EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 5.,6.,7. ve 8. SINIFLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 5.,6.,7. ve 8. SINIFLAR"

Transkript

1 EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5.,6.,7. ve 8. SINIFLAR 801-Basketbol/Basketball Kategori: Spor Basketbol Kulübü; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek öğrenciye açıktır. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun açık ya da kapalı basketbol sahalarında yapılır. Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Basketbola ilgi duymak ve sevmek, Basketbolun bir takım sporu olduğunu bilmek ve işbirliği içinde çalışmaya açık olmak. 802-Binicilik/Horse Riding Kategori: Spor Binicilik Kulübüne 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinden 12 kız/erkek öğrenci kabul edilir. Bu kulübe katılacak öğrencilerden veli muvafakatnamesi alınır. Kemer Golf & Country Kulübü nde yapılan çalışmalara ulaşım, okul servisiyle ve ücretsiz olarak sağlanır. Kulüp çalışması kapsamında öğrenciler 15 dakika iletişim amaçlı at bakımı yapar, 30 dakika at (pony) binerler. Ayrıca öğrencilerin güvenlik nedeniyle tok (özel binici başlığı) ve çizme almaları gerekir. Binicilik Kulübü çalışması ücretlidir. At kiralama ve binicilik öğretmeni ücreti öğretim yılı için 1750 TL.- dir. Ücret 4 eşit taksitte fatura karşılığı Kemer Golf & Country Kulübüne ödenir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. 803-Modern Dans/Modern Dance Kategori: Gösteri Sanatları 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 16 kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrenciler yıl içinde çalışmış oldukları dans grubu ile yıl sonu etkinlikleri ve yıl içinde bazı aktivitelerde görev alır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Dansı sevmek ve gelişmiş ritim duygusu, Sahne korkusunun bulunmaması, Vücut yapısının dans etmeye uygun olması, Hareket koordinasyonunun gelişmiş olması.

2 804-Eskrim/Fencing Kategori: Spor Eskrim kulübüne; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 10 kız/erkek öğrenci alınır. Çalışmalar, eskrim sahasında yapılır. Ayrıca isteyen öğrenciler lisans alarak Eyüboğlu Gençlik ve Spor Kulübü takımında yer alabilir. Öğrencilerin kullanacağı malzemeler okul tarafından sağlanır. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. 805-Golf/ Golf Kategori: Spor Kulüpte; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 14 kız/erkek öğrenci çalışır. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun açık ya da kapalı spor alanlarında yapılır. Golf, öğrencinin teknik, konsantrasyon, rakibe saygılı olma özelliklerini geliştirmeyi amaçlar. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. 806-Halk Oyunları/Folk Dances Kategori: Gösteri Sanatları Uzman çalıştırıcı denetiminde faaliyetlerini sürdüren Halk Oyunları Kulübü nde, 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 16 kız/erkek öğrenci çalışır. Oluşturulan ekipler, yıl sonu etkinlikleri ve yıl içinde bazı aktivitelerde görev alır. Geçmiş yıllarda halk oyunları oynayan öğrencilerin yanı sıra kulübe yeni katılacak öğrenciler, uzman çalıştırıcılar tarafından belirlenir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. Halk oyunlarını sevmek ve ritim duygusu gelişmiş olmak. 807-Satranç Kulübü/Chess Kategori: Spor Satranç Kulübü; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 10 kız/erkek öğrenciden oluşur. Satranç Kulübü, satrancın sanatsal yanını ön plana çıkararak öğrencinin iyiye, güzele ve doğruya yönelmesini, sanat ve sanatçıya saygı duymasını, düşünce disiplininin gelişmesine yardımcı olmayı ve girecekleri toplumda dengeli, örnek kişiler olarak yer almalarını sağlamayı amaçlar. Satranç Kulübüne katılmak için çok iyi seviyede satranç bilgisi aranmaz. Satranç malzemeleri okul tarafından karşılanır. Satranç sporuna karşı ilgili olmak, Okul takımında yer alarak satranç turnuvalarında okulumuzu temsil etmek ve başarılı olmayı hedeflemek, Okul çıkışlarında belirlenecek ek çalışmalara katılmak.

3 808-Yüzme/Swimming Kategori: Spor Çalışmalarını okulumuzdaki kapalı yüzme havuzunda sürdüren kulüpte; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 16 kız/erkek öğrenci çalışır. Yüzme bilen ve yüzmeyi seven öğrencilerimiz bu kulübü seçebilir. Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir. Mazeretsiz olarak malzemesini getirmeyen öğrencilere ilgili müdür yardımcıları tarafından çeşitli ödevler verilir. Bir dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. 809-Resim ve El Sanatları Kulübü/Art&Handcraft Kategori: Görsel Sanatlar Kulüpte; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 12 kız/erkek öğrenci çalışır. Kulübün Amacı Öğrencilerin el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek, Boya ve çeşitli malzemeleri kullanarak iki ve üç boyutlu tasarım yapabilmelerini sağlamak, Sanata karşı daha duyarlı bireyler olmalarını sağlamak. Kulübe; yaratıcı, istekli, sorumluluk duygusu gelişmiş, çalışmanın gerekliliklerini yerine getirebilecek, gereken malzemeler konusunda özen gösteren öğrenciler katılırlar. Uygulamalar Kulüp çalışmalarımız iki ve üç boyutlu uygulamalardan oluşur. Bu çalışmaların öncesinde Elimizdeki malzemelerden neler yapabiliriz? Hangi malzemeleri bir arada kullanarak çalışmalarımızı görsel olarak zenginleştirebiliriz? gibi konular üzerinde konuşularak kulüpteki öğrencilerin fikirleri alınır. Çalışmalarda kullanılan malzemeler öğrenciler tarafından temin edilir. Bu kulüpte yapılan çalışmalar öğrencilerin getirdikleri malzemelerle gerçekleştirildiğinden, seçen öğrenciler bu konuda sorumluluk duymalıdır. Yapılan çalışmalar yıl sonunda sergileneceğinden, çalışmalar mutlaka bitirilerek sergilenmeye hazır olarak bırakılmalıdır. 810-Fotoğrafçılık Kulübü/Photography Kategori: Görsel Sanatlar Kulüp; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 10 öğrenciden oluşur. Kulüpte fotoğraf makineleri ve çekim teknikleri hakkında bilgi verilir, yıl içinde gerçekleşen okul etkinlikleri görüntülenir, okul dışı gezilerde öğrencilerin fotoğrafçılık hobileri geliştirilir. Ayrıca galeri gezileri ve seminerlerle, öğrencilerin güncel konuları takip ettikleri Fotoğrafçılık Kulübünde, yıl boyunca öğrencilerin yaptıkları çalışmalar sergilenir. Güzel sanatlara ilgi duymak ve yetenekli olmak, Fotoğrafçılığa ilgi duymak, Planlı ve programlı çalışmak, Film çekebilen (refleks) bir makineye sahip olmak, En az 5 megapiksel dijital makineye sahip olmak, Grup çalışmasına ve organizasyon becerisine sahip olmak, Gerçekleşebilecek yurt dışı organizasyonlara katılabilmek, Projelerde istekli çalışmak, Yaratıcı ve üretken olmak, Okul dışı zamanlarda gezilere katılabilmek (Örneğin; çarşamba/cuma a kadar)

4 811-Keman Kulübü/Violin Kategori: Gösteri Sanatları Kulüp; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 6 öğrenciden oluşur. Yaylı çalgı eğitimi almaya istekli ve yetenekli öğrencilerden seçilerek oluşturulan Keman Kulübü, temel eğitimin yanı sıra okul dışı zamanlarında keman çalan ve belli bir seviyeye ulaşmış öğrencilerin de katılabileceği bir kulüptür. Kulüp çalışmalarına, keman çalmaya elverişli fizik yapısına ve iyi bir müzik kulağına sahip olan öğrencilerimiz katılabilir. Keman çalmak hem yetenek hem de sabır işidir. Öğrenciler, kulüpte aldıkları temel bilgiler sayesinde okul içi ve okul dışı gösterilerde görev alarak ürünlerini sergiler. Kulübün Amacı Öğrencilerin müziğe karşı ilgi ve isteklerini keman enstrümanını kullanarak artırabilmek, kemanı sevdirmek, çalmasını sağlamak, Enstrüman yolu ile müziği analiz eden, dinleyen ve doğru teknikle yorumlayan öğrenciler yetiştirmek. Keman çalmaya elverişli fizik yapısına sahip olmak, İyi bir müzik kulağına sahip olmak, Ritimsel belleği geliştirilebilir olmak, Çalgı çalma becerisi geliştirilebilir olmak. Enstrümanlar öğrenciler tarafından temin edilir. Materyallerin eksiksiz ve düzenli olarak getirilmesi gerekir. Çalgıyı temiz kullanmak önemlidir. Düzenli çalışmaya istekli olunmalıdır. Bu kulübe katılan öğrencilerin her gün düzenli olarak yaklaşık bir saat keman çalışması gerekmektedir. Gösteri öncesinde yapılacak olan hafta sonu veya okul sonrası çalışmalara katılma konusunda özverili olmak gerekir. Sonuç odaklı olması bakımından bu kulübü seçen öğrencilerimiz, her yıl düzenli olarak Keman Kulübü ne devam etmeye istekli olmalıdır. Uygulamalar Yıl boyunca yapılan çalışmalar çeşitli etkinliklerde sahnelenir. Kulüp öğrencileri, yılsonu gösterisi hazırlıkları ya da okul dışında yapılacak yarışmalara hazırlık dönemlerinde okul çıkışında ve hafta sonlarında provalara katılır. Öğrenciler hafta sonunda yapılacak provalara kendi ulaşımlarını kendi imkanlarıyla sağlar. Gösterilerde kullanılacak kostüm ve aksesuarların kiralama veya satın alma bedelleri öğrenciler tarafından karşılanır. Çalışmaların değerlendirilmesi Yapılan çalışmalar ders öğretmeni tarafından her hafta düzenli olarak kontrol edilir. Değerlendirme aşamasında dikkat edilen kurallar Kemanı tekniğine uygun çalması, Seslerin doğru, temiz çalınması, Notaları adları ve süreleri ile doğru okuyup, çalabilmesi, Toplu halde hareket edebilmesi, çalarken grup içerisindeki diğer arkadaşlarını takip edebilmesi.

5 812-Yan Flüt Kulübü/Flute Kategori: Gösteri Sanatları Kulüp; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 6 öğrenciden oluşur. Üflemeli çalgı eğitimi almaya istekli ve yetenekli öğrencilerden seçilerek oluşturulan Flüt Kulübü çalışmalarına, flüt çalmaya elverişli fizik yapısına ve iyi bir müzik kulağına sahip olan öğrencilerimiz katılabilir. Flüt çalmak hem yetenek hem de sabır işidir. Öğrenciler, kulüpte aldıkları temel bilgiler sayesinde okul içi ve okul dışı gösterilerde görev alarak ürünlerini sergiler. Kulübün Amacı Öğrencilerin müziğe karşı ilgi ve isteklerini flüt eğitimi alarak artırabilmek, enstrümanı sevdirmek ve çalabilmesini sağlamak, Enstrüman yolu ile müziği analiz eden, dinleyen ve doğru teknikle yorumlayan öğrenciler yetiştirmek. Flüt çalmaya elverişli fizik yapısına sahip olmak, İyi bir müzik kulağına sahip olmak, Ritimsel belleği geliştirilebilir olmak, Çalgı çalma becerisi geliştirilebilir olmak. Enstrümanlar öğrenciler tarafından temin edilir. Materyallerin eksiksiz ve düzenli olarak getirilmesi gerekir. Çalgıyı temiz kullanmak önemlidir. Düzenli çalışmaya istekli olunmalıdır. Bu kulübe katılan öğrencilerin her gün düzenli olarak yaklaşık bir saat nefes çalışması yapması gerekmektedir. Gösteri öncesinde yapılacak olan hafta sonu veya okul sonrası çalışmalara katılma konusunda özverili olmak gerekir. Sonuç odaklı olması bakımından bu kulübü seçen öğrencilerimiz, her yıl düzenli olarak Flüt Kulübüne devam etmeye istekli olmalıdır. Uygulamalar Yıl boyunca yapılan çalışmalar çeşitli etkinliklerde sahnelenir. Kulüp öğrencileri, yılsonu gösterisi hazırlıkları ya da okul dışında yapılacak yarışmalara hazırlık dönemlerinde okul çıkışında ve hafta sonlarında provalara katılır. Öğrenciler hafta sonunda yapılacak provalara kendi ulaşımlarını kendi imkânlarıyla sağlar. Gösterilerde kullanılacak kostüm ve aksesuarların kiralama veya satın alma bedelleri öğrenciler tarafından karşılanır. Çalışmaların değerlendirilmesi Yapılan çalışmalar ders öğretmeni tarafından her hafta düzenli olarak kontrol edilir. Değerlendirme aşamasında dikkat edilen kurallar Enstrümanını tekniğine uygun çalması, Doğru nefes kullanımı, temiz çalınması Notaları adları ve süreleri ile doğru okuyup, çalabilmesi, Toplu halde hareket edebilmesi, çalarken grup içerisindeki diğer arkadaşlarını takip edebilmesi.

6 814-Yaratıcı Yazma (PENCERE)/Creative Writing Kategori: Kişisel Gelişim-Yaratıcılık Bu kulübe 5., 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerinden 10 kişi kabul edilir. Yazarak yaratmak, kişinin kendine güvenini kazanmasında oldukça önemli bir etkendir. Yazmayı eğlenceli ve zevkli yaratım oyunlarına dönüştürerek uzun vadede kalıcı ve sürekli etkiler yaratılabilir. Bu kulüpte yapılan çalışmalarla öğrencilerimiz kendini ifade etme becerisini geliştirmeyi, yaratıcı düşünmeyi, sözcüklere farklı anlamlar yüklemeyi, görsel yorumlamayı öğreneceklerdir. Yazmaya ve okumaya karşı istekli ve yetenekli olmak, İyi derecede bilgisayar kullanıcısı olmak, Yaratıcı bir bakış açısına sahip olmak, Yazma sanatına ilgi duymak. Yazı çalışmalarına katılmak, yazılı ürünler çıkarmak. Çalışmaların Değerlendirilmesi Öğrenciler, yurt içinde düzenlenen öykü, deneme vb. yarışmalara katılarak kendilerini ve birikimlerini kanıtlama imkanı bulur. 815-Türkçe Tiyatro Kulübü/Theater In Turkish Kategori: Gösteri Sanatları Kulüpte; 5., 6.,7. ve 8. sınıflardan toplam 20 öğrenci uzman çalıştırıcı rehberliğinde çalışır. Kulüp, öğrencilere tiyatro sanatını sevdirmek, tiyatro izleme alışkanlığını kazandırmak ve öğrencilerin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri amacıyla çalışmalar yapar ve yıl sonunda oyun sahneler. Bu oyunla yarışma ve festivallere katılarak okulumuzu temsil eder. Kostüm giderleri, öğrenciler tarafından karşılanır. Tiyatro sanatına istekli olmak, Düzgün konuşma becerisine sahip olmak, Özverili olmak, Hafta sonu ve okul sonrası çalışmaya istekli olmak 816-Englısh Musıcal Club/İngilizce Müzikal Kategori: Gösteri Sanatları Kulüpte; 5., 6.,7. ve 8. sınıflardan toplam 16 öğrenci ile İngilizce öğretmenleri rehberliğinde çalışır. İngilizce Drama Kulübünde gerçekleştirilen çalışmalarla öğrencilerin, oyunculuk yeteneklerini ve İngilizcelerini geliştirmeleri amaçlanır. Hazırlanan oyun, yılsonunda diğer öğrencilere ve velilere sergilenir. Kostüm giderleri, öğrenciler tarafından karşılanır. Tiyatro sanatına istekli olmak, Yeterli İngilizce seviyesine sahip olmak, Düzgün konuşma becerisi, Hafta sonu ve okul sonrası çalışmalar konusunda özverili ve istekli olmak,

7 817-International Cooking/Uluslararası Yemek Kulübü Kategori: Hobi-Yaratıcılık 5., 6.,7. ve 8 sınıf seviyelerinde 8 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulüpte değişik kültürlere ait yemekler araştırılır ve pişirilir. Kulübün amacı; vizyon ve misyonumuzda yer alan kültürler ve uluslararası bilinç anlayışını kazanmalarında öğrencilerimize destek olmaktır. Öğrenciler farklı kültürlerdeki yemek alışkanlıkları ve yemek kültürleri konusunda bilinçlenir ve değişik uygulamalarda bulunur. Kulüp çalışmasında kullanılacak malzemeler öğrenciler tarafından getirilir Junıor Model Unıted Natıons/ Ortaokul Model Birleşmiş Milletler Kategori: Fen ve Sosyal Bilimler-Araştırma ve 8. Sınıf seviyelerinde 14 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün Amacı Birleşmiş Milletler dünya barışına ulaşmayı hedefleyen bir uluslararası kuruluştur. Model Birleşmiş Milletler (MUN) ise tüm dünya okullarında uygulanan ve öğrencilerin gerçek Birleşmiş Milletler gibi davrandığı bir faaliyettir.bir ya da birden fazla gün sürebilen bir uygulamadır. JMUN ortaokul öğrencileri tarafından gerçekleştirildiği için özgün bir faaliyettir. JMUN da Birleşmiş Milletler in resmi dili olan İngilizce dili kullanılır. Öğrenciler delege adı verilen gruplar oluşturur ve (ülke veya devlete ait olmayan bir organizasyon) konferans süresince o ülkeleri temsil eder. Gruplardaki her bir öğrenciye delege ve grupların lideri olan öğrenciye ise büyükelçi denir. Delegelerin kendi ülkelerini temsil etmemeleri genel bir kuraldır; böylece başka ülkelerin bakış açılarından dünya sorunlarına bakmayı öğrenirler. Yoğun ama oldukça motive edici bir faaliyettir ve katılımcılara İngilizce öğrenme becerilerini derinleştirme, genel kültürlerini keskinleştirme, tartışmaya açık önemli güncel olaylarla yakından ilgilenme ve dünya diplomasi dilini öğrenme fırsatı sunar. Dünya sorunlarını inceleme ve araştırmayı, konuşma hazırlayıp sunmayı ve resmi önerilerle iyi fikirlerin işleme konulmasını sağlamayı, takımlarda yeni arkadaşlarla çalışmayı başarmayı, İngilizce münazara becerisini, kendi ayakları üzerinde düşünüp güçlüklere karşı hızlı tepki verebilmeyi, oylama sonucunda uzlaşmayı ve çoğunluğun kararlarını kabul etmeyi öğrenirler. Katılım Kriterleri İngilizcenin ileri düzeyde olması, Uluslararası siyasi ve kültürel konulara ilgi duymak, Kültürler arası etkileşime ilgi duymak, olumsuz sonuçları araştırmak, Çalışkan ve özverili ve sorumluluk sahibi olmak, Gerektiğinde, uzun zaman alacak ve ön hazırlık gerektirecek okul içi ve dışı organizasyonlara katılma, araştırma yapmaya ve araştırdıklarını sunmaya ilgi duyma Global olayları yabancı dilde izleyebilme, yorumlayabilme, Kurumu yurt içi ve yurt dışı ortamlarda temsil edebilecek niteliklere sahip olma,

8 819-TED ed Club Kategori: Araştırma ve İletişim 6.7. ve 8. sınıf seviyelerinde 10 kız/erkek öğrenciden oluşur. TEd-Ed Kulübünde öğrenciler; seçtikleri konu ile alakalı fikirlerini araştırma yapıp geliştirerek paylaşımda bulunur ve TED konuşma formatında düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaşırlar. Bu sayede öğrenciler 21.yy becerilerini de var olan fikirlerini geliştirerek ve yeni fikirler de edinerek kullanmış olurlar. Kulübün amacı öğrencilerin fikirlerini araştırma, sunma ve tartışma ortamını okul içerisinde yaratarak bu düşüncelerini TED konuşma formatında arkadaşlarına sunmasını sağlamaktır. Öğrencilerin araştırma yapmaya ve araştırdıklarını sunmaya ilgi duymaları. Öğrencilerin iletişim ve sunum becerilerini geliştirmeye istekli olmaları. Kulübün Amacı Öğrenciler tarafından sunulan yaratıcı fikirleri desteklemek ve teşvik etmek. Çözüm odaklı, araştırmacı, sorgulayan ve girişimci bir nesil yetiştirmek. Öğrencilerin düşüncelerini paylaşabilecekleri bir platform yaratmak. Öğrencilerin sunum becerilerini ve toplum önünde konuşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak. 820-Yaratıcılık Kulübü/DestinationImagiNation (DI) Kategori: Fen ve Sosyal Bilimler-Araştırma-Yaratıcılık-Drama Kulüp; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyesinden en az 5 ve en fazla 7 öğrenciden oluşur. Destination Imagination (DI), dünyanın en büyük yaratıcılık ve problem çözme becerisi kazandırmayı hedefleyen organizasyonudur. DI çalışmaları, okulumuzda kulüp çalışmaları içinde yer almaktadır. Kulübün amacı, yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme becerileri kazandırmak, anlık yarışmalar sayesinde takım elemanlarına hızlı düşünmeyi, karar vermeyi ve kararını uygulamayı öğretmek ve kazandığı tüm becerileri günlük hayatlarında uygulayabilmelerini sağlamaktır. Üretmekten, denemekten ve ürün çıkarmaktan zevk almak, Yaratıcılığını her alanda kullanabilmek, Drama ve dans etme yeteneğine sahip olmak, Keşfetmek, araştırmak ve gözlem yapmaktan zevk almak, Özellikle Türkçe, İngilizce, Matematik, Fen Bilimleri derslerinde başarılı olmak, Grup çalışmasına yatkın olmak, Deplasman ya da turnuvaya gitmeyi gerektirecek hiçbir spor aktivitesinde veya okul takımında yer almamak, Gerçekleşebilecek yurt dışı organizasyonlara mazeretsiz katılabilmek Görev verildiği takdirde provalara ve gerektiği zaman okul sonrası çalışmalara mutlaka katılmak gerekmektedir. Kulüp çalışmaları sırasında yapılması istenilen tüm aktiviteler ciddi bir şekilde takip edilmeli ve katılımcı olunmalıdır. Uluslararası platformda belirlenen yarışma metinlerini dikkatlice okuyup yorumlamalı ve gerekli araştırmalar yapılmalıdır. Kulübün amacı doğrultusunda çalışmalarda üretken ve yaratıcı olmak; ayrıca takım çalışması kurallarına ciddi şekilde uymak gerekmektedir.

9 Uygulamalar Okulumuzu, bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmek Önemli Not: DI Ulusal Finalleri nde başarılı olunduğu takdirde, takım Türkiye yi temsil etmek üzere Amerika Birleşik Devletleri nde yapılacak olan DI Dünya Finallerine katılmaya hak kazanacaktır. Bu durumda yarışmanın tüm masrafları öğrenci velileri tarafından karşılanacaktır Bilim Kahramanları (FLL)/First Lego League (FLL) Kategori: Matematik ve Fen-Araştırma-Yaratıcılık-Drama-Teknik Kulüp; 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyesinden en az 5 ve en fazla 9 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün amacı, toplumsal konulara duyarlı, özgüven sahibi, takım halinde çalışabilen, çözüm odaklı, yaratıcı, farklı tasarımlar üretebilen gençler yetişmesini sağlamaktır. Bu kulüpte öğrenciler, bir taraftan her yıl yeniden belirlenen toplumsal bir soruna çözüm üretecekler, diğer taraftan lego parçalarıyla tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, konuyla ilgili istenen görevleri yerine getirmeye çalışacaklardır. Yaptıkları projeyi ve robotlarını sunmak için Mart ayında gerçekleşen Bilim Kahramanları Buluşuyor / FLL Türkiye turnuvalarına katılacaklardır. Lego parçalarıyla görevler inşa edebilmek, NXT ve Evo 3.0 robot kullanımına ve programlamasına ilgi duymak, Toplumsal sorunlara duyarlı olmak ve çözümleri için yaratıcı fikirler üretmek. Kulübün araç ve gereçlerine zarar verebilecek davranışlardan kaçınılır. Kulübe katılan öğrenciler bir takım halinde hareket etmelidir. Koçların ve danışmanların rehberliğinde, çözüme ulaşmak için gereken tüm çalışmaları öğrenciler kendileri yapar. Öğrenciler arkadaşça rekabet kurallarına uyar. Öğrenciler yaptıkları her şeyde duyarlı profesyonellik gösterirler. Uygulamalar Okulumuzu, bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmek. Önemli Not: Kulüp çalışmaları için gerekli olan Lego Eğitim Seti, takım tişörtü ve takım bayrağı gibi malzemelerin alım ücreti ve yarışmalara katılım ücretleri (ilk kez kulübe katılacak öğrencilerden yıllık 500 TL., kulübe devam edecek öğrencilerden yıllık 150 TL.) öğrenci velileri tarafından karşılanacaktır. Bilim Kahramanları/FLL Ulusal Finallerinde başarılı olunduğu takdirde, takım Türkiye yi temsil etmek üzere Amerika Birleşik Devletleri nde yapılacak olan Dünya Finallerine katılmaya hak kazanacaktır. Bu durumda, yarışmanın tüm masrafları öğrenci velileri tarafından karşılanır. 822-Matematik Akıl ve Strateji Oyunları Kulübü/Mathematical Mind and Strategy Games Kategori: Matematik-Zeka Oyunları-Problem Çözme-Araştırma ve 8. sınıf seviyelerinde 5 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulüpte öğrencilerin analitik düşünme, problem çözme, yorumlama ve sentez yapabilme becerilerini geliştirmeleri hedeflenir. Bir önceki matematik dersi geçme notu 5 olmak, İlk kritere uyan öğrencilere uygulanan yetenek testi sonucunda ilk 7 kişi arasında yer almak, Matematik dersine, zeka ve strateji oyunlarına ilgi duymak, Problem çözme becerisine sahip olmak.

10 Yapılan çalışmalarda seviye üstü matematik konu anlatımları ve bunların uygulandığı farklı strateji ve zeka oyunları oynanırken ciddi bir şekilde takip etmek ve yapılan aktivitelere katılımcı olmak. 823-Gökyüzü Fotoğrafçılığı/Sky Photography Kategori: Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler-Araştırma ve 8. sınıf seviyelerinde 10 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulüpte öğrenciler, Gözlemevinde bulunan teleskopların ve teleskoplara bağlı araçların (filtreler, bilgisayar programları) kullanımlarını öğrenir, teleskopa bağlı fotoğraf makinesini kullanarak çeşitli gökyüzü objelerinin fotoğraflarını çekerler. Her öğrenci yıl sonuna kadar kendi fotoğraf arşivini oluşturur. Öğrenciler, 2. dönem kulüp programı dahilinde CCD kamera kullanımını öğrenerek derin gök cismi fotoğrafları çeker. Çalışmalar öncelikle Güneş fotoğrafları çekilerek başlar. Teleskop ve fotoğraf makinesini kullanmayı öğrenen öğrenciler için gece gözlemleri düzenlenerek Güneş Sisteminde bulunan gezegenlerin, uyduların fotoğraflanması sağlanır. Kulüp öğrencileri havanın açık olduğu her cumartesi akşamı gece gözlemlerine katılırlar. Fen ve matematik alanlarına ve fotoğrafçılığa ilgi duymak, Microsoft Office programlarını kullanabilmek. Gözlemevi araç ve gereçlerine zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak, Yıl içerisinde yapılan gözlemlerin en az yüzde 70 ine katılmak, Gözlemevine ulaşım sırasında, laboratuvar ve tiyatro derslerinde bulunan öğrencileri rahatsız etmeden, sessiz bir şekilde gözlemevine çıkmak ve ders sonunda aynı şekilde gözlemevinden ayrılmak, Gece gözlemleri bitiminde grup halinde, görevli öğretmen gözetiminde gözlemevinden ayrılmak Kodlama Saati Kulübü/Hour of Code Club Kategori: Bilgisayar/Teknoloji Kulübe; ve 8. sınıf seviyelerinden 10 kız/erkek öğrenci alınır. Öğrenciler, Kodlama Saati Kulübünde; Bilgisayarların gerçek kullanım amaçlarını daha iyi anlarlar, Kullandıkları bilgisayarların donanımsal ve yazılımsal yapısını daha iyi kavrarlar, Bütün programlama dillerinin ortak bileşenleri olan veri, değişken, döngü, koşul, dallanma ve dizin gibi kavramları öğrenirler, Yazılım geliştirmenin analiz, tasarım, geliştirme ve test gibi basamaklardan oluşan bir problem çözme süreci olduğunu fark ederler. Programlama öğrenen öğrenciler; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi beceriler kazanırlar. Bu beceriler küçük yaşta edinilerek geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimizi daha ayrıcalıklı kılar. 825-Elektronik Robotik Kulübü/Electronic Robotics Kategori: Bilgisayar-Teknoloji Kulübe; ve 8. sınıf seviyelerinden 10 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulübün Amacı Öğrencilerin bilgisel ve deneysel teknolojik gelişimlerini sağlamak, Öğrencilerin teknolojik gelişimlere karşı duyarlılıklarını artırmak, Öğrenim hayatlarının sonunda, öğrenim hayatları boyunca aldıkları bilgilerin gerçek hayatta ne kadar gerekli olduğunu hissettirmek,

11 Bilgisayarın sadece görsel amaçlı işler için kullanılmayacağını aslında teknoloji de üreten bir cihaz olduğunu anlatmak, Yaşadıkları çevrede kullanılan teknolojilere dair fikir sahibi olmalarını sağlamak, Üretkenlik ve bundan kaynaklanan özgüvenlerini artırmak, Planlı ve programlı çalışma, rekabet etme, dikkat, sabır ve odaklanma özelliklerini geliştirmek, Bilimsel fikirler etrafında, ekip çalışması içerisinde her türlü kötü alışkanlıklardan uzak, paylaşım ve katılım gücü yüksek bireyleri hayata kazandırmak. Tüm öğrenci velilerine yazılı kulüp katılım formu ve bilgilendirme yazısı gönderilir. Kulüp tanıtım formunu onaylayan velilerin öğrencileri kulüp çalışmasına katılım hakkı kazanır. Kulüp çalışmasını kabul ederek Elektronik ve Robotik Kulübüne katılan her öğrenci kulüp çalışmalarına devam etmek zorundadır. Kulüp çalışmasını kabul ederek gelen Elektronik ve Robotik Kulübüne katılan her öğrenci kulüp çalışmaları müfredatında yapılacak her uygulamayı yapmak zorundadır. Kulüp ücretli olup, verilecek ödeme cetveline göre öğrencilerden toplu olarak proje, araç ve gereç ücretleri toplanacak ve uygulama bir sonraki hafta yapılacaktır. Her uygulama süresi azami 3 haftadır. Boş kalan süre içerisinde görsel ya da yazılı dokümanlarla çalışma izlenecektir. Kulüp çalışmalarında havya ve el aletleri ile şaka yapılmaz. Öğrenci, öğretmenin komutları dışında hareket edemez. Öğretmenin gerekli izni vermesi ile öğrenci istediğini yapabilir. Çalışma anında konuşma, el kaldırmadan söz alma kesinlikle yasaktır. Öğretmen izin vermeden sırası gelmeyen parça projeye monte edilmez. Malzemesine zarar veren öğrenci zararını kendisi karşılar. Proje son kontrol yapılmadan çalıştırılmaz. Bu eğitim 72 saat olup haftada 2 saat gerçekleştirilecek ve eğitimin yüzde 85 i uygulamayı kapsayacaktır. Uygulama ile geçen eğitim daha verimli olduğu gibi aynı zamanda eğlenceli olacaktır. Eğitim süresince yapılacak elektronik ve robotik uygulamalarda öğrencinin ihtiyacı olacak elektronik ve mekanik malzemeler öğrenci tarafından karşılanacak ve yaptığı uygulama kendisinin olacaktır. Yıl boyunca yapılacak masraf yaklaşık 1600 TL.- dir. 826-Fen ve Teknoloji-Proje Kulübü /Science and Technology Project Club Kategori: Fen Bilimleri-Araştırma 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 10 kız/erkek öğrenciden oluşur. Kulüp çalışmaları, bilimsel ve teknolojik gelişmelere karşı merak duygusu geliştirmeyi hedefler. Kulüpte; fen, teknoloji, toplum ve çevre arasındaki karşılıklı etkileşimler incelenir. Öğrenciler, araştırma, okuma ve tartışma yöntemleri ile yeni bilgileri yapılandırma becerisini kazanır. Yıl boyunca öğrendikleri, merak ettikleri veya araştırdıkları konularla ilgili projeler geliştirir, yeni buluşlar yaparlar. Bu proje ve buluşlarla yıl içerisinde düzenlenen bilim şenliklerine ve sergilere katılırlar. Bu çalışmaları, laboratuvar öğretmenlerinin rehberliğinde laboratuvarlarda gerçekleştirirler. Fen ve teknoloji dersine ilgi duymak, Çalışmaya istekli olmak, Yeni proje ve buluş fikirlerine sahip olmak.

12 827-Sosyal Bilgiler Atölye Kulübü/Social Sciences Atelier Kategori: Sosyal Bilimler 5., 6.,7. ve 8. sınıflar seviyelerinde 14 kız/erkek öğrenci yer alır. Sosyal Bilgiler Atölye Kulübü nde, sosyal bilgiler konularının tümü geniş kapsamda ele alınmaktadır. Amaç, öğrencilerin sosyal bilgilerin mantığına göre bir çalışma sistemi izlemeleridir. Sınıf içerisinde yapılacak ufak grup etkinliklerinin yanında okul dışı inceleme-araştırma gezileri, röportajlar vb. etkinlikler düzenlenir. Tarihte en çok merak edilen konular, olaylar üzerinde bireysel veya grup çalışmaları yapılır. Konularla ilgili belgesel analizi, radyo-tv-gazete, bilim insanlarıyla röportaj, inceleme ve araştırma gezileri, sinema analizleri, kitap sohbetleri-söyleşileri-tartışmaları, kısa film -belgesel hazırlama, dergi hazırlama, mini stant sunumları vb. çok sayıda farklı etkinlik gerçekleştirilir. : Sosyal Bilimlere ilgi duymak, Planlı ve sistemli çalışmaya istekli olmak, Disipline sahip olmak, Farklı beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için istekli olmak, Ekip çalışması ruhuna sahip olmak. 828-Oyunlarla Almanca/German Through Games Kategori: Dil becerisi-hobi 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 10 öğrenciden oluşur. Öğrencilerin, yıl boyunca öğrendikleri konuları ve edindikleri kazanımları destekleyen, hem sınıf hem de internet ortamında oynanan oyunlar ile Almanca gelişimlerine katkı sağlanır. Kelime oyunları, masa oyunları, domino, Kahoot, kendi masalını yaratma gibi birçok eğlendirirken öğreten oyun sayesinde öğrencilerin dil gelişimleriyle birlikte sosyal gelişimleri üzerine yoğunlaşılır. Almanca dilini geliştirmeye hevesli olmak Eğitici ve eğlendirici oyunlara ilgisi olmak 829- Oyunlarla İspanyolca/Spanish Through Games Kategori: Dil becerisi-hobi 5., 6.,7. ve 8. sınıf seviyelerinde 10 öğrenciden oluşur. Öğrencilerin, yıl boyunca öğrendikleri konuları ve edindikleri kazanımları destekleyen, hem sınıf hem de internet ortamında oynanan oyunlar ile İspanyolca dil gelişimlerine katkı sağlanır. Kelime oyunları, masa oyunları, domino, Kahoot, kendi masalını yaratma gibi birçok eğlendirirken öğreten oyun sayesinde öğrencilerin dil gelişimleriyle birlikte sosyal gelişimleri üzerine yoğunlaşırlar. İspanyolca dilini geliştirmeye hevesli olmak Eğitici ve eğlendirici oyunlara ilgisi olmak

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3.ve 4. SINIFLAR 701-Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 2., 3. ve 4. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek öğrenciye

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR 201-Atletizm/Athletics 5. ve 6. sınıf seviyelerinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. 3. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. 3. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2. ve 3. SINIFLAR 501-Basketbol/ Basketball 2. ve 3. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek öğrenciden

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU/ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU/ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU/ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 4. ve 5. SINIFLAR 601-Basketbol/Basketball 4. ve 5. sınıf seviyelerinde 20 kız/erkek

Detaylı

dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.

dönem içinde üç kez malzemesini mazeretsiz olarak getirmeyen öğrenciler kulüp rehber öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilir. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2., 3. ve 4. SINIFLAR 101-Atletizm/Athletics 2., 3. ve 4. sınıf seviyelerinde 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301- Atletizm/Athletics Kategori: Spor

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301- Atletizm/Athletics Kategori: Spor EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. ve 8. SINIFLAR 301- Atletizm/Athletics 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 701-Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 20 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 601-Basketbol/Basketball Kategori: Spor 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol okul takımı

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 501-Basketbol/ Basketball 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun

Detaylı

EYÜB O Ğ LU EĞ İ Tİ M KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜB O Ğ LU EĞ İ Tİ M KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜB O Ğ LU EĞ İ Tİ M KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 601 Basketbol/Basketball 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol okul takımı çalışmalarına

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 801 Basketbol/Basketball Kategori: Spor Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 AKUT/AKUT

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 AKUT/AKUT EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 AKUT/AKUT Lise sınıfları seviyesinde 20 kız/erkek öğrenciden oluşur. AKUT Arama Kurtarma Derneği, Arama - Kurtarma

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. ve 8. SINIFLAR 301-Basketbol/Basketball 7. ve 8. sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 701 Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİ M KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR

EYÜBOĞLU EĞİTİ M KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR EYÜBOĞLU EĞİTİ M KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR 201-Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 101-Atletizm/Athletics 12 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava şartlarına göre okulumuzun açık ya da kapalı spor

Detaylı

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DESTINATION IMAGINATION KULÜBÜ Öğrenci Sayısı :7 kişi ( 4. Sınıflar) Amaç: Hayal gücünden

Detaylı

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler.

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 101- Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış tekniklerini, doğru

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURÇAK EYÜBOĞLU BATI ATAŞEHİR İLKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 501 Basketbol/Basketball 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlayan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 101 Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış tekniklerini, doğru

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 701 Basketbol/Basketball Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ. 7. ve 8. SINIFLAR. 301-Basketbol/Basketball Kategori: Spor EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. ve 8. SINIFLAR 301-Basketbol/Basketball 7. ve 8. sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Çalışmalar hava

Detaylı

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VE 3. SINIFLAR KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI KÜTÜPHANE KULÜBÜ Kulüp Kontenjanı:

Detaylı

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler.

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 5. ve 6. SINIFLAR 201 Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış

Detaylı

2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ SPOR KULÜPLERİ BASKETBOL / BASKETBALL Hande Gürdal Uygulama Yeri: SEV Spor Salonu 5 ve 6. sınıf seviyelerinde 20 öğrenciye açıktır. Çalışmalar okulumuzun spor salonlarında

Detaylı

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir.

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. 8. SINIFLAR 301 Basketbol/Basketball 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlayan bir

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 6., 7. ve 8. SINIFLAR 301 - Basketbol / BASKETBALL Basketbol Kulübü; 6., 7. ve 8. sınıf seviyelerinde 24 kız/erkek öğrenciye açıktır.

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Alex DARNELL Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı Ortaokul öğrencileri (10 kişi) -Tüketimden

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI KEMERBURGAZ ORTAOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 801-Basketbol/Basketball Kategori: Spor Basketbol Kulübü; 24 kız/erkek öğrenciye açıktır. Basketbol okul takımı

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ

ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ÖZEL ALAN YETERLİKLERİ A. DİL BİLEŞENLERİ VE DİL EDİNİMİ BİLGİSİ A.1. İngilizceyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A.2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaşımlarını ve stratejilerini bilme A.3.

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Steffen UNGRUH Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı 5. 6.

Detaylı

İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI

İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin yoğun ders temposu içinde rahatlamaları, kendilerini ifade edebilmelerini,takım oyunları

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR SORUMLULUKLARINA_İLİŞKİN_ Sayfa 1/9 THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD-TÜRKİYE KATILIMCILARIN HAK VE Yayınlama Tarihi 12.11.2006 Revizyon Tarihi 01.06.2013 Revizyon No 1 Yürürlük Tarihi 01.06.2013

Detaylı

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2014-2015 AG-Broschure DÜNYA KÜLTÜRLERİ VE SANATLARI KULÜBÜ Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı din, ırk ve yaşam biçimine sahip insanların ilginç, zengin kültürleri ve birbirinden

Detaylı

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları;

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları; NEDEN ÇiZGi OKULLARI Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü Çünkü Çizgi Okulları; Özgün çizgisiyle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulayan bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün

Detaylı

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1

DERSİN ADI SAATİ TÜRKÇE 6 MATEMATİK 5 FEN BİLİMLERİ 4 SOSYAL BİLGİLER 3 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK 1 ZORUNLU DERSLER 0.07.01 Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 5.06.01 tarih ve 69 Sayılı kararı doğrultusunda öğrencilerimizin 01-013 eğitim-öğretim yılında alacağı

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı

Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İLKOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Esra BEGGİ Proje odaklı çalışmaya yatkın Kodlamayı seven Yaratıcı Üretken Kulübe devamlılığı önemseyen

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU

DERS TANIMLAMA FORMU Dersin Kodu ve Adı : TRD101 Türk Dili II DERS TANIMLAMA FORMU Programın Adı:Kimya Mühendisliği Yarıyıl Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Teori Uyg. Lab. Proje/Alan Çalışması Krediler Diğer Toplam ECTS

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz

1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz. 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz 1.Dönem 20 Haziran - 01 Temmuz 2.Dönem 11 Temmuz - 21 Temmuz S2 GÖRSEL SANATLAR ODTÜ Geliştirme Vakfı görsel sanatlar zümresi olarak yaz okulu sürecinde ahşap üzerine akrilik boya ile öğrencilerimizin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz.

Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. Hasan Kalyoncu Anaokulu olarak; geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. Bizler Hasan Kalyoncu Anaokulu nda yeni öğrenciler yetiştirirken onların ilk eğitim kurumları olarak yüzeysellikten

Detaylı

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12

Sorumlu Öğretmen: Amaç: En Az/En çok Öğrenci Sayısı: Sınıf Seviyesi: Kulübün Dili: 8 / 12 2018-2019 ÖZGÖRÜMÜZ Atatürk İlkeleriyle laik, demokratik cumhuriyetimizin temel değerlerini benimsemiş; bilgiye erişme becerisine sahip, verimli çalışma alışkanlığı kazanmış; yaratıcı, sorgulayıcı ve bağımsız

Detaylı

ALKEV Ozel. Ortaokulu

ALKEV Ozel. Ortaokulu ALKEV Ozel Ortaokulu 2014-2015 AG-Broschure ALMANCA MÜZİKAL Öğrenciler ile öncelikle Almanca dilini kullanarak oyunculuk yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacımızdır. - 15 Sorumlu Öğretmeni: Nuray

Detaylı

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler.

Basketbol okul takımı çalışmalarına katılan ve lisanslı öğrencilerimiz bu kulübü tercih edemezler. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 Basketbol/Basketball Kategori: Spor/CAS Action Lise sınıfları seviyesinde 24 kız/erkek öğrenciden oluşur. Basketbol

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

CIK. çocuklar için K O D L AM A

CIK. çocuklar için K O D L AM A CIK çocuklar için K O D L AM A 4ya+ ş Başaran Bilişim Akademisi 17 yıllık tecrübesini BaşaranCIK ile genç nesillere aktarıyor. Türkiye de Özel Bilisim Eğitimleri kategorisinde bir ilk olan Çocuklar İçin

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ LİSE SINIFLARI 401 - Basketbol / BASKETBALL Basketbol kulübü; Lise seviyelerinde 30 kız/erkek öğrenciye açıktır. Çalışmalar hava şartlarına

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar destekli program Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 8.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 8.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 8.SINIFLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEBİLECEK SEÇMELİ DERSLER JMUN Junior Model United Nations (JMUN ) Kulübü, uluslararası bir organizasyondur ve Birleşmiş Milletler in küçük

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Öğretim Teknolojisinin Kavramsal Çerçevesi Dr. Erinç Erçağ Kaynak: Editör: Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu - Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Eğitim Doğumdan

Detaylı

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu

BASKETBOL. Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Zamanı: Çarşamba 4. ve 5. saat Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu BASKETBOL Rehber Öğretmen: Ali KAYAR Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Basketbol özgüvenin ve yaşama sevincinin artması,

Detaylı

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU Lego ile Yaratıcı Yazarlık Türkçe derslerimizde öğrencilerimizin yaratıcı okuryazarlık alanında gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı yazarlık dersi içerisinde gerçekleştirdiğimiz lego uygulamalarımızda,

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ OCAK Ş UBAT MAR T 2 01 7 SAYI 3 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni 3B DÜNYA 3 boyutlu (3B) sanal ortamlar ile oyun,

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ

ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE ÖĞRETMENĠ ÖZEL ALAN YETERLĠKLERĠ A. DĠL BĠLEġENLERĠ VE DĠL EDĠNĠMĠ BĠLGĠSĠ A1. Ġngilizceyi sözlü ve yazılı iletiģimde doğru ve uygun kullanarak model olabilme A2. Dil edinimi kuramlarını, yaklaģımlarını ve stratejilerini bilme Bu alan,

Detaylı

Eyüboğlu öğrencilerinin mutlu olmak için 100 den fazla sebebi var.

Eyüboğlu öğrencilerinin mutlu olmak için 100 den fazla sebebi var. Eyüboğlu öğrencilerinin mutlu olmak için 100 den fazla sebebi var. Fen, Sosyal ve Matematik Sosyal ve Doğal Yabancı Dİller Sanat Spor Hobi/Yaratıcılık Teknoloji Yaşam Eyüboğlu Eğitim Kurumları nın eğitim

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Selçuk Kaymakamlığı Atatürk İlkokulu Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor (Yeni Müfredat) Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Osman Aras Günaydın Uzun Dönemli Amaç : Hareket

Detaylı

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00

YONCA CİMNASTİK İLE HAYATA SPORLA GÜLÜMSEYİN. Hafta içi her gün saat : 09.30-17.00 Spor ve eğlencenin bir arada olduğu, keyifli ve hijyenik bir ortamda doyasıya spor dolu bir yaz programı Çocuklarımızın çeşitli spor branşları ile gelişimlerine katkı sağlamakta,farklı program konseptiyle

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2015-2016

ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2015-2016 ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2015-2016 YELKEN VE YATÇILIK KULUBÜ Öğrencilerimize denizcilik ve yelken kültürünü tanıtıp hayatlarına katarak, farklı spor branşları ile tanışmalarını sağlamak, düzenli spor

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Radyo program uygulamaları Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BPU101 5 AKTS 1. yıl/1.yarıyıl

Detaylı

Herkes bir yerden başlar...

Herkes bir yerden başlar... Herkes bir yerden başlar... Başlıklar 1. Robot Akademide Neler Yapıyoruz. 2. Neden Robotik! 3. Derslerimizi Nasıl Planlıyoruz. 4. Öğrencilerimizin Kazanımları Nelerdir.? 5. Her Öğrencimiz Bizim İçin Değerlidir.

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE ORTAK DEĞERLER, ORTAK GELECEK VE GENÇ LİDERLER Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE

Detaylı

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ 2012 1 PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ KAPSAM MADDE 1- Parti içi eğitim çalışmaları, Parti Tüzük ve Programında belirtilen amaç ve hedeflerini, partinin

Detaylı

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir.

Çalışmalar sonucunda öğrenciler kulüp öğretmenleri tarafından yeteneği göz önünde bulundurularak okul takımlarına yönlendirilir. EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI ÇAMLICA ORTAOKULU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 7. 8. SINIFLAR 301 Atletizm/Athletics 24 Kız/erkek öğrenciden oluşur. Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince çıkış tekniklerini,

Detaylı

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri GENEL BİLGİLER Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğrenim gençliğinin spor ihtiyaçlarının

Detaylı

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık.

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık. ANAOKULU Tohum için güneş, su ve toprak ne kadar önemliyse, çocuk için de eğitim o kadar önemlidir. Çapa Koleji Anaokulu geleceği parlak, ışık saçan çocuklar yetiştirmek için, modern eğitim anlayışı ile

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı LİSE KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Beril KAFESCİOĞLU Herhangi bir sağlık probleminin olmaması Lise öğrencileri -Yıl içerisinde belirlenmiş olan branşa ait temel, teorik ve

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İLETİŞİM VE SUNUM BECERİLERİ DERSİ (7 VEYA 8. SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2015 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL 125. YIL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI

İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL 125. YIL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI İELEV Eğitim Kurumları İELEV ÖZEL 125. YIL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 KULÜPLER KİTAPÇIĞI Sayın Velimiz, Sevgili Öğrencimiz, 2012-2013 eğitim öğretim yılı kulüp çalışmalarını sizlere tanıtmak amacıyla hazırladığımız

Detaylı

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI

BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI BAŞAKŞEHİR M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Hazırlık programımızda hafta sonu cumartesi de dâhil olmak üzere 24 saat İngilizce dersi vardır. Öğrenciler hazırlık

Detaylı

1 YAŞAYAN OKUL PROJESİ ÇALDIRAN ANADOLU LİSESİ

1 YAŞAYAN OKUL PROJESİ ÇALDIRAN ANADOLU LİSESİ 2007 1 Projenin başlatılma gerekçeleri: Bu projenin başlatılmasının gereği: Öğrencilerimizin kendilerini okulun bir parçası olarak görmediklerini düşündük ve onlara aidiyet duygusu ve sorumluluğunu kazandırmak

Detaylı

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir. Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin

Detaylı

MARTI KOLEJİ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARTI KOLEJİ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin başarılı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamında olmaları için okulumuzun Öğrenci Veli Okul Sözleşmesi size gönderilmiştir. Bu sözleşmeleri öğrencimizle birlikte okuyup

Detaylı

BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ

BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ Bilim Kahramanları Derneği 5 Ekim 2011 tarihinde kurulmuştur. Her yıl artmakta olan 80 bireysel üye, İzmir de 1 şube ve Ankara da açılmakta olan 1 şube 11 Yönetim kurulu üyesi:

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur.

Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. MEF LİSESİ WEB SAYFASI KULÜPLER KISMINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER BASKETBOL Rehber Öğretmen: İsmail DÜKKANCI Çalışma Yeri: Büyük Spor Salonu Basketbol öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ ORE 222 4 2+2 3 4

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ ORE 222 4 2+2 3 4 BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Orman Endüstri Makineleri ORE 222 4 2+2 3 4

Detaylı

Sanallaştırma (COMPE 432) Ders Detayları

Sanallaştırma (COMPE 432) Ders Detayları Sanallaştırma (COMPE 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Sanallaştırma COMPE 432 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MANKEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MANKEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ MANKEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Staj Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( ) Dersin Türü

Detaylı