TARAKLAR GETTING FIBERS INTO SHAPE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARAKLAR GETTING FIBERS INTO SHAPE"

Transkript

1 TARAKLAR GETTING FIBERS INTO SHAPE

2

3 TARAKLAR 4 it s true 6 Teknoloji 12 T-MOVE 15 JUMBO CANS mm 18 T-CON 22 MAGNOTOP 26 Tarak beslemesi 30 Tarama 46 Bakım 48 Sentetik lif tarağı 52 Hijyen ürünleri için tarak 56 Entegre Cer IDF 2 58 T-DATA 60 Tarak Teknik verileri TC Donanım ve opsiyonlar 64 Bakım aletleri 34 Tambur ve şapka 38 Emiş sistemi 39 Tülbent toplama 40 Kumanda ve ayar 42 Kalite denetimi 44 NEPCONTROL 45 FLATCONTROL Trützschler Spinning uygulamamız ile etkileşimli ek değerler yaşayın 1. Uygulamanın indirilmesi Trützschler Spinning uygulamasını Android cihazlar ve iphone ve ipad ile kullanabilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz olarak Google Play Store ( Android 4.1 sürümü) veya Apple App Store ( ios 8 sürümü). SCAN 2. Smartview fonksiyonunu kullanın Trützschler Spinning uygulamasını açın ve açılabilen sayfa menüsünde Smartview fonksiyonunu etkinleştirin. 3. Tarama ve ek bilgileri görme Smartview fonksiyonu ile tarama simgesini içeren tüm sayfayı tarayın. Videoyu oynatmak için ekrana dokunun. İşte hazırsınız.

4 4 Taraklar / it s true ILERI GÖRÜŞ VE SORUMLULUK Biz, teknolojilerimizin ve servisimizin yardımıyla başarılı olmanızı istiyoruz. Buna rağmen tutumumuzu sadece ekonomik hususlara yöneltmiyoruz. Aile şirketi olarak onlarca yıllardan fazla bir süre boyunca işi ve özelliklerini yaşadık, eşlik ettik ve tasarladık. Bu nedenle başarının çıplak sayıların gösterebileceğinden daha fazlası olduğunu biliyoruz. Vurgusu ortak kelimesinde olan iş ortağı Trützschler'i seçenler, sürekli artan bir rekabette olağan olmayan ek değerler elde eder. Fakat bizim görüşümüzde bunlar vazgeçilmezdir. Güvenilir ve yakın Bu şekilde en nihayetinde dördüncü jenerasyonda bizim sözümüzün diğerlerinin sözleşmesiyle eşdeğer olduğunu gösteririz. Biz bilançoları ciddiye alırız fakat bunların etkisi altında kalmayız. Bunun yerine uluslararası üretim ve servis ağımız ile dünya çapındaki tekstil pazarlarında gerçek müşteri yakınlığına değer veriyoruz. Her zaman yenilikçi Uzun vadeli başarıya odaklanmış tutumumuz size, kalıcı olarak mevcut olan bir ortağa sahip olma güvencesi verir. Ve aynı zamanda sürekli olarak, bu kalitede sadece Trützschler'in sağlayabileceği teknik yeniliklerden avantaj sağlama güvencesini de. Uzun lafın kısası: Trützschler ekonomik başarıya değer verir fakat uzun vadeli ortaklıklara daha da fazla.

5 it s true / Taraklar 5 ILE HAREKET ETME Vurgusu avantaj kelimesinde olan müşteri avantajı İyi bir üretim tesisin özelliği ne olmalıdır? Elbette düşük TCO (Total Cost of Ownership). Bazı makine üreticileri bu zorluğa sadece düşük yatırım masrafları ile karşılık veriyorlar. Biz diğer başka bir yol izliyoruz. Kompak ve güvenli Makine teknolojimizin düşük yer gereksinimi ve yüksek güvenlik seviyesi hem doğa hem de kullanıcı için iyidir. Biri düşük üretim ve işletme masraflarına neden olur, diğeri kullanıcıyı işini uygularken korur. Kalıcı olarak verimli Tesislerimiz bilinen uzun ömürlülük ve düşük enerji tüketimi ile ikna eder. Aynı zamanda değerli hammaddelerden mümkün olan en iyi şekilde faydalanırsınız. Akıllı teknolojilerimiz sözde "Üretim atıklarından" dahi ek kullanılabilir lifler elde edebiliyor. Çevre ve hammadde istifadesinin bu özel türünün güzelliği, bundan doğanın ve üretimin eşit oranda faydalanmasıdır. Bir tesisten, tüm üretim prosesi boyunca kalıcı olarak ek değer bekleyen birinin beklentisi yüksektir ve Trützschler müşterisidir.

6 6 Taraklar / Teknoloji Trützschler tarak TC 15 Dört sütun üzerindeki başarı konsepti: Kalite, verimlilik,esneklik ve maliyet Uluslararası rekabette kalitede lider bir konum almak isteyenler, aynı zamanda verimliliği "ayarlamalı" ve değişen taleplere hızlı tepki verebilmelidir. En yüksek seviyede kalite»tarama mesafesinin uzunluğu, kaliteyi belirler«bu gerçeğin uzun zamandır genel olarak bilinmesine rağmen, sadece Trützschler dünya çapında en uzun tarama mesafesine sahiptir. Bu sayede Trütschler tarakları onlarca yıllardır kalitenin ölçütünü belirler. Değerli bir hammadde olan pamuktan en iyi şekilde faydalanılır, bu da neticede verimliliğin artmasına katkıda bulunur. % 15 daha fazla verimlilik 2011 yılında yeni tarak jenerasyonunun piyasaya sürülmesiyle, TC 15'in çok sayıda münferit parçasının aralıksız olarak geliştirilmesi sayesinde verimlilik, TC 11 ile kıyaslandığında tekrar % 15 oranında artırılabilmiş ve böylece en düşük tarama maliyetine ulaşılabilmiştir.

7 Teknoloji / Taraklar 7 TC 11 taraklı tarak tesisi TC 15'in yüksek performans dalinda rakipsiz konum özellikleri şunlardır: T-MOVE ve T-CON sayesinde performans sınır aralığının genişletilmesi Kova değiştirme (kovalar mm ve mm) esnasında daha yüksek sevk hızları Düşürülmüş basınçlı hava tüketimi Üretime oranla en düşük yer işgali alanı En düşük atık miktarı Yeni tülbent toplama Teknoloji, günümüz uygulamasında 400 m/dakikanın belirgin oranda üzerinde sevk hızlarını mümkün kılar. Bu nedenle TC 15'in tülbent toplama ve bant oluşumu, 500 m/dakikaya kadar hızlar için yeniden geliştirilmiştir. Hızlı tepkiler için esneklik Daha fazla seçenek, daha küçük parti miktarları ve moda ürünlere olan değişen talepler, iplikhanelerde de hissediliyor. Üretimde uyarlamalar ve sık parti değişimleri sorunsuz olarak mümkün olmalıdır. Bu talepleri TC 15 örnek bir şekilde yerine getirir. Kalite için gerekli olan tüm ayar parametreleri güvenli ve kolay bir şekilde dakikalar içerisinde uyarlanabilir: Şapka ayarı Tarama segmentlerinin dizilimi Ayırma bıçaklarının ayarı Makine yeniden harekete geçtikten hemen sonra T-CON, halen optimizasyon potansiyeli mevcut olup olmadığını ve mevcut ise, nerede gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtir.

8 8 Taraklar / Teknoloji TEKNOLOJIYI KEŞFET Dokunmatik ekranlı bilgisayar kumandası Sayfa 40 Ayar optimizasyonu gereci T-CON Sayfa 18 Mükemmel sıkıştırma ve en hassas kısa süreli regülasyon için esnek integral besleme donanımı SENSOFEED+ Sayfa 26 Hava tahliyeli ve bir rok parçadan olusan besleme ünitesi tam entegreli elyaf besleyici DIRECTFEED Sayfa 26

9 Teknoloji / Taraklar 9 Hassas şapka ayarlama sistemi PFS Sayfa 35 FLATCONTROL ölçme çubuğu, bir hassas alettir: "Made by Trützschler Sayfa 45 MAGNOTOP manyetik şapka sistemi Sayfa 22 Neps sensörü NEPCONTROL LC-NCT Sayfa 44 Hassas bıçak ayar sistemi PMS Sayfa 29 Tüm uygulamalar için esnek MULTI WEBCLEAN Sayfa 36 Günlük uygulamalarınızda size ölçülebilir avantajlar sağlamak, bizi ileriye iten güçtür kalite ve ekonomiklik bakımından. Fakat ekonomik olarak mümkün olan en yüksek kaliteyi üretmek için iplikhanelere kesin olarak ne yardımcı olur? Çözüm çoğu kez büyük bütünde değil, detayların toplamındadır. Bundan dolayı TC 11 tarağımızı şimdiye kadar en ekonomik olan tarağımızı piyasaya sürülmesinden bu yana sürekli olarak geliştirdik. Sonuç olarak TC 15, % 15 oranında daha fazla verimlilik sunar.

10 10 Taraklar / Teknoloji TRÜTZSCHLER TC 15 TARAĞININ EN Tam entegre elyaf besleyici DIRECTFEED Ayar optimizasyonu gereci T-CON Esnek besleme ünitesi SENSOFEED Hassas bıçak ayar sistemi PMS Vida bağlantısız alüminyum şapka çubukları MAGNOTOP manyetik şapka sistemi Hassas şapka ayarlama sistemi PFS Şapka ölçüm sistemi FLATCONTROL Şapka hızının kademesiz ayarı Yüksek üretimde düzenli tarak beslemesi TC 15'in potansiyelinin maksimum kullanımı için Daha düşük bir bant hassasiyet varyantı için kısa süreli ayarlama Bir çırpıda telef optimizasyonu Hızlı, aletsiz şapka değişimi Doğrudan makinede atölyesiz şapka garnitürü değişimi Saniyeler içerisinde yeniden uygulanabilir şapka ayarlama sistemi Objektif ve hassas şapka ayarı Saniyeler içerisinde lif kalitesine kesin olarak uyarlama

11 Teknoloji / Taraklar 11 ÖNEMLI ÖZELLIKLERI Elektronik tambur freni Neps senörü NEPCONTROL T-DATA Dijital motor kumandaları Yeni tülbent oluşturma ünitesi Spektrogram analizi Kalın yer gözetimi Bakım ve garnitür yönetimi Temizleme ve bakım sürelerini azaltır Nepslerin ve atık parçalarının Online ölçümü İnternet bazlı veri sistemi Bakım gerektirmez ve çok hassas DISC MONITOR kalite sensörü ve pnömatik lif eğirme yardımcısı Spektrogram hatalarında sebebi bulmaya yardımcı olur Bantta kalın yerlerin sayısı çok fazla olduğunda tarağı durdurur Hedefe yönelik bakım desteği 3 brizörlü ön açma ünitesi WEBFEED Yıpratmadan ön açma işlemi için Bir brizörlü WEBFEED İğne veya garnitür silindirleri Girişte kalın yerler ve metale dair denetim Uzun ve kısa süreli ayar sistemi Şapka kılavuzu için özel dişli kayışı Brizör, tambur ve dofer için üstün kalite çelikten üretilmiş TCC'nin birinci sınıf garnitürleri Süper düz yüzeyli aşırı hassas alüminyum elemanlar Emniyet merkezi kilitleme sistemi Sentetik liflerin veya ELS pamukların taranması için Ürününüze mükemmel uyarlama Kaliteyi sağlamak ve tarağı korumak için Tarak bandının mükemmel bir düzgünlüğü için Aletsiz şapka değişimi Uzatılmış kullanım ömrü daha geniş bakım aralıkları sağlar Lif ileten bölgelerde yıpratmadan malzeme iletimi Yüksek iş emniyeti Trützschler taraklarının kullanıcılarının teknik ve teknolojik liderliği korumak için burada listelenmiş olan birçok nokta, uluslararası patentler üzerinden korunmaktadır.

12 12 Taraklar / T-MOVE Kova doldurma istasyonu T-MOVE En dar alanlarda büyük kovalar için hızlı kova değişimi Yeni gelişimlerde Trützschler olarak ilk önce temeli sorgularız. T-MOVE projesinde bu sorulardan biri şuydu: "Kova değişiminde esasen neden kova hareket ettirilmek zorundadır, daha iyi bir çözüm yok mudur?" Bu düşünce, yeni otomatik kova dolum istasyonu için temel fikirdi. T-MOVE konsepti Moving Head'li T-MOVE şerit tablası sol kovayı dolduruyor. Sağ kova değişim başlığı için hazır. Moving Head sag kovayi dolduruyor. Sol kova, boş kova ile degiştirilmeye hazır. Moving Head sag kovayı dolduruyor. Sol kova dolum işlemi için hazır. Moving Head sol kovayı dolduruyor. Sag kova ile değiştirilmeye hazır.

13 T-MOVE / Taraklar 13 Bant beslemesi hareket ediyor kova duruyor Piyasadaki tüm diğer sistemlere karşın devrimci değişim, kovaların değişim esnasında hareket ettirilmemesidir. Bunun yerine şerit tablası bant beslemesi hızlı bir şekilde doğrusal olarak bir kovadan diğerine hareket ettirilir. Bu, ağır, bazen de hasarlı kovaların hareket ettirilmesinde mümkün olandan belirgin oranda daha hızlı ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirilir. Bir diğer avantaj: Her iki kova doğrudan yan yana durabilir. Bu, yerden tasarruf ettirir ve dolu kovadan boş kovaya geçişi kolaylaştırır. Bunun sonucunda değişim işlemi esnasında sevk hızı belirgin oranda artırılır. Başlığın kaydırılması esnasında belirlenmiş bir bant ayrımı gerçekleşir. Tüm bu faktörler TC 15 tarağında yakl. % 1,5 ile % 2,5 arasında bir verimlilik avantajı oluşturur. Avantajlar: Dolum konumunun hızlı değişimi Kova değişiminde daha yüksek sevk hızı Daha az yer gereksinimi JUMBO CANS Tarağın daha yüksek verimliliği Yüksek ekonomiklik % 1,5 % 2,5 Verimlilik avantajı it s true Yerden tasarruf etme JUMBO CANS mm seçilmiş olsa dahi, taraklar arasında daha büyük bir mesafe gerekli değildir. JUMBO CANS mm için T-MOVE, diğer kova değiştiricilerinin mm kovalar için gerek duyduklarından daha az yere gerek duyar. Ayrıca T-MOVE yıllardır Trützschler'de standart olduğu gibi taraklar ve şerit tablası arasında bir kumanda geçidine de izin verir. Bu, kullanıcı için mesafeleri belirgin oranda kısaltır. Zemin altı montaj, kullanımda büyük oranda avantaj sağlar fakat zemin üstü bir montaj da mümkündür. Her bir avantaj toplandığında aşağıdaki geliştirmeler ortaya çıkar: Geleneksel kova değiştirici T-MOVE Kova çapı mm % Kova içeriği kg 53,0 76, % 5 tarak için yer gereksinimi m² 120,5 110,9 % 8,0 Kova değişimi durumunda üretim kg/h % Kova değişimi durumunda sevk hızı m/dak % Kova değiştirme 1/h 3,30 2,34 % 30 Orta pratik üretim kg/h 175,5 179,5 + 2,3 % Tarak verimliliği % 97,5 99,7 + 2,3 % Örnek veriler pamuğun işlenmesini baz alır.

14 14 Taraklar / T-MOVE T-LED yeni uzak göstergesi Daha büyük kovalar daha fazla verimlilik T-MOVE'un yeniden geliştirilmesi esnasında mm kova formatının yanı sıra elbette ki yeni mm JUMBO CANS de dikkate alındı. Daha büyük çaplı bu kovalar değişme sıklığını, kıyaslanabilir mm kovalara nazaran % 30 oranında azaltır. Kolay kova idaresi T-MOVE, tarak kumandası tarafından kontrol edilir. Kullanıcı tüm önemli verileri tarağın renkli dokunmatik ekranında bulabilir. Kovaların dönme düzenekleri zemin altı monte edilir. Bu nedenle kovalar dolum istasyonuna aşırı kolay bir şekilde itilebilir ve çekilebilir. Bir basamak veya eğri bir zeminin aşılması gerekmez. Zemin, bir zemin altı montajına imkan vermiyorsa, T-MOVE komple zemine de yerleştirilebilir. T-LED yeni uzak göstergesi Ek olarak yeni jenerasyon göstergeler mevcuttur: T-LED, en yeni LED teknolojisi bazındadır ve kullanıcı tarafından uzak mesafelerden okunabilir. Bu sistem örn. kova dolumunu görselleştirir. Kullanıcı böylece bir bakışta hangi tarağın en acil olarak yeni bir boş kovaya ihtiyacı olduğunu bilir.

15 JUMBO CANS mm / Taraklar 15 JUMBO CANS mm Yeni ekonomiklik Trützschler'de özel Kovalar ne kadar büyük olursa takip eden makinede verimlilik o kadar yüksek olur. En büyük ekonomik avantaj: Cağlıkta % 43 daha uzun kullanım süreleri, ayar hattında veya Superlap'te durma sürelerinin azalmasına neden oluyor. Verimlilik % 1,5 % 2 oranında artırılabiliyor.

16 16 Taraklar / JUMBO CANS mm JUMBO CANS mm Daha az taşima, daha az şerit birleştirme daha fazla kalite it s true Yeni Trützschler JUMBO CANS'LERDE % 43 daha fazla tarak bandı Kovalardaki dolum miktarı eğirme prosesinde çok sayıda faktörü etkiler. Kovaların daha büyük boyutları aşağıdakileri olumlu etkiler: Verimlilik - takip eden makinenin cağlık kısmında akiş - kovaları doldururken Miktar - kova taşımalarının - gerekli kovaların Daha düşük personel maliyetleri Kalitenin iyileştirilmesi Kova başına % 43 daha fazla tarak bandı mm çaplı bir kovaya karşın yeni mm çaplı formatta bir kova, % 43 daha fazla tarak bandı alır. Mantıklı sonuç olarak kova değişimi için durma süreleri % 43 oranında azaltılır. Sonuç: daha iyi bir toplam tarak verimliliği. % 30 daha az kova nakliyeleri Dolu kovalar taraktan ön hata nakledilmelidir. Yılda t üretim yapan bir iplikhanede bunlar yılda 'dan fazla veya her saat yakl. 24 nakliye işlemi demektir. Yeni kova formatı ile bu sadece saatte 17 kova nakliyesi demektir. 76 kg'lık tarak bandı ağırlığında dahi (1.000 mm'lik kovadan 23 kg daha fazla) kovalar, kolay hareket ettirilebilir bilyeli nakil tekerlekleri ile basitçe düz hangar zeminleri üzerinde hareket ettirilebilir. Aynı malzeme stoklamada daha az kova Arızasız bir işletim için üretim adımlarının arasındaki malzeme tamponları mantıklıdır. Tamponda aynı miktarda bir malzeme için yeni kova konsepti sayesinde doğal olarak daha da az kova gereklidir. Azaltılmış personel gereksinimi Katrakta daha az kova nakliyeleri ve daha az kova değişimi, personel gereksinimi azaltır veya personel verimliliğini artırır: Bir kişi daha fazla hat/tarak kumanda edebilir. % olarak verimlilik 600 mm mm mm Hattın verimliliği, kova formatı büyüdükçe artar Banda yanaştırma/yıl Daha az banda yanaştırma, iplikte hataları azaltır Kova, ayar hattının katraktında Banda birleştirmelerin azaltılması kaliteyi artırır Cağlıkta % 30 daha az kova değişimi doğal olarak % 30 daha az şerit birleştirme ve böylece % 30 daha az muhtemel hata kaynağı demektir t yıllık üretim yapan örnek iplikhanemizde, ön hatta adet daha az banda yanaştırma gereklidir. İşletmeden kaynaklanan sebeplerden dolayı mm'lik Üretim t/yıl 600 mm mm mm Kova, ayar hattının katraktında kg malzeme stoklama için gerekli olan kovan ve alan tasarruf edilmiş banda yanaşma/yıl, kaliteyi hissedilir oranda artırır. it s true mm ile 19 kova, gerekli olan alan: yakl. 20 m mm ile 13 kova, gerekli olan alan: yakl. 20 m 2 kovalar kullanılamıyorsa, 1500 mm'lik daha yüksek mm'lik kovalar bir alternatif olarak düşünülebilir. Bunlar yakl. % 25 daha fazla hat bandı kapsar. Bu çözümde sadece özel olarak Trützschler'de bulunur.

17 JUMBO CANS mm / Taraklar mm çapa kadar, mm yüksekliğe kadar bu yeni kova boyutlarını size sadece Trützschler sunar. Bunun sonucu, belirgin oranda daha yüksek toplama kapasitesi ve daha fazla ekonomiklik. 66 kg / m YÜKSEKLIK mm TRÜTZSCHLER'DE ÖZEL + %14 YÜKSEKLIK mm + % kg / m + % kg / m + %9 + %9 YÜKSEKLIK mm 15 kg / m 26 kg / 53 kg / m m 76 kg / m + % 73 + % % 43 + % %3 + %192 YÜKSEKLIK mm 13 kg / m + %77 23 kg / m TRÜTZSCHLER'DE ÖZEL JUMBO CANS ÇAP 450 mm ÇAP 600 mm ÇAP mm ÇAP mm

18 18 Taraklar / T-CON T-CON, gerekli olan tüm değerleri sağlar Mükemmellik ve üretimi ölçülebilir oranda artırma Bir tarağın tüm potansiyelinden sonuna kadar faydalanmak bu, her iplikhanenin hedefidir. Daha yüksek üretimin ve daha fazla kalitenin anahtarı, çalışma elemanlarının optimum ayarında mevcuttur. Günlük işletimde optimum bir üretimi engelleyen çok çeşitli faktörler mevcuttur. İşletim "hissiyata göre" optimum bir şekilde yürüse dahi algılanmayan, işlenmemiş potansiyeller mevcuttur. Bunun sebepleri çoğu kez çok bayağıdır: Soğuk durumda tarakta yapılan ayarlar "Deneyim bazlı" ayarlar Çevre sıcaklıklarının değişiklikleri. Bu arıza faktörlerine karşı bir etki yaratmak için geleneksel taraklarda, ilgili güncel durumu gerekli yerlerde güvenilir bir şekilde ölçme imkanı yoktur. Çözüm bilgide ve değerlendirmededir Patentli Trützschler T-CON tüm üretim ve kalite için gerekli olan yerlerde, sağlam fakat hassas sensörleri ile örn. tambur, şapka ve sabit tarama elemanları arasındaki mesafe gibi tüm karar için gerekli olan, olağan GERÇEK parametreleri ölçer. Sonuçlar tarak makinesinin ekranında gösterilir ve hangi ayarların düzeltilmesi gerektiğini gösterirler. Tarağın mükemmel ayarı ve böylece optimum bir üretim daha kolay elde edilemez. Teorik olarak mümkün olan ideal çizgiye yakın üretimler T-CON, garnitürlere temas etmeden en dar ayarları mümkün kılar. Geleneksel taraklar genel olarak ayarlanmış güvenlik rezervleri nedeniyle üretim potansiyelinizi ciddi oranda azaltır. Buna karşın T-CON, herhangi bir risk almadan üretimleri ideal bir çizgiye çekme imkanı sunar. İplikteki IPI değerlerini % 10 düşürme T-CON kalitenin de artmasını sağlar: Ölçüm değerlerinden, iplik kalitesinin geliştirilmesine kadar etki eden bilgiler elde edilebilir. Ekranda optimizasyon olanakları kolay anlaşılır bir şekilde gösterilir. Bu esnada lif tipi ve üretim yüksekliği dikkate alınır.

19 T-CON / Taraklar 19 SCAN Animasyonda T-CON ile optimizasyonun uygulama şekli gösterilir. Smartview ile sayfa tarama.

20 20 Taraklar / T-CON Ancak T-CON tüm potansiyelin elde edilmesini sağlar İşletim esnasında tarak ayarını hedefe yönelik olarak uyarlama Tarama elemanlarının birbirlerine olan mesafeleri bir tarağın en önemli ayarları olarak varsayılır. Bunlar önemli derecede tarama ve böylece iplik kalitesinden sorumludur. Elemanların ayarı makinenin durduğu yani mümkün olduğu kadar soğuk olduğu konumda yapılmaktadır. İşletim esnasında örn. merkezkaç kuvvetleri veya sıcaklık artışları tarağın tarama aralığını belirgin şekilde değiştirir. Bu üretim esnasında değiştirilen ayarlar T-CON olmayan taraklarda bilinmez ve böylece kalitenin geliştirilmesi veya üretimin artırılması için dikkate alınamaz. Ayar optimizasyon sistemi T-CON, taramada tam potansiyeli elde eder. Beş T-CON fonksiyonu Mavi arkaplanlı alanlar T-CON tarafından tespit edilen optimizasyon önerilerini tespit eder. T-CON ACTUAL T-CON temas denetimi T-CON mesafe optimizasyonu T-CON işletim durumu analizi T-CON Spacer İşletim esnasında tarama kalitesi için en önemli proses boyutunun gösterimi Garnitür temasına karşı en üstün güvenlik Kesin ayar verileri sayesinde optimum lif kalitesi Kontrollü ayarlama için ön koşul Hızlı, kesin olarak yeniden uygulanabilen ayarlama T-CON'un değerlendirdiği bilgiler: Temaslar Sıcaklıklar Devir sayıları PMS Ayar PFS Ayar T-CON Şerit numarası Üretim Malzeme Sevk hızı Ayarlar

21 T-CON / Taraklar 21 Tarak ayarlarını tam hesaplama ve optimizasyon önerisi T-CON sürekli olarak bir işletme durumu analizi uygular. Özel sensörler, tüm gerekli yerlerden değerli ölçüm değerleri toplar: örn. güncel sıcaklıklar veya silindirlerde devir sayıları. T-CON yazılımının tarak kumandasına entegrasyonu sayesinde tarak kumandası ekranında tarama elemanlarının güncel mesafeleri görüntülenebilir. T-CON, güncel olarak işlenen liflere bağlı olarak bir ayar optimizasyonu önerir. Hızlı ve verimli ayar optimizasyonu Şapka mesafesi örn. hassas şapka ayar sistemi PFS vasıtası ile saniyeler içerisinde değiştirilebilir üretim esnasında dahi. T-CON, yeni işletim durumunu anında tespit eder ve gösterir. Sabit tarama segmentlerinin ayarı da ölçüm cihazı kullanmadan birkaç dakikada optimize edilir. Bunun için sadece T-CON Spacer hassas, renk kodlu işaretlenmiş kalınlık levhaları değiş tokuş edilmesi gereklidir. Bu sensör tarama elemanları arasında temasları tespit eder. Garnitür hasarlarına karşı güvenli koruma T-CON ayrıca, çok dar ayarlara karşı uyararak garnitürlerin korunmasını da sağlar. Hatta iki tarama elemanının tam çelik garnitürleri birbirlerine temas edecek olursa, bir hasar oluşmadan tarak derhal kapatılır US$ daha az işletme maliyetleri % 10 daha fazla üretim İplikte % 10 daha az IPI değerleri it s true T-CON Spacer'ler birkaç el hareketiyle değiştirilebilir ve böylece tarama segmentin yeniden uygulanabilir bir şekilde ayarlanmasına izin verir. Bu sensör dokunmadan tambur sıcaklığını ölçer.

22 22 Taraklar / MAGNOTOP MAGNOTOP Optimum bir şapka donatımı bu kadar kolay olabilir Kalitenin eşit düzeyde kalması için şapka garnitürlerinin düzenli olarak değiştirilmesi şarttır. Trützschler bu amaç için Trützschler Card Clothing ile birlikte, patentli MAGNOTOP sistemini geliştirmiştir. MAGNOTOP bir şapka atölyesini gereksiz kılar ve şapka çubuklarının kullanım ömrünü bir bileme evresi kadar uzatır. 1) Garnitür şeritleri baştan itibaren mükemmel oturur çünkü aşırı güçlü Neodym mıknatısları, garnitür şeritlerini şapka çubuğu üzerinde sabitler ve böylece toleransları azaltır. Her garnitür değişimi ekonomik öncülüğü daha da büyütür Şapka garnitürlerinin düzenli olarak değiştirilmesi, kalitenin eşit kalması için şarttır. Patentli MAGNOTOP sistemi, garnitür şeridinin aletsiz olarak değiştirilmesinin kolay ve hızlı uygulanmasını sağlar. İşçilik maliyetlerine bağlı olarak tarak makinesinin her yeni garnitür donanımında, US$ tasarruf edilebilir US$ şapka atölyesi için tasarruf edilir. it s true Bir şapka atölyesine yapılacak yatırım (genel olarak US$ arası) böylelikle tamamen ortadan kalkar MAGNOTOP sisteminin kullanımı sayesinde, diğer kaçınılmaz ek giderler de ortadan kalkar: Yedek şapka setlerine gerek kalmaz Garnitür yenileme için servis masraflarına gerek kalmaz Taşıma giderlerine gerek kalmaz 1) Yakl kg tarak bandına denktir SCAN Video, MAGNOTOP garnitürlerinin kolay değişimini gösterir. Smartview ile sayfa tarama.

23 MAGNOTOP / Taraklar 23

24 24 Taraklar / MAGNOTOP MAGNOTOP şapka garnitürleri Tekrar daha hızlı üretime hazır Bugüne kadar garnitürlerin değiştirilmesinde 84 şapka çubuğunun her birinin altı defa elden geçmesi gerekiyordu. MAGNOTOP sisteminde buna sadece bir kez ihtiyaç var personel zaman gereksinimi yaklaşık 14 saatten 2 saatin altına düşer. Şapka garnitürlerini iki saatten daha az bir sürede değiştirme it s true Aletsiz şapka garnitürü değişimi Patentli MAGNOTOP şapka garnitürlerinde şerit halinde Neodym yüksek enerjili mıknatıslar kullanılır. Garnitür şeritlerinin arka tarafında kesin olarak uyan, ince metal şeritler bulunmaktadır. Garnitür şeritleri şapka çubuğuna yerleştirilir yerleştirilmez otomatik olarak kesin pozisyonlarını alırlar ve güvenli bir şekilde sabitlenirler manyetik kuvvetler, meydana gelen tarama kuvvetlerinin çok kat üstündedir. Sabitleme bu şekilde çalışma açısından tamamıyla güvenlidir, diğer taraftan garnitür şeritleri çok az bir kuvvetle şapka çubuğundan çıkarılabilir. Yeni bir şapka garnitürünün mükemmel tel uçları korunur çünkü şapka garnitürü değişimi sonrası bir seviye eşleme bilemesine gerek kalmaz. Klasik bir şapka garnitürünün değişimi çok zaman ve maliyet gerektirir. MAGNOTOP daha fazla hızlılık ve maliyet verimliliği sağlar. Sistem, en güçlü sabit mıknatıs olarak bilinen Neodym mıknatıslarını kullanır: Bir sigara kutusundan daha küçük bir Neodym mıknatısı, hiç sorun yaratmadan 100 kg'lık ağırlıkları kaldırabilir ve/veya tutabilir.

25 MAGNOTOP / Taraklar 25 Daha az masraf, daha fazla kalite Doğrudan taraktan şapka garnitür servisi Belirgin oranda kalite artışı MAGNOTOP sisteminin patentli sabitlemesi toleransları da dengelemektedir. Bu sayede şapka garnitürünün hassas ayarı daha kolaylaşır, böylece daha iyi taraklama sonuçları elde edilir ve liflerdeki neps oranı azaltılır. Daha uzun kullanım ömrü Klips montajı nedeniyle deformasyonlar normalde, MAGNOTOP otomatik olarak mükemmel oturduğundan MAGNOTOP'ta gerek kalmayan bir dengeleme bilemesi gerektirir. Bu sayede şapka çubuklarının kullanım ömrü birer bileme evresi uzar. Garnitür şeritleri güç sarfetmeden ve aletsiz olarak değiştirilebilir. Daha fazla zaman ve maliyet verimliliğine giden yol Tambur veya dofer garnitürlerini doğrudan mahalinde değiştirmek günümüzde artık standarttır. MAGNOTOP komple şapka garnitür değişimini kolay ve doğrudan tarakta yapılmasını mümkün kılar. Bir bakışta MAGNOTOP avantajları Yüksek hassaslık sayesinde daha iyi iplik kalitesi Bir şapka atölyesi için yatırıma gerek kalmaz, bunların işletimi için masraf yapılmaz ve/veya Harici hizmet tedarikçilerinde servis masrafları yok Bir veya birden fazla yedek şapka çubuğu takımların için yatırıma gerek yok Yedek şapka takımlarının stoklanmasına gerek yok Yeni garnitürün sarılmasından sonra bileme yok Nakliye masrafı yok, basit lojistik Diğer garnitür tiplerinin kolay test edilmesi Yeni şapka garnitürü tiplerinin hızlı ve kolay denenmesi de diğer bir avantajdır. Şimdiye kadar kullanılan, halen kullanılabilir durumda olan MAGNOTOP garnitür şeritleri her zaman yeniden kullanılabilir. SCAN Animasyon MAGNOTOP garnitürlerinin sabitlenmesindeki avantajları gösterir. Smartview ile sayfa tarama Alüminyum şapka çubuğu 2 Garnitür şeridi 3 Yapışkan ve dengeleme katmanı 4 Neodym mıknatıs 5 İnce metal taşıyıcı 2 Klipsli standart sistem MAGNOTOP sistemi

26 26 Taraklar / Tarak beslemesi DIRECTFEED ve SENSOFEED+ Kalite optimum elyaf beslemesinde başlar»başından itibaren kalite«trützschler'in ilkelerinden biridir. Bu nedenle optimum bir elyaf beslemesine büyük değer veririz. 1 2 DIRECTFEED ile 'den fazla tarak sevk edildi Geleneksel taraklarda yanlış veya optimum ayarlama yapılmamış olması nedeniyle henüz beslemede yanlış planlamalar ortaya çıkabilir. TC 15'de DIRECTFEED elyaf besleyici entegre edilmiştir. Tarağın çıkış ve besleme silindiri aynıdır, böylece henüz beslemede bilinen Trützschler kalitesi başlar. 3 DIRECTFEED çift hazne prensibi, yüksek bir malzeme rezervi için belirgin oranda daha fazla bir hacim sağlar. Alt haznenin özel geometrisi ve uzatılmış malzeme girişi mükemmel şerit CV değerlerinin temelini oluşturur. Doğrudan aralıksız olarak emilen hava tahli Elyaf besleyici DIRECTFEED 1 Yeni büyük hacimli üst hazne 2 Entegre hava dağıtıcı 3 Giriş silindiri, tarağın besleme silindiri ile elektrikle bağlanmış 4 Güvenli sıkıştırma için hareketli besleme ünitesi 5 Malzemeye hasar vermeyen iğnelemeli açıcı silindir 6 Entegre fanlı kapalı hava sirkülasyonu 7 Kendi kendini temizleyen hava çıkış hücresi 8 Esnek ünite SENSOFEED+

27 Tarak beslemesi / Taraklar 27 ye hücresi doğrudan giriş silindirinin önünde bulunur; çünkü esas tülbent oluşumu tam burada gerçekleşir besleme silindiri sıkıştırma yerinin sadece birkaç santimetre önünde. SENSOFEED+ Tülbent, esnek besleme ünite SENSOFEED+ üzerinden kontrollü bir şekilde ön açma ünitesi WEBFEED'e yaklaştırılır. Yoğunlaştırılmış elyaf tülbenti buradan bıçak şeklinde tasarlanmış tekne ucuna beslenir. Bu ucun malzemesi, malzemeler kalın bir şekilde beslendiğinde kısmi, elastik bir deformasyon sağlar. Bu deformasyon sadece milimetrenin birkaç yüzde biri kadardır ve ünitenin toplam sapmasına neredeyse hiç etki etmez. Hassas gerçek değerler, etkili kısa süreli bir ayarlamayı mümkün kılar. Malzeme kalın bir şekilde beslendiğinde bu yerde ünite kenarı minimum oranda deforme olur. Simülasyonda etki eden kuvvetler renkli olarak belirtilir.

28 28 Taraklar / Tarak beslemesi WEBFEED Zarar vermeyen ve etkili elyaf çözümü Standart brizörler ile kıyaslandığında WEBFEED sistemi sıraya dizilmiş bir büyük veya üç küçük açıcı silindiri ile zarar vermeyen elyaf çözümü ve eşit oranda ince bir elyaf oluşumu sağlar. Liflerin bu ön açma işlemi tarak prosesi için belirleyici bir etkendir. 3 brizör birinci brizör: İğneler 3 brizör birinci brizör: Tam çelik garnitür 1 büyük brizör: İğneler örn. pamuk yüksek üretimler örn. karışık iplikler pamuk / sentetik lifler örn. sentetik lifler + ELS pamuklar Elyaf boyutu Kapsam hızı Garnitür inceliği Garnitür kesme açısı Özel çelikten üretilmiş iğneler sayesinde 20 kez daha uzun kullanım ömrü (tam çelik garnitürleri ile kıyaslandığında) Maksimum bir lif koruması için kademeli açış (3 silindirli WEBFEED)

29 Tarak beslemesi / Taraklar 29 Hassas bıçak ayar sistemi PMS-M Bir çırpıda ayarlama Döngüsel ayar sayesinde bıçak ucu her zaman iğnelere en uygun mesafede kalır Besleme silindiri 2 Ayar kızağı bıçak ile birlikte iğne silindirinin merkezinin etrafında bir dairesel yol üzerinde hareket eder 3 Kol ile bıçağın konumu bir çırpıda değiştirilir 4 Aralıksız emiş sistemi, tarağı bu bölümde de temiz tutar 4 TC 15'in birinci temizleme bölgesi, WEBFEED sisteminin birinci silindir bölümünde bulunmaktadır. Orada bilinen hassas bıçak ayarlama sistemi PMS, optimum bir telef birleşimi sağlar. Ayırma bıçağı saniyeler içerisinde ve kademesiz olarak tarak çalışır durumdayken ayarlanabilir. Bıçak uzunun iğnelere olan mesafesi her konumda tam olarak aynı kalır çünkü bıçak daire şeklinde iğne silindirinin merkezi etrafında hareket eder. Yeni ayarın başarısı doğrudan, şeffaf emiş kanallarına bir bakışta görülebilir. Motorlu PMS-M Saniyeler içerisinde mükemmel ayara Büyük avantajlı küçük bir adım motoru: daha fazla kullanıcı dostluğu ve ayarda daha yüksek hassasiyet. TC 15'in dokunmatik ekranı üzerinden WEBFEED'in 1. silindirine ait bıçak, makine çalışır durumdayken kesin olarak ayarlanabilir. Tüm değerler partiye göre kaydedilebilir. Bir malzemeden diğer malzemeye aşırı kısa geçiş için PFS-M (bkz. sayfa 35) ve PMS-M'nin ayar değerleri ve ayrıca tambur ve WEBFEED silindirinin devir sayıları partiye göre kumandanın hafızasına kaydedilebilir. Bu küçük adım motoru, bıçağı dairesel biçimde WEBFEED sisteminin ilk silindirinin orta eksenine ayarlar.

30 30 Taraklar / Tarama Sadece Trützschler'de: 5,3 m 2 Kalite ve ekonomikliğin mükemmel oranı TC 15 tarak makinesine Trützschler'i farklı kılan her şeyi kattık: 125 yılı aşkın tecrübe, birinci sınıf mühendislerden oluşan bir ekibin yanı sıra, sayısız analizler, simülasyonlar ve pratik denemeler. Sonuç, en yüksek kalite standartlarını yerine getirerek üretilmiş piyasadaki en verimli taraktır. Performans fiyat oranı [1 m tarak = 100] Diyagram, en iyi performans fiyat oranının 1,25-1,30 m aralığında elde edildiğini gösterir. TC 15, 1,28 m'lik çalışma eni ile tam olarak bu aralıkta bulunmaktadır. 0,7 1,0 1,5 Çalışma eni [m] Daha uzun tarama bölümü = daha fazla kalite»liflerin tambur üzerinde geride bıraktıkları yol ne kadar uzun olursa, tarama kalitesi o oranda artar.«bu kalite formülüne göre sadece, 2,8 metreden fazla bir tarama uzunluğuna sahip olan TC 15 maksimum kalite için şartları sağlar. Şapka çubuklarının ideal sayısının yanı sıra ayrıca yeterli sayıda tarama segmanları ve temizleme üniteleri çalışabilir. Kusurları % 10 azaltma Patentli kalite optimizasyon sistemi T-CON ile bağlantılı olarak TC 15'de kusurların sayısı % 10 oranına kadar düşürülebilir. Tasarruflu Yeni TC 15'in teknik kaliteleri etkileyicidir. Ekonomik verimlilik açısından da ikna edicidir. en iyi performans fiyat oranı en düşük işletme masrafları Düşük yatırım maliyetleri* 4,10 m'lik tambur çevresi sayesinde en üstün kalite seviyesindeki 1,28 m'lik tarama eninden elde edilen avantajlar, yatırım maliyetlerine bakıldığında da görülür. Trützschler taraklarının dünya çapında kabul edilen yüksek kullanım ömrünün üzerine yatırım maliyetlerini 1 kg üretilmiş tarak bandına dönüştürülmüş olarak eklenirse, TC 15 en düşük oransal yatırımı sunar: daha az tarağa ihtiyaç vardır. daha küçük bir bina boyutu En düşük işletme masrafları* TC 15'in Life-Cycle masrafları, benzersiz hızlılıkta bir Return of Investment sağlar. Enerji, filtre US$ her yıl tasarruf etme! ve bakım masrafları bölümlerinde yılda yakl US$'lık tasarruflar elde edilir. * yakl. 14 tarak, yılda çalışma saatinde 140 kg/h. 65 USct/lbs'lik pamuk fiyatına satın alınmış olan hammadde kullanımı yakl t'dur. it s true Daha fazla tarama eni = daha fazla verimlilik»eşit silindir geometrisinde daha fazla en, verimliliği artırır.«uygulamadan elde edilen deneyimler 2011 yılından bu yana şunları onaylar: 1,28 m'lik çalışma eni, verimlilik ve ekonomiklik arasındaki mükemmel dengeyi sunar. Daha fazla en isteği, hassasiyete dair talepler ve dönen kütlelerin ekonomik üretim maliyetleri için kontrol edilmesi tarafından sınırlanır.

31 Tarama / Taraklar 31

32 32 Taraklar / Tarama Sadece TC 15'de Maksimum üretkenlik: 3,7 m 2 'lik en büyük»aktif tarama alanı«1,28 m Trützschler tarak makinelerinin 1,28 m genişliği, yoğun geliştirme çalışmalarının bir sonucudur. Daha büyük bir genişlik güncel yapı ve üretim metotları ile artık ekonomik olmaktan çıkar. İşlenecek olan miktarlar hassasiyet ve böylece bant kalitesinde düşmeler anlamına gelirdi. Diğer yandan daha dar bir genişlik değerli verimlilikten feragat etmek olurdu. Üretim esnasında verimlilik artışına katkıda bulunan ve aynı zamanda adı üzerinde Trützschler bant kalitesini sağlayan bir hassasiyet ölçüsü mümkün kılınmıştır. Analiz dolayısıyla birçok şeyin yanı sıra T-CON ölçüm verilerinin yardımıyla yeni tarama jenerasyonu TC 15 için tüm çalışma elemanlarının daha yüksek hassasiyeti, geliştirilmiş bir tülbent toplama ve optimize edilmiş garnitürler sayesinde, zaten belirgin oranda artırılmış verimlilik, % 15 daha da artırılabilmiştir. "aktif tarama alanı [m 2 ] 4,0 3,0 2,0 2,1 0,5 2,4 0,5 3,0 0,6 0,5 1,8 3,7 1,1 1,5 "aktif tarama alanı 1,1 1,3 1,0 1,1 Ön tarama 0 0,5 0,6 diğer tarak üreticileri 0,6 TC 15 Şapka Son tarama

33 Tarama / Taraklar 33 Sadece TC 15'de 2,8 m'lik en uzun tarama mesafesi sayesinde maksimum kalite Ön tarama Şapka Son tarama Trützschler TC 15 tarak makinesi piyasada bulunan en uzun taraklama bölümüne sahiptir. 2,8 m'lik uzunluk ön tarama alanının, hareketli şapkanın ve son tarama hattının en uygun şekilde bölünmesini mümkün kılar. Burada lif tülbentinin maksimum kalitesi oluşur. Hareketli şapkanın özel bir anlamı vardır: En uygun sayıdaki şapka çubukları hem temizlemede hem de neps ve kısa liflerin tahliye edilmelerinde etkin bir rol oynar. Hareketli şapkanın en uygun şekilde çalışabilmesi için lif tülbenti ön tarama bölümünde temizleme ve tarama elemanları ile mükemmel bir şekilde hazırlanır. Tarama işleminin daha yoğun ve böylece verimliliğin daha büyük olabilmesi için ön açma mümkün olduğunca yüksek yapılır. Daha da temiz bir bandı ve daha yüksek bir lif paralelliğini büyük son tarama bölümü sağlar. 3,5 Tarama uzunluğu Tarama uzunluğu [m] 3,0 2,0 2,1 0,5 1,1 2,4 0,5 1,3 2,0 0,4 1,2 2,8 0,8 1,2 Önemli olan ön ve son tarama bölgesindeki ve ayrıca şapkadaki doğru dengedir. 1,0 0 0,5 0,8 0,6 0,4 diğer tarak üreticileri TC 15 Ön tarama Şapka Son tarama

34 34 Taraklar / Tambur ve şapka Şapka çubuklarının değiştirilmesi 1 saat, 0 alet 1 Her bir şapka çubuğu, hafif ve şeklini oldukça koruyan aşırı sağlam alüminyum profillerinden oluşur. Bir kam üzerinden şapka çubukları doğrudan, mükemmel bir iletim sağlayan iki dişli kayışı ile bağlanmıştır. Şapka çubuğunun uçlarında sert metal pimler özel bir plastik bant üzerinde kayarlar. Bunların hepsi tek bir montajcının komple şapka değişimini aletsiz bir saatten az bir sürede gerçekleştirebilmesini sağlar Trützschler şapka çubuğu milyonlarca kez kanıtlanmış 1 Optimize edilmiş, hafif alüminyum profil 2 Şapka garnitürü 3 Aşınmayan sert metal kayma çubukları 4 Plastik taşıyıcı 5 Temizleme keçesi kayan plastiği temiz tutar Şapka çubukları aletsiz olarak kolayca dişli kayışın kamına yerleştirilebilir. 300 Zaman [dak] Bir uzaktan kumanda üzerinden şapka, servis çalışmaları için tarak dururken hareket ettirilebilir. 0 Geleneksel yüksek performanslı tarak TC 15 Şapka çubuklarının ayarı Şapka çubuklarının değiştirilmesi Şapka çubuklarının değiştirilmesi için bir kişinin sadece yakl. bir saate ihtiyacı vardır.

35 Tambur ve şapka / Taraklar 35 Hassas şapka ayar sistemi PFS Şapka ayarını bir çırpıda optimize etme 4 5 Hassas şapka ayarlama sistemi PFS 1 Metal esnek levha 2 Aşınmayan özel plastik sürgülü ray 3 Ayar kolu 4 Aşırı hassas alüminyum şapka çubukları 5 Şapka tahriki için kam dişli kayışı 6 Mesafe ayarı doğrudan bir ölçek üzerinden okunabilir Otomatik olarak daha hızlı: şapkanın ayarlanması Tüm şapkanın tambura merkezi olarak ayarlanmasını Trützschler şapka ayar sistemi PFS sağlar. Saniyeler içerisinde şapkayı tam olarak belirlenmiş ölçüde ayarlar. Bu ilk ayardan sonra PFS sistemi, mesafelerin bir garnitür setinin tüm kullanım ömrü boyunca kesin olarak korunmasında katkıda bulunur. Şapka ölçüm sistemi FLATCONTROL TC-FCT, ek olarak mükemmel bir temel ayarı kolaylaştırır. Temel ayar bir kez uygulandıktan sonra, çalışma konumunda bulunan tüm şapka çubuklarının tambura olan mesafesini büyütmek veya küçültmek için tarağın her tarafından bir kol çevirmek yeterlidir. Güncel ayar, temel ayara ilişkin, bir ölçek ile gösterilir. Motorlu PFS-M Merkezi olarak kumanda edilen hassaslık TC 15'in dokunmatik ekranı üzerinden PFS-M ile şapka sistemi saniyeler içerisinde üretim esnasında motorik olarak ayarlanabilir hassas ve yeniden uygulanabilir bir şekilde. PFS-M, çalışan tüm şapka çubuklarının tambura olan mesafesinin aynı oranda büyümesini veya küçülmesini merkezi olarak sağlar. Ayarlama buna göre gösterilir ve tüm diğer ayarlar gibi parti deposu üzerinden yönetilebilir. Tarağın her iki tarafından bir adım motoru şapka ayarını değiştirir.

36 36 Taraklar / Tambur ve şapka MULTI WEBCLEAN Tarama şartlarını esnek bir şekilde uyarlama MULTI WEBCLEAN sisteminin üç elemanı Temizleme elemanı Küçük kir parçacıklarının, tohum parçalarının, toz tanelerinin ve lif parçalarının atılması için esintisiz emilen kapağı olan bir kabuk bıçağı. Tarama elemanı Tarama elemanı, bir dizi farklı garnitür tipleri ve inceliklerle konuma ve liflere bağlı olarak donanabilen bir taşıyıcıda (TWIN TOP) iki garnitür şeridinden oluşur. Life, üretim yüksekliğine ve hedeflenmiş kaliteye bağlı olarak tarama şartları uyarlanmalıdır. Bunun kolay ve hızlı bir şekilde elde edilebilmesi için MULTI WEBCLEAN sistemi, tamburun ön ve son tarama bölümüne onar özel elemanın takılmasını mümkün kılar. Bu durumda sadece birinci ve sonuncu elemanlar belirlenmiştir, geriye kalan sekiz eleman ilgili uygulamaya uygun olarak düzenlenir. Kapama elemanları Ön ve son tarama bölümündeki sekiz değişken konumdan biri boş kalırsa, bir kapama elemanı monte edilir.

37 Tambur ve şapka / Taraklar 37 MULTI WEBCLEAN uygulamaya özgü temizleme, tarama ve kapama elemanlarından oluşur. Dakikalar içerisinde değişim Bir kez kesin olarak ayarlanmış elemanlar söküldükten sonra dahi tekrar kullanılacaklarında bir kez daha ayarlanmadan tekrar çalıştırılabilir. Özel olarak geliştirilmiş sabitleme yapı parçaları önceki ayarı sabitler. Prensip olarak her elemanı 16 konumun her yerine monte etmek mümkündür. Teslimat esnasında tarak, öncesinde özel olarak tanımlanmış olan bir konfigürasyona sahiptir. SCAN Video, hızlı ayar optimizasyonu için Spacer kullanımını gösterir. Smartview ile sayfa tarama.

38 38 Taraklar / Emiş sistemi Aralıksız olarak etkili emiş İşletme maliyetlerinden tasarruf etme kaliteyi artırma Tüm gerekli yerlerde aralıksız emiş, yüksek üretim şartları altında dahi optimum bir toz giderme sağlar. Bu standart TC 15'de de güvenilir bir şekilde daha fazla temizlik, ekonomiklik ve verimlilik sağlar. Özellikle -740 Pa'lık düşük bağlantı vakumu ve sadece m³/h'lik düşük hava gereksinimi aralıksız emişi bu kadar ekonomik yapar. Hava gereksinimini diğer üreticilerin tarakları ile gerçekçi bir şekilde kıyaslayabilmek için bu, tarak üretimini baz almalıdır. Her bir kanal elemanı akım bakımından optimize edilmiş olduğundan bu değerlere ulaşılabilinir. Etki, emiş kapaklarının şeffaf kanal parçalarında tarak hareket halindeyken etkileyici bir şekilde görülebilir. Enerji masrafları US$/yıl Filtrelerde yılda US$ daha az elektrik masrafları (daha az atık hava, daha düşük vakumlar) saat/yıl 0,112 US$ / kwh it s true diğer taraklar TC 15 Karşılaştırma: diğer taraklar TC 15 Örnek: m 3 /h, Pa'da m 3 /h, -740 Pa'da 14 tarak, 140 kg/h [m 3 /h] Atık hava miktarı [Pa] Bağlantı vakumu Emiş kanallarının sabitlenmesi için herhangi bir alet gerekmez. Çekme ve/veya takma işlemi bir hızlı değiştirme sistemi ile uygulanır Düşük atık hava miktarları ve bağlantı vakumları nedeniyle işletme maliyetleri belirgin oranda azalır. 0 diğer taraklar TC 15

39 Tülbent toplama / Taraklar 39 Yenilikçi tülbent toplama Teslimat hızı önemli olduğunda Teknoloji, günümüz uygulamasında 400 m/dakikanın belirgin oranda üzerinde sevk hızlarını mümkün kılar. Bu nedenle TC 15'in tülbent toplama ve bant oluşumu, 500 m/dakikaya kadar hızlar için yeniden geliştirilmiştir. Entegre pnömatik bir lif eğirme yardımcısı, yeni tülbent toplamanın kumandasını çok kolaylaştırır TC 15 için tülbent toplama 1 Toplama silindiri 2 NEPCONTROL için profil 3 Ezici silindirler 4 Çapraz bant 5 Pnömatik lif eğirme yardımcısı 6 Kalite sensörü DISC MONITOR 7 İyi erişim için büyük kapak Taraktaki tülbent toplama ünitesinin görevleri: Tülbentin doferden devralınması Tülbentin ayrılması Bir bandın oluşturulması Bandın aralıksız kalite kontrolü Bant inceliği varyantı Düzgünlük Kalın yerler Spektrogram Bandın istifleme için nakli Yüksek hızları güvenli bir şekilde kontrol etme Daha yüksek sevk hızları normalde tülbent oluşumu bölümünde daha yüksek çekimler gerektirir. Fakat mümkün oldukça düşük bir çekim, tarak bandının düzgün olmasını destekler. Bu nedenle ünitenin yeniden geliştirilmesinde az çekimli zarar vermeyen bir tülbent iletimine değer verilmiştir. Etkili bir emiş sistemi ile birlikte neredeyse bant kopması olmayan böyle bir hareket tutumuna ulaşılır. Entegre pnömatik bir lif eğirme yardımcısı, kumandayı çok kolaylaştırır. Metre metre yeniden üretilebilir kalite Trützschler ayar hatlarından bilinen ve kanıtlanmış olan bant sensörü DISC MONITOR, aynı şekilde yeni tülbent toplamaya entegre edilmiştir. Bu, kovaya bırakılmadan önce yeniden üretilebilir ve kesin bir şekilde tarak bandının her metresini ölçer. Ekonomik bir avantaj belirgin bir oranda düşürülmüş basınçlı hava tüketiminden oluşur.

40 40 Taraklar / Kumanda TC 15 kumandası Güvenilir ve kullanıcı dostu Tarak kumandasının kalbi, en zorlu üretim şartlarında dahi güvenilir ve hassas çalışan sağlam bir endüstriyel bilgisayardır. Sensör verileri güvenli bir şekilde algılanır, görüntülenir ve ilgili kumanda komutlarına dönüştürülür. Kumanda düzeyi: Makine personeli Lisandan bağımsız grafikler ve semboller makinenin durumu hakkında operatörü bilgilendirir. Kumanda düzeyi: Bakım personeli Şifre güvenliği ile tüm kalite kapatmaları için sınır değerleri de dahil, bir çok ayarı burada yapabilirsiniz. Kumanda düzeyi: İşletme müdürü / Kalite yöneticisi Özel bir erişim yetkisine sahip olan kişiler burada, makine konfigürasyonları ve müşteriye özel verileri değiştirme imkanına sahiptir. Kumanda düzeyi: Trützschler servis teknisyeni Yerinde hizmetin hızlı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi için Trützschler uzmanlarının ilave olarak çok özel verileri aktif etme ayrıcalıkları vardır. Büyük bir dokunmatik ekran üzerinden kullanıcı, bakım uzmanları ve kalite yöneticileri her zaman isteğe göre tarağın üretimine net bir genel bakış veya derin izlenimler elde ederler. Kolay anlaşılır ve kişisel konfigüre edilebilir Ekrandan kumandanın ana avantajı, kolay anlaşılabilir semboller, grafikler veya fotoğraflar ile lisandan bağımsız kullanımdır. Aynı zamanda sadece gerekli olan kumanda fonksiyonlarının gösterilmesi mümkündür. Arıza durumunda, sorun açıkça sınıflandırılır ve ayrıntılı bir resim veya bir grafik ile belgelenir.

41 Ayarlama / Taraklar 41 Mükemmel uyum Dört birbirine uyarlanmış ayar sistemi Tarak bandının düzgünlüğü için birden fazla önlem mükemmel bir şekilde birlikte çalışmalıdır: 1. Taraklara materyal sevki CONTIFEED 2 sistemi üzerinden Trützschler tesislerinde tarağa giden malzeme akışı dahi aralıksız olarak ayarlanır. Bunun dışında bir hattın tüm taraklarının üretim talepleri, harman hallaç dairesindeki son makinenin üretimini etkiler. Bağlantı aralıksız bir tarak beslemesine katkıda bulunur ve böylece daha düzgün bir banda da. Değişim katsayısı [CV %] ayarsız TC 15 Kesim uzunluğu [m] 2. Tarak beslemesi Daha fazla düzgünlüğü, elyaf besleyicisinin iki hazne prensibi sağlar. Üst ve alt haznenin aralıksız, baskı ayarlı gönderimi ile bantta örn. tarağın yanaşması ve aşağıya inmesi esnasında meydana gelebilecek düzensizlikleri önler. Bu durumlarda elyaf besleyicisinin giriş silindiri otomatik olarak ilgili tarak üretimine göre uyarlanır. 3. Uzun metrajlı regüle DISC MONITOR'un ölçtüğü bant kütlesinin yanı sıra besleme silindiri devir sayısının tespiti ve ayarı da tek bir sensör üzerinden gerçekleşir. Bu, standart tarak bandı inceliklerinin tüm yelpazesini kapsar. 4. Kısa metrajlı regüle TC 15 tarağı ek olarak kısa süreli bir bant inceliği ayarına sahiptir. 1 m'nin altında bir bant uzunluğundan itibaren bile sistem, tarak bandının düzgünlüğünü ciddi oranda iyileştirir. Bunun için tarak kumandası alınan değerlere dayanarak muhtemel gerekli besleme silindiri devir sayısı uyarlamasını hesaplarken elyaf tülbentin kalınlığı, esnek besleme teknesi SENSOFEED+'da aralıksız olarak taranır. TC 15, tüm uzunluk çeşitliliği boyunca mükemmel düzgünlük değerleri sağlar. Şerit numarasının mükemmel tutarlılığı ve üstün düzgünlüğü ile dört birbirine uyarlanmış ayar sistemi ilgilenir. Taraklara kesintisiz besleme CONTIFEED 2 Entegre elyaf besleyici ayarı Kısa metrajlı regüle şeması Uzun metrajlı regüle

42 42 Taraklar / Kalite denetimi Aralıksız kalite kontrolü Üretim için güvence Tarak bandının her metresi kovaya bırakılmadan önce kalitesi aralıksız olarak entegre sensörler tarafından kontrol edilir. Tüm gerekli kriterler için veriler tespit edilir ve birleştirilir: Şerit numarası Bant düzgünlüğü Spektrogram Kalın yer sıklığı Opsiyonel: Neps, kir parçası, kabuk nepsleri sayısı Tarak kumandası verileri değerlendirir ve sonuçları dokunmatik ekran üzerinde grafiklerle gösterir. TC 15, önceden belirlenmiş sınırlar aşıldığında otomatik olarak durur. Her tarak bandı metresinin bu tür üretim kontrolü, sürekli olarak ve online uygulandığından laboratuvardaki rastlantısal kontrolden daha etkilidir. Opsiyonel olarak kalite yönetimine daha fazla sistem dahil edilebilir: Bu şekilde örn. Online neps sensörü NEPCONTROL LC-NCT kesintisiz olarak nepslerin, kir parçalarının ve tohum parçacıklarının sayısını tespit eder (opsiyon). İçeri giren malzemenin, tarak bandının ve çekim sapmalarının düzgünlüğü, kolay anlaşılır bir şekilde ortak bir zaman ekseni üzerinde gösterilir. Fotoğraflar veya grafikler görsel bilgiler aktarırlar; bu, metin bildirimleri ile kıyaslandığında çoğu kez bir avantaj olmaktadır (örn. arıza bildirimlerinde). Hareketli olarak hesaplanan spektrogramların altındaki görsel sürgülü regülatörler üzerinden hata kaynakları daha hızlı bulunabiliyor. Otomatik spektrogram analizi tarafından hesaplanan hata kaynağı doğrudan dişli planında görüntülenir. Bakım ve garnitür yönetimi kesin ilave bilgilerden faydalanır. Dokunmatik ekran üzerinden üretim parametreleri kolay ve hızlı bir şekilde girilebilir.

43 Kalite denetimi / Taraklar 43

44 44 Taraklar / NEPCONTROL NEPCONTROL LC-NCT Her metre tülbent kontrol edilir Kalite sapmalarının hemen algılanması Taramadaki en önemli kalite kriteri neps azaltımıdır. Bu nedenle tarama bandındaki neps seviyesi sürekli olarak denetlenmelidir. Kaliteden sapmalar, saatler veya günler sonra laboratuvar kontrolünde değil derhal algılanır. Neps sensörü NEPCONTROL LC-NCT, aralıksız bir kalite kontrolü için eşsiz, patentli bir çözümdür: LC-NCT üretim esnasında tarak tülbentini her metresini kontrol eder ve kalite hakkında malumat verir. Neps seviyesi odak noktasında Toplama silindirinin altında bulunan bir kamera, geçip giden tülbentten saniyede 20 resim teslim eder. Tamamen kapalı bir profilin içerisinde kamera bu esnada, tarağın tüm çalışma eni boyunca çekim yapar. Bu konsept için dolaylı ölçüm yöntemlerinden daha üstün olan insanın görsel algısı örnek alınmıştır. Doğrudan profilde bulunan yüksek performanslı bir bilgisayar, özel bir analiz yazılımı ile resimleri değerlendirir ve bu esnada neps, kabuk nepsleri ve ayrıca atık parçaları arasında ayırt eder. Bunun dışında NEPCONTROL LC-NCT, çalışma eni boyunca neps ve parçacık seviyesinin bir dağılım profilini oluşturabilir. Bu sayede muhtemel garnitür hasarları veya yanlış ayarlar hızlıca ortaya çıkarılabilir. NEPCONTROL ve T-DATA NEPCONTROL verileri bir üst seviyedeki üretim ve kalite bilgilendirme sistemi T-DATA'ya (bkz. ayrıca sayfa 58) aktarılır. Sonuçların akıllıca değerlendirilmesi ve gösterilmesi sayesinde hemen aşağıdakiler kesinleşir: İstenilen kalite aralığının dışında değerler var mı? Garnitür hasarları var mı? Hammadde verileri değişti mi? Garnitürler için bakın gereksinimi var mı? Kalite yöneticisi derhal, işletme dışında olsa dahi, harekete geçebilir. NEPCONTROL LC-NCT neps sensörünün kamerası ve flaşı. SCAN Video NEPCONTROL fonksiyonunu gösterir. Kamera kir parçacıklı (nepsler, kabuk nepsleri, atık parçaları) tülbenti bu şekilde görür. Smartview ile sayfa tarama.

PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI...

PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI... PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI........................................................................... Penye C A P D Makinalarla Kazanılan Deneyim Dünya genelinde 7 900 Rieter C A P D penye makinası

Detaylı

Rieter yedek parça + servis

Rieter yedek parça + servis Rieter yedek parça + servis......................... Olağanüstü performans için........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Levent. Turna./ Roger. Eberhart............... 1 Rieter yedek

Detaylı

Tarak TC 11. Teknik veriler

Tarak TC 11. Teknik veriler Tarak TC 11 Teknik veriler 52 Tarak TC 11 Tarama Kumanda / kullanım Bakım Tarak TC 11: Teknik veriler 2150 3360 2180 1000 600 3410 Zemin yükü: yakl. 22.540 N/m 2 Ayak başına düşen azami yüzey basıncı:

Detaylı

Cer TD. Teknik veriler

Cer TD. Teknik veriler Cer TD Teknik veriler 24 Cer makineleri TD Cer makineleri teknolojisi Cer ünitesi Regüle Kumanda Teknik veriler Trützschler kuruluşunun cer makineleri konseptleri gereği son derece esnekliğe sahiptir.

Detaylı

AGTOS-Yüksek- Performans-Türbinleri

AGTOS-Yüksek- Performans-Türbinleri AGTOS-Yüksek- Performans-Türbinleri Kumlama Tekniği Kullanılmış makineler Transport ve Konveyör Sistemleri Servis ve Yedek Parçalar AGTOS-Yüksek-Performans- Türbinleri nin Avantajları: Özel anahtarlar

Detaylı

CERLER GETTING FIBERS INTO SHAPE

CERLER GETTING FIBERS INTO SHAPE CERLER GETTING FIBERS INTO SHAPE CERLER 4 it s true 6 Teknoloji 10 Çekim ünitesi 12 Ön cerler TWIN CER TD 9T 12 ÖN CER TD 9 15 ÖN CER TD 7 16 18 Regüleli cerleri REGÜLELI CERI TD 8 18 REGÜLELI CERI TD

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı

ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF. Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı ÜRÜN BROŞÜRÜ 7.10.7 SF Atölye Ortamı Koordinat Ölçüm Cihazı Hexagon Metrology 7.10.7 SF Üretim Noktasında Kaliteye Bakış Hexagon Metrology 7.10.7 SF, kalite kontrolü için başka hiçbir CMM in zorlu atölye

Detaylı

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik veriler

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik veriler TRÜTZSCHLER TOYOTA Penye dairesi Teknik veriler 24 Combing Regülesiz Cer TD 7 7358 7358 Model: 1000 m/dak'ya kadar sevk hızına sahip regülesiz tek kafalı cer makinesi. Besleme: Standart giriş veya SERVO

Detaylı

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları

Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları Acvatix yüksek enerji verimliliği için mükemmel tasarlanmış kombine balans vanaları HVAC tesisatlarının planlanması, montajı ve işletmeye alınması için artırılmış esneklik ve kolaylık Answers for infrastructure.

Detaylı

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici

Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici 02/2011 Teknik İnceleme G3 Dijital Kesici Maksimum verimlilik için gelişmiş tabaka kesici/router Modüler kesim konsepti. Akıllı, verimli, geleceğe hazır. G3 sadece, yapısı, temeli ve opsiyonel ekipmanlarıyla

Detaylı

Cer TD. Teknik standartlar

Cer TD. Teknik standartlar Cer TD Teknik standartlar 4 Cer makineleri teknolojisi Geniş çaplı üstünlükler CER MAKİNELERİ TEKNOLOJİSİNDE SAĞLANMIŞTIR DAHA AZ HATA DAHA FAZLA VERIMLILIK ANLAMINA GELMEKTEDIR. nin ardından artık kalite

Detaylı

Esnek taşıma yardımcısı C

Esnek taşıma yardımcısı C CargoMaster C serisi Esnek taşıma yardımcısı AAT olarak taşıma problemlerinde size destek sunan ve yükünüzü hafifleten akıllı teknolojiler geliştiriyoruz. Uzun yıllara dayanan bilgi ve birikimimizle yenilikçi

Detaylı

Hidrolikte kolaylık. Enerji tasarruflu HVAC tesisatlarının kolay ve esnek bir şekilde planlanması ve uygulanması için Acvatix kombine balans vanaları

Hidrolikte kolaylık. Enerji tasarruflu HVAC tesisatlarının kolay ve esnek bir şekilde planlanması ve uygulanması için Acvatix kombine balans vanaları Hidrolikte kolaylık Enerji tasarruflu HVAC tesisatlarının kolay ve esnek bir şekilde planlanması ve uygulanması için Acvatix kombine balans vanaları Enerji tasarruflu tesisatlar tasarlamak için Combi Valve

Detaylı

3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri

3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri SENTRON 3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri Ekonomik Çözüm siemens.com.tr/alcakgerilim 3VM Kompakt Tip Güç Şalterleri Ekonomik çözüm Her altyapı sistemi, güvenilir bir enerji kaynağına ve güvenli ve verimli

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

T-DATA GETTING FIBERS INTO SHAPE

T-DATA GETTING FIBERS INTO SHAPE T-DATA GETTING FIBERS INTO SHAPE T-DATA 4 it s true 6 Teknoloji 8 Entegre edilebilirlik 10 Sensörler 12 Harman hallaç dairesindeki sensörler 14 Taraktaki sensörler 16 Cerdeki sensörler 17 Penye dairesindeki

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

Ring İplikçilik G 32 Ring İplik Makinası. Yüksek kaliteli ipliklerin ekonomik üretimi

Ring İplikçilik G 32 Ring İplik Makinası. Yüksek kaliteli ipliklerin ekonomik üretimi Ring İplikçilik G 32 Ring İplik Makinası G 32 Ring İplik Makinası Yüksek kaliteli ipliklerin ekonomik üretimi 2 Rieter. G 32 Ring İplik Makinası Rieter. G 32 Ring İplik Makinası 3 Rieter Yetkinliğin rahatlığı

Detaylı

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35 Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları RIDGID yiv açma ekipmanları, en karmaşık boru tesisatları için tasarlanmıştır. Bu ekipmanların sağlamlığı, uzun ömürlülüğü ve kullanım kolaylığı

Detaylı

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Caria Serisi ürünleri tasarlarken aklımızda tek bir şey vardı: Minimum kullanıcı müdahelesi Artık yeni nesil Caria serisi kazanlar eskisinden daha fazla konfor

Detaylı

2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi

2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi Tarak TC 11 2 Tarak TC 11 Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi Tarak TC 11 3 4 Yenilikler 16 Tarama 38 Kumanda, kullanım 42 Bakım 44 Kimyasal elyaf tarama 48 IDF 52 Teknik veriler 4 Tarak TC

Detaylı

İstenmeyen Duruşlara ve Oluşabilecek Hasarlara Karşı Prosesinizi Korur

İstenmeyen Duruşlara ve Oluşabilecek Hasarlara Karşı Prosesinizi Korur İstenmeyen Duruşlara ve Oluşabilecek Hasarlara Karşı Prosesinizi Korur Emotron M20 Shaft Power Monitör Yükünüzü Korur, Emotron M20 güç şaft monitör yükünüzü mükemmel koruyarak işletme sürekliliğini artırır,

Detaylı

Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi

Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi Lojistik çözümleri _TAKIM YÖNETİM SİSTEMİ Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi Walter Multiply takım yönetim sistemleri _NETWORKLINE Modern takım yönetimi karşınızda. SİZE

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Tarak TC 11. Teknik uygulamalar

Tarak TC 11. Teknik uygulamalar Tarak TC 11 Teknik uygulamalar 16 Tarak TC 11 Sadece Trützschler tarak makinelerinde bulunan özellikler ile avantajlar Tam entegre elyaf besleyici DIRECTFEED Ayar optimizasyon sistemi T-Con Esnek entegre

Detaylı

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 Küçük çaplarda 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip yeni parmak frezelerle CoroMill 390'ın kanıtlanmış performansı şimdi

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası J 20 Hava-Jetli İplik Makinası......................... Mükemmel Com4 jet iplikleri için verimlilik artışı ve yeni sarım sistemi........................... Rieter. Aile Bayramı. Türkiye.. Mayıs. 2014.

Detaylı

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ

Yürüyüş Ünitesi Sessiz, entegre 3 fazlı (AC) yürüyüş ve direksiyon motorları yüksek tork, çabuk hızlanma, enerji tasarrufu ve düşük bakım maliyeti sağ GPC 3040 Model / Özellikler ve Avantajlar Güç 24-volt elektrik sistemi Crown un Access 1 2 3 Geniş Kapsamlı Kontrol Sistemi ve verimli AC motorları daha düşük enerji kullanımıyla daha yüksek performans

Detaylı

Seri bağlantı & PL e

Seri bağlantı & PL e Seri bağlantı & PL e RFID kodlu emniyet sistemleri CES RFID kodlu emniyet sistemleri CES Kodlu elektronik emniyet sistemleri CES insanların, makinelerin ve işlemlerin korunması için tip 4'e ait modern

Detaylı

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO KOMPAKT, ESNEK VE ÇOK YÖNLÜ Gelişmiş uygulama kolaylığı ve hayatı kolaylaştırma fonksiyonları ile tasarlanmış yeni MUTO Manuel Kayar Kapı Sistemi Ekstra fonksiyonlar:

Detaylı

Profesyonel Dedektör Serisi Alarm vermesi ve vermemesi gereken zamanları çok iyi bilir. Artık sprey algılamalı çok noktalı anti-mask teknolojisi ile!

Profesyonel Dedektör Serisi Alarm vermesi ve vermemesi gereken zamanları çok iyi bilir. Artık sprey algılamalı çok noktalı anti-mask teknolojisi ile! Profesyonel Dedektör Serisi Alarm vermesi ve vermemesi gereken zamanları çok iyi bilir Artık sprey algılamalı çok noktalı anti-mask teknolojisi ile! Üstün Bosch teknolojisi yakalama performansını artırır

Detaylı

sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol birimi, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanından meydana gelir.

sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol birimi, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanından meydana gelir. Polymer Electric Kanıtlanmış Güvenlik Safe Bumperler; sensör, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanını içeren koruyucu ürünlerdir. (Emniyet Tamponu) sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol

Detaylı

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU 90 Ters Çevrilebilir Vibrasyonlu Kompaktörler DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU90 vibrasyonlu kompaktör, kumlu zeminlerin sıkıştırılması için uzmandır. Alt gövde dengelidir, hafiftir ve

Detaylı

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ SERİSİ

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ SERİSİ Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ 200-210-220 SERİSİ AKYÜREK EXCELL 200 Serisi Süper Hassas Eleme Makineleri Akyürek Excell Süper Elekleri her tür kuru

Detaylı

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw SD130 Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw Santrifüj gücü Yüksek santrifüj gücü ile yüksek silindir ağırlığının birleşimi, mükemmel sıkıştırmayı kolaylaştırır ve malzeme hedef derinliğine daha az geçişte

Detaylı

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik uygulamalar

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik uygulamalar TRÜTZSCHLER TOYOTA Penye dairesi Teknik uygulamalar 14 Combing Multi-Servo-Tarama = Daha az titreşimde yüksek tarama vuruşu Diğer penye makinelerinde geniş yağ banyolu şanzımanın bulunduğu yerde, TCO 12

Detaylı

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür.

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür. vasistas sürme HAUTAU ATRIUM HKS sistemi... ve Kap lar kolayl kla sürülür. İşi bilenler için mükemmel sistem: HAUTAU ATRIUM HKS Aksesuarlar kolayl kla monte edilebilir! Avantajlar Form Fonksiyon oluşturur

Detaylı

Modern duşlar. Hemzemin duşlar için ilham veren çözümler.

Modern duşlar. Hemzemin duşlar için ilham veren çözümler. Modern duşlar. Hemzemin duşlar için ilham veren çözümler. Hemzemin duşlar çok moda! Gün geçtikçe daha fazla insan ferah duş tasarımlarını tercih ediyor. Geberit tasarım, fonskiyonellik, kalite ve drenaj

Detaylı

Mobil sıkma aleti. - Aletlerini işe götüren profesyoneller için tasarlandı

Mobil sıkma aleti. - Aletlerini işe götüren profesyoneller için tasarlandı Mobil sıkma aleti - Aletlerini işe götüren profesyoneller için tasarlandı Mobil sıkma aleti hareket halindeki profesyoneller için akıllı sıkma aleti Mobil sıkma aleti- aletlerini işe götüren profesyoneller

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Kuru buz splitter Ürün no. 50090104. Ürün no. 50090104. Üniversal power ağızlık. Düz ağızlık uzun 225 mm Ürün no. 50090111

Kuru buz splitter Ürün no. 50090104. Ürün no. 50090104. Üniversal power ağızlık. Düz ağızlık uzun 225 mm Ürün no. 50090111 Aksesuarlar ve ağızlık çeşitleri - 1 - BUSE Jet - ağızlık çeşitleri: Kuru buz splitter Ürün no. 50090104 Püskürtme tabancası ve ağızlık arasına montaj için Kuru buz peletlerini değiştirilebilen ızgara

Detaylı

BIVITEC. Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler

BIVITEC. Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler BIVITEC Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler Amaç Eleme amaçlı tasnif dökme ürünlerin işlenmesinde önemli bir adımdır. Binder+Co şirketi BIVITEC i, konvansiyonel eleme tekniğinin yetersiz

Detaylı

Endüstriyel Sensörler ve Uygulama Alanları Kalite kontrol amaçlı ölçme sistemleri, üretim ve montaj hatlarında imalat sürecinin en önemli aşamalarındandır. Günümüz teknolojisi mükemmelliği ve üretimdeki

Detaylı

PENYE DAİRESİ GETTING FIBERS INTO SHAPE

PENYE DAİRESİ GETTING FIBERS INTO SHAPE PENYE DAİRESİ GETTING FIBERS INTO SHAPE PENYE DAİRESİ 4 it s true 6 Mükemmel uyum 8 Tek tip penye dairesi 10 1.000 mm ve JUMBO CANS 1.200 mm 12 TWIN Cer TD 9T 14 Truetzschler-Toyota Superlap TSL 12 30

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi

2 Tarak TC 11. Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi Tarak TC 11 2 Tarak TC 11 Trützschler Tarak TC 11: Hassasiyet ve ekonomi Tarak TC 11 3 4 Yenilikler 16 Tarama 38 Kumanda, kullanım 42 Bakım 44 Kimyasal elyaf tarama 48 IDF 2 52 Teknik veriler 4 Tarak TC

Detaylı

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI M ÇIKRM TUTUULRI VE UÇLRI Tutucu hattı ve GLSSMTE uçlar oşluklar POO sıcak cam işleme malzemeleri, mekanik hasarı azaltan yüksek dayanım, dayanıklılık ve mükemmel ısıl özelliklere sahiptir. oşluklar istenen

Detaylı

Rieter Open End Makinaları

Rieter Open End Makinaları Rieter Open End Makinaları......................... Son teknolojinin sağladığı ekonomik avantajlar........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Erman. Coşkun. / Stephan. Weidner-Bohnenberger...............

Detaylı

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik standartlar

TRÜTZSCHLER TOYOTA. Penye dairesi. Teknik standartlar TRÜTZSCHLER TOYOTA Penye dairesi Teknik standartlar 20 Penye dairesi Kapsamlı güçlü yanlar ÇEKIM ÜNITESI TEKNOLOJISI IÇIN DAHA AZ HATA DAHA YÜKSEK VERIMLILIK DEMEKTIR Cer makinesi iplikhanenin kalite filtresi

Detaylı

Kart Taşıma Sistemleri Arta Teknoloji. Mayıs 2016

Kart Taşıma Sistemleri Arta Teknoloji. Mayıs 2016 Kart Taşıma Sistemleri Arta Teknoloji Mayıs 2016 Kart Taşıma ve Otomasyon Sistemleri SMT ve Dalga Lehimleme Hatları için Kart Taşıma ve otomasyon sistemleri Güvenilir, rijit, az bakım gerektirir Ergonomik

Detaylı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Calio-Therm S. Tip Kitapçığı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Calio-Therm S. Tip Kitapçığı Yüksek verimli içme suyu pompası Calio-Therm S Tip Kitapçığı Baskı Tip Kitapçığı Calio-Therm S Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin izni olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz, düzenlenemez veya

Detaylı

T 10/1. Kolay kullanım için ayak pedalı. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner

T 10/1. Kolay kullanım için ayak pedalı. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner Fonksiyonelliği, güçlü emiş gücü ve dayanıklılığı ile öne çıkan T 10/1 kuru elektrikli süpürge, ergonomik tasarımı ile oteller ve temizlik firmaları için ideal bir seçenektir. 1 2 1 Kolay kullanım için

Detaylı

MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı

MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı Advanced KnIttIng Technology MEMMINGER-IRO GMBH Jakob-Mutz-Straße 7 72280 Dornstetten-Germany Tel. +49 7443 281-0 Faks +49 7443 281-101 info@memminger-iro.de

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Orjinal Dünya çapında onayları ile stoklarımızda derhal gönderime hazır. Sayısız pratik boyutları ve tüm ortak uygulamalar için fonksiyonel

Detaylı

İplik hazırlık SB-D 11 cer makinası. SB-D 11 Cer makinası. Mükemmel fiyat/performans oranına sahip tek kafalı kompakt cer makinası

İplik hazırlık SB-D 11 cer makinası. SB-D 11 Cer makinası. Mükemmel fiyat/performans oranına sahip tek kafalı kompakt cer makinası İplik hazırlık SB-D 11 cer makinası SB-D 11 Cer makinası Mükemmel fiyat/performans oranına sahip tek kafalı kompakt cer makinası 2 Rieter. SB-D 11 Cer makinası Rieter. SB-D 11 Cer makinası 3 RIETER SPUN

Detaylı

3. DONANIM. Yarý otomatik ve otomatik kaynaktaki temel elemanlar Þekil-2 ve Þekil-16'da gösterilmiþtir.. Þekil-16. Otomatik Kaynak Makinasý

3. DONANIM. Yarý otomatik ve otomatik kaynaktaki temel elemanlar Þekil-2 ve Þekil-16'da gösterilmiþtir.. Þekil-16. Otomatik Kaynak Makinasý 3. DONANIM Daha öncede belirtildiði gibi gazaltý kaynak yöntemi yarý otomatik veya otomatik olarak kullanýlabilir. Her iki halde de yöntemin temel elemanlarý aþaðýdaki gibidir : a) Kaynak torcu (hava veya

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1

Kullanım Kılavuzu Sızıntı Dedektörü PCE-LD 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Sızıntı

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR

KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR KUBOTA SIFIR KUYRUK ÇIKINTILI MİNİ EKSKAVATÖR Sıfır kuyruk çıkıntısı. Ultra kompakt. Çalıştırması kolay. Kubota U10-3, kuyruk çıkıntısı olmayan mini bir ekskavatörden beklediğiniz her şey ve daha fazlasıdır.

Detaylı

REDA LOW TEMP. EVAPORATOR FOR WHEY CONCENTRATION. REDA EVAPORATOR Düşük ısıda Peynir Altı Suyu Konsantrasyonu için

REDA LOW TEMP. EVAPORATOR FOR WHEY CONCENTRATION. REDA EVAPORATOR Düşük ısıda Peynir Altı Suyu Konsantrasyonu için 1 REDA LOW TEMP. EVAPORATOR FOR WHEY CONCENTRATION REDA EVAPORATOR Düşük ısıda Peynir Altı Suyu Konsantrasyonu için Mod.CS5000-3E Peyniraltısuyu Konsantrasyonu için REDA Evaporatör ( 5.000l/h su uçurma

Detaylı

Dişli çark mekanizmaları en geniş kullanım alanı olan, gerek iletilebilen güç gerekse ulaşılabilen çevre hızları bakımından da mekanizmalar içinde

Dişli çark mekanizmaları en geniş kullanım alanı olan, gerek iletilebilen güç gerekse ulaşılabilen çevre hızları bakımından da mekanizmalar içinde DİŞLİ ÇARKLAR Dişli çark mekanizmaları en geniş kullanım alanı olan, gerek iletilebilen güç gerekse ulaşılabilen çevre hızları bakımından da mekanizmalar içinde özel bir yeri bulunan mekanizmalardır. Mekanizmayı

Detaylı

Fark Seviye Transmitteri

Fark Seviye Transmitteri Temassız Sensörlü Fark Seviye Transmitteri Mekanik Çubuklu Izgaralarda Kullanım İçin Greyline DLT 2.0 Fark Seviyeyi ve Daha Fazlasını Görüntüler, İletir ve Kontrol Eder Basit 5-tuşla Kalibrasyon Üç Adet

Detaylı

EPOCA 6. BRODE MAKİNASINDA ZİRVE.

EPOCA 6. BRODE MAKİNASINDA ZİRVE. EPOCA 6. BRODE MAKİNASINDA ZİRVE. TR Textile Creations for the Future. Brodeye ilham verir Güncel pazar ihtiyaçları ve brode makinaları konusundaki 150 yıldan fazla deneyimini birleştiren Saurer Embroidery

Detaylı

T 12/1 eco!efficiency

T 12/1 eco!efficiency Yüksek verimli ve sessiz yeni Kärcher T12/1; oteller, restoranlar, ofisler, dükkanlar, hastanelerde kullanılabilir. Manevra kabiliyeti önde ve arkada bulunan 2'şer tekerlek ile sağlanmıştır. 1 Enerji tasarrufu

Detaylı

www.boschevaletleri.com Bosch çaðrı yönetim merkezi 09/2008 BSH Ev Aletleri San. ve Tic. AÞ Çakmak Mah. Balkan Cad. No.: 51 Ümraniye 34770 - Ýstanbul

www.boschevaletleri.com Bosch çaðrı yönetim merkezi 09/2008 BSH Ev Aletleri San. ve Tic. AÞ Çakmak Mah. Balkan Cad. No.: 51 Ümraniye 34770 - Ýstanbul 09/2008 Bosch çaðrı yönetim merkezi 444 6 333 Türkiye nin en yaygın servis aðı Üç yıl garanti kapsamına giren Bosch ürünleri: Soðutucular, derin dondurucular, çamaþır makineleri, kurutma makineleri, bulaþık

Detaylı

HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010

HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010 HUSQVARNA DUVAR TESTERELERİ 2010 Kapı açma. Pencere açma. Havalandırma boşluğu açma. Merdiven kesme. Eğimli kesme. Duvara sıfır kesme. Simetrik yolu sayesinde rayın her iki yönünde kesim yapmak mümkündür.

Detaylı

www.schilling-fn.de Türkçe Ürün programı Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler

www.schilling-fn.de Türkçe Ürün programı Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler Türkçe Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler Ürün programı Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler 1 2 Editoryal İyi günler!... Fikirden hazır ürüne kadar... Başlık

Detaylı

SERİSİ(ÇİFT PLAKA - UZUN AÇAR) Enerji tasarruflu plastik enjeksiyon makineleri

SERİSİ(ÇİFT PLAKA - UZUN AÇAR) Enerji tasarruflu plastik enjeksiyon makineleri Yüksek mengene açma mesafesi ile büyük boyutdaki kalıpları bağlama imkanı. 24 4 Silidirli tahrik bağlantı ile kalıp üzerindeki stresi düşürerek kalıpların ömrünü uzatır. Yüksek hızlı iki silindir sayesinde

Detaylı

ByVention. milestone in. laser cutting. Standart boyutlu saclar için dünyanın en küçük lazer kesme tezgahı

ByVention. milestone in. laser cutting. Standart boyutlu saclar için dünyanın en küçük lazer kesme tezgahı milestone in laser cutting ByVention Standart boyutlu saclar için dünyanın en küçük lazer kesme tezgahı ByVention en yüksek verimlilik ve herşey dahil Sıradışı ByVention lazer kesme tezgahı, yatırımınızı,

Detaylı

Dräger Polaris 600 Ameliyat Lambaları

Dräger Polaris 600 Ameliyat Lambaları Dräger Polaris 600 Ameliyat Lambaları Ameliyathane lambamız, üstün teknoloji ürünüdür: Dräger Polaris 600, sezgisel kontrolleri ve çok yönlü konfigürasyon seçenekleri ile hayatınızı oldukça kolaylaştırır.

Detaylı

AKYÜREK BOYLAMA ELEME MAKİNELERİ. Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız B.MAC B.MAC B.MAC-007-3

AKYÜREK BOYLAMA ELEME MAKİNELERİ. Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız B.MAC B.MAC B.MAC-007-3 Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız B.MAC-007-1 B.MAC-007-2 B.MAC-007-3 B.MAC-007-4 B.MAC-007-5 B.MAC-007-6 AKYÜREK BOYLAMA ELEME MAKİNELERİ Akyürek B.MAC-007 Serisi - tahılgiller ve

Detaylı

Unidrive M100 Açık çevrim uygulamalara değer, kalite ve performans katar

Unidrive M100 Açık çevrim uygulamalara değer, kalite ve performans katar Unidrive M100 Açık çevrim uygulamalara değer, kalite ve performans katar 0,25 kw - 7,5 kw Ağır Yük Çalışma (0,33 hp - 10 hp) 100 V 200 V 400 V Unidrive M En iyi verim, açık otomasyon sistemleri, maksimum

Detaylı

Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack

Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack Binicili Tip BD 50/40 RS Bp Pack 50cm'lik çalışma genişliği ve 40 litrelik tank kapasitesine sahiptir. Arkadan ittirmeli bir makinenin manevra kabiliyetine sahip ve aynı zamanda binicili tip bir makine

Detaylı

DD25B. VOLVO ÇIFT SILINDIRLI SIKIŞTIRICILAR 2.6 t 18.5 kw

DD25B. VOLVO ÇIFT SILINDIRLI SIKIŞTIRICILAR 2.6 t 18.5 kw DD25B VOLVO ÇIFT SILINDIRLI SIKIŞTIRICILAR 2.6 t 18.5 kw 360 görüş sahası En uygun şekilde yerleştirilmiş kızaklı koltuk, açılı silindir yatakları ve eğimli motor kaputu tasarımına sahip DD25B sektörde

Detaylı

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa MKAS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MKAS Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Tozların Şekillendirilmesi ve Sinterleme Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU

Tozların Şekillendirilmesi ve Sinterleme Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU Tozların Şekillendirilmesi ve Sinterleme Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU Tozların Şekillendirilmesi Toz metalurjisinin çoğu uygulamalarında nihai ürün açısından yüksek yoğunluk öncelikli bir kavramdır.

Detaylı

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. 1 2 3 4 1 Ana filtre 3 Makine üzerinde kablo muhafaza 2 Geniş, değiştirilmeyen ana filtre sayesinde makinenin

Detaylı

PENYE DAİRESİ GETTING FIBERS INTO SHAPE

PENYE DAİRESİ GETTING FIBERS INTO SHAPE PENYE DAİRESİ GETTING FIBERS INTO SHAPE PENYE DAİRESİ 4 it s true 6 Mükemmel uyum 8 Tek tip penye dairesi 10 1.000 mm ve JUMBO CANS 1.200 mm 12 TWIN Cer TD 9T 14 Trützschler Superlap TSL 12 30 Vatka taşıma

Detaylı

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ SPIDERweb - İplikhane Kontrol Sistemi- geleceğin iplikhanesini izlemek için yeni fonksiyonlar Rieter SPIDERweb İplikhane Kontrol Sistemi elyaftan ipliğe ve dört eğirme teknolojisini

Detaylı

Konveyör bant izleme. Bu çeviri doğrulanmadı. En yüksek güvenlik ve ekonomi için konveyör bantları

Konveyör bant izleme. Bu çeviri doğrulanmadı. En yüksek güvenlik ve ekonomi için konveyör bantları Konveyör bant izleme Bu çeviri doğrulanmadı. En yüksek güvenlik ve ekonomi için konveyör bantları Maksimum güvenlik ve verimlilik Bir konveyör bandının tüm bileşenleri aşınma, dinamik yük veya sadece birçok

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Kullanılabilir uzunluk Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Taşıyıcı uzunluğu (toplam) Taşıyıcı uzunluğu (iç genişlik) Ayar alanı Taşıyıcı desteği Toplam

Detaylı

www.haus.com.tr DDE SERİSİ

www.haus.com.tr DDE SERİSİ www.haus.com.tr DDE SERİSİ HAUS DEKANTÖRLERİ, SEKTÖRDE YENİ STANDARTLAR BELİRLİYOR Modern ve yüksek performanslı HAUS dekantörler, kentsel ve endüstriyel atık su ile içme suyu arıtma tesisleri için tasarlanmıştır.

Detaylı

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Your reliable partner Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Vacumat Eco her yönüyle verimli Su kalitesi performansı belirler Su kalitesi soğutma ve ısıtma sistemlerinin performansını belirler.

Detaylı

Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ

Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ Yeni YENİ AKTAŞ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ ROPA MAKİNALARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ Söküm bıçağı, kademesiz hidrolik şanzıman tahriklidir. Tek sıralı, bağımsız şekilde söküm yapmak da mümkündür. (Söküm

Detaylı

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg www.schilling-fn.de Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Taşıyıcı uzunluğu (toplam) Taşıyıcı uzunluğu (iç genişlik) Kullanılabilir uzunluk 290 400

Detaylı

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at Aqua Clean BASIC YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi www.aquastream.at Avantajlar BENZERSİZ SATIŞ NOKTALARI Sıvı maddelerin, çok sayıda uygulamada sınanmış,

Detaylı

compact smile Profesyonel takım ayarlama ve ölçümü konusunda olmazsa olmaz mini cihaz

compact smile Profesyonel takım ayarlama ve ölçümü konusunda olmazsa olmaz mini cihaz compact smile Profesyonel takım ayarlama ve ölçümü konusunda olmazsa olmaz mini cihaz 02 03 smilecompact Orijinal ZOLLER Mutlak hassasiyet, kolay kullanım, hızlı sonuçlar. Bunlar, ZOLLER-ayar ve ölçme

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI Online teknik sayfa FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC30 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Donatı tekniği. Beton işleminde daha fazla üretkenlik. Wacker Neuson'un donatı tekniği.

Donatı tekniği. Beton işleminde daha fazla üretkenlik. Wacker Neuson'un donatı tekniği. CP CE F Donatı tekniği Beton işleminde daha fazla üretkenlik. Wacker Neuson'un donatı tekniği. Beton işlerini hızlandıran yenilikler. Wacker Neuson'un donatı tekniği. YENİ DÜŞÜNÜLEN DONATI TEKNİĞİ. "Gerçeğini

Detaylı

JUMO tecline Lf-4P Kondüktif 4 elektrodlu iletkenlik hücreleri

JUMO tecline Lf-4P Kondüktif 4 elektrodlu iletkenlik hücreleri Postal address: www.jumo.net 3603 Fulda, Germany E-mail: info.tr@jumo.net www.jumo.net Sayfa / JUMO tecine f-4p Kondüktif 4 elektrodlu iletkenlik hücreleri Kısa açıklama JUMO tecine f-4p iki elektrodlu

Detaylı

UTILITYSERİSİ. Tam ve yarı otomatik şerit testere makineleri. Üst Baskı Aparatı* Basınçlı bor yağ temizleme sistemi Talaş temizleme fırçası

UTILITYSERİSİ. Tam ve yarı otomatik şerit testere makineleri. Üst Baskı Aparatı* Basınçlı bor yağ temizleme sistemi Talaş temizleme fırçası 6 20 7 2 V T C AL UID OL OLL 2 Tam ve yarı otomatik şerit testere makineleri UTILITYSERİSİ Ön mengene Talaş konveyörü Aydınlatma lambası Besleme konveyörü 19 Üst Baskı Aparatı Basınçlı bor yağ temizleme

Detaylı

Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite

Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite DR-7580 DR-9080C Yüksek Hızlı Tarayıcı Yüksek hacimli taramalar için ihtiyaç duyduğunuz hız ve kalite DR-7580 / DR-9080C Ultra verimli, yüksek kapasiteli tarayıcı Canon'un yeni seri başı yüksek kapasiteli

Detaylı

Derz kesme makinesi. Her zaman adım önde. Wacker Neuson un derz kesme makinaları.

Derz kesme makinesi. Her zaman adım önde. Wacker Neuson un derz kesme makinaları. FS Derz kesme makinesi Her zaman adım önde. Wacker Neuson un derz kesme makinaları. İş dünyası yine bir kesim daha net ve verimli hale gelmiştir. Wacker Neuson un derz kesme makinesi. YENİ İŞ KALİTELERİ.

Detaylı

SPEED GRADER G2. Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite

SPEED GRADER G2.  Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite & SPEED GRADER G2 www.pthproducts.com Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite 2 İki boyda mükemmellik 80 HP ve üzeri çekici gücüne sahip olan Daha düşük motor

Detaylı

BV 5/1 VAKUM MAKINESI

BV 5/1 VAKUM MAKINESI Sırta takılan BV 5/1, temizliğin güç olduğu sinema, tiyatro salonları, uçak kabinleri, otobüs ve tren kompartımanları gibi dar alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 1 Patentli Sırt Hava Akım Sistemi

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

clarity - the new generation

clarity - the new generation clarity - the new generation we process the future Çevre Teknolojisi Hurda cam tasn f Cam benzersiz bir materyaldir. Özellikleri defalarca yapılan geri dönüşüm sirkülasyonlarında dahi değişmemektedir.

Detaylı

Ofis mobilyaları mükemmel düzenli - Systema Top 2000

Ofis mobilyaları mükemmel düzenli - Systema Top 2000 Systema Top 2000 Ofis mobilyaları mükemmel düzenli - Systema Top 2000 Systema Top 2000, her ofise düzen getirir. Platform konseptiyle, birçok fonksiyonel eleman, renk, büyüklük ve donanım sunar. Systema

Detaylı