJİK SİSTEM Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları ortamdır. Dağlar, ovalar,

Detaylı

ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP

ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP ÇEVRE NEDĠR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişki içerisinde bulunduğu ortamdır. Bu nedenle, canlıların sağlıklı bir yaşam

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 09.04.2010 1. Vücudumuzdaki şeker oranını aşağıdaki organlarımızdan hangisi ayarlar? A) Kalp B) Böbrek C) Karaciğer 2. Sağlıklı bir yaşam için en önemli seçenek

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

6/8/2016 Tüketicinin Korunması 1

6/8/2016 Tüketicinin Korunması 1 6/8/2016 Tüketicinin Korunması 1 6/8/2016 Tüketicinin Korunması 2 Tüketici kanunu, ekonomik ortamı genişletmek ve artan tüketim imkanlarından doğan ihtiyaçlara cevap vermek üzere kabul edilmiştir. Tüketim

Detaylı

Endüstriyel Uygulamalarda Enerji Verimliliği ve Kompanzasyon Çözümleri. Yiğit Özşahin

Endüstriyel Uygulamalarda Enerji Verimliliği ve Kompanzasyon Çözümleri. Yiğit Özşahin Endüstriyel Uygulamalarda Enerji Verimliliği ve Kompanzasyon Çözümleri 2015 Yiğit Özşahin İçerik Entes Elektronik Enerji verimliliği nedir? Neden enerjiyi verimli kullanmalıyız? Enerji verimliliği için

Detaylı

Hayat bilgisi değerlendirme soruları

Hayat bilgisi değerlendirme soruları Hayat bilgisi değerlendirme soruları Atatürk, hangi okulunu İstanbul da bitirmiştir? 1. 4. Yukarıdakilerden kaç tanesi, arkadaşlarımızda bulunmasını istediğiniz özelliklerdendir? 5 4 3 5. Aşağıdakilerden

Detaylı

ÇOCUK VE PARA üretim değerleri tüketim değerleri

ÇOCUK VE PARA üretim değerleri tüketim değerleri ÇOCUK VE PARA Sosyal hayatımızdaki bazı değer yargılarının değiştiği gözlenmektedir. Bu değişime örnek olarak, kazanılan başarıların nasıl kazanıldığına değer veren, kişisel çabanın ve azmin başarıya ulaşmasını

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3.SINIF MATEMATİK ÇARPMA İŞLEMİ

3.SINIF MATEMATİK ÇARPMA İŞLEMİ 3.SINIF MATEMATİK ÇARPMA İŞLEMİ 14.Hafta Matematik Kazanımı: İki basamaklı bir doğal sayıyla en çok iki basamaklı bir doğal sayıyı, en çok üç basamaklı bir doğal sayıyla bir basamaklı bir doğal sayıyı

Detaylı

Dr. Gıda Müh. Sibel ÖZÇAKMAK

Dr. Gıda Müh. Sibel ÖZÇAKMAK Dr. Gıda Müh. Sibel ÖZÇAKMAK Amaç Tüketicilerin gıdalarla ilgili bilgi kaynaklarını nereden aldıkları, hangi meslek gruplarına güvendiklerini, nelerden etkilendiklerini, güvenilir gıda algısını, satın

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR BİLİNÇLİ TÜKETİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR BİLİNÇLİ TÜKETİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU 2. SINIFLAR BİLİNÇLİ TÜKETİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Kendimizi Düzenleme Biçimimiz Ana Fikir: İstek ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda verdiğimiz tüketim kararları aile ekonomisini

Detaylı

6. Sınıf. Kazanım Değerlendirme Sınavı - 1. Birinci Ünite konularını kapsar.

6. Sınıf. Kazanım Değerlendirme Sınavı - 1. Birinci Ünite konularını kapsar. 4-)Aşağıdakilerden hangisi Bilimsel Araştırma Basamaklarından biri değildir? 1-) Aşağıdakilerden hangisi Sosyal Bilgiler dersinin bize kazandırdıklarından biri olamaz? A) Haklarımızı sorumluluklarımızı,

Detaylı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Benliğin doğasını sorgulama; inançlar ve değerler; kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık;

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE REVİR KULLANIMI

SAĞLIKLI YAŞAM VE REVİR KULLANIMI SAĞLIKLI YAŞAM VE REVİR KULLANIMI SAĞLIK NEDİR? Sağlık kişinin Kendini iyi hissetmesidir Yani; -Yemek yiyebilmesi ve doyması -Hareket edebilmesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmesi(yürümesi,koşması,oyun

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIM REHBERİ

AKILCI İLAÇ KULLANIM REHBERİ AKILCI İLAÇ KULLANIM REHBERİ Neden Akılcı İlaç Kullanımı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bir insanlık hakkı olarak sağlık ve sağlığa erişmekte eşitlik ilkesinden hareketle, ilaca erişebilirliğin uzun vadeli

Detaylı

Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının 2. haftası)

Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının 2. haftası) Enerjinin insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir.

Detaylı

2. SINIF HAYAT BİLGİSİ

2. SINIF HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Okulumuzda Hayat Özelliklerim Kendini farklı özellikleriyle tanıtır. HB211 1 Okulumuzda Hayat Bireysel Farklılıklar

Detaylı

TARIM: Ülkemizde farklı iklim özellikleri görülmesi farklı tarım ürünlerinin yetişmesine sebep olmaktadır.

TARIM: Ülkemizde farklı iklim özellikleri görülmesi farklı tarım ürünlerinin yetişmesine sebep olmaktadır. ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI VE EKONOMİK FAALİYETLER TARIM: Ülkemizde farklı iklim özellikleri görülmesi farklı tarım ürünlerinin yetişmesine sebep olmaktadır. Buğday Un,Pamuk dokuma, zeytin, ayçiçeği- yağ, şeker

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. OKUL KURALLARI Her okul, geniş ve karmaşık bir organizasyondur. Kaos olmasını önlemek için, okuldaki insanlar herkesin iyiliği için ortaya çıkarılmış belirli davranış şekillerini uygulamak zorundadırlar.

Detaylı

ENVAR EĞİTİM KURUMLARI

ENVAR EĞİTİM KURUMLARI ENVAR EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR uklarımızın eğitiminde ve başarılı alarında etkili olan ortamlar Aile, O aşanılan çevredir. rtam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmak er çocuğun eğitiminde

Detaylı

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ MADDEYİ TANIYALIM CİSİM MALZEME MADDE EŞYA ALET MADDE NEDİR? Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir. Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir. CİSİM

Detaylı

UNICEF Kaynaklarından Çocuk Hakları Sözleşmesi nin Kısaltılarak Alınan ve Çocukların Diliyle İfade Edilen Özeti sizlerle paylaşıyoruz.

UNICEF Kaynaklarından Çocuk Hakları Sözleşmesi nin Kısaltılarak Alınan ve Çocukların Diliyle İfade Edilen Özeti sizlerle paylaşıyoruz. UNICEF Kaynaklarından Çocuk Hakları Sözleşmesi nin Kısaltılarak Alınan ve Çocukların Diliyle İfade Edilen Özeti sizlerle paylaşıyoruz. Madde 1: Ben çocuğum. On sekiz yaşına kadar bir çocuk olarak vazgeçilmez

Detaylı

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi 1. Amaçlarınızı belirleyin Başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması, kişinin buna inanması gerekir.

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili Üyemiz,

ÖNSÖZ. Sevgili Üyemiz, ÖNSÖZ Sevgili Üyemiz, Dünya değişiyor ve iletişim araçları baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Bu gelişmelere ayak uyduramayanlar ilerki yaşamlarında geri planlarda kalacaklardır. Bu nedenle her alanda

Detaylı

ANKARA İLİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara da bilinçli. Çevre Gönüllüleri Yetişiyor

ANKARA İLİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara da bilinçli. Çevre Gönüllüleri Yetişiyor ANKARA İLİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ 1923 Ankara da bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor BOYAMA KİTABI İdris GÜLLÜCE Çevre ve Şehircilik Bakanı Çevreye yapılan yatırımın aslında

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir?

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? DERS NOTU - 1 ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? Ticaret ifadesi kavramsal olarak mal veya hizmetin satın alınması ve satılması işlemlerini kapsamaktadır. Bu sürecin elektronik ortamda

Detaylı

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 2 Öğretmenlere Öneriler Giriş Okul yaşantısı içinde öğrenci için en önemli unsur öğretmendir. Üstün yetenekli öğrencilere uygun eğitimin sağlanmasında öğretmenlere

Detaylı

YİĞİT İLKOKULU 4. SINIFLAR TEKRAR ÇALIŞMASI TÜRKÇE. Yardımsever Ömer

YİĞİT İLKOKULU 4. SINIFLAR TEKRAR ÇALIŞMASI TÜRKÇE. Yardımsever Ömer YİĞİT İLKOKULU 4. SINIFLAR TEKRAR ÇALIŞMASI Adı-Soyadı: 10 /01/2017 TÜRKÇE Yardımsever Ömer Güzel ve güneşli bir gündü. Ömer ve annesi alışverişe çıktılar. Önce kasaptan tavuk eti ve ciğer aldılar. Parasını

Detaylı

YEŞİL İŞ KONFERANSI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 6-7 EKİM 2011

YEŞİL İŞ KONFERANSI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 6-7 EKİM 2011 Araştırmanın amacı, tekniği ve örneklemi Ne kadar yeşil tüketiciyiz? Bu konudaki çalışmalar nasıl algılanıyor? 15 yaş ve üstü yetişkin kentli nüfus temsili 18 Ağustos 16 Eylül 1 487 tüketici Hanelerde

Detaylı

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz?

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Aile, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde,toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Ocak 2017 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik

Detaylı

RİSK YÖNETİMİ. Risk Yönetim Planının 7 Bileşeni

RİSK YÖNETİMİ. Risk Yönetim Planının 7 Bileşeni RİSK YÖNETİMİ Risk Yönetim Planının 7 Bileşeni İÇİNDEKİLER Giriş Bileşenler: Rol ve Sorumluluklar Bütçeleme Zamanlama Risk Değerlendirme Kriteri Eşik Değerler İletişim Takip ve Denetim Sonuç GİRİŞ : Risk

Detaylı

ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ

ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ S A Y I : 1 0 M A Y I S 2 0 1 4 KURULAN ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ İÇİNDEKİLER Kurulan Şirket İstatistikleri 1 En Çok Şirket Kuruluşu Gerçekleşen Sektörler 2 En Çok Şirket Kuruluşu

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır?

Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır? Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır? Genel Format Posterin büyüklüğü belirlenmelidir Poster kabaca bir kağıda çizilir! Sıralı sütunlar ve içerikleri planlanır Poster elementlerin yerleştirilir Başlık en üst

Detaylı

13. Olamaz! dememelisin, Pekâlâ olur! demelisin Başarısını hazmedemediğin insanları küçük düşürmeye çalışmamalısın, bu sana fayda getirmez.

13. Olamaz! dememelisin, Pekâlâ olur! demelisin Başarısını hazmedemediğin insanları küçük düşürmeye çalışmamalısın, bu sana fayda getirmez. İçindekiler 1. Asla küçük hedefler düşünmemeli ve asla hedeflerini de küçümsememelisin.... 12 2. Yeteri kadar uyumalı, uyku saatlerine dikkat etmelisin.... 14 3. Yediklerine dikkat etmeli, basit, şekerli

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Band Genişliği (İleri Yön) : 85 862 Mhz Band Genişliği (Dönüş) : 5 65 Mhz

GENEL ÖZELLİKLER TEKNİK ÖZELLİKLER. Band Genişliği (İleri Yön) : 85 862 Mhz Band Genişliği (Dönüş) : 5 65 Mhz GENEL ÖZELLİKLER Push Pull teknolojisi ile yüksek çıkış seviyesi Geri dönüş bandında çalışma olanağı 35dB ye ileri yön kazanç seçenekleri Düşük gürültü seviyesi Equalizer ve kazanç dengeleyici Yüksek ekranlama

Detaylı

İNTERNETİN YARARLARI ZARARLARI

İNTERNETİN YARARLARI ZARARLARI İNTERNETİN YARARLARI ZARARLARI İÇERIK İnternet Nedir? İnternetin Yararları İnternet in Zararları İnternet in Zararlarından Çocuğumu Nasıl Koruyabilirim? 2 İnternet Nedir? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ. Cevdet EŞKİ Enerji yöneticisi ( EY EPY ) EKB Eğitici & Uzmanı cevdet@avdenerji.com

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ. Cevdet EŞKİ Enerji yöneticisi ( EY EPY ) EKB Eğitici & Uzmanı cevdet@avdenerji.com ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Cevdet EŞKİ Enerji yöneticisi ( EY EPY ) EKB Eğitici & Uzmanı cevdet@avdenerji.com * Enerji * Enerjide mevcut durumumuz * Danışmanlık hizmetleri ve önemi *

Detaylı

ARKADAŞIMI SEÇĐYORUM Birbirine karşı sevgi, saygı ve anlayış gösteren kişilerden her birine arkadaş denir.

ARKADAŞIMI SEÇĐYORUM Birbirine karşı sevgi, saygı ve anlayış gösteren kişilerden her birine arkadaş denir. Adı Soyadı: OKUL HEYECANIM ÖZETLERĐM ARKADAŞIMI SEÇĐYORUM Birbirine karşı sevgi, saygı ve anlayış gösteren kişilerden her birine arkadaş denir. Arkadaşlarımız hayatımızda önemli bir yer tutar. Arkadaşlarımızla

Detaylı

2. İlk tekerlek bundan altı bin yıl kadar önce tahtadan yapıldı. 4. İlk hava taşıtı tek kişilik uçaktır.

2. İlk tekerlek bundan altı bin yıl kadar önce tahtadan yapıldı. 4. İlk hava taşıtı tek kişilik uçaktır. DÜN, OKULBUGÜN, HEYECANIM YARIN HAVA KOŞULLARI VE TRAFİK GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ULAŞIM A. Trafik kazalarının en çok yaşandığı mevsimin yuvarlağını boyayalım. C. Aşağıdaki açıklamalarla resimleri numaraları

Detaylı

Perakende Açısından Alışveriş Poşetleri ve Çözüm Önerileri

Perakende Açısından Alışveriş Poşetleri ve Çözüm Önerileri Perakende Açısından Alışveriş Poşetleri ve Çözüm Önerileri Ülkemizin en önemli 4 sektöründen birisi olan perakende sektörünü temsilen aranızda bulunmaktan son derece mutluyum. Çünkü bugünkü toplantımız

Detaylı

Ünite 5. Ulusal Ve Uluslararası Pazarlar Ve Özellikleri. Medya Ve İletişim Önlisans Programı PAZARLAMA. Yrd. Doç. Dr.

Ünite 5. Ulusal Ve Uluslararası Pazarlar Ve Özellikleri. Medya Ve İletişim Önlisans Programı PAZARLAMA. Yrd. Doç. Dr. Ulusal Ve Uluslararası Pazarlar Ve Özellikleri Ünite 5 Medya Ve İletişim Önlisans Programı PAZARLAMA Yrd. Doç. Dr. Nurhayat YOLOĞLU 1 Ünite 5 ULUSAL VE ULUSLARARASI PAZARLAR VE ÖZELLİKLERİ Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİNDE EV ZİYARETİ

SAĞLIK HİZMETLERİNDE EV ZİYARETİ SAĞLIK HİZMETLERİNDE EV ZİYARETİ Ev ziyareti, sağlık hizmetlerinin amaçlarını gerçekleştirmede önemli bir yer tutar. Sağlığın devam ettirilmesi kişinin fizik, biyolojik, sosyal çevresi ve hastalık etkenleri

Detaylı

Binalarda Enerji Verimliliğinde Güncel Durum

Binalarda Enerji Verimliliğinde Güncel Durum Binalarda Enerji Verimliliğinde Güncel Durum A. Naci IŞIKLI EYODER Bşk. Yrd. Genel Sekreter naciisikli@gmail.com 12 Ocak 2017 ENERJİ VERİMLİLİĞİ ve YÖNETİMİ DERNEĞİ (EYODER) Kuruluşu: Mayıs 2010 Amaçlar:

Detaylı

CANLILAR VE YAŞAM BEŞ DUYUMUZ DUYU ORGANLARI VE GÖREVLERİ

CANLILAR VE YAŞAM BEŞ DUYUMUZ DUYU ORGANLARI VE GÖREVLERİ CANLILAR VE YAŞAM 2. ÜNİTE BEŞ DUYUMUZ DUYU ORGANLARI VE GÖREVLERİ DUYU ORGANLARININ TEMEL GÖREVLERİ GÖZ: Görme Organımız Göz, cisimlerin şeklini, rengini ve büyüklüğünü kısacası görüntüsünü algılamamızı

Detaylı

Adı :... Soyadı :... Sınıfı :... No :... OKUL HEYECANIM

Adı :... Soyadı :... Sınıfı :... No :... OKUL HEYECANIM 1. Fasikül OKUL HEYECANIM Adı :... Soyadı :... Sınıfı :... No :... Okul Hazırlığını Yaptın mı? - Okul Hazırlıklarım Okula hazırlıklı gidebilmek için öncelikle günlük derslerimizi ve çalışma saatlerimizi

Detaylı

ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ

ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ BÜLTENİ S A Y I : 1 1 H A Z İ R A N 2 0 1 4 KURULAN ŞİRKET İSTATİSTİKLERİ İÇİNDEKİLER Kurulan Şirket İstatistikleri 1 En Çok Şirket Kuruluşu Gerçekleşen Sektörler 2 En Çok Şirket

Detaylı

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri e-arşiv e-arşiv E Arşiv Nedir e-arşiv Faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

Ar-Ge ve Maliyetler. Siyad Sistem Yazılım ve Donanım San. ve Tic. Ltd. Şti. Elektronik Müh. Dinç Denizel

Ar-Ge ve Maliyetler. Siyad Sistem Yazılım ve Donanım San. ve Tic. Ltd. Şti. Elektronik Müh. Dinç Denizel Ar-Ge ve Maliyetler Elektronik Müh. Dinç Denizel Tasarım Bir elektrikli termosifona elektronik bir kontrol sistemi tasarlamak istediğimizi düşünelim. Fikrimizin iyi olduğunu düşünüyoruz. Bu sistemin termostatı,

Detaylı

BASIN ARAŞTIRMA TOPLANTISI SONUÇLARI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 2011 12 12 MART MART 2012 2012

BASIN ARAŞTIRMA TOPLANTISI SONUÇLARI YEŞİL TÜKETİM ARAŞTIRMASI 2011 12 12 MART MART 2012 2012 Araştırmanın amacı, tekniği ve örneklemi Ne kadar yeşil tüketiciyiz? Bu konudaki çalışmalar nasıl algılanıyor? 15 yaş ve üstü yetişkin kentli nüfus temsili 18 Ağustos 16 Eylül 1 487 tüketici Hanelerde

Detaylı

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 ÖNERİLER Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 Düzenli ve Planlı Çalışma Aşırı çalışmak veya stres yapmak yerine planlı ve yöntemli çalışmayı tercih edin. Çok zorunlu kalmadıkça uykusuz kalmayın. Sadece sınav öncesi

Detaylı

TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK

TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK DR. MEHMET İMAMOĞLU DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET İMAMOĞLU 1 TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK Teknoloji bilinçsizce ve uzun süre kullanıldığı zaman sağlık sorunlarına neden olabilir.

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ TAŞINIR KESİN CETVELİ 95 AVRUPA BIRLIĞI GENEL SEKRETERLIĞI 20 TAŞINIR DETAY 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 4.848,27 2.8.8,22 3.2.846,49 2.229.575,61 981.270,88 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım,

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ TAŞINIR KESİN CETVELİ 47 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 313.418,83 4.684.1,96 4.7.520,79 4.729.357,97 268.162,82 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK 1 BU YIL OKUTULACAK DERSLER Bu yıl haftada; 6 saat, Türkçe 3 saat, Sosyal Bilgiler 3 saat, Fen ve Teknoloji 4 saat, Matematik 2 saat, Din Kültürü

Detaylı

Türkiye de Beyaz Eşya ve Klimalarda A Sınıfı ve Üzeri Ürünlerin Sağlayacağı Tasarruf

Türkiye de Beyaz Eşya ve Klimalarda A Sınıfı ve Üzeri Ürünlerin Sağlayacağı Tasarruf Türkiye de Beyaz Eşya ve Klimalarda A Sınıfı ve Üzeri Ürünlerin Sağlayacağı Tasarruf Enerji de verimlilik evlerden başlar; eğer enerji verimli ürünler kullanılırsa Mart 2008 GĐRĐŞ Son dönemlerde tüm dünyada,

Detaylı

GÜNLÜK KONU TEKRARLARI NE KADAR OLMALIDIR?

GÜNLÜK KONU TEKRARLARI NE KADAR OLMALIDIR? GÜNLÜK KONU TEKRARLARI NE KADAR OLMALIDIR? Soruları doğru çözmenin temelinde konuyla ilgili yeterli bilgilere sahip olmak yatar. Kazanılan bilginin daha uzun süreli hafızada kalabilmesi için mutlak anlamda

Detaylı

PAZARLAMA DAĞITIM KANALI

PAZARLAMA DAĞITIM KANALI PAZARLAMA DAĞITIM KANALI Yrd. Doç. Dr. Hasan ALKAN Dağıtım kavramı üretilen mal ve hizmetler genellikle üretildikleri yerde zamanda uygun fiyatta ve yeterli miktarda talep edilmemektedir. Mal ve hizmetlerin

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 21 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 858.6,78 1.3.2,16 2.161.8,94 1.730.9,14 430.9,80 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile

Detaylı

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya MADDEYİ TANIYALIM Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları hiç bir değişikliğe uğramadan aynı

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ:

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: 1. Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? (Hangi saatlerde) 2. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? 3. Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını

Detaylı