Sayı: 102 Haziran 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayı: 102 Haziran 2014"

Transkript

1 Sayı: 102 Haziran 2014 Kalkınma açık havada: #bencemümkün Düşük salımlı kalkınma stratejisi devreye sokulmalı Startup Women ilk kez Türkiye de, Ankara da düzenlendi Sürdürülebilir enerji çözümleri ve özel sektör Siirt in biyolojik çeşitliliği ortaya çıkarılıyor

2

3 Düşük salımlı kalkınma stratejisi devreye sokulmalı UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Açık Radyo da yayınlanan röportajında iklim değişikliği ile ilgili pratik anlamda bir şeyler yapabilmek için somut adımlar içeren düşük salımlı kalkınma stratejisinin devreye sokulması gerektiğini belirtti. Ankara, Haziran 2014 Too Small! play audio pause audio Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Açık Radyo nun 26 Mayıs ta yayınlanan Açık Gazete programında iklim değişikliği konusunda Açık Radyo dan Ömer Madra ya bir röportaj verdi. Kamal Malhotra, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri nin iklim değişikliğini zamanımızın en temel sorunlarından biri olarak adlandırdığını hatırlattı ve bu konunun Birleşmiş Milletler in en önemli öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Bu nedenle iklim değişikliği konusunda harekete geçmek amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, devlet başkanları ve hükümetlerin yanı sıra iş ve finans çevrelerini, sivil toplum temsilcilerini ve yerel liderleri Eylül 2014 te New York ta düzenlenecek olan İklim Değişikliği Zirvesi ne davet etti. İklim değişikliğinin Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği nin de en önemli öncelikleri arasında olduğunu belirten Malhotra, Türkiye de iklim değişikliğinin ortaya çıkarttığı zorluklarla pratik anlamda mücadele edebilmek için somut adımların belirlendiği stratejilerin olması gerektiğini belirtti. İklim değişikliği meselesinin ülkelere özgü hale getirilmesi gerektiğini de söyleyen Kamal Malhotra, bunun için Türkiye de iklim değişikliğinin ekonomisinin analiz edilmesine ve değerlendirilmesine destek verilmesi gerektiğini belirtti.

4 Kamal Malhotra sözlerine şöyle devam etti: İklim değişikliğiyle mücadele etmek için açık ve tutarlı bir stratejimizin olması gerekiyor ve bu sorunu çözmek için devamlı olarak çaba harcamamız lazım. Aksi takdirde, bu konuda hiçbir gelişme gösteremeyiz. İklim değişikliği ile ilgili yapılan somut programlar, planlar, aktiviteler ve projeler, Türkiye nin sürdürülebilir kalkınma stratejisine, tarım stratejisine ve doğal kaynakların yönetimi stratejisine dâhil edilmeli diyen Malhotra Bunları daha pratik anlamda uygulamamız gerekiyor. Bu tam da Birleşmiş Milletler in, özellikle de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı nın, öncelik verdiği bir konu şeklinde konuştu.

5 İstanbul ve Ankara da kalkınma açık havada: #bencemümkün Herkes için sürdürülebilir kalkınmayı tek resimde görselleştirmeyi amaçlayan UNDP Türkiye nin açık hava kampanyası, İstanbul ve Ankara da yapıldı. Ankara, Haziran 2014 Kampanyada #bencemümkün etiketiyle sürdürülebilirlik kavramına, özellikle sürdürülebilir enerji kavramına dikkat çekildi. Kampanya, Sürdürülebilir Enerji Çözümlerinin Yaygınlaştırılması: Özel Sektörün Rolü bölgesel konferansının düzenlenmesi sırasında da devam etti. Kampanya, açık hava platformlarında kapsayıcı ve sürdürülebilir insani gelişme konusunda bireylerin dikkatlerini çekmeyi amaçladı. Kampanyada sürdürülebilirlik kavramı dikkat çekici bir cümle ile anlatılmak istendi. Bu nedenle tasarlanan afişlerde Yeryüzünü tüketmeden ilerlemek mümkün mü? sorusu yer aldı. Bunun mümkün olup olmadığı bireylere soruldu. UNDP Türkiye nin verdiği cevap, Evet, mümkün idi. Tasarımlar, Ankara da otobüs duraklarında ve durakların etrafında raket ve afiş formatında yer aldı. Aynı zamanda şehrin önemli kavşaklarında bulunan büyük reklam panolarında da gösterildi. Afişler yaklaşık iki hafta Ankara sokaklarında yayınlandı. İstanbul da yaşayanlar da kampanyayı bir hafta boyunca billboardlardan takip edebildi. Aynı zamanda, İstanbul un önemli meydanlarında billboardlarla aynı grafik konseptine sahip olan 10 saniyelik bir animasyon videosu da gösterildi. Bu kısa video İstanbul da yaklaşık üç hafta boyunca yer aldı. Açık hava video ve billboard mecraları, UNDP nin dünyada ve Türkiye de neler yaptığı ile ilgili farkındalık yaratılması için kullanılabilecek etkili bir iletişim araçlarından biri. Ayrıca bu kampanyada amaçlanan diğer bir husus ise bireylerin, sosyal medya başta olmak üzere, UNDP ile nasıl iletişime geçebileceklerini göstermekti.

6 Bu kampanyanın sonuçları özellikle sosyal medyadaki takipçi sayısında görüldü. UNDP Türkiye nin Twitter daki takipçi sayısı bu süreçte yüzde 10 dan fazla arttı ve 11,600 takipçiyi geçti. Bu kampanyalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ströer Ankara nın işbirliği olmadan mümkün olmazdı. Dünyanın geleceği için yenilikçi ve etkili iletişim yolunu kullanmamızda UNDP Türkiye yi destekledikleri için onlara şükranlarımızı sunuyoruz.

7 Üniversite öğrencileri gönüllülük faaliyetlerine daha çok teşvik edilmeli Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi'nde sunulan ankete göre üniversite öğrencileri, nerede ve kimler için gönüllü faaliyette bulunabileceklerini bilmiyorlar ve STK ları yakından tanımıyorlar. Anketin sonuçları, sosyal sorumluluk derslerinin müfredata entegre edilmesiyle gönüllü faaliyetler konusunda farkındalık yaratılabileceğine dikkat çekiyor. Ankara, Haziran 2014 Gençler, gönüllülüğü tartışmak için Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV), Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) ve Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım Kalkınma Vakfı (IBC) girişimiyle düzenlenen Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi nde bir araya geldi. Gençlerin gönüllü faaliyetlere katılımı konusunun tartışılması amacıyla 6 Mayıs ta İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi nde düzenlenen Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi nde bir panel, çalıştay ve STK fuarı yapıldı. Gönüllülük nasıl algılanıyor? Zirvenin sabah bölümünde gönüllü gençlerin ve STK temsilcilerin konuşmacı olarak yer aldığı bir panel düzenlendi. Panelde tartışılan konular arasında gönüllü faaliyetlerin algılanışındaki farklılıklar, öğrenci kulüplerinin kurulması ile ilgili okul yönetimlerinin bürokratik uygulamaları ve sosyal sorumluluk dersi danışmanlarının öğrencileri yönlendirmek ve teşvik etmek konusunda yetersiz kaldıkları dile getirildi. Panel sonrası, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından zirve öncesinde üniversite öğrencileri arasında gönüllülük konusunda yapılan anketin sonuçları katılımcılar ile paylaşıldı. Anket sonuçlarına göre; üniversite öğrencilerinin nerede ve kimler için gönüllü faaliyette bulunabileceklerini bilmedikleri, STK ları yakından tanımadıkları ve sosyal sorumluluk derslerinin müfredata entegre edilerek gönüllü faaliyetler konusunda farkındalık kazanabileceklerini düşündüklerinin altı çizildi. Öğleden sonra kapalı oturum olarak yapılan çalıştay bölümüne ise Giresun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi nden öğrenci ve Toplumsal Duyarlılık Projesi Sorumluları katıldı. Çalıştay sonunda üniversite öğrencileri, akademik kadrolar ve STK temsilcilerinin üniversite gençliğini gönüllü olmaya teşvik etmek için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine dair bir öneri listesi oluşturuldu.

8 Zirvenin çıktıları ile ilgili bir yayın UNV, IBC ve EURAS girişimiyle hazırlanacak ve duyurulacaktır.

9 TS EN ISO Enerji Yönetim Sistemi eğiticilerin eğitimi başladı Enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan, her sektörde ve her ölçekte işletmeye uygulanabilecek, diğer yönetim sistemleri ile de entegre edilebilecek, yönetim sistemi TS EN ISO Enerji Yönetim Sistemi konusunda yapılan eğitici eğitimi Ankara da başladı. Ankara, Haziran 2014 TS EN ISO Enerji Yönetim Sistemi Eğiticilerin Eğitimi programına Türkiye nin farklı bölgelerinden özel sektör, üniversiteler, Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) şirketleri ve STK lardan yaklaşık 30 kişi katıldı. Eğitim, 5 Mayıs ta Ankara da başlatıldı. Eğitimler; Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında UNIDO nun uluslararası enerji verimliliği uzmanları olan Gerard Doherty and Erik Gudberg tarafından veriliyor. Eğitimin açılışında konuşan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu; proje geliştirilerken ISO gibi bir standardın Türkiye de olmadığını, ISO standardının projenin de ortağı olan TSE tarafından proje başladıktan sonra yayınlandığını, bu nedenle yeni bir enerji yönetim standardı geliştirmektense Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında bu standardın yaygınlaştırılmasına önem verdiklerini belirtti. Çalıkoğlu, bu kapsamda Eğiticilerin Eğitimi Programı ile bir çekirdek ekibin geliştirilmesini ve böylece Enerji Yönetim Sisteminin ülke sathına yayılmasını düşündüklerini sözlerine ekledi. Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) tarafından Küresel Çevre Fonu (GEF) desteğiyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) ile işbirliği içinde yürütülüyor. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ise projenin diğer ortakları.

10 4 ilde Yapı Denetiminde Enerji Verimliliğinin Sağlanması eğitimleri yapılıyor Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması projesi kapsamında Yapı Denetiminde Enerji Verimliliğinin Sağlanması başlıklı bir eğitim programı düzenleniyor. Eğitimler; 17 Haziran da Ankara da, 19 Haziran da İzmir de, 24 Haziran da Erzurum da ve 26 Haziran da İstanbul da yapılacak. Ankara, Haziran 2014 Eğitimlere başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teşkilatı ve ilgili birimleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri olmak üzere kamu kurumları, yapı denetim firmaları, mühendislik ve müşavirlik firmaları, proje müellifleri, yapı denetim sürecinde görev ve rol alan ilgili STK ların katılması bekleniyor. Eğitime katılacakların, yapı denetimi konusunda belirli bir teknik bilgi birikimine sahip ve yapı denetim sürecinde binalarda enerji verimliliğinin sağlanması konusunda görev veya rol alan kişilerden oluşması öngörülüyor. Kayıt olmak için lütfen buraya tıklayınız. Eğitim içeriği ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız.

11 Siirt in biyolojik çeşitliliği ortaya çıkarılıyor Neslinin tükendiği düşünülen leoparların hala yaşadığına dair izlerin Gabar Dağı nda bulunmasıyla başlatılan Güneydoğu Anadolu Leopar projesi ile bölge fotokapanlarla izleniyor ve böylece bölgenin biyolojik çeşitliliği gözler önüne seriliyor. Ankara, Haziran 2014 Güneydoğu Anadolu Leopar projesi Doğal Kaynak ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği ve Doğa Kültür ve Yaşam Derneği nin ortaklığında Ağustos 2013 te başlatıldı. GEF Küçük Destek Programı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje, bölgede leoparların öldürülmesinin arkasında yatan nedenleri bulmayı, bunlara karşı önlemler geliştirmeyi ve hem yerel, hem de ulusal kamuoyunu leoparın önemi konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor. Projede fotokapanların kullanılması Siirt ilinin biyolojik çeşitliliğini de ortaya çıkarıyor. Proje çalışmaları sırasında şu ana kadar vaşağın ve su samurunun bölgedeki varlığına dair kanıtlara ulaşıldı. Siirt Valisi Ahmet Aydın leopar projesini ziyaret etti Siirt Valisi Ahmet Aydın, Güneydoğu Anadolu Leopar projesini Mayıs ayında ziyaret etti. Siirt ilinin önde gelen yetkililerinin ve Yelkesen Köyü halkının içinde bulunduğu kalabalık bir heyetle birlikte proje kapsamında Gabar Dağı nın eteklerinde yerleştirilmiş bir fotokapanı da kontrol eden Aydın, proje konusunda bilgi aldı. Siirt te yapılan bu projenin Kasım 2013 te Diyarbakır da yaşanan olaydan aylar önce başlatıldığına dikkat çeken Aydın, onlarca yıl sadece ölüm haberleriyle anılan bu bölgenin artık doğal hayatının zenginliğiyle öne çıkmasını istediğini ve bu anlamda Siirt in örnek olması için bu projeyi çok önemli bulduğunu söyledi. Botan vadisi koruma alanı olmalı Vali Aydın daha sonra Proje Yürütücüsü Batur Avgan ve Orman Su İşleri Siirt Şube Müdürü Nevzat Amcalar ile bir toplantı yaptı. Toplantıda leoparın bölgede korunması ve çalışmaların sürekliliğinin sağlanması için yetkililere düşen sorumluklar ile Gabar Dağı nın Siirt il sınırları içinde kalan tüm alanının yaban hayatı geliştirme sahası ve Botan Vadisi nin de bir an

12 önce milli park olarak ilan edilmesi için yapılması gerekenler ele alındı. Leoparın yaşadığı tahmin edilen Siirt teki Herekol Dağları ile Gabar Dağı arasında bir yaban hayatı koridoru oluşturması nedeniyle Botan Vadisi nin koruma alanı statüsüne kavuşturulması gerekiyor. Vali Ahmet Aydın, Temmuz ayında bu koruma alanlarının ilanı konusunda görüşmeler yapmak için Ankara ya gideceğini belirtti.

13 Gelecek Turizmde nin ikinci dönem ön başvuru sonuçları açıklandı Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu projesinin ikinci dönem ön başvuru değerlendirme süreci tamamlandı. Türkiye nin dört bir yanından yapılan 417 başvurudan 15 i ön değerlendirme sonucunda başarılı bulundu. Ankara, Haziran 2014 Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle, sürdürülebilir turizmle yerel ekonomiye ve kalkınmaya destek vermek üzere hayata geçirilen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi'nin ikinci dönem ön başvuru değerlendirme süreci tamamlandı. Türkiye genelinde yoğun ilgi gören projeye 66 ilden 417 fon başvurusu yapıldı. Ön değerlendirme sonucu başarılı bulunan ve 6-7 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Atölye Çalışması'na katılmaya hak kazanan projelerin tam listesi yayınlandı. Abant Gölü Tabiat Parkı Sarıyer Yaylası'nda Yayla Turizmi için Geleneksel Yayla Evi Projesi- Mimarlar Odası Ankara Şubesi Bolu İl Temsilciliği- Bolu, Mudurnu Abant Arkeoloji ile Modern Yaşamın Birlikteliği: Toplum Arslantepe'yi Sahipleniyor- Arslantepe Destekleme ve Geliştirme Derneği- Malatya, Battalgazi Ata Yadigârı Kerpiç Eko Turizmde Yerini Alıyor- Aktif Katılımcılar Derneği- Gaziantep, Oğuzeli Çıralı'da Eko Köy- Doğal Yaşam Derneği- Antalya, Kemer Çoruh Vadisi'nin Eko Köyleri- Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği- Erzurum, Uzundere Dünyanın En Eski Tapınağı Göbeklitepe'de Taş İşçiliği- Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası- Şanlıurfa Ege'de Felsefe- İstanbul Yaşam ve Sanat Derneği- Aydın: Didim, Karacasu: Denizli: Pamukkale; İzmir: Bergama, Selçuk; Manisa: Salihli Karahıdır Köyü Ekolojik Yaşam Merkezi- Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği- Kayseri, Bünyan Karadeniz'in Kumyatak Turizmcisi - Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği- Trabzon, Tonya Kapadokya Bezbebeği ile Kızlar Okula- Peribacası Derneği- Nevşehir, Göreme Mavi Boncuk Bizdedir- İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği- İzmir, Menderes Melendiz Turizmle Canlanacak- Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği- Niğde, Çiftlik Muğla'yı Bisiklet ile Keşfet- Enverçevko- Ulusal Eurovelo Koordinatörlüğü- Muğla, Bodrum, Marmaris Safranbolu'yu Ziyaret Eden Turistlerin Hediyelik Eşya Satın Alma Davranışlarının ve Beklentilerinin Belirlenmesi- Karabük Üniversitesi- Karabük, Safranbolu Sakin Şehir Halfeti- Doğa Kültür ve Yaşam Derneği- Şanlıurfa, Halfeti

14 Detaylı Bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.

15 Gençler, Ulusal Finansal Bilinç Gençlik Zirvesi nde 10. kez bir araya geldi Ulusal Gençlik Parlamentosu nun 10. Genel Kurulu ve Ulusal Finansal Bilinç Gençlik Zirvesi nin ikincisi 9-12 Mayıs ta 158 kurumdan 302 delegenin katılımıyla Ankara da yapıldı. Ankara, Haziran ilden bir araya gelen gençler zirvede finansal bilinç eğitimi alarak Ulusal Gençlik Parlamentosu nun yürüttüğü yerel yönetimlerde gençlik bütçelemesini ve Genç Dostu Kentler Kampanyasını değerlendirdiler. Değerlendirmelere ek olarak, atölye çalışmalarıyla birlikte zirvede başta Paramı Yönetebiliyorum projesini ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği nin diğer projelerini yerelde nasıl destekleyecekleri üzerine atölye çalışmaları düzenlendi.

16 ediyor. Ankara, Haziran 2014 Sivil İklim Zirvesi Girişimi yurttaş odaklı iklim gündemi için çalışmalarını sürdürüyor GEF Küçük Destek Programı nın (SGP) ev sahipliğinde istişare toplantısında bir araya gelen Sivil İklim Zirvesi (SİZ) Girişimi, iklim mücadelesi ile bireyin günlük yaşam alışkanlıkları ve geçimlikleri arasındaki mevcut bağın farkında olunması ve ilgili ülke politikalarının sorgulanması amacıyla çalışmalar yürütmeye devam Türkiye de sivil toplumun iklim yönetişiminde temsilinin ve katılımının artarak daha etkin rol almalarını amaçlayan ve yeni bir oluşum olan SİZ Girişimi, 15 Mayıs ta istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda SİZ Girişimi ni Küresel Denge Derneği, 350 Ankara ve Yasama Derneği (YASADER) temsil etti. Diğer katılımcılar ise; UNDP GEF Küçük Destek Programı (SGP), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Heinrich Böll Stiftung Vakfı, Friedrich Ebert Stiftung Derneği, Almanya Büyükelçiliği ve Türkiye Barolar Birliği idi. Çeşitli sivil oluşumların bir araya geldiği ve temel amacı Türkiye de yurttaş odaklı bir iklim gündemi oluşturmak olan SİZ Girişimi, yükselen toplumsal beklentilerin iklim değişikliği ile mücadeleye yönlenmesinde yakalanan bir momentum olduğu bilinciyle, çalışmalarını yaklaşık bir yıldır sürdürüyor. SİZ Girişiminin düzenlediği 1. Sivil İklim Zirvesi, GEF Küçük Destek Programı (SGP) desteği de alınarak Kasım 2013'de düzenlenmişti. İstişare toplantısında Eylül 2014'de düzenlenecek olan "2. Sivil İklim Zirvesi" hazırlık sürecine ve geleceğe dair planlar, SİZ Girişimi nde yer alan sivil oluşumlar tarafından ayrıntılı olarak paylaşıldı. Toplantıda SİZ Girişimcileri, ülkedeki yurttaşların iklim değişikliği meselesine bizzat sahip çıkmalarını ve savunmalarını kolaylaştırıcı bir rol aldıklarını belirtti. SİZ Girişimi nin kısa vadeli faaliyetleri arasında yaz aylarında İstanbul da medya mensuplarıyla geniş katılımlı bir eğitim ve bilinçlendirme toplantısı düzenlenmesi var. Böylece 2. SİZ sürecinde, medya aracığıyla yaratılacak etkin bir sivil iklim mücadelesi kampanyası ile kamuoyunun dikkatinin Türkiye nin uluslararası sorumluluklarına çekilmesi planlanıyor. Aralık 2014 de Peru da düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler 20. Taraflar İklim Zirvesi (COP 20) ile 2015 de Paris te (COP 21) kabul edilmesi beklenen yeni küresel iklim anlaşması öncesinde, SİZ in sivil oluşumlarla ortaklaşa çizeceği yol

17 haritası üzerinden bir dizi çalışmaya ve toplumun farklı kesimleriyle işbirliği ortamları yaratılmasına bu kapsamda gerek duyuluyor. Bu çerçevede 2. SİZ in gerçekleşme süreci olan kısa dönemde, iklim mücadelesinde medyanın rolü, iklim mücadelesinde Türkiye nin konumu ve sivil oluşumların sorumlulukları gibi konularda bazı raporların hazırlanması ve süreci bilgilendirici perdiyodikler üretilmesi gibi çalışmalar SİZ Girişim tarafından şimdiden planlanmış faaliyetler olarak belirtiliyor.

18 Startup Women ilk kez Türkiye de, Ankara da düzenlendi Kadın girişimcilere yönelik düzenlenen Startup Women da kadın girişimcilerin çoğunlukta olduğu takımlar yenilikçi fikirlerini geliştirdi. Ankara, Haziran 2014 UNDP, Kalkınma Bakanlığı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı ve Microsoft ortaklığında hayata geçirilen Geleceğini Tasarla ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi programları çerçevesinde Türkiye de ilk defa düzenlenen Startup Women 2-5 Mayıs tarihleri arasında Ankara da yapıldı. Viveka, Cyberpark, TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu desteğiyle Ankara daki girişimci adayları, geliştiriciler, tasarımcılar ve genç girişimciler bir araya geldi. Etkinlik kapsamında 6 ekip 10 mentörün desteğiyle 48 saat boyunca yoğun çalışma sonucunda yenilikçi fikirlerini örnek ürün aşamasına getirdi. Kazanan Dert Sende Derman Bende projesi oldu 6 takım, 48 saat boyunca kesintisiz çalışarak teknoloji tabanlı, mobil uygulama ve web proje fikirlerini örnek ürün aşamasına getirdi ve jürinin değerlendirmesine sundu. Bu özel etkinliğin jürisinde Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği kurucusu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üst kurul üyesi Sezai Hazır, 212 kurucu ortağı Numan Numan, Microsoft Danışmanlık Hizmetleri Kaynak Yöneticisi Sertaç Çeltek, Boğaziçi Üniversitesi BUBA koordinatörü Cem Ener, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Canan Çakmakçı yer aldı. Psikolojik desteğe ihtiyacı olan bireylerin fiyat aralıklarını kendilerinin belirlediği bir uygulama ile psikolojik destek verenlere ek kaynak sağlayarak buluşturan Dert Sende Derman Bende çevrimiçi psikolojik destek platformu jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Anadolu'nun ustalarının ürünlerini gerçek değerine ulaşacak pazarlara iletmeyi hedefleyen Han projesi ikinci oldu. Üçüncülüğü ise, yoğun çalışanlar için sağlıklı yiyeceğe ulaşma sorununa çevrimiçi çözüm sunan LightButik ve sokak hayvanlarına düzenli besin sağlamak için oyunlaştırma yöntemini kullanan Me-How üçüncülüğü paylaştı. Etkinliğin ana ortaklarından Microsoft ödül olarak birinci olan Ders Sende Derman Bende ekibine 1 yıl boyunca

19 Microsoft İnovasyon Merkezi nde ücretsiz ofis imkânı ve danışmanlık desteği sağlayacak. Bunun yanı sıra ilk üçe giren ekipler Geleceğini Tasarla Projesi kapsamında 15 Mayıs ta Ankara da düzenlenecek ve Microsoft uzmanları ile yuvarlak masa çalışmasının gerçekleşeceği Innovation4Good etkinliğine katılım hakkı kazandı. Son olarak tüm katılımcılar ise 1 yıl boyunca ücretsiz kullanmak üzere DreamsPark yazılımı sahibi oldular.

20 Ankara, Haziran 2014 Avrupa ve Orta Asya özel sektörün sürdürülebilir enerji çözümlerine katılımını tartıştı Hükümetler, uluslararası kuruluşlar, finans kuruluşları ve özel sektörden katılımcılar, Avrupa ve Orta Asya'da sürdürülebilir enerji çözümlerine yapılan özel sektör yatırımlarının nasıl artırılabileceğine yönelik adımları tartıştı. Sürdürülebilir Enerji Çözümlerinin Yaygınlaştırılması Bölgesel Konferansı: Özel Sektörün Rolü, İslami Kalkınma Bankası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlendi. Bölgesel konferans, konferansı organize eden kurumların, BM Genel Sekreteri nin başlattığı Herkes için Sürdürülebilir Enerji girişimini destekleyen enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve enerjiye ulaşım ile ilgili taahhütleri kapsamında gerçekleşti. Herkes için Sürdürülebilir Enerji, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından Eylül 2011 de başlatılmış olan öncü bir girişim. Bu girişim ile uluslararası topluluğun 2030 a kadar tamamlanması beklenen üç hedef belirlendi: Modern enerji hizmetlerine evrensel erişimin sağlanması; enerji verimliliğinin geliştirilmesinin küresel oranının iki katına çıkartılması ve küresel enerji karmasında yenilenebilir enerji payının iki katına çıkartılması. Sürdürülebilir Enerjiyi Teşvik Etmek için Yeni Ortaklıklar Konferansın oturumlarında, Avrupa ve Orta Asya daki sürdürülebilir enerji çözümlerine özel sektörün katılımına yönelik engeller ve fırsatlar üzerinde duruldu. Konferansta somut kamu-özel sektör ortaklıkları kurulmasına odaklanıldı. Aynı zamanda pek çok farklı sektörden paydaşlar, uluslararası kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri özel sektörün enerji programlarına katılımı ile ilgili deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaştı. Konferans, bölgede sürdürülebilir enerji konusunda etkin olan kamu kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, finans kuruluşları ve özel sektör arasındaki ağı güçlendirmeye yardımcı oldu. Konferans sırasında, mevcut girişimleri göstermenin ötesinde, bölgede sürdürülebilir enerji çözümlerine yönelik etkisi büyük olan fırsatlar tespit edildi. Türkiye, Herkes için Sürdürülebilir Enerji Girişimini Desteklediğini Açıkladı Türkiye, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinden Herkes için Sürdürülebilir Enerji girişimine katılan ve bu girişimin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak için niyetlerini beyan eden altı ülkeden biri.

21 Konferansta Türkiye, BM Genel Sekreteri nin başlattığı Herkes için Sürdürülebilir Enerji girişimine katıldığını ve desteklediğini duyurdu. Bu girişim, MW lık yerleşik rüzgâr enerjisi ve MW lık yerleşik güneş enerjisi kapasitesine erişmesi ve Elektrik Enerjisi Piyasası ve Arz Güvenliği Strateji Belgesi nde belirtildiği üzere 2023 e kadar mevcut bulunan su potansiyelini kullanması gibi Türkiye nin belirlemiş olduğu iddialı ulusal hedeflerine ulaşmasında sistematik bir şekilde yardımcı olacaktır.

22 PODCAST Birleşmiş Milletler in gençlik çalışmaları Fatma Hacıoğlu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi Bulut Öncü, Toplum Gönüllüleri Vakfı Proje Koordinatörü Too Small! play audio pause audio UNDP Türkiye: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği nin hazırladığı Yeni Ufuklar programıyla karşınızdayız. Bu bölümde Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi Gençlik Tematik Grubu nun yaptığı çalışmalardan söz edeceğiz. İki konuğumuz var bu hafta, Fatma Hacıoğlu Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi nden. Hoş geldiniz. Fatma Hacıoğlu: Merhaba. UNDP Türkiye: Ve Toplum Gönüllüleri Vakfı ndan Proje Koordinatörü Bulut Öncü. Siz de hoş geldiniz. Bulut Öncü: Merhaba. UNDP Türkiye: Öncelikle, tabii Birleşmiş Milletler Tematik Grubundan biraz bahsedelim ki neden bahsettiğimiz anlaşılsın. Genel Sekreter Ban Ki-moon kendi döneminde beş öncelik alanı saptamıştı, gençlik konusu bu alanlardan biriydi ancak Birleşmiş Milletler gençleri sadece geleceğin liderleri değil bugünün ortakları olarak da görüyor ve bu doğrultuda Türkiye Ofisi de gençlik konulu bir tematik grup oluşturdu. Size sormak istiyorum Fatma Hanım. Siz de bu gruba dâhilsiniz. Bu grubun kurulmasının amacı nedir ve nasıl çalışmalar yapıyor Gençlik Tematik Grubu? Fatma Hacıoğlu: Çok teşekkürler. Sizin de söylediğiniz gibi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri nin beş yıllık eylem planı içerisinde gençliği bir öncelik alanı haline getirmesi çok önemliydi bizim için. Bunun yanı sıra da aslında Birleşmiş Milletler Sistem Geneli Gençlik Genel Eylem Planı da oluşturuldu. Buna göre uluslararası düzeyde bütün Birleşmiş Milletler Kuruluşları bir araya gelerek kendi içlerine gençlik alanında neler yaptıklarını

23 yazdılar ve hedefler belirlediler. Bunun akabinde de biz Türkiye olarak Gençlik Tematik Grubunu tekrar canlandırma kararı aldık. Daha önce vardı böyle bir grup, birkaç sene önce. Ancak o kadar aktif değildi ama bu eylem planı sonrasında biz de tekrardan canlandırmaya başladık bunu ve geçtiğimiz aylarda yeniden buluştuk. Türkiye de aktif olarak çalışan Birleşmiş Milletler kuruluşlarından birer üyemiz var ve birlikte oturup çalışma planımızı hazırladık. Amacımız aslında kuruluşlar arasında bilgi paylaşımı yapmak, bir birimizi yaptığımız çalışmalar konusunda beslemek. Çünkü hepimizin ayrı çalışma alanları var ve gençlere farklı yerlerden dokunuyoruz ve bunları paylaştıktan sonra birbirimizin kapasitesini geliştirmeye çalışıyoruz ve sonrasında da amacımız gençlik alanında Türkiye de birlikte neler yapabiliriz, ne gibi savunuculuk çalışmaları yapabiliriz, o konuda konuşmak ve planlamak istiyoruz. UNDP Türkiye: Biraz daha açıklık getirmek gerekirse, Türkiye de faaliyet gösteren bütün Birleşmiş Milletler kuruluşları içlerinden temsilciler veya gruplar belirliyorlar gençlik konusunda çalışan ve bunların bir araya getirdiği bir grup daha sonra da ortaklar belirleniyor ve ortaklarla çalışmalar yapılıyor Türkiye özelinde. Öncelik verilen konular neler biraz onlardan bahsedelim mesela işte UNDP, UNFPA yani Kalkınma Programı, Nüfus Fonu ya da Mülteciler Yüksek Komiserliği gibi değişik, Türkiye de faaliyetleri bulunan kuruluşlar var. Birleşmiş Milletler Kuruluşları onların gençlik alanındaki önceliklerinden biraz bahsedelim örnek vermek açısından. Fatma Hacıoğlu: Evet, her Birleşmiş Milletler Kuruluşu aslında gençlik alanında çalışıyor bazıları Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu gibi kuruşlar özellikle gençleri bir alan olarak, bir grup olarak belirleyip onları hedef alan aktiviteler yapıyor, bazıları da genel olarak çalıştıkları gruptan mesela mülteciler diyebiliriz, mültecilerin bir kısmı da zaten genç olduğu için onlar çalıştıkları konu içerisinde gençlere dokunmuş oluyorlar. Bizim tematik grup olarak hedeflediğimiz aslında en temel gençlerin katılımı bunun yanı sıra istihdamı ve Birleşmiş Millet Nüfus Fonu olarak da bizim en öncelediğimiz konu gençlerin cinsel sağlık üreme sağlığı konusunda bilgilenmesi ve bu alanda savunuculuk çalışmaları diye özetleyebiliriz aslında. UNDP Türkiye: Bunlar öne çıkan konular, şimdi konuğumuz da yanımızda, oraya da biraz girmek istiyorum, Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi Gençlik Grubu Çalışmalarında hangi kurumlarla ortaklıklar kuruluyor diyeceğim, biri zaten yanımızda, Bulut Bey, onunla devam edelim isterseniz, ortaklarımız kimler? Fatma Hacıoğlu: Bizim tematik grup olarak aslında yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek, onlardan öğrenmek ve bilgi paylaşımı yapmak. Bu alanda yapacağımız ilk toplantılardan birisinde de Toplum Gönüllüleri Vakfı konuğumuz olacak, gençlik alanında neler yaptıklarını paylaşacaklar, tabi Toplum Gönüllüleri Vakfı 2006 yılından beri Birleşmiş Milletler Nüfus Fonunun ortağı özellikle Üreme Sağlığı Akran Eğitimleri Projesiyle ilgili. Toplum Gönüllüleri Vakfı bizim Türkiye de de aslında elimizde olan çok anlamlı gençlik kuruluşlarından bir tanesi, bizim de çalışmaktan çok memnun olduğumuz bir STK. UNDP Türkiye: Şimdi Türkiye de gençlik alanında faaliyet gösteren en etkili ve yaygın kuruluşlardan biri Toplum Gönüllüleri Vakfı, Üreme Sağlığı Akran Eğitimleri Projesi sizinkisi Bulut Bey, Toplum Gönüllüleri Vakfında bu projenin koordinatörü sizsiniz, biraz bahseder misiniz UNFPA ile nüfus fonuyla ve Birleşmiş Milletlerle yaptığınız ortak çalışmalardan? Bulut Öncü: Bulut Öncü: Tabi,Üreme Sağlığı Akran Eğitimleri Projesi 2006 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu desteğiyle yürütülen bir Akran Eğitimi Projesi, yaş arasındaki gençlere akran eğitimi metodu ile non-formal

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Merkezi Finans ve İhale Birimi Türkiye de İklim Değişikliği Alanında Kapasite Geliştirme Programı Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Kozyatağı

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır

Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır KSS Söyleşileri Temiz üretimin altı çizilmeli ve algılanması sağlanmalıdır Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Çevre Projeleri Koordinatörü Ferda Ulutaş ile Vakfın faaliyetleri, kurumsal sosyal sorumluluk

Detaylı

G20 BİLGİLENDİRME NOTU

G20 BİLGİLENDİRME NOTU G20 BİLGİLENDİRME NOTU A. Finans Hattı Gündemi a. Büyüme Çerçevesi Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme için küresel politikalarda işbirliğinin sağlamlaştırılması Etkili bir hesap verebilirlik mekanizması

Detaylı

FAALİYET RAPORU

FAALİYET RAPORU FAALİYET RAPORU 2015-2016 1 İÇERİK Başkanın Mesajı 3 Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri 4 Hakkımızda 5 Vakıf Faaliyetleri 6-8 Yeminli Mali Müşavir Onaylı Mali Tablolar 9-14 2017 Vakıf Hedefleri

Detaylı

KADIN DOSTU KENTLER - 2

KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENT NEDİR? KADINLARIN Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere İstihdam olanaklarına Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut vb) Şiddete maruz kaldıkları takdirde

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sayın Mehmet CEYLAN BakanYardımcısı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı Habitat III 17-20 Ekim 2016, Kito Sayfa1

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI SERA GAZI EMİSYON AZALTIM PROJELERİ SİCİL İŞLEMLERİ

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI SERA GAZI EMİSYON AZALTIM PROJELERİ SİCİL İŞLEMLERİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI SERA GAZI EMİSYON AZALTIM PROJELERİ SİCİL İŞLEMLERİ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2012 İklim Değişikliği ve Türkiye Türkiye, 24 Mayıs 2004 tarihinde Birleşmiş

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI 25-26 Kasım 2005, İstanbul Sivil Toplumun Geliştirilmesi İçin Örgütlenme Özgürlüğünün Güçlendirilmesi Projesi,

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE. FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran

AKADEMİ ÇEVRE. FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran 13 YILLIK TECRÜBE REW- 14. ULUSLARARASI GERİ DÖNÜŞÜM FUARI 15-17 Şubat 2018 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle 14. Uluslararası geri dönüşüm, çevre teknolojileri

Detaylı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi 12.12.12 Atılım Üniversitesi, Ankara Pelin Kihtir Öztürk pelin.kihtir@undp.org UNDP Türkiye üç alanda çalışıyor: 1. Demokratik

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI KAMPANYASI DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN YANIMDA OL Arka Plan: BM Kadın, UNDP ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülmekte olan Türkiye de Cinsiyet Eşitliği ne Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı kapsamında

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

2. BÖLÜM Sinop Kent Konseyi Gençlik Meclisi Amacı, İlkeleri, Oluşumu ve Organları

2. BÖLÜM Sinop Kent Konseyi Gençlik Meclisi Amacı, İlkeleri, Oluşumu ve Organları Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çalışma Yönergesi 1. BÖLÜM Amaç Kapsam Amaç: Madde - 1: Sinop Kent Konseyi Gençlik Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma yöntemlerini

Detaylı

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI Bölgesel Yenilik Stratejisi Çalışmaları; Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi İstanbul Bölgesel Yenilik Stratejisi Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi Önemli Not: Bu anketten elde

Detaylı

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar,

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Sayın Başkanı; Yüksek Yargı Kurumlarının çok değerli Başkanları; Sayın Büyükelçiler; Avrupa Konseyinin çok değerli temsilcileri; Uluslararası Kuruluşların değerli temsilcileri

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinin Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Odakule-İstanbul,

Detaylı

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI

BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI BAĞIŞÇILAR VAKFI MODELİNİ DESTEKLEME PROGRAMI Başvuru Formu TÜSEV olarak Sosyal Yatırım Programı ile 2006 yılından

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI

REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI KATILIMININ KOLAYLAŞTIRILMASI PROJESİ REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI Hande ÖZÜT Proje Yöneticisi 29.12.2008 Bölgesel Çevre Merkezi - REC ( ) Tarafsız, bağımsız

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Saygıdeğer Konuklar, Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle, Sayın

Detaylı

21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI. İşbirliği ile

21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI. İşbirliği ile 21 ŞUBAT 2014 SPONSORLUK DOSYASI İşbirliği ile 2. Gaziantep Enerji Zirvesi 21 Şubat 2014 te Enerji Alanında Bölgenin Yol Haritasını Çiziyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 şehri arasında yer alan Gaziantep

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor SAYI 57 MART 2019 ENERJİ GÜNDEMİ 2 4 Enervis 6. İstanbul Karbon Zirvesi nde Mart Ayında Elektrik Üretimi ve Tüketimi Azaldı 5 6 Enerji depolama maliyetleri hızla düşüyor Küresel Karbondioksit Emisyonu

Detaylı

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ

ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ ULUSAL GENÇLİK PARLAMENTOSU ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç: Madde - 1: Bu çalışma yönergesinin amacı Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun oluşumunu, organlarını, çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar 1 2 3 4 5 PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTIRILEN ETKINLIKLER ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLER PANELİ

Detaylı

Avrupa Yeşil Çevre Eğitimi Ağı: GREEEN

Avrupa Yeşil Çevre Eğitimi Ağı: GREEEN Avrupa Yeşil Çevre Eğitimi Ağı: GREEEN İklim değişikliği eğitimi, öğrencilerin küresel ısınmanın günümüzdeki etkileri üzerine düşünmelerine yardımcı olur ve gelecekte daha sürdürülebilir bir dünyaya sahip

Detaylı

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER İŞLETME 2023 AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ 10 ARALIK 2O14 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KSS Pazaryeri Akıllı, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Çözümlerin

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı Bi Ul E Hi tl EP t E li h Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı L Agence Française de Développement (AFD), Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi (MURCIR)

Detaylı

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Hibe Programı Tarih 07Kasım 2015 Saat 15.00-16.00

Detaylı

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi İŞ REHBERLERİ TEKNİK REHBERLER Turkey SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK REHBERLERİ YARIŞMA JÜRİSİ VE PANELİSTLER TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!..

Detaylı

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler 2013 yılının Ocak Şubat Mart aylarında, UGLA bünyesinde 5 farklı konuda yerel eğitimler verildi. Toplamda, akran eğitmenlerimiz ve kolaylaştırıcılarımız

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU 1.Araştırmanın Amacı ve Önemi Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası nın verdiği hizmetlerin kapsamı içindeki dış paydaşlarının müşterek ihtiyaçlarının

Detaylı

ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PROJE HAKKINDA Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü

Detaylı

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ Ünite 4 Doç. Dr. Nuray ERTÜRK KESKİN Türkiye deki kamu politikası belgelerinin tanıtılması amaçlanmaktadır. Kamu politikası analizinde görüş alanında olması gereken politika belgeleri altı başlık altında

Detaylı

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ 11.09.2008, Kamu- STK Diyalog Toplantısı: Çölleşme ile Mücadelede Ortaklıklar AB Deneyimi ve CRIC7 için Fırsatlar ANKARA DRYNET PROJESİ Birleşmiş Milletler

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. IGLYO Genel Kurulu ve Yıllık Konferansına Katılım Sağlandı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. IGLYO Genel Kurulu ve Yıllık Konferansına Katılım Sağlandı Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

İSTANBUL & BELEDİYE BAŞKANLARI İKLİM SÖZLEŞMESİ (COMPACT of MAYORS)

İSTANBUL & BELEDİYE BAŞKANLARI İKLİM SÖZLEŞMESİ (COMPACT of MAYORS) İSTANBUL & BELEDİYE BAŞKANLARI İKLİM SÖZLEŞMESİ (COMPACT of MAYORS) FATİH EROL ÇEVRE KORUMA MÜDÜRÜ UCLG-MEWA ÇEVRE KOMİTESİ GÖREV GÜCÜ ÇALIŞTAYI, MAYIS 2017 COMPACT of MAYORS NEDİR? Compact of Mayors (CoM);

Detaylı

STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı

STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/ Multi STÖ ler için Açık Çağrı Kapasite Gelişimi için STÖ İşbirlikleri Destek Programı Arka Plan

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

AB, 2030 İKLİM VE ENERJİ PAKETİ ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDI

AB, 2030 İKLİM VE ENERJİ PAKETİ ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDI Brüksel de yapılan AB Liderler Zirvesi nde, AB üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları 2030 İklim ve Enerji Paketi üzerinde anlaştı. Zirve de varılan mutabakat, sera gazlarının %40 azaltılması, yenilenebilir

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

Küme Bazlı Yerel Ekonomik Kalkınma Girişimleri ve Yenilikçilik

Küme Bazlı Yerel Ekonomik Kalkınma Girişimleri ve Yenilikçilik AGORADA 2012 BÖLGESEL İNOVASYON STRATEJİSİNİN UYGULANMASI: BİR ADIM SONRASI 19.10.2012 / Samsun Küme Bazlı Yerel Ekonomik Kalkınma Girişimleri ve Yenilikçilik Bülent Açıkgöz BM Ortak Program Yöneticisi

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm 2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm kesimlerinde şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkelerini

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ

21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ 21. BM/INTOSAI SEMPOZYUMU: KAMUDA HESAP VEREBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN SAYIŞTAY VE VATANDAŞLAR ARASINDA ETKİN İŞBİRLİĞİ Seher ÖZER ÜTÜK Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) ve Uluslararası Sayıştaylar Birliği

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ ÇEKAP PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi (ÇEKAP) Projesi Ankara da düzenlenen Kapanış Toplantısı ile tamamlandı. Paydaşlar toplantıya

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı

E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği

E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği 2 E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği TEKNOLOJİ Başkent te BULUŞUYOR 4 2 kamu vizyonu teknoloji geleceği içindekiler 1. Kamu Teknoloji Platformu 2. Organizasyon Hakkında 3. Organizasyon

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Projenin Hedefleri Projenin hedefi: Amasya da çalışmayan ama çalışmak isteyen ya da aktif olarak iş arayan 300

Detaylı

PROJE KAPANIŞ KONFERANSI

PROJE KAPANIŞ KONFERANSI PROJE KAPANIŞ KONFERANSI PROJE ETKİNLİKLERİ ve ÇIKTILARI 3 Aralık 2008, Ankara Bölgesel Çevre Merkezi - REC Tarafsız, bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş Orta ve Doğu Avrupa da 1990,

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013

İSTANBUL BÖLGE PLANI. 27 Haziran 2013 2014-2023 İSTANBUL BÖLGE PLANI 27 Haziran 2013 1 2014-2023 İstanbul Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları 2014-2023 İstanbul Bölge Planı; 3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde, Kalkınma Bakanlığı nın 15/11/2012

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

İşletme 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sorumluluk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri 9 Aralık 2011, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul

İşletme 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sorumluluk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri 9 Aralık 2011, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul İşletme 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sorumluluk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri 9 Aralık 2011, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Dünyamız son yirmi yılda hızlı bir şekilde değişti. Hem ekonomik,

Detaylı

ANKARA Mart 2015. http://vgm.sanayi.gov.tr Gelibolu Sok. No: 5 Kavaklıdere- Ankara Tel. : 0 312 467 55 90-99 Faks: 0 312 427 30 22 SUNUŞ

ANKARA Mart 2015. http://vgm.sanayi.gov.tr Gelibolu Sok. No: 5 Kavaklıdere- Ankara Tel. : 0 312 467 55 90-99 Faks: 0 312 427 30 22 SUNUŞ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK HAFTASI KAPSAMINDA BST İL MÜDÜRLÜKLERİNCE DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER İÇİN REHBER ANKARA Mart 2015 http://vgm.sanayi.gov.tr

Detaylı

ARTIK VERİMLİLİK DE GÜVENLİK KADAR ÖNEMLİ!

ARTIK VERİMLİLİK DE GÜVENLİK KADAR ÖNEMLİ! ARTIK VERİMLİLİK DE GÜVENLİK KADAR ÖNEMLİ! Necmettin TOKUR / Proje Yöneticisi (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - UNDP) Yasemin DEMİRCİOĞLU / Mühendis (Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel

Detaylı

Proje Önerileri Çağrısı

Proje Önerileri Çağrısı Proje Önerileri Çağrısı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Suriye Kadınlarının Toplum Gönüllülüğü Temelli Çözümlerle Toplumsal ve Ekonomik Entegrasyonunun Güçlendirilmesi Projesi Küçük Ölçekli Girişimler

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ 2 Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan,

Detaylı