TABLET MINT 7 SLIM II. Model No: M727 HC

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TABLET MINT 7 SLIM II. Model No: M727 HC"

Transkript

1 TABLET MINT 7 SLIM II Model No: M727 HC

2 Medya Internet Cihazınızı kullanmadan önce dikkatli bir şekilde okuyunuz.

3 İçindekiler l Başlangıç...3 Paket İçerikleri...3 Özellikler...4 Internete Bağlanmak İçin...20 Gereksinimler Kablosuz Internete Bağlanma Dokunmatik Hakknda...8 Koruyucu Film...8 Dokunmatik Ekran Haraketleri...8 Ekran Haraketleri Hakknda...9 Tableti Sarj Etme...10 Hafza Kart Takma...10 Tablete Reset Atma...11 şlarken...12 Cihaz Açma Kapatma Cihazn ekrann açma kapama(uyku Modu) Ekran Kilitleme...13 Ana Ekran görünümü Uygulama Hakknda Yüklü Uygulamalar...16 Uygulama Yükleme...17 Menu...18 Bildirimler...18 Internet Tarayıcısında Gezinme...23 aaa Diğer Bağlantılar...30 Bilgisayara Bağlanma Televizyona Bağlanma...31 Kulakk Bağlama...32 USB Güçlü Adaptör Kullanma...32 Klavye Bağlama Harici Bellek Bağlama Özk...35

4 Başlangıç Tabletini tercih ett için öncelikle tr. Kullan kitndaerilen farkllaredebilir. için tfen irtibata. en kullan için daki tlarn t kontrol. Internet Tablet USB kablo US oblio G S Çkulaklklar G Atör

5 Özellikler Internette gezinebilir Keep in touch ith friends and family Internetten videolar izleyebilirsiniz Videolar yükleyebilirsiniz. microsd - Dahili Kamera - * DMI b/g/

6 Dokunmatik Ekran Cihazın kapasitif ekranı sayesinde dokunmatik ekranda daha fazla deneyim elde edebilirsiniz. Cihazın ekranı sayesinde iki pamağınızla yakınlaşıp, uzaklaşabilirsiniz Not: Parmaklarınız açık olmalıdır. Cihazın ekranını darbelere ve hasarlara karşı koruyunuz. Cihazı kullanırken ellerinizin temiz olmasına özen gösteriniz.cihazın ekranına herhangi bir iz bulaştırmamaya dikkat ediniz. Dokunmatik Ekran Eylemleri Çerçevenin üzerinde bulunan 3 tuş sayesinde cihazınızı kontrol edebilirsiniz. Ekrandaki simgeleri açmak, işlemleri başlatmak veya durdurmak, ekran klavyesinde yazı yazmak ve diger üm işlevler için parmağınızı kullanınız. Koruyucu Film Cihazın üstünde nakliye sırasında hasar görmemesi için ince bir koruyucu film bulunmaktadır.kullanmadan once çıkarmayı unutmayınız. Filmi çıkartmak için filmin bir ucundan tutunuz ve digger tarafa doğru çekiniz. Dokun: Dokun ve Bekle: İlgili simgeyi aktif eder(örn: Uygulamlar Simgesi,Butonlar, Menu Simgesi, ve ekran klavyesinden yazı karakter). Cihazda simgelere farklı işlevler yaptırabilmek için dokunun ve bekleyiniz.(örn., Simgeyi açmak, alternative menu açma, sürüklemek fonksiyonu). Simgeye dokunup beklediğinizde,işlem bitene kadar elinizi simgeden çekmeyiniz.

7 Sürükle: Ekrandaki simgenin konumunu tirir (Örn., Uygulama simgesini ana ekrana tr). Sürüklemek için simgeye dokunun ve bekleyiniz, ist ekrana sürükleyin ve braknz. Simge hedefte olacakr. Yönlendirme Sensörü (G-Sensör) Cihaznz otomatik olarak yan ve düz olarak cihaz görüntüsünü tirmektedir. Cihaznn en iyi dik konumda çaltadr. Ekren Geçileri: Yukarelinizi ekranda liste yukar ilerleyecektir. Bazekranlarda, sol ile ekran görüntüsünü tirebilirsiniz. Çiftklama: nternet taraycsnda, uygulamalarda ekrana çikladnzda ekran yakr ( Uygulama dest sürece yakp r). Cihazn ayarlar bölümünden yönlendirme sensörü açk ve kapalkonuma getirilmektedir.

8 Cihaz dahili lithium batarya ile gelmektedir. Cihazı kullanmadan önce, bataryanın tamamen dolu olduğuna emin olunuz. Şarj gösterge ışığı yeşil renk olduğunda cihazınız şarjı tamamen dolmuştur Not: Cihazın bataryası uygunsuz kullanımlar dahilinde patlama ve kimyasal olarak zarar verebilir. Cihazın ısınmasına musade etmeyiniz ve cihazın batarya ile oynamayınız. Cihazı direk güneşe veya ateşe maruz kalacak yerlerde bırakmayınız. Cihazı firmanızın belirttiği ve kutu içinden çıkan adaptörler ile kullanınız

9 1. a

10 : 2 1

11 Tablet açıkken pilden tasarruf edebilmek için cihazı güç butonuna basarak uyku moduna alabilirsiniz. Cihazı uyku modundan çıkarmak için tekrar basmanız yeterlidir. Cihazınız batarya tasarrufu sağlayabilmek için otomatik olarak uyku moduna geçmektedir. Ayarlardan sürelerini değiştirebilirsiniz.

12 Eğer cihazınızda şifreleme kurulu ise, şifrenizi giriniz ve kilidi açınız. Ekran kilidi şifresi ayarlardan Güvenlik ayarlarından aktif edebilrisiniz. Ana Ekran Görünümü Ana ekran daki görünüm ile birlikte açlacakr Dikkat: Şifrenizi lütfen kayıt ediniz. Şifrenizi kaybettiğiniz takdirde cihazınız fabrika ayarlarına geri döndürülecek ve tüm bilgileriniz silinecektir. 4 8 İsim Özellikler 1 Google Google Tarayıcısı üzerinden arama yapar Arama 2 Ana Ekran Ana Ekrana döndürür. 3 Geri Bir önceki ekrana geri döner.

13 Name Description 4 Son Çalışılan Cihaz en son çalışılan uygulamaları uygulamalar gösterir. 5 Uygulamalar Uygulama ekranında Uygulamalar ve Widgetleri bulabilirsiniz. Uygulamalar Uygulamalar Ekranı 6 Widgets Widgetler ekranınızdan kolayca ulaşabileceğiniz küçük uygulamalardır. Daha fazla bilgi için Widget bölümüne bakınız. 7 Simge Uygulama veya dosyayı açmak için dokunun 8 Bildirimler Sutunu Bildirimleri görüntüleyebilirsiniz. Bildirim sutununda güç seviyesini, bağlantı sinyal gücünü bulabilirsiniz. Cihazın uygulamalar ekranında farklılıklar oluşabilir olarak uygulamalar hakkında herhangi bir kesinlik bildirilmemektedir.

14 HaUygulamal Bazuygulamlarhazrolarakcihaznzlaberabergelicektir. Uygulamlardakigibidir: İnternette gezinmenize yardımcı tarayıcı programı Yerel zamanı görebilir ve alarm kurabilirsiniz Takvim goruntuluyebılır,hatırlatmalar yapabılır ve ajandanızı yonetebılırsınız. E-postalarınızı kontrol edebilirsiniz Hesaplarınızı ve basit matematik işlemlerinizi yapmanızı sağlar. Kamerası ile video ve fotoğraf çekebilirsiniz. Dosyalarınızı goruntuluyebılır ve yonetebılırsınız. bilirsiniz.

15 Muzik çalar Cihazın ayarlarını değiştirebilir ve kişisel kullanımınıza göre cihazı uygun hale getirebilirsiniz. Uygulama Yükleme Cihazınıza uygulamalar yükleyebilirsiniz.cihazınız.apk uzantılı dosyaları desteklemektedir. Cihazınıza uygulama yüklemek için, Uygulamalar menusunden ayarların yapılmış olduğuna emin olunuz. Cihazınızndaki engellemeleri kaldırınız. Youtube da popüler video ları izleyebilirsiniz Cihazınız orjinalinden uygulamalar yüklü olarak gelmektedir ayrıca cihazınıza diğer ilgili uygulamalarıda yükleyip kurabilirsiniz. Fakat olarak uygulamların çalışmasını garanti etmemekteyiz. Cihaz işlemcisi ve Ram gücü doğrultusunda izin verilen uygulamaları çalışmaktadır.

16 Menu Widget 1 2 Bildirimler Cihazın ana ekranında sağ alt köşede Bildirimler sutunu bulunmaktadır. Yeni bir mesaj aldığında, alarm kurulu olduğunda yada yeni bir olay meydana geldiğinde simge gözükmektedir. Bildirimlerin olduğu sutundan bildirimleri okuyabilir ve tek haraketle uygulamaya girebilirsiniz. Bildirimler Paneli 3 Widgetleri Silmek için

17 Bildirimleri cevaplamak Bildirim listesindeki, bildirimlere tıklayın ve bildirimi siliniz. Ayrıca bildirimlere tıklayıp uygulamayı açabilirsiniz. 4. Bildirimler Panelini kapatma Geri tuşuna bastığınızda

18 Internete Bağlanma Gereksinimler Wi-Fi80211/ Cihazınız ilgili bağlantıya ve ağ sağlayıcınıza bağlanabilmek için mutlaka doğru bilgilere ihtiyaç duyacaktır. Cihazınız minimum olarak 64 Kbps bağlantıya gereksinim duymaktadır. Cihazınızla Kablosuz bir ağa bağlanmak istediğinizde, ağın bilgilerini bilmeniz gerekmektedir. Bazı ağlar şifreli olabilmektedir.

19 Kablosuz İnternete Bağlanma Kablosuz Internet simgesi bildirim sutununda gözükmektedir. Bağlanıtın olup olmadığı oradan incelenebilir. (Simgedeki dalgalar [Simge Yok] 1. Kablosuz interneti açma; a Ana Ekrana Giriniz: b d e Kablosuz internet açık olduğunda cihazın bağlanabileceği ağlar otomatik olarak gözükmektedir. Cihaz daha önce bağlandığı ağlara otomatik olarak tekrardan bağlanacaktır. Cihazınızla bağlanmak istediğiniz ağı göremiyorsanız, tekrardan ağları araya basınız.sağ üst köşedeki atar tuşuna basınız. 2. :

20 Ağ açık konumda ise,cihazınız direk ağa bağlanacaktır. Eğer bağlanmak istediğiniz ağ korumalı ise, cihaz size şifre soracaktır. Yazdığınız şifre doğru ise cihaz otomatik olarak ağa bağlanacaktır. Daha sonraki internet bağlantılarınızda otomatik olarak bağlanacaktır. Daha ayrıntılı bilgi için teknik servis elemanlarına başvurunuz. Internet bağlantınız kurulduğunda bildirimler sutununda kablosuz ağ simgesini göreceksiniz.

21 Web adreslerinde gezinme Tarayıcı uygulaması size web sayfalarında gezinmeyi ve internetten bilgileri almanızı sağlar. Haberleri takip edersiniz, arkadaşlarınızla iletişime gecesiniz ve videolar ile interaktif uygulamalardan bu cihaz ile yararlanabilirsiniz. Tarayıcıyı kullanabilmek için internete bağlı olmanız gerekmektedir. Tarayıcıyı açmak için, tarayıcı simgesine basınız Isim Açıklama 1 Adres sutunu Bulunduğunuz adresi gösterir. 2 Sutuna dokunun ve yeni adres girin. 1 2 Kayıtlı Siteler Sık kullanılanlara giriniz ve en çok ziyaret ettiğiniz web sitelerini görüntüleyebilirsiniz. 3 Arama Dokunun ve istediğiniz kelimeyi aratın. 4 Sık Kullanılanlar Sık kullanılanlara ekler. Ekleme 5 Yeni sayfa (+) Yeni bir pencere acar.

22 1 Internet sitelerine girmek için; Adres sutununa dokunun. Klavye otomatik olarak açılacaktır.(klavye kapatmak için, geri tuşuna dokunun.) Sık olarak girdiğiniz siteleri sık kulanılanlar sekmesine ekleyebilirsiniz Klavyeyi kullanın ve adresi giriniz. 3 Tarayıcıda giriş tuşuna basınız. 3Eğer isterseniz, web sitelerinin özelliklerini ve kayıt isimlerini değiştirebilirsiniz. Değişiklik bittiğinde tamam tuşuna basınız.

23 Se: Use Eshe we URL. Fe: Seh ehe e e.

24 Ana ekrana dönme Çevrimdışı çalışma: Cihaz internet sayfasını hafızasına alır ve internetin kapalı olduğu durumlarda bile sayfaları görüntüleme imkanı vardır. Sayfa Bilgisi:Bulunduğunuz sayfanın ayrıntılı bilgisini verir. Ayarlar

25 Uygulamal Cihana yeni bir uygulama yüklemenin farklekillleri vardr. Dilerseniz cihazınıza uygulama marketlerinden uygulama yükleyebilirsiniz. Cihazınızda bulunan market uygulamasını açınız. 1. Ana menuden ilgili uygulamaya dokunun 1. Cihazınıza uygulama yüklemek için cihazınızın teknik bilgilerini kontrol ediniz. Cihazın yeterli olduğu özelliklerde uygulama yükleyiniz. Cihazınıza indirdiğiniz uygulamaların cihazınıza zara vermesi durumunda EFTAŞ Elektronik() herhangi bir mesuliyet kabul etmemektedir.

26 Bazı uygulama geliştiriceleri uygulamalarını kendi web sitelerinde paylaşmaktadır. Cihazınız üçüncü taraf uygulamarını cihaza kurma ve kullanma izinlerini vermektedir. Herhangi bir market uygulaması dışı yaptığınız indirmeler cihazınıza zarar verebilir. Bu gibi durumlarda hiç bir mesuliyet kabul etmemektedir. Cihazınızda oluşan herhangi bir aksalık veya çalışmama gibi durumlarda teknik servisimiz sorunu çözmek için çalışmalar yapacak çözemediği durumlarda sistemi sıfırlayacaktır. Bu durumlarda cihazınızdaki tüm veriler kaybolacaktır Ana ekrandan Menu Butonuna basınız. Uygulamaya dokunun ve yüklü uygulamalar listesi açılacaktır.

27 4. Silmek istediğiniz uygulamanın üstüne basınız. 5. Uygulama bilgileri gözükecektir. Açılan ekrandan Sil butonuna basınız. 6. Açılan ekrandan Tamam tuşuna basınız. Cihazınızdan uygulamaları ayrıca uygulamayı sürükleyip direk ekranda çıkan çöp kutusu simgesinin üstüne bırakarak silebilirsiniz.

28 oblio Diğer Bağlantılar Bilgisayara Bağlama Bilgisayarınızdan cihazınıza bilgi transferi yapabilirsiniz. 1. Bildirim panelini açmak için bildirim sutununa dokunun. Dahili kablosu ile:

29 2. Usb bağlantısına dokunun ve Usb Bağlantısını Açınız. Kabloyu taktığınızda ve bağlantıyı açtığınızda dosya transferleri yapabileceksiniz. Bilgisayarınız tabletinizi harici bellek olarak tanıyacaktır.bilgisayarınızdaki belgeleri sürükleyip tabletinize atabilir, tabletinizdeki bilgileride sürükleyip bilgisyaraınıza atabilirsiniz. Televizyona bağlanma HDMI ao (pa-pc) : moduna Daha fazla bilgi için lütfen Televizyon üreticiniz ile görüşünüz.

30 Kulaklık Bağlama Daha iyi bir multimedya deneyimi için cihazınıza kulaklıkları bağlayabilirsiniz. USB Güçlü Adaptör Kullanma Tablet PCnize adaptör kullanarak, USB bağlantılı cihazları bağlayabilirsiniz. Bağlantı adaptörü USB bağlantılı klavye ve mouse unuzu bağlamanıza imkan vermektedir. 3m(1/ Çok sesli müzik dinlemeniz kulaklarınıza zarar verebilir. Yüksek sesli müzik dinlemeniz geçici duyma rahatsızlıklarına sebep verebilir. MEMORY CARD Klavye bağlama

31 Ayrıca bu bağlantı şeklini mouse bağlantısında da yapabilirsiniz. Harici Bellek Bağlama Cihazınıza USB hafıza bağlayabilirsiniz. Cihazınız harici olarak 16 GB a kadar desteklemektedir.

32 Sistem Ayarlanyarlama Sistem ayarlarnirebilir, cihan görüntülerini irebilirsiniz. Bazı uygulamalar farklı ayarlara sahiptir ve geliştiricisi doğrultusunda ayarları değiştirmek gerekmektedir. Ayarlar menusunu açmak için; 1. Ana ekrandan, menu tuşuna basınız. 2. Ayarlar tuşuna basınız. Ayarlar gruplanmıştır. İlgili grubu açınız ve ilgili ayarı yapınız. Lütfen ayrıntılı ayarlar için kullanım kitabındaki ayarlar bölümüne bakınız.

33 Özellikler Ürünlerin teknik ve güncel bilgileri için Çağrı Merkezi ile iletişime geçiniz. Kullanım klavuzundaki özellikler ürünle farklılık gösterebilmektedir. İşlemci RAM Bellek Ekran Kablosuz Internet Görüntü çıkışı Ses Çıkışı Bağlantılar Artı Özellkler Cortex A8 (1 GHz) 1GB 4GB Dahili Hafıza microsdhc card Girişi (maks. 32GB destekler) 7.0 TFT LCD (800 x 480), capacitive dokunmatik ekran Wi-Fi IEEE b/g/n Mini HDMI, type C (1080p ve 720p destekler) 3.5 mm kulaklık girişi USB 2.0 Yüksek Hız Ön Kamera(0.3 MP) Güç Batarya Süresi (saat) * Dahili şarj edilebilir batarya (DC 5V) 9 saat muzik, 4.5 saat video, 5 saat web tarayıcı Dahili Mikrafon Dahili Hoparlör İşletim Sistemi Android 4.0

34 Teknik Destek Cihazınızla alakalı herhangi bir durum olduğunda lütfen Eftaş Elektronik Teknik Servisi ile irtibata geçiniz. Cihazlarımız hakkında en güncel bilgileri sitelerinden takip edebilirsiniz. Teknik Servis E-posta: Web: Telefon: , Pazartesi-Cuma (9:00-18:00)

35 Güvenlik Önlemleri Dikkat Cihazı kesinlikle açmayınız. : ğınız ürünün bilgilerini aşağıda belirtilen bölgeye yazınız. Dikkat: Cihazı ateşten ve elektrik şokundan koruyunuz. Cihazın kasasına hasar vermeyiniz. Cihazınızla ilgili tüm sıkıntılarınızda teknik servisimizle iletişime geçiniz. Model Nu Ser Nu Cihazı aşırı sıcak, soğuk, nemli ve tozlu ortamlardan uzak tutunuz. Cihazı düşürmeyiniz. Sarsıntıya maruz bırakmayınız. Cihazın ekranı zarar görebilir. Aşağıdaki durumlarda cihazınızı sarj ediniz; Pil göstergesi düşük uyarısı verdiğinde Cihazın otomatik olarak kapanması durumunda Cihazın tuşlarının çalışmaması durumunda Dosya aktarımında yada yüklenmesi sırasında bağlantıyı koparmayınız. Hata oluşumuna neden olabilir. Cihazı sökmeye açmaya yada tamir etmeye çalışmayın, bu gibi durumlar cihazın garanti kapasamından çıkmasına neden olacaktır. Cihazınızı alkol, benzin v.b. kimyasal maddeler ile temizlemeyiniz. Korozyona neden olabilir. Sadece kutusundan çıkan bezi kullanınız. Cihazı su ve yabancı maddelerden uzak tutunuz.

36

TABLET MINT 8X8i Model No:M8012

TABLET MINT 8X8i Model No:M8012 TABLET MINT 8X8i Model No: M8012 Medya Internet Cihazınızı kullanmadan önce dikkatli bir şekilde okuyunuz. İçindekiler l Başlangıç...3 Paket İçerikleri...3 Özellikler...4 Internete Bağlanmak İçin...20

Detaylı

TABLET MINT. Model No: N81S

TABLET MINT. Model No: N81S TABLET MINT Model No: N81S Tablet Min Kullanmadan önce lütfen kullanım kılavuzu okuyunuz İçindekiler Oblio l Başlangıç...3 Paket İçerikleri...3 Özellikler...4 Internete Bağlanmak İçin...20 Gereksinimler...

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6.

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. 1. Kutu İçeriği TR 1. 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 2. Cihaz Görünümü 1 3 5 7 2 4 6 8 10 9 11 1 Web-kamera Video konferansı ve diğer uygulamalar için 2 Ses +\ Ses - Ses

Detaylı

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6.

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. 1. Kutu İçeriği TR 1. 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 2. Cihaz Görünümü 1 2 3 4 5 6 7 TR - 1 TR 1 2 3 4 5 6 7 Kulaklık Girişi Sarj Girişi Micro USB Yuvası Güç/Kilit Tuşu

Detaylı

Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. maddeler kullanmayın ve cihazın su ile temasından kaçının.

Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. maddeler kullanmayın ve cihazın su ile temasından kaçının. reedera10 Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm hakları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir yere vurmayın ya da düşürmeyin.

Detaylı

Cihazı Aç/Kapat; Beklet/Kullan ; Fabrika ayarlarına geri dön. Açık/Kapalı, Sarj Göstergesi

Cihazı Aç/Kapat; Beklet/Kullan ; Fabrika ayarlarına geri dön. Açık/Kapalı, Sarj Göstergesi 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 2. Cihaz Görünümü TR 10 11 3 4 7 1 2 5 6 8 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Ses +\ Ses - Güç\Sıfırla Tuşu Güç\Sarj Göstergesi

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

Yüksek hızda Akıllı Yaşam

Yüksek hızda Akıllı Yaşam Değer Teklifi Değer Teklifi Product concept Yüksek hızda Akıllı Yaşam Zengin içerikli güçlü Performans Öne Çıkan 1.4GHz CPU HSDPA 14.4/ HSUPA 5.76 Önemli Tasarım [Şık & Modern] Zengin İçerik [Social, Music,

Detaylı

Q-NOTE QN-101HX TABLET KULLANMA KILAVUZU

Q-NOTE QN-101HX TABLET KULLANMA KILAVUZU Q-NOTE QN-101HX TABLET KULLANMA KILAVUZU Ürünü Kullanılması Öngörülen Ülkeler ; Turkey QN-101HX KULLANIM KILAVUZU 1 Bu kılavuz önemli güvenlik önlemlerini ve doğru kullanım için bilgileri içerir. Herhangi

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

İçindekiler. Sistem: Android4.0. İşlemci: BoxchipA10. Sürüm: V01 DA30

İçindekiler. Sistem: Android4.0. İşlemci: BoxchipA10. Sürüm: V01 DA30 İçindekiler Temel Tanıtım...1 Hızlı Başlatma...1 Pil yönetimi ve şarj etme...1 Açılış ve Kapanış...2 PC ile Bağlantı...3 Arayüz Tanıtımı...3 Arayüzün alt çubuğu...3 ANASAYFA menüsü...4 Masaüstü...4 Temel

Detaylı

Android TV Stick. Kullanım Kılavuzu

Android TV Stick. Kullanım Kılavuzu Android TV Stick Kullanım Kılavuzu TANITIM Flypad Android TV stick,yüksek performanslı 1GHz ARM Cortex Kore İşlemci ve Android 4.0.4 işletim sistemine sahip, LCD TV nizi Akıllı Tv ye çeviren bir Android

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

reederiii Kullanım Kılavuzu

reederiii Kullanım Kılavuzu reederiii Kullanım Kılavuzu Cihazımızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanım kılavuzu size tam ve doğru bilgi vermek için

Detaylı

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve İnternet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP?

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom Üretilen tüm elektronik cihazlar, Ethernet çıkışlı olarak üretilmekte ve dış dünyaya bağlanabilmektedir. Bu sebeple İnterkom sistemleri de aynı yapıya uygun

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Kablosuz kişisel alan ağlarda kullanılan teknolojileri kavrayıp wi-fi ve bluetooth ağ cihazlarını tanıyacak, kablosuz kişisel alan ağ kurulumunu yapabileceksiniz.

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Ürün Bakım ve Muhafaza

Ürün Bakım ve Muhafaza NBG4615 NBG4615 Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza durumunda 4441150 no lu ZyXEL

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hoşgeldiniz Mobil iletişim dünyasına hoş geldiniz 1 Hoşgeldiniz 2 Ürüne genel bakış 3 Başlangıç 5 Mobile Wi-Fi Web uygulaması 6 Web uygulamasına genel

Detaylı

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu 05-2014 / v1.0 1 I. Ü rün Bilgisi I-1. Paket İçeriği Akıllı Priz Anahtarı Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı kurulum kılavuzu ile CD I-2. Ön Panel Güç LED i Durum Butonu

Detaylı

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin.

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. 2012. e... hiçbir biçimde yeniden üretilemez. hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. faydalanabilirsiniz., Ba. öneririz. herhang. i Güvenlik...1 Güvenlik Önlemleri...1 EMC...5...7...7...7...9...10

Detaylı

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com KULLANIM KILAVUZU GW-215 E-mail: info@asi-dex.com Zaman Kontrollü Ses Sistemi Yazılım ver:2.0 GW-215 İÇİNDEKİLER: 1.Cihaz özellikleri 2.Menü kullanımı 3.Tarih ayarları 4.Saat ayarları 5.Haftanın her günü

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu

Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu Nokia 500 Araç Dolaþým Sistemi Baþlangýç Kýlavuzu 9205371 3. Baský TR UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ Ýþbu belgede, NOKIA CORPORATION, bu PD-14 ürününün önem taþýyan gereksinimlerle ve 1999/5/EC Yönetmeliðinin ilgili

Detaylı

Cihazı bilgisayara bağlayınız, sistem cihazı otomatik olarak açacaktır. (Sadece güç verir, şarj etmez)

Cihazı bilgisayara bağlayınız, sistem cihazı otomatik olarak açacaktır. (Sadece güç verir, şarj etmez) Ürün Özellikleri Tuş Talimatları Tuş Talimatları 1. 1.Güç Tuşu :Kapatmak /Açmak için 3 saniye basılı tutunuz, kısa sureli basma ekranı uyandırır, uzun süreli 10 saniye basma RESET fonksiyonu içindir. 2.

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

tarantula serisi pc kameralar

tarantula serisi pc kameralar tarantula serisi pc kameralar Bu kullanma kılavuzu Tarantula Serisi PC Kameralar için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari Nokia N70-1 2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý geçen diðer ürün ve þirket

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 Kullanıcı Klavuzu (Sık Kullanılanlar) Kuruluma başlamadan önce mutlaka fabrika ayarlarına yükleyip kuruluma başlayınız. Eğer yazılım güncellemesi yaparsanız güncellemeden

Detaylı

Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Teslim Alma ve İlk Açılış

Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Teslim Alma ve İlk Açılış Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI Teslim Alma ve İlk Açılış Üründe sorun var mı? Evet Hayır Sınıflara Teslim Tutanağı ile Sınıf öğretmenleri tarafından Tutanak altına alınır(1)

Detaylı

GHYDPÕ 1RWHERRN 3& QLQ.XOODQÕPÕ

GHYDPÕ 1RWHERRN 3& QLQ.XOODQÕPÕ Ek A. Bu Önlemleri Notebook PC'nizi NOT: 3 1 Genel. gereken hayati bilgiler. [ ] 4 1 Güvenlik Önlemleri Notebook PC'yi temiz, selüloz bir sünger veya bir çözücü veya çizmeyen deterjan Gaz biri teknisyeni

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK

KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SİSTEM VE AĞ YÖNETİMİ KAMPÜS DIŞINDAN PROXY (VEKİL) AYARLARI İLE KAMPÜS AĞINA BAĞLANMAK 1- TANIMLAR Vekil (Proxy) : Bir ağa, o ağın dışından bağlanmak ve

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

DONANIM & YAZILIM Modül 2

DONANIM & YAZILIM Modül 2 Modül 2 MODÜL 2 DONANIM & YAZILIM Donanım Yazılım Nedir? Temel Donanım Bileşenleri İşletim Sistemleri (Win,Pardus,MAC) Laptop Projeksiyon Bağlantıları Projeksiyon Açma Kapama İşletim Sistemi ile Görüntü

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama Bölüm 1:SMART Board, bilgisayar ve projeksiyon cihazının bağlanması SMART Board interaktif tahtaları dokunmatiktir ve bilgiyasayar ve projeksiyon cihazıyla üçlü

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

Transformer TF201 için SSS

Transformer TF201 için SSS Transformer TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

ATILIM m PAD KULLANIM KLAVUZU

ATILIM m PAD KULLANIM KLAVUZU ATILIM mpad03 KULLANIM KLAVUZU 7"Android Tablet Bilgisayar 4GB Dahili Bellek Garanti Detayları Ürün satın alma tarihinden itibaren 24 aylık bir süre için işçilik ve parça hatalarına karşı garanti edilmiştir.

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu BT-03i Kullanıcı Kılavuzu 1 Genel Bakış İçindekiler Başlangıç Telefon çağrısı nasıl yanıtlanır? Spesifikasyonlar 2 1. Genel Bakış A B E D F 1-1 Fonksiyon Tuşları: C A B C D E F Silikon kulak askısı Güç

Detaylı

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com

MimioMobile Kullanım Kılavuzu. mimio.com MimioMobile Kullanım Kılavuzu mimio.com 2013 Mimio. Tüm Hakları Saklıdır. Gözden geçirme 03.09.2013. Bu belgenin veya yazılımın herhangi bir kısmı, Mimio şirketinden önceden yazılı izin alınmaksızın herhangi

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kolay kullanım kılavuzu, sisteminizi başlatmak için kullanacağınız bir referans niteliğindedir. Daha detaylı bilgiyi cihaz kutusundan çıkan Device Drivers & Utilities

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller;

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; crow series Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller; Crow Plus (2GB) Crow Ultra (4GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe PCH-2016 7025575 PlayStation Vita sisteminizin ilk kez kullanılması 5 saniye basılı tutun PS Vita sisteminizi açın. Sisteminizi ilk kez

Detaylı

Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop

Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop TetraView Genel Görünüm Açma Kapama Düğmesi LCD Ekran Döner Başlık Mercek Bağlantı Noktası Objektif Lensler Gözlem Tablası Aydınlatıcı Aydınlatıcı Açma

Detaylı

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu

Y5c. Kullanıcı Kılavuzu Y5c Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler Önsöz... 1 Birinci sınıf işlevler... 2 Kasa... 2 Galeriden kamerayı başlatma... 2 Başlarken... 3 Telefonunuza genel bakış... 3 Tuş işlevleri parmaklarınızın ucunda...

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması Samsung Galaxy S3 ve Karşılaştırması Samsung Galaxy S 3 Genel Özellikler Ağırlık 133 Gr 140 Gr Genişlik 70.6 mm 58.6 mm Yükseklik 136.6 mm 115.2 mm Kalınlık 8.6 mm 9.3 mm Şebeke frekansı GSM850 - GSM900

Detaylı

reedera7 Kullanım Kılavuzu

reedera7 Kullanım Kılavuzu reedera7 Kullanım Kılavuzu BAŞLANGIÇ 1. Başlarken Tablet PC nizi kullanmaya başlamadan önce lütfen kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve belirtilen talimatlara uyunuz. 2. Şarj Etme Cihazınız şarj

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

Arka. Kamera. Yakınlık Sensörü. Kamera. Sesi Yükselt Sesi Azalt. Parmak izi Okuyucusu. Güç. Nano SIM. MicroSD Card

Arka. Kamera. Yakınlık Sensörü. Kamera. Sesi Yükselt Sesi Azalt. Parmak izi Okuyucusu. Güç. Nano SIM. MicroSD Card Y Yakınlık Sensörü Ön Kamera Arka Kamera Sesi Yükselt Sesi Azalt Güç Parmak izi Okuyucusu Hoparlör Mikrofon Nano SIM MicroSD Card Boyut Ağ 150 x 70.5 x 8.59 mm 4.5G LTE Cat4, 150/50Mbps LTE Bandlar FDD:

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU LED göstergesi Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU Flaş Ön kamera 1 Pilin şarj edilmesi. 5.0 Güç tuşu Ses açma/ kısma 2 SIM kartın takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU

AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU www.nevakontrol.com REV : TEMMUZ 2013 AMELİYATHANE PANELİ KULLANIM KILAVUZU 1. ANA EKRAN Ana Ekran Ameliyathane panelinin ana ekranı yukarıda görüldüğü gibidir. Bu

Detaylı

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM ZyXEL WAP-3205 AP moduyla gelen bir ürün olduğu için, konfigurasyonunu yapmak üzere PC nizle fiziksel bağlantılarını

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi Horoz lanabilir Zaman Rölesi 1 Giriş: Horoz programlanabilir zaman rölesi android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile bluetooth üzerinden programlanabilen bir zaman rölesidir. Röle üzerinde 1 adet

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 530v6 ADSL Router SpeedTouch 530v6 USB Kurulumu (MS Windows 2000/XP/ME) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı geldiği

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200 Boroskop PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş...2 2 Güvenlik Bilgisi...2 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...4 5 Talimatlar...5 6 Sorun Giderme...6 7 Geri

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen)

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen) MUDES KULLANIM KILAVUZU (Eğitmen) İçindekiler Giriş... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Tarayıcı Gereksinimleri... 3 Minimum Donanım Konfigürasyonu... 3 Giriş Sayfası... 4 Ana Sayfa... 5 Duyurular... 5 Mesajlar...

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı