Türkiye de Çalışma Yaşamı ve Mesleklerin İtibarı Araştırması Tamamlandı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye de Çalışma Yaşamı ve Mesleklerin İtibarı Araştırması Tamamlandı"

Transkript

1 Türkiye de Çalışma Yaşamı ve Mesleklerin İtibarı Araştırması Tamamlandı İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen Türkiye de Çalışma Yaşamı ve Mesleklerin İtibarı konulu araştırma neticelendi. TÜBİTAK ın desteği ile gerçekleştirilen araştırmada Doç. Dr. Yunus Kaya, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar, Arş. Gör. Serdar Nerse, Arş. Gör. Seran Demiral ve Burcu Kalpaklıoğlu araştırmacı olarak görev aldı. Araştırma projesinin ilk safhasında geliştirilen Mesleki İtibar Skalası ile mesleklerin toplumdaki itibarı sıralandı. Türkiye de 32 ilde 2500 kişi ile yapılan anketlere dayanarak gerçekleştirilen araştırmadan elde edilen neticeler çerçevesinde mesleklerin itibar sıralaması elde edildi. 12 Mayıs 2015 Salı günü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde düzenlenen bir toplantıda paylaşılan veriler arasında toplumda işe, çalışmaya ve mesleklere dair ilginç detaylara yer verildi. Hedef SES Endeksi Birinci safhası tamamlanan ve ikinci aşamasındaki çalışmaları devam eden araştırma projesinin neticesinde Türkiye ye mahsus bir sosyoekonomik statü (SES) endeksi geliştirilmesi hedefleniyor. Mesleklerin İtibarını Ölçen İlk Çalışma Türkiye de mesleklerin itibarını belirlemeye yönelik ilk çalışma olma özelliğini taşıyan araştırma neticesinde toplumsal yaşamda işe ve çalışmaya dair tutumları kapsamlı bir biçimde analiz etme imkanı ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar bu araştırma neticesinde Türkiye de artık mesleklere dair daha fazla şey bildiğimizi, dolayısıyla iş piyasası, meslek seçimi, eğitim ve kariyer gelişimi gibi alanlarda nitelikli çalışmalara zemin oluşturulduğunu belirtti. Araştırma sunumunda konuşan Sunar, halen devam eden Türkiye Sosyoekonomik Statü (SES) Endeksi Geliştirme Araştırmasının tamamlanması ile toplumsal yapı hakkında daha detaylı analizlerin gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

2 ARAŞTIRMA HAKKINDA Araştırma TÜİK tarafından NUTS2 düzeyinde sağlanan Kır-Kent örneklemi kapsamında 32 ilde 2500 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan anketlerden elde edilen verilere dayanmaktadır. 20 Kasım-31 Aralık 2014 tarihleri arasında profesyonel bir araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen bu anketlerden eksik veya teyit edilemeyenler çıkarıldıktan sonra 2219 tanesi araştırma kapsamında analiz edilmiştir. Araştırmada ILO nun ISCO 08 (International Standart Classification of Occupations) in TÜİK tarafından adapte edilen şeklindeki 3. düzey meslek gruplarından seçilen 126 mesleğin denekler tarafından arası olacak şekilde puanlanması istenmiştir. Akabinde meslekler bu puanlara göre sıralanarak mesleki itibar skalası oluşturulmuştur. Araştırma kapsamında ayrıca «Sizce iyi bir işte olması gereken özellikler nelerdir?»; «Sizce çalışmanın insan için anlamı nedir?» soruları çerçevesinde iş ve çalışmaya dair tutumları ölçen iki ölçek de uygulanmıştır. Hem mesleki itibar skorları hem de iş ve çalışmaya dair tutumlar yaş, cinsiyet, gelir, çalışma durumu, işteki konum ve işyerinin statüsü gibi değişkenlerle çapraz analizlere tabi tutularak mesleki itibarın, iş ve çalışmaya dair tutumların belirleyicileri veya etkileyicileri ile ilgili analizler yapılmıştır. ÖNE ÇIKAN VERİLER İyi Bir İşte Aranan Özellikler Araştırmaya katılanlara iyi bir işte olması gerektiği düşünülebilecek 16 özellik okunmuş ve kendilerinden 1-5 arasında bir puanlamaya tekabül edecek şekilde kesinlikle katılmıyorum (1); katılmıyorum (2); ne katılıyorum ne de katılmıyorum (3); katılıyorum (4); kesinlikle katılıyorum (5) cevaplarını vermişlerdir. Verilen bu cevaplara göre toplumda işe dair bakış açıları analiz edilmiştir. Araştırmaya katılan deneklerin iyi bir işte en fazla aradıkları ilk üç özellik sırasıyla iyi bir ücret, iş garantisi ve iş güvenliğidir.

3 Özellikler Ortalama Skor (1-5 Arası) Önem Düzeyi (%) İyi bir ücret 4,46 89,2 İş garantisi 4,44 88,8 İşin kaza ve ölüm riski içermemesi 4,41 88,2 Stresin az olması 4,32 86,4 Uygun çalışma saatleri 4,24 84,8 Topluma faydalı bir iş olması 4,18 83,6 Kendi kararlarını verebilme imkânı 4,13 82,6 İşin toplumdaki saygınlığı 4,1 82,0 Başarı hissi vermesi 4,07 81,4 Önemli kararlarda söz sahibi olmaya imkân 3,93 78,6 Yeni beceriler kazandırması 3,92 78,4 vermesi Kolay olması 3,69 73,8 Bol izin ve tatil süresi 3,64 72,8 Beden ile çalışmayı gerektirmemesi 3,59 71,8 Sorumluluk gerektirmemesi 3,56 71,2 İlginç bir iş olması 3,39 67,8 Bunların hemen ardından stressiz ve uygun çalışma saatlerinin geliyor oluşu toplumda rahat işlerin istendiğini göstermektedir. Benzer şekilde en az önem verilen özellikler işin ilginçliğidir. Bir işin sorumluluk gerektirmesi o işin tercihini olumsuz yönde etkilemektedir. Aynı şekilde bedensel çalışma gerektiren işlere yönelik de olumsuz bir tutum söz konusudur. İşin saygınlığı, başarı hissi oluşturması, karar alma konumunda olması, yeni beceri kazandırması da öne çıkmasa da önemsenen özelliklerdir. Deneklerin demografik (yaş, cinsiyet) ve sosyo-ekonomik (eğitim, gelir) özelliklerine göre çapraz analizler yapıldığında iyi bir işte aranan özellikler sıralamasında önemli değişimler söz konusu olmasa da bu analizlerde bazı detaylar göze çarpmaktadır: - Gençler iyi bir «İşin kaza ve ölüm riski içermemesi»ni daha fazla istiyor. Yaşlılar ise işte sorumluluk gerektiren işleri istemiyor. - Eğitim düzeyi arttıkça sıralama değişmese de iyi bir işte aranan özelliklere verilen puanlamada dalgalanmalar gerçekleşmektedir. Dolayısıyla eğitimlilerin işten beklentilerinin daha fazla farkında olduğu söylenebilir. - Bir işte çalışma durumu «iyi bir işte aranan özellikler» konusunda önemli etki sahibi bir değişken olarak öne çıkmaktadır. Görüşülen kişiler arasında bir işte çalışanların iyi bir işte aradıkları en önemli özellik «iş garantisi» iken, çalışmayanlar «iyi bir ücret»

4 beklemektedir. Çalışanlar bedenen çalışmayı en altta bir yere yerleştirirken çalışmayanlar daha yukarıda bir yere koymaktadır. Çalışmanın Anlamı Araştırmaya katılanlara çalışmanın kendilerini için anlamını ifade eden 6 ifade okunmuş ve 1-5 arasında bir puanlamaya tekabül edecek şekilde kesinlikle katılmıyorum (1); katılmıyorum (2); ne katılıyorum ne de katılmıyorum (3); katılıyorum (4); kesinlikle katılıyorum (5) cevaplarını vermişlerdir. Verilen bu cevaplara göre toplumda çalışmanın anlamı ve yerine dair bakış açıları analiz edilmiştir. Sizce çalışmanın insan için anlamı nedir? İnsanın yeteneklerini tam olarak geliştirebilmesi için, bir işte çalışması gerekir 4,15 Bir işte çalışmayanlar sonunda tembelleşir 4,01 Çalışmak, topluma karşı bir görevdir 3,88 İşsiz kalmaktansa sevmediğim bir işte de olsa çalışmayı tercih ederim 3,66 İnsanın önce kendine zaman ayırması gerekir, iş sonra gelir 3,32 Çalışmadan, bir iş yapmadan para almakta bir sakınca yoktur 2,38 Ortalama Skor (1-5 Arası) Çalışmak toplumda bir değer olarak görülmekte, çalışmamaya olumsuz bakılmakta, işsizlikten de korkulmaktadır. Katılımcılar çalışmadan bir iş yapmadan para kazanmayı doğru bulmamaktadırlar. İşsizlik toplumda ciddi bir korku olarak mevcudiyetini korumaktadır. Araştırmaya katılanlar işsiz kalmaktansa sevmedikleri bir işte çalışmaya razıdırlar. Benzer şekilde işten önce kendisine zaman ayırmak konusunda kabul düzeyi yüksek olsa da ifadenin katılması kolay olan açıklığına göre verilen cevabın düşük olduğu görülmektedir. Araştırmaya katılanlar yüksek düzeyde bir işte çalışmanın yeteneklerini tam olarak geliştirebilmesi için gerekli olduğunu kabul etmektedirler. Benzer şekilde bir işte bir işte çalışmayanların tembelleşeceği düşünülmektedir. Çalışmanın topluma karşı bir görev olduğu düşüncesi de genel bir kabule sahiptir.

5 Mesleki İtibar Skalası Günümüzde meslekler toplumsal yaşamın temelini teşkil etmektedir. Araştırmamız neticesinde Türkiye de insanların toplumsal yaşamdaki konumları açısından mesleklere hala ciddi bir önem verildiğini görmek mümkündür. Milyonlarca gencin üniversite sınavına katılarak mesleğini seçmeye çalışması her yıl şahit olduğumuz şeyler arasında yer almaktadır. Mesleklerin toplum nezdindeki itibarı toplumsal yap içinde bireyin yerini belirlemesinin yanı sıra iş piyasalarını, ekonomik yapıyı, eğitim ve istihdam sistemini yakından ilgilendirmektedir. Araştırmada TÜİK in Standart Meslekler Sınıflamasının 3. düzey meslek gruplarından seçilen 126 tekil mesleğin denekler tarafından arası olacak şekilde puanlanması istenmiştir. Akabinde meslekler bu puanlara göre sıralanarak mesleki itibar skalası oluşturulmuştur. EN ÜSTTEKİ 20 MESLEK EN ALTTAKİ 20 MESLEK SIRA MESLEK SKOR SIRA MESLEK SKOR 1 Tıp Doktoru 88,3 107 Pazarcı 48,95 2 Üniversite Profesörü 83, Sıvacı 48,91 3 Hakim 82, Balıkçı (Balık avlayan kişi) 48,87 4 Öğretmen 80, Daktilograf 48,82 5 Diş Hekimi 79,5 111 Boyacı 48,67 6 General 78, Demirci 48,66 7 Vali 78, Tabelacı 48,34 8 Yüzbaşı 77,9 114 Bahçıvan 48,08 9 Büyükelçi 76, Büro Elemanı / Ofisboy 47,87 10 Mimar 76, Kasiyer 47,8 11 Eczacı 75, Evlerde Çalışan Temizlikçi 47,54 12 Psikolog 75, Bulaşıkçı 46,73 13 Makine Mühendisi 75, Bina-Büro Temizlikçisi 45,87 14 Genel Müdür (Kamu) 73, Ayakkabı Boyacısı 45,63 15 Elektrik Mühendisi 73,1 121 Çamaşırcı 44,65 16 Avukat 72, Hamal 44,17 17 Araştırma Görevlisi 72, Otopark Görevlisi 44,11 18 Belediye Başkanı 72, Sokak Satıcısı / Seyyar Satıcı 41,45 19 İnşaat Mühendisi 72, Astrolog/Falcı 27,41 20 Astsubay 70, Dansöz 26,82 Listenin tamamı dökümanın sonunda yer almaktadır Mesleklerin itibarları ile kazançları arasında yakından bir ilişki gözlemlenmiştir. Nitekim araştırmada elde edilen veriye göre bir işte aranan özelliklerin başında «iyi bir ücret» gelmektedir. Dolayısıyla yüksek kazancı olan mesleklerin sıralamada daha yukarıda olduğu görülmektedir.

6 Yüksek kazancı tamamlar bir biçimde mesleği elde etmek için nitelikli ve uzun bir eğitimin gerekmesi, işin kol gücüne dayanmıyor oluşu, topluma faydası ve gündelik hayatta karşılaşılması da mesleki itibarı olumlu etkileyen etkenler arasında yer almaktadır. Genellikle iş garantisi olan mesleklerin itibarının daha yüksek olduğu görülmektedir. Bedensel çalışma gerektiren işler genellikle masa başı işler olarak tabir edilen zihinsel emek gerektiren işlere göre daha düşük puanla puanlanmaktadır. Araştırma kapsamında toplumda ideal bir işin düzenli ve çalışma ortamı rahat olan iş olarak görüldüğü anlaşılmaktadır. Üniformalı meslekler olarak tabir edilen meslekler (General, Hekim, Hemşire, Polis vb.) genellikle eğitim ve gelir bakımından kendilerine benzeyen mesleklerden daha itibarlıdırlar. Mesleklerle ilgili puanlama genellikle homojendir. Yapılan regresyon analizlerine göre mesleklerin itibarının puanlaması yerleşim yeri, yaş, cinsiyet, gelir ve eğitim gibi değişkenlere göre topluca anlamlı bir değişim göstermemektedir. Bunlar arasından sadece eğitimin düşük bir anlamlılık düzeyinde mesleki itibar skorları üzerinde etkili olduğu görülmektedir. Benzer şekilde mesleklerin itibar puanlamaları ile ilgili standart sapmalar düşüktür. Bu da değişik toplum kesimlerinin mesleklerle ilgili görüşünün birbirinden çok fazla uzak olmadığını, mesleklerin sosyal itibarları ile ilgili toplumda genel bir uyumun olduğu görülmektedir. Sıralamada en yukarıda mesleklerle ilgili daha fazla konsensüs varken aşağıya doğru gidildikçe bu konsensüs yerini ayrışmaya bırakmaktadır. Ancak bu ayrışma genel sıralamadaki ortalamayı dengeleyecek bir biçimde iki tarafa doğru gerçekleşmektedir. Standart sapmalara bakıldığında puanlamadaki en düşük standart sapmaya sahip mesleklerin ilk altı sırasıyla şunlar olduğu görülmektedir: Tıp Doktoru, Öğretmen, Diş Hekimi, Mimar, Eczacı ve Üniversite Profesörü. Standart sapması en yüksek meslekler ise şunlardır: Maden İşçisi, Hamal, Milletvekili. Hakkında ideolojik yargılarda bulunulabilecek imam, general, milletvekili gibi bazı mesleklerle ilgili puanlama dünya görüşü ve yaşa göre ciddi değişimler göstermektedir. Hakkında cinsiyete göre yargıların değişebileceği Astrolog/Falcı, Dansöz, Temizlikçi gibi mesleklerle ilgili puanlamalar erkekler ve kadınlar arasında farklılaşmaktadır. Araştırmanın yapıldığı zaman diliminde Soma ve Ermenek te yaşanan maden kazaları maden işçilerine karşı duygusal bir yakınlaşmaya neden olmuştur. Bu sebeple maden işçisinin

7 özellikle bazı kadın denekler tarafından benzer işçi grubundan daha yüksek puanlandığını görmek mümkündür. Bu da maden işçisinin sıralamadaki yerini yukarıya taşımıştır. Düzeltilmiş mesleki itibar skalasında bu etkilerin ortadan kalkacağı düşünülmektedir. ARAŞTIRMANIN ÖRNEKLEM DETAYLARI Kır % Kent % Erkek; 1126; 51% Kadın; 1093; 49% 384 %17, % 25,86 Örneklemin Yaş Dağılımı 486 %21, %15, %11, %6,31 Örneklemin Eğitim Dağılımı % %32,5 168 % %13,1 321 %14,6 24 %1,1 Okur-yazar değil/ bir okul bitirmemiş Ilkokul (5 yil) Ilkogretim ve Ortaokul (8 yil) Lise Universite Lisansüstü

8 ARAŞTIRMADA YER ALAN 126 MESLEĞİN İTİBAR SIRALAMASI ORT. SIRA MESLEK SKOR 1 Tıp Doktoru 88,3 2 Üniversite Profesörü 83,32 3 Hakim 82,17 4 Öğretmen 80,98 5 Diş Hekimi 79,5 6 General 78,31 7 Vali 78,15 8 Yüzbaşı 77,9 9 Büyükelçi 76,68 10 Mimar 76,23 11 Eczacı 75,79 12 Psikolog 75,55 13 Makine Mühendisi 75,26 14 Genel Müdür (Kamu) 73,42 15 Elektrik Mühendisi 73,1 16 Avukat 72,87 17 Araştırma Görevlisi 72,84 18 Belediye Başkanı 72,78 19 İnşaat Mühendisi 72,69 20 Astsubay 70,73 21 Hemşire 70,57 22 Milletvekili 69,72 23 Polis Memuru 69,66 24 Genel Müdür (Özel Sektör) 68,83 25 Yazar 68,64 26 İtfaiyeci 68,2 27 Veteriner 67,66 28 İmam 67,61 29 Özel Şirkette Müdür 66,66 30 Bilgisayar Yazılımı ve Uygulama Geliştiricisi 66,11 31 Biyolog 65,24 32 Ekonomist 64,94 33 Fizyoterapist 64,41 34 Muhasebeci 64,23 35 Sosyolog 64,05 36 Halkla İlişkiler Uzmanı 63,88 37 Kimyager 63,86 38 Web Tasarımcısı 62,63 39 Ebe 62,16 40 İnsan Kaynakları Uzmanı 61,8 41 Otel ve Restoran Müdürü 61,56 42 Mağaza Müdürü 61,28 43 Gemi Makinisti 60,82 44 Çevirmen 60,77 45 Gazeteci 60,7

9 46 Laborant 60,59 47 Vergi Memuru 59,95 48 İstatistikçi 59,21 49 Sosyal Hizmet Uzmanı 59,1 50 Teknisyen 58,94 51 Maden İşçisi 58,83 52 Vinç vb. Operatörü 58,62 53 Çiftçi 58,41 54 Spor Antrenörü 57,74 55 Süt Ürünleri İmalatçısı 57,47 56 Makine Operatörü 57,43 57 Futbol Hakemi 57,08 58 Aktör 57,07 59 Dekoratör 56,86 60 Aşçı 56,47 61 Mekanik ve Elektronik Makine Montajcısı 56,47 62 Kütüphaneci 56,44 63 Lokomotif Sürücüsü 56,32 64 Postacı 56,22 65 Reklam ve Pazarlama Uzmanı Spiker 55,75 67 Muhtar 55,72 68 Kameraman 55,54 69 Otobüs Şoförü 55,39 70 Fırıncı 55,24 71 İnşaat Ustası 54,8 72 Şantiye Şefi 54,74 73 Ahşap Mobilya İmalatçısı 54,6 74 Seyahat Rehberi 54,46 Broker (Menkul Kıymetler ve Finans Alım Satımcıları ve Aracıları) 54, Marangoz 54,25 77 Veznedar 54,05 78 Tesisatçı (Elektrik, Su, Bina) 53,95 79 Güvenlik Görevlisi 53,85 80 Yönetici Sekreteri 53,72 81 Hastabakıcı 53,66 82 Kasap 53,48 83 Basımcı (Matbaacı) 53,4 84 Ormancı 53,37 85 Terzi 53,37 86 Gardiyan 53,1 87 Gemi Tayfası 52,94 88 İnşaat İşçisi 52,69 89 Anketör 52,47 90 Besici 52,45 91 Sigorta Satış Temsilcisi 52,03 92 Oto Tamircisi 51,91

10 93 Kaynakçı 51,61 94 Çocuk Bakıcısı 51,59 95 Arıcı 51,31 96 Emlakçı 51,11 97 Taksi Şoförü 51,07 98 Kuaför 51,01 99 Mağaza Satış Elemanı 50, Stüdyo Fotoğrafçısı 50, Resepsiyonist 50, Çöpçü 50, Ayakkabı Yapımcısı / Tamircisi 50, Tarım İşçisi / Irgat 50, Sekreter 49, Garson 49, Pazarcı 48, Sıvacı 48, Balıkçı (Balık avlayan kişi) 48, Daktilograf 48, Boyacı 48, Demirci 48, Tabelacı 48, Bahçıvan 48, Büro Elemanı / Ofisboy 47, Kasiyer 47,8 117 Evlerde Çalışan Temizlikçi 47, Bulaşıkçı 46, Bina-Büro Temizlikçisi 45, Ayakkabı Boyacısı 45, Çamaşırcı 44, Hamal 44, Otopark Görevlisi 44, Sokak Satıcısı / Seyyar Satıcı 41, Astrolog/Falcı 27, Dansöz 26,82

TÜRKİYE DE MESLEKİ İTİBAR

TÜRKİYE DE MESLEKİ İTİBAR TÜRKİYE DE MESLEKİ İTİBAR VE SOSYO-EKONOMİK STATÜ LÜTFİ SUNAR Türkiye de Meslek Çalışmalarının Durumu Türkiye de sınıf, tabakalaşma ve hareketlilik çalışmalarına kuramsal ve kavramsal zemin oluşturacak

Detaylı

TÜRKİYE MESLEKİ İTİBAR ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE MESLEKİ İTİBAR ARAŞTIRMASI TÜRKİYE MESLEKİ İTİBAR ARAŞTIRMASI YÜRÜTÜCÜ ARAŞTIRMACILAR BURSİYER ARAŞTIRMACILAR Lütfi Sunar, İstanbul Üniversitesi Yunus Kaya, University of North Carolina Wilmington Mustafa Otrar, Marmara Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFYON İLİ 2007 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFYON İLİ 2007 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFYON İLİ 2007 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında mevcut durumu ve

Detaylı

KODU UNVAN ADI ADET KODU UNVAN ADI ADET ----- --- -- 115 TEKNİK UZMAN 2 230 AVUKAT 1 150 EĞİTİM UZMANI 1 310 MÜTERCİM 1

KODU UNVAN ADI ADET KODU UNVAN ADI ADET ----- --- -- 115 TEKNİK UZMAN 2 230 AVUKAT 1 150 EĞİTİM UZMANI 1 310 MÜTERCİM 1 (II) SAYILI LİSTE KODU : 113202 : TÜRKİYE LOKOMOTİF VE MOTOR SANAYİİ A.Ş.GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - - - - - 115 TEKNİK UZMAN 2 230 AVUKAT 1 150 EĞİTİM UZMANI 1 310 MÜTERCİM 1 210 ÖĞRETMEN 1 601 TEKNİK ŞEF 3 980

Detaylı

Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanı. Hizmet Sınıfı. Atanacağı Memur Kadro Unvanı

Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanı. Hizmet Sınıfı. Atanacağı Memur Kadro Unvanı Sözleşmeli Personel Pozisyon (I) SAYILI LİSTE (Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanlarının Karşılığı 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Yer Alan Aynı Unvanlı Memur Kadroları) Antrenör

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TUNCELİ İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TUNCELİ İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TUNCELİ İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü (I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Hizmet Birimleri 1) Mekânsal

Detaylı

RAKAMLARLA KONYA İSTİHDAMI FEYZULLAH ALTAY

RAKAMLARLA KONYA İSTİHDAMI FEYZULLAH ALTAY Bugün, yükselen ekonomisi ve gelişmekte olan performansıyla ülkesi için önemli bir katma değer oluşturan sayılı merkezlerden birisidir. Gelişmekte olan ekonomisine paralel olarak birçok sektörde yeni iş

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI

TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI SIRA NO MESLEK ADI KATILIMCI SAYISI 1 Adli Takip Elemanı 100 2 Akvaryum Balıkları üreticisi 50 3 Ambalajlama 50 4 Animasyon 25 5 Anketör

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİNOP İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİNOP İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİNOP İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI AMBAR MEMURU Lise 2.429,41 AMBAR MÜDÜR YRD. Orta-Lise 1.986,24 AMBAR SAYMANI 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.093,03 Orta- AMBAR ŞEFİ 2-3 Yıllık Y.O. 2.477,46 ANA İKMAL MRK. MD. YRD. 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.509,50

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI BOLU ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI BOLU ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI BOLU ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI BOLU İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 BOLU İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ... 3 1.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SİNOP İLİ SONUÇ RAPORU

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SİNOP İLİ SONUÇ RAPORU İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SİNOP İLİ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SİNOP İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 SİNOP İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ... 3 1.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI BATMAN İLİ SONUÇ RAPORU

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI BATMAN İLİ SONUÇ RAPORU İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI BATMAN İLİ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI BATMAN İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 BATMAN İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ...

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI?

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI? NASIL BİR? Yabancı dil bilen Evli Denizlili Genç Eğitimli Tanınan Yönetici Başarılı Orta yaşlı Bekar Varlıklı Giriş Belediye Başkanı Profili Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte

Detaylı

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI AĞRI İLİ SONUÇ RAPORU

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI AĞRI İLİ SONUÇ RAPORU İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI AĞRI İLİ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI AĞRI İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER 1.ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 2.AĞRI İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ... 3

Detaylı

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığından: 632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 2/6/2011 tarihli ve 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası

Detaylı

ANTROPOLOG TANIM A- GÖREVLER

ANTROPOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM Antropolog, evrenin ve dünyanın oluşumu, yaşamın başlangıcı ve gelişimi, insanın biyolojik evrimi, ırkların doğuşu, insan topluluklarının fiziki yapı, kültür ve davranış özelliklerini ve diğer topluluklarla

Detaylı

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI TCDD UNVAN ADI DURUMU Orta-Lise AMBAR MEMURU

TCDD SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRET SKALASI TCDD UNVAN ADI DURUMU Orta-Lise AMBAR MEMURU AMBAR MEMURU AMBAR MÜDÜR YRD. 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.350 2.444 Orta-Lise 1.860 1.934 AMBAR SAYMANI 4 yıl ve üzeri Y.O. 1.960 2.038 Orta- AMBAR ŞEFİ ANA İKMAL MRK. MD. YRD. 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.350 2.444

Detaylı

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI DİYARBAKIR İLİ SONUÇ RAPORU

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI DİYARBAKIR İLİ SONUÇ RAPORU İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI DİYARBAKIR İLİ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI DİYARBAKIR İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER 1.ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI.2 2. DİYARBAKIR İLİNİN İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ.......3

Detaylı

Buse Erturan Gökhan Doğruyürür Ömer Faruk Gök Pınar Akyol Doç. Dr. Altan Doğan

Buse Erturan Gökhan Doğruyürür Ömer Faruk Gök Pınar Akyol Doç. Dr. Altan Doğan Buse Erturan Gökhan Doğruyürür Ömer Faruk Gök Pınar Akyol Doç. Dr. Altan Doğan Psikososyal Güvenlik İklimi Psikososyal güvenlik iklimi, örgütsel iklimin spesifik bir boyutu olup, çalışanların psikolojik

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BOLU İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BOLU İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BOLU İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANTALYA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

YILLIK İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI 2014

YILLIK İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI 2014 I- GENEL KURSLAR 885 1 Madenci (Genel) 25 2 Makineci (Dikiş) 75 3 Gaz Altı Kaynakçısı 25 4 Garson (Servis Elemanı) 15 5 Güneş Enerjisi Sistemleri Montaj İşçisi 25 6 Mobilya Montaj İşçisi 25 7 Tahin Ustası

Detaylı

ANKET DEĞERLENDİRME RAPORU

ANKET DEĞERLENDİRME RAPORU ANKET DEĞERLENDİRME RAPORU 27 Şubat 2017 tarihinde Bolu merkez de 1283 seçmenle bir anket gerçekleştirdik. Bu ankette seçmenlere, İkameti, yaşı, cinsiyeti, mesleği, eğitimi, son genel seçimde hangi partiye

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ SONUÇLARI

TÜRKİYE İŞ KURUMU 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ SONUÇLARI TÜRKİYE İŞ KURUMU 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ SONUÇLARI 1 İşgücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmeleri izlemek, bu değişim ve gelişmelerin işgücü piyasasına olabilecek etkilerini ortaya

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİYARBAKIR İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİYARBAKIR İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİYARBAKIR İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRETLERİ (TL) S.

TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMEL ÜCRETLERİ (TL) S. Orta 1.417,00 1 Ambar Memuru Lise 1.461,00 2-3 1.475,00 4 yıl ve üzeri 1.496,00 Orta-Lise 1.964,00 2 Ambar Md. Yrd. 2-3 1.986,00 Orta-Lise 1.513,00 3 Ambar Saymanı 2-3 1.530,00 4 yıl ve üzeri 1.552,00

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI DENĠZLĠ ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI DENĠZLĠ ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI DENĠZLĠ ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI DENİZLİ İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 DENİZLİ İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ...

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI BURSA ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI BURSA ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI BURSA ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI BURSA İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 BURSA İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ... 3 1.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI VAN ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI VAN ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI VAN ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI VAN İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER 1.ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI.2 2. VAN İLİNİN İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ.....3 3.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

Kadın işçiler. Dr. Nilay ETİLER Kocaeli Üniversitesi

Kadın işçiler. Dr. Nilay ETİLER Kocaeli Üniversitesi Kadın işçiler Dr. Nilay ETİLER Kocaeli Üniversitesi Toplumsal cinsiyete dayalı işbölümü İkincil konum Hizmet ve bakım ağırlıklı işler Doğurganlık özelliği Küresel Cinsiyet Eşitsizliği raporu 124. sırada

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15 PRATİK BİLGİLER 2017 KATSAYILAR AYLIK KATSAYI 0,096058 01/01/2017 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,030462 TARİHİNDEN TABAN AYLIK KATSAYISI 1,503595 GEÇERLİ AİLE YARDIMI 2.134 204,99 ÇOCUK YARDIMI (0-6 YAŞ) 500 48,03

Detaylı

Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Projenin Konusu, Amacı ve Anahtar Kelimeler Projemizin Konusu: Türkiye

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı TÜM BİRİMLERE

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı TÜM BİRİMLERE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/04/2018-E.8962 T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire *BEKA1A5V* Sayı : 60077523-774.05-E. Konu : Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı TÜM BİRİMLERE 12/04/2014

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Gençlerin İşsizlik ve İstihdam İstatistikleri İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı İşgücü İstatistikleri veri tabanı 2010 yılı sonuçlarına göre ülkemizde gençlerin

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ TEMEL MAAŞLAR 1.1.1.1

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONYA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONYA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONYA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

7/8/2013 tarihli ve 28731 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

7/8/2013 tarihli ve 28731 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 7/8/2013 tarihli ve 28731 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: 657 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 41 İNCİ MADDESİNİN

Detaylı

GENEL SEÇİMLERİN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ ARAŞTIRMASI

GENEL SEÇİMLERİN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ ARAŞTIRMASI GENEL SEÇİMLERİN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ ARAŞTIRMASI AĞUSTOS - 2018 Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet Caddesi No: 2/12 Çankaya / ANKARA Tel: 0312 473 8423 Faks: 0312 473 8429 www.miargem.org.tr miargem@miargem.org.tr

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ Nurgül KAYA İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Uzman Atama Birimi Aday Memur Eğitimleri-2012 Kapsam Bu

Detaylı

BAŞ HEMŞİRE 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.032 2.105

BAŞ HEMŞİRE 4 yıl ve üzeri Y.O. 2.032 2.105 AMBAR ŞEFİ ANA İKMAL MERKEZİ MÜDÜR YARDIMCISI APLİKASYON ŞEFİ AŞÇI 21.07.2010 Tarih ve 2010/T-28 sayılı YPK kararının 6. maddesi ile verilen sınırlı yetki çerçevesinde; AMBAR MEMURU AMBAR MÜDÜR YARDIMCISI

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI AYDIN ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI AYDIN ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI AYDIN ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI AYDIN İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER 1.ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI.2 2. ADANA İLİNİN İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ.....3 3.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yaptırılacak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına ilişkin Merkezi

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI ANKARA ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI ANKARA ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI ANKARA ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI ANKARA İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 ANKARA İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ...

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA RAPOR NO : 25 KONU : Kredi Kullanılması havale edilen Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ibareli 15.04.2019 tarihli 15163508-251.06- E.826 sayılı yazı okundu. Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaatı için

Detaylı

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık

Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık On5yirmi5.com Kadınların gözde sektörleri: Eğitim, gıda ve sağlık Yarı zamanlı işler de dahil olmak üzere, kadın adayların yüzde 73 ünün ücret beklentisi 1.500 TL yi geçmiyor. Yayın Tarihi : 7 Mart 2016

Detaylı

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim 2017 TEB & Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Önsöz Bu raporda bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim (FOE) anketinin

Detaylı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi) 2 Ahşap Boyamacı 50. 3 Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 500

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi) 2 Ahşap Boyamacı 50. 3 Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 500 2014 YILI MESLEKİ EĞİTİM PLANI SIRA NO 1 MESLEK ADI Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi) KONTENJAN 6125 2 Ahşap Boyamacı 50 3 Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 500 4 Kartonpiyer

Detaylı

veri araştırma sunar: ÜÇ TÜRKİYE metropoller kentler kasabalar

veri araştırma sunar: ÜÇ TÜRKİYE metropoller kentler kasabalar veri araştırma sunar: ÜÇ TÜRKİYE metropoller kentler kasabalar 2000 den 2007 ye Gelir ve Statü Farklılaşmaları ya da KENTLERİN ÜÇ TÜRKİYESİ metropoller / kentler / kasabalar VERİ-SGT STATÜ GELİR TÜKETİM

Detaylı

3.1. ÖRNEKLEM VE YÖNTEM

3.1. ÖRNEKLEM VE YÖNTEM Mürsel ÇUKUR (İç Denetçi) Murat ANDAÇ (İç Denetçi) ŞİKÂYETÇİ İŞÇİLERİN GÖRÜNÜMÜ Burada Bakanlığımıza şikâyet amacıyla başvuran işçilerin görünümlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Nasıl bir şikâyetçi işçi

Detaylı

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma Giriş Seçime Doğru Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte olan vatandaşlarla görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında; Pamukkale ilçesinde 411 kişi, Merkezefendi

Detaylı

YÖNETMELİK. 13 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30300

YÖNETMELİK. 13 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30300 13 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30300 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI SĠVAS ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI SĠVAS ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI SĠVAS ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SIVAS İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 SİVAS İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ... 3 1.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

Doç. Dr. Demet ÜNALAN Doç. Dr. Mehmet S. İLKAY Uzman Tülin FİLİK ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Doç. Dr. Demet ÜNALAN Doç. Dr. Mehmet S. İLKAY Uzman Tülin FİLİK ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ ÇALIŞANLARININ ÖRGÜTSEL BAĞLILIK DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞANLARI ÜZERİNDE BİR UYGULAMA Doç. Dr. Demet ÜNALAN Doç. Dr. Mehmet

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Antalya Büyükşehir Belediyesinde istihdam edilen 14/7/1965 tarihli ve 657

Detaylı

İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ. Betimsel ve Çıkarımsal İstatistikler

İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ. Betimsel ve Çıkarımsal İstatistikler İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ Betimsel ve Çıkarımsal İstatistikler 2017 Tablo 1. İdari personelin çalıştığı kurumlarla ilgili ilgili frekans ve yüzde değerleri Frekans % Devlet Konservatuvarı 7 2,3

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 09.07.2013 * 6339 GENELGE (Sıra No: 7) 1-24/7/2008

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2) Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (Sıra No: 2) 1/6/2012 tarihli ve 28310 sayılı

Detaylı

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 www.macnamar.com Kale Mah. Kaptanağa Sok. Mecit Turan İş Merk. No: 5/86 Samsun Tel : 362 431 91 61 Fax: 362 431 91 61 1. Araştırmanın Kimliği... 1 1.1. Araştırmanın

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI TRABZON ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI TRABZON ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI TRABZON ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI TRABZON İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER 1.ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI.2 2. TRABZON İLİNİN İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ....3

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI

TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI TÜRKİYE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI SIRA NO MESLEK ADI KATILIMCI SAYISI 1 Ağ Tasarımcı-Bilgisayar 50 2 Ahşap CNC Makinası Operatörü 50 3 Aluminyum Doğramacı 20 4 Ambalajlama

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜR V. DOÇ. DR. RECEP ÖZKAN ÖZET SUNUM ÖZETİ MİSYON VİZYON MERKEZİN AMACI FAALİYET ALANLARI İDARİ YAPI SERTİFİKA

Detaylı

TÜRKİYE SOSYO-EKONOMİK STATÜ ENDEKSİ (TÜSES)

TÜRKİYE SOSYO-EKONOMİK STATÜ ENDEKSİ (TÜSES) TÜRKİYE SOSYO-EKONOMİK STATÜ ENDEKSİ (TÜSES) TÜSES Hakkında Bir SES ölçeği oluşturulurken karar verilecek konuların başında, endeksin hangi düzeyi kapsayacağıdır. Sosyo-ekonomik statü ilk bakışta bireye

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI KAYSERĠ ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI KAYSERĠ ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI KAYSERĠ ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI KAYSERİ İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 KAYSERİ İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ...

Detaylı

Rekabetçi ve Sorumlu İşletmeleri Destekleme Programı (SCORE): Türkiye için Fizibilite Çalışması

Rekabetçi ve Sorumlu İşletmeleri Destekleme Programı (SCORE): Türkiye için Fizibilite Çalışması ARAŞTIRMA NOTU 13/C-01A ARAŞTIRMA NOTU 14/C-01A Yayınlanma tarihi: Nisan 2014 Rekabetçi ve Sorumlu İşletmeleri Destekleme Programı (SCORE): Türkiye için Fizibilite Çalışması Pınar Kaynak TEPAV Araştırmacı

Detaylı

En çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekilip evine dönüyor 1

En çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekilip evine dönüyor 1 En çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekilip evine dönüyor 1 KEİG Platformu Kasım 2018 2014 yılında sanayide çalışan her dört kadından biri 2 bir yıl içinde işini bırakmış 3. Oysa bu

Detaylı

EKONOMİST TANIM A- GÖREVLER

EKONOMİST TANIM A- GÖREVLER TANIM Kıt kaynakların insan ihtiyaçlarını en iyi karşılayacak şekilde kullanılması, sınırsız insan ihtiyaçlarından kıt kaynaklarla karşılanacak olanların belirlenmesi, ihtiyaçları karşılayacak mal ve hizmetlerin

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI ELAZIĞ ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI ELAZIĞ ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI ELAZIĞ ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI ELAZIĞ İLİ SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 ELAZIĞ İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ... 3 1.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI MUĞLA ĠLĠ SONUÇ RAPORU

ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI MUĞLA ĠLĠ SONUÇ RAPORU ĠġGÜCÜ PĠYASASI ARAġTIRMASI MUĞLA ĠLĠ SONUÇ RAPORU 1 İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI MUĞLA İLİ SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI... 2 MUĞLA İLİNİN TEMEL İŞGÜCÜ PİYASASI BİLGİLERİ... 3 1.ÇALIŞANLARIN

Detaylı

İSTANBUL KAMUOYU ARAŞTIRMASI MAYIS 2015

İSTANBUL KAMUOYU ARAŞTIRMASI MAYIS 2015 İSTANBUL KAMUOYU ARAŞTIRMASI 19 25 MAYIS 2015 1 İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...3 GENEL SİYASİ TERCİHLER...5 GÜNDEM. 28 YEREL SORUNLAR..40 DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER...42 2 ARAŞTIRMANIN TEKNİK

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 12 Nisan 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28970 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

ESS DOCUMENT DATE: 21.07.2004 Alerts taken on board: 02, 03 EUROPEAN SOCIAL SURVEY

ESS DOCUMENT DATE: 21.07.2004 Alerts taken on board: 02, 03 EUROPEAN SOCIAL SURVEY ESS DOCUMENT DATE: 21.07.2004 Alerts taken on board: 02, 03 EUROPEAN SOCIAL SURVEY 2004 KART 1 Hiç Yarım saatten az Yarım saatten 1 saate kadar 1 saatten fazla 1,5 saate kadar 1,5 saatten fazla 2 saate

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE Sayı : 79847095.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE 14/8/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

ERZURUM ÇALIŞMA VE İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI

ERZURUM ÇALIŞMA VE İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI SIRA NO 1 PAZARLAMA VE PERAKENDE a Sigortacı b Emlak Komisyoncusu c Kasiyer d Kasa Şefi e Depo Görevlisi f Satın Alma Görevlisi g Reyon Görevlisi 2 MUHASEBE VE FİNANSMAN a Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4) T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 79847095-010.06.02-[115708-184]-247 08 /01 /2015 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları GENELGE (Sıra No: 4) 14/8/2013

Detaylı

(3) SAYILI LİSTE KURUMU : GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLATI : MERKEZ İHDAS EDİLEN KADROLARIN

(3) SAYILI LİSTE KURUMU : GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLATI : MERKEZ İHDAS EDİLEN KADROLARIN (3) SAYILI LİSTE KURUMU : GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLATI : MERKEZ İHDAS EDİLEN KADROLARIN Serbest Toplam Kadro Kadro Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Adedi G.İ.H. Gelir İdaresi Başkanı 1 1 1 G.İ.H. Gelir

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan:

İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: BELEDİYE VE BAĞLI KURULUŞLARI İLE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİKTE

Detaylı

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim 2015 TEB Boğaziçi Üniversitesi Önsöz Bu raporda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim (FOE) anketinin sonuçları detaylı bir şekilde

Detaylı

KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI LİSTESİ

KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI LİSTESİ KALİTE YÖNETİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI LİSTESİ Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No Hazırlayan Sistem Onayı Yürürlük Onayı Doküman No Dokümanın Adı Rev. No Revizyon Tarihi Kullanıcı

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir. İlan edilen kadrolar

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 07.01.2014 * 133 GENELGE (Sıra No: 4) 14/8/2013 tarihli

Detaylı

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İZMİR İL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI İŞGÜCÜ EĞİTİM PLANI SIRA NO MESLEK ADI KATILIMCI SAYISI 1 Ağ Tasarımcı-Bilgisayar 50 2 Adli Takip Elemanı 50 3 Ahşap CNC Makinası Operatörü 70 4 Aluminyum

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2019)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2019) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2019) 12/04/2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli

Detaylı

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİNİN KURUMA YÖNELİK AİDİYET VE İŞ MEMNUNİYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayanlar: Yrd. Doç. Dr. M. Deniz Giray Yrd. Doç. Dr. Duygu Güngör İzmir Üniversitesi Fen-Edebiyat

Detaylı

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi

Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim TEB Boğaziçi Üniversitesi Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim 2016 TEB Boğaziçi Üniversitesi Önsöz Bu raporda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye de Finansal Okuryazarlık ve Erişim (FOE) anketinin sonuçları detaylı bir

Detaylı

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu personel@erzincan.edu.tr

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu personel@erzincan.edu.tr 2015 Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu personel@erzincan.edu.tr Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri

Detaylı

İSTİHDAMIN İŞGÜCÜ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME RAPORU. Hakan EYGÜ Erzurum Odalar ve Borsalar Birliği Akademik Danışmanı

İSTİHDAMIN İŞGÜCÜ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME RAPORU. Hakan EYGÜ Erzurum Odalar ve Borsalar Birliği Akademik Danışmanı İSTİHDAMIN İŞGÜCÜ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME RAPORU Hakan EYGÜ Erzurum Odalar ve Borsalar Birliği Akademik Danışmanı İçindekiler 1. Giriş 1 2. Yatırım ve Teşvik Programları Açısından Değerlendirilmesi 1

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELMEDE AİLENİN VE BRANŞ SEÇİMİNDE CİNSİYETİN ROLÜ Kamil AKBAYIR Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi A.B.D., VAN ÖZET: Bu çalışmada,

Detaylı

İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Karar Tarihi 10.04.2012 Yönetmelik No: 5302 YT 006 Yürürlük Tarihi 10.04.2012 Yayın Tarihi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2018)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2018) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2018) 12/04/2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli

Detaylı

Mevzuat Takip Sistemi PRATİK BİLGİLER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİ

Mevzuat Takip Sistemi PRATİK BİLGİLER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİ 01/01/2013 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE, 5393 SAYILI KANUN ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞTIRILACAK SÖZLEŞMELİ PERSONELİN UNVAN BAZINDA ÜCRET TAVANLARI (TL) UNVAN SINIF DERECE

Detaylı

Kayıtdışı İstihdama Dair Yanıtlanmayı Bekleyen Bazı Sorular

Kayıtdışı İstihdama Dair Yanıtlanmayı Bekleyen Bazı Sorular PLATFORM NOTU'15 / P-3 Yayınlanma Tarihi: 05.02.2015 * Kayıtdışı İstihdama Dair Yanıtlanmayı Bekleyen Bazı Sorular Cem Başlevent 1 YÖNETİCİ ÖZETİ Son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, kayıtdışı

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ELEMANI TANIM Çalıştığı kurumun tanınmasını, çalışmalarına karşı insanlarda olumlu izlenimler uyandırmasını, çevresiyle iyi ilişkiler kurmasını ve saygınlığını artırmasını sağlamak

Detaylı

BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ

BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RUHSAL SAĞLIK DURUMUNUN BELİRLENMESI VE İŞ DOYUMU İLE İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ Ercan AYDOĞDU Akdeniz Üniversitesi Hastanesi İşyeri Sağlık Birimi

Detaylı