Prof. Dr. Nesrin HASIRCI. ODTÜ - Kimya Bölümü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prof. Dr. Nesrin HASIRCI. ODTÜ - Kimya Bölümü"

Transkript

1 Prof. Dr. Nesrin HASIRCI ODTÜ - Kimya Bölümü

2 Biyoteknoloji EABD 25.Yıl ımızı kutlamak için bir etkinlik düzenleyelim fikri ortaya çıktığı an hepimiz çok heyecanlandık. Amacımız, ODTÜ-Biyoteknoloji paydaşlarının tümünü mütevazi bir etkinlik çerçevesinde bir araya getirmek, şu anda farklı yerlerde bulunan elemanlarımız arasında iletişimi artırmak ve küçük bir kitapçık ile sizlere bilgi vermekti. geçmişte neler olmuş şu anda neler varmış

3 Bölümümüzün Tarihçesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji Anabilim Dalı, 1989 yılında, ODTÜ içindeki beş bölümün katkısı ile disiplinler arası lisansüstü bir program olarak kurulmuştur Programa katkı veren bölümler Fen-Edebiyat Fakültesinden Biyoloji Kimya Mühendislik Fakültesinden Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, ve Kimya Mühendisliği

4 Genel Bilgi Geleneksel biyoteknoloji nin, bakteri, maya, mantar kullanımı ile fermentasyon teknolojileri uygulayarak yoğurt, peynir, alkol, ekmek gibi gıda ürünlerinin üretimi çok eski çağlara uzanmaktadır. Modern biyoteknoloji nin önem kazanması 20.yüzyılda olmuştur li yıllarda, DNA nın yapı analizi ile Genetik Bilimi yükselmiştir sonrası yıllarda pek çok laboratuvar, genetiği değiştirilmiş bitki ve diğer canlı çalışmalarına başlamıştır. Genlerin bakterilere yerleştirilmesi ve rekombinant insan insulini üretimi ilk kez 1982 yılında Genentech tarafından gerçekleştirilmiştir.

5 Türkiye: 1980 li Yıllar Türkiye de, Geleneksel Biyoteknoloji çalışmaları var olmakla birlikte, Modern Biyoteknoloji nin yerleşmeye başlaması 1970 li yıllarda olmuş ve 1980 li yıllarda ivme kazanmıştır. Yıl 1983 Dr. Alaeddinoğlu, 5-14 Eylül 2014 tarihlerinde Çeşme de Industrial Aspects of Biochemistry and Genetics başlığında bir NATO yaz okulu düzenlemiş.

6 Yıl yılında TÜBİTAK Biyoteknoloji İhtisas Komitesi oluşturmuş ve TÜBİTAK Marmara Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Merkezi bünyesinde bir Biyoteknoloji Birimi kurulmuş. Bu birim Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü'ne bağlı Biyoloji Bölümü olarak Moleküler Biyoloji alanında temel ve uygulamalı özgün araştırmalar yapmak üzere kurulmuş. Bu birim daha sonra, 1992 yılında, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü (GMBE)'ne dönüştürülerek MAM Başkanlığı'na bağlanmış. Bu merkezin çalışmalarında da, büyük atılımlar yapabilmek için belirli bir plan, kaynak ve özellikle beyin gücü gereksinimi ortaya çıkmış.

7 1983 den başlayarak ODTÜ ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümleri ile Darmstadt Technische Hochschule (Darmstadt Teknik Üniversitesi) arasında ortak çalışmalar yürütülmeye başlanmıştır.

8 Yıl 1985 ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gönlübol, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğmaç Sayraç ve Darmstadt Technische Hochschule (Darmstadt Teknik Üniv.) üyeleri arasındaki işbirliğinin Biyoteknoloji alanında olması konusunda girişimler başlatılmış, Darmstadt Organik ve Biyokimya Bölümü ile ODTÜ Biyoloji Bölümü arasında işbirliği konusunda adım atılmış, Darmstadt Teknik Üniversitesi Organik ve Biyokimya Bölümü üyesi Prof. H. Günther Gassen ile ODTÜ Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gürdal Alaeddinoğlu ve Doç. Dr. Vasıf Hasırcı arasında Biyoteknoloji konusunda ortaklık kurma görüşmeleri başlatılmış.

9 Yıl 1986 Görüşmelerin sonucunda oluşturulan The Establishment of a Genetic Engineering Unit at METU (Turkey) Through the Cooperation of Darmstadt Technische Hochschule (F.R.G.) başlıklı rapor iki kurumun Rektörlüklerine sunulmuştur. Taraflarca oluşturulan Cloning of Glucose Oxidase Genes from Aspergillus niger, Development of a Model System projesi her iki kurum tarafından ilgili makamlara sunulmuştur. (Ek 1)

10 Yıl 1987 Bu projeye Alman Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı (BMFT) tarafından 1 Mart 1987 tarihinde başlamak üzere 3 yıl için Alman Markı destek sağlanmıştır. Mayıs 1987'de ODTÜ ve Darmstadt Üniversiteleri rektörleri tarafından bir protokol imzalanmıştır. Bütçenin Marklık kısmı ODTÜ cihaz alımları için ayrılmış. Bütçenin bir kısmı, elemanların diğer kurumları ziyareti ve eğitilmesi için, bütçenin bir kısmı yeni bir Biyoteknoloji Merkezi kurulması için ayrılmış. ODTÜ ve Darmstadt Teknik Üniversiteleri arasındaki işbirliği neticesinde temelleri atılan Biyoteknoloji Araştırma Birimi 1988 yılında tamamlanmış, proje çerçevesinde alınan cihazlar bu binaya taşınmıştır.

11 Yıl 1988 Yürütülen çalışmalar ile ilgili hazırlanan, Darmstadt Teknik Üniversitesi- ODTÜ Gen Teknolojisi Ortak Projesi Gelişme Raporu, 4 Mart 1988 tarihinde ODTÜ Rektörlüğüne sunulmuş. Prof. Günther Gassen a gönderilen mesaj, Biyoteknoloji Birimi olarak kurulmakta olan yeni binanın inşası ile ilgili bilgi vermekte, ODTÜ Rektörünün Ağustos 1987 de değiştiğini bildirmekte ve projede çalışmak üzere bir elemanın Almanya dan ODTÜ ye gelmesini istemektedir. (Ek 4)

12 Yıl 1988 FEF Dekanı Prof. Dr. Tuğmaç Sayraç ın 2 Eylül 1988 tarihli raporunda 1983 tarihinden itibaren, FEF nin değişik birimleri ile Darmstadt Teknik Üniversitesi arasında yürütülen çalışmalar, özetlenmiştir. (Ek 12)

13 Yıl 1988 Biyoteknoloji Projesi, Biyoteknoloji Araştırma Birimi ve Biyoteknoloji Merkezi şeklinde değişik olgular gelişirken... insan gücü yetiştirmek için eğitimin şart olduğu... ve... Biyoteknoloji Anabilim Dalı kurmanın önemi gündeme gelmiştir.

14 Mayıs Mayıs 1988 Tarihli Üniversite Senatosu Toplantısı tutanağında, Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ne bağlı olmak üzere Biyoteknoloji adı altında yeni bir anabilim dalı açılması teklifi görüşülmüş. Biyoteknoloji isminin Mühendislik Fakültesi ndeki Gıda ve Kimya Mühendisliklerinin bazı alanlarını kapsadığının belirlenmesi üzerine, Biyoloji Bölümüne bağlı lisans düzeyinde bir anabilim dalının Genetik Bilimleri adı altında açılmasının, ve ayrıca, Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı lisansüstü bir Biyoteknoloji Enstitü Anabilim Dalı nın açılmasının Yükseköğretim Kurulu na önerilmesine karar verilmiş. (Ek 6)

15 31 Mayıs 1988

16 Haziran tarihli yazıda TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Mehmet Ergin, Center of Excellence sayılabilecek üst düzeyde çalışmaları olan Birimlere destek verileceği belirtilmiş. (Ek 7) ODTÜ de kurulacak Mükemmeliyet Merkezlerinden birinin Biyoteknoloji alanında olması önerilmiş. ODTÜ Rektörü olan Prof. Dr. Ömer Saatçioğlu koordinatörlüğünde ve Rektörlükte yapılan çeşitli toplantılara, FBE Müdürü, Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakültesi Dekanları ile Biyoloji, Gıda Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanları ve ilgili öğretim üyeleri katılmış ve Biyoteknoloji alanında Mükemmeliyet Merkezi kurma ve insan gücü yetiştirme konusunda görüşmüşlerdir.

17 22 Temmuz Temmuz 1988 tarihli ve ODTÜ Rektörü olan Prof. Dr. Ömer Saatçioğlu tarafından Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vasıf Hasırcı ya gönderilen ileti, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alpay Ankara koordinatörlüğünde, Genetik, Enzim ve Mikrobiyal İşlemler ve Ayırma İşlemleri birimlerini içeren Biyoteknoloji Merkezi kurulması önerisini içermektedir. (Ek 8)

18 Yıl 1988 Biyoloji Bölümünün içinde Biyoteknolojinin Genetik Mühendisliği alanında çalışan öğretim üyelerinin aktivitelerini belirten bir rapor hazırlanmıştır. Bu raporda, Darmstadt ile yürütülen projelerin yanı sıra, ilgili üyelerinin makaleleri, yürüttükleri tez çalışmaları, katıldıkları konferanslar ve yaptıkları projeler verilmiştir.

19 Haziran 1989 Güncel ve teknolojik bilgi sahibi yaratıcı öğrencilerin yetişmesinin sağlanabilmesi, ileri düzey araştırmaların yapılabilmesi amacıyla, disiplinlerarası ve Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olan Biyoteknoloji Yüksek Lisans Programı başlamıştır. İlk Bölüm Başkanı Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Faruk Bozoğlu Yürütme Komitesi üyeleri: Doç. Dr. Hasan Orbey ve Doç. Dr. Ufuk Gündüz

20 Eylül 1989 Biyoteknoloji EABD Başkanı Doç. Dr. Faruk Bozoğlu tarafından gönderilen, 20 Eylül 1989 tarihli ileti ile öğretim döneminde Biyoteknoloji EABD programına 9 öğrencinin kabul edildiği bildirilmiştir. Ayrıca, bir önceki dönemden devam eden 8 öğrencinin ders yükümlülüklerini görüşmek üzere tarihinde toplantı yapılacağı belirtilmiştir (Ek 14) Tarihinde yapılan Biyoteknoloji EABD Toplantısı nda, ders programlarının yanı sıra, bir Yürütücü Komite - Steering Committee kurulması ve içinde katkı veren bölümlerden elemanların bulunması, Bölüm başkanlığının her sene farklı bir Bölüm elemanına geçmesi ve Rotasyona bağlanması, asistan ve teknisyen gereksinimi, ortak proje oluşturulması gibi konularda görüşler belirtilmiş ve tartışılmıştır.

21 20 Eylül 1989

22 25 Eylül 1989

23 Biyoteknoloji Programı nın Ders Listesi beş bölümün (Biyoloji, Kimya, Gıda, Çevre ve Kimya Mühendisliği) öğretim üyelerinin verecekleri ve öğrencilerin alabilecekleri dersleri içermektedir. (Ek 13)

24 15 sayfa olarak hazırlanan Ders yılı Akademik Faaliyet Raporu nda, Yürütücü Komite üyeleri, ders programları, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin dersleri, kayıtlı öğrenciler, her bölümden programa katkı veren öğretim üyeleri ve yürütülmekte olan projeler hakkında bilgi verilmiştir. (Ek 15) Yıl 1993

25 Geçen 25 Yıl Geçen 25 yıl içinde Biyoteknoloji Bölümünün kayıtlı 277 Yüksek Lisans ve 136 Doktora öğrencisi olmuştur. Bu güne kadar 234 Yüksek Lisans Diploması ve 85 Doktora Diploması verildi ve toplam 319 mezunumuz olmuştur. İlk Yüksek Lisans mezunumuz 1991 yılında diplomasını alan Sadiye Birep Aygün ve ilk Doktora mezunumuz 1997 yılında diplomasını alan Kezban Ulubayram olmuştur. Sadiye Birep Aygün Alman Ulusal Biyoteknoloji Enstitüsü, Kaliforniya Los Angeles Üniversitesi (UCLA), Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Estitüsü (UMIST) de çalıştı ve şu an Avrupa Komisyonunda çalışmaktadır Kezban Ulubayram Doktora sonrası Massachusetts Institute of Technology (MIT) de doktora sonrası araştırmalar yürüttü ve şu an Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı

26 Yıl 2014 Şu anda 43 Yüksek Lisans ve 51 Doktora (toplam 94) kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Bölümümüz, en eski disiplinler arası program olarak ODTÜ de en çok öğrenci yetiştiren EABD da olmuştur. Bölüm öğrencilerimizin yapmış oldukları araştırmalar, yurt içi ve yurt dışı bilimsel dergilerde yayınlanmış, konferanslarda sunulmuş ve bazı çalışmalar en iyi tez, 'en iyi sunum' veya en iyi poster ödüllerine layık görülmüştür. Yıllar içinde mezunlarımıza ait yayınların sayısı çok artmıştır.

27 Çalışma Alanları

28 2014 Öğretim Üyelerimiz

29 Yıl 2014 Biyoteknoloji EABD na şu anda destek veren 8 Bölüm ve 55 Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Öğretim üyelerimizin ODTÜ internet sayfalarından alınan bilgileri kendi onayları ile kitaba eklenmiştir. Ayrıca, bazı öğretim üyelerimize ait daha detaylı bilgiler, Merkez ve Grup çalışmaları ile ilgili bilgiler kitaba eklenmiştir. Bölüm öğretim üyelerimiz, gerek Türkiye de gerekse Uluslararası platformlarda Bölümü müzün adını başarı ile temsil etmişler ve etmeye devam etmektedirler. Bundan sonra da yapılacak çalışmaların çok başarılı süreceğine ve Uluslararası platformlarda her zaman olduğu gibi Bölümümüzün ağırlığını koruyacağına inanmaktayız.

30 Teşekkür Biyoteknoloji EABD asistanlarımızdan: Derya Gökçay, Adnan Yaramış, Evrim Elçin ve A. Hamit Battal a kitabın hazırlanmasında gösterdikleri özverili çalışma için, Ayrıca, 25.Yıl etkinliğinin başarılı geçebilmesi amacıyla her türlü işe koşan: Biyoteknoloji Laboratuvarı uzmanı Dr. Tamay Şeker e Bölüm asistanlarımız; Ayten Eroğlu, Damla Arslantunalı, Fadime Kara Murdoch, Mehmet Sefa Ulutaş, Mustafa Çiçek ve Mustafa Nakipoğlu Taner Tuncer e, ODTÜ Biyoteknoloji EABD Yürütme Komitesi adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

31 Teşekkür Ekler kısmında göreceğiniz belgelerin çok büyük kısmı Prof. Dr. Vasıf Hasırcı nın arşivinden alınmıştır. Eski dosyalarını dolaplardan çıkarıp dökümanlarını önüme koyduğu için kendisine şükranlarımı sunuyorum. İlginiz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Nice 25 lere...

ODTÜ Biyoteknoloji 25.yıl Etkinliği 14 Kasım 2014

ODTÜ Biyoteknoloji 25.yıl Etkinliği 14 Kasım 2014 ETKİNLİĞİMİZE HOŞGELDİNİZ... Etkinlik Amacımız EABD mizin biyoteknoloji araştırmalarına yaptığı katkıları gözler önüne sermek Bundan sonra yapılacak çalışmalara yön vererek ivme kazandırmak Mezunlarımızın

Detaylı

RSI Yaz Okulu İzlenimleri (Bilge Zeren Aksu)

RSI Yaz Okulu İzlenimleri (Bilge Zeren Aksu) 20.06.09-02.08.09 tarihleri arasında MIT ile CEE sponsorluğunda RSI tarafından organize edilen araştırma programına Türkiye yi temsilen katılan, Ankara Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Bilge Zeren Aksu'nun

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 06/09/2018-E.247385 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEA5LTRCY* Sayı : 94157705-105.99 Konu : Lisansüstü Oryantasyon Programı BİLGİSAYAR

Detaylı

TÜBİTAK MAM GEN MÜHENDM HENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJB YOTEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (GMBE) TANITIMI IKEV Türkiye için Biyoteknoloji Toplantısı 8 Kasım m 2007 1 GMBE Personeli Araştırmacı 50 Toplam Personel 65 Teknisyen

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Enstitüsü 206-207 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları, özel şartlar ve başvuruda

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012-

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012- Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri 15-Şubat 2012- Akademik Kurullar 03.04.2012 tarihli akademik kurulda alınan kararlar sonrasında; Stratejik plan kapsamındaki performans

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ PROGRAMLAR ANABİLİM DALI ÖĞRENCİ KONTENJANI YÜKSEK DOKTORA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KONTENJANI YÜKSEK DOKTORA YÜKSEK VE DOKTORA İÇİN İSTENEN KOŞULLAR BAHÇE

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı Lisans Çift Anadal Program Önerisi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı Lisans Çift Anadal Program Önerisi Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Lisans Çift Anadal Program Önerisi Başvuru Koşulları Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Çift Anadal programına başvuruda

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde yürütmeleri

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege8 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege8 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 8. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS STATÜSÜ

KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS STATÜSÜ Güvenceler Bilgi formları, uygulama dosyaları ve ders uygulama dosyalarından oluşan ders bilgi paketleri web sitemizde bulunmaktadır. Ders Bilgi paketleri, 2.4.1. Bilgi formları (Ders) Öğrenim gördükleri

Detaylı

KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM

KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM Yüz ölçümü olarak Türkiye nin en büyük ili olan Konya, doğal ve tarihi güzellikleri, ekonomik ve sosyo-kültürel yapısı tarihten gelen köklü geçmişi ile büyümesini sağlıklı bir şekilde

Detaylı

1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ

1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 1.1 STRATEJİK PLANLAMA YAKLAŞIMI MSGSÜ Stratejik Planlama çalışmaları 10.12.2003 tarih ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 9. maddesine dayanarak 26.05.2006

Detaylı

AŞI GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR. Dr.O.Mutlu TOPAL İstanbul 19 Aralık 2013

AŞI GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR. Dr.O.Mutlu TOPAL İstanbul 19 Aralık 2013 AŞI GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR Dr.O.Mutlu TOPAL İstanbul 19 Aralık 2013 KEYMEN İLAÇ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. HAKKINDA Ülkemizin aşılar ve serumlar için ana tedarikçilerinden biri olan ve aynı zamanda

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI. Kodu Dersin Adı T U K AKTS

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI. Kodu Dersin Adı T U K AKTS T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI BİRİNCİ SINIF I. YARIYIL PSI 101 Psikolojiye Giriş-I 3 0 3 5 PSI 103 Sosyolojiye Giriş 3

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 7. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 14. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar Yıllık Programlar Özel Koşul Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Ücreti BAĞIMLILIK VE ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Adli Bilimler

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 7

Detaylı

Prof. Dr. Serap ÜNSAR

Prof. Dr. Serap ÜNSAR ÜNĐVERSĐTEMĐZDE AKADEMĐK YÜKSELTME VE ATAMALAR Prof. Dr. Serap ÜNSAR : Đstanbul Üniversitesi - 1993 YÜKSEK : Đstanbul Üniversitesi - 1996 TIPTA UZMANLIK : Đstanbul Üniversitesi - 2001 YRD.DOÇ. ATANMA :

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

Eczacılık Eğitimi ve Eczacılık Fakültelerinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri

Eczacılık Eğitimi ve Eczacılık Fakültelerinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri Eczacılık Eğitimi ve Eczacılık Fakültelerinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri Prof. Dr. Bülent Gümüşel Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı 21 Aralık 215, ÜAK- Zonguldak 18 Eylül 212 Durum

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege11 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege11 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 11. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TOPLANTIYA KATILANLAR Prof. Dr. Selçuk KESER Prof. Dr. Banu DOĞAN GÜN Doç. Dr. Mehmet ÇABUK (Dekan V.) (Üye) (Üye) Doç. Dr. Atilla ALPAY (Üye) Yrd. Doç. Dr. Yavuz Sami (Üye) SALİHOĞLU TOPLANTIYA KATILMAYANLAR

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 204205 EğitimÖğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. İSTENİLEN

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programlar Kontenjanlar Özel Koşul Yıllık Öğrenim Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği 1 0 *Bu Ana Bilim Dalında Yabancı Dil zorunludur. Bitki Koruma 2 1 Biyoloji

Detaylı

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli Doktora Y. Lisans Tezs.Y.lis ALES Puan Türü Tezli Yük.Lis. Doktora VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim I.(Güz) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları Başvuru Tarihi

Detaylı

12. SINIF KONU ANLATIMI 7 GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ ÇALIŞMA ALANLARI

12. SINIF KONU ANLATIMI 7 GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ ÇALIŞMA ALANLARI 12. SINIF KONU ANLATIMI 7 GENETİK MÜHENDİSLİĞİ VE BİYOTEKNOLOJİ ÇALIŞMA ALANLARI GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Belirli bir amaca yönelik olarak genetik madde üzerinde yapılan çalışmaları içerir. Canlıların genlerine

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJAN BAŞVURUDA ARANACAKLAR Yüksek Doktora Lisans Yabancı Uyruklu

Detaylı

2014 Yılı MU Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu

2014 Yılı MU Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu Toplam Öğrenci sayısı 2014 Yılı MU Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü nde Fen, Mühendislik ve Teknik Eğitim alanlarında 35 Anabilim dalı altında toplam

Detaylı

ESOGÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI BAŞVURULARI İÇİN MEZUN OLUNMASI GEREKEN BÖLÜMLER MEZUN OLUNAN BÖLÜM (Lisans - Yüksek Lisans)

ESOGÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI BAŞVURULARI İÇİN MEZUN OLUNMASI GEREKEN BÖLÜMLER MEZUN OLUNAN BÖLÜM (Lisans - Yüksek Lisans) 20162017 BAHAR YARIYILI BAŞVURULARI İÇİN MEZUN OLUNMASI GEREKEN BÖLÜMLER MEZUN OLUNAN BÖLÜM (Lisans Yüksek Lisans) BİYOLOJİ Biyoloji Moleküler Biyoloji Bilim Dalı için : Moleküler Biyoloji ve Genetik Eczacılık

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başvuru Dosyası 1. Kurulması önerilen Merkezle ilgili üniversitede faaliyet gösteren bölümler ve bu bölümlerde uygulanmakta olan lisans

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Programından Mezun olmak. Kredi Ücreti: 110 TL Program ücreti: 3300 TL

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Programından Mezun olmak. Kredi Ücreti: 110 TL Program ücreti: 3300 TL AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ÇEVRE ALES Puan Türü T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş 20 10-10 10 - Doktora 10 5 - PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI Mezuniyet Alanı: Mühendislik

Detaylı

ESOGÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI BAŞVURULARI İÇİN MEZUN OLUNMASI GEREKEN BÖLÜMLER

ESOGÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI BAŞVURULARI İÇİN MEZUN OLUNMASI GEREKEN BÖLÜMLER BİYOLOJİ Biyoloji Moleküler Biyoloji Bilim Dalı için : Moleküler Biyoloji ve Genetik Eczacılık Orman Müh. Veteriner Fakültesi mezunları Gıda Müh. Su Ürünleri Fen Bilgisi Öğretmenliği Biyoloji Öğretmenliği

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK AMERİKAN KÜLTÜRÜ ve EDEBİYATI PSİKOLOJİ MATEMATİK MÜTERCİM TERCÜMANLIK HALİÇ SENİ BEKLİYOR MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK Genetik, canlılıkla ilgili özelliklerin nasıl kazanıldığını

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Yüksek Lisans

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER... A- Misyon ve Vizyon... B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Birime İlişkin Bilgiler... 1- Fiziksel

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ŞEKLİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ŞEKLİ ALES Puan Türü T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI DEĞERLENDİRME ŞEKLİ JEODEZİ ve COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ

Detaylı

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI (NOT: YATAY GEÇİŞ ŞARTI BAŞVURU ŞARTI İLE AYNIDIR) ANABİLİM DALI KONTENJANLAR

Detaylı

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı)

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı) 28. Ulusal Kimya Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 15-21 Ağustos 2016 Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü MERSİN SPONSORLUK DOSYASI www.kimya2016.org DİZİN Genel Bilgiler 2 Destek

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri;

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri; KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya mühendisliği; temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji, çevre, kalite ve ekonomi bilimlerini kullanarak proses tasarlayabilen ve önemli endüstriyel, teknolojik

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

Biyoteknolojinin Tarihçesi

Biyoteknolojinin Tarihçesi Biyoteknolojinin Tarihçesi Ekmek mayalanması M.Ö. 3000 Alkolik mayalanma M.Ö. 3000 Sirke yapımının öğrenilmesi M.Ö. 3000 Mezopotamyada şarap üretimi M.Ö. 2000 Sümerler, Babiller ve Mısırlılar M. Ö.300

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

HAFTA 7. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NDA ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ HEDEFLER ĠÇĠNDEKĠLER

HAFTA 7. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NDA ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ HEDEFLER ĠÇĠNDEKĠLER YÜKSEKÖĞRETĠM KANUNU NDA ÜNĠVERSĠTE HASTANELERĠ HEDEFLER Bu konunun sonunda, Yükseköğretim mevzuatı kapsamında üniversite hastanelerinin yapı ve işleyişini öğrenebileceksiniz. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 4 4 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 2 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 8

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 Boğaziçi Üniversitesi Haziran, 2008 Boğaziçi Üniversitesi İSTANBUL Copyright 2008 Boğaziçi University Library Cataloging in-publication Data Boğaziçi

Detaylı

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ

BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3 STRATEJİK ALANLAR, AMAÇLAR, HEDEFLER, STRATEJİLER VE PERFORMANS GÖSTERGELERİ BÖLÜM 3. Stratejik Alanlar,Amaçlar, ler,stratejiler ve Performans Göstergeleri STRATEJİK ALAN 1. Eğitim- Öğretim Alanı

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ. Araş. Gör. Dr. Öğünç MERAL

BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ. Araş. Gör. Dr. Öğünç MERAL BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ Araş. Gör. Dr. Öğünç MERAL BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ İlk defa, 1919 yılında, Karl Ereky tarafından kullanılan Biyoteknoloji teriminin o zamanki tanımı, anlamı ve kapsamı, günümüze kadar

Detaylı

ODTÜ Biyoteknoloji Enstitü ABD 25. Yıl. Prof Dr. Canan Çilingir 14 Kasım 2014 ODTÜ

ODTÜ Biyoteknoloji Enstitü ABD 25. Yıl. Prof Dr. Canan Çilingir 14 Kasım 2014 ODTÜ ODTÜ Biyoteknoloji Enstitü ABD 25. Yıl Prof Dr. Canan Çilingir 14 Kasım 2014 ODTÜ Kutlu Olsun Üniversitemizde interdisipliner çalışmalara olan katkısı Alanın güncel konularında yürüttüğü başarılı araştırmalar

Detaylı

Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT GRE* (Sayısal Yeni) TOEFL IBT 2 GMAT ALES 1

Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT GRE* (Sayısal Yeni) TOEFL IBT 2 GMAT ALES 1 Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bilgisayar Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği (İ.Ö.) Biyoloji Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği (İ.Ö.) Çevre

Detaylı

BİLİŞİM HUKUKU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI

BİLİŞİM HUKUKU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI BİLİŞİM HUKUKU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMI Bilişim Hukuku İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2008 2009 Bahar Döneminde 21 öğrencisiyle eğitime öğretime başlamış olup, Fakültemiz

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013 Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013 Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MBGB) Güçlü ve çok yönlü bir eğitim programı sunarak, gelişen teknoloji çağında, çok hızlı gelişen alanımızda ileri

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN BİLDİRİM FORMU KONTENJAN ÖNERİLEN. AÇIKLAMA (Hangi Fakülte ve bölüm mezunlarının başvurabileceği yazılacak) 3 - -

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN BİLDİRİM FORMU KONTENJAN ÖNERİLEN. AÇIKLAMA (Hangi Fakülte ve bölüm mezunlarının başvurabileceği yazılacak) 3 - - ANABİLİM DALI Y.LİSANS DOKTORA YABANCI UYRUKLU FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLDİRİM FORMU YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALAN İÇİ ALAN DIŞI ALAN İÇİ ALAN DIŞI Bilim Dalı AÇIKLAMA (Hangi Fakülte ve bölüm mezunlarının

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

İngilizce Y.Lisans. Yabancı Uyruklu *ESRUC ÜNİP**

İngilizce Y.Lisans. Yabancı Uyruklu *ESRUC ÜNİP** T.C. ATATÜRK ÜNİVE+A:J3RSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 204205 Bahar Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları Anabilim Dalları 2 Fizik veya Astronomi ve Uzay Bil. Bölümü

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI SIRA NO BİRİMİ ANABİLİM DALI 1019512 İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Çalışma Eko.ve End.İlişkileri Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Arş.Gör. 6 1 Çalışma

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ FİZİK MÜHENDİSLİĞİ KİMYA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr FEN - EDEBİYAT FAKÜLTESİ Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği,

Detaylı

VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim I.(Güz) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları. Tezs.Y.

VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim I.(Güz) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları. Tezs.Y. VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Y.L. Anabilim Puan Türü Matematik 8 13 - - - - Sayısal - - Yüksek Lisans başvurusu için; Matematik Anabilim Dalı veya ortaöğretim Matematik Eğitimi Anabilim

Detaylı

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YIL I II MBG 101 Z Genel Biyoloji I General Biology I (4-0) 4 5 MBG 103 Z Genel Biyoloji Laboratuvarı I General Biology Laboratory I (0-4) 2 4 KIM 105 Z Genel Kimya I General Chemistry

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI GENEL BİLGİLER Genel Bilgi ve Programın Tarihçesi 2002-2003 Akademik Yılında

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 6. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 10. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE - Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri 251311001 kodlu Zooloji dersinin yerine Tarla Bitkileri Bölümünde açılan 251211010 kodlu Zooloji dersini. - Bahçe Bitkileri Bölümü

Detaylı

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA Tanıtım Sunumu Prof.Dr.Hüseyin KARA FEN FAKÜLTESİ İçindekiler Söylem ve Vizyon Temaları 2023 Vizyonu Temel Alanlar, Stratejik Alanlar Bölümler ve Kontenjanları Öğretim Elemanları Lisans üstü çalışmalar

Detaylı

2- Yüksek Lisans ve doktora programına başvuru yapacaklar için genel ağırlıklı akademik ortalamasının belirtildiği onaylı lisans transkripti.

2- Yüksek Lisans ve doktora programına başvuru yapacaklar için genel ağırlıklı akademik ortalamasının belirtildiği onaylı lisans transkripti. BAŞVURU İLE İLGİLİ BELGELER: - Adayların, http://ens.omu.edu.tr adresinden ulaşacakları başvuru formuna kendilerine ait bilgileri girip alacakları çıktı ve diğer belgelerle birlikte tamamlanmış olarak

Detaylı

27.02.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

27.02.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 27.02.201 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 27.02.201 Eğitim Komisyon Karar No: 88 Fen Fakültesi Fakülte Kurulu nun Kimya Bölümü nün mevcut Yan Dal programı yönergesinin güncellenmesi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 5. ORYANTASYON PROGRAMI Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde yürütmeleri

Detaylı

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2018 VİZYONUMUZ Uluslararası çağdaş eğitim sürecine uyumlu ön lisans eğitim ve öğretimini vermek, araştırma ve geliştirme etkinliklerini sürdürecek

Detaylı

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği Gazetecilik bölümü Gazetecilik programının amacı, yazılı basında haberin kaynağından basım ve yayın aşamasına kadar olan işlemlere ilişkin temel bilgi ve becerileri kazanmış nitelikli eleman yetiştirmek

Detaylı

TARİH VE SAAT DERS GÖREVLİ ÖĞRETİM ELEMANLARI

TARİH VE SAAT DERS GÖREVLİ ÖĞRETİM ELEMANLARI MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ I. SINIF 25.05.2017 Perşembe Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II* Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT 10:30 Yrd. Doç. Dr. Şeyda Şebnem ÖZKAL 26.05.2017

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) Dersin kodu Dersin Adı T P K AKTS 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 1

Detaylı

ESOGÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI BAŞVURULARI İÇİN MEZUN OLUNMASI GEREKEN BÖLÜMLER

ESOGÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI BAŞVURULARI İÇİN MEZUN OLUNMASI GEREKEN BÖLÜMLER BİYOLOJİ Biyoloji Moleküler Biyoloji Bilim Dalı için : Moleküler Biyoloji ve Genetik Eczacılık Orman Müh. Veteriner Fakültesi mezunları Gıda Müh. Su Ürünleri Fen Bilgisi Öğretmenliği Biyoloji Öğretmenliği

Detaylı

Biyoteknolojinin Temelleri

Biyoteknolojinin Temelleri Biyoteknolojinin Temelleri KİM 458 Prof. Dr. Y. Murat ELÇİN KİM 458 Biyoteknolojinin Temelleri Biyoteknolojiye Genel Bakış Prof. Dr. Y. Murat ELÇİN BİYOTEKNOLOJİ Mikroorganizmaların, hücre ve doku kültürlerinin

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 2 2100001032017 Eczacılığa Giriş 1 0

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT İngilizce Sınavları

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün 207-208 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacak üstü programları, kontenjanları, özel şartları ve başvuruda

Detaylı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda verilen Anabilim Dallarındaki üstü

Detaylı

Ders Kurulu Öğretim Üyeleri. Yrd. Doç. Dr. Türkan TOKA ÖZER Prof. Dr. İsmail ZARARSIZ Yrd. Doç. Dr. Mahinur ULUSOY Öğr. Gör.

Ders Kurulu Öğretim Üyeleri. Yrd. Doç. Dr. Türkan TOKA ÖZER Prof. Dr. İsmail ZARARSIZ Yrd. Doç. Dr. Mahinur ULUSOY Öğr. Gör. TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI DÖNEM I III. DERS KURULU 9 ŞUBAT 2015-27 Mart 2015 (7 Hafta) Yönetim Dekan Prof. Dr. Süleyman ÖZEN Başkoordinatör Prof. Dr. H. Ramazan YILMAZ Dönem I Koordinatörü

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu nun

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 016017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü Eğitim İçin Öğrenci alınacaktır.

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 10.06.2014 Toplantı Sayısı : 26 Karar No: 19 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1-ĠSTENĠLEN

Detaylı

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, Üniversitemiz Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına, kontenjanlar

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 14.08.2013 tarihli Zaman Gazetesinde yayımlanmıştır.)

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 14.08.2013 tarihli Zaman Gazetesinde yayımlanmıştır.) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 4.08.203 tarihli Zaman Gazetesinde yayımlanmıştır.) Üniversitemize bağlı Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinin çeşitli Anabilim

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ MATEMATİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ MATEMATİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 07/02/2017-E.32619 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ *BENF48ZVV* Sayı : 94157705-105.02.09.01 Konu : Lisansüstü Oryantasyon Programı MATEMATİK

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 7000,. 050010, Kararın niteliğine göre Üniversite Yönetim 050001, Kararın niteliğine göre Üniversite Senatosu. 05001 04005, Strateji Geliştirme Daire SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN

Detaylı

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Marmara Ünirsitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Dil Şartı Dil, Doktora için (GSE'de (a ( a (a ( a -Tüm şartları sağlayan sıralamaya

Detaylı

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI (NOT: YATAY GEÇİŞ ŞARTI BAŞVURU ŞARTI İLE AYNIDIR) (Ek:1) ANABİLİM DALI KONTENJANLAR

Detaylı

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP Yük.Lis. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Tezli

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP Yük.Lis. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Tezli VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim I.(Güz) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları Başvuru Tarihi : 01--15 Ağustos 2017 Mesai Bitimine kadar Sınav Tarihi ve Saati :

Detaylı