İş için İdeal Windows XP kullanarak, Microsoft Windows 2000'in kanıtlanmış güvenilirliğiyle birlikte yüksek performans elde edersiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İş için İdeal Windows XP kullanarak, Microsoft Windows 2000'in kanıtlanmış güvenilirliğiyle birlikte yüksek performans elde edersiniz."

Transkript

1 Bilgisayarınıza hayat veren yeni bir Windows sürümü olan Microsoft Windows XP Professional'a hoş geldiniz! En iyiyi, Windows XP'yi yaşayın! Windows XP işini gerçekten çok iyi yapıyor! Windows XP'yi yaşamak için tüm yapmanız gereken sağdaki bağlantılardan birini tıklatmak. Windows XP Temel Bilgiler Windows XP kullanımı kolay yeni ekranlar, basitleştirilmiş menüler ve daha bir çok yeni özellik içerir. Windows XP'nin canlı, modern tasarımını keşfedin. Önemli görevleri ve temel komutları öğrenin. Güvenli/Kolay Bilgisayar Kullanımı Windows XP kişisel bilgisayar kullanımını kolay ve eğlenceli bir hale getirir! Güç, performans, yeni ve canlı bir görünüm, gereksinim duyabileceğiniz çeşitli yardım menüleri. Windows XP benzersiz güvenlik özellikleriyle birlikte bunların tümüne sahiptir. Dijital Dünyanın Kapılarını Açın Evinizden, işyerinizden ve Internet ten dijital ortamın heyecan verici dünyasına açılın. Fotoğraf, müzik, video ve bilgisayar oyunlarının yanında daha birçok özelliğin tadına varın. Bağlantılı Ev ve İşyeri Dosya, fotoğraf, müzik öğelerini, hatta yazıcınızı ve Internet bağlantınızı, size özel ve güvenli olan bir ağda başkalarıyla paylaşın. İş için İdeal Windows XP kullanarak, Microsoft Windows 2000'in kanıtlanmış güvenilirliğiyle birlikte yüksek performans elde edersiniz.

2 Windows Masaüstü Windows XP'nin kullanımı çok kolaydır. Önce, masaüstü adı verilen ekrandaki geniş alan ile altta görev çubuğu adı verilen dar bandı fark edersiniz. Bilgisayarınızda yapabileceğiniz herşey pencere adı verilen çerçeveler içinde gerçekleştirilir. Aynı anda istediğiniz kadar pencere açabilir, bunların boyutlarını değiştirebilir, masaüstünde farklı yerlere taşıyabilir veya istediğiniz biçimde sıralayabilirsiniz.

3 Simgeler Masaüstündeki küçük resimlere simge adı verilir. Bunları, bilgisayarınızda depolanmış olan dosya ve programlara açılan kapılar olarak düşünebilirsiniz. Farenizi bir simgenin üzerine getirin. Simgenin adını veya içeriğini belirten bir metin görünür. Dosya veya programı açmak için simgeyi çift tıklatın. Windows XP'yi ilk başlattığınızda tek bir simge göreceksiniz. Bu, bilgisayarınızdan silmek istediğiniz dosyaları gönderebileceğiniz Geri Dönüşüm Kutusu simgesidir. Kısayol simgeleri resmin sol alt köşesindeki küçük ok işaretinden tanınır. Kısayollar aracılığıyla erişebileceğiniz yerler şunlardır: Programlar Dosyalar Klasörler Disk sürücüleri Web sayfaları Yazıcılar Diğer bilgisayarlar Kısayol simgeleri yalnızca temsil ettikleri program veya dosyalara bağlantı sağlar. Temsil ettikleri program veya dosyaları etkilemeksizin kısayol ekleyebilir veya varolanları silebilirsiniz.

4 Görev çubuğu Her pencere açışınızda, görev çubuğunda onu temsil eden bir düğme belirir. Bir pencereyi kapattığınızda, görev çubuğundaki düğmesi de kaybolur. Görev çubuğu Başlat menüsü ile birlikte, saati görebileceğiniz bildirim alanını da içerir. Bildirim alanındaki diğer simgeler geçici olarak görünür, bunlar devam eden etkinliklerin durumlarını gösterir. Örneğin, yazıcıya bir dosya gönderdiğinizde yazıcı simgesi belirir, yazdırma işlemi tamamlandığında ise kaybolur. Ayrıca, Microsoft Web sitesinden yükleyebileceğiniz yeni Windows güncelleştirmeleri olduğunda da, bildirim alanı bunu size anımsatır. Görev çubuğunda çok fazla düğme simgesi biriktiğinde, Windows XP düğmeleri birleştirerek görev çubuğunu düzenli bir biçimde tutar. Örneğin, ayrı ayrı e-postalar'ı temsil eden düğmeler otomatik olarak tek bir e-posta düğmesi haline getirilir. Bu düğmeyi tıklatarak uygun menüden istediğiniz posta iletisini seçebilirsiniz.

5 Başlat Menüsü Windows XP'yi ilk çalıştırdığınızda Başlat menüsü otomatik olarak görüntülenmişti. Görev çubuğundaki Başlat düğmesini tıklatarak istediğinizde Başlat menüsüne geri dönebilirsiniz. Başlat menüsü Windows'u kullanmaya başlamanız için gereken herşeyi içerir. Bu menü aracılığıyla şunları yapabilirsiniz: Program başlatma. Dosya açma. Denetim Masası'nı kullanarak sisteminizi özelleştirme. Yardım ve Destek'i tıklatarak yardım alma. Ara'yı tıklatarak bilgisayarınızda veya Internette öğe araması yapma. Ve daha birçok şey! Başlat menüsündeki bazı komutlarda sağa bakan bir ok işareti vardır. Bu, ek seçenekler içeren alt menülerin olduğunu belirtir. Farenizin işaretçisini ok işareti bulunan bir öğenin üzerine getirdiğinizde başka bir menü açılacaktır. Başlat menüsünün sol tarafı sık kullandığınız programların güncel bağlantılarını içerir. Sol üstte sabit veya "iliştirilmiş" öğeler vardır. Bunlar Internet tarayıcınız ve e-posta programınız gibi öğelerin kısayollarıdır.

6 Dosya ve Klasörler Üzerinde çalışılan her iş veya dosya bir klasörde depolanabilir. Windows XP dosyaları en uygun yerlere depolamanızı sağlar. Metin, resim ve müzik dosyalarını Belgelerim, Resimlerim ve Müziğim adlı klasörlere yerleştirin. Bu klasörler Başlat menüsünün sağ tarafından kolayca bulunabilir ve sık uyguladığınız görevlere bağlantılar sunar.

7 Pencereler Pencereler (masaüstündeki çerçeveler) dosya ve programların içeriğini görüntüler. Temel bilgileri aldığınızda pencerelerle çalışmak oldukça kolaydır. Her pencerenin adı, üst kısmındaki başlık çubuğunda görünür. Bir pencereyi sürükleyerek başka bir yere taşıyabilirsiniz. Başlık çubuğunu tıklatın, fare düğmesini basılı tutarak işaretçiyi bilgisayar ekranında başka bir yere getirin. Başlık çubuğunun sağ tarafındaki Simge Durumuna Küçült düğmesini tıklatarak bir pencereyi simge durumuna getirebilirsiniz. Böylece pencere, görev çubuğunda küçük bir simge haline gelir. Simge durumuna küçültme düğmesinin sağında bulunan Ekranı Kapla düğmesini tıklattığınızda ise pencereyi tüm ekranı kaplar duruma getirebilirsiniz. Pencere tüm masaüstünü kaplayacak biçimde görüntülenecektir. Bu düğmeyi bir daha tıklatarak pencereyi özgün boyutuna döndürebilirsiniz. Bir pencere içinde, kullanabileceğiniz komutları ve araçları görmek için menülere bakın. İstediğiniz komutu bulduğunuzda, yapmanız gereken yalnızca onu tıklatmaktır.

8 Pencereler in Devamı Program, komutu yerine getirmeden önce sizden bazı bilgiler istiyorsa, bir iletişim kutusu belirir. Gerekli bilgiyi girmek için, şunları yapmanız gerekebilir: Bir metin kutusunu tıklatıp içine yazın. Bir liste görüntülemek için ok düğmesini tıklatın ve listeden bir seçim yapın, sonra istediğiniz öğeyi tıklatın. Bir radyo düğmesini tıklatarak tek bir seçenek seçin. İstediğiniz bir veya daha fazla sayıda seçenek varsa, bunların yanlarında bulunan onay kutularını işaretleyin. Dosyanızın içeriği pencereye sığmıyorsa, pencerenin yanında ve/veya alt kısmında bulunan kaydırma çubuğunu sürükleyerek veya kaydırma düğmelerini tıklatarak pencere içeriğini aşağı/yukarı veya sağa/sola hareket ettirip içeriğin diğer kısımlarını görebilirsiniz. Pencere boyutunu değiştirmek için, pencerenin kenarını tıklatın ve pencere istediğiniz boyuta gelene kadar kenarlığı sürükleyin.

9 Denetim Masası Bilgisayarınızın ayarlarını özelleştirmek Windows XP Denetim Masası ile çok basittir. Başlat menüsünden Denetim Masası'nı tıklatarak açabilirsiniz. Denetim Masası'nda şunları yapabilirsiniz: Windows XP'nin görünümünü ve eylemlerini değiştirme. Program veya donanım aygıtları ekleme ya da kaldırma. Ağ bağlantıları ve kullanıcı hesapları oluşturma. Ve daha birçok şey!

10 Oturumu Kapatma Windows oturumunuzu kapatmak ve bilgisayarınızı başka bir kullanıcıya bırakmak istediğinizde, Başlat menüsüne gidin. Oturum Kapat ı tıklattıktan sonra Kullanıcı Değiştir i tıklatın. Windows XP şimdi farklı bir kullanıcının kullanımına hazırdır. Tüm kullanıcılar işlerini tamamladıklarında, Başlat menüsüne gidip Bilgisayarı Kapat'ı tıklatın. Bir sonraki oturum açışınızda, göreceğiniz ilk şey Hoş Geldiniz ekranı olacaktır. Adınızı tıklatın ve varsa parolanızı yazın. Windows masaüstünüz karşınıza gelecektir.

11 Daha Hızlı, Daha Akıllı, Daha Güvenli Windows XP en iyi performansa ve eğlence için gerekli herşeye sahip! Microsoft'un en yeni işletim sistemi teknolojisinin tüm gücünü ve güvenilirliği elinizin altında. Windows XP sürümünüzün her zaman en son yeniliklerden yararlanması için, Microsoft Web sitesinde hizmetinizde olan otomatik güncelleştirmeleri kullanabilirsiniz. Windows XP daha üstün güvenilirlik ve daha etkili bir yapı sunuyor. Windows XP daha fazla iş yapıyor ve siz de zevkle çalışabiliyorsunuz!

12 Öğrenilmesi ve Kullanımı Daha Kolay Windows XP bilgisayarınıza yepyeni, kolay kullanılabilen, canlı ve modern bir görsel biçim getiriyor. Keskin çizgiler, daha zengin renkler, daha canlı bir düzenleme ile gitmek istediğiniz yere ve yapmak istediğiniz şeye daha kolay ulaşma yolları sunuyor. Basitleştirilmiş Başlat menüsü yalnızca bir tıklatmayla sık kullandığınız programları otomatik olarak görünüme getiriyor. Güncelleştirilmiş görev çubuğu, dosyaları ekranda "yüzer" biçimde düzenliyor. Otomatik temizleme sihirbazı masaüstünüzdeki herşeyi düzenli bir halde tutuyor.

13 Tüm Görevler için Daha Kapsamlı Yardım Windows XP ve bilgisayarınız hakkında bilmek istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz. Windows XP içindeki tümüyle yepyeni Yardım ve Destek Merkezi aşağıdaki konularda danışma noktanızdır: Anlaşılır uygulama yönergeleri. Başlangıçtan bitişe kadar makaleler. Sorun gidermeyle ilgili öneriler. Ücretsiz ürün güncellemeleri. Ve daha bir çok konu! Doğrudan Internet gruplarına gidin ve diğer Windows XP kullanıcıları ile soru ve yanıt alışverişinde bulunun. Gerektiğinde, profesyonel bir destek temsilcisinin veya sorununuz hakkında bilgi sahibi bir arkadaşınızın ekranınızı görerek sizin için sorunu gidermesine izin verebilirsiniz. Yeni aygıtlar bağlarken ve yeni yazılımlar çalıştırırken özel sihirbazlar size adım adım yol gösterebilir. Önemli bir dosyayı mı sildiniz? İstemediğiniz bir programı mı yüklediniz? Windows XP içindeki gelişmiş Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak adeta zamanı geri alabilir ve sisteminizi önceki durumuna getirebilirsiniz.

14 Yerleşik Fotoğraf Paylaşma ve Düzenleme Windows XP ile, fotoğraflarınızı görüntülemek ve bunları arkadaşlarınızla, ailenizle, iş arkadaşlarınızla paylaşmak artık çok kolay. Yapmanız gereken yalnızca dijital kameranızı bilgisayara bağlamaktır. Fotoğraflarınız düzenlenmeye, e-posta olarak gönderilmeye veya yazdırılmaya hazır bir biçimde hemen ekranda görünür. Ayrıca, resimleri doğrudan bir Web sitesine yayımlayabilir veya CD'ye kaydedebilirsiniz. İsterseniz, kaliteli bir baskı yapılması için çevrimiçi çalışan bir fotoğrafçıya gönderebilirsiniz.

15 Müzik Çalma, Video ve CD yürütme Müzik dinlemeyi ve video seyretmeyi seviyor musunuz? Windows XP'deki Windows Media Player ile aşağıdakileri yapmak çok kolaydır: Internet üzerinden radyo istasyonu bulmak. Web den müzik veya video yüklemek. Akış videoları yayımlarını seyretmek. Kendi CD'lerinizi dinlemek. Windows Media Player kendinize ait, özelleştirilebilir müzik kutunuzu oluşturabilmenizi de kolay bir hale getirir. Yapmanız gereken yalnızca şunlardır: 1. Kişisel CD'lerinizi bilgisayarınıza kopyalayın veya müzik dosyalarını Internetten yükleyin. 2. İstediğiniz gibi sıralayın. 3. Şarkı listesini kaydedin. Bilgisayar istediğiniz zaman seçtiğiniz parçaları birbiri ardına, belirttiğiniz sıralama ile çalacaktır. Ayrıca, kendi CD'lerinizi de oluşturabilirsiniz!

16 Oyunlar ve DVD'ler için en iyi duruma getirilmiş En son Microsoft DirectX teknolojisi bilgisayarınıza yüksek düzeyde bir performans sağlar, böylece Windows XP'nin bilgisayar oyunları konusunda ne kadar üstün olduğunu görürsünüz. Ağ ve Internet özellikleri sayesinde evinizdeki veya tüm dünyadaki rakiplerinizle oyun oynayabilirsiniz! Ayrıca, DVD'leri de zevkle seyredebileceksiniz. Dizüstü bilgisayarınızla birlikte bir uçak yolculuğu için yanınıza en sevdiğiniz filmlerden birkaçını alıp uçakta gösterilen filmleri seyretmek yerine bunları seyredebilirsiniz.

17 Birden Fazla Kullanıcı Geçiş Kolaylığı Windows XP ile, aynı bilgisayarın bir kaç kişi tarafından kullanılması artık daha kolay. Bilgisayarı kullanan her kişi, kişiselleştrilmiş ayarlara ve özel dosyalara sahip, kendisine ait bir parola ile korunmuş ayrı bir hesap oluşturabilir. Aynı bilgisayarda aynı anda birden fazla hesap etkin durumda olabilir ve aralarında geçiş yapmak çok kolaydır. Örneğin, siz bilgisayarda çalışırken bir kullanıcı e-postasına göz atmak istediğinde, kolayca kendi hesabına geçebilir. Programlarınızdan çıkıp oturumu kapatmanız gerekmez. Diğer kullanıcı çalışırken sizin dosyalarınızı göremez. Aynı biçimde, siz de kendi hesabınıza geçtiğinizde onun dosyalarını göremezsiniz. Hesabınıza döndüğünüzde ekranı bıraktığınız gibi bulursunuz.

18 Ağlar: Güçlü ve Kullanımı Kolay Evinizde veya işyerinizde birden çok bilgisayar mı var? Bunları ağ halinde birbirine bağlamak, sisteme bağlı bilgisayarları daha verimli kılacaktır. Raporlar ve elektronik tablolar oluşturma gibi büyük projelerde takım çalışması yapabilirsiniz. Fotoğraf, müzik gibi büyük dosyaları tek bir bilgisayara depolayabilirsiniz. Böylece herkes bu öğeleri aynı anda buradan kullanabilecek ve daha küçük bilgisayarlarda disk alanından kazanılacaktır. Birden fazla kişi ile oynanan bilgisayar oyunları artık yepyeni bir anlam kazanacaktır. Her oyuncu oyuna ayrı bir bilgisayardan katılabilir! Donanımın paylaşılması masrafı azaltacaktır. Ağ halinde bağlanmış bilgisayarlar aynı yazıcıyı, tarayıcıyı ve faksı, hatta aynı Internet bağlantısını kullanabilirler. Ailenizin üyeleri farklı bilgisayarlardan, aynı telefon veya hizmet hattını kullanarak Web'de aynı anda gezinebilirler!

19 İşleri Sizin Yerinize Sihirbaz Yapsın Deneyimli bir kullanıcı olmanız gerekmez, sihirbaz size ev veya küçük işyeri ortamınızda ağ kurma işlemi hakkında adım adım yol gösterir. Yapmanız gereken yalnızca birbirine bağlamak istediğiniz bilgisayarlar hakkında birkaç soruya yanıt vermektir. İşin geri kalanını sihirbaz sizin yerinize yapacaktır. Ağınız kurulup çalışmaya başladıktan sonra, Windows XP işe başlar ve değişiklikleri izleyerek, gerekli ayarları otomatik olarak yapar. Böylece en az düzeyde iş yaparak en fazla verimi elde edersiniz. İleri

20 Veri Koruması, İçerde ve Dışarda Windows XP, bilgisayar ağınızın her koşulda çalışır durumda kalabilmesini sağlamak üzere tasarlanmış yeni ve güçlü araçlara sahiptir. Gelişmiş koruma yazılımı bilgisayarların işletim sistemini koruyarak, bir güvenlik duvarı oluşturur ve ağa dışarıdan herhangi bir müdahalede bulunmak isteyen kişilere ve Internet yoluyla yayılan virüslere karşı etkili bir koruma sağlar.

21 Güçlü, Güvenilir, Uyumlu Windows XP Professional iş dünyasındaki yazılım kavramına yeni bir standart getirerek ticari performans ve güvenilirliği şimdiye kadar görülmedik bir kullanım kolaylığıyla birleştiriyor. Microsoft'un kendini kanıtlamış, güçlü Windows 2000 teknolojisi üzerine kurulmuş olan Windows XP Professional, Microsoft Windows XP Home Edition içeriğindeki tüm işlevler ile birlikte, özellikle iş dünyası ve ileri düzey kullanım için tasarlanmış yeni ve gelişmiş özelliklere de sahiptir. Başlama süresi daha kısadır ve iş programlarınız her zamankinden daha verimli çalışır. Görüntüyü birkaç monitöre yayarak aynı anda çok daha fazla şey görebilirsiniz. Veya iki farklı programı aynı anda, çift arabirim görüntü bağdaştırıcısı bulunan bilgisayarlarda görüntüleyebilirsiniz. Microsoft ClearType teknolojisiyle ekran içeriğinin okunması, özellikle dizüstü bilgisayarlarda, daha kolaydır. Windows XP Professional, sağladığı çoklu dil desteği ile tüm dünyanın kullanımı için hazırlanmıştır. Şirketiniz dünya çapında bir kuruluş ise ve farklı diller kullanan, ancak aynı bilgisayarları kullanan çalışanlarınız varsa 24 dilden istediklerinizi seçebilirsiniz. Dizüstü bilgisayar mı kullanıyorsunuz? Windows XP bünyesindeki gelişmiş güç yönetimi özellikleri pil ömrünü uzatacaktır. Dizüstü ve diğer bilgisayarlarda, bilgisayarınızın güç kullanımı üzerinde daha iyi bir denetim sağlarsınız.

22 Yolda ve Dünyanın Her Yerinde Dünyanın herhangi bir yerinden ofis bilgisayarınızdaki e-postalarınızı okuyun, dosyalarınızı görüntüleyin ve programları çalıştırın. Windows XP Professional sürümünün gelişmiş iletişim özelikleri en son mobil bilgisayar ve sınır tanımayan kablosuz bağlantı teknolojilerini kullanımınıza sunar. Internet üzerinden, Windows XP çalıştıran herhangi bir bilgisayarda, Windows XP Professional çalıştıran bir bilgisayarın ekranını görüntülemek için Uzak Masaüstü özelliğini kullanabilirsiniz. Böylece dizüstü bilgisayarınızdan, ev bilgisayarınızdan veya dünyanın başka bir yerinde bulunan bir istemcinin ofisinden "işe gidebilirsiniz". Bu adeta aynı anda iki ayrı yerde bulunmaya benzer! Windows XP'de bulunan güvenli kablosuz bağlantılar yoluyla gerçek zamanlı olarak (ses, görüntü ve anında ileti işlevlerinin aynı anda gerçekleşmesi) iletişim kurup, işbirliği yapabilirsiniz. Artık zamanınızı bağlantı kurmayla harcamayın. Erişim alanı içinde başka bir Windows XP donatımlı kablosuz aygıt olduğunda otomatik olarak size bildirilir. Windows XP Professional, 10 adet Internet veya başka türden dosya paylaşım bağlantısını aynı anda yapabilmenize olanak verir. Köprü kurarak ağ birleştirme özelliği kablosuz, Ethernet ve ev telefon hatları üzerinden aynı zamanda iletişime olanak sağlar. Windows XP Professional sayesinde, yer değiştirmeniz hiçbir soruna neden olmaz. Her an bağlı olursunuz!

23 Yönetimi Daha Kolay, Daha Güvenli Windows XP Professional, önemli bilgiler için şifreleme sağlayan güvenli bir dosyalama sistemine sahiptir. Güvenlikle ilgili yönetim ayarları sisteminizin güvenli ve size özel olmasını sağlar. Windows XP Professional sürümünün bir özelliği de, yönetimi son derece kolay olacak şekilde tasarlanmış olmasıdır. Daha kolay kullanılacak biçimde tasarlanmış, gelişmiş bir yedekleme hizmet programı verilerin belirli aralıklarla manyetik bantlara, Zip disklere ve diğer depolama ortamlarına kopyalanmasını oldukça basitleştirir. Otomatik Sistem Kurtarma, disk hatası durumunda bile işletim sisteminizi kurtarabilir. Windows XP Professional tüm kuruluşunuz içinde dağıtılabilir. Ayrı bilgisayarları yalnızca gerektiğinde yükseltmek masrafları azattığı gibi, Windows XP sürümünün yeni teknolojisinden de yararlanmanıza olanak verir. Uzaktan Yükleme Hizmetleri ve Grup İlkeleri'ni kullanarak Windows 2000 Sunucu yazılımıyla birbirine bağlı işyeri bilgisayarlarının yükseltilmesi ve yönetimi son derece kolaylaştırılmıştır. Bu özellikler, ayrı bilgisayarları tek tek değil, gruplar halinde yükleyip, yapılandırmanıza ve yönetmenize, para ve zamandan kazanarak tümünü merkezi bir konumdan izleyebilmenize olanak sağlar. Kaynak : Windows XP Avantajları hakkında Derleyen : Onur Hakan BAŞYİĞİT

WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

WINDOWS 7. Enformatik Bölümü 2015 Bandırma Onyedı Eylül Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu WINDOWS 7 1 İÇERİK Giriş Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev çubuğu Başlat menüsü Pencere Yapısı Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WINDOWS 7. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WINDOWS 7 İÇERİK Giriş Sürümler Windows u kişiselleştirmek Masaüstünü Görev çubuğunu Başlat menüsünü Dosya ve Klasör İşlemleri 2 Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma Genel bilgiler Windows

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK

Windows 7. Windows 7 İşletim Sistemine Giriş. Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015 İÇERİK İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Giriş Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev çubuğu Başlat menüsü Pencere Yapısı Pencereler Arası Geçiş ve Boyutlandırma

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Yapılandırma Kılavuzu A-61732_tr 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration İçindekiler Farklılıklar... 1 Yükleme... 2 İş ayarları

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI V. Ünite VERİ TABANI UYGULAMALARI A. BAŞLANGIÇ B. BİR VERİ TABANI YARATMA C. FORMLARIN KULLANIMI D. BİLGİYE ERİŞİM E. RAPORLAMA 127 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Veri tabanı programları hangi amaç için

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler

2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler 8 2Microsoft Windows 2000 Temel Bilgiler Windows 2000 İşletim Sistemi Windows 2000 kişisel bilgisayarlar için geliştirilmiş bir Windows işletim sistemidir. Windows

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Network Connection Kılavuzu

Network Connection Kılavuzu TR MA1703-A Network Connection Kılavuzu Gelecekte ihtiyaç duyabileceğiniz için bütün kullanım dokümantasyonunu özenle saklayınız. Bu kılavuzun en son sürümünü almak için aşağıdaki URL deki web sitesini

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı Varsayılan olarak, Microsoft Windows XP tabanlı bir bilgisayar bir etki alanının üyesi değilse, basit dosya paylaşımı bu bilgisayarda etkinleştirilmiştir. Basit

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU

VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU VERİMLİ OUTLOOK / THUNDERBIRD KULLANIM KILAVUZU BİLİNEN SIKINTILAR Outlook Express ınbox (Gelen mailler) ve sent (Gönderilmiş mailler) belirli bir zaman boyutuna ulaştığı zaman program tıkanıyor: Gelen

Detaylı

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi -

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - WINDOWS 7 Tekno-K@mp Eğitim ID 98 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223 Ana Kategori İşletim Sistemleri Alt Kategori Giriş Konu Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - GENEL BİLGİSAYAR

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Sunucu ve istemci için farklı işletim sistemi ve mimari kullanırken kullanım kılavuzunun Yazıcı Yazılımı kısmında anlatılan işlemler kullanılırsa bağlantı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 7 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Üniversitemiz personellerinin taşınabilir

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Masaüstünde Gezinme. Andy Sweet'in şu videosunda gösterdiği konuları kapsar: Masaüstünde gezinme. http://windows.microsoft.

Masaüstünde Gezinme. Andy Sweet'in şu videosunda gösterdiği konuları kapsar: Masaüstünde gezinme. http://windows.microsoft. Windows 7'de yeni misiniz? Daha önce sahip olduğunuz Windows sürümüyle ortak birçok yanı olsa da, hızlanmak için yardıma ihtiyacınız olabilir. Bu rehber bilgisayarınızı kişiselleştirmeyle ilgili yararlı

Detaylı

Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9

Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9 Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9 2017 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan

Detaylı

Bomgar Connect Android Destek Teknisyeni Konsolu 2.2.6

Bomgar Connect Android Destek Teknisyeni Konsolu 2.2.6 Bomgar Connect Android Destek Teknisyeni Konsolu 2.2.6 2016 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 5 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...)

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) (... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) Programın Özellikleri; En son online tehditlere karşı korunun Endişelenmeden e-posta alıp gönderin, sohbet edin ve web'de gezinin - Norton İtibar Hizmeti:

Detaylı

LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2

LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE TEKNOLOJİ YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE BİLİŞİM SİSTEMLERİ LABORATUVAR ÇALIŞMASI #2 Amaç: Bilgisayar kasasına parçaların takılması ve bilinmesi gereken belli

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Visio 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Güncelleştirilmiş şablonlar Şablonlar, istediğiniz

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Project 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle en kısa sürede öğrenmenizi sağlamak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullandığınız

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Hoş geldiniz Media Pool, Wacker Neuson Group'un merkezi ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir resim ve medya veri tabanıdır. Burada yüksek çözünürlükte birçok

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant Kullanıcı Kılavuzu AE6000 Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant a İçindekiler Ürüne Genel Bakış Özellikler 1 Kurulum Kurulum 2 Kablosuz Ağ Yapılandırması Wi-Fi Protected Setup 3 Kablosuz ağ yapılandırma

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Geçiş yapma İşletme için Office 365 Google Apps ten farklı görünür, dolayısıyla oturum açtığınızda, başlangıç yapabileceğiniz şu görünümle karşılaşırsınız.

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı