Avrupa Sineması, 1920

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Avrupa Sineması, 1920"

Transkript

1 Avrupa Sineması, 1920 I. Dünya Savaşı sonrası Avrupa popüler sineması Hollywood'a yenilir. Avrupa sineması alternatif filmler üretmeye başlar. Bu döneme Avrupa Avantgarde Sineması denilir: Fransız Empresyonizmi, Sürrealist Sinema, Alman Ekspresyonizmi 1920'lerin Avantgarde sineması uzun ömürlü olmaz. Sessiz sinema döneminin bitmesi, ekonomik bunalım yeni bir sinema ortaya çıkarır. 1920'lerin sonlarında artan ekonomik bunalım bir kargaşa ortamı yarattı. Mutsuzluğun hakim olduğu bir atmosferde yapılan filmler yeni bir sinema akımı doğurdu.

2 Fransız Şiirsel Gerçekçiliği (Realisme Poetique) yıllarında Fransa'da. Ekonomik bunalım yıllarında yaşanan toplumsal ve siyasi kargaşa ortamının akımıdır. Çalışan sınıfın sorunlarını, birey mutsuzluğunu Kara Film atmosferinde şiirsel bir duyarlılıkla anlattı. Ekonomik bunalım sonucu yaşanan çaresizlikler, umutsuzluklar, suç oranının artışı akımın temelini oluşturur.

3 Karakterler hayatın acımasız yönleriyle yüz yüze gelirler. Umutsuz ve çaresizdirler. Karakterlerin davranışları şiirseldir. Karakterler melankolik, karamsar ve hüzünlü, intihara meyilli, nihilisttir. Kahramanları asker kaçakları, katiller, mutsuz kadınlar, sevgiyi arayan insanlardır. Genelde sevgi-aşk arayışındadırlar fakat ellerinden kaçırırlar. Alt sınıftan insanların bunalımlı öykülerinin anlatıldığı bu filmler daima mutsuz sonla bitiyordu. Mekanlar sisli rıhtımlar, yağmurlu sokaklar, loş ışıklı yoksul mekanlar, gri gökyüzü ve yağmurlu ya da sisli hava şiirsellik sağlar. Senaryo ve diyaloglara da çok önem veriyorlardı. Ünlü şair Jacques Prévert akımın en önemli senaryo yazarıdır. Konuları genellikle umutsuz aşklar üzerine kurulmuştur. Hikâyelerde kadercilik vardır. Mekânlar bu akıma şiirsellik verirken, kahramanların hayallerini yıkan olaylar ve kişiler ise gerçekçilik vermektedir.

4 Yönetmenleri Jean Vigo, Jean Renoir, Marcel Carné, Julien Duvivier, Marcel L Herbier, Rene Clair, Jacques Feyder. Jean Vigo Yaşama karşı alaycı, anarşist bir yaklaşımı vardır. İlk filmi kısa bir belgesel olan À propos de Nice (Nice Hakkında) (1930) burjuva eleştirisidir. İkinci filmi yüzücü Jean Taris' in yaşamın anlattığı Taris, roi de l eau. Hal ve Gidiş Sıfır (1933) eğitim düzenini eleştirir. Kendi yatılı okul yaşamından yola çıkmış otoriteyi eleştirmiştir. L Atalante (Çatana) (1934) toplumsal sistemden uzaklaşmak isteyen yeni evli bir çifti anlatır. Yeni Dalga hareketinin esin kaynağıdır. Prix Jean Vigo, Fransa'da sinema ödülü.

5 Jean Renoir Şiirsel gerçekçiliğin babası olarak bilinir. Dişi Köpek (1931) psikolojik dramdır. Filminde alt tabakadan insanların arasındaki bir aşk ve kıskançlık öyküsü anlatılır. Yüksek alan derinliğini kullanmıştır. Büyük Aldanış (La Grande Illusion,1937) filminde I. Dünya Savaşı sırasında Almanlara esir düşen iki Fransız askerinin esir kampında farklı esirler ve kamp komutanıyla olan ilişkilerini anlatır. Savaş karşıtı bir filmdir.

6 Marcel Carne Şiirsel gerçekçiliğin simgesidir yılları arasında şair Jacques Prevert in senaristliği ile başyapıtlarını çekmiştir. Carne-Prevert ikilisinin favori teması özgürlüktür. Mutsuz ve trajik olanla ilgilenmiştir. Sisler Rıhtımı (1938) filminde bir asker kaçağı yaşlı bir adamın metresiyle ilişkiye girer. Kuzey Oteli (1938) isimli filminde mutsuz aşık bir çifti anlatmıştır. Filmdeki sevgililer birlikte intihar etmeye karar verirler. Son Ümit (1939) filminde polis kuşatması altındaki otelde genç bir işçinin sonunda intihar edişini anlatır. Pesimist içeriği nedeniyle İkinci Dünya Savaşı nın yıllarında gösterilmesi yasaklanmıştır.

7 İtalya'da ise Mussolini'nin desteklediği Cinecitta stüdyoları 1935 yılında açılır. Bu stüdyolarda bir çeşit propoganda sineması yapılmıştır. Beyaz telefonlu filmler olarak da adlandırılan bu yapımlar İtalya gerçeğini yansıtmamışlardır. Zengin, sorunsuz bir İtalya'yı gösteren beyaz telefonlu filmler ile gerçekler gizlenmiştir.

8 1940'lar: Savaş ve Sinema (ana başlıklar) II. Dünya Savaşı. Stüdyo ve sendika problemleri. GrevlerAmerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi. Kara film (film noir) türü belirginleşti. Western türünün olgunlaşması. Savaş döneminin sıkıntılarından kaçısı sağlayan müzikal türü. Büyük stüdyolara meydan okuyan bağımsız girişimlerin sayıları arttı. Oyuncular derneği kuruldu. Stüdyoların oyuncuların üzerlerinde egemenlik kurmasına karşı çıkıldı. Yönetmenleri ve oyuncuları stüdyolara bağlayan kontrat sistemi sarsıldı.

9 Hükümet tarafından 1942 yılında kurulan OWI (Office of War Information) II. Dünya Savaşı sırasında propaganda yapmakla görevlendirilmiştir. Sinema sanayi ile de ortaklaşa çalışmalar yapmıştır. Propaganda filmleri ve moral yükseltici kaçış filmleri çekilmiştir. John Ford, Frank Capra, John Huston ve William Wyler savaş belgeselleri ya da savaşla ilgili filmler yapmışlardır. Frank Capra'nın Why We Fight ( ) belgesel serisi dönemin en başarılı yapımlarındandır.

10 1938'de kurulan Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi (HUAC-House Committee of Un-American Activities) Komite, 1947'de senatör John McCarthy'in liderliğinde sinema endüstrisindeki komünist içeriğe sahip olduğu iddia edilen yapımlarla mücadeleye girdi. Hollywood onlusu olarak isimlendirilen sinemacılar tutuklandı. 300'den fazla oyuncu ve teknik eleman da kara listeye alındı ve çalışmaları engellendi.

11 Savaş sinemayı kaçınılmaz bir şekilde etkilemiştir. Charlie Chaplin, Büyük Diktatör (1940) filmi ile Nazi Almanyasına kınıyordu. Kahraman Çavuş (Sergeant York, 1941) Casablanca (1942) Bayan Miniver (1941) İkinci Dünya Savaşı'nın başlarında ABD nin Avrupa ya müdahalesinde kamuoyu desteğini sağlamayı amaçlayan bir filmdir. Tüm bu filmler savaş ortamında geçmektedirler. Western türünün yerini bu dönemde savaş filmleri almıştır.

12 Savaş yıllarında Van Johnson, Alan Ladd, Betty Grable, Judy Garland, Humphrey Bogart ve Rita Hayworth en büyük yıldızlardır. Rita Hayworth, 1940'ların cinsellik sembolüdür. Kariyerinde Gilda (1946) filminin çok büyük önemi vardır. Humphrey Bogart, sinemanın ikonlaşmış oyuncularındandır. Önce ganster rolleri ile tanınmıştır. Diğer kahramanlardan farklı olarak duygusal ve kırılgan yanları vardır. Ganster filmlerinden başka kara film (film noir) türündeki filmleri sinemanın klasikleri arasındadır.

13 John Ford özellikle western türüne derinlik kazandırmasıyla tanınır. Posta Arabası (Stagecoach, 1939) filmde insan ilişkileri psikolojik yönleriyle verilmiştir. John Wayne de bu filmle bir western kahramanı olmuştur. Kan Kalesi (Fort Apache, 1948) filmidir. Kızılderililer bu filmde iyi ve kötü yanlarıyla insan olarak gösterilmektedir. Ford'un western filmlerindeki dikkati çeken başka bir özellik de olağanüstü doğa manzaralarıdır. Western türü dışındaki Vadim O Kadar Yeşildi ki (1941) filmi diğer türlerde de başarılı olduğunu göstermektedir. Savaş sonrası beliren gerçekçilik sinemayı da etkilemiş ve western filmleri yeniden ele alınmıştır.

14 İkinci Dünya Savaşı yaşandıktan sonra tüm dünyada gerçekçilik dalgası yayılmaya başlamıştır. Daha önce ele alınmayan ciddi sorunlar ele alınmıştır. Elia Kazan'ın (Elias Kazanjoglou), Pinky (1949) ırkçılık sorununu Billy Wilder da The Lost Weekend (1945) filminde alkolizmi

15 Orson Welles'in Yurttaş Kane (Citizen Kane, 1941) filmi zamanının anlayışının oldukça önündedir. Filmde montaj, alan derinliği kullanımı, ışıklandırma, kamera açıları konularında yenilikler bulunmaktadır. Orson Welles, alışılmış, kolay izlenen bir öykü yapısını kullanmamıştır. Çok katmanlı öyküsü kolay izlenmeyi engellemiştir. Filmin konusunda yer alan basın, siyaset ilişkileri gibi alışılmamış olaylar da seyirciyi çekmemiştir. Şahane Ambersonlar (The Magnificent Ambersons, 1942), Yabancı (The Stranger, 1946), Şangaylı Kadın (The Lady from Shanghai, 1947), Macbeth (1948) günümüzde de değerlerini koruyan filmleridir.

16 Kara Film (film noir) Klasik Dönem Gangster ve dedektif filmlerinin değişime uğramış halidir. Alman Dışavurumcu sineması estetiğinin etkisi görülür. Güvensizlik duygusu veren filmlerdir. Dışavurumcu ışık kullanımı, rahatsız edici kamera açıları ve mekân olarak şehirleri seçmeleri bu filmlerin genel özellikleridir.

17 Klasik dönem düşük bütçelidir fakat tanınmış oyuncular da rol almıştır. Femme fatale (öldüren kadın) tipi de bu filmlerin vazgeçilmez karakterlerindendir. Suç dünyasını konu alırlar. Film Üretim Yasası'nın cinayetten yarar sağlama yasağına uymaz. Geçmişten (Out of the Past), High Sierra, Malta Şahini, Çifte Tazminat, Büyük Uyku, Postacı Kapıyı İki Kere Çalar, Yabancı.

18 İtalyan Yeni Gerçekçilik Akımı (Neo realismo) I. Dünya Savaşı'yla İtalyan sineması gücünü kaybetmiştir. Mussolini, İtalyan sinemasını destekleyen önlemler almıştır. Fakat yapılan filmler romantik ve komedi türünde gerçeği göstermeyen filmlerdir. Beyaz telefonlu filmler olarak isimlendirilmektedirler. İtalyan Yeni Gerçekçiliği ülkenin tarihsel koşullarına bağlı olarak doğmuştur. Roma nın işgali İtalya yı büyük bir kargaşaya sokmuştur. İtalya da Alman ve Müttefik orduları arasındaki savaş yanında Mussolini ye karşı da bir savaş vardı. Yeni Gerçekçilik akımı bu kargaşanın sonucunda doğmuştur.

19 Yeni Gerçekçilik akımı, gerçeği yansıtmak amacıyla stüdyo kullanmadı. Gerçek mekalarda çekimler yapılmıştır. Ünlü oyunculara yer vermiyordu. Oyunculukta doğaçlamayı tercih ediyordu. Çekimler uzun tutulmuştur. Kurgu çok önemli değildir. Temaları basit ve yalındır. Kamera hareketleri ve açıları sadedir. Diyaloglarda da yalınlığa önem vermişlerdir. Filmlerin hepsi dar bütçeyle yapılmıştır. Luchino Visconti, Roberto Rosselini ve Vittorio De Sica en bilinen yönetmenleridir.

20 Luchino Visconti'nin Tutku (Ossesione, 1942) isimli filmi İtalyan Yeni Gerçekçiliğinin ilk yapıtıdır. İtalyan halkının, sokakların yaşayışı gerçek olarak filmde yeralmaktadır. Bu nedenle yönetim filmin gösterimine izin vermemiştir. Yer Sarsılıyor (1948) isimli filminde yoksulluğu ve sömürüyü anlatmıştır. Rocco ve Kardeşler'de (1960) köyden kente gelen bir İtalyan ailesinin bozuluşunu anlatmıştır.

21 Roberto Rosselini, Roma Açık Şehir filmini (1945) Almanlar Roma dan çekilirken zor şartlarda çekmiştir. Filmde bir direniş liderinin öyküsü anlatılmaktadır. Hemşehri'de (Paisa, 1946) Amerikan işgali altındaki İtalya gösterilmiştir. Rosselini, savaş üçlemesi olarak adlandırılan filmlerinin son halkasını Almanya Sıfır Yılı (1948) ile tamamlamıştır. Savaş bitmiş ve Almanya yenilmiş, savaşın bedelini halk ödemektedir.

22 Vittorio De Sica, Kaldırım Çocukları (1946) filminde Roma'yı Amerikan işgalindeyken iki çocuğun gözüyle gösterir. Bisiklet Hırsızları (1948) ise akımın en ünlü filmidir. Çalınan bisikletini arayan işçi ile birlikte Roma'nın yoksulluğu filmde sergilenmektedir.

1940'lar: Savaş ve Sinema

1940'lar: Savaş ve Sinema 1940'lar: Savaş ve Sinema II. Dünya Savaşı Stüdyo ve sendika problemleri Grevler Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi Kara film (film noir) türü belirginleşti Western türünün olgunlaşması Savaş

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Sinema Tarihi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

K. unut BILLY WILDER. nit

K. unut BILLY WILDER. nit nit K. unut BILLY WILDER Geçtiğimiz aylarda 97 yaşındayken hayatını kaybeden Billy Wilder, sinemanın yaşayan en büyük ustalarından biriydi. "Sunset Bulvarı", "Bazıları Sıcak Sever", "Garsonyer", "Sokak

Detaylı

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Nisan ayı programı açıklandı. Balkan Sineması

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Nisan ayı programı açıklandı. Balkan Sineması Kırkayak Kültür Akyol Mah. Atatürk Bul. Ş aban Sok. No:36/1 P.K 27010 Ş ahinbey/ G. Antep Tel: 0342 230 74 54 info@kirkayak.org kirkayaksanat@gmail.com http://www.kirkayak.org/ Kırkayak Kültür - Sinema

Detaylı

Brighton Ekolü. Film d'art (yapımevi)

Brighton Ekolü. Film d'art (yapımevi) Brighton Ekolü İngiliz fotoğrafçı topluluğudur. Superpoze, yakın çekim, kamera hareketleri görülür. Konulu filmler yapmadılar. Görsel efektlere ve hilelere yer verdiler. Film d'art (yapımevi) Ünlü klasik

Detaylı

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı:

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı: Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programı: Sinema alanında bilgi sahibi, yüksek lisansını tamamlamış araştırmacıların sinema bilimine katkı sağlayacak, sinemayı sanatsal, estetik

Detaylı

İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ile ARDEV Vakfı nın birlikte düzen-lediği ileri düzey senaryo yazarlığı atölyesi 10 hafta sürecektir. Program hafta içi yapılacaktır.

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi. Program adı : Radyo TV Programcılığı PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi. Program adı : Radyo TV Programcılığı PROGRAMI Ders İzlencesi 2016 2017 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : Radyo TV Programcılığı PROGRAMI Dersin adı: Film Çalışmaları Dersi veren öğretim görevlisi: Selime Büyükgöze Dersin veriliş şekli: Yüzyüze Öğretim

Detaylı

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti

Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti Hatıraların Masumiyeti SİNOPSİS Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, 2012 de İstanbul da, 2008 yılında yayınladığı Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Müzenin içindeki eşyalar, romana konu olan ve

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) RADYO TELEVİZYON AVRUPA SİNEMALARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) RADYO TELEVİZYON AVRUPA SİNEMALARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) RADYO TELEVİZYON AVRUPA SİNEMALARI ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI

AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI AHAL TEKE BELGESEL FİLM PROJESİ TÜRK HAVA YOLLARI SPONSORLUK DOSYASI Yapımcı - Yönetmen Emre PEKÇAKIR AHAL TEKE 2016 01 02 AHAL TEKE 2016 indeks 3 Yapımcı Yönetmen 4 Belgesel Hakkında 5 Neden at? Neden

Detaylı

Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama

Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama Konu Özeti: Eserleri eskisi kadar ilgi görmeyen ressam Liam Price ın bir yanlış anlama sonucu öldüğü ile ilgili dedikodular çıkar. Bu haberle eserlerin satışlarının patladığını gören Liam, gerçeği söylemek

Detaylı

Kentliye yollar açıktı. Cad. Uçaksavar Sitesi 3- Güzergâh: Arnavutköy Yeri-Sekbanlar Sk.-Akmerkez- Nisbetiye Cad.- Karakol Sk.

Kentliye yollar açıktı. Cad. Uçaksavar Sitesi 3- Güzergâh: Arnavutköy Yeri-Sekbanlar Sk.-Akmerkez- Nisbetiye Cad.- Karakol Sk. 9 OCAK 2013 Kentliye yollar açıktı Ring seferlerinin güzergahları şöyle: 1-Güzergâh: Şebboy Sk-Faruk Nafiz Çamlıbel Sk.-İzzettin Aksular Cad.-4 Levent Metro/Dönüş-Akağaç Sk.- Ihlamur Sk.-İhsan Hilmi Alantar

Detaylı

Aşk Her Yerde mi? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Aşk Her Yerde mi? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Aşk, üç harften oluşan, ancak herkes için ayrı bir anlam taşıyan dev bir sözcük. Yüzyıllarca şairlerin, filozofların, bilim adamlarının tanımlamaya çalıştığı, herkesin kendince yaşadığı, yaşamak istediği

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR TİYATROHAYAL@ BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR İstanbul dan gelip, Bodrum un Akyarlar Mahallesine yerleşen tiyatro sanatçıları Ececan Gümeci ve Aykut Ünal ın ilk projesi Şahin Örgel in yazdığı iki kişilik oyunu

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

Sinema tüm sanatları kapsar. Zaman ve mekan sanatıdır. Sinema iki boyutlu bir mekanda ve hareket halindeki bir tempoda (zamanda) görüntüleri verir.

Sinema tüm sanatları kapsar. Zaman ve mekan sanatıdır. Sinema iki boyutlu bir mekanda ve hareket halindeki bir tempoda (zamanda) görüntüleri verir. SG-2 Resim, heykel, mimari mekan sanatlarıdır. Şiir, müzik tempo/zaman sanatlarıdır. Tiyatro, dans zaman ve mekan sanatlarıdır. Sinema tüm sanatları kapsar. Zaman ve mekan sanatıdır. Sinema iki boyutlu

Detaylı

Filmin Künyesi; Yönetmen: Philippe de Chauveron. Yapımcı: Romain Rojtman

Filmin Künyesi; Yönetmen: Philippe de Chauveron. Yapımcı: Romain Rojtman Bir Philippe de Chauveron filmi Filmin Künyesi; Yönetmen: Philippe de Chauveron Yapımcı: Romain Rojtman Oyuncular: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara,

Detaylı

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw 03 ÖZET Başarılı yönetmen Cate Shortland in katıldığı hemen hemen tüm festivallerden ödülle dönen ve eleştirmenlerin favorisi haline gelen filmi SAVAŞIN GÖLGESİNDE /LORE, 2. Dünya Savaşı na ters köşeden

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA ANABİLİM DALI YENİ YÖNELİMLER ÇERÇEVESİNDE KARA FİLM. Yüksek Lisans Tezi

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA ANABİLİM DALI YENİ YÖNELİMLER ÇERÇEVESİNDE KARA FİLM. Yüksek Lisans Tezi T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA ANABİLİM DALI YENİ YÖNELİMLER ÇERÇEVESİNDE KARA FİLM Yüksek Lisans Tezi Oğuzhan Mutluer Ankara-2008 T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ A205 A207 A209 AMFİ III REKLAMCILIK REKLAMCILIK 2 HİR/GZT 1 SAYISAL KÜLTÜR HİR/RTS/GZT 1 MEDYA ESTETİĞİ RTS/HİR/GİT 2-3 SİNEMA KURAMLARI ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN MESLEKİ İNGİLİZCE

Detaylı

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER

İnci Hoca YEDİ MEŞALECİLER YEDİ MEŞALECİLER Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan ilk edebi topluluktur. 1928 de Yedi Meşale adıyla ortaklaşa bir kitap çıkarıp bu kitabın ön sözünde şiirle ilgili görüşlerini açıklamışlardır. Beş Hececiler

Detaylı

Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak

Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak Uzakdoğu da Yalnızlık Dr. Barış Sancak Lost In Translation (2003) Yön: Sofia Coppola *Uzakdoğu da yabancılık çeken iki batılının yalnızlığı Uzakdoğu Sineması Klasik ve yeni dalga Japon sineması, Epik Çin

Detaylı

ÜNİVERSİTENİN ADI ENSTİTÜNÜN ADI ANABİLİM DALI BİLİM DALI. ÖDEVİN BAŞLIĞI Sinemada Akımlar Yüksek Lisans Final Projesi

ÜNİVERSİTENİN ADI ENSTİTÜNÜN ADI ANABİLİM DALI BİLİM DALI. ÖDEVİN BAŞLIĞI Sinemada Akımlar Yüksek Lisans Final Projesi ÜNİVERSİTENİN ADI ENSTİTÜNÜN ADI ANABİLİM DALI BİLİM DALI ÖDEVİN BAŞLIĞI Sinemada Akımlar Yüksek Lisans Final Projesi AD SOYAD İstanbul, 2016 Özet En fazla 150 kelime. Özetin altına 5 adet anahtar kelime

Detaylı

İnsanlar Yaşadıkça. atı sineması aşk, siyaset, savaş ve macera gibi konularda sayısız film yapmış, bunların bazıları

İnsanlar Yaşadıkça. atı sineması aşk, siyaset, savaş ve macera gibi konularda sayısız film yapmış, bunların bazıları İnsanlar Yaşadıkça BD MART 2017 Mehmet Ünver B atı sineması aşk, siyaset, savaş ve macera gibi konularda sayısız film yapmış, bunların bazıları sinemanın unutulmaz yapımları arasına girmiştir. Çevrilmelerinin

Detaylı

Ekonomi II. 13.Bölüm:Makroekonomiye Genel Bir Bakış Doç.Dr.Tufan BAL

Ekonomi II. 13.Bölüm:Makroekonomiye Genel Bir Bakış Doç.Dr.Tufan BAL Ekonomi II 13.Bölüm:Makroekonomiye Genel Bir Bakış Doç.Dr.Tufan BAL Not:Bu sunun hazırlanmasında büyük oranda Prof.Dr.Tümay ERTEK in Temel Ekonomi kitabından faydalanılmıştır. 2 13.1.Makroekonomi Nedir?

Detaylı

DOSTLUK. yıllarında büyüyen iki çocuk Hayatın bütün zorluklarına karşı birlikte

DOSTLUK. yıllarında büyüyen iki çocuk Hayatın bütün zorluklarına karşı birlikte MERVE BOYACI 21100948 AHMET KAYA TURK102-11 KONU :DOSTLUK KİTAP:UÇURTMA AVCISI YAZAR:HOSSEİNİ KHALED DOSTLUK Emir ve Hasan ın arasındaki dostluk bağı çok güçlüdür. Kabil in monarşi yıllarında büyüyen iki

Detaylı

İtalyan Yeni Gerçekçilik Paneli Aslı Daldal, Engin Ayça, Oğuz Onaran

İtalyan Yeni Gerçekçilik Paneli Aslı Daldal, Engin Ayça, Oğuz Onaran İtalyan Yeni Gerçekçilik Paneli Aslı Daldal, Engin Ayça, Oğuz Onaran Mithat Alam Film Merkezi, 1 Nisan 2004 de İtalyan Yeni Gerçekçilik akımı üzerine gerçekleştirilen toplu gösterim çerçevesinde bir panel

Detaylı

ABİDİN DİNO 1913-1993

ABİDİN DİNO 1913-1993 ABİDİN DİNO 1913-1993 Abidin Dino 23 Mart 1913,İstanbul`da doğdu. Ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni. Çok yönlü bir kültür adamı olan Abidin Dino, çağdaş Türk resminin öncülerindendir. 1933 yılında

Detaylı

ESCOBAR: KAYIP CENNET / ESCOBAR: PARADISE LOST

ESCOBAR: KAYIP CENNET / ESCOBAR: PARADISE LOST ESCOBAR: KAYIP CENNET / ESCOBAR: PARADISE LOST ÖZET Oscar lı oyuncu Benicio Del Toro ya tüm dünyada fenomene dönüşen Hunger Games serisinin yıldızı Josh Hutcherson ın eşlik ettiği ESCOBAR: KAYIP CENNET,

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1981 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans diploması ile mezun

Detaylı

BABA NERDESİN KAYBOLDUM

BABA NERDESİN KAYBOLDUM BABA NERDESİN KAYBOLDUM YÖNETMEN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SENARYO KURGU MÜZİK SANAT YÖNETMENİ SES SES TASARIM YAPIMCI OYUNCULAR TÜR SÜRE ÇEKİM FORMATI GÖSTERİM AHMET KARAMAN CEM CENEŞKE AHMET KARAMAN AZİZ İMAMOĞLU

Detaylı

Senin bir yaşlı piri fani mi yoksa pırıl pırıl istikbal vadeden bir delikanlı yada erkek mi kadın mı olduğunu bilmiyorum.

Senin bir yaşlı piri fani mi yoksa pırıl pırıl istikbal vadeden bir delikanlı yada erkek mi kadın mı olduğunu bilmiyorum. Sevgili hırsız dostum! Senin bir yaşlı piri fani mi yoksa pırıl pırıl istikbal vadeden bir delikanlı yada erkek mi kadın mı olduğunu bilmiyorum. Bildiğim, kesin ve kat i bir şey var ki, oda senin insan

Detaylı

GÜNLÜK (GÜNCE) www.dosyabak.com

GÜNLÜK (GÜNCE) www.dosyabak.com GÜNLÜK (GÜNCE) 1 GÜNLÜK Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim duygu düşünce ve hayallerini günü gününe tarih

Detaylı

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014

Elektrik, Plastik Cerrahi ve Prometheus: İlk BK Romanı Frankenstein 18 Ocak2014. Ütopyadan Distopyaya, Totalitarizm ve Anksiyete 25 Ocak 2014 BİLİMKURGU: BAŞKA BİR VAROLUŞ MÜMKÜN Bilimkurgu bir bakışa göre Samosata lı Lukianos tan (M.S. 2. Yüzyıl) bu yana, başka bir bakışa göre ise 1926 yılında yayımcı Hugo Gernsbeack in scientifiction kelimesini

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RADYO TELEVİZYON ANA BİLİM DALI RADYO TELEVİZYON BİLİM DALI

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RADYO TELEVİZYON ANA BİLİM DALI RADYO TELEVİZYON BİLİM DALI T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RADYO TELEVİZYON ANA BİLİM DALI RADYO TELEVİZYON BİLİM DALI METİN ERKSAN SİNEMASINDA TOPLUMSAL GERÇEKÇİLİK VE BUNUN FİLMLERİNE YANSIMASI YÜKSEK LİSANS

Detaylı

Kesintisizlik. Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu

Kesintisizlik. Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu Kesintisizlik Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu Sinema filmleri bir yanılsama yaratır ve sürdürürler. Seyircilerin dikkati ya da ilgisi bozulduğu

Detaylı

İKİ SAVAŞ ARASINDA AVRUPA

İKİ SAVAŞ ARASINDA AVRUPA İKİ SAVAŞ ARASINDA AVRUPA 1-Barışın Sürekliliğini Sağlama Çabaları Birinci Dünya Savaşı sırasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Wilson,barışın korunması için bir uluslararası örgütün kurulmasını

Detaylı

25 NİSAN DA SİNEMALARDA

25 NİSAN DA SİNEMALARDA KELLY ROMAIN AUDREY CÉCILE REILLY DURIS TAUTOU DE FRANCE Bir Cédric Klapisch filmi. 25 NİSAN DA SİNEMALARDA FİLMİN KÜNYESİ Yönetmen: Cédric Klapisch Yapımcı: Bruno Levy Oyuncular: Romain Duris, Audrey

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN. Yönetmen. McG. Yapımcılar. Luc Besson. Adi Hasak. Ryan Kavanaugh. Türü. Aksiyon. Oyuncular. Kevin Costner.

3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN. Yönetmen. McG. Yapımcılar. Luc Besson. Adi Hasak. Ryan Kavanaugh. Türü. Aksiyon. Oyuncular. Kevin Costner. 3 DAYS TO KILL SON 3 GÜN Yönetmen McG Yapımcılar Luc Besson Adi Hasak Ryan Kavanaugh Türü Aksiyon Oyuncular Kevin Costner Amber Heard Hailee Steinfeld Yapım Yılı / Süre 2014 / 117 dk. İthalat / Dağıtım

Detaylı

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1 İmroz lu Rumların hikayesi Rüzgarlar Rum azınlığın giderek izlerinin silindiği Gökçeada nın (İmroz) bugününü ve küllenmiş olsa da var olanı belgelemek üzere yapılmış bir film Rüzgarlar. Geçtiğimiz günlerde

Detaylı

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA Yapımcılar ADITYA CHOPRA Türü Aksiyon Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yapım Yılı / Süre 2013 / 172 İthalat / Dağıtım Pinema Soluksuz izleyeceğiniz bir Bollywood

Detaylı

- Kurslara, seminerler katılın, farklı mekanlar keşfedin. Kendiniz için bir şeyler yapın. Böylelikle eşinize anlatacağınız farklı şeyler olacaktır.

- Kurslara, seminerler katılın, farklı mekanlar keşfedin. Kendiniz için bir şeyler yapın. Böylelikle eşinize anlatacağınız farklı şeyler olacaktır. Lilay Koradan www.gencgelisim.com - Bir ara sinemaya ya da tiyatroya gidelim mi? demek yerine, iki kişilik bilet alın. Ona Sürpriz, yarın akşam sinemaya gidiyoruz dediğiniz zaman sizinle gelecektir. -

Detaylı

Cesaretin Var Mı Adalete? Çocuklar günümüz haberleriyle, gündemle ne kadar iç içe?

Cesaretin Var Mı Adalete? Çocuklar günümüz haberleriyle, gündemle ne kadar iç içe? Ekşi, 1 Buse Ekşi 21502152 TURK 101-74 Ali Turan Görgü Final Cesaretin Var Mı Adalete? Çocuklar günümüz haberleriyle, gündemle ne kadar iç içe? Yaşadıkları çevrenin sorunları ile ne kadar ilgili hiç düşündünüz

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Radyo program uygulamaları Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 15:00-15:50 16:00-16:50

10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 15:00-15:50 16:00-16:50 Sınıf İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2012-2013 Bahar Dönemi Vize Sınav Takvimi 1 2 3 4 5 6 10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 15:00-15:50 16:00-16:50 Öğr. Gör. Eren Aytuğ + A323 Öğr. Gör.

Detaylı

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Dünya Sinema Endüstrisi Global Gişe Gelirleri (2017) Global Seyirci Sayısı (2017) 40,2 Milyar Dolar 8,3 Milyar Sıra Ülke / Pazar 2016 2017 1 ABD & Kanada 11,1 11,4 2 Çin 6,81

Detaylı

HERKÜL TÜRKİYE VİZYON TARİHİ: 07.02.2014 İTHALATÇI: D YAPIM / DAĞITIMCI: PİNEMA SUMMIT ENTERTAINMENT VE MILLENIUM FILMS SUNAR A NU BOYANA YAPIMI

HERKÜL TÜRKİYE VİZYON TARİHİ: 07.02.2014 İTHALATÇI: D YAPIM / DAĞITIMCI: PİNEMA SUMMIT ENTERTAINMENT VE MILLENIUM FILMS SUNAR A NU BOYANA YAPIMI HERKÜL TÜRKİYE VİZYON TARİHİ: 07.02.2014 İTHALATÇI: D YAPIM / DAĞITIMCI: PİNEMA SUMMIT ENTERTAINMENT VE MILLENIUM FILMS SUNAR A NU BOYANA YAPIMI BİR RENNY HARLIN FİLMİ KELLAN LUTZ HERKÜL EFSANE BAŞLIYOR

Detaylı

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI

FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI Portal Adres FILM YARISMALARININ ÖDÜLLERI SAHIPLARINE VERILDI : www.maxihaber.net İçeriği : Bilişim/Teknoloji Tarih : 06.10.2016 : http://www.maxihaber.net/film-yarismalarinin-odulleri-sahiplarine-verildi/

Detaylı

Western filmleri denildiğinde akla gelen birkaç aktör, aktris ve film vardır.

Western filmleri denildiğinde akla gelen birkaç aktör, aktris ve film vardır. Western Filmleri Avrupalıların Amerika kıtasına ayak basışının ardından insanların yaşantılarını konu alan Western Filmleri bazen Kızılderililerle ilgili olabiliyorken bazen de iyi insanlarla kötü insanların

Detaylı

SİNOPSİS. Fragmanın Youtube Fragmanı: Fragmanın İndirme Linki:

SİNOPSİS. Fragmanın Youtube Fragmanı:   Fragmanın İndirme Linki: SİNOPSİS Çin in güneyindeki küçük bir kasabada sağanak bir yağış beklenmektedir Nişanlısının başarısız geçen estetik ameliyatını telafi etmek için para bulmaya çalışan Xiao Zhang, patronundan bir milyon

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS Sinemada Estetik 213032000000502 3 0 0 3 6

Öğretim planındaki AKTS Sinemada Estetik 213032000000502 3 0 0 3 6 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS Sinemada Estetik 213032000000502 3 0 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen Dersler : Dersin

Detaylı

1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi.

1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi. Çağdaş Dünya Sanatı 1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi. Bu genç ressamlar, şekilciliği reddedip doğadan

Detaylı

Ölçme Yöntemleri. Öğretim Yöntemleri. Program Öğrenme Çıktıları. Dersin Öğrenme Çıktıları

Ölçme Yöntemleri. Öğretim Yöntemleri. Program Öğrenme Çıktıları. Dersin Öğrenme Çıktıları DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Belgesel Film Analizi RTC 520 2 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Yüksek Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Patrick Raynal: Senarist, sinemanın araçlarından sadece biri

Patrick Raynal: Senarist, sinemanın araçlarından sadece biri Patrick Raynal: Senarist, sinemanın araçlarından sadece biri Mithat Alam Film Merkezi nde 10 Ekim 2003 te Guillaume Nicloux nun Le Poulpe adlı filminin gösteriminden önce, filmin senaryosunun yazımına

Detaylı

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan aynı kültür

Detaylı

HAYATIMIN FİLMLERİ. François Truffaut. Çeviren: Ayşe Meral Alfa Yayıncılık 2015 / 440 sf.

HAYATIMIN FİLMLERİ. François Truffaut. Çeviren: Ayşe Meral Alfa Yayıncılık 2015 / 440 sf. ---- S İ N E M A K İ T A P L I Ğ I ---- HAYATIMIN FİLMLERİ François Truffaut Çeviren: Ayşe Meral Alfa Yayıncılık 2015 / 440 sf. Les quatre cents coups (1959) ve Jules et Jim (1962) filmleri ile gönüllerde

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

SEVGİNİN GÜCÜ yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden

SEVGİNİN GÜCÜ yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden Kavrama 1 ECE KAVRAMA 21102516 TURK 101 Ali TURAN GÖRGÜ SEVGİNİN GÜCÜ 1918 yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden biridir. Şiirlerinde genellikle değişim içinde

Detaylı

Woyzeck: Öğleyin güneş tepeye çıkıp da dünya ateşe düşmüş gibi yanmaya başlayınca, işte o zaman korkunç bir ses bir şeyler diyor bana.

Woyzeck: Öğleyin güneş tepeye çıkıp da dünya ateşe düşmüş gibi yanmaya başlayınca, işte o zaman korkunç bir ses bir şeyler diyor bana. Konu: "Woyzeck ve "Matmazel Julie Adlı Eserlerde Kullanılan İmge ve Simgelerin Eserlerin Tezlerine Katkısı Adı-Soyadı: Halil İbrahim Yüksel No: 149 Sınıfı: 11-D WOYZECK VE MATMAZEL JULIE DE İMGE VE SİMGE

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1977 yılında Deniz Lisesinden, 1981 yılında Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler bölümünden

Detaylı

Kendin Olmaktan Korkma

Kendin Olmaktan Korkma Beyza Çalış 1 21201421 Ölü Ozanlar Derneği/ N.H. Kleinbaum Kendin Olmaktan Korkma Ölü Ozanlar Derneği şimdiye kadar izlediğim en duygusal filmlerden biridir. Aralıksız olarak kalıplaşmaya karşı çıkar.

Detaylı

11 Eylül de Sinemalarda

11 Eylül de Sinemalarda İyi Performanslarla Dolu, Çekici Bir Hikaye Milton Moview Review Gece Bitmeden de Chris Evans ın Yakışıklılığından Fazlası Var Culled Culture Gece Doğmadan ve In Search Of A Midnight Kiss in İzinde Filmaluation

Detaylı

Fantasturka Bugün Başladı

Fantasturka Bugün Başladı On5yirmi5.com Fantasturka Bugün Başladı Fantasturka, Ankara Kızılırmak Sineması nda başladı. Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma (oluşturma : 2/9/2016) Organizatörlerinin Türkiye nin en sıradışı film festivali

Detaylı

Ülkü ERAKALIN "Çığlık Çığlığa Bir Sevda" - Özgün Haber. Yazar Özgün Haber Beykoz Cuma, 16 Nisan :55 - Son Güncelleme Cuma, 16 Nisan :14

Ülkü ERAKALIN Çığlık Çığlığa Bir Sevda - Özgün Haber. Yazar Özgün Haber Beykoz Cuma, 16 Nisan :55 - Son Güncelleme Cuma, 16 Nisan :14 Ünlü Sinema Yönetmeni Ülkü ERAKALIN'ın "Çığlık Çığlığa Bir Sevda" Sinema Filmi 14 Nisan Çarşamba akşamı Beyoğlu Sinemasında İstanbul Film Festivali izleyicileri ile buluştu. 1 / 7 Filmin METEER, tıklım

Detaylı

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir.

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir. 27. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 28 Nisan 8 Mayıs 2016 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 27. Ankara Uluslararası Film Festivali 28 Nisan - 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Dünya Kitle

Detaylı

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! T: 0 (312) 417 22 11 E: info@cavainstitute.org W: www.cavainstitute.org A: Abay Kunanbay Cad. No:17/5 Kavaklıdere Ankara

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! T: 0 (312) 417 22 11 E: info@cavainstitute.org W: www.cavainstitute.org A: Abay Kunanbay Cad. No:17/5 Kavaklıdere Ankara CI N E M A A N D A U D I O V I S U A L A R T S I N S T I T UT E Sunuş ÖncüsanatsalarayışlarınmerkeziolmayaadayatölyelerihayatageçirenCAVAEnstitüsüilk ikidöneminde,temeldüzeyveileriatölyeleriilesinemaveaudiovizüelsanatlarailgisiolan

Detaylı

10 NİSAN DA SİNEMALARDA

10 NİSAN DA SİNEMALARDA B A S I N B Ü L T E N İ THE LOFT Anahtarı Kabul Eden, Kuralları da Kabul Eder. 10 NİSAN DA SİNEMALARDA SİNOPSİS 5 evli adam, tek gecelik ilişkiler ve randevuları için bir daire tutar ve bu dairenin anahtarlarını

Detaylı

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ 1 AB İLETİŞİM STRATEJİSİ (ABİS) NEDİR? Türkiye - AB müzakere sürecinin üç ayağı: 1- Siyasi reformlar 2- AB yasal düzenlemelerinin kabul edilmesi ve uygulanması

Detaylı

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Mart ayı programı açıklandı. Saklı Yarı: Kadın

Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi Çarşamba gösterimleri Mart ayı programı açıklandı. Saklı Yarı: Kadın Kırkayak Kültür Akyol Mah. Atatürk Bul. Şaban Sok. No:36/1 P.K 27010 Şahinbey/ G. Antep Tel: 0342 230 74 54 info@kirkayak.org kirkayaksanat@gmail.com http://www.kirkayak.org/ Kırkayak Kültür - Sinema Atölyesi

Detaylı

SİNEMA SANATI. Nijat Özön. Sinema Yayınları Ekim 1956, Ankara / 116 sf.

SİNEMA SANATI. Nijat Özön. Sinema Yayınları Ekim 1956, Ankara / 116 sf. A R K E O L O J İ SİNEMA SANATI Nijat Özön Sinema Yayınları Ekim 1956, Ankara / 116 sf. Sinema dergisi yayınlarının ilki olarak Ankara Güney Gazetecilik ve Matbaacılık T.A.O. tarafından basılmış olan Nijat

Detaylı

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Belgesel Film Yapımı SGT 431 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ A205 REKLAMCILIK REKLAMCILIK 2 HİR/GZT 1 SİNEMA KURAMLARI ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN İNTERNET DEMOKRASİ ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN DAVRANIŞ BİLİMLERİ HİR 2 YRD. DOÇ.DR. ARZU KIZBAZ

Detaylı

BASTIRILANIN GÖLGESİ

BASTIRILANIN GÖLGESİ DOSYA BASTIRILANIN GÖLGESİ CELİL CİVAN 2009 filmlerinde görülen yırtılmalar, gedikler, bugüne kadar toplumsal, kültürel, siyasal düzlemde gösterilmeyen kesimlerin, bastırılan realitelerin, saklanan hakikatlerin

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet

DIRIM. kültür - sanat - güncel yaşam ISSN 0378-8628. Monet ISSN 0378-8628 DIRIM kültür - sanat - güncel yaşam Monet DİRİM/ocak-Şubat-Mart 2007 Kültür ve Sanat Küçük insanların Büyük Filmi: DONDURMAM GAYMAK Yerel bir masal... Yıl 1995, Ege'nin küçük bir kıyı kasabasında

Detaylı

DRAMATİK METİN YAZARI

DRAMATİK METİN YAZARI TANIMI Tiyatro oyunu, sinema, TV senaryosu, reklam yazarlığı alanlarında yaratıcılığını kullanarak canlandırmaya dayalı metinler yazan kişidir. A GÖREVLER Dramatik Metin Yazarı; KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri İLTB 601 İletişim Çalışmalarında Anahtar Kavramlar Derste iletişim çalışmalarına

Detaylı

KARMA METAL CNC LAZER KESİM FERFORJE

KARMA METAL CNC LAZER KESİM FERFORJE KARMA METAL CNC LAZER KESİM FERFORJE Ferforje bir sanat olarak tanımlanmaktadır. Ferforje, Fransızca "Fer forgé" kelimesinden gelmektedir ve Fransızca'da "dövme demir" anlamına gelmektedir. Günümüzde Ferforje

Detaylı

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ATATÜRK Ü ETKİLEYEN OLAYLAR VE FİKİRLER

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ATATÜRK Ü ETKİLEYEN OLAYLAR VE FİKİRLER 1 1789 da gerçekleşen Fransız İhtilali ile hürriyet, eşitlik, adalet, milliyetçilik gibi akımlar yayılmış ve tüm dünyayı etkilemiştir. İmparatorluklar yıkılmış, meşruti yönetimler kurulmaya başlamıştır.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 31

ÖĞRENME FAALİYETİ 31 ÖĞRENME FAALİYETİ 31 GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA ALANI (RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA) AMAÇ Bu faaliyet sonucunda görsel - işitsel teknikler ve medya yapımcılığı alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI 11 OCAK 2016 PAZARTESİ

İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI 11 OCAK 2016 PAZARTESİ 11 OCAK 2016 PAZARTESİ 09.00 2 REK-Seçm. Kişilerarası İletişim Doç.Dr.Ayşen TEMEL EĞİNLİ AMFİ/1 09.00 2 HİT-Zorun. Topluma Hizmet Uygulamaları Yrd.Doç.Dr.Ebru GÜZELOĞLU AMFİ/3 09.00 2 GAZ-Zorun. Topluma

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Dokuz Eylül Üniversitesi 1990

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Dokuz Eylül Üniversitesi 1990 AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Önder PAKER 2. Doğum Tarihi: 27.05.1960 3. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tiyatro Dokuz Eylül Üniversitesi 1982 Yüksek Lisans

Detaylı

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM TANIM Sinema için oyunlaştırılmış öykü ve romanların (senaryoların) oyuncular tarafından canlandırılması ve oyunun filme alınmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Yazılı metni (senaryoyu) görsel olarak

Detaylı

Görüntünün Mimarı: Michelangelo Antonioni

Görüntünün Mimarı: Michelangelo Antonioni Görüntünün Mimarı: Michelangelo Antonioni Seyirciden, kendisini filmin akışına bırakmasını isteyen, olay örgüsü yerine filmde gösterilenlere kapılmasını bekleyen Antonioni nin, mekanı kullanma tarzından

Detaylı

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar 1. Adı Soyadı: İzlem Ali Kanlı 2. Ünvanı: Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Ankara Üniversitesi 02 Yüksek Lisans Kültürel Politikalar University of East Anglia 05 Doktora

Detaylı

Cem Behar: O dönemin Paris inde sinemaya gitmek günlük yaşamın bir parçasıydı

Cem Behar: O dönemin Paris inde sinemaya gitmek günlük yaşamın bir parçasıydı Cem Behar: O dönemin Paris inde sinemaya gitmek günlük yaşamın bir parçasıydı 2 Kasım Perşembe günü, Boğaziçililerin Seçtikleri başlığı altındaki etkinlikte Yamaç Okur un moderatörlüğünde gerçekleştirilen

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI İLETİŞİM FAKÜLTESİ 6 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 93 5 5 5 5 3 3 355 45 45 5 45 555 64,, 3 SINIF SINIF SINIF Masaüstü Yayıncılık Muhabirlik Öğr Gör Hasan Asan Öğr Gör Çağla Öztek Lab III A Tüketici

Detaylı

Kişilerarası İlişkiler

Kişilerarası İlişkiler Kişilerarası İlişkiler Kişilerarası İlişkilere Giriş Yaşamımızın ¾ ünü başkalarıyla birlikte geçiriyoruz (Learson ve ark., 1982) (anne, baba, kardeş, öğretmen, arkadaş, meslektaş vb) Hepimiz, kişilerarası

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 6- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 93-5 5- -5 5-3 3-355 45-45 5-45 555-64 SINIF,, SINIF 3 SINIF 4 SINIF Masaüstü Yayıncılık Öğr Gör Hasan Asan Lab III Tüketici Davranışları Öğr GörDidem Aşçı

Detaylı

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar

Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar On5yirmi5.com Uçan Süpürge İçin Ankara'ya Geliyorlar 14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Mayıs ayında dünyanın dört bir köşesinden çok sayıda sinemacıyı Ankara da ağırlayacak Yayın Tarihi

Detaylı

Beyaz Perde. K ı s a F i l. m çekim aktivitesi

Beyaz Perde. K ı s a F i l. m çekim aktivitesi Beyaz Perde m çekim aktivitesi K ı s a F i l Tüm yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz, eğlenceli ve heyecan verici bir kısa film projesi! Keyifli bir finalle sonlandırılan müthiş bir film çekim aktivitesi

Detaylı

ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ MORTAL INSTRUMENTS CITY OF BONES 30 AĞUSTOS TA SİNEMALARDA!

ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ MORTAL INSTRUMENTS CITY OF BONES 30 AĞUSTOS TA SİNEMALARDA! ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ MORTAL INSTRUMENTS CITY OF BONES 30 AĞUSTOS TA SİNEMALARDA! C 1 ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR KEMİKLER ŞEHRİ Cassandra Clare in kaleme aldığı tüm dünyada satış rekorları kıran fantastik

Detaylı

1. Tema. Eserde işlenen konu, düşünce, görüş. Yargı içeren bir cümledir. Mantıklı ve açıktır. Diyalogla açıklanmaz. Yazıyla gösterilmez.

1. Tema. Eserde işlenen konu, düşünce, görüş. Yargı içeren bir cümledir. Mantıklı ve açıktır. Diyalogla açıklanmaz. Yazıyla gösterilmez. 1. Tema Eserde işlenen konu, düşünce, görüş. Yargı içeren bir cümledir. Mantıklı ve açıktır. Diyalogla açıklanmaz. Yazıyla gösterilmez. 2. Sinopsis Filmin özetidir. Tanıtım yazısıdır. İlgi çekmelidir.

Detaylı

ALANYA KRİSTAL KALE ULUSLAR ARASI FİLM FESTİVALİ FİLM FORUM 2015

ALANYA KRİSTAL KALE ULUSLAR ARASI FİLM FESTİVALİ FİLM FORUM 2015 ALANYA KRİSTAL KALE ULUSLAR ARASI FİLM FESTİVALİ FİLM FORUM 2015 ( 28 31 Ağustos 2015) ETKİNLİK ÖZETİ Hazırlayan : Türk Sinema Vakfı ( TÜRSAV) Etkinlik Hakkında ; Türkiye nin güney kıyıları, özellikle

Detaylı

Adli Tahkikat ve Sosyal İnceleme Raporu Özeti

Adli Tahkikat ve Sosyal İnceleme Raporu Özeti . Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Koruma Birimi ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI ADLİ GÖRÜŞME FORMU Çocuğun Adı- Soyadı: Cinsiyeti: TC Kimlik No: Görüşmecinin Adı- Soyadı: Görevi:

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders Verilme Şekli

Detaylı