EL-HUZA.İ'NİN TAHRİc'İNİN NEŞREDİLMEYEN SON BÖLÜMü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EL-HUZA.İ'NİN TAHRİc'İNİN NEŞREDİLMEYEN SON BÖLÜMü"

Transkript

1

2 EL-HUZA.İ'NİN TAHRİc'İNİN NEŞREDİLMEYEN SON BÖLÜMü Dr. Mustafa FAYDA Medine-i Münevvere'de 1970 yılında, Şeyhülislam Arif Hikmet Kütüphanesi'nde gördüğüm, Abdülhayy cl-kettani'nin Nizamu'l HukUmeti'n-Nebeviyye el-musemma et-teratibu'l-idariyye ve'l-amalat ve' s-sına' at ve'l'-metacir ve'l-haleti'l-ilmiyye elleti Kanet ala-ahdi Te'sisi'l-Medeniyyeti' l-jslamiyye fi'. Medineti' l- M ünevvereti' l-' A liyye isimli matbu eseri, yazılış şekli ve ihtiva ettiği konular bakımından dikkatimizi çekmiştir. Şöyleki, el-kettani bu eseri yazarken, eski bir müellifin eserinin planını ve ibarelerini aynen almış, bazı yerlerini açıklamış ve bazı yerlerine de ilaveler yapmıştır. e1-kettani, bu kaynak eserin tek ve eksik bir yazma nüshasını bulabilmiştir. Fakat, bu eksik nüshada kitabın son bölümü bulunmadığı için yazar, başka konular da ilave ederek, bu bölümü yeniden kaleme almıştır. Biz makalemizde, bu kaynağın, bulduğumuz yeni bir nüshasından, el-kettani'nin göremediği onuncu bölümü neşretmek; bunun için dc önce, bu müellif ve eseri hakkında kısaca bilgi vererek makalemize başlamak istiyoruz. Abdülhayy el-kettani'nin gün ışığına çıkardığı bu değerli eserin adı Tahricu'd-Delalatı's-Sem'iyye ala ma-kane fi-ahdi Rasfilillahi Saııaılahü Aleyhi ve Sellem mine'l-hırefi ve's-sanai' ve'l-muanıeıatı'ş-şer'iyye olup müellifi Ebu'l-Hasen Ali b. Mes'üd el-huzai'dir. el-liuzai, 710/ da doğmuş, 789/1387 da Fas'da vefat etmiş,2 bu eserini 786/ 1384 yılında tamamlamıştır3 1 Rabat'ta 1346 (1927) da ik, cilt halinde basılmış olan eser, daha sonra ofset yoluyla Bey. rut'ta 1972 (?) yılında Daru's Sakare Ya)'lnevi tarafından çoğaltılmış bulunmaktadır. Eserin ilk baskı tarihi ve basıldığı yer kaldırılmış; ayrıca ofset baskının tarihi de konulmamıştır. el-a'- \iim yazarı Hayreddin ez-zirikli, el Kettani'den ve onun bu eserinden bahsetmemiştir; aynı isimle meşhur olan 'el-kettanller'in 2 el-kettan!, el- Teraıib, Giriş, C. I, s el-kettiin!, eı-teraıib, Giriş, C.I, s. 43. hayat ve eserleri için bk. ez-zirikli, el-a'lôm, C. VI, s.71.

3 174 ~lustafa FAYDA ci-huzai'nin hayatı hakkında burada daha geniş bilgi vermek istemiyoruz. Esasen e1-huzai'nin bu eserini en iyi şekilde değerlendiren ci-kettani, mücilif hakkında geniş bilgi vermektedir4 Yukarıda da söylediğimiz gibi, el-kettani, ci-huzai'nin eserinin planını ve metnini aynen almış; ancak yeni konular ilave etmiş; bazı yerleri genişletmiş, bazı yerleri açıklamış ve bazı tekrarları da çıkarmıştır. 0, e1-huzai'nin metninin altını çizerek Tahrfe'in ibaretlerine işaret etmiş, kendi ilavelerinin başına ve sonuna ".;..L;j" yani "ziyade ettim ve şöyle dedim" işaretlerini koyarak kendi eseri olan et-terutib'i ortaya çıkarmıştırs. ct- Teratib incelendiğinde görülecektir ki, el-kettani, el-huzai'nin plan ve metinini aynen almakla birlikte, geniş ilavelerde bulunmuş ve birçok yeni konuyu eserin bölümleri arasına yerleştirmiştir. İşte onun bu çalışmalarıdır ki, eseri, yeni bir isimle kendi adı altında neşretmesine imkan vermiştir. el-huzai'nin eseri olan Tahric'in konuları ve önemi de yine el-kettani tarafından çok iyi anlaşılmış ve değerlendirilmiştir. 0, yazdığı uzun giriş bölümünde bu hususu dile getirmiş bulunmaktadır. Bu eser, Hz. Muhammed ve Hulefa-i 1Uşidin devrine ait konularda bilgi vermek. tedir. İslam medeniyetinin iyi bir şekilde anlaşılması ve değerlendirilebilmesi için, bu dinin peygamberi Hz. Muhammed'in, bilhassa Medine-i Münevvere'deki faliyetlerinin ve günlük hayatın çeşitli safhalarıyla ilgili yaşanmış olan tatbikatının iyi bir şekilde tesbit edilmesi gerekmektedir. Bu konular üzerinde çeşitli örnekler veren el-kettani,6 nihayet Tefsir, Hadis, Siyer, Tarih ve Fıkıh gibi ilimler başta olmak üzre, eserini yazarken faydalandığı kaynakları sıralamış ve sonunda da sözü el- Huzai'nin kitabına getirerek "kendisinden en fazla istifade ettiğim ve yolunu aynen takib ettiğim kaynak, el-huzai"nin Tahric'i olmuştur" demekten çekinmemiştir7.el-huzai'den önce ve sonra,hiç kimsenin, İslam medeniyetinin doğduğu devreye ait Tahric gibi faydalı ve değerli bir eser yazmadığını da ifade eden ci-kettani, böyle orijinal bir kitabın unutulmasından ve ondan bahsedilmeyişinden haklı olarak yakınmaktadır8 4 ci-kettani, eı-teralib, Giriş, C.I, S el-kettani, el.teralib, Giriş, C. I, s el- Teratib, Giriş, C.I, s. 9 vd. 7 et- Teratib, Giriş, C.I, s eı-teralib, Giriş, C.T, s. 33. Gerçi et-teratib'in neşredilmesinıleıı dört yıl kudar önee Lo Massignon, Fas'da verdiği bir konferansta bu eserden bahsetmişse de, CI Keıtnni, daha sonra

4 EL - HUZAİ'",h TAIIRİe'İ 175 el-kettiini 1339/ yılında Tunus'a yaptığı seyahat esnasında, bugün Tunus Zeytfıniye Üniversitesi Kütüphanesinde 7572 numarada kayıtlı olan c1-huziii'nin Tahrie'ini Imlmuş ve Tunus Kadısı Şeyh Muhammed.Aşur'un yardımıyle eseri istinsah etmiştir yılında istinsah edilen bu nüshada kitabın müellifi yazılmamış; ayrıca eserin sonunu teşkil eden Onuncu Bölüm de kaybolmuştur9 Bunun için de el-kettiini, bu son bölümü görememiş ve el-huziii'ye ait olan ibareler de böylece et-teratib'de yer almamıştır. el-huzili'nin eserinden önce yazılmış pekçok kaynak, Hz.Peygamber devrine ait bilgileri içine almasına rağmen el-kettiini, acaba Tahrie'e niçin Lu kadar değer vermektedir? Biz bu soruya, kaynaklarda geçen kelime ve ıstıliihların bazılarını da açıklayan bu on bölümlük eserin bazı konularını sıralamak suretiyle cevap vermek istiyoruz. i. BÖLÜM: Hilafet, vezirlik ve bunlarla ilgili konular; siihibu'ssır; Hz. Peygamber' c çeşitli işlerinde hizmet edenlerden Lir kadın, Yahudi bir çocuk; Hz. Peygamber' i güldüren kimse; Hz. Peygamber'in akrabası olan küçük çocuklarla oynaması. II. BÖLÜM: Kur'an, yazı ve dini öğretenler; ibadet, cami ve hacc hizmetlerinde çalışanlar. III. BÖLÜM: Vahy katipleri; mektupları, ikta'ları, sulh ve anlaşmaları yazanlar; ganimetleri muhafaza edenler; yabancı dille yazılmış mektupları tercüme edenler; şairler; ordu katipleri; muhasipler v.s. LV. BÖLÜM: Medine-i Münevvere dışında çeşitli hizmetlerde va. zifelendirilenler: Kadılar, nikiih, miras gibi işlere bakanlar; muhtesipler 'v.s. V. BÖLÜM: Harb esnasında yapılanlar: Bırakılan vekillcr, sancak taşıyanlar, ordudaki çeşitli hizmetleri yerine getirenler; binek hayvanda neşredilen bu konferanstan haberdar olamamıştır; L. Massignon, Enqueıes sur les corporaıions Musulmancs d'arıisan. cl de commercanls du Maroc d'apres les reponscs cı la circulaire residenıielle du , Rev"e du Jfonde Musulman, 1924, s. 242; ayrıca el-iiu<ai'nin Berlin Oet de bulunan başka bir nüslıası için bk. Hroekclmann, G.A.L. C. lll, 5i'O 2/347. Bu makaleyi biz de maalesef güremedik. Katip Çelebi, el-huzai'nin eserini <ikretmemiştir.aneak ısmail Paşa, lzahu'l-mekniln ji-z-zej"l ala-keşfi'z-zunı.n'da yalnızca Tahric'in ismini vermiş, fakat müellifini yazmamıştır; Zej"l, C.I, s eı-teratib, Giriş, C.I, s. 33, 41-42; ya<ar burada mevcut olduğunu tesbit edebildiği di. ğer ynzmaları da sıralamaktadır.

5 176 MUSTAFA FAYDA larına, silahlara, yiyeceklere, nakliyfüa ve buna benzer işlere ait vazifelerin taksimi; bekçiler, easuslar, silah, maneınık gibi şeyleri yapanlar, hendek kazanlar v.s. VI. BÖLÜM : Vergi tahsildarları: Cizye, öşür, zimmet ehlinin geliş. lerini takib edenler, harae, zekat, sadaka, vakıf, mıras v.s. ile ilgili vazi. feliler. VII. BÖLÜM: Hazinedarlık vazifeleri: Beytu'I-MaI'e bakanlar, ölçüleri ayadayanlar, uzunluk ve ağırlık ölçüleri, sikke ve para işleri v.s. VIII. BÖLÜM: Çeşitli konularda bilgi verilmektedir: Vekil tayin etmeler, elçilerin ağırlamşı, hastane ve doktorlar v.s. gibi. IX. BÖLÜM: Hz. Peygamber devrinde iera edilen meslek ve sanatlar: Ticaret, elbise satanlar, attarlar, mızrakçılar, yiyecek ve meyve satanlar, dericiler, tellallar, dokumacılar, terziler, marangozlar, kuyumcular, yapıcılar, demircilcr, debbağlar, kara ve denizde avcılık, duvarcılar, sucular, hammallar, hacematcılar, kasaplar, fırıncılar, kebabcılar, ber. beder, ebeler, sünnetçiler, şarkıcılar, kabir kazanlar, ölü yıkayanlar v.s.10 X. BÖLÜM'e gelince: Bizim yeni bir yazmadan tesbit ettiğimiz bö' lüm, işte budur. el-kettanı bu bölüm hakkında, "çok esef verici bir durumdur ki, Tahric'in onuncu bölümünü görernedim"!! demektedir. Tahric'in bu son bölümü, dört kısma ayrılmıştır: ı. Hırfet, amale, sınaa hakkında; 2. Gayr-i Müslimlerin çalıştırılmaması ve onlardan yardım iste. nilmemesi hakkında; 3. Halifeler, emirler ve elçilerin geçimleri hakkında; 4. Bu kitabın yazılmasında faydalanılan kaynaklar hakkında!ı. Bizi bu makaleyi yazmaya zorlayan asıl sebep, Tahric'in son bö' lümünün son kısmında yer alan kaynakların listesidir. Gerçi el-kettanı, Tahric'in bu bölümünü göremeyişinden meydana gelen üzüntüsünü, "... eserin başından sonuna, tekrar tekrar okunması sonucu, el-huzaı'. 10 Bu konuların tamamı vc c1-kcuaın'nin yaptığı i1avclcr için bk. eı-teratib, Giriş, C. I, s ; aynca II. Cildin sonunda bulunan "ıçindekiler"c bakınız. II et- Tercltib, Giriş, C. I, s. 47; et-teratib, Giriş, C. I, s. 68.

6 EL - ın;zai'nin TAHRic'i 177 nin kullandığı eserleri tesbit etmemiz mümkün olmuştur"13 diye hafifletmek istemiş se de biz, İstanbul Süleymaniye Kütüphanesi Şehid Ali Paşa No: 1853 de kayıtlı bulunan Tahrie'in daha eski tarihli14 bir başka yazma nüshasından, onuneu bölümün diğer kısımlarıyle birlikte yayınlanmasını faydalı bulduk' s. 13 eı-teralib, Giriş, C. I, s. 68; 47; burada el-kettan!, el-huzai'nin kaynaklannı da sıralamaktadır. Bu kısmı, bizim neşrettiğimiz metinle karşılaştınnız. 14 Eserin istinsah tarihi 826/1423 dır; müstensihi ise, Muhammed Ebti'l-Feth b. Muhammed el-hatlb et-ttihi'dir. Bu nüshaya daha önce Muhammed Hamldullah, Mecmualu'l-Vesuik,'s-Siyasiyye (Beyrut 1969) adlı eserinin Bibliyoğrafyasmda işaret etmiştir. 15 Arapça metni baştan sona okuyarak gerekli düzeltmeleri yapmak lutfunda bulunan değerli hocam Prof. Muhammed Tand'ye teşekkür ederim.

7 4J~~lIJ 4iyll (l)~~,. J, Uı:ıl:ıl Jl.f ~J,~Wi ~.f-i c..:-'l:s:ji jai ı:r j\a>jiı:r ~i.tf- J~ ::...Iı:f' ~~I J ' ~\:..allj J~~J,(2) )..:sji Jlj) J ~~ ~jj ' tt", 4;l~. /11 ıjç-j t.tf-j ~ ~ /1 : c..:-'ij~\~) l\.:ij,c..:-'~li IlA ~..,Qj l,. ~. <::..r::...\ ~LI ~\ :JJ.,a,i dj~ ~J 41~ lij 6.ç.l;..,a.lIJ4; J :li ~ J :J/l1 c..:-'~\ ~ : ~J~.ı.1A~ ~? : pı J, 4.j J:lI J :JJ~i J...a.ALI,rsJ4 4.j J:lI : c~i JJ ' 4.jJ:lI (-.. ~i J ' Jı:>-\ J ~lb J J. b,~ J \:.Al.a.ı:r '-;--~~ ı.>i J~~J ~J~ JIt> : ~.ıf'~1 Jli.J : Cı-~ııJJ '0lS"'0'.i c..:-'l$~1 : j\;>-~i : pı JJ '~)t~ : C~\ JJ,4:"':""" J~)i 4;J>- : pı JJ,~t.Aıı : ~~\, Jl:l4 ~w:- J ~ ' c!""" J 4ıl,. Le' \ ~ \..j J s:. J+i ~)i..j J>-i ~l~jj 'J"l"'"ı.>i.iJ>- 0")\jJ~1 JU.4 ~~\~\ :..j\?~\j 0L) I~I 0")\j Uı~J>- 0")\; J II,~4 I~L li")\j ~)>- : jljajl 224 h.~la. ~, J:~~ J O.tf- ~~ ':1 dt;,~i)if"~ ~~..j~ J~..j!~ ~~\ JJi : JJ~\,<ii J~ ~ltl j);. ~~ Jt~ 0::"1I ~ Jt; c..:-'4 J ~\Jl4l1 (i Ju...(ıı : ı..r" - 2. (i.;... ~,; II :,Y" - 1 (I:Ü')lJ II : ı,)"" ~ 3

8 EI. Ht:ZAİ'NİN TAHRİc'İ ı79 ~\i, ~i J\l\ : iju\ 0.J~.J,,\J- \ f~ JlJ-I 4..j\~lI.r~ ~J. jç\a. ~ J..i Y. ~~)-\J JI.)l1 J} : 4:J\:l1.~I)AlI J;:-.J : l>.1".jj:..i J li 'i J.1~ı.\ ~ \-i>..:a~ 0)~ı.ı \"I.J "1)1 JLO 4.1(4) J~ ~.Li:.:L i up.j~ ~J.l..~ ij? : "i) ~,0)~ f... J..:J.1> '~4.ijJ. J,:-4 4.ju ~\... J ~ ~~ 1;10')\; 0.1-> J.i J ::: c.. o -"'.',. J,~ l>\ u..r-,r2-4 4.:.ç.J\..J u.1~-" 4.~ J lo J '4.~ J :r.($':'1i.ij.1j-i.:.lll).j 0/~ J~.J.!.u; :r r'j \ ~ ~0h:t. \ J.?4 ~l~)'j\ 0.JÇ.;,(5) ~i...l"';'ji:r LLAı ~ 6j.1J- \j : 4...ij.0lo~\ 0~J ~L:...aJ\J Jl:lI J..,a...iJI 0-...l::_.. 0. \, ~\ 4.1,F J t\.,a.l\ 6j.1;>- ~ç.l:..,a.ji: ls.1" JJ:..\ J..; l:."lal ~LI J. u~ 1.4.1,F : ci"" J tf..a...j~ AA:...a~.ı...:...,.:,, ~ J l..:"", ~i '~LI ~ : j\.;ıı. ~ lsl J~,4.$;U.. : l>..j" JJ:..i. e::'~t\..., ej.ı.:;i.1;>- ~ L:...aJ i J. ~LI j..lç. : tl.,a.l\.j J;b, tl"", LS! ~\.,a.l\f~ ~i 0:...l:I<~::~ J 0:...l:1Ic.::"'" J;:-.J.J ;;.1"l" ~;\;>- LS! 0...t:l\ t.l;...,;;1.1"1j '~.1~J4 0:...l~1 (6) t.l;...,.:.ll.l5' 'u~jijdj J\JjJ:..2~ ;;J~J 0\?l:..., 0lil.1"IJ 0.~\~ 0-...l::... 0, \. c:l"", lsl Jç. li.$m. J,.j ls.1".jj:..\ J.Ji J b.lal c::...,a.l\j i< ~\.\ ~i il : ; ({i~)i II : ","" - 4 II ~L.. il :..r' - 6

9 180 MUSTAFA FAYDA,,~"'" ö)~ ı:r. öi)ı J ;J:L.)...\:LI t.l:...:' öij. ı) -yı e:"'" ~)... )\).r::-1i) ı,jj..al1 ~\ (( ~ t.l:..., i.l,o ~ II : Jli J).l5~ ~i. ~.ıa:; t.l:..., öiri J~.ı.;i ~Jo u;;i )....lll j...\:lit.l:...:'.:ı J~ ~) -yı JI ı,j~'lj.:ı~; e:..., ~J J~~),-yı Jl ı,jt..a.: ~J ~ <iiliı..spj ~lr 0: 0l_> J} ujli j (7) t.l:...,.:ıt)1»ıl;,).~i J.r'1 0:i o..l.:,ji //: JL.. (9) C!).ı.::;), \At:.M j t..) ;j~~1i j ~J~I ~\ 225 a :~I ~ ~i) ~,JI C:A~' 4L~1, 4.l\,JJij JJ~\ 4.Llı (10) ~,-,. ~.allif ö~l.:.li J~L.a11 ı:r,t~~ JI. J-F ı:r 01)..l.,a.-o.. :r.l>1) J':? ~ ~.LA; J.-lI (Il) Lot! 4.k>JI) Ö)t..~\) ~~}i t~ ı:r.ı.:.jlk tı.&j ~ ~ii ~j 4l~1 t. i)! ~J;JJ\) ~J:-..:JI ~~ç. JAAlIJ~i Jt;.li)!,-""U\i'Kj 4.l.-=.- öjjr':"'lf.~ J:""'SU c!j 1.lS"'((.ı.:Hr )~ II :.J)i) J)~I j Jw <iil1.ı.j-j i...:" J"",i J~J l,~. (( -.:ltr II o ~ J ' ~I ~ (12) [ı»_>"~1i] j.ı.lr Jç. j.ow\.l;.t~t.. ıs' til r.a.ı~j J-lI ta.ı,j~ ~}J L:.A~ <iili (,$';J I~ j ~> it..~\ \~.ı.j..4j le, ı ) '(,$';lali i 'M" ur;1 - t-' J, ~O - t J 4..L.. J L...ı... L..ı &(,$.::JI..: : IJlt;;U;,; u. ~~..lij.ı.;.ç. II ( )) : <J" - 7 tl:... i) : ~i ilc-.j Jltll,":",L~ ~i Jl ( e.:.. ) <Jo.JJ"1I CL; ci ~i Il -,...i - 8 «(. J';'lj J-rJI.J ~i ':"y4! ~i~ - ~ ~.:ıl.,..,.. L.~~. ııt..l;)) :.r" - II. II.$J. J..,...J)) : <J" II 4..~.JTıJ : <J" - 9. J... ~i j <J";l:!.:ıLf, 89. II, J)..~LI.:r - 12

10 EL. HUZAi'NiN TABRic'i 181 ~~~ :pı J).L>JAly~'\ lal.,$~ 6.J~) ~L ~1.A) ~L,\..A) ~y J:-:lI : cl~i J), ~\ 6.J l.>- 4l~ı) ;/i :i).alljç....,.~ i~li Jç. J~\ : ~~i CJ).ö~\ Jç. lj~ ~J J~ J~i :J)~i J).dLP' ~kç.i JoWı 8:;:~..:1I j).o.b:.i.b:.il.) Jç. 4lLr L:J ~ L>i ~i ~..ı..:... ı~.u)~1::.-t ~..lj-i J ~Ji.J-WI JjJ u!' : ~\)AlI Jli.Ur : ~;~LI~U\ : ~\)AlI Jli.4:'1J) 4:'1} ~ç. ~L~).~i ~~"j : F~\J 4:'1JlI) ÖJl.~LS"~~\\ : 4:'1JlI J:i) 0-~-" 0.\ Jli.~l;:,;,ll~ ~..lf.j '-:JJj.~i ~)i c~...aj\ J).041 ~)) ~)i..u) J...\ I 4:'1"j1l : ~~_... Jli J.0.ı.1.4; l$\ J~I JJj) 4:'1) ~i JI} Jj Lt ('. I 4J~ ~LA:J\) öjl.~is" r..~1~4 4:'1)1) J..l..a11 eı~. ij~ J...\...2.tl i)~\) I~lj~ ~)~Jy : ~~W\~Ltl r~ ejs"" d' Ö~~i ori) ~J. i'-sil \ ~ J"~\ : pı J öjl.~\) ÖJl.~\ 0 oj. i~lli~\ ~ ~I) J..';II~. ~\),i). 1J \J. i :.ı..d) -~J"jf~:"i) J'-.iJ ' ij"l r~ ~ J. i J ' "Ir~l~ \) (13) (i ~t\ J:"i.ı.i i) J:"h) ri\;~i JAl : JlA: ÖJl.~\ ~ y ~t:ı\.j : Cb.:...aJ\ J)! f'll JAi).L-"J)I II r~ijj)\, ~ ry ~i :F~\J.J.t~ 225 lı

11 182 MCSTAFA FAYDA JJA; ~WIJ 4J.JJU ı>i Ö.rt. l>j. i J 47.r1 :LL~I JJ Ö j~ıı.r~ & ~Lk. ö.1"1 Jç. ~~ } & J ıı Jy4i : jljal\ Jli J.<0.1"1 J ~ ol:.m ~\k. ÖJ. i ~ ~ : L~.,.JI JJ 'L~i &ıı J l~ J f..sj4 öj. 1 JA; ~J J"~I :r ö.,l>-ijliö)1 -.!'J ~t I!J-::ki öj. i Jç...1"1Ji.1" ~I e: J ~1=..\ ı>i.1" ~\ r~~\ J 4:)/JlI :r Ö.r ~i 0~ -:: } 4J;1' ~L>JI ~ ~~I.A::=-ıı c:. ~..:.J:l.I J : ~\)I ~_t\ : (14) yj>' Jlt 1-)\ lj. "J ~ t~ J ~.1'.,.1 J tak; Jkl; l. \~i ~~~~\.k:..":j- ~~ ~:.~ üs" (.)~ J 1..lA. Il( 4.k>0~ JJ ~ : -.rl:ji.j.:.ç. j...::_ti tl.:.ıı 0'"J.U~\ ~LtI J O~.A:-':- 0'.1 JJi i..la; ~J ~~ ~i l..j ~l..a.411) öjlj)l5'". ur;1 ~;Ji 4: ~ JlI J~\ 1..lA. Ü. ~;WI t yf J )~\ ü. -:.ı,:...l_tl./;$;. Jl..::...i Üç. u~i J JWI ~\~i : 0 ")\.,a.!.w.' J' ~l,.;:...~i.~ J rr: IJ ~U~ Ü. '~J f ~1~l:5'" J ~U~ 0'" ~l~ ~t : JJ~\ J.,a..4l1 ü:," ~~~~~~i ~<.f..!:!c~o\ ~0J::. jjoı ~~~~ ~ II : ~ J f ~\JJi (IS) (( o~j ~\~:;-.. ;~~G~I!JJ~~.J:~~ ü:""j ~-:... ~I:1 _0J}~ ::: -- "", '- ~J J )lsj\.l>..~~ 0'"Jl.I 0i J ijr \..LA. : il>:>~i J ~.J,J\ 0',1 Jli 4.:..ç. ~I~.J ~lb..ıı c:. Jr ur ~J ' ~l..i ~J 1~ ~ }~ J :JW ~J;J.Jj": oj. ij ' ~\ 0l(.;...) Üç. l>~~i &Y ı~i,

12 EL - ııuzai'nin TAHRic'i 183 (16)(( o/s..:/:j 00; ~4..;~ 1/i~~~ ~ \~..T' 0'.iJI4-~'\ l:. II o ı. j'y.> '1 : ~\ i~ ~i j ~J...ı\ U.' J\i.H 'll;> LL.ı.l} JL ~i if ur' ~> ~t:s::l\ ja\ ~L,a... if u~ıı~ :J\)i 0\ L:J~ )~ Ih..Q.:-j'1 II : ~"").ı.:~ ~i ~ ~i JJ... ) J\i : ~\ Jli.tr:.~ ~> Jıj L. ),A~ f ((~f P\~ J i..,;.~.~ '1) f)yı -:;, ~rll ja\...~~ J ('..,))l--:.j '1 : \..,~-i '1 ~~ : Jın -:;~\ :~\ ~l:f J ~~J:.,A..ai) ~ i J\i. ~i J.}"").4~ I J ';'A.;.j'1~....,. A:, 'YI (16) (( "4..;~ I)~~ ~ \;:..'1 0' Cı\ ı~~'\4 II 01 A:,'Yı o~ ~jl.1 Jw ~Iur : ~:ll II J ~ 0'.\ Jlj) 226n ('.1"1 -:;. ı.:ıb~1j.tr: 0.., jl:.. ~\ :J..,JI) )L45J\ 0'" I).l;..:::, o~ ' 1 -. ~ H r:;..,:j.:.r.... II.ı.J'; J.tt: i 0..,~:.i::-:).\)'1\ u tr..,,"; J LA:,) ~ı:5ji ja\ ~~... \ tc.j~11 A:, 'Ylola. J J>-.A=.) J\i ~ JU 0):J -:;. (,S"Y.4\ 01 ıs..,)).td' ~~~\) "1.f.:JI) di J ~A:..f~;) -. '.".1 /".'" /"_ A:,'11 o..u. ~;};;).ı.-l:...a~ J.F "':ll,-;-:"-.i L:--~ ~>-:..""\ ısj"~":l1,......co.... ı:: 'l).ı.:... ~s"' i.a> \ '1 Ö.;::ll c..>j L.aj 0'" "Yı:>;) l:.'" LA. 01 J~ J:i..,.~ jl.1 0):J -:;,0 ~4..;lk~.ı;il i~l: JlAj.:1;.ç 0:. ~~' f. ~.k:;..'ı '-:' J':'"..,J.A=.~j) Jl.j ~ i -:;..~j \la. :j L;.~ııJ ısft )i J li ).ı.~ ~i ~ ~I J..,-"" J J\i le..ı.jlpçl) 0':.\11J ~JL~I ~l.~.1/"1. '::'.' \ co J.. (17) ( L ol.:-'o-j (,s"y ~).ı.;..ç JJ.L (,S~) Jr y.ı.:...) ),-"" ) '1) ~i. tr~ bl (' y" Ji '1).\ilI trlo.\ ~1('Y J~ '1 il : J\~\ co. co co J ÖA il}'1 &Y..,~\.ı.J J\i.ı,j\ c..»j). (I ~i ('l.,aj\ \~1 ('..,jj..:j J.JT öj-,~ -16. ~~.ı.ıı...,...; lü...ii J ",l,~\ ci...;l:~.kaji 2L(. -17

13 184 MUSTAFA FAYDA l,jl~d li ülo ~i ~~ ((i~ij J~i ülo l) : Jlli, ~ )LL :.;AIJ~IJ U"'L,;. 0:\ JliJ.,,~ 4:.? ü~\j ~Ui ~lj ~~~ F t ü~ r ~~i \J~\ \~L J \f.ijJI...l:-~ 0: Jr Jli ~~ ı:r 'J~ ~\ 01 i ' r~4,,::l~ \jl~\ ~> ~\J;.JI/4 ~.,.' J ~.t.).,.1 ü".~ ıj 'J4-"-:_~ 0\ ı.i;ı.~ ~ 'J;5'J "':ll 0~L;~ LA,~-l.1 0: Jr 0i ~ ı..>? ji J ~ 0',1 J ~J,JI 0',1 ~L : 4-ij ~Ajjl ~l$' J~~i if ı..>~~i (,$"y 4i LSr 4:.?.&\ ~.) ~Lk;.JI!lı-:J ~5' JI ~~'1\ J ~:k~0',1j ~~i 0',' Utb;.\ J J~ "JAi J -u.tııı~il~ II :J~J fo J~ J ~ :i~~\ J ~J,J\ 0:' Jlli, (18) ((F '~c::ı~"i ı..>~c',/:1ij '~J~f=:ı.\,/~ ':J IJ~::r 'J ';::..1 '.:.:.(LI~~'i~i) : Jl,.j J~.1 ı...? ~&- 0',' Jli J.&I~.) Jr 0J~ 0 i ~J 4:'11 (19) ((P/~ü-::' "4;~ IJ~. ~~U~ üa ~ lo ~~ J.>.IJ Jf J(~J la" ~ '14 J ~ 4:.? J ~Jl\ ~ rj1 0r::-~J :i:~ 0',1 JJi : 4:iJ öxlj co t.&1il:.~\ : ı..>j'''j~1 Jli.0l~4k":JIJ 0Y'-'1 : ~.. l;.i...":jij' rrj~ '0'.,jj\ ~~-ic~1) :J~Jfo ii JJi ~J!LS;;I,0'IJ:.IJ ~\ ~ ı..>i226b J} JL (20) (( ~C::J~'iı.>')',.a::'1I J '~J~rı \/~ ':J ı;::r "jr. ~jc\ JloJ.&1LSr : ~.4::l\ J ~ 0:\ Jli. ((~U2J\ II JL ~.~Jjı4k:G..ıI J ö..,..ajij ı.»..a:ji J ~JJI~~I ü~ ~'1\, 118.:.ıı.), JT 0JY' - 19, 51 O~U\ OJ.)" o",mı OJ.>''' - 20

14 EL. HUZAİ'NİN TAHRİc'İ k.\l~ ;n,y J$'"J ' J4 4:':ı1 ook f>j ~ ~la:jij ~\~~\.((tr.--.ı,;li))jw.j}.ı.;.~ ~jll di lok,y J2:.. 4L; ~i ı:ı:ok J>..\: ~ ~ ')\..J 4.k.\l~ J:!- ":;,0 ~).,a.;ji J ~~i ll.lm l,oij O~ ıy'.j J \~.:ıjt: ~ J ~ -:ilij...:' -:ilijr'.j j,.lç ~ J ~~i J & y" 4i ~i,-;-,lbji U. Jr ~ :i~ ~\J ~J.JI U.i Jli J,.J ~ oj,oij 4:':ıı ook ~\ ~ ~~ ~l( ~4.ı;il ~~~\ 4-.lJI j.tıi,y ~ ~I "t. 'YJ J~ 0;4>1-11 if..bo~ ~~ 'Y.ı,;i ~~ J ~~\ ~~ 'Y tr~ JIt> J ' ~~ if JW -:ili~:l tr.t l:l J.~ ~~l} tf"~ ~l,.)rl~j~j. 'YJ t--' J ~ -:ilij...:' -:ilijr'.j if ~~ J "L~ ~ J~ııJ..a.ALI -:ilij..p -.s::ji ~Jj L~ -:iliı.s':'.j ~~lç if JW 4iı1 U'-.J (--,o ~J.J.J~ J~ ~J 4:~ -:ilij"'" 4iı1 JY'.J~J> : ı..::..llitrl ~J ~.Ö~~ J öij~~.ı.;.,. J$'" ~ ~l$"'~.~.j 4S'".J.:ıiö~~~:J\ ö~~ ~l$"'~/j, ".ı:i.l\jj'" )Jli ~.J.:ıl ~/j.oji.j 0;> ~ J.ı.:l~ 4iı\ J...:' ~:J\,-;-,~i erit 4iı\ Jr'.J.J Jlli. ~ka,-:-::"",ij ~~)r ~ : ~ J 4:~.ı:i.l\J...,,:;l;L:) : Jli, 'Y : Jli ~.ıj.j'"".j.ı:i.ll~dj j ). J 4:~.ı:i.ll j..p, ~)\ ~.J.:ıi öj~l4 i:s" \~L ~ ı.s,q.,oi' : ı..::..jli.!.i~. ~i J} Jli ıs- ~ J ~ -:ilij..p ~:JI J la.. ör J Ji Jli tr.j Jl.4i ~.J.:ıli ~.J i' : ı..::..l li!.ir.-. ~:...i wl; ~) : J li, 'Y : J li Ö.1,0,t :Jli ~.J.J'"".JJ.ı:i.l4":;,0Y : ör J} Jli ı.f.j Jl.4i "1~4.~li : t...j ~.ı:i.ll J"'".ı:i.ll JJ..J Jlli

15 ~r:?i (rı Tr ~1l7~!!'(-:-ı T('r ı{ı, '"ı~ı (i:) :;r, ((rı. ç., t:s.,. ı~'r 1\-1.. ṛı i~'" ~,~\.,... i~~ IMf! / cr~:'ı~!!'(-:-ı: ;r'!lr :: Irr5" r"!i~~ ~r r ~f." mr : ır ı<i.~l17 ~ ~ 1-:4" ı(~~ ",r ~~ ~[\'7. 1(5" Ir~{5" i-rp li!:" ~r ",0 ~ 111'" ~ IFr ır:/r: r 1(' esr -:0ı;--ıf r-f". 0'0 ı~r \ı-t~: ın", m" \(!1~ r 1ı}.5'r' (H~r ~ (H~\" ;Ttı " 0'.1,:"",-:/.!'n'"~rf,,!: <r~ \(r~ ~;?ıf\((\n" ~ (:(5""r-;1"(' i~ ""'r Ii!:"."p...f. (!ir!11~.("1""'.ı:.ı "'T; r ~[\'7' -f"..(.!lr H71~ rr ~ "C-"~ \ r0 H:r~ -;r;j (c-..~.ı ji { o." ~ {O ırr;t:ı (~!.r #f(' i~ı..5'(' ~rı ii~ i.'l f5" :Ji '"i"!l<: tr 10'"i---~ri (~.r-ı(~5" (ır:.!~\."s-ı ir 1('.(..5--:tı~. { o.., oş, :Ji!~ ""5.(' rf ' ~.r-ıh:5'~ "1n7 (\G1~ (ı(("<~ (L;(" ~(( ( ~i f' D ~. ",rı,,~ ır.~(i~(i r...r i~ı,~ r0 ryro " f' ~\4'P' (!ir ~ ",,!If.'\ i!1!ir ır- Sı "",p li!:" "'P.<-Y"':"!(' r-:..~rr0 ~1'1'.-.:i f' f-1r 0'0 «;'1'.--:~ (":5. r: :ı<~ 1Jizzf'If'1I~i~~" (5c//ı~ ~~i~ i-t"c 0'0 ı~i~ (ı<ı~\1: ( i~\ rv: r.. ~,...'1\(' "e. ~.I ~(\.f!~ 1"1'!,r \i: <;.y...:., (c---::-"-t( ('.,.,.,"/ ( ~ ( o o -"( Jrı 1"fT''":;'''(lrT7 :Jro H~' (~!.r "1n7 (~.:.ro'!ir "1[\'7!ir 1(!1':"5"' ı;( ır~r "'i,:"rı f' Iı}J\r : Ji!! ımi" ",r 1ı}-:4" yaaya Vay.LSilll1 981

16 EL - HLZAİ'Nİ:'< TAlIRİC'İ 187 d Jlt? ~:.Jr Jti ~...Lt\ ~ ~~ ~Jl.F 0.J~j 0i ~U-1I~;~ f"" J ~ç...i.l\j...,..i.l\jj"") 0l5J ::.ı~)<.sillü ~).;;i ~i ~lli \ıl. Ö.JA Jlk&.i ~> -SA ~JLJA;i ~i : Jjlt ~ ıa ~ JJ..,.:Ü J 4J.J~ ol>-f-... J ~..i.llj..., ~:JI Jlli ~-SA ~I ~ ~j ~L J oi;..; JL,., ~J ~.r.j'..&. ~J J Jll.l \l~ :r!j~~ e";l)i JJ..ı.l1~..ı.:L-IILAJ <.S~kJI Jti J~ 0'.\ Jli. ~rj\ ~~.. J. ı.:u~.ı.l.r ~ ~j)l..ı.>.1 ~l_t\ Jlr \,y.~~ J;.-~..:f 01u[ç. ~lb)' tf"~j ~J..,.2JIJLrJ ~ıiji ö~~j öl.,a..4j1j ö~jjls'ı.:u~j ~.ı.lao~:..-1 (,,$lll.ı.lr ~ ~lalijr r"" J <ı;lç...i.l\j.:>..i.l\jj"") )J.; Jç. Jj)l:r 4J tlr i ıja ~ J~-::'A Jf ",b--"".!jj..dj u.. 4 ~J,-;-~.yl// J J. ~~i ı.:u~j Jr ~~... ~lç. ~l.4.:...: b J>- Jç. ~~-~ JAlç.JS" J J>- Jç. 'Jl.r I~LJlAlIJ öl..a..4ji Jlj)4 oj)'ij Jltl~~ :r ol;; Jj)l; ~..Ltl..>yi 0 A il.~1 ~; ~~ laj J.. oj...::: co co. c- t ~J-A.ı. LeL ~~ i~\ fll Jç. \Jl>-~0\ fllj ~L~\ ilii.. ~ c. Jly\,y JJ_1I,-;->-l." J\~)l 01l. dl:.jijl,., J -.!l;}\ Jly\ :r. ~rjl j~ Jll.\ ~ 0A il:_:~i Jlj) ül$" 0li u'"l:.j i f Jl-A t) J : ~YJ XL}..i.ll.ı.ij) : pı JJ. ~ c3;i.j. L. Jj)l : Cw...aJ1J JJ~I cü Y) J o~l.ı.;j) L. )J...4l\ J2AJ Jç. J j) J ' ~ lij) cü j./. ~L;5J\ J )~ ltı Jj)1 : J)..:11 J J.Jj)l.ı.:A,-;-lk.ı.i j p",,\ J.ı.~ rı' ~ J 4.:.-11jA \ J.:ç. iij>-)1 J~:r..i.l\ oi~ L. ).;'';ri.j : Jj) c:: Öj~\ & ~... Lt\ Jlj)J ~~ wl) JL:L4.t!' y Jf J"I ö~lç. ~ ü.j~ L:J ~i ~:r tj.:ç. :r ülj;i

17 188 MUSTAFA FAYDA, o.l>i.l.:.i LO) iw\ J&- J-:-... I : ~ ~\ J ~WI 'l..s;;1 ~~i J~t~ ~Lr Jw ~i ~Jy J:.-:lI : C~i J).j:.-:Jlf ~i ~\ ~y J~~i) ~li ol~ lo Y' l:.. Jj)1 tj) ol:jj} ~"") ~~ 4iı1J...:' 4J.} ~W\ 01Y..~J ~1).:1I Jli.l...2~i4.l'cJi )1» 41r Jç oj~i if ~WI. ~i {~ ~WI Jj) 4J~\ : ~~~i 'lı 0~J'.ç.lS)~1 4::>:J>lS.iJ\ Jr ~..l>-j J.} ~i)i y!- if ~ 4iı1 olkçi i:.)'" ~~ ~~ i l.ll LS)~~I r-j JL... ~~~.L>i if : J).~tl J ~LAJ\ Jli).~ 01.,i"1'Y) 4.lL.~i./~j) J t.l4;)) ~~ ~~ : ~.rljli v..a; ~ ilo)ı1 4ij./. lo J&- ö~~j JAWI o,b:.t~lo 0i J JWI J.a~1 if Jli ~-).ı.::1ç 4iı1~ 4iı1 J.r-") ı.f ~)b )~i LS)) Jp.Jpftj ~~~,b:.i li ltj) ol:jj} Jr Jç ow-::... i J~ ~-).ı.:k 4iı1J...,..:ilI J)-) o LS'"ı..,j.:) ~WI J.a411 Jr 0:1 ı.f ~ J~) : JW 4iı1 4.i'") LS}~I Jli. ~i 4.-4Ai).ı.:.ü; J ~.iji.r-)~:a~j1; ı:...i. Jj) ~ ii r).ı.::1ç <iilij... ~:JI ı.:.r 228a Jr ı.f JW <iili4a'-) t-'" LS))).LSri ~l>.:ıa Jç )Öt...aJIJ r II J)",,) Jç 4iı1~lji LL~i ~ Jlyi ~lf Jli 4:-,ç 4iı1~) r J.ı.:1~4iı\ ~ ~:.Il ~ts::j. ~LS'") 'J) ~ 0 J~i ~ Uı~)~ CJUI) e}:lı J.ıLA:.:- ~ LO) 4:.--"' 4..w ~ ijç ~ 0 ~ 4...,l>. Jr.:ıç Ira=~4iıi 4.i'") LS)~\ 4-:>; J» ~ J f 4iı\ J:~-"" J ö~ ~i LS~~ C;~~0lS" r).ı.:k 4iı\ J...:' ~:JI 0i ~ 4iı\ ~) ~i

18 EL.. HUZAi'l'iİi'i TAHRİc'i 189 LS~I Jlj : Jl.r~ı J u,.;~&-ls';\ali Jlj).t;..;... ü.;;4~ ~ ~) 4~i J Y'.ı.:... J)t~iJi J&- OJ..:il1:;A4...b OJ J_... J J&-..:ilI"ı;i \.A ijl),. w;,~.l1i ~JAj j.:u~ :;ç. J...Qj \.A 0~) ij~\::>-1\,. f-'"") 4.1&-..:ilI(.;>L,.:, O~AJ "W;JI Jlj) j c:~i)ija..ıill : ~f.&-~.jj CJAJ1J!i J~..it.:,IE J ~.\:>.L : ~..:ilils";j J:..L,a.l1J~ y'i ~l~ı II Jlj ~LJI U. "lk&-:;ç. öj~.al1 öyi..., J -.>jjj:.i 0:1 J~i) Jr 4.;:41;'Ir. J~=:,-;"ı}i,;=-:iJ J&-) JJ_lI JI ~,:)~ ~"",i J~y'i, JJ...JI : Jlj..:ill JJ_....J ~>.l~..l~.;.0:.i ~w eijj:.i U. ö~ J o Jr. c.. co. oj. t~,,_b\.:..:1 :;~ : Jli, ~~U. J"i ~JJ..li) b \.A c:.aj : ~lj J5'.J \y":'';; ~~A.4 Jik; l; 'G~.:U ~ J..1j -s>- Jlk; 1 : ~ li ~'J~ J ~ 0:...1.::. :;ç. J~~).;j~\) uj)i J oys LA) öl;. Jk.;. ij~ 1.".,.;)\ f-... ) 4:1&-..:ilIJ...,..:ilIJJ....J,-;"l~1 Jli J~ J~i J) ıt Jli ~~Ll.>\i~liJ\,:).;.t.J IJJli.ı.::~\.A r-) 4.;:1&-..:ilIJ-.-:'..:ilIJJ....J ~ 1~ i c- ', J~:.:iJu LA ~i J&-.ı.:A..:;J )l... i~_i oa'l:;) ~~..i> I ) ~~:...,,) ~JI J i~ U.I J~~) ~ ~"':'.J : J~ y'i Jli. ~l~ iji Ji 0~T ~-"".ı.,:ç..:ili~.j 4J IJ.,.:.) -.>..illiji ~}j j ~~\0.\).:r \jj.:.&. \.A I),:).J Jli ö\;jll,;j~ ıt) il.:.ai 0:1 Jli.4;.~JIj rj:; LS)W \.A ~k.i J ~ç. J ejal,-;,,\k;.ji U. Jr Jl ~J.t ~i Jl,. 0:1 JliJ.!J~.:r ~i J.AL : ~..:ill LS,ô.J Jr JlA! tl):; 4...J.. l;-:' 0..)".a:J II OJ,""..;) t.l; iji LSPJi m)ı 4;..)"l.ı.>- ltj ~~~1228b.~..ll J\.A.:r o..i>.i\.a ~ Jç.

19 . 190 MUSTAFA FAYDA./ ~i ~)tı" J ~~i 0.1 J~~ :.ı.~.ı:iı\~) '-;Jlb;J\ 0..;.r J)l~ J~~.ı:iıl ~ ij~lj ijai ~~ Jl.:::~~ Jli ~.ı:iı\~).ı:iıl~) -JçJ Jtlı I.lAJ J Jı:.ı,;i ~J;tj I.LAfr4 J)~..li) d..,pij ~J...:,i LA: Jli Y Jç ~ J)'Z LAJlAi i.;ıı P(lj dl.,., ~..ı.;}.b:.~ Jç JlilA J.;ıı i..,alijl'ö,oj!- ~LLV-~ jjj.j.4 ~~ç. ~ l'" ~ pll ~ 0 J.r Yol.1) ~ :...ı.~.ı:iıl~) ~~.4- GL0.. 4:Jt....ı:iı \ (,$"; J '-;J \k;j i 0 J.r.:.ıt ~) j~ (,$"r 0 ~icl...,f '-;J.. LA:~~ \ J ~ j( J )4~ j~t Ö rç. iwi J.ı.l.r Jç. ~J\ıtA Jj) ~ t? 4:... j Jli..l::~)l1J. t\..,p j~ ~i ))~ ili '-;J\::S::l\ J ~~J ~ J' _l'" J.iÔı.! oja~ ~~A--" ~\ 0...l:.i. ' 1 ~ 01,\)1 (,$";) Jr "-;-:J 'Ö? ~Jlf\A Lt: ~~) t.~it';"'pl~ ij)i 4i)~ lr:j laljj ~)~ 4:)L.~i Jç 4:J1"" itilt ~.~..l:./. ~.i. )... J ~lç. ~;j ~~ if 4~\ <.s ~ J..l:.i. J);) Öf~ c:- j 4..:. Jly::'j ~i ~ o)~i J.r if J:..l:.i. ~lfla Jç. ~Jl"" o\.>i ~~:-""'i J ~~ J i lj1. LS;;I '..l::~)10. tl..,p Jli i.l), Jr~ J( J )4~~LI.ıJj) J il:ji.v"l:j\ö')ij l~ Jj./. ~LI J\JA~\ J V-At;JI J..a.ALI ~.ı:iı\~) ~LA 0. jr if JlAj.ı:iılol;') ~)b )~i <.SJ) LS~lt.ı.A): J 4..-i ~.4l\oı;i i~l~lf t-- J.ı.::1ç..ı:iı\j.P.ı:iılJ). ) ~i )lr ~ ~. ~'i dj ~..li lk. '-;Jf~\ ~i J ~ "'~';ıı ~lj..r"~ij. ).r<.s~ :../~ i J'i J ~lfj ~k. J\kç.\t ~ç...lj.ı:iı\~) J);l\ J ~~ç. j..a.aliy'i ~lali J\i. LS;;I i~\j tb.. ~ J.... JJ.t J.Jç. JlA ja {-:ç. ~) <.sitjç. 01,\)\ ~lj\ LA~l\.~ Jl,.j

20 EL - HCZAi'",iN TAHHic'i 191 ~ rf..ıl JI":'A ~~l..-.\l ~tjlo JS" JJt>'jll : 0"L;. 0. '1.;ıt>IJJ;-1 oj:~jj-i ~ç. tj""" 1.0) t~) ~\J>- ) &LI JJt>I) ö.,:,j\ JJt>14:;~J jlf) 0-;") 4.-..iJ\ Jıt>1..ıG{.J ~~.;ı.ı..ıl~ ":'.0..i..>J: lo) ~j..\jt>":'a J\y~1II..;-'l:$"" J i~-'" 0. (-,,\All ~ç. y,i Jli J.(l:JJI ı.)-.i--) ~LALI ~~}I J 0~ ' t!:4;j t~ ~J-lIr- ii <.>..ijlr) 229a.i~~J ~\.,:,-~..ıyı rf ila ~i i..;-'y:. LAJ ~~..ıjji Jlj)) 1lJt>~ la ~A ç::..j;ji \,,..A) Ij::li ~l-... ij(~ J c:\),-,lll : ~U~ rf! ~J~ 0 y... J Uı~;J ~lo ı.s" J 1..;-'\:5j1 : J\.ö J.i.ıl...r.i.~1IJ.i.ıll..;-'l:$"".;;-4j ~ rf U:...uIJ~!:-~j)! ~~i ~~ 0...;:ll ~ç...\~ ~I.;::-..v ~~ Aıı ~ 0'...ı..\:".;::-A; J ~'7-~J i 0. \ <.>j 1)1 Jr 0'. ~ c.. t. L 0'. ~J~ (. lali ~i.;::-a;) ~ ~L.;jl..\~~0...v-I J~i ~!:~) ~\J.4JI~~j 0. -.i: ~.?j ~ '1 0IJAl\ JlA.. 1..;-'1:5"") ~ <.>p. ji Jr.J\.ö J.i.ı\~..ı : Jı,ü J.i.ıl.ı.; f' 0iJAlI il5:>1 ~.,:,. J. ~~i 0. J.i.ı\..\~0. ~ J~ ~I ils::>1 :.:..:...LJ- \ 1.;-":5' rf)..l~ ~I ~ ~I ~:#' J ~~I ~: ~.\ll. J.i.ıl..\~ ~I ilo~i lk J. <.>~\ ~~ i 0. r.- ü:-j- i ~i ~:#') ~<.>..ıl;'~1j~\~i 0. ~ <.>.1.;ı1 ö..ı~:'" 0. ~ 0'...\~ ~ ~I (j... )!es..ı)~l-::ji

21 192 MUSTAFA FAYDA.:..-:...)! 1~1 (,,).l. ;u 1-...) 4~ 4iı\J"'" ~:JI JH~ ~l:5'" ) cl...v-i ü... )I ~ GL,:;...) ~ J\:_~..J\ ~~i cl... 0lcL ~)i~ GL (,,)JAl ji ~i~ 0: {-- Cl. J.~~ 4iı\~ ~I,:;...)~Jl-iıı ~~ ~)b 0: 0~L ~)b ~I,:;...)~JAl.lJ\ d)i Cl. if: Cl. J.~ ~ ~I ~l::f <.J.4! ~ J Cl...v-I Cl. ~ ~L} ~I f~) ~ LS. J~lI!J:~~\ J;l\ J.~~ ~~ ~~ (,,)JA..alli1>::>-~\ ~l:f) ı»i-kl1 ~ ~J~~\ 0\~::>-Cl. 4iı1~ J.. ~ G.~ f"") ~1~ 4iı1J"'" ~\ J~I) ~PlA.IJ -:,lr.:j\ ~\:()!l>j)j.l\ Jlb.l\ ~:>- Cl. J.~:. Cl. J.~ J.:"""") ~ 1...;.AL i ~ jl.. 0'. J.J. :~.i~i ~:$" <.J.4) ~Jı:.-~.J\J:~-;~0: ~.fv. ~~ JI,.j 4iı\4if~ 01 ';JI ~):. ~ ü" ı»)i tp\)! ı>j.j~1 J.~~ Cl...v-I J.~ ~~ 0~jJ\),-;,,1:5'), Jll.I J~ Cl.~ j)j.j.\ jç. Cl. J.. ~ (,,»)J~i ~l::f ~f)!jl.~;-:r:j\ )...i,j\ J.~~ Cl. ~:\; 0: I"'. li ~ ~~ y')'j.l\. ~ tk;.jj ~ J.~ \ J : ~J.~I C~ ~$" <.J.4) ~+~\) ~ tb}1 J~l?i}\ ı.-ab:- Cl. 0~1- ~L}i ~~ j:11! L~I tb )1\ jç. ~LIJ.~~ 0'. 4iı\J.~ç Cl. ı.-a"" ~ Jr ~~ Jl5"J.~)rl) ~~ ~~J.~\ (')~I)!ı>};')\ jç. Jtk: ii Cl. J~ü~i ~I~l:f) 229b tw)! L:ı LS)~LI jç. ~ \k>..1i {-Al \..1.i Cl. ~ 0'..{.;. 0 ~L J~Cl. J.. ~ 4iı\~~ ~~ I"J.\) ~ ~)b ~i 1..:-'\:( jç. t~~i<ll w=-ji ~~ up ~ Cl. i$'"y ~~ up ~~ ~ \AU J ı.f")l\ ) ~ ~-- J~(,,) Jjltl

22 EL. HUZAİ'NİN TAHRİc'İ 193 J 1.5}~\ ~ ) 1-.4L::~) ~t1~}1~ ))j~\ J).. :.. J ~ ~i ~ ~.rj\ 0:1 J~.J.~ 1.5.l. ;ı1 ~t:s' Jç. 1.5~~-~\ ~ J\ç.) ~ L.a.:i J ~ ~i ~~ 0.4.lt';' t:k. 0. ~Aı) 0: Jç. 0, ~L ö..wji Cf-) Jç. 0:..t~ 0, Jç. 0. if)i ~ç. <:'.1.aJI.J.~ 0;:-.~:>...aJI JS::..:... ~)!e.-ski )..DI Jr 0. ~ ü.j- \ ~~ ~~:l-\ Jk) ~I.5jyl:.\ ~;;. ("'\All,-?,~~~l> ~\ L~ >'~. ~i u,q..\i' ~ t~a::_..\ t...j';-ai) ~.1-'l1 1.5)l,a.j~\ Ji)~~~. ~.J:-' cl\1\ ~ç S::'. J~~i ~ ~~ J ~ J:.'"" 0. 04\ 0:..t~.1 ~ ~~ JlA:';''ıI1 Jç. 0. ~ 0. C.SAL\~ J2jlJl ~Wı J ~ljj1ı) ~o\..iji ~ Iç.i ':1 ~ij> 0:..Li'-i 0: Jç. ~ : 0Lj~\ ~( d) ~i.1ala-: J ~tl...0. f'" \All ~i.1al.o-:.0\).1" 0. ~1l--:.)..:ilI J...ç. 0, ~ 0,..:ilI ~ç..m.~.j.~)j~\ d~il)...l2>lj;.1.1~ J.1...J ~ J,J\) ~e.-s~i~i) :wl ~d) ~t:s') ~~~\~i l.5~j~1 ("'lali.j.i 0. ~l;;. ~.J.~ ~.ı;ıı 0. ~ ü.j- \ ~~ öf.a?l) ~ u-j.j~0,..:ili ~ç. 0..M.~ ~.J.i!uP~ ~\.J.i ~WJ ü~.i:li ~t:s') ~~~l~ ~J~ ~)\ ~ ~ J üt..~\ ~L:() ~..\..;.)0: ~J}I.J.i ~pla.u~:1i) 0lJI) ~dt.;, ~ 0:..:il1~ JAI.JJ;. \ J ~ ~LI~ç. 0: /.J.)r JısJl ) 0:..\~..:ill,.\..ç..J.~ ~U-\ 0:1 ~l:$' C~ J ~WI ~\~i)

23 --~ :if USTA FA FAYDA 0..4~..:ilI~ ~i ~lal.l Jj'.ltl,-:"l:5JICr- J ~.,t;.\j 0...:ilI~~ Ö~:;J\ J ~ Jli)1 d~0'. (,$. ) 4J ı...,)i Cr- J ~~)I i')lll ~~~ 0. {_... lali ~'J Jly'JlJ,-:,,~i 0. 1,-:"l~ C~ J Jl_1::.\l ~\ 4:..,a;i J ~ ı$~j\~li~ 0. ~...i.j~ ı.j,'j JIJ. 'JIJ ~ ijl.. 0'. ~ (. l.4l\ ~i ~i) J ~ LJU:J\ ~} 0'..4~ r- J ~~..:ilij~ ~J.l:lI 0'. ~\J'.I 0. ~~.J~ ~'J ~\f-)l\,-:"l::5"j ~ Jyı.ı ~1> ~ı$"'jjll\ II ~z:> '-". ~4~ '-". J~ü-:ll ~'J 4: j lk.l.j\ils::>'jij 230" ~.ı.j t"'}\ ~J ' ij> 0'. ~ 0'. ~..i'-". J~ ~ ı.j,'j J~\J, 4l Ö~i LIY~'J :.ı..4ali JY'" i --:5,fJ u-u ",i 0...l.. i 0'...u\ '-:"~ J-,~'JI ~J- J J-,...uJI~.JI.;!1 ~~i : ~.f.:j\ J~'JIJ 0IjJ'JI ~,fj u~j l.. ~~1J ~ ~U~j JI j... 0~ 4:k&.0'. ~~ ~i,-:,,\y~' ~i if: ~'J 4J~ J 'J.)I.M"- i 0', ~ 0', ~.. i "'... ~\ı.j,'j ~ 4.:..A ~U ~:- 0. ~~ 0. ~ ü-:l \~'J ~JlA. J h.l':tl 0'. \ ~J.>. 0'. \ ~ U"~..J\ ~'J 4J~ J ~ ~4~ 0'. J~0. 0-> o..u) 4JlA..J ~ 0lk.4l1 0.\,~I)\ ı$"'j'ji ~~\ 0',\ 0~~ 0...lı'-i : J2.ç.}\ J jj~1 ~5",fJ ~ ~~ -:ili ~J Jlj;J\ ~L> -;i il"ju0:~lii}~ ~~1 '-:"\;) ~ ı$j-,j;.\ C/All '-?,'J u~~tı J ~ ~.J..ıı0'..J~~ ~'J 0:~~)\ <tf" J,ı$~~1 4Jt"')J

24 EL - HUZAi'NiN TAIlRic'i 195 :~).pij~\ ~,fj w~)i ~ {... tali ı./j 4>..r~J ~\ '-'...LJ. ~\~ ~~ ~i..l~j~~~ 4.::..J-J!i...A;~\ upj)4~ij:rji ~\ ~i '-'. ~~rj\ ~\~ '-'..u-- ~ ~ıı d..., '}.>.J ~~\.:ı.jıt--" 0'. J~lI J ~4~Lo-:'-'...ijJ\ ~ 0'..:ı:..ulj,J ~i ~ J ~ı.>~kll ~)I ~~ "ıa:f~\ J ~jj...ji (.). 1~1I~~ rilfll..uy j ~\ ~t-..aj\,,~... i j ı..;ıl~ ~i J ~~ ~i rl,... '-'. ls"y 0'..J~L.J~ı...'-'.~L> '-'...ı...~j~ ~~ ~LA::~ ~\ J~J ~)\ ~~ 0'.Jr ~~ ~.;ıı ıj.~ ö.j~1 ı..;ıl:sj ~ (.S}~ ~s::ıı ~)::LIJ ~.J.P"::t '-'. ~(.Sj\~Iı-A""J~ '-'. J~'-'.~\.r.1 ~i~~,,~i.iji ~~J ~ı.>j~\ ~}YJ,,~~~\,,~;iJ ~..1~1'-'.~J '-'.~ wj-i G.~J-ls::lIJ..LJ. ~\ ~ ~~ ö-l-li J ~~W\ ~~...'-'...LJ ~l4.ll,,14bji ~ ı.>.:ı j ~ i <iiii ~~ '-'.il:.~ ~J i 4~r. J ~JL-l:lI &y '-'..?-ı. ~ t '-'. ~JJ.rJ\ ~i '-'.~J.0: J~~,...:ll~~,,~LI ~Jb' J "li ~i ~ J " ~ 4j,.1"'" ı..;ıl:s'j ~ ~k.>j i ~ Ir '-'. ~. ij~ ~ ~.:l U~ ~ J lj J ~i ~:J~ r J ~ <iili J..., ~\ J.J. J ı..;ı\~i w" 41,.:..:l w"j..r12.o ~')\4j\ ül4.zbj ~ (.S..l.i..aJl ~.J~ '-'...u--i '-'. w... )\ ~ ~~ ~l..., 0'...v-i 0'. ~L.aJ ~~J\ ül4.zbj ~ J~ 0..J~u.\+4J.,;.. Fi~ yi?j'j ~I..l:l\ 1/ ü~ J ~~;~1230b : ~\ ~,fj ~\ ~~ f~\j ; ı.>j"~1.:lı. 0'. ~L~\.rV ~~ C~lI u~ 1...I.:l'~\0\.J~.:l.J~ J (,.,~i J ~ ; ~-'-'. J~~\ 0. ~

25 196 Y1USTAFA FAYDA u. ~ ~I..l:y ı.j.~ A;JJ\Ll~ J!ı.J.I~lAlI~\-'.I U. J$."I ~\-,.\ ~:.;ıijils~:~)1.:ı->- u. ~..~ ı.j.~~j\.rı=:~!jlj.all ~4:...::l1';"~'....:.ı...J: ı.j.~ '-'~\ [.")\""'1)'! i'y.-.u. r"'tal I ı.j.~~:...a11 ~--- U. ~I..l:y ~J ı.j.~~\::sji ~bt)! ~I J$."\ 0: ~ ~ 0: ~\ ~~Y ~J ı.j.~~l::sji ~bt C~ j ~L.a.:i'JI) i ~ U.!~llA:lI J:yl~i 0: ~~ U. ~\..L:Y J)~ ı.j.~a;jji W J!,~:;.JI ı.j.'j Ô..pjll J! ~IJAJI~~j U. r./: \:.?j ı.j.~.;ç.l:j\) ~~;t:ji) ~>I)lI..l:y u. ~4~ Jr ı.j.~~il)~1 J!,-;--1"; r./: u...v-i U"'l~JI u.i )~IJ; J! ~~~I '-;-:-) u ~L.I ~~ 0\-;~\ Jl>-)! j):l.1 co, co c. (j'l A.-lJı.}-J ~~i-.j.\ 0: ~Jk:..4J 0\-;":11 J1>-)! ı.j.lf":11! S~~)\ J~ ı.j.~ A.-l,JI.:ı:l J! Jl~_J\ U. ~4~ U. Jr'" il>- J)-.<2A\.1J!l$~U~JI r",l~li0: J:y\~i Jy ı.j.~~j~.j.\) J).,a,AL.I) ~l::5"j! A:b.,A1i.J:i.i.YJ i..l:y u. Jr U. ~ JÇ.~ ı.j.~ ~J..w.1 ) '~Jb ~i ~~ 01) J" ı.j.~j\...~~\)!j)).lll A:bJAJ1 0'.~JW~I J'~~ J ~J~:l4 ~JJJ.I ~k-;.rj i ~J U. ~:...0ı:y ı.j.~jw~ij ~l:5"j! ~~)i ~\ 0: if)l..l:y ("'~I ı.j.i A...~ l$j~'j\ U.~Ij. LS)) I 01..v- 0:..v-I i\>- ı.j.~~)i r.-:-\ l. t~ J!eJ~ ~)JJ.I.:ı-:ll u. ~ ı.j.~..l.,.2.:.l.1 ~ JJI J:>. ~~... ~ ~ ~_L.I)!lSJ~\.i...;.J\ ~ U. ~i ~ ı.j.~ 1,...JJ.;:l10 JJAlIJ. iu"'jt; 0: '1 A;JJ\ J~)! ~i 1$.;>:~1I ı.j.~

26 EL. HUZAi'Nh' TAHRİc'İ 197 ı::: '- ı..t!"" lo ~ ij ~ ~:\ J ~.w.\ ~I:J J! ~i 0:..\~ ~~ ~t\ L;JI ~t\ ~lafj 'ı-a"",t:110: ~ 0:..\~ 4iı\..\~ C.J.~ ( ~) ~.;.J.I'-.C.J.\~~\ 0'.l~ ı,j/' ~\.lkji J:?~i 0'. (-"IJ.'i o\>..r:' J ~L. 0'...\~.J.ı\ ~ J~ Jt-... A.ll J! ı..>.r~)l ~i ~L:( Cf- J..k:-~IJ ~~\ J~ 0: J? 0'...\~ / /.J.ı\ ~ ~~ 231". ı..>..\~}su ~J~i Cl':' J ~C:~)\c.J.i 0'. W_J-I ~~ J. J:.I : ~,)~i ~:( ~J 0:.:~1\J 0~H J ~,)~t\.1:.i. 0'...\~ u"'~\ ~~ J..L~I..\~ 0:...Li'-IJr ~~..\A"ıı J ~ J )lb:-~\ J ~\)I J ~..b-~.la] ~L:(J,4i ı,j)..tij ~ ~P 0'.~ )~>~10J~?J ~~) ~P 0: ~..\u,) 0'. ~\ 0'...\~.l~ ~~ C~JH ~l::5""j ~cs.r'-~ ~b':11.l.4u ~ J-_.itl ~l~1 J ~)I ~ 0'. yp C.J.~ V-L~\ ~~t: J ~t..., u-k;~i 0'.l~ı,jJJ"ll ~. L. 0:.J.ı\~? 0'...\. ~ ~ 0. 0'..4~..\. L.> ~~ ö..\:j~jij ~..i~ö~~\ ~ J! U"'.J~ 0...\~ 0'....Li'-i ):~ C.J.~~l~1 ~l:"", J!J\~"",~i,)~,JI~. ~:i 0'. ~ ~~ı~ıı~?~.j! u... ~i c. ; ı c. 0'. 0r::" ~?~\ J~ J ~'-'-'\ 0'.1Cf- Jk.ll (l>.l~ 4.--'ı?JI J f-~i ~J. ~ Jtkl\ U"'Ji0: ~ 4_... I?JI.J! J~.;S-~ C.J.~ "W>J\ )t..-;.i J JI)J~IJ ~ls. ~~11(-"IJ.' 0'. ı-a. J~l

27 198 MUSTAFA FAYDA ~i~~\0~ı... 0: w...,f ~L::J).Yol ~:..J\ ) ta,;, \ ) ~J.,.,;aJI -i: 0. ~ Ji) ~AlI J::';') 0. ~ i ~ ı.j.~~\;i).j...:ji u... t~ J ö..l.-ll. ~.JJ.i? u.a..li)i.1.a.-l ~ i 0. t Cf-) : ~<ıı Jt...~) ~~J~uJ.I ı.j.~~l..li~1j)..ul J ~jtkl..j1jlr~\ ~J.:.. ':J'iı ;jja.a J ~_)14l1 ~.4~:J\)! J)):ll i ~)).-JI ö~.1l.l~1.j'::"~') ~ ö'~~..., Ü'.-i--., c) ~ J ~.4l1 ~\ ~...).4l1 w.~t;~l:jj\i~i J ~l:.;ji) ~tasj\~\;j) ~~L.GLı 0: ~ ~kji. (.1)..ll4~)JJ.I ~\ 0: ~ 0..Jr 0. ~..:il i J~) 41Aıiy:. ts' fj!-) f..li- ~~ u~..:iı..l.j.i) 4A::-"': J.r.ı.:...~.J.4J10tf).fJ!-$'\l~ r) ~~)JTJJ~t;..l:-~ öl 0tl) '.J.f-s-)..:... 4:.-. öj>'iı ~~l.i:~ ~ J~i i~i J..l~~ 0...li- i 0. &J\ ı.j.i.j.~ "-:-':~\ ~) ~J-) JI ~.4l1 ~ ~ } oi) ut) ~~i l.lı ~Lt).ı.:...lll))..ı..:iıIJ~~.#i,,-:-,::bJI t;.j.:,"" ~..:iı\ J...,) Ü'.~ll ~ J öj..w.4 t~~j ~; J~ )i ~.J).,JI rj)..:iı\ l:.:-) 1'"") ~~) J T., ~~

- ~ - p.:, o... :ı> .~ ~ 3. ~... c: (1) ::ı 3 ..., < ... "O ~ rı ;!. o tı) l"li. ... '< j ;ı;. r ~ v:ı ~ ...

- ~ - p.:, o... :ı> .~ ~ 3. ~... c: (1) ::ı 3 ..., < ... O ~ rı ;!. o tı) lli. ... '< j ;ı;. r ~ v:ı ~ ... Q. :,. [ ;::l (JQ l O'Q (h ::: ;:,;' (JQ tı) l"li!t "'I N p.:,,, : ") r ti 8 cr'5 r.! :,;.. Q. ı;ıı,. r r (/) tn.{/),, < ) rı, ff ı ı r ı "' ı :: ı,,,, ;:,;', ı (li p.:, p.:, ::! l"li ti" p.:,,(/),,{j)..

Detaylı

S~ARI(İY AT MECMUASI. T ARAFI~DAN ÇlKARILIR İST AN BUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYA T FA KÜL TESİ .. - SARKİYAT ENSTİTÜSÜ

S~ARI(İY AT MECMUASI. T ARAFI~DAN ÇlKARILIR İST AN BUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYA T FA KÜL TESİ .. - SARKİYAT ENSTİTÜSÜ S~ARI(İY AT MECMUASI... ~ İST AN BUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYA T FA KÜL TESİ.. - SARKİYAT ENSTİTÜSÜ > T ARAFI~DAN ÇlKARILIR v İSTANBUL EDEBİYAT F AKÜLTESİ BASIMEVı 1964: 'ABDALLAH-I ANŞARI'NIN KANZ AS-SALIKIN

Detaylı

MUSTAFA KEMAL PAŞA'NIN ŞEBİNKARAHİSAR'I ZİYARETİ

MUSTAFA KEMAL PAŞA'NIN ŞEBİNKARAHİSAR'I ZİYARETİ MUSTAFA KEMAL PAŞA'NIN ŞEBİNKARAHİSAR'I ZİYARETİ Yrd. Doç. Dr. Sadık SARISAMAN* GİRİŞ Atatürk Kurtuluş Savaşı'nın başarı ile neticelenmesinden sonra 52 ili ve birçok ilçeyi ziyaret etme imkânı bulmuştur

Detaylı

s#»? ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih: BİRİM İTİRAZ SAHİBİ

s#»? ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU Tarih: BİRİM İTİRAZ SAHİBİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BİRİM İM A R V E Ş E H İR C İL İK D A İR E S İ B A Ş K A N L IĞ I Tarih:10.10.2018 İTİRAZ SAHİBİ Ö Z E L Ş A H IS L A R MECLİS TOPLANTISININ

Detaylı

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A N L IĞ I im ar ve Ş ehircilik Dairesi Başkanlığı B A Ş K A N L IK M A K A M IN A

T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A N L IĞ I im ar ve Ş ehircilik Dairesi Başkanlığı B A Ş K A N L IK M A K A M IN A W «7 W H ^ W.. «W W 4 W W i;w W I Planlama Şube Müdürlüğü Sa/ı: 90852262-301.03-E.964 Tarih: 05.04.20171231 Dos/a Numarası: 2017-64110 İQ T.C. A N T A L Y A B Ü Y Ü K Ş E H İR B E L E D İY E B A Ş K A

Detaylı

TARİHTEN GÜNÜMÜZE KIRAATILMI

TARİHTEN GÜNÜMÜZE KIRAATILMI TARİHTEN GÜNÜMÜZE 0 tl! KIRAATILMI Diyaner"İşleri Başkanlığı Yayınları: 1199 İimi Eserler: 188 Genel Ko ordinatör Prof. Dr. M. Emin Özafşar Yayın Yönetmeni Dr. Yüksel Salman Koordinatör Yunus Akkaya Tashih

Detaylı

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2

B T A n a l o g T r a n s m i t t e r. T e k n i k K ı l a v u z u. R e v 1. 2 B T - 111 A n a l o g T r a n s m i t t e r T e k n i k K ı l a v u z u R e v 1. 2 1. Ö N G Ö R Ü N Ü M, Ü S T Ü N L Ü K L E R İ VE Ö Z E L L İ K L E R İ M i k r o k o n t r o l ö r t a b a n l ı BT- 111

Detaylı

ŞARKiYAT MECMUAsı İSTANBUL ÜNiVERSiTESi EDEBİY AT FAKÜLTESi ŞARKiYAT ENSTİTUSİ) TARAFINDAN ÇlKARlLlR

ŞARKiYAT MECMUAsı İSTANBUL ÜNiVERSiTESi EDEBİY AT FAKÜLTESi ŞARKiYAT ENSTİTUSİ) TARAFINDAN ÇlKARlLlR - - - --- - ŞARKiYAT MECMUAsı.. - - - -- - -. İSTANBUL ÜNiVERSiTESi EDEBİY AT FAKÜLTESi ŞARKiYAT ENSTİTUSİ) TARAFINDAN ÇlKARlLlR. -... II OSMAN YALÇIN MATBAASI İ S T A N :C O L - 1 9 5 7. V ' FAQLALLAH.

Detaylı

00322 ELEKTRiKMAKiNALARı-II

00322 ELEKTRiKMAKiNALARı-II 00322 ELEKTRKMAKNALARı-II Vze Sınavı 08.04.2013 5.1) 5.2) 2300 V, 1000kVA, 0.8 ger güç faktörlü 60Hz, 2 kutuplu, V-bağlı br senkron jeneratör, 1.1 O'luk senkron reaktans ve O.lSO'luk br armatür drencne

Detaylı

ö ç İ ç ç İ ö Ö ö ç İ İ Ö İ ç ç ç ç ç İ İ İİ İ ç İ ç ç ç ç ö ö ç ç İ İ ö İ Ş İ İ İ Ğ ö Ç İ Ö ç Ş ö İ İ Ş Ş ö İİ Şİİ İ İ ç Üİ ç ö İ ö ö ç ö ç İ

ö ç İ ç ç İ ö Ö ö ç İ İ Ö İ ç ç ç ç ç İ İ İİ İ ç İ ç ç ç ç ö ö ç ç İ İ ö İ Ş İ İ İ Ğ ö Ç İ Ö ç Ş ö İ İ Ş Ş ö İİ Şİİ İ İ ç Üİ ç ö İ ö ö ç ö ç İ İ İ İ İ Ö İ ç İ ö İ ö ö ç İ ö ç ç ö ö İç ö ç ö ö ö ö ç ç ö ö ç İ İ ç ö ç İ ç İ İ ö ö ö ö ç ç ö ö ç ö ç ö ç İ ç ç İ ö Ö ö ç İ İ Ö İ ç ç ç ç ç İ İ İİ İ ç İ ç ç ç ç ö ö ç ç İ İ ö İ Ş İ İ İ Ğ ö Ç İ Ö ç Ş ö

Detaylı

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i

H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E. E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H A S T A N E E N F E K S İY O N L A R IN I Ö NLEM E E L İF C O Ş K U N E n fe k s iy o n K o n tr o l H e m ş ir e s i H ip o k r a t (M.Ö. 4 6 0-3 7 0 ) Ö n c e lik le z a r a r v e r m e 2 F lo r e

Detaylı

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i )

3-P C ile h a b e r le şm e y e u y g u n b ir a r a b ir im. (IS A, P C I, U S B g ib i ) M O D E M N E D İR : M o d u la to r -D e m o d u la to r k e lim e le r in in k ıs a ltm a s ı M O D E M. Y a n i v e r ile r i s e s s in y a lle r in e s e s s in y a lle r in i v e r ile r e d ö n

Detaylı

Sistem-atik Membran Kapak Sipariş Takip ve Üretim Takip Sistemi;

Sistem-atik Membran Kapak Sipariş Takip ve Üretim Takip Sistemi; S i s t e m - a t i k M e m b r a n K a p a k S i p a r i T a k i p v e Ü r e t i m T a k i p S i s t e m i ; T ü r k i y e l d e b i r i l k o l a r a k, t a m a m e n m e m b r a n k a p a k ü r e t

Detaylı

TEFSİRDE ATA b.ebi RABAH ve İbn ABBAS'dan RİVAYET ETTİG-İ GARİBU'L-KUR'ANI

TEFSİRDE ATA b.ebi RABAH ve İbn ABBAS'dan RİVAYET ETTİG-İ GARİBU'L-KUR'ANI TEFSİRDE ATA b.ebi RABAH ve İbn ABBAS'dan RİVAYET ETTİG-İ GARİBU'L-KUR'ANI Prof. Dr. İsmail CERRAHOGLU Tabiilerin en meşhur şahsiyetlerinden biri olan Ata b.ebi Rabah hicretin 27. (647) senesinde Yemen'in

Detaylı

~^ntnphak o:n çı-^.fcnıt/.maz "I ütüphanesi. Ver: 2011-4478. Yd: rat. Kısım: Kopya; u.no: 201500219

~^ntnphak o:n çı-^.fcnıt/.maz I ütüphanesi. Ver: 2011-4478. Yd: rat. Kısım: Kopya; u.no: 201500219 ~^ntnphak o:n çı-^.fcnıt/.maz "I ütüphanesi Ver: 2011-4478 Yd: rat. Kısım: Kopya; u.no: 201500219 rr t r u ^ v .. Z f ~ / f é - T \fsjl. U. 6 j r ^ 9 ^ s T A ^ i _ r İui-K. 'Z t**ol. ^.A u -fil ^ 9h^ -?^W

Detaylı

E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z

E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z K U R A SIR A A D I S O Y A D I i p y 51 5 9 9 E M İN E K O Ç A L R İZ E M E R K E Z 52 1038 G Ü L E N D E R E R G E N R İZ E M E R K E Z 53 179 A Y Ş E D Ü Z G Ü N R İZ E M E R K E Z 54 1316 H A T İÇ

Detaylı

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR

AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR AĞUSTOS / 2017 AYI İTİBARİYLE K TÜRÜ YETKİ BELGESİ SÜRESİ BİTECEK FİRMALAR SIR A NO U -N ET NO FİRM A Ü N VANI BELGE TÜ RÜ BELG E G E Ç ER LİLİK TA R İH İ 1 47894 E R H A LLA R D.Ç SA N. T İC.A.Ş K İ 2

Detaylı

Il e Ek J `a `nf `a `an ı N ın u ` ` o Ij Il e Ek o ` ` oba Ij oba Ol orun Ol or un be -Y R

Il e Ek J `a `nf `a `an ı N ın u ` ` o Ij Il e Ek o ` ` oba Ij oba Ol orun Ol or un be -Y R I E O Ij Jf N I E Ij O -YR EK O WO NI O L E RI KO L ATINU APE ER E A I f L Aij? Jh M, g j O P g i i d F jh A d-- i, j i g -YR O d i i I i h g g N Dfd O P fi h E J fi dij Jf N I E Ij O Ei, Jhf, i O, Ei f,

Detaylı

sâfe « & AyM S S iiî (} & (fitli (p/iv» m p S» c sş> g&> H ı P Yevmiye No. Cilt No. Sahife No. Sıra No. «M» Geldisi Tarihi Gittisi a ' ; ^?

sâfe « & AyM S S iiî (} & (fitli (p/iv» m p S» c sş> g&> H ı P Yevmiye No. Cilt No. Sahife No. Sıra No. «M» Geldisi Tarihi Gittisi a ' ; ^? (p/iv m p S (. vo i- o & j r*7) f\ 4 gvn S?5> (} & c sş> g&> ı 1 1 Geldisi S t? Sicilirış, (fitli V &rj i 6 i 18.03.2011 Gittisi S S iiî NOT: ' Mülkiyetin gayri ayni h a Miti 1 ^ e tmçfâjnjitfryûtîfyıas

Detaylı

Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği)

Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği) Türkiye V. T arım Eko nom isi Kongresi 18-20 E y lü l 2002 Erzurum Kırsal Kesimde Kadınlar Arası Yardımlaşma ve Bunu Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Niksar Ovası Örneği) A. Ahmet Yl'CER1 Nurettin

Detaylı

İbn Sina'nın "el-urcftze fi'l-mantık" Risalesi (Sunum ve Metin)

İbn Sina'nın el-urcftze fi'l-mantık Risalesi (Sunum ve Metin) M.Ü. ilahiyat Fakiiiresi Dergisi 32 (2007/1), 127-156 İbn Sina'nın "el-urcftze fi'l-mantık" Risalesi (Sunum ve Metin) İbrahim ÖZKILIÇ* Özet Bu çal~mada ele aldığımız İbn Sina'nın el-urcılze fi'l-manıık

Detaylı

t u l TEGABUN SURESİ

t u l TEGABUN SURESİ t u l TEGABUN SURESİ Medine'de nâzil olmuştur. 18 âyet, 241 kelime, 1070 harften ibarettir. Tegâbün; alışverişte aldatm ak ve aldanm ak anlamındadır. Bu sûre-i celilenin de içinde kâfirlerin kıyâmette

Detaylı

ü İ ı ü İ ı İ üı İ ı ı ığı ı ı ı İ ü ü ü ı Ç İş İ ı ı ş ş ç ı ı Ü ı ı Ü ş ğı ç İ İ ö ü ü ı ı Ü ığı ı Ü ğı ı ş ü ü ü ğ ı ü ü ü ç ı ı ı ı Ü Ü ı ü ü ü ı çı ü öğ ç ü ü öğ ğ ıı ü ş ı ı ğ öğ ı ı ı öğ ş ığı ı

Detaylı

y tr$e y * A KR, K*N H RA y*hej A!a-, ;' ::*T KO t] {!.!,r]:!]!t;.ju}!rr, L$yf \GF.nff t'n, E.]:"jq. L}ll :y:l l l Antnlajt S t Yerlc lc Ahalajl Su NalI Aralarfln -'al lc LJ] ve l]sa,sl l-lkkdt "t'*bl,,,,_,_t";;;:;:.:1,1,l,

Detaylı

HALKLARIN YASASI VE. 2. Baskı İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

HALKLARIN YASASI VE. 2. Baskı İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI Jo h n R a v v l s HALKLARIN YASASI VE Ka m u s a l A kil D ü ş ü n c e s İn İn Y e n İde n Ele A l in m a s i 2. Baskı İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI J O H N R A W L S John Rawls 1921 yılında

Detaylı

IRAK MÜZESİ'NDE BULUNAN İLHANLI ÇAGINA AİT İS.LAMİ SİKKELER*

IRAK MÜZESİ'NDE BULUNAN İLHANLI ÇAGINA AİT İS.LAMİ SİKKELER* IRAK MÜZESİ'NDE BULUNAN İLHANLI ÇAGINA AİT İS.LAMİ SİKKELER* Prof. Dr. Eşref BUHARAU** 3- Sultan Ahmet Tektidar(l) (H. 681-683) Sultan Abaga Han 'ın ölümünden sonra Irak ve İran 'a hükmeden İIhanlı hükümdarlanndan

Detaylı

!"#$%"&'(")(&*($+,-(&.&*/0&*12& !"#$!%&$ Gereksinimler KURUM VE KURULUŞLAR. Gereksinimler

!#$%&'()(&*($+,-(&.&*/0&*12& !#$!%&$ Gereksinimler KURUM VE KURULUŞLAR. Gereksinimler !"#$%"'(")(*($+,-(.*/0*12!"#$!%$ '($)$ *+*!,+$-.+/.$!.!012.$!"#$%"'(")(*($+,-((",7%89"-%:($+,0,0+,-,";%1"?-",8@,%A9:"%0-9B >#"#0-%:+%@98C'#>(")(",8,)18,D!"#$%"'(")(*($+,-(>(",B,0",8(0(0EF/"(+(:%"%8DG,:0/"/H(D

Detaylı

ivu NUH SURESİ Nûh sûresi, Nûh Aleyhisselâm'ın kıssasını müştemildir.

ivu NUH SURESİ Nûh sûresi, Nûh Aleyhisselâm'ın kıssasını müştemildir. ivu NUH SURESİ Nûh sûresi, Nûh Aleyhisselâm'ın kıssasını müştemildir. Nûh Aleyhisselâm, 40 yaşında peygamber oldu. 950 sene kavminin içinde kaldı, vâiz nasihat etti. Tufandan sonra da 200 veya 250 sene

Detaylı

ü ü üü İ Ç İİ ü ü üü İ Ç Ü ö üü ü Ç Ü ü ü İ ü İ ö ü üü ü ö ü ö üü ü ü ö ö Ç Ş ü İŞ ö ü ü İ İ İ İ Ç İ Ç ü ü ü ü ö ü ü ü ö Ü ü ü İ Ö Ö ü ü üü ö ü ü üü Ö

ü ü üü İ Ç İİ ü ü üü İ Ç Ü ö üü ü Ç Ü ü ü İ ü İ ö ü üü ü ö ü ö üü ü ü ö ö Ç Ş ü İŞ ö ü ü İ İ İ İ Ç İ Ç ü ü ü ü ö ü ü ü ö Ü ü ü İ Ö Ö ü ü üü ö ü ü üü Ö ü ü ü üü İ Ç İ ü ü üü İ ü ü üü ü ü ü üü ü Ç ö ü ö İ İ ü ü ü İ İ İ ü ü ü üü İ Ç İİ ü ü üü İ Ç Ü ö üü ü Ç Ü ü ü İ ü İ ö ü üü ü ö ü ö üü ü ü ö ö Ç Ş ü İŞ ö ü ü İ İ İ İ Ç İ Ç ü ü ü ü ö ü ü ü ö Ü ü ü İ Ö Ö

Detaylı

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008

U MK E K A MP Ç IL IK E Ğ T İ M İ İ 2008 U MK E K A MP Ç I L I K E ĞİT İMİ 2008 K A MP Y E R İ S E Ç İMİ V E Ö ZE L L İK L E R İ (Y A Z OP E R A S Y ON L A R I ) U L A Ş I M İÇ İN A R A Ç V E Y A Y A Y A Y OL U N A Y A K I N OL MA L I D I R.

Detaylı

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 406 A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 A GRU BU STAJ ARA DÖ NEM DE ER LEN D R ME S AY RIN TI LI SI NAV KO NU LA

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

AKADEMİK YILI

AKADEMİK YILI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 AKADEMİK YILI Hazırlık Sınıfı 1. Dönem Adı Z / S Teo. Uyg Toplam Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça Dilbilgisi (Sarf) I) Z 4 0 4 4 4 Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça

Detaylı

1085 - Devlet Demiryolları ve Limanlan İşletme Umum Müdürlüğünün 1951 bütçe yılı hesabı katı Kanunu

1085 - Devlet Demiryolları ve Limanlan İşletme Umum Müdürlüğünün 1951 bütçe yılı hesabı katı Kanunu 1085 - Devlet Demiryolları ve Limanlan İşletme Umum Müdürlüğünün 1951 bütçe yılı hesabı katı Kanunu (Eesmî Gazete ile ilâm : 14. VII. 1956 - Say t : 9358) Wo» Kabul tarihi 6782 9 11.1056 MADDE 1. Devlet

Detaylı

İ İ ö ç Ö ç ç ç ç İ ç ç ç İç ö ç ç İ ö ö ö ö ç ç ç ç ö ç ç ç ç ö ö İ ö ç ç İ İ ö ö ö ö ö İ ö ö ö ç İ çi ö ç İ Ş ö ö ö ö ö İ ç ç ö ö ö ö ç ç İ ö ö ö ç ç ç çi ö ç ç ç ö ö İ İ ö İ ö ö Ş ö çö ö İ ç ç ç ç ö

Detaylı

Özel Rota Anasınıfı KASIM EĞİTİM BÜLTENİ

Özel Rota Anasınıfı KASIM EĞİTİM BÜLTENİ Özel Rota Anasınıfı KASIM 2018 EĞİTİM BÜLTENİ O K U L Ö N C E S İ D Ö N E M D E Ö Z B A K I M V E D E N G E L İ B E S L E N M E Ç o c u k l a r ı n b ü t ü n t e m e l i h t i y a ç l a r ı, d o ğ d u

Detaylı

B)3 c)4 D)s E)o. ^ )z. A)s 8)6 c)7 D)8 E)9. A) +o B) +ı Qqz D) +ı E)q + A)6 B)7 c)8 D)9 E)10. üçcrr,ıoe Açı KENAR gn ınrıları. , t El : 30o RB1:6..

B)3 c)4 D)s E)o. ^ )z. A)s 8)6 c)7 D)8 E)9. A) +o B) +ı Qqz D) +ı E)q + A)6 B)7 c)8 D)9 E)10. üçcrr,ıoe Açı KENAR gn ınrıları. , t El : 30o RB1:6.. üçrr,ıo çı KNR gn ınrılrı 1. ikizkenar üçgen. bir üçgen m () = 0" l = m () : o" = e, ne =, m () : 50o f r1 = 1 m() = O", t l : 0o m() :0" Yukarıdaki veriiere göre, a a ıdakilerden hangisi do rudur? Yukarıdaki

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILY101 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-I 2 0 2 3 Z ILY102 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-II

Detaylı

CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK

CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK CENTRAL BANK Gv H L(T A P,(Mv W-P) f) 1999 ç 1986, M v p p. C P p. M B v ç ç. v : Bç Uç C ç ç S Bv(L,, v. B H p), K ç f D 1689, L ç. A ç. v,. A. S B M(G ) v.. B v v W, p C,. D B, S R f.. A ç. v A, K. H B Tp p. G B

Detaylı

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Bi Cruisr 00 + TH Dufour r'lg 0 Kopri + TH KP Fi Döri 0 Oc is is M M Hz Hz ADB 0-0 Tm p B Pr Pr Y A Ti Y A Y / Hf Kim / Ism 0 Kirm Fi Lis 0 Ks Ar Ei 0 Ks E Ei Br 0 -.0.0.0.0.0 MI.0.0.0.0.0 Oc Smos 0 0

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR...

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM KAVRAMLAR I. ANAYASA HUKUKU... A. A a asa Hukuku u Ta ı ı... B. A a asa Hukuku u Ko usu... II. ANAYASA KAVRAMI... A. Te i oloji... B. A

Detaylı

A)22 B)24 C)zo D)za E)so

A)22 B)24 C)zo D)za E)so üçrırın çıorty 1 1. bir üçgen _...-\ _,.-..\ m() : m() Io1 = 2.. Ia1 = 4.. I + ; = 9.1n 4. 6 üçgeninde [] dı açıortay n1 = 4., IR1 = 6.. l = 12 m 2 x Yukarıdakiverilere göre, = x kaç m dir? )ı )4 )5 )6

Detaylı

AYÇİÇEĞİ TESCİL RAPORU

AYÇİÇEĞİ TESCİL RAPORU T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Tohumluk Tescil Ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü AYÇİÇEĞİ TESCİL RAPORU Coral SY CADIX Napoli Sanbro MR GOLDSUN LG5582 LG5507 ES SIMBA ES BELLA ES PERLA ES TOUNDRA

Detaylı

Rehber içerisinde yer alan ve mavi özel alanlarla gösterilen NOT bölümleri yapacağınız işlemlerde size kolaylık sağlayacak ipuçları niteliğindedir.

Rehber içerisinde yer alan ve mavi özel alanlarla gösterilen NOT bölümleri yapacağınız işlemlerde size kolaylık sağlayacak ipuçları niteliğindedir. Y a y ı n a H a z ı r l a y aan l: i RAS L A N E -P o s t a : m e @ a r s l a n i a. c o m W o r d P r e s s R e h b e r i n i n T ü m H a k l a rwı o r d P r e s s T ü r k i y ey e A i t t i r. B u r

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı

İbn Sina'nın "el-mucez fi'l-mantık" Risalesi 1

İbn Sina'nın el-mucez fi'l-mantık Risalesi 1 M.Ü. İlahiyat Fakültesi Dergisi 36 (2009/1), 151-206 İbn Sina'nın "el-mucez fi'l-mantık" Risalesi 1 Mehmet Fatih DEMİRCİ* Özet Bu çalı ma, İbn Sina'nın el-mucez.fi'l-mantık risalesi üzerine bir incelemedir.

Detaylı

ANKARA ÜNiVERSiTESi ilahiyat FAKÜLTESi TARAFINDAN

ANKARA ÜNiVERSiTESi ilahiyat FAKÜLTESi TARAFINDAN ANKARA ÜNiVERSiTESi ilahiyat FAKÜLTESi TARAFINDAN YILDA BİR ÇlKARILm. TÜRK TARİH KURUMU BASIMEVİ-ANKARA 1961 Tebliğ : TABIB RAMAZAN'IN YENİ BİR ESERi HÜSEYİN YURDAYDIN Bu yazımızda Kanuni'nin I52I Belgrad

Detaylı

2012 TRAKTÖR GRUBU ÜRÜN KATALOĞU KATALOĞU

2012 TRAKTÖR GRUBU ÜRÜN KATALOĞU KATALOĞU 2012 TRAKTÖR GRUBU ÜRÜN KATALOĞU KATALOĞU TRAKTÖR GRUBU ÜRÜN KATALOĞU 2012 SKT YEDEK PARÇA VE MAKİNA SANAYI VE TİCARET A.Ş. Organize Sanayi Bölgesi Ali Osman Sönmez Bulvarı No:17 16159 BURSA / TÜRKİYE

Detaylı

A)8 B)9 C) ıo D) ıı E)12

A)8 B)9 C) ıo D) ıı E)12 üçrırıo LN 1 1. bir üçgen t]] t] t].l- t] o1 = 4., Ir =., = x + 3 Yukarıdakiverilere göre, x kaç m dir? 3457 a = * 4. dlk üçgen t]j- t] t]j- t] n1 = 15 m a1 = 0 m O Yukarıdakiverilere göre, l= x kaç m

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ SİCİL FİŞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ SİCİL FİŞİ SAKARYA ÜİVERSİTESİ TEKOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATROİK MÜHEDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRECİ STAJ SİCİL FİŞİ 1. Öğrenci Tarafından Doldurulacak Kısım Adı 0 Ğ R E C 1 I Soyadı TC Kimlik umarası Fakülte o Staj Türü UYGULAMA

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHÎR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHÎR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı A ı 4 a ty a B ü y C k ş e l«r B e le d iy e s i 4 P la n la m a Ş u b e ( / «R ıriü ğ ü S a y ı 9 0 8 5?? 6? - 3 0 1 0 3 - F? 3 6 1 T a tih. 2 3.0 8. 2 0 1 7 D o s y a N u m a ra sı- 2 Ü 1 7-5 d i! 5

Detaylı

ADC with Sequential Approach (Ardışıl Yaklaşımlı ADC)

ADC with Sequential Approach (Ardışıl Yaklaşımlı ADC) ADC with Sequential Approach (Ardışıl Yaklaşımlı ADC) Bu devrede örnekle-tut Ö/T (S/H) devresinin zaman sayacına dikkat etmek gerekiyor. Diğer tetiklemelere göre bunun tetikleme oranı 1/5 devre üzerinde

Detaylı

FRANSA'NIN SURİYE'Yİ İŞGALİNE DAİR YAYINLANMIŞ BİR RİSÂLE

FRANSA'NIN SURİYE'Yİ İŞGALİNE DAİR YAYINLANMIŞ BİR RİSÂLE FRANSA'NIN SURİYE'Yİ İŞGALİNE DAİR YAYINLANMIŞ BİR RİSÂLE Dr. Erdal İLTER* Millî Mücadele döneminde, 20 Ekim 1921 tarihihde Ankara'da Türk-Fransız Antlaşması imzalanmış 1, böylece Türkiye Büyük Millet

Detaylı

Shirley Conran - Dantel 2

Shirley Conran - Dantel 2 Shirley Conran - Dantel 2 www.cepsitesi.net G l R j $ 3 1 Â ğ u s t O i. İ9? 9 D U n y & m a e o p a h a L g ö g ü s J e r i d i^ e d û ş ü a d ü L U l, qt>l a n s a b u â l a y a n L Y u v a r la k h

Detaylı

TORKIYAT MECMUASI. Cilt ID O. Prof. Dr. M. Fuad Köprülü. Istanbul Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü tarafından. Müdür

TORKIYAT MECMUASI. Cilt ID O. Prof. Dr. M. Fuad Köprülü. Istanbul Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü tarafından. Müdür Cilt ID 926-933 TORKIYAT MECMUASI Istanbul Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü tarafından ç ıkarı lır Müdür O. Prof. Dr. M. Fuad Köprülü İ STANBUL- DEVLET MA T BAASI MENÂKIB-i HÂCE-I CİHAN. Ahdülbâkî Gölpınar.

Detaylı

ETKiLERi ^CİurA HAREKETLERİNİN VaLKANLARN VE DEPREMLERN DAĞlLlŞ \ N$:NN \ N] NNtş yoğun depren ve vollçanizmantn yer kabuğu bütün okyanuslarn altnda devam eden karalar meydana getiren ve aynl zamanda Bu

Detaylı

Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi

Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi I ürkiye V. Tarım Ekonomisi Kongresi 18-20 Eylül 2002 Erzurum Türkiye Antepfıstığı Sektörünün Ekonometrik Analizi Adcnı AKSOY Tecer ATSAN Fahri YAVUZ Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi larıın Ekonomisi

Detaylı

TÜRMOB. Etik Eğitim. Oda t,lem Rehberi

TÜRMOB. Etik Eğitim. Oda t,lem Rehberi ii ıi ınioh Oda t,lem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EGİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Pilot-2 Defter 2010 Tur-German Q6.qxd 10/13/10 7:25 PM Page 1. Mete Atay Ulafl Atay. Schulbuchverlag Anadolu

Pilot-2 Defter 2010 Tur-German Q6.qxd 10/13/10 7:25 PM Page 1. Mete Atay Ulafl Atay. Schulbuchverlag Anadolu Pilo-2 Dfr 2010 Tur-Grmn Q6.qxd 10/13/10 7:25 PM Pg 1 M Ay Ulfl Ay Schulbuchvrlg Andolu Pilo-2 Dfr 2010 Tur-Grmn Q6.qxd 10/13/10 7:25 PM Pg 2 Pilo 2 Çl flm Dfri Arbishf ISBN 978-3-86121-278-2 Bs.-Nr.:

Detaylı

Cadem CATIA Kitabı Cadem CAD/CAM Destek Merkezi A.. nin sertifikalı CATIA uzmanları tarafından hazırlanmıtır.

Cadem CATIA Kitabı Cadem CAD/CAM Destek Merkezi A.. nin sertifikalı CATIA uzmanları tarafından hazırlanmıtır. 1 Cadem CATIA Kitabı Cadem CAD/CAM Destek Merkezi A.. nin sertifikalı CATIA uzmanları tarafından hazırlanmıtır. Kitaptan azami seviyede yararlanılması amacıyla Cadem CATIA Kitabı Türk CAD/CAM dünyasına

Detaylı

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EK.1 İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

http://www.kap.gov.tr/api/bildirim.aspx?id=343204&imza=imzali Page 1 of 1 06.03.2014 İmzasız Görüntüle Ek dosyalar SODA SANAYİİ A.Ş. / SODA, 2014 [SISE] 06.03.2014 18:39:15 Genel Kurul Toplantısı Çağrısı

Detaylı

AKSU İLÇESİ MACUN,BARBAROS,KONAK,FATİH MH. 1/2S000 NIP İTİRAZ LİSTESİ DİLEKÇE/Y AZI TARİH/S AYI / İTİRA Z NO KABUL/ RED

AKSU İLÇESİ MACUN,BARBAROS,KONAK,FATİH MH. 1/2S000 NIP İTİRAZ LİSTESİ DİLEKÇE/Y AZI TARİH/S AYI / İTİRA Z NO KABUL/ RED İTİRA Z NO 1 AKSU İLÇESİ MACUN,BARBAROS,KONAK,FATİH MH. 1/2S000 NIP İTİRAZ LİSTESİ DİLEKÇE/Y AZI TARİH/S AYI 118837 İTİRAZ SAHİBİ ADA- PARSEL PLANDAKİ DURUMU İTİRAZ GEREKÇESİ Durkadın Hiçdurmaz 267/5 KABUL/

Detaylı

n adffiuzcun NihatM^. Alankent Mah.Muh. uye TARiH-i, 22tost2o't7 KARARIN : l]ye nfl' NUMARASI : ou/(a{nale Muh

n adffiuzcun NihatM^. Alankent Mah.Muh. uye TARiH-i, 22tost2o't7 KARARIN : l]ye nfl' NUMARASI : ou/(a{nale Muh KABATA$ LES ASGAR LQUDE ARSA BRM DEGER TAKD R KM SYU BA$KALTG KARAR : TARH, s' UMARAS : 111 Tkd Ksynu e Beledye Bkn Ykup YLMAZ Bknh$nd Beledye Ml Hele MUdUTU Sel TECM, Beledye en le MUdU Vekl Ede CDEL,

Detaylı

..-..-\./\ _...\ _...--\ üçcrnıor u ı-ix. A)ı B)4 C)s D)6 E)ı. A)ı B)4 C)s D)6 E)7. - ]9 oranı kaçtır? A)1. ,,.t Dl :64o. lbcl.

..-..-\./\ _...\ _...--\ üçcrnıor u ı-ix. A)ı B)4 C)s D)6 E)ı. A)ı B)4 C)s D)6 E)7. - ]9 oranı kaçtır? A)1. ,,.t Dl :64o. lbcl. üçrnıor u ı-ix 1. x bir dörtgen Il: li..-..-\./\ m() : m() no1 =.,. bir dörtgen t] // t] l = m() :0" 8 Yukarıdakiverilere göre, O1 = x kaç m dir? )ı ) )s )6 )ı Yukarıdakiverilere göre, m ( 6Ö) : x kaç

Detaylı

EXPO LOGOSU ATSO AKADEMİ LOGOSU EYLÜL

EXPO LOGOSU ATSO AKADEMİ LOGOSU EYLÜL EXPO LOGOSU ATSO AKADEMİ LOGOSU A T S O A K A D E M İABA AAG Y I L I IIAK D Ö N E M E Ğ İ T İ M P R O G R A M L A R I A( E Y L Ü L AfA R A L I K ABA AA AG A) A T S O A K A D E M İ O d a m ı z d a e ğ t

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

T.C. EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) EBELİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama BHP EBELİK, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ (* Bu programda mülakat sınavını kazanan öğrenci sayısı 7'nin

Detaylı

0..6 or4. Sayr : Konu : Teklif TEKLiFFORMU ADANA. Jt72t48. T.C. ADANA VALiLiCi Hdk Sall{r Mfldiirliilii

0..6 or4. Sayr : Konu : Teklif TEKLiFFORMU ADANA. Jt72t48. T.C. ADANA VALiLiCi Hdk Sall{r Mfldiirliilii .C. ADAA VALLC Hdk Sll{r Mldrll Syr : Ku : ekl KLRMU ADAA 0.. r4 Hlk S[hlt MudLrlupe blh Hlk S,hlr Lbrtuvrr htycr l Sgd cs, kt ve ellkter belrtle 18 Kle Alet ve kp Klbrsy Het Alt 44 syrh Ku hle Kuu 22.ddes

Detaylı

Yakup BOZKURT Okul Müdürü

Yakup BOZKURT Okul Müdürü ŞHİT Uİ PAİ AADOLU İA HATİPLİSSİ Sayı : 015-1- Sınıfın Adı : 9A 4.10.015 1 3 4 5 6 7 8 İG9 BUS Gİ DYL COG SA ŞBAŞ İG9 BUS Gİ DYL COG SA BD1 FFD A DYL İG9 BUS Gİ DYL YU YU DYL İG9 BUS Gİ DYL İ SBLU İ Fİ

Detaylı

ISTANBUL TICARET ODASı. OGRENCı YÖNETMELIĞI (1926) Prof.Dr. Zekeriya Kurşun Osmanlıca'dan Çeviren ve Sadeleştiren

ISTANBUL TICARET ODASı. OGRENCı YÖNETMELIĞI (1926) Prof.Dr. Zekeriya Kurşun Osmanlıca'dan Çeviren ve Sadeleştiren ISTANBUL TICARET ODASı OGRENCı YÖNETMELIĞI (1926) Prof.Dr. Zekeriya Kurşun Osmanlıca'dan Çeviren ve Sadeleştiren YAYIN NO: 2008-18 İstanbul, 2008 Copyright İTO Tüm haklar sakhdır. Bu yayının hiç bir bölümü,

Detaylı

36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA

36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA 36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA 1983 MİL Lİ TA IM SEÇ ME LE Rİ Al man ya, Wi es ba den 1983 Av ru pa Şam pi yo na sı için mil li ta kım seç me le ri, yi ne ba zı yö ne ti ci le rin is te

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 28 Kasım 1999 PAZAR. Kanun

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 28 Kasım 1999 PAZAR. Kanun T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 28 Kasım 1999 PAZAR Sayı: 23890 YASAMA BÖLÜMÜ Kanun 4393 Sayılı 1999 Malî Yılı Bütçe Kanunu

Detaylı

~e--"-l--/ , rfotc. TOPLAM TUTUKLU SAYısı: 47 (KADIN:ll

~e---l--/ , rfotc. TOPLAM TUTUKLU SAYısı: 47 (KADIN:ll TOPLAM TUTUKLU SAYısı: 47 (KADIN:ll (09.01.2014 TARH TBARYLE) + ERKEK:36) " SENDKALARIMIZA GÖRE TUTUKLU LsTES: EGTM SEN f)caj7'&>h' t/v(t:>r LO(.A, fd,a-iy'&tc UNrt? rftc Cltg.ô SIRA ADI/SOYADı ŞUBE GÖZT.

Detaylı

ilahiyat FAKÜLTESi DERGiSi DiCLE ÜNiVERSiTESi HAKEMLi DERGi CiLT: IX .SAYI: 1 DiYARBAKlR ~

ilahiyat FAKÜLTESi DERGiSi DiCLE ÜNiVERSiTESi HAKEMLi DERGi CiLT: IX .SAYI: 1 DiYARBAKlR ~ 1 Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Yay~ nlar : 18 ISSN 1303 5231 ı DiCLE ÜNiVERSiTESi ilahiyat FAKÜLTESi DERGiSi.. - HAKEMLi DERGi CiLT: IX.SAYI: 1 DiYARBAKlR ~ 2007 MUSLİHUDDİN EL-LARI'NİN TEFSiRU

Detaylı

İncelenen özelliklere ait varyans ve regresyon analiz sonuçları aşağıda verilmiştir.

İncelenen özelliklere ait varyans ve regresyon analiz sonuçları aşağıda verilmiştir. 1-MISIR ISLAH ARAŞTIRMALARI 1.1.Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Zamanının Şeker Mısırı (Zea mays sacchararata Sturt.) Çeşitlerinde Taze Koçan ve Tane Verimi ile Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi Proje

Detaylı

İZ OLAS Y ON. Doç. Dr. Turan A slan 11.12.2009

İZ OLAS Y ON. Doç. Dr. Turan A slan 11.12.2009 İZ OLAS Y ON Y ÖN TE M LE R İ Doç. Dr. Turan A slan 11.12.2009 İZ O L A S Y O N Y Ö N T E M L E R İ S ta n d a r t Ö n le m le r S o lu n u m İz o la s y o n u D a m la c ı k İz o la s y o n u T e m a

Detaylı

Çubukta açılan delikler

Çubukta açılan delikler YTÜ İş Müh. Böl. Çlik Ypıl I D Nolı Y. Doç. D. Dvim ÖZHENDEKCİ ÇEKME ÇUBUKLRI Ki zou olk ylız l oğulu çmy muz kl ll çm çuuklı i; kf ili çm çuuklı, il, kıl, v. u ü şıyıı ll ö öilili. Çm çuuklı y çok çlı

Detaylı

SERTİFİKA. lthalat, Etiketleme, Depolama ve Pazarlama. organik 2752D-01 organic (cold-pressed) Virgin coconat oil (25lt)

SERTİFİKA. lthalat, Etiketleme, Depolama ve Pazarlama. organik 2752D-01 organic (cold-pressed) Virgin coconat oil (25lt) c]!o c]!o co go t.o clo clo clo clo clo lo clo clo lo ğ!o c]3o clo c]!o c]8o clo c]!o ğgo cgo cgo lo eo co clo clo ğo 4o lo clo lo clo elo clo lo clo clo clo clo cğo o ıı SERTİFİKA?o /, E rc 277 orgnik

Detaylı

)._;3C ~_G.- ~ ~:~ J~ :;)~ ~~, JWı ~l ) J_j ~~ ~,.uı Jk " -., :<- ~~\'~ ~!J.:W:-~--;;~ <-P. nasıl yükseltildi?

)._;3C ~_G.- ~ ~:~ J~ :;)~ ~~, JWı ~l ) J_j ~~ ~,.uı Jk  -., :<- ~~\'~ ~!J.:W:-~--;;~ <-P. nasıl yükseltildi? ÇOCUÖA OKl[MA VE DÜŞÜNME ALIŞKANLIGI KAZANDIRMA GülsenATLI Konfiçyüs "Allahırri! Bana çiçek dolu bir bahçe ve kitap dolu bir ev ver." diyor. Kimliğini bilmediğim biri ise 'Tefekkür etmeyen, tefessüh etmeye

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE GÖRE YAPACAKLARI TASDİKE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 13 298 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BANKALAR KANUNU NUN 46 NCI MADDESİNE

Detaylı

D o sy a i n di rme iş l em i b i t t ik den s on ra zi p do sy an ı z ı c : \ ph p k l as ö rü i çi n e a ç ın. PHP b i rç ok d eğ iş ik yolda n

D o sy a i n di rme iş l em i b i t t ik den s on ra zi p do sy an ı z ı c : \ ph p k l as ö rü i çi n e a ç ın. PHP b i rç ok d eğ iş ik yolda n WINDOWS 2003 SUNUCULARI ÜZERĐNE PHP YÜKLENMESĐ ERDAL YAZICIOĞLU erdal.yazicioglu(at)gmail.com http://barbarossa41.wordpress.com WINDOWS 2003 SUNUCULARI ÜZERĐNE PHP YÜKLENMESĐ Erdal YAZICIOĞLU http://barbarossa41.wordpress.com

Detaylı

Ç İ Ş Ç ü ç Ç ö ğ Çİ İ Ö ğ ş ü ç ğ ş ö ü ş ç ş ü ü ğ ğ ü ğ ğ ğ ş ç ç ğ ö ü ü ç ö ç ş Ç ş ş ğ ç İ İ ş ü ü İ İ İ ş ç ş ş İ İ ç ü ü Ç ç ç İ ş İ İ ş ğ

Ç İ Ş Ç ü ç Ç ö ğ Çİ İ Ö ğ ş ü ç ğ ş ö ü ş ç ş ü ü ğ ğ ü ğ ğ ğ ş ç ç ğ ö ü ü ç ö ç ş Ç ş ş ğ ç İ İ ş ü ü İ İ İ ş ç ş ş İ İ ç ü ü Ç ç ç İ ş İ İ ş ğ İ Ç İ Ç Ü İ İş ş ğ ş ü Ü İ İ Ü İ İ Ü ç ş ş ğ Ğ İ ç ğ Ç ö ü ç Ü ç ş ş ğ ö ü ü ç ş ş ğ ü ş ğ ş ç ş ğ ş ü ü ü ç ç ü ş ü ğ ç ş ü ü ü ü ü ç ş ş ö ş Ö Ş Ö ğ ş ö ü ç ç ş ş ş ğ ş ğ Ç Ü Ç ğ ş Ç ğ Ü Ü İ Ç İ Ş Ç

Detaylı

ABOUT US. I- ' I <t_laj! I Jj Jj j^yij I < O İp LîüiU j I

ABOUT US. I- ' I <t_laj! I Jj Jj j^yij I < O İp LîüiU j I İNŞAAT İ^JJÜUİI ABOUT US 6 J-Û FOY CONSTRUCTION,grasping the significance of these three components : planning, infrastructure, and integration in the city development process, has completed many successful

Detaylı

Açıldı göklerin bâbı

Açıldı göklerin bâbı Dük Açıdı gök bbı Rast-Ih Âm Atş 8 A çı dı gök b bı O ha t m hac o du 5 A ı cü d v t Mv Muham M ço du 9 A ı çü gök gç t O hu u a ço du 13 (So) A ı cü d v t Mv Muham M ço du Sof 4 B vşm Hc-Ih Âm Atş 8 6

Detaylı

İçindekiler. Giriş Konu ve Kaynaklar 13 I. Konu 15 II. Kaynaklar 19

İçindekiler. Giriş Konu ve Kaynaklar 13 I. Konu 15 II. Kaynaklar 19 Önsöz Kur an tefsirleri üzerine yapılan araştırmalar bir hayli zenginleşmesine karşın, yüzlerce örneğiyle sekiz-dokuz asırlık bir gelenek olan tefsir hâşiyeciliği, çok az incelenmiştir. Tefsir hâşiye literatürü;

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ _N 'fi ' V) ü ASİL 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞKETİM YILI YURT İÇİ ÖNEM II YATAY GEÇİŞLERİ KABUL EİLEN ficwfnrtl.fr S.NO AI-SOYAI SINIFI AĞ IRLIKLAN İRİLMİŞ GELİĞİ ÜNİVERSİTE

Detaylı

Tochi ERA-A001 Adaptör

Tochi ERA-A001 Adaptör Garanti Marka Volt 2 Y?l Tochi 19V Toshiba : Tochi ERA-A001 Adaptör Tochi ERA-A001 Adaptör 19V3.42A Notebook Adaptör Derecelendirme:Henüz Derecelendirilmemi? Fiyat: KDV Dahil: 59,90 TL Bu ürün hakk?nda

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 KISALTMALAR GİRİŞ İran ve Türk Edebiyatlarında Husrev ü Şirin Hikâyesi BİRİNCİ BÖLÜM Âzerî nin Biyografisi...

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 KISALTMALAR GİRİŞ İran ve Türk Edebiyatlarında Husrev ü Şirin Hikâyesi BİRİNCİ BÖLÜM Âzerî nin Biyografisi... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 KISALTMALAR...11 GİRİŞ İran ve Türk Edebiyatlarında Husrev ü Şirin Hikâyesi...13 BİRİNCİ BÖLÜM Âzerî nin Biyografisi...27 5 İKİNCİ BÖLÜM Husrev ü Şirin Mesnevisinin İncelenmesi...57

Detaylı

P H P v 4. 2 y a d a ü s t s ü r ü m

P H P v 4. 2 y a d a ü s t s ü r ü m Ç N D E K L E R 1 - G R a. B l o g N e d i r? b. W o r d P r e s s N e d i r? c. Ü c r e t s i z W o r d P r e s s S e r v i s l e r i d. W o r d P r e s s 3. 0 i l e G e l e n Y e n i Ö z e l l i k l

Detaylı

1. ÜNİTE: MODERN ATOM TEORİSİ

1. ÜNİTE: MODERN ATOM TEORİSİ . ÜNİTE: MODERN ATOM TEORİSİ.4. Elektron Dizilimi ve Periyodik Sisteme Yerleşim Atomun Kuantum Modeli oluşturulduktan sonra Bohr, yaptığı çalışmalarda periyodik cetvel ile kuantum teorisi arasında bir

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ. : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 : abulut@fsm.edu.tr

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ. : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 : abulut@fsm.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Ali Bulut İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (01) 51 81 00 Mail : abulut@fsm.edu.tr. Doğum - Tarihi : 1.0.1973

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN 2.,3.,4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE

Detaylı

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu

Detaylı