Z O L A T Ö R K A T A L O U

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Z O L A T Ö R K A T A L O U"

Transkript

1 Z O L A T Ö R K A T A L O U INSULATOR CATALOGUE

2 KALESERAM K ÇANAKKALE KALEBODUR SERAM K SANAY A.fi.

3 GRUP... KALE GRUBU flirketlerinin temelini, 1957'de kurulan Çanakkale Seramik Fabrikalar A.fi. oluflturmaktad r. Türkiye'de seramik sektörününün kurucusu olan KALE GRUBU, günümüze kadar yapt her at l mda ve çal flma alan na giren her konuda Türk sanayiine öncülük etmifltir. Seramik kaplama malzemeleri ve porselen izolatör üretiminde ulaflt üretim gücüyle bir dünya devi haline gelen KALE GRUBU, geçen zaman içersinde kurdu u ve herbiri kendi alan nda lider olan 30'a yak n kuruluflla, yaln zca inflaat sektöründe de il, savunma, enerji ve kimya sektörlerinde de çok güçlü bir konuma eriflmifltir. Dr.(h.c.) brahim Bodur Kale Grubu fiirketleri, Kurucu Murahhas Aza ve Yönetim Kurulu Baflkan Kale Group of Companies, Founder President and Chairman of the Boards THE GROUP... The foundation of KALE GROUP is traced to Çanakkale Seramik Fabrikalar A.fi., established in 1957 in the district of Çan, Çanakkale. Having been the founder of ceramic sector in Turkey, the Group has pioneered in all industrial activities involved so far. KALE GROUP has become a world giant in the production of ceramic covering materials and porcelain insulators. The Group, having nearly 30 companies, all leading in their own fields, is powerful not only in the construction sector, but also defence, energy and chemicals.

4 fi RKET y l nda, Türkiye'nin ilk seramik duvar karosu ve porselen izolatör üreticisi olarak kurulan Çanakkale Seramik Fabrikalar A.fi. ile, 1972 y l nda Türkiye'nin ilk seramik yer karosu üreticisi olarak kurulan Kalebodur Seramik Sanayii A.fi., 2000 y l nda birleflerek, KALESERAM K Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.fi. ad n alm flt r. KALESERAM K, halen y lda 60 milyon metrekareyi aflan seramik karo ve Ton'a yaklaflan porselen izolatör üretim kapasitesi ile, bu konuda, dünyan n, tek alanda kurulu en büyük tesisidir. Uluslararas standartlara ve normlara uygun olan KALESERAMIK ürünleri, dünyan n birçok ülkesine ihraç edilmektedir. THE COMPANY... Çanakkale Seramik Fabrikalar A.fi., established in 1957, as the first ceramic wall tiles and porcelain insulators producer of Turkey and Kalebodur Seramik Sanayi A.fi., established in 1972, as the first ceramic floor tiles producer of Turkey, merged in 2000, taking the name of KALESERAM K Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.fi. Presently, KALESERAM K, is the world's largest integrated plant, located in one area and having a yearly production capacity of more than 60 million square metre ceramic tiles and approximately tons porcelain insulators. KALESERAM K, possessing of the most modern technology in the world, produces in international standards and norms and exports its products worldwide.

5 KALESERAM K ZOLATÖRLER KALESERAM K INSULATORS KONUM... KALESERAM K tesisleri, Marmara Bölgesi'nde, tarih boyunca dünyan n en önemli seramik merkezlerinden biri olan Çanakkale ilinin Çan ilçesinde, yaklafl k yar m milyon metrekare bir alanda kurulmufltur. E itimli ve deneyimli iflgücüne sahiptir. Üretimde en yeni teknolojileri kullanmaktad r. THE LOCATION... KALESERAM K plants are located in Çan, Southern Marmara Region of Turkey, spreading an area of nearly half a million square metre, having highly trained and experienced workforce and using the most advanced techniques in the production. UZMANLIK... KALESERAM K izolatörleri, dünyan n birçok ülkesinde, elektrik üretim, iletim ve da t m ile ifltigal eden kamu kurulufllar ve özel flirketler yan nda cihaz üreticileri taraf ndan da güvenle kullan lmaktad r. Modern tesislerimizin genifl üretim imkanlar sayesinde, iç ve d fl pazarlarda çok say daki müflterilerimizin gereksinimleri süratli ve sürekli bir biçimde karfl lanmaktad r. EXPERTISE... KALESERAM K insulators are widely used in many countries to meet the requirements of utilities and electrical equipment manufacturers as a reliable product. It is our modern manufacturing facilities that enable us to fill the needs of our customers throughout the world quickly and consistently.

6 ÜRÜNLER... KALESERAM K, DIN standartlar na göre üretilen çok genifl bir izolatör ürün serisine sahiptir. Bafll ca ürünler, pin tipi mesnet izolatörleri, mesnet izolatörleri, zincir izolatörleri, çubuk izolatörleri, demiryolu hat izolatörler, dahili ve harici cihaz mesnet izolatörleri, transformatör bufling izolatörleri, duvar geçit izolatörleri, parafudr buflingleri, sigorta borular vs.dir. zolatör üretim kapasitesi Ton/Y l n üzerindedir. Kullan m yerlerine ve özelliklerine göre de iflen müflteri ihtiyaçlar n n karfl lanmas için, ürün türlerinde y llar itibariyle sürekli ve h zl bir geliflim yaflanmaktad r. Üretimin her aflamas nda uygulanan kalite kontrollar ile, üstün kaliteli ürünler, uygun fiyatlarla müflterilerimize sunulabilmektedir. PRODUCTS... KALESERAM K has a wide range of insulators, produced in accordance with DIN 40685, such as; pin type insulators, line post insulators, string insulators, long-rod insulators, railway insulators, indoor/outdoor post insulators, transformer bushing insulators, wall bushings, lightning arresters bushings, fuse tubes etc. The insulator production capacity is over Tons/Year. Fast and continuous development has been materialized in the production over the years to satisfy the varying needs of customers with a large range of products and to meet the ever-changing requirements for insulator applications. Strict quality control is enforced in every stage of the production, so that the customers are furnished with high quality insulators at competitive prices.

7 K A L T E Q U A L I T Y KALESERAM K izolatörleri, öngörülen tüm elektriksel ve mekanik özellikleri sa layacak flekilde, üstün nitelikteki kuvars ve alumina esasl haaddelerden üretilmektedir. Her izolatör, IEC-DIN, TSE ve ANSI standartlar n n gerektirdi i rutin testlere tabi tutulmaktad r. zolatörlerle ilgili tip test raporlar, talep halinde, ilgililere verilmektedir. KALESERAM K izolatörlerinin üretimi aflamas nda, ulusal ve uluslararas standartlar n öngörmüfl oldu u afla daki testlerin tamam yap lmaktad r: KALESERAM K insulators are produced from high quality quartz and alumina raw materials according to the required electrical and mechanical properties. All routine tests are carried out in line with IEC-DIN, TSE ve ANSI Standards for each and every insulator. The Type Test Reports are also available upon request. The tests, performed in accordance with the national and international standards during the production are as follows: 1. Elektriksel Testler 1.1. Rutin Endüstriyel Frekans Deneyleri 1.2. Yüksek Frekans Deneyleri 1.3. Y ld r m Darbe Dayan m ve %50 Atlama Deneyleri 1.4. Dik Cepheli Darbe Dayan m Deneyleri 1.5. Ya da Delinme Dayan m Deneyleri 1.6. Yaflta Güç Frekans Dayan m ve Atlama Deneyleri 1.7. Kuruda Güç Frekans Dayan m ve Atlama Deneyleri 1. Electrical Tests 1.1. Power Frequency Routine Electrical Test 1.2. High Frequency Tests 1.3. Lightning Impulse Withstand and 50% Flashover Voltage Test 1.4. Impulse Voltage Puncture in Air Test 1.5. Power Frequency Puncture Withstand Test 1.6. Wet Power Frequency Withstand and Flashover Voltage Test 1.7. Dry Power Frequency Withstand and Flashover Voltage Test

8 2. Mekanik Testler 2.1. Elektro-Mekanik Deneyler 2.2. Is l Mekanik Performans Deneyleri 2.3. Kal c Dayan m Deneyleri 2.4. Mekanik Deneyler: Burulma Dayan m Deneyleri E ilme Dayan m Deneyleri Çekme Dayan m Deneyleri 2.5. Yorulma Deneyleri 2.6. Çekiç Deneyi 2. Mechanical Tests 2.1. Electro-Mechanical Test 2.2. Thermal-Mechanical Performance Test 2.3. Residual Strength Test 2.4. Mechanical Tests: Torsion Strength Test Bending Strength Test Tension Strength Test 2.5. Fatique Test 2.6. mpact Test 3. Di er Deneyler 3.1.Eksenel Salg Deneyleri 3.2. Çimento Genleflme Kontrolu Deneyleri 3.3. Metal Galvaniz Kontrolu Deneyleri 3.4. Porselen Gözeneklilik Kontrolu Deneyleri 3.5. S cakl k Çevrim Deneyleri 3.6. Kilitleme Sistemi Kontrolu Deneyleri 3. Other Tests 3.1. Verification of the axial Displacement 3.2. Autoclave Expansion of Cement Test 3.3. Galvanizing Control Test 3.4. Porcelain Porosity Control Test 3.5. Temperature Cycle Test 3.6. Verification of the Locking System ISO 9001 kalite yönetimi standartlar na uygun olarak tasar m ve üretimi de kapsayan KALESERAM K Kalite Sistemi, Türk Standardlar Enstitüsü (TSE), Alman Yönetim Sistemleri Belgelendirme Kurumu (DQS) ve Uluslararas Kalite A (IQN) taraf ndan da onaylanm flt r. Sürekli araflt rma ve gelifltirme içinde, müflteri tatminine odakl üretim ve sat fl politikas ile KALESERAM K, elektrik dünyas na, güvenli, kaliteli ve uygun fiyatl porselen izolatörler sunmaktad r. KALESERAM K quality system for design and production is in comply with ISO 9001 quality management standards and approved by TSE Turkish Standards Institution (TS-EN-ISO 9001), DQS Deutsche Gesellschaft zur Zertifizierung von Managementsystemen mbh (DIN-EN-ISO 9001) and IQNet International Quality Network (Registration No. DE ). Coiting ourselves to continuous reseach and development activities and focusing primarily on customer satisfaction, we supply high quality products to utilities and manufacturers wordwide.

9

10 1 Alçak Gerilim zolatörleri Low Voltage Insulators

11 Alçak Gerilim zolatörleri Alçak gerilim da t m enerji nakil hatlar nda, iletkenin dire e tesbitinde bu izolatörler kullan l r. Bu grupta yeralan alçak gerilim izolatörleri, TSE, DIN ve ANSI standartlar na uygun olarak üretilir. Bu izolatörler, genel olarak afla da belirtilen üç alt gruba ayr l r: - DIN normuna uygun pin tipi izolatörler - DIN ve ANSI normlar na uygun makara izolatörler - ANSI normuna uygun gergi izolatörleri Bu izolatörler KER sert porselenden üretilir. Katalogda yer almayan farkl tiplerdeki alçak gerilim izolatörleri de müflteri iste ine uygun olarak imal edilebilir. Low Voltage Insulators These insulators are used for low voltage overhead distribution lines to fix the conductors to the post bodies. This group of insulators includes of low voltage insulators standardized in accordance with TSE, DIN and ANSI specifications. These insulators are devided into mainly three in accordance with types: - PIN type insulators DIN norms. - Shackle and spoll insulators in accordance with DIN and ANSI norms. - Strain insulators in accordance with ANSI norms. These insulators are made of hard porcelain KER Other types of insulators which are not covered by this cataloque, can also be produced upon customer s request.

12 1:1 Pin Tipi Alçak Gerilim zolatörleri Low Voltage Pin Type Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE E-80 E-95 malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions H ØD ØD1 Ød min. Ød1 min. a b r E-95/ Kaçak mesafesi/ Creepage distance Yaflta güç frek. dayanma gerilimi / Wet power freq. withstand voltage E ilmede ortalama k r lma yükü / Average bending failing load Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Sand kl a rl k / Packed weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1080x 1080x x 1020x x 1020x 1170 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Boyutlar ve teknik özellikler : TS 76/1, DIN Dimensions and specifications : TS 76/1, DIN Test metodu : TS 76 Test method : TS 76 Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN S rs z k s mlar : _. _. _ Unglazed parts : _. _. _ T E

13 1:2 Alçak Gerilim Makara zolatörleri Low Voltage Shackle and Spool Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE malat numaras / Manufacture number H Ölçüler / Dimensions d 1 d 2 d 3 d 4 r ED-80-2 ED-115/2 EM Kaçak mesafesi/ Creepage distance Yaflta güç frek. dayanma gerilimi / Wet power freq. withstand voltage E ilmede ortalama k r lma yükü / Average bending failing load Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Sand kl a rl k / Packed weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1030x 1030x x 1090x x 1160x 990 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Boyutlar ve teknik özellikler : TS 76/2 Dimensions and specifications : TS 76/2 Test metodu : TS 76 Test method : TS 76 Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN S rs z k s mlar : _. _. _ Unglazed parts : _. _. _ T E

14 1:3 Gergi zolatörleri Strain Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions L a b Ød D I ANSI Class 54-1 ANSI Class 54-2 ANSI Class ANSI Class Çekme mukavemeti / min. Tensile strength kn End. frek. kuruda atlama gerilimi / Low freq. dry flashover voltage End. frek. yaflta atlama gerilimi / Low freq. wet flashover voltage Kaçak mesafesi/ Creepage distance Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package b Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet ANSI CLASS 54-4 Paletteki adet / Contents of each pallet Sand kl a rl k / Packed weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1000x 1000x x 1000x x 1000x x 1040x 1000 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Boyutlar ve teknik özellikler : ANSI C 29.4 Dimensions and specifications : ANSI C 29.4 Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN S rs z k s mlar : _. _. _ Unglazed parts : _. _. _ b ANSI CLASS 54-1, 54-2, 54-3 D

15 2 Pin Tipi zolatörler Pin Type Insulators

16 Pin Tipi zolatörler Bu tip izolatörler, orta gerilim da t m enerji nakil hatlar nda iletkenin dire e tesbitinde kullan l r. Bu grup izolatörler IEC-383 de belirtilen B grubu yani delinebilir nitelikte P N T P MESNET ZOLATÖRLER dir. Üretim program m zdaki izolatörler, afla da gösterilen gruplara ayr l r. - En yüksek servis gerilimi 24 a kadar olan ve TSE, DIN normlar na uygun P N tipi izolatörler. - En yüksek servis gerilimi 36 olan normal ve kirli bölgelerde kullan lan TSE ve DIN normlar na uygun P N tipi izolatörler. Bu izolatörler, DIN e göre KER porselen haadden üretilmektedir. Bu katalogda yeralmayan di er pin tipi izolatörler, müflteri iste ine uygun olarak imal edilebilir. Pin Type Insulators These insulators are used for medium voltage overhead distribution lines to fix the conductors to the post. These insulators are indicated as PUNCTUREABLE (B type) insulators in IEC-383 standard and called PIN TYPE INSULATORS. Our production prograe in this insulator group comprises the following products; - Pin type insulators in accordance with TSE and DIN norms up to 24 max. service voltage level. - Pin type insulators in accordance with TSE and DIN norms up to 36 max. service voltage for normal and polluted areas. These insulators are made of porcelain KER 110-1, according to DIN Other types of insulators not covered by this catalogue, can also be prooduced upon customer s request.

17 2:1 Pin Tipi zolatörler Pin Type Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE VHD-10 VHD-15 malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions H h ØD ØD 1 R r VHD-15A Kaçak mesafesi/ Creepage distance E ilmede min. k r lma yükü / Min. bending failing load Yaflta güç frek. dayanma gerilimi / Wet power freq. withstand voltage Güç frek. ya da delinme gerilimi / Power freq. puncture voltage in oil Y ld r m darbe dayan m gerilimi / Lightning impulse withstand voltage Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package Paletteki sand k adedi / Package contens of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Sand kl a rl k / Packed weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 940x 960x x 930x x 1040x 1175 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Test metodu : TS EN , IEC Test method : TS EN , IEC Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Not : Bu izolatör pimsiz olarak sat lmaktad r. Note : These insulators are supplied without pins. T E

18 2:2 Pin Tipi zolatörler Pin Type Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE VHD-20 VHD-20-1 VHD-20-2 VHD-20-3 malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions H h ØD ØD 1 R r 597/2 597/4 597/ / Kaçak mesafesi/ Creepage distance E ilmede min. k r lma yükü / Min. bending failing load Yaflta güç frek. dayanma gerilimi / Wet power freq. withstand voltage Güç frek. ya da delinme gerilimi / Power freq. puncture voltage in oil Y ld r m darbe dayan m gerilimi / Lightning impulse withstand voltage Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package Paletteki sand k adedi / Package contens of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Sand kl a rl k / Packed weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1100x 1100x x 1100x x 1100x x 1100x 1070 M-Bak r manflon M-Copper thimble S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Test metodu : TS EN , IEC Test method : TS EN , IEC Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Not : Bu izolatör pimsiz olarak sat lmaktad r. Note : These insulators are supplied without pins. T E

19 2:3 Pin tipi zolatörler Pin Type Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions H h ØD ØD 1 R r VHD-35 VHD-35A Kaçak mesafesi/ Creepage distance E ilmede min. k r lma yükü / Min. bending failing load Yaflta güç frek. dayanma gerilimi / Wet power freq. withstand voltage Güç frek. ya da delinme gerilimi / Power freq. puncture voltage in oil Y ld r m darbe dayan m gerilimi / Lightning impulse withstand voltage Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package Paletteki sand k adedi / Package contens of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Sand kl a rl k / Packed weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1000x 1000x x 950x 1140 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Test metodu : TS EN , IEC Test method : TS EN , IEC Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Not : Bu izolatör pimsiz olarak sat lmaktad r. Note : These insulators are supplied without pins. T E M-Bak r manflon M-Copper thimble

20 2:4 Pin tipi zolatörler Pin Type Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions SH-24 Sürekli ve azami iflletme gerilim seviyesi Continuous and maximum service voltage level 24 H h h 1 ØD ØD 1 ØD 2 ØD 3 R r EH Kaçak mesafesi/ Creepage distance E ilmede min. k r lma yükü / Min. bending failing load 1200 End. frek. yaflta dayanma gerilimi / Low freq. wet withstand voltage 45 Y ld r m darbe dayan m gerilimi / Lightning impulse withstand voltage 125 Güç frek. ya da delinme gerilimi / Power freq. puncture voltage in oil Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Paletteki adet / Contents of each pallet Palet A rl / Pallet weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 800x 1200x x 1200x 1030 S r rengi : Mavi-gri veya kahverengi Glaze color : Blue-grey or brown Test metodu : IEC Test method : IEC TSEN Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN S rs z k s mlar : _. _. _ Unglazed parts : _. _. _ T E

21 2:5 Pin tipi zolatör Pimleri Pins For Pin Type Insulators T P / TYPE a b c d 1 Ød 2 Ød 3 Ød 4 Ød 5 e f g t Aç klama / Explanation VHD a ve d 1 ölçüsü de iflebilir Dimensions of a and d 1 can be changed. VHD M VHD M VHD M Not : Bu sayfadaki bilgiler tavsiye niteli indedir. Pimler, üretimimiz d fl ndad r. Note : This information is for recoendation only. Pins are not supplied.

22 3 Hava Hatt Mesnet zolatörleri Line Post Insulators

23 Hava Hatt Mesnet zolatörleri Bu tip izolatörler, orta gerilim da t m enerji nakil hatlar nda iletkenin dire e tesbitinde kullan l r. Bu izolatörler IEC-383 de belirtilen A grubu yani delinmez nitelikte HAVA HATTI MESNET ZOLATÖRLER dir. Bu katalogda yer alan normal ve kirli bölgelerde kullan lan, en yüksek servis gerilimi 36 olan tüm izolatörler üretim program m zdad r. Bu katalogda yer almayan di er gerilim seviyelerinde ve daha yüksek kaçak mesafeli izolatörler de müflteri iste ine uygun olarak imal edilebilir. Bu tip izolatörlerde kullan lan porselen haadde, DIN standard na göre KER veya KER ye uygundur. Line Post Insulators These insulators are used for medium voltage overhead distribution lines to fix the conductors to the post. These insulators are indicated as NON -PUNCTUREABLE (A type) insulators in IEC-383 standard and called LINE POST INSULATORS. Insulators covered by this catalogue with max. service voltage of 36 and suitable for normal and polluted areas are included in our production prograe. Insulators which are not covered by this catalogue with different service voltage levels and with higher creepage distances can also be produced upon customer s request. These insulators are made of porcelain KER or KER 110.2, according to DIN

24 3:1 Hava Hatt Mesnet zolatörleri Line Post Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE VKS-35 VKS-35A malat numaras / Manufacture number 500/ /900 Kaçak mesafesi/ Creepage distance E ilmede k r lma yükü / Min. bending failing load Kuruda güç frek. ortalama atlama gerilimi / Dry power freq. averege flashover voltage Yaflta güç frek. ortalama atlama gerilimi / Wet power freq. averege flashover voltage % 50 Pozitif darbe atlama gerilimi / 50 % Positive impulse flashover voltage % 50 Negatif darbe atlama gerilimi / 50 % Negative impulse flashover voltage Kuruda güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Dry power freq. 1 min. withstand voltage Yaflta güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Wet power freq. 1 min. withstand voltage Y ld r m darbe dayanma gerilimi / Lightning impulse withstand voltage Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package 3 3 Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Sand kl a rl k / Packed weight Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1120x 1120x x 1190x S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Boyutlar ve teknik özellikler : IEC 720 Dimensions and specifications : IEC 720 Test metodu : TS EN , IEC 383/1-2 Test method : TS EN , IEC 383/1-2 Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1 T E

25 3:2 Hava Hatt Mesnet zolatörleri Line Post Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE R 12.5 ET250L malat numaras / Manufacture number 500/ /1320 Ölçüler / Dimensions H ØD ØD 1 ØD 2 ØD 3 D 4 h 1 R 12.5 ET250P 510±40 510± M22 M R 12.5 ET170L R 12.5 ET95L M20 M Kaçak mesafesi/ Creepage distance E ilmede k r lma yükü / Min. bending failing load Kuruda güç frek. ortalama atlama gerilimi / Dry power freq. average flashover voltage Yaflta güç frek. ortalama atlama gerilimi / Wet power freq. average flashover voltage % 50 Pozitif darbe atlama gerilimi / 50 % Positive impulse flashover voltage % 50 Negatif darbe atlama gerilimi / 50 % Negative impulse flashover voltage Kuruda güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Dry power freq. 1 min. withstand voltage Yaflta güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Wet power freq. 1 min. withstand voltage Y ld r m darbe dayanma gerilimi / Lightning impulse withstand voltage Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package Sand kl a rl k / Package weight Paletteki sand k adedi / Package content of each pallet Paletteki izolatör adedi / Contents of each pallet Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 920x 1140x x 1140x x 1020x x 1090x 950 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Boyutlar ve teknik özellikler : IEC 720 Dimensions and specifications : IEC 720 Test metodu : IEC 383 / 1-2 Test method : IEC 383 / 1-2 Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1 Not: h 1 ve D 4 boyutlar müflterinin iste ine göre de iflebilir. Note: Dimensions of h 1 and D 4 may change according to customers demand.

26 4/1 Zincir zolatörleri (Kep ve pim tipi) String Insulators (Cap and pin type)

27 Zincir zolatörleri (Kep ve pim tipi) Bu tip izolatörler, orta ve yüksek gerilim enerji iletim ve da t m hatlar nda iletkenin dire e as larak veya gerilerek tesbit edilmesinde kullan l r. Üretim program ndaki izolatörler afla da gösterilen gruplara ayr l r: - Top ve yuva mafsall NORMAL tip zincir izolatörler - Top ve yuva mafsall K RL bölgelerde (sis tipi) kullan lan zincir izolatörler. Üretimimizdeki bütün izolatör porselen gövdeleri rutin testlerden geçirilir. (s cakl k darbe, hidrolik iç bas nç, mekanik kontrol ve elektriki atlama testleri). Afla daki test ve kontroller yap l r: IEC-383 tip ve numune testleri IEC-797 kal c mukavemet testi IEC-575 s l mekanik dayan kl l k testi IEC-120 top ve yuva ölçüleri mastar kontrolu IEC-372 top ve yuva kilitleme ölçüleri kontrolu ANS -C29.2 çekiç testi Zincir izolatörlerin tip ve kullan m miktarlar, servis voltaj ve ortam kirlili ine göre, 4/1-a,b,c ve d sayfalar ndaki tablolar dikkate al narak belirlenmelidir. Bu izolatörlerde, DIN standard na göre KER veya KER porselen haadde kullan lmaktad r. String Insulators (Cap and pin type) These insulators are used for medium and high voltage overhead transmision and distribution lines for suspension or tension of conductor to the posts. Our production prograe in this insulator group comprises the following products; - Ball and socket coupling NORMAL type chain insulators. - Ball and socket coupling ANTI POLLUTION (FOG) type chain insulators. The porcelain bodies of all these insulators are subject to thermal shock, hydraulic internal pressure, tension proof and electrical flashover tests. The following tests are also performed : IEC-383 type and sample tests IEC-797 residual strength tests IEC-575 thermal mechanical performans tests IEC-120 dimensions control of ball and socket coupling IEC-372 locking device control for ball and socket coupling ANSI-C29.1 impact tests. The types and quantities of the insulators for different service voltage and pollution levels to be fixed according to Tables 4/1-a,b,c,d These insulators are made of porcelain KER or KER according to DIN

28 4/1:1 Zincir zolatörleri (Kep ve pim tipi) String Insulators (Cap and pin type) ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions ØD H Ød U40 BLU60 BL U70 BL U80 BL U100 BL U160 BL / / Kaçak mesafesi/ Leakage distance Elektromekanik k r lma yükü / Electromechanical failing load min. kn Rutin test yükü / Routine test load kn Ya da delinme gerilimi / Puncture voltage in oil H Kuruda güç frek. ortalama atlama gerilimi / Dry power freq. average flashover voltage Yaflta güç frek. ortalama atlama gerilimi / Wet power freq. average flashover voltage Ød ØD % 50 Pozitif darbe atlama gerilimi / 50 % Positive impulse flashover voltage % 50 Negatif darbe atlama gerilimi / 50 % Negative impulse flashover voltage Kuruda güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Dry power freq. 1 min. withstand voltage Yaflta güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Wet power freq. 1 min. withstand voltage Y ld r m darbe dayanma gerilimi / Lightning impulse withstand voltage Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package Sand kl a rl k / Packed weight Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet T E Paletteki adet / Contents of each pallet Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 780x 1150x x 1000x x 1000x x 1000x x 1000x x 1110x 1110 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Top ve yuva ölçüleri : TS 536, IEC 120 Dimensions of ball and socket coupling : TS 536, IEC 120 Top ve yuva ba lant ölçüleri : TS 5275, IEC 372 Dimensions of locking device for ball and socket coupling : TS 5275, IEC 372 Test metodu : TS , IEC Test method : TS , IEC Is l mekanik performans testi : TS 8984, IEC 575 Thermal mechanical performance test : TS 8984, IEC 575 Kal c mukavemet : IEC 797 Residual strength : IEC 797 Çekiç testi : ANSI-C29.1 Mechanical impact test : ANSI-C29.1 Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir : TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized : TS 914, IEC 383/1

29 4/1:2 Sis Tipi Zincir zolatörleri (Kep ve pim tipi) Anti-Pollution Type String Insulators (Cap and pin type) ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE malat numaras / Manufacture number Ölçüler / Dimensions ØD H Ød U60 BLP U70 BLP U80 BLP U100 BLP 561/2 561/4 590/ / Kaçak mesafesi/ Leakage distance Elektromekanik k r lma yükü / Electromechanical failing load min. kn Rutin test yükü / Routine test load kn Ya da delinme gerilimi / Puncture voltage in oil Kuruda güç frek. ortalama atlama gerilimi / Dry power freq. averege flashover voltage Yaflta güç frek. ortalama atlama gerilimi / Wet power freq. averege flashover voltage % 50 Pozitif darbe atlama gerilimi / 50 % Positive impulse flashover voltage % 50 Negatif darbe atlama gerilimi / 50 % Negative impulse flashover voltage Kuruda güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Dry power freq. 1 min. withstand voltage Yaflta güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi / Wet power freq. 1 min. withstand voltage Y ld r m darbe dayanma gerilimi / Lightning impulse withstand voltage Ortalama izolatör a rl / Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package T E Sand kl a rl k / Packed weight S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Top ve yuva ölçüleri : TS 536, IEC 120 Dimensions of ball and socket coupling: TS 536, IEC 120 Top ve yuva ba lant ölçüleri : TS 5275, IEC 372 Dimensions of locking device for ball and socket coupling : TS 5275, IEC 372 Test metodu : TS , IEC Test method : TS , IEC Is l mekanik performans testi : TS 8984, IEC 575 Thermal mechanical performance test : TS 8984, IEC 575 Kal c mukavemet : IEC 797 Residual strength : IEC 797 Çekiç testi : ANSI-C29.1 Mechanical impact test : ANSI-C29.1 Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir : TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized : TS 914, IEC 383/1

30 4/1-a Kep ve pim tipi izolatör zincirlerinin belirlenen elektriksel atlama de erleri Electrical flashover values of cap and pin type insulator strings Testin ad / Name of test zolatör tipi/ Insulator type U40 BL %50 Kuruda Y ld r m Darbe Atlama Gerilimi ( tepe) 50% Dry Lightning Impulse Flashover Voltage ( peak) U60 BL U60 BLP U100 BL U100 BLP U160 BL Etek çap X Hatve Disc dia. X Spacing 175 X X X X X X 170 Zincirdeki ünite say s / Number of unit on chain Pos. (+) Neg. (-) Pos. (+) Neg. (-) Pos. (+) Neg. (-) Pos. (+) Neg. (-) Pos. (+) Neg. (-) Pos. (+) Neg. (-) Uygulanan standart : IEC Applied standard : IEC TS EN

31 4/1-b Kep ve pim tipi izolatör zincirlerinin belirlenen elektriksel atlama de erleri Electrical flashover values of cap and pin type insulator strings Testin ad / Name of test %50 Yaflta Anahtarlama Darbe Atlama Gerilimi ( tepe) 50% Wet Switching Impulse Flashover Voltage ( peak) zolatör tipi/ Insulator type U60 BL U60 BLP U100 BL U100 BLP U160 BL Etek çap X Hatve Disc dia. X Spacing 255 X X X X X 170 Zincirdeki ünite say s / Pos. Neg. Pos. Neg. Pos. Neg. Pos. Neg. Pos. Neg. Number of unit on chain (+) (-) (+) (-) (+) (-) (+) (-) (+) (-) Uygulanan standart : IEC Applied standard : IEC TS EN

32 4/1-c Kep ve pim tipi izolatör zincirlerinin belirlenen elektriksel atlama de erleri Electrical flashover values of cap and pin type insulator strings Testin ad / Name of test Yaflta fiebeke Frekansl Atlama Gerilimi ( eff) Wet Power Frequency Flashover Voltage ( peak) zolatör tipi/ Insulator type U40 BL U60 BL U60 BLP U 100 BL U100 BLP U160 BL Etek çap X Hatve Disc dia. X Spacing Zincirdeki ünite say s / Number of unit on chain 175 X X X X X X Uygulanan standart : IEC TS EN Applied standard : IEC 383-2

33 4/1-d zolatörlerde kirlenme seviyesi ile spesifik kaçak yolu aras ndaki iliflki tablosu Table for relation between the pollution level and specific creepage distance Kirlenme Seviyesi Pollution Level I-Hafif I-Light II-Ort II-Medium III-A r III-Heavy IV-Çok A r IV-Very Heavy Tipik Çevre Örnekleri Examples of Typical Environments - Sanayi tesisi bulunmayan ve s tma tesisleri ile donat lm fl ve mesken yo unlu u az olan alanlar - Areas without industries and with low density of houses equipped with heating plants - Sanayi tesisleri ve mesken yo unlu u az olan, ancak s k s k rüzgara ve/veya ya mura maruz kalan alanlar - Areas with low density of industries or houses but subjected to frequent winds and/or rain fall - Tar m alanlar 1) - Agricultural areas 1) - Da l k alanlar - Mountainous areas Bütün bu alanlar denizden en az km uzakl kta olmal ve gelen rüzgarlara aç k olmal d r. 2) All these areas shall be situated at least km from the sea and shall not be exposed to winds directly from the sea - Özellikle kirletici duman oluflturmayan sanayi tesisleri ve/veya s tma tesisleri ile donat lm fl mesken yo unlu u ortalama de erde olan alanlar - Areas with industries not producing particularly polluting smoke and/or with average density of houses equipped with heating plants - Meskenlerin ve/veya sanayi yo unlu u yüksek ancak s k s k rüzgara ve/veya ya mura maruz kalan alanlar - Areas with high density of house and/or industries but subjected to frequent winds and/or rainfall - Denizden gelen rüzgarlara aç k, ancak sahile çok yak n olmayan alanlar (en az birkaç km uzakl kta) 2) - Areas exposed to winds from the sea but not too close to the coast (at least several km away) 2) - Kirlilik üreten s tma sistemlerinin yüksek yo unlukta oldu u büyük flehirlerin banliyöleri ve sanayi tesislerinin yo unlu u yüksek alanlar - Areas with high density of industries and suburbs of large cities with high density of heating plants producing pollution - Denize yak n veya denizden gelen oldukça kuvvetli rüzgarlara aç k olan alanlar 2) - Areas close to the sea or in any case exposed to relatively strong winds from the sea 2) - letken tozlara ve özellikle kalan iletken birikintiler oluflturan endüstriyel dumana maruz, genellikle l ml uzant s olan alanlar - Areas generally of moderate extent, subjected to conductive dusts and to industrial smoke producing particularly thick conductive deposits - Sahile çok yak n ve deniz püskürtmesine veya denizden esen çok fliddetli ve kirletici rüzgarlara aç k alanlar, genellikle l ml uzant s olan alanlar - Areas generally of moderate extent, very close to the coast and exposed to sea-spray or to very strong and polluting winds from the sea - Kum tuz tafl yan kuvvetli rüzgarlara aç k olan, düzenli yo uflmaya maruz kalan ve ya mur düflümü uzun periyotlarla nitelenen çöl alanlar - Desert areas, characterized by no rain for long periods, exposed to strong winds carrying sand and salt, subjected to regular condensation Minimum Anma Kaçak Yolu Uzunlu u Minimum Nominal Specific Creepage Distance 16 / 20 / 25 / 31 / 1) Suni gübrelerin püskürtme yoluyla kullan lmas veya arta kalan mahsulün yak lmas, rüzgar n da tma özelli inden dolay daha yüksek bir kirlenme seviyesine yol açabilir. 1) Use of fertilizers by spraying or the burning of crop residues, can lead to a higher pollution level due to dispersal by with 2) Denizden olan mesafeler sahil yap s n n topo rafik yap s na ve afl r rüzgar flartlar na ba l d r. 2) Distances from sea coast depend on the topography of the coastal area and on the extreme wind conditions. Uygulanan standart : IEC-815 Applied standard : IEC-815

34 4/2 Çubuk zolatörler Long Rod Insulators

35 Çubuk zolatörler Havai hat çubuk izolatörleri orta gerilim ve yüksek gerilim enerji iletim hatlar nda ask veya gergi olarak iletken ile konsol aras nda kullan lan izolatörlerdir. Porselen çubuk izolatörleri kirli bölge ve özellikle deniz k y s bölgelerde di er kep ve pin tipi (K tipi) ve kompozit çubuk izolatörlere göre çok daha iyi iflletme flartlar n sa layan izolatörlerdir. Porselen çubuk izolatörlerinin tercih edilme nedenleri; - Metallemede Portland çimento de il daha emniyetli Kurflun Antimuan malzeme kullan lmas - Kep ve pin tipi (K tipi) izolatörlere göre daha az metal kullan lmas - Elektriki olarak delinmez bir gövdesi olmas - K sa devreye karfl daha dayan kl olmas - Yafllanmamas - Yüksek spesifik kaçak mesafe uygulanabilmesi - flletme ve bak m masraf n n yok denecek kadar az olmas - Bütün izolatörlerin öngörülen min. mekanik de erlerinin %80 - %100 üne kadar rutin teste tabi tutulmas d r. Kaleseramik havai hat çubuk izolatörleri porselen gövdesi yüksek mekanik mukavemetli Alumina porselenden, DIN normu, KER standard na göre imal edilmifltir. Long-Rod Insulators These insulators are used for medium and high voltage overhead distribution and transmission lines for suspension or tension of conductor to the posts. Long-rod porcelain insulators provide better operation conditions in comparison to cap and pin type insulators and other composite long-rod insulators on polluted and sea-side areas. The advantages of long-rod insulators are shown below; - Lead-Antimony alloy cementing instead of portland cement - Minimum use of metal parts. - Long insulation distance (puncture proof). - Power-arc protection. - No measurable aging. - Higher creepage distance. - Low Maintenance Cost. - Routine mechanical tests up to % of all insulators. Kaleseramik Long-rod insulators are produced according to DIN 40685, KER from Alumina body which has higher mechanical properties.

36 4/2:1 Çubuk zolatörler Long Rod Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE L40 E310 malat numaras / Manufacture number 570/18 570/19 Ölçüler / Dimensions Kaçak mesafesi/ Leakage distance Yaflta güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi Wet power freq. one min. withstand volt. Y ld r m darbe dayanma gerilimi Lightning impulse withstand voltage Çekmede kopma yükü Tensile breaking load Ortalama izolatör a rl Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package L L L ØD Ød min L70 E kn L100 E / S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Boyutlar ve teknik özellikler : TS 10333, IEC 433 Dimensions and specifications : TS 10333, IEC 433 Top ve yuva ölçüleri : TS 556, IEC 120 Dimensions of ball and socket coupling : TS 556, IEC 120 Test metodu : TS EN , IEC 383/1-2 Test method : TS EN IEC 383/1-2 Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1 Sand kl a rl k / Packed weight Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1080x 1080x x 1100x x 1000x 1150 T E

37 4/2:2 Çubuk zolatörler Long Rod Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE LA-P 60/3+2 malat numaras / Manufacture number 570/16 570/23 Ölçüler / Dimensions L L 1 L 2 ØD 1 ØD 2 LP 60/ Kaçak mesafesi/ Leakage distance ØD Ød Yaflta güç frek. 1 dakika dayanma gerilimi Wet power freq. one min. withstand volt Y ld r m darbe dayanma gerilimi Lightning impulse withstand voltage Çekmede kopma yükü Tensile breaking load min. kn Ortalama izolatör a rl Average weight of insulator Sand ktaki adet / Contents of each package 3 3 Sand kl a rl k / Packed weight Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Palet ölçüleri / Dimensions of pallet 1000x 1000x x 1000x 1100 S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Top ve yuva ölçüleri : TS 556, IEC 120 Dimensions of ball and socket coupling : TS 10333, IEC 120 Test metodu : TS EN , IEC 383/1-2 Test method : TS EN IEC 383/1-2 Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1

38 4/2:3 36 Ark Boynuzlu Çubuk zolatörleri 36 Protecting Horn Gaps Long Rod Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE L40CE310 L70CE310 malat numaras / Manufacture number 570/7 570/8 Ölçüler / Dimensions Hava aral ölçüleri 2xB Dimensions air gap 2xB Çekmede kopma yükü Tensile breaking load Ortalama izolatör a rl Average weight of insulator L 1 L 2 ØD d 1 Ød 2 c f h B L kn x x Kuflkonmaz donan ml With double gap and anti-bird fitting S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Test metodu : TS EN , IEC Test method : TS EN , IEC Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1 TS 914, IEC 383/1 Not: Tabloda verilen b ölçüleri azami 36. iflletme gerilim seviyesi için tavsiye edilen de erlerdir. Note: Given B distances are recoended for maximum 36. system voltage level. Sand ktaki adet / Contents of each package Sand kl a rl k / Packed weight Paletteki sand k adedi / Package contents of each pallet Paletteki adet / Contents of each pallet Palet ölçüleri / Dimensions of pallet x 1120x x 1120x 990

39 5 Demiryolu zolatörleri Railway Insulators

40 Demiryolu zolatörleri Bu tip izolatörler, demiryolu cer hatlar elektrifikasyonunda kullan lan, genelde 25 /faz-nötr iflletme gerilim seviyesinde çok yüksek elektriki ve mekanik mukavemetli izolatörlerdir. Bu nedenle, demiryolu izolatörleri, yüksek alumina ihtiva eden KER haaddeden, DIN normlar na uygun olarak üretilmektedir. Railway Insulators These insulators are used for railway electrification lines, having 25 /phase-earth service voltage level in general and high mechanical and electrical strength. Therefore, railway insulators are produced from KER raw material, containing high rate of alumina, in accordance with DIN norms.

41 5:1 Demiryolu zolatörleri Railway Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE HOBAN /ROD Normal izolman Normal nsulation HOBAN /ROD Kuvvetli izolman Antipollution malat numaras / Manufacture number 582/2 582/3 Ölçüler / Dimensions Çekmede kopma yükü (min) Tensile breaking load (min) L L1 ØD Ød numunenin çekmede kopma yükü ortalama Average value of 3 sample of tensile loading E lmeye karfl kopma momenti Bending failing moment m Endüstriyel frek. 1 dak. Dayanma gerilimi Power freq. one min. Withstand voltage Yaflta (Yatay Yaflta (Dikey) Kuruda Dry Wet (horizontal) Wet (vertical) Endüstriyel frek. Atlama gerilimi Power freq. Flashover voltage Yaflta (yatay) Yaflta (Dikey) Kuruda Dry Wet (horizontal) Wet (vertical) %50 darbe atlama gerilimi 50% Impulse flashover voltage Poz. Neg Ortalama izolatör a rl Average weight of insulator 9 14 Sand ktaki adet Contents of each package 3 3 Sand kl a rl k Packed weight S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Test metodu : IEC Test method : IEC Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1

42 5:2 Demiryolu zolatörleri Railway Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE KONSOL/STRUT KONSOL/STRUT Normal izolman Kuvvetli izolman Normal nsulation Antipollution malat numaras / Manufacture number 583/3 583/4 Ölçüler / Dimensions Çekmede kopma yükü (min) Tensile breaking load (min) L L 1 ØD Ød numunenin çekmede kopma yükü ortalama Average value of 3 sample of tensile loading E lmeye karfl kopma momenti Torsion failing moment m Endüstriyel frek. 1 dak. Dayanma gerilimi Power freq. one min. Withstand voltage Yaflta (Yatay Yaflta (Dikey) Kuruda Wet (horizontal) Wet (vertical) Dry Endüstriyel frek. Atlama gerilimi Power freq. Flashover voltage Yaflta (Yatay) Yaflta (Dikey) Kuruda Dry Wet (horizontal) Wet (vertical) %50 darbe atlama gerilimi 50% Impulse flashover voltage Poz. Neg Ortalama izolatör a rl Average weight of insulator Sand ktaki adet Contents of each package 2 2 Sand kl a rl k Packed weight S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Test metodu : IEC Test method : IEC Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance: DIN Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1

43 5:3 Demiryolu zolatörleri Railway Insulators ZOLATÖR T P / INSULATOR TYPE Mesnet Post Seksiyon Section malat numaras / Manufacture number 918/3 932/3 Ölçüler / Dimensions Çekmede kopma yükü (min.) Tensile breaking load (min.) L L 1 ØD Ød xM E ilmede kopma yükü (min.) Bending failing moment (min.) m Burulmada k r lma momenti (min.) Torsion failing moment (min.) m E ilmede k r lma yükü (min.) Bending failing load (min.) Endüstriyel frek. 1 dak. Dayanma gerilimi Power freq. one min. Withstand voltage Yaflta Wet Kuru Dry Endüstriyel frek. Atlama gerilimi Power freq. Flashover voltage Yaflta Wet Kuru Dry Mesnet Post %50 darbe atlama gerilimi 50% Impulse flashover voltage Poz. Neg Ortalama izolatör a rl Average weight of insulator Sand ktaki adet Contents of each package Sand kl a rl k Packed weight S r rengi : Kahverengi Glaze color : Brown Test metodu : IEC Test method : IEC Genel ölçü tolerans : DIN General dimension tolerance : DIN Bütün metal k s mlar s cak dald rma galvanizlidir. TS 914, IEC 383/1 All metal parts are hot dip galvanized. TS 914, IEC 383/1 Seksiyon Section

3 Hava Hatt Mesnet zolatörleri Line Post Insulators Hava Hatt Mesnet zolatörleri Bu tip izolatörler, orta gerilim da t m enerji nakil hatlar nda iletkenin dire e tesbitinde kullan l r. Bu izolatörler IEC-383

Detaylı

Alçak Gerilim İzolatörleri. Low Voltage Insulators. İzolatör / Insulator

Alçak Gerilim İzolatörleri. Low Voltage Insulators. İzolatör / Insulator İzolatör / Insulator 1 Alçak Gerilim İzolatörleri Alçak gerilim dağıtım enerji nakil hatlarında, iletkenin direğe tesbitinde bu izolatörler kullanılır. Bu grupta yeralan alçak gerilim izolatörleri, TSE,

Detaylı

Dr.(h.c.) İbrahim Bodur. Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası Ve Onursal Başkanı. Founder Executive Director and Honarary President.

Dr.(h.c.) İbrahim Bodur. Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası Ve Onursal Başkanı. Founder Executive Director and Honarary President. Dr.(h.c.) İbrahim Bodur Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası Ve Onursal Başkanı Founder Executive Director and Honarary President Grup KALE GRUBU şirketlerinin temelini, 1957'de kurulan Çanakkale Seramik Fabrikaları

Detaylı

Harici Mesnet zolatörleri

Harici Mesnet zolatörleri Harici Mesnet zolatörleri Bu tip mesnet izolatörler, orta gerilim bina d fl bara mesnet ve ay r c mesnet izolatörü olarak kullan l r. Üretim yelpazemizde yer alan izolatörler afla da gösterilen gruplara

Detaylı

Dahili Mesnet zolatörleri

Dahili Mesnet zolatörleri Bu tip mesnet izolatörler, bina içi bara mesnet ve ay r c mesnet izolatörleri olarak kullan l rlar. Üretim program m zda yer alan bu tür izolatörler afla da gösterilen gruplara ayr l r: - DIN 48100-48102

Detaylı

Transformatör Geçit İzolatörleri. Transformer Bushing Insulators

Transformatör Geçit İzolatörleri. Transformer Bushing Insulators İzolatör / Insulator Transformatör Geçit İzolatörleri Harici ve dahili kullanımlı transformatör buşingleri, orta gerilimli bir iletkenin trafo tankı içine girişinde kullanılan ve iletkeni tanka karşı izole

Detaylı

Duvar Geçit zolatörleri

Duvar Geçit zolatörleri Duvar Geçit zolatörleri Orta gerilimde hariçten - dahile veya dahilden - dahile duvar geçit izolatörleri bir iletkenin bina içine giriflinde kullan lan ve iletkeni duvara karfl izole eden bir izolatördür.

Detaylı

Duvar Geçit İzolatörleri

Duvar Geçit İzolatörleri İzolatör / Insulator Duvar Geçit İzolatörleri Orta gerilimde hariçten - dahile veya dahilden - dahile duvar geçit izolatörleri bir iletkenin bina içine girişinde kullanılan ve iletkeni duvara karşı izole

Detaylı

24kV,630A Outdoor Switch Disconnector with Arc Quenching Chamber (ELBI) IEC IEC IEC 60129

24kV,630A Outdoor Switch Disconnector with Arc Quenching Chamber (ELBI) IEC IEC IEC 60129 24kV,630 Outdoor Switch Disconnector with rc Quenching Chamber (ELBI) IEC265-1 IEC 694 IEC 129 Type ELBI-HN (24kV,630,normal) Closed view Open view Type ELBI-HS (24kV,630,with fuse base) Closed view Open

Detaylı

Endüstriyel Röleler ve Soketler Industrial Relays and Sockets

Endüstriyel Röleler ve Soketler Industrial Relays and Sockets Endüstriyel Röleler ve Soketler Endüstriyel Röleler ve Soketler RE Serisi Endüstriyel Röleler Genel Özellikler ve Teknik Bilgiler 03 8 ve 11 Pinli Endüstriyel Röleler 04 RE Series Industrial Relays General

Detaylı

ÇEVRESEL TEST HİZMETLERİ 2.ENVIRONMENTAL TESTS

ÇEVRESEL TEST HİZMETLERİ 2.ENVIRONMENTAL TESTS ÇEVRESEL TEST HİZMETLERİ 2.ENVIRONMENTAL TESTS Çevresel testler askeri ve sivil amaçlı kullanılan alt sistem ve sistemlerin ömür devirleri boyunca karşı karşıya kalabilecekleri doğal çevre şartlarına dirençlerini

Detaylı

Endüstriyel Röleler ve Soketler

Endüstriyel Röleler ve Soketler Endüstriyel Röleler ve Soketler Industrial Relays & Sockets Serisi Endüstriyel Röleler Genel Özellikler ve Teknik Bilgiler 03 Endüstriyel Röle Tipleri 04 Series Industrial Relays General Specifications

Detaylı

ALÇAK GERİLİM İZOLATÖRLERİ

ALÇAK GERİLİM İZOLATÖRLERİ ALÇAK GERİLİM İZOLATÖRLERİ Pin Tipi Alçak Gerilim İzolatörleri Fiyat lı E-80 Hat Taşıyıcı Mesnet İzolatörü 91000000201 1,45 0,47 90,00 E-95 Hat Mesnet İzolatörü 91000000301 1,80 0,72 60,00 E-95/2 Hat Mesnet

Detaylı

d h k d t s a t

d h k d t s a t 1 t d h k d, t t s a t 2 TS EN ISO / IEC 17065 Uygunluk Değerlendirmesi standardına uygun olarak ve akreditasyon kapsamında gerçekleştirilen kalite yönetim sistemi ve ürün belgelendirme programına bağlı

Detaylı

Fiyat Listesi 01 Nisan 2013

Fiyat Listesi 01 Nisan 2013 Fiyat Listesi 01 Nisan 2013 Fiyat Listesi 01 Nisan 2013 www.kaleizolator.com İzolatörler 01 Nisan 2013 Fiyat Listesi Pin Tipi Alçak Gerilim İzolatörleri E-80 E-80 Hat Taşıyıcı Mesnet İzolatörü 91000000201

Detaylı

1978 yılında kurulmuş olan şinketimiz, kendi alanında Türkiye nin en büyük üretim kapasitesine sahiptir.

1978 yılında kurulmuş olan şinketimiz, kendi alanında Türkiye nin en büyük üretim kapasitesine sahiptir. 1978 yılında kurulmuş olan şinketimiz, kendi alanında Türkiye nin en büyük üretim kapasitesine sahiptir. Modern tesisleri ile çağdaş teknolojiyi yakalayıp, Alman DIN normuna göre üretim yapılmaktadır.

Detaylı

t d h k d, t t s a t

t d h k d, t t s a t t d h k d, t t s a t TS EN ISO / IEC 17065 Uygunluk Değerlendirmesi standardına uygun olarak ve akreditasyon kapsamında gerçekleştirilen kalite yönetim sistemi ve ürün belgelendirme programına bağlı olarak;.

Detaylı

Yüksek Basınçlı Sodyum Buharlı Lamba 150W E40. Boyutlar / Dimensions:

Yüksek Basınçlı Sodyum Buharlı Lamba 150W E40. Boyutlar / Dimensions: Verimli Sokak Aydınlatması - 15% varan enerji tasarrufu/ For ecient lighting - up to 15% energy saving Boyutlar / Dimensions: Teknik Veriler / Specification: Lamba Anma Gücü / Lamp wattage (nominal value):

Detaylı

Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve

Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve 2012 Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve Ticaret Limited Șirketi unvanıyla kurulan firma,

Detaylı

SU VE GAZ BORULARI WATER AND GAS PIPES

SU VE GAZ BORULARI WATER AND GAS PIPES SU VE GAZ BORULARI WATER AND GAS PIPES Malzeme Kalitesi I Material Quality DIN 700 / DIN : St, St 7 EN 00 : S 9, S JR, S J0, S J ASTM A : Gr A, Gr B SI (ASTM A 79) : Gr A, Gr B EN 07- (TS EN 07-) : P 9

Detaylı

Seviye Kontrol Flatörleri Level Control Float Switches

Seviye Kontrol Flatörleri Level Control Float Switches Seviye Kontrol Flatörleri Seviye Kontrol Flatörleri Serisi Seviye Kontrol Flatörleri Genel Özellikler ve Teknik Bilgiler 03 Boyutlar 05 Series Level Control Float Switches General Specifications and Technical

Detaylı

FLEXIBLE AIR DUCT PRODUCTION LINE

FLEXIBLE AIR DUCT PRODUCTION LINE FLEXIBLE AIR DUCT PRODUCTION LINE İnterflex ALPHA INSULATED & NON-INSULATED ALUMINUM NEGATIVE PRESSURE COMPETENT FLEXIBLE AIR DUCTS Insulated & non-insulated aluminum negative pressure competent flexible

Detaylı

TR FI ES MA GM MK TN EG AZ IQ SY SA AE YE MZ HARİCİ MESNET İZOLATÖRÜ

TR FI ES MA GM MK TN EG AZ IQ SY SA AE YE MZ HARİCİ MESNET İZOLATÖRÜ TR FI ES MA GM MK TN EG AZ IQ SY SA AE YE MZ HARİCİ MESNET İZOLATÖRÜ Hakkımızda ANKARA SERAMİK A.Ş Türkiye'de porselen izolator üreten en büyük firmalardan birisi olan Ankara Seramik A.Ş. 1996 yılında

Detaylı

C O N T E N T S BHD BHD page 2-5 BHD page 6-9 BHD page BHD page page BHD

C O N T E N T S BHD BHD page 2-5 BHD page 6-9 BHD page BHD page page BHD C O N T E N T S BHD 32 + 4 BHD 28 + 4 BHD 24 + 3 page 2-5 page 6-9 BHD 19 + 3 page 10-13 BHD 18 + 3 page 14-17 BHD 18 + 3 page 18-21 BHD 17 + 3 page 18-21 BHDM 12 + 3 page 22-25 page 26-28 Boom Makina;

Detaylı

www.yorukhidrolik.com www.bombe.gen.tr BİZ KİMİZ? WHO ARE WE? Firmamız hidrolik pres konusunda Türk sanayisine hizmet etmek için 1980 yılında şahıs firması olarak kurulmuştur. Hidrolik Pres imalatına o

Detaylı

50 KN, 582/2 HOBAN IZOLATÖRÜ 50 KN, 582/3 HOBAN IZOLATÖRÜ SIS TIPI

50 KN, 582/2 HOBAN IZOLATÖRÜ 50 KN, 582/3 HOBAN IZOLATÖRÜ SIS TIPI E-80 HAT TASIYICI MESNET E-95 HAT MESNET E95/2 HAT MESNET ED-80/2 ED-115-2 EM-80 ALÇAK GERILIM MAKARA ALÇAK GERILIM MAKARA ALÇAK GERILIM MAKARA LENTE 54-1 LENTE (ANSI CLASS 54-1) LENTE 54-2 LENTE (54-2)

Detaylı

B+C Sınıfı Parafudurlar Class B+C SPD for Power Supply Systems

B+C Sınıfı Parafudurlar Class B+C SPD for Power Supply Systems 25 RC / T N 75 RC LPZ 0 A - ve üzeri bölgelerdeki AG cihazların yıldırımlardan (0/) ve darbe gerilimlerinden (8/20) korunması amacıyla üretilmiş B+C sınıfı parafudur. GB 8802.-2002 / IEC 664-:998-02 standardına

Detaylı

Profil Boru Demir Çelik

Profil Boru Demir Çelik Profil Boru Demir Çelik Hakkımızda Fabrikamız; BORSAN PROFİL BORU DEMİR ÇELİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2007 Yılında Hatay'ın Payas İlçesinde 21.000 m2 açık, 10.000 m2 kapalı alan üzerine kurulmuştur. Bölgenin

Detaylı

ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION

ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION ÜRÜN TEŞHİR STANDLARI ÜRETİMİ / DISPLAY DESIGN & PRODUCTION KURUMSAL Ürün teşhir standları üretimi konusunda 2008 yılında kurulan Relax Stand günden güne arttırdığı başarı grafiği,tasarım gücü ve teknolojik

Detaylı

SEKAP 30 yılı aşkın tecrübesi,

SEKAP 30 yılı aşkın tecrübesi, www.sekap.com.tr 1 [www.sekap.com.tr] SERT KROM KAPLAMA HARD CHROME PLATING KURULUŞ YILI FOUNDED ÜRETİM ALANI PRODUCTION AREA 1980 4000 m² SEKAP 30 yılı aşkın tecrübesi, deneyimli personeli ve alt yapısıyla

Detaylı

ISO 9001:

ISO 9001: ISO 9001:2015 Aygünsan Demir Çelik 1992 yılında sıcak haddelenmiş ve soğuk çekme olarak üretime başlayan firmamız kaliteyi, teknolojik gelişmeyi ve müşteri memnuniyetini ilke edinerek Karabük ili ve Safranbolu

Detaylı

25-40A 40-160A 160-400A 500-1000A 500-6000A ISO 9001-14001-18001

25-40A 40-160A 160-400A 500-1000A 500-6000A ISO 9001-14001-18001 GL 25-40A GL 40-160A GGD 160-400A GGD 500-1000A GS-SUPER COMPACT 500-6000A ISO 9001-14001-18001 Busbar Trunking System GL, GL, GGD, GS- 400V/1000V; 25A / 6000A ; 50/60 Hz; Class F; IP 43/55/65/67/68 Safety

Detaylı

2 www.koyuncumetal.com

2 www.koyuncumetal.com 2 www.koyuncumetal.com KURUMSAL Şirketimizin temelleri konya da 1990 yılında Abdurrahman KOYUNCU tarafından küçük bir atölyede sac alım-satım ve kesim-büküm hizmeti ile başlamıştır. Müşteri ihtiyaçlarına

Detaylı

AĞIR YAĞ SIVI YAKIT BRÜLÖRLERİ FUEL OIL BURNERS

AĞIR YAĞ SIVI YAKIT BRÜLÖRLERİ FUEL OIL BURNERS SIVI YAKIT BRÜLÖRLERİ BURNERS Doğru seçimle başlamak Starting the right selection ÜRET Hafif ve Orta Yağ Brülörleri 3 525 KG/h TSE EN 267+A1 ye uygun olarak üretilen yüksek basınçlı ve püskürtmeli, üflemeli

Detaylı

aircoolers Evaporatörler Aircoolers TAVAN TİPİ EVAPORATÖRLER CEILING TYPE AIR COOLERS DUVAR TİPİ EVAPORATÖRLER WALL TYPE AIR COOLERS

aircoolers Evaporatörler Aircoolers TAVAN TİPİ EVAPORATÖRLER CEILING TYPE AIR COOLERS DUVAR TİPİ EVAPORATÖRLER WALL TYPE AIR COOLERS aircoolers Evaporatörler Aircoolers CEILING TYPE AIR COOLERS Teknik Bilgiler / Technical Details UYGULAMA Ürünlerimiz, endüstriyel ve ticari soğuk muhafaza, donmuş muhafaza, şoklama hücreleri ve serinletilme

Detaylı

Tuğra Makina bu katalogtaki tüm bilgiler üzerinde değișiklik yapma hakkı saklıdır. Tugra Makina all rights reserved to change all information in this

Tuğra Makina bu katalogtaki tüm bilgiler üzerinde değișiklik yapma hakkı saklıdır. Tugra Makina all rights reserved to change all information in this Tuğra Makina bu katalogtaki tüm bilgiler üzerinde değișiklik yapma hakkı saklıdır. Tugra Makina all rights reserved to change all information in this catalog. 1997 yılında muhtelif metal eșya, sac metal,

Detaylı

GEO-Treat 2000 Series / Serisi. GEO-Treat 1000 Series / Serisi RESERVOIR TEMPERATURE HIGHER THAN 180 C RESERVOIR TEMPERATURE BETWEEN 120 C C

GEO-Treat 2000 Series / Serisi. GEO-Treat 1000 Series / Serisi RESERVOIR TEMPERATURE HIGHER THAN 180 C RESERVOIR TEMPERATURE BETWEEN 120 C C 1000 Series / Serisi RESERVOIR TEMPERATURE HIGHER THAN 180 C Scale inhibitors showing high performance even at low dosages which are designed for wells with reservoir temperatures higher than 180 C and

Detaylı

İstanbul a Hoşgeldiniz

İstanbul a Hoşgeldiniz Welcome To Istanbul İstanbul a Hoşgeldiniz CHIC Accessories Administration Office CHIC Tekstil ve Metal would like to welcome you to Turkey! Our company s aim is to offer our clients complete branding

Detaylı

YUVARLAK TAVAN ANEMOSTADI. Round Ceiling Diffuser

YUVARLAK TAVAN ANEMOSTADI. Round Ceiling Diffuser YUVARLAK TAVAN ANEMOSTADI Round Ceiling Diffuser YUVARLAK TAVAN ANEMOSTADI ( ) ROUND CEILING DIFFUSER Yuvarlak Tavan Anemostadý Teknik Detaylarý Round Ceiling Diffuser Technical Details : Malzeme: Kullaným:

Detaylı

DDC DUMAN DAMPERİ (EN DK.)

DDC DUMAN DAMPERİ (EN DK.) DUMAN DAMPERİ (EN 1366-10 120 DK.) SMOKE DAMPER (EN 1366-10 120 MIN.) KESKLiMA Tanım DDC tipi duman damperleri, dumanın hava kanallarında diğer bölümlere yayılmasını engellemek için havalandırma sistemlerinde

Detaylı

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG sf 1 sf 2 KURUMSAL CORPORATE 1987 Yılından bugüne kadar 500 kapasiteden 200 ton a kadar çeşitli tiplerde kaldırma makinesi ve vinç üretimi ile faaliyetlerine

Detaylı

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG sf 1 KURUMSAL 1987 Yılından bugüne kadar 500 kapasiteden 200 ton a kadar çeşitli tiplerde kaldırma makinesi ve vinç üretimi ile faaliyetlerine 10.000 m2 kapalı

Detaylı

A.Ş. ÖZEL / FASON ÜRETİM

A.Ş. ÖZEL / FASON ÜRETİM ÖZEL / FASON ÜRETİM Private Label www.jeomed.com Private / Contract Manufacturing How is it performed? 01 New Products Market Research 02 Product R & D 03 Ministry of Health Operations 04 GMP Norms Production

Detaylı

SKF. Teknik Bilgiler. Çal flma S cakl : maks. C +85 Koruma Sınıfı : SKF IP68 SKF1A IP68 Anma flletme Gerilimi Ue : 250 V AC

SKF. Teknik Bilgiler. Çal flma S cakl : maks. C +85 Koruma Sınıfı : SKF IP68 SKF1A IP68 Anma flletme Gerilimi Ue : 250 V AC SKF Serisi Seviye Kontrol Flatörleri Basit montaj ve kullan m özellikleri stenilen çal flma mesafesini a rl k parças ile ayarlayabilme imkan Özgün tasar m ile suya karfl tamamen izole edilmifl Mikro siviçli

Detaylı

2 demiryolu kabloları

2 demiryolu kabloları ÜNİKA alt yapısını geliştirmekte olan ülkemizin büyük ihtiyacı olan kâğıt izoleli kabloların üretimi için Atatürk ün direktifleri ile 1936 yılında kurulmuştur. Kuruluşunda İstanbul Kablo Fabrikası olan

Detaylı

TÜNEL SEGMENT BAĞLANTI ELEMANLARI

TÜNEL SEGMENT BAĞLANTI ELEMANLARI TÜNEL SEGMENT BAĞLANTI ELEMANLARI TUNNEL SEGMENT FITTING & CONNECTION ELEMENTS 33. YILLIK DENEYİM YEAR PROUDLY WITH YOU HAKKIMIZDA About Us GURBETÇİLER PLASTİK SAN. ve TİC. A.Ş. uluslararası faaliyet gösteren

Detaylı

DIN 7985 DIN 965 VİDALAR / SCREWS YSB YILDIZ SİLİNDİR BAŞLI VİDALAR YHB YILDIZ HAVŞA BAŞLI VİDALAR ISO 7049 ISO 7046

DIN 7985 DIN 965 VİDALAR / SCREWS YSB YILDIZ SİLİNDİR BAŞLI VİDALAR YHB YILDIZ HAVŞA BAŞLI VİDALAR ISO 7049 ISO 7046 VİDALAR / SCREWS YSB YILDIZ SİLİNDİR BAŞLI VİDALAR CROSS RECESSED RAISED CHEESE HEAD SCREWS DIN 7985 ISO 7049 BOY MIN MAX 3 2.8 3.2 4 3,76 4,24 5 4,76 5,24 6 5,76 6,24 8 7,71 8,29 10 9,71 10,29 12 11,65

Detaylı

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş Ambalaj San. Tic. A.Ş 2014 yılında İstanbul'da 5.000 m2 lik alanda kurulan tek kullanımlık plastik ürünleri araştırıp, geliştirip, tasarlayıp üretmektedir. Uzun yılların deneyimi ile pazara yenilikçi,

Detaylı

: Saf kil, Alüminyum Silikat; Al 2 O 3.2SiO 2.2H 2 O. Feldspat : Potasyum Alüminyum Silikat; K.Al.Si 3 O 8 veya K 2 O.Al 2 O 3.

: Saf kil, Alüminyum Silikat; Al 2 O 3.2SiO 2.2H 2 O. Feldspat : Potasyum Alüminyum Silikat; K.Al.Si 3 O 8 veya K 2 O.Al 2 O 3. 4. İZOLATÖRLER İzolatörler, hava hattı iletkenlerini direkler üzerinde taşımaya ve/veya faz iletkenlerini topraktan yalıtmaya yararlar. Bir izolatör aşağıdaki temel özellikleri taşımalıdır: Elektriksel

Detaylı

ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş.

ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş. ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş. ASANSÖR MAKİNALARI ELEVATOR MACHINES Bilgi Deneyim Yüksek teknoloji Know how Experience High-tech 13.000 m² alana sahip yeni tesisimizde en son teknoloji ve kalitede asansör

Detaylı

SERT KROM HARD CHROME

SERT KROM HARD CHROME SERT KROM HARD CHROME HARD CHROME SEKAP 30 yılı aşkın tecrübesi, deneyimli personeli ve alt yapısıyla makina üretimlerinde gerekli olan parçaları zaman ve maliyet kaybınızı ortadan kaldırarak doğa şartlarına

Detaylı

Asansörün olduğu her yerde ; ileri teknoloji, üstün kalite... Advanced technology, high quality.. Ürün Kataloğu Product Catalog

Asansörün olduğu her yerde ; ileri teknoloji, üstün kalite... Advanced technology, high quality.. Ürün Kataloğu Product Catalog Asansörün olduğu her yerde ; ileri teknoloji, üstün kalite... Advanced technology, high quality.. Ürün Kataloğu Product Catalog HAKKIMIZDA Boro Makine Metal Sanayi Tic. Ltd. Şti olarak CLİNDAS markası

Detaylı

Seviye Kontrol Flatörleri. Level Control Float Switches

Seviye Kontrol Flatörleri. Level Control Float Switches Seviye ontrol Flatörleri Level Control Float Switches Seviye ontrol Flatörleri SF Serisi Seviye ontrol Flatörleri Genel Özellikler ve Teknik Bilgiler 3 obra afalı 4 Ampul afalı 5 Boyutlar 5 SF Series Level

Detaylı

PACKAGE STITCHING SYSTEMS KOLİ DİKİŞ SİSTEMLERİ. MAKİNA SAN.TİC.LTD.ŞTİ KOLİ DİKİŞ MAKİNALARI ve DİKİŞ TELİ İMALATI GÜVENİLİR ÜRETİMDE DOĞRU TERCİH

PACKAGE STITCHING SYSTEMS KOLİ DİKİŞ SİSTEMLERİ. MAKİNA SAN.TİC.LTD.ŞTİ KOLİ DİKİŞ MAKİNALARI ve DİKİŞ TELİ İMALATI GÜVENİLİR ÜRETİMDE DOĞRU TERCİH MAKİNA SAN.TİC.LTD.ŞTİ KOLİ DİKİŞ MAKİNALARI ve DİKİŞ TELİ İMALATI GÜVENİLİR ÜRETİMDE DOĞRU TERCİH RIGHT CHOICE IN SAFE PRODUCTION PACKAGE STITCHING SYSTEMS Esas Olan Bize Olan Güveniniz What is Essential

Detaylı

HAKKIMIZDA / ABOUT US

HAKKIMIZDA / ABOUT US www.bloway.com.tr HAKKIMIZDA / ABOUT US Üç mühendis arkadaşın ortak girişimi olarak 2000 yılında kurulan firmamız, Güven Mühendislik Makina Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti 10,000 m2 alan üzerinde toplam 6,000

Detaylı

ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş.

ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş. ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş. ASANSÖR MAKİNALARI ELEVATOR MACHINES Bilgi Deneyim Yüksek teknoloji Know how Experience High-tech 13.000 m² alana sahip yeni tesisimizde en son teknoloji ve kalitede asansör

Detaylı

1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY. Her hakkı saklıdır

1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY. Her hakkı saklıdır 1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY Contents A. Product Range... Page 3-4 B. Rough Machining... Page 5-6 C. Final Machining... Page 7-8 D. Quality Control... Page 9-10

Detaylı

GEO-Treat 2000 Series / Serisi. GEO-Treat 1000 Series / Serisi RESERVOIR TEMPERATURE HIGHER THAN 180 C RESERVOIR TEMPERATURE BETWEEN 120 C C

GEO-Treat 2000 Series / Serisi. GEO-Treat 1000 Series / Serisi RESERVOIR TEMPERATURE HIGHER THAN 180 C RESERVOIR TEMPERATURE BETWEEN 120 C C 1000 Series / Serisi RESERVOIR TEMPERATURE HIGHER THAN 180 C Scale inhibitors showing high performance even at low dosages which are designed for wells with reservoir temperatures higher than 180 C and

Detaylı

Fiyat Listesi Price List 01/01/2017

Fiyat Listesi Price List 01/01/2017 Fiyat Listesi Price List 01/01/2017 Firma Profili Sardoğan Endüstri ve Ticaret üretim faaliyetlerine 1979 yılında bir çok Türkiye'li sanayiciye ev sahipliği yapan Karaköy'de başlamıştır. Firmamız çalışmalarını

Detaylı

Catalogue Plastic and Wooden Picture Frame Profiles

Catalogue Plastic and Wooden Picture Frame Profiles Catalogue 2008 Plastic and Wooden Picture Frame Profiles DÖRTDİVAN artık BAŞARAN DORTDIVAN is BASARAN Aus DORTDIVAN wird BASARAN DORTDIVAN agora é BASARAN ДОРТДИВАН СТАНОБИТСЯ БАСАРАН DORTDIVAN est le

Detaylı

TEK KADEMELİ GAZ BRÜLÖRLERİ SINGLE STAGE GAS BURNERS

TEK KADEMELİ GAZ BRÜLÖRLERİ SINGLE STAGE GAS BURNERS Lİ GAZ BRÜLÖRLERİ SINGLE STAGE GAS BURNERS Doğru seçimle başlamak Starting the right selection ÜRET GAZ BRÜLÖRLERİ 30 7500 kw TS EN 676 + A2 çerçevesinde CE 1312 sertifikasyonu ile üretilen üflemeli tip

Detaylı

ELDAŞ Elektrik Elektronik Sanayi ve Tic.A.Ş.

ELDAŞ Elektrik Elektronik Sanayi ve Tic.A.Ş. Sayfa (Page): 2/9 LVD Deney Raporu LVD Testing Report İÇİNDEKİLER (Contents) 1 Dokümantasyon Sayfa (Documentation) 1.1 DGC, Çevre Koşulları ve Sembollerin Tanımları 3 (Conditions/Power Utilized,Description

Detaylı

AKIS continues manufacturing the products with an integrated system in its facilities which are located in Konya Organized

AKIS continues manufacturing the products with an integrated system in its facilities which are located in Konya Organized HAKKIMIZDA Üretim hayatına 1978 yılında başlayan AKIŞ, zaman içerisinde elde ettiği deneyim ve bilgiyi, yeni teknoloji yatırımları ile buluşturarak, Asansör sektörünün ülkemizdeki ve dünyadaki önemli temsilcilerinden

Detaylı

Fiyat Listesi Price List 01/01/2018

Fiyat Listesi Price List 01/01/2018 Fiyat Listesi Price List 01/01/2018 Firma Profili Sardoğan Endüstri ve Ticaret üretim faaliyetlerine 1979 yılında bir çok Türkiye'li sanayiciye ev sahipliği yapan Karaköy'de başlamıştır. Firmamız çalışmalarını

Detaylı

Silindir Tip Güç Kondansatörü Cylinder PFC Capacitor

Silindir Tip Güç Kondansatörü Cylinder PFC Capacitor Silindir Tip Güç Kondansatörü Cylinder PFC Capacitor Alüminyum Silindir Tip Güç Kondansatörü Teknik Özellikler Standart / Standard IEC 60831-1&2 Tip / Type Güç Aralığı / Rated Reactive Power Anma Geilirimi

Detaylı

Mekanik Sabit Debi Ayar Damperi

Mekanik Sabit Debi Ayar Damperi Mekanik Sabit Debi Ayar Damperi Mechanical Constant Flow Damper MEKANÝK SABÝT DEBÝ AYAR DAMPERÝ (BCAV) MECHANICAL CONSTANT FLOW DAMPER Model: Malzeme: Kullaným: Sipariþ Kodu: *BCAV-R : Dairesel kesitli

Detaylı

Ürün Kataloğu Product catalogue

Ürün Kataloğu Product catalogue www.elcalu.com.tr Ürün Kataloğu Product catalogue www.elcalu.com.tr HAKKIMIZDA ABOUT US ELC ALÜMİNYUM SAN. TİC. A.Ş. 40 yıllık metal üretim ve işleme tecrübesini alüminyum mamul üretimine aktarmak üzere,

Detaylı

DORTDIVAN Manufacturing Facilities

DORTDIVAN Manufacturing Facilities Dortdivan, is a leading Turkish manufacturer and distributor of wooden and polystyrene picture frame profiles of high quality and unique designs. Combining the expertise of traditional craftmanship with

Detaylı

GPA branded products can be used safely in city drinking water supply, agricultural irrigation systems, sprinkling and fountain systems,

GPA branded products can be used safely in city drinking water supply, agricultural irrigation systems, sprinkling and fountain systems, Plastik ürünler ve kalıp imalatı sektörünün önemli kuruluşlarından olan GÜR KALIP, 0 yılı aşkın süredir plastik ürünlerin imalatı ve ticareti ile uğraşmaktadır. Amasya Merzifon Organize Sanayi Bölgesindeki,.000

Detaylı

WHO WE ARE BİZ KİMİZ B-TEK METAL

WHO WE ARE BİZ KİMİZ B-TEK METAL 2 B-TEK METAL BİZ KİMİZ WHO WE ARE 2004 yılında kurulan firmamız 6750 m 2 kapalı alanda, 55 kişi kalıp imalatında, 155 kişi parça üretiminde olmak üzere 210 kişilik kadrosuyla iki lokasyonda otomotiv sanayine

Detaylı

Bilgi Teknolojileri için Parafudurlar Surge Protective Devices for IT Systems

Bilgi Teknolojileri için Parafudurlar Surge Protective Devices for IT Systems RPD RJ - RJ11 Network cihazlarını darbe gerilimine karşı korurlar. GB 10.1-00 /IEC 1-1:000 standardında, RJ ve RJ11 tipi sokete sahiptirler. Protect network equipments from surge voltage, according to

Detaylı

M mar S stemler Arch tectural Systems

M mar S stemler Arch tectural Systems M mar S stemler Arch tectural Systems 1974 yılından itibaren Türkiye de alüminyum profil sektöründe faaliyet göstermekte olan Astaş Alüminyum San. ve Tic. AŞ sektörün öncü ve lider firmalarından birisidir.

Detaylı

About Us. Hakkımızda. ve artan üretim kapasitesi ile hedefler de büyüdü.

About Us. Hakkımızda. ve artan üretim kapasitesi ile hedefler de büyüdü. Hakkımızda İkram Gıda A.Ș, 1998 yılında Rami Kuru Gıda Sitesi'nde ticari hayatına bașladı. Gemlik Zeytin Halinde bulunan üretim yerinde imal ettiği ürünlerle İstanbul piyasasında faaliyet gösteren firmamız

Detaylı

GENEL SO UTMA MAK NALARI SAN. VE T C. LTD.fiT. Hava So utmal Kondenserler Air Cooled Condensers

GENEL SO UTMA MAK NALARI SAN. VE T C. LTD.fiT. Hava So utmal Kondenserler Air Cooled Condensers GENEL SO UTMA MAK NALARI SAN. VE T C. LTD.fiT. Hava So utmal Kondenserler Air Cooled Condensers Standart Tip GMK Serisi Kondenserler Standard Type GMK Series Condensers T P / Type Watt ÜZE Surface m 2

Detaylı

Özel Tasarım Dişliler Custom Design Gears

Özel Tasarım Dişliler Custom Design Gears Özel Tasarım Dişliler Custom Design Gears 12 2014 Genel Tanıtım Overview ZET Redüktör 60 yılı aşkın deneyimi ile Türkiye nin en köklü dişli ve redüktör üreticilerindendir. ZET Redüktör ün 10.000 m2 lik

Detaylı

SOFRALARIN İNCİSİ PERAL OF THE TABLES

SOFRALARIN İNCİSİ PERAL OF THE TABLES SOFRALARIN İNCİSİ PERAL OF THE TABLES CONFIDENTLY SINCE 30 YEARS HER TANESİ DOĞANIN İNCİSİ İnci Bulgur 30 yıllık yüksek üretim kapasitesi, gelişmiş teknolojik alt yapısı kaliteli ve sürdürülebilir üretim

Detaylı

Darbeli Kırıcılar Impact Crushers

Darbeli Kırıcılar Impact Crushers Darbeli Kırıcılar Impact Crushers TK15-TK16 Serisi Darbeli Kırıcılar TK15-TK16 Series Impact Crushers TK15 ve TK16 darbeli kırıcılar, tesiste sekonder veya tersiyer olarak kullanılabilir özellikte kırıcılardır.

Detaylı

nareks is an Electrical Contracting and Automation Engineering company. nareks Elektrik Taahhüt ve Otomasyon Mühendislik firmasıdır.

nareks is an Electrical Contracting and Automation Engineering company. nareks Elektrik Taahhüt ve Otomasyon Mühendislik firmasıdır. About Us Hakkımızda nareks is an Electrical Contracting and Automation Engineering company. It was founded at 2012. From its beginning, with local presence and international expert team, the company is

Detaylı

PCC 6505 PROFILE CUTTING LINE

PCC 6505 PROFILE CUTTING LINE PCC 6505 PROFILE CUTTING LINE 1.DESCRIPTION PCC 6505 is a servo controlled machine which is specifically designed for the serial cutting of any kind of PVC and aluminum s in the market. The machine is

Detaylı

B Sınıfı Parafudurlar Class B SPD for Power Supply Systems

B Sınıfı Parafudurlar Class B SPD for Power Supply Systems -2 25 Serisi LPZ 0 A -1 ve üzeri bölgelerdeki AG cihazların yıldırımlardan (10/350) ve darbe gerilimlerinden (8/20) korunması amacıyla üretilmiş B sınıfı parafudur. GB 18802.1-2002 / IEC 61643-1:1998-02

Detaylı

1975 ten Bugüne Sizin için Üretiyoruz. We have been producing for you since 1975. 1975 ten Bugüne Sizin için Üretiyoruz.

1975 ten Bugüne Sizin için Üretiyoruz. We have been producing for you since 1975. 1975 ten Bugüne Sizin için Üretiyoruz. 03 MEMBRAN KAPI MK - 220 1975 ten Bugüne Sizin için Üretiyoruz. We have been producing for you since 1975 1975 ten Bugüne Sizin için Üretiyoruz. We have been producing for you since 1975 We have been producing

Detaylı

INCREMENTAL ROTARY ENCODERS Magnetic Measurement, 58 mm Body Diameter

INCREMENTAL ROTARY ENCODERS Magnetic Measurement, 58 mm Body Diameter INCREMENTAL ROTARY ENCODERS Magnetic Measurement, 58 mm Body Diameter ARS S 58 Magnetic principle measurement Incremental measurement 6, 8 or 10 mm shaft diameters Resolution: 1 to 1024 pulse 300 KHz response

Detaylı

Lineer Difüzör Linear Diffuser

Lineer Difüzör Linear Diffuser Malzeme Fonksiyon Yüzey Kaplama Montaj Aksesuarlar : Özel olarak haddelenmi 606 aluminyum profil. : Havaland rma sisteminde alçak tavanlarda üfleme difüzörü olarak kullan lmaktad r. Ayr ca emi eleman olarak

Detaylı

ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş.

ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş. ASTES ASANSÖR SAN. ve TİC. A.Ş. ASANSÖR MAKİNALARI ELEVATOR MACHINES Bilgi Deneyim Yüksek teknoloji Know how Experience High-tech 13.000 m² alana sahip yeni tesisimizde en son teknoloji ve kalitede asansör

Detaylı

Seramik, Cam ve Refrakter Endüstrisi için Güncel Mineral Prosesi (Up to Date Hard Mineral Processing for Ceramic, Glass and Refractory Industry)

Seramik, Cam ve Refrakter Endüstrisi için Güncel Mineral Prosesi (Up to Date Hard Mineral Processing for Ceramic, Glass and Refractory Industry) D Alber Seramik, Cam ve Refrakter Endüstrisi için Güncel Mineral Prosesi (Up to Date Hard Mineral Processing for Ceramic, Glass and Refractory Industry) D. Alber Hosokawa Alpine, Augsburg Germany ÖZET:

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK HORTUMLAR HOSES FOR THE WOODWORKING INDUSTRIES

AĞAÇ İŞLERİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK HORTUMLAR HOSES FOR THE WOODWORKING INDUSTRIES 2 AĞAÇ İŞLERİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK HORTUMLAR HOSES FOR THE WOODWORKING INDUSTRIES Günümüzde ahşap işleme ve talaş temizleme işlemleri için çok çeşitli makinalar üretilmekte, ahşaba talep artmakta ve makinalar

Detaylı

Arýza Giderme. Troubleshooting

Arýza Giderme. Troubleshooting Arýza Giderme Sorun Olasý Nedenler Giriþ Gerilimi düþük hata mesajý Þebeke giriþ gerilimi alt seviyenin altýnda geliyor Þebeke giriþ gerilimi tehlikeli derecede Yüksek geliyor Regülatör kontrol kartý hatasý

Detaylı

%100 YERLİ İMALAT En Zor Şartlarda En Yüksek Performans Tel:

%100 YERLİ İMALAT En Zor Şartlarda En Yüksek Performans Tel: www.aydinkompresor.com %100 YERLİ İMALAT En Zor Şartlarda En Yüksek Performans AYKO 65 AYKO 600 TEK KADEMELİ KOMPRESÖRLER SINGLE STAGE RECIPROCATING AIR COMPRESSORS AZİZ AYDIN KOMPRESÖR Aziz Aydın kompresör

Detaylı

TEKNİK VERİLER / TECHNICAL DATA SHEET

TEKNİK VERİLER / TECHNICAL DATA SHEET (Class ) linkable polyethylene Max. operating Rated voltage Uo/U TS IEC 600- IEC 600- DIN VDE 076-60 AC test voltage Flame propagation test on single cable - EN 60- Alüminyum yuvarlak tel Min. bükülme

Detaylı

HAKKIMIZDA ABOUT US. kuruluşundan bugüne PVC granül sektöründe küresel ve etkin bir oyuncu olmaktır.

HAKKIMIZDA ABOUT US. kuruluşundan bugüne PVC granül sektöründe küresel ve etkin bir oyuncu olmaktır. ABOUT US HAKKIMIZDA FORPLAS ın temel amacı, kuruluşundan bugüne PVC granül sektöründe küresel ve etkin bir oyuncu olmaktır. 25 yılı aşkın üretim deneyimine sahip olan FORPLAS, geniş ve nitelikli ürün yelpazesiyle

Detaylı

Flash L. Discount Rate (%) Amount of Order >500 Flash Lask for the price.

Flash L.   Discount Rate (%) Amount of Order >500 Flash Lask for the price. Flash L Flash L Flash LX Flash LX Flash LX Lightning Rods are being produced on order, and have 30 days dispatch date. Flash X Flash X Flash M Flash M Flash S Flash S Flash CA ANALOG OR DIGITAL COUNTER

Detaylı

Erol KAYA Yönetim Kurulu Başkanı Chairman Of The Board

Erol KAYA Yönetim Kurulu Başkanı Chairman Of The Board Arifiye Fidancılık 1989 yılında Adapazarı Arifiye ilçesinde kurulmuştur. Kuruluşumuz 300 m2 alanda mevsimlik çiçek üretimi ve satışı ile faaliyet göstermeye başlamıştır. Geçen süre içersinde marka haline

Detaylı

CSB Kendinden Ya lamal Bak m Gerektirmeyen Yataklar

CSB Kendinden Ya lamal Bak m Gerektirmeyen Yataklar CSB Kendinden Ya lamal Bak m Gerektirmeyen Yataklar Kurflunsuz JIASHAN CHANGSHENG SLIDING BEARINGS CO., LTD. JIASHAN CSB SELF-LUB MATERIALS CO., LTD. ISO9001&ISO/TS949 TESC LL YATAK KURULUfiUDUR www.o-pak.com.tr

Detaylı

CSB Kendinden Ya lamal Bak m Gerektirmeyen Yataklar

CSB Kendinden Ya lamal Bak m Gerektirmeyen Yataklar CSB Kendinden Ya lamal Bak m Gerektirmeyen Yataklar (FB9) JIASHAN CHANGSHENG SLIDING BEARINGS CO., LTD. JIASHAN CSB SELF-LUB MATERIALS CO., LTD. ISO91&ISO/TS16949 TESC LL YATAK KURULUfiUDUR www.o-pak.com.tr

Detaylı

About Reflectra REFLECTIVE TRAFFIC SIGNS FOLDED PLASTIC TRAFFIC SIGNS OMEGA POLES CUSTOMIZED SIGNS PRODUCT CATALOGUE ISO

About Reflectra REFLECTIVE TRAFFIC SIGNS FOLDED PLASTIC TRAFFIC SIGNS OMEGA POLES CUSTOMIZED SIGNS PRODUCT CATALOGUE ISO reflectra 2 2018 PRODUCT CATALOGUE 2018 About Reflectra Reflectra products are manufactured according to the traffic and road safety standards. Reflectra products are used in 81 cities in Turkey and used

Detaylı

AYDIN KOMPRESÖR. En Yüksek Performans. En Zor Şartlarda. www.aydinkompresor.com %100 YERLİ İMALAT

AYDIN KOMPRESÖR. En Yüksek Performans. En Zor Şartlarda. www.aydinkompresor.com %100 YERLİ İMALAT AYDIN KOMPRESÖR www.aydinkompresor.com %100 YERLİ İMALAT En Zor Şartlarda En Yüksek Performans AYDIN KOMPRESÖR Aydın kompresör ;0 yılı aşkın kompresör sektöründeki tecrübesinin ardından 2001 yılı temmuz

Detaylı

2013 Collection Polikarbonat kýrýlmaz bardaklar Unbreakable polycarbonate drinkware Metplas Ltd. Þti. 1990 yýlýnda, mühendislik plastikleri iþleme konusunda faaliyetlerine baþlamýþ olup, ilk yýllarýnda

Detaylı

ABOUT US WHY BAŞAT? Because;

ABOUT US WHY BAŞAT? Because; ABOUT US Our company has been providing service under the name DAMLA LAMİNASYON in textile sector for long years. Having adopted providing high quality service as a principle our company has carried out

Detaylı

paketlemenin ötesinde

paketlemenin ötesinde paketlemenin ötesinde beyond packaging www.etkinplastik.com Etkin Plastik Etkin Plastik ve Kalıp Ltd. Şirketi dünyadaki en son teknolojiyi takip eden, kullanan ve gereken yeni teknolojileri geliştiren

Detaylı

KABLO DÖŞEME GEMİLERİ CABLE LAYING VESSELS

KABLO DÖŞEME GEMİLERİ CABLE LAYING VESSELS KABLO DÖŞEME GEMİLERİ CABLE LAYING VESSELS Cilt C Part C Kısım 20 - Kablo Döşeme Gemileri Chapter 20 - Cable Laying Vessels EKİM 2001 November 2001 KABLO DÖŞEME GEMİLERİ İÇİNDEKİLER Sayfa A - Genel...

Detaylı