SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞINA VE SOSYAL SALDIRILARA KARŞI; HALKLARIN KARDEŞLİĞİ VE İŞÇİLERİN BİRLİĞİ İÇİN GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM DAYANIŞMAYI ÖRELİM!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞINA VE SOSYAL SALDIRILARA KARŞI; HALKLARIN KARDEŞLİĞİ VE İŞÇİLERİN BİRLİĞİ İÇİN GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM DAYANIŞMAYI ÖRELİM!"

Transkript

1 SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞINA VE SOSYAL SALDIRILARA KARŞI; HALKLARIN KARDEŞLİĞİ VE İŞÇİLERİN BİRLİĞİ İÇİN GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM DAYANIŞMAYI ÖRELİM! Demokratik İşçi Dernekler Federasyonu Adress: Web: Gudrunstrasse Wien

2 Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF, yerli ve göçmen emekçilerin birliğini güçlendirmek; ırkçı ve dışlayıcı politikalara karşı eşit haklar mücadelesini güçlendirmek; sosyal ve siyasal saldırılara karşı mücadeleyi yükseltmek; emperyalistlerin savaş ve kriz politikalarına karşı halkların kardeşliğini ve barışı öne çıkarmak için, işçi ve emekçilerin kazandıkları mevzileri korumak ve geliştirmek için GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM DAYANIŞMAYI ÖRELİM sloganı altında bir kampanya süreci başlattı. Bütün Türkiye kökenli göçmen işçi ve emekçileri, gençleri ve kadınları bu çalışmamıza katılmaya, destek vermeye ve DİDF te örgütlenmeye davet ediyoruz. SOSYAL SALDIRILARA HAYIR! Beş yıl önce başlayan ekonomik kriz dünya genelinde atlatılmasına karşın Yunanistan, Portekiz, İspanya gibi değişik Avrupa ülkelerinde neredeyse kesintisiz devam ediyor. Bu ülkelerin ekonomileri son beş yıldır aralıksız daraldı, işsizlik ve yoksulluk arttı, devlet borçları nedeniyle egemenlik hakları tartışılır oldu. Uluslararası dev şirketler bu durumu fırsata çevirerek ekonomik krizin bütün yükünü işçi ve emekçilerin sırtına yıktılar ve yıkmaya devam ediyorlar. Borç freni, İstikrar paktı, Rekabet paktı başlıkları altında AB genelinde yüz milyonlarca emekçinin sosyal hakları kesiliyor, ülkelerdeki sosyal güvenlik sistemleri adım adım tasfiye ediliyor, toplu sözleşmeler rafa kaldırılıyor ve gençlerin eğitim hakları gasp edilerek gelecekleri karartılıyor. Birçok ülkede ücretler ve emeklilik maaşları donduruldu veya düşürüldü, emekçilerin vergi yükü arttırıldı. Yıllardır esnekleştirilen çalışma süreleri yeni düzenlemelerle sınırsız hale getiriliyor, emeklilik yaşını yeniden çıkartmak için birçok ülkede adımlar atıldı. İşçi ve emekçilerin bir bütün olarak çalışma ve yaşam şartları kötüleşiyor. Bütün Avrupalı emekçilere Almanya nın HARTZ yasaları DAYATILIYOR!

3 Ülkelerin içinde bulunduğu ekonomik durumu kendi lehine avantaja çevirmeye çalışan Alman sermayesi, AB düzeyinde planlanan ve uygulamaya konulan emekçilere karşı birçok saldırının mimarıdır! Alman sermayesi, Çin, ABD ve Japonya ya karşı rekabetinde AB nin birçok ülkesini sermaye için ucuz iş gücü cennetine çevirmek istemektedir. Bunun için çalışma koşullarının kötüleştirilmesini, ücretlerin düşürülmesini dayatıyor. EMEKÇİ DÜŞMANI KRİZ POLİTİKALARINA KARŞI MÜCADELEYE! Yunanistan, İspanya, İtalya, Portekiz ve İrlanda gibi ülkelerde bir sıcak öğün için sosyal kurumların sadakalarına muhtaç hale getirilen emekçilerin sayısı her gün artıyor. Bu ülkelerde hükümetler, gençlere gelecekleriyle ilgili en ufak bir vaat dahi yapamaz hale geldi. Yunanistan ve İspanya da gençler arasında resmi(!) işsizlik rakamları yüzde 50 lileri geçti. Fiat/İveco İtalya ve Almanya da toplam dört kamyon fabrikasını, PSA/Citroen Fransa da bir otomobil fabrikasını kapatma kararından sonra Ford da Belçika ve İngiltere de iki fabrikasını kapatma kararı aldı. Sadece bu bile krizin yükünün nasıl işçi ve emekçilerin sırtına yıkıldığını gösteriyor. Uluslararası şirketler (tekeller), mali sermaye kuruluşları ve bunların emrindeki kapitalist emperyalist devletler ekonomik olarak iflasın eşiğine getirdikleri ülkelerin ulusal egemenlik haklarını da ayaklar altına alıyorlar. Bu ülkelerin parlamentolarına sadece Troyka nın sunduğu planları onaylamak ve uygulamak kalıyor! Fakat işçi ve emekçiler Avrupa genelinde bu gidişata karşı direniyorlar, sosyal, ekonomik ve siyasal hakların gasp edilmesini sineye çekmeyerek grevler, genel grevler, miting ve gösterilerle mücadele ediyorlar.

4 KAPİTALİST SALDIRILARA DUR DEMEK, İŞÇİ VE EMEKÇİLER ARASINDA ULUSLARARASI DAYANIŞMAYI YÜKSELTMEK VE İŞÇİLERİN BİRLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN TROYKA NIN KRİZ POLİTİKALARINA KARŞI MÜCADELE EDELİM! AVUSTURYA BİZİM DE ÜLKEMİZDİR! Yarım asrı aşkın bir süredir Avrupa da yaşamaktayız. Bu ülkeler Türkiye kökenli göçmen emekçilerin ezici çoğunluğu için artık vatan haline gelmiştir. Birinci kuşağın birkaç yıl çalışıp, para kazandıktan sonra geri dönme hayalleri yerini çoktan yaşadığı yerde çalışma ve yaşam koşullarını düzeltme, çocuklarına daha iyi bir gelecek sunma çabasına bırakmıştır. İşçi ve emekçiler nerede olurlarsa olsunlar, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları ve daha iyi bir gelecek için her yerde birleşip mücadele etmek zorundadırlar; bunun başka yolu yok! SERMAYENİN BÖL YÖNET POLİTİKALARINA HAYIR! Patronlar ve onun hükümetleri, işçi ve emekçilerin birleşerek bu mücadeleye katılmasını her zaman engellemeye çalışır. Sonuçta işçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileşmesi para babalarının kârlarının erimesi anlamına gelir. Dolayısıyla işçi ve emekçileri bölerek yönetmek, sermayenin kârlarının güvence altına alınması demektir. Bu nedenle çalışma ve yaşam koşullarımızı iyileştirmek, geleceğimize güvenle bakabilmek istiyorsak yerli ve göçmen emekçilerin birliğini sağlamak, sermayenin böl yönet politikalarına birlikte karşı durmak zorundayız! Yerli ve göçmen emekçiler arasındaki karşılıklı önyargıların aşılması, kaynaşmanın sağlanarak gücümüzün birleştirilmesi; dayanışmanın ve ortak mücadele cephesinin örülmesi imkânsız değildir.

5 Her iki tarafın da ilk adımı atmaktan çekinmemesi gerekir. Biz DİDF olarak bu birliğin sağlanması, işçi ve emekçilerin kaynaşması için bu yönde adımlarımızı attık ve devamını getirmekte kararlıyız. Bir yanda Avusturya sermayesi ve hükümeti, diğer yanda yakamızı bırakmayan Türkiye gericiliği bu birlikten rahatsızlık duyuyor ve engellemek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Bir taraf, 11 Eylül 2001 de başlattıkları cadı avını canlı tutmak için her türlü fırsatı değerlendiriyor, sürekli yeni düzmece senaryolarla Müslüman kökenli emekçileri bir tehdit unsuru olarak göstermeye çalışıyor, diğer taraf ise bunlar bizi istemiyorlar; Müslüman ın Müslüman dan, Türkün Türk ten başka dostu yoktur propagandasını her fırsatta gündeme getiriyor! GÖÇMENLERİ SİNDİRME VE İÇLERİNE KAPATMA POLİTİKALARINA HAYIR! Her iki tarafın politikası da özünde aynı amacı hedefliyor: Göçmen emekçileri sindirmek, kendi içlerine kapanmalarını sağlamak ve sorunlara karşı mücadele etmekten alıkoymak! Bizim ise bu politikalara dur demek, birlik ve beraberliğimizi sağlayarak ortak yaşamı ve mücadeleyi güçlendirmek için onlarca nedenimiz var. İster emperyalist kapitalist devletlerin savaş politikaları, ister bulunduğumuz ülkenin kriz politikaları olsun; bütün bu politikalar işçi ve emekçilerin ülke ve dünya genelinde geleceğini karartmaya, halkları ezmeye ve esir almaya yöneliktir. Avusturya da göçmen emekçilerin dışlanması, her fırsatta Avusturyalı emekçilere düşman gösterilmesi bu politikaların bir ürünüdür. Göçmenler uyum sağlamak istemiyor diyenler, göçmenlerin kendilerini bu ülkenin parçası gibi hissetmelerini, çıkardıkları yasalarla engellediklerini elbette biliyorlar. Sağa sola demokrasi dersi verenler, iş burada yaşayan göçmen kökenli işçi ve emekçilere gelince, yıllardır burada yaşıyor olmalarına karşın, demokrasinin başlıca ilkesi olan seçme ve seçilme hakkı bile tanınmıyor.

6 Uzun süreden beri bu ülkede yaşayan sığınmacılar, insanlık dışı uygulamalarla yurt dışı ediliyor. Uzun bekleyişlerine rağmen çalışma hakkı dahi verilmeyerek bu insanlar yoksulluğa itiliyorlar. Bu sorumlular, parlamentoda kurdukları komisyonlarla soruları çözmek bir yana, çıkardıkları her yeni yasayla göçmen kökenlileri ve sığınmacıları ırkçı politikalara malzeme yapıyorlar. Türkiye sermayesi ve hükümetinin buralardaki uzantıları da bu olayları kendi çıkarları için kullandıkları açıktır! değilse, Türk oldukları için içeri alınmadılar, Türkün ayak izi, Geceye Türkler damga vurdu gibi vurgular Türkiyeli işçi ve emekçileri başka uluslardan, inançlardan insanlara karşı kışkırtmaktan başka ne anlama gelebilir ki? Oysa biraz aklıselim olanlar biliyorlar ki Avrupa da 1990 yılından bu yana yüzlerce insan faşistler tarafından öldürüldü. Bunların içinde Türk, Kürt ve Yunanlı olduğu gibi diğer ulusal kökenlerden onlarca emekçi bulunmakta!. Bunun aksini iddia edenler, bilerek ya da bilmeyerek- sadece yerli ve göçmen emekçilerin bölünmesine, ortak mücadele yerine kendi içlerine kapanmasına, dolayısıyla sermayeye hizmet etmektedirler!.. SAVAŞ POLİTİKALARINA HAYIR! Kürt halkına yönelik inkar ve saldırılar, bugün 90 lı yılları aratmayacak bir boyuta ulaşmıştır. AKP hükümetinin savaşta ısrar politikası, Türkiyeli ailelerin ocaklarına ateş düşürmektedir. Vatan uğruna savaşa sürülenler işçi ve emekçilerin, yoksulların çocukları, Erdoğan ve kabilesinin çocukları değil. Onlar Amerika da eğitim yapmanın, büyük tekellerle büyük yatırımlar yapmanın peşindeler. Onlar hep akıllı, yoksulların çocukları ise hep vatan korumalarıdır!... Erdoğan boşuna mı Ayaklar başı yönetirse! diyordu..yüz yıllardır devam eden bu inkar ve imhanın ve akan kanın durması barışla mümkündür. Dahası, Türkiye de Kürt halkına ve temsilcilerine karşı uygulanan şiddet ve inkar Ortadoğu da artan emperyalist savaş çığırtkanlığının da izdüşümü olarak görmek gerekiyor.

7 Bu nedenle hem Türkiye de hem de Avrupa da daha yüksek sesle barışa çağrı yapmalıyız. Ortak çıkar ve talepler etrafında birleşerek bu savaşı durdurabiliriz! Bu çabamızı güçlendirmeliyiz. İşte bu yüzden Suriye ye yönelik artan saldırılar başta ABD olmak üzere emperyalist devlet ve bölge egemen sınıflarının planları doğrultusunda değişik biçimler alarak büyük tehlikelere doğru hızla ilerliyor. Özgür Suriye Ordusu isimli terör çetesi emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin para ve silah yardımıyla Suriye yi kan gölüne çeviriyor; her gün onlarca insan katlediliyor. Bölgeyi ılımlı İslam stratejisiyle denetim altına almayı başaramayan ABD bugün başkaca planların yanı sıra; Şii-Sünni, Alevi-Sünni çatışması yaratmaya çabalamaktadır. AKP ise bu güçlerin ortağıdır. AKP hükümeti Suriye ye Askeri müdahale edilmesine karşı çıkanları mezhepçilik yapmakla suçlayarak kendisi açıktan mezhepçilik yapmaktan bu nedenle çekinmemektedir. Alevi inancına mensup insanların inkarını somut biçimde uygulamasında göstermekte, Alevi çocukların açıktan Sünnileştirilmesini Milli Eğitim Bakanlığı eliyle gerçekleştirmek istemektedir. Kürt Halkının ve Alevilerin demokratik talepleri böylece Büyük Ortadoğu Projesi nin eş başkanı eliyle ayaklar altına alındığını görmekteyiz. Ayrıca, ABD, AB, Türkiye ve diğer işbirlikçi ülkelerin eliyle özellikle sivilleri etkileyen ekonomik ambargonun da kapsamını sürekli genişletiliyor. Emperyalist saldırılara gerekçe olarak, Özgürlük, demokrasi ve insan hakları deniyor.gerçek ise şu: Emperyalist ülkelerin ve tekellerinin ham madde/enerji ihtiyaçlarını giderme, stratejik bölgeleri denetim altına alma, gerçek anlamda özgürlük, demokrasi ve insan hakları için mücadele eden halk hareketlerini bastırma, imha etme! Bugün sıraya Suriye, yarın ise İran konulmuştur. Emperyalist ülkelerin ve bölgedeki işbirlikçilerinin emellerine ulaşıp ulaşmamaları sadece bölge halklarının değil, aynı zamanda Avrupa da emperyalist ülkelerde yaşayan biz işçi ve emekçilerin tutumlarına ve mücadelelerine de bağlıdır. Eğer bugün biz sessiz kalırsak, eğer bugün, bize dokunmayan bin yaşasın dersek, bu emperyalistlerin bölgedeki kardeş halklara karşı işlediği insanlık suçlarına ortak olmamız anlamına gelecektir ve Ortadoğu halklarının acılarını artıracaktır!

8 NE AB, NE ABD NE DE AKP; HİÇBİRİ BARIŞ İSTEMİYOR! Ne Avrupa Birliği (AB), ne Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ne de Türkiye de hükümette olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve onun başkanı R. T. Erdoğan bölgede kalıcı barış istemiyorlar. AKP nin komşularla sıfır sorun politikası diye bir anlayışı hiçbir zaman olmadı! Aksine AKP hükümeti, emperyalistlerin işbirlikçisi ve bölgedeki çıkarlarının en kararlı savunucusu olarak 10 yıldır görev yapmakta! Onlar fırsatları değerlendirerek bölge halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelelerini ezmek, kendilerine hizmet eden, bir dediklerini iki etmeyen yeni diktatörleri iktidarlara taşımak istemekteler. Sermayenin dostu, işçi ve emekçilerin düşmanı Erdoğan ve hükümeti fırsatı değerlendirmek, Ortadoğu pastasından pay kapmak istemektedir. AKP nin şovenist politikalarının altında gerçekte Neo- Osmanlıcılık anlayışı yatmaktadır. Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin savaş çığırtkanlığına karşı gücümüzü birleştirelim, alanlara çıkarak halkların kardeşliğini savunalım, emperyalist savaş politikalarını protesto edelim!

9 ÖRGÜTLENMEMİZİ GÜÇLENDİRELİM; SOSYAL VE SİYASAL SALDIRILARA VE IRKÇILIĞA KARŞI DİDF İN MÜCADELE PLATFORMUNDA BİRLEŞELİM! E m p e r y a l i s t l e r i n savaş politikalarına karşı olduğu gibi sermayenin işçi düşmanı saldırılarına karşı da mücadele etmek için bütün ezilenlerin birleşmesi, örgütlü bir mücadele sürdürmesi ge- reklidir. Bu birleşme ve örgütlenme zorunluluğu, aynı za- manda hükümetin gerici göç politikalarına, devletin ırkçı ve ayrımcı politikalarının yanı sıra faşist ör- gütleri kollayanlara, faşist faaliyet ve saldırıları örtbas etmek isteyenlere karşı mücadele için de, eğitimde şans eşitliği için de kaçınılmazdır. Haksızlığa, hak gasplarına karşı ve yeni hak mücadeleleri için yapılacak ilk şey, atılacak ilk adım örgütlenme olmalıdır. Ancak örgütlü mücadeleyle taleplerimiz hayal olmaktan çıkar ve gerçekleşir. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF, 1989 yılında bir araya gelerek federasyon çatısı altında birleşme kararıyla mücadele saflarında yerini almıştır. Kurulduğu günden bu yana yerli ve göçmen işçilerin birliğini ve beraberliğini savundu. DİDF, Türkiye kökenli emekçilerin özellikle sendikalarda örgütlenmeleri, yerli ve diğer uluslardan emekçi kardeşleriyle birlikte daha iyi bir gelecek mücadelesinde yer almaları için özel çaba harcamaktadır. DİDF, işçi ve emekçilerin verdiği bütün mücadelelere destek vermekle kalmamış, bizzat bu mücadelelerde yer almıştır. Ayrıca Türkiye kökenli göçmen emekçilerin de bu mücadelelere katılması için bütün olanaklarını seferber etmiştir. Federasyonumuz, yaşamın bütün alanlarında örgütlülüğü savunur ve hayata geçirmeye çalışır. Bu çerçevede bütün derneklerimizde işçi, gençlik, kadın ve semt

10 çalışma kolları bu alanlara yönelik özel çalışmalar düzenleyip işçi ve emekçileri, kadın ve gençleri kendi özgül talepleri etrafında birleştirmeye ve örgütlemeye çalışır. Derneklerimizde göçmen emekçileri yakından ilgilendiren konularla ilgili toplantı ve konferanslar düzenliyoruz, bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz, merkezi ve yerel düzeyde kültürel şenlikler ve her yıl Avrupa ve Avusturya genelinde yüzlerce gencin katıldığı gençlik kampları gerçekleştiriyoruz. Göçmen gençlerin okul ve meslek eğitiminde şans eşitliğini elde etmesi, eğitimin anaokulundan üniversiteye kadar ücretsiz olması bütün harçların kaldırılması-, gençlerin geleceklerine korkusuzca bakabilmeleri için mücadele sadece gençlik örgütümüz DİDF Gençliğin değil bütün federasyonumuzun sürdürmekle yükümlü olduğu bir mücadeledir. DİDF platformunun temelinde ortak yaşam ve ortak mücadele yatmaktadır. Göçmenler olarak karşı karşıya kaldığımız özgün sorunlar olmakla birlikte federasyonumuz asıl olarak yerli ve göçmenlerin sorunlarının ortak olduğundan hareket eder ve bütün örgütlenmesini de bu kapsamda ele alır. Bütün Türkiye kökenli emekçileri, gençleri ve kadınları DİDF saflarında örgütlenmeye ve yerli emekçilerle ortak mücadele cephesini geliştirmeye çağırıyoruz. Derneklerimize üye olmak veya birlikte çalışmak üzere irtibata geçmek için www. didf.at internet sitesindeki ilişki adreslerine başvurabilirsiniz.

11 SESİMİZE SES KATALIM! 2007 yılında Milyonerlerin değil milyonların kanalı sloganıyla kurulan HAYAT TV kurulduğu günden bugüne yaptığı yayınlarla bizlerin sesi ve gözü, kulağı oldu. Gerek Türkiye gerekse Avrupa da işi, ekmeği ve Frekans Bilgilerimiz Türksat 3A Frekans: Polarizasyon: Dikey Sembol Rate: özgürlüğü için mücadele edenlerin yanında oldu. Bilimden sanata, ekonomiden, politikaya kadınlardan gençlere, hep halkın sorun ve ihtiyaçlarına tercüman oldu. Kürt sorununun demokratik barışçı çözümünden yana oldu; Avrupa da da Türkiye de de halkın din ve milliyet farkı gözetilerek bölünüp birbirine kışkırtılmasına karşı barış ve kardeşliği savundu. Seyirciyi maddi ve manevi bakımdan sömürülecek bir Pazar ve müşteri olarak gören holding kanallarına benzemedi; yalansız ve çıkarsız bir televizyon yaratmanın mümkün olduğunu gösterdi. HAYAT TV son kuruşuna kadar emekçi halkın alın teriyle kuruldu... ve emekçiden, yoksuldan, ezilenden yana yayınına devam ediyor. Halkın, yani bizim kanalımız diyebileceğimiz bu ekranın daha da gelişip güçlenerek yaşaması, yine onu kuran bizlerin sahip çıkmasıyla mümkün olacak. Çünkü daha güçlü bir HAYAT TV demek, hakkını arayan işçi ve emekçilerin, gelecek derdindeki gençlerin; eşitlik ve özgürlüğe ihtiyaç duyan kesimlerin güçlenmesi demektir. Gerçekten, insandan, doğadan ve emekten yana yayın çizgisi olan bir televizyona ihtiyaç duyuyorsanız, sizi de HAYAT TV ye, yani kendi hayatınıza sahip çıkmaya; onu her bakımdan güçlendirmeye çağırıyoruz.

12 İLETİŞİM DEMOKRATİK İŞÇİ KÜLTÜR DERNEĞİ Steingasse 5, 4020 Linz WELS HALK KÜLTÜR MERKEZİ Plobergerstrasse 7, 4600 Wels AJUK (İŞÇİ GENCLİK KÜLTÜR MERKEZİ WİENER NEUSTADT) Dietrichgasse 7, 2700 Wiener Neustadt EVRENSEL KÜLTÜR DERNEĞİ Schöpsstrasse 9, 6020 Insbruck HALK KÜLTÜR DERNEĞİ Gudrunstrasse 133, 1100 Wien

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

ezilen vatandaşın hesabının peşindeyiz.

ezilen vatandaşın hesabının peşindeyiz. YILIN FATURASI Sömüren yandaşın değil ezilen vatandaşın hesabının peşindeyiz. 9 yıllık kabusun sorumlusu AKP, yandaşlarının ne kadar semirdiğini gösteren ilanlar yayınlıyor. Yani kardeşlerimizin işsiz

Detaylı

Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler...

Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler... TÜRKONFED BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ KONUŞMA METNİ 14 Ocak 2016 Değerli misafirler, Kıymetli iş insanları... Basınımızın değerli temsilcileri... Hanımefendiler... Beyefendiler...

Detaylı

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ Bismillairrahmanirrahim 1. Suriye de 20 ayı aşkın bir süredir devam eden kriz ortamı, ülkedeki diğer topluluklar gibi

Detaylı

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ

ESP/SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ BASINA VE KAMUOYUNA Erkek egemen kapitalist sistemde kadınların en önemli sorunu 2011 yılında da kadına yönelik şiddet olarak yerini korudu. Toplumsal cinsiyetçi rolleri yeniden üreten kapitalist erkek

Detaylı

5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması. Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum,

5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması. Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum, 5 Dk. Ülke Ile Ilgili Giriş Konuşması Değerli katılımcılar hepinizi ülkem adına saygıyla selamlıyorum, Beşinci yılını dolduran Suriye Krizi, küresel bir meseledir doğudan batıya; güneyden kuzeye hepimizi

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI Sayın Katılımcılar, değerli basın mensupları Avrupa Konseyi

Detaylı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı SİYASİ GELİŞMELER HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER AB Liderleri 27 Haziran da Jean- Claude Juncker i AB Komisyon Başkan adayı olarak belirledi. Schulz yeniden AP Başkanı oldu. AB Liderleri Jean-Claude

Detaylı

Araştırma Notu 15/179

Araştırma Notu 15/179 Araştırma Notu 15/179 27.03.2015 2014 ihracatını AB kurtardı Barış Soybilgen* Yönetici Özeti 2014 yılında Türkiye'nin ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 3,8 artarak 152 milyar dolardan 158 milyar dolara

Detaylı

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ 1 AB İLETİŞİM STRATEJİSİ (ABİS) NEDİR? Türkiye - AB müzakere sürecinin üç ayağı: 1- Siyasi reformlar 2- AB yasal düzenlemelerinin kabul edilmesi ve uygulanması

Detaylı

Kadınların Ġstihdama Katılımı ve YaĢanan Sorunlar

Kadınların Ġstihdama Katılımı ve YaĢanan Sorunlar Kadınların Ġstihdama Katılımı ve YaĢanan Sorunlar Lütfi ĠNCĠROĞLU Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı GiriĢ Nüfusunun yarısı kadın olan ülkemizde, kadınların işgücü piyasasına

Detaylı

MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA AÇARAK REKORA KOŞUYOR

MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA AÇARAK REKORA KOŞUYOR Basın Bülteni 8 Aralık 2011 Türkiye yi Dünya daki üç stratejik ülkeden biri olarak belirleyen Media-Saturn Holding, 2012 de de Türkiye de hızlı büyümesini sürdürecek. MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA

Detaylı

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TürkİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 1976 Yılında kurulmuş ülke genelinde 50.500 üyesi

Detaylı

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI (2015) GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İran ın nükleer programı üzerine dünya güçleri diye

Detaylı

Dünya ekonomisinde kartlar yeniden karılıyor!

Dünya ekonomisinde kartlar yeniden karılıyor! Dünya ekonomisinde kartlar yeniden karılıyor! Çin ABD savaşı kızışıyor. AB ile TTIP görüşmelerini sürdüren ABD`nin, TPP`yi olumlu sonuçlandırarak, Çin`in bölgede artan etkinliğini dengelemek açısından

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI 26 Kasım 2014 İstanbul, Sabancı Center TÜSİAD İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye de

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ Türkiye lojistik sektörü, sektörün dinamiklerini değiştiren çok önemli bir satın almaya sahne oldu. Borusan Lojistik, Türkiye nin önde gelen lojistik şirketlerinden Balnak ın hisselerinin tamamını satın

Detaylı

İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ! İŞ GÜVENCEMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ! 1 KAMUNUN DÖNÜŞÜMÜ Kamunun ve kamu hizmetlerinin önceden belirlenmiş ekonomik, toplumsal, siyasal hedefler doğrultusunda; amaç ve işlevleri bakımından yeniden

Detaylı

Serbest ticaret satrancı

Serbest ticaret satrancı Serbest ticaret satrancı Türkiye nin sadece AB nin Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladığı ülkelerle anlaşma yapabilmesi Türk dış ticaretini olumsuz etkiliyor. AB ile STA yapan bazı ülkeler Türkiye

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA YABANCI SERMAYE GÖSTERGELERİ

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA YABANCI SERMAYE GÖSTERGELERİ İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA SERMAYE GÖSTERGELERİ (YENİ KAYIT ve İPTAL EDİLEN FİRMALARDA YATIRIMCI SAYISI ve SERMAYE DURUMU RAPORU) 2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ sermaye yatırımları için Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

Konferansa katılan tüm kadın sendikacılar aşağıdaki noktaların altını çizip görüş birliğine ulaşmıştır.

Konferansa katılan tüm kadın sendikacılar aşağıdaki noktaların altını çizip görüş birliğine ulaşmıştır. ÇALIŞMA HAYATINDA VE SENDİKALARDA KADIN SORUNLARINA ÇÖZÜM MODELİ OLUŞTURMAK İÇİN KÜRESEL KADIN EMEĞİ BULUŞMASI II. ULUSLARARASI KADIN KONFERANSI SONUÇ DEKLARASYONU Ankara, 7 Mart 2013 8 Mart Dünya Kadınlar

Detaylı

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Uluslararası Konferans Sivil Toplum-Kamu Sektörü İşbirliği 25-26 Nisan 2013, İstanbul 2 nci Genel Oturum

Detaylı

AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI.

AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI. 28 Şubat 2014 BASIN BÜLTENİ AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI. AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomotiv pazarı 2014 yılı Ocak ayında 2013 yılı aynı ayına göre %5 büyüdü ve toplam

Detaylı

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul Basın Sohbet Toplantısı 14 Temmuz 2009, İstanbul Kuruluş : 7 Ocak 2009 Internet Adresi : www.tuyid.org Posta Adresi : Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul Telefon : (212) 278 30

Detaylı

BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI!

BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI! BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI! Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya, özellikle yoksulluğun azaltılmasına, istihdam yaratılmasına ve sosyal bütünleşmeye olan

Detaylı

KANUNSUZ TALÝMATLARI YERÝNE GETÝRMEK ZORUNDA DEÐÝLSÝNÝZ. Çünkü Anayasa ve yasalar bizden yana: 2 Nisan 2007 Onlarca film ve dizi, 3 yýllýðýna kiraya verildi. TRT ye 40 milyon dolar gelir getirmesi gerekirken,

Detaylı

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr TİSK AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ- AĞUSTOS 2013 (SAYI: 54) 28.08.2013 GENEL DEĞERLENDİRME Küresel Ekonominin Dinamikleri Türkiye Ekonomisini Etkiliyor Veriler AB de durgunluğun sona erdiğine işaret ediyor. Euro

Detaylı

sayý 94 yýl : 17 MART - NÝSAN 2009

sayý 94 yýl : 17 MART - NÝSAN 2009 sayý yýl : 7 MART - NÝSAN 200 TEKNÝK GEZÝLERÝMÝZ DEVAM EDÝYOR eskisehir.mmo.org.tr No lu telefonu çevirin en yakýn Makina Mühendisleri Odasý Þubesi karþýnýzda olacaktýr. Cep telefonu ile arayan üyelerimiz

Detaylı

Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek! NEDEN?

Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek! NEDEN? Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek! NEDEN? -Nereden?- Sosyal Sorunlar? İşsizlik, yoksulluk, ayırımcılık. Sosyal sınıflar, tabakalar, gruplar? İşsiz, yaşlı, çocuk, engelli. Yasalar, kurumlar, araçlar? -Anayasa,

Detaylı

frekans araştırma www.frekans.com.tr

frekans araştırma www.frekans.com.tr frekans araştırma www.frekans.com.tr FARKLI KİMLİKLERE VE YAHUDİLİĞE BAKIŞ ARAŞTIRMASI 2009 Çalışmanın Amacı Çalışma Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türk Yahudi Cemaati ve Yahudi Kültürünü Tanıtma

Detaylı

AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ KONFERANSI SONUÇ BİLDİRGESİ (HELSİNKİ BELGESİ)

AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ KONFERANSI SONUÇ BİLDİRGESİ (HELSİNKİ BELGESİ) 439 AGİK Sonuç Bildirgesi AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ KONFERANSI SONUÇ BİLDİRGESİ (HELSİNKİ BELGESİ) 3 Temmuz 1973'te Helsinki'de açılan ve 18 Eylül 1973'ten 21 Temmuz 1985'e kadar Cenevre'de süregelen

Detaylı

Musul Sorunu'na Lozan'da bir çözüm bulunamadı. Bu nedenle Irak sınırının belirlenmesi ileri bir tarihe bırakıldı.

Musul Sorunu'na Lozan'da bir çözüm bulunamadı. Bu nedenle Irak sınırının belirlenmesi ileri bir tarihe bırakıldı. MUSUL SORUNU VE ANKARA ANTLAŞMASI Musul, Mondros Ateşkes Anlaşması imzalanmadan önce Osmanlı Devleti'nin elinde idi. Ancak ateşkesin imzalanmasından dört gün sonra Musul İngilizler tarafından işgal edildi.

Detaylı

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler

Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Avrupa yı İnşaa Eden Gençler Gençlik Politikasi Geliştirme Sosyal Uyum İnsan Hakları Kültürlerarasi Diyalog Katılım Araştırma AVRUPA KONSEYI VE GENÇLER 40 YILI AŞKIN BIR SÜREDIR AVRUPAYI BIRLIKTE INŞA

Detaylı

15 Mayıs 2009 al-dimashqiyye Salonu

15 Mayıs 2009 al-dimashqiyye Salonu Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Bashar al-assad ın Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül onuruna verilen Akşam Yemeği nde yapacakları konuşma 15 Mayıs 2009 al-dimashqiyye

Detaylı

Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Ulusal Kümelenme Stratejileri Literatür Araştırması Raporu

Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Ulusal Kümelenme Stratejileri Literatür Araştırması Raporu TÜBİTAK TÜRKİYE SANAYİ SEVK VE İDARE ENSTİTÜSÜ BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Ulusal Kümelenme Stratejileri Literatür Araştırması Raporu Uluslararası Pazar Analizi 17 Aralık

Detaylı

kadın sosyalizmle özgürleşir!

kadın sosyalizmle özgürleşir! kadın sosyalizmle özgürleşir! işçi-emekçi kadın komisyonları broşür dizisi / 3 1 2 Özel mülk edinmenin ve sınıfların ortaya çıkışıyla başlayan kadının cins olarak ezilmişliği, günümüz kapitalist toplumunda

Detaylı

İlerici Kadınlar Kimdir?

İlerici Kadınlar Kimdir? İlerici Kadınlar Kimdir? Türkiye de AKP iktidarı ile ivme kazanan piyasacılık ve gericilik kadınlar üzerindeki baskıyı daha da artırmıştır. Özellikle son on yılda toplumsal yaşamın dincileştirilmesi kadın

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

GTİP 580610 KADIFE, PELUS VE TIRTIL MENSUCAT, DOKUNABILIR MADDELERDEN KURDELE

GTİP 580610 KADIFE, PELUS VE TIRTIL MENSUCAT, DOKUNABILIR MADDELERDEN KURDELE Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul ULUSLARARASI TİCARET MERKEZİ (ITC) ÜRÜN ANALİZLERİ GTİP 580610 KADIFE, PELUS VE TIRTIL MENSUCAT, DOKUNABILIR MADDELERDEN KURDELE MAYIS 2012 Hazırlayan: ÖZGE SARIÇAY İSTANBUL

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kılıçdaroğlu: İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu? Tarih : 04.06.2011 -BATMAN MİTİNGİ- Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,

Detaylı

Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi

Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi Gençlerin Katılımına ilişkin Bildirgenin tanıtımı Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımına İlişkin Gözden Geçirilmiş Avrupa Bildirgesi Barış sosyal birlik beraberlik kültürler arası diyalog katılım

Detaylı

NKP

NKP 24 Haziran da Ülkemiz adım adım bir nükleer bataklığa doğru sürükleniyor. AKP, hayati önemdeki bu konuyu her türlü hukuksal ve siyasal denetimden kaçırıyor. Nükleer santrallerin ya da bu santraller gerekçe

Detaylı

TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ

TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ocak 2010 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. MEVCUT DURUM... 4 2.1. Dünya İş Makinaları Pazarı... 4 2.2. Sektörün Türkiye deki Durumu... 4

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı

CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı 15 yılda milyonlarca yurttaşın alın teri bir avuç yandaşa gitti, ekonomi darboğaza girdi. Yoksulluğu, yolsuzluğu yasakları bitireceğiz

Detaylı

Türkiye nin TL cinsinden yatırım yapma açısından

Türkiye nin TL cinsinden yatırım yapma açısından 1 16-30 Eylül 2011 Sayı: 21 MÜSİAD Araştırmalar ve Yayın Komisyonu GÜNCEL EKO-YORUM: TÜRKİYE NİN KREDİ NOTU NİHAYET ARTIRILDI Türkiye nin TL cinsinden yatırım yapma açısından kredi notu, 20 Eylül de S&P

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ 52 EKONOMİK FORUM

AVRUPA BİRLİĞİ 52 EKONOMİK FORUM 2015 TE KÜÇÜK TASARRUF 52 EKONOMİK FORUM Çisel İLERİ İKV Proje Müdürü EV ALETLERI MERCEĞINDE AB vatandaşları için 1 Ocak 2015 itibarıyla enerji verimliliğinde yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde pişirme

Detaylı

21.05.2014 Çarşamba İzmir Gündemi

21.05.2014 Çarşamba İzmir Gündemi 21.05.2014 Çarşamba İzmir Gündemi Doğu Akdeniz de Son Gelişmeler ve Kıbrıs, İKÇÜ de Ele Alındı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çelebi Avrupa Birliği Merkezi nin

Detaylı

GENÇLERĠN ĠġĠ OLMADIĞI GĠBĠ Ġġ ARAYIġI DA YOK

GENÇLERĠN ĠġĠ OLMADIĞI GĠBĠ Ġġ ARAYIġI DA YOK 06 Temmuz 2015 GENÇLERĠN ĠġĠ OLMADIĞI GĠBĠ Ġġ ARAYIġI DA YOK TĠSK in OECD ve TÜĠK verileri ile yaptığı analize göre, 6 milyon genç boģta geziyor, üstelik bunların 4,7 milyonu iģ de aramıyor. Sorunun temel

Detaylı

1.- GÜMRÜK BİRLİĞİ: 1968 (Ticari engellerin kaldırılması + OGT) 2.- AET den AB ye GEÇİŞ :1992 (Kişilerin + Sermayenin + Hizmetlerin Serbest Dolaşımı.

1.- GÜMRÜK BİRLİĞİ: 1968 (Ticari engellerin kaldırılması + OGT) 2.- AET den AB ye GEÇİŞ :1992 (Kişilerin + Sermayenin + Hizmetlerin Serbest Dolaşımı. TÜRKİYE AB İLİŞKİLERİ HAFTA 2 Roma Antlaşması Avrupa Ekonomik Topluluğu AET nin kurulması I. AŞAMA AET de Gümrük Birliğine ulaşma İngiltere, Danimarka, İrlanda nın AET ye İspanya ve Portekiz in AET ye

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ?

NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ? NASIL BİR TÜRK-İŞ İSTİYORUZ?

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2008

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2008 UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2008 24 Eylül 2008 İstanbul 1 DÜNYA YATIRIM RAPORU Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü UNCTAD ın uluslararası yatırımlara ilişkin olarak hazırladığı Dünya Yatırım

Detaylı

Göç ve Serbest Dolaşım Eğilimler ve Engeller. Ayşegül Yeşildağlar 16.09.2010 Ankara, Turkey

Göç ve Serbest Dolaşım Eğilimler ve Engeller. Ayşegül Yeşildağlar 16.09.2010 Ankara, Turkey Göç ve Serbest Dolaşım Eğilimler ve Engeller Ayşegül Yeşildağlar 16.09.2010 Ankara, Turkey Türkiye den AB ne Göç 1961 den itibaren göçün değişen doğası 60 lar : Batı Avrupa da niteliksiz işgücü ihtiyacı

Detaylı

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012 15 Mart 2012 Perşembe günü işlerinden atılan Asilçelik işçileri Bursa nın Orhangazi ilçesi cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla İşimizi İstiyoruz talebini dile getirdikleri ve işlerine geri dönene

Detaylı

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI

TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB DANIÞMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI TMMOB Danýþma Kurulu 38. Dönem 2. Toplantýsý 16 Nisan 2005'te Ankara'da TMMOB çalýþmalarý üzerine bilgilendirme ve TMMOB çalýþmalarýnýn deðerlendirilmesi gündemi

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

"medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar" vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu

medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu - Aman ormancı, yaman ormancı Bıraktın bizde derin bir acı - Dua ile bisiklet gider mi?... - Özbek Paşa'dan AKP falı... Ve - Bush'tan "beni kimse sevmiyor" sendromu RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender

Detaylı

İşyeri Temsilcileri Rehberi

İşyeri Temsilcileri Rehberi İşyeri Temsilcileri Rehberi Bir sendika için en önemli kadrolardan birisi işyeri temsilcisidir. İşyeri düzeyinde ise işyeri temsilcisi sendika örgütlenmenin olmazsa olmazıdır. Bir işyerinde işyeri temsilcisinin

Detaylı

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DERS NOTU I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ OSMANLI DEVLETİ NİN GENEL DURUMU. Ekonomik Durum:

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DERS NOTU I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ OSMANLI DEVLETİ NİN GENEL DURUMU. Ekonomik Durum: T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DERS NOTU I. DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ OSMANLI DEVLETİ NİN GENEL DURUMU Ekonomik Durum: 1. Avrupa daki gelişmelerin hiçbiri yaşanmamıştır. Avrupa da Rönesans ve Reform

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

TKP-1920 nin 1 Mayıs 2015 Mitinglerine ve 7 Haziran Seçimlerine Çağrısı

TKP-1920 nin 1 Mayıs 2015 Mitinglerine ve 7 Haziran Seçimlerine Çağrısı TKP-1920 nin 1 Mayıs 2015 Mitinglerine ve 7 Haziran Seçimlerine Çağrısı İş ve aş için, Demokrasi ve özgürlük için, barış sürecinin ilerlemesi için, 7 Haziran seçimlerinde HDP yi desteklemek için, Haydin

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

1: İNSAN VE TOPLUM...

1: İNSAN VE TOPLUM... İÇİNDEKİLER Bölüm 1: İNSAN VE TOPLUM... 1 1.1. BİREYİN TOPLUMSAL HAYATI... 1 1.2. KÜLTÜR... 3 1.2.1. Gerçek Kültür ve İdeal Kültür... 5 1.2.2. Yüksek Kültür ve Yaygın Kültür... 5 1.2.3. Alt Kültür ve Karşıt

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN GELİŞMELER VE 2011 YILI EKONOMİK BEKLENTİLERİ. Dr.Süleyman Yaşar. 17 Nisan 2011

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN GELİŞMELER VE 2011 YILI EKONOMİK BEKLENTİLERİ. Dr.Süleyman Yaşar. 17 Nisan 2011 TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN GELİŞMELER VE 2011 YILI EKONOMİK BEKLENTİLERİ Dr.Süleyman Yaşar 17 Nisan 2011 AMERİKAN MALİ KRİZİNİN Düşük faiz politikası (2002-5) NEDENLERİ Risklerin önemsenmemesi Hesap

Detaylı

19 Kasım 2015 İstanbul

19 Kasım 2015 İstanbul 19 Kasım 2015 İstanbul Kadınlar tarafından belirtilen önemli noktalar listesi Erkek egemen işlere kadınların erişimini sağlamak Eşit ücret ve emeklilik için mücadele etmek Esnek çalışma saatleri ve kariyer

Detaylı

DÜNYADA DİN EĞİTİMİ UYGULAMALARI

DÜNYADA DİN EĞİTİMİ UYGULAMALARI HOŞGELDİNİZ DÜNYADA DİN EĞİTİMİ UYGULAMALARI Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Marmara Üniversitesi EMAİL:mza@mehmetzekiaydin.com TEL:0506.3446620 Problem Türkiye de din eğitimi sorunu, yaygın olarak tartışılmakta

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili kuruluştan

Detaylı

Türkiye, OECD üyesi ülkeler arasında çalışanların en az boş zamana sahip olduğu ülke!

Türkiye, OECD üyesi ülkeler arasında çalışanların en az boş zamana sahip olduğu ülke! Türkiye de İnsanlar Zaman Yoksulu, Kadınlar Daha da Yoksul 1 KEİG Platformu 3 Ocak 2019 Zaman kullanımı ile ilgili karşılaştırmalı istatistiklere bakıldığında, Türkiye özel bir konuma sahip. İstihdamda

Detaylı

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISI KONUŞMA METNİ

Detaylı

Demokrasi ve Sivil Toplum (SBK256)

Demokrasi ve Sivil Toplum (SBK256) T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Demokrasi ve Sivil Toplum (SBK256) 12. Hafta Ders Notları - 03/05/2017 Arş. Gör. Dr. Görkem

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE...

HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: HALKLA İLİŞKİLER: TEORİK ÇERÇEVE... 1 1.1. HALKLA İLİŞKİLERİN TANIMI... 1 1.1.1. Halkla İlişkilerin Farklı Tanımları... 2 1.1.2. Farklı Tanımlarda Halkla İlişkilerin Ortak Özellikleri

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? GERÇEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İÇİN

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? GERÇEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İÇİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? Toplu İş Sözleşmesi (TİS), çok genel anlamı ile emekçilerin temsilcisi sendika ile işveren temsilcilerinin, ekonomik, özlük ve çalışma koşullarını birlikte belirlemeleridir.

Detaylı

Avrupa Birliği Türkiye ye karşı (mı?) 1. AB ne değildir? 2. AB Türkiye ye karşı farklı mı davranıyor? 3. ve Gerçekler 1.AB ne değildir AB bir ulus devlet değildir! AB 27 ulus devletten oluşan devletler

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

2005, yıl:1, sayı:4, ss.62-64 de yayımlanmıştır.

2005, yıl:1, sayı:4, ss.62-64 de yayımlanmıştır. AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE DİN ÖĞRETİMİ VE TÜRKİYE İLE KARŞILAŞTIRILMASI 1 Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın 2 Bu yazıda, önce Avrupa Birliği ülkelerindeki din öğretimi uygulamaları hakkında bilgi verilecek

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy Türkiye de temaslarına CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşerek başladı. Görüşmeye katılan Loğoğlu açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Detaylı

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL 24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü «UNCTAD» ın Uluslararası Doğrudan Yatırımlara ilişkin olarak hazırladığı Dünya Yatırım

Detaylı

Yavuz Bayülken Tarafından Hazırlanıp Sunulan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Başlıklı Rapor Üzerine Görüşler

Yavuz Bayülken Tarafından Hazırlanıp Sunulan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Başlıklı Rapor Üzerine Görüşler Yavuz Bayülken Tarafından Hazırlanıp Sunulan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Başlıklı Rapor Üzerine Görüşler Aykut Göker TMMOB-MMO SANAYİ KONGRESİ 16-17 Aralık 2005 II. Oturum KOBİ lerin Sanayideki

Detaylı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı DÜNYA - SİYASET 2012 yılının Şubat ayında Tunus ta yapılan Suriye nin Dostları Konferansı nın ikincisi Nisan 2012 de İstanbul da yapıldı. Konferansta Esad rejimi üstündeki uluslararası baskının artırılması,

Detaylı

DÜNYA DA BARIŞ İSTİYORUZ!

DÜNYA DA BARIŞ İSTİYORUZ! DÜNYA DA BARIŞ İSTİYORUZ! DÜNYA BARIŞININ GÜVENCESİ İŞÇİ SINIFIDIR! HAKSIZ, GERİCİ VE EMPERYALİST SAVAŞLAR EMPERYALİST KAPİTALİST DEVLETLER TARAFINDAN SÜRDÜRÜLMEKTEDİR! EMPERYALİST SÖMÜRÜ SİSTEMİ İŞÇİ

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

DOLARLIK MAL VE HİZMET H ÜRETEN ÜLKE TARAFINDAN DOLARLIK KREDİ HACMİ SORUN YARATIYOR

DOLARLIK MAL VE HİZMET H ÜRETEN ÜLKE TARAFINDAN DOLARLIK KREDİ HACMİ SORUN YARATIYOR KÜRESEL KRİZİN N ANATOMİSİ MORTGAGE KRİZİ VE HEDGE FONLAR KRİZİ TÜREV ÜRÜNLER PİYASASINDA KIRILMA 64 TRİLYON DOLARLIK DÜNYA D EKONOMİSİNDE, NDE, 18 TRİLYON DOLARLIK MAL VE HİZMET H ONU ÜRETEN ÜLKE TARAFINDAN

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

AB de Sosyal Güvenlik Politikası Oluşturma

AB de Sosyal Güvenlik Politikası Oluşturma AB de Sosyal Güvenlik Politikası Oluşturma AB Eşleştirme Projesi, Ankara Kursun 6. Haftası Carin Lindqvist-Virtanen Genel Müdür Yardımcısı Sigorta Bölümü AB Sosyal Politikası Sınırlı Yetkinlik Serbest

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ -6-

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ -6- TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ -6- EKİM 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur Sözleşmesini

Detaylı

Ýçindekiler Kayseri Ýli Yardým Derneði Ýstanbul Þubesi Adýna Sahibi, Dernek Baþkaný Yayýn Yönetmeni Sorumlu Yazý Ýþleri Müdürü M. Orhan CEBECÝ Dergi Komisyonu Gamze POSTAAÐASI Rýfat DEDEMAN Danýþma Kurulu

Detaylı

Siyasi Parti. Siyasi iktidarı ele geçirmek ya da en azından ona ortak olmak amacıyla örgütlenmiş insan topluluklarına siyasi parti denir.

Siyasi Parti. Siyasi iktidarı ele geçirmek ya da en azından ona ortak olmak amacıyla örgütlenmiş insan topluluklarına siyasi parti denir. SİYASAL PARTİLER Siyasi Parti Siyasi iktidarı ele geçirmek ya da en azından ona ortak olmak amacıyla örgütlenmiş insan topluluklarına siyasi parti denir. Siyasi partileri öteki toplumsal örgütlerden ayıran

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Temmuz ayında 54.873 adedi otomobil olmak üzere toplamda 88.198 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 7 ayında ise 300.802 adedi otomobil olmak üzere 488.576 adetlik araç

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Kasım ayında 41.635 adedi otomobil olmak üzere toplamda 78.156 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 11 ayında ise 462.014 adedi otomobil olmak üzere 789.072 adetlik araç

Detaylı

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr

TÜRKİYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ www.tisk.org.tr TİSK AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ- MART 2016 (SAYI: 85) GENEL DEĞERLENDİRME 31.03.2016 Ekonomi ve İşgücü Piyasası Reformlarına Öncelik Verilmeli Gelişmiş ülkelerin çoğunda ve yükselen ekonomilerde büyüme sorunu

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ FEDAKARLIK & YARDIMSEVERLİK 02.05.2014 3K Yardım Kampanyamızla Kardeş Okulumuza

Detaylı

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sona Eriş Nedeni 1 Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası 17.11.1924 05.06.1925

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 45.452 adedi otomobil olmak üzere toplamda 84.550 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 10 ayında ise 420.379 adedi otomobil olmak üzere 710.917 adetlik araç

Detaylı

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU 2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Kasım 2013, No: 77

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Kasım 2013, No: 77 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Kasım 2013, No: 77 i Bu sayıda; Eylül ayı sanayi üretim verileri, Eylül ayı ödemeler dengesi verileri, Türkiye nin yapısal cari açığına ilişkin veriler değerlendirilmiştir.

Detaylı