MÜSİAD FRANKFURT AGİK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜSİAD FRANKFURT AGİK"

Transkript

1 MÜSİAD FRANKFURT AGİK Sayın Hessen Parlemento Başkanı Bay Kartman, Sayın Frankfurt Başkonsolosum (Burak Karartılı) Sayın Hessen Eski Bakanı Bay Hahn (Jörg Uwe Hahn) Türk ve Alman İş Dünyasının Değerli Temsilcileri, GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Frankfurt Avrupa Genel İdare Kurulu Toplantımızda sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. Frankfurt a bu gelişimizde hem bir ilki, hem de bir sonu, aynı anda yaşıyorum. Yarın düzenleyeceğimiz ABİG toplantımız, MÜSİAD tarihinde, Avrupa'daki ilk BİG olacak. Bildiğiniz gibi bu yıl benim görev sürem doluyor. 2 yıl Sektör Kurulu Başkanı, 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığım MÜSİAD ın son 5 yıldır gururla yürüttüğüm Genel Başkanlık görevini bu yıl devredeceğim inşallah. Dolayısıyla, aynı zamanda, bu benim MÜSİAD Genel Başkanı olarak katıldığım son AGİK ve ABİG olacak.

2 Bu nedenle, izninizle hem MÜSİAD ı, Türkiye yi ve Almanya yı konuşalım; hem de birlikte yaşadığımız 5 yılın kısa bir halleşmesini yapalım istiyorum. Değerli Misafirler, MÜSİAD olarak dünya genelindeki faaliyetlerimizdeki amacımız, ülkemiz ve diğer ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek, yatırım ve ticaret ortaklıkları kurarak, karşılıklı çıkara dayalı işbirliğini hayata geçirmektir. Bu amaçla, ilk yurtdışı şubemizi, 1993 yılında Almanya da açmıştık. Aradan geçen 24 sene boyunca, hem Türkiye'de, hem de dünya genelinde teşkilatımızı genişleterek, dürüst iş yapmak isteyen iş adamlarını bir araya getiren, küresel bir ticaret ağı ördük. Bir Alman atasözü diyor ki: Sürekli damla taşı deler. (Steter Tropfen höhlt den Stein) Biz de, hiç durmadan, bu amaç için çalıştık. Bugün baktığımız zaman sonuç aldığımızı görüyoruz, hamdolsun: 2012 itibarıyla, Türkiye'de 34 noktadaydık. Son 5 yılda ilave ettiğimiz, 32 Şube ve 20 Temsilci ile, bugün, Türkiye'de, 86 noktadayız. Aynı şekilde, 2012 itibarıyla, sadece Avrupa'nın bazı merkezlerinde MÜSİAD noktalarımız vardı. Toplam, 33 ülkede temsil ediliyorduk itibariyle, dünya üzerinde, son 5 yılda açtığımız 43 Şube ve Temsilcimizle, 68 ülkede, 181 noktadayız.

3 Bugün, MÜSİAD, Tokyo dan Washington a, Ankara'dan Johannesburg a, Paris'ten Melbourne'a kadar teşkilatlanmış, küresel bir sivil toplum kuruluşudur. Gerek teşkilatlanmasıyla, gerek düzenlediği fuarlar ve yaptığı etkinliklerle, uluslararası forum ve gezilerle, sektörel zirveleriyle, üyelerine temin ettiği iş fırsatlarıyla, Türk İş Dünyasının, Gönüllü Üyelik esasıyla çalışan, en yaygın ve etkin STK sıdır. Mayıs itibariyle de 27. Yılımızı idrak edeceğiz. Bu vesileyle, bir kere daha, kurucularımızdan en son üyemize kadar, bu güzel yolculukta emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vefat edenlere Cenab-ı Hak tan rahmet diliyorum. Elbette, bu büyük ailenin Etkinliklerini tek bir başlıkta toplamak mümkün değil. Ekonomiden sosyolojiye, siyaset biliminden uluslararası ilişkilere, kültür ve sanattan bilim ve tekniğe kadar, insanı ve toplumu ilgilendiren her konu, gündemimizde yer alıyor. Ama MÜSİAD, aslında ve temelde bir iş adamları derneği. Bu amaçla, düzenli faaliyetlerimizle, adeta bir seferberlik halindeyiz. Bu seferberlikte neler yapıyorsunuz, diye soran olursa, sadece bir kaç küçük örnekle açıklamak isterim. Kasım ayında, İstanbul'da, 8 Holde ve m2 kapalı alanda, uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD EXPO nun 16.sını gerçekleştirdik. Hem de içinde, Yüksek Teknoloji ürünlerinin sergilendiği Hightechport Holü ile.

4 100'ü aşkın ülkeden iş adamlarını ağırladık. 2010'a kadar 3 holde gerçekleşen Fuarımız, Başkanlığım dönemindeki son 3 Fuarda, mevcut 8 holün tamamını kaplayan bir seviyeye ulaştı. Bu yıl, Afrika ve Pakistan'da planladığımız 2 Fuarın müjdesini şimdiden vermek isterim. MÜSİAD Expo'dan hemen sonra Türkiye'de Seydişehir ve Bartın şubelerimizi açtık. Hiç ara vermeden, Melbourne, Tokyo, Sudan veamsterdam MÜSİAD Şubelerinin açılışını yaptık. Hemen sonrasında, İstanbul da, Avrupa-Ortadoğu ve Afrika Uydu Operatörleri Birliği ESOA ile, uydu piyasasının devlerini bir araya getirdiğimiz Global Satellite Show u gerçekleştirdik. Elbette, bu saydıklarım, rastgele adımlar değil. Bütüncül bir yaklaşımın sonucu. Nedir bu yaklaşım? Göreve geldiğim yıl da, önemli bir rapor hazırlamıştık: Orta Gelir Tuzağı. Türkiye, siyasi istikrar sayesinde büyük atılımlar yaparak ilerlemişti. Fakat, ulaştığımız noktayı yeterli görmeyip, ufkun ötesine bakmak gerekiyordu. Raporumuzda, durum tespitlerine ve çözüm önerilerine yer verdik. Sonra da, Elimizi taşın altına koyup projeler ürettik. İşte, Global Satellite Show ve Hightechport bu projelerimizden.

5 Bir başka önemli projemiz ise, Sivil Havacılığın en önemli etkinliklerinden olan Eurasia Airshow. Airshow u da, Antalya da gerçekleştireceğiz. Bunlarla uğraşırken, bir de baktık, 2017 geldi çattı. Bir süredir, mevcut Genel Merkez binamız, artan faaliyetlerimize yeterli gelmiyordu. 3 yıldır, Yeni Genel Merkez projemiz üzerinde çalışıyorduk. Ocak ayının başında da, Yeni Genel Merkez Kompleksi mizin temelini attık. 8 katlı binamız, MÜSİAD ımızı uzun süre taşıyacak büyük bir kompleks m2 lik arsaya, m2 kapalı alana sahip. Kapalı ve açık otoparklarımız var kişilik konferans salonumuz var. İrili ufaklı, 20 toplantı salonumuz var. Binamızı, gün ışığından azami ölçüde yararlanmak amacıyla tasarladık. Ortada, çok amaçlı kullanabileceğimiz büyük bir galerimiz var. Galerinin tavanı ve binanın ön cephesi tamamen cam kaplı. Temmuz ayında bitirmeyi planlıyoruz. Yeni Genel Merkez Kompleksimizin hayırlı olmasını diliyorum.

6 Açılıştan sonra da durmadık. Ocak ayında, şube genel kurullarımız için, her gün yollardaydık. Çoğu kez, aynı günde iki şehre uğradık. Bugün de, Almanya ya, sizlerle buluşmaya geldik. Biraz önce size, son 3 ayı ana hatlarıyla özetledim. Bu özeti, hem MÜSİAD ın ne olduğunu ve ne yaptığını daha iyi anlatabilmek, hem de, bir halleşme amacıyla anlattım. Dünya, anlamların eylemlere dönüştüğü bir varlık alanıdır. Bu nedenle, atalarımız, âyinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz demiştir. Bu hikayenin, MÜSİAD ın ayinesini göstermiş olduğunu tahmin ediyorum. Değerli Misafirler, Geçtiğimiz hafta Almanya da, CB seçimi tamamlandı. Dışişleri Bakanı Steinmeier 13. CB oldu. Sn Steinmeier'in, Avrupa genelinde artış gösteren ırkçılığın ve İslamofobi nin karşısında duracak bir sağduyuyu temsil etmesini diliyor, görevinde başarılar diliyorum. Türkiye de de, önemli bir referandum sürecine girildi. Öncelikle, MÜSİAD Başkanı ve bir işadamı olarak şunu söylemek istiyorum: Bu süreçler, ekonomiye yönelik algı operasyonlarının çokça gündemde olduğu dönemlerdir.

7 Ama, Türkiye ekonomisinde olağan dışı işaretler yok. Bütün Dünyanın gündeminde olan Düşük Büyüme Tuzağı, elbette bizi de etkiliyor. Evet, 15 Temmuz'da, FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası ekonomimiz de elbette etkilendi. Ama, 9 aylık büyümemiz, %2,2. Almanya'nın aynı dönemde %1,6 ve ABD'nin %1,5 büyüdüğünü hatırlatmak isterim. Bugünlerde Hükümetin peş peşe önemli reformları hayata geçiriyor. Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik Cazibe Merkezleri Programı, önemli teşvikler içeriyor. Hem, büyük yatırımlarının finansmanını sağlayacak bir araç, hem de ekonomik istikrarın sürdürülebilirliği açısından bir sigorta niteliği taşıyan, Ulusal Varlık Fonu etkinleştirildi. Ar-Ge Reform Paketi, Patent Yasası, KOSGEB destekleri, KGF'nin yeni yapısı, taşınırların da teminat kapsamına alınması, Ekonomimiz için önemli adımlar. Bu gerçeklerle, Biz, üreten ve büyüyen Türkiye yiz. Hiçbir projemizi iptal etmiyoruz, hiçbir yatırımı ertelemiyoruz. Bütün adımlar arasında en önemlisi, elbette yeni anayasa. MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilme sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var: Türkiye de, Kuvvetler Ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda Kuvvetler Karmaşası olan mevcut sistem mutlaka değiştirilmeli, dedik. Çünkü mevcut sistem arızalı.

8 Peki yeni anayasanın ekonomiye nasıl yansımaları olacak? Yeni anayasa, ekonomimiz için de yeni bir başlangıç olacak. TBMM kararını verdi. Şimdi sıra Millet'te. Milletin vereceği karara, hep birlikte, saygı gösterme zamanı. Referandum sürecinin de salimen tamamlanmasını temenni ediyorum. Ondan sonra da hızla, Türkiye nin ilerlemesine engel teşkil eden sorunların çözümüne odaklanmayı bekliyoruz. Değerli Misafirler, Adeta bir seferberlik halindeyiz, demiştim. Bunu genişletmemiz lazım. Bunun için çok elverişli bir yerdeyiz, Almanya dayız. Almanya, en önemli ticari partnerlerimizden birisi. İhracatımızda 1. sırada, ithalatımızda Çin in ardından 2. sırada yılı ihracatımız %4,4 artarak 14 milyar $ olarak gerçekleşti. Almanya dan ithalatımız ise, %0,6 artarak 21,5 milyar $ oldu. Bu rakamlar, ticari ilişkilerimizin düzeyini gösteriyor. Fakat bu ilişkiler kolaylıkla daha da geliştirilebilir. Bir Alman atasözünün dediği gibi: İş işi çeker. (Arbeit zieht Arbeit nach sich) Birlikte bu kadar iş yapabiliyorsak, neden bir bu kadar daha yapmayalım?

9 Yarın burada başlayacak yeni ticari ilişkilerin, kurulacak yeni ortaklıkların, ileride anlatılacak büyük ve güzel birer hikayeye dönüşmemesi için hiçbir engel göremiyorum. Bu temenniyle sözlerime son verirken, AGİK ve ABİG programımızın ortakları Ekonomi Bakanlığımız ve TİM'e, Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonumuza, Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonumuza, YK muza, MÜSİAD HESSEN Şube Başkanımız Musa Aydın ve Şubemizin değerli üyelerine, Türkiye'den ve Avrupa'nın farklı noktalarından aramıza katılan Şube Başkanlarımız ve Üyelerimize, değerli hanımefendilere ve programımıza katılan konuklarımıza teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Nail Olpak MÜSİAD Genel Başkanı

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK İnegöl, 05.05.2017 Sayın Milletvekilim, Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube

Detaylı

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ 06.01.2016 İSTANBUL Sn Başbakan Yardımcım, Sn. Belediye Başkanım, Genel Başkanlarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Bşk ve Tems, DEİK, TİM, İTO Başkanlarım,

Detaylı

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa Bursa İş Geliştirme Toplantısı 28 Mayıs Cumartesi Bursa Sayın Bakanım (Mehmet Müezzinoğlu), Sayın Valim (Münir Karaloğlu), Sayın MV'lerim, Sayın Rektörüm, Sayın B.Belediye Bşk Vekilim Sayın Bursa Tic.San

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı MÜSİAD Genel Merkez, 10.02.17 Sayın Bakanım, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ 02.04.17 Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Büyükşehir Belediyesi Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının,

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim,

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, MÜSİAD İSVİÇRE 25.11.2017 Sayın Başkonsolosum (Asiye Nurcan İpekçi), Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD dostları, 1

Detaylı

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri,

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri, Batman, 93. GİK Toplantısı 15-16 Nisan 2016 Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım,

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR 17-19.01.2018 DOHA Exhibition and Convention Center Sayın Büyükelçim (Fikret Özer), Sayın TOBB Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, İş Dünyasının

Detaylı

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül),

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), 2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 29.11.2016 Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), Bakanlıklarımızın, ESOA nın, TÜRKSAT'ın, Global Satshow'un, SSPI'ın Değerli Başkan

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ANKARA

MÜSİAD İFTARI ANKARA MÜSİAD İFTARI ANKARA 06.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim

Detaylı

MÜSİAD Kayseri. Şube Genel Kurulu Büyükşehir Belediye Başkanım, Oda Başkanlarım, İş, Siyaset ve Akademi Dünyasının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD Kayseri. Şube Genel Kurulu Büyükşehir Belediye Başkanım, Oda Başkanlarım, İş, Siyaset ve Akademi Dünyasının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Kayseri Şube Genel Kurulu 29.01.2017 Sayın Enerji Eski Bakanım, Eski MV'im, Büyükşehir Belediye Başkanım, Oda Başkanlarım, İş, Siyaset ve Akademi Dünyasının Başkan ve Temsilcileri, Şube Başkanım,

Detaylı

MÜSİAD AGİK, KÖLN 1 Ekim 2016

MÜSİAD AGİK, KÖLN 1 Ekim 2016 MÜSİAD AGİK, KÖLN 1 Ekim 2016 Sayın Başkonsolosum, Ticaret Müşavirim, Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Köln Avrupa

Detaylı

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri,

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri, MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016 Brüksel Bölgesi Ekonomi Bakanı Sn Didier Gosuin, Devlet Bakanı Kabine Şefi Sn Christophe T Sas, BECI ve Brussels Invest &

Detaylı

Sayın Cumhurbaşkanım

Sayın Cumhurbaşkanım MÜSİAD 24. GENEL KURULU 03.06.2017 Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Sayın Cumhurbaşkanım Kıymetli Bakanlarım, Milletvekillerim, Valim, Belediye Başkanlarım, Anadolu muzun 81 vilayetinden ve dünyanın muhtelif

Detaylı

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim,

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Sayın Bakanlarım, Valim 15 Ekim 2015, İzmir Sayın MV'lerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD İzmir Şubemizin düzenlediği

Detaylı

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI 22.10.2016, Melbourne Sayın Melbourne Başkonsolosum Mehmet Küçükkayalı, Makedonya, Malezya, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosları, Sayın Milletvekilim, Avustralya

Detaylı

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016 AR-GE REFORM PAKETİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul 27.Şubat.2016 Sayın Bakanım, Müsteşar Yardımcım, Genel Müdürlerim, Bakanlığımızın Değerli Temsilcileri,

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları, Kıymetli Basın Mensupları, MÜSİAD Alanya

Detaylı

Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan,

Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan, Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU 25.02.17 Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan, Genç MÜSİAD'ın Önceki Başkanları, Geleceğimizin Teminatı, Milletimizin Gururu, MÜSİAD'ın Yıldızları,

Detaylı

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 09.06.2016 Sn.Rektörlerim, Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirler, Sözlerime başlamadan önce, önceki gün İstanbul da, dün de Mardin de gerçekleştirilen

Detaylı

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI 05.12.2016, BARTIN Sayın Valim, MV'im, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn.

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn. MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI 18.11.2016 KONYA Sayın Bakan Yardımcım Harun Tüfekçi, Sayın Milletvekilim Uğur Kaleli, Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Sayın Belediye Başkanım (Mehmet Tutal), Ticaret

Detaylı

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, 16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ 11.11.2016, WOW Sayın Başbakanım, Bakanları, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa ve Meslek Örgütlerinin

Detaylı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Ayan YERENOV, Sayın Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Mert SARI, Değerli Katılımcılar,

Detaylı

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI KONUŞMAMA BAŞLARKEN, BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ OLMAK ÜZERE SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE

Detaylı

MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD, Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi Sayın Başbakanım, Saygıdeğer Hanımefendi, Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, AK Parti'nin Sayın

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Finansal Erişim Konferansı Açılış Konuşması 3 Haziran 2014 Sn. Hazine Müsteşarım, Sn. BDDK Başkanım, Dünya Bankasının ülke direktörü Sn. Raiser, yurtiçinden

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Katılım Bankalarımızın Kıymetli Genel Müdürleri, Sayın İnceif

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, NAİL OLPAK MÜSİAD DORTMUND ŞUBE AÇILIŞI KONUŞMASI 13 NİSAN 2013, CUMARTESİ ALMANYA Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, T. C. Essen Başkonsolosu Sayın Şule

Detaylı

SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ DEĞERLİ MECLİS ÜYELERİ, HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ DEĞERLİ MECLİS ÜYELERİ, HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM. SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM. ÇOK GÜZEL BİR AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİK. HERŞEY ASO YA YARAŞIR BİR DÜZEN VE AĞIRBAŞLILIK İÇİNDE

Detaylı

MÜSİAD İFTARI MERSİN

MÜSİAD İFTARI MERSİN MÜSİAD İFTARI MERSİN 08.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Sayın Valim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 Sn Bakanlarım, Sayın Valim, AKParti GBY'ım, MV'lerim, Büyükşehir Bel. Başkanım ve Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

MÜSİAD AMSTERDAM AÇILIŞI Sayın New West Belediye Başkanı Ahmed Badood, Hollanda ve Türk İş Dünyasının Değerli Temsilcileri,

MÜSİAD AMSTERDAM AÇILIŞI Sayın New West Belediye Başkanı Ahmed Badood, Hollanda ve Türk İş Dünyasının Değerli Temsilcileri, MÜSİAD AMSTERDAM AÇILIŞI 21.12.2016 Sayın Büyükelçim Zeynep Sibel Algan Sayın Başkonsolosum Tolga Orkun, Sayın New West Belediye Başkanı Ahmed Badood, Hollanda ve Türk İş Dünyasının Değerli Temsilcileri,

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma

MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma T.C Büyükelçisi Mehmet Sn. Tuğrul Gücük, T.C Zürih Başkonsolosu Sn. Aslı Oral, Valilerim, Hocalarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI. 20 Haziran 2014, Cuma. Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım,

MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI. 20 Haziran 2014, Cuma. Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım, MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI 20 Haziran 2014, Cuma Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım, Belediye Başkanım, Karabük Tic. ve San. Odası Başkanım, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann,

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, MANNHEIM MÜSİAD AÇILIŞI 17 HAZİRAN 2013 PAZARTESİ - MANNHEIM Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, Yabancılar Meclisi Başkanı Sayın Suat Selçuk, Karlshure Başkonsolosumuz Sayın Serhat Aksan,

Detaylı

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Sayın Bakanlarım, Sn Valim, MV'lerim, Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD

Detaylı

MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım,

MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım, MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI 29.09.2016 Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım, İş Dünyamızın değerli temsilcileri, Değerli MÜSİAD üyeleri ve

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu UETD KK Ankara Çalıştayı Raporu 02-05.02.2017 UETD Genel Merkez KK nın düzenlediği 2017 Ankara Çalıştayı, AK Parti GM KK himayesinde gerçekleşmiştir. Katılımcılar: UETD GM KK MYK Katılım sayısı: 150 UETD

Detaylı

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları,

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, 18-19.Kasım tarihleri arasında, yani, bu hafta Çarşamba- Perşembe günü, İstanbul Yeşilköy Wow Otel de gerçekleştireceğimiz,

Detaylı

Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları. 18 Şubat 2016, İstanbul. Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı

Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları. 18 Şubat 2016, İstanbul. Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları 18 Şubat 2016, İstanbul Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı Kazakistan Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sayın Bahıt Sultanov; KAZNEX INVEST Başkanı Sayın

Detaylı

MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI. Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI. Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI 21.10.2016, ÜSKÜP Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, Sn MV'llerim, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor.

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Sayın Başkan, Değerli Basın mensupları, Odamızın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum. 65. Hükümetimiz, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın

Detaylı

Sayın DEİK Başkanım, Kıymetli Konuklar, Değerli Basın Mensupları, Hepinizi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum.

Sayın DEİK Başkanım, Kıymetli Konuklar, Değerli Basın Mensupları, Hepinizi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Sayın DEİK Başkanım, Kıymetli Konuklar, Değerli Basın Mensupları, Hepinizi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Bu akşam, Ambargo Sonrası İran: Ekonomik ve Ticari Etki Analizi

Detaylı

REEL İŞÇİLİK MALİYETİ ARTIŞI 2012'DEN BERİ HIZLANARAK SÜRÜYOR

REEL İŞÇİLİK MALİYETİ ARTIŞI 2012'DEN BERİ HIZLANARAK SÜRÜYOR REEL İŞÇİLİK MALİYETİ ARTIŞI 2012'DEN BERİ HIZLANARAK SÜRÜYOR 9 Eylül 2016 TÜİK in açıkladığı 2016 yılının ikinci çeyreğine ait imalat sanayii üretim ve istihdam verileri kullanılarak yapılan hesaplamalara

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim Zirvesi ne hoş geldiniz.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim Zirvesi ne hoş geldiniz. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Yılmaz Zirve Açılış Konuşması 15 Ocak 2013, 09.30 09.45 Sermaye Piyasası Kurulumuzun Saygıdeğer Başkanı, Sayın İstanbul Menkul

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 3 Temmuz 207 5 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ BASIN TOPLANTISI YENİ KABİNE İŞSİZLİK AZALIYOR MU? 5,0 28.57 28.500 2,0 9,0, 26.275 0,9 26.456

Detaylı

MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ. Açılış Konuşması. 27 Mayıs İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems,

MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ. Açılış Konuşması. 27 Mayıs İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems, MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ Açılış Konuşması 27 Mayıs 2016 Sayın Bakanım, Tuzla Belediye Başkanım, İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 60 ÖZET: Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı nın (BAKA) yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, görevine geçen ay başladı. Özen; ilk olarak ekip arkadaşlarım diye hitap ettiği BAKA nın personeliyle toplantı yaptı,

Detaylı

MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma

MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma Sayın Valim, AK Parti'nin Sn Gn Bşk Yrd, Sn MV'im, Belediye Başkanım, Tic. ve San. Odası Başkanım, Rektörüm, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Bşk ve Temsilcileri,

Detaylı

MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI , TOKYO. Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima,

MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI , TOKYO. Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima, MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI 24.11.2016, TOKYO Sayın Büyükelçim A. Bülent Meriç, Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima, JETRO Başkan Yardımcısı Shigeki Maeda, Türkiye ve Japonya'nın Dışişleri Bakanlığı

Detaylı

10.Haziran.2014, Salı

10.Haziran.2014, Salı NEVŞEHİR AÇILIŞI 10.Haziran.2014, Salı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sn. Metin Yılmaz, Sayın Kaymakamlarım, Belediye Başkanlarım, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanım, Nevşehir Ticaret

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu

Detaylı

Avusturya AGİK Mayıs Viyana

Avusturya AGİK Mayıs Viyana Avusturya AGİK 19-22 Mayıs 2016 Viyana Sayın Bakanım, Sayın Başkonsolosum, Değerli şube başkanlarım, Değerli basın mensupları, Kıymetli misafirler, Avrupa Genel İdare Kurulu Toplantımıza hoş geldiniz.

Detaylı

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi Sayın Başbakan Yardımcım, Valim, Büyükşehir Belediye Başkanı, (Endonezya İst.) Başkonsolosum, Sayın MV lerim, Sanayi ve Ticaret Odası Bşk, İş Dünyası

Detaylı

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISI KONUŞMA METNİ

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Gala Yemeği Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Türk

Detaylı

MÜSİAD SUDAN AÇILIŞ Sayın Sudan Ziraat Bakanı (İbrahim Adem Ahmad Eldahil), Sayın Sudan Yatırım Bakanı (Müddesir Abdülgani)

MÜSİAD SUDAN AÇILIŞ Sayın Sudan Ziraat Bakanı (İbrahim Adem Ahmad Eldahil), Sayın Sudan Yatırım Bakanı (Müddesir Abdülgani) MÜSİAD SUDAN AÇILIŞ 11.12.2016 Bismillahirrahmanirrahim, Sayın Sudan Ziraat Bakanı (İbrahim Adem Ahmad Eldahil), Sayın Sudan Yatırım Bakanı (Müddesir Abdülgani) Sayın Büyükelçim, Sudan ve Türkiye İş Dünyasının

Detaylı

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK 20-21 Temmuz 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN KONUK KONUŞMACI OLDUĞU TOPLANTI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI 1 ARALIK 2014 İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi nin çok değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşları,

Detaylı

IUA. Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve. Uluslararası. İdareciler Birliği IUA

IUA. Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve. Uluslararası. İdareciler Birliği IUA Uluslararası IUA İdareciler Birliği Ortak yönetim kültürünü paylaşan ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasında bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak amacıyla 21-23 Kasım 2012 tarihlerinde

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ NİSAN AYI ÇALIŞMA PROGRAMI

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ NİSAN AYI ÇALIŞMA PROGRAMI MİLLETVEK 01.04.2016 14:00 DİYARBAKIR 02.04.2016 15:00 VİYANA 03.04.2016 17:00 VİYANA 05.04.2016 10:00 ANKARA 07.04.2016 14:00 ANKARA 09.04.2016 12:00 ŞEHZADELER 09.04.2016 15:00 ŞEHZADELER 09.04.2016

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI şubat 2017 18. SAYI TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI Trabzonspor Kulübü nün yeni stadyumunun açılışında ekibimizle görev başındaydık. Trabzon ofisimizden ekibin kurulumunun sağlandığı bu önemli

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32 V. SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS FORUMU Mustafa Seçkin Yönetim Kurulu Başkanı 29 Eylül 2017 Zorlu Center Sayın Başbakan Yardımcım, Değerli konuklar, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve UNEP-FI iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Hazine Müsteşarım, Yurt dışından gerek

Detaylı

MÜSİAD HOLLANDA AGİK TOPLANTISI, GALA YEMEĞİ 27.09.2014 CUMA

MÜSİAD HOLLANDA AGİK TOPLANTISI, GALA YEMEĞİ 27.09.2014 CUMA MÜSİAD HOLLANDA AGİK TOPLANTISI, GALA YEMEĞİ 27.09.2014 CUMA Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Sn. Ron KELLER, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Sayın Sadık ASLAN, Değerli Şube Başkanlarım, YK Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı Kardeşlerim, Değerli Medya

Detaylı

Bölgesel İstişare Toplantısı-Balıkesir. 2 Mart Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,

Bölgesel İstişare Toplantısı-Balıkesir. 2 Mart Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Bölgesel İstişare Toplantısı-Balıkesir 2 Mart 2019 Ticaret Bakanım Sayın Ruhsar Pekcan, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, TESK Başkanı Sayın Bendevi Palandöken, Balıkesir Ticaret

Detaylı