HumaPen LUXURA HD İNSÜLİN ENJEKSİYONU KALEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HumaPen LUXURA HD İNSÜLİN ENJEKSİYONU KALEMİ"

Transkript

1 1 HumaPen LUXURA HD İNSÜLİN ENJEKSİYONU KALEMİ Sadece Humalog veya Huminsulin 3 ml insulin kartuşlar (100 İU/ml) ile birlikte kullan l r. HumaPen LUXURA HD kaleminiz şekilde gösterilen modelden farkl bir renkte olabilir ancak çal şma tarz ayn d r. HumaPen LUXURA HD kaleminin parçalar Lastik t pa Kartuş pistonu Piston kolu Dozaj düğmesi Kalem iğnesi (ayr olarak sat l r) İç iğne koruyucu kapak Koruyucu folyo Koruyucu kapak Kartuş haznesi Lilly 3 ml insülin kartuşu (ayr olarak sat l r) Kalem gövdesi Enjeksiyon düğmesi D ş iğne koruyucu kapak İğne HumaPen LUXURA HD kullan m kolay bir insülin enjeksiyonu kalemidir. Onunla 3 ml'lik bir kartuştan 0,5 ila 30 ünite aras dozlarda Humalog veya Huminsulin (100 İU/ml) enjekte edebilirsiniz. Bunun için insülin dozunu 0,5'li (1/2) kademelerle ayarlaman z mümkündür. Eğer gereken ünite ayar n aşarsan z insülin kayb na meydan vermeden dozu düzeltebilirsiniz. Lütfen kalemi kullanmadan önce bu kullan m k lavuzunun tamam n dikkatle okuyunuz ve talimatlara aynen uyunuz. Kalemin kullan m nda hata yap lmas verilen insülin dozunun gerektiğinden az ya da fazla olmas na yol açabilir. SADECE KENDİ KALEMİNİZİ VE KENDİ İĞNELERİNİZİ KULLANINIZ, ÇÜNKÜ BUNLARIN BAŞKA KİŞİLERLE PAYLAŞILMASI ENFEKSİYON ETKENİ BULAŞMASI RİSKİNİ OLUŞTURABİLİR. HumaPen LUXURA HD kaleminizin herhangi bir k sm k r lm ş ya da hasar görmüş izlenimi uyand r yorsa KALEMİ LÜTFEN KULLANMAYINIZ. Bu durumda yedek bir kalem temin etmek için lütfen Almanya'da no'lu telefondan Lilly Deutschland GmbH'ya, Avusturya'da no'lu telefondan Eli Lilly Ges.m.b.H.'ya veya hekiminize, eczac n za ya da diyabet dan şman n za başvurunuz.

2 2 1 İNSÜLİN KARTUŞUNUN TAKILMASI Önemli notlar Hekiminiz size, sizin için en uygun olan insülin tipini reçete etmiştir. İnsülininizde yap lacak her türlü değişiklik sadece t bbi gözetim alt nda yap labilir. HumaPen LUXURA HD sadece Humalog veya Huminsulin 3 ml insülin kartuşlar yla birlikte kullan lmak üzere öngörülmüştür. Başka üreticilerin insülin kartuşlar n kullanmay n z. Humalog veya Huminsulin 3 ml insülin kartuşunuzun kullan m bilgilerini okuyunuz ve bunlara uyunuz. Lütfen her enjeksiyon öncesinde insülin kartuşunun etiketini okuyunuz ve kaleminizin içinde doğru Humalog veya Huminsulin 3 ml insülin kartuşunun bulunup bulunmad ğ n kontrol ediniz. Kalemin rengi insülinin tipini belirtmez. Kalemi kullanma konusunda eğitilmiş ve görme sorunu olmayan bir kişinin yard m olmadan HumaPen LUXURA HD'nin kör ya da görme engelli kişiler taraf ndan kullan lmas tavsiye edilmemektedir. Kaleminizin kaybolmas veya hasar görmesi ihtimaline karş her zaman yan n zda yedek bir kalem ya da tek kullan ml k bir insülin enjektörü bulundurunuz. Kartuş haznesinin üzerindeki dereceli ölçek kartuşta kalan insülin miktar n takribi olarak gösterir. Bu dereceli ölçeği insülin dozunu ayarlamak amac yla kullanmay n z. İnsülin kartuşunun yerleştirilmesine dair s kça sorulan sorular 1. Kartuş haznesinde kartuş olmay nca piston kolu neden ileriye doğru gitmez? Kalemin içinde kartuş olmadan enjeksiyon düğmesine basarsan z piston kolu ileriye doğru hareket edemez. Kalemin bu özelliği sayesinde kartuşu değiştirirken piston kolunu kolayca kalemin içine geri bast rabilirsiniz. Kartuş yerleştirildikten sonra enjeksiyon düğmesine bas ld ğ nda piston kolu ileriye doğru hareket edecektir. 2. Kartuş haznesini kalemin gövdesine takmay başaramazsam ne yapmal y m? İnsülin kartuşunun kartuş haznesine tamamen girip girmediğini kontrol edin. Kartuş haznesi ile kalem gövdesini tam olarak karş karş ya getirin ve parçalar vidalayarak birbirleriyle s k ca birleştirin. 2 KALEMİN HAVASININ HER ENJEKSİYON ÖNCESİNDE BOŞALTILMASI Önemli notlar HumaPen LUXURA HD için Becton Dickinson kalem iğneleri uygundur. İğnelerin kullan lmas yla ilgili k lavuzlar hekiminizin, eczac n z n veya diyabet dan şman n z veya kliniğinizin bu konuda verdiği talimatlar n yerine geçmemelidir. Sterillik güvencesi sağlamak, insülin s z nt s n, hava kabarc ğ oluşmas n ve olas iğne t kanmalar n önlemek aç s ndan her enjeksiyon için yeni bir iğne kullan n z.

3 3 Hava boşaltmaya dair s kça sorulan sorular 1. Neden her enjeksiyon öncesinde hava boşalt lmas bu kadar önemli? Havay BOŞALTMAZSANIZ bu çok yüksek ya da çok düşük bir insülin dozuna neden olabilir. Hava boşaltma işlemi kalemin ve iğnenin doğru çal şmas n sağlayacakt r. Kalemin havas n n doğru bir şekilde boşalt lmas n n ard ndan insülin ince bir f skiye halinde iğneden d şar ç kacakt r. İnsülin f skiye halinde iğneden d şar ç kmadan önce hava boşaltma işleminin bir kaç kez daha tekrarlanmas gerekebilir. 2. Neden yeni bir kartuş tak ld ğ nda bir kaç kez hava boşalt lmas gerekli olabiliyor? Muhtemelen piston kolunun itici başl ğ ile kartuş pistonu aras nda bir boşluk oluşmuştur. Hava boşaltma işlemlerinin tekrarlanmas yla piston kolu kartuş pistonuyla temas edinceye kadar ileriye doğru itilir. Piston kolunun başl ğ kartuş pistonunu ileriye doğru ittiği anda iğneden insulin gelecektir. Hava boşalt lmadan önce Hava boşalt ld ktan sonra Kartuş pistonu Boşluk Piston kolu Piston kolu ile kartuş pistonu aras nda boşluk yok İğneden insülin gelinceye kadar hava boşaltma işlemlerini sürdürün. Buna rağmen iğneden insülin geldiğini görmezseniz lütfen 3 no lu soruya geçin. 3. Neden insülin f skiye halinde ç k ncaya kadar hava boşaltmak zorunday m ve, eğer iğnenin ucunda bir insülin damlas görüyorsam, neden kalem kullan ma haz r değil? Hava boşaltma işlemi sayesinde piston kolu kartuş pistonuna temas edinceye ve bu suretle kartuşun havas boşal ncaya kadar ileriye doğru itilir. Kalemin havas n boşalt rken, iğneyi takt ğ n zda iğnenin ucunda önce bir insülin damlas görebilirsiniz. Bu sadece iğnenin tak lm ş olduğunu ve t kal olmad ğ n gösterir. Bunun ötesinde, kalemin havas n da boşaltman z gerekmektedir. hiç insülin ç kmad ğ n görebilirsiniz. Bu durum, piston kolunun piston koluyla kartuş pistonu aras ndaki bir boşluğu kapatmak için ileriye doğru hareket etmesinden kaynaklanabilir. kartuşta hava varsa hava kabarc klar tamamen d şar ya ç k ncaya kadar insülin d şar f şk rabilir veya damlayabilir. Ancak sadece kalemin havas doğru bir şekilde al nm şsa insülin f skiye halinde d şar ç kacakt r. Eğer enjeksiyon düğmesi aşağ ya zor bas l yorsa iğne t kanm ş olabilir. Yeni bir iğne tak n ve insülin f skiye şeklinde ç k ncaya kadar hava ç karma işlemini tekrarlay n.

4 4 Hala daha insülinin iğneden f skiye şeklinde ç kt ğ n görmüyorsan z kalemi kullanmay n. Eğer yard ma ya da yeni bir kaleme ihtiyac n z olursa hekiminize, eczac n za veya diyabet dan şman n za başvurun 4. Kartuşta bir hava kabarc ğ varsa ne yapmal y m? Hava boşaltma işlemi yoluyla kaleminizin havas ç kacakt r. Kalemi iğnesi yukar ya gelecek şekilde tutun ve bütün hava kabarc klar n n üst tarafta toplanmas n sağlamak için parmağ n zla dikkatlice kartuşu yandan t klay n. İğneden f skiye şeklinde insülin ç k ncaya kadar hava boşaltma işlemini tekrarlay n. Muhtemelen kartuşta küçük bir hava kabarc ğ kalabilir, havan n usulüne uygun bir şekilde ç kar lm ş olmas durumunda bu, doğru bir insülin dozaj yap lmas için engel oluşturmayacakt r. 3 DOZUN ENJEKSİYONU Önemli notlar Dozu uygulamak için enjeksiyon düğmesini düz olarak AŞAĞIYA DOĞRU BASTIRMANIZ gerekmektedir. İnsülin dozunuz dozaj düğmesi çevrilerek enjekte EDİLEMEZ. Enjeksiyon esnas nda doz değiştirilemez. Enjeksiyona dair s kça sorulan sorular 1. Enjeksiyonu uygulamak için enjeksiyon düğmesine basmak neden bu kadar zor oluyor? İğneniz t kanm ş olabilir. Yeni bir iğneyle deneyin ve kalemin havas n boşalt n. Enjeksiyon iğnesinin h zla aşağ ya bast r lmas bast rma işlemini güçleştirebilir. Enjeksiyon düğmesinin yavaşça aşağ ya bast r lmas enjeksiyonun kolay olmas n sağlar. Enjeksiyon s ras nda daha büyük çapl bir iğne kullan lmas enjeksiyon düğmesinin daha kolay bast r lmas n sağlar. Lütfen hekiminizle, eczac n zla ya da diyabet dan şman n zla sizin için en uygun iğne kal nl ğ n n hangisi olduğunu görüşün. Eğer yukarda belirtilen önlemlerden hiçbiri sorunu çözmezse muhtemelen kaleminizin değiştirilmesi gerekecektir. Kaleminizin içine insülin, besin maddesi, s v veya başka maddelerin girmesi durumunda enjeksiyon düğmesine bas lmas güçleşebilir. BAKIM VE SAKLAMA bölümündeki talimatlar doğrultusunda hareket ederek bunu önleyebilirsiniz. 2. Dozaj düğmesi neden enjeksiyondan sonra "0" konumuna dönmüyor? Eğer insülin kartuşunuzda tam bir doz için yeterli insülin kalmam şsa bu durum baş gösterebilir. Dozaj penceresinde görünen say henüz ENJEKTE ETMEDİĞİNİZ insülin miktar na karş l k gelir. Dozun geri kalan k sm n alabilmek için iğneyi ç kar n, insülin kartuşunu değiştirin, yeni bir iğne tak n ve kalemin havas n boşalt n. Ard ndan dozaj

5 5 düğmesiyle henüz ALMAMIŞ olduğunuz insülin miktar n ayarlay n ve sadece bu miktar enjekte edin. BAKIM VE SAKLAMA İğneyi her kullan m n ard ndan ç kar n. Kalemi iğnesi tak l olarak saklamay n. Kalemi nem, toz, aş r s cak ve soğuk ve doğrudan güneş ş ğ gibi etkenlerden uzak tutun. Kalemi buzdolab nda saklamay n. Koruyucu kapağ, kalemin gövdesini ve k l f n nemli bir bezle silin. Kalemin gövdesini veya dozaj penceresini temizlemek için alkol veya ağart c madde kullanmay n, ayr ca kalemi s v lar n içine de bat rmay n veya kaleme zarar verebileceği için örn. yağ gibi kayganlaşt r c maddeler kullanmay n. İnsülin kartuşlar n n kullanma talimatlar nda insülinin saklanmas na dair ayr nt l bilgiler bulabilirsiniz. KULLANMA SÜRESİ HumaPen LUXURA HD kaleminiz ilk kullan mdan itibaren üç y l kadar bir kullanma süresi için öngörülmüştür. Bu yüzden lütfen kaleminizin ilk kullanma tarihini buraya not ediniz: / /. Kaleminizi 3 y l süreyle kulland ktan sonra bir yenisi için reçete yazmas üzere hekiminize, diyabet dan şman n za veya doğrudan eczac n za başvurunuz. Eğer HumaPen LUXURA HD kaleminizle ilgili sorular n z ya da sorunlar n z olursa lütfen Almanya'da numaral telefondan Lilly Deutschland GmbH firmas na veya Avusturya'da numaral telefondan Eli Lilly Ges.m.b.H. firmas na veya hekiminize, eczac n za ya da diyabet dan şman n za başvurunuz, kendileri size memnuniyetle yard mc olacaklard r.

6 6 Haz rl k Ellerinizi y kay n ve başlamadan önce aşağ daki nesneleri bir yere haz rlad ğ n zdan emin olun: HumaPen LUXURA HD Humalog veya Huminsulin 3 ml insülin kartuşu yeni bir kalem iğnesi alkol pedi HumaPen LUXURA HD İNSÜLİN ENJEKSİYONU KALEMİ Kalem iğnesi (ayr olarak sat l r) Lastik t pa Kartuş pistonu Piston kolu Dozaj düğmesi İç iğne koruyucu kapak Koruyucu folyo Koruyucu kapak Kartuş haznesi Lilly 3 ml insulin kartuşu (ayr olarak sat l r) Kalem gövdesi D ş iğne koruyucu kapak Enjeksiyon düğmesi İğne HumaPen LUXURA HD kaleminin parçalar 1 İNSÜLİN KARTUŞUNUN TAKILMASI Koruyucu kapağ ç kar n Kartuşu yerleştirin Piston kolunu kalemin içine doğru itin Kartuş haznesini döndürerek ç kar n Kartuş haznesinin içine sivri ucu öne gelecek şekilde bir Humalog veya Huminsulin 3 ml insülin kartuşu yerleştirin. Kalemi ald ğ n zda piston kolu içeriye ya da d şar ya doğru itilmiş olabilir. Eğer piston kolu d şar ya doğru itilmişse kartuşun pistonunu kullanarak onu içeriye doğru itin.

7 7 Not: Insülin kartuşunu yerleştirmeden önce çatlak veya hasarl olup olmad ğ n kontrol edin. A B C Not: Eğer kartuş konmadan enjeksiyon düğmesine basarsan z piston kolu ileriye doğru hareket etmeyecektir. Kartuş haznesini tak n İnsülini kontrol edin Sadece insülin süspansiyonlar nda (sütümsü görünüm) Kartuş haznesi ile kalemin gövdesini düz bir şekilde bitiştirin. Kalem gövdesini vidalayarak s k ca kartuş haznesinin üzerine tak n. Dikkat: Kartuş haznesinin tamamen tesbit edilmemiş olmas durumunda piston kolu hareket edemeyebilir ve muhtemelen siz de tam insülin dozunuzu alamayabilirsiniz. İnsülininizi mutlaka şu aç lardan kontrol edin: Tipi Son kullanma tarihi Görünümü Kartuşun ucundaki lastik t pay bir alkol pediyle silin. D E F Kalemi 10 kez hafifçe yuvarlay n ve ard ndan 10 kez aşağ yukar çevirin. İnsülin eşit kar ş ml bir görünüm arzetmelidir.

8 8 2 KALEMİN HAVASININ HER ENJEKSİYON ÖNCESİNDE BOŞALTILMASI Dikkat: Eğer kalemin havas n BOŞALTMAZSANIZ gerekenden daha az ya da daha fazla insülin alabilirsiniz. Koruyucu folyoyu ç kar n İğnenin koruyucu kapağ n ç kar n 2 Üniteye ayarlay n İğneyi tak n İğneyi düz olarak kartuş haznesinin üzerine vidalay n. D ş ve iç iğne koruyucu kapaklar n ç kar n. Enjeksiyon sonras nda iğneyi sökmek için d ş koruyucu kapağ saklay n. Kartuşa t klay n Kalemi iğnesi yukar ya gelecek şekilde tutun. Olas hava kabarc klar n n yukarda toplanmas için kartuşa hafifçe yandan t klay n. A B C

9 9 Kalemin havas n n boşalt lmas Enjeksiyon düğmesine bas n ve 5 saniye kadar tutun. İnsülinin ince bir f skiye halinde iğneden ç k p ç kmad ğ n kontrol edin. Eğer sadece bir kaç damla insülin görürseniz kalemin havas doğru BOŞALTILMAMIŞ demektir. Dikkat: Eğer yeni bir kartuş takarsan z bir kaç kez hava boşaltma denemesi yap lmas gerekli olabilir. Eğer insülin bir kaç denemenin ard ndan ince bir f skiye halinde iğneden ç kmazsa iğne t kanm ş olabilir. Eğer insülin geldiği görülmezse hava boşaltma işlemini tekrarlay n 2 üniteye ayarlay n. Kartuşa yandan t klay n. Enjeksiyon düğmesine bas n ve insülinin f skiye halinde ç k p ç kmad ğ n kontrol edin. D E

10 10 3 DOZUN ENJEKSİYONU Dozunuzun ayarlanmas Dozunuzun enjekte edilmesi İğneyi hekiminizin, eczac n z n veya diyabet dan şman n z n size gösterdiği şekilde bat r n. Dozaj düğmesini çevirerek arzu ettiğiniz doza ayarlay n. Örnek: Şekilde 5½ ünite ayarlanm şt r. Eğer gerekenden fazla ünite ayarlad ysan z dozaj düğmesini geri çevirerek dozu düzeltebilirsiniz. 5 saniye Baş parmağ n z enjeksiyon düğmesinin üzerine koyun ve onu yavaş yavaş ve güçlü bir şekilde, duruncaya kadar aşağ ya bast r n. Düğmeyi 5 saniye süreyle bas l tutun ve ard ndan iğneyi deriden d şar ya çekin. Dozaj penceresinde görüntüye gelen bir 0 dozun tümünü vermiş olduğunuzu gösterir. Not: Doz ayar n n, kartuşun içinde kalm ş olan insülin miktar n n üstünde bir doza ayarlanmas mümkündür. Bir enjeksiyonun bitiminde dozaj penceresinde her zaman 0 rakam görüntüye gelmelidir. Bunun gerçekleşmemesi durumunda HENÜZ almam ş olduğunuz insülin miktar gösterilir. Gösterilen say y akl n zda tutun. İğneyi ve boş kartuşu ç kar n. 1 no'lu talimatta de gösterildiği şekilde yeni bir kartuş tak n ve 2 no'lu talimatta aç kland ğ şekilde kalemin havas n boşalt n. Ard ndan sadece geri kalan, almam ş olduğunuz insülin miktar n enjekte edin. A B

11 11 İğnenin d ş koruyucu kapağ n tekrar tak n İğneyi ç kar n D ş iğne koruyucu kapağ hekiminizin, eczac n z n ya da diyabet dan şman n z n size gösterdiği şekilde dikkatle iğnenin üzerine geçirin. Not: Kartuşa hava girmesini önlemek aç s ndan kalemi hiç bir zaman iğnesi tak l durumda saklamay n. İğneyi koruyucusuyla birlikte çevirerek ç kar n. Onu hekiminizin, eczac n z n ya da diyabet dan şman n z n talimatlar doğrultusunda giderin. Koruyucu kapağ tekrar tak n C D Eğer HumaPen LUXURA HD kaleminizle ilgili sorular n z ya da sorunlar n z olursa lütfen Almanya'da numaral telefondan Lilly Deutschland GmbH firmas na veya Avusturya'da numaral telefondan Eli Lilly Ges.m.b.H. firmas na veya hekiminize, eczac n za ya da diyabet dan şman n za başvurun, kendileri size memnuniyetle yard mc olacaklard r. Eli Lilly and Company Pharmaceutical Delivery Systems Lilly Corporate Center Indianapolis, IN USA için üretilmiştir. Ambalajlayan kuruluş: Lilly Pharma Fertigung und Distribution GmbH & Co. KG Giessen, Almanya Avrupa Birliğinde ilk olarak piyasaya sürülüşünden sorumlu olan kuruluş: Eli Lilly and Company Ltd. Erl Wood Manor, Windlesham, Surrey GU20 6PH İngiltere

12 12 CE 0336 HumaPen LUXURA HD, Lilly'nin 3 ml'lik insülin kartuşlar yla birlikte İSO :2000'in dozaj hassasl ğ ve fonksiyon aç s ndan şu anda geçerli olan taleplerini yerine getirmektedir. Humalog, Huminsulin, HumaPen ve HumaPen LUXURA HD Eli Lilly and Company firmas n n tescilli markalar d r no lu Alman patenti ile E no lu Avusturya patentinin korumas alt ndad r. HumaPen LUXURA HD için daha başka patent başvurular yap lm ş bulunmaktad r. Telif hakk 2007, 2010 Eli Lilly and Company. Tüm haklar sakl d r. Bu kullanma k lavuzu son olarak Aral k 2010 da gözden geçirilmiştir. DEDVC00127

FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid

FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid Kullanım Talimatları Yeni FORSTEO kaleminizi kullanmaya başlamadan önce lütfen bu Kullanım Talimatları nın ön ve arka yüzünü tamamen

Detaylı

ClikSTAR HIZLI KILAVUZ

ClikSTAR HIZLI KILAVUZ ClikSTAR HIZLI KILAVUZ YSize ClikStar tekrar kullanılabilir insülin kalemindeki Lantus (insülin glargin) veya Apidra (insülin glulisin) verildi. Bu hızlı kılavuz ClikStar ınızı nasıl kullanacağınıza dair

Detaylı

SolSooStar HIZLI BAŞVURU KILAVUZU

SolSooStar HIZLI BAŞVURU KILAVUZU SoloStar H I Z L I B A Ş V U R U K I L AV U Z U Size, önceden doldurulmuş insülin kalemi SoloStar içinde Lantus, Apidra veya Insuman Basal reçetesi verilmiş bulunuyor. Tek seferde bir ünite olmak üzere,

Detaylı

Prioderm losyon prospektüsü

Prioderm losyon prospektüsü Prioderm losyon sayfa 1 / 5 önceki versiyon.1.1 tarih: 05/94 Prioderm losyon prospektüsü Sizin için önemli bilgiler içeren bu prospektüsü dikkatlice okuyun. Bu ilaç doktor tavsiyesini gerektirmeyen hafif

Detaylı

TOZ KAPANI TR 8600. Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

TOZ KAPANI TR 8600. Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU TOZ KAPANI TR 8600 Torbasız Multi Cyclone Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș TOZ KAPANI TR 8600 Torbasız

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TİSİNON 10 mg kapsül Ağızdan alınır. Her kapsül; Etkin madde: 10 mg nitisinon Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta ve opak beyaz gövde / opak lacivert kapak No:3 sert jelatin kapsül

Detaylı

SoloSTAR H I Z L I K I L A V U Z

SoloSTAR H I Z L I K I L A V U Z SoloSTAR H I Z L I K I L A V U Z Size önceden doldurulmuş SoloStar insülin kalemindeki Lantus ve/veya Apidra verildi. Doz seviyelerini her seferde 1 birimlik adımlar halinde 1 ila 80 arasında ayarlayabilirsiniz.

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

ELONVA Hazır enjektör

ELONVA Hazır enjektör Kısa kullanım kılavuzu kullanıcı kadın hastalara vermeniz için ELONVA Hazır enjektör ELONVA Hazır enjektör BİLEŞENLERİ İğne kılıfı İğne Delikli etiket İğne kapağı Enjektör başlığı Çözelti Enjektör Piston

Detaylı

DIGITAL BODY WEIGHT SCALES PS 4110

DIGITAL BODY WEIGHT SCALES PS 4110 DIGITAL BODY WEIGHT SCALES PS 4110 DE EN TR ES FR HR PL A B E D C 3 DEUTSCH 05-11 ENGLISH 12-17 TÜRKÇE 18-23 ESPAÑOL 24-29 FRANÇAIS 30-35 HRVATSKI 36-41 POLSKI 42-47 4 GÜVENLİK VE KURULUM Lütfen cihazı

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

HP Color LaserJet CP1210 Series Yazıcı

HP Color LaserJet CP1210 Series Yazıcı HP Color LaserJet CP1210 Series Yazıcı Kağıt ve Baskı Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu

testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu testo 316-3 : Soğutma sistemleri için kaçak dedektörü Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler...3 2 Güvenlik ve çevre...4 2.1. Doküman hakkında...4 2.2. Güvenliği sağlama...4 2.3. Çevreyi koruma...5

Detaylı

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu

2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu 2481 Oyuncaklı Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya baģlamadan önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. Ġleride referans olması için kullanma talimatını

Detaylı

HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ

HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ 1 A. Önemli Güvenlik Uyarıları ve Kullanım Önerileri Mini Kondisyon Bisikletinizi kullanmadan önce bu kılavuzdaki bütün talimatları okuyunuz. Kullanım öncesi bütün uyarı

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir falcon a type Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir. KULLANMA TALİMATI KONTİL çiğneme tableti Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir çiğneme tableti 725 mg (250 mg baza eşdeğer) Pirantel pamoat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum siklamat, povidon K-30, sukroz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI SOMATOSTATİN EUMEDICA 250 µg i.v. İnfüzyon için Liyofilize Toz içeren Flakon Damardan uygulanır. Etkin madde: Her flakonda etkin madde olarak, 250 µg somatostatine eşdeğer miktarda hidratlanmış

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu 1 Kurulum Seçenekleri Aşağıdaki kısım farklı kurulum seçeneklerini tanımlamktadır. Not: Kurulum sırasında kurulum deliklerini kapatmayınız ve VSG nin ön ve arka

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir. KULLANMA TALİMATI ASİST 1200 mg toz içeren saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her saşe1200 mg asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal aroması içerir. Bu ilacı

Detaylı

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK 2009 8.SINIF SBS SINAV SORUSU 6. Yukarıdaki tablo 1906 yılında Osman Hamdi Bey tarafından yapılmıştır. Tablonun adı Kaplumbağa Terbiyecisi dir. Bu tabloyla ilgili aşağıdaki

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz.

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

Çocuğum Krup Oldu! Türkischer Elternratgeber Krupp. Doktorunuzla birlikte çocuğunuza nasıl yardımcı olabilirsiniz.

Çocuğum Krup Oldu! Türkischer Elternratgeber Krupp. Doktorunuzla birlikte çocuğunuza nasıl yardımcı olabilirsiniz. Türkischer Elternratgeber Krupp Çocuğum Krup Oldu! Doktorunuzla birlikte çocuğunuza nasıl yardımcı olabilirsiniz. Anne babalar için yararlı ipuçları: Bir krupnöbetinde ne yapmalı? Krupa karşı hangi ilaçlar

Detaylı

105 mm. 59 mm. 115 mm. 570 gr -> 17282 -> 17282

105 mm. 59 mm. 115 mm. 570 gr -> 17282 -> 17282 L1 L2 B1 B2 115 mm 59 mm 105 mm 570 gr C1 -> 17282 C2 -> 17282 9 A 2a 4 1a 2b 5 7 3 1b 6 8 D1 D2 2m E1 E2 Δ1 = X1 - Y1 Δ2 = X2 - Y2 Δ3 = X3 - Y3 E3 1 mm D3 F1 2m F2 F3 s > 5m > 16 2 3 ft F4 F5 TR Kullanma

Detaylı

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ DEVİR HIZI MAX. BETON DELME ÇAPI UÇ TİPİ 230V-50HZ 1700W 900-1900d/dk 50mm SDS MAX CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ

Detaylı

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1.

1 Semboller. 3 Kurallara Uygun Kullanım. 4 Önceden Görülebilen Hatalı Kullanım Şekli. 2 Emniyet ve Tehlikeler. 1.1 İkaz Bilgileri. 1. A 1 2 B 3 G H 4 C 7 5 6 I J D 8 9 10 11 12 13 12 13 K 14 E F 1 Semboller 1.1 İkaz Bilgileri İkaz bilgileri, tehlikenin niteliğine bağlı olarak aşağıda belirtilen terimlerle ifade edilmektedir: Dikkat,

Detaylı

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı)

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) 1. LCD Grafik ekran. 2. Parlama (yanma) lambası. 3. Preset (ayarlar) düğmesi, bas değiştir, 4. Isıtma

Detaylı

Register your product and get support at www.philips.com/welcome

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome AE1530 TR Kullanım kılavuzu İçindekiler 1 Cep Radyonuz 4 2 Önemli 5 Güvenlik 5 Bildirim 7 3 Ana menü hakkında genel bilgiler 9 4 Başlarken

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

Meme kanseri taramasi

Meme kanseri taramasi Meme kanseri taramasi 2015 Bevolkingsonderzoek Neden halk taraması yapılır? BMeme kanseri çok sık görülür. Hollanda da yaklaşık her 8 kadından 1 i hayatında meme kanserine yakalanır. Bu kadınların çoğu

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

TÜRKİYE DE HASTANEDE YATAN HASTALARIN AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK BİLGİ VE DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

TÜRKİYE DE HASTANEDE YATAN HASTALARIN AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK BİLGİ VE DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI TÜRKİYE DE HASTANEDE YATAN HASTALARIN AKILCI İLAÇ KULLANIMINA YÖNELİK BİLGİ VE DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI Sayın İlgili; Bu anket çalışması, akılcı ilaç kullanımı konusunda mevcut durumun değerlendirilmesi

Detaylı

Sağlık uzmanınızdan hasta bilgilendirmesi. Xultophy ile tedaviye başlayacaklar için kılavuz

Sağlık uzmanınızdan hasta bilgilendirmesi. Xultophy ile tedaviye başlayacaklar için kılavuz Sağlık uzmanınızdan hasta bilgilendirmesi Xultophy ile tedaviye başlayacaklar için kılavuz Xultophy Kullanımına başlarken Xultophy yetişkinlerde tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Burada

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PROCTO-GLYVENOL krem Rektal yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PROCTO-GLYVENOL krem Rektal yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI PROCTO-GLYVENOL krem Rektal yoldan uygulanır. Etkin madde: 100 g krem 5 g tribenosid ve 2 g lidokain hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol setosteril eter, setil alkol, izopropil

Detaylı

Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu

Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu Goldenmotor Çevrim Kitleri Kullanma Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Kurulum 2.1. Bağlantı Şeması 2.2. Gidon Elemanlarının Montajı 2.3. Magicpie4 Arka Teker Montajı 2.4. Smartpie4 Ön Teker Montajı 2.5.

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ONDAREN 8 mg/4 ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ONDAREN 8 mg/4 ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ONDAREN 8 mg/4 ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ml çözelti 2 mg ondansetron baza eşdeğer miktarda ondansetron hidroklorür dihidrat

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLGİ KİTAPÇIĞI

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLGİ KİTAPÇIĞI Amaç Bu bilgi kitapçığının amacı İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde yürütmekte olduğunuz

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 BEYAZ KABLOSUZ EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 BEYAZ KABLOSUZ EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 BEYAZ KABLOSUZ EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım talimatlarının tamamını dikkatlice

Detaylı

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz.

LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. LB321 Oto /Taşıma Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto Güvenlik Koltuğunu kullanmaya başlamadan önce bu kılavuzdaki talimatları mutlaka okuyunuz. İleride referans olabilmesi için kullanma talimatını saklı tutunuz.

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 511 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 511 testo kısa kullanım kılavuzu 511 1. Koruma kapağı:

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

IBM System Storage. EXN4000 Kuruluş ve Ayar Yönergeleri

IBM System Storage. EXN4000 Kuruluş ve Ayar Yönergeleri IBM System Storage EXN4000 Kuruluş ve Ayar Yönergeleri TM Bu belge, IBM System Storage EXN4000 depolama genişletme birimine ilişkin kuruluş ve ayar yönergelerini içerir. EXN4000 ürününe ilişkin ek bilgileri

Detaylı

F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu

F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu F1 Pop Bebek Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürünün Parçaları: 1-

Detaylı

Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu

Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu Alienware Grafik Yükseltici Kullanıcı Kılavuzu Resmi Model: Z01G Resmi Tip: Z01G001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE Tel. : +90 (212) 671 18 30 (pbx) Faks : +90 (212) 549 18 13 www.enerjielektrikcihazlari.com

Detaylı

Diyabet te Sağlık Önerileri. Diyabet

Diyabet te Sağlık Önerileri. Diyabet Diyabet te Sağlık Önerileri Diyabet BR.HLİ.041 Diyabette Sağlık Önerileri Her sağlıklı birey gibi diyabetli birey de bireysel bakımını sağlamalı; diyabete bağlı gelişen özellikli durumlarda gereken uygulamaları

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Maps

Kullanım kılavuzu HERE Maps Kullanım kılavuzu HERE Maps Baskı 1.0 TR HERE Maps HERE Maps, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları ve servisleri

Detaylı

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler

Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı v5 Kurulum ve Hata Çözümleri İçindekiler Com Donatı Kurulum İşlemleri Hasp Driver Kurulumu Hasp Hatası Alıyorum - Unable to Access Sentinel Hasp Run-Time Environment (H0033) - Feature Not Found

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 S WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 S ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 S PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda kullanılmaktadır.

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanım Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI AZYTER

KULLANMA TALİMATI AZYTER KULLANMA TALİMATI AZYTER 15 mg/g Tek Dozluk Göz Damlası Göze Uygulanır. Etkin madde: 1 g çözelti, 14,3 mg azitromisine eşdeğer 15 mg azitromisin dihidrat içerir. 250 mg çözelti içeren tek dozluk flakonda

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI CASODEX 150 mg film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 150 mg bikalutamid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, magnezyum stearat, polividon, sodyum nişasta glikolat, hipromelloz,

Detaylı

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 SUPAP SİSTEMLERİ 1. KÜLBÜTOR MEKANİZMASI Eksantrik milinden aldığı hareketle silindirlerde emme ve egzoz zamanlarının

Detaylı

Türkiye. Müşteri Eğitimi. www.arburg.com.tr

Türkiye. Müşteri Eğitimi. www.arburg.com.tr Türkiye Müşteri Eğitimi 2016 www.arburg.com.tr Önsöz Sayın Müşterilerimiz, ARBURG Plastik Enjeksiyon Makinaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de plastik parça üretiminde en yüksek teknik sonuçlara

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PATANOL S %0.2 steril oftalmik çözelti Göze damlatılarak uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 2 mg/ml olopatadin e eşdeğer 2.22 mg/ml olopatadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir ml çözelti 0,25 mg ketotifen (0,345 mg ketotifen hidrojen fumarat şeklinde) içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM

TEKNOLOJİ VE TASARIM TEKNOLOJİ VE TASARIM YAPIM KUŞAĞI SINIFLAR ODAK NOKTALARI 7. SINIF Üretiyoruz 8. SINIF Üretelim Tanıtalım Öğrencinin: Adı Soyadı: Aslı KARTAL Sınıf, No: 7/C, 2729 Yahya KARAKURT Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420

Kullanım Kılavuzu Kupalı Anemometre PCE-A 420 Kupalı Anemometre PCE-A 420 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance

MD8562/8562D. 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance MD8562/8562D 2MP. Vandal-proof. Mobile Surveillance Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma

Detaylı

GARANTİÖTESİ. Çok düşük bir bedel karşılığında. Ekstra Güvence

GARANTİÖTESİ. Çok düşük bir bedel karşılığında. Ekstra Güvence GARANTİÖTESİ Çok düşük bir bedel karşılığında Ekstra Güvence Gönül rahatlığıyla keyfini çıkarın! Dürüst olmak gerekirse, yeni bir elektronik cihaz bizim için çok değerli değil midir? Uzun süre arayıp fiyatları

Detaylı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı

Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Soru Kağıdı Hazırlanışı TUİK ve TÜRMOB'un işbirlikteliği sonucunda Yıllık iş istatistikleri Sanayi ve Hizmet soru kağıtlarının hazırlanması ve gönderilmesi Web

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 05 Kasım 2009 04:07 - Son Güncelleme Perşembe, 05 Kasım 2009 04:29

Yönetici tarafından yazıldı Perşembe, 05 Kasım 2009 04:07 - Son Güncelleme Perşembe, 05 Kasım 2009 04:29 Dünyanın Derdi Depresyon Dünyada 120 milyon kişi depresyonda. 185 ülkenin verilerine göre 2020 yılında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada depresyon olacak. İSTANBUL - Türkiye psikiyatri Derneği'nin

Detaylı

ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN

ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN ISTRUZIONI DI MONTAGGIO DELLE LAVATRICI INTEGRABILI ASSEMBLY INSTRUCTIONS FOR BUILT-IN WASHING MACHINES MONTAGEANLEITUNG FÜR EINBAUBAREWASCHMASCHINEN INSTRUCTIONS DE MONTAGE DES LAVE-LINGE INTÉGRABLES

Detaylı

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z!

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! SoloTel elero Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309400 Nr. 18 101.5401/0305 çerik Güvenlik

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. - Yardımcı maddeler: Poli(laktik-ko-glikolik asit) 1:1

KULLANMA TALİMATI. - Yardımcı maddeler: Poli(laktik-ko-glikolik asit) 1:1 KULLANMA TALİMATI Lectrum 3,6 mg İmplant Deri altına uygulanır. Steril, apirojen - Etkin madde: 3.78 mg leuprorelin asetat - Yardımcı maddeler: Poli(laktik-ko-glikolik asit) 1:1 Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ. Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde:

KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ. Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde: KULLANMA TALİMATI HEKSA DERİ MERHEMİ Deriye lokal olarak uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000 ünite polimiksin B ye eşdeğer

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

HDA 300 Yüksek Frekanslı Odyometrik Kulaklıkları

HDA 300 Yüksek Frekanslı Odyometrik Kulaklıkları HDA 300 Yüksek Frekanslı Odyometrik Kulaklıkları Kullanıcı Kılavuzu Belge no 7-50-1570-TR/00 Parça no 7-50-15700-TR Telif hakkıuyarısı Bubelge veya programınhiçbir kısmı GN Otometrics A/Sşirketinin yazılı

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LUCENTIS 10 mg/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Göz içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonun 0,3 ml si 3 mg ranibizumab içerir. Yardımcı maddeler: Alfa,alfa-trehaloz dihidrat,

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 500;501;499 1,5 500 epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, solvent içermeyen, amin kürlenmeli epoksi esaslı bir kaplamadır. Şeffaftır. Atmosferik koşullara açık beton yüzeylerde,

Detaylı

REVİZYON : 03 YAYINLANMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 12-04-2010

REVİZYON : 03 YAYINLANMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 12-04-2010 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 302 Endüstriyel Bulaşık Makineleri İçin Sıvı Deterjan Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OTIPAX %1 kulak damlası Dış kulak yoluna uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. OTIPAX %1 kulak damlası Dış kulak yoluna uygulanır. KULLANMA TALİMATI OTIPAX %1 kulak damlası Dış kulak yoluna uygulanır. Etkin madde: 15 ml şişe %1 (0.16 g) Lidokain hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum tiyosülfat, anhidröz etanol, saf su ve gliserol.

Detaylı

MasterFlow 916 AN. Polyester Esaslı, Ankraj Harcı. Tanımı

MasterFlow 916 AN. Polyester Esaslı, Ankraj Harcı. Tanımı Polyester Esaslı, Ankraj Harcı Tanımı MasterFlow 916 AN, polyester esaslı, iki bileșenli, özel bir tabanca ile kolaylıkla uygulanan, macun kıvamında ankraj ve montaj malzemesidir. Test & Standartlar n

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01. Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01. Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01 Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR Gelir İdaresi Başkanlığı nın www.edefter.gov.tr internet

Detaylı

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI 1 AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI K.Oktay GÜVEN ÖZET Hastanelerde klinik tedavinin yanında hijyenik Ģartların sağlanması da önemlidir. Hastanelerde hijyenik ortamın yaratılabilmesi için hastane

Detaylı

AMPUL ve FLAKON BİÇİMİNDEKİ İLAÇLARIN HAZIRLANMASI

AMPUL ve FLAKON BİÇİMİNDEKİ İLAÇLARIN HAZIRLANMASI 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 11.Hafta ( 24-28 / 11 / 2014 ) AMPUL VE FLAKON BİÇİMİNDEKİ İLAÇLARIN HAZIRLANMASI 1.) Enjektörler ve İğneler Slayt No : 21 AMPUL ve FLAKON BİÇİMİNDEKİ İLAÇLARIN HAZIRLANMASI

Detaylı

Şeker Hastaları için Genel Sağlık Önerileri

Şeker Hastaları için Genel Sağlık Önerileri ÖNEMLİ! İlaçlarınızı düzenli kullanmanız çok önemlidir. Kilonuza dikkat ediniz. Ani bir kan şekeri düşmesi (hipoglisemi) durumuna karşı yanınızda her zaman birkaç adet şeker bulundurunuz. Mutlaka egzersiz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZALAIN 300 mg Vajinal Supozituvar Hazne (vajina) içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZALAIN 300 mg Vajinal Supozituvar Hazne (vajina) içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ZALAIN 300 mg Vajinal Supozituvar Hazne (vajina) içine uygulanır. - Etkin Madde: Her bir vajinal supozituvar (ovül) 300 mg sertakonazol nitrat içerir. - Yardımcı Maddeler: Katı, yarı

Detaylı

Kısmi dönüşlü dişli kutuları GS 50.3 GS 250.3 ayak ve kolla

Kısmi dönüşlü dişli kutuları GS 50.3 GS 250.3 ayak ve kolla Kısmi dönüşlü dişli kutuları GS 50.3 GS 250.3 ayak ve kolla Sadece kullanma kılavuzuyla bağlantı olarak kullanın! Bu kısa talimat, kullanma kılavuzu yerine GEÇMEZ! Bu sadece güvenlik uyarıları, montaj,

Detaylı

BÜLTEN Tarih: 02.06.2008

BÜLTEN Tarih: 02.06.2008 Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN Tarih: 02.06.2008 SAYI :2008-046

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Portföyünde

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813. mat (0-35) IED (2010/75/EU) (hesaplandı)

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813. mat (0-35) IED (2010/75/EU) (hesaplandı) 705;706 1,2 705 epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli kimyasal kürlenmeli epoksi boyadır. Yüksek kaynak ve kesim hızı sağlayan, aynı zamanda kaynak porozitesini ve yanığı azaltan bir ön

Detaylı

KOMPAKT DUfi ÜN TELER

KOMPAKT DUfi ÜN TELER KOMPAKT DUfi ÜN TELER KOMPAKT DUfi ÜN TELER GENEL GÖRÜNÜfiÜ Dufl Teknesi nin modeline ba l olarak yukar daki görünüm, de iflmekle birlikte parçalar yap itibariyle ayn d r. 1- Dufl teknesi (modele göre

Detaylı