COPYRIGHT AYMİR YAYINEVİ

Save this PDF as:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "COPYRIGHT AYMİR YAYINEVİ"

Transkript

1

2 Genel Yayın Yönetmeni Savaş DOĞAN Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Arzu ALAN Yazar Güven GÖLLÜOĞLU ISBN Redaksiyon Tuğba ÜNLÜER İrem BAYIN Devrim ÇOBAN Merve YAVUZYILMAZ Dizgi Zeliha DEMİRKAYA Grafik-Tasarım Berk DERİŞ 1. Baskı Ankara, 018 Baskı Sistem Ofset Basım Yayım Tic. Ltd. Şti. Strazburg Caddesi No: 31/17 Sıhhiye / Çankaya / ANKARA Tel: İletişim Adresi Genel Merkez / ANKARA Yayıncı Sertifika No: 1953 Matbaa Sertifika No: 1355 (031) (053) 5 09 (059) COPYRIGHT AYMİR YAYINEVİ Yayım Hakkı Bu kitabın her türlü yayım hakkı Aymir Yayın Basım Dağıtım Ltd. Şti. ye aittir. Bu kitabın baskısından 586 ve 936 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası hükümleri gereğince kaynak gösterilerek bile olsa alıntı yapılamaz, herhangi bir şekilde çoğaltılamaz, genel ağ ve diğer elektronik ortamlarda yayımlanamaz. BU KİTAP T.C. KÜLTÜR BAKANLIĞI BANDROLÜ İLE SATILMAKTADIR.

3 Değerli öğrenciler, LİDER PLUS yayınları olarak değişime, gelişmeye son derece açık bir vizyonla ve özellikle son yıllardaki soru formatındaki değişiklikleri çok iyi okuyabilen bir kadroyla, sizler için birbirinden değerli yayınlar hazırlamaya devam ediyoruz. LİDER PLUS yayınlarımızda, Her testin önüne ilgili konuya ait anahtar bilgiler konarak sizlere, konuya ait bilgileri hızlıca hatırlama olanağı sunulmuştur. Ayrıca QR ÇÖZÜMLERİNİ sadece birer çözüm dosyası olmaktan çıkardık. Lider Plus Yayınları na ait her kitabın kendi web sayfasını oluşturduk. Bu sayfalar sayesinde ilgili derse ya da sınava ait yayınlarımız güncelliğini her an koruyabilecek ve sizlerle aktif iletişimde olabileceğiz. Kitaplarınıza özel hazırlanan web sayfalarından ilgili branşa yönelik sizlere rehberlik hizmeti de sunmaktan memnuniyet duyacağız. Ayrıca kitaplarımızın tamamı yine Akıllı Tahta Uyumlu olarak hazırlanmış olup sınıf içi ders akışında sizlere kolaylık sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Değerli öğrenciler, LİDER PLUS yayınlarıyla hedeflerinize ulaşacağınıza inanıyor; önce sağlıklı ve sonra da başarılı bir yıl geçirmenizi diliyoruz. LİDER PLUS YAYINLARI Bu kitabın web sayfasına ulaşmak için QR Kodu okutunuz Akıllı Tahta Uyumlu Qr Kod Çözümlü

4 ÜNİTE 1: Doğal Sayılar ve Tam Sayılar Doğal Sayılar ve Tam Sayılar Tek ve Çift Sayılar Ardışık Sayılar Faktöriyel Check-up Tekrar Testi ÜNİTE : Çözümleme Çözümleme...-7 Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 3: Bölme - Bölünebilme Bölme Bölünebilme Check-up Tekrar Testi ÜNİTE : Asal Sayılar ve Çarpanlara Ayırma Asal Sayılar ve Çarpanlara Ayırma Check-up Tekrar Testi...1- ÜNİTE 5: Ebob - Ekok Ebob - Ekok Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 6: Rasyonel Sayılar Rasyonel Sayılar Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 7: Denklemler Denklemler Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 8: Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 9: Basit Eşitsizlikler Basit Eşitsizlikler Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 10: Mutlak Değer Mutlak Değer Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 11: Üslü Sayılar Üslü Sayılar Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 1: Köklü Sayılar Köklü Sayılar Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 13: Oran ve Orantı Oran ve Orantı Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 1: Sayı Problemleri Sayı Problemleri Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 15: Kesir Problemleri Kesir Problemleri Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 16: Yaş Problemleri Yaş Problemleri Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 17: İş - İşçi Problemleri İş - İşçi Problemleri Check-up Tekrar Testi

5 ÜNİTE 18: Yüzde Problemleri Yüzde Problemleri Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 7: Permütasyon - Kombinasyon Permütasyon - Kombinasyon Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 19: Alışveriş, Kâr - Zarar Problemleri Alışveriş, Kâr - Zarar Problemleri Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 8: Binom Binom Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 0: Karışım Problemleri Karışım Problemleri Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 9: Olasılık Olasılık Check-up Tekrar Testi...1- ÜNİTE 1: Hareket Problemleri Hareket Problemleri Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 30: İstatistik İstatistik...3- Check-up Tekrar Testi ÜNİTE : Grafik Yorumlama ve Tablo Okuma Çizgi Grafiği Daire Grafiği Tablo Okuma Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 3: Kümeler Kümeler Check-up Tekrar Testi ÜNİTE : Mantık Mantık Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 5: Fonksiyonlar Fonksiyonlar Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 6: Polinomlar Polinomlar Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 31: İkinci Dereceden Denklemler İkinci Dereceden Denklemler Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 3: Parabol Parabol Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 33: Karmaşık Sayılar Karmaşık Sayılar Check-up Tekrar Testi ÜNİTE 3: Akıl Yürütme Problemleri Akıl Yürütme Problemleri Check-up Tekrar Testi Tarama Testleri Cevap Anahtarı

6

7 Doğal Sayılar ve Tam Sayılar 1 1. x ve y farklı sayma sayıları olmak üzere, x + y = 18 olduğuna göre, x.y çarpımının alabileceği en büyük değer ile en küçük değerin toplamı A) 100 B) 99 C) 98 D) 97 E) a, b ve c pozitif tam sayılar olmak üzere, a.b.c = 60 olduğuna göre, a + b + c toplamının alabileceği en küçük değer A) 1 B) 15 C) D) 33 E) 6. a ve b tam sayılardır. a.b = olduğuna göre, a + b toplamı en az kaç olabilir? A) 5 B) 10 C) 10 D) 1 E) den 8 e kadar sayılar yazılmış özdeş 8 kutu üst üste yerleştirilmiştir Bu kutular dağıtılıp tekrar dörderli olarak üst üste konarak aşağıdaki gibi iki grup oluşturuluyor. 3. a, b ve c birer rakamdır. A B a.b = c olduğuna göre, a + b + c toplamı en çok kaç olabilir? A) 15 B) 19 C) 1 D) 7 E) 30 Her iki grupta da kutuların üzerinde bulunan numaraların toplamları birbirine eşittir. Buna göre, dörderli grupların herhangi birinde kutuların üzerinde yazan sayıların çarpımı en çok A) 68 B) 300 C) 30 D) 35 E) 360. a, b ve c birbirinden farklı rakamlardır. Buna göre, a 3b + c ifadesinin alabileceği en küçük değer A) 5 B) 19 C) 7 D) 0 E) a ve b pozitif tam sayılardır. a + b = 1 olduğuna göre, a nın alabileceği en büyük değer A) 36 B) 0 C) D) 8 E) 5 1

8 1 Doğal Sayılar ve Tam Sayılar 8. a ve b sayma sayılarıdır. a + 3b = 38 olduğuna göre, kaç farklı (a, b) ikilisi yazılabilir? A) 3 B) C) 5 D) 6 E) 7 1. a, b ve c birbirinden farklı sayma sayılardır. 3a + b + 5c = 56 olduğuna göre, a nın alabileceği en büyük değer A) 11 B) 13 C) 1 D) 15 E) a ve b pozitif tam sayılardır. a.b a = 18 olduğuna göre, a kaç farklı değer alabilir? A) B) 3 C) D) 5 E) x, y ve z pozitif tam sayılardır. x + y + z = 31 olduğuna göre, 3x + y + 3z ifadesinin alabileceği en küçük değer A) 97 B) 96 C) 95 D) 9 E) a ve b doğal sayılar olmak üzere, a b 3 + = 10 olduğuna göre, kaç farklı (a, b) sıralı ikilisi vardır? A) 15 B) 1 C) 13 D) 1 E) a, b ve c tam sayılar olmak üzere, a.b.c = 75 olduğuna göre, a + b + c toplamının alabileceği en küçük değer A) 75 B) 5 C) 5 D) 33 E) a, b ve x pozitif tam sayılar olmak üzere, a = 17 x b = x olduğuna göre, a.b çarpımının alabileceği kaç farklı değer vardır? A) 1 B) 10 C) 8 D) 7 E) a, b, c birer rakam ve c < b < a olmak üzere, 3a + b 5c ifadesinin alabileceği en küçük değer A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) x ve y farklı tam sayılar olmak üzere, x.y + x = 5 eşitliğini sağlayan kaç tane x değeri vardır? A) B) 3 C) D) 5 E) 6

9 Doğal Sayılar ve Tam Sayılar 1. 9 y x Şekildeki x lük kutunun her karesine 1 den 16 ya kadar olan sayılar birer kez yazıldığında herbir satır, sütun ve köşegen üzerindeki dört sayının toplamı 3 olmaktadır. Aynı zamanda x lik beş karenin içinde yazan sayıların toplamı da 3 olmaktadır. Buna göre, x + y toplamı A) B) 6 C) 1 D) 15 E) 16. a, b ve c birbirlerinden farklı pozitif tam sayılar olmak üzere, a + b + c = 1 olduğuna göre, a.b.c çarpımının alabileceği en büyük değer A) 6 B) 75 C) 90 D) 96 E) x, y ve z pozitif tam sayılar olmak üzere, x = 5y 3y = z olduğuna göre, x + y + z toplamının alabileceği en küçük değer A) 17 B) 19 C) 1 D) 3 E) 5 6. a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere, 5a + b = 36 olduğuna göre, a.b çarpımının alabileceği kaç farklı değer vardır? A) 1 B) C) 3 D) E) 5 3. a, b ve c birer negatif tam sayı olmak üzere, a.b = 7 a.c = 36 olduğuna göre, a + b + c toplamının alabileceği en büyük değer A) 110 B) 87 C) 65 D) 3 E) 1 7. A ve B iki basamaklı pozitif tam sayılar olmak üzere, 3A + B = 303 olduğuna göre, B nin alabileceği kaç farklı değer vardır? A) 18 B) 19 C) 0 D) 1 E). x, y ve z pozitif tam sayılar olmak üzere, x 6 = y = z olduğuna göre, x + y + z toplamının alabileceği en küçük değer A) 80 B) 55 C) 3 D) 3 E) 5 8. a, b ve c pozitif tam sayılardır. a. b = 18 b. c = olduğuna göre, a + b + c toplamı kaç farklı değer alır? A) 3 B) C) 5 D) 6 E) 7 3

10 Doğal Sayılar ve Tam Sayılar 9. a, b ve c birbirinden farklı pozitif tam sayılardır. a + b + c = 18 olduğuna göre, a 3b + c ifadesinin alabileceği en büyük değer A) 58 B) 59 C) 60 D) 61 E) A, B ve C birer doğal sayı olmak üzere aşağıdaki çarpım tablosu veriliyor. x A B C A 0 B 8 C 35 Bu çarpım tablosuna göre, A + B + C toplamı 10. a, b, c birer tam sayı olmak üzere, a. b = 1 a. c = 10 olduğuna göre, a.b.c çarpımı en çok A) 60 B) 68 C) 7 D) 10 E) 160 A) 16 B) 18 C) 0 D) E) 5 1. {0, 1,, 3,, 5, 6} kümesinin birbirinden farklı x, y, z elemanları için x y 3z ifadesinin en büyük değeri A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) a ve b doğal sayılardır. 3a + b = 66 eşitliğini sağlayan kaç farklı (a,b) sıralı ikilisi vardır? A) B) 5 C) 6 D) 7 E) b < 0 < a olmak üzere, 6a 30 + a. b = 0 eşitliğini sağlayan a ve b tam sayıları için a.b çarpımının alabileceği en büyük değer A) 6 B) 1 C) 18 D) E) x, y ve z sıfırdan farklı tam sayılardır. x y = z olduğuna göre, x + y + z toplamı aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 11 B) 1 C) 15 D) 1 E) b bir tam sayı olmak üzere, a. b = 1 + b eşitliğini sağlayan a doğal sayılarının toplamı A) 8 B) 5 C) 58 D) 60 E) 65

11 Doğal Sayılar ve Tam Sayılar 3 1. x, y ve z sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere, aşağıdakilerden hangisi sıfıra eşit olabilir? xy. A) z B) x y+z C) (x + 1).y D) (x + 1).z E) x 3.y.z 5. x, y ve z birer doğal sayıdır. x. y = 1 y. z = 15 olduğuna göre, x + y + z toplamı en az kaç olabilir? A) 7 B) 1 C) 15 D) 1 E) 10. a, b ve c farklı rakamlardır. a b + 3c ifadesinin en küçük değeri için a + b + c toplamı A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) x, y ve z farklı sayma sayılarıdır. x + y + 5z = 3 olduğuna göre, x en çok kaç olabilir? 6. Aşağıda, köşelerindeki çemberlerde sayıların yazılı olduğu beş tane altıgenden oluşan bir düzenek verilmiştir x y Bu düzenekte, her bir altıgenin köşelerinde bulunan sayıların toplamı birbirine eşittir. Buna göre, x. y. z çarpımı A) 8 B) 7 C) 60 D) 5 E) 8 z A) 8 B) 30 C) 3 D) 35 E) a, b ve c birer tam sayıdır. a = c a.b.c = 3. b a x 10 y olduğuna göre, a + b + c toplamının alabileceği en büyük değer A) 8 B) C) D) 8 E) 1 c 9 z d t Yukarıdaki şekilde beyaz renkli altıgenlerin içine 1 den 10 a kadar olan sayılar yazılacaktır. Mavi renkli altıgenlerin etrafındaki sayıların toplamları birbirine eşit olduğuna göre, a.b.c.d çarpımının en büyük değeri A) 30 B) 30 C) 360 D) 380 E) 0 8. a, b, c birer doğal sayı ve a b = b c = 3 olduğuna göre, a + b + c toplamı en az kaç olabilir? A) 11 B) 10 C) 9 D) 8 E) 7 5

12 3 Doğal Sayılar ve Tam Sayılar 9. a, b, c pozitif tam sayılar ve a.b = 1 b.c = 1 a.c = 8 olduğuna göre, a A) 3 B) C) 5 D) 7 E) a ve b pozitif tam sayılardır. a b + 7 = 5 olduğuna göre, a + b toplamının en büyük değeri A) 0 B) 3 C) 3 D) 3 E) a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere, a = 1 x b = x 9 olduğuna göre, a b çarpımı kaç farklı değer alır? A) 5 B) C) 3 D) E) 1 1. x, y ve z pozitif tam sayılardır. x.y + z = 31 olduğuna göre, x.y.z çarpımının alabileceği en büyük değer A) 80 B) 70 C) 60 D) 50 E) a, b ve c sayma sayılarıdır. a 8 9 = b = c eşitliğini sağlayan c nin en büyük değerine karşılık a + b + c toplamı A) 81 B) 80 C) 7 D) 6 E) a, b ve c pozitif tam sayılar ve a < b < c olmak üzere, b c + a = 0 olduğuna göre, a + b + c toplamının alabileceği en büyük değer A) 8 B) 88 C) 9 D) 9 E) x bir tam sayı ve y bir doğal sayı olmak üzere, 3.x 15 = x.y olduğuna göre, x kaç farklı değer alabilir? A) B) C) 6 D) 8 E) a, b ve c pozitif tam sayılardır. a > b > c b a + c = 7 olduğuna göre, a + b + c toplamı en çok A) 111 B) 113 C) 115 D) 15 E) 17 6

13 Tek ve Çift Sayılar 1. Aşağıdakilerden hangisi bir tek sayıdır? A) 3! B) ! C) 7! 5! D) E) !. x doğal sayı olmak üzere, x + 3 sayısı çift doğal sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi tek sayıdır? A) x B) x C) x + x + D) x + 5 E) x + x. I II. ( 1) 7 + ( ) 13 III IV. ( )( ) V. (1995) 001 (199) 000 ifadelerinden kaç tanesinin sonucu bir çift sayıdır? A) 1 B) C) 3 D) E) 5 5. a çift, b tek doğal sayı olmak üzere, I. 3a + b II. a.b 1 III. (a 1)(b + ) IV. a 3b V. a! + b VI. a b ifadelerinden kaç tanesi daima tektir? A) 1 B) C) 3 D) E) 5 3. a pozitif bir tam sayı olmak üzere, 3a + 1 ifadesi bir tek sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima bir çift sayıdır? A) (a + ). (a 1) B) a + a 1 C) (a 1) a D) a 3a + 1 E) (a )! 6. x ve y birer tam sayıdır. x + y toplamı bir tek sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima çift sayıdır? A) x y B) 3x + y C) x y D) x.y E) (x + y)! 7

14 Tek ve Çift Sayılar 7. a tek, b ve c çift doğal sayı olmak üzere, I. a.b + b c II. a + 6 III. a.b.c + a.b IV..a 3 + b c V. a b + b a+c + 3 a.b.c Buna göre, yukarıdakilerden kaç tanesi kesinlikle çift sayıdır? A) 1 B) C) 3 D) E) x, y ve z doğal sayılar olmak üzere, x + 5y = 3z + 1 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima çift sayıdır? A) z + y B) z.y + 6z C) z + y D) z x E) x! 8. a ve b pozitif tam sayılardır. (3a.b + a) a + b ifadesi bir tek sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi tek sayıdır? A) 3a.b + b B) a b.b a C) 5a + b D) (a + 3). (b + ) E) (a 1). b 11. a, b ve c birer tam sayıdır. a + b = c + 7 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) c çift B) a tek C) a + b çift D) a.b tek E) a.b çift 9. x, y ve z tam sayılar olmak üzere, 8x + 3y = z 5 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A) x çifttir B) x ve z tektir C) z tektir D) y tektir E) x ve y çifttir 1. a ve b ardışık tam sayılar olduğuna göre, aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu kesinlikle bir tek sayıdır? A) a.b B) a.(b + 1) C) 3a + b D) a b E) a + b + 1 8

15 Tek ve Çift Sayılar 13. a, b, c doğal sayılar ve 3a + b = c 1 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima tek sayıdır? Soruları Aşağıdaki Bilgilere Göre Cevaplayınız. A) a + b B) a. b C) a + b D) b a E) a! x, y ve z birer tam sayıdır. x y+ 3 z = olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur? A) z çifttir. B) x ve y çifttir. C) x ve z tektir. D) z tektir. E) x ve y tektir. I II Şekildeki I. ve II. kutunun içinde üzerinde sırasıyla tek sayılar ve çift sayılar yazan eşit sayıda küp bulunmaktadır. II. kutudan üzerinde yazan küp alınıp I. kutuya atılırsa kutulardaki küplerin üzerinde yazan sayıların toplamları birbirine eşit olmaktadır. 16. Bu iki kutuda toplam kaç tane küp vardır? A) 1 B) 1 C) 16 D) 18 E) İki kutuda bulunan küplerin üzerinde yazan sayıların toplamı A) 136 B) 1 C) 18 D) 15 E) a, b ve c birer tam sayı olmak üzere, a+ 3b c = olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A) c tektir. B) a çifttir. C) b + c çifttir. D) a.b çifttir. E) a + b çifttir. 18. Kutulardan rastgele birer tane küp seçildiğinde üzerinde yazan numaraların toplamı en çok kaç olabilir? A) 8 B) 9 C) 30 D) 31 E) 3 9

16 5 Ardışık Sayılar 1. En küçüğü a olan x tane ardışık tam sayının toplamı 10a olduğuna göre, a nın x türünden ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? A) x + x B) x - x x x C) x x x D) E) x x 5. x 1 ile x + 5 ardışık iki tam sayıdır. Buna göre, x in alabileceği değerler toplamı A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) 1. Ardışık üç tam sayının çarpımı, en küçük sayının 7 katına eşittir. Buna göre, bu üç sayının toplamı aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 7 B) C) 1 D) 18 E) Ardışık beş tek tam sayının toplamı 85 olduğuna göre, bu sayıların en büyüğü A) 15 B) 17 C) 19 D) 1 E) 3 7. Ardışık 100 tane tam sayının toplamı 550 olduğuna göre, en büyük sayı ile en küçük sayının toplamı A) 101 B) 103 C) 105 D) 107 E) a < b < c < d < e şartını sağlayan ardışık beş tam sayının toplamı bir asal sayı olduğuna göre, c A) 7 B) 5 C) 3 D) E) 1 8. Ardışık beş tam sayının toplamı 70 tir. Buna göre, bu sayıların en küçüğü A) 1 B) 13 C) 1 D) 15 E) 16. x ve y pozitif tam sayılardır. x + 1 den sonra gelen ilk çift sayı ile y ten sonra gelen ilk tek sayının toplamı 3 olduğuna göre, x + y toplamı A) 10 B) 11 C) 1 D) 13 E) 1 9. Ardışık dört çift tam sayının toplamı 100 dür. Buna göre, bu sayıların en büyüğü A) B) C) 6 D) 8 E) 30 10

17 Ardışık Sayılar Ardışık dört çift sayının toplamı K dır. Buna göre, bu sayıların en küçüğünün K türünden ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? A) K B) K 3 C) K 1 D) K 3 E) K Bir kitabın koparılan son 6 sayfasının sayfa numaralarının toplamı 831 dir. Buna göre, bu kitap sayfaları koparılmadan önce kaç sayfadan oluşmaktaydı? A) 138 B) 139 C) 10 D) 11 E) ve 1. Soruları Aşağıdaki Bilgilere Göre Cevaplayınız sıra. sıra 3. sıra 1. İki basamaklı birbirinden farklı çift doğal sayının toplamının alabileceği kaç farklı değer vardır? A) 16 B) 163 C) 16 D) 165 E) İlk dört sırası yukarıda verilen sayı piramidiyle ilgili aşa-.... ğıdaki bilgiler veriliyor.. sıra... Piramitteki sayılar 5 in katlarıdır. Sayılar 5 den başlayarak düzenli olarak artmaktadır. 15. a, b ve c, 7 nin katı olan ardışık çift tam sayılar olmak üzere, a < b < c ( a- c) olduğuna göre, ifadesinin değeri ( a-b).( b-c) A) B) C) 7 D) 1 E) Buna göre piramidin 7. basamağındaki sayıların toplamı 5 in kaç katıdır? A) 160 B) 165 C) 170 D) 175 E) sırada bulunan piramidin ortasında bulunan sayı A) 5 B) 0 C) 15 D) 10 E) ü beyaz, ü kırmızı olmak üzere 7 topun üzerine rastgele ardışık doğal sayılar yazılmıştır. Bu sayılarla ilgili bazı bilgiler aşağıda verilmiştir. Kırmızı toplara yazılan tek sayı adedi, beyaz toplara yazılan tek sayı adedine eşittir. Kırmızı toplara yazılan çift sayı adedi, beyaz toplara yazılan çift sayı adedinin katıdır. Çift sayıların toplamı tür. Buna göre, toplarda yazan tüm sayıların toplamı A) 56 B) 60 C) 6 D) 7 E) 75 11

18 6 Ardışık Sayılar 1. x, y ve z ardışık tek sayılardır. x < y < z olduğuna göre, (x y + ) (z y + 1) ifadesinin değeri 5. Bir kitabın sayfaları numaralandırılırken 7 tane rakam kullanıldığına göre bu kitap kaç sayfadır? A) 165 B) 170 C) 175 D) 185 E) 195 A) 9 B) 6 C) 0 D) 6 E) 9. a, b ve c, 5 in katı olan ardışık çift tam sayılardır. a < b < c ( a- c) olduğuna göre, ifadesinin değeri ( a-b) $ ( b-c) A) B) C) 7 D) 1 E) 8 6. ün katı olan ardışık üç tam sayının toplamı en küçük sayının katından fazladır. Buna göre, bu sayılardan büyük olanı A) 1 B) 16 C) 0 D) E) 8 3. ile bölündüğünde 1 kalanını veren iki basamaklı kaç doğal sayı vardır? A) 18 B) 19 C) D) E) 5 7. Ardışık üç tek tam sayının toplamı, en küçük sayının katından 33 fazladır. Buna göre, bu sayıların en küçüğü A) 3 B) 5 C) 7 D) 9 E) 31. Aralarında 7 şer fark bulunan ardışık 15 tam sayının toplamı 735 olduğuna göre, bu sayıların en küçüğü A) B) 0 C) 7 D) 11 E) Ardışık üç tek tam sayının toplamı, ortanca sayının katından 15 fazladır. Buna göre, bu sayıların en küçüğü A) 9 B) 11 C) 13 D) 15 E) 17 1

19 Ardışık Sayılar 6 9. x, y ve z ardışık tek doğal sayılardır. x > y > z x + z = y + 13 olduğuna göre, x 13. a, b ve c sırasıyla ardışık tek sayılardır. 3a + b = 5.c 9 olduğuna göre, a + b + c toplamı A) 39 B) 1 C) 3 D) 5 E) 7 A) 17 B) 15 C) 13 D) 11 E) a, b, c ve d ardışık doğal sayılardır. a < b < c < d ve a.d = 180 olduğuna göre, b + c toplamı A) 7 B) 9 C) 33 D) 37 E) den n e kadar olan doğal sayıların toplamı A ve 5 ten n e kadar olan doğal sayıların toplamı B dir. A + B = 90 olduğuna göre, n A) 7 B) 8 C) 9 D) 30 E) Ardışık üç negatif tam sayının çarpımı, ortanca sayının katına eşittir. Buna göre, bu sayıların en küçüğü A) 10 B) 8 C) 7 D) 6 E) 15. den n ye kadar olan ardışık çift doğal sayıların toplamı x, 30 dan n ye kadar olan ardışık çift doğal sayıların toplamı y dir. Buna göre, x y farkı A) 10 B) 5 C) 0 D) 60 E) a, b, c ardışık çift sayılardır. a < b < c olduğuna göre, a+ c b ifadesinin değeri A) 0 B) C) D) 6 E) (n 1) = 96 olduğuna göre, 3n + 1 ifadesinin değeri A) 31 B) 3 C) 37 D) 0 E) 3 13

20 7 Ardışık Sayılar 1. n bir çift doğal sayı olmak üzere, den n e kadar olan çift doğal sayıların toplamı A ve 10 dan n e kadar olan çift doğal sayıların toplamı B dir. A + B = 1180 olduğuna göre, n A) 3 B) 38 C) D) 8 E) nın katı olan üç basamaklı kaç farklı tam sayı vardır? A) 150 B) 00 C) 50 D) 300 E) işleminin sonucu x = 5151 denklemini sağlayan x değeri A) 51 B) 76 C) 9 D) 101 E) Aralarında 9 ar fark bulunan ardışık tam sayının toplamı, en küçük sayının 10 katına eşittir. Buna göre, bu sayıların en büyüğü A) 18 B) 7 C) 36 D) 5 E) 5 A) 7 B) 9 C) 31 D) 33 E) in katı olan ardışık 8 doğal sayının toplamı 30 tır. Bu sayılar küçükten büyüğe doğru sıralandığında sondan ikinci sayı kaç olur? A) 5 B) 50 C) 51 D) 53 E) X Pozitif çift tam sayılar yukarıdaki gibi belli bir kurala göre kutulara yazılıyor. Üst sırada yazan sayıların toplamı alt sırada yazan sayıların toplamından 3 fazladır. Buna göre, X ve Y sayılarına karşılık gelen sayılar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Y toplamı aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) 1193 B) 171 C) 13 D) 1363 E) 137 A) X 58 B) C) X 6 X 6 Y 6 Y 6 Y 6 9. A = D) E) X 60 X 6 ifadesinin her bir terimindeki. çarpan 1 artırılırsa A nın değeri kaç artar? Y 58 Y 56 A) 5 B) 5 C) 56 D) 57 E) 58 1

21 Ardışık Sayılar toplamında her bir terimin birinci çarpanı artırılırsa toplam kaç artar? A) 30 B) 50 C) 70 D) 80 E) X Y Z x 500 lük kareli kağıt üzerinde bazı kareler aşağıda verilen kurallara göre boyanıyor. 11. A = toplamında her bir terimin tabanı 1 artırılırsa A toplamı kaç artar? X satırında numarası nin tam sayı katına karşılık gelen sütunlardaki kareler Y satırında numarası 3 ün tam sayı katına karşılık gelen sütunlardaki kareler Z satırında ise numarası 5 in tam sayı katına karşılık gelen sütunlardaki kareler boyanıyor. Buna göre, bu boyama işlemi sonunda sutunların kaç tanesinde X ve Z satırındaki kareler boyalı, Y satırındaki kare ise boyasızdır? A) 35 B) 3 C) 33 D) 3 E) 30 A) 35 B) 8 C) 55 D) 56 E) ile 53 sayıları arasında 5 ile tam bölünebilen kaç tam sayı vardır? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) den 30 a kadar olan tam sayılar soldan sağa doğru yan yana yazılarak A = biçiminde 51 basamaklı bir A sayısı oluşturuluyor. Buna göre, A sayısının soldan otuzuncu rakamı A) 1 B) C) 3 D) E) ile bölündüğünde 1 kalanını veren, iki basamaklı tüm çift doğal sayıların toplamı A) 70 B) 730 C) 757 D) 761 E) den 0 a kadar olan doğal sayılar yanyana yazılarak sayısı elde ediliyor. Buna göre, bu sayı kaç basamaklıdır? A) 68 B) 69 C) 71 D) 7 E) 79 15

22 8 Faktöriyel 1. 9! - 8! 7! + 6! 5. ^n+ h! n! = 56 işleminin sonucu olduğuna göre, n A) B) 50 C) 5 D) 56 E) 60 A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9. 5.! 6! 7! + - 6! işleminin sonucu A) - 1 B) C) - D) 8 E) ] n+ 1g! + ] 3- ng! ] n- 3g! + ] n- 1g! işleminin sonucu A) 5 3 B) 5 C) 1 D) 1 E) 5 3. k = 81 6! olduğuna göre, 7! + 8! + 9! toplamının k türünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) k B) 5k C) 6k D) 7k E) 9k 7. n! + ^n+ 1h! + ^n + h! $ n! = 8 olduğuna göre, n A) 5 B) C) 3 D) E) 0. a bir doğal sayıdır. a! a! + 3 = 0 olduğuna göre, a A) 8 B) 7 C) 6 D) 5 E) 8. 1! sayısı aşağıdakilerden hangisi ile tam bölünebilir? A) 3 B) 38 C) 6 D) 5 E) 58 16

23 Faktöriyel ! + 1! +! + 3! ! toplamının ile bölümünden kalan A) 8 B) 10 C) 1 D) 1 E) a, b ve c pozitif tam sayıları için c 7! 5! = a 3b 5 olduğuna göre, a + b + c toplamı A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 E) ! + 1! +! + 3! ! toplamının 15 ile bölümünden kalan A) 1 B) C) 7 D) 8 E) a ve b pozitif tam sayıdır. 7! + 6! = a b olduğuna göre, a nın alabileceği en büyük değer A) 3 B) C) 5 D) 6 E) ! +! + 3! +! ! toplamının 1 ile bölümünden kalan A) 3 B) C) 5 D) 7 E) A ve n birer doğal sayı olmak üzere; 80! = 15 n.a olduğuna göre, n en çok kaç olabilir? A) 18 B) 19 C) 0 D) 1 E) 1. A, a ve b doğal sayılar olmak üzere, 50! = 5 a. 3 b. A eşitliğinde a + b toplamı en çok A) 18 B) 0 C) D) 30 E) ! +! toplamının sondan kaç basamağı sıfırdır? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10 17

24 9 Faktöriyel 1.! 1 sayısının sondan kaç basamağı 9 dur? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9 6. ^n + 3h! ^n+ 1h! + ^n+ h! işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) C) n D) n + 1 E) n +. K = 13! 1! olduğuna göre, 1! 11! ifadesinin K türünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir? A) 11K 1 D) 15K 11 B) 13K 11 E) 19K 169 C) 11K 1 7. ^n h! + ^n+ 3h! ^n 1h! + ^ nh! işleminin sonucu 11 A) 5 B) 50 D) E) C) ! 13 sayısının son dört basamağındaki rakamların toplamı A) 31 B) 30 C) 9 D) 8 E) 7 8. a! = b! eşitliğini sağlayan kaç farklı (a, b) ikilisi vardır? A) 1 B) C) 3 D) E) 5. 0 x = 7! olduğuna göre, 9! + 8! toplamının x cinsinden ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? A) x + 5 B) x C) 3x D) x + 0 E) x 5. 6! 5! 6! ! işleminin sonucu 7 A) 8 B) 7 C) 5 D) E) 5 9. (n 10)! + (1 n)! toplamının alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır? A) 1 B) C) 3 D) E) 5 18

25 Faktöriyel x, y birer doğal sayı ve x! = 6.y! olduğuna göre, x in alabileceği farklı değerlerin toplamı A) 3 B) C) 6 D) 9 E)10 1. x ve y doğal sayılar olmak üzere 91! = 7 x.y olduğuna göre, x in alabileceği en büyük değer A) 13 B) 1 C) 15 D) 16 E) ! +! + 3! ! toplamının 8 ile bölümünden kalan A) 1 B) C) 3 D) E) x, y ve z doğal sayılar olmak üzere 6! = x.3 y.5 z olduğuna göre, x + y + z toplamı A) B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 1. A ve n birer doğal sayı olmak üzere; 5! = n.a olduğuna göre, n en çok kaç olabilir? A) 19 B) 0 C) 1 D) E) 3 7! 13. x = A eşitliğinde A tek sayı olduğuna göre, x doğal sayısı A) 11 B) C) 3 D) E) !.57! çarpımının sondan kaç basamağı sıfırdır? A) 0 B) C) 3 D) E) 5 19

26 1. a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere, 3a + 5b = 5 olduğuna göre, kaç farklı (a, b) sıralı ikilisi vardır? A) 1 B) C) 3 D) E) a + 5 ve 5a 3 sayıları ardışık çift tam sayılar olduğuna göre, a nın alabileceği farklı değerlerin toplamı A) B) 5 C) 6 D) 7 E) 8. x, y ve z birbirinden farklı rakamlar olmak üzere; x + 3y + z = 7 olduğuna göre, x in alabileceği en küçük değer A) B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 6. Ardışık üç tam sayının toplamı bu sayıların en büyüğünden 103 fazla olduğuna göre, bu üç tam sayının toplamı A) 150 B) 153 C) 156 D) 159 E) x, y ve z birer pozitif tam sayı olmak üzere, xy = z olduğuna göre, x + y toplamı en az A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) Ardışık 1 tane tam sayının toplamı 31 dir. Buna göre, bu sayıların en büyüğü A) 0 B) 1 C) D) 3 E) 8. 9 ile 65 arasında 5 in katı olan kaç çift sayı vardır? A) 3 B) C) 5 D) 6 E) 7. x ve y birer gerçel sayılardır, x y + 3 = 15 olduğuna göre, x. y çarpımı en çok A) 337,5 B) 335 C) 33,5 D) 330 E) 37,5 9. n bir doğal sayı olmak üzere 3 ten n ye kadar olan doğal sayıların toplamı x, 5 ten n ye kadar olan doğal sayıların toplamı y dir. x + y = 15 olduğuna göre x A) 76 B) 78 C) 80 D) 81 E) 85 0

27 10. 36, 35, 3,..., 33, 3 sayı dizisindeki terimlerin toplamı x ve terimlerin çarpımı y olduğuna göre, x + y toplamı A) 67 B) 68 C) 69 D) 70 E) x, y, z, t, k ve m sırasıyla ardışık tek sayılar olmak üzere; x + y + z + t + k + m = 636 olduğuna göre, x + z + k toplamı A) 97 B) 301 C) 309 D) 311 E) A = olduğuna göre, A nın her teriminin tabanı 1 artırılırsa A sayısı kaç artar? A) 60 B) 68 C) 7 D) 75 E) x, y ve z ardışık üç tek tam sayı olmak üzere, x < y < z ( z- x) + ( x- y) olduğuna göre, ( y- z) işleminin sonucu A) 3 B) C) 5 D) 8 E) 10 6.!- 35.! ! işleminin sonucu A) B) 3 C) 5 D) 6 E) x ve y pozitif tam sayılar olmak üzere, 8! = 6 x.y eşitliğini sağlayan y nin en küçük değeri için x A) 13 B) 15 C) 16 D) 18 E) 1 1! 16. 5! - 1 sayısının sondan kaç basamağı 9 dur? A) 0 B) 1 C) D) 3 E) 1

28 1. x ve y birer tam sayı olmak üzere, x.y = 75! olduğuna göre, x + y toplamının alabileceği en büyük değer ile en küçük değerin toplamı A) 0 B) 1 C) D) 5 E) 6 5. a tam sayı, b doğal sayı olmak üzere a.b 5a = 0 olduğuna göre, a nın alabileceği kaç farklı değer vardır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) 1. x ve y pozitif tam sayılar ve x + y = 0 olduğuna göre, x y toplamının alabileceği en küçük değer 1 1 A) 10 B) 5 C) 1 D) 1 E) 6. Ardışık 30 çift tam sayının toplamı 50 dir. Buna göre, bu sayıların en küçüğü A) 16 B) 1 C) 1 D) 10 E) 3. x bir reel sayı olmak üzere, A = 19 x B = x 7 olduğuna göre, A.B çarpımının alabileceği en büyük değeri A) 30 B) 3 C) 36 D) 0 E) 5 7. Aralarında 7 şer fark bulunan ardışık yedi tam sayının toplamı 9 dur. Buna göre, bu sayıların en büyüğü A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 30. x, y ve z birer pozitif tam sayı olmak üzere, x y 0 3 = = z olduğuna göre, x + y + z toplamı en az A) 0 B) 1 C) D) E) 6 8. n den başlayarak ardışık tam sayıları sayan bir öğrencinin söylediği (n 1). sayı nedir? A) n B) n + 3 C) n D) n E) n + 1

29 9. n bir doğal sayı olmak üzere, 1 den n ye kadar olan doğal sayıların toplamı x, 11 den n ye kadar olan doğal sayıların toplamı y dir. Buna göre, x y A) 55 B) 57 C) 58 D) 60 E) 61 x 13. = 5! olduğuna göre, 7! + 8! toplamının x türünden eşiti nedir? A) 6x B) 8x C) 9x D) 10x E) 1x 10. x = olduğuna göre, x in her bir teriminin birinci ve ikinci çarpanı artırılırsa x toplamı kaç artar? A) 50 B) 55 C) 550 D) 555 E) ! + 68! toplamının sondan kaç basamağı sıfırdır? A) 13 B) 1 C) 15 D) 16 E) A = B = olduğuna göre, A nın B türünden eşiti nedir? A) B 1 B) B 5 C) B 17 D) 1 B E) 37 B 17! 15. x işleminin sonucu çift sayı olduğuna göre, x in alabileceği en büyük tam sayı değeri A) 10 B) 11 C) 1 D) 13 E) 1 6! + 5! +! 1. 5! +! işleminin sonucu A) 5 B) 6 C) 8 D) 10 E) x! = 10.y! eşitliğini sağlayan kaç farklı (x, y) sıralı ikilisi vardır? A) 3 B) C) 5 D) 6 E) 7 3

COPYRIGHT AYMİR YAYINEVİ

COPYRIGHT AYMİR YAYINEVİ Genel Yayın Yönetmeni Savaş DOĞAN Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Arzu ALAN Editör Güven GÖLLÜOĞLU Yazar Abdullah İNAL Ahmet GÜNDOĞDU ISBN 978 605 308 476 1 Redaksiyon Merve YAVUZYILMAZ Dizgi Zeliha DEMİRKAYA

Detaylı

KPSS soruda SORU GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

KPSS soruda SORU GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI KPSS 019 10 soruda 86 SORU GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI Komisyon KPSS LİSANS MATEMATİK - GEOMETRİ SORU BANKASI ISBN 978-605-41-77-0 Kitapta yer alan bölümlerin

Detaylı

ales dört bin soru tarzına en yakın EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan

ales dört bin soru tarzına en yakın EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ales 2015 tarzına en yakın dört bin soru EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ALES Eşit Ağırlık ve

Detaylı

ezberbozan MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI KPSS 2018 eğitimde tamamı çözümlü 30.yıl

ezberbozan MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI KPSS 2018 eğitimde tamamı çözümlü 30.yıl ezberbozan MATEMATİK GEOMETRİ KPSS 2018 SORU BANKASI eğitimde tamamı çözümlü 30.yıl KOMİSYON KPSS EZBERBOZAN MATEMATİK - GEOMETRİ SORU BANKASI ISBN: 978-605-241-121-6 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI 1. 1999 ÖSS a, b, c pozitif gerçel (reel) sayılar olmak üzere a+ b ifadesindeki her sayı 3 ile çarpılırsa aşağıdakilerden hangisi elde c edilir? 3 a+ b A) B) c a+ 3b C)

Detaylı

matematik sayısal ve mantıksal akıl yürütme

matematik sayısal ve mantıksal akıl yürütme çöz kazan matematik sayısal ve mantıksal akıl yürütme kpss 2015 ÖSYM sorularına en yakın tek kitap tamamı çözümlü geometri 2014 kpss de 94 soru yakaladık soru bankası Kenan Osmanoğlu, Kerem Köker KPSS

Detaylı

1. BÖLÜM Mantık BÖLÜM Sayılar BÖLÜM Rasyonel Sayılar BÖLÜM I. Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler

1. BÖLÜM Mantık BÖLÜM Sayılar BÖLÜM Rasyonel Sayılar BÖLÜM I. Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler ORGANİZASYON ŞEMASI 1. BÖLÜM Mantık... 7. BÖLÜM Sayılar... 13 3. BÖLÜM Rasyonel Sayılar... 93 4. BÖLÜM I. Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler... 103 5. BÖLÜM Mutlak Değer... 113 6. BÖLÜM Çarpanlara Ayırma...

Detaylı

ALES EŞİT AĞIRLIK VE SAYISAL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan. Eğitimde

ALES EŞİT AĞIRLIK VE SAYISAL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan. Eğitimde ALES 2017 EŞİT AĞIRLIK VE SAYISAL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan Eğitimde 30. yıl Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ALES Eşit Ağırlık ve Sayısal Soru

Detaylı

1. BÖLÜM. Sayılarda Temel Kavramlar. Bölme - Bölünebilme - Faktöriyel EBOB - EKOK. Kontrol Noktası 1

1. BÖLÜM. Sayılarda Temel Kavramlar. Bölme - Bölünebilme - Faktöriyel EBOB - EKOK. Kontrol Noktası 1 1. BÖLÜM Sayılarda Temel Kavramlar Bölme - Bölünebilme - Faktöriyel EBOB - EKOK Kontrol Noktası 1 Isınma Hareketleri 1 Uygun eşleştirmeleri yapınız. I. {0, 1, 2,..., 9} II. {1, 2, 3,...} III. {0, 1, 2,

Detaylı

KPSS 2019 VİDEO DESTEKLİ GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK KONU ANLATIMLI PRATİK BİLGİLER SINAVLARA EN YAKIN ÖZGÜN SORULAR VE AÇIKLAMALARI SORU

KPSS 2019 VİDEO DESTEKLİ GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK KONU ANLATIMLI PRATİK BİLGİLER SINAVLARA EN YAKIN ÖZGÜN SORULAR VE AÇIKLAMALARI SORU KPSS 09 0 soruda 86 SORU VİDEO DESTEKLİ GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK KONU ANLATIMLI PRATİK BİLGİLER SINAVLARA EN YAKIN ÖZGÜN SORULAR VE AÇIKLAMALARI Komisyon KPSS Matematik Konu Anlatımlı ISBN

Detaylı

MATEMATİK SORU BANKASI. ezberbozan serisi GEOMETRİ 30. KPSS tamamı çözümlü. eğitimde

MATEMATİK SORU BANKASI. ezberbozan serisi GEOMETRİ 30. KPSS tamamı çözümlü. eğitimde ezberbozan serisi MATEMATİK GEOMETRİ KPSS 2017 SORU BANKASI eğitimde tamamı çözümlü 30. Kerem Köker Kenan Osmanoğlu Levent Şahin Uğur Özçelik Ahmet Tümer Yılmaz Ceylan KOMİSYON KPSS EZBERBOZAN MATEMATİK

Detaylı

Eşit Ağırlık ve Sayısal Adaylar İçin ALES SORU BANKASI ALES. eğitimde 30.yıl. Kenan Osmanoğlu Kerem Köker

Eşit Ağırlık ve Sayısal Adaylar İçin ALES SORU BANKASI ALES. eğitimde 30.yıl. Kenan Osmanoğlu Kerem Köker Eşit Ağırlık ve Sayısal Adaylar İçin ALES ALES 2018 SORU BANKASI eğitimde 30.yıl Kenan Osmanoğlu Kerem Köker Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker ALES Eşit Ağırlık ve Sayısal Soru Bankası ISBN-978-605-318-868-1

Detaylı

12-A. Sayılar - 1 TEST

12-A. Sayılar - 1 TEST -A TEST Sayılar -. Birbirinden farklı beş pozitif tam sayının toplamı 0 dur. Bu sayılardan sadece ikisi den büyüktür. Bu sayılardan üç tanesi çift sayıdır. Buna göre bu sayılardan en büyüğü en çok kaç

Detaylı

SAYILAR VE TEMEL KAVRAMLAR

SAYILAR VE TEMEL KAVRAMLAR Sayıları göstermeye yarayan sembollere rakam denir. Rakamlar 0,1,2,3,,5,6,7,8 ve 9 dur. N = {0,1,2,3,, n, n + 1, } kümesinin elemanlarına doğal sayı denir. En küçük doğal sayı 0 dır. N + = {1,2,3,, n,

Detaylı

önce biz sorduk KPSS Soruda 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ Eğitimde

önce biz sorduk KPSS Soruda 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ Eğitimde KPSS 2017 önce biz sorduk 120 Soruda 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ Eğitimde 30. yıl Editör Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker Yazar Komisyon KPSS Matematik-Geometri

Detaylı

SORU BANKASI. kpss MATEMATİK GEOMETRİ SORU. Lise ve Ön Lisans. Önce biz sorduk. Güncellenmiş Yeni Baskı. Tamamı Çözümlü.

SORU BANKASI. kpss MATEMATİK GEOMETRİ SORU. Lise ve Ön Lisans. Önce biz sorduk. Güncellenmiş Yeni Baskı. Tamamı Çözümlü. Önce biz sorduk kpss 2 0 1 8 120 Soruda 85 SORU Güncellenmiş Yeni Baskı Genel Yetenek Genel Kültür Lise ve Ön Lisans MATEMATİK GEOMETRİ Tamamı Çözümlü SORU BANKASI Editör Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker

Detaylı

YGS - LYS SAYILAR KONU ÖZETLİ ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

YGS - LYS SAYILAR KONU ÖZETLİ ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI YGS - LYS SAYILAR KONU ÖZETLİ LÜ SORU BANKASI ANKARA ÖN SÖZ Sevgili Öğrenciler, ÖSYM nin son yıllarda yaptığı sınavlardaki matematik sorularının eski sınav sorularından çok farklı olduğu herkes tarafından

Detaylı

Tüm Adaylar İçin ALES SORU BANKASI. Kenan Osmanoğlu Kerem Köker

Tüm Adaylar İçin ALES SORU BANKASI. Kenan Osmanoğlu Kerem Köker Tüm Adaylar İçin 2019 ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu Kerem Köker Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker ALES Tüm Adaylar İçin Soru Bankası ISBN-978-605-241-305-0 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına

Detaylı

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR.

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR. TEOG Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar 1. DOĞAL SAYILAR 0 dan başlayıp artı sonsuza kadar giden sayılara doğal sayılar denir ve N ile gösterilir. N={0, 1, 2, 3,...,n, n+1,...} a ve b doğal sayılar olmak

Detaylı

MATEMATİK SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde

MATEMATİK SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde KPSS Genel Yetenek Genel Kültür MATEMATİK Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme KPSS 2016 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 2015 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların, 100'ün üzerinde soruyu kolaylıkla

Detaylı

TAMSAYILAR. 9www.unkapani.com.tr. Z = {.., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, } kümesinin her bir elemanına. a, b, c birer tamsayı olmak üzere, Burada,

TAMSAYILAR. 9www.unkapani.com.tr. Z = {.., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, } kümesinin her bir elemanına. a, b, c birer tamsayı olmak üzere, Burada, TAMSAYILAR Z = {.., -, -, -, 0,,,, } kümesinin her bir elemanına tamsayı denir. Burada, + Z = {,,,...} kümesine, pozitif tamsayılar kümesi denir. Z = {...,,,,} kümesine, negatif tamsayılar kümesi denir.

Detaylı

CEVAP ANAHTARI 1-A 2-C 3-A 4-D 5-D 6-E 7-A 8-E 9-D 10-D 11-C 12-B 13-E 14-E 15-E 16-A 17-D 18-B

CEVAP ANAHTARI 1-A 2-C 3-A 4-D 5-D 6-E 7-A 8-E 9-D 10-D 11-C 12-B 13-E 14-E 15-E 16-A 17-D 18-B 1. BÖLÜM: TEMEL KAVRAMLAR - 3 1-A 2-C 3-A 4-D 5-D 6-E 7-A 8-E 9-D 10-D 11-C 12-B 13-E 14-E 15-E 16-A 17-D 18-B 1-D 2-B 3-B 4-E 5-C 6-D 7-C 8-E 9-B 10-A 11-C 12-E 13-C 14-D 15-E 16-D 1-A 2-B 3-A 4-E 5-A

Detaylı

KC00-SS.08YT05. Kolay Temel Matematik. Üniversite Haz rl k 1. 8 ( 3 + 2) 6. 3! 3 ( 3 3)": ( 3) x = 3 ve y = 2 3. ( 5) + ( 7) (+2) + 4

KC00-SS.08YT05. Kolay Temel Matematik. Üniversite Haz rl k 1. 8 ( 3 + 2) 6. 3! 3 ( 3 3): ( 3) x = 3 ve y = 2 3. ( 5) + ( 7) (+2) + 4 Üniversite Haz rl k Sözcükte Do al ve Say lar Söz Öbeklerinde ve Tam Say lar Anlam - I - I Kolay Temel Matematik. 8 ( + ) A) 7 B) 8 C) 9 D) 0 E) 6.! ( )": ( ) A) B) 0 C) D) E). 7. + 5 A) 6 B) 7 C) 8 D)

Detaylı

önce biz sorduk KPSS Soruda 82 soru ezberbozan MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI Eğitimde

önce biz sorduk KPSS Soruda 82 soru ezberbozan MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI Eğitimde KPSS 2017 önce biz sorduk 120 Soruda 82 soru ezberbozan MATEMATİK GEOMETRİ SORU BANKASI Eğitimde 30. yıl KOMİSYON KPSS EZBERBOZAN MATEMATİK - GEOMETRİ SORU BANKASI ISBN 978-605-318-360-0 Kitapta yer alan

Detaylı

kpss matematik geometri tamamı çözümlü kenan osmanoğlu / kerem köker

kpss matematik geometri tamamı çözümlü kenan osmanoğlu / kerem köker kpss soru bankası tamamı çözümlü sözel adaylar için matematik geometri kenan osmanoğlu / kerem köker Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker KPSS Matematik - Geometri Sözel Soru Bankası ISBN - 978-605-364-237-4

Detaylı

YGS MATEMATİK SORU BANKASI

YGS MATEMATİK SORU BANKASI YGS MATEMATİK SORU BANKASI Sebahattin ÖLMEZ www.limityayinlari.com Sınavlara Hazırlık Serisi YGS Matematik Soru Bankası ISBN: 978-60-48--9 Copyright Lmt Limit Yayınları Bu kitabın tüm hakları Lmt Limit

Detaylı

YGS MATEMATİK SORU BANKASI

YGS MATEMATİK SORU BANKASI YGS MATEMATİK SORU BANKASI Sinan ÜNAL İnan ÜNAL YGS MATEMATİK SORU BANKASI YAZARLAR: Sinan ÜNAL İnan ÜNAL ISBN: 978-605-67643-0-1 TASARIM DİZGİ: Akide ÇELİK Mahmut ÇELİK 0546 210 07 26 DİL BAKIMINDAN İNCELEYEN:

Detaylı

8.Sınıf MATEMATİK. Çarpanlar ve Katlar Konu Testi. Test sayısının tek bölenlerinin sayısı aşağıdakilerden

8.Sınıf MATEMATİK. Çarpanlar ve Katlar Konu Testi. Test sayısının tek bölenlerinin sayısı aşağıdakilerden Çarpanlar ve Katlar Konu Testi MATEMATİK 8.Sınıf Test-01 1. I. 1, her sayının bölenidir. II. 2, asal bir çarpandır. III. Her sayı kendisinin bir çarpanıdır. IV. Bir sayının çarpanları, aynı zamanda o sayının

Detaylı

Atatürk Anadolu. Temel Kavramlar Üzerine Kısa Çalışmalar

Atatürk Anadolu. Temel Kavramlar Üzerine Kısa Çalışmalar Atatürk Anadolu Lisesi M A T E M A T İ K Temel Kavramlar Üzerine Kısa Çalışmalar KONYA \ SELÇUKLU 01 MATEMATİK 1. TEMEL KAVRAMLAR 1.1. RAKAM Sayıların yazılmasında kullanılan sembollere rakam denir. Onluk

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. SAYI KÜMELERİ 1. Doğal Sayılar

TEMEL KAVRAMLAR. SAYI KÜMELERİ 1. Doğal Sayılar TEMEL KAVRAMLAR Rakam: Sayıları ifade etmeye yarayan sembollere rakam denir. Bu semboller {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9} kümesinin elemanlarıdır., b ve c birer rakamdır. 15 b = c olduğuna göre, + b + c

Detaylı

KPSS KONU GÜNLÜĞÜ 30 GÜNDE MATEMATİK

KPSS KONU GÜNLÜĞÜ 30 GÜNDE MATEMATİK KPSS KONU LÜĞÜ 30 DE MATEMATİK ISBN: 978-605-2329-07-8 Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Kısayol Yayıncılık a aittir. Anılan kuruluşun izni alınmadan yayınların tümü ya da herhangi bir bölümü mekanik,

Detaylı

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol:

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol: EBOB - EKOK En Büyük Ortak Bölen (Ebob) İki veya daha fazla pozitif tamsayıyı aynı anda bölen pozitif tamsayıların en büyüğüne bu sayıların en büyük ortak böleni denir ve kısaca Ebob ile gösterilir. Örneğin,

Detaylı

DÖRT İŞLEM YETENEĞİ - SAYILARDA TEMEL KAVRAMLAR - I

DÖRT İŞLEM YETENEĞİ - SAYILARDA TEMEL KAVRAMLAR - I TYT Üniversite Hazırlık OK00-SS.07MTP01 DÖRT İŞLEM YETENEĞİ - SAYILARDA TEMEL KAVRAMLAR - I 1. Bozuk bir hesap makinesindeki çarpma (x) tuşuna basıldığında toplama, toplama (+) tuşuna basıldığında çarpma

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. a Q a ve b b. a b c 4. a b c 40. 7a 4b 3c. a b c olmak üzere a,b ve pozitif. 2x 3y 5z 84

TEMEL KAVRAMLAR. a Q a ve b b. a b c 4. a b c 40. 7a 4b 3c. a b c olmak üzere a,b ve pozitif. 2x 3y 5z 84 N 0,1,,... Sayı kümesine doğal sayı kümesi denir...., 3,, 1,0,1,,3,... sayı kümesine tamsayılar kümesi denir. 1,,3,... saı kümesine sayma sayıları denir.pozitif tamsayılar kümesidir. 15 y z x 3 5 Eşitliğinde

Detaylı

6. Ali her gün cebinde kalan parasının (2009) a, b ve c farklı pozitif tamsayılar, 9. x, y, z pozitif gerçek sayılar,

6. Ali her gün cebinde kalan parasının (2009) a, b ve c farklı pozitif tamsayılar, 9. x, y, z pozitif gerçek sayılar, 1. 9 2 x 2 ifadesinin açılımında sabit x terim kaç olur? A) 672 B) 84 C) 1 D) -84.E) -672 6. Ali her gün cebinde kalan parasının %20 sini harcamaktadır. Pazartesi sabahı haftalığını alan Ali ni Salı günü

Detaylı

2017 MÜKEMMEL YGS MATEMATİK

2017 MÜKEMMEL YGS MATEMATİK 2017 MÜKEMMEL YGS MATEMATİK 1. 2,31 0,33 0,65 0,13 + 3,6 0,6 işleminin sonucu kaçtır? A)0,5 B) 0,8 C)0,9 D)5 E)8 4. Üç basamaklı ABB doğal sayısı 4 e ve 9 a kalansız bölünmektedir. Buna göre, A+B toplamının

Detaylı

/uzmankariyer /uzmankariyer /uzmankariyer

/uzmankariyer /uzmankariyer /uzmankariyer Eser Adı TEKNO Matematik Yaprak Test Alt Başlık KPSS HAZIRLIK Yazar Mehmet Akif BÜYÜKSAN Bilimsel Redaksiyon İlyas BAŞPINAR Ahmet TUNCER Redaksiyon uzmankariyer - Redaksiyon Birimi Kapak Tasarımı uzmankariyer

Detaylı

ASAL SAYILAR - TAM BÖLENLER - FAKTÖRİYEL Test -1

ASAL SAYILAR - TAM BÖLENLER - FAKTÖRİYEL Test -1 ASAL SAYILAR - TAM BÖLENLER - FAKTÖRİYEL Test -1 1. ve y aralarında asal iki doğal sayıdır. 7 y 11 olduğuna göre, y farkı 5. 364 sayısının en büyük asal böleni A) 3 B) 7 C) 11 D) 13 E) 17 A) B) 3 C) 4

Detaylı

Örnek...1 : Yandaki bölme işlemin de bölüm ile kalanın toplamı kaçtır?

Örnek...1 : Yandaki bölme işlemin de bölüm ile kalanın toplamı kaçtır? BÖLME İŞLEMİ VE ÖZELLİKLERİ A, B, C, K doğal sayılar ve B 0 olmak üzere, BÖLÜNEN A B C BÖLEN BÖLÜM Örnek...4 : x sayısının y ile bölümündeki bölüm 2 ve kalan 5 tir. y sayısının z ile bölümündeki bölüm

Detaylı

/uzmankariyer /uzmankariyer /uzmankariyer

/uzmankariyer /uzmankariyer /uzmankariyer Eser Adı Dikkat Çıkabilir Matematik Alt Başlık KPSS HAZIRLIK Yazar Mustafa KAPUZ Bilimsel Redaksiyon Elif GÖKYILDIRIM Redaksiyon uzmankariyer - Redaksiyon Birimi Kapak Tasarımı uzmankariyer - Grafik &

Detaylı

MATEMATİK. Temel Kavramlar I. Test a ve b doğal sayılardır. 5. Ardışık 5 tek sayının toplamı 115 tir. 6. x ve y tamsayılardır.

MATEMATİK. Temel Kavramlar I. Test a ve b doğal sayılardır. 5. Ardışık 5 tek sayının toplamı 115 tir. 6. x ve y tamsayılardır. MATEMATİK Test 0 Temel Kavramlar I. a ve b doğal sayılardır. a + b = 7 olduğuna göre, a.b çarpımının alabileceği en büyük değer kaçtır?. Ardışık tek sayının toplamı tir. Buna göre, bu sayıların en büyüğü

Detaylı

140. 2< a< 1 ise kesrinin değeri aşağıdakilerden hangisi olamaz? (3,7) a 1,9 2,4 2,7 3,2 3,7. a a c b ve c a a b c

140. 2< a< 1 ise kesrinin değeri aşağıdakilerden hangisi olamaz? (3,7) a 1,9 2,4 2,7 3,2 3,7. a a c b ve c a a b c 138. a ve b gerçel sayılardır. a < a, 6a b 5= 0 b ne olabilir? (11) 4 5 8 11 1 139. < 0 olmak üzere, 4 3. =? ( 3 ) a 1 140. < a< 1 ise kesrinin değeri aşağıdakilerden hangisi olamaz? (3,7) a 1,9,4,7 3,

Detaylı

Örnek...1 : Yandaki bölme işlemin de bölüm ile kalanın toplamı kaçtır?

Örnek...1 : Yandaki bölme işlemin de bölüm ile kalanın toplamı kaçtır? BÖLME İŞLEMİ VE ÖZELLİKLERİ A, B, C, K doğal sayılar ve B 0 olmak üzere, BÖLÜNEN A B C BÖLEN BÖLÜM Örnek...4 : x sayısının y ile bölümündeki bölüm 2 ve kalan 5 tir. y sayısının z ile bölümündeki bölüm

Detaylı

SAYILAR DOĞAL VE TAM SAYILAR

SAYILAR DOĞAL VE TAM SAYILAR 1 SAYILAR DOĞAL VE TAM SAYILAR RAKAM: Sayıları ifade etmek için kullandığımız 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembollerinden her birine rakam denir. Soru: a ve b farklı rakamlar olmak üzere a + b nin alabileceği

Detaylı

1. BÖLÜM Polinomlar BÖLÜM II. Dereceden Denklemler BÖLÜM II. Dereceden Eşitsizlikler BÖLÜM Parabol

1. BÖLÜM Polinomlar BÖLÜM II. Dereceden Denklemler BÖLÜM II. Dereceden Eşitsizlikler BÖLÜM Parabol ORGANİZASYON ŞEMASI . BÖLÜM Polinomlar... 7. BÖLÜM II. Dereceden Denklemler.... BÖLÜM II. Dereceden Eşitsizlikler... 9. BÖLÜM Parabol... 5 5. BÖLÜM Trigonometri... 69 6. BÖLÜM Karmaşık Sayılar... 09 7.

Detaylı

Temel Kavramlar 1 Doğal sayılar: N = {0, 1, 2, 3,.,n, n+1,..} kümesinin her bir elamanına doğal sayı denir ve N ile gösterilir.

Temel Kavramlar 1 Doğal sayılar: N = {0, 1, 2, 3,.,n, n+1,..} kümesinin her bir elamanına doğal sayı denir ve N ile gösterilir. Temel Kavramlar 1 Doğal sayılar: N = {0, 1, 2, 3,.,n, n+1,..} kümesinin her bir elamanına doğal sayı denir ve N ile gösterilir. a) Pozitif doğal sayılar: Sıfır olmayan doğal sayılar kümesine Pozitif Doğal

Detaylı

KPSS KONU GÜNLÜĞÜ 30 GÜNDE MATEMATİK

KPSS KONU GÜNLÜĞÜ 30 GÜNDE MATEMATİK KPSS KONU LÜĞÜ 30 DE MATEMATİK ISBN: 978-605-2329-07-8 Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Kısayol Yayıncılık a aittir. Anılan kuruluşun izni alınmadan yayınların tümü ya da herhangi bir bölümü mekanik,

Detaylı

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-318-010-4 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. 2015, Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem Akademi

Detaylı

ALES SÖZEL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker. Eğitimde

ALES SÖZEL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI. Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker. Eğitimde ALES 2017 SÖZEL ADAYLAR İÇİN ALES SORU BANKASI Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker Eğitimde 30. yıl Savaş Doğan - Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker ALES Sözel Soru Bankası ISBN-978-605-364-423-1 Kitapta

Detaylı

Hasan Yavaş Kerem Köker İsa Uludağ

Hasan Yavaş Kerem Köker İsa Uludağ Hasan Yavaş Kerem Köker İsa Uludağ YKS-TYT MATEMATİK SORU BANKASI ISBN 978-605-241-120-9 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayım ve satış hakları

Detaylı

kpss Yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır. matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme geometri 30 deneme

kpss Yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır. matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme geometri 30 deneme kpss 2014 Yeni sorularla yeni sınav sistemine göre hazırlanmıştır. matematik sayısal akıl yürütme mantıksal akıl yürütme geometri 0 deneme Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker MATEMATİK 0 DENEME ISBN 978-605-64-141-4

Detaylı

ÜNİTE 1: TEMEL KAVRAMLAR

ÜNİTE 1: TEMEL KAVRAMLAR MATEMATİK ÜNİTE : TEMEL KAVRAMLAR Temel Kavramlar ADF 0 RAKAM Sayı oluşturmak için kullanılan sembollere... denir. 0 luk sayma düzenindeki rakamlar 0,,,... 8 ve 9 olup 0 tanedir. örnek a, b, c sıfırdan

Detaylı

p sayısının pozitif bölenlerinin sayısı 14 olacak şekilde kaç p asal sayısı bulunur?

p sayısının pozitif bölenlerinin sayısı 14 olacak şekilde kaç p asal sayısı bulunur? 07.10.2006 1. Kaç p asal sayısı için, x 3 x + 2 (x r) 2 (x s) (mod p) denkliğinin tüm x tam sayıları tarafından gerçeklenmesini sağlayan r, s tamsayıları bulunabilir? 2. Aşağıdaki ifadelerin hangisinin

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR TEST x, y, z sıfırdan farklı gerçel sayılar ve x y = a ve b gerçel sayılar olmak üzere, a + 3b = 18. y + z = 0.

TEMEL KAVRAMLAR TEST x, y, z sıfırdan farklı gerçel sayılar ve x y = a ve b gerçel sayılar olmak üzere, a + 3b = 18. y + z = 0. TEST - 3 TEMEL KAVRAMLAR. x, y, z sıfırdan farklı gerçel sayılar ve x y 0 4. a ve b gerçel sayılar olmak üzere, a + 3b 8 y + z 0 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) x.z > 0 B) z.y < 0 C)

Detaylı

5. a ve b birer pozitif tam sayıdır. A) 1 B) 2 C) 3 D) 14 E) a ve b birer doğal sayıdır. 7. a ve b birer pozitif tam sayıdır.

5. a ve b birer pozitif tam sayıdır. A) 1 B) 2 C) 3 D) 14 E) a ve b birer doğal sayıdır. 7. a ve b birer pozitif tam sayıdır. Üniversite Haz rl k Sözcükte Do al ve Say lar Söz Öbeklerinde ve Tam Say lar Anlam - I - I YGS Temel Matematik. 8 + 4. + 8 : 4 işleminin sonucu A) 8 B) 9 C) D) 5 E) 8 5. a ve b birer pozitif tam sayıdır.

Detaylı

SERİMYA II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

SERİMYA II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI SERİMYA - 4 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI. 4? 4 4. A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 6 B) 8 C) D)

Detaylı

Bölünebilme Kuralları. Birler basamağındaki rakamı : {0, 2, 4, 6, 8} rakamlarından herhangi biri olan her sayı 2 ile tam bölünür.

Bölünebilme Kuralları. Birler basamağındaki rakamı : {0, 2, 4, 6, 8} rakamlarından herhangi biri olan her sayı 2 ile tam bölünür. 2 İLE BÖLÜNEBİLME: Birler basamağındaki rakamı : {0, 2, 4, 6, 8} rakamlarından herhangi biri olan her sayı 2 ile tam bölünür. Tek sayıların 2 ile bölümünden kalan 1 dir Dört basamaklı 729x sayısı 2 ile

Detaylı

SAYILAR VE TEMEL KAVRAMLAR TEST 2

SAYILAR VE TEMEL KAVRAMLAR TEST 2 Soru 1: Soru 3: Yukarıda dikdörtgenler içine yazılan X, Y, Z sayıları, dikdörtgenlerin bağlandığı iki dairede yazılan sayıların çarpımına eşittir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Z < Y

Detaylı

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK

SORU BANKASI GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme. Eğitimde. Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Lise ve Ön Lisans Adayları İçin MATEMATİK Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme KPSS 2016 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 2014 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların,

Detaylı

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır.

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır. TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Bir çokluk belirtmek için kullanılan sembollere rakam denir. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembolleri birer rakamdır. 2. TAMSAYILAR KÜMESİ Z = {..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... }

Detaylı

Komisyon ALES ÇIKMIŞ SINAV SORULARI 10 FASİKÜL ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir.

Komisyon ALES ÇIKMIŞ SINAV SORULARI 10 FASİKÜL ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Komisyon ALES ÇIKMIŞ SINAV SORULARI 10 FASİKÜL ISBN 978-605-318-525-3 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem Akademi

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 22 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 22 Nisan Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal II / Nisan 007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 3,15 sayısının aşağıdaki sayılardan hangisiyle çarpımının sonucu bir tam

Detaylı

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D)

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D) 8. Sınıf MATEMATİK ÇARPANLAR VE KATLAR I. Aşağıdakilerden hangisi 6 nın çarpanlarından biridir? A) 3 B) 6 C) 8 D) TEST. 360 sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) 3. 3.

Detaylı

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI 4 II MATEMATİK YARIŞMASI I AŞAMA SORULARI 4? 4 4 A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 5 A) B) C) - D) E) - 8 4 x x

Detaylı

ales dörtbinsoru formatında EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan

ales dörtbinsoru formatında EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL ADAYLARA ALES SORU BANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş Doğan ales 203 formatında dörtbinsoru EŞİT AĞIRLIK ve SAYISAL AAYLARA ALES SORU ANKASI Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş oğan Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker - Savaş oğan ALES Eşit Ağırlık ve Sayısal Soru

Detaylı

Pozitif Tam Sayıların Çarpanları

Pozitif Tam Sayıların Çarpanları . 08 Pozitif Tam Sayıların Çarpanları 4. 60 m A m? Yukarıdaki çarpan ağacına göre A kaçtır? A) B) 5 C) 7 D) Yukarıda her bir bölümü dikdörtgen biçimindeki kare ev planı üzerinde bazı bölümlerin alanları

Detaylı

ÖABT İLKÖĞRETİM MATEMATİK SORU BANKASI ÖABT ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ. Tamamı Çözümlü. Kerem Köker Ender Koç

ÖABT İLKÖĞRETİM MATEMATİK SORU BANKASI ÖABT ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ. Tamamı Çözümlü. Kerem Köker Ender Koç ÖABT 05 Soruları yakalayan komisyon tarafından hazırlanmıştır. ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ ÖABT İLKÖĞRETİM MATEMATİK SORU BANKASI Kerem Köker Ender Koç Tamamı Çözümlü Kerem Köker - Ender Koç ÖABT İLKÖĞRETİM

Detaylı

DENEME MATEMATİK GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Eğitimde

DENEME MATEMATİK GEOMETRİ KPSS KPSS. Genel Yetenek Genel Kültür. Eğitimde KPSS Genel Yetenek Genel Kültür MATEMATİK GEOMETRİ 30 DENEME KPSS 06 Pegem Akademi Sınav Komisyonu; 05 KPSS ye Pegem Yayınları ile hazırlanan adayların, 00'ün üzerinde soruyu kolaylıkla çözebildiğini açıkladı.

Detaylı

8. 2 x+1 =20 x. 9. x 3 +6x 2-4x-24=0 10.

8. 2 x+1 =20 x. 9. x 3 +6x 2-4x-24=0 10. MAT-1 EK SORULAR-2 1. 6. A)7 B)8 C)15.D)56 E)64 Olduğuna göre x.a)1 B)2 C)3 D)4 E)6 7. 2. Birbirinden farklı x ve y gerçek A)5.B)6 C)7 D)8 E)9 sayıları için; x 2 +2009y=y 2 +2009x eşitliği sağlandığına

Detaylı

KPSS ÖABT İLKÖĞRETİM MATEMATİK. Tamamı Çözümlü SORU BANKASI. 50 soruda SORU

KPSS ÖABT İLKÖĞRETİM MATEMATİK. Tamamı Çözümlü SORU BANKASI. 50 soruda SORU KPSS ÖABT 09 İLKÖĞRETİM MATEMATİK Tamamı Çözümlü SORU BANKASI 50 soruda SORU Komisyon ÖABT İLKÖĞRETİM MATEMATİK TAMAMI ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI ISBN 978-605--9-6 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 10 Mayıs Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 10 Mayıs Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 0 Mayıs 009 Matematik Soruları ve Çözümleri. ( ) 4 işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) 4 D) E) 6 Çözüm ( ) 4 ( ) 4 4 6.

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 50 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TYT KONU ANLATIMLI ÜNİVERSİTEYE TAM HAZIRLIK. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ÖSYM NİN YENİ SINAV SİSTEMİNE UYGUN

TEMEL MATEMATİK TYT KONU ANLATIMLI ÜNİVERSİTEYE TAM HAZIRLIK. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ÖSYM NİN YENİ SINAV SİSTEMİNE UYGUN Yükseköğretim Kurumları Sınavı ir TYT ek t AKILLI TAHTAYA UYUMLU İRZ D E N U AMA M L I U T N RA İLE SA PA ÖSYM NİN YENİ SINAV SİSTEMİNE UYGUN YENİ TARZ SORULAR ÖZET ANLATIM BOL ÖRNEK ör n ör n KONU ANLATIMLI

Detaylı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı

XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı XII. Ulusal Matematik Olimpiyatı Birinci Aşama Sınavı A 1. Köşeleri, yarıçapı 1 olan çemberin üstünde yer alan düzgün bir n-genin çevre uzunluğunun alanına oranı 4 3 ise, n kaçtır? 3 a) 3 b) 4 c) 5 d)

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 11 HAZİRAN 2017 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

4BÖLÜM. ASAL SAYILAR, BÖLÜNEBİLME ve ÇARPANLARA AYIRMA

4BÖLÜM. ASAL SAYILAR, BÖLÜNEBİLME ve ÇARPANLARA AYIRMA 4BÖLÜM ASAL SAYILAR, BÖLÜNEBİLME ve ÇARPANLARA AYIRMA ASAL SAYILAR, BÖLÜNEBİLME ve ÇARPANLARA AYIRMA TEST 1 1) Aşağıdaki sayılardan kaç tanesi 80 sayısının çarpanıdır? 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12,15,18,20,25,30,40,45,80

Detaylı

TABAN ARĠTMETĠĞĠ. ÇÖZÜM (324) 5 = = = = 89 bulunur. Doğru Seçenek C dir.

TABAN ARĠTMETĠĞĠ. ÇÖZÜM (324) 5 = = = = 89 bulunur. Doğru Seçenek C dir. TABAN ARĠTMETĠĞĠ Kullandığımız 10 luk sayma sisteminde sayılar {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} kümesinin elemanları (Rakam) kullanılarak yazılır. En büyük elemanı 9 olan, 10 elemanlı bir kümedir. Onluk sistemde;

Detaylı

MATEMATİK. Doç Dr Murat ODUNCUOĞLU

MATEMATİK. Doç Dr Murat ODUNCUOĞLU MATEMATİK Doç Dr Murat ODUNCUOĞLU Mesleki Matematik 1 TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Sayıları yazmak için kullandığımız işaretlere rakam denir. Sayıları ifade etmeye yarayan sembollere rakam denir. Rakamlar 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9

Detaylı

BİRİNCİ AŞAMA DENEME SINAVI. 1. Bir kenarortayı 2, diğeri 3 olan bir üçgenin alanı en fazla kaç olabilir? A) 2 3 B) 3 C) 3 2 D) 4 E) 6

BİRİNCİ AŞAMA DENEME SINAVI. 1. Bir kenarortayı 2, diğeri 3 olan bir üçgenin alanı en fazla kaç olabilir? A) 2 3 B) 3 C) 3 2 D) 4 E) 6 BİRİNCİ AŞAMA DENEME SINAVI. Bir kenarortayı, diğeri olan bir üçgenin alanı en fazla kaç olabilir? A) B) C) D) 4 E) 6. 90 a bölünen ve tam 0 tane pozitif tam böleni bulunan kaç tane pozitif tam sayı vardır?

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 10 Mayıs Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 10 Mayıs Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 0 Mayıs 009 Matematik Soruları ve Çözümleri. ( ) 4 işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) 4 D) E) 6 Çözüm ( ) 4 ( ) 4 4 6.

Detaylı

SAYILAR VE TEMEL KAVRAMLAR TEST 1

SAYILAR VE TEMEL KAVRAMLAR TEST 1 Soru 1: a ve b farklı doğal sayı Soru 5: a, b, c negatif tam sayılar ve a + b = 14 2a = 3b 5b = 3c olduğuna göre a. b en çok kaçtır? olduğuna göre a + b + c en çok kaçtır? Soru 2: a ve b tam sayı a. b

Detaylı

2000 Birinci Aşama Sınav Soruları

2000 Birinci Aşama Sınav Soruları 2000 irinci şama Sınav Soruları Lise 1 Soruları 1 369 sayısı bir kaç ardışık doğal sayının toplamı olarak kaç farklı biçimde yazılabilir? )2 )3 )4 )5 )7 2 ve sayıları 2000 sayısının pozitif bölenleri olmak

Detaylı

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI ASAL SAYILAR Asal sayılar, 1 ve kendisinden başka pozitif tam böleni olmayan 1' den büyük tamsayılardır. En küçük asal sayı, 2' dir. 2 asal sayısı dışında çift asal sayı yoktur. Yani, 2 sayısı dışındaki

Detaylı

SAYILAR ( ) MATEMATİK KAF01 RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. Sayıları ifade etmeye yarayan

SAYILAR ( ) MATEMATİK KAF01 RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. Sayıları ifade etmeye yarayan SAYILAR RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI MATEMATİK KAF01 TEMEL KAVRAM 01 Sayıları ifade etmeye yarayan { 0,1,, 3, i i i,9} kümesindeki semollere onluk sayma düzeninde rakam denir. N =... kümesinin elemanlarına

Detaylı

1. Herhangi biri diğerinin 3 katı olmayan 48 den küçük en çok kaç tane pozitif tam sayı vardır? A) 30 B) 32 C) 36 D) 38 A) 24 B) 27 C) 30 D) 32

1. Herhangi biri diğerinin 3 katı olmayan 48 den küçük en çok kaç tane pozitif tam sayı vardır? A) 30 B) 32 C) 36 D) 38 A) 24 B) 27 C) 30 D) 32 1. Herhangi biri diğerinin 3 katı olmayan 48 den küçük en çok kaç tane pozitif tam sayı vardır? ) 30 B) 32 C) 36 D) 38 4. Bir manifaturacı (kumaş satıcısı), kolay bir şekilde ölçü almak için çırağından

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR Test -1

TEMEL KAVRAMLAR Test -1 TEMEL KAVRAMLAR Test -1 1. 6 ( ) 4 A) B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 5. 4 [1 ( 3). ( 8)] A) 4 B) C) 0 D) E) 4. 48: 8 5 A) 1 B) 6 C) 8 D) 1 E) 16 6. 4 7 36:9 18 : 3 A) 1 B) 8 C) D) 4 E) 8 3. (4: 3 + 1):4 A) 3 B) 5

Detaylı

Bu ürünün bütün hakları. ÇÖZÜM DERGİSİ YAYINCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ne aittir. Tamamının ya da bir kısmının ürünü yayımlayan şirketin

Bu ürünün bütün hakları. ÇÖZÜM DERGİSİ YAYINCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ne aittir. Tamamının ya da bir kısmının ürünü yayımlayan şirketin Bu ürünün bütün hakları ÇÖZÜM DERGİSİ YAYINCILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ne aittir. Tamamının ya da bir kısmının ürünü yayımlayan şirketin önceden izni olmaksızın fotokopi ya da elektronik, mekanik herhangi

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES)

AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES) 00000000001 AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES) plam cevaplama süresi 150 akikadır. (,5 saat) SAYISAL BÖLÜM SAYISAL - 1 TESTİ Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK Soruları

2012 YGS MATEMATİK Soruları 01 YGS MATEMATİK Soruları 1. 10, 1, 0, 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B), C) 6 D) 6, E) 7. + ABC 4 x 864 Yukarıda verilenlere göre, çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 8974 B) 907 C) 9164 D) 94 E) 98. 6

Detaylı

örnektir örnektir Temel Matematik TYT Yeni müfredata tam uygun MİKRO KONU TARAMA TEST AYRINTILARI VE ÖRNEKLERİ (1-10. Testler)

örnektir örnektir Temel Matematik TYT Yeni müfredata tam uygun MİKRO KONU TARAMA TEST AYRINTILARI VE ÖRNEKLERİ (1-10. Testler) TYT Temel Matematik MİKRO KONU TARAMA TEST AYRINTILARI VE ÖRNEKLERİ (-0. Testler) Yeni müfredata tam uygun Değerli öğretmenimiz, branşınızla ilgili TYT konu tarama testlerimizden bazı örnekleri incelemeniz

Detaylı

Komisyon ALES TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir.

Komisyon ALES TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Komisyon ALES TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME ISBN 978-605-241-092-9 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayım ve satış hakları Pegem Akademi Yay. Eğt.

Detaylı

YGS ÖNCESİ. 1) 1! + 3! + 5! ! Toplamının birler basamağındaki rakam kaçtır?

YGS ÖNCESİ.   1) 1! + 3! + 5! ! Toplamının birler basamağındaki rakam kaçtır? 1) 1! + 3! + 5! +. + 1453! Toplamının birler basamağındaki rakam kaçtır? 6) Rakamları sıfırdan farklı iki basamaklı bir AB doğal sayının rakamları yer değiştiğinde sayının değeri 63 artıyor. Buna göre,

Detaylı

KPSS GENEL YETENEK MATEMATİK GEOMETRİ YENİ. Özgün 900 Soru

KPSS GENEL YETENEK MATEMATİK GEOMETRİ YENİ. Özgün 900 Soru KPSS GENEL YETENEK MATEMATİK GEOMETRİ ÖSYM % Özgün 900 Soru YENİ Kenan Osmanoğlu - Kerem Köker MATEMATİK 0 DENEME ISBN 978-605-6-11- Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Pegem

Detaylı

{ x,y x y + 19 = 0, x, y R} = 3 tir. = sonlu kümesinin 32 tane alt kümesinde

{ x,y x y + 19 = 0, x, y R} = 3 tir. = sonlu kümesinin 32 tane alt kümesinde 1. Aşağıdaki kümelerden hangisi sonsuz küme belirtir? A) A = { x 4 < x < 36,x N} B) B = { x 19 < x,x asal sayı} C) C = { x x = 5k,0 < x < 100,k Z} D) D = { x x = 5, x Z} E) E = { x x < 19,x N}. A, B ve

Detaylı

2019-AYT/Matematik MATEMATİK TESTİ. 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.

2019-AYT/Matematik MATEMATİK TESTİ. 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Karmaşık sayılar kümesinde işleminin sonucu kaçtır? A) 15 B) 12 C)

Detaylı

Cahit Arf Kitapçığı SINIF. Ad soyad:... sınıf:... okul:... MATEMATİK

Cahit Arf Kitapçığı SINIF. Ad soyad:... sınıf:... okul:... MATEMATİK Cahit Arf Kitapçığı 2019 İZMİR BİLİM OLİMPİYATLARI 9.10. SINIF Ad soyad:... sınıf:... okul:... MATEMATİK İZMİR BİLİM OLİMPİYATLARI MATEMATİK - 2019 1. Bölüm 3 puan değerinde 10 sorudan oluşmaktadır. 1.

Detaylı

ALES / İLKBAHAR 2008 DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

ALES / İLKBAHAR 2008 DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL- TESTİ Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı ALES Puanınızın (ALES-SAY)

Detaylı