KKTC Sayıştay ı, kamu gelir ve giderlerini denetleyen ve sonucu bir raporla Cumhuriyet Meclisine ve Bakanlar Kuruluna bildiren Anayasal bir organdır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KKTC Sayıştay ı, kamu gelir ve giderlerini denetleyen ve sonucu bir raporla Cumhuriyet Meclisine ve Bakanlar Kuruluna bildiren Anayasal bir organdır."

Transkript

1

2 KKTC Sayıştay ı, kamu gelir ve giderlerini denetleyen ve sonucu bir raporla Cumhuriyet Meclisine ve Bakanlar Kuruluna bildiren Anayasal bir organdır. Sayıştay Başkanı Sayın Osman Korahan, kurumun en üst yöneticisi olup, genel işleyişten sorumludur. Sayıştay da, Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir üye bulunmaktadır. 21 denetçi ve 23 idari ve kitabet personeli olmak üzere Sayıştay da toplam 44 personel çalışmaktadır. Kamu idareleri ile belediyelerin gelir, gider ve mal ile ilgili işlemlerini inceleyen Sayıştay, mali işlemlerin doğru bir şekilde kaydedilip kaydedilmediğini, yasalara uygun olarak yerine getirilip getirilmediğini denetler.

3 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Başlıca Sonuçlar ve Başarılarımız Kamu idareleri ve belediyelere ilişkin toplam 33 hesap incelenerek, 26 denetim raporu hazırlanmış ve Meclise gönderilmiştir. Araştırma gerektiren çeşitli konulara ilişkin 18 rapor hazırlanmış ve ilgisine göre Meclise ve/veya Hukuk Dairesine gönderilmiştir. Emeklilik ve Özlük İşleri denetimleri sonucu tespit edilen hatalı ve/veya eksik işlemler harcama öncesi düzeltilmiş ve haksız ödemelerin önüne geçilerek 543,979.-TL tasarruf sağlanmıştır. Sayıştay a sunulması gereken hesaplar konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesine yönelik olarak, Sayıştay Başkanlığı öncülüğünde ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği çerçevesinde 20 Eylül - 22 Ekim 2010 tarihleri arasında, tüm kamu idareleri ile belediyelerden 262 personele Genel Muhasebe ve Bilgisayarlı Muhasebe eğitimi verilmiştir. Yüksek Denetim Kurumlarındaki gelişmeleri yakından takip etmek, denetçilerimizin eğitimini sağlamak ve KKTC Sayıştay ının uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, KKTC Sayıştay ı ile TC Sayıştay ı arasında eğitim ve sosyal alanda işbirliği protokolü imzalanmıştır.

4 2 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 YILLIK RAPOR 2010 İçindekiler Sayıştay Başkanı'nın Mesajı 4 Sayıştay'ın Rolü 6 Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 9 Denetim Faaliyetlerimiz 10 Yürüttüğümüz Diğer Görevler 12 Dış Faaliyetlerimiz 15 Organizasyon ve Kaynaklarımız 16 Sayıştay'daki Gelişmeler 19 Performansımız 20 Başlıca Raporlarımız 22

5 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Kamu Kaynaklarının Gözcüsü ve Koruyucusu Olmak

6 4 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Sayıştay Başkanı nın Mesajı Sayıştay ın bir yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetleri içeren 2010 Yıllık Raporu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım yılı raporumuz, Sayıştay ın bir yıl boyunca gerçekleştirdiği denetimleri, yaptığı araştırmaları, harcama öncesi denetimleri, Sayıştay içi gelişmeleri ve performansımızı ortaya koymaktadır dönemi Sayıştay ın organizasyon açısından oldukça hareketli geçirdiği bir dönem olmuştur. Uzun yıllardır boş bulunan Sayıştay üyeliği seçimi yapılmış, ardından yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Sayıştay Başkanı yerine yeni Sayıştay Başkanı seçilmiş ve boşalan bir üyelik için münhal açılmıştır. Sayıştay da, 21 denetçi ve 23 idari ve kitabet personel olmak üzere toplam 44 çalışan bulunmaktadır. 18/1978 sayılı Sayıştay Yasasında denetçi kadro sayımız 64 olmasına rağmen, faaliyetlerimizi 21 denetçi, bir diğer ifade ile 43 eksik denetçi kadrosu ile sürdürmeye çalışmaktayız. Kısıtlı sayıdaki denetçi sayımıza rağmen, Sayıştay 2010 yılı içerisinde, kamu idareleri ve belediyelere ilişkin 26 denetim ve 18 araştırma olmak üzere toplam 44 rapor hazırlamış ve ilgisine göre Meclise ve/veya Hukuk Dairesine göndermiştir. Bunun yanında, harcama öncesi denetimlere ilişkin 6,974 işlem, kamu idareleri ile belediyelere yol gösterici niteliğinde 16 genelge ve diğer inceleme gerektiren işler ve faaliyetlerini yürütmek amacıyla 731yazışma gerçekleştirmiştir.

7 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Ülkemizde gerçekleşen kamu yönetimi reformu çalışmaları çerçevesinde etkin bir kamu hizmetinin oluşumu hedeflenmekte ve toplumun hayat kalitesini ileriye taşıma amacıyla yasal değişiklikler ve bazı tedbirler alınmaktadır. Bu gelişmeler ışığında, kamu kaynaklarını denetleyen Sayıştay ın sorumluluğu ve rolü daha bir önem kazanmaktadır. Uzun süredir Sayıştay da devam eden modernizasyon çalışmaları çerçevesinde, personelimiz uluslararası denetim standartları konusunda eğitilmiş ve akabinde Sayıştay Yasasında yasal değişiklikler yapılmıştır. Bundan sonraki süreç, yapılan yasal değişiklikleri hayata geçirmek olacaktır. Bu konuda gerekli girişimler ve adımlar atılmış ve personelin eğitimi konusunda alınacak destek için temaslar kurulmuştur. Sayıştay ımızı diğer dünyadaki yüksek denetim organları düzeyine yakınlaştırma çabamız, değişime açık bir kurum olduğumuzun ispatıdır. Bu bağlamda, 2010 yıl sonu atılan adımlarla, 2011 yılının Sayıştay için yeni bir dönem olacağını şimdiden duyurmak isterim. Sayıştay ın başarısı, personelin motivasyonu ve ortaya koyduğu başarı ile ilişkilidir. Bu bağlamda, 2010 yılında motivasyonlarını koruyarak büyük bir özveri ile çalışan tüm personelime çok teşekkür ederim. Osman KORAHAN Sayıştay Başkanı

8 6 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Sayıştay ın Rolü Anayasal ve Yasal Çerçeve Sayıştay ın kuruluş ve görevleri ile ilgili düzenlemelere KKTC Anayasasının 93. ve 132. maddelerinde yer verilmektedir. Anayasamızın 132. maddesinde; (1) Mali denetim organı olan Sayıştay, kamu gelir ve giderlerini denetler ve sonucu bir raporla Cumhuriyet Meclisine ve Bakanlar Kuruluna bildirir. Mali konularda Cumhuriyet Meclisine ve Bakanlar Kuruluna yardım eder. (2) Sayıştay başkan ve üyelerinin nitelikleri, atanmaları, kuruluş ve işleyişi yasa ile düzenlenir. Anayasamızın 93. maddesinde; Kesin hesap yasa tasarıları, yasada daha kısa bir süre kabul edilmemiş ise ilgili oldukları mali yılın sonundan başlayarak en geç bir yıl içinde Bakanlar Kurulunca Cumhuriyet Meclisine sunulur. Sayıştay, genel uygunluk bildirimini ilişkin olduğu kesin hesap yasa tasarısının verilmesinden başlayarak en geç altı ay içinde Cumhuriyet Meclisine sunar. denmektedir. Bunun yanında, Sayıştay Başkan ve Üyelerinin nitelikleri, atanmaları, kuruluş ve işleyişi, Sayıştay ın çalışması, görev ve yetkileri, denetim esasları, çalışanların görev ve yetkileri, personel ve özlük işleri 18/78 Sayılı Sayıştay Yasası ile düzenlenmektedir. Denetim Alanlarımız Sayıştay, Bağımsız Kurumlar, Bakanlıklar ve Bakanlıklara bağlı kamu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, döner sermayeli veya fon şeklinde kurulan kurum ve teşebbüsler, kamu iktisadi teşebbüsleri ve yasalarla Sayıştay denetimine tabi tutulan diğer kurum ve kuruluşları denetleme yetkisine sahiptir. Sorumluluğumuz Denetimine tabi kurum ve kuruluşların gelir, gider ve malları ile nakit, tahvil, senet gibi kıymetlerinin, emanet niteliğinde olanlar dahil, alınıp verilmesini, sağlanma ve kullanılmasını denetler. Devlete ait ikraz, istikraz ve taahhütlerle çeşitli kaynaklardan bağış ve yardım suretiyle elde edilen nakdi veya ayni kıymetleri, devlet bonolarını, bütün kefalet, kredi ve devlet avanslarını denetler. Denetim kapsamına giren daire, kurum ve kuruluşlara ait kesin hesapları inceleyerek Meclise ve Bakanlar Kuruluna uygunluk bildirimi sunar. Gerektiğinde mali işlere ve hesap usulleriyle gelir tahakkuk sistemleri hakkında Meclise ve Bakanlar Kuruluna rapor verir. Denetim kapsamına giren daire, kurum, kuruluş ve kamu iktisadi teşebbüslerinin gelir ve giderleri ile ilgili işlemlerini inceler, Meclise rapor verir ve bu inceleme sonucunda saptadığı yasa dışı işlemleri Hukuk Dairesine bildirir. Maliye Bakanlığınca uygulama ile ilgili olarak istenecek hususlarda görüş belirtir.

9 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Bağımsızlığımız Sayıştay ın yönetimi ve temsil yetkisi Sayıştay Başkanı na aittir. Sayıştay da Başkanla birlikte bir üye bulunmaktadır. Sayıştay Başkanı ve Üyeler Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı na başvuran adaylar arasından Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunca gizli oyla ve toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla seçilmektedir. Sayıştay Başkan ve Üyeleri hukuki güvenceye sahiptirler. Kendileri istemedikçe, emeklilik yaşı gelmeden görevden alınamazlar. Sayıştay Başkan ve Üyelerinin görevlerine son verme ve disiplin işlemleri bir Yüksek Mahkeme Yargıcına uygulanan aynı sebepler ve tarzda Yüksek Adliye Kurulunca yapılır. Sayıştay Başkanı, denetim görevinin planlanması, programlanması ve yerine getirilmesi süresince hiçbir şekilde talimat almaz. Görevine uygun olarak önceliklerinin belirlenmesi, yapılacak işin programlanması ve gerçekleştireceği denetime uygun metotların seçilmesi konularında bağımsız hareket eder. Sayıştay, genel bütçe içinde kendi bütçesiyle yönetilir. Meclis Başkanlığına sunulan Sayıştay Bütçesi, Genel Bütçe Yasa Tasarısı na ithal edilmek üzere Meclis Bütçesiyle birlikte Maliye Bakanlığı na gönderilir. Sayıştay, Bakanlık, daire, kurum ve kuruluşlarla ve sorumlularla doğrudan yazışmaya, gerekli gördüğü belge, defter ve kayıtları, görevlendireceği kişiler tarafından, görmeye veya dilediği yere getirtmeye, sözlü bilgi almak üzere her derece ve sınıftan ilgili memurları çağırmaya, bakanlık, daire, kurum ve kuruluşlardan temsilci istemeye, 18/78 sayılı Sayıştay Yasası ile yetkili kılınmıştır.

10 8 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Denetimlerimiz Sayıştay, kamu idareleri ile belediyelerin mali rapor ve tablolarının güvenilirliği ve doğruluğunu araştırmakta ve gelir, gider, mal ile diğer hesap ve işlemlerin yasalara ve diğer hukuki düzenlemelere uygunluğunu incelemektedir. Sayıştay, ayrıca Meclise, Bakanlar Kurulu na ve denetim kapsamında bulunan kamu idareleri ile belediyelere, gerek mali gerekse yasal uygulamalar konusunda görüş bildirmekte ve gerektiğinde araştırma ve incelemeler yapmaktadır. Hesap Verebilirlik Süreci Sayıştay Raporları Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Meclis Genel Kurul Toplantısı Raporların Takibi Sayıştay raporları gereği için KKTC Meclisine gönderilir ve söz konusu raporlar, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan komitesi tarafından incelenir. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan komitesi, Sayıştay raporlarını inceler ve Sayıştay raporundaki bulgular hakkında kendi raporunu hazırlayıp Genel Kurula sunar. Komitenin yoğun gündemi nedeniyle görüşemediği Sayıştay raporlarını görüşmek üzere Haziran 2010 tarihinde geçici özel komite oluşturulmuştur. Sayıştay raporları Genel Kurul toplantısında görüşülür ve raporun içeriğine uygun olarak gereği yapılır. Sayıştay raporlarında yer alan hususların gereğinin yapılıp yapılmadığı ve önerilerin yerine getirilip getirilmediği Sayıştay tarafından bir sonraki denetimde takip edilir.

11 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz Vizyonumuz Kamu Kaynaklarının Gözcüsü ve Koruyucusu Olmak Misyonumuz Hazırlanacak raporlarla Meclisi, hükümeti ve kamuoyunu aydınlatmak, bilgilendirmek Kamu yönetiminde hesap verilebilirlik ve saydamlığın gelişmesine yardımcı olmak Kamu parasının doğru yönetilmesine yardımcı olmak Hükümetin mali yönetiminin yasallığı, etkinliği ve devlet bütçesi ile uygunluğunu temin etmek Değerlerimiz Bağımsızlık Nesnellik Hesap İşbirliği Mesleki Yetkinlik Verilebilirlik Sayıştay, fonksiyonel ve örgütsel bağımsızlığa sahip olmalıdır. Denetimin yürütülmesi ve denetim sonuçlarının inanırlığı açısından önemlidir. Denetimlerde objektif olmalı, tarafsızlığını kamuoyuna göstermeli ve denetim sonuçlarını değerlendirmede ve rapor etmede tarafsız davranmalıdır. Hesap verme sorumluluğunu yerleştirmeyi sağlamalıdır. Kendi hesap verme sorumluluğunun da farkında olduğunu göstermelidir. İşbirliği içerisinde çalışmaya önem vermelidir. Birlikte çalışarak, sorunları açığa çıkarmaya ve bunlar için olası çözümler belirlemeye yönelmelidir. Denetçiler sürekli kendini yenilemeli ve yeni denetim tekniklerini uygulayarak kaliteli raporlar hazırlamalıdır.

12 10 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Denetim Faaliyetlerimiz Sayıştay, 2010 yılında belediyelere ve kamu idarelerine ilişkin 26 denetim raporu, özel araştırma konularına ilişkin 18 rapor olmak üzere toplam 44 rapor hazırlamıştır. Araştırma konuları içersinde, 2007 Mali Yılı Bütçesi Kesin Hesap Raporunun bir parçası olan Devletin Kefalet Mükellefiyetleri ne ilişkin gerçekleştirilen denetim de yer almaktadır. Genel Uygunluk Bildirimleri Meclisin bilgilendirilmesi amacına yönelik hazırlanan Genel Uygunluk Bildirimleri, en önemli raporlardandır. Bu raporun hazırlanarak Meclise sunulması Anayasal bir zorunluluktur. Sayıştay, Anayasa, Bütçenin Hazırlanması ve Uygulanmasına İlişkin Kurallar Yasası ve Genel Muhasebe Yasasını dikkate alarak, bakanlıklar tarafından düzenlenen genel hesapları sayman hesaplarıyla ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen genel hesabı da bakanlıklar kesin hesaplarıyla karşılaştırıp, ilgili mali yıla ilişkin hesapların uyum içerisinde olduğuna ilişkin denetim raporunu Meclis Başkanlığı na sunmaktadır. KKTC 2007 Mali Yılı Bütçesi Kesin Hesap raporundaki Devletin Kefalet Mükellefiyetleri ne ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde, Devletin Kefalet Mükellefiyetlerine ilişkin bilgilerin tam ve doğru olmadığı tespit edilmiştir Mali Yılı Bütçesi Kesin Hesap Raporunun bir parçası olan söz konusu bilgilerin, 2007 ve 2008 mali yılları bütçelerine ait Kesin Hesap Raporlarını da etkileyeceğinden, anılan yıllara ait kesin hesap raporlarının tekrar ele alınıp doğru ve eksiksiz bir biçimde denetime hazır hale getirilmesi gerektiği Maliye Bakanlığına bildirilmiştir.

13 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Kamu İdareleri ve Belediyelere İlişkin Denetimlerimiz Sayıştay, döneminde gerçekleştirdiği denetimler sonucu, kamu idareleri ve belediyelere ilişkin toplam 33 hesap inceleyerek 26 denetim raporu hazırlamış ve Meclise sunmuştur. Sözkonusu hesapların 17 si belediyelere ilişkin, 16 sı ise kamu idarelerine ilişkin hesaplardır. Denetlediğimiz yıllara ait hesapların genelde kayıtlar ile uyum içinde olduğu tespit edilmekle birlikte, denetçi raporunda yer alan saptamalar ve mevzuata aykırı uygulamalar nedeniyle denetlediğimiz 33 hesabın, 5 ine uygunluk verilmemiştir. Araştırmalar Sayıştay, araştırma gerektiren konulara ilişkin 2010 yılında 18 rapor hazırlamıştır. Bu araştırmalar içerisinde yer alan iki konuda, teknik bilirkişi raporuna başvurma gereği duyulmuştur. Denetimlerimiz sonucu tespit edilen yasa dışı işlemlere ilişkin hazırlanan raporlar ise gereği için Hukuk Dairesi ne gönderilmiştir.

14 12 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Yürüttüğümüz Diğer Görevler Sayıştay, harcama öncesi denetimimize gönderilen emeklilik ve özlük işlemleri, sübvansiyon ve/veya teşvik işlemleri ile ilama bağlı borçların kontrolünü yaparak doğacak hataları önlemektedir. Bakanlar Kurulu kararlarının yarattığı gerek mali sorumluluklara yönelik gerekse yasalara aykırı olup olmadığına yönelik araştırma yaparak, üretilen kararların değiştirilmesi ve/veya iptali yönünde görüş belirtmektedir. Kamu idareleri ve belediyelere gerek mali gerekse yasal açıdan uymaları gereken hususları hatırlatıcı ve yol gösterici genelgeler hazırlamaktadır. Talep edilen görüş ve şikayetleri değerlendirerek gerekli yazışmalara cevap vermekte ve sorunların saptanması halinde çözümlemektedir. Denetim faaliyetlerinin yerine getirilmesi sürecinde gerekli olan savunma, bilgi isteme ve benzer yazışmaları, gerçekleştirmektedir. Emeklilik ve Özlük İşlemleri Denetim kapsamına giren tüm kamu idareleri ile belediyelerde, sürekli, sözleşmeli, geçici ve işçi statüsünde görev yapan personelin emeklilik işlemleri, kıdem tazminatı, emeklilik fark işlemleri, emeklilik revizyon işlemleri ve özlük hakları ile dul, eş ve çocuklara ödenen emekli maaşları ve intibak işlemlerine ilişkin 1,531işlem denetlenmiş, Maliye Bakanlığı ndan gelen dosyaların özlük haklarına ilişkin ise 5,380 işlem, kontrol edilmiştir. Emeklilik ve Özlük İşleri denetimlerimiz sonucu tespit edilen 543,979.TL tutarındaki hatalı ve/veya eksik işlemler harcama öncesi düzeltilmiş ve haksız ödemelerin önüne geçilmiştir. Sübvansiyonlar ve/veya Teşvik İşlemleri Sayıştay, ihraç edilen süt ürünleri ile ilgili navlun desteği ödemeleri, açık ve soğuk çiğ sütleri ile ilgili sübvansiyon ve destek primi ödemeleri, doğal afet ve şiddetli fırtına sonucunda zarar görenlere yapılan ödemeler ve organik tarım yapan üreticilerin 2009 yılı kontrol ve sertifikasyon ücretlerinin karşılanması konularında toplam 48 işlemin ön denetimini gerçekleştirmiştir. İlama Bağlı Borçlar Mahkeme kararı uyarınca davacıya ödenmesi gereken meblağın kontrolüne ilişkin 15 işlem gerçekleştirilmiştir.

15 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Yayınladığımız Genelgeler Sayıştay, denetim alanına giren tüm kamu idareleri ile belediyelere gerek mevzuat uygulamalarına açıklık getirmek gerekse uygulamada görülen eksiklik ve aksaklıkların düzeltilmesi yönünde yol gösterici olmak amacıyla, 16 genelge yayınlamıştır. Sayıştay ın yayınladığı genelgelerde; Değiştirilmiş şekliyle 18/78 sayılı Sayıştay Yasasının 16. maddesi uyarınca hesap ve işlemleri Sayıştay denetimine giren Belediyelerin, hesaplarını en geç bütçe yılının kapanmasından sonraki ay sonuna kadar Sayıştay a sunmaları gerektiği ve sunmayanların Sayıştay Yasası nın 19(6). maddesinde belirlenen yasal müeyyidelere muhatap kalacağı hatırlatılmıştır. Değiştirilmiş Şekliyle 18/78 sayılı Sayıştay Yasasının 16(1). maddesi gereği, hesap yılı ve/veya hesap devresi 31 Aralık 2009 tarihinde son bulan tüm daire ve kuruluşlara ait 2009 mali yılına ait hesaplar ile hesap devresi takvim yılından farklı bir dönemi kapsayan kurum ve kuruluşlara ait hesapların yasada belirtildiği şekilde Sayıştay a ulaştırılması gerektiği hatırlatılmıştır. Sayıştay dan mali konular ile kamu kaynaklarının verimli, etkin ve tutumlu kullanılıp kullanılmadığı veya herhangi bir konu hakkında görüş talebinde bulunacak yöneticilerin, bu istemlerini Sayıştay Başkanlığı na yazılı olarak gerçekleştirmesi gerektiği, Sayıştay personelinin verdiği görüşlerin Sayıştay ı bağlamayacağı ve sorumluluğun bu yönteme başvuran yöneticilerde olacağı hususu bildirilmiştir. Kamu alacaklarının tahsili aşamasında son ödeme tarihi ile ilgili olarak tahsilatla görevli birimlerce farklı uygulamaların yapıldığı tespiti üzerine, bu konuda yeknesaklık sağlanması amacıyla KKTC Başsavcılığı ndan hukuki görüş alınmıştır. Anılan hukuki görüş çerçevesinde, son ödeme tarihi belirlenerek tahakkuk etmiş tüm vergi, resim, ücret ve harçlar ile trafik cezalarının son ödeme tarihinin hafta sonu veya resmi tatil günlerine denk gelmesi halinde ödemenin takip eden ilk iş günü içerisinde yapılması durumunda, bu ödemelerin zamanında ödenmiş sayılacağı sonucuna varılmıştır. Bu bağlamda, tüm tahsil amirliklerinin bu kuralı göz önünde bulundurmak suretiyle alacakların tahsilini gerçekleştirmesi gerektiği bildirilmiştir. Belediye Meclislerinin görev süresini aşan ve Bakanlar Kurulunun onayına sunulmayan sözleşmeler, Belediye Meclislerinin görev süreleri ile sınırlı olacağından doğabilecek her türlü mali sorumluluk sözleşmenin imzalandığı dönemdeki ilgili Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkanı na ait olacağı hususu bildirilmiştir. Seçim yasakları süresince, gerek Belediyelerde gerekse Belediye iştiraklerinde ve/veya kurmuş oldukları şirketlerde atama, terfi, barem ayarlaması ve nakil işlemleri gerçekleştirilmemesi ve 63/2007 sayılı Belediye Personel Yasası nda belirlenen kadroların doldurulmasından sonra Belediye bütçesinden mali kaynak aktarılarak kurulan belediye iştiraklerinde ve/veya kurmuş oldukları şirketlerinde, personel istihdam edilmemesi gerektiği, aksi uygulamalarda sorumluluğun uygulamayı yapanlarda olacağı belirtilmiştir.

16 14 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Belediyelerin kurmuş oldukları şirket ve/veya ortak oldukları iştiraklere yapılan istihdamlara ait bilgilerin Sayıştay Başkanlığı na iletilmesinin yasal zorunluluk olduğu hatırlatılmıştır. Meclis üyelerince incelenmek üzere talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi, belediye idaresinin yasa gereği ilgili şahıslara vermesi gerektiği hususu hatırlatılmıştır. Belediyelerce gerçekleştirilecek her türlü alımda ihale tüzüğü kurallarına titizlikle riayet edilmesi gerektiği hatırlatılmıştır. Sayıştay a sunulması gereken hesaplar ile ilgili yaşanan sıkıntının giderilmesine yönelik olarak, hesapları hazırlamakla görevli personele muhasebe eğitimi verilmesi kararlaştırılmış ve duyurulmuştur. Belediyelerin mevcut personel sayısı ve yapısı hakkında bilgi sahibi olmak, doğabilecek olumsuz sonuçları görebilmek, gerektiği takdirde ilgili birimleri uyarmak ve denetimlerimizi sağlıklı ve verimli bir biçimde sürdürebilmek için, tüm belediyelerin 31 Temmuz 2010 tarih itibarıyla çalıştırmakta oldukları tüm personele ait bilgilerin, Sayıştay Başkanlığına ulaştırılması talep edilmiştir. Mal ve hizmet alımlarında KDV oranının artmasına ilişkin Nisan 2010 tarihinde yapılan mevzuat değişikliği bağlamında, ihalesi eski orana göre sonuçlanıp sözleşmeye bağlanan alımlara ait fatura ve bunlara ilişkin ödemelerde yaşanan soruna çözüm bulmak amacıyla Başsavcılıktan görüş alınmıştır. Başsavcılık, belediyelerin de uygun görmesi halinde tarafların ek bir protokol yaparak mevcut sözleşmeyi tadil etmelerinin ve yeni mevzuat nedeniyle oluşan KDV oran farkını birlikte üstlenmelerinin ve/veya konuyu uzlaşarak çözmelerinin en uygun yöntem olacağı yönünde görüş vermiştir. İlgili Başsavcılık görüşü tüm belediyelere iletilmiştir.

17 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Dış Faaliyetlerimiz Yüksek Denetim Kurumlarındaki gelişmeleri yakından takip etmek, denetçilerimizin eğitimini sağlamak ve KKTC Sayıştay ının uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, Sayıştay ımız ile TC Sayıştay ı arasında eğitim ve sosyal alanda işbirliği protokolü imzalanmıştır. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ülkeleri Sayıştaylar Birliği (ECOSAI) eğitim komitesi çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay ı tarafından 5-16 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen Çevre Denetimi konulu kursa Sayıştay ımızdan iki denetçimiz katılmıştır. İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği ne (İKÖPAB) üye ülke temsilcilerinin katılımlarıyla Eylül 2010 tarihlerinde Afyonkarahisar da Bütçe Sürecinde Parlamentoların Değişen Rolü: İKÖPAB ve AB Üyesi Ülke Deneyimleri konulu uluslararası sempozyuma Sayıştay ımızdan Baş Denetçi vekilimiz katılmıştır. Avrupa Birliği müktesebatına uyum çalışmaları çerçevesinde Mali Kontrol başlığı altında yer alan Kamu İç Mali Kontrol (KİMK) çalışmalarına Sayıştay ı temsilen iki denetçimiz katılmıştır.

18 16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Organizasyon ve Kaynaklarımız Organizasyon Sayıştay da, bir Başkan, bir üye ve denetim faaliyetlerini yürütmek amacıyla denetçiler ve genel kadroya bağlı idari ve kitabet personeli bulunmaktadır. Sayıştay, denetim plan ve programlarını kendi hazırlamakta ve denetimlerin öncelik sırasını kendi belirlemektedir. Denetçiler tarafından hazırlanan denetim raporları üye ve Başkan gözetiminden geçmektedir. Emeklilik ve Özlük İşlemleri, ayrı bir birim oluşturularak görevlendirilen denetçiler tarafından sürdürülmektedir. Bunun yanında, araştırma, planlama, dış ilişkiler ve eğitim gibi denetime ve Başkanlığa destek faaliyetleri denetim destek grupları tarafından yürütülmektedir. Başkan ve Üyeler Sayıştay ın yönetimi ve temsil yetkisi Sayıştay Başkanına aittir. Sayıştay Başkanı, kurumun en üst yöneticisi olup genel işleyişten sorumludur. Üyeler, Sayıştay Başkanı nın yardımcısıdırlar ve Sayıştay Başkanı tarafından kendilerine verilen görevleri yerine getirirler. Sayıştay Başkanı ve Üyeleri Cumhuriyet Meclisi Başkanlığına başvuran adaylar arasından Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunca gizli oyla ve toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla seçilmektedir. Personel Sayıştay ın 64 kişilik denetçi kadrosundan 21 denetçi ve genel kadroya bağlı 23 idari ve kitabet personeli olmak üzere toplam 44 çalışanı bulunmaktadır. Sayıştay da çalışan denetçilerimiz ekonomi, maliye, istatistik ve işletme olmak üzere farklı meslek altyapılarına sahip olmakla birlikte, aralarında gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışmış deneyimli personellerimiz de bulunmaktadır.

19 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor KKTC Sayıştay Başkanlığı 2010 Osman KORAHAN Sayıştay Başkanı Şükrü CANKAYA Sayıştay Üyesi Ahmet GÜVENSOY Uzman Denetçi Vekili Mehmet Sıtkı UĞRAŞIN Baş Denetçi Mehmet ÇİLEM Baş Denetçi Vekili Mahmut DENİZCİOĞLU Kıdemli Denetçi Haluk ŞEVKİ Kıdemli Denetçi Gülgün SAHİR Kıdemli Denetçi Özlen ÖZTÜRK Kıdemli Denetçi Hüseyin SAADETOĞLU Kıdemli Denetçi Mehmet A. RIFKI Kıdemli Denetçi Sibel NAMİ Denetçi Mustafa AKSOY Denetçi Havva AKBAŞ Denetçi Fahriye KÖSEOĞLU Denetçi Feray TÜRKER Denetçi Meliha EKİNCİ Denetçi Tülay EREN Denetçi Ebru AKBIÇAK Denetçi Ece ÇELİKDAL Denetçi İpek SERÇELİK Denetçi Sergül TÜMER Denetçi Gamze M. BOZATLI Denetçi

20 18 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Sayıştay Bütçesi Sayıştay genel bütçe içinde kendi bütçesiyle yönetilir. Başkanlıkça Meclis Başkanlığına sunulan Sayıştay Bütçesi genel bütçe yasa tasarısına ithal edilmek üzere Meclis bütçesiyle birlikte Maliye Bakanlığına gönderilir. Sayıştay ın 2010 bütçe ödeneğinin ekonomik sınıflandırmaya göre dağılımı aşağıdaki gibidir Bütçe Ödenek Dağılımı Ekonomik Sınıflandırma Dağılımı Ödenek (TL) Personel Giderleri 2,825,438 Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet Primi Giderleri 135,886 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 298,775 Toplam 3,260,099 Kaynaklarımızı Nasıl Kullanıyoruz? 2010 yılı içerisinde kaynaklarımızın %50 si denetim faaliyetlerimiz için gerekli olan mal ve malzeme alımı için, %19 u müteahhitlik hizmetleri, iletişim araçlarının kullanımı, denetimlerde kullanılan teknik bilirkişi heyetlerine ödemeler, araçların kullanımı ve sigorta giderleri için, %9 u temsil ve tanıtma giderleri olmak üzere, yurt dışından gelen heyetlerin konaklama ve ağırlama giderleri ile Başkanın temsil giderleri için, %19 u makine ve teçhizat alımları ile bakım, onarım giderleri için, %2 si büro bakım ve onarım giderleri, %1 i yolluk giderleri için kullanılmıştır. Sayıştay ın 2010 yılı içerisinde gerçekleştirdiği Mal ve Hizmet Alım Giderlerinin Ekonomik sınıflandırmaya göre dağılımı aşağıdaki grafikte görülmektedir.

21 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Sayıştay daki Gelişmeler Sayıştay Raporları için Geçici Özel Komitenin Oluşturulması Haziran 2010 tarihinde Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda, Meclis Danışma Kurulu, Sayıştay raporlarını görüşen Ekonomi,Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin yoğun gündemi nedeniyle görüşemediği Sayıştay raporları için özel komiteye ihtiyaç duyulduğunu belirtmiş ve Sayıştay raporlarını görüşmek üzere beş üyeli geçici özel komite kurulması Meclis Genel Kurulunca oybirliği ile kabul edilmiştir. Sayıştay raporlarını görüşmek üzere oluşturulan Geçici Özel Komite, 2010 yılı sonu itibari ile altı raporumuzu görüşmüştür. Tüm Kamu İdareleri ile Belediyelerdeki İhtiyacı olan Personele Genel Muhasebe ve Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi Verilmesi Sayıştay a sunulması gereken hesaplar konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesine yönelik olarak Başkanlığımız ilk adımı atarak, ihtiyacı olan personele, muhasebe eğitimi verilmesini kararlaştırmış ve konuyu ilgili kamu idareleri ile belediyelerin bilgisine getirmiştir. Sayıştay Başkanlığı öncülüğünde ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği çerçevesinde 20 Eylül -22 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Genel Muhasebe ve Bilgisayarlı Muhasebe eğitimine, tüm kamu idareleri ile belediyelerden 262 personel katılmıştır. Sayıştay Denetçilerine Muhasebe Eğitimi Verilmesi Sayıştay denetçilerinin muhasebe bilgilerini tazelemelerine yönelik olarak DAÜ eğitimcileri tarafından denetçilere 26 ve 28 Ekim 2010 tarihlerinde Sayıştay Konferans Salonunda muhasebe eğitimi verilmiştir. Mali Kontrol Çalışmalarında Dış Denetim Avrupa Birliği müktesebatının Mali Kontrol faslı ile ilgili çalışmalar çerçevesinde, Sayıştay ımızı Ekim 2010 tarihlerinde dış denetim alanında AB uzmanı ziyaret etmiştir. AB uzmanının denetçilerle yapmış olduğu toplantılar sonucu, AB standartlarının öngördüğü bir dış denetim ile Sayıştay ımızın gerçekleştirdiği dış denetim arasındaki farklılıklar ortaya konulmuştur. AB uzmanı tarafından hazırlanacak boşluk analizi raporu sonucu, eğitim ihtiyaçlarımız belirlenecek ve bu doğrultuda gerekli adımlar atılacaktır.

22 20 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Performansımız Denetimlerimiz döneminde denetimi gerçekleştirilen ve ilgisine göre Meclise ve/veya Hukuk Dairesine ve/veya ilgili kuruma gönderilen toplam 44 rapor hazırlanmıştır. Başlıca raporlarımız ile ilgili konu başlıkları ekte yer almaktadır yılına ilişkin denetim faaliyetlerimizin dağılımı aşağıdaki tabloda verilmektedir Denetim Faaliyetlerimizin Dağılımı Denetimler Rapor Sayısı Uygunluk Bildirimleri - Belediye Denetimleri 12 Kamu İdarelerine İlişkin Denetimler 14 Araştırmalar 18 Toplam 44

23 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Yürüttüğümüz Diğer Görevler Sayıştay harcama sonrası denetimleri yanında, harcama öncesi denetim işlemlerini de yürütmektedir. Sayıştay, 2010 yılında emeklilik ve özlük işlemleri, sübvansiyon ve/veya teşvik işlemleri ve ilama bağlı borçlara ilişkin toplam 6,974 işlem üzerinde denetim gerçekleştirmiştir yılı içerisinde, kamu idareleri ve belediyelere yol gösterici ve hatırlatma niteliğinde toplam 16 genelge yayınlanmış, sağlamak, kamu idareleri ve/veya belediyelerdeki uygulamalar ile ilgili yapılan kısa incelemelerin sonuçlarını bildirmek amacıyla ve kurum ve/veya kuruluşlardan talep edilen görüşler ve/veya çeşitli şikayet yazılarına karşılık verilebilecek cevaplar için toplam 731 yazışma gerçekleştirmiştir yılında yürüttüğümüz faaliyetlerimiz ve işlem sayıları, aşağıdaki tabloda sunulmaktadır. Denetim faaliyetlerinin yerine getirilmesi sırasında bilgi ve belgeye ulaşmak, denetim sırasında karşılaştığı hukuki konular ile ilgili Hukuk Dairesinden görüş talep etmek, hazırlanan denetim raporlarının takibini Yürüttüğümüz Diğer Faaliyetlerin Dağılımı Faaliyetlerimiz İşlem Sayısı Emeklilik ve Özlük işlemleri 6,911 Sübvansiyon ve/veya Teşvik İşlemleri 48 İlama Bağlı Borçlar 15 Yayınladığımız Genelgeler 16 Diğer Yazışmalarımız 731

24 22 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor 2010 Başlıca Raporlarımız Mali Yılı T.C. Kökenli Krediler, Devletin Kefalet Mükellefiyetleri ve T.C. Hibe ve Yardımları ile ilgili denetim (9 Mart 2010 tarih ve HA. 1/2010 sayılı rapor) 2. Spor Fonu Gelirlerinin 2007 Mali Yılı Denetimi (16 Aralık 2009 tarih ve HS.1/2009 sayılı rapor) 3. Spor Fonu Gelirlerinin 2008 Mali Yılı Denetimi (23 Aralık 2009 tarih ve HS.4/2009 sayılı rapor) 4. Spor Fonu Gelirlerinin 2009 Mali Yılı Denetimi (23 Haziran 2010 tarih ve HS.3/2010 sayılı rapor) 5. Mağusa Sanat Tiyatrosunun Dönemi Hesaplarının Denetimi (11 Ocak 2010 tarih ve EA.1/2010 sayılı rapor) 6. Gümrük ve Rüsumat Dairesi Ercan Şube Amirliği 2008 Mali Yılı Gelir Denetimi ( 8 Şubat 2010 tarih ve TE.1/2010 sayılı rapor) 7. Gümrük ve Rüsumat Dairesi Girne Şube Amirliği 2009 Mali Yılı Gelir Denetimi ( 30 Haziran 2010 tarih ve TE.2/2010 sayılı rapor) 8. Muhaceret Dairesi 2008 Mali Yılı Gelirleri Denetimi (24 Mayıs 2010 tarih ve ME-FT.4/2010 sayılı rapor) 9. Muhaceret Dairesi 2009 Mali Yılı Gelirleri Denetimi ( 11 Haziran 2010 tarih ve ME.-FT.5/2010 sayılı rapor) 10. KKTC Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumunun 1 Temmuz Haziran 2010 Dönemi Denetimi (22 Temmuz 2010 tarih ve HS.4/2010 sayılı rapor) 11. Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Mali Yılı Kesin Hesaplarının Denetimi ( 16 Temmuz 2010 tarih ve HŞ. 6/2010 sayılı rapor) 12. Nüfus Kayıt Dairesi 2008 Mali Yılı Gelirleri Denetimi ( 27 Temmuz 2010 tarih ve ME.FT.6/2010 sayılı rapor) 13. Nüfus Kayıt Dairesi 2009 Mali Yılı Gelirleri Denetimi (27 Temmuz 2010 tarih ve ME.FT.7/2010 sayılı rapor) 14. Konut Edindirme İdaresi 2008 Mali Yılı Denetimi (30 Temmuz 2010 tarih ve HS.5/2010 sayılı rapor)

25 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Konut Edindirme İdaresi 2009 Mali Yılı Denetimi (30 Temmuz 2010 tarih ve HS.6/2010 sayılı rapor) 16. Değirmenlik Belediyesi 2008 Mali Yılı Denetimi (5 Şubat 2010 tarih ve ME.- FT.1/2010 sayılı rapor) 17. Güzelyurt Belediyesi Mali Yıllarına ilişkin Denetim (15 Şubat 2010 tarih ve HS.1/2010 sayılı rapor) 18. Güzelyurt Belediyesi 2009 Mali Yılı Denetimi (24 Ağustos 2010 tarih ve HS.9/2010 sayılı rapor) 19. Girne Belediyesi 2008 Mali Yılı Kesin Hesap Denetimi (30 Nisan 2010 tarih ve HS-TE.1/2010 sayılı rapor) 20. Alsancak Belediyesi 2008 Mali Yılı Genel Denetimi (6 Ağustos 2010 tarih ve SN.3/2010 sayılı rapor) 21. Dikmen Belediyesi Mali Yılları Kesin Hesap Denetimi ( 2 Nisan 2010 tarih ve HŞ.2-4/2010 sayılı rapor) 23. Lapta Belediyesi 2008 Mali Yılı Kesin Hesap Denetimi ( 18 Ağustos 2010 tarih ve HŞ. 8/2010 sayılı rapor) 24. Lapta Belediyesi 2009 Mali Yılı Kesin Hesap Denetimi ( 24 Ağustos 2010 tarih ve HŞ.9/2010 sayılı rapor) 25. İskele Belediyesi Mali Yılları Kesin Hesap Denetimi (30 Temmuz 2010 tarih ve MD.3/2010 sayılı rapor) 26. Yeni Erenköy Belediyesi Mali Yılları Kesin Hesap Denetimi (24 Nisan 2010 tarih ve HŞ. 5/2010 sayılı rapor) 27. Vadili Belediyesi 2009 Mali Yılı Kesin Hesapları Denetimi (24 Eylül 2010 tarih ve 10/2010 sayılı denetim raporu) 28. Savyon Ltd e ait Siteye Elektrik Temini Projesi Hakkında Araştırma (8 Ocak 2010 tarih ve EÇ.1/2010 sayılı rapor) 29. KKTC Elektrik Kurumu nun Bağımsız Denetim Hizmeti Satın Alımına İlişkin Araştırma (5 Mart 2010 tarih ve MD.1/2010 -EÇ.2/2010 sayılı rapor) 22. Lapta Belediyesi 2007 Mali Yılı Kesin Hesap Denetimi ( 14 Ağustos 2010 tarih ve HŞ.7/2010 sayılı rapor)

26 24 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Yıllık Rapor Toprak Ürünleri Kurumunun Mali Durumu Hakkında Araştırma (16 Mart 2010 tarihli yazı) 31. KKTC Elektrik Kurumunun 1 Ocak Aralık 1997 Dönemi Tahsilatlarına ilişkin Denetim ( 7 Mayıs 2010 tarih ve EÇ.4/2010 sayılı rapor) 32. Lefke de Oturan Güzelyurt Kaza Mahkemesinin Gelirlerine ilişkin Araştırma (7 Mayıs 2010 tarih ve SN. 2/2010 sayılı rapor) 33. Eski Sanayi Holding Binaları Olarak Bilinen Binalar ile Arazinin İhale Yönetimi ile Satışı Hakkındaki S(K- II) sayı ve tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile ilgili Araştırma ( 24 Mayıs 2010 tarih ve HA 2/2010 sayılı rapor) 34. Dördüncü Piyade Alay Komutanlığı Kantin Hesapları ile ilgili Araştırma (7 Haziran 2010 tarih ve HS-TE.2/2010 sayılı rapor) 35. Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun 1999 Mali Yılı Kesin Hesapları ile ilgili Araştırma ( 2 Haziran 2010 tarihli rapor) 36. Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi nin 400 Yıllık Miras, Kıbrıs ta Evkaf Kayıtları Sergileri, Mare Monte Otel in Demirbaşları ve Lara Beach in Kiralanması Konularına İlişkin Araştırma (30 Nisan 2010 tarih ve MAR.2 -ME-FT.3/2010 sayılı rapor) 37. Vakıflar İdaresinde Toplu İş Sözleşmeleri, Dome Otelin İşletme Devri, Bevak Cons. Ltd. e ait Arazi Kiralanması, Londra Binası Tahliyesi, Eski Genel Müdürün Saray Otel e Borçları ile ilgili Araştırma. (11 Mayıs 2010 tarih ve MAR-MA.1/2010 sayılı rapor) 38. KKTC Elektrik Kurumunun Dizel Jeneratör Santral Projesi İhalesine İlişkin Araştırma ( 27 Mayıs 2010 tarih ve MD.2-EÇ.3/2010 sayılı rapor) 39. İhtiyat Sandığı Girne Binası Hakkında Araştırma (12 Temmuz 2010 tarihli yazı ekinde sunulan bilirkişi raporu) 40. KKTC Elektrik Kurumunun Borç-Alacak Dengesi ile Genel Durumu Hakkındaki Araştırma.(14 Temmuz 2010 tarih ve MD.4-EÇ.5/2010 sayılı rapor) 41. Sosyal Yardım veya Özürlü Maaşı Alan Kişiler ile Yoksul Olup, Elektrik Enerjisinin Bağlı Olmadığı Konutlarda Oturan KKTC Vatandaşlarının Konutlarına Elektrik Bağlanmasına ilişkin S(K-II) Sayı ve tarihli Bakanlar Kurulu Kararı nın Uygulama Sonuçları ile ilgili Araştırma (19 Temmuz 2010 tarih ve EA.1/2010- HA.3/2010 sayılı rapor) 42. Gazimağusa Yeni Devlet Hastanesi Yapım İşlerinin Şartnamelere Uygun Olarak Yapılıp Yapılmadığı Hakkındaki Araştırma. 43. Lefke de Oturan Güzelyurt Kaza Mahkemesi nin Mazbata Gelirlerine İlişkin Araştırma ( 9 Ağustos 2010 tarih ve SN 3/2010 sayılı rapor) 44. Spor Dairesi ne Bağlı Milli Piyangolar Birimi Gazi Mağusa Şubesi nin Kasa Sayımı (12 Ekim 2010 tarih ve HS.TE.3/2010 sayılı rapor)

27 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Yolu, Lefkoşa KKTC Mersin 10 Türkiye Tel: +90 (392) (392) (392) Faks: +90 (392) Web sitesi:

28 Grafik Düzenleme: Ramazan Dağ Fotoğraflar: Özel Ünerdi

29

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı Mayıs-Temmuz 2010 Faaliyet Raporu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı Mayıs-Temmuz 2010 Faaliyet Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı Faaliyet Raporu Sayıştay Başkan Vekili nin Mesajı Sayıştay, denetimleri sonucu hazırladığı raporlar ile kamu yönetiminde hesap verme sorumluluğunun güçlendirilmesine

Detaylı

2012 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m

2012 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m 1983 1983 SS A AY AY Y Y II Ş TA ŞT 1978 1978 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 11/2015 13 Kasım, 2015 2012 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m Bu rapor,

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak

KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak KIRKLARELİ BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç 1: Bu Yönergenin amacı Kırklareli Belediyesi İnsan

Detaylı

Gazimağusa Belediyesi 2012-2014 Mali Yıllarını Kapsayan Dönemde Kanalizasyon Bağlama Ücretleri Ve Tahsila na İlişkin Dene m Raporu.

Gazimağusa Belediyesi 2012-2014 Mali Yıllarını Kapsayan Dönemde Kanalizasyon Bağlama Ücretleri Ve Tahsila na İlişkin Dene m Raporu. 1983 1983 SS A AY AY Y Y II Ş TA ŞT 1978 1978 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 2/2016 22 Ocak, 2016 Gazimağusa Belediyesi 2012-2014 Mali Yıllarını Kapsayan Dönemde Kanalizasyon

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI MERSİN AKDENİZ BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

2014 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m

2014 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m 1983 1983 SS A AY AY Y Y II Ş TA ŞT 1978 1978 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 5/2016 8 Ağustos, 2016 2014 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m Bu rapor,

Detaylı

geliştirmek ve bu kapsamda verilecek diğer görevleri yerine getirmek, verileri toplamak, analiz etmek ve yorumlamak,

geliştirmek ve bu kapsamda verilecek diğer görevleri yerine getirmek, verileri toplamak, analiz etmek ve yorumlamak, 1. GENEL OLARAK Mali Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülecek görevler, Belediyedeki diğer dairelerin aksine, Merkezi Hükümet tarafından 5018 sayılı Kanun uyarınca yürürlüğe konulmuş bulunan, Strateji

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN 1. İlk Ombudsman Nail Atalay 2. Anayasa nın 114. Maddesi 3. Ombudsman Yasası 4. Ombudsman ın atanması

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Çorum Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile teşkilat yapısını ve işleyişini düzenlemektir.

Detaylı

Piyangolar Birimi 2010 Mali Yılı Hesapları Dene m Raporu

Piyangolar Birimi 2010 Mali Yılı Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 25/2013 23 Aralık, 2013 Piyangolar Birimi 2010 Mali

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular

KKTC YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ OMBUDSMAN. 5. Ombudsman ın görev ve yetkileri ile yetki devri. 6. Ombudsman ın yetkisi dışında olan konular KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK YÖNETİM DENETÇİSİ (OMBUDSMAN) Adres: 143, Bedrettin Demirel Caddesi, Kat: 4 Lefkoşa Telefon: 22 75 814-22 75 954 Fax: 22 88 907 1. Anayasa nın 114. Maddesi 2. Ombudsman

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI Hazırlayan: Binali KOÇ, C.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü 58140 SİVAS. Adı Soyadı : Ünitesi : İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Görevi : Üst Yönetici/Yöneticileri : Rektör Astları : Şube Müdürü, Ayniyat

Detaylı

DIŞ DENETİM VE SAYIŞTAYIN YENİ MALİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDE DEĞİŞEN RÖLÜ VE YAPISI

DIŞ DENETİM VE SAYIŞTAYIN YENİ MALİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDE DEĞİŞEN RÖLÜ VE YAPISI DIŞ DENETİM VE SAYIŞTAYIN YENİ MALİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDE DEĞİŞEN RÖLÜ VE YAPISI Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi ve Mali Analiz Yüksek Lisansı Bütçe Uygulamaları ve Mali Mevzuat

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Amaç ve kapsam Bu yönerge, İzmir Büyükşehir

Detaylı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ PLANLAMA VE YAPILAŞMAYA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMA Sevilay ARMAĞAN Mimar Şb. Md. Tel:0312 4102355

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Meclis Karar Numarası : 2016/012 Meclis Karar Tarihi : 14.01.2016 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 21.01.2016 Amaç T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

KANUN. Kanun No. 5583 Kabul Tarihi : 22/2/2007

KANUN. Kanun No. 5583 Kabul Tarihi : 22/2/2007 28 Şubat 2007 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26448 KANUN FUTBOL MÜSABAKALARINDA MÜŞTEREK BAHİSLER TERTİBİ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5583 Kabul Tarihi

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Yrd.Doç.Dr.Eyüp ALTINÖZ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul kurullarına başkanlık eder ve kurul kararlarının

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMİ GAZETE Sayı: 96 EK I 24 Eylül, 1993

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMİ GAZETE Sayı: 96 EK I 24 Eylül, 1993 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMİ GAZETE Sayı: 96 EK I 24 Eylül, 1993 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 16 Eylül, 1993 tarihli birleşiminde kabul olunan "Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ [(30.4.1981 R.G. 37 EK III A.E. 211 Sayılı Tüzüğün), (12.6.1981 R.G. 53 EK III A.E. 301),

Detaylı

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK)

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/6/2013 TARİH: 4 Temmuz, 2013 : HAZıRLA YAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Lefkoşa Kaymakamlığı 2011 Malİ Yılı Gelir

Detaylı

31/2000 TALİM VE TERBİYE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

31/2000 TALİM VE TERBİYE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Mayıs, 2000 tarihli birleşiminde kabul olunan Talim ve Terbiye Dairesi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) Yasası Anayasa nın 94(1) maddesi gereğince,

Detaylı

İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU

İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU NECMETTİN ERBAKAN Ü N İ V E R S İ T E S İ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU İÇ KONTROL SİSTEMİ 01/06/2015 tarihinde birimimizde

Detaylı

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE SAGLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı;

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TEŞKİLAT, GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK I. KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Kuruluş Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme

Detaylı

HAFTA 7. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NDA ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ HEDEFLER ĠÇĠNDEKĠLER

HAFTA 7. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NDA ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ HEDEFLER ĠÇĠNDEKĠLER YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NDA ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ HEDEFLER Bu konunun sonunda, Yükseköğretim mevzuatı kapsamında üniversite hastanelerinin yapı ve işleyişini öğrenebileceksiniz. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK

Detaylı

SS A Y ŞT DENETİM RAPORU MD 10/ Kasım, 2015

SS A Y ŞT DENETİM RAPORU MD 10/ Kasım, 2015 1983 1983 SS A AY AY Y Y II Ş TA ŞT 1978 1978 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 10/2015 3 Kasım, 2015 M ll Eğ t m Denetleme Değerlend rme ve Yönlend rme Kurulu nda (MEDDYK)

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM GÖREV TANIMLARI. Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri için gerekli olan basılı ve elektronik ortamdaki her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak, uluslararası

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETÜT VE PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETÜT VE PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETÜT VE PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Başkentteki Yardımcı Kuruluşlar. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Başkentteki Yardımcı Kuruluşlar. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Başkentteki Yardımcı Kuruluşlar Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Yardımcı Kuruluşlar Hükümete veya bakanlıklara görevlerinde yardımcı olmak, belirli konularda görüş bildirmek, bir idari

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

DENETİM RAPORU MD 1/ Şubat 2018

DENETİM RAPORU MD 1/ Şubat 2018 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 1/2018 6 Şubat 2018 İnönü Beled yes Çalışanları Tarafından 01.01.2015-30.06.2017 Tar hler Arasında Yapılan Tahs lat Makbuzu İptal ve Düzeltme

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM ORTAK HÜKÜMLER

BİRİNCİ BÖLÜM ORTAK HÜKÜMLER BİRİNCİ BÖLÜM ORTAK HÜKÜMLER ALTIEYLÜL Belediye Başkanlığı Bünyesindeki Müdürlüklerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Kuruluş BİRİNCİ BÖLÜM Ortak Hükümler

Detaylı

Genel Tarım S gortası Fonu 2011 Mal Yılı Kes n Hesap Denet m Raporu

Genel Tarım S gortası Fonu 2011 Mal Yılı Kes n Hesap Denet m Raporu 1983 1983 SS A AY AY Y Y II Ş TA ŞT 1978 1978 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 6/2015 23 Eylül, 2015 Genel Tarım S gortası Fonu 2011 Mal Yılı Kes n Hesap Denet m Raporu

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Atatürk Kültür, Dil ve

Detaylı

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK)

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/~2013 TARİH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve Geçitkale

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Lüleburgaz Belediyesi Tesisler Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1-

Detaylı

T.C. ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. ÇİĞLİ BELEDİYESİ EĞİTİM KÜLTÜR SPOR VE YARDIMLAŞMA KOMİSYONU RAPORU Karar:2011/03 Konu: Yönetmelik. Sayın Meclis Heyetine /03/2011 Belediyemiz Meclisinin 03.03.2011 Tarihli Toplantısında Komisyonumuza

Detaylı

2010 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m

2010 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m 1983 1983 SS A AY AY Y Y II Ş TA ŞT 1978 1978 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 8/2015 19 Ekim, 2015 2010 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m Bu rapor,

Detaylı

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Bornova Belediye

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI R-G : 74 6 Temmuz, 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 26 Haziran, 1989 tarihli birleşiminde kabul olunan Genel Ortaöğretim Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası, Anayasanın

Detaylı

Jeoloji ve Maden Dairesi 2010 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

Jeoloji ve Maden Dairesi 2010 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 19/2013 25 Kasım, 2013 Jeoloji ve Maden Dairesi 2010

Detaylı

BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR

BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR SINIF ÜNVANI DER. KADRONUN BULUNDUĞU BİRİM ADET GİH ŞEF 3 MEMUR

Detaylı

İÇ KONTROL UYGULAMALARINDA DIŞ DENETİM. FEYZULLAH OKUMUŞ (Sayıştay Uzman Denetçisi) MESUT ÜNAL (Sayıştay Uzman Denetçisi)

İÇ KONTROL UYGULAMALARINDA DIŞ DENETİM. FEYZULLAH OKUMUŞ (Sayıştay Uzman Denetçisi) MESUT ÜNAL (Sayıştay Uzman Denetçisi) İÇ KONTROL UYGULAMALARINDA DIŞ DENETİM FEYZULLAH OKUMUŞ (Sayıştay Uzman Denetçisi) MESUT ÜNAL (Sayıştay Uzman Denetçisi) 1 SUNUM PLANI A. İÇ KONTROL B. DIŞ DENETİM (Sayıştay Denetimi) C. İÇ KONTROL AÇISINDAN

Detaylı

TÜRK YARGI SİSTEMİ YARGITAY Öğr. Gör. Ertan Cem GÜL MYO Hukuk Bölümü Adalet Programı

TÜRK YARGI SİSTEMİ YARGITAY Öğr. Gör. Ertan Cem GÜL MYO Hukuk Bölümü Adalet Programı TÜRK YARGI SİSTEMİ YARGITAY Öğr. Gör. Ertan Cem GÜL MYO Hukuk Bölümü Adalet Programı Yargıtay, tanımı Anayasa ile yapılan, işlevleri, mensupları ve bunların seçimi ve diğer kuruluş esasları, Anayasa'da

Detaylı

TMMOB DENETLEME KURULU RAPORU

TMMOB DENETLEME KURULU RAPORU 7. TMMOB DENETLEME KURULU RAPORU TMMOB 43.DÖNEM DENETLEME KURULU GENEL KURULA SUNULACAK DENETLEME RAPORU DENETLEME TARİHİ : 29 Nisan 2016 DENETLEME DÖNEMİ : 01 Nisan 2014 31 Mart 2016 DENETLEME KURULU

Detaylı

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1: (1) Bu yönetmeliğin amacı Fatih Belediyesi, Emlak

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler AMAÇ: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Kartepe Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları

Detaylı

T.C. YUSUFELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YUSUFELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YUSUFELİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Kültür ve Sosyal İşler

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Çanakkale Belediyesi Fen

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI İSTANBUL BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ VE KAPSAM:

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Konya Büyükşehir Belediyesi,

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

Jeoloji ve Maden Dairesi 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

Jeoloji ve Maden Dairesi 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 21/2013 25 Kasım, 2013 Jeoloji ve Maden Dairesi 2012

Detaylı

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı, Özel Kalem Müdürlüğünün kuruluş,

Detaylı

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa isim Tefsir Fasıl 96

Detaylı

Jeoloji ve Maden Dairesi 2009 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

Jeoloji ve Maden Dairesi 2009 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 18/2013 25 Kasım, 2013 Jeoloji ve Maden Dairesi 2009

Detaylı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedef ve Esaslar Amaç Madde 1- Manisa Su ve Kanalizasyon

Detaylı

Belediyenin gelirleri

Belediyenin gelirleri Belediyenin gelirleri a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. c) Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler. d)

Detaylı

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 12/02/2010 Kabul Sayısı: 65 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 06/03/2010 Tarihli

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Kütahya

Detaylı

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER I. GENEL BİLGİ... 3 A Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 B Fiziksel

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE BELEDİYESİ KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Kentsel Tasarım Müdürlüğünün görev, yetki ve

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar 45/1987 BÜTÇE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa İsim Tefsir Dairenin Kuruluş

Detaylı

2009 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m

2009 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m 1983 1983 SS A AY AY Y Y II Ş TA ŞT 1978 1978 1983 SA Y I Ş T AY 1978 KKTC SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 4/2015 15 Eylül, 2015 2009 Mal Yılı Bütçes Kes n Hesap Genel Uygunluk B ld r m Bu rapor,

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII YARGIITAY BAŞKANLIIĞII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

T.C. ÇİĞLİ BELEDİYESİ HUKUK KOMİSYONU RAPORU. Karar:2011/16 29/03/2011 Konu: Disiplin Amirleri Yönetmeliği Ve Sicil Amirleri Yönetmeliği.

T.C. ÇİĞLİ BELEDİYESİ HUKUK KOMİSYONU RAPORU. Karar:2011/16 29/03/2011 Konu: Disiplin Amirleri Yönetmeliği Ve Sicil Amirleri Yönetmeliği. T.C. ÇİĞLİ BELEDİYESİ HUKUK KOMİSYONU RAPORU Karar:2011/16 29/03/2011 Konu: Disiplin Amirleri Yönetmeliği Ve Sicil Amirleri Yönetmeliği. Sayın Meclis Heyetine Belediyemiz Meclisinin 03.03.2011 Tarihli

Detaylı

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1: Bu Yönetmeliğin

Detaylı

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ [(19.4.1985 R.G. 35 EK III A.E. 207 Sayılı Tüzüğün), (31.12.2010 R.G. 220 EK III A.E. 786) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] GENEL TARIM SİGORTASI YASASI

Detaylı

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 15/2013 18 Kasım, 2013 İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU 7269 İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU Kanun Numarası : 3796 Kabul Tarihi : 30/4/1992 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 5/5/1992 Sayı : 21219 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. HENDEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 : Bu yönetmeliğin amacı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İşletme ve İştirakler Müdürü Şef İdari İşler Servisi İşletme ve İştirakler Servisi T.C. KARS BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV

Detaylı

Muhaceret Dairesi 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

Muhaceret Dairesi 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 24/2013 17 Aralık, 2013 Muhaceret Dairesi 2012 Mali

Detaylı

KAPAKLI BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK

KAPAKLI BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK KAPAKLI BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM,HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR VE İLKELER MADDE 1- AMAÇ: Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TBMM Başkanlık Makamının Onay Tarihi : 26.06.2012 Sayı : 74144 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/029 Meclis Karar Tarihi : 12.06.2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 19.06.2014 Amaç ve

Detaylı

ONUR KURULU ve GÖREVLERİ. Onur Kurullarının Kurulması ve Çalışması Onur Genel Kurulu

ONUR KURULU ve GÖREVLERİ. Onur Kurullarının Kurulması ve Çalışması Onur Genel Kurulu Onur kurulu nedir? ONUR KURULU ve GÖREVLERİ Bir öğretmenin başkanlığında, kötü davranış ve uyarma gibi cezaları gerektiren küçük disiplin olaylarını incelemek, sonuçlandırmak ve bu konu ile ilgili okul

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.12.2013 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 09.12.2013

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması Sayfa No İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 1. GENEL GÖREV TANIMLARI... 1 1.1. Enstitü Müdürü Görev Tanımı...

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 16/2013 18 Kasım, 2013 İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. PERSONEL > Akademik Personel Şube Müdürlüğü

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. PERSONEL > Akademik Personel Şube Müdürlüğü HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı PERSONEL > Akademik Personel Şube Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı idari teşkilatında bulunan Akademik Personel Şube Müdürlüğü'nün başlıca

Detaylı

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU DEKANLIK İlgili mevzuat ile Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ve nca belirlenen amaç, ilke ve talimatlar doğrultusunda, Fakülte ile ilgili hizmetlerin yerine getirilmesi ve koordinasyonu sağlamak. Dekanlık

Detaylı

TRABZON İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

TRABZON İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU TRABZON İL ÖZEL İDARESİ 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 3 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı