ThurayaMarine. Güvenlik Uyarıları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ThurayaMarine. Güvenlik Uyarıları"

Transkript

1 ThurayaMarine Güvenlik Uyarıları Mikrodalga Radyasyon Tehlikesi İletim sırasında anten mikrodalga radyasyonu yayar.eğer antene yakın bulunursa bu radyasyon insane sağlığına zararlı olabilir Çalışma sırasında antene odak noktasından 2 m den fazla yaklaşmayınız.

2 Topraklama Elektrik şok tehlikesini en aza indirmek için cihaz ana gövdesi ve kabini topraklanmalıdır. Patlama tehlikesi bulunan ortamlarda kullanyınız Yanıcı gazların ve maddelerin bulunduğu ortamlarda kullanmayınız.böyle ortamlarda kullanmak çok tehlikelidir. Cihazı sadece yetkili kişiler sökebilir. Cihazın kapağı açılmamalıdır. Tamir ve bakım yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır. Yaralanmaları önlemek için elektrik bağlantısını kesiniz ve devrelerdeki yükü boşaltarak dokununuz ThurayaMarine nin bakımı ThurayaMarine ninizi özenli bir şekilde kullanınız.. Aşırı sıcaklık ve soğukluğa maruz bırakmayınız ThurayaMarine i alevlerden ve ısı kaynaklarından uzak tutunuz. Yumuşak kuru bir bezle temizleyebilirsiniz. Cihazını daima kuru bir şekilde muhafaza ediniz.su cihazınıza zarar verir. Tozlu ve kirli ortamlarda kullanmayınız.

3 1.4. ThurayaMarine Paketi Paket aşağıdaki elemanları ihtiva eder.

4

5 2. Giriş 2.1. ThurayaMarine Servis ThurayaMarine Thurayanın kapsama alanındaki tüm deniz araçlarında kesintisiz ve yüksek kalite iletişim imkanı sağlar. Denizcileri işleri ve aileleriyle devamlı bağlantıda tutar ThurayaMarine ile, denizciler ve gemi yolcuları ses ve data görüşmeleri yapabilirler,internete bağlanabilirler,sms, ve fax gönderebilirler. Acil durumlarda panic butonu önceden ayarlanmış kontaklara haber verir.

6 Kurulum ve kullanımı kolay IP66 muhafaza sistemi ile uyumlu hafif kompakt Duvara monte edilebilir ya da masada kullanılabilir. Harici telefon, faks makinası veya laptop bağlanabilir. 4 tane el terminalini destekler Gelişmiş İleteşim ThurayaMarine aşağıdaki servisleri destekler: Yüksek kalite ses iletişimi ThurayaGmPRS ile 60/15kbps hızlarında her zaman internete bağlı Web sörf, , web mail Dosya transfer protokolü (FTP) Saanal özel ağ (VPN) E-ticaret ve daha fazlası Data 9.6kbps Fax 9.6kbps (G3) Mesajlaşma GPS özelliği Panik butonu belirli kontaklara ihtiyaç anında sms ve atar Esnek ödeme planları Kontörlü arama kartları ile kullanım ThurayaMarine ThurayaMarine aşağıdaki komponentleri içerir: Ana Ünite: Ana unite ve AC/DC adaptör El Terminali: Kablosuz el terminali, şarj aleti ve altlık Aksesuarlar (kullanım kılavuzu, yazılım ve kablolar) Not : Harici anten ürün kutusunda gelmemektedir.

7 ThuravaMarine Ana Ünite ve Kablosuz El Terminali Wireles s Wireles s

8 2.3. ThurayaMarine Ana Ünite Thuraya Region Distress Key

9 Ana ünite denizde Thuraya uydusunu kullanan bir uydu haberleşme cihazıdır. Temel özellikleri şunlardır; Su geçirmez (IP66) Ses, Faks, Data, SMS, GmPRS servislerini hepsini tamamen destekler Değişik ara birimleri destekleyebilme (USB, DTE, RJ-11) Kablosuz el terminalini içerir Grafik LCD ekran Alüminyum kutu 4 adet kablosuz el terminalini destekleme LCD ekran Fonksiyonlar Su geçirmez, kolay basılabilir tuş panelleri kullanımı çok kolaylaştırmıştır.

10 Aşağı/Yukarı Tuşu Menü ekranında aşağı yukarı hareketi sağlar. OK Bu tuş seçim yapma ve onaylama tuşudur. Cancel İptal ve bir önceki menüye dönüş tuşu. Power Açma kapama tuşu. Thuraya Region Distress Panik butonu, acil mesaj göndermeye yarar Harici Ara Birimler Analog RJ11 konnektör Analog telefon veya G3 faks makinesi bağlamaya yarar. Harici telefon kullanarak ses görüşmesi 9.6kbps faks araması

11 USB konnektör USB cihazı bilgisayara bağlamak için kullanılır. Yazılım kullanarak 9.6kbps data ve faks araması yapmak GmPRS SMS ve GPS DTE konnektör DTE bilgisayarı cihaza bağlamak için kullanılır. Yazılım kullanarak 9.6kbps data ve faks araması yapmak GmPRS SMS ve GPS Harici Giriş Çıkış Konnektörü I/O Harici panik butonunu cihaza bağlamak için kullanılır. Uydu Anten Konnektörü Çok yönlü anten ya da takipli antenleri destekler. GPS Anten Konnektörü GPS antenlerini ve çok yönlü antenleri destekler. DC Güç Konnektörü AC/DC adaptor bağlanır.

12 Ek ara birimler ve fonksiyonlar SIM kart yuvası SIM kart yuvası sim kart yerleştirmek için kullanılır. Kablosuz el terminal anteni El terminali ile ana unite arasında haberleşmeyi sağlar. Panik butonu Acil durumda SMS göndermeye yarar El Terminali 1 Açma/Kapama Tuşu 2 Hoparlör 3 Alıcı 4 Kulaklık Girişi 5 LCD Ekran 6 Panik Butonu 7 Fonksiyon Tuşu 8 Sonlandırma Tuşu 9 Kısayol Tuşu 10 Arama Tuşu 11 Tuş Takımı 12 Eller Serbest Tuşu 13 Intercom Tuşu 14 Mikrofon 15 Şarj Girişi 16 Batarya Mandalı

13 El terminali; kullanıcının numaraları çevirmesine, durum mesajlarını görmesine ve ana üniteyi ayarlamasına imkan verir. El terminali üç parçadan oluşur. Birincisi LCD bölümü. İkincisi fonksiyon tuşları bölümü. Üçüncüsü ise tuş takımı bölümü.

14 LCD Ekran Kullanıcıların her türlü bilgiyi gördüğü bölümdür. Grafik gösterimi aşağıdadır : Kısa mesaj. Sinyal seviyesini gösterir. En kaliteli sinyal seviyesi 5 bar ile gösterilir. Batarya şarj durumunu gösterir. Kullanıcı bu tuşa basarak harici hoparlörü açar veya kapatır.

15 Fonksiyon Tuşları Güç Butonu: Cihazı açar ve kapatır. Panik Butonu: Acil durum mesajı gönderir. Çoklu Fonksiyon 1 Butonu: Fonksiyon menüsünün sol tarafının seçimi. Çoklu Fonksiyon 2 Butonu: Fonksiyon menüsünün orta tarafının seçimi. Çoklu Fonksiyon 3 Butonu: Fonksiyon menüsünün sağ tarafının seçimi. Gönderme Butonu: Bir seviye geri gitmeye yarar. Sonlandırma Butonu: Görüşmeyi sonlandırır. Yön Butonu: Menü birimleri arasında aşağı yukarı hareket etmeyi sağlar. GPS Butonu: Gps menu seçeneklerine ulaşmayı sağlar. Rehber Butonu: Telefon rehberi menüsüne ulaşımı sağlar. Intercom Butonu: Intercom menu seçeneklerine ulaşmayı sağlar. Hoparlör Butonu: Hoparlörü açıp kapamayı sağlar.

16 Tuş Takımı Butonları Tuş takımı rakamsal veya alfabetik modda bulunabilir. Normal modda sayılar girilirken alfabetik modda harfler girilir. Key toggles _ *,1 2 a b c (2 3 d e f )3 4 g h I #4 5 j k I / 5 6 m n o \6 7 p q r s 7 8 t u v?8 9 w x y z9 0. $ + -0 * # Altlık Altlık cihazı duvarda veya masa üstünde kullanmak içindir. Seyahat şarjınıda altlığa takarak şarj edebilirsiniz.

17 3. Kurulum 3.1. Ana Ünitenin Kurulumu (1) Kurulum Yeri Ana unite su geçirmez olduğu için kurulum yerinde bir sınırlama yoktur. Yalnız sıcaklık ve soğukluk değerleri dikkate alınmalıdır.el terminali ile ana ünite arasında engel olmamasına dikkat edilmelidir. (2) Kurulum Duvara Monte [Ana Ünitenin Monte Edilmesi] [El Ünitesinin Monte Edilmesi]

18 Masaya Monte 1. Ana üniteyi ve altlığı düz bir zemin üzerine bırakınız. (3) Harici Anten Bağlantıları 1. SAT antenini SAT yazılı TNC konnektörüne bağlayınız. 2. GPS antenini GPS yazılı SMA konnektörüne bağlayınız. 3. Kablosuz iletişim antenini ana üniteye bağlayınız.

19 (4) Harici Cihaz Bağlantısı Ana cihaz USB ve DTE portlarını kullanarak bilgisayara bağlanabilir. Harici telefona ve faks makinasına RJ-11 portundan bağlanabilir. 1. Su geçirmez kapağı dış konnektörden ayırınız. 2. Ara birim kablosunu dış cihaz ve ana unite arasında bağlayınız. (5) SIM kartın takılması 1. Ana ünitenin sol kenarından SIM kart kapağını kaldırınız. 2. SIM kartı şekilde gözüktüğü gibi takınız. 3. SIM kart kapağını takınız. (6) Ana Üniteyi Güç Adaptörüne Bağlayınız 1. Güç adaptörünü ana unitede ki DC-In konnektörüne takınız. SIM kart takarken ya da çıkartırken cihazı kapatınız.

20 (7) Ana Üniteyi Çalıştırmak 1. Açma tuşuna bir kaç saniye ışık yanıncaya kadar basınız. 2. Aşağıdaki şekil ana unite açılırken görülür.

21 GPS bilgisinin alınması biraz uzun sürebilir. >- Not 1. Eğer uydu sinyali zayıf ve GPS bilgisi alınamazsa ekranda aşağıdaki bilgiler gözükür.bu durumda antenlerinizi ve bağlantılarınızı kontrol ediniz. 2. SIM kart olmadan cihazı çalıştırırsanız ekranda aşağıdaki mesaj gözükür. 3. Cihazı kapattığınızda tekrar açmak için en az 5 saniye bekleyiniz.

22 3.2. El Terminalinin Çalıştırılması (1) Bataryanın takılması 1. Batarya kapağını bozuk para kullanarak açınız. 2. Bataryayı batarya yuvasına yerleştiriniz. 3. Kapağı bozuk para kullanark tekrar yerine takınız. (2) Bataryanın Şarj Edilmesi 1. Şarj aletini sokete takınız. 2. Şarjı AC elektrik kaynağına takınız.

23 Bataryayı mümkün olan en kısa sürede şarj ediniz. Bataryanın tamamen şarj olması 3 saat 30 dk kadar surer. Şarj olması bitince otomatik olarak şarj işlemi durur. Şarj olurken el terminalini kullanabilirsiniz. Tarih, zaman ve alarmlar şarj bitmesine rağmen 2 saat kadar kaybolmaz. (3) El Terminalinin Açılması 1. Açma butonu solda üst taraftadır. Şekilde görüldüğü gibi. Bip sesi duyuluncaya kadar basınız. 2. Ekran aşağıdaki gibi gözüktüğünde çağrı yapma ve karşılamaya hazırdır.

24 Kapsama Alanı Dışı Eğer el terminali ana üniteden yeterli RF sinyali alamazsa aşağıdaki mesaj gözükür. Kullanıcı bu duruma karşılık dikkatli olmak zorundadır. Uydu Uyarısı ve Şebeke Yok Mesajı Eğer ana ünite antenden yeterli sinyal alamazsa aşağıdaki uyarı mesajı gözükür.

25 3.3. El Terminali Kaydı El terminali kullanmadan önce ana üniteye tanıtılmalıdır. Genel olarak el terminali fabrikasyon aşamasında ana üniteye tanıtılır. El Terminalinin Kayıt İşlemi 1. Ayarlar menüsünde "HS Registration" ı seçiniz. 2. Register a basınız, "Press OK to Regist handset" veya "Out of range" mesajları görülür. 3. Kayıt işlemini tamamlamak için güvenlik kodu girilmelidir.güvenlik kodu "0000" dır ve kayıt işleminden sonra değiştirilebilir.

26 4. Ana Ünitenin Fonksiyonları 4.2. Harici telefon kullanarak sesli arama yapmak Arama yapmak için şebekeye bağlı ve yeterli sinyal gücüne sahip olmanız gerekmektedir Harici telefondan numara çevrilmesi 1. Ahizeyi kaldırınız. 2. Harici ahizeyi kaldırınız. 3. Numarayı çeviriniz.

27 Teelefon Kullanarak Çağrı Karşılama 1. Harici telefonun ahizesini kaldırınız G3 Faks Makinası Kullanarak Faks Göndermek Faks Göndermek 1. Numarayı tuşlayınız ve kare (#) tuşuna basınız. 2. Faks başlat tuşuna basınız. Faks Almak 1. Grup 3 Faks makinasını açınız.

28 4.4. Bilgisayar Yazılımı Kullanarak Faks Göndermek USB veya DTE portlarına bağlı bir bilgisayar kullanarak faks gönderip alabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınız uygun bir faks proğramına sahip olmalıdır. Faks Gönderimi Faks Alımı

29 4.5. Bilgisayar Yazılımı Kullanarak Data Çağrısı Yapmak USB veya DTE portlarına bağlı bir bilgisayar kullanarak data gönderip alabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınız uygun bir data proğramına sahip olmalıdır. Bilgisayardan Data Gönderimi Data Çağrısı Karşılama

30 4.6. GmPRS Servisi Thuraya GmPRS Şebekesine Ulaşmak için Teelefon Modeminin Ayarlanması 1. "Control Panel -> Phone and Modem Option -> Modems" seçiniz standart 57600bps modemi ekleyiniz.

31

32 3. "Standard 57600bps Modem" in üzerine sağ tıklayınız. "Properties" ve sonra "57600" "Maximum Port Speed" I seçiniz. 3. Yeni bağlantı sihirbazı için sırasıyla "Control Panel -> Network Connections -> Create a new connection" seçiniz. Çevrilecek numara yerine *99# yazınız.

33 4. Ayarlar tamamlanınca telefon bağlantısı için yeni bir şekil ana ekranda gözükür. 5. Bu şekle çift tıklayınız, sonra sırasıyla "Properties -> General -> Configure" ve "57600", "Maximum Modem Speed"i seçiniz. 6. "Internet Protocol Properties" ve sonra "Obtain an IP address automatically" i seçiniz."use the following DNS server address" i seçtikten sonra DNS sunucusu olarak " " ü giriniz.

34

35 4.7. Acil Çağrı Acil bir durumda SSAS gemiden karaya geminin kimliğini yerini ve acil durumun niteliğini belirtir bir uyarı gönderir. Ship Company Ana ünite Thuraya şebekesini kullanan bir SSAS e sahiptir. Panik butonu acil çağrı için kullanılır.

36 SSAS Mesajları ThurayaMarine01,EMERGENCY, ,N, ,E,20, ThurayaMarineOI, Gemi ismi EMERGENCY, Mesaj tipi ,N, ,E, GPS pozisyon bilgisi 20, Gemi hızı UTC Avil Durum Çağrısı 1. Acil durum çağrı butonunun kapağını açınız. 2. Acil durum butonuna 5 saniye süresi ile basınız.

37 Acil Durum Çağrısının Sonlandırılması 1. Acil durum çağrı butonunun kapağını açınız. 2. Acil durum butonuna 5 saniye süresi ile basınız GPS Yöneticisi GPS alıcısı ana üniteye entegredir. GPS bilgisi kullanarak ana ünite değişik fonksiyonlar sunar Geçerli Pozisyon Geçerli pozisyon enlem, boylam, zaman dilimi ve hız bilgisi içerir Yol Noktası Maksimum 9 adet yol noktası bilgisi saklanabilmektedir. Yol noktası listesinden seçilerek detaylı bilgi elde edilebilir.

38 Konum İzleme Seçilen konumun geminin o andaki konumuna göre yön hız ve mesafesini belirtir Ayarlar [Text Mode] [ Mode] Gemi Kimliği ThurayaMarine nin IMEI numarasını gösterir. El terminali kullanılarak değiştirilebilir.

39 SMS Formatı Bu seçenek GPS bilgisinin SMS ile gönderilmesi sırasında kullanılır. Text modu veya modu şeklinde iki seçeneği vardır. İzleme Süresi Konum izleme işleminin ne kadar sıklıkla yapılacağını belirtir. Seçenekler 5/15/30/60 dk şeklindedir. Merkez Numarası ve Merkez Adresi Arama merkezinin telefon numarasını ve/veya adresini gösterir. İstenirse bu bilgiler değiştirilebilir Arama Kaydı Aramaların kaydını tutar. Arama çeşidine bakılmaksızın 40 aramayı hafızada tutar. Görünüm Arama kaydı listesinden seçilen aramaların telefon numarası ve süresini gösterir.

40 Sil Arama kaydını siler Ses Çağrısı Ses çağrılarının tam kaydını gösterir. Görünüm Arama kaydı listesinden seçilen aramaların telefon numarası ve süresini gösterir. Sil Ses aramalarının kaydını siler Faks Çağrısı Faks çağrılarının tam kaydını gösterir. Görünüm Arama kaydı listesinden seçilen faks aramaların telefon numarası ve süresini gösterir. Sil Faks aramalarının kaydını siler Data Call Data çağrılarının tam kaydını gösterir. View Arama kaydı listesinden seçilen data aramaların telefon numarası ve süresini gösterir.. Delete Data aramalarının kaydını siler.

41 4.10. SSAS Çağri Merkezi Çağrı merkezi numarasını ya da ini gösterir Ayarlar Kayıt, silme, el terminalinin bağlantı testi, ana ünitenin fabrika ayarlarına dönülmesi gibi işlemler yapılabilir. ' El Terminal Kaydı Kayıt, silme, el terminalinin bağlantı testi işlemleri yapılır.

42 Yeni El Terminali Kaydı El terminalini ana üniteye tanıtır. Bağlantı Testi Ana üniteye kaydolmuş el terminalinin bağlantı testini yapar. Kayıt Silme Ana üniteye kayıtlı bütün el terminallerinin kaydını siler Fabrika Ayarları Ana ünitenin bütün ayarlarını fabrika ayarlarına döndürür. Fabrika ayarlarına dönülürken aşağıdakiler silinir. - El terminal kaydı - Arama kaydı - GPS yol noktası listesi - GPS konum izleme ayarları - SSAS çağrı merkezi listesi - SMS mesajları listesi

43

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1-

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1- -1- -2- Temel Fonksiyonlar-Özellikler 1. Ücretsiz çağrı atarak kapı ve bariyer kumanda edebilme (1 adet kuru kontak çıkış) 2. Tüm programlama işlemlerinin SMS ile yapılabilmesi ve SMS ile geri bildirim

Detaylı

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Nisan-2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Mehmet ŞENGÜL

Detaylı

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU

BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU BETİ GSM/GPRS MODEM KULLANIM KILAVUZU Yayınlanış Tarihi: 01.08.2012 Revizyon:1.2 1 1. MODEM İN ÖZELLİKLERİ: Beti GSM/GPRS modem kartı, kullanıcıların M2M uygulamaları için ihtiyaç duyabilecekleri asgari

Detaylı

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00

PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 PX24n Nano rev.6 Hibrid IP Santral KOLAY KURULUM KLAVUZU VER 2.00 Paket İçeriği PX24n rev.6 IP Santral paketi içeriği: PX24n rev.6 IP santralı, yönetici sayısal telefon setine entegre AC/DC Güç adaptörü

Detaylı

Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Adresli Sistem Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Girişi görüntüleme Giriş ile konuşma 4 daire içi ünite için bir adet video & ses distribütör kullanılır Protokol

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu BQ110-02 Gsm Acil Arama Modülü Döküman Ver: 1.9.0 İçindekiler 1. BQ110-02 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 4 3. Cihaz Görünümü 5 3.1. Besleme Girişi 6 3.2. Buton Girişleri 6 3.3. Mikrofon Girişi 6 3.4.

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri Genel 493 2 190 281 2 204 973 Genel BWE sistemi (ÜStyapı Elektrik Sistemi) BI (Üstyapı İletişim Arabirimi) kontrol ünitesinin ilk olarak sunduklarından daha fazla giriş ve çıkışa ihtiyaç duyulması durumunda

Detaylı

TRIMBLE YUMA 2. Kullanım Kılavuzu

TRIMBLE YUMA 2. Kullanım Kılavuzu TRIMBLE YUMA 2 Kullanım Kılavuzu Kutu İçeriği - 2 - Ön Görünüş 1. Mikrafon 2. Durum Işığı A. Güç 1. Sabit Yeşil: Tablet Açık 2. Yeşil yanı sönme: Uyku modu 3. Sönük: Tablet kapalı B. Batarya 1. Sabit Sarı:

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU

EWD8989 KULLANIM KILAVUZU EWD8989 KULLANIM KILAVUZU ÖNEMLİ 1: Saatte kullanılacak kart, Mikro Sim olmalıdır. ÖNEMLİ2: Mikro Sim kartın PIN kodu bir telefon yardımıyla kaldırıldıktan sonra saate takılmalı. Uygulamayı Akıllı Telefonunuza

Detaylı

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM

Türkçe Kullanıcı Kılavuzu ATS Global Türkel Mini GSM ATS Global Türkel Mini GSM 1 - Güvenlik Uyarıları Ürününüzü güvenle kullanım için a ağıdaki yönergelere uyunuz. Ats Mini GSM 'i kullanmak için yerel GSM operatörünüzden Ses ve SMS hizmetlerine acik bir

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA E10 Serisi Kullanım

Detaylı

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir)

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir) OPAX-011GSM MODÜL PROGRAM KODLARI NOT: 1-Cihazın antenini takmadan kesinlikle elektik vermeyiniz 2-Data kablolarının uçları açık ve birbirine temas etme durumu olduğundan kesinlikle birbirine temas etmediğinden

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

F-Konektör (2) toowaysat Surfbeam Modem / Terminal ( 1 ) 1. Lütfen kurulum adımlarında (1-9 arası) gösterilmiş gibi çanak antenizi monte edin.

F-Konektör (2) toowaysat Surfbeam Modem / Terminal ( 1 ) 1. Lütfen kurulum adımlarında (1-9 arası) gösterilmiş gibi çanak antenizi monte edin. Kurulum kılavuzu 1/6 F-Konektör (2) Koaksiyel Kablo ( 1 ) toowaysat Surfbeam Modem / Terminal ( 1 ) Çanak anten montajı: 1. Lütfen kurulum adımlarında (1-9 arası) gösterilmiş gibi çanak antenizi monte

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT

BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT BT DRIVE FREE 114 BT CAR KIT Teslimat kapsamı Teslimat kapsamı şunları içerir: - BT Drive Free 114 - Lityum-iyon batarya - 12 Volt DC araç şarj adaptörü - USB şarj kablosu - Güneşliğe montaj klipsi - Kullanım

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

JABRA PRO 935. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/pro935

JABRA PRO 935. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/pro935 JABRA PRO 935 Kullanım Kılavuzu jabra.com/pro935 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/ S'nin tescilli markasıdır. Buraya dahil edilmiş olan tüm diğer tescilli markalar ilgili sahiplerinin

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm... 4 2. Cihaz

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome CD490 CD495 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Hazırlanma 3 Keyfini çıkarın Kutuda ne var Baz ünitesi (CD495) Baz ünitesi (CD490)

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU DSL 2520U ALL IN ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU Paket İçeriği DSL-2520U ALL-IN-ONE ADSL2+ ETHERNET/USB COMBO ROUTER CD-ROM (D-Link Click n Connect, Kullanım Kılavuzu) Ethernet

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-i5243 Tanım IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlamaya yarayan cihazlardır. Bu sayede ADSL,

Detaylı

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Adaptörü Harici IR Kablo UK Pilleri UK 1 Ön Panel Standby LED Sol Taraf USB 3.0 2 Arka Panel FBC Tip Takılabilir Slot 8 sinyale kadar değişik kanalları

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ GSM İNTERKOM KULLANIM KILAVUZU ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İletişim Merkez Ofis: Cami Mahallesi Çemenzar Çıkmazı Sokak Albatros Sitesi No:28 Tuzla / İSTANBUL

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu BT-03i Kullanıcı Kılavuzu 1 Genel Bakış İçindekiler Başlangıç Telefon çağrısı nasıl yanıtlanır? Spesifikasyonlar 2 1. Genel Bakış A B E D F 1-1 Fonksiyon Tuşları: C A B C D E F Silikon kulak askısı Güç

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar.

SafeLine SL1. SafeLine SL1, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. Kataloğu - SafeLine 2011, EN81-28 ve EN81-70 koşullarını tam olarak karşılar. EN81-28 ve EN81-70 koşullarını yerine getirerek, asansörün en gelişmiş teknoloji olduğunu gösterirken ihtiyacınız olan tüm

Detaylı

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL İÇİNDEKİLER GÜVENLİK UYARISI... 1 GİRİŞ... 2 1. SCATEL ÖZELLİKLERİ...3 2. ELEKTRİKSEL ARA YÜZLER... 4 2.1 D-SUB 50 PİNLİ DİŞİ BAĞLAYICI...4

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU TC55 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Özellikler Alıcı Işık/Yakınlık Sensörü LED Dokunmatik Ekran Programlanabi lir Düğme Ses Kontrolü Programlanabi lir Düğme Mikrofon Hoparlör Şarj Kontakları Kamera Pil Kapağı

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO www.biges.com 444 09 18 Açıklama Cihaz standalone yapıda olup, wiegand okuyucu ile de kullanılabilir. Bu cihaz 4 hane pin girişli 2000 kullanıcı destekler.

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Donanım Kurulum Kılavuzu

Donanım Kurulum Kılavuzu Paketi açma Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın. Bu kılavuzdaki resimler benzer bir model içindir. Mevcut modelden farklılık göstermesine karşın, çalışma yöntemi aynıdır. Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın.

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ... 2 JABRA SPEAK 510'A GENEL BAKIŞ... 3 BAĞLANMA... 5 JABRA SPEAK 510'UN KULLANIMI... 8 DESTEK.... 11 TEKNİK ÖZELLİKLER... 12 1 HOŞ GELDİNİZ Jabra

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri

Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri Vmeet Hızlı Kullanım Kılavuzu Birtel İletişim Teknolojileri İçindekiler Başlarken... 3 Ses ve görüntü ayarları için;... 3 1. Adım Hoparlör Kurulumu:... 5 2. Adım Mikrofon Kurulumu:... 6 3. Adım Kamera

Detaylı

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R23 Serisi Kullanım

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP?

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom Üretilen tüm elektronik cihazlar, Ethernet çıkışlı olarak üretilmekte ve dış dünyaya bağlanabilmektedir. Bu sebeple İnterkom sistemleri de aynı yapıya uygun

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

BQ102 Arama ile Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu

BQ102 Arama ile Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu BQ102 Arama ile Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Döküman Ver: 1.3.0 İçindekiler 1. BQ102 Hakkında 4 2. Cihaz Özellikleri 5 3. Cihaz Görünümü 6 3.1. Besleme Girişi 7 3.2. Seri Port GND 7 3.3. Seri

Detaylı

2K-130 KULLANIM KILAVUZU

2K-130 KULLANIM KILAVUZU K- KULLANIM KILAVUZU Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu Daire no. gir ve ye bas Kapı açmak için ve şifre gir Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. . Bölümler ve İşlevleri Kamera Lensi

Detaylı

AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

optipoint 500 Sistem Telefonları HiPath/Hicom Sistemlerinin Yeni Telefon Ailesi

optipoint 500 Sistem Telefonları HiPath/Hicom Sistemlerinin Yeni Telefon Ailesi optipoint 500 Sistem Telefonları HiPath/Hicom Sistemlerinin Yeni Telefon Ailesi optipoint 500 telefonları, HiPath /Hicom fonksiyonlarına hızlı ve kolay erişimi sağlamak üzere tasarlanmıştır. Çalışma prensibi,

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

- TESTO 316-2 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 316-2 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 316-2 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU Ürün Tanıtımı Ürün Açıklaması Gaz sensörlü sensör kafası, değişebilir. Esnek prob Kulaklık soketi, adaptör girişi Ekran Tuş takımı Yeşil ışık Kırmızı ışık Gaz

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

BLUETOOTH ES ALICISI. Kullanım Kılavuzu DA-30500

BLUETOOTH ES ALICISI. Kullanım Kılavuzu DA-30500 BLUETOOTH ES ALICISI Kullanım Kılavuzu DA-30500 İçindekiler 1.0 Giriş... 2 2.0 Teknik Özellikler... 3 3.0 Ambalajın İçindekiler... 3 4.0 PANEL AÇIKLAMALARI... 4 5.0 Bağlantı ve Çalıştırma... 5 1 Bluetooth

Detaylı

Donanım Kurulum Kılavuzu

Donanım Kurulum Kılavuzu Paketi açma Tüm koruyucu malzemeleri çıkartın. Bu kılavuzdaki resimler benzer bir model içindir. Mevcut modelden farklılık göstermesine karşın, çalışma yöntemi aynıdır. Ürünü bir Telefon Hattına Bağlama

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı