Ayşe Örnek

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ayşe Örnek 24.05.2012"

Transkript

1 Ayşe Örnek Bu Innermetrix Motivasyon Faktörleri Raporu, Dr. Eduard Spranger ve Gordon Allport'un bir bireyi neyin motive ettiği ve harekete geçirdiği konusundaki araştırmalarının bir bileşimidir. Bu iki araştırmacı tarafından keşfedilen itici güçlerin yedi boyutu, bireyleri kendilerine özgü yeteneklerinden yararlanmak için harekete geçiren faktörleri anlamamıza yardımcı olur. Motivasyon Faktörleri Raporu, size kendi motivatörlerinizi ve güdülerinizi anlama ve yaptığınız şeylere karşı daha uyumlu ve tutkulu olmanızı sağlayarak performansınızı en üst seviyeye çıkarma konusunda yardımcı olacaktır Copyright Innermetrix İngiltere ABD Güney Afrika Avustralya Asya Orta Doğu. Tüm hakları saklıdır. Bu rapor Innermetrix tarafından önceden yazılı onay verilmeden hiç bir şekil ve surette çoğaltılamaz (elektronik, mekanik, faks, fotokopi, kayıt, ya da benzeri).

2 Rapor Hakkında Innermetrix tarafından yürütülen araştırmalar, en başarılı insanların kendilerini tanıma ( öz farkındalık ) özelliğini paylaştığını göstermektedir. Bu kişiler, kendilerini başarılı kılacak durumların farkına varırlar ve bu da onların kendi motivasyonlarını kullanarak amaçlarını başarmak için yollar bulmalarını kolaylaştırır. Aynı zamanda kendilerini sınırlayan şeylerin ne olduğunu, hangi alanlarda etkili olamayacaklarını da anlarlar ve bu sayede nelerin onlara ilham vermeyeceğini ya da başarı yolunda motive etmeyeceğini görürler. Doğal motivasyonlarını daha iyi anlayan kişiler, doğru fırsatların peşine, doğru nedenlerle düşme ve arzuladıkları sonuçlara ulaşma şanslarını artırırlar. Bu rapor motivasyonun yedi boyutunu ölçer. Bunlar: Estetik - denge, uyum ve şekil için güdü. Fayda Odaklı - ekonomik ya da fayda sağlayan sonuçlar için güdü. Bireyci - bağımsız ve benzersiz biri olarak öne çıkma güdüsü. Güç Odaklı - etkiye sahip olma ya da kontrolü elinde bulundurma güdüsü. Yardımsever - insancıl çabalar ya da başkalarına özveriyle yardım etme güdüsü. Sistem Odaklı - düzen, rutin ve yapı oluşturma güdüsü. Öğrenme Odaklı - Bilgi, öğrenme ve anlama güdüsü. Motivasyon Faktörleri Raporunun Unsurları Motivasyon Faktörleri Raporu güdülerin ya da değerlerin özgün ve bağımsız yedi boyutunu ölçmek için eşsiz bir araçtır. Benzeri araçların çoğu, motivasyon faktörlerinin Bireyci ve Güç Odaklı boyutlarını tek bir madde altında birleştirerek bu faktörleri sadece altı boyutta inceler. Motivasyon Faktörleri Raporu, bu alandaki en önemli iki araştırmacının orijinal çalışmalarına ve modellerine sadık kalmıştır. Böylelikle, kendi özgün motivasyonlarınızı ve güdülerinizi anlamanız için size gerçekten yardımcı olacak bir profil sunar. Ayrıca, Motivasyon Faktörleri Raporu çeşitli terimleri derecelendirmek için tıkla ve taşı yöntemini sunarak aracı daha sezgisel ve tarafsız olarak uygulamanızı ve sonunda aklınızdaki sıralamayı ekranınızda görmenizi sağlayan ilk araçtır. Son olarak, Motivasyon Faktörleri Raporu seçimlerinizi bugünkü yaşantınızla ilgili kılmak için en güncel ifadelerin listesini içerir ve böylelikle mümkün olan en geçerli sonuçlara ulaşmayı garantiler.

3 Yedi boyuta yakından bakış Motivasyon faktörleri davranışlar ve eylemler üzerinde etkili olur ve kolayca gözlemlenemedikleri için saklı itici güçler olarak değerlendirilebilir. Kendi motivasyon faktörlerinizi anlamak, neyi niçin yaptığınızı anlamanıza yardımcı olur. Yaptıklarınızla motivasyon faktörlerinizi tatmin etmek üstün performansa giden yolun temelini oluşturur. Bu, sizin tutkunuzu açığa çıkarır, bu yolda gireceğiniz zahmeti azaltır, size ilham verir ve dürtülerinizi artırır. Motivasyon Faktörü Estetik Fayda Odaklı Bireyci Güç Odaklı Yardımsever Sistem Odaklı Öğrenme Odaklı İtici Güç Şekil, Uyum, Güzellik, Denge Para, Pratik sonuçlar, Geri dönüş Bağımsızlık, Benzersizlik Kontrol, Güç, Etkileyicilik Özveri, Hizmet, Başkasına yardım Yapı, Düzen, Rutin Bilgi, Anlama

4 Ayşe için Motivasyon Faktörleri Yönetici Özeti Orta Estetik Yüksek Fayda Odaklı Orta Bireyci Orta Güç Odaklı Yüksek Yardımsever Orta Sistem Odaklı Çok yüksek Öğrenme Odaklı İşlerin pratik tarafına bakışınızı kaybetmeden denge ve uyuma değer verme becerisine sahipsiniz. Maddi kazanç için duyduğunuz yüksek motivasyon uzun dönemli projeler ve görevler konusunda motivasyon sağlamanıza yardımcı olacaktır. Aşırılıkları olan biri değilsiniz ve hem kendinizin hem de başkalarının ihtiyaçlarını dengeleyebilirsiniz. Esnek birisiniz ve ünvanınızın ya da görevinizin gereklerine göre güçten vazgeçebilir ya da gerektiğinde kontrolü ele alabilirsiniz. Başkalarına öğrenmeleri, gelişmeleri ve ilerlemeleri için yardım etme konusunda büyük bir heves duyarsınız. Bir sisteme ve düzene sahip olma ihtiyacını dengeleme ve anlama becerisine sahipsiniz, ama bu mümkün olmazsa da çok etkilenmezsiniz. Sahip olduğunuz bilgileri genişletmek adına öğrenmeye tutku duyarsınız. Sürekli olarak öğrenmeye çalışırsınız ve bu sayede teknik ya da bilgiye dayalı bir itibar oluşturursunuz.

5 Estetiklik Boyutu: Bu motivasyon faktörünün temel itici gücü dengeyi, uyumu yakalama ve güzelliği ya da şekli bulma güdüsüdür. Çevreyi koruma ya da çevre dostu girişimler de bu boyut tarafından değerli görülür. Genel Özellikler: Şekil ve işlev açısından sağlıklı bir dengeye sahipsiniz. Estetiğe önem verme konusunda ortalama değere yakın bir seviyedesiniz. Aşırı derecede duygusal ya da yaratıcı tipte insanların ayaklarının yere basmasına yardımcı olursunuz. Başkalarının kendi yaratıcılıklarını gösterme ihtiyaçlarına saygı duyarsınız. Yaratmak ve yenilik yapmak için başkalarıyla etkili bir şekilde çalışabilirsiniz. Temel Güçlü Yönler: Yaşam ve iş arasında bir denge kurmaya değer verirsiniz, ama bu mümkün olmazsa da çok fazla etkilenmezsiniz. "Çevre dostu" ve "geri dönüştürülebilir" kavramlarına değer verirsiniz. Hem geri dönüştürülebilir, hem de pratik olan çevre koruma girişimlerine önem verirsiniz. Gösterdikleri çabalar dolayısıyla destek görmeyen ve takdir edilmeyen kişilere gönüllü olarak yardım edersiniz. Sanatsal fikirlerden ve yaklaşımlardan aşırı derece değilse bile normal seviyede hoşlanırsınız. Motivasyon Özellikleri: Çevrenizde dengeyi ve uyumu muhafaza etmeye ve korumaya değer verirsiniz. Sanatsal yeteneği olmayan insanlar için bile şekil ve sanatın hayatlarına değer katacak olumlu şeyler olduğuna inanırsınız. Takım içerisinde bir şeyi doğru yapma ve bir şeyi zevk alarak yapma çabalarını dengelersiniz. Sanata gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz değer toplumun ortalama değerleri seviyesindedir. Sizin için iş ve özel yaşam arasındaki denge çok önemlidir.

6 Estetiklik Boyutu: Bu motivasyon faktörünün temel itici gücü dengeyi, uyumu yakalama ve güzelliği ya da şekli bulma güdüsüdür. Çevreyi koruma ya da çevre dostu girişimler de bu boyut tarafından değerli görülür. Eğitim/Öğrenim Özellikleri: Çok çeşitli eğitim ve profesyonel gelişim çabalarını desteklersiniz. Hem takım halinde, hem de bireysel olarak öğrenmeye açıksınız. Kişisel gelişim ve ilerleme sağlamak adına öğrenmekten hoşlanırsınız. Öğrenmeniz eşit derecede şekil ve işleve yönelik olmalı, sadece işlevsellikten oluşmamalıdır. Sürekli Gelişim Özellikleri: Skorunuz ortalama bir değer olduğu için, gelişim yolunda daha detaylı bir bakış elde etmek üzere diğer motivasyon faktörlerini de gözden geçirmeniz önemlidir. Takımlar içinde daha görünür bir pozisyon üstlenerek fayda sağlayabilirsiniz. Profesyonel ve kişisel yaşantınız arasında daha iyi bir denge kurararak fayda sağlayabilirsiniz. Bazılarının sanata, dengeye ya da uyuma değer vermemesinin normal olduğunu ve bunlara değer vermeyen kişilerle değer verenler arasında bir köprü vazifesi görebileceğinizi unutmayın.

7 Fayda Odaklılık Boyutu: Bu boyut maddi kazançlar ve fayda sağlayan geri dönüşlerle motive olmayı inceler. Bu boyutun tercih ettiği yaklaşım sonuç odaklı, profesyonel bir yaklaşımdır. Genel Özellikler: Katılacağınız satış, teknik ya da yöneticilik eğitimleri, eğitim için göstereceğiniz çabanın sonunda maddi bir gelişim potansiyeli kazanmanıza yardımcı olmalıdır. "Amaca giden her yol mübahtır" anlayışını benimseyebilirsiniz. Maddi ödüllere ilgi duyan iş adamlarının tipik özelliklerini gösterebilirsiniz. En çok karlılık ya da maddi kazançla ilişkilendirilen eğitimleri faydalı bulursunuz. Sizin skorunuza sahip kişiler, sonuçlara ulaşmak için kullanılan yöntemlerdense ulaştıkları sonucun kendisi için ödüllendirilmekten hoşlanırlar. Temel Güçlü Yönler: Kar odaklı ve sonuç odaklı birisiniz. Çok üst düzeyde üretken birisiniz. Organizasyonun ya da takımın gelirlerini sonuna kadar korursunuz. Rekabetle, zorlayıcı görevlerle ve maddi ödüllerle motive olursunuz. Çeşitli alanlarda başarılı olmak ve kazanmak için motive olursunuz. Motivasyon Özellikleri: Performansı ve takımın önemli bir üyesi olarak yapılan cesur katkıları ödüllendirdiğinizden emin olmalısınız. Parasal ödüllendirmelerin adil olduğundan, çalışanlara açıkça duyurulduğundan ve bunun için çalışma hevesinde olan kişilere üst düzey getiriler sağladığından emin olmalısınız. İş-özel yaşam dengesini kurduğunuzdan emin olmalısınız. Takdir ve ödüllendirmeler (örneğin prim) için sadece 3 ayda bir ya da yıl sonu gibi zamanları beklememeli, ödülün mümkün olan en kısa zamanda verilmesini sağlamalısınız. Ciroyu sürekli olarak gözönünde bulundurduğunuzu ve bunun size projelerde fayda odaklı bir farkındalık kazandırabileceğini, takımla birlikte karar verme konusunda yardımcı olabileceğini unutmamalısınız.

8 Fayda Odaklılık Boyutu: Bu boyut maddi kazançlar ve fayda sağlayan geri dönüşlerle motive olmayı inceler. Bu boyutun tercih ettiği yaklaşım sonuç odaklı, profesyonel bir yaklaşımdır. Eğitim/Öğrenim Özellikleri: Öğrendiğiniz çıktıları hem kendinizin, hem de organizasyonun kazançlarını arttırmak adına daha verimli olmak için kullanırsınız. Önemli faaliyetleri ve verimliliği arttırma konusunda yardımcı olacak bilgiler edinmeyi isteyen kişilerle benzer bir skora sahipsiniz. Yeni eğitimlere katılmak ve kişisel gelişiminizi ilerletmek için ödüller sağlamaya çalışırsınız. Mümkünse eğitim faaliyetlerinizin bir parçası olarak grupta biraz rekabet yaratın. Sürekli Gelişim Özellikleri: Bu yüksek faydacılık, hedeflerinizi başarmanız için önemli bir motivasyon faktörü olsa da, özellikle satış işi ile uğraşanlarda ve bu motivasyonu paylaşan diğer kişilerde de görülebilen bir "fayda odaklılık faktörü"dür. Başkalarının ihtiyaçlarına duyarlılığınızı arttırmak ve potansiyel bencilliğinizi azaltmak için gelişmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Takımdaki diğer kişilerin çabalarını sadece fayda odaklı bir ölçeğe göre yargılama eğiliminde olabilirsiniz. Potansiyel ve mevcut müşterileriniz, alıcılarınız ya da takımdaki diğer kişiler ile aranıza soğukluk girmemesi için bu hırs faktörünü nasıl maskeleyeceğinizi öğrenmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Başkalarıyla mümkün olan en iyi uyumu yakalamak için içinizdeki parasal hırsın gözlerinizden okunmasına engel olmalısınız.

9 Bireycilik Boyutu: Bireycilik boyutu bir kişinin benzersiz, bağımsız ve başkalarından farklı biri olarak değerlendirilme ihtiyacıyla ilgilidir. Bu, sosyal olarak bağımsız ve kişisel ifadede özgür olmak için fırsatlara sahip olma motivasyonudur. Genel Özellikler: Ölçülü bir sosyal esnekliğe sahipsiniz ve sosyal olarak makul ve takımdaki diğer kişileri destekleyen biri olarak düşünülebilirsiniz. Gerektiğinde sahneden çekilme becerisine sahipsiniz ve yapılan özel katkılara dikkat edersiniz. Sizin skorunuza sahip kişiler genellikle iş ortamında öne sürdükleri fikirlerde ya da işlerinde münakaşacı tavırlar sergileyen biri olarak görülmezler. Fikirler, metotlar ya da iş yerindeki meselelerde ölçüyü kaçıran biri değilsiniz. Gerektiğinde bir konuda tarafınızı belli etme ve gerektiğinde geri çekilme becerisine sahipsiniz ve her ikisini de eşit içtenlikle yaparsınız. Temel Güçlü Yönler: Organizasyonel faaliyetlerde ve işlerde dengeleyici güç olarak görülebilirsiniz. Aşırıya kaçmadan esnek ve çok yönlü olabilen biri olarak düşünülebilirsiniz. Hem düşük, hem de yüksek bireycilik skorlarına sahip kişilerin pozisyonunu iki yönlü olarak görme becerisine sahipsiniz. Belirgin bir şekilde taraf tutan ya da pozisyonu destekleyen sessiz bir takım üyesi olma becerisine sahipsiniz. Talebe göre takip eden ya da liderlik eden biri olma becerisine sahipsiniz. Motivasyon Özellikleri: Üst düzeyde sosyal esnekliğe sahip kişilerle benzer skora sahip olduğunuzu unutmayın. Bunun sonucunda, takım tarafından kabul gören bir liderlik rolünü üstlenebilir ya da gerektiğinde destekleyici bir takım üyesi olabilirsiniz. Birbirinden çok farklı tarzlara sahip kişilerle iyi geçinebildiğinizi ve bunu yelpazenin dışında fikirlere sahip kişilerle soğukluk yaşamadan yapabildiğinizi hatırlayın. Takımla ilgili meselelerde iki taraf arasında ölçüsüzlüğe kaçmadan dengeleyici ve yatıştırıcı bir elçi olma becerisine sahipsiniz. Ortalamalara yakın bir seviyede ve çoğu profesyonelde görülebilen bir bireycilik motivasyonu ortaya koyarsınız. Bu faktör ile ilgili olarak organizasyonel meselelerde bir orta yol yaklaşımı sağlayabilirsiniz.

10 Bireycilik Boyutu: Bireycilik boyutu bir kişinin benzersiz, bağımsız ve başkalarından farklı biri olarak değerlendirilme ihtiyacıyla ilgilidir. Bu, sosyal olarak bağımsız ve kişisel ifadede özgür olmak için fırsatlara sahip olma motivasyonudur. Eğitim/Öğrenim Özellikleri: Eğitim ve gelişim programlarında esnek bir katılımcı olma becerisine sahipsiniz. Hem takım odaklı hem de bireysel ya da bağımsız öğrenme faaliyetlerinden keyif alma eğilimindesiniz. Bu motivayon faktörü perspektifinden bakıldığında eğitim deneyimlerinin destekleyici bir üyesi olabilirsiniz. Bu skor ortalamalar dahilinde olduğu için, lütfen öğrenme tercihlerine ek bir bakış sağlamak adına diğer daha yüksek ya da düşük faktörleri kontrol ediniz. Sürekli Gelişim Özellikleri: Zorunlu olarak taraf seçmeden, bireysel programınız ile ilgili bazı konularda tarafınızı belirlemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Daha iyi bir bakış açısı sağlamak adına bu bireycilik motivasyon faktörünün önemini belirlemek için diğer faktörleri incelemesiniz. Daha yüksek bireycilik faktörüne sahip kişilerin kendilerini uygun şekilde ifade edebilmeleri için fırsat tanımalısınız. Tüm motivasyon faktörleri saygıyı hakettiği için, daha yüksek ya da daha düşük bireycilik faktörüne sahip kişileri yargılamaktan kaçınmalısınız.

11 Güç Odaklılık Boyutu: Bu güdü, bir lider olarak değerlendirilmek ve çevre ya da başarı üzerinde etki ve kontrol sağlayabilmek içindir. Bu motivasyon faktöründe yüksek skorlara sahip kişiler genellikle rekabetçi kişilerdir. Genel Özellikler: Ölçüyü kaçırmadan liderlik rolleri ve destekleyici roller arasında uygun bir denge sağlarsınız. Bu skaladaki skorunuz profesyonel iş adamlarının tipik skoruna yakın bir değerdedir. Takımın günlük operasyonlarında bir denge gücü olarak görülebilirsiniz. Ortalamaya yakın bir güç odaklılık motivasyon skoru, sizin öncelikli motivasyon faktörünüz bu olmadığını gösterir. Arada sırada ortaya çıkan güçle ilgili sorunlara denge anlayışı getirirsiniz. Temel Güçlü Yönler: Takıma esneklik kazandırırsınız. Gelen talebe göre gerektiğinde liderlik eder, gerektiğinde desteklersiniz. Takım için dengeleyici bir güçsünüz. Takım içerisinde daha yüksek ya da daha düşük güç odaklılık motivasyonuna sahip kişilerin ihtiyaçlarını anlama becerisine sahipsiniz. Takımdaki diğer kişiler tarafından takım proje ve hedefleri söz konusu olduğunda ne diktatör ne de bağımlı biri olarak algılanırsınız. Bir projenin liderlerine yeterli saygıyı gösterirken bir yandan da değişim için teklifler sunma becerisine sahipsiniz. Motivasyon Özellikleri: Takımın özel görev ya da girişimlerinde üst düzeyde kontrol etme ile üst düzeyde destek olma arasında dengeleyici bir arabulucu olma becerisine sahip olduğunuzu unutmayın. Bu skaladaki skorunuz ortalamalara yakın olduğu için çoğu profesyonel iş adamının sahip olduğu tipik bir güç arama motivasyonuna sahipsiniz. Ilımlı bir bakış açısı kazanmak ve işle ilgili sorunları anlamak için takıma katkıda bulunun. Yönetmek ve motive etmek ile ilgili bir anlayış kazanmak için bu raporda güç odaklılık faktöründen daha yüksek ya da daha düşük puana sahip faktörleri inceleyin.

12 Güç Odaklılık Boyutu: Bu güdü, bir lider olarak değerlendirilmek ve çevre ya da başarı üzerinde etki ve kontrol sağlayabilmek içindir. Bu motivasyon faktöründe yüksek skorlara sahip kişiler genellikle rekabetçi kişilerdir. Eğitim/Öğrenim Özellikleri: Çeşitli iş faaliyetlerini ve gelişimi destekleyen kişilerle benzer skora sahipsiniz. Rekabet ya da işbirliği içeren takım etkinliklerine esneklikle karşılık verirsiniz. Eğitim faaliyetlerinde baskın olmadan katılımcı olabilen birisiniz. Bir eğitim organizasyonunda destekleyici ve katılımcı olabildiğiniz gibi eğitime liderlik edebilme becerisine de sahipsiniz. Sürekli Gelişim Özellikleri: Bazen liderlik rolü ile daha destekleyici bir rol arasında geçiş yapmanız gerekebilir. Takım liderliği ile ilgili sorunlar ortaya çıktığında, problem çözümünde daha güçlü bir duruş sergilemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Sürekli gelişim alanları ile ilgili daha iyi bir anlayış kazanmak için bu rapordaki diğer motivasyon faktörlerini inceleyiniz.

13 Yardımseverlik Boyutu: Bu güdü, insancıl bir bakış açısıyla başkalarına fayda sağlama ihtiyacı veya güdüsünün ifadesidir. Bu boyutta başkalarına yardım etmek, başkalarının faydalanması için zaman, kaynak ve enerji harcamak için samimi bir içtenlik vardır. Genel Özellikler: Başkalarına başarıya giden yolda yardım etmeye ve destek vermeye ihtiyaç duyarsınız. Organizasyonel ortamlarda bile "Vermek, almaktan daha iyidir" felsefesini izlersiniz. Başkalarına yardım etmekten, eğitim vermekten ve koçluk yapmaktan hoşlanırsınız. Yaptığınız işlerde üst düzeyde içtenlik ve yardım etme davranışı gösterirsiniz. Talep edilmeden zamanınızdan, yeteneğinizden ve enerjinizden özveride bulunursunuz. Temel Güçlü Yönler: Çok iyi bir takım oyuncususunuz. Başkalarını desteklemek ve onlara hizmet sunmak için talep gelmesini beklemezsiniz. Başkalarına talep edilmeden yardımcı olmak için kolları sıvayan proaktif bir yardımseversiniz. Başkalarına yardım etmek, eğitim vermek ve koçluk yapmak için zaman ayırmaya fazlasıyla gönüllüsünüz. Başkalarına iletişim kurmaları ve birbirlerine saygı duymaları için yardım etme konusunda iyisiniz ve sakinleştirici bir etkiye sahipsiniz. Motivasyon Özellikleri: Başkalarının profesyonel olarak gelişmesine ve başarılı olmasına yardım edecek fırsatlar sunan bir ortam sağlamalısınız. Özverinizin aşırı ve faydasız olmadığından emin olmak için kendinizi gözlemlemelisiniz. İletişiminizde öncelikli olarak içtenliğe odaklanırsınız. İçtenliğiniz ve yardım etme isteğiniz yüzünden başkaları tarafından kolaylıkla suistimal edilebilirsiniz. Takımdaki diğer kişilere yardım etmek için esneklik sağlamalısınız.

14 Yardımseverlik Boyutu: Bu güdü, insancıl bir bakış açısıyla başkalarına fayda sağlama ihtiyacı veya güdüsünün ifadesidir. Bu boyutta başkalarına yardım etmek, başkalarının faydalanması için zaman, kaynak ve enerji harcamak için samimi bir içtenlik vardır. Eğitim/Öğrenim Özellikleri: Öğrenmeniz ve gelişiminiz başkalarına yardım etme potansiyeli ile ilişkilendirilmelidir. Katıldığınız eğitimleri ve profesyonel gelişiminizi, edinmiş olduğunuz bilgilerin takımdaki ya da dışarıdaki diğer kişilerle paylaşılabilmesi ile ilişkilendirmelisiniz. Eğitimleriniz ve profesyonel gelişiminiz kişisel olarak ilerlemenize katkıda bulunacak ve herhangi bir rolde daha iyi olmanızı sağlayacaktır. Sürekli Gelişim Özellikleri: Zaman, yetenek ve enerji konularında çok fazla fedakarlık yapabilirsiniz. Destek verme ve hizmet sunma çabalarının aynı zamanda fayda sağlaması gerektiğini unutmamalısınız. Doğanızda bulunan yardımseverliğin kötüye kullanılmadığından emin olmak için gözlem yapmanız gerekir. Daha sık "hayır" demeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Başkalarına yardım ederken kendi çalışmalarınıza olan odağınızı kaybedebilirsiniz.

15 Sistem Odaklılık Boyutu: Sistem odaklılık güdüsü bir kişinin düzen, rutin ve yapı oluşturmak için sahip olduğu motivasyonu gösterir. Bu motivasyon, kurallara ve politikalara değer verme, geleneksel bir yaklaşım ve standartlar ve protokollerle güvenlik sağlama motivasyonudur. Genel Özellikler: Yapısallığa biraz değer verirsiniz, çok fazla değil. Kurallar dikkatle ve mantık çerçevesinde oluşturulana kadar üzerine gidersiniz. İstikrar ve devamlılık arayışında ortalamalara yakın değerlere sahipsiniz. Daha fazla ya da daha az kural veya prosedür için tartışmaların her iki yönüne de anlarsınız. Otoriteyi kabul edersiniz, ama körü körüne bağlanmazsınız. Temel Güçlü Yönler: Protokolleri zorlayabilir ve durum gerçekten gerektiriyorsa yaratıcı olabilirsiniz. Takımdaki kişilerin istikrarı yakalaması için aksiyon alırsınız. Gerektiğinde düzen ve yapı sağlamakta başarılısınız. Çok az ya da aşırı yapısallıkla baş etmekte esneksiniz. Kuralların takip edilip, edilmeyeceğine duruma göre karar verirsiniz. Motivasyon Özellikleri: Aşırıya kaçmadan kaotik durumların düzene sokulmasına yardımcı olabilirsiniz. Muhafazakarlarla yenilik isteyenler arasında ortada yer alırsınız. Verimli yeni politikalar, prosedürler ve protokoller oluşturmak için dengeli bir bakış açısı sunarsınız. İstikrarlı bir ortamın oluşturulmasına yardım etmekte başarılı olursunuz. Rutin ortamlarda çalışmak söz konusu olduğunda değerli bir kaynak olabilirsiniz.

16 Sistem Odaklılık Boyutu: Sistem odaklılık güdüsü bir kişinin düzen, rutin ve yapı oluşturmak için sahip olduğu motivasyonu gösterir. Bu motivasyon, kurallara ve politikalara değer verme, geleneksel bir yaklaşım ve standartlar ve protokollerle güvenlik sağlama motivasyonudur. Eğitim/Öğrenim Özellikleri: Yaratıcılığa ve esnekliğe açık birisiniz. Mevcut eğitim programının kabul ettiği yöntemlerle öğrenmeyi tercih edersiniz. Girişimleri arka planda destekleyen bir takım üyesisiniz. Sürekli Gelişim Özellikleri: Planlama ve yön belirleme ile ilgili tartışmalarda fikirlerinizi daha açıkça belirtmekten faydalanabilirsiniz. Takımla ilgili sorunlarda muhalif fikirleri de kapsayacak şekilde daha sağlam bir duruş sergileyebilirsiniz.

17 Öğrenme Odaklılık Boyutu: Anlama, bilgi edinme ya da gerçeği öğrenme güdüsü. Bu motivasyon, sıklıkla sırf bilgi dağarcığını genişletmek adınan bilgi edinmeyi getirir. Akılcı düşünme, muhakeme ve problem çözme bu boyut için önemlidir. Genel Özellikler: Bilgi dağarcığınızı genişletmek adına bilginin peşinde koşmak için güçlü bir eğiliminiz var. Zihninizi uyanık tutarsınız ve sınırlarını zorlamaktan hoşlanırsınız. Sürekli öğrenmenin hem zihin hem de beden için sağlıklı olduğuna inanırsınız. Geniş bir bilgi birikiminiz var ve bu konuda itibara sahipsiniz. Yeni ve ileri teknoloji fikirleri ya da projeleri etkileyici bulursunuz. Temel Güçlü Yönler: Skorunuz, çözümler arayan aktif bir problem çözücü olduğunuzu göstermektedir. Yüksek seviyede merak duygunuz var, sürekli soru sorar ve daha fazlasını öğrenirsiniz. Herşey hakkında biraz bilginiz vardır ve bu konuda ünlüsünüz. Başkaları sizin geniş bilgi dağarcığınızdan haberdar olduğu için soru sormak üzere size başvurabilir. Karmaşık bir problemi çözmek için problem çözmeye ve stratejik çözümlere odaklanarak uzun saatler boyunca çalışabilirsiniz. Motivasyon Özellikleri: Yeni eğitimler, kitaplar, üyelikler ve makaleler gibi bilgiye dayalı girişimleri tercih edersiniz. Ne kadar çok öğrenirseniz öğrenin yine de daha fazla öğrenmek isteyeceğinizin farkına varın. Bazen özel bir organizasyona davetiye kazanmak gibi teşvikleri tercih edebilirsiniz: Kültürel faaliyetlerin sadece sporla sınırlı olmadığını hatırlayın. Gelecekteki gelişim projelerine dahil olmayı ve uzmanlığınızı geliştirmeyi tercih edersiniz. Eğer öğrenmeye dayalı bir faaliyet planlanıyorsa buna dahil olun. Eğer şirket dışında bir eğitim faaliyeti varsa buna katılmak için fırsat yaratmaya çalışın.

18 Öğrenme Odaklılık Boyutu: Anlama, bilgi edinme ya da gerçeği öğrenme güdüsü. Bu motivasyon, sıklıkla sırf bilgi dağarcığını genişletmek adınan bilgi edinmeyi getirir. Akılcı düşünme, muhakeme ve problem çözme bu boyut için önemlidir. Eğitim/Öğrenim Özellikleri: Yürürlükte kendine ait bir kişisel gelişim programı olan kişilerle benzer bir skora sahipsiniz. Sadece öğrenme faaliyeti için bile olsa öğrenmekten keyif alırsınız ve çoğu eğitim ve gelişim girişimini desteklersiniz. Ev ödevinizi derinlemesine ve tam olarak yaparsınız. İşte ve iş dışında öğrenmeye hevesli birisiniz. Sürekli Gelişim Özellikleri: Bazen büyük resmi görmeniz gerektiği halde detaylar ve önemsiz ayrıntılarda boğulabilirsiniz. Eğer yeterli zamanınız varsa daha faydalı bilgiler gelebileceğini düşünerek bazı projeleri bekletme eğiliminde olabilirsiniz. Bir öğrenme deneyiminden diğerine koşturmamalısınız. Eğitimlerin fayda sağlayacak uygulamalar içerdiğinden emin olmalısınız. Başkaları sizde teknik bir itibar sağlamadığı sürece onlarla fikirlerinizi paylaşma konusunda bencil olabilirsiniz. Konuya verdiğiniz entellektüel öneme bağlı olarak aciliyet belirlemekte tereddüte düşebilirsiniz.

19 Bu sayfayı hangi motivasyonların daha uyumlu ve hangilerinin daha az uyumlu olduğunu görmek ve bu durumu değiştirmek için neler yapabileceğinizi öğrenmek için kullanın. Aksiyon Adımı: Motivasyon Faktörleri raporunuza bakarak sizin için hangi faktörlerin en güçlü olduğunu bulunuz (ortalama değerlere göre en yüksekte olanlar). En üstte yer alan ikisini aşağıdaki boş alana yazarak şu anda bulunduğunuz pozisyonun bu motivasyon faktörleri ile ne kadar uyumlu olduğunu belirtiniz (acaba yaptığınız iş, tutku duyduğunuz alan ile ne kadar uyumlu?). Uyum Düşük Yüksek Motivasyon faktörü 1: Motivasyon faktörü 2: Açıklama: 2-4 = Düşük 8-9 = Mükemmel 4-5 = Ortanın Altı 10 = Üstün 6-7 = Orta Skorunuzu Burada Hesaplayın Tutkunun Üstün seviyesine ulaşmak için, çalışma ortamınızın tutkularınıza olan uyumunu arttırmalısınız. Motivasyon faktörü 1: Bu motivasyonu tatmin etmek için şirketinizin ya da rolünüzün hangi yönlerini kullanabilirsiniz? Motivasyon faktörü 2: Bu motivasyonu tatmin etmek için şirketinizin ya da rolünüzün hangi yönlerini kullanabilirsiniz?

20 Bu rapordaki bilgilerden fayda sağlamanız için son adım, motivasyon faktörlerinizin başarınıza nasıl katkı sağladığını ya da nasıl engel olduğunu anlamaktır. Başarıyı Destekleme: Genel olarak motivasyonlarınız ve güdüleriniz başarınızı ne kadar iyi destekliyor? (spesifik örnekler verin): Başarıyı Kısıtlama: Genel olarak doğal güdüleriniz ya da motivasyonunuz başarınızı ne kadar kısıtlıyor? (spesifik örnekler verin):

Online Motivasyon Değerlendirmesi

Online Motivasyon Değerlendirmesi Online Motivasyon Değerlendirmesi Özel Rapor : Sample Report 22.07.2015 Bu Innermetrix Değerler Endeksi Dr. Eduard Spranger ve Gordon Allport un bir bireyi neyin harekete geçirdiği ve motive ettiği üzerine

Detaylı

Online Motivasyon Değerlendirmesi

Online Motivasyon Değerlendirmesi Online Motivasyon Değerlendirmesi Özel Rapor : Sample Report 24.06.2014 Bu Innermetrix Değerler Endeksi Dr. Eduard Spranger ve Gordon Allport un bir bireyi neyin harekete geçirdiği ve motive ettiği üzerine

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2016 Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir.

Detaylı

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI?

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Dale Carnegie Akademi nin Liderlik Klavuzu: ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl artıracağınızı öğrenin.

Detaylı

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI Bay Samu Seitsalo, Direktör Yardımcısı CIMO, Finlandiya Uluslararası Hareketlilik

Detaylı

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ SİRKÜLER (G-2014) YÖNETİCİLER İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ Sayın Üyemiz, OAİB bünyesinde Dale Carnegie Training aracılığıyla Yöneticiler için Liderlik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu eğitim için

Detaylı

Yöneticiye Rapor Osman Şahin

Yöneticiye Rapor Osman Şahin Yöneticiye Rapor Osman Şahin Focus Styles 22-May-203'de Hazırlanmıştır Sayfa 2 2005-2009 Saville Consulting. Tüm hakları saklıdır. Bu Rapor Hakkında Bu Rapor, bir kişinin önemli çalışma alanlarındaki motivasyonlarını,

Detaylı

KARİYER KOÇLUĞU. Güven ilişkisi

KARİYER KOÇLUĞU. Güven ilişkisi KARİYER KOÇLUĞU KARİYER KOÇLUĞU Proses uzmanı Kendi Hayatında uzman Koç Güven ilişkisi Koçluk Alan Kişi Koçluk; yorumsuz bir şekilde dinleyerek, merak ettiklerimizi sorarak, karşımızdaki kişinin özünde

Detaylı

VERİMLİ ÇALIŞMA VE MOTİVASYON

VERİMLİ ÇALIŞMA VE MOTİVASYON VERİMLİ ÇALIŞMA VE MOTİVASYON Verimli çalışan? Verimli çalışan bireyin, motivasyonu yüksektir. Motivasyonun Kelime Anlamı Bu kavram İngilizce ve Fransızca motive kelimesinden türetilmiştir. Temelde kişinin

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

EPWN İstanbul. Giriş

EPWN İstanbul. Giriş EPWN İstanbul Giriş Avrupa Profesyonel Kadınlar Ağı ("EPWN") EPWN, tüm sektörlerden ve sanayilerden profesyonel kadınlar için dinamik ve hızlı büyüyen çevrimdışı ve çevrimiçi bir ağ ve liderlik geliştirme

Detaylı

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapor Sahibi: Sam Poole ID: HF175947 Tarih: 23.05.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Giriş Hogan Değerler ve Yönelimler Ölçümü kişinin temel değerlerini,

Detaylı

SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR

SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ İ İ İ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR İ ALANLAR GÖRÜŞME GENEL YETENEK KULLANILAN YÖNTEMLER KİŞİLİK REFERANS YETKİNLİK TESTLERİ DEĞERLENDİ RME MERKEZİ 2 GÖRÜŞME Sonraki

Detaylı

A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ

A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ Yenileşim süreci içinde olan bir firmada aşağıda yer alan temel ölçütler aranır. A- YENİLEŞİM YÖNETİMİ 1-LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda

Detaylı

BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR. twitter.com/baltasbilgievi Facebook.

BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR. twitter.com/baltasbilgievi Facebook. BALTAŞ-EKSEN KİŞİYİ TANIMAK SEÇME VE YERLEŞTİRMEDE UYGULAMALAR VE BAKİR ALANLAR GÖRÜŞME GENEL YETENEK KULLANILAN YÖNTEMLER KİŞİLİK REFERANS YETKİNLİK TESTLERİ DEĞERLENDİ RME MERKEZİ 2 GÖRÜŞME Sonraki adımların

Detaylı

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. John Doe AD SOYAD: HC TARİH: Ekim 30, HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. John Doe AD SOYAD: HC560419 TARİH: Ekim 30, 2015 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. GİRİŞ Hogan Değerler ve Yönelimler Ölçümü kişinin temel değerlerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını tanımlar. Bu bilgi

Detaylı

Eğitim Takvimi. 2015 Sonbahar Dönemi. CTI ın çığır açan Co-Active Koçluk Programı. İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri

Eğitim Takvimi. 2015 Sonbahar Dönemi. CTI ın çığır açan Co-Active Koçluk Programı. İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri CTI ın çığır açan Co-Active Koçluk Programı 2015 Sonbahar Dönemi Eğitim Takvimi İngilizce ve Türkçe Dil Seçenekleri Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir. NEDEN CTI?

Detaylı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME ve GERİBİLDİRİM

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME ve GERİBİLDİRİM YETKİNLİK DEĞERLENDİRME ve GERİBİLDİRİM Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. YOURLOGO ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ 2 360 DERECE YETKİNLİK DEĞERLENDİRME 360 Derece Değerlendirme

Detaylı

TTI TriMetrix. Kişisel Yetenekler Versiyonu 1..2011

TTI TriMetrix. Kişisel Yetenekler Versiyonu 1..2011 TTI TriMetrix Kişisel Yetenekler Versiyonu D 1..2011 Türkiye Ana Distribütörü Barbaros Bulvari, Ertugrul Sitesi, No 133, Kat 5, Daire 11, 34349 BESİKTAS - ISTANBUL - TURKIYE +90 (212) 258 7625 / +90 (212)

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2018 Eğitim Takvimi

Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2018 Eğitim Takvimi Dünyanın en çok tercih edilen koçluk okulu CTI ın Co-Active Koçluk Programı 2018 Eğitim Takvimi Elemental - Value, CTI Co-Active Koçluk programlarının Türkiye temsilcisidir. NEDEN CTI? NEDEN Co-Active?

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜCRET SİSTEMLERİNDE 360 DERECE PERFORMANS BELİRLEME

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜCRET SİSTEMLERİNDE 360 DERECE PERFORMANS BELİRLEME ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜCRET SİSTEMLERİNDE 360 DERECE PERFORMANS BELİRLEME 2007470087 Z.Gizem ÜÇGÜL 2007470015 Merve BAYHAN 2007470075 Merve SEBAT 2006470045 Uğur KÖSE 2006470025 Mehmet

Detaylı

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri TERSİNE MENTORLUK Tersine mentorluk, öğrenmeyi teşvik eden ve jenerasyonlar arası ilişkiyi kolaylaştıran yenilikçi bir mentorluk uygulamasıdır. Mentor rolünde genç ve düşük kıdemli bir kişi bulunurken,

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

ÖRNEK RAPOR. Personality and Motivators Inventory. Yönetim Uyum ve Farkındalık Raporu YAŞ: 42

ÖRNEK RAPOR. Personality and Motivators Inventory. Yönetim Uyum ve Farkındalık Raporu YAŞ: 42 3 Personality and Motivators Inventory Yönetim Uyum ve Farkındalık Raporu Bu rapor kişiye özgü bir ölçme süreci sonun oluşturulmuştur ve konuyla ilgili uzmanların rehberliğinde yorumlanabilir. Rapor içeriğinde

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/1098-18093 Rekabette İnovasyon İçin Liderlik Ankara, 09/09/2014 SİRKÜLER ( G-2014) Sayın Üyemiz, Genel Sekreterliğimiz bünyesinde düzenlenen Kişisel Gelişim

Detaylı

SATIŞ & PAZARLAMA İLETİŞİM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EĞİTİMİ

SATIŞ & PAZARLAMA İLETİŞİM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EĞİTİMİ SATIŞ & PAZARLAMA İLETİŞİM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ EĞİTİMİ Genel Amaç İş yaşamında başarılı olmak ve rakiplerinden sıyrılarak farklılık yaratarak isteyen kişi ve kuruluşlara yönelik olarak, akademik bilgiler

Detaylı

KİŞİLİK VE YETKİNLİK ENVANTERLERİ, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI. www.pmetrica.com Copyright, P.metrica 1

KİŞİLİK VE YETKİNLİK ENVANTERLERİ, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI. www.pmetrica.com Copyright, P.metrica 1 KİŞİLİK VE YETKİNLİK ENVANTERLERİ, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI www.pmetrica.com 1 Türkiye de MTI GROUP bünyesinde yer alan P.metrica, onbeş yıldır Masters Training International tarafından

Detaylı

KOBİ EĞİTİMLERİ HALİM ALTINIŞIK GÜVENLİK-KİŞİSEL GELİŞİM-YÜZ OKUMA UZMANI

KOBİ EĞİTİMLERİ HALİM ALTINIŞIK GÜVENLİK-KİŞİSEL GELİŞİM-YÜZ OKUMA UZMANI KOBİ EĞİTİMLERİ HALİM ALTINIŞIK GÜVENLİK-KİŞİSEL GELİŞİM-YÜZ OKUMA UZMANI KOBİ EĞİTİMLERİ Yaşanan ekonomik gelişmeler sonrasında büyük işletmeler uyum sorunu yaşarken, küçük ve orta ölçekli işletmeler

Detaylı

Liderler Forumu: Yeni Liderlik Arayışı

Liderler Forumu: Yeni Liderlik Arayışı Liderler Forumu: Yeni Liderlik Arayışı Ari Sihvola HAUS Finnish Institute of Public Management Kamuda Liderlik Paradigmasında Değişikliğin Gerekçelerine İlişkin Tez Kurallara dayalı yönetimden performans

Detaylı

EIS526-H02-1 GİRİŞİMCİLİK (EIS526) Yazar: Doç.Dr. Serkan BAYRAKTAR

EIS526-H02-1 GİRİŞİMCİLİK (EIS526) Yazar: Doç.Dr. Serkan BAYRAKTAR GİRİŞİMCİLİK (EIS526) Yazar: Doç.Dr. Serkan BAYRAKTAR SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine

Detaylı

aimco Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Kurumsal Koçluk Programı

aimco Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Kurumsal Koçluk Programı aimco Kurumsal Koçluk Programı Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Sektörü ve fonksiyonu ne olursa olsun, kurumsal yaşam içerisinde en büyük fark yaratan yetkinlik artık iletişim haline gelmiştir.

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Model, diğer benzer modellerin aksine zayıf yetkinliklerin güçlendirilmesine değil, güçlü olan (çizgi ötesi) yetkinliklerin daha da baskın hale gelerek fark

Detaylı

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması 2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması Tapio Laamanen 11 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığının Stratejik Başlama Noktaları Temel

Detaylı

HRCS 2012. İK Yetkinlikleri Araştırması

HRCS 2012. İK Yetkinlikleri Araştırması HRCS 2012 İK Yetkinlikleri Araştırması İK Yetkinlikleri Araştırması 2 1. İK profesyonellerinin yetkinlikleri nelerdir? Bu yetkinlikler İK profesyonellerinin algılanan kişisel performansını ve Şirketin

Detaylı

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI

YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI YARATICI DÜŞÜNME & İNOVASYON MİCRO MBA PROGRAMI Approved Centre İstanbul Business School programları dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşu PEARSON tarafından akredite edilmiştir. Aldığınız dersleri

Detaylı

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI (TANIMI-ÖZELLİKLERİ VE AİLELERE ÖNERİLER) PSİKOLOJİK DANIŞMANI ZEKÂ NEDİR? Bireyin gerek sorunları çözerken gerek çevreye uyum sağlarken var olan tüm yetenek ve becerilerini kullanması ile ortaya çıkan

Detaylı

Burada yer alan bilgiler şirket çalışanlarını bilgilendirme amaçlıdır. Her hakkı saklıdır. Para ile satılamaz. İzinsiz çoğaltılamaz.

Burada yer alan bilgiler şirket çalışanlarını bilgilendirme amaçlıdır. Her hakkı saklıdır. Para ile satılamaz. İzinsiz çoğaltılamaz. KARİYER REHBERİ 1 2 Burada yer alan bilgiler şirket çalışanlarını bilgilendirme amaçlıdır. Her hakkı saklıdır. Para ile satılamaz. İzinsiz çoğaltılamaz. Copyright 2015 Birinci Baskı: Mart 2015 Adese İnsan

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

DENGE MERKEZİ & ERICKSON COACHING INTERNATIONAL KİMDİR?

DENGE MERKEZİ & ERICKSON COACHING INTERNATIONAL KİMDİR? DENGE MERKEZİ & ERICKSON COACHING INTERNATIONAL KİMDİR? Denge Merkezi; İNSAN ın, yaşamının tüm alanlarında dengeyi kurması ve kendini gerçekleştirmesi için eğitim, danışmanlık ve koçluk hizmetleri vermektedir.

Detaylı

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Dünyada yaşanan ekonomik kriz liderlik stillerinde de değişikliğe yol açtı. Hay Group'un liderlik stilleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, özellikle

Detaylı

Rekabet avantajı sağlayan temel yeteneklere odaklanmak,

Rekabet avantajı sağlayan temel yeteneklere odaklanmak, 1 TBM yedek parça imalatı yapan firmamız kurulduğu günden bu güne siz değerli müşterilerimizin dış kaynak ihtiyaçlarını en ideal şekilde alması için gerek teknoloji gerekse uzmanlık açısından her zaman

Detaylı

Güncel Liderlik Yaklaşımları: Hizmetkar ve Vizyoner Liderlik. Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Güncel Liderlik Yaklaşımları: Hizmetkar ve Vizyoner Liderlik. Spor Bilimleri Anabilim Dalı Güncel Liderlik Yaklaşımları: Hizmetkar ve Vizyoner Liderlik Spor Bilimleri Anabilim Dalı Hizmetkar Liderlik Hizmetkâr liderlik, ekip üyelerine hizmet etmeyi, ihtiyaçlarını karşılamayı, gelişmelerini ve

Detaylı

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc.

DUYGUSAL ZEKA KENDİSİNİN BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Hogan Assessment Systems Inc. DUYGUSAL ZEKA EQ KENDİSİNİN VE BAŞKALARININ DUYGULARINI TANIMAK VE YÖNETEBİLMEK Rapor: Sam Poole Kimlik no: HC560419 TARİH Şubat 23, 2017 2013 Hogan Assessment Systems Inc. GİRİŞ Hogan Duygusal Zeka ölçümü

Detaylı

Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili Yaşam

Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili Yaşam Kurumsal Koçluk Programı Koçluk Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili Yaşam Sektörü ve fonksiyonu ne olursa olsun, kurumsal yaşam içerisinde en büyük fark yaratan yetkinlik artık iletişim haline geldi. Kurumsal

Detaylı

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar,

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar, İşletme ve yöneticilerine koçluk danışmanlık hizmetleri Bu program sonunda katılımcılar; - Hizmet sektörünün ve mağazacılığın özellikleri, hizmette ve müşteriye yaklaşımdaki değişmeler ve geleceğin mağazacılık

Detaylı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik ve Spor Yönetimi Spor Yönetim Prensipleri Tarafsızlık Yeterlik (Bireylerin neyi en iyi yapabileceklerini bilmek ve

Detaylı

Ö Z E L K A R A G Ö Z Y A N E R M E N İ O R T A O K U L U

Ö Z E L K A R A G Ö Z Y A N E R M E N İ O R T A O K U L U Ö Z E L K A R A G Ö Z Y A N E R M E N İ O R T A O K U L U P S İ K O L O J İ K D A N I Ş M A N v e R E H B E R L İ K S E R V İ S İ V E L İ B Ü L T E N İ A R A L I K M OTİVA SYON ve ÖĞRENME Çoğumuzun katılacağı

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

Takım Ruhu - Takımlarda Üyeler

Takım Ruhu - Takımlarda Üyeler Takım Ruhu - Takımlarda Üyeler Üyeler karşılıklı yardımlaşmayı tanırlar ve hem kişisel hem de takım amaçlarına en iyi ancak karşılıklı destek sayesinde ulaşılabileceğini anlarlar. Yer yapmak ya da kişisel

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZİ PERSONELİ İŞE ALIMINA ÖZEL ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ. Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır.

ÇAĞRI MERKEZİ PERSONELİ İŞE ALIMINA ÖZEL ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ. Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. ÇAĞRI MERKEZİ PERSONELİ İŞE ALIMINA ÖZEL ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ Bu sunum PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ 2 ÖLÇME DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİNDE TEST KULLANIMI

Detaylı

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU. Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi. Dr.Barbaros Çelenk

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU. Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi. Dr.Barbaros Çelenk TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi Dr.Barbaros Çelenk 1 Mevkilerin Oyuna katkıları. Blok %10 Servis % 7 Pasör hucumu % 4 Pasör Çaprazı hucumu % 30

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir Mindfulness MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir şekilde. Jon Kabat Zinn MINDFULNESS FARKINDALIKLI YAŞAMLAR İnsanlar eğer stresle başa çıkabilir,

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri Gelişim Atölyesi

Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri Gelişim Atölyesi Müşteri İlişkileri ve Satış Becerileri Gelişim Atölyesi Programın İş Sonuçlarına Faydaları Bilindiği gibi, hizmet sektörünün biçiminde ve niteliklerindeki değişimle birlikte, geleneksel satıcılık anlayışı

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI: 1 ANASINIFI I. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Kim Olduğumuz SÜRE: 22.09.2014-31.10.2014 ANA FİKİR: Fiziksel özelliklerimi ve ilgi alanlarımı bilmek kendimi tanımamı sağlar.

Detaylı

Yaşam Boyu Sosyalleşme

Yaşam Boyu Sosyalleşme Yaşam Boyu Sosyalleşme Lütfi Sunar Sosyolojiye Giriş / 5. Ders Kültür, Toplum ve Çocuk Sosyalleşmesi Sosyalleşme Nedir? Çocuklar başkalarıyla temasla giderek kendilerinin farkına varırlar ve insanlar hakkında

Detaylı

GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNiN YÖNETİMİ. 2. Bölüm YÖNETİM ve YÖNETİCİ

GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNiN YÖNETİMİ. 2. Bölüm YÖNETİM ve YÖNETİCİ GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNiN YÖNETİMİ 2. Bölüm YÖNETİM ve YÖNETİCİ Yönetimde Etkinlik İçin Stratejik Yönetim Günümüz Yöneticilerinin Çalışma Alanları Yöneticilerin Görevleri, Rolleri ve Görev Boyutları Yönetici

Detaylı

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Hafta 2 Yrd. Doç. Dr. Semra BORAN Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine uygun olarak hazırlanan

Detaylı

için en iyi Sizinişitme çözümü

için en iyi Sizinişitme çözümü için en iyi Sizinişitme çözümü Latitude, işitme kaybınız, tercihleriniz ve yaşam tarzınıza uygun işitme cihazları sunar. Kolay takılabilen tarzları ve her durumda daha etkili dinleme sağlayan gelişmiş

Detaylı

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları. Prof.Dr.Kadir Ardıç Doç.Dr. Yasemin ÖZDEMİR

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları. Prof.Dr.Kadir Ardıç Doç.Dr. Yasemin ÖZDEMİR İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları Prof.Dr.Kadir Ardıç Doç.Dr. Yasemin ÖZDEMİR Giriş İşletmelerin rakiplerinden tek farklı kaynağı insan dır. Günümüz dünyasının insan kaynağının profili İnsan Kaynakları

Detaylı

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ 05.06.2015 DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ 1. İş yönetimi 2. Değerlerimiz 3. Yönetmelik Genel İlkeleri 4. Müşterilerimiz, Tedarikçilerimiz ve

Detaylı

Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği.

Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği. Yayın Tarihi : Eylül 2017 MindMomentum by Selim Geçit Teknoloji Şirketleri için Yönetim & Liderlik MasterClass Oturumları Kurgusu ve İçeriği. i DÖKÜMANIN AMACI Çalışan sayısı arttıkça karmaşıklaşan yönetsel

Detaylı

1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ

1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ 1-PROJE YÖNETİMİNE GİRİŞ Y R D. D O Ç. D R. K E N A N G E N Ç O L PROJE NEDİR Proje; benzersiz, özgün bir ürün, hizmet veya sonuç üretmek amacıyla yürütülen geçici faaliyetler bütünü bir girişimdir. (PMI

Detaylı

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler

212 Derece Hakkında. Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz. Neden 212 Derece? Koçlukta Temel Aldığımız İlkeler Tanıtım Kataloğu Koçluk Modelimiz ve Koçluk İlkelerimiz 212 Derece Hakkında Akademimiz Can Deniz Timur tarafından profesyonel koçluk ve kişisel gelişim programları vermek üzere 2014 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI 01 02 03 YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK YÖNETİCİLER İÇİN KOÇLUK BECERİLERİ

Detaylı

Çalışan Devir Oranı Araştırması İşgücü Analitikleri Haziran 2015

Çalışan Devir Oranı Araştırması İşgücü Analitikleri Haziran 2015 Çalışan Devir Oranı Araştırması İşgücü Analitikleri Haziran 2015 2015 Peryön ve Towers Watson. Tüm hakları saklıdır. Çalışan Devir Oranı Araştırması - 2014 İçindekiler o Araştırma Hakkında 3 o Katılımcı

Detaylı

Sales For Success. Satış, sadece satış ekiplerinin değil bütün şirketin ana misyonu olmalıdır.

Sales For Success. Satış, sadece satış ekiplerinin değil bütün şirketin ana misyonu olmalıdır. Sales For Success Satışı seven, firmasına tutkuyla bağlı, müşterilerinin her daim yanında olan, neşeli, canlı, yaratıcı ve yılmayan satış profesyonelleri yetiştirmek için; satış ve pazarlama duayeni Sinan

Detaylı

ALİ ÖRNEK 29 Haziran 2015 YETKİLİ KULLANICI STANDART RAPOR GENEL MUHAKEME TESTİ. Yetenek. Adapt-g. Psychometrics Ltd.

ALİ ÖRNEK 29 Haziran 2015 YETKİLİ KULLANICI STANDART RAPOR GENEL MUHAKEME TESTİ. Yetenek. Adapt-g. Psychometrics Ltd. 29 Haziran 2015 YETKİLİ KULLANICI STANDART RAPOR GENEL MUHAKEME TESTİ Yetenek -g RAPOR YAPISI Standart Rapor katılımcının sonuçlarını aşağıdaki bölümler çerçevesinde sunar: 1. Bu raporu kullanma rehberi

Detaylı

ICF Etik Kuralları. Müşteri: Müşteri / Koçluk Alan koçluk hizmeti verilen kişidir.

ICF Etik Kuralları. Müşteri: Müşteri / Koçluk Alan koçluk hizmeti verilen kişidir. ICF Etik Kuralları Önsöz ICF, koçlukta mükemmelliğin korunması ve teşvik edilmesinde kararlıdır. Bu nedenle, ICF tüm üyeleri ve unvanlı koçlarından (koçlar, mentor koçlar, koç süpervizörleri, koçluk eğitmenleri

Detaylı

21. YÜZYIL BECERİLERİ

21. YÜZYIL BECERİLERİ 21. YÜZYIL BECERİLERİ 21. YÜZYIL BECERİLERİ 21. yüzyıl becerileri genel olarak, öğrencilerin bilgi çağında başarılı olabilmeleri için geliştirmeleri gereken üst düzey becerileri ve öğrenme eğilimlerini

Detaylı

Üniversite - Sanayi İşbirliği: Durum, Engeller ve Çözümler. Dragan Soljan, Erhan Akın, Sema Akın, Kubilay Ayturan

Üniversite - Sanayi İşbirliği: Durum, Engeller ve Çözümler. Dragan Soljan, Erhan Akın, Sema Akın, Kubilay Ayturan Üniversite - Sanayi İşbirliği: Durum, Engeller ve Çözümler Dragan Soljan, Erhan Akın, Sema Akın, Kubilay Ayturan Modern üniversiteler mezunlarına uygulanabilir gerçek bilgiyi veren, sektör, girişimcilik

Detaylı

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin!

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin! YAKLAŞIMIMIZ Kuter, yıllardır dünyanın her tarafında şirketlere, özellikle yeni iş kurulumu, iş geliştirme, kurumsallaşma ve aile anayasaları alanlarında güç veren ve her aşamalarında onlara gerekli tüm

Detaylı

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE

EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI. 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE EĞİTİM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI 22-23 ve 29-30 KASIM 2014 TARİHLERİNDE CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ NDE Eğitim Koçluğu Sertifika programı öğrencilerin okul, aile ve özel yaşamındaki

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

GLOBAL IMPACT Kurumsal Sorumluluk Öne Çıkanlar

GLOBAL IMPACT Kurumsal Sorumluluk Öne Çıkanlar GLOBAL IMPACT Kurumsal Sorumluluk Öne Çıkanlar 2014 Raporlama Yılı Değer Oluşturma, Büyüme Sağlama MetLife, müşterilere verdiğimiz taahhütlerimizi gerçekleştirebilmemiz amacıyla istikrarlı, güvenli ve

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI. HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI. HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ CASUS OYUNU FİLM ANALİZ ÇALIŞMASI HAZIRLAYAN İmran NİŞANCI Sayfa 1 CASUS OYUNU FİLMİ ABD nin merkezi haber alma ve haber verme teşkilatı. İngilizce

Detaylı

Müzakere Becerileri ile Satış Performansını Geliştirmek

Müzakere Becerileri ile Satış Performansını Geliştirmek Müzakere Becerileri ile Satış Performansını Geliştirmek Wilson Learning in yaptığı araştırma, Evet e Doğru Müzakere eğitiminin satış performansı üzerindeki etkisini değerlendirmek üzere geliştirilmiştir.

Detaylı

İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1

İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1 İNSAN MÜHENDİSLİĞİ 1 Prof.Dr.Coşkun Can Aktan İnsan mühendisliği, insanı yönetme sanatıdır. Bir başka ifadeyle insan mühendisliği, insanı yönetme sanatı ve insan kalitesi ni arttırmaya yönelik tüm çaba

Detaylı

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ ARKADAŞ SEÇİMİNİN ÖNEMİ Değerli anne babalar; Her insan, yaşamını sürdürmek ve gelişmek için başka insanlara ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları karşılamak için arkadaşlık ilişkileri, sosyal alandaki en önemli

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi Misyon ve Vizyonunuz şirketinizin Stratejik Planlama piramidinin en üstünde yer alır. Misyon

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir. Değerli Anne ve Babalar, Anne-baba olarak ders seçimi aşamasında etkimiz ne kadar olmalı?, Çocuğumun ilgi ve yeteneklerini nasıl belirlerim?, Çocuğuma uygun meslek grupları nelerdir?, ve Ders seçimi sürecinde

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade

Detaylı

DBE MOTİVASYON ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen

DBE MOTİVASYON ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO. Eddie Van Halen DBE MOTİVASYON ENVANTERİ ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ UYGULAMA TARİHİ SIRA NO TAKİP NO 22.7.205 29442 Geliştirme - Güncelleme Tarihi: 2009-205 Versiyon 2 GİRİŞ DBE MOTİVASYON ENVANTERİ NEDİR? 22.7.205 DBE Motivasyon

Detaylı

1. LİDER 2. LİDERLİK 3. YÖNETİCİ LİDER FARKI

1. LİDER 2. LİDERLİK 3. YÖNETİCİ LİDER FARKI YÖNETİCİ-LİDER FARKI VE LİDERLİĞİN YÖNETİMDEKİ ÖNEMİ Ahmet VERAL (Rapor) Eskişehir, 2011 1. LİDER Genel bir kavram olarak ele alındığında lider, bir grubun hedef oluşturma ve bu hedeflere ulaşma ve ilerleme

Detaylı

AIMCO C o a c h i n g

AIMCO C o a c h i n g AIMCO C o a c h i n g Kurumsal Koçluk Programı 2014 Kış Dönemi İş Yaşamında Koç Yaklaşımı ile Verimli ve Etkili İş Yaşamı Sektörü ve fonksiyonu ne olursa olsun, kurumsal yaşam içerisinde en büyük fark

Detaylı

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ İÇİNDEKİLER Kişilik Testleri 3-22 Öğrenme Modeli Testleri 23-32 Dikkat Testleri 33-42 Düşünme Becerileri Testleri 43-48 Dikkat Setleri 49-54 Oyunlar 55-60 YÜKSEK BAŞARI İÇİN; Benego

Detaylı

KOÇLUK SATIN ALMA SÜRECİNİN YÖNETİLMESİ

KOÇLUK SATIN ALMA SÜRECİNİN YÖNETİLMESİ KOÇLUK SATIN ALMA SÜRECİNİN YÖNETİLMESİ Şirketle çalışacak koç veya koçlar seçildikten sonra, koçun şirketi anlamasını ve koçluk ilişkisinin mümkün olduğunca sorunsuz ilerlemesini sağlamak için İnsan Kaynakları

Detaylı

Giriş Bölüm 1. Giriş

Giriş Bölüm 1. Giriş GİRİŞİMCİLİK Bölüm 1. Giriş scebi@ktu.edu.tr http://scebi.ktu.edu.tr Giriş İşletme Kurma Düşüncesi ÖN ARAŞTIRMA Ekonomik Teknik Mali Yasal Araştırma Araştırma Araştırma Araştırma Ön Proje Yatırım Kararı

Detaylı