Yangın Kulesi. Sağlıklı ve Güvenli Çalışmak İstiyoruz! İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi. /

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yangın Kulesi. Sağlıklı ve Güvenli Çalışmak İstiyoruz! İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi. www.yanginkulesi.org / www.guvenlicalisma."

Transkript

1 Yangın Kulesi Sağlıklı ve Güvenli Çalışmak İstiyoruz! İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi / 20 Aralık 2012 Sayı: 25 İşçi sağlığı maliyet unsuru değildir! Yaşananlar iş cinayetidir! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara da düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu konulu seminerde yaptığı konuşmada iş kazalarının Türkiye'ye yıllık maliyetinin 7.7 milyar lira olduğunu belirtti. Bakan böyle derken İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer de iş kazaları ve meslek hastalıkları maalesef başımızı çok ağrıtıyor" diyerek onu tamamlıyor. Ama Kasım Özer yıllık 7.7 milyarlık maliyet sorununu çözmek için İnşallah ecdadımıza layık işçiler yetiştireceğiz diyerek bir formül bulmuş bile Ancak Müdür Özer in bazı şikâyetleri de yok değil. Bazı çevrelerin iş kazalarını, iş cinayeti diye tabir etmeye başladığından yakınıyor İşçilerin bir ismi, yaşı, memleketi, ailesi kısacası bir hayat hikayesi var. İşçiler basit bir istatistik değil. Hiçbir can milyarlarca liraya değişilemez. Çalışma koşullarının güvencesizliği sonucu ülkemizde her yıl binden fazla işçi aramızdan ayrılıyor. Son on yılda SGK verilerine göre 12 bin civarında işçi iş cinayetlerinde can verdi. Bu durumun nedeni ise işçilerin yaşamını sadece bir kar-zarar hesabı olarak gören para düzenidir. İSİG Meclisi olarak bütün iş kazalarının önlenebilir olduğunu belirterek yaşananların iş kazası değil iş cinayeti olduğunu haykırmaya ve en temel hakkımız olan sağlıklı ve güvenlikli yaşam hakkımıza sahip çıkmaya, bizim yaşamımızı maliyet unsuru olarak gören ve gösteren anlayışa karşı mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Sağlıklı ve Güvenli Çalışmak İstiyoruz! İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi olarak 9 Aralık Pazar günü Sağlıklı ve Güvenli Çalışmak İstiyoruz başlıklı bir panel gerçekleştirdik. Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi nde gerçekleştirilen panele birçok sendikanın üye ve yöneticileri, meslek örgütleri temsilcileri, iş müfettişleri ve işçiler katıldı. İş cinayetlerinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptı.

2 Öztaşkın, ekonominin istihdam ayağının ucuz işgücü üzerinden kurgulandığı için güvencesizliğin temel çalışma biçimi haline geldiğini belirtti. Artan iş cinayetlerine ve meslek hastalıklarına dikkat çeken Öztaşkın, "Bu konudaki çalışmalara sendikal alanın yeterli ilgiyi gösterdiğini söyleyemeyiz. Türkiye sendikal hareketi bu konuda bir özeleştiri vermek durumundadır. Konunun üzerine yeterince gidip kamuoyu oluşturulmasına katkı sunamamaktadır. Sendikal Güç Birliği Platformu'nda bu konuyu üç kez gündeme almamıza rağmen, salonda platformdan da kimseyi göremiyorum. Başkasını eleştirirken, kendimize de bakmalıyız. Sendikalar, bu meclisin mücadelesini sahiplenmeli." Vicdanlar Samsun Tekkeköy'de yaşamını yitirenler için nöbet tuttu İş kazası değil, cinayet sloganıyla her ayın ilk pazar günü Taksim- Galatasaray Meydanı nda iş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin ailelerinin sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti nin 2 Aralık Pazar günü 13 üncüsü gerçekleştirildi. Aileler bu nöbette de yaşadıklarını ve sürdürdükleri davalarda gelinen son durumu kamuoyuyla paylaştılar ve bu nöbeti 25 Kasım 2012 de Samsun-Tekkeköy deki bakır işletmesinde hayatını kaybeden işçilere adadılar. Nöbete gelenleri karşılamak üzere aileler adına, Davutpaşa patlamasında hayatını kaybeden Heybetullah Güleç in abisi Hakkı Güleç, Samsun-Tekeköy de hayatını kaybeden işçiler için rahmet ve başsağlığı dilekleriyle nöbeti açtı. Van Bayram Otel de hayatını kaybeden Cem Emir in kardeşi Sinem Emir aileler adına basın açıklamasını okudu. Emir, İsterdik ki bugün burada toplanmamıza neden olan gerekçeler ortadan kalksın. Hiç iş kazası-cinayeti haberi duymayalım temennisiyle başladığı basın açıklamasında iş cinayetlerinin artarak devam ettiğinin altını çizdi. Kasım ayında en az 82 işçi hayatını kaybetti İş kazası değil iş cinayeti diye haykırmaya ısrarla devam edeceğiz İş cinayetleri kadın, erkek demeden, ülkemizin dört bir yanında Kasım ayında da devam etti. Yazılı, görsel, dijital basından ve emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler ışığında tespit edebildiğimiz kadarıyla Kasım ayında en az 82 işçi hayatını kaybetti Ölümler en çok inşaat, maden ve metal sektörlerinde yaşandı Kasım ayında yaşanan iş cinayetlerinin işkollarına göre dağılımı şöyle: İnşaat sektöründe 36 işçi; maden ve metal sektörlerinde 10 ar işçi; mevsimlik tarım, çimento-cam ve enerji sektörlerinde 4 er işçi; ağaç, nakliye ve haberleşme sektörlerinde 2 şer işçi; gıda, deri, tersane, büro, sağlık, konaklama, belediye sektörlerinde 1 er işçi ve tren çarpması sonucu bir yurttaş can verdi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği için bir dönemselleştirme denemesi - Doç.Dr. Gürkan Emre Gürcanlı "La Cantera" (The Accident) Oswaldo Guayasamín. Yağlıboya Sanatçı bir maden faciasını betimlemektedir. Maden ve minerallar

3 bakımından zengin olan Ekvador da madenciler sömürü ve kötü çalışma koşullarına mahkumlardır dünyadaki sınıfdaşları gibi... Giriş İnsanlığın savaş ve salgın hastalıklar haricinde kitlesel olarak yaşamını yitirdiği yeni bir alan çalışma yaşamı 200 yıldır. Kapitalizmin ortaya çıkışıyla birlikte kendi doğasına uyumlu olup olmadığından bağımsız olarak milyonlarca emekçi üretim sürecinde kitlesel olarak yerini aldı ve kitlesel olarak yaşamını yitirdi. Kimi zaman iş kazaları (cinayetleri) kimi zaman ise meslek hastalıkları sonucunda. Milyonlarca emekçi, normal bir insandan farklı insanlara dönüştürüldü, örneğin çalışma koşullarının iyiliştirilmesi ve hakları için 1817 de Peterloo da yürüyen İngiliz emekçileri betimleyen bir polis raporu yetişkin erkek görüntüsüne sahip olması gereken insanların, onbeşonaltı yaşında oğlanlara benzediğini söylüyordu. 'İşçiye güvencesizlik, sermayeye güvence' - Kamber Saygılı ile söyleşi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun alt işverenlik olarak tanımlanan taşeronluk sisteminde yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı. LİMTER-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, taşeron işçilerin istismar edilmesinin önüne geçileceği vaadiyle açıklanan düzenlemeyle ilgili ETHA'nın sorularını yanıtladı. Taşeronluk sistemi, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 2. maddesinde nasıl tanımlanıyor? Düzenleme hangi noktada isteniyor? AKP, hükümete geldiğinin 2. yılında 4857 sayılı İş Kanunu'nu çıkarıldı. Bu yasanın 2. maddesinde taşeronluk sistemi şöyle tarif edildi: "Bir iş yerinde mal veya hizmet üretiminde, yardımcı işlerde veya asıl işin bir bölümünde işletmelerde işin gereği teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işler taşerona verilir." Patronlar, tanımdaki "işletmelerde işin gereğiyle, teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren" vurgusundan rahatsız ve çıkarılmasını istiyor. Ev değil iş kazası - Elif İnce Çalıştığı evde cam silerken 4. kattan düşerek yaşamını yitiren Fatıma Aldal'ın davasında tarihi bir gelişme yaşandı. Çalışma Bakanlığı iş müfettişi "İncelenen olay iş kazasıdır, kazalı sigortalı kabul edilmeli" dedi. Fatıma Aldal, 5 Mayıs 2011 de İstanbul Maltepe de çalıştığı evin camını silerken çerçeveyle birlikte 4. kattan düşerek yaşamını yitirmişti. 20 yıl boyunca evlere temizliğe giden Aldal ın temizlik işçileri için sembol haline gelen davasında tarihi bir gelişme yaşandı. Kazayı inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişi raporunda İncelenen olay iş kazasıdır, kazalıyı sigortalı olarak kabul etmek gerekir yazdı. Ayrıca raporda Her ne kadar evlerde yapılan işler İş Kanunu nda istisna kapsamında belirtilmiş olsa bile, meydana gelen olay 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu nun 13. maddesine göre iş kazasıdır; kazalı için SGK ya prim yatırılmamış olsa dahi, 5510 sayılı yasa gereği kazalıyı sigortalı olarak kabul etmek gereklidir denildi. SABİM hekimleri öldürüyor, Sağlık Bakanı istifa!

4 İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde görevli Asistan Doktor Melike Erdem, Alo 184 hattına yapılan bir hasta şikâyeti sebebiyle ifadesinin alınmasının ardından intihar etti. Dr. Erdem, 30 Kasım 2012 tarihinde saat 14:00 sularında hastanenin 6. katından atlayarak yaşamına son verdi. Hastaların ve meslektaşlarının gözleri önünde 6. kattan atlayan doktor, hemen acil servise alındı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri ile İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri olayın ardından hemen hastaneye ulaşarak, hekimlerle bir araya geldi. İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Dev Sağlık İş yöneticilerinin de katılımıyla saat da toplanan hekimler ve sağlık çalışanları SABİM İNİZ HEKİMLERİ ÖLDÜRÜYOR! ALO 184 HATTI KAPATILSIN! SAĞLIK BAKANI İSTİFA! talepleriyle hastane bahçesinde eylem yaptı. Eyleme çevre hastanelerde çalışan hekimler ve sağlık çalışanları da destek verdi. Galvaniz işçileri: Sağlıklı koşullarda çalışmak mücadele ederek kazanılır! 12 saatlik iş günü ve kahredici sağlıksız çalışma koşullarına karşı, 8 saatlik iş günü ve sağlıklı çalışma koşulları talep ettikleri için işten atılan ve direnişe geçen galvaniz işçileri Şaban Çetin ve Muzaffer Aşçı yaptıkları bir basın açıklaması ile direnişlerini sonlandırdılar. İşçiler yaptıkları açıklamada sadece kendileri için mücadele etmediklerini, işten atıldıkları Taşgök Galvaniz başta olmak üzere, Ostim de faaliyet gösteren galvaniz atölyelerindeki çalışma koşullarını da teşhir ettiklerini söylediler. Direnişçi işçilerden Şaban ÇETİN in okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. Sağlıksız koşullarda günde 12 saat nefes almadan çalışıyorduk. Asit ve kimyasalların zehirini soluyarak. Hiçbir güvenlik önlemi olmayan galvaniz ocağının içine düşüp yanarak ölme pahasına. Metalin ömrünü uzatan galvaniz bizim ömrümüzü çürüttü. Maden emekçileri Madenci Maden ve Mekan sergisinde TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler günü dolayısıyla gerçekleşen Madenci Maden Mekân konulu resim ve karma fotoğraf sergisi dün saat da TMMOB Mimarlar Odası nda kapılarını açtı. Madencilerin yaşadığı sıkıntılara değinen fotoğraf ve resimlerde yüzleri kömürle kaplanmış madencilerin, yerin yüzlerce metre altında olmanın verdiği çaresizlik içinde ekmek kavgasının, yaşam kavgasının peşinde oldukları kareslerde ilk göze çarpan ayrıntılardan. Madenci Maden Mekân Resim ve Karma Fotoğraf Sergisi nin düzenlemesini üstlenen TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nedret Durukan, etkinliğin düzenlenme amacına ve içeriğine değinerek şöyle konuştu: Biz bu yıl sektör içinde dayanışmayı ; emekçisiyle, işadamıyla, maden mühendisiyle, maden mühendisliği öğrencisiyle bir arada olmak için düzenledik. Bu sergide bunlardan biri.

5 Kanser tehdidi bütün İzmir'e - Ezgi Başaran Europium 152 ne demek? Başta kemik ve kan olmak üzere her türlü kansere mümbit bir vücut ortamı demek "Ölçtük biçtik, radyasyon yok. Lıkır lıkır içilir bu. Aha bakın ben içiyorum diye çay bardağını kameraların önünde kafaya dikmişti ANAP lı Sanayi Bakanı Cahit Aral. Biz bunu gördük. Çocuklar okullara dağıtılan sütten ishal olup hastaneye kalktığında veya sütte antibiyotik kalıntıları var iddiaları ortaya atıldığında AKP li Tarım Bakanı Mehdi Eker de süt bardağına davranmıştı. Yine kameraların önünde. ALAKARGA bir yaşında "Alakarga yalnızca çenesi düşük, işgüzar birkaç koca karganın aforizmalarından ibarettir. Sahipsiz, aidiyetsizdir! Müdürü falan da yoktur, sabahları herkes uyurken gaklanır!"... Bugün 20 Aralık Perşembe ve ALAKARGA'nın 276. sayısı. Bir yıldır her sabah kalkıp İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi mail grubuna baktığımızda İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden arkadaşlarımızın inatçı bir emekle hazırlayıp bizlerle de paylaştığı ALAKARGA'yı okuyoruz. Buradan ALAKARGA emekçilerine selamlarımızı gönderiyor ve inatçı emeklerinin paylaşımlarını bekliyoruz... ALAKARGA nın bütün sayılarına DERGİLER sekmesinden ya da adresinden erişilebilir... Yangın Kulesi Aylık E-Bülteni İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından çıkarılmaktadır... Meclis hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız... Her türlü katkı, görüş ve eleştiri için: guvenlicalisma@gmail.com Twitter hesabı: Facebook hesabı:

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de

Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Saðlýk çalýþanlarý GöREV'de Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Saðlýk emekçilerinin 2 gün süren grevleri baþladý. Ülke genelindeki hastanelerin nereyse tamamýnda hastanede

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Ýstanbul hastanelerinde GREV!

Ýstanbul hastanelerinde GREV! Ýstanbul hastanelerinde GREV! Onaylayan Administrator Wednesday, 20 April 2011 Orijinali için týklayýn Doktorlar, hemþireler, eczacýlar, diþ hekimleri, hastabakýcýlar, týp fakültesi öðrencileri ve taþeron

Detaylı

SGK Başkanı Fatih Acar CNBC-E nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

SGK Başkanı Fatih Acar CNBC-E nin Canlı Yayın Konuğu Oldu SGK Başkanı Fatih Acar CNBC-E nin Canlı Yayın Konuğu Oldu SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 11 İŞÇİNİN ACI BİR ŞEKİLDE HAYATINI KAYBETMESİ HERKESİ DERİNDEN YARALADI. - TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ VE

Detaylı

SGK Sağlık Politikaları Bilimsel Danışma Kurulu Açılış Toplantısı

SGK Sağlık Politikaları Bilimsel Danışma Kurulu Açılış Toplantısı SGK Sağlık Politikaları Bilimsel Danışma Kurulu Açılış Toplantısı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KURUM OLARAK VATANDAŞLARIMIZA KARŞI ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZ VAR -KURUL ÜYELERİMİZ

Detaylı

Oğlum yüzme de bilmezdi...

Oğlum yüzme de bilmezdi... 20.03.2015 1 20.03.2015 2 20.03.2015 3 20.03.2015 4 Oğlum yüzme de bilmezdi... Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin annesi; Oğlum yüzme de bilmezdi... 20.03.2015

Detaylı

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER

14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 14- TMMOB/ODALARI, SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER, EYLEM VE ETKİNLİKLER 23 dönem Çalışma Programında; Oda etkinliklerinin TMMOB örgütlülüğü ile ilişkilendirilerek ortak alanlar

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ RAPORU -Madencilik Sektörüne İlişkin Temel Veriler- DİSK/ SOSYAL-İŞ SENDİKASI

TÜRKİYE DE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ RAPORU -Madencilik Sektörüne İlişkin Temel Veriler- DİSK/ SOSYAL-İŞ SENDİKASI TÜRKİYE DE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ RAPORU -Madencilik Sektörüne İlişkin Temel Veriler- DİSK/ SOSYAL-İŞ SENDİKASI 25.02.2010 Giriş: Balıkesir in Dursunbey İlçesi ne bağlı Odaköy yakınlarındaki Şentaş

Detaylı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Emeğin Örgütlenmesi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Emeğin Örgütlenmesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Emeğin Örgütlenmesi Ertuğrul Bilir Makina Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı (C) İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği - Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ÖDENEN BEDELLER İş kazası

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Yangın Kulesi. 2012 yılında en az 867 işçi hayatını kaybetti

Yangın Kulesi. 2012 yılında en az 867 işçi hayatını kaybetti Yangın Kulesi Sağlıklı ve Güvenli Çalışmak İstiyoruz! İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi www.yanginkulesi.org / www.guvenlicalisma.org 25 Aralık 2012 Sayı: 26 Düşmeler, ezilmeler, göçükler,

Detaylı

ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI

ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI ÝNTES ÝN AYLIK GELENEKSEL TOPLANTISI 01 HAZÝRAN 2001 TARÝHÝNDE ÝSTANBUL DA YAPILDI Türkiye Ýnþaat ve Tesisat Müteahhitleri Ýþveren Sendikasý (ÝNTES) 01 Haziran 2001 tarihinde Ýstanbul'da Hilton Otelinde

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

Başkan Yardımcısı Sağlam Malatya da

Başkan Yardımcısı Sağlam Malatya da Başkan Yardımcısı Sağlam Malatya da SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ SAĞLAM: - ÇOCUKLARIMIZ VE TORUNLARIMIZIN RAHAT YAŞAMASI İÇİN SOSYAL GÜVENLİKTE YAPILAN REFORMLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Detaylı

İŞ CİNAYETLERİ VE KAYITDIŞILIK RAPORU

İŞ CİNAYETLERİ VE KAYITDIŞILIK RAPORU Genel Merkez: Bostancı Mahallesi E 8 Yanyol Cd. No: 2 34744 Bostancı-Kadıköy-İstanbul Tel: (216) 38 859 Fax: (216) 373 652 28/4/216 İŞ CİNAYETLERİ VE KAYITDIŞILIK RAPORU İŞ KAZALARININ DÖRTTE ÜÇÜ MESLEK

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip FAALİYET RAPORUMUZ Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip Odamızı ve Balıkesir Dişhekimleri Odasını

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ:

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: - SGK DA BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK - KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRMA

Detaylı

BÖLÜM 16 DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ODAMIZ

BÖLÜM 16 DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ODAMIZ BÖLÜM 16 DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ODAMIZ 46. Dönem Çalışma Raporu BÖLÜM 16. DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE ODAMIZ Sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu dile getirdiğimiz kamusal hizmetlerin özelleştirilmesine,

Detaylı

İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ! İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ! 1 KAMUNUN DÖNÜŞÜMÜ Kamunun ve kamu hizmetlerinin önceden belirlenmiş ekonomik, toplumsal, siyasal hedefler doğrultusunda; amaç ve işlevleri bakımından yeniden

Detaylı

Koç Üniversitesi nde neler oluyor?

Koç Üniversitesi nde neler oluyor? Koç Üniversitesi nde neler oluyor? 27 Mart 2015 tarihinde, Koç Üniversitesi temizlik işçileri, öğrencileri, öğretim görevlileri, asistanları ve büro emekçileri bir araya geldiler ve bir forum gerçekleştirdiler.

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Mesleki Alanımıza ve Meslek Odamıza Yansıması İçindekiler 45. Dönem Genel Kurul Gündemi... 13 44. Dönem Organları... 14 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 45. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 20 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 22 15

Detaylı

Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti Haziran 15, 2016-1:10:00 Başbakan Binali Yıldırım, "14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden

Detaylı

İşyeri Temsilcileri Rehberi

İşyeri Temsilcileri Rehberi İşyeri Temsilcileri Rehberi Bir sendika için en önemli kadrolardan birisi işyeri temsilcisidir. İşyeri düzeyinde ise işyeri temsilcisi sendika örgütlenmenin olmazsa olmazıdır. Bir işyerinde işyeri temsilcisinin

Detaylı

GÜNLÜK SİYASİ YEREL GAZETE

GÜNLÜK SİYASİ YEREL GAZETE KUSADASl Yıl: 3 Sayı:1002 Fiyatı: 10 KR (KDV Dahil) GÜNLÜK SİYASİ YEREL GAZETE 11 Haziran 2010 Cuma HASTANE HABERİMİZ SES GETİRDİ Yaptığımız haberden sonra telefonlarımız kilitlendi. Kuşadalılar: Sağlığımızın

Detaylı

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 5 07.04.2015 17:25 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 2. Yazılar 4. Galeriler 5. Bia Kitaplığı ENGLISH 1. Homepage

Detaylı

İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Cumhuriyet Dönemi 1936 1967 1971 3008 sayılı yasa 931 sayılı yasa anayasa mahkemesi 1475 sayılı kanun İSİG kurulları kuruluyor v ve 16 yaşın altındakiler ağır ve tehlikeli işlerde

Detaylı

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk!

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk! ÇMO İSTANBUL BASIN YAYIN BİRİMİ ÇMO İSTANBUL EKİM-KASIM E-BÜLTENİ Değerli Üyemiz, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Ekim - Kasım ayı e-bültenimiz bilgilerinize sunulmuştur. ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim

Detaylı

ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN

ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN Bodrum da, okula giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Aslı Değirmen in sınıf arkadaşları sırasını çiçeklerle donattı. Bodrum da dün

Detaylı

2821 Sayılı Sendikalar Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2003 Ocak Ayı İstatistikleri

2821 Sayılı Sendikalar Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2003 Ocak Ayı İstatistikleri 2821 Sayılı Sendikalar Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2003 Ocak Ayı İstatistikleri İŞKOLU TOPLAM DSY ÜYE NO ADI İŞÇİ SENDİKANIN ADI NO SAYISI % 01

Detaylı

MAKİNE KIRILMASI İŞVEREN MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR Cumartesi, 10 Ağustos 2013 10:01

MAKİNE KIRILMASI İŞVEREN MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR Cumartesi, 10 Ağustos 2013 10:01 MAKİNE KIRILMASI SİGORTASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ HUSUSLAR Genel şartlarda detaylı açıklama ve bilgilendirmeler yapılmasına karşılık,basit ve kısa olarak tanımı şöyledir. İşletmelerde bulunan makine

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ - 2014 8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü KUTLU OLSUN AÇIŞ KONUŞMASI Yahya ARIKAN - İSMMMO Başkanı KONUŞMACILAR Komite Başkanı Sezer Karan ın sunuşunun

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -BÜTÇEDEN SAĞLIK HARCAMALARINA 2012 YILINDA 47,8 MİLYAR LİRA AYRILDI -TÜRKİYE DE 3 MİLYON 447 BİN 166 KİŞİ DİYABET

Detaylı

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli Belediyesinin düzenlemiş olduğu iftar

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ NÜKLEER KARŞITI PLATFORM (NKP) ETKİNLİKLERİ 29 Mart 2012-Mersin in Gülnar İlçesi ne nükleer santral yapmak isteyen Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. nin Akkuyu da yapılan Halkı Katılımı toplantısına Nükleer

Detaylı

TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ

TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ 24 yaşındaki gencin organları 6 kişiye hayat verdi. Ölen gencin imam abisi organ bağışının din için caiz deyip ailesini ikna etti. Bodrum ilçesinde

Detaylı

Kuruca, Sanayici ve İşadamlarıyla Biraraya Geldi

Kuruca, Sanayici ve İşadamlarıyla Biraraya Geldi Kuruca, Sanayici ve İşadamlarıyla Biraraya Geldi SGK BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA KURUCA: - SİSTEM ETKİSİNİ, 2048 YILINDA TAM OLARAK GÖSTERECEK - EĞER BÜTÇENİZ SAĞLAM DEĞİLSE 'BEN BU BÖLGENİN LİDERİYİM' DEMEK

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

Odamız ĠĢtiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. ġti. Babadağ Zirvesinde Kokteyl Düzenledi

Odamız ĠĢtiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. ġti. Babadağ Zirvesinde Kokteyl Düzenledi Odamız ĠĢtiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. ġti. Babadağ Zirvesinde Kokteyl Düzenledi 19 Temmuz tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki olan Babadağ Teleferik Projesi yapımı

Detaylı

Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü

Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü On5yirmi5.com Yüz Nakli Doktorları Birbirine Düşürdü İki kol ve iki bacak nakli yaptığı Sevket Çavdır hayatını kaybedince suçlanan Doç. Dr. Nasır, o günü anlattı. Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe (oluşturma

Detaylı

tespiti. yerleştirilmesi haritalar.

tespiti. yerleştirilmesi haritalar. alınan "Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Koordinasyon ve Planlama Kurulu Kurmaya Yönelik Yasal Dayanak ve Yönetmelik Taslağı Hazırlanması" çalışmalarında Odamız sekreterya görevini üstlendi, Komisyon

Detaylı

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik

Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik Olmazsa Olmaz Sosyal Güvenlik SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -TEMEL PARAMETRELERE BAKTIĞIMIZ ZAMAN SOSYAL GÜVENLİK TÜRKİYE AÇISINDAN RİSK OLMAKTAN ÇIKTI -EMEKLİLERİMİZİN YÜZLERİNİN GÜLMESİ

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 44.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2014-2016

BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 44.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2014-2016 BÖLÜM-11 BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI 44.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2014-2016 Odamızda kullanılan bilgisayar teknolojileri günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek düzeydedir. Tüm üyelik hizmetleri mevcut bilgisayarlar

Detaylı

MART 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin İl ve Merkez İlçeler Gençlik Kolları Başkanları

Detaylı

SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Malatya da SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi SOSYAL

Detaylı

- BİLGİLENDİRME- 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

- BİLGİLENDİRME- 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ 1 - BİLGİLENDİRME- 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ 1 Mayıs, dünyanın birçok yerinde işçi bayramı, emek bayramı ve çalışanların birlik dayanışma ve mücadele günü gibi çeşitli temalar

Detaylı

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK!

KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! KATLEDİLEN ECZACILARIMIZIN VURULDUKLARI YERDEYDİK! DOMPDF_ENABLE_REMOTE is set to FALSE http://teb.org.tr/uploads/eczaci katlam//flassss.jpg Katledilen

Detaylı

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ocak 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Silifke Belediye Başkan Adayı ile birlikte esnaf

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

1- Piyasadaki Etlerin Tamamı Yerli Malı

1- Piyasadaki Etlerin Tamamı Yerli Malı 1- Piyasadaki Etlerin Tamamı Yerli Malı 2- Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü imzalandı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımda 10'dan daha az kişinin istihdam edildiği yerlerdeki

Detaylı

2821 Sayılı Sendikalar Kanunu Gereğince İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2007 Ocak Ayı İstatistikleri

2821 Sayılı Sendikalar Kanunu Gereğince İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2007 Ocak Ayı İstatistikleri 2821 Sayılı Sendikalar Kanunu Gereğince İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2007 Ocak Ayı İstatistikleri (R.G. 18 Ocak 2007-26407) TÜHİS Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 9. DÖNEM (2012-2014)

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 9. DÖNEM (2012-2014) TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 9. DÖNEM (2012-2014) YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ASİL ÜYELER BAŞKAN: NEDRET DURUKAN II.BAŞKAN: BÜLENT ŞENTÜRK YAZMAN: HÜRRİYET DEMİRHAN SAYMAN: MESUT ERKAN ÜYE:

Detaylı

Üç ayda bir yayınlanan Şube bülteninin periyodu iki aya indirilmiş ve iki renk baskıdan 4 renk baskıya çıkarılmıştır.

Üç ayda bir yayınlanan Şube bülteninin periyodu iki aya indirilmiş ve iki renk baskıdan 4 renk baskıya çıkarılmıştır. EMO Ankara Şubesi 22. Dönem Yayın Kurulu, göreve başladığı tarihten itibaren çalışmalarını hız kesmeden sürdürmüş, bir yıllık süre içinde 5 adet bülten çıkarılmasını sağlamıştır. Üç ayda bir yayınlanan

Detaylı

Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek

Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek Aralık 08, 2011-4:57:28 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Çalışma

Detaylı

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti.

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti. 03 MART 2015 CHP Adana İl Başkanlığı görevine atanan Oda Eski Başkanımız Sayın Ecz. Burhanettin BULUT ve CHP Adana İl Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. Yapılan ziyarette; yaklaşan genel seçimlerle ilgili

Detaylı

EMEK ARAŞTIRMA RAPORU-2

EMEK ARAŞTIRMA RAPORU-2 EMEK ARAŞTIRMA RAPORU-2 KAMU İSTİHDAM RAPORU (Aralık, 2015) Ø KAMU SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİ SAYISI YÜZDE 3,4! GERİLEDİ. KADROLU İŞÇİ SAYISI İSE YÜZDE 4,6 DÜŞTÜ! Ø BELEDİYELERDE KADROLU İŞÇİ SAYISI

Detaylı

III. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi. 29 Eylül 2 Ekim 2010 Kuşadası AYDIN

III. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi. 29 Eylül 2 Ekim 2010 Kuşadası AYDIN III. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi 29 Eylül 2 Ekim 2010 Kuşadası AYDIN III. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde,

Detaylı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -PERSONEL ODAKLI HİZMET ANLAYIŞINI ÖNEMSİYORUZ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MURAT

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 1. Oturum 09.30 11.15 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları 10.00 11.15 1. Oturum Prof. Dr. Recep Bozlağan Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler

Detaylı

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Belçika ya ihracat yapan 334 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

Prim Rekortmenlerine Ödül Gecesi

Prim Rekortmenlerine Ödül Gecesi Prim Rekortmenlerine Ödül Gecesi ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCISI HALİL ETYEMEZ: -İNSAN HAYATININ HER SAFHASINDA SOSYAL GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ -SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM GELİRLERİNİ 10 YILDA

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması

Mevzuat Değişikliklerinin Meslek Alanımıza ve Odamıza Yansıması İçindekiler 44. Dönem Genel Kurul Gündemi... 11 43. Dönem Organları... 12 43. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 16 44. Dönem Şube Yönetim Kurulları... 18 İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilikleri... 20 18

Detaylı

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ?

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? farkında mıyız? GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? genclerfarkindamiyiz.com İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından yürütülecek olan Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı-

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ 1 İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ FAALİYET RAPORU (Eylül 2014 Haziran 2015) 1.) İstanbul Barosu Yönetim Kurulu nun 15.01.2015 tarihli Kararı ile; Sağlık Hukuku Merkezi Başkanlığı görevine Av. Ümit

Detaylı

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - BU KADAR AĞIR BİR SORUMLULUĞUN GEREĞİ OLARAK, İŞİMİZİ ÇOK DAHA İYİ YAPABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ -

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar

Beşiktaş Gazetesi. Gençlere anlatacaklar Gençlere anlatacaklar BEŞİKTAŞ Belediyesi genç girişimciler için başlattığı projesi ile eğitimde çalışmalarını sürdürüyor. Genç girişimciler için düzenlenen seminer etkinliklerinde etkinliğe katılacaklara

Detaylı

10 Haziran TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ İSİG KOMİSYONU

10 Haziran TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ İSİG KOMİSYONU TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ İSİG KOMİSYONU İSİG KOMİSYON RAPORU KİRALIK İŞÇİLİK UYGULAMALARI VE ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARININ İSİG ÜZERİNE ETKİLERİ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TMMOB ĠSTANBUL ĠKK ÇALIġMALARIMIZ

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TMMOB ĠSTANBUL ĠKK ÇALIġMALARIMIZ TMMOB ĠSTANBUL ĠKK ÇALIġMALARIMIZ TMMOB ĠSTANBUL ĠKK SEKRETERLĠĞĠ ÇALIġMALARI TMMOB İstanbul İKK Çalışmaları içinde Şubemizi Uğur Ateş Koç ve Beyza Metin temsil etti. Bu dönem içinde 42 adet TMMOB İstanbul

Detaylı

TMMOB İSTANBUL İKK ÇALIŞMALARIMIZ

TMMOB İSTANBUL İKK ÇALIŞMALARIMIZ TMMOB İSTANBUL İKK ÇALIŞMALARIMIZ 129 36. Çalışma Dönem TMMOB İstanbul İKK Çalışmaları TMMOB İstanbul İKK Çalışmaları içinde Şubemizi Tahir Çiçekçi, Pınar Hocaoğulları ve Tigin Öztürk temsil etti. Bu dönem

Detaylı

SGK da Asgari İşçilik İncelemeleri ve Uzlaşma Çalıştayı Yapıldı

SGK da Asgari İşçilik İncelemeleri ve Uzlaşma Çalıştayı Yapıldı SGK da Asgari İşçilik İncelemeleri ve Uzlaşma Çalıştayı Yapıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA KURUCA: -ASGARİ İŞÇİLİK UYGULAMALARI SADECE İNŞAAT SEKTÖRÜYLE SINIRLI DEĞİLDİR. EĞİTİM,

Detaylı

Maden kazası değil, bu bir cinayettir ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır

Maden kazası değil, bu bir cinayettir ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır Maden kazası değil, bu bir cinayettir ve sorumlulardan hesap sorulmalıdır Zonguldak taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında bir patlama meydana geldi. Gelen son bilgilere

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısı

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısı Toplantı Tarihi: 17.02.2014 Toplantıya Katılanlar: Şehmus Alparslan, Levent Yergök, Zafer Erbay, Deniz Kaypak Tona, Veli Gökkaya, Nuray Yumukgöz, Eyüp Civelek, Ahmet Pan Toplantı Gündemi: 1. Son toplantıdan

Detaylı

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları-İzmir

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları-İzmir Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları-İzmir SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -REFORMLA BİRLİKTE NORM VE STANDART BİRLİĞİNİ SAĞLAYAN TEK BİR SİGORTACILIK

Detaylı

Tam Gün Anayasa ya aykýrýdýr!

Tam Gün Anayasa ya aykýrýdýr! Yine þiddet, yine saldýrý! Ankara da Dýþkapý Yýldýrým Beyazýt Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Dahiliye Kliniði nde çalýþan hekimler hasta yakýnlarýnýn þiddetine maruz kaldý. Çok geçmedi, bir þiddet haberi

Detaylı

ALTERNATİF NÜKLEER ZİRVE

ALTERNATİF NÜKLEER ZİRVE Nükleerci tekeller tarafından yapılacak olan ve devlet kurumları tarafından da desteklenen IV. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, bir soygun organizasyonu toplantısıdır. 16 milyar Dolar tutarında

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ EYLEM PLANI 2014-2015

TÜRK TORAKS DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ EYLEM PLANI 2014-2015 TÜRK TORAKS DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ EYLEM PLANI 2014-2015 ŞUBE PROJELERİ Proje Adı tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler Kistik fibrozis Kasım- Erişkin Göğüs Hastalıkları uzmanlarının bu Kistik

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz TEMMUZ 2014 SAYI 27 FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz ayı toplantısında

Detaylı

OCAK 2006 İŞKOLU İSTATİSTİĞİ

OCAK 2006 İŞKOLU İSTATİSTİĞİ OCAK 2006 İŞKOLU İSTATİSTİĞİ işkolu 01 TARIM ve 89.974 ORMAN-İŞ 57.841 ORMANCILIK, (Türkiye Orman AVCILIK ve TARIM-İŞ 42.915 BALIKÇILIK (Türkiye Orman,Topraksu ve Tarım Sanayii ÖZ TARIM-İŞ 669 (Türkiye

Detaylı