İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu"

Transkript

1 İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu MART 2015

2 1. GİRİŞ Bu kılavuz İpek Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından ve öğrencilerin dönem projelerini Üniversitenin belirlediği biçimsel kurallara ve yazım kurallarına göre yazmaları için hazırlanmıştır. Proje konusu danışman ile görüşülerek seçilmelidir. Yazım dili açık ve anlaşılır olmalıdır. İncelenmek üzere teslim edilen proje bu kılavuzda anlatılan kurallara uygun olmalıdır, bu kılavuzun gerekliliklerini yerine getirmek öğrencinin sorumluluğundadır. Bu kılavuzda, proje yazma sürecinde en sık karşılaşılan sorulara cevap verilmektedir. Başkalarına ait görüş ve düşüncelerin, çalışmaların tümünün ya da bir kısmının, kaynak gösterilmeksizin alınıp kendisininmiş gibi sunulması kesinlikle yasaktır. Bu davranış yalnızca bilimsel ahlaka değil aynı zamanda Telif Hakları Yasasına da aykırıdır ve suçtur. Öğrencilerin proje yazmaya başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice gözden geçirmesi önerilmektedir. Öğrencilere ayrıca daha önce yazılmış ve onaylanmış projeleri örnek almamaları da önerilmektedir. Bu kılavuzun gerekliliklerini yerine getirmek öğrencinin sorumluluğudur.

3 2. PROJENİN GENEL GÖRÜNÜMÜ 2.1 Kâğıt Projeler, A4 (210 X 297 mm) boyutlarında, gram ağırlığında birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır. Proje kâğıdın bir yüzüne basılmalı, iki yüzü kullanılmamalıdır. 2.2 Kenar Boşlukları Kenar boşlukları şöyle olmalıdır: Sol: en az 4 cm (1,5 cm cilt payı) Sağ: en az 2,5 cm Üst: en az 2,5 cm Alt: en az 2,5 cm Sayfa numarası dışında, bütün başlıklar, metin, tablolar, şekiller, vb. bu sınırlar içinde kalmalıdır. Ciltleme sırasında tıraşlama gerekebileceği dikkate alınarak kenar boşlukları biraz daha geniş bırakılabilir. Kenar boşlukları daha dar olmamalıdır. 2.3 Yazı Boyutu ve Tipi Yazı boyutu, bölüm başlıkları (14 pt) ile dipnotlar ve sonnotlar (10 pt) dışında, 12 pt olmalıdır. Times New Roman tercih edilmektedir, Arial, Bookman, Palatino, Tahoma, Verdana gibi kolay okunabilen diğer standart yazı tipleri de kabul edilebilir. Yazı tipi ve boyutu projenin başından sonuna kadar aynı olmalıdır. Özel vurgular kalın ve italik, yabancı sözcükler italik yazılabilir. 2.4 Satır Aralıkları Projenin ana metni 1,5 satır aralıkla, dipnotlar ve sonnotlar, içerlek yazılmış alıntılar, tablolar, Tablo/Şekil Listeleri, Simgeler, Kısaltmalar, Yararlanılan Kaynaklar/ Kaynakça bir satır aralıkla yazılmalıdır. Fakat her bir dipnot/sonnot ile kaynak arasında boş bir satır bırakılmalıdır. 2.5 Çoğaltma Proje, kalıcı siyah mürekkep ile ve lazer yazıcı kullanılarak basılmalıdır. Proje, kaliteli bir şekilde basılmalı ve çoğaltılmalıdır. Yazılar siyah olmalıdır. Orijinal kopyanın lekesiz, temiz ve siyah yazılı olmasına dikkat edilmelidir, böylece kopyalar da temiz ve okunabilir olacaktır.

4 2.6 Düzeltmeler Ciltlenmiş projede mürekkepli kalemle üstüne yazarak, üzerine kâğıt yapıştırarak, satır aralarına yazarak ya da düzeltici sıvı ya da şerit ile düzeltme yapılmamalıdır. Düzeltmeler orijinal kopya üzerinde yapılmalıdır. 2.7 Ortalama Metin, kâğıdın kenarlarının değil metnin kenar boşluklarının tam ortasında olmalıdır. Proje ciltlendikten sonra metin sayfanın ortasına gelmelidir. 2.8 Hece ve Metin Bölme Çok uzun teknik sözcükler dışında hece bölünmemelidir. Teknik sözcükleri doğru bölmek için sözlük ya da yazım kılavuzu kullanılması önerilmektedir. Sayfanın başında ve sonunda paragrafın en az iki satırı olmalıdır. Bütün başlıklar ve alt başlıklardan sonra en az iki satır yazılmalıdır. 2.9 Sayfa Numarası Verme Bütün sayfa numaraları, dikey sayfanın alt ortasında olmalıdır. Projenin tümünde sayfa numarasının yeri, yazı boyutu ve tipi aynı olmalıdır. Sayfa numaralarının önünde ve arkasında ayraç, çizgi vb. gibi karakterler olmamalıdır. Sayfa numaraları, resim, şekil, tablo, fotoğraf, vb. sayfaları da dahil, sürekli olmalı, birbirini izlemelidir. Başlık ve onay sayfaları dışında bütün sayfalara numara verilmelidir. 25a, 25b gibi ikincil sayfa numarası verilmemelidir. Ön sayfalara küçük Roma rakamları ile numara verilmelidir. İç kapak sayfasına i numarası verilir, fakat sayfaya yazılmaz. Numaralama, ii ile İntihal sayfasından başlatılır. Ana metin, ilk sayfadan başlayarak Arap rakamları ile (1, 2, 3, vb.) numaralandırılır ve projenin son sayfasına kadar (Kaynakça, Yararlanılan Kaynaklar ve Dizin de dahil) devam eder Ciltleme Ciltlenmiş proje 215 X 285 mm boyutunda olmalıdır. Karton cilt kapağının ve sırtının örneği Ek A da, ciltlenmiş proje örneği Ek B de görülmektedir. Ciltlenmiş projenin boyutunun, yazılarının standartlara uygun olması için Üniversitenin anlaştığı ciltcileri seçmenizi öneririz.

5 Ciltlenmeye verilen projenin sayfaların tamam ve doğru sırada olması öğrencinin sorumluluğundadır İntihal (Aşırma) Sayfası İntihal (Aşırma) Sayfası örneği için Ek C ye bakınız. 3. PROJENİN BÖLÜMLERİ 3.1 Proje Metni Proje metni genellikle Giriş Bölümü ile başlar. Bu bölümde projenin amacı ve önemi kısaca açıklanır, bölümlerin içerikleri hakkında kısaca bilgi verilir. Proje metni, proje konusunun ayıntılarıyla ele alındığı asıl bölümdür ve alt bölümlere ayrılır. Şekil, grafik, fotoğraf, formül, tablo, şema gibi görsel malzemeler proje metninde yer alır. Proje metninin son bölümü Sonuç Bölümüdür, burada çalışmadan elde edilen sonuçlar açıklanır ve tartışılır. Çalışmada ortaya çıkan öneriler ve uygulamalar bu bölümde açıklanır. Proje metni projenin diğer bölümleri ile aynı şekilde biçimlendirilmelidir. Bütün başlıklar ve alt başlıklar her bölümde aynı olmalıdır. Bölümler Arap ya da Roma rakamyla ve ardışık numaralandırılmalı ve büyük harf olmalıdır (1. BÖLÜM, 2. BÖLÜM ya da I. BÖLÜM, II. BÖLÜM gibi). Bölüm başlıkları ya da alt başlıkları bilgi verici ve İçindekiler le aynı olmalıdr. 1. BÖLÜM kâğıdın üst kenarından 3,5 cm aşağıda olmalı ve ortalanmalı, bölüm başlığı iki satır aşağıya büyük harfle yazılmalıdır. Metin başlıktan sonra iki satır alttan başlamalıdır. Alt başlıklar bir önceki bölümden bir satır sonra başlamalıdır. Paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır, içerlek yazmaya gerek yoktur. 3.2 İçindekiler İçindekiler sayfasında, intihal, önsöz, (varsa) tablolar/şekiller/semboller/kısaltmalar tabloları küçük Roma rakamı, bölüm başlıkları ve alt başlıkları, ekler, kaynakça/yararlanılan kaynaklar ve (varsa) dizin Arap rakamları ile yazılır. İçindekiler bölümündeki bütün girdiler metindekilerle aynı olmalıdır. Başlık kâğıdın üst kenarından 3,5 cm aşağıda olmalı ve ortalanmalıdır. Metin başlıktan sonra iki satır boşluk bırakarak yazılmalıdır. Sayfa numaraları sağdan hizalanmalıdır. İçindekiler Sayfası örneği için Ek Ç ye bakınız.

6 3.3 Tablo/Şekil/Simge/Kısaltma Listesi (Eğer versa) Tablo/Şekil/Simge/Kısaltma Listelerinin başlığı kâğıdın üst kenarından 3,5 cm aşağıda olmalı ve ortalanmalı, liste başlıktan sonra iki satır boşluk bırakarak yazılmalıdır. Her girdi, metindeki tablo/şekil numarası ve başlıkla aynı olmalıdır. Tablo/Şekil/ Kısaltma/Simge Listesi örneği için Ek D ye bakınız. 3.4 Görsel Malzemeler Çizim, şema, resim, tablo, grafik, fotoğraf, gibi görsel malzemeler, söz edildiği paragrafa mümkün olan en yakın yere konmaldır. Görsel malzemeler Arap rakamları ile numaralandırılmalı, ardışık olarak ve metin içinde geçtiği sıra ile konmalıdır (Şekil 1, Şekil 2, vb. ya da Tablo 1, Tablo 2). Görsel malzemelerin başlıkları tanımlayıcı olmalı, görsel malzemelerin içeriğini kısaca açıklamalıdır. Tabloların numaraları ve adları tablonun üst çizgisinin bir satır üstüne, diğer görsel malzemelerin numaraları ve adları alta, resmin son çizgisinin bir satır altına yazılmalıdır. Yarım sayfa ya da daha küçük görsel malzemeler metin ile aynı sayfaya, üsten ve alttan bir satır aralık bırakılarak yerleştirilebilir. Daha büyük bir görsel malzeme, söz edildiği yerden hemen sonra gelen ayrı bir sayfaya yerleştirilmelidir. Eğer düşey yerleştirilemeyecek kadar geniş ise yatay olarak, üst kenarı sayfanın sol kenar boşluğuna paralel olacak şekilde yerleştirilmelidir. Bu durumda, sayfanın tamamı görsel malzemeye ayrılır. Görsel malzemelerin numaraları ve başlıkları üst ya da alta, yatay olarak yazılmalıdır, fakat sayfa numarası normal yerinde olmalıdır. Görsel malzemeler bir sonraki sayfada da devam edebilir. Bu durumda, bir sonraki sayfada Tablo 2 (devam) [tırnak işareti olmadan] yazılmalıdır. Tamamlayıcı görsel malzemeler ya da proje konusu ile doğrudan ilişkisi olmayan çok uzun alıntılar ya da ilk el veri Ek Bölümünde yer almalıdır. Başlıklar ve sayıların yazı boyutları ve tipleri metin ile aynı olmalıdır. Fotoğraflar, dayanıklı ve yüksek kalitede olmasını sağlayacak bir teknik ile (sözgelimi, kuru montaj) yerleştirilmelidir. Fotoğrafları yapışkan ile yapıştırılmamalıdır, aksi halde hem sayfa hem de fotoğraf uzun vadede hasara uğrayabilir. 3.5 Formüller Matematiksel formüller, eşitlikler ve ifadeler denklem düzenleyici yardımıyla hazırlanmalıdır. Eğer bunlardan söz edilecekse sayısal değerler verilir ve sağ kenara parantez içinde [(1), (2)] gibi yazılır.

7 3.6 Alıntılar Üç satırdan az alıntılar, tırnak işareti ile metin içinde yazılır. Uzun alıntılar, tırnak işareti koyulmadan, tek aralıklı ve sol satır başından dört boşluk içeriden yazılmalıdır. Metin ile alıntı arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. İki dizeden daha uzun şiir alıntıları, orijinali gibi satır satır, tırnak işareti koyulmadan ve metin ortalanarak yazılır. Metin ile şiir alıntısı arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Şiir alıntısı tek aralıklı yazılmalıdır. Alıntılar APA yazım kurallarına APA format göre yazılmalıdır. 3.7 Dipnotlar ve sonnotlar Dipnotlar/sonnotlar teşekkür etmek, metinde verilen bir bilgiyi ya da düşünceyi desteklemek ya da genişletmek gibi amaçlarla kullanılır. Dipnotlar/sonnotlar sayfanın altına, grup olarak bölümün sonuna ya da projenin sonuna Kaynakça/ Yararlanılan Kaynaklar bölümünden önce yazılır. Dipnotlar/sonnotlar tek aralıklı yazılmalı, girdiler arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Eğer sayfanın altına yazılırsa, metin ile dipnotlar arasında, dipnotun bir satır üstünde yatay bir çizgi olmalıdır. Dipnotlar/sonnotlar için Arap rakamları kullanılmalı, rakamlar satırın üstünde olmalıdır. 3.8 Referanslar Referanslar, zorunlu Kaynakça ya da Yararlanılan Kaynaklar ile isteğe bağlı Ekler Bölümünden oluşur. 3.9 Kaynakça ya da Yararlanılan Kaynaklar Kaynakça proje içinde atıf yapılan bütün çalışmalardır. Fakat, Yararlanılan Kaynaklar, metin içinde özel olarak atıf yapılsın ya da yapılmasın proje hazırlanırken kullanılan bütün eserlerdir. KAYNAKÇA ya da YARARLANILAN KAYNAKLAR başlıkları kâğıdın üst kenarından 3,5 cm aşağıda olmalı ve ortalanmalı, liste başlıktan sonra iki satır boşluk bırakarak yazılmalıdır. Kaynakça/Yararlanılan Kaynaklar tek aralıklı yazılmalı, girdiler arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Kaynakça yazarın soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır. Yararlanılan Kaynaklar yıla göre sıralanabilir ya da numara verilebilir. Kaynakça/Yararlanılan Kaynaklar a bölüm numarası verilmez, fakat sayfa numarası verilmelidir. Değişik kaynakların gösterilme biçimleri Ek E de yer almaktadır.

8 3.10 Ekler Ekler isteğe bağlıdır, ham veri, harita, şema, anket soruları, bilgisayar programları, vb. gibi çalışmayı destkleyici bilgileri içerir. Eklerin her biri ayrı bir harf ile gösterilir (Ek A, Ek B, vb.) EKLER başlığı kâğıdın üst kenarından 3,5 cm aşağıda olmalı ve ortalanmalı, ekler başlıktan sonra iki satır boşluk bırakarak yazılmalıdır. Yazı boyutları ve tipleri bölüm başlıkları ile aynı olmalıdır. Her ek İÇİNDEKİLER Bölümünde, EKLER başlığı altında ayrı ayrı yazılmalıdır. Her ek ayrı bir sayfaya yazılmalıdır. Bütün eklere ayrı ayrı sayfa numarası verilmelidir Son Söz Öğrenciler projelerini ciltletmeden önce Enstitü Sekreterliğine getirerek kontrol ettirmelidir. Projenin uzunluğu ve bölüm sayısı projenin niteliğine göre ve proje danışmanı ile görüşülerek belirlenir. Bu kılavuzun gerekliliklerini yerine getirmek öğrencinin sorumluluğudur.

9 ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI İPEK 2007 Ek A: Dış Kapak, İç Kapak ve Sırt Örneği 3,5 cm 15cm 10 cm İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ... ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAĞLAM MODELİNDE WEB-TABANLI ÇOKLU ORTAM İLE SUNULAN KELİME ÖGRENMENİN ORTA DÜZEYDE DİL ÖGRENENLERİN YABANCI DİL KELİME HATIRLAMA DÜZEYLERİNE ETKİSİ DÖNEM PROJESİ ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI EYLÜL ,5 cm

10 Ek B: Ciltlenmiş Proje Renk Kodları Yazılar: R: 229 G:186 B:83

11 Ek C: Örnek İntihal Sayfası Bu projedeki bütün bilgileri akademik ve etik kurallara uygun olarak derlediğimi ve sunduğumu, bana ait olmayan her türlü veri, düşünce ve sonuçları kaynak göstererek kullandığımı, Kaynakça Bölümünde gösterdiğim eserler dışında başka hiç bir kaynak kullanmadığımı beyan ederim. (Öğrencinin Adı ve Soyadı) (İmzası)

12 Ek Ç: Örnek İçindekiler Sayfası İÇİNDEKİLER İHTİHAL..... İÇİNDEKİLER.... TABLO LİSTESİ.. ŞEKİL LİSTESİ... ii iii iv v BÖLÜM SONUÇ KAYNAKÇA EKLER A. DIŞ KAPAK, İÇ KAPAK VE SIRT ÖRNEĞİ B. CİLTLENMİŞ PROJE ÖRNEĞİ C. İNTİHAL SAYFASI ÖRNEĞİ Ç. İÇİNDEKİLER ÖRNEĞİ D. TABLO/ŞEKİL/KISALTMA LİSTESİ ÖRNEĞİ E. KAYNAKÇA BİÇİMLERİ

13 Ek D: Örnek Tablolar/Şekiller/Kısaltmalar/Simgeler Listesi TABLO LİSTESİ TABLOLAR Tablo 1 Ülkelere Göre Öğrenci Sayısı Tablo 2 Ülkelere Göre Uluslararası Öğrenci Sayısı Tablo 3 Ülkelere Göre Lisansüstü Öğrenci Sayısı ŞEKİL LİSTESİ ŞEİLLER Şekil 1 Türkiye deki Yabancı Öğrencilerin Geldikleri Bölgeler 85 Şekil 2 Türkiye de Eğitim Yapan Yabancı Öğrenci Popülasyonu. 90 KISALTMALAR AKTS EFTA Avrupa Kredi Transfer Sistemi Avrupa Serbest Ticaret Birliği

14 Ek E: Kaynakça Biçimleri 1. KİTAPLAR 1.1 Yazarı/Yazarları bilinmeyen kitaplar Kitabın adı (baskı sayısı). (yıl). Basıldığı yeri: Yayınevi. Street walker. (1960). New York: The Viking Press. Metn içinde: In Street walker (1960), 1.2. Yazarının/Yazarlarının adı kapak sayfasında yer almayan kitaplar Yazarın adı parantez içinde yazılır. (Harrington, Charles) (1733). The Deacon's surprise, and other follies. London. Yazarın ismi kesin değilse soru işareti koyulur: (Harrington, Charles?) (1733). The Deacon's surprise, and other follies. London. 1.3 Tek yazarlı kitaplar Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı (baskı sayısı). Basıldğı yer: Yayınevi. Lipson, E. (1928). Europe in the nineteenth century (3. baskı). London: Black. Aybet, Gülnur. (2000). A European security architecture after the Cold War: Questions of legitimacy. Hampshire: Macmillan Press; New York : St. Martin's Press. Metin içinde: (Aybet, 2000) YA DA Aybet (2000) 1.3 İki yazarlı kitaplar Yazarların adları kapaktaki sıraya göre yazılır. Birinci yazarın soyadı, adının baş harfi., & ikinci yazarın soyadı, ikinci yazarın adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı. Basım yeri: Yayınevi. Steel, N., & Hart, P. (1994). Defeat at Gallipoli. London: MacMillan. 1.4 Üç yedi yazarlı kitaplar Yazarların adları kapaktaki sıraya göre yazılır. Birinci yazarın soyadı, adının baş harfi., ikinci yazarın soyadı, adının baş harfi., & üçüncü yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı. Basım yeri: Yayınevi. McCarthy, J., Arslan, E., Taşkıran, C., & Turan, Ö. (2006). The Armenian Rebellion at Van. Salt Lake City: University of Utah Press.

15 Metin içinde: İlk gönderme (McCarthy, Arslan, Taşkıran & Turan, 2006). YA DA McCarthy, Arslan, Taşkıran & Turan (2006) İzleyen göndermeler (McCarthy ve diğerleri., 1986). YA DA McCarthy ve diğerleri (1986) 1.5 Yediden fazla yazarlı kitaplar Yazarların adları kapaktaki sıraya göre yazılır. Birinci yazarın soyadı, adının baş harfi., ikinci yazarın soyadı, adının baş harfi., üçüncü yazarın soyadı, adının baş harfi., dördüncü yazarın soyadı, adının baş harfi., beşinci yazarın soyadı, adının baş harfi., altıncı yazarın soyadı, adının baş harfi., sonuncu yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı. Basım yeri: Yayınevi. 1.6 Aynı yazarın/yazarların birdan fazla kitabı Kaynakça da yayın yılına göre yer alır. Lewis, B. (1986). Semites and anti-semites: An inquiry into conflict and prejudice. New York and London: W. W. Norton. Lewis, B. (1995). The Middle East: A brief history of the last 2,000 yıls. New York: Scribner. Lewis, B. (2004). From Babel to Dragomans: Interpreting the Middle East. Oxford and New York: Oxford University Press. 1.7 Bir kurum tarafından hazırlanan kitaplar Kurumun adı. (yıl). Kitabın adı. Basım yeri: Yayınevi International Institute for Strategic Studies. (2008). The Military Balance London: IISS. Metin içinde: İlk gönderme (International Institute for Strategic Studies [IISS], 2008). YA DA U.S. Department of Commerce [USDC] (2008) İzleyen göndermeler (IISS, 2006). YA DA IISS (2006) 1.8 Bir kurum tarafından yazılıp yayınlanan kitaplar Kurumun adı. (yıl). Kitabın adı. Basım yeri: [Yazar]. Yayınevi yerine Yazar sözcüğü kullanılır. American Psychological Association. (2009). Publication manual of the American psychological association (6 th ed.). Washington, DC: Yazar. Metin içinde:

16 İlk gönderme (American Psychological Association [APA], 2009). OR American Psychological Association [APA] (2009) İzleyen göndermeler (APA, 2009). OR APA (2009) 1.9 Soyadı aynı olan yazarlar Shaw, S.J., & Shaw, E. K. (1977). History of the Ottoman Empire and Modern Turkey. Vol. II, Reform, Revolution and Republic: The Rise of Modern Turkey Cambridge: Cambridge University Press, Metin içinde: (Shaw & Shaw, 1977). YA DA Shaw & Shaw (1977) 1.10 Soyadı aynı olan yazarlar Use first initials before the last names in each appearance. Shaw, M. N. (2008). International Law (6 th ed.). Cambridge: Cambridge University Press. Shaw, M. (1994). Global Society and International Relations Sociological Concepts and Political Perspectives. Cambridge: Polity Press. Metin içinde: (M.N. Shaw, 2008/ M. Shaw, 1994) YA DA M.N. Shaw, (2008)/ M. Shaw, (1994) 1.11 Derleme kitaplar Derleyenin soyadı, adının baş harfi. (Der.). (yıl). Kitabın adı. Basım yeri: Yayınvi. Andrews, D. M. (Der). (2005). The Atlantic Alliance under stress: US European relations after Iraq. Cambridge: Cambridge University Press. Williams, J., & Little, R. (Der.). (2006). The anarchical society in a globalized world. New York: Palgrave Macmillan. Metin içinde: (Andrews, 2005) YA DA Andrews (2005) 1.12 Kitap bölümü Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Bölümün adı. Derleyenin adının baş harfi. Soyadı (Der.), Kitabın adı[ nın içinde] (ss). Basım yeri: Yayınevi. Kitabın adından sonra [ nın içinde] sözünü yazmayı unutmayınız. Binnendjik, H. D., Gompert, C., & Kugler, R. L. (2005). A New Military Framework for NATO. S. Serfaty (Der.), Visions of the Atlantic Alliance:The United States, the European Union, and NATO nun içinde (85-89). Washington DC: CSIS Press. Yurdusev, N. (2009). The Middle East Encounter with the Expansion of European International Society. B. Buzan and A. Gonzalez-Pelaez (Der.), International Society and the Middle East- English School Theory at the Regional Level ın içine (70-91). London: Palgrave-Macmillan.

17 Metin içinde: (Yurdusev, 2009) YA DA Yurdusev (2006) 1.13 Çeviri kitaplar Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı (Çevirmen in adının baş harfi. soyadı, Çev.). Basım yeri: Publisher. (Özgün kitabın yayın yılı). Aron, R. (1981) Peace and War-A Theory of International Relations. (R. Howard, & A.B. Fox, Çev.). Malabar, FL: Krieger Publishing. Metin içinde: (Aron, 1981) Giriş, Önsöz, Sonsöz, vb Derleme kitaplarla aynıdır, Giriş, Önsöz, Sonsöz, vb. bölüm adı olarak yazılır. Villa, D. R. (1996). Giriş: The Problem of Action in Arendt. In D. R. Villa (Der.). Arendt and Heidegger: The Fate of the Political (3-14). New Jersey: Princeton University Press Gözden geçirilmiş baskı Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı (gözden geçirilmiş baskı). Basım yeri: Yayınevi. Albrecht-Carrié, R. (1973). A Diplomatic History of Europe since the Congress of Vienna (gözden geçirilmiş baskı). New York: Harper and Row Publishers İngilizce dışında bir dilde yazılmış kitap Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı (Kitabın İngilizce adı). Basım yeri: Yayınevi. Tosun, G.E. (2001). Demokratikleşme perspektifinden devlet-sivil toplum ilişkisi (State-civil Society Relationship from the Perspective of democracy). İstanbul: Alfa Yayınları Sözlük ya da Ansiklopedi Editör ün soyadı, adının baş harfi. (Der.). (yıl). Kitabın adı (baskı sayısı, cilt). Basım yeri: Yayınevi. Hanks, P. (Der.). (1986). Collins Dictionary of English Language. London: Collins. Fink, G. (Der.). (2000). Encyclopedia of stress (Cilt 1-3). San Diego, CA: Academic Press. Moseley, A. (2005). Just war theory. The Internet Encyclopedia of Philosophy. 17 Şubat 2007 tarihinde adresinden alınmıştır.

18 2. DERGİ, GAZETE, BÜLTEN, ETC. 2.1 Tek yazarlı makale Sayfa numaraları (cilt içinde) ardışık ise: Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Derginin adı, cilt no., ss. Sayfa numaraları her sayıda ayrı ayrı verilmiş ise: Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Derginin adı, cilt no.(sayı no.), ss. İnalcık, H. (1954). Ottoman methods of conquest. Studia Islamica, 2, İki yazarlı makale Yazarların adları makaledeki sıraya göre yazılır. Birinci yazarın soyadı, adının baş harfi., & ikinci yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Derginin adı, cilt no.(sayı no.), ss. Borer, D. A., & Berger, M. T. (2007). All roads lead to and from Iraq: the Long War and the Transformation of the Nation-State System. Third World Quarterly, 28(2), İki altı yazarlı makale Yazarların adları makaledeki sıraya göre yazılır Birinci yazarın soyadı, adının baş harfi., ikinci yazarın soyadı, adının baş harfi., & üçüncü yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Derginin adı, cilt no.(sayı no.), ss. Light, M., Löwenhardt, J., & Ehitw, S. (2000). Russian perspectives on European security. European Foreign Affairs Review, 5(4) Altıdan fazla yazarlı makale Yazarların adları makaledeki sıraya göre yazılır Birinci yazarın soyadı, adının baş harfi., ikinci yazarın soyadı, adının baş harfi., üçüncü yazarın soyadı, adının baş harfi., dördüncü yazarın soyadı, adının baş harfi., beşinci yazarın soyadı, adının baş harfi., altıncı yazarın soyadı, adının baş harfi., ve diğerleri (yıl). Makalenin başlığı. Derginin adı, cilt no., ss. Yawn, B. P., Algatt-Bergstrom, P. J., Yawn, R. A., Wollan, P., Greco, M., Gleason, M., ve diğerleri (2000). An in-school CD-ROM asthma education program. Journal of School Health, 70, Metin içinde: (Yawn ve diğerleri, 2006) ya da Yawn ve diğerleri (2006) 2.5 Aynı yazarın/yazarların aynı yılda birden fazla makalesi Yılın sonuna alfabetik sıra ile a or b ) harfleri eklenir.

19 Müftüler-Baç, M. (2000a). Turkey's role in the EU's security and foreign policies. Security Dialogue, 31, Müftüler-Baç, M. (2000b). Through the looking glass: Turkey in Europe. Turkish Studies, 1(1): Yayın aşamasında makale Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yayın aşamasında). Makalenin başlığı. Derginin adı. Castle, R. (in press). Shadowing a police officer: How to be unobtrusive while solving cases in spectacular fashion. Professional Writers Journal. Metin içinde: (Castle, yayın aşamasında) OR Castle (yayın aşamasında) 2.7 Magazin makalesi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl, ay gün). Makalenin başlığı. Derginin adı, cilt no., ss. Rosen, M., and Podolsky, J. D. (1994, May 23). A Harvard psychiatrist believes that alien abductions are real. People, 41(19), Gazete makalesi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl, ay gün). Makalenin başlığı. Gazetenin adı. ss. Baker, P. (2002, May 30). Europe dubs Russia a market economy. The Washington Post, p. A Yazarı olmayan gazete haberi Makalenin başlığı. (yıl, ay gün). Gazetenin adı, ss. The Matter of Europe. (1991, December 14). Economist, pp Metin içinde: ( The Matter, 1991) Derginin/gazetenin editörlü özel sayısı Editörün soyadı, adının baş harfi. (Ed.). (yıl). Özel sayının başlığı [Özel Sayı]. Gazetenin/derginin adı, cilt no.(sayı). Barlow, D. H. (Ed.). (1991). Diagnoses, dimensions, and DSM-IV: The science of classification [Special Issue]. Journal of Abnormal Psychology, 100 (3) Özgün kaynaktan özet Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı [AbstraÖzetct]. Süreli yayının adı, cilt no(sayı), ss.

20 Beacco, A., Andujar, C., Pelechano, N., & Spanlang, B. (2012). Efficient rendering of animated characters through optimized per-joint impostors [Abstract]. Computer Animation & Virtual World, 23(1), İkinci kaynaktan alıntı Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Süreli yayının adı, cilt no.(sayı), ss. Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Kitabın adı. Basım yeri: Yayınevi. İkincil kaynak Kaynakçada gösterilir, özgün kaynak metin içinde geçer. Hurd, I. (2007). After Anarchy: Legitimacy and Power in the United Nations Security Council. Princeton, NJ: Princeton University Press, Metin içinde: Clark a göre (Hurd, 2007 de belirtildiği üzere), DİĞER KAYNAKLAR 3.1 Derleme bir kitapta basılı bildiriler Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Bildirinin başlığı. Derleyenin adının baş harfi. Soyadı (Der.), Kitabın adı[ nın içinde] (pp.). Basım yeri: Yayınevi. Derleme kitabın adından sonra [ nın içinde] sözünü yazmayı unutmayınız. Berridge, G. R. (2004). Diplomatic integration with Europe before Selim III. N. Yurdusev (Der.), In Ottoman diplomacy - conventional or unconventional ın içinde (ss ). New York: Palgrave Macmillan. 3.2 Poster bildirileri Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl, ay gün). Posterin başlığı. Poster konferansın adı[ da sunuldu], konferansın yeri. Bergeron, D. M. (2001, Şubat-Mart). Developing the Employment Brand: Targeting MBA Campus Hires. Poster Academy of Human Resource Development (AHRD) Konferansı nda sunuldu, Tulsa, Oklahoma. 3.3 Kitap değerlendirmesi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl, ay gün). Yazının başlığı. Kitap değerlendirmesi Kitabın adı. Derginin adı, sayı, ss. Garner, D. (2014, October 10). The Ants Go Marching On; So Do We. Kitap değerlendirmesi The meaning of human existence. The New York Times, , C30.

21 3.4 Film değerlendirmesi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Film değerlendirmesi filmin adı]. Derginin adı, sayı, ss. Wrathall, J. (1997). Film değerlendirmesi That thing you do! Sight and Sound, 7, 57. Kraus, S. J. (1992). Visions of psychology: A videotext of classic studies [Review of the motion picture Discovering psychology]. Contemporary Psychology, 37, Yayımlanmamış bildiri Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl, ay gün). Bildirinin başlığı. Konferansın adı nda sunulan bildiri, konferansın yeri. Keene, E. (2008). Mapping the boundaries of international society in the nineteenth century. The American Political Science Association ın yıllık kongresinde sunulan bildiri, Boston. 3.6 Yayımlanmamış taslak (Üniversite adı verilmiş) Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Yayımlanmamış makale. Üniversitenin adı, üniversitenin yeri. Criss, N.B. (2000) Turkish Foreign Policy and the West Yayımlanmamış makale. Bilkent Üniversitesi, Ankara. 3.7 Yayıma sunulmuş makale Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Yayıma sunulmuştur. Mclntosh, D. N. (1993). Religion as schema, with implications for the relation between religion and coping. Yayıma sunulmuştur. 3.8 Yayımlanmamış doktora tezi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Doktora tezinin başlığı. Yayımlanmamış doktora tezi, üniversitenin adı, üniversitenin yeri. Gökakın, B. Ö. (2010). The Ottoman Empire and European international society: a theoretical historical analysis. Yayımlanmamış doktora tezi, Bilkent Üniversitesi, Ankara. 3.9 Yayımlanmamış yüksek lisans tezi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Yüksek lisans tezinin başlığı. Yayımlanmamış yüksek lisans tezi, üniversitenin adı, üniversitenin yeri. Çağlar, B. (2010). Changing Alliance and Cooperation Dynamics: Globalization, Nation-State and the Threat. Yayımlanmamış yüksek lisans tezi, Bilkent Üniversitesi, Ankara.

22 4. ELEKTRONİK KAYNAKLAR 4.1 Basılı ve internet versiyonu olan dergi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl). Makalenin başlığı. Derginin adı, cilt no.(sayı no.), ss. gün ay yıl tarihinde internet adresi adresinden indirilmiştir. Brown, C., Kennedy-Pipe, C., Linklater; A., & Booth, K. (2007). Roundtable: The Future of the Discipline. International Relations, 21, Kasım 2014 tarihinde adresinden indirilmiştir. 4.2 Yalnızca internet versiyonu olan dergi Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl, ay gün). Makalenin başlığı. Derginin adı, gün ay yıl tarihinde internet adresi adresinden indirilmiştir. Langlois, G., & Elmer, G. (2013). The Research Politics of Social Media Platforms. Culture Machine. 7 Kasım 2014 tarihinde adresinden indirilmiştir. 4.3 Yazarı / Tarihi olmayan belge Belgenin adı. (yıl, ay gün). Gün ay yıl tarihinde internet adresi adresinden indirilmiştir. An Hour with Zbigniew Brzezinski, Brent Scowcroft & Henry Kissinger. (yıl, ay gün). 6 Kasım 2014 tarihinde adresinden indirilmiştir. Defense Treaty Inspection Readiness Program. (Tarihsiz). 3 Kasım 2014 tarihinde ve adreslerinden indirilmiştir. 4.4 Bir kurumun web sitesinden indirilen belge Kurumun adı. (yıl). Belgenin adı. Gün ay yıl tarihinde internet adresi adresinden indirilmiştir. Organization for Security and Cooperation in Europe. (1990). Charter of Paris for a new Europe. 10 Kasım 2014 tarihinde adreslerinden indirilmiştir. METU School of Foreign Languages Academic Writing Center. (Tarihsiz). APA documentation. 28 Ekim 2014 tarihinde adresinden indirilmiştir. 4.5 Sempozyum ya da konferansta sunular ve internet adresinden alınan bildiri Yazarın soyadı, adının baş harfi. (yıl, ay gün ). Bildirinin adı. Konferansın/ Sempozyumun adı nda sunulan bildiri. Gün ay yıl tarihinde internet adresi adresinden indirilmiştir.

İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans ve Doktora Tez Yazım Kılavuzu

İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans ve Doktora Tez Yazım Kılavuzu İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Tez Yazım Kılavuzu OCAK 2015 1. BÖLÜM GİRİŞ Artık akademik programınızın son aşamasına geldiniz. Şimdi yüksek lisans/doktora tezinizi

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans ve Doktora Tez Yazım Kılavuzu

İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans ve Doktora Tez Yazım Kılavuzu İPEK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Tez Yazım Kılavuzu OCAK 2015 1. BÖLÜM GİRİŞ Artık akademik programınızın son aşamasına geldiniz. Şimdi yüksek lisans/doktora tezinizi

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır;

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; TEZ BÖLÜMLERİNİN SUNUŞ SIRASI Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; 1. Dış kapak 2. İçindekiler 3. Kısaltmalar 4. Çizelge listesi 5. Şekil listesi 6. Özet 7. Giriş 8. Diğer

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU. Sayfa No

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU. Sayfa No T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Galatasaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nde dönem projeleri, bu kılavuzda belirtilen biçimsel özellikler

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI Bu esasların amacı, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı tüm ana bilim ve

Detaylı

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 1. GİRİŞ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde hazırlanacak bitirme

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Amaç ve Kapsam HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm A4 2,5cm YAZI KARAKTERİ: TIMES NEW ROMAN EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT İLK PENCERE: Proje adı 12 punto ile en fazla 38 Karakter

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI BİÇİMSEL ÖZELLİKLER 1. Kullanılacak Dil Tez yazımında Türkçe kullanılmalıdır. Yabancı kökenli olan sözcükler Türkçe karşılıkları ile

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ *

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Amaç ve Kapsam TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * Bu yönergenin amacı, Atılım Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Atılım Üniversitesi

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ I-Genel biçimsel özellikler Tıpta Uzmanlık Tezi Yazım Kılavuzu -Tez çalışmasının Etik Kurul (Lüzumu halinde) onay tarih ve sayısı eklenmelidir. 1-Genel şekil

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu Tez Yazım Kılavuzuna, grad.emu.edu.tr/akademik/tezler adresinden ulaşabilirsiniz. Giriş Teziniz, bölüm, kütüphane,

Detaylı

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ 02065678 Necati ÇALIŞKAN TERMODİNAMİK ve ISI TEKNİĞİ ANABİLİM DALINDA HAZIRLANAN LİSANS

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur Öğrencinin İsmi Öğrenci Numarası Tez Danışmanı Prof./Doç./Yrd. Doç.

Detaylı

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ *

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir.

Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir. Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir. İ.T.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Bitirme Ödevi ve İleri Fizik Proje Çalışmaları Yazım

Detaylı

Bölüm başlıkları : Ortada, tamamı büyük harf, 12 punto, kalın, numaralama 1 GİRİŞ biçimindedir.

Bölüm başlıkları : Ortada, tamamı büyük harf, 12 punto, kalın, numaralama 1 GİRİŞ biçimindedir. 1. DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI Kağıt boyutu : A4 Kenar boşlukları : Üst: 3 cm, Alt: 2,5 cm, Sol: 3 cm, Sağ: 2,5 cm. Yazı karakteri : Calibri / 12 punto Satır aralığı : 1,5 satır. Sayfa numaraları

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU AĞUSTOS 2015 UYARI: BU TEZ YAZIM KILAVUZU BİLGİ AMAÇLI HAZIRLANMIŞ OLUP TEZ YAZIMINA ÖRNEK DEĞİLDİR. KILAVUZUN VE TEZ ŞABLONUNUN HAZIRLANMASINDA İSTANBUL

Detaylı

KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ

KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ YAZIM KURALLARI SAYFA YAPISI Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) Kenar Boşlukları: Üst-Alt-Sağ-Sol: 2 cm Kağıt: Letter, Genişlik 21.5 cm, Yükseklik 28 cm

Detaylı

CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI

CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu metnin amacı, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI

CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ Amaç ve Kapsam YAZIM VE BASIM KURALLARI Madde 1: Bu metnin amacı, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

şeklinde yürütülen geniş kapsamlı ve detaylı bir çalışmadır.

şeklinde yürütülen geniş kapsamlı ve detaylı bir çalışmadır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FENBİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DÖNEM PROJESİ DERSİ YAZIM VE SUNUM KILAVUZU 1. GENEL KONULAR 1.1. Tanım Çukurova Üniversitesi,

Detaylı

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd auad.anadolu.edu.tr Başlarken AUAd Yazım Kuralları sayfasından size uygun olan şablonu seçiniz. Microsoft Word 2010 ortamı ya da üstü sürümü kullanınız.

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) 1/5 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Adı Soyadı Öğrenci No Anabilim Dalı Danışmanı TEZ BİLGİLERİ Tez Başlığı :. Tez

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI 1. Gönderilen çalışmalar, MS Office ortamında yazılmalı ve başlık (Türkçe ve İngilizce), özet (Türkçe ve İngilizce), anahtar kelimeler (Türkçe

Detaylı

DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU

DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU 1. DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI Kağıt boyutu : A4 DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Kenar boşlukları : Üst: 3 cm, Alt: 2,5 cm, Sol: 3 cm, Sağ: 2,5 cm. Yazı karakteri : Calibri / 12 punto Satır aralığı

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI 1. GİRİŞ Bu kılavuzun amacı; Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü nde hazırlanan yüksek

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU İçindekiler BİTİRME TEZİNİN FORMAT DÜZENLENMESİNE

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim edilecek Türkçe yüksek lisans ve doktora tezleri bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak yazılır. 1 BÖLÜM I ÖN SAYFA YAPISI

Detaylı

KISA BİLDİRİ METNİ İÇİN GEREKLİ TASLAK VE AÇIKLAMALAR TAM METİN BAŞLIĞI (TIMES NEW ROMAN, 14, KALIN)

KISA BİLDİRİ METNİ İÇİN GEREKLİ TASLAK VE AÇIKLAMALAR TAM METİN BAŞLIĞI (TIMES NEW ROMAN, 14, KALIN) KISA BİLDİRİ METNİ İÇİN GEREKLİ TASLAK VE AÇIKLAMALAR TAM METİN BAŞLIĞI (TIMES NEW ROMAN, 14, KALIN) 1.Yazar Adı Soyadı 2.Yazar Adı Soyadı 3.Yazar Adı Soyadı ÖZ (100-150 Kelime, 12 pt) Bu taslakta, 2018

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU Güncelleme tarihi: 05.12.2018 1. GİRİŞ DIŞ KAPAK İÇ KAPAK Sayfa No (tüm sayfa numarala rı alt ortada Numaralanmaz AÇIKLAMALAR Son teslimde tez bez

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Eğitim Tez Yazım Kılavuzu İçindekiler 1. GİRİŞ...2 2. TEZ TESLİMİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR...2 3. TEZDE YER ALACAK BİLGİLERİN SUNUŞ

Detaylı

GENİŞLETİLMİŞ BİLDİRİ ÖZETİ YAZIM KURALLARI. Genişletilmiş Özet Bildiri Başlığı

GENİŞLETİLMİŞ BİLDİRİ ÖZETİ YAZIM KURALLARI. Genişletilmiş Özet Bildiri Başlığı GENİŞLETİLMİŞ BİLDİRİ ÖZETİ YAZIM KURALLARI Genişletilmiş Özet Bildiri Başlığı Yazar Adı Soyadı Bölüm, Üniversite Adı / Kurum Adı Şehir, Posta Kodu, Ülke ve Diğer Yazar (lar) Adı Soyadı Bölüm, Üniversite

Detaylı

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI 1. Kâğıt Kullanım Alanı Raporlarda, her sayfanın sol kenarından 2,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenarından 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME ÖDEVİ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME ÖDEVİ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME ÖDEVİ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU "[Staj yapılan işletmenin adı - sadece ilk harfler büyük olacak]" HAZIRLAYAN [Ad ve Soyadı Sadece

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 standardında olmalıdır. Metin yazılırken her sayfanın sol kenarından, sağ kenarından

Detaylı

Birinci Seviye Alt başlık (14 pt., koyu, ilk harfler büyük, ayrı bir satırda ortada)

Birinci Seviye Alt başlık (14 pt., koyu, ilk harfler büyük, ayrı bir satırda ortada) BİLDİRİ YAZIM KURALLARI Kongreye sunulmak üzere bildiri teslim etmek için aşağıdaki kurallara uyulmalıdır. Yazarlar tüm bildirileri Internet aracılığıyla ve CD ile kongre sekreteryasına göndermelidir.

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU Mart 2012 TABLE OF CONTENTS I. GİRİŞ... 1 II. TEZ YAZIM KURALLARI... 2 2.1. TEZ YAZIM KURALLARI... 3 2.1.1. Birinci seviye başlık... 4 2.1.2.

Detaylı

T.C. MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ SEMĠNER YAZIM KILAVUZU

T.C. MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ SEMĠNER YAZIM KILAVUZU 1 T.C. MARDĠN ARTUKLU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ SEMĠNER YAZIM KILAVUZU 1. GENEL BĠÇĠM 1.1. Yazım Dili Seminer/Dönem projesinin yazım dili Türkçe olmalıdır. Kolay anlaşılır ve sade bir Türkçe

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL INQUIRY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ YAZAR REHBERİ

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL INQUIRY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ YAZAR REHBERİ SOSYAL BİLİMLER YAZAR REHBERİ Uluslararası hakemli bir dergi olan Uludağ University The Journal of Social Inquiry / yılda 2 kez (Aralık ve Haziran aylarında) yayımlanır. Dergiye gönderilecek yazılar, makale,

Detaylı

YAZAR REHBERİ. Sisteme yüklenecek tüm çalışmalar isimsiz olmalıdır. Makalelerde Yazım Formatı:

YAZAR REHBERİ. Sisteme yüklenecek tüm çalışmalar isimsiz olmalıdır. Makalelerde Yazım Formatı: YAZAR REHBERİ Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi Türkçe ve İngilizce dillerinde orijinal bilimsel çalışmaları, derlemeleri, kitap incelemelerini ve mesleki deneyim paylaşımlarını kabul eden hakemli online

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme makalesi, çeviri, arşiv belgeleri, kitap eleştirisi ve tanıtımı, ölüm ve sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir

Detaylı

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.)

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) 1. Bütün yazılarda 300 sözcükten oluşan Türkçe ve İngilizce özet mutlaka bulunmalı, özetlerin altına en az 3, en çok 5 kelimeden oluşan

Detaylı

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU 1. AMAÇ VE KAPSAM Bitirme ödevinin amacı öğrencilerin derslerde öğrendikleri teori ve uygulama konuları,

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU 1. Başlık ve Kapak Sayfası Başlık sayfası formatı için bölüm web sayfasında bulunan rapor_kapak.docx başlıklı MS Office Word dokümanı kullanılacaktır.

Detaylı

F.Ü TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM KLAVUZU

F.Ü TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM KLAVUZU F.Ü TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM KLAVUZU 1. GİRİŞ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde bitirme ödevi hazırlayacak olan adayların,

Detaylı

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 150nk 14 punto, Koyu ve Büyük Harf Sayfa ortalanacak BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR 125nk 16 punto, Koyu, En fazla 3 Satır,

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ UYARI: BU TEZ YAZIM KILAVUZU BİLGİ AMAÇLI HAZIRLANMIŞ OLUP TEZ YAZIMINA ÖRNEK DEĞİLDİR. ÖRNEK TEZ ŞABLONLARI TÜRKÇE VE İNGİLİZCE OLMAK ÜZERE AYRICA

Detaylı

ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ

ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ Bu yönerge yapılacak her türlü ödev, uygulama raporu, tasarım projeleri raporu, deney raporları vb. için kullanılacaktır. A. YAZIM İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR 1. Ödevler A4 (210 x 27

Detaylı

BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÇALIŞMASI ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU 1. Başlık ve Kapak Sayfası Başlık sayfası formatı için bölüm web sayfasında bulunan rapor_kapak.docx başlıklı MS Office Word dokümanı kullanılacaktır. Düzenlenmesi

Detaylı

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ

T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ STAJ RAPORU RAPOR YAZIM KURALLARI Nisan / 2017 İZMİR 1. Giriş Bu yazım kuralları, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi staj raporu yazımında birliği sağlamak

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ TEZ/PROJE YAZIM YÖNERGESİ UYARI: BU TEZ YAZIM KILAVUZU BİLGİ AMAÇLI HAZIRLANMIŞ OLUP TEZ YAZIMINA ÖRNEK DEĞİLDİR. ÖRNEK TEZ ŞABLONLARI TÜRKÇE VE İNGİLİZCE OLMAK ÜZERE

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ MAKALE YAZIM KURALLARI Versiyon 2 ETAD 2009 1 E T A D W W W. ET- AD. N E T ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ... 1 2. MAKALE

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1-

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TEZ VE PROJE YAZIM KILAVUZU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TEZ VE PROJE YAZIM KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TEZ VE PROJE YAZIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. BÖLÜMLER... 2 3. GENEL YAZIM VE BASKI KURALLARI... 4 a. Kağıt ve Çoğaltma... 4 b. Yazım

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU Proje Yazım Kılavuzu BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU 1. GENEL BİÇİM 1.1 Kullanılacak Kağıdın Özelliği Proje yazımında en az 70 en çok 100 gram ağırlığında,

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İLE İLGİLİ KURALLAR

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İLE İLGİLİ KURALLAR ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İLE İLGİLİ KURALLAR 1.1 Dış Kapak Staj Defterin kapağında sırasıyla staj türü, staja başlama ve bitirme tarihleri, stajı

Detaylı

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim MÜFREDAT ADI: Siyaset 2012 Bu program 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin İngilizce Adı Dersin

Detaylı

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU 1. Yazım Planı Mesleki Uygulama Raporları aşağıdaki bölümlerden oluşur: Dış kapak İç kapak Önsöz (ve/veya teşekkür) İçindekiler Simgeler ve Kısaltmalar Şekiller Listesi

Detaylı

BİLDİRİ YAZIM KURALLARI

BİLDİRİ YAZIM KURALLARI BİLDİRİ YAZIM KURALLARI Sempozyumda sunulmak üzere bildiri teslim etmek için aşağıdaki kurallara uyulmalıdır. Yazarlar tüm bildirileri internet aracılığıyla ile sempozyum sekreteryasına göndermelidir.

Detaylı

T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ

T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU KONU ADI PROJE DANISMANI HAZIRLAYAN KOCAELİ-20...

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU KONU ADI PROJE DANISMANI HAZIRLAYAN KOCAELİ-20... T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU KONU ADI PROJE DANISMANI HAZIRLAYAN KOCAELİ-20... KOCAELİ - ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE YAZIM KILAVUZU 1. Giriş Bitirme projelerinde

Detaylı

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI Yayım İlkeleri 1. Türkiyat Mecmuası, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki sayı çıkarılan hakemli

Detaylı

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır.

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1 GENEL İLKELER Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. Dergide ekonomi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, dış politika, hukuk

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU 2017 ÇANAKKALE YAZ STAJ RAPORU YAZIM KLAVUZU 1. Giriş Bu yazım kuralları, Çanakkale

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAZIM KURALLARI VE YAYIN İLKELERİ Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yılda

Detaylı

Journal of Qualitative Research in Education - JOQRE

Journal of Qualitative Research in Education - JOQRE Cilt?? / Sayı??,????? Başlık (Türkçe): 14 punto, Times New Roman, sola dayalı, her kelimenin sadece ilk harfi büyük harfle yazılmalı, başlıktan sonra 24 pt boşluk bırakılmalı, en fazla 15 kelime olmalı

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 1. PROJE KONUSUNUN BELİRLENMESİ Proje konuları öğretim elemanı tarafından ilan edilir. Proje konusu öğrencinin ilgi duyduğu ve araştırmak istediği konular arasından, öğretim elemanının önerileri doğrultusunda

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI ve YILİÇİ PROJE UYGULAMALARI YAZIM KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI ve YILİÇİ PROJE UYGULAMALARI YAZIM KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI ve YILİÇİ PROJE UYGULAMALARI YAZIM KLAVUZU 1.GİRİŞ Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZ YAZIM YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZ YAZIM YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZ YAZIM YÖNERGESİ Amaç 1-Bu kurallar Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlanan Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır.

Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır. 1- GENEL BİÇİM VE YAZIM PLANI 1-1-Kullanılacak Kâğıdın Özelliği: Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır. 1-2- Yazım Özelliği: Yazım bilgisayarla

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU 1. GİRİŞ Bu kılavuz, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bitirme Projeleri İşleyiş Prosedürü uyarınca, bitirme

Detaylı

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi 1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi düzenlenmiş bir yazılı sunum, konu ile ilgilenenler için yararlı

Detaylı

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU T.C. YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri, yüksek lisans projesinin alındığı yarıyılda proje dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek

Detaylı

Uluslararası Spor Bilimleri Araştırma Dergisi (USBAD)

Uluslararası Spor Bilimleri Araştırma Dergisi (USBAD) Uluslararası Spor Bilimleri Araştırma Dergisi (USBAD) Yazım Kuralları: Çalışmanın metni 12 punto, 1,5 satır aralığında, Times New Roman yazı karakterinde, iki yana yaslı şekilde, MS Word programında yazılmalıdır.

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI Tarih Bölümünde 4. Sınıfta (Örgün ve II. Öğretim) okutulmakta olan Bitirme Çalışması dersinde

Detaylı

YAZAR REHBERİ. Sisteme yüklenecek tüm çalışmalar isimsiz olmalıdır. Makalelerde Yazım Formatı:

YAZAR REHBERİ. Sisteme yüklenecek tüm çalışmalar isimsiz olmalıdır. Makalelerde Yazım Formatı: YAZAR REHBERİ Erken Çocukluk Çalışmaları Dergisi ve dillerinde orijinal bilimsel çalışmaları, derlemeleri, kitap incelemelerini ve mesleki deneyim paylaşımlarını kabul eden çift yönlü körleme (double blind

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü. YBS470 Bitirme Çalışması Proje Raporu Yazım Yönergesi

Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü. YBS470 Bitirme Çalışması Proje Raporu Yazım Yönergesi Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü YBS470 Bitirme Çalışması Proje Raporu Yazım Yönergesi Ocak 2017 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 BÖLÜM 1... 3 GİRİŞ... 3

Detaylı

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği Tez Yazım Esasları 1.Kullanılacak Kâğıdın Özelliği Bitirme tezi, A4 standardında (21cm x 29,5 cm) birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır. Yazımda kullanılan tüm karakterler siyah renkte olmalıdır. 2.Yazım

Detaylı

Ekonomiye Giriş I Economics I

Ekonomiye Giriş I Economics I MÜFREDAT ADI: Siyaset 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. Siyaset 2012 müfredatı için tıklayınız Siyaset 2015 müfredatı için tıklayınız

Detaylı

T.C. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu

T.C. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu T.C. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu 1.Giriş Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek tezlerin, tez önerisinin, projelerin ve tez izleme

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Bitirme Ödevi Yazım Kılavuzu

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Bitirme Ödevi Yazım Kılavuzu GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Bitirme Ödevi Yazım Kılavuzu Amaç ve Kapsam Bu metnin amacı, Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Lisans Bitirme ödevlerinin yazımı ve basımıyla ilgili

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2018 Bu program 2018-2019 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

İTÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME TASARIM PROJESİ ESASLARI (BİTİRME ÇALIŞMASI ESASLARI)

İTÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME TASARIM PROJESİ ESASLARI (BİTİRME ÇALIŞMASI ESASLARI) İTÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME TASARIM PROJESİ ESASLARI (BİTİRME ÇALIŞMASI ESASLARI) Madde1. Tanım Bitirme Tasarım Projesi (BTP); son sınıf öğrencilerinin bilgi ve becerilerini

Detaylı

ENERJİ PİYASA VE DÜZENLEME DERGİSİ YAZIM KURALLARI. Büyük harf, 12 punto, kalın, tek satır aralıklı ve ortalayarak yazılmalıdır.

ENERJİ PİYASA VE DÜZENLEME DERGİSİ YAZIM KURALLARI. Büyük harf, 12 punto, kalın, tek satır aralıklı ve ortalayarak yazılmalıdır. ENERJİ PİYASA VE DÜZENLEME DERGİSİ YAZIM KURALLARI 17.08.2012 a) Sayfa Yapısı: Yazılar, üst 5,5 cm, alt 5,5 cm, sağ 4,3 cm, sol 4,3 cm cilt payı sıfır (0), cilt payı yeri sol kenar boşluklu yazılmalıdır.

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ TASARIM I/II PROJE HAZIRLIK YAZIM İLKELERİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ TASARIM I/II PROJE HAZIRLIK YAZIM İLKELERİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ TASARIM I/II PROJE HAZIRLIK YAZIM İLKELERİ Ocak 20.. 1. GENEL YAZIM İLKELERİ Çalışmada geçen ana metin, tablolar, şekiller ve formüller bilgisayar

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme, çeviri, arşiv belgeleri, nekroloji, kitap eleştirisi ve tanıtımı, sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir yerde,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖDEV HAZİRLAMA KILAVUZU Burdur, 2016 ÖDEV YAZIM KILAVUZU Genel Düzen 1. Rapor 4 bölümden oluşmalıdır.

Detaylı

Yazım Kuralları KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. Sayfa Yapısı. Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol)

Yazım Kuralları KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. Sayfa Yapısı. Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ Yazım Kuralları Sayfa Yapısı Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) Kenar Boşlukları: Üst-Alt-Sağ-Sol: 2 cm Kağıt: A4 Genişlik 21.5 cm, Yükseklik 28 cm Düzen:

Detaylı

TAM METİN YAZIM KURALLARI

TAM METİN YAZIM KURALLARI IMUCO 16 TAM METİN YAZIM KURALLARI Not: Bildirilerin yazımında APA6 stili kullanılacaktır. Aşağıda belirtilmeyen bir konu olursa mutlaka APA6 stili ile ilgili (www.apastyle.org) kısma bakınız. 1. Yazılar

Detaylı

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir.

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. YAZIM KURALLARI Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisine makale gönderecek olan

Detaylı

AKADEMİK ARAŞTIRMA VE SUNUM ÖDEV YAZIM KILAVUZU

AKADEMİK ARAŞTIRMA VE SUNUM ÖDEV YAZIM KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKADEMİK ARAŞTIRMA VE SUNUM ÖDEV YAZIM KILAVUZU Ekim, 2015 Bu doküman EHB-109 Akademik Araştırma ve

Detaylı