GENEL GÖRÜNÜM. Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL GÖRÜNÜM. Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı."

Transkript

1 GENEL GÖRÜNÜM Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı. CHP li Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında fezleke düzenlenmesini istedi. Rusya, Kiev yönetimin insani yardım çalışmalarını kasten engellediğini bildirdi. Ukrayna Hükümet Kaynağı ise Rus yardım kamyonlarını sınırı Kiev in izinsiz geçtiğini söyledi. Diğer taraftan Kızılhaç güvenlik kaygıları gerekçesi ile Rus yardım konvoyuna eşlik etmediğini açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak a asker yollamayacaklarını söyledi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 12. Cumhurbaşkanı ant içme yemin töreninin 28 Ağustos ta yapılacağını açıklayarak Meclis i özel gündemle toplantıya çağırdı. Birleşmiş Milletler Suriye de ölen kişi sayısının 191 i geçtiğini bildirdi. 3 Rus Bankası birleşme kararı aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Köşke çıktıktan sonra ilk ziyaretini KKTC ye yapacak ardından Azerbaycan a gidecek. FED Başkanı Yellen istihdamda beklenenden hızlı iyileşmenin sürmesi erken bir faiz artışına yol açabileceğini, işgücü piyasasındaki zayıflığın geri kalan derecesi ve ne zaman görünmez olacağının hala net olmadığını açıkladı. Ücretlerde veya maaşlarda geniş ölçekli bir hızlanma olduğuna dair küçük kanıtlarını olduğunu, ekonomideki hayal kırıklığının FED i mevcut beklentilere göre daha gevşeme yanlısı yapabileceğini belirtti. Fransa'da imalat sektörü PMI Ağustos ta 46.5 (önceki:47.8) olurken, hizmet sektörü PMI 51.1 (önceki:50.4), bileşik PMI ise 50.0 (önceki:49.4) olarak açıklandı. CHP milletvekili Atilla Kart, Recep Tayyıp Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevlerini hep birlikte sürdürdüğü ve bu suretle müteaddit Anayasal ve yasal ihlâlleri gerçekleştirdiği" iddiasıyla Erdoğan ile AKP tüzel kimliği hakkında yasal yaptırımların uygulanması idari ve yasal önlemlerin alınması talebiyle Yargıtay a yaptığı başvurunun reddedilmesinin ardından Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Almanya'da hizmet sektörü PMI Ağustos ta 56.4 (önceki:56.7), imalat sektörü PMI 52.0 (önceki:52.4), bileşik PMI ise 54.9 (önceki:55.7) oldu. MHP, Yüksek Seçim Kurulu na başvuruda bulunarak Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına dair yasal sürecin işletilmesini istedi. Euro Bölgesi bileşik PMI endeksi Ağustos ta 52.8 (önceki:53.8) oldu.

2 İngiltere de perakende satışlar Temmuz'da aylık bazda %+0.1 (önceki:%+0.1), yıllık bazda ise % +2.6 (önceki:%+3.6) artış gösterdi. Türkiye Ekonomisi hakkındaki beklentilerini açıklayan Citigroup, 2014 ve 2015 yılı büyüme tahminlerini %3.5, TÜFE artış beklentisini ise 2014 için 8.8, 2015 içinse 7.14 olarak duyurdu. Hazine Müsteşarlığı, yen piyasasında tahvil ihracı olanaklarını araştırmak için Daiwa Securities, Mitsubishi UFJ, Morgan Stanley Securities ve SMBC Nikko Securities e yetki verdiğini ve bu kapsamda 14 Eylül de yatırımcılarla bir dizi toplantı yapılmasının planlandığını açıkladı. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları toplam 298 bin kişi olurken, önceki haftanın işsizlik maaşı başvuruları 311 kişiden 312 bin kişiye revize edildi. Devam eden işsizlik başvuruları ise 2 milyon 500 bin kişi oldu (önceki: 2 milyon 544 bin kişi). ABD'de Ağustos ayında imalat sektörü PMI 58.0 (önceki: 55.8), imalat sektörü istihdam endeksi 54.6, imalat sektörü üretim endeksi ise 60.2 olarak açıklandı. ABD'de Philadelphia iş dünyası aktivite endeksi agustos ayında 28.0 (önceki:23.9)olurken, istihdam endeksi 9.1, sermaye harcamaları endeksi 17.5 ve yeni siparişler endeksi ise 14.7 değerini aldı. ABD de ikinci el konut satışları Temmuz da %+2.4 (önceki:%+2.6), öncü göstergeler endeksi ise %+0.9 (önceki:%+0.3) artış gösterdi. Almanya da ÜFE Temmuz ayında aylık %0.1 (önceki: %0.0), yıllık %0.8 (önceki: %-0.7) azalış gösterdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün Ahmet Davutoğlu ile ilgili ifadesinin isim açıklaması gibi algılanmaması gerektiğini ve yeni Başbakan ın isminin yarın açıklanacağını bildirdi. Ekonomist Joseph Stiglitz, Avrupa da bütçe düşürmek üzere atılan adımların hatalı olduğunu ve Avrupa nın mali birliğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Euro nun hala aşırı değerli olduğunu ve düşük gelirlilere yönelik refah artırıcı reformlar ve konut inşaatını artıracak plan açıklayacaklarını anlattı. İngiltere Merkez Bankası son toplantısında faiz kararını 2 ye karşı 7 oyla aldığını, çoğunluğun faiz artırımını borçlu olan hane halkını zora sokacağını, istihdam ve ücret artışlarının faiz artırmayı gerektirecek kadar yüksek olmadığına inandıklarını belirti. Euro Bölgesi nde inşaat üretimi aylık %0.7 (önceki: %-1.5), yıllık %2.3 (önceki: %+3.5) azalış gösterdi. Almanya nın 2 yıl vadeli borçlanma ihalesine arzın 2 katı (önceki: 2.5) talep gelerek ortalama faiz %0 (önceki: %0.01) oldu.

3 Portekiz in 12 ay vadeli borçlanma ihalesinde 800 milyon Euro satış yapıldı, faiz %0.216 (önceki: %0.453) olarak gerçekleşti ve arzın 1.79 katı (önceki: 2.1) talep geldi. ABD de MBA piyasa endeksi (önceki: 337.7) olarak gerçekleşti. TCMB 10 milyon $ tutarında döviz satım ihalesi açarken, ihaleye 15 milyon $ teklif geldi ve maksimum fiyat TL oldu. Ak Parti MYK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı nda toplanıyor. FED in yayımlanan temmuz ayı toplantı tutanaklarına göre bazı FED yetkililerinin istihdamdaki artış nedeniyle faizlerin daha erken yükselebileceğini düşündükleri ve teşvik politikalarının ne zaman biteceğine dair mutabakata yakın oldukları görülürken, tutanaklarda faiz artışının beklenenden önce gelebileceğine ilişkin işaretler yer aldı. Çin de HSBC imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos ayında öncü rakamlarla 50.3 değerini aldı. Endeks temmuz ayında 51.7 seviyesindeydi. Bank of America tarafından yapılan açıklamada finansal kriz sırasında konut kredisine endeksli yatırım araçlarında çöp haline gelmiş enstrümanları paket haline getirip yatırımcılara sattığına yönelik suçlamalar konusunda ABD Adalet Bakanlığı ile anlaşmaya varmak için 17 milyar dolar civarında bir ceza ödenmesinin beklendiği ifade edildi. Japonya'da imalat sektöründeki genişleme Ağustos ayında hız kazanarak sürdü. Markit Economics tarafından açıklanan öncü imalat sektörü PMI endeksi Temmuz ayındaki 50.5 seviyesinden 52.4 e yükseldi. Tayland'da askeri cuntanın lideri General Prayuth Chan-Ocha parlamento tarafından yeni başbakan olarak seçildi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Gazze'de ateşkes görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından 'operasyonlar sürecek' açıklamasını yaptı. Yunan bankacılık kaynakları tarafından yapılan açıklamada stres testlerinin sonuçlarının Yunan bankalarının daha fazla sermayeye ihtiyaç duyduğuna işaret ettiği yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğu belirtilerek, henüz stres testleri sonuçlarının ulaşmadığı ifade edildi. Rusya, batı ülkelerinden ithalata koyduğu kısıtlamaların bir kısmını kaldırdı. Yeni listeye göre, patates ve soğan tohumlarıyla bazı protein, sut ve yavru balık ürünlerinin ithalatı yeniden serbest bırakıldı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığı na yaptığı başvuruda, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı TBMM üyeliğinin sona erdiğini belirterek sıyası parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini istedi. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan ın imzası bulunduğu atama kararlarına iptal davası açacağını bildirdi.

4 Diyarbakır ın Lice ilçesinde PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması için operasyon düzenlenirken heykelin kaldırılmasını istemeyen grubun karsı koyması üzerine çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 i asker 3 kişi de yaralandı. İçişleri bakanlığı heykelin Jandarma kuvvetleri tarafından kaldırıldığını açıkladı. Ukrayna Dışişleri Sözcüsü, Almanya Başbakanı Angela Merkel in Cumartesi günü Ukrayna yı ziyaret edeceğini açıkladı. Euro Bölgesi nde cari işlemler dengesi haziran da milyar Euro (önceki:+8.9 milyar Euro) fazla verdi. İngiltere de TÜFE Temmuz da aylık bazda % -0.3 (önceki:%+0.2) düşerken, yıllık bazda ise % +1.6 (önceki:%+1.9) artış göstermiş oldu. Girdi fiyatları ile ÜFE ise aylık bazda % -1.6 (önceki: % -0.8), yıllık bazda % -7.3 (önceki: % -4.4) düşüş gösterdi. Türkiye Bankalar Birliği değerlendirme toplantısında konuşan TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, bankaların ikinci yarı sonunda gecen yılkı kârlılığı yakalayacağını söyledi. Rusya Maliye Bakanlığı bu haftaki bono ihalesini olumsuz piyasa koşulları nedeniyle iptal etti. CHP'li 78 il başkanı, kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. Fitch, Güney Kore nin AA- notunu teyit etti, görünümü ise durağan olarak belirledi. ABD'de TÜFE Temmuz'da yıllık %+2.0 (önceki: %+2.1) artış gösterirken, çekirdek TÜFE ise %+1.9 (önceki: %+1.9) yükseldi. ABD'de konut başlangıçları Temmuz'da % (önceki:%-9.3) artarak 1 milyon 93 bin adet oldu. Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Başkanı Poroshenko bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevini devralacak kişinin göründüğü kadarıyla Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı. İsrail başbakanı roket saldırısının ardından Kahire deki İsrail vatandaşı müzakerecileri geri çağırdı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar 7,8 milyon varillik Irak petrolünün sevkiyatının yapıldığını, fiyatlardaki gerilemenin enerji maliyetlerini yeterince düşürmediğini ifade etti. Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna ya insani yardım konusunda fikir birliğinin Ukrayna da sağlandığını açıkladı. Rusya, Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları Ukrayna-Rusya sınırındaki ateşkes konusunu ele alacak.

5 Moody s Fransa nın 2014 yılı büyüme beklentisini % 0.6'dan,0.5'e; 2015 yılı büyüme beklentisini ise %1.3'ten %0.9'a düşürdü. Kürt ve Irak güçlerinin Musul Barajının kontrolünü ele geçirdikleri açıklandı. Euro Bölgesi nde dış ticaret dengesi Haziran ayında 16.8 milyar Euro (önceki:+15.4 milyar Euro) fazla verdi. CHP de Kurultay tarihinin belli olmasının ardından Yalova Milletvekili Muharrem İnce, grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini ve genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Alman İstihbaratının Türkiye yi dinlediği iddiaları üzerine Almanya nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı na çağrıldı.* Davutoğlu, Alman Dışişleri Bakanı ile görüşeceğini ve Almanya nın dinleme yapmasının mazur görülemeyeceğini belirtti. TCMB 10 milyon $ tutarında döviz satım ihalesi açarken, ihaleye 14 milyon $ teklif geldi ve maksimum fiyat TL oldu. ABD'de Ağustos ayı NAHB konut piyasası endeksi 55.0 (önceki:53,0) oldu. Avrupa, Rusya nın gıda ambargolarının ardından bu pazara girmenin başka yolunu arıyor. İzmir de yasa dışı dinleme iddiaları ile ilgili bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti.

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. GENEL GÖRÜNÜM TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. İngiltere de ikinci çeyrek revize GSYİH çeyreklik bazda %0.8 (önceki: %+0.8); yıllık bazda ise %3.2

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçen hafta Paris'teki terörist saldırıların ardından jeopolitik riskler öne çıkarken, dönem başkanlığını Türkiye'nin yürüttüğü G20 Liderler Zirvesi'nden gelen

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı ABD de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5 e gerileme beklentisinin de

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Amerikan Merkez Bankası FED, tahvil alım programını 10 milyar

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm CPB nin açıkladığı verilere göre Haziran ayında bir önceki

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014

HAFTALIK BÜLTEN 6 EKİM 10 EKİM 2014 6 EKİM 10 EKİM 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı endişesiyle satış havası hakimdi. Euro bölgesinde özellikle Almanya tarafından açıklanan verilerin

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016 04-08 OCAK 2016 HAFTANIN ÖZETİ Yeni yılın ilk haftasında Ortadoğu da yaşanan gerginliklere bir yeni halka daha ekleyen Suudi Arabistan İran gerginliği piyasalarda etkisini hissettirdi. Bölgeye ilişkin

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda bu hafta ABD den gelen olumsuz veriler sonucu Fed faiz artırımı beklentisinin ötelenmesi ile Çin verileri etkili oldu. Fed in uzun süredir piyasada

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK 58,2 58,8 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas) ORTA

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015 23 KASIM 2015 27 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Önceki hafta Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi artıracağı beklentilerinin kuvvetlenmesiyle hafta başında EUR/USD kurundaki düşüşe paralel USD/TL kuru

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - MAYIS 2016

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - MAYIS 2016 2016-05-02 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 04:00 Çin Nisan CFLP İmalat Sektörü PMI 50,2 04:00 Çin Nisan CFLP Hizmet Sektörü PMI 53,8 04:45 Çin Nisan Caixin İmalat Sektörü PMI 49,7 05:00 Japonya

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015 30 KASIM 2015 04 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta yurt içi piyasalar Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizine bağlı olarak her iki ülkenin yetkilileri tarafından yapılan karşılıklı açıklamalar

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Çeyreklik İşsizlik Ortalaması (May) ORTA 9,6% 12:00 EUR Ticaret Dengesi (Haz) ORTA 18,8B 15:30 USD New York Empire State İmalat Endeksi

Detaylı

Haftanın Değerlendirmesi

Haftanın Değerlendirmesi Haftanın Önemli Haberleri Pazartesi Açıklanan Almanya TÜFE verilerine göre ülkede enflasyon aylık bazda 0% ve yıllık bazda 2,4% geldi. Beklentiler doğrultusunda gelen veriler sonrası euroya alım geldi.

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. Almanya da sanayi üretimi mart ayında aylık % -0.5 (önceki:%+0.4), yıllık %+3.0 (önceki:%+4.8) oldu.

GENEL GÖRÜNÜM. Almanya da sanayi üretimi mart ayında aylık % -0.5 (önceki:%+0.4), yıllık %+3.0 (önceki:%+4.8) oldu. GENEL GÖRÜNÜM Almanya da sanayi üretimi mart ayında aylık % -0.5 (önceki:%+0.4), yıllık %+3.0 (önceki:%+4.8) oldu. Türkiye de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi mart ayında

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014

HAFTALIK BÜLTEN 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014 7 TEMMUZ 11 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Hafta başında ABD ekonomisine ilişkin iyimserlik ve petrol fiyatlarındaki gerileme ile küresel piyasalar yatay seyir izlerken gelişmekte olan ülke para birimleri

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:45 USD FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması ORTA 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,0 13:00 EUR ECB den Praet in Konuşması

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 22 Mart 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Günün odak noktasında Avrupa da açıklanacak Mart ayı PMI endeksleri yer alıyor. Bloomberg

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - ARALIK 2015

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - ARALIK 2015 2015-12-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 03:00 Çin Kasım CFLP İmalat Sektörü PMI 49,8 03:00 Çin Kasım CFLP Hizmet Sektörü PMI 53,1 03:35 Japonya Kasım Nikkei İmalat Sektörü PMI 52,4 03:45 Çin

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015

HAFTALIK BÜLTEN 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar Yunanistan referandumundan çıkan hayır oyu sonrası yaşanacak gelişmeleri takip etti. Avrupa daki gelişmelere, Çin de önüne

Detaylı

Günlük Bülten 10 Nisan 2012

Günlük Bülten 10 Nisan 2012 Bülten 10 an 20 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Pazartesi gününe 1,7950 seviyesinden başladı. Gün içinde yatay bir seyir izleyen kur günü

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Haz) ORTA 9,7 9,7 11:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (May) ORTA 100,8 100,4 11:00 EUR Almanya Mevcut

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 21 Ağustos 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 21 Ağustos 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 21 Ağustos 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Euro aşırı değerli, ECB de bunun farkında Fransa Devlet Başkanı Francois Hollende, Euro nun aşırı değerli olduğunu ve Avrupa Merkez Bankası nın da bunun

Detaylı

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013 Bülten 3 Mayıs 2 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne 1,797 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, ECB nin faiz kararı sonrası bir miktar yukarı yönlü hareket etti. Gün içinde 1,784-1,797 aralığında dalgalanan kur

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-07-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Haziran Konut Fiyatları(Aylık) -0.01% 02:00 G.Kore Haziran TÜFE(Aylık) 0.0% 02:00 G.Kore Haziran Çekirdek TÜFE(Aylık) 0.4% 02:30 Avustralya

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 12 Mayıs 2015 Salı Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Geçtiğimiz hafta %0.13 değer kazanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.82 artışla 84,752.83 puandan kapattı. Endeks gün içerisinde

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı.

GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı. GENEL GÖRÜNÜM Euro Bölgesi nde ödemeler dengesi Ocak ayında +6.4 milyar Euro (önceki: +33.2 milyar Euro) ve Mart ayında tüketici güven endeksi -9.3 (önceki:-12.7) AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) ORTA 0,1% 2,6% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) ORTA 9,6% 10,1% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014

HAFTALIK BÜLTEN 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014 HAFTANIN ÖZETİ Rusya ya uygulanacak yaptırımların beklendiği gibi sert olmayacağının görülmesi üzerine global piyasalarda oluşan olumlu hava ve TCMB nin geçen hafta faizleri sabit

Detaylı

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013 Bülten Temmuz 13 PİYASALAR Döviz Piyasası Çarşamba günü USD, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken yurtiçinde kurumsal döviz talebinin de USD/TL kurunun yükselişine destek vermesiyle

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 NİSAN- 11 NİSAN 2014

HAFTALIK BÜLTEN 07 NİSAN- 11 NİSAN 2014 07 NİSAN- 11 NİSAN 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta içerisinde küresel piyasalar ağırlıklı olarak batılı ülkelere ilişkin gelişmeleri takip ederken, yatırımcılar özellikle ABD Merkez Bankası nın Federal

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Eylül 2016, Sayı: 35. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Eylül 2016, Sayı: 35. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 35 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm OECD 6 Mayıs ta yaptığı değerlendirmede 2014 yılı için yaptığı

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 8 Ocak 213 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 4/12 1/12 Yurtdışı piyasalarda kar satışları etkili. S&P 5 endeksi %.31 eksiyle günü tamamladı. Bu sabah

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) ORTA 0,4% 0,4% 12:00 EUR Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (3. Çeyrek)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014

HAFTALIK BÜLTEN 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014 9 HAZİRAN 13 HAZİRAN 2014 HAFTANIN ÖZETİ Avrupa ve ABD borsaları açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle hafta başında yükseliş yaşadı, hafta ortasında ise Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmelerin

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 14 ARALIK 2015 18 ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 14 ARALIK 2015 18 ARALIK 2015 14 ARALIK 2015 18 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalara bu hafta FED in uzun süredir finans gündemini meşgul eden faiz artırımı damgasını vurdu. ABD verilerine bağlı olarak sık sık ortaya çıkan

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (16 Mayıs 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (16 Mayıs 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (16 Mayıs 2016) BIST100 Endeksi dünü 495 (% 0.63) puanlık düşüş ile 77.808 seviyesinden ve 3.482 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa dalgalı seyirle düşüş sürerken bono faiz oranları

Detaylı

TCMB O/N Faiz Oranları (% ) 70.0% 60.0% 50.0% 40.0% 30.0% 20.0% 10.0% 0.0%

TCMB O/N Faiz Oranları (% ) 70.0% 60.0% 50.0% 40.0% 30.0% 20.0% 10.0% 0.0% GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2006 YILI İLK 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu 2002 yılında başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerde başlayan

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2012-04-02 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Mart TÜFE +0.4% 02:50 Japonya 1.Çeyrek Tankan Büyük İmalat Endeksi -4 04:00 Çin Mart İmalat Sektörü PMI (CFLP) 51.0 05:00 Çin Mart HSBC

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

YURTDIŞI PİYASALAR 23-27 Ocak 2012

YURTDIŞI PİYASALAR 23-27 Ocak 2012 YURTDIŞI PİYASALAR 23-27 Ocak 2012 YENİ HAFTADA BEKLENTİLER ABD vadeli işlemler haftanın ilk gününde hafif satıcılı, D&J %-0,17 ve S&P %-0,29. Dax %0,06 ekside... Global piyasalarda tahvil takviminde çok

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 15 Kasım 2013 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 11/12 12/12 02/13 03/13 06/13 08/13 09/13 11/13 Önümüzdeki

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 11.06.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 28 Nisan 2014 MALEZYA-TÜRKİYE STA VE VİZE ANLAŞMASI MALEZYA-TÜRKİYE İHRACAT KOMPOZİSYONU TÜRKİYE İHRACATI (2013) % MALEZYA İTHALATI (2013) 1 Motorlu

Detaylı

Günlük Bülten 13 Nisan 2012

Günlük Bülten 13 Nisan 2012 Bülten 13 an 2 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Perşembe gününe 1,835 seviyesinden başladı. TCMB nin dünü de Çarşamba günü olduğu gibi istisnai

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN 01 Haziran 2015 Pazartesi Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Haftanın son işlem gününde olumlu seyreden ve 84,697.26 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi kapanışa doğru artan satış baskısı

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 1 Şubat 2012

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 1 Şubat 2012 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ 1 Şubat 2012 PİYASALARA BAKIŞ 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 Küresel Risk Barometresi olarak izlenen S&P 500 endeksi dün %0.05 eksiyle günü tamamladı.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (3. Çeyrek) ORTA -0,5% 3,1% 11:00 CNY M2 Para Kaynağı (Yıllık) AZ 11,5% 11,6% 11:00 CNY Yeni

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD istihdam verisi ve Janet Yellen in konuşmaları sonrasında rekor tazeledi. Beklenenden iyi gelen ABD ekonomik verileri FED

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN (30 Mayıs 2016)

GÜNLÜK BÜLTEN (30 Mayıs 2016) GÜNLÜK BÜLTEN (30 Mayıs 2016) BIST100 Endeksi dünü 6 (% 0.013) puanlık düşüş ile 78.028 seviyesinden ve 2.628 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste zayıf tepki alım denemeleri görülürken bono faiz

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 03 AĞUSTOS 2015 07 AĞUSTOS 2015

HAFTALIK BÜLTEN 03 AĞUSTOS 2015 07 AĞUSTOS 2015 03 AĞUSTOS 2015 07 AĞUSTOS 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasaların yönünde yurtdışında ve Amerika da açıklanan şirket bilançoları etkiliydi. Beklentilerden kötü gelen bilançolar borsalarda düşüşe

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 03 KASIM 07 KASIM 2014

HAFTALIK BÜLTEN 03 KASIM 07 KASIM 2014 03 KASIM 07 KASIM 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar Merkez Bankalarının aldığı kararlarla yön buldu. İngiltere Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararına göre faiz oranlarında

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Hükümeti Bütçe Dengesi (Ağu) AZ -79,8B 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) AZ 0,5% -0,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Günlük Bülten 23 Kasım 2012

Günlük Bülten 23 Kasım 2012 Bülten ım PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru güne 1,81 seviyesinden başladı. Dolar endeksinin gerilemesinin de etkisiyle yeniden 1,8 seviyesinin altına gevşeyerek gün içinde 1,79 seviyesine kadar geriledi.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Yıllık) (Kas) AZ 1,7% 1,7% 11:30 GBP Sanayi Üretimi (Aylık) (Kas) ORTA 0,0% 0,1% 11:30 GBP İmalat Üretimi (Yıllık) (Kas)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Tem) AZ 1,68 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 46,0K 44,5K 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Almanya Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) AZ 54,2 10:30 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD GBPUSD BRENT PETROL USDTRY ALTIN Öne Çıkanlar Dün aldığı karar ile faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirim

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Nis) ORTA 1,30% 1,02% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Nis) ORTA 11,29% 10:00

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Araştırma GÜNLÜK BÜLTEN 22 Kasım 2013 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 11/12 02/13 04/13 07/13 08/13 09/13 11/13 Bu sabaha

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Piyasalar yoğun bir haftayı geride bırakırken haftanın öne çıkan konuları; Avrupa Merkez Bankası nın (AMB) toplantısı, hafta sonu Ankara da toplanan G-20 Maliye

Detaylı

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER

Turkey Data Monitor Ekonomi Bülteni. 07 Mart 2016 I. KÜRESEL GELİŞMELER I. KÜRESEL GELİŞMELER Zayıf ücret artışları, güçlü istihdam artışını gölgede bıraktı ABD de Şubat ayında toplam tarım dışı istihdam 195 bin kişilik beklentilerin belirgin üzerinde 242 bin kişi olarak açıklandı.

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 RUB Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem) ORTA 49,2 49,5 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) ORTA -0,4% 0,1%

Detaylı

20 Kasım Açıklanan nihai bütçe taslağında, Yunanistan ın bütçe açığını, 2010 yılında GSYH nin yüzde 8,7 si oranına indirmeyi hedeflediği açıklandı.

20 Kasım Açıklanan nihai bütçe taslağında, Yunanistan ın bütçe açığını, 2010 yılında GSYH nin yüzde 8,7 si oranına indirmeyi hedeflediği açıklandı. Avro Alanı nda Yaşanan Ekonomik Krize Kronolojik Bakış 2009 4 Ekim Yunanistan da Yorgo Papandreu liderliğindeki Panhelenik Sosyalist Parti - PASOK iktidara geldi. 5 Kasım Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,6% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,7% -0,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma

36,000 34,000 32,000 30,000. - TMSF Uzan Grubu'na ait Standart Çimento için açõk artõrma 0 Ekim 2005 Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 33,414 -%0.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 24,819 %34.4 $/YTL 1.3463 -%0.4 Bono Faizi ( 9 Mayõs 2007) 14.73 -%0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Kas) ORTA -2,3% 4,9% 10:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Aylık) (Kas) ORTA -0,6% 2,4% 10:00

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Nis) AZ 0,3% 0,4% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Nis) AZ -1,0% 2,4% 09:00 EUR Almanya Ticaret Dengesi

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - OCAK 2015

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - OCAK 2015 2015-01-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 03:45 Çin Aralık CFLP İmalat Sektörü PMI 50,3 11:00 Türkiye Aralık TİM İhracat Rakamları($) 12,88MLR 12:00 Türkiye Aralık İstanbul'da Perakende Fiyatlar(Aylık)

Detaylı

Günlük Bülten 08 Nisan 2013

Günlük Bülten 08 Nisan 2013 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne 1,8014 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, ABD de açıklanan işsizlik rakamlarına paralel yükselen parite etkisiyle 1,7906 seviyesine kadar geriledi ve haftayı 1,7917 seviyesinden

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 18.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33931 1,33631 0,22 ALTIN 1302,00 1298,09 0,30 TRY 2,16453 2,16308 0,06 EURTRY 2,89597 2,89119 0,16 JPY 102,326 102,563 0,23 GBP

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:00 INR Nikkei Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) AZ 50,8 08:30 EUR Fransa İşsizlik (2. Çeyrek) AZ 10,3% 10,3% 08:30 AED Markit

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 EUR ECB den Praet in Konuşması ORTA 12:00 EUR İtalya Avrupa Birliği Dışı Ticaret Dengesi (Nis) AZ 4,14B 12:35 EUR Almanya 10 Yıllık Tahvil

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER FED Başkanı Yellen: Faiz politikası istikrar endişeleriyle değişmemeli Fed Başkanı Yellen Washington da yaptığı konuşmada, düşük faiz oranlarının finansal

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - NİSAN 2015

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - NİSAN 2015 2015-04-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 Güney Kore Mart Dış Ticaret Dengesi($) 7,66MLR 02:00 Güney Kore Mart HSBC İmalat Sektörü PMI 51,1 02:00 Güney Kore Mart Tüketici Fiyat Endeksi(Aylık)

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Eylül 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Eylül 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Eylül 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Gross: ABD kredi büyümesine bağımlı Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO Yöneticisi Bill Gross, ekonomik büyümenin, yatırımların verimli kullanımı ile ekonomik

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 2 KASIM 2015 6 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 2 KASIM 2015 6 KASIM 2015 2 KASIM 2015 6 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ ABD'de tarım dışı istihdamın yükseliş kaydetmesi ve yedi buçuk yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranı Fed'den Aralık ayında bir faiz artırımı adımını

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 CHF İsviçre Faiz Kararı YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:30 CHF SNB Para Politikası Değerlendirmesi YÜKSEK 11:30 CHF SNB Basın Toplantısı YÜKSEK

Detaylı

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem

HAFTANIN GÜNDEMİ. 28 Ağustos 2007 POLİTİKA HABERLERİ EKONOMİ HABERLERİ ŞİRKET HABERLERİ YURTDIŞI PİYASALAR. Piyasa Bilgileri. Uluslararasõ Gündem PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş İMKB-100 46,824 -%1.19 İMKB-100 (US$/Yõlbaşõndan beri Değ.) 35,374 %27.1 $/YTL 1.3237 %0.71 Bono Faizi ( 4 Şubat 2009) 17.64 -%0.06 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 9.03 %2.65

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Yıllık) (May) AZ 0,5% 1,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Aylık) (May) AZ -0,1% 0,5% 15:15 CAD Konut Başlangıçları

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - ŞUBAT 2015

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ - ŞUBAT 2015 2015-02-02 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 01:00 Güney Kore Aralık Cari İşlemler Dengesi($) 11,41MLR 02:00 Güney Kore Ocak HSBC İmalat Sektörü PMI 49,9 03:35 Japonya Ocak Markit/JMMA İmalat Sektörü

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda olumlu hava hakim oldu. Amerika Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası Amerika Merkez Bankası nın faiz artışını 2016 da gerçekleştireceği

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 CHF Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (3. Çeyrek) ORTA 1,8% 2,0% 09:45 CHF Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya Hizmet PMI (Eki) ORTA 54,1 54,1 12:00 EUR Markit Bileşik PMI (Eki) ORTA 53,7 53,7 12:00 EUR Hizmet PMI (Eki) ORTA 53,5 53,5

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (May) ORTA -0,1% -0,1% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (May) ORTA 3,0% 3,8% 11:00

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

18 Mayıs 2015. Cari Denge. Makroekonomi Yurt içi geçen hafta:

18 Mayıs 2015. Cari Denge. Makroekonomi Yurt içi geçen hafta: Makroekonomi Yurt içi geçen hafta: Mart ayında cari açık USD 4,96 milyar oldu (12-aylık birikimli açık USD 45,1 milyar GSYH nin %5,6sı) Dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı dönemine göre %45 arttı.

Detaylı