T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ECE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCİ UYGULAMA REHBERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ECE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCİ UYGULAMA REHBERİ"

Transkript

1 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ECE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCİ UYGULAMA REHBERİ Değerli Öğrencilerimiz, ECE Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında başlayacağınız gözlem ve uygulama sürecinin hepiniz için başarılı ve yararlı bir süreç olmasını dileriz. Bu rehber sizlere bu derslerde yapmakla sorumlu olduğunuz işlemleri detaylı anlatmak üzere hazırlanmıştır. Uygulama sürecinin detaylı anlatımından önce aşağıdaki hususlara dikkat çekilmesi faydalı olacaktır; - Öğrencilerimizin uygulama için gidecekleri okullara temiz ve uygun kıyafetlerle ( gelmeleri gerekmektedir. - Öğrenci izin alması gereken bir durumda uygulama sorumlu öğretim üyesini ve uygulama okulu ve öğretmenini bilgilendirmeli ve mazeretini belgelendirmelidir. Yoklama çizelgesine devamsız olunan gün işlenmeli ve o günün telafisi sonrasında zorunlu olarak yapılmalıdır. - Uygulama okulunuzda çalışan öğretmen ve diğer personelle işbirliği içinde çalışmanız, giriş-çıkış saatlerine dikkat etmeniz ve okul kurallarına uymanız beklenmektedir. - Hazırladığınız etkinlikleri, günlük ve aylık planları uygulama sorumlusu öğretim üyesinin onayını aldıktan ve gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra uygulamalısınız. - Uygulama öncesinde gereken hazırlıklarınızı yapmanız, sonrasında eksiklik hissettiğiniz yönlerle ilgili uygulama öğretmeninizden görüşler almanız ve kendinizi geliştirmeye çalışmanız sizin açınızdan yararlı olur. Başarılar dileriz. Dersin Tanımı (YÖK) Öğretmenlik Uygulaması I; Uygulama okulunda bir gün içinde yapılacak isleri belirleme, bir günlük plan hazırlama (planın gerektirdiği ortam, materyal ve ölçme araçlarını hazırlama), hazırladığı planı ya da plandaki bazı etkinlikleri uygulama, bir öğrenci için istenmeyen davranışları yönetme planı hazırlama, uygulama ve değerlendirme, bu dersteki uygulamalar ile ilgili öz değerlendirme raporu doldurma, portfolyo hazırlama. Öğretmenlik Uygulaması II; Her hafta bir günlük plan hazırlama, hazırlanan planı uygulama, uygulamanın okuldaki öğretmen, öğretim elemanı ve uygulama öğrencisi tarafından değerlendirilmesi, değerlendirmeler doğrultusunda düzeltmelerin yapılması ve tekrar uygulama yapılması, portfolyo hazırlama. Öğretmenlik Uygulaması Dersi Kapsamı Öğretmenlik uygulaması dersi 2 saati teori 6 saati uygulama olmak üzere haftalık 8 saatlik (5 kredilik/10 AKTS) bir ders olarak okutulmaktadır. Teorik ders Fakültede/Enstitüde bir Öğretim Elemanı tarafından verilirken uygulama kısmı Okullarda, Uygulama Öğretmeni gözetiminde yapılmaktadır.

2 Dersin Amacı Öğretmen adayının, bir okul öncesi öğretmeninin okulda geçirdiği süre boyunca gerçekleştirdiği etkinlikler, görevleri, sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Okul öncesi dönem çocuğunu daha yakından gözlemlemesini, tanımasını ve onlara uygun etkinlik planları hazırlamasını sağlamak. Planlanan etkinliklerin uygulanmasında ve değerlendirilmesinde gerekli olan mesleki becerileri ve tutumları geliştirmesini sağlamak. Ders Yükümlülükleri- Hazırlanacak Evraklar Öğretmenlik uygulaması dersi günlük devam çizelgesi (EK 10) ve öğretmenlik uygulaması öz değerlendirme raporu (EK 11) öğrenciler tarafından her hafta düzenli şekilde yazılıp dosyaya eklenecek. 1- Gözlem Formları a) Okul Gözlem formu Uygulamanın başladığı ilk iki hafta öğrencilerin okul ve sınıf gözlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu gözlem şu unsurları içermelidir; Gözlem 1. Hafta: Okul hakkında genel bilgiler (kaç sınıf var?, kaç öğretmen var?, toplamda ve sınıflar bazında kaç çocuk var?, okulda çalışan personel sayısı?, okulun devlet okulu mu, özel okul mu olduğu?, kısaca tarihi?) - Sınıfın günlük akış planı - EK 8 ( - linkte yer almaktadır.) Gözlem 2. Hafta: - Sınıf haritası-genel yerleşim planı/krokisi. - Sınıfın ve okulun genel fiziksel düzeni (okul kaç katlı, okulun, sınıfın, oyun alanlarının m2 cinsinden ifade edilmesi, kullanılan renkler, duvar kaplamaları, yer döşemesi, mobilyalar, raflar, güvenlik önlemleri, materyallerin depolanması ve yerleşimi, ışıklandırma, öğrenme merkezleri vb) (Materyal listesi Ek 9.) - Bahçenin krokisinin çizimi - Fiziksel ortam ile ilgili sizin görüşleriniz ve önerileriniz. b) Çocuk Gözlem formu Dönem boyunca bir çocuk belirleyerek onu gözlemlemeniz ve çocuk gözlem formunu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca gözlem formuna göre dönem sonunda gözlenen çocuğa yönelik bir gelişim raporu yazılmalıdır. (Çocuk Gözlem Formu Örneği Ek 1. Ve Çocuk Gelişim Gözlem Formu Ek 2.) ( EK 1 ve EK 2 linkte yer almaktadır.) 2- Etkinlik Planları: Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri çeşitleri şeklinde her çeşitten birer tane dönem sonuna kadar geliştirilerek uygulanacaktır. 10 ayrı olarak hazırlanan etkinlik planlarında etkinlik çeşitleri (Türkçe, matematik, oyun vb.), çalışma şekilleri (büyük grup, küçük grup, bireysel), etkinliğin uygulandığı yer (iç ve dış mekânlar) ve etkinliklere ayrılan sürenin dengeli bir şekilde ayarlanması gerekmektedir.) Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olacak şekilde etkinlik planları hazırlamalıdır.

3 3- Günlük ve Aylık Planlar: 3. Hafta ile başlayan ay için bir günlük ve bir aylık plan hazırlanacaktır Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olacak şekilde günlük (6saat) plan hazırlanacaktır. (MEB 2013 Okul öncesi eğitim programı eğitim akış formatı (Ek 7). ( EK 7 linkte yer almaktadır.) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programında yer alan aylık plan, MEB 2013 aylık eğitim planı formatı (Ek3), MEB 2013 kavramlara aylık eğitim planlarında yer verme durumu çizelgesi (Ek 5.) ve MEB 2013 kazanım ve göstergelere aylık eğitim planlarında yer verme durumu çizelgesi (Ek 6.) ile birlikte hazırlanmalıdır. (EK 5, EK 3 ve EK 6 linkte yer almaktadır.) Etkinlik Planın Hazırlanması ve Uygulanması 2013 Okul Öncesi Eğitim Programında verilen tam günlük eğitim akışı ve etkinlik planı olarak hazırlanılması beklenmektedir. Staj yaptıkları kurumunun öğretmenlerinin yönlendirmesi ile aylık plan çerçevesinde belirlenen kazanım ve göstergeleri amaçlayan etkinlikler hazırlanması beklenmektedir. Danışmanın ve sınıf öğretmenin onayı alındıktan sonra uygulanmaya başlanmalıdır. Aşağıda günlük eğitim akışı ve etkinlik planı ile ilgili beklenen kriterleri bulabilirsiniz. Günlük Eğitim Akışı Günlük eğitim akışı, öğretmenin o gün yapacağı çalışmalara düzenli bir şekilde yer verdiği çerçeve bir plandır. Güne başlama zamanı, oyun zamanı, etkinlik zamanı ve günü değerlendirme zamanı ile beslenme ve dinlenme zamanı gibi rutin etkinlikleri içerir (EK.8) ( EK 8 linkte yer almaktadır )(MEB,2013). Hazırlanan etkinliklerle zamanlarının gün içerisinde belirlenerek serbest oyun, kahvaltı, dinlenme ve gün sonunda çocukların, öğretmenin ve programın değerlendirmesi şekilde raporlanması gerekmektedir. Etkinlik Planı MEB Etkinlik planı formatında (Ek 4.) EK 4 linkte yer almaktadır) hazırlanacak olan bütünleşik etkinlikler aşağıda verilen esaslara dayalı olarak hazırlanması beklenmektedir. 1.Etkinlik Adı: Uygulanacak olan etkinliğin kısaca hatırlanmasını kolaylaştırıcı, betimleyici bir isim verilmesi beklenir. 2.Etkinliğin Çeşidi: Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Etkinliklerin bir etkinlik planının öğrenme sürecinde arka arkaya sıralanması demek bütünleştirmek demek değildir. Bütünleştirilmiş etkinlik, birden fazla etkinliğin uygun geçişlerle bir araya getirilmesinden oluşur. Bütünleştirilmiş etkinlik planı yazarken bütünleştirilmiş hareket ve matematik etkinliği gibi isimlendirerek yazılabilir. Etkinlikler bireysel, küçük grup veya büyük grup şeklinde planlanıp uygulanabilir. Staj süresince bütün etkinlik çeşitlerine dengeli bir şekilde yer verilmesi ve uygun koşullar sağlandığı durumlarda etkinler sınıf içerisinde olduğu gibi açık havada da gerçekleştirilmesi beklenmektedir. 3.Yaş grubu: 36-48,48-60 ve ay şeklinde belirtilmelidir. 4.Çocuk Sayısı: Etkinlerin uygulandığı çocuk sayısını belirtir.

4 5.Kazanım ve Göstergeler: Çocukların gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurularak o ay için belirlenen kazanım ve göstergeler arasından o gün için ulaşılması beklenenler gelişim alanları belirtilerek açık olarak yazılır. Uygulanan etkinlikle direkt alakalı olması ve etkinlik çeşitleri ile tutarlı olması beklenmektedir. 6.Materyaller: Öğrenme sürecinde kullanılacak olan materyaller yazılır. Materyaller seçilirken çalışma sayfaları gibi materyallerin soyut ve yapılanmış olmasından dolayı az tercih edilmesine dikkat edilmelidir. Materyallerin yaratıcılıklarını destekleyecek, yapılandırılmamış, esnek, geri dönüşümlü veya artık materyallerden seçilmesine önem verilmelidir. 7.Sözcükler/Kavramlar:Öğrenme sürecinde çocukların sözcük dağarcığını zenginleştirecek yeni sözcükler yazılır. Aylık plandada belirtilerek ele alınacak yeni kavramlar kategorileri ile birlikte yazılır. Örn: Renkler: yeşil,mavi, Duygular: Mutlu-mutsuz. (MEB, sf.) 8.Öğrenme Süreci: Öğrenme süreci belirlenen kazanımlara yönelik olarak açıklanırken dikkat edilmesi gereken noktalar; Eğitim ortamının nasıl düzenleneceği yazılır. (Çocukların oturma düzeni) Çocukların nasıl yönlendirileceği açıklanır. (Çocuklara verilen yönergeler) Giriş aktivitesi açıklanır. (Isınma çalışması,sohbet v.s.) Materyallerin nasıl kullanılacağı yazılır. Aktif öğrenme ve çocuk merkezli temelli oluşturulan etkinliklerde öğretmenin ve çocuğun süreçteki rolü belirtilir.(kullanılan öğretim yöntemleri, örnek sorulan sorular, açıklama ve tanımlamalar detaylı bir şekilde yazılır) Bütünleşik etkinlikler arasında geçiş aktivitesi yazılır. 9.Değerlendirme: MEB programında belirtilen 4 çeşit soru tipinin öğrenme sürecinden sonra yazılması beklenmektedir. Etkinliğin süreç olarak gözden geçirilmesini sağlayıcı sorular sorulur (betimleyici sorular). Örn:Bahçede hangi materyaller kullanarak bitikileri inceledik? Çocuğun etkinlikle ilgili yaşantı ve duygularını paylaşmasına fırsat verilir (duyuşsal sorular). Örn:bahçede inceleme yaparken karşılaştıklarını nasıl sizi etkiledi? Heyecanlandınız mı? Hangi duyguları hissettiniz? Gün için alınan kazanım ve göstergelere ilişkin uçlu sorular sorulur (kazanımlara yönelik sorular). Örn:şimdi bahçeden topladığımız yaprakları sayalım Öğrenmelerinin kalıcılığının sağlanması amacıyla çocuklara etkinlikte yaşadıkları ile kendi yaşantıları arasında ilişki kurabilmeleri için sorular sorulur (yaşamla ilişkilendirme soruları). Örn:evinizin bahçesinde gördüğünüz bitkiler nelerdir? 10.Aile katılımı:her bir etkinlik planı için bir aile katılımı etkinliği oluşturulması beklenmektedir.aile katılımı etkinlikleri düzenlerken çocuğun,ailenin,öğretmenin ve okulun yararına olacak şekilde bütüncül bir yaklaşımla yazılmalıdır. Aile katılımı etkinliğinin etkinlik planı ile ilgili olması,etkinlikleri evde uygulamada aileye rehber olması ve tamamlayıcı bir nitelik taşıması beklenir. MEB tarafından hazırlanan okul öncesi eğitim programı ile bütünleştirilmiş aile destek eğitim rehberinden yaralanabilir. Bkz: /file/obader_2013.pdf. 11.Uyarlama: Sınıfta özel gereksinimli bir çocuk bulunması durumunda, çocuğun engel türü ve düzeyi belirtildikten sonra bu etkinliğin yönteminde, kullanılan materyallerde ve öğrenme sürecinde yapılacak düzenlemeler ile dikkat edilmesi gereken noktalar yazılır. Sınıfınızda özel gereksinimli çocuk yok ise herhangi bir engel türünü seçerek olası bir uyarlama yazılır.

5 Hafta-Tarih 1. Hafta 2. Hafta 3. Hafta 4. Hafta 5. Hafta 6. Hafta 7. Hafta 8. Hafta 9. Hafta 10. Hafta 11. Hafta 12. Hafta 13. Hafta 14. Hafta Final haftası portfolyo teslimi Uygulama Günleri Konular Gözlem Gözlem Etkinlik hazırlama ve Uygulama Ara değerlendirme (2 etkinlik planı raporu) Portfolyo o Gözlem Formları o 10 etkinlik planı o Aylık, günlük planlar o Devam çizelgesi Öğretmenlik uygulaması I dersi 14 hafta ve Öğretmenlik uygulaması II dersleri 14 hafta olmak üzere 28 hafta sürmektedir. Öğrencilerin her hafta 6 saat uygulama okulunda bulunmaları zorunludur. Öğretmenlik uygulaması-i ve Öğretmenlik uygulaması-ii dersinin bitiminde öğretmen adayı, klasör halinde bir dosya hazırlayarak fakültedeki sorumlu öğretim elemanına teslim eder. Bu dosyada şu belgeler bulunmalıdır: AŞAĞIDAKİ KURALLARA UYULMADAN HAZIRLANAN DOSYALAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. Dosya; - Kapak sayfası (Örnekte verildiği biçimde hazırlanacaktır-fotoğraflı) - Kapak (Fotoğraflı) - Renkli Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı (Örnekteki resim kullanılacaktır) - Renkli Atatürk fotoğrafı (Örnekteki resim kullanılacaktır) - Gençliğe Hitabe (Örnekteki resim kullanılacaktır) - Öğretmen Andı (Örnekteki resim kullanılacaktır) - Dönem süresince uygulama okulunda yapılan etkinlikler ve öz-değerlendirme raporlarının portfolyo şeklinde kronolojik olarak sıralanması, - Haftalık devam çizelgesinin uygulama öğretmenine imzalatılarak ilgili etkinliğin öncesinde dosyalanması,

6 - Dönem boyunca yapılan etkinliklere ilişkin hazırlanan belgelerin değerlendirme formunun arkasına ilave edilmesi, - Dönem sonunda staj çalışmasının genel bir değerlendirilmesinin (elde edilen deneyimler, karşılaşılan problemler, uygulamanın daha etkili olması için öneriler vb.) bireysel olarak yapılması ve öz-değerlendirme formuna en az iki sayfa halinde yazılması, - Öz-değerlendirme formlarının yazımında mavi kalem ile el yazısı kullanılacak, bilgisayar ortamından alınan çıktılar kabul edilmeyecektir. Öğretmenlerin devam çizelgelerine imzalarını mavi kalem ile atmaları sağlanmalıdır. - NOT: Öğretmenlik uygulamasında 2013 MEB Okul Öncesi Eğitim Programı kılavuz olarak temel alınmıştır.

7 1. Örnek Sayfalar 1. Örnek Kapak Sayfası TC BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ANABİLİM DALI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DOSYASI ÖĞRENCİNİN RESMİ Öğrencinin Adı Soyadı : Numarası : Öğretim Türü :

8 2. İstiklal Marşı

9 3. Atatürk Resmi

10 4. Atatürk ün Gençliğe Hitabesi

11 5. Öğretmen Andı

12 2. Biçimlendirilmiş örnek sayfa düzeni BAŞLIK Metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin metin (Bu sayfanın sayfa biçimlendirmesini metin kısmında kullanabilirsiniz)

13 (EK-9) Blok merkezi materyalleri Meteryal Listesi

14 Sanat materyallari Müzik materyalleri Sosyo dramatik oyun materyalleri Fen merkezi materyalleri Kitap merkezi materyalleri Genel sınıf mobilyaları

15 (EK -10) BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİ GÜNLÜK DEVAM ÇİZELGESİ Aday Öğretmenin: Adı-Soyadı : Numarası : Bölüm / Anabilim Dalı: Uygulama Okulu : Uygulama Öğretmeni : Öğretim Yılı /Dönemi : / Güz Yarıyılı ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİ GÜNLÜK DEVAM ÇİZELGESİ Gözlem Yapılan Tarih Gözlem Yapılan Sınıf ve Saat Ders ve İşlenen Konu Uygulama Öğretmeninin İmzası 1.ders 2.ders 3.ders 4.ders 5.ders 6.ders Bu belge öğretmen adayı tarafından doldurulacak ve uygulama öğretmeni tarafından imzalanacaktır. Öğrencinin sınıfta bulunmadığı ders saatlerinin imzalanmamasına özen gösterilmelidir. İmzaların mavi kalem ile atılması rica olunur. Uygulama öğretmeninden farklı bir öğretmen ile ders yapıldı ise öğretmenin adını Ders ve İşlenen Konu başlığı altına yazınız..

16 (EK-11) BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİ ÖZ-DEĞERLENDİRME RAPORU (1.sayfa) Aday Öğretmenin Adı-Soyadı :... Numarası :... Bölüm / Anabilim Dalı:. Uygulama Okulu :... Uygulama Öğretmeni :... Öğretim Yılı / Dönemi : / Güz Yarıyılı Etkinlik No ve Başlığı :...

17 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI-I ÖZ-DEĞERLENDİRME RAPOR FORMU

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE 473-474 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ Değerli Öğrencilerimiz, ECE 473-474 Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI SNO 472 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II KILAVUZU Bu ders öğretmen adayının öğretmenlik formasyonu

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi Değerli Öğretmenimiz; Hacettepe Üniversitesi 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi 3. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır.

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL 2012 1 Bu ders öğretmen adayının bizzat öğretmenlik formasyonunu edinebilmesi için

Detaylı

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır.

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI OKULÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ KILAVUZU DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EREĞLİ- 2012 Bu ders öğretmen adayının bizzat öğretmenlik formasyonunu edinebilmesi için düzenlenmiştir.

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilköğretime bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının gelişim

Detaylı

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ Sayın danışman; Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim Programı yenilenerek 2013-2014 öğretim yılından itibaren

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Amaç: Bu kılavuz, Ege Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU FOTOĞRAF Öğrencinin; Öğretmenin; Öğrenci No :. Adı :... Adı :. Soyadı :... Soyadı :. Okulu :... Sınıfı :.... Öğretim T. :. Yaş Grubu :... Tlf No :.

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM Gözlem Yönerge Kitapçığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BAHAR

Detaylı

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem Değerli Öğretmenimiz; 2. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem dersinin

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ Öğretmen Adayına Öğretmenlik Uygulamasına başlayıp öğretmenlik görevini tam olarak üstlenmeden

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Staj Raporu Öğrencinin Adı-Soyadı T.C. Numarası : Bölümü : : (Times New Roman Kalın 16 Font) ESKİŞEHİR T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 303 OKUL DENEYİMİ DERSİ UYGULAMA KILAVUZU Değerli Öğretmenimiz; Anabilim dalımızın 3. Sınıf öğrencisi 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapan Öğretmen Adayı Adı Soyadı : Gözlem Yapılan Öğretmen Adayı : Gözlem Yapılan Sınıf Düzeyi : Gözlem Yapılan Tarih:..

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Form No: 5. Zorunlu Staj Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : ADI : ADRESİ : TELEFON : STAJ YAPILAN İŞ YERİNİN ( )

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu KARS-2019 i Bu yönerge, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU VE TEZ ÖNERİ FORMU ANKARA

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU VE TEZ ÖNERİ FORMU ANKARA T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KLAVUZU VE TEZ ÖNERİ FORMU ANKARA Ocak-2018 1 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu Tez Önerisi Hazırlama kılavuzunun amacı,

Detaylı

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi 2018-2019 Güz Dönemi Etkinlik Takvimi ETKİNLİK TARİHLERİ YAPILACAK ETKİNLİKLER 1. Hafta 08 Ekim - 12 Ekim 2018 Öğrencinin uygulama yapacağı

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR... 2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ... 3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA

Detaylı

ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI

ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI ADÜ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIġMALARI EK 1 Uygulama Okulu:. Yıl: Dönem:. Uygulama Öğretim Elemanı:. Bölüm: Uygulama Öğretmeni:. Tel. No:.. Grup Sorumlusu:... Tel. No:.. ÖĞRETMEN ADAYI DÖNEM

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Bu dosyada örneği sunulan ve öğretmen adayı tarafından temin edilecek olan ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ETKİNLİK PLANI nı (Ek 1) haftalık olarak

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2 Öğretmenlik Uygulaması Dersi: Usul ve Esaslar Fakültemizin dördüncü sınıf öğrencileri ve Formasyon Programı öğrencilerimiz

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Size verilen dosya içerisinde her öğrenci için doldurmanız gereken bir form (ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMEN ADAYI DEVAM ÇİZELGESİ) bulunmaktadır.

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II KILAVUZU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II KILAVUZU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II KILAVUZU (SINIF ÖĞRETMENLİĞİ) Bu ders öğretmen adayının bizzat öğretmenlik formasyonu edinebilmesi için düzenlenmiştir. Öğretmenlik

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2013 YAZ STAJI RAPOR DOSYASI Adı ve Soyadı Bölümü Okul No Yaz Stajı Sorumlusu Kurum Yetkilisi Yaz Stajı Yürütücüsü ÖĞRENCİ STAJI YAPTIRACAK

Detaylı

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI TC ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI Öğretmenlik Uygulaması Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: Çalışma Plânı (Ek-5), Ders Gözlem Formu (Öğretmen adayının kendisinin, gözlem yaptığı derslerde dolduracağı

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI 1. Bu uygulama kurallarının amacı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümü 8. Yarıyılda

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2016 T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR...2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ;...3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA ÖĞRETİM

Detaylı

STAJ ESASI VE USULLERİ

STAJ ESASI VE USULLERİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI VE USULLERİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

1. BÖLÜM OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ PROGRAMI

1. BÖLÜM OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ PROGRAMI İçindekiler Önsöz... ix 1. BÖLÜM OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ PROGRAMI TÜRK MİLLÎ EĞİTİMİNİN GENEL AMAÇLARI... 1 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN AMAÇLARI... 2 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN TEMEL İLKELERİ... 2 1. OKUL ÖNCESİ DÖNEMİN

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU KİMLİK FORMU(Tablo 3)

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU KİMLİK FORMU(Tablo 3) T.C. STAJ RAPORU KİMLİK FORMU(Tablo 3) Adı Soyadı:.. No:. Staj Yapılan Kulüp/Kurum: Staj Yapılan Spor Dalı: Staj Yılı ve Dönemi:./ Staj Süresi :.Hafta,.Saat Staj Değerlendirme Notu:.. Sorumlu Öğrt. Elemanı

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBI DOKÜMANTASYON III VE TIBBİ DOKÜMANTASYON IV UYGULAMA REHBERİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBI DOKÜMANTASYON III VE TIBBİ DOKÜMANTASYON IV UYGULAMA REHBERİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBI DOKÜMANTASYON III VE TIBBİ DOKÜMANTASYON IV UYGULAMA REHBERİ AMAÇ: Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkan V. ÖĞR.

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI 2017-BAHAR 23 ŞUBAT 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EK 1. PROJE/ETKİNLİK

Detaylı

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih :

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Ek 1 Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : Beden Eğitimi Ders Sürecinde; 1. Güler yüzlü enerjik ve otoriter bir tavır sergilenmiştir.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Ekim, 2017 Ankara Önsöz Bu kılavuz, 20.-20. öğretim yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi nde Öğretmenlik

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU.

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU. T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU Staj Süreci 1. Staj eğitimi akademik tatillerde, 2 farklı staj alanında, her birisi

Detaylı

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU Dersin İçeriği: Topluma hizmet uygulamalarının önemi, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU 20. -20... T.C.

Detaylı

ANTRENÖRLÜK DENEYİMİ DEFTERİ

ANTRENÖRLÜK DENEYİMİ DEFTERİ 1 ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ YARDIMCI UZMANLIK ANTRENÖRLÜK UYGULAMASI ANTRENÖRLÜK DENEYİMİ DEFTERİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI NUMARASI SINIFI :. :. :. :. AKSARAY 2 ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞI Yapmakla

Detaylı

STAJ İŞ VE DEVAM TAKİP ÇİZELGESİ

STAJ İŞ VE DEVAM TAKİP ÇİZELGESİ Ek.3- Staj İş ve Devam Takip Çizelgesi STAJ İŞ VE DEVAM TAKİP ÇİZELGESİ İŞ NO TARİH YAPILAN İŞİN ADI BİRİM SORUMLUSU İMZA 1.GÜN 2.GÜN 3.GÜN 4.GÜN 5.GÜN 6.GÜN 7.GÜN 8.GÜN 9.GÜN 10.GÜN 11.GÜN 12.GÜN 13.GÜN

Detaylı

STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: Staj Dosyasının Hazırlanması: Staj Sonrası Yapılacak İşlemler:

STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: Staj Dosyasının Hazırlanması: Staj Sonrası Yapılacak İşlemler: Ek. Staj Rehberi STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: 1- Öğrenimleri devam eden öğrencilerin stajlarını yarıyıl veya yaz aylarında yapması esastır. Ancak öğrenci bütün derslerinden başarılı

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ STAJ YÖNERGESİ AMAÇ: Madde 1: Stajın amacı, öğrencilerin öğrenim gördükleri program ile ilgili iş

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ Kapsam Madde 1- Bu Yönerge, Meslek Yüksekokullarında bulunan programların gerektirdiği nitelikteki STAJ uygulamalarını ve bu uygulamaların

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERTSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. SELÇUK ÜNİVERTSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ EĞİTİMİ UYGULAMA ESASLARI Sayfa No 1 / 5 1) İŞYERI EĞİTİMİNİN AMACI a) Öğrencilere lisans programlarıyla ilgili işyerlerini yakından tanıtmak, b) Öğrencilerin öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek

Detaylı

ALAN incelemesi DERSi YÖNERGESi

ALAN incelemesi DERSi YÖNERGESi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KOCAELİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ ALAN incelemesi DERSi YÖNERGESi HAZIRLAYANLAR Prof. Dr. Yüksel BAYKARA-ACAR Arş. Gör. Nurgül CERTEL Öğr. Gör. Elvan ATAMTÜRK ŞUBAT,

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU Bingöl 2013 ÖNSÖZ Enstitümüze bağlı Anabilim Dallarında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin hazırlayacakları lisansüstü

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Ek 2. İş Yeri Eğitimi Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ EĞİTİMİ RAPOR DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : Fotoğraf (Zorunlu) ADI

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ DOSYASI

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ DOSYASI GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ DOSYASI Aday Öğretmenin Adı Soyadı Numarası Uygulama Okulu Uygulama Öğretmeni :. :. :. :. 2 EK - 1 GİRESUN

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU 1 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ TANITIM BİLGİLERİ FORMU Öğretmen adayının Adı Soyadı Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Yılı ve Dönemi Uygulama Okulunun Adı Uygulama Öğretmeninin

Detaylı

MİNİK OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ. AYLIK ve GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI (36-48 AY)

MİNİK OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ. AYLIK ve GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI (36-48 AY) MİNİK OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ (36-48 AY) AYLIK ve GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2016-2017 HAZIRLAYANLAR Serap Kırımlı Özdemir Tuba Çay Sağlam Deniz Özben Şerife Umarusman EDİTÖR Elif Konar REDAKSİYON Meryem

Detaylı

şeklinde yürütülen geniş kapsamlı ve detaylı bir çalışmadır.

şeklinde yürütülen geniş kapsamlı ve detaylı bir çalışmadır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FENBİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DÖNEM PROJESİ DERSİ YAZIM VE SUNUM KILAVUZU 1. GENEL KONULAR 1.1. Tanım Çukurova Üniversitesi,

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU ŞUBAT 2014 Öğretmenlik Uygulaması dersi öğretmen adayının bizzat öğretmenlik

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU 2016-2017 T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU "[Staj yapılan işletmenin adı - sadece ilk harfler büyük olacak]" HAZIRLAYAN [Ad ve Soyadı Sadece

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU POSTA HİZMETLERİ UZEM PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI T.C. KİMLİK NO ADI SOYADI NUMARASI PROGRAMI SINIFI STAJ YAPILAN YER BÖLÜM STAJ SORUMLUSU ONDOKUZ

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU YAZ STAJI DOSYASI HEMŞİRELİK ESASLARI HEM102

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU YAZ STAJI DOSYASI HEMŞİRELİK ESASLARI HEM102 UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU YAZ STAJI DOSYASI HEMŞİRELİK ESASLARI HEM102 Adı Soyadı Okul Numarası Tarih YAZ STAJI ÇALIŞMASI Adı Soyadı : Okul Numarası : Staj Başlama Tarihi : Staj Bitirme

Detaylı

Yüksek Lisans Tezinin Fen Bilimleri Enstitüsüne Teslimi Edilebilmesi İçin Sağlanması Gereken Asgari Koşullar

Yüksek Lisans Tezinin Fen Bilimleri Enstitüsüne Teslimi Edilebilmesi İçin Sağlanması Gereken Asgari Koşullar Yüksek Lisans Tezinin Fen Bilimleri Enstitüsüne Teslimi Edilebilmesi İçin Sağlanması Gereken Asgari Koşullar Yüksek Lisans öğrencisi, Yüksek Lisans tez konusundan çıkartılmış en az bir Konferans yayını

Detaylı

4.1. Genel Açıklamalar Amaç

4.1. Genel Açıklamalar Amaç lîölültl 4 : m Ö&&1M1MJK U i JMAS1 U &3U3L &ÇWL. t l/di # 4.1. Genel Açıklamalar 4.1.1. Amaç Öğretmenlik Uygulaması II çalışmalarında amaç öğretmen adaylarına, kazandıkları genel kültür, alan eğitimi ve

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2017 GAZİANTEP İÇİNDEKİLER Sayfa ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNİN AMACI 3 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM İÇİ UYGULAMALI DERS TAKİP DEFTERİ 20... -20... EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI... YARIYILI Öğrenci ve Ders Tanıtım Formu Öğrencinin Foto Adı Soyadı T.C. Kimlik Numarası

Detaylı

12. maddesinde belirtilen belgeler ile yine. Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği (OÖEKY) EK-8

12. maddesinde belirtilen belgeler ile yine. Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği (OÖEKY) EK-8 1. Anasınıfına kaydedilecek çocuklar için Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği nin 12. maddesinde belirtilen belgeler ile yine Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği (OÖEKY EK-8 de belirtilmiş olan

Detaylı

EĞLENCELİ OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ. AYLIK ve YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

EĞLENCELİ OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ. AYLIK ve YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI EĞLENCELİ OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ (60 Ay ve Üzeri) AYLIK ve YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017-2018 HAZIRLAYANLAR Serap Kırımlı Özdemir Tuba Sağlam Deniz Özben EDİTÖR Elif Konar REDAKSİYON Meryem Uçar

Detaylı

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ AİBÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEK OKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS : Ö ğretm enlik U ygulam ası SINIFI: 4 DERS SAATİ: 2 teorik+6 U ygulam a SÜRE : II. Y arıyıl KREDİSİ : 5 DERS KODU:4Û5 Dersin

Detaylı

MİNİK OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ. AYLIK ve YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

MİNİK OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ. AYLIK ve YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI MİNİK OKUL OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ (36-48 AY) AYLIK ve YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2018-2019 HAZIRLAYANLAR Serap Kırımlı Özdemir Tuba Çay Sağlam Deniz Özben Şerife Umarusman EDİTÖR Elif Konar REDAKSİYON

Detaylı

TC İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ RAPORU/DEFTERİ HAZIRLAMA İLKELERİ

TC İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ RAPORU/DEFTERİ HAZIRLAMA İLKELERİ TC İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ RAPORU/DEFTERİ HAZIRLAMA İLKELERİ Haziran, 2013 İçindekiler GİRİŞ... 3 A. Öğrenci Staj Raporu/Defterinin Başlıca Bölümleri...

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HAVZA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÖĞRETİM YILI BÖLÜM / PROGRAM STAJ TARİHİ TELEFON/FAKS

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HAVZA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÖĞRETİM YILI BÖLÜM / PROGRAM STAJ TARİHİ TELEFON/FAKS T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HAVZA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI 20. 20. ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ BİLGİLERİ ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO BÖLÜM / PROGRAM STAJ TARİHİ : : : : İŞ YERİ BİLGİLERİ

Detaylı

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma sürecidir. Eğitim yaşantısının nihayetindeki önemli amaçlarından

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - II 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilkokullara bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

BİRİM DIŞI UYGULAMA YARDIMCI DAL STAJ DOSYASI

BİRİM DIŞI UYGULAMA YARDIMCI DAL STAJ DOSYASI T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU.. LİSANS PROGRAMI BİRİM DIŞI UYGULAMA YARDIMCI DAL STAJ DOSYASI YARDIMCI DAL STAJINDAN SORUMLU ÖĞRETİM ELEMANI Adı-Soyadı-İmza KULÜP-KURUM ADI

Detaylı

BİRİM DIŞI UYGULAMA SPOR YÖNETİMİ STAJI DOSYASI

BİRİM DIŞI UYGULAMA SPOR YÖNETİMİ STAJI DOSYASI T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİM DIŞI UYGULAMA SPOR YÖNETİMİ STAJI DOSYASI SPOR YÖNETİMİ STAJINDAN SORUMLU ÖĞRETİM ELEMANI ADI-SOYADI-İMZA

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2015 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ

DERS TANITIM BİLGİLERİ DERS TANITIM BİLGİLERİ DERSİN ADI (tr : DERSİN ADI (en: Akademik Birim : Bölüm : Dersin Kodu : Zorunlu/Seçmeli : Sınıf : Yarıyıl ( 1 / 2 : ÇOMÜ Kredisi : AKTS Kredisi : Dersin Dili : H.Ders Saati : Teorik

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : NUMARASI : E-MAIL ADRESİ : TELEFON NUMARASI: STAJ YAPILAN

Detaylı

NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE

NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE NEDEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM? OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN TEMEL ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME MERKEZLERİ AYLIK EĞİTİM PLANI GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI GÜNE BAŞLAMA ZAMANI OYUN ZAMANI ETKİNLİK ZAMANI GÜNÜ DEĞERLENDİRME

Detaylı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı 2018-2019 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 UYGULAMA DERSLERİNİN AMACI... 4 DERSİN DEVAM/DEVAMSIZLIK DURUMU... 5 DEĞERLENDİRMEDE

Detaylı

20..- 20.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI IV. SINIF İŞ BAŞINDA EĞİTİM I ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

20..- 20.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI IV. SINIF İŞ BAŞINDA EĞİTİM I ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 20..- 20.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI IV. SINIF İŞ BAŞINDA EĞİTİM I ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU ÖĞRENCİNİN: ADI SOYADI OKUL

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMA DERSİ KILAVUZU VE FORMLARI DÜZCE 2017-BAHAR ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Çözümleri

Bilgi Teknolojisi Çözümleri Bilgi Teknolojisi Çözümleri İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ MALATYA 2009 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1. Bu Yönergenin amacı

Detaylı

BİRİM DIŞI UYGULAMA ANA DAL STAJ DOSYASI

BİRİM DIŞI UYGULAMA ANA DAL STAJ DOSYASI T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI BİRİM DIŞI UYGULAMA ANA DAL STAJ DOSYASI Adı-Soyadı-İmza ANA DAL STAJINDAN SORUMLU ÖĞRETİM ELEMANI KULÜBÜN

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU YAZ STAJI DOSYASI CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ HEM

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU YAZ STAJI DOSYASI CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ HEM UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU YAZ STAJI DOSYASI CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ HEM 202 Adı Soyadı Okul Numarası Tarih YAZ STAJI ÇALIŞMASI Adı Soyadı : Okul Numarası : Staj Başlama Tarihi

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DİPLOMA ÇALIŞMA YÖNERGESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DİPLOMA ÇALIŞMA YÖNERGESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DİPLOMA ÇALIŞMA YÖNERGESİ 1. TANIM ve AMAÇ 1.1 Diploma çalışması, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü son yarıyıl öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca almış oldukları mesleki

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge den amaç, öğrencilerin alanlarıyla

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi/Enstitüsü Çocuk Gelişimi Programı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi/Enstitüsü Çocuk Gelişimi Programı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi/Enstitüsü Çocuk Gelişimi Programı Dersin Adı: Okul Öncesi Eğitim Uygulaması I Sorumlu Öğretim Üyesi: Ait Olduğu Programın Adı: Çocuk Gelişimi Yarıyılı: 7 Kodu:

Detaylı