GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU"

Transkript

1 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/5 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya preparatın kimliği Adı: GARIA 298 M-26 Ürün kodu: TRG298M26 Şirketin/girişimin kimliği: Kayıtlı ticaret unvanı: Houghton Kimya Sanayi A.S. GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU Adres: Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi, Esot Sanayi Sitesi B Blok, No: Basaksehir-Istanbul.. Telefon: Faks: info@tr.houghtonglobal.com Acil telefon numarası: Şirket/Kuruluş: Houghton Kimya Sanayi A.S. Maddenin veya preparatın kullanımı: İşleme operasyonları için saf kesme yağ 2- TEHLİKE TANIMI Bu ürün yanıcı olarak sınıflandırılmamaktadır. Sitede bulunan diğer ürünlerle ilgili tavsiyelere bakın. Bu preparat 1999/45/EC ve 93/18/EC direktifleri uyarınca sağlığa zararlı olarak sınıflandırılmamıştır. Diğer veriler: Ürünün sızması/saçılması durumunda kayıp düşme riski çok yüksektir. 3 - KİMYASAL BİLEŞİM/İÇERİKLER HAKKINDA BİLGİ Mesleki maruziyet Sınır Değerinde bulunan diğer maddeler: Bu kategoride bilinen hiçbir madde bulunmamaktadır. Diğer bileşenler: INDEKS CAS EC Adı Semb. R: % BASEOIL-UNSPECIFIED 25 <= x % < PETROL DISTILATLARI, HIDROJENE EDILMIŞ 0 <= x % < 1 AĞİR PARAFINIK PETROL DISTILATLARI, SOLVENTLE RAFINE EDILMIŞ AĞİR PARAFINIK 50 <= x % < İLK YARDIM UYGULAMALARI Genel bir kural olarak, şüpheye kapılmanız veya semptomların devam etmesi halinde daima bir doktora başvurun. Bilinci yerinde olmayan bir kişiye ASLA hiçbir şey yutturmayın. Kusturmaya ÇALIŞMAYINIZ! Solunma yoluyla maruz kalınması halinde: Çok yüksek miktarlarda solunduğu takdirde, etkilenen kişiyi açık havaya çıkartınız. Bedeni sıcak tutun ve dinlenmeye bırakın Göze sıçraması veya gözle temas etmesi halinde: Gözleri temiz, taze su ile iyice yıkayınız. Deriye sıçraması veya deriyle temas etmesi halinde: Yağa bulanan giysi çıkartılarak, deri bol su ve sabunla yıkanmalıdır. Solvent veya tiner KULLANMAYINIZ. Püskürtülen yağ eğer deriyle temas ederse, vücut dokusuna nüfuz etme riski vardır. Hasta görünür yaralanma olmamasına rağmen hastaneye götülmesi gerekmektedir. Yutulması halinde:

2 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 2/5 Yutulduğu takdirde, hastayı dinlendiriniz ve doktor ile temasa geçiniz. Doktor için bilgi: Semptomatik tedavi uygulayınız. 5 - YANGINLA MÜCADELE TEDBİRLERİ Uygun söndürme yöntemi: Tayzikli su veya -sis, köpük, CO2, kuru kimyasal toz. Güvenlik nedeniyle kullanılmaması gereken söndürme yöntemleri: Tayzikli su Yangınla mücadele personeline özel korunma donanımlarını kullanın: Ürünlerin ısı karşısında ayrışımı sırasında açığa çıkan gazların zehirleyici olması nedeniyle, yangına müdahalede bulunacak kişilerin dış ortamla izolasyon sağlayan otonom solunum koruyucu donanımlarını kullanmaları gerekmektedir Maddenin/preparatın kendisine, yanmasından meydana çıkacak ürünlere, gazlara maruz kalınması sonucunda oluşabilecek özel tehlike durumu: Yanma sonucunda karmaşık gaz karışımları ve partiküller oluşur. Örneğin: Karbon oksitler Kükürt oksitler Azot oksitler Tanımlanamayan organik ve inorganik bileşikler 6 - KAZA SONUCU YAYILMA HALİNDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER Kişisel önlemler: 7 ve 8 başlıkları altında verilen güvenlik tedbirleri listesine başvurun. Çevre korumasına yönelik önlemler: Sızıntıları kum, toprak, vermikülit, diyatome toprak gibi yanıcı olmayan malzemelerle toplayarak, atıkların imhası için kullanılan bidonlar içinde muhafaza edin, atıkların imhası için kullanılan bidonlar içinde muhafaza edin. Sızıntıların kanalizasyon sistemlerine veya su akıntılarına karışmasına izin vermeyin. Temizleme yöntemleri: Tercihen deterjanla temizleyin, çözücü özelliğe sahip malzeme kullanmayın. 7 - KULLANIM VE DEPOLAMA Ürünün bulunduğu iş yerlerinde depolama alanlarına ilişkin düzenlemeler uygulanır. Yerel yetkililere göre durumlar Kullanım: iyi havalandırılan alanlarda elleme işlemini gerçekleştiriniz. Yangın önlemleri: İzinli olmayan kimselerin uygulama alanına girmesine izin vermeyin. Tavsiye edilen donanım ve prosedürler: Kullanılmadığı zaman, kabın ağzını sıkıcı kapalı ve dik durumda tutunuz. Yasak donanımlar ve prosedürler: Malzemenin kullanıldığı alanlarda sigara içmek, yemek yemek ve içecek içmek yasaklanmıştır. Depolama: Yiyecek ve içecekten uzak tutunuz. Güçlü okside edici ürünlerle birlikte saklanmamalıdır. Saklama sıcaklığı: 5-40 C Saklama süresi: 2 yıl 8 - MARUZ KALMA DENETİMİ / KİŞİSEL KORUNMA 89/686/EEC gereğine uygun olarak, kişisel korunma donanımlarını kullanın. Teknik ölçümler: Personel kıyafetleri düzenli olarak yıkanmalıdır.

3 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 3/5 Yeterli havalandırmayı sağlayınız. Bunun için mümkünse çalışma alanında ekstraktor fanları ve uygun genel ekstraksiyon sistemlerini kullanınız tarihli Fransız Kararı ve INRS CE 984 tarafından öngörülen maruziyet limit değerleri Substance: Oil mist, mineral Exposure Duration: TWA Exposure Limit: 5 mg/m³ Exposure Duration: STEL Exposure Limit: 10 mg/m³ Regulations: ACGIH Threshold Limit Values Solunum sisteminin korunması: Maruz kalma limitlerinde daha yüksek konsantrasyonlarda, uygun ve onaylanmış solunum aparatlarini takınız (FFA1P1). Ellerin korunması: Eğer güvenlik açısında uygunsa koruyucu eldiven kullanınız Uygun malzemeden imal edilmiş eldiven (nitril kauçuk; özellikleri: penetrasyon süresi: 6 seviye, > 480 dk., kalınlık 0,9-1 mm; CE sertifikasi EN 374 III kategori) Uygun koruyucu krem kullanınız, özellikle eğer güvenlik sebebiyle koruyucu eldiven tavsiye edilmiyorsa. Gözlerin ve yüzün korunması: Sıçrama riski varsa gözlük veya koruyu maske kullanınız Derinin korunması: Standart çalışma elbiseleri. Kimyasal maddelere dayanıklı güvenlik ayakkabıları veya botlar Ürüne bulanan giysi çıkartılmalıdır. Yağa bulanan giysi çıkartılarak, deri bol su ve sabunla anmalıdır. Yağa bulaşmış üstüpü, bez..vs'yi çalışma kıyafetlerinin ceplerinde tutmayınız. 9 - FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Genel bilgiler: Fiziksel hali: Sağlığa, güvenliğe ve çevre korumasına ilişkin önemli bilgiler: Maddenin/preparatın ph durumu: ph ölçümü mümkün olduğunda, değeri: Kaynama noktası/aralığı: Parlama noktası aralığı: Parlama noktası: Patlama tehlikeleri, patlama alt sınırı (%): Patlama tehlikeleri, patlama üst sınırı (%): Buhar basıncı: Yoğunluk: <1 Akışkan sıvı ilgisiz Parlama noktası > 60 C C. typ. 1 (v/v) typ. 10 (v/v) Yoğunluk: ~870 kg/m³ [20 C; ASTM D 1298] Suda çözünürlük: ilgisiz Çözünmez Viskozite: ~26 mm²/s [40 C; ASTM D 7042] Diğer bilgiler: Füzyon noktası/aralığı: Kendiliğinden parlama ısısı: Ayrışma noktası/aralığı: % VOC: < 0, STABİLİTE VE TEPKİME Güvenlik Bilgileri Formunun 7. bölüm başlığı altında tavsiye edilmiş olan depolama ve kullanma koşullarında istikrarlıdır. Kaçınılması gereken koşullar: Isı (parlama noktasından daha yüksek sıcaklık değerleri), kıvılcım, alev ve diğer ateş kaynakları Kaçınılması gereken maddeler: Güçlü yükseltgen (oksitleyici) maddeler Ayrışımla oluşan tehlikeli ürünler:

4 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 4/5 Normal saklama ve kullanım şartlarında tehlikeli bozunma ürünü yoktur TOKSİKOLOJİ BİLGİLERİ Preparat 67/548/EEC direktifi uyarınca tehlikeli olarak değerlendirilebilecek herhangi bir madde içermemektedir. Preparat hakkında hiçbir bilgi mevcut değildir. Zehirlilik bilgiler bileşen(ler) verilerine dayanmaktadır ve/veya malzeme/madde yönetmeliğindeki kriterlere uygun olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçlarından çıkarılmıştır. Solunum yoluyla maruz kalındığında: Zehirli etkiler beklenmemektedir: LC50 > 5 mg/litre/4 saat (fare) Solunmasıyla duyarlılık yaratması beklenmez. Ürünün solunum sistemine tahriş edici etkisi yoktur. Yutulduğunda: Zehirli etki beklenmemektedir: LC50 > mg/kg (fare) Sıçradığında veya deriyle temas ettiğinde: Zehirli etki beklenmemektedir: LC50 > mg/kg (fare) Deriyle temasta hassasiyet yaratması beklenmez. Sıçradığında veya gözlerle temas ettiğinde: Göze sıçraması durumunda tahrişe ve geri döndürülebilir zarara sebep olabilir. Diğer bilgiler: Ürünün sağlığa kötü veya kronik bir etkisi olacağına dair bilinen bir veri yoktur. Ürünün geri dönüşüm metoduyla reprodüksiyonu için kanserojen, mutajen, teratojen ve zehirli olması beklenmez. Ürünle uzun süreli ve tekrarlanan temas derinin özellikle lipid sıyrılmasına sebep olabilir. Kullanımı sırasında insan sağlığına zararlı maddelerin birikimi mümkündür ÇEVRE KORUMASINA İLİŞKİN BİLGİLER Preparat hakkında çevreye etkisine ilişkin hiçbir bilgi mevcut değildir. Çevresel bilgiler, bileşen(ler)in verilerine dayanmakta ve/veya madde/malzeme yönetmeliklerindeki kriterlere bağlı olarak yapılan değerlendirme sonuçlarından çıkarılmaktadır Hareketlilik (Mobilite): Dogada birçok kosullar altinda sivi haldedir. SU: üzerinde yüzer. TOPRAK: Fiziko-kimyasal özelleri göz önünde bulunduruldugunda, ürünün toprakta çok hareketli olmasi beklenmez. Kalıcılık ve bozulabilirlik: Doğada kolayca çözünmez. Biyo-birikim potansiyeli: Doğada birikme potansiyeli mevcuttur. Ekotoksisite: Suda yaşayan organizmalar için zehirli etkiler beklenmemektedir: LC50/EC50/IC50 > 100 mg/l Diğer zararlı etkiler: Emilebilir halojen sınıfı bileşikler (AOX) hakkında bilgiler: Ürün, AOX değerini artıran maddelerden içermemektedir BERTARAF BİLGİLERİ Ürünün kanalizasyon ve su yollarına karışması engellenmelidir. Atıklar: Kullanılmış ürünün imhası veya dönüşümü, yürürlükteki mevzuata göre, tercihen bilinen bir toplayıcı veya tescilli bir şirket tarafından sağlanmalıdır. Atıkların toprak veya suya karışmasına izin vermeyin, çevreye açık alanda imha etmeyin. Kullanılmış ürün, yürürlükteki mevzuata göre, sertifikalı bir toplayıcı ya da müteahhide verilmelidir Ürün bulaşmış olan ambalajlar: Ambalajın tamamını boşaltın. Üzerindeki etiketi/etiketleri çıkarmayın. Sertifikalı bir toplayıcıya verin.

5 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 5/5 Önerilen temizlik maddesi: Hidrokarbon temizleyici Atıklara ilişkin yasalar (2001/573/EC Kararı, 2006/12/EEC Direktifi, tehlikeli atıklara ilişkin 94/31/EEC Direktifi): * mineral-based machining oils free of halogens (except emulsions and solutions) 14 - NAKLİYE BİLGİLERİ Nakliye etiketleme ve sınıflandırmasından muaf. Karayolu taşımalığı için ADR, tren yolu taşımacılığı için RID, deniz yolu taşımacılığı için IMDG ve havayolu taşımacılığı için ICAO /IATA'ya uyulmalıdır (ADR IMDG OACI/IATA 2007) YASAL DÜZENLEMELER Bu preparatın sınıflandırması 1999/45/EC <Tüm Preparatlar> Direktifine ve uyarlamalarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, 67/548/EEC Direktifine (Tehlikeli Maddeler) 29. sayılı uyarlama olan 2004/73/EC Direktifi de dikkate alınmıştır. Bu preparat 1999/45/EC Direktifi uyarınca sağlık açısından zararlı olarak sınıflandırılmamıştır. Bu ürün yanıcı olarak sınıflandırılmamıştır DİĞER BİLGİLER Kullanıcının çalışma koşullarını bilmediğimizden, İşbu güvenlik formunda verilen bilgiler hem ulusal alanda hem de Avrupa Birliği nezrinde geçerli olan düzenlemelere ve bilgilerimize dayanarak hazırlanmıştır. Ürün, söz konusu kullanıma ilişkin talimatların yazılı olarak önceden elde edilmemiş olması halinde, 1. bölümde belirtilen kullanımlar dışında kullanılmamalıdır. Yerel düzenleme ve yasaların hükümleri gereğince gerekli önlemlerin alınmasından daima kullanıcı sorumludur. İşbu formda verilen bilgiler, ürünümüze ilişkin güvenlik gerekleri tanımlaması olarak değerlendirilmeli, ürünün özellikleri açısından bir teminat olarak kabul edilmemelidir. Ürün sadece endüstriyel prosesleme veya uygulamalarda kullanılmalıdır. Customs Tariff Code: Bu versiyonda yapılan değişiklikler: 2, 8, 9

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/5 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya preparatın kimliği Adı: GARIA

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/5 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya preparatın kimliği Adı: FENELLA

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16.

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16. GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/5 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16.

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16. GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/5 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ LEVHASI (91/155/EEC - 2001/58/EC - ISO 11014-1) Gün: 15/05/2007 Sayfa 1/5 GÜVENLİK BİLGİ LEVHASI 1 - MADDE/ KARIŞIM VE ŞİRKET/SORUMLULUK ALMA TANIMLARI Hazırlık: İsim: SHELL FENELLA FLUID

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-649 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Poliroad Su Bazlı Yol Çizgi Boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı yolçizgi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16.

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16. GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/6 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya preparatın kimliği Adı: ADRANA

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16.

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16. GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/6 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya preparatın kimliği Adı: ENSIS

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KOMPRESÖR YAĞI 68

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KOMPRESÖR YAĞI 68 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Endüstriyel Yağ MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1.3 Firmanın Tanıtımı

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HOCUT B-217

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HOCUT B-217 HI HOCUT B-217 Sayfa 1/5 Yayım Tarihi: 09.06.09 Revizyon No: 7 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün adı: Ürün kodu: Ürünün kullanımı / tanımı: Firma adı: HOCUT B-217 FRS036/00 Metal

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

1.ÜRÜN ve ÜRETİCİNİN TANIMI. Ürün kodu

1.ÜRÜN ve ÜRETİCİNİN TANIMI. Ürün kodu Hazırlama Tarihi : 01.01.2012 1.ÜRÜN ve ÜRETİCİNİN TANIMI Ürün Adı SILVER Ürün kodu Ürünün Kimyasal Adı Akrilik kopolimer esaslı iç cephe efekt boya Ürünün Kullanım Alanları İç cephe efekt boya Ticari

Detaylı

AlpetForcecut Bor Yağı

AlpetForcecut Bor Yağı 1. ÜRÜN VE FİRMA BİLGİLERİ Ürün Adı Ürünün Kullanım Alanı Firma Tanıtımı Genel Müdürlük Harmanlama ve Dolum Tesisi Acil Durum Telefonu AlpetForcecut Bor Yağı Döküm, demir ve alaşımlarının delme, kesme

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Ürün ÜrünTanımı :TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Semboller

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7790-28-5 232-197-6 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 30/11/2012 Sayfa: 2/7 INDEX: CAS: EC: 26

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 30/11/2012 Sayfa: 2/7 INDEX: CAS: EC: 26 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 30/11/2012 Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (REACH yönetmeliği (CE) n 1907/2006 - n 453/2010) BÖLÜM 1: MADDE/KARIŞIMIN

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HOCUT B65

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HOCUT B65 HI HOCUT B65 Sayfa 1/5 Yayım Tarihi: 07.04.05 Revizyon No: 2 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE İRKET / İ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün adı: Ürün kodu: Ürünün kullanımı / tanımı: Firma adı: HOCUT B65 FRS029/00 Yalnızca

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M872 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Soğutma ve Proses Suyu Sistemleri İçin Brom Bazlı Klor Aktivatörü Üretici Firma : Agora

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ROOM CARE R5 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ALPET TURBOT FLEETMAX 15W/40

ALPET TURBOT FLEETMAX 15W/40 1. ÜRÜN VE FİRMA BİLGİLERİ Ürün Adı Alpet Turbot Fleetmax 15W/40 Ürünün Kullanım Alanı Firma Tanıtımı Genel Müdürlük Harmanlama ve Dolum Tesisi Acil Durum Telefonu Ağır hizmet tipi dizel motorlar, iş makineleri,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : İki komponentli, bitümle modifiye edilmiş, poliüretan esaslı dilatasyon dolgu ve izolasyon malzemesi Ürün ticari ismi : CERMIPROOF PB Şirket ünvanı : Koramic

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Fevzi Çakmak Caddesi No:2 Sefaköy Küçükçekmece İstanbul / Türkiye Tel: +90-212-5791336 Faks: +90-212-4265512

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Fevzi Çakmak Caddesi No:2 Sefaköy Küçükçekmece İstanbul / Türkiye Tel: +90-212-5791336 Faks: +90-212-4265512 1 / 5 91/155/EC Avrupa Birliği direktifi ve onun düzeltmeleri (93/112/EC, 2001/58/EC) ile 11.03.2002 tarih, 24692 sayılı Güvenlik Bilgi Formlarının Düzenlenmesine ilişkin Usul ve Esasları Tebliği ne uygun

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Endosplus Ürün Özelliği Dezenfektan 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı Endoskop Alet Dezenfektanı

Detaylı

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CRYSTAL A8 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ALPET PRO RIDER1 RACING 2T

ALPET PRO RIDER1 RACING 2T 1. ÜRÜN VE FİRMA BİLGİLERİ Ürün Adı Ürünün Kullanım Alanı Firma Tanıtımı Genel Müdürlük Harmanlama ve Dolum Tesisi Acil Durum Telefonu Alpet Pro Rider1 Racing 2T Tüm şartlar altında çalışan hava ve su

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Kazan

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12 FORM NO : INS.036 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: INSEKTİSİT(BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic.

Detaylı

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _ Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI Kimyasal Adı KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 06.09.2016 06.09.2016 Versiyon

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-L Ürün

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-103 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DURULAMA MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE FİRMA BİLGİLERİ Ürün Adı Alpet CRONOS 20W/50 Ürünün Kullanım Alanı Firma Tanıtımı Genel Müdürlük Harmanlama ve Dolum Tesisi Acil Durum Telefonu Tüm benzinli araçların yanı sıra ticari ve binek

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Güncelleme tarihi: 10.01.2008 01.04. 2002 tarihli dokümanın yerine geçer Sayfa 1 / 5 1.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GRİPİX Ürün Tanımı Alkol Bazlı El Temizleme Jeli Ürün Kodu KH-008 Ürünün Uygulama Alanı Kişisel Hijyen Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA LIGHT D1.2 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 23.07.2015 23.07.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya preparatın kimliği Adı: ST2100 PMUC MAVİ Ürün kodu: 106X0423 Şirketin/girişimin kimliği: Kayıtlı ticaret unvanı:

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün : CAS No : 141-78-6 Kullanım alanları : Çözücü ve seyreltici olarak kullanım alanı

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ORION TROPIC Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS0548 Sayfa No: 1 / 5

Madde/Müstahzar Adı: ORION TROPIC Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS0548 Sayfa No: 1 / 5 Form No: MSDS0548 Sayfa No: 1 / 5 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ORION TROPIC Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Kişisel

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : EXELANS MACRO Hazırlama Tarihi : 09.08..2006 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : EXELANS MACRO Hazırlama Tarihi : 09.08..2006 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : EXELANS MACRO Kendi kendini yıkayan su bazlı dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı :

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

1/2. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

1/2. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 5. Yangınla Mücadele Yangın Söndürme Araçları Uygun Olmayan Yangın Söndürme Araçları Köpük, yangın söndürme tüpü, CO2 Bilgi yok THERMOL EP 0 1. Ürün Tanımı ve Şirket Detayı Üretici Firma : LUKOIL Lubricants

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 21.08.2003

Güvenlik Bilgi Formu EC Direktifi 91/155/EEC ye uygun Basım tarihi: 21.08.2003 Güvenlik Bilgi Formu Basım tarihi: 21.08.2003 1. Madde/preparat ve şirket/tedarikçi bilgileri Ürün bilgileri Ethidium bromide adsorber for decontamination of ethidium bromide from Madde/preparat kullanımı:

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : DECOART ANTİK Hazırlama Tarihi : 09.07.2008 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : DECOART ANTİK Hazırlama Tarihi : 09.07.2008 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-297 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : DECOART ANTİK 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Akrilik kopolimer bazlı, uygulandığı

Detaylı

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

TK.201772. Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 29.06.2015 29.06.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (REACH yönetmeliği (CE) n 1907/2006 - n 453/2010) BÖLÜM 1: MADDE/KARIŞIMIN

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kireç kalıntılarını

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

Moravia GÜVENLİK BİLGİ FORMU GBF 006A / 00 14.05.2010 1 / 6. Doküman No / Rev. Tarih Sayfa No. hazırlanmıștır. MORAPOX-SL

Moravia GÜVENLİK BİLGİ FORMU GBF 006A / 00 14.05.2010 1 / 6. Doküman No / Rev. Tarih Sayfa No. hazırlanmıștır. MORAPOX-SL 1 / 6 91/155/EC Avrupa Birliği direktifi ve onun düzeltmeleri (93/112/EC, 2001/58/EC) ile 11.03.2002 tarih, 24692 sayılı Güvenlik Bilgi Formlarının n Düzenlenmesine ilișkin Usul ve Esasları Tebliği ne

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa : 1/6 ÜRÜN İŞARETLERİ ETİKET BİLGİLERİ SEVKİYATTA İŞARETLEME : Özel işareti gerektirecek risk yok. : Özel işareti gerektirecek risk yok. 1. Ürün ve Şirket Bilgileri Ürünün ticari ismi : Kullanım

Detaylı

1/2. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

1/2. Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LİTHOL GRES 1 1. Ürün Tanımı ve Şirket Detayı Üretici Firma : LUKOIL Lubricants Middle East Madeni Yağ San. Tic. Ltd.Şti. Akatlar Mah, Ebululla Mardin Cad, No:22, Maya Park Tower I, Beşiktaş 34335, İstanbul

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16.

GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU. 3. bölümde bulunan R-cümlelerinin (risk cümleleri) metni: bkz.bölüm 16. GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU (1907/2006 sayılı Avrupa Birliği Düzenlemesi - REACH) Tarih: 08/06/2011 Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİLERİ FORMU 1 - MADDENİN/PREPARATIN VE ŞİRKETİN/GİRİŞİMİN KİMLİĞİ Maddenin veya

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA POLIZOLAN Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA POLIZOLAN Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-590 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA POLIZOLAN Su bazlı, silikonlu, izolasyon malzemesi ve boya astarı 1.2. Madde/Mühtahzarın

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GT-510 Ürün Kodu FH-002 Ürünün Uygulama Alanı Gıda hijyeni Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri San. Tic.

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu

Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün Detayı: Mermer, granit, porselen karo vb. için yüzey koruyucu Ticari İsmi: Vitra Fix Yüzey Koruyucu Üretici: Koramic Yapı Kimyasalları Eskişehir Karayolu 5. km Bozüyük 11300

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M856 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Proses ve Açık-Yarı Açık Soğutma Suyu Sistemleri İçin Taş Önleyici ve Korozyon İnhibitörü

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 08.09.2016 08.09.2016 Versiyon

Detaylı

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış "Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :GENEL TEMİZLİK Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı