GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU SICAK SU KAZANI KULLANMA, BAKIM VE ÇALIŞTIRMA KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU SICAK SU KAZANI KULLANMA, BAKIM VE ÇALIŞTIRMA KILAVUZU"

Transkript

1 GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU SICAK SU KAZANI KULLANMA, BAKIM VE ÇALIŞTIRMA KILAVUZU ELMNT SERİSİ

2 ELEMENT PROJE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANLARI

3 İçindekiler 1 GİRİŞ MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU ELEMENT PROJE KAZANLARININ GENEL ÖZELLİKLERİ KAZAN ŞEMATİK GÖSTERİMİ KAZAN BOYUTLANDIRMASI GENEL UYARILAR KAZANIN ÇALIŞTIRILMASI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR KAZAN AKIŞ ŞEMASI MONTAJ KILAVUZU Tesisat kısmında dikkat edilecek hususlar CİHAZIN MONTE EDİLECEĞİ YERİN BELİRLENMESİ İŞLETME TALİMATI KAZAN DAİRELERİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR BRÜLÖR SEÇİMİ VE MONTAJI HAKKINDA KAZANIN ATEŞLENMESİNDEN ÖNCE YAPILACAK İŞLER KAZANIN ATEŞLENMESİ KAZANIN İŞLETME ANINDA KONTROLÜ KAZANIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ UYARILAR YETKİLİ SERVİSLER... 16

4 1 GİRİŞ Öncelikle, ELEMENT PROJE kazanlarını tercih ettiğinizden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Bu kılavuzda Gaz Yakıtlı merkezi sistem çelik konstrüksiyonlu üç geçişli kalorifer Kazanının Kullanım, montaj ve bakım talimatları bulunmaktadır. Ürünü daha ekonomik ve verimli çalıştırmanız için bu kılavuzu okuyunuz. Cihazın devreye alma işlemini GARANTİ KOŞULLARI gereği Yetkili Teknik Servis tarafından yaptırınız. 2 MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Cihaza dair devreye alma işlemini, kılavuzda belirtilen ELEMENT PROJE Yetkili Teknik Servislere yaptırınız. ELEMENT PROJE Kazanlar brülörsüz ve panosuz sadece limit termostat ile teslim edilecektir. Brülör için firmamızdan teknik bilgi ve fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Uygun alev boyu, alev çapı ve karşı basınçta brülör seçimi yapmanız gerekmektedir. Brülör ve brülörden kaynaklanan problemlerden firmamız sorumlu değildir, brülör yetkili servisi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Üretimimiz olan ELEMENT PROJE kazanlarının kullanım ömrü,4077 Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun (5067 sayılı kanun) gereği 10 yıl olarak belirlenmiştir. Element Proje Kazanlarının garanti süresi fatura tarihinden itibaren 2 yıldır. Yanlış işletim ve montajdan doğan hatalar Garanti kapsamında kabul edilmemektedir. Kazanın su geçen kısımlarında oluşan kireç veya korozyondan dolayı oluşan arızalar garanti kapsamında değildir. Yumuşak su kullanınız. Tüm sorularınız için Element Proje Yetkili Servisleri bir telefon kadar yakınınızdadır. Yetkili servis adres ve iletişim bilgileri kılavuzun sonunda ve internet sitesinde belirtilmiştir. Herhangi bir sorun durumunda Türkiye nin her yerinden /41 numaralı telefonlar aracılığıyla Müşteri Hizmetleri ne ulaşabilir, info@elementproje.com.tr ile internet üzerinden müşteri memnuniyetinizi veya sorunlarınızı iletebilirsiniz. 3 ELEMENT PROJE KAZANLARININ GENEL ÖZELLİKLERİ Element Proje Merkezi sistem sıcak su kazanları gaz yakıta uygun olarak üretilmektedir.3 geçişli ve modüler tip kazandır. ELMNT serisi kcal/h kcal/h ürün gamına sahiptir bar üretimler bulunmaktadır. 1.geçişte yanma odasında ışınım (radyasyon), 2. ve 3. Geçişte ise duman borularında taşınım (konveksiyon) ve iletim (kondüksiyon) ısı transferi ile su taşınmaktadır. Gaz yakıtlı Element Proje sıcak su kazanları kullanılırken 300mbar gaz basıncı gerekmektedir. Doğalgaz tesisatının bu bilgiye göre düzenlemesi yapılmalıdır.

5 ELEMENT PROJE Sıcak su kazanlarının karşı basınçları şöyledir; kcal/h = 1,5 mbar kcal/h = 2,4 mbar kcal/h = 4,1 mbar Not: Bu bilgiler türbülatörlü ve ortam havasının yakma havası olarak kullanılması düşünülerek hesaplanmış değerlerdir. ELMNT serisi sıcak su kazanları C değerleri aralığında çalışmaktadır. 4 KAZAN ŞEMATİK GÖSTERİMİ 1 Su Çıkış Nozulu 2 Su Giriş Nozulu 3 Emniyet vanası Bağlantı Manşonu 4 Boşaltma Manşonu 5 Sıcaklık Duyarga Bağlantı Manşonu 6 Arka Duman Kutusu 7 Duman Kutusu Temizleme Kapağı 8 Patlatma Kapağı 9 Baca Bağlantı Kanalı 10 Kaldırma Mapası 11 Alev Gözetleme Kapağı 12 Kapı Ön Sacı

6 5 KAZAN BOYUTLANDIRMASI MODEL ISI GÜCÜ (KCAL/H) ısıl kapasite KW Y (en) BOYUTLARI (mm) H (yükseklik) L (boy) BACA ÇIKIŞ ÇAPI EMNİYET VENTİLİ ÇAPI (mm) SU GİRİŞ ÇIKIŞI EP Ø250 Ø48,3 DN 65 EP Ø250 Ø48,3 DN 65 EP Ø300 Ø60,3 DN 80 EP Ø300 Ø60,3 DN 80 EP Ø300 Ø60,3 DN 80 EP Ø300 Ø60,3 DN 80 EP Ø300 Ø60,3 DN 80 EP Ø350 Ø76,1 DN 125 EP Ø350 Ø76,1 DN 125 EP Ø350 Ø76,1 DN 125 *Çalışma basınç aralığı bar olarak üretimimiz bulunmaktadır.test basıncı ise çalışma basıncının 1,5 katı olarak test edilmektedir. *Tabloda bulunmayan ara kapasiteler için firmamıza başvurunuz.

7 6 GENEL UYARILAR İşletmedeki kazan personeli Genel olarak kazan arızaları ve arızanın giderilmesi konularında bilgi sahibi olmalıdır. Kazan personelinin kazanı çalıştırmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatle okuması gerekmektedir. Kazanı kullanacak olan kişinin Kazancı Belgesi ne sahip olması gerekmektedir. Belgesiz operatörlerce işletilen kazanlar garanti kapsamı dışıdır. Kazan taşıma sırasında; Ürünlerimiz fabrika teslimidir. Nakliye müşteriye aittir. Ürünün müşteriye tesliminden sonra, nakliye sırasında oluşabilecek hasarlar garanti kapsamı dışındadır. Taşıma ve indirme işlemlerinde kazan her türlü mekanik darbelerden korunmalıdır. Kazan üzerinde bulunan kaldırma ve taşıma noktalarından vinç kullanılarak taşıma yapılmalıdır. Kazan montajı esnasında; Kazanı zeminden yüksek bir kaide üzerine montajını yapınız. RESİM 2:BETON KAİDE EBAT ÖLÇÜLERİ Brülör, tedarik edilen markanın kullanma kitapçığı dikkate alınarak uzman teknik kişilerce montajı yapılmalıdır. Element Proje Kazanlar, kapalı ve açık sistemlerde kullanılabilir. Eğer kapalı sistemde kullanılacak ise, kapalı genleşme deposu kullanılmalıdır. Kazan genleşme deposu direkt olarak kazan emniyet borusuna veya arada kesici vana kullanmamak kaydıyla kazan ana gidiş veya dönüş hattına bağlanabilir. Kazan işletme basıncının %5 fazlası açma basıncına sahip olan emniyet ventili kullanılmalıdır. *Kazan bir ısıtma sezonu çalıştıktan sonra, tesisat içinde kalan kir, pas, çamur tortuları tesisattan arındırılmalıdır.

8 *Ana dağıtım ve ana toplama kolektörünün alt kotunda bulunan kör flanşlar ile kazan doldurma musluğu açılarak tesisat ve kazan suyu hızla boşaltılmalıdır. *Blöf ve temizlik işleminden sonra tesisat kireçsiz ve uygun PH da su ile yavaş yavaş su ile doldurulmalıdır. *Tesisata su doldurulması esnasında tesisatta bulunan hava tahliye vanaları ve purjörler açılmalıdır. Tesisatın en üst noktasındaki hava tüpü tamamen su ile dolduğunda dolum işlemi tamamlanmış demektir. 7 KAZANIN ÇALIŞTIRILMASI Kazan susuz çalıştırılmaz. Kazan çalıştırılmadan önce iç ve dış kısmında bulunan toz, kum, pisliklerden temizlenmelidir. Gaz basıncının brülöre ve kazana uygunluğu kontrol edilmelidir.kazan doğalgaz giriş basıncı 300 mbar a uygundur. Kazan patlama kapağının çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Kazanda kullanılan emniyet ekipmanlarının doğru çalışıp çalışmadıkları kontrol edilmelidir. 8 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Kazanı çalıştıracak kişinin kazancı belgesi olmasına dikkat edilmelidir. Kazanı susuz olarak çalıştırmayınız. Kazanı talimata uygun olarak çalıştırınız. Kazan elektrik tesisatını uzman kişi tarafından yaptırınız. Kazan bakım ve çalışma talimatına uyunuz. Kazan için kullanılacak baca, baca yapım kurallarına uygun yapılmalıdır. Kapalı genleşme sistemlerinde, genleşme tankı basıncının bina statik su yüksekliğine eşit olmasına dikkat edilmeli, emniyet ventili kontrol edilmelidir. Brülör devreye alma işlemi yetkili uzman kişilerce yapılması gerekmektedir. Brülör yakıt hattında kaçak ve sızıntı görülmesi halinde brülör derhal durdurulmalı, hat vanaları derhal kapatılmalıdır. Bu sistem otomatik olmalıdır. Brülörde oluşan bir arıza derhal brülör firması yetkili servisi çağırılmalıdır. Soğuk iklim şartlarında, tesisattaki suyun donma riskine karşı tüm tedbirler alınmalıdır. Donma riski olan tesisatlarda antifriz kullanılmalıdır. Kazana topraklama yapılmalıdır. Kazan aşırı ısındığı veya susuz kaldığı durumların etkisinde sıcaklık 40 C nin altına düşürülmeden sisteme su takviyesi kesinlikle yapmayınız.

9 9 KAZAN AKIŞ ŞEMASI RESİM 1:YOĞUŞMAYI ENGELLEMEK İÇİN ŞÖNT POMPA UYGULAMASI

10 10 MONTAJ KILAVUZU Kazanın daha düzgün çalışabilmesi için zeminden yüksek bir kaide üzerine monte edilmesi gerekmektedir. Resim 2 de ebat ölçüleri belirtilmiştir. Kazan kapasite tablosundan alınan ebat ölçüsü referans alınacaktır. RESİM 2:BETON KAİDE EBAT ÖLÇÜLERİ Kazan dairesi, ilgili standart ve yönetmeliklere uygun şekilde tasarlanmalıdır. Kazan dairesinin dışa açılan kapısı, zemin düzeyinde temiz hava giriş ve tavan düzeyinde pis hava atma bacası kesinlikle olmalıdır. Kapı ve pencere yanmaz malzemeden olmalıdır. Kazan, tasarım gereği C olan sıcaklık şartlarından dolayı tesisata denge kabı ve sekonder sirkülasyon pompası kullanılması gerekmektedir Tesisat kısmında dikkat edilecek hususlar Kazanda kullanılacak suyun yumuşak su olması gerekmektedir. Sistemimiz kapalı sistem olacağından ötürü, bir kere su takviyesi yapılacaktır. Bundan dolayı tesisattaki su kapalı bir sistemde dolaşacağı için atmosferle temas etmeyecek ve buharlaşmayacaktır. Sisteme sık sık su takviyesi yapılmasına gerek kalmayacaktır. Böylelikle kazan ve ısıtma tesisatı tortu ve kireçten korunacak, uzun ömürlü olacaktır. Sistemdeki su, sağlık için zararlıdır. İçilmemelidir ve temizlik için kullanılmamalıdır. Tesisattan kullanım suyu olarak da faydalanılmamalıdır. Bu durumda da tesisata sık sık su takviyesi yapmak gerekecektir. Tesisat besleme suyu kireçsiz su olmalıdır.

11 Eğer şehir şebekesi yukarıdaki koşulları sağlamıyorsa suyun kalitesi belirlenmeli ve gerekiyorsa arıtma yada yumuşatma yapılması gerekmektedir. Tesisat içerisindeki tortu ve pisliklerin kazana ulaşmaması için kazan girişinde ve dönüşünde pislik tutucu kullanılması gerekmektedir. Tesisat gidiş hattına uygun kapasiteye göre sirkülasyon pompası seçimi yapılmalıdır. Eğer kapasitesi düşük pompa seçimi, suyun sirküle edilmesinde ve ısıtmada sorunlar çıkmasına sebep olabilir. Sistemin güvenli ve verimli çalıştırılabilmesi için dönüş suyu sıcaklığını yükseltmeye yarayan a- 4 yollu karışım vanası b- Termostatik kontrollü by-pass pompası (şönt pompa) c- 3 yollu vana otomasyonu. Isıtma sisteminin giriş ve dönüşüne eklenecek üç yollu motorlu vana ile tesisata giden suyun oransal olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Tesisat susuz çalıştırılamaz. Susuz kalması durumunda çalıştırmayınız. Kazan, kış aylarında kullanılmayacak ise tesisatta ve kazanda kullanılacak suya antifriz eklenmelidir. Kazan susuz kalmasına karşı bacada limit termostat uygulaması yaptırmanız tavsiye edilir CİHAZIN MONTE EDİLECEĞİ YERİN BELİRLENMESİ Kazan dairesini ve Kazanın Montaj yerini, Şehrin Gaz Dağıtım şirketlerinin belirlediği Teknik Şartnamelere uygun olarak düzenleyiniz. ELEMENT Proje Kazanlarının kurulacağı kazan dairesi dış ortama bağlı, taze havanın girişine imkan veren menfezlere sahip olmalıdır. Sürekli açık bulunması gereken menfezler, kazan dairesi üst ve alt kısmında olmak üzere karşılıklı minimum 40cm x 40cm ebadında yapılmalıdır (gaz dağıtım şirketi şartnamesine bakınız örnek ölçüdür). Cihazın dış etkilere maruz kalmadan çalışabilmesi için (örneğin su birikmeleri ) kazan alt kısmına cihaz ebadına uygun bir şekilde kaide yapılarak, kazanın altına yerleştirilmesi gerekmektedir. 11 İŞLETME TALİMATI Isıtma tesisatında su gidiş ve dönüş sıcaklıkları arasındaki fark 20 C yi aşmamalıdır. Dönüş suyu sıcaklığı olarak ise 55 C altına düşmemesi gerekmektedir. 55 C altında yoğuşma gözlenebilir ve kazan ömrünü kısaltır, garanti kapsamı dışına sistem çıkar Tesisat yapımında dönüş suyu sıcaklığının yükseltilebilmesi için şönt pompa kullanılması önemle tavsiye edilir. Tesisattaki su seviyesi her gün kontrol edilmelidir. Fakat su takviyesi kazan sıcakken kesinlikle yapılmamalıdır. Tesisat bilgili ve sertifikalı kişiler tarafından TSE ye uygun olarak yapılmalıdır ve tüm tesisat malzemelerinde TSE ye uygun ürünler kullanılmalıdır. Kurulacak elektrik sisteminin herhangi bir arıza durumunda brülör devreye girmeyecek şekilde ayarlanması gerekmektedir. Bu sistem otomatik kontrol sistemli olmalıdır. *Kazan üzerinde, su sıcaklığı110 C yi aşmadan açması gereken bir limit termostat olmalıdır. Tavsiye edilen 100 C lik limit termostat kullanılmasıdır. *Katiyen devre dışı bırakılmamalıdır ve panonuz ile bağlantısı yapılmadan devreye alma işlemi gerçekleştirilmemelidir. * Kazan üzerinde kullanılan ürünlerin (termostatlar) garantisi üretici firma sorumluluğundadır.

12 *Limit termostat pano bağlantısını yapınız. *100 C ve üzeri ısınmış kazana soğuk su beslemesi kesinlikle yapmayınız. Tesisata su beslenmesine gerek duyulması durumunda teknik servisi çağırınız. Kazan dairesinin dış ortama açılan yanmaz malzemeden imal edilmiş bir kapısı bulunmalıdır. Gerekirse havalandırma menfezleri kapı üzerinde düşünülebilir. 12 KAZAN DAİRELERİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR 12.1 BRÜLÖR SEÇİMİ VE MONTAJI HAKKINDA Yanmanın verimli bir şekilde yapılabilmesi için kullanılacak olan brülörün yanma odasında uygun alev çapı ve boyu oluşturacak şekilde seçimi yapılmalıdır. Seçilecek brülör kazan karşı basıncını karşılayacak kapasitede olmalıdır. Brülör ateşleme gücü=kazan kapasitesi/kazan verimi Yukarıdaki eşitlikteki kapasiteye uygun brülör seçimi yapılmalıdır. Kazana uygun uzunlukta namlu boyu olan brülör kullanılması gerekmektedir. ELEMENT PROJE Kazanlar, iki kademeli ve oransal brülör ile kullanmaya uygundur. BEP yasası gereği Madde 12.b.2 de belirtildiği gibi 100KW-600KW ısıtma sistemi kapasitesine sahip sistemlerde iki kademeli veya oransal kontrollü, 600 KW ve üstü kapasiteye sahip sistemlerde sadece oransal kontrollü brülör kullanılmalıdır. Lütfen konu ile ilgili gaz kuruluşlarından bilgi alınız. KAZAN BİLGİLERİ KAZAN TİPLERİ ALEV BOYU ALEV ÇAPI KARŞI BASINÇ BALTUR BRÜLÖR KCAL/H ,5mBar BTG 28 P KCAL/H ,4 mbar TBG 60 ME KCAL/H ,1 mbar TBG 120 ME *Kazanlarımız Baltur Brülör ile teste girmiştir.element Proje kazanlara uygun diğer brülör markaları ve modelleri için lütfen firmamıza başvurunuz.brülör seçimi,alev boyu ve alev çapı bilgilerine göre yapılmalıdır KAZANIN ATEŞLENMESİNDEN ÖNCE YAPILACAK İŞLER Kazan tesisata bağlayarak gidiş ve dönüş vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer kapalı ise açınız. (By-Pass vanası hariç) Sirkülasyon pompalarının elektrik bağlantılarını yapınız. Gaz hattında, gazın ve gaz basıncının uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Kazanda ve avadanlıklarında su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Brülörün gerekli kontrollerini yapınız. Alev-duman borularının ve külhan-cehennemlik yüzeylerinin temizliğini kontrol ediniz. Kalorifer tesisatı kapalı sistem çalışıyor ise manometreyi işletme basıncına göre ayarlayınız.

13 Kapalı genleşme tankının basıncını işletme basıncı ile aynı olacak şekilde ayarlayınız. Kalorifer tesisatı açık sistem çalışıyor ise imbisat deposuna bağlı olan haberci borudan su gelinceye kadar tesisata su veriniz. Tesisattaki emniyet borularında vana, musluk vs. armatürlerin takılmamış olmasına dikkat ediniz. Kazan dairesinde yanıcı madde olup olmadığını kontrol ediniz. RESİM 3:BRÜLÖR VE BACA BAĞLANTI DETAYI 13 KAZANIN ATEŞLENMESİ Yetkili gaz dağıtım şirketinin gaz açma uygunluk belgesi olamayan kazanlar katiyen devreye alınmayacak olup,müşteri kaynaklı uyumsuzluktan dolayı tekrar servisimi servis ücretleri tarifemize göre uygulanacaktır. Brülörü ilk devreye almada yetkili brülör servisine başvurunuz. Kazan servisi ve brülör servisi aynı anda sahada bulundurulmalıdır ilk devreye almanın yapılabilmesi için. Gaz sayacından, brülöre kadar olan hattaki vanaların açık olduğunu kontrol ediniz. Kazan termostatını istenilen değere ayarlayınız. Brülörün ana tablo şalterini açınız. Brülörün enerji düğmesini açık duruma getiriniz. Brülörün gözetleme camından alevin parlak mavi bir renkle olup olmadığını kontrol ediniz. 14 KAZANIN İŞLETME ANINDA KONTROLÜ Ateşlenen kazanın gözetleme deliğinden brülörün yanışını kontrol ediniz. Bacadan çıkan dumanın mat beyaz renkte olup olmadığını kontrol ediniz. Kazanın su sıcaklığı ayarlanan dereceye geldiğinde brülörün durduğunu, ayarlanan değerin altına düştüğünde ise brülörün tekrar çalıştığını kontrol ediniz. Kazan yanarken hiçbir zaman Boru, vana vs. elemanlarının tamiratını yapmayınız. Kazan suyu sıcaklığını 90 C den yukarı çıkarmayınız. Kazan dairesinde kuvvetli ve hareketli hava cereyanlarına engel olunuz.

14 Kazan basıncı aşırı yükseldiğinde emniyet ventili, otomatik olarak açarak suyu tahliye etmesi gerekir. Aksi halde servise başvurunuz. Brülör servisince baca gazı analizine göre sisteminizi işletiniz. 15 KAZANIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ Garanti koşulları gereği Sıcak su kazanlarının bakımları periyodik olarak yılda en az 1 defa ve ELEMENT PROJE Yetkili Servisleri tarafından yapılması gerekmektedir. Kazan dairesindeki gaz hattında kaçak olup olmadığını kontrol ediniz. Tesisattaki vana ve armatürleri kontrol ediniz. Baca ve duman kanalını her yıl yaz aylarında muhakkak temizleyiniz. Yaya ve ağırlıklı emniyet ventillerinin her yıl bakımlarını Yetkili Servise yaptırınız. Sıcak su kazanlarının bakımları periyodik olarak yılda en az 1 defa yapılması gerekmektedir. Ürün garanti koşullarının devam edebilmesi için periyodik bakımın bedeli karşılığında yetkili servis tarafınca yapılması şarttır. Sıcak su kazanları üzerindeki armatürlerin bakımı ve kontrolleri belirli zaman aralıklarında yapılmalıdır. Tüm ısıtma tesisatındaki bağlantıların sızdırmazlık kontrolleri yapılmalı, vanalarda ve diğer ekipmanlarda kaçak varsa giderilmelidir. Kazan iç kısımları olan kazan yanma odası (cehennemlik),duman boruları ve duman sandığının temizliği gaz yakıt kullanıldığından olayı 60 günde bir yapılması gerekmektedir. Bir ısıtma sezonu sonrasında kazan, tamamen temizlenmelidir. Temizlik sonrası kazanın oksidasyona uğramaması için, kazan ısıtma yüzeylerine madeni yağ sürülmelidir. Her beş yılda bir ise, kazana Makine Mühendisleri Odası ndan yetkili kişiler gelerek denetim yaptırılmalıdır NOT: Sıcak su kazanında duman borusu, ayna gibi iç parçalarda tadilat ya da değişiklik olduğu takdirde kazan hidrostatik basınç testine tabii tutulmalıdır. Yetkili servis tarafınca bu müdahaleler yapılmalıdır. 16 UYARILAR Kazanın gidiş su sıcaklığını 55 C altına düşürmeyiniz. Kazanın 55 C nin altına düşmemesini sağlayacak 3 yollu ve şönt pompa sistemi kurulduğu halde, sistem sıcaklığı 55 C sıcaklıkta sabit kalmıyorsa bu durumdan kaynaklanan sorunlar ürün garanti kapsamı dışında kalacaktır. Brülörle ilgili arızalarda brülör yetkili servisine başvurunuz. Kazanı susuz çalıştırmayınız. Kazanı yumuşak su ile doldurunuz. (Kireçsiz su) Limit termostatı devre dışı bırakmayınız. Termostat ile ilgili sorun olması durumunda lütfen imalatçı veya ithalatçı firma ile görüşün. Kontrol ve limit termostatların duyarlılığı +-5 C arasındadır. TS EN 676 ürün belgesine sahip ve Gaz yakan cihazlar yönetmeliğine (2009/142/AT) göre CE belgesine sahip markaların brülörleri tercih edilmelidir. Kazana bağlı brülör yakma için kullanılan havayı ortamdan sağlamaktadır. Bu nedenle kazanın bulunduğu ortama temiz hava sağlanmalıdır.

15 Su basıncının 0,5 bar altına düştüğü veya işletme basıncı sınırının 1,5 katının üzerine çıktığı durumlarda acil durum operasyonu uygulanarak derhal kazan kapatılmalıdır. Kazan suyu sıcaklığı 40 C nin altına düştükten sonra müdahale edilmelidir. Hiçbir şart ve durumda sıcak kazana soğuk su verilmemelidir. Bu durum ciddi zarar ve hayati tehlikelere neden olabilir. RESİM 4: Üç yollu vana uygulaması

16 17 YETKİLİ SERVİSLER MERKEZ SERVİS: ELEMENT PROJE MÜŞ.TEK.MÜHENDİSLİK İNŞAAT MAKİNA ISI SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. Yeni Sanayi Sitesi Kaportacılar Cad. No:81 Dulkadiroğlu/ Kahramanmaraş TELEFON: FAX:

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI

ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS SERİSİ ÇELİK GÖVDELİ MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI ECS 70 / 8 / 100 / 10 / 200 / 20 / / 30 / 400 00 / 600 / 700 / 800 / 900 / 1000 Form No: 12-KLV-011 REV:00 ÖNSÖZ Değerli Müşterimiz; Ürünümüzü tercih

Detaylı

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU

PERİYODİK KONTROL ÖNCESİ MÜŞTERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN ÖN HAZIRLIK FORMU BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet ventilleri

Detaylı

PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR

PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. Kazan ön kapağı açılmalı ve kazan ısıtma yüzeyleri temizlenmelidir. 2. Emniyet Ventilleri

Detaylı

MUAYENE ÖNCESİ ÖN HAZIRLIK FORMU

MUAYENE ÖNCESİ ÖN HAZIRLIK FORMU TÜM İŞ EKİPMANLARI VE TESİSATLAR İÇİN YAPILMASI GEREKEN ORTAK HAZIRLIKLAR 1. Kontrolü yapılacak cihazın bakım onarım defteri 2. Firma yardımcı personel ve gerekli ekipmanların hazır bulundurulması sağlanmalıdır.

Detaylı

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI Doğal gaz yakıtlı kazanlarda her bölgenin ana yetkili doğal gaz dağıtım müdürlüklerinin talimatları alınmalı ve kazancıya eğitimi verilmelidir. Kazan

Detaylı

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER:

BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: BOYLER MONTAJ VE BAKIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER: 1)GİRİŞ... 2)GENEL UYARILAR.. 3)BOYLER TANITIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLER 4)ÇALIŞTIRILMA VE MONTAJ ESASLARI. 5)BAKIM VE TEMİZLİK. 6)ARIZA TESPİT. GİRİŞ: Bu kılavuzda

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) Kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Sayın Müşterimiz, Buderus'un

Detaylı

MĐCRO HERMETĐK ŞOFBEN KULLANMA KILAVUZU

MĐCRO HERMETĐK ŞOFBEN KULLANMA KILAVUZU PINAR EMAYE ISI GEREÇLERİ MERMER MADEN İNŞAAT SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ. Organize sanayi Bölgesi 8. Cadde 26110 ESKİŞEIİR / TURKEY Tel :+ Tel + 90.222.236 00 91 Fax : 0.222.236 0032 e-mail : www.pinaremaye.c

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 200-HS Tip M73A

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 200-HS Tip M73A VIESMANN VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası Teknik Bilgi Föyü Sipariş numarası: fiyat listesine bakınız, fiyatları lütfen sorunuz VITOMAX 200-HS

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan. 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için 6302 0252 03/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Çelik Kazan Logano SK 425 ve SE 425 Sıvı/Gaz Yakıtlı Özel Kazan Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI

Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI Bölüm IV KAZANLAR, KAZAN DAİRESİ VE GENLEŞME DEPOLARI Kazanların Sınıflandırılması 1.Kazan İmalatında Kullanılan Malzemeye Göre a) Dökme dilimli kazanlar b) Çelik kazanlar 2. Kazan Ocak Tipi, Tasarım Şekli

Detaylı

CİHAZIN MONTAJI ECS 70 ECS 85 ECS 100 ECS 150 ECS 200 ECS 250 ECS 300 ECS 350 ECS 400 ECS 500 ECS 600 ECS 700 ECS 800 ECS 900 ECS 1000

CİHAZIN MONTAJI ECS 70 ECS 85 ECS 100 ECS 150 ECS 200 ECS 250 ECS 300 ECS 350 ECS 400 ECS 500 ECS 600 ECS 700 ECS 800 ECS 900 ECS 1000 CİHAZIN MONTAJI MODEL ECS 70 ECS 85 ECS 100 ECS 150 ECS 200 ECS 250 ECS 300 ECS 350 ECS 400 ECS 500 ECS 600 ECS 700 ECS 800 ECS 900 ECS 1000 Minimum Zemin Boyutları 1080 x 960 x 200 mm 1080 x 960 x 200

Detaylı

ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR

ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR PERİYODİK KONTROLLER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR BUHAR VE KIZGIN SU KAZANLARI Buhar kazanı ÖNCELİKLE TESTİN SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE YAPILABİLMESİ İÇİN KAZAN SOĞUK OLMALIDIR. 1. KAZAN ÖN KAPAĞI

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

GAZ YAKITLI ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI

GAZ YAKITLI ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI GAZ YAKII ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI KAPASİTE PEŞİN 90 GÜN Kcal/h kw MSG 80 80.000 93 3.500 3.700 MSG 100 100.000 116 4.000 4.240 MSG 125 125.000 145 4.350 4.600 MSG 150 150.000 174 5.400 5.750 MSG 175

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı VIESMANN VITOMAX 200 HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 4-25 t/h Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine Arşiv referansı: Teknik Bilgiler Klasörü,

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

Kadar artar. Artan bu hacmi depolayacak açık genleşme deposunun hacmi ise;

Kadar artar. Artan bu hacmi depolayacak açık genleşme deposunun hacmi ise; 7. GENLEŞME DEPOLARI Genleşme depoları sistemdeki basıncın kontrolü ve sisteme gerekli su desteğinin sağlanması bakımından çok önemlidir. Genleşme depoları açık ve kapalı olmak üzere iki tiptedir. 7.1

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı VIESMANN VITOMAX 200 HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5-3,8 t/h Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine Arşiv referansı: Teknik Bilgiler

Detaylı

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları Copyright 2017 VEDS Substations FX Serisi VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Genel Bakış ve Ürün Tanıtımı 1

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında.

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında. VIESMANN VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında Teknik Bilgi Föyü Sipariş numaralarını ve fiyatları lütfen sorunuz Kazan seçimi

Detaylı

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ 1-ÇİFT TERMOSTATLI KAZAN PANELİ Brülör 1. ve 2. kademeye kumanda eder. Kazan suyu sıcaklığını gösterir. Kazan basıncını gösterir. Ayarlanan limit sıcaklıkta sistemi kitler.

Detaylı

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU

6. GENLEŞME DEPOLARI 6.1 AÇIK GENLEŞME DEPOSU 6. GENLEŞME DEPOLARI Genleşme depoları sistemdeki basıncın kontrolü ve sisteme gerekli su desteğinin sağlanması bakımından çok önemlidir. Genleşme depoları açık ve kapalı olmak üzere iki tiptedir. 6.1

Detaylı

6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE434 Logano plus GB434. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE434 Logano plus GB434. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için Kullanma Kõlavuzu Gaz Yakõtlõ Kazan Logano GE434 Logano plus GB434 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Bu kõlavuz hakkõnda Bu cihaz ilgili Norm ve Yönetmelikler

Detaylı

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir.

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir. 11.YILLIK YAKIT MİKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 11.1 Yıllık

Detaylı

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır.

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7. YILLIK YAKIT MĐKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7.1 Yıllık

Detaylı

Yıllardır sıcaklığına güvendiğiniz marka Fiyat Listesi

Yıllardır sıcaklığına güvendiğiniz marka Fiyat Listesi Yıllardır sıcaklığına güvendiğiniz marka ISITMA SİSTEMLERİ 2018 2 Fiyat Listesi Bireysel Isıtma Sistemleri 20182 LİSTE FİYATI OTOMATIK ATESLEME OTOMATIK KUL BOSALTMA 1.060 TL 2.420 TL 1.060 TL 2.420 TL

Detaylı

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 2 Giriş 3 Teknik Özellikler 4 Ana Elemanlar 5 Sistem Bağlantı Elemanları 6 Cihazın Yerleşimi ve Montaj Esasları 7 KBS Serisi Tek Serpantinli Boyler Bağlantı Şeması

Detaylı

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri Home Station Isı İstasyonu Çözümleri Merkezi ısıtma sistemlerinde, daire ısıtma ve termostatik kontrollü sıcak su için ALNA HOME STATION su ısıtıcısı ve fark basınç kontrolü ile tam bir çözümdür. Özellikler

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERLERİ BASINÇLI KAPLARDA GÜVENLİK BASINÇLI KAPLARIN PERİYODİK KONTROLLERİ VE TEST TEKNİKLERİ İşçi sağlığı ve İş güvenliği Tüzüğü ne göre aşağıdaki sürelerde; Genel Hükümler

Detaylı

ÇEVRE DOSTU. İçinizi ısıtacak profesyonel çözümler 2018 KATALOG CATALOGUE ISITMA SİSTEMLERİ.

ÇEVRE DOSTU. İçinizi ısıtacak profesyonel çözümler 2018 KATALOG CATALOGUE ISITMA SİSTEMLERİ. ÇEVRE DOSTU İçinizi ısıtacak profesyonel çözümler 2018 KATALOG CATALOGUE www.himakmakina.com ISITMA SİSTEMLERİ ISITMA SİSTEMLERİ Daha Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Çevre Dostu Ürünler İçinizi ısıtacak profesyonel

Detaylı

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN

Döküm Kazanlar. G115-21 kw BE MAVİ ALEV BRÜLÖRLÜ KAZAN Döküm Kazanlar Modern, Yüksek Kaliteli ve İşletme Emniyetli Kazan Dizaynı: EN 303' e uygun test edilmiş, Thermostream Tekniği sayesinde yüksek işletme emniyetine sahip,lpg,sıvıyakıt veya doğalgaza uygun,

Detaylı

PERİYODİK MUAYENE HAZIRLIK LİSTESİ

PERİYODİK MUAYENE HAZIRLIK LİSTESİ LER ÖNCESİ YAPILMASI GEREKLİ ÖN HAZIRLIKLAR Doküman No Sayfa No 1 / 18 1.1 AMAÇ Bu talimat ilgili yasal mevzuat ve standartlar doğrultusunda, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında gerçekleştirilen periyodik

Detaylı

GARANTİ 3YIL. KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi

GARANTİ 3YIL. KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi GARANTİ 3YIL KUPALA Premix Yoğuşmalı Kombi GENEL ÖZELLİKLER 24kW, 28kW ve 35kW lık üç farklı kapasite seçeneği, 2009/142/EC gaz yakan cihazlar direktiflerine uygun, 92/42/EC verim direktiflerine göre 4

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Yarı Otomatik Pelet Kazanı. Yeni Nesil Eco Mini Serisi Bütçenize Uygun Bir Pellet Kazanı Eco-Mini serisi kazanlar, dikey tasarlanan borulari ve verim

Detaylı

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü viesmann Sistem Kapasitesi Ürün Tanımı Basınç Sınıfı Kazanlar Pompa Setleri Toplam kw Sip. No. Sip. No. kcal/h bar Liste Fiyatı Liste Fiyatı Liste Fiyatı 98 84.300 120 103.200 160 137.600 198 170.300 240

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 HW. 120 C'ninüzerindegidiş suyu sıcaklıkları temininde kızgın sukazanı kw ( kcal/h)

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 HW. 120 C'ninüzerindegidiş suyu sıcaklıkları temininde kızgın sukazanı kw ( kcal/h) VIESMANN Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HW 120 C'ninüzerindegidiş suyu sıcaklıkları temininde kızgın sukazanı Üç geçişli 460-2500 kw (395 600-2

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

İçindekiler. Kombiler

İçindekiler. Kombiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Elektronik Kombiler Konvansiyonel Kombiler Şofben 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok

Detaylı

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ Rüknettin KÜÇÜKÇALI 1950 yılında doğdu. 1972 yılında Đ.T.Ü. Makina Fakültesi'nden Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Sungurlar ve Tokar firmalarında

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST )

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) MODELLER : - IST-30 ( 30 Kw ) - IST-45 ( 45 Kw ) - IST-60 ( 60 Kw ) - IST-80 ( 85 Kw ) Atlas Sayaç ve Ölçü Aletleri AŞ. 2012 yılında IST model numaralı kat istasyonları üretimine

Detaylı

Harmony-D Hermetik Kombi

Harmony-D Hermetik Kombi Harmony-D Hermetik Kombi Dijital ekranlı, yüksek verimli ve kullanıcı dostu Yeni Harmony-D Kombi ALARKO NUN KOMBIDE YENI TASARIM VIZYONUNUN SON ÖRNEĞI... Kontrol paneli çevresinde modern LED ışıklandırma

Detaylı

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 160905 Kitap Baský Tarihi: 160905 Revizyon No: 3 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 13 14 15 16 17 18 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel

Detaylı

İçindekiler. Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler

İçindekiler. Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler Kombi Kataloğu 1 İçindekiler Kombilerin Artısı Çok! Kombi Faydalı Bilgiler Premix Yoğuşmalı Kombiler Konvansiyonel Kombiler Kombi Teknik Bilgiler 4 5 7 9 10 3 Arçelik Kombilerin Artısı Çok 3 Yıldızlı

Detaylı

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com

Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Yenilikçi ve Güvenilir... Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri www.cukurovaisi.com Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri Çukurova Isı nın kendi markası olan ve son teknolojiyle üretilen Silversun Hot Air Gaz

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Özellikler Geri Yanma Kontrolü: Gelişmiş Yanma Sistemi: Çok Yönlü Kontrol Sistemi: Dijital Kontrol Paneli: Kompakt Brülör Ünitesi: Manuel Türbülatör

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Mirage 200 Mirage 600 Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SICAK SU KAZANI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SICAK SU KAZANI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI ENDÜSTRİYEL TİP ELEKTRİKLİ SICAK SU KAZANI 55EWH-B Serisi Ürün No: 55 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr

Detaylı

Hermetik Kombi. Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA...

Hermetik Kombi. Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA... Hermetik Kombi Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA... Dijital ekranlı, yüksek verimli ve kullanıcı dostu Serena Kombi 25,8 kw ISITMA KAPASİTESİ 13,5 lt/dk KULLANIM SUYU

Detaylı

Akümülasyon Tankları ve Boylerler

Akümülasyon Tankları ve Boylerler Akümülasyon Tankları ve Boylerler Faaliyet Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Akümülasyon Tankları

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A VIESMANN VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında Teknik Bilgi Föyü Sipariş numarasını ve fiyatları lütfen sorunuz VITOMAX 100-HS Tip M33A Sıvı/Gaz yakıtlı

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

Ekonomizer Kullanım Kılavuzu

Ekonomizer Kullanım Kılavuzu Ekonomizer Kullanım Kılavuzu Kod No: A.14.1.2 Kitap Baskı tarihi: 101016 Revizyon No: 101016 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...5 GARANTİ VE SERVİS...6 TANIM...7 MONTAJ...8 TEMİZLİK...8 5 GİRİŞ Öncelikle ALARKO markasını

Detaylı

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR 60/80/100/1/1/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR Airfel Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Üstün Özellikleri 6 farklı kapasite ile geniş ürün gamı (60 kw, 80 kw,

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu

KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu KMPT-Montaj-Bakım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgi 2. Çalışma Prensibi 3. Sistem Bileşenleri 4. Montaj 5. Resimlerle Kolektör Montajı 6. Teknik Detaylar 7. Teknik Bilgi 8. Bakım 9. Tesisat Şeması Genel

Detaylı

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gaz yakıtlı yoğuşmalı kazan 400-620 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş no. ve fiyatlar için fiyat listesine bakınız VITOCROSSAL 200 Tip CM2 Gaz yakıtlı kondensasyon kazanı Doğalgaz ve

Detaylı

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi

Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Karlı Bir Yatırım Yeni Nesil Caria Serisi Caria Serisi ürünleri tasarlarken aklımızda tek bir şey vardı: Minimum kullanıcı müdahelesi Artık yeni nesil Caria serisi kazanlar eskisinden daha fazla konfor

Detaylı

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI 71AT Serisi Ürün No: 71 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler www.hosseven.com.tr 2 www.hosseven.com.tr TEKNİK DEĞERLER Nominal Isı Güç KW_N 2,2-6,5 Saatlik Tüketim Kg/h 0,6-1,8 Verim % 92-88,5 Maksimum Isıtma Hacmi M3 185 Net Kg kg 82 Baca Çapı mm 80 Besleme Haznesi

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu APH HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 070706 Kitap Baský Tarihi: 070706 Revizyon No: 4 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 14 15 16 17 19 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel Özellikler

Detaylı

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Sayın Müşterimiz, İdeal Standard Markalı ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Almış olduğunuz bu ürünün doğru ve amaca uygun kullanımı ile size en iyi verimi sağlamasını istiyoruz.

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 WS. 110 C'ye kadar gidiş suyu sıcaklıkları temininde sıcak su kazanı 1,75-11,63 MW

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü VITOMAX 200 WS. 110 C'ye kadar gidiş suyu sıcaklıkları temininde sıcak su kazanı 1,75-11,63 MW VIESMANN VITOMAX 200 WS 110 C'ye kadar gidiş suyu sıcaklıkları temininde sıcak su kazanı 1,75-11,63 MW Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 WS Tip M250

Detaylı

20.000-75.000 kcal/hr 23-87 kw Sıcak Su Kazanı. Katı Yakıtlı. Kat Kaloriferi CKK

20.000-75.000 kcal/hr 23-87 kw Sıcak Su Kazanı. Katı Yakıtlı. Kat Kaloriferi CKK 20.000-75.000 kcal/hr 23-87 kw Sıcak Su Kazanı Katı Yakıtlı Kat Kaloriferi CKK Yüksek Performanslı KATI YAKITLI KAT KALORİFERİ ALARKO CKK Kendimize sorduk: Kat Kaloriferinde Kombi Rahatlığını Nasıl Sağlarız?

Detaylı

SIVI - GAZ YAKITLI ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI GAZ YAKITLI İKİ GEÇİŞLİ (KARŞI BASINÇLI) SICAK SU KAZANI FİYAT LİSTESİ

SIVI - GAZ YAKITLI ÜÇ GEÇİŞLİ SICAK SU KAZANI GAZ YAKITLI İKİ GEÇİŞLİ (KARŞI BASINÇLI) SICAK SU KAZANI FİYAT LİSTESİ SIVI - GAZ YAKII ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI - GAZ YAKII ÜÇ GEÇİŞLİ MSG 80 MSG 100 MSG 125 MSG 150 MSG 175 MSG 200 MSG 250 MSG 300 MSG 350 MG 400 MG 450 MG MG 600 MG 700 MG 800 MG 900 MG 1000 MG 1250 MG 1 MG 1750

Detaylı

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en

Detaylı

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Nisan 2014 1 2 DAF Enerji 2007 yılında çıkan Enerji Verimliği Kanunu sonrasında, MASDAF Grup un yöneticileri tarafından yarım asırlık sektör tecrübesi ile 2009 yılından tamamen

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI

DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ ÜRÜN TANIMI KULLANIM ALANLARI TESİSAT BAĞLANTI ÖLÇÜLERİ BOYUTLAR - ÇİZİM BOYUTLAR - TABLO

Detaylı

Akümülasyon Tankları ve Boylerler

Akümülasyon Tankları ve Boylerler Akümülasyon Tankları ve Boylerler Faaliyet Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Akümülasyon Tankları

Detaylı

SERENA SR 20/27 HIZLI KULLANIM KILAVUZU

SERENA SR 20/27 HIZLI KULLANIM KILAVUZU SERENA SR 20/27 HIZLI KULLANIM KILAVUZU 2 Kod No: A.1.1.6 Baskı Tarihi: 140808 Revizyon: 140808 3 Gaz Sızıntısı Durumunda Yapılacaklar Sakin olun. Yanan ateşleri SÖNDÜRÜN. Bütün kapı ve pencereleri AÇIN.

Detaylı

SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII

SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII SİLİNDİRİK KÜLHANLI ÜÇ GEÇİŞLİ SIVI / DOĞALGAZ YAKII Sıvı ve Gaz yakıtı yüksek verimde yakar. %95 ve daha üzerinde yanma verimine sahiptir. Düşük yakıt tüketimi ile yakıt tasarrufu sağlar. 3 tam geçişli

Detaylı

DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR

DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR DSSY-T SERİSİ ENDÜSTRİYEL TİP TERMOSTAT KONTROLLÜ ELEKTRİKLİ TERMOSİFONLAR GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI ISITMA SÜRESİ BOYUTLAR TEKNİK TABLO ÖRNEK TESİSAT ŞEMASI MODEL & SİPARİŞ NOTASYON

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

OTOMATİK ISI KONTROLLÜ KATI YAKITLI KAT KALORİFERİ

OTOMATİK ISI KONTROLLÜ KATI YAKITLI KAT KALORİFERİ OTOMATİK ISI KONTROLLÜ KATI YAKITLI KAT KALORİFERİ KULLANMA KILAVUZU GİRİŞ ÜNMAK katı yakıt kalorifer kazanları özel dizaynı ve geliştirilmiş özellikleri sayesinde konforlu sorunsuz ve yakıttan maksimum

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) 1 1 1 CGB YOĞUŞMALI KAT KALORİFERİ VE KAZANLAR CGB 50 Yoğuşmalı Kat 10.02.007.3005 12,2-49,9 2.321 Kaloriferi 2.414 2.460

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOPEND 100-W. Sistem işleticisi için. Isıtma sistemi Sabit sıcaklık kontrol paneli ile

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOPEND 100-W. Sistem işleticisi için. Isıtma sistemi Sabit sıcaklık kontrol paneli ile Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Isıtma sistemi Sabit sıcaklık kontrol paneli ile VITOPEND 100-W 2/2009 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar

Detaylı

Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri

Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri [ Hava ] Şema Sayfaları Başlık şablonu Folio Medium [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Yüksek verimli ve ekonomik merkezi sistem çözümleri Isıtma Bizim İşimiz Üflemeli Brülörlü Çelik Kazanlar Merkezi ısıtmada

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI SERİLERİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZUNU www.venco.com.tr ADRESİNDEN İNDİREREK OKUYUN ve SERVİS ELEMANININ KOLAYLIKLA

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM DTB-MP SERİSİ MARINE BOYLER GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM GENEL ÖZELLİKLER Farklı Montaj seçenekleri: 30 50 80 100 litre kapasite (30 80) C skalalı ayarlanabilir

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 Yoğuşmalı Boylerli Solar Kombi* 6,1-20,5 3.225 3.306 3.346 3.467 10.01.004.3011

Detaylı

http://it/intranet/fiyatlar/bayi_liste.asp

http://it/intranet/fiyatlar/bayi_liste.asp Sayfa 1 / 6 SIVI ve GAZ YAKITLI SICAK SU KAZANI Fiyat Listesi Tarihi : 10 Ocak 2011 NA R KAZAN TİPİ KAPASİTE (kcal/h) SATIŞ FİYATI (EURO) 3 bar NA R 60 60.000 745 NA R 80 80.000 755 NA R 100 100.000 945

Detaylı

haberleri sektör MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER isimlendirme

haberleri sektör MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER isimlendirme sektör haberleri MEMBRANLI TANKLAR ÇALIŞMA PRENSİPLERİ MONTAJ VE KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Membranlı tanklar (MT), Türkiye'ye 1990'lı yılların başında girmiş, doğal gazın yaygınlaşması ile

Detaylı

INNOVENS MC 35E / MC 45 / MC 65 / MC 90 / MC 115

INNOVENS MC 35E / MC 45 / MC 65 / MC 90 / MC 115 INNOVENS MC 35E / MC 45 / MC 65 / MC 90 / MC 115 Duvar tipi yoğuşmalı kombiler TR 08/01/07 Montaj ve Servis Kılavuzu İçindekiler Kullanılan semboller...3 Önemli tavsiyeler...3 1 Havalandırma...4 2 Bakım...4

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

www.termopan.com.tr ısı sistemleri 2015 ÜRÜN & FİYAT KATALOĞU 1

www.termopan.com.tr ısı sistemleri 2015 ÜRÜN & FİYAT KATALOĞU 1 ısı sistemleri 2015 ÜRÜN & FİYAT KATALOĞU 1 / İçindekiler / 1 Katı Yakıtlı Mekanik Kat Kaloriferleri Merkezi Sistem Otomatik Stokerli ve Ateşlemeli Pelet Kalorifer Kazanları 18-19 2-3 Katı Yakıtlı Elle

Detaylı

Plakalı Isı Değiştiriciler. FP Serisi. İşletme ve Bakım Klavuzu. Serial Number (Seri Numarası) ...

Plakalı Isı Değiştiriciler. FP Serisi. İşletme ve Bakım Klavuzu. Serial Number (Seri Numarası) ... Plakalı Isı Değiştiriciler FP Serisi İşletme ve Bakım Klavuzu Serial Number (Seri Numarası)... 1 İÇİNDEKİLER : 1.Eşanjörü Oluşturan Parçalar 3 2.Eşanjörün İsimlendirilmesi 4 3.Taşıma Kuralları 5 4. Montaj

Detaylı